Programma. Activiteiten Dagbesteding. Activiteitencentrum de Boog. Zandvoortselaan XK Zandvoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma. Activiteiten Dagbesteding. Activiteitencentrum de Boog. Zandvoortselaan 165 2042 XK Zandvoort"

Transcriptie

1 Programma ctiviteiten agbesteding ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

2 Programma ctiviteiten agbesteding Maandag ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

3 ndere tijden Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw M In de voetsporen van eert Mak reizen we door het Europa van de vorige eeuw. Met zijn vooral op literatuur en interviews gebaseerde observaties probeert hij een beeld te geven van Europa en hoe het zich in de vorige eeuw ontwikkeld heeft. an de hand van beeldmateriaal, tekst en discussie gaan wij deze reis maken. Een heel seizoen door de twintigste eeuw.

4 Bakkerij Kookstudio, de Boog M iets is mooier dan het ambacht van brood- en banketbakker. In brood- en banketproducten ligt veel persoonlijke creativiteit door gebruik van grondstoffen, vorm, decoratie en presentatie. iet om 4 uur s ochtends, maar wel op maandagmorgen als eerste activiteit van de week. Samen en met verse producten iets maken. Een ieder het gevoel geven dat ze een duidelijke taak en actieve rol hebben in het gehele kook-/bakproces. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamelijk gemaakte product.

5 Beautysalon Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw M In een ontspannen omgeving kunt u terecht voor bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, nek-, schouder- of handmassage. Manicure, lakken van de nagels en het aanbrengen van make up.

6 Boerderij Boerderij, Terrein hoofd- locatie M Onder deskundige begeleiding gezamelijk de dieren de dagelijkse zorg en aandacht geven, bijvoorbeeld voeren, water geven en hokken schoonmaken.

7 Compunic Compunic, de Boog M Compunic biedt arbeidsmatige dagbesteding in een aangepaste werkomgeving. Onder deskundige begeleiding maakt u producten voor en/of verleent diensten aan afdelingen en cliënten van ieuw Unicum. Het gaat hier voornamelijk om: verzorgen van drukwerk en grafische toepassingen, opmaken en onderhouden van de kabelkrant van ieuw Unicum. Maar ook werkzaamheden op het gebied van het samenstellen van computersystemen of het demonteren van oude systemen.

8 Computerles Windows M ochtend Computerlokaal, de Boog eze activiteit richt zich op de individuele behoefte aan kennis op het gebied van Windows Computers. Omdat de lessen op het individu gericht zijn, bepaalt u zelf het grootste deel van de inhoud. it kan dus variëren van (communicatie) en internet (informatievoorziening) tot een spel (recreatie en ontspanning). Het doel is om u zelfstandig op eigen niveau en inzicht te laten werken op een Windows computer. eze lessen worden in groepsverband gegeven, maar maatwerk staat voorop, dus er is voldoende ruimte voor individuele vragen.

9 Creatief en Hobby telier, de Boog M Op deze wordt stapsgewijs een aantal weken aan één thema gewerkt. Er wordt gebruik gemaakt van allerlei technieken en materialen en er is voldoende ruimte om met uw eigen idee aan de slag te gaan. eze activiteit biedt ruimte voor eigen initiatief en invulling. We bieden u mogelijkheden om nieuwe technieken te leren.

10 Ipad les pple Computerlokaal, de Boog M eze activiteit richt zich op de individuele behoefte aan kennis op het gebied van de Ipad van pple. Omdat de lessen op het individu gericht zijn, bepaalt u zelf het grootste deel van de inhoud. it kan dus variëren van (communicatie) en internet (informatievoorziening) tot een spel (recreatie en ontspanning). Het doel is u zelfstandig op eigen niveau en inzicht te laten werken op de pple Ipad. eze lessen worden in groepsverband gegeven, maar maatwerk staat voorop, dus er is voldoende ruimte voor individuele vragen.

11 Klaverjassen Middelpunt, de Boog M Een enthousiast team van vrijwilligers staat op maandag voor u klaar om u te assisteren bij het klaverjassen. Er wordt met vier personen per tafel gespeeld en er zijn drie tafels. Om het clubverband te benadrukken, wordt er drie keer per jaar een toernooi georganiseerd. Ontpanning en gezelligheid staan centraal op deze spel. Er wordt Rotterdams gespeeld.

12 Koken uit de krant Kookstudio, de Boog M Elke dag staan er recepten in de dagbladen. Tijdens deze activiteit wordt er gezamenlijk een keuze gemaakt uit dit aanbod en tijdens het bereiden van het gerecht, bespreken we de actualiteiten die in de krant staan. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product.

13 Klassiek educatief Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw M Bij deze activiteit luisteren we op educatieve wijze naar muziek en bespreken we de componisten en hun muziek.

14 Modern handwerken M ochtend telier, de Boog eze activiteit bestaat uit bestaande handwerktechnieken, maar dan vormgegeven in een modern jasje. Op het gebied van textiele vormgeving is van alles mogelijk. Er worden onder andere knuffels gemaakt en poppen van vilt. Ieder kan op eigen niveau handwerken in een ontspannen sfeer. Kennismaken met het materiaal, verschillende technieken en zien wat u er mee kunt.

15 Music for you Kleine zaal, de Boog M Muziek is een taal die iedereen verstaat. U kunt naar muziek luisteren en/of kijken. Muziek van toen en nu, maar ook bijvoorbeeld conferances. lle soorten stijlen en thema's worden behandeld. Herinneringen maar ook meningen en weetjes zullen genoeg gespreksstof opleveren. In de loop van de bespreken we met elkaar welke cd's of dvd's er de volgende keer aan bod komen.

16 Werkplaats Werkplaats, Zandvoort- oord M it is een onderdeel van arbeidsmatige dagbesteding van ieuw Unicum. Hier leert en werkt u om o.a. een verkoopbaar product te maken van hout. Er wordt aandacht besteed aan verantwoordelijkheid, taakgerichtheid en het werken in opdracht. Cliënten werken in eigen tempo/niveau. e producten die gemaakt worden zijn o.a. tuinmeubelen, vogelhuisjes, kaartenhouders en allerlei kleine houtproducten.

17 Programma ctiviteiten agbesteding insdag ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

18 table Kookstudio, de Boog I In Frankrijk gaat u aan tafel niet alleen om te eten, maar het is het moment van de dag waarop je samen met elkaar praat en geniet van de lekkernijen. e Franse keuken zal tijdens deze activiteit centraal staan. Frankrijk is een groot land, iedere streek heeft zijn specialiteit, van choucroute tot bouillabaise. Er is veel om over te vertellen: Franse chansons, Franse cultuur, Franse geschiedenis... Et un mot français? Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product. S

19 BienveU Restaurant, Zandvoort- oord I S In Zandvoort-oord bevindt zich een lunchroom: BienveU. Bij BienveU kunt u bezig zijn met o.a. de bediening en diverse keukenwerkzaamheden, zoals gebakjes/taarten maken, recepten uitproberen, etc. it is een vorm van arbeidsmatige dagbesteding.

20 Boerderij Boerderij, Terrein hoofd- locatie I S Onder deskundige begeleiding gezamenlijk de dieren de dagelijkse zorg en aandacht geven, bijvoorbeeld voeren, water geven en hokken schoonmaken.

21 Compunic Compunic, de Boog I Compunic biedt arbeidsmatige dagbesteding in een aangepaste werkomgeving. Onder deskundige begeleiding maakt u producten voor en/of verleent diensten aan afdelingen en cliënten van ieuw Unicum. Het gaat hier voornamelijk om: verzorgen van drukwerk en grafische toepassingen, opmaken en onderhouden van de kabelkrant van ieuw Unicum. Maar ook werkzaamheden op het gebied van het samenstellen van computersystemen of het demonteren van oude systemen. S

22 igitale fotografie Computerlokaal, de Boog I Heeft u een digitale camera en wilt u er meer van weten? aast de lessen waarin de algemene regels voor digitaal fotograferen worden behandeld, gaat deze activiteit ook over compositietechnieken en opslag in de computer. oel is om te komen tot mooie foto s. Enig verstand van fotografie is niet vereist, maar u moet wel zelf over een digitale camera beschikken. Ook kunt u, als u niet in het bezit bent van een geschikte PC, de digitale opnames van uw camera bekijken of bewerken op een beschikbare computer tijdens deze activiteit. S

23 eheugen strategieën ochtend Ontspanningsruimte, hoofdgebouw I Om in te gaan op de vraag naar eheugentraining hebben afdeling eurologie en agbesteding van ieuw Unicum hun kennis gebundeld. Het geheugen trainen is echter moeilijk, wel valt er te spreken over geheugenstrategieën. In deze nieuwe cursus zijn de deelnemers actief bezig met de geheugenproblemen die men ervaart. In het gesprek zal naar boven komen waar de behoeftes liggen. Te denken valt aan informatie over de werking van de hersenen, over hoe je omgaat met de problemen, oefeningen, tips enz. S

24 ezelschapspelen de Brinck, Hoofdlocatie I S Tijdens de activiteit kunt u deelnemen aan verschillende gezelschapsspelen zoals: taal-, denk- en geheugenspelen en bord- en dobbelspelen. aarnaast hebben we ook interactieve spelen middels een dvd. kortom, een interactieve.

25 Herensociëteit Kleine zaal, de Boog I Eén in de week waarop de ontmoeting centraal staat. Kleinschaligheid, veiligheid en respect voor elkaar is het kader waarbinnen de heren met elkaar van gedachten wisselen. Het nieuws van de afgelopen week wordt besproken. Regelmatig wordt een gastspreker uitgenodigd die vanuit zijn/haar beroep of hobby een interessante of avontuurlijke bijdrage kan leveren. S

26 Klaverjassen Middelpunt, de Boog I S Een enthousiaste vrijwilliger staat op deze voor u klaar om u te assisteren bij het klaverjassen. Er wordt met vier personen aan één tafel gespeeld. Ontspanning en gezelligheid staan centraal op deze. Er wordt Rotterdams gespeeld. Het betreft één tafel en is onderdeel van de activiteit gezelschapspelen.

27 Koken met sterren Kookstudio, de Boog I eze staat in het teken van een beroemde kok en een recensent. We kennen allemaal wel de kookprogramma's op de televisie, maar dan blijft het bij alleen maar kijken. Lijkt het u leuk om deze recepten eens te maken dan bent u van harte welkom. ezamenlijk een mooi menu koken en daarna...genieten! Samen de maaltijden voorbereiden met verse producten. Iedereen heeft een actieve rol en taak bij het kook-/bakproces. eur en proeven zijn belangrijk en het samen genieten van de zelfbereide maaltijd heeft een centrale rol. S

28 Kwekerij Kas, Terrein hoofdlocatie I Het werken in de kas en tuin is een onderdeel van een zintuiglijke activiteit. Centraal staan het kijken, ruiken, proeven en voelen. Zaaien, stekken, planten verzorgen, het onderhouden van een moestuin en allerlei bezigheden rondom groeien en bloeien. Kortom, een zeer gevarieerd programma waar u uw creativiteit en ideeën in kwijt kunt. aarnaast kunt u uw interesse en wensen aangeven en meer kennis vergaren. S

29 Maguezien redactie ochtend Computerlokaal, de Boog I Maguezien is het cliëntenmagazine van ieuw Unicum van en door bewoners. it blad verschijnt vier keer per jaar. e redactie komt wekelijks bij elkaar. Tijdens deze activiteit worden ideeën en onderwerpen verzameld om zo het cliëntenmagazine vorm en inhoud te geven. Van ieder redactielid wordt een actieve bijdrage verlangd. Uw bijdrage kan zijn in de vorm van een ingezonden brief, een column, foto's, verhaal, verslag van een evenement etc. S

30 Modelbouw telier, de Boog I Wie geïnteresseerd is in modelbouw is bij deze activiteit helemaal op zijn/haar plaats. In het huidige project wordt er gewerkt aan een kerstdorp, inclusief een treinbaan. eze zal rond de kerst op de Brinck op de hoofdlocatie opgesteld worden en voor extra sfeer zorgen. Ook is het mogelijk om iets anders te bouwen, bijvoorbeeld een boot of een vliegtuig en wat nog meer te bedenken valt. S

31 Multi culti Kleine zaal, de Boog I Bij deze activiteit kunt u gezamenlijk kiezen naar welk land u een reisje wilt maken en waar u tijdelijk wilt verblijven. e activiteit heeft een culturele tint: informatie over het land, muziek, kunst, keuken, gewoonten, etc. oor middel van film en muziek lijkt het alsof u er geweest bent. a het behandelen van het land wordt er bepaald welk land we de volgende keer bezoeken. S

32 Ochtendgymnastiek ochtend de Brinck, Hoofdlocatie I Meer bewegen maar dan aangepast aan uw mogelijkheden. Er worden allerlei oefeningen en spelvormen aangeboden, zodat u zich al bewegend heerlijk kunt ontspannen en uw gewrichten los en soepel kunt maken. Er wordt gebruik gemaakt van verschillend materiaal zoals: ballen, stokken, hoepels, gewichtjes, badmintonrackets enzovoort. Belangrijk is het plezier, maar tevens de ontmoeting en het contact met anderen. S

33 Werkplaats Werkplaats, Zandvoort- oord I it is een onderdeel van arbeidsmatige dagbesteding van ieuw Unicum. Hier leert en werkt u om o.a. een verkoopbaar product te maken van hout. Er wordt aandacht besteed aan verantwoordelijkheid, taakgerichtheid en het werken in opdracht. Cliënten werken in eigen tempo/niveau. e producten die gemaakt worden zijn o.a. tuinmeubelen, vogelhuisjes, kaartenhouders en allerlei kleine houtproducten. S

34 Yoga meditatie Stiltecentrum, Hoofdgebouw I S Yoga brengt lichaam en geest in evenwicht. e lessen worden op een rustige, meditatieve manier gegeven. U leert om zich lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Op den duur merkt u dat dit ontspannen gevoel doorwerkt in uw dagelijkse leven. e bewegingen worden aangepast aan de mogelijkheden van de cliënt.

35 Zangkoor Kleine zaal, de Boog I Kun je niet zingen, zing dan mee is het motto. it zangkoor repeteert elke week. e repetitie begint met stemvorming. it zijn oefeningen om de klank mooier te maken, door de stembanden te trainen en de articulatie te oefenen. Een nieuw lied wordt in gedeeltes aangeleerd. e melodie, de tekst en het ritme worden grondig ingestudeerd en herhaald, zodat het lied goed gaat klinken. Het liedrepertoire bestaat uit ederlands- en Engelstalige muziek. S

36 Zwemmen Zwembad, Hoofdgebouw I eze zwemactiviteit vindt plaats in het zwembad van ieuw Unicum op de hoofdlocatie. U kunt op een ontspannen en plezierige manier zwemmen en bewegen op verantwoorde wijze. Er zijn mogelijkheden om te fietsen in het water, trampoline te springen, basketbal te spelen en nog een tal van andere spel- bewegingsmogelijkheden. S

37 Programma ctiviteiten agbesteding Woensdag ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

38 ctualiteiten groep W ochtend Kleine zaal, de Boog O E agelijks bereikt ons een stroom aan informatie over actualiteiten uit de hele wereld via televisie, radio en kranten. Wat doet u met al die informatie en volgt u het? In de gespreksgroep actualiteiten kunt u actuele onderwerpen en nieuwsberichten inbrengen. eze worden met elkaar besproken en verduidelijkt. U wordt aangemoedigd te reageren en uw mening te geven. S

39 llerhanden Kookstudio, de Boog W O E it is een activiteit waar iedereen graag meedenkt over de recepten. Hierdoor is er een afwisselende keuken. Tijdens de activiteit bespreken we vaak de ingrediënten en maken we veel gebruik van producten afkomstig uit de Kwekerij. e kwekerij is ook een activiteit van afdeling dagbesteding. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product. S

40 nders dan anders W ochtend Ontspanningsruimte, Hoofgebouw O E Hierbij is het belangrijkste doel ontspanning. Iedere keer wordt er een ander thema gekozen op het gebied van communicatie en spiritualiteit met een knipoog naar ew ge. Voorbeelden hiervan zijn: ontspanning door middel van yoga en meditatietechnieken, met elkaar filosoferen over de inhoud van het leven, astrologie en spelletjes betreffende deze onderwerpen. S

41 telier uniek telier, de Boog W O E Een activiteit waar u kunt schilderen op zijde of met olieverf. Ook beeldhouwen en werken met klei behoort tot de mogelijkheden. Er wordt ingegaan op uw wensen en uw creativiteit. Kortom, creatief bezig zijn geeft altijd een goed gevoel. S

42 BienveU Restaurant, Zandvoort- oord W O E In Zandvoort-oord bevindt zich een lunchroom, BienveU. Bij BienveU kunnen cliënten bezig zijn met o.a. de bediening en diverse keukenwerkzaamheden, zoals gebakjes/taarten maken, recepten uitproberen, etc. it is een vorm van arbeidsmatige dagbesteding S

43 Boerderij Boerderij, Terrein hoofd- locatie W O E S Onder deskundige begeleiding gezamenlijk de dieren de dagelijkse zorg en aandacht geven, bijvoorbeeld voeren, water geven en hokken schoonmaken.

44 Compunic Compunic, de Boog Compunic biedt arbeidsmatige dagbesteding in een aangepaste werkomgeving. Onder deskundige begeleiding maakt u producten voor en/of verleent diensten aan afdelingen en cliënten van ieuw Unicum. Het gaat hier voornamelijk om: verzorgen van drukwerk en grafische toepassingen, opmaken en onderhouden van de kabelkrant van ieuw Unicum. Maar ook werkzaamheden op het gebied van het samenstellen van computersystemen of het demonteren van oude systemen. W O E S

45 Ipad les pple Computerlokaal, de Boog eze activiteit richt zich op de individuele behoefte aan kennis op het gebied van de Ipad van pple. Omdat de lessen op het individu gericht zijn bepaalt u zelf het grootste deel van de inhoud. it kan dus variëren van (communicatie) internet (informatievoorziening) tot een spel (recreatie en ontspanning). Het doel is u zelfstandig op eigen niveau en inzicht te laten werken op pple Ipad. eze lessen worden in groepsverband gegeven, maar maatwerk staat voorop, dus er is voldoende ruimte voor individuele vragen. W O E S

46 Koi-vijver Terrein, Hoofdgebouw W O E Het voeren van de vissen, schoonhouden van de vijver en het meten van de waterkwaliteit zullen dagelijkse bezigheden zijn. Bij slechte weersomstandigheden houden we ons bezig met de vele indoor aquariums, ook die van cliënten. aarnaast kweken we waterplanten. S

47 Poezie leesgroep Kleine zaal, de Boog W O E eze activiteit bestaat uit gezamenlijk gedichten maken, luisteren naar verhalen en kijken naar ederlandse cabaretiers op tv. Humor staat op nummer één! Vervolgens discussiëren we met elkaar over wat we gezien hebben en kijken kritisch naar wat we gemaakt hebben. S

48 Tekenen op de computer W ochtend Computerlokaal, de Boog O E aast de traditionele lessen op maat gaat deze activiteit meer in op uw creatieve kant met de computer als hulpmiddel. Het programma dat hierbij gebruikt wordt is dobe Photoshop Elements. lle basisbedieningen worden uitgelegd. Enig verstand van computers is dus niet vereist. Uw eigen creativiteit is voldoende. S

49 Tafeltennis de Brinck, Hoofdgebouw Hier wordt de sport tafeltennis op verschillende manieren aangeboden. Op de originele manier over het netje en als schuiftafeltennis. Bij het schuiftafeltennis is het netje weggehaald en zijn er opstaande randen aan de zijkant van de tafel geplaatst. e bedoeling van schuiftafeltennis is dat het balletje over de tafel heen en weer geschoven wordt en zo gespeeld wordt dat de tegenstander er niet meer bij kan. it spel kan heel makkelijk aangepast worden aan de mogelijkheden van de speler. oor de opstaande randen te verplaatsen kan de grootte van het speelveld aangepast worden aan de mogelijkheden van de deelnemers. W O E S

50 Tennis Tennisbaan, Hoofdlocatie W O E In deze activiteit is het de bedoeling de deelnemers kennis te laten maken met de tennissport en diverse slagen uit te laten proberen. lles wordt aangepast aan het niveau van de deelnemers. lle benodigdheden zoals rackets en ballen zijn aanwezig. Bij slecht weer wordt de activiteit binnen aangeboden. S

51 Uit de kunst telier, de Boog W O E Kunst op maat! Hierbij kun u een keuze maken uit verschillende materialen en technieken, zoals: schilderen met aquarel- of acrylverf, boetseren, werken met speksteen, objecten of gebruiksvoorwerpen van papiermache, collages maken... lles is mogelijk. S

52 Vegetarisch koken Kookstudio, de Boog Bij deze activiteit staat het koken 'zonder vlees' centraal. Velen denken dat een maaltijd zonder vlees saai is. Het doel van deze activiteit is om een smakelijke maaltijd te bereiden. e recepten komen uit de hele wereld. Bij het vegetarisch koken leert u bewust en creatief om te gaan met gezonde voeding. We overleggen met elkaar en wisselen ideeën uit. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product. W O E S

53 Vrouwen ochtend W ochtend Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw O E Tijdens deze activiteit komen vrouwen bij elkaar om samen onderwerpen te bespreken waarover vrouwen graag van gedachten wisselen. it kunnen uiteenlopende onderwerpen zijn, van typische vrouwenzaken tot hobby s. Ook het doorbladeren van damesbladen en een column schrijven. Kortom, een afwisselende activiteit van interactie en ontspanning. In alle rust aan het woord komen en we de tijd nemen om naar elkaar te luisteren. S

54 Werkplaats Werkplaats, Zandvoort- oord W O E it is een onderdeel van arbeidsmatige dagbesteding van ieuw Unicum. Hier leert en werkt u om o.a. een verkoopbaar product te maken van hout. Er wordt aandacht besteed aan verantwoordelijkheid, taakgerichtheid en het werken in opdracht. Cliënten werken in eigen tempo/niveau. e producten die gemaakt worden zijn o.a. tuinmeubelen, vogelhuisjes, kaartenhouders en allerlei kleine houtproducten. S

55 t Winkeltje t Winkeltje, Zandvoort- oord W O E S t Winkeltje is een onderdeel van dagbesteding ieuw Unicum op locatie Zandvoort-oord. Hier leert en werkt u om o.a. een verkoopbaar product te maken van gips, zeep, kaarsvet etc.

56 Programma ctiviteiten agbesteding onderdag ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

57 Beautysalon Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw O E R oor middel van hand en/of gezichtsmassage u het gevoel te laten ervaren van welbevinden en ontspanning. In een rustige sfeer een eenvoudige schoonheidsbehandeling ondergaan.

58 BienveU Restaurant, Zandvoort- oord O E In Zandvoort-oord bevindt zich een lunchroom, BienveU. Bij BienveU kunnen cliënten bezig zijn met o.a. de bediening en diverse keukenwerkzaamheden, zoals gebakjes/taarten maken, recepten uitproberen, etc. it is een vorm van arbeidsmatige dagbesteding. R

59 Boerderij Boerderij, Terrein hoofd- locatie O E R Onder deskundige begeleiding gezamenlijk de dieren de dagelijkse zorg en aandacht geven, bijvoorbeeld voeren, water geven en hokken schoonmaken.

60 Boerderij in huis Boerderij, lle hoven O E R Bent u niet in de gelegenheid om naar de Boerderij toe te komen, door vermoeidheid/ziekte of bedrust, dan komt de Boerderij naar u.op donderdagochtend komen we op afspraak met een konijn of cavia op bezoek.

61 Compunic Compunic, de Boog O Compunic biedt arbeidsmatige dagbesteding in een aangepaste werkomgeving. Onder deskundige begeleiding maakt u producten voor en/of verleent diensten aan afdelingen en cliënten van ieuw Unicum. Het gaat hier voornamelijk om: verzorgen van drukwerk en grafische toepassingen, opmaken en onderhouden van de kabelkrant van ieuw Unicum. Maar ook werkzaamheden op het gebied van het samenstellen van computersystemen of het demonteren van oude systemen. E R

62 Creatief computeren ochtend Computerlokaal, de Boog O E R Het doel is om zelfstandig op eigen niveau en inzicht te werken op een computer. aarnaast het opdoen van kennis en aanleren van vaardigheden ten einde zelfstandig met de computer te kunnen werken.

63 Fitness Sportschool, Zandvoort O E In deze activiteit heeft u de mogelijkheid om onder begeleiding te bewegen. oor middel van een persoonlijk schema kunt u werken aan het behouden van uw conditie en kracht. Hierbij kunt u denken aan fietsen, roeien, lopen en krachtoefeningen op fitnessapparatuur. e activiteit wordt aangeboden in een sportschool in Zandvoort. R

64 rasduinen Kleine zaal, de Boog O In 'rasduinen in de atuur' raken we nooit uitgepraat. Want de planten- en dierenwereld prikkelen onze nieuwsgierigheid. Bij het woord 'natuur' denk je aan: jaargetijden, vogels, geuren, bloeiende planten, zonlicht, bomen, kleuren, de polder, de Wadden, etc. eze en nog veel meer onderwerpen komen ter sprake in deze activiteit. oor te kijken naar dvd's en te luisteren naar cd s met natuurgeluiden, te ruiken aan en te proeven van producten van het seizoen, wordt de natuur als het ware naar binnen gehaald en beleefd. E R

65 Handwerken telier, de Boog O E U kunt in een gemoedelijke en ontspannen sfeer zelfstandig of met assistentie van een vrijwilliger handwerken. U kunt borduren, breien en haken. Er is een ruime keus uit voorbedrukte borduurpakketten in kruissteektechniek. e vrijwilligers zitten verspreid tussen de cliënten en kunnen als het nodig is iedereen helpen. Tijdens het handwerken wordt er over van alles en nog wat gepraat. R

66 Imac les pple Computerlokaal, de Boog O eze activiteit richt zich op de individuele behoefte aan kennis op het gebied van de Imac van pple. Omdat de lessen op het individu gericht zijn bepaalt u zelf het grootste deel van de inhoud. it kan dus variëren van (communicatie) en internet (informatievoorziening) tot een spel (recreatie en ontspanning). Het doel is u zelfstandig op eigen niveau en inzicht te laten werken op pple Imac. eze lessen worden in groepsverband gegeven, maar maatwerk staat voorop, dus er is voldoende ruimte voor individuele vragen. E R

67 Het Palet het telier, de Boog O E Iedereen kan schilderen. Zelfs mensen, die zeggen niet te kunnen schilderen, kunnen een mooi schilderij maken, spiritueel, abstract of expressief. evoel voor schoonheid is een ieder aangeboren. In deze activiteit kunt u schilderen wat u wilt met verschillende materialen en in verschillende stijlen en gebruik maken van verschillende technieken, waarin u vrij uw creativiteit kwijt kunt. R

68 La cuisine sensationnel ochtend Kookstudio, de Boog O E Kook onder leiding van een professionele kok uw eigen gerechten. a de uitdaging aan met seizoensgebonden producten in combinatie met wereldse kruiden. Over het gerecht dat we maken en de ingrediënten die we gebruiken, krijgt u achtergrondinformatie. Ook zal er aandacht geschonken worden aan de smaak-, reuk- en de visuele sensatie. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamelijk gemaakte product. R

69 Kookplaat Kookstudio, de Boog O E eze kookactiviteit staat het meebeleven van het koken en ervaren van de verschillende geuren centraal. We proberen zoveel mogelijk de verschillende zintuigen aan te spreken. aast het traditionele koken gebruiken we ook regelmatig de kookplaat. Verder draaien we muziek en aansluitend wordt er een recept gekozen. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product. R

70 Spel en boog Kleine zaal, de Boog O E Sport en spel staan in deze activiteit centraal. Er wordt een sport of spel besproken, denk dan aan spelregels, geschiedenis, technieken, bekende sporters enz. Vervolgens wordt de sport aangepast aangeboden en worden verschillende technieken uitgeprobeerd. Competitie, ontspanning, uitdaging en vooral plezier zijn onderdeel van de activiteit. lles natuurlijk naar eigen kunnen, u spant zelf de boog. R

71 Werkplaats Werkplaats, Zandvoort- oord O E it is een onderdeel van arbeidsmatige dagbesteding van ieuw Unicum. Hier leert en werkt u om o.a. een verkoopbaar product te maken van hout. Er wordt aandacht besteed aan verantwoordelijkheid, taakgerichtheid en het werken in opdracht. Cliënten werken in eigen tempo/niveau. e producten die gemaakt worden zijn o.a. tuinmeubelen, vogelhuisjes, kaartenhouders en allerlei kleine houtproducten. R

72 t Winkeltje t Winkeltje, Zandvoort- oord O E R t Winkeltje is een onderdeel van dagbesteding ieuw Unicum op locatie Zandvoort-oord. Hier werkt en leert u om o.a. een verkoopbaar product te maken van gips, zeep, kaarsvet etc.

73 Programma ctiviteiten agbesteding Vrijdag ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

74 BienveU Restaurant, Zandvoort- oord V R IJ In Zandvoort-oord bevindt zich een lunchroom, BienveU. Bij BienveU kunnen cliënten bezig zijn met o.a. de bediening en diverse keukenwerkzaamheden, zoals gebakjes/taarten maken, recepten uitproberen, etc. it is een vorm van arbeidsmatige dagbesteding.

75 Beautysalon Meeuwenhof, Hoofdgebouw V R IJ In een ontspannen omgeving kunt u terecht voor bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling, nek-, schouder- of handmassage. Manicure, lakken van de nagels en het aanbrengen van make up.

76 Boerderij Boerderij, Terrein hoofd- locatie V R IJ Onder deskundige begeleiding gezamenlijk de dieren de dagelijkse zorg en aandacht geven, bijvoorbeeld voeren, water geven en hokken schoonmaken.

77 Building on Sand Oase, Terrein hoofdlocatie V R IJ Onder professionele begeleiding samen musiceren in een echte band, dat is Building on Sand. ummers worden ontleed en gezamenlijk ingestudeerd. e verschillende onderdelen, zoals ritme, melodie en zanglijn worden tot één geheel gesmeed. Het repertoire bestaat uit ederlandsen Engelstalige muziek. Eigen inbreng, creativiteit en samenspel staan centraal.

78 Compunic Compunic, de Boog V R Compunic biedt arbeidsmatige dagbesteding in een aangepaste werkomgeving. Onder deskundige begeleiding maakt u producten voor en/of verleent diensten aan afdelingen en cliënten van ieuw Unicum. Het gaat hier voornamelijk om: verzorgen van drukwerk en grafische toepassingen, opmaken en onderhouden van de kabelkrant van ieuw Unicum. Maar ook werkzaamheden op het gebied van het samenstellen van computersystemen of het demonteren van oude systemen. IJ

79 Creatief koken Kookstudio, de Boog V R IJ Onder de leiding van een medewerker dagbesteding creëert u uw eigen culinaire sensatie voor al uw zintuigen. ls groep gaan we deze culinaire uitdaging aan en bepalen we wat er de volgende keer bereid en geproefd gaat worden. us heeft u zelf een actieve rol van tot Z. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product.

80 Culinaire verrassing ochtend Kookstudio, de Boog V R IJ Het samen bereiden van een maaltijd en kennis laten maken met andere recepten, landen en muziek. Brainstormen over recepten en met elkaar ideeën uitwisselen. at zijn de uitgangspunten van Culinaire verrassing. Zoals bij alle kookactiviteiten wordt deze afgesloten met het opeten van het gezamenlijk gemaakte product.

81 Cultureel filmhuis ochtend Kleine zaal, de Boog V R Iedere vrijdag om uur wordt er in "de kleine zaal" in de Boog een film gedraaid op verzoek en als het kan een zo recent mogelijke. Of; juist een klassieker. Of; "hier heb ik zo'n goede herinnering aan en die wil ik graag nog een keer zien." e films die er gedraaid worden zijn ook een filmhuis film, een art-house film, een film met een prijs, een verfilming van een boek, een waargebeurd verhaal. Een film waar je na afloop even helemaal stil van bent of juist over wil discussiëren. IJ

82 IPad band Oase, Terrein hoofdlocatie V R IJ oor middel van Ipads wordt muziek gemaakt. eze activiteit is speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en een minimale handfunctie.

83 Kom op verhaal Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw V R IJ Bij deze activiteit zijn alle verhalen welkom: eigen verhalen, gedichten, verhalen van schrijvers, mythologische verhalen, reisverhalen vertellen en luisteren voor elkaar, door elkaar... dus Kom op Verhaal!

84 Kunst en cultuur Computerlokaal, de Boog V R Heeft u een brede culturele interesse? Vindt u het leuk om op de hoogte te blijven van de tentoonstellingen in de musea, architectuur en cultuur in binnen en buitenland? Op deze is het mogelijk om samen een bepaald thema te behandelen en ons hier een aantal weken in te verdiepen. it kan zijn een overzichtstentoonstelling van een bekende kunstenaar, een stroming in de kunstgeschiedenis of de muziek. Heeft u zelf een culturele passie en vindt u het leuk om uw kennis en interesse met ons te delen en te verrijken? aar is op deze alle ruimte voor! IJ

85 Kwekerij Kas, Terrein hoofdgebouw V R IJ Het werken in de kas en tuin is een onderdeel van een zintuiglijke activiteit. Centraal staan het kijken, ruiken, proeven en voelen. Zaaien, stekken, planten verzorgen, het onderhouden van een moestuin en allerlei bezigheden rondom groeien en bloeien. Kortom, een zeer gevarieerd programma waar u uw creativiteit en ideeën in kwijt kunt. aarnaast kunt u uw interesse en wensen aangeven en meer kennis vergaren.

86 Mix creatief telier, de Boog V R IJ Wij werken hier met diverse materialen en technieken. Het is boeiend om verschillende dingen uit te proberen en te kijken wat het resultaat daarvan is. Enkele voorbeelden zijn bijvoorbeeld, mozaïek, schilderen en boetseren. Uw eigen inbreng is meer dan welkom.

87 Muziek sleutel Kleine zaal, de Boog V R it is een kleinschalige activiteit waarbij de eigen muzikale mogelijkheden worden ontdekt. Muziek is een belangrijk element in ons leven en heeft een sterke impact op onze geest. Vooral de vreugde die men ondervindt van het zelf muziek maken. eze muziekactiviteit heeft een creatieve insteek. U kunt hier noten leren lezen. Het ritme wordt aangewakkerd. Ook worden allerlei percussie en muziekinstrumenten besproken en uiteindelijk een passend instrument uitgekozen om gezamenlijk muziek te maken. IJ

88 Visclub Middelpunt, de Boog V R IJ it is een activiteit waarbij het vissen en het sociale aspect centraal staan. Het is een ontmoetings voor mensen die van vissen houden, maar tevens met elkaar visactiviteiten organiseren. it is 1 keer per maand op vrijdag.

89 Vrijdagsoos ochtend Kleine zaal, de Boog V R IJ Elke vrijdag is er een soos met telkens een ander thema. it kan creatief, actief of een sociaal aspect hebben. Het doel is een ontspannen. Iedereen is welkom, ook vrienden en familie. U kunt langskomen zonder inschrijving (vrije inloop).

90 Werkplaats Werkplaats, Zandvoort- oord V R IJ it is een onderdeel van arbeidsmatige dagbesteding van ieuw Unicum. Hier leert en werkt u om o.a. een verkoopbaar product te maken van hout. Er wordt aandacht besteed aan verantwoordelijkheid, taakgerichtheid en het werken in opdracht. Cliënten werken in eigen tempo/niveau. e producten die gemaakt worden zijn o.a. tuinmeubelen, vogelhuisjes, kaartenhouders en allerlei kleine houtproducten.

91 Wii-sport Computerlokaal, de Boog V R IJ Wii-sporten zoals bowlen, tennissen, golf en andere sporten spelen we interactief met de Wii-spelcomputer. e Wii wordt op afstand bediend met een infrarood console die reageert op de bewegingen van de hand. Het is net alsof je echt gooit, slaat of schiet.

92 t Winkeltje t Winkeltje, Zandvoort- oord V R IJ t Winkeltje is een onderdeel van dagbesteding ieuw Unicum op locatie Zandvoort-oord. Hier werkt en leert u om o.a. een verkoopbaar product te maken van gips, zeep, kaarsvet etc.

93 Zijdeschilderen telier, de Boog V R IJ In deze activiteit kunt u schilderen wat u wilt in verschillende stijlen en technieken op zijde, waarin u vrij uw creativiteit kwijt kunt. eze activiteit is om de week.

94 Programma ctiviteiten agbesteding Weekend ctiviteitencentrum de Boog Zandvoortselaan XK Zandvoort

95 BienveU Restaurant, Zandvoort- oord Z T E In Zandvoort-oord bevindt zich een lunchroom, BienveU. Bij BienveU kunnen cliënten bezig zijn met o.a. de bediening en diverse keukenwerkzaamheden, zoals gebakjes/taarten maken, recepten uitproberen, etc. it is een vorm van arbeidsmatige dagbesteding. R

96 Huidverzorging Ontspanningsruimte, Hoofdgebouw Z T E Het bevorderen en genieten van een goede huidverzorging. Ontspanning creëren voor lichaam en geest. Het alert blijven op eventuele huidafwijkingen. Een totaal verzorgd gevoel bereiken. eze activiteit is om de week op zaterdag en zondag. R

97 t Winkeltje t Winkeltje, Zandvoort- oord Z T E R t Winkeltje is een onderdeel van dagbesteding ieuw Unicum op locatie Zandvoort-oord. Hier werkt en leert u om o.a. een verkoopbaar product te maken van gips, zeep, kaarsvet etc.

98 Huidverzorging Ontspanningsruimte, Hoofdbebouw Z O Het bevorderen en genieten van een goede huidverzorging. Ontspanning creëren voor lichaam en geest. Het alert blijven op eventuele huidafwijkingen. Een totaal verzorgd gevoel bereiken. eze activiteit is om de week op zaterdag en zondag.

99 2013

ACTIVITEITEN OVERZICHT

ACTIVITEITEN OVERZICHT ACTIVITEITEN OVERZICHT uniek in zorg voor mensen met multiple sclerose AFDELING DAGBESTEDING ALGEMEEN Programma dagbesteding Het dagbestedingsprogramma van Nieuwe Unicum is veelzijdig. Er is keuze uit

Nadere informatie

Invulschema aanpassen activiteit

Invulschema aanpassen activiteit Invulschema aanpassen activiteit Een goede voorbereiding voorkomt teleurstellingen. Als je een prettige bezigheid hebt uitgekozen, bedenk dan van te voren hoe u deze het beste kan uitvoeren. Het onderstaande

Nadere informatie

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen!

Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! RiQQ CURSUSSEN 2013-2014 Nieuw seizoen, nieuwe cursussen! Genoeg uitgerust in de vakantie en weer zin om lekker bezig te zijn met zingen toneelspelen of tekenen? Schrijf je nu in voor een cursus van Cultuurbedrijf

Nadere informatie

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof?

Op zoek naar leuke activiteiten en verenigingen in De Stichtse Hof? Meer informatie? Welzijnsprogramma 2015 Vivium De Stichtse Hof Neem voor meer informatie gerust even contact op met het Uitbureau van De Stichtse Hof. Wij helpen u graag! Op zoek naar leuke activiteiten

Nadere informatie

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen.

In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. In de vrije tijd houd ik van hardlopen en squashen. 1 In de vrije tijd schrijf ik graag gedichten, verhalen en romans, en speel ik flamencogitaar. 2 In de vrije tijd ga ik graag zelf sporten (hardlopen)

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD!

werken voor talent! MET DE IPAD! Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havoklassen. Bij ons kunnen leerlingen Meer dan leren. Leerlingen doen

Nadere informatie

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking

Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM. voor mensen met een beperking Activiteitenprogramma DAGBESTEDING CASTRICUM voor mensen met een beperking Overzicht activiteiten maandag ochtend bakken, computer dinsdag ochtend tekenen & schilderen, creatief met papier, winkel, computer

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Gewoon je passie blijven volgen?

Gewoon je passie blijven volgen? Gewoon je passie blijven volgen? Dat vinden wij bijzonder normaal! Activiteiten op maat het gevoel van samen Een persoonlijk programma Activiteiten op maat De dagbestedingsactiviteiten zijn bedoeld voor

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss

Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Wekelijkse activiteiten Ontmoetingsruimte De Spil in Oss Maandag 10.00 tot 21.30 uur / Inloop de Spil Loop eens binnen bij De Spil voor een kop koffie en een praatje. De krant ligt klaar om gelezen te

Nadere informatie

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw

Maand programma. januari 2016. Activiteiten in de Beijerkorf groen. activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw Maand programma Activiteiten in de Beijerkorf groen activiteiten in Zoomhoek rood Activiteiten in De Gravin blauw ma 4 09.30-12.00 uur Nieuwjaarsreceptie voor bewoners, familie, vrijwilligers en personeel

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel.

De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. De Rotonde in Gouda Afgedrukt op 24.02.2017 De Rotonde is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet aangeboren hersenletsel. Over De Rotonde De Rotonde is een locatie

Nadere informatie

DoeMeeWeek 15-19 september

DoeMeeWeek 15-19 september Lokaal Dienstencentrum 6 De Vlaschaard DoeMeeWeek 15-19 september Kom ons hele aanbod gratis uitproberen, een week lang! Tijdens onze DoeMeeWeek, van maandag 15 tot vrijdag 19 september, kan u al onze

Nadere informatie

TRAININGEN & WORKSHOPS

TRAININGEN & WORKSHOPS Een creatieve start van het nieuwe seizoen Deze herfst staat in het teken van creativiteit bij het ZRCN. Zo kun je toneelspelen bij Trias en zijn wij benieuwd naar jouw ervaringsverhalen. Wil je liever

Nadere informatie

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring

Tipi s De Laro. Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring Tipi s De Laro Naast ons landgoed bieden wij u ook deze unieke ervaring TIPI S DE LARO Tipi s De Laro, grote Nordic Tipi s welke volledig naar wens kunnen worden ingericht, zeer geschikt voor personeelsfeesten

Nadere informatie

U bent van harte welkom!

U bent van harte welkom! Seizoen 2017-2018 U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September 2017 September 2018. Het kan zijn dat er wijzigingen

Nadere informatie

Informatie tweede clubperiode 2013

Informatie tweede clubperiode 2013 Informatie tweede clubperiode 2013 De eerste clubperiode van 2013 gaat alweer aardig opschieten. Voor je ligt het nieuwe clubboekje van VTV Delft locatie Nootdorp voor de tweede periode van 2013! De clubperiode

Nadere informatie

0035-0910 Werkplaats : Fermento (Alkmaar) Tijdsvraag : 2 uur, dinsdag, donderdag of vrijdag van 09:00-11:00 uur, of woensdag van 09:00-13:00 uur.

0035-0910 Werkplaats : Fermento (Alkmaar) Tijdsvraag : 2 uur, dinsdag, donderdag of vrijdag van 09:00-11:00 uur, of woensdag van 09:00-13:00 uur. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 14 februari 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk, omdat je meer wil!

Vrijwilligerswerk, omdat je meer wil! Divisie Ouderen Vrijwilligerswerk, omdat je meer wil! Mondriaan voor geestelijke gezondheid Wie De divisie Ouderen is een onderdeel van Mondriaan, instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Wat Wij verlenen

Nadere informatie

Openingstijden Voor meer informatie en/of aanmeldingen ACTIVITEITENPROGAMMA 2019 Januari Gesloten i.v.m. Nieuwjaarsdag Excursie naar de Biesbosch,

Openingstijden Voor meer informatie en/of aanmeldingen ACTIVITEITENPROGAMMA 2019 Januari Gesloten i.v.m. Nieuwjaarsdag Excursie naar de Biesbosch, Openingstijden Dinsdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Donderdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Donderdagmiddag 13:30 uur - 16:30 uur Vrijdagochtend 09:30 uur - 12:30 uur Voor extra openstellingen zie het activiteitenprogamma.

Nadere informatie

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten

Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide Dagbesteding & Leer- en Werktrajecten Leekerweide geeft kleur aan je dag www.leekerweide.nl Dagbesteding Inhoud Goede dagbesteding geeft zin 3 Atelier De Specht in Enkhuizen 4 De Kolk in Hoogkarspel

Nadere informatie

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg

DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg DAC Hellevoetsluis cluster Langdurende Zorg informatie voor cliënten Inhoud 1 Inleiding 1 De Brink 2 Aanmelding en opname 2 Behandelteam 3 Behandeling 5 Ontspanning en vrije tijd 6 Rechten tijdens behandeling

Nadere informatie

Niet-aangeboren hersenletsel... en nu? Heliomare Amsterdam Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel

Niet-aangeboren hersenletsel... en nu? Heliomare Amsterdam Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel Niet-aangeboren hersenletsel... en nu? Heliomare Amsterdam Centrum voor niet-aangeboren hersenletsel 2 heliomare Inhoudsopgave Inleiding 5 Ontspannen en ontmoeten 9 Ontspannen en ontmoeten 11 Beweging

Nadere informatie

Creatieve Begeleiding

Creatieve Begeleiding Creatieve Begeleiding voor bijzondere kinderen met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld en behoefte van uw kind www.brani.nl Creatieve begeleiding met liefdevolle aandacht voor de belevingswereld

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers week 23-2016

Vacatures vrijwilligers week 23-2016 DE BOGEN De Bogen In overleg na 14.30u PG + Verzorging Maatje Voor een zeer slechtziende mevrouw zijn wij op zoek naar een maatje om een wandeling te maken, te puzzelen, een praatje te maken e.d. DE VLASGAARD

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

VACATURES Shalom Creatief

VACATURES Shalom Creatief VACATURES Creatief Atelier zoekt 2 rechterhanden Creatief bezig zijn voor ca. 4 uur per week Ben je actief met hout of kan je goed schilderen? Dan zijn wij op zoek naar jou. We zoeken twee actieve, creatieve

Nadere informatie

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u!

Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten. Ook voor u! Meer Bewegen voor Ouderen Activiteiten Ook voor u! 1 2 Inleiding Bewegen is natuurlijk goed voor lichaam en geest, maar betekent ook gezelligheid en veel sociale contacten. Bewegen is ook goed als je een

Nadere informatie

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS

VTO-cultuurvragen. Pagina 1 van 12 Cultuurvragen uit VTO SCP/CBS VTO-cultuurvragen Onderstaand zijn de vraagformuleringen zoals gehanteerd in VTO2012 afgedrukt. De respondenten kregen een brief toegestuurd waarin ze uitgenodigd werden om de VTOenquête via het internet

Nadere informatie

Activiteitenfolder november 2015

Activiteitenfolder november 2015 Activiteitenfolder november 2015 Wat kunt u deze maand allemaal van ons verwachten? We openen onze deuren waarbij u een kijkje kan nemen achter de schermen van Prinsenhof. Daarnaast hebben we onze maandelijkse

Nadere informatie

Activiteitenaanbod BSO Zazou

Activiteitenaanbod BSO Zazou Ouder enaanbod BSO Zazou Nieuwe activiteit Mei 2016 De meivakantie is afgelopen en de schoolweken zijn weer begonnen, en dus tijd voor een nieuw activiteitenaanbod. Per leeftijdsgroep staan er weer diverse

Nadere informatie

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014

KureghemNet is een project van MAKS vzw. Computerles Programmaboekje sep dec 2014 @ KureghemNet is een project van MAKS vzw Computerles Programmaboekje sep dec 2014 2 Iedereen mee met de PC Heb je nog nooit een computer gebruikt en wil je de basis leren? Zoek je werk of wil je beter

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s),

Beste ouder(s)/verzorger(s), OBS De Jagersplas Brasemermeer 23b 159 GE Zaandam 75-615 61 94 info@obsdejagersplas.nl www.obsdejagersplas.nl Beste ouder(s)/verzorger(s), Voor u ziet u informatie over de Brede school activiteiten van

Nadere informatie

5 lessen voor maar 5!!!

5 lessen voor maar 5!!! Aanbod naschoolse activiteiten Brede school Heemse 5 lessen voor maar 5!!! Toneelspelen Ontdek t! Lijkt het je leuk om op een podium te staan? Je in te leven in een ander? Een persoon of een typetje te

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, Naam: AANMELDINGSBLAD top trajecten klas: Beste leerlingen van de 1 e en de 2 e klas, top trajecten Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Op 25 november begint de 1 e ronde top

Nadere informatie

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl.

0060-0511 Woonhuis : Lohengrin Scorlewald Tijdsvraag : 2 uur, op woensdagmiddag Omschrijving : Wandelen met Matheno in de mooie omgeving van Schoorl. Vrijwilligers Scorlewald Een inventarisatie van Wensen 12 mei 2011 Maatjes gezocht: Scorlewalders zitten te springen om jouw hulp! Samen iets leuks ondernemen je krijgt er veel voor terug! Er even tussenuit

Nadere informatie

Dagbesteding Bijzonder

Dagbesteding Bijzonder Dagbesteding Bijzonder Bijzonder biedt dagbesteding met een kleinschalig karakter. Hierdoor is er veel tijd voor persoonlijke aandacht, en sta je als mens centraal. De cliënt moet zich hier thuis en beschermd

Nadere informatie

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert

Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Activiteiten in centrum voor Wonen & Zorg De Bloemschevaert Inleiding Van harte welkom in De Bloemschevaert. In dit boekje vindt u een overzicht van al onze activiteiten. Bij elke activiteit staat kort

Nadere informatie

Programmaboekje dagbesteding. Januari, Februari, Maart 2016. Archipel Landrijt. het gevoel van samen

Programmaboekje dagbesteding. Januari, Februari, Maart 2016. Archipel Landrijt. het gevoel van samen Programmaboekje dagbesteding Januari, Februari, Maart 2016 Archipel Landrijt het gevoel van samen Programmaboekje dagbesteding Alstublieft. Voor u ligt het programmaboekje van Landrijt. In dit boekje vindt

Nadere informatie

ditie E Markenhof www.atlant.nl

ditie E Markenhof www.atlant.nl Wonen in Markenhof Markenhof ligt op een prachtige locatie Verpleeghuis Markenhof ligt midden in de bosrijke omgeving van Beekbergen. De geur van dennenbomen maakt deze locatie tot een bijzonder rustige

Nadere informatie

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden.

Januari 2016 nr 7 IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. IN DIT NUMMER: In deze nieuwsbrief een overzicht van activiteiten die binnen kort naschools en in de buurt georganiseerd worden. Januari 2016 nr 7 OPROEP In deze nieuwsbrief wil ik ook graag een oproep

Nadere informatie

Vacatures vrijwilligers

Vacatures vrijwilligers Vacatures vrijwilligers Omschrijving: Bezoeken cliënt Wanneer: In overleg Taken, vaardigheden: Gesprek voeren, koffie drinken, het dorp in etc. Graag iemand die iets te vertellen heeft en om kan gaan met

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Kennisdomeinen kunstzinnige oriëntatie & beweging en sport

Kennisdomeinen kunstzinnige oriëntatie & beweging en sport Informatiekaart 07 leren vernieuwen Kennisdomeinen kunstzinnige oriëntatie & beweging en sport Kunstzinnige oriëntatie en bewegingsonderwijs bieden veel meer mogelijkheden voor het gebruik van ict dan

Nadere informatie

Nieuwsflits: Augustus 2014

Nieuwsflits: Augustus 2014 Nieuwsflits: Augustus 2014 MEER! met elkaar is een plek waar vrouwen van alle nationaliteiten en leeftijden elkaar kunnen ontmoeten. Waar veel vrijwilligers actief zijn. Waar je elkaar kunt steunen, jezelf

Nadere informatie

Iemand die een muziekinstrument kan bespelen, op de afdeling staat een piano, daar gaat dus ook de voorkeur naar uit

Iemand die een muziekinstrument kan bespelen, op de afdeling staat een piano, daar gaat dus ook de voorkeur naar uit Vrijwilligerswerk op de locatie Kempenhof, maandag Vervoer van cliënten, intern In staat zijn om een rolstoel te kunnen duwen, cliënten van en naar bijvoorbeeld de kapper/fysio brengen Maandagochtend 9.30-12.00u

Nadere informatie

ACTIVITEITENPROGRAMMA

ACTIVITEITENPROGRAMMA ACTIVITEITENPROGRAMMA ACTIVITEITEN & VERENIGINGEN 2015 VERENIGINGEN EN ACTIVITEITEN Creatief bezig zijn, zoals bloemschikken of knutselen. Lekker zingen bij de Zangvereniging of sportief bezig zijn tijdens

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen

Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen Inhoud Activiteitenaanbod zorgcentrum De Bogen... 1 Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP

VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Winst voor twee VRIJWILLIGERSWERK BIJ DE GEMIVA-SVG GROEP Foto omslag: De jongens hebben een goede conditie en willen in weer en wind trainen. Ze hebben hun doel al bijgesteld. Ze willen zeker 10 kilometer

Nadere informatie

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen

2014 FC-Sprint² Leerbedrijf Bronnen 1 Les 1: Hobby Thema 7: Vrije tijd 1 Heeft u een hobby? Ja, ik heb een hobby Welke hobby heeft u? Mijn hobby is kleren naaien Wat doet u graag? Ik kijk graag naar de tv. Waar houdt u van? Ik houd van mooie

Nadere informatie

Programma Verenigingsleven De Leystroom

Programma Verenigingsleven De Leystroom Programma Verenigingsleven De Leystroom Periode van 1 december 2017 t/m 31 maart 2018 Voorwoord Beste bewoner of bezoeker, Dit is alweer de vijfde versie van het programmaboekje van het verenigingsleven.

Nadere informatie

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015

De herfstvakantie is van 19 tot 23 oktober 2015 Oktober 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand oktober zijn: Stijn Zaaijer Lynn Bonvanie Jaylinn Meijering Luca Wildschut We wensen jullie allemaal een fijne tijd op onze school. De

Nadere informatie

POL O C R MA IER ATEL

POL O C R MA IER ATEL ATELIER MARCO POLO Atelier OLYMPOS Wist je dat: het aandeel van jongeren dat voldoende beweegt zeer laag is? (14%) de gemiddelde leerling 6 tot 8 uur zit per dag? terwijl je productiever, frisser en creatiever

Nadere informatie

Praten over boeken in de klas Het vragenspel van Aidan Chambers

Praten over boeken in de klas Het vragenspel van Aidan Chambers Praten over boeken in de klas Het vragenspel van idan hambers We weten pas wat we denken als we het onszelf horen zeggen. (idan hambers). Elk individu, kind en volwassene, beleeft een tekst op geheel eigen

Nadere informatie

Dagbesteding laat je groeien! Dagbesteding en activiteiten bij leekerweide

Dagbesteding laat je groeien! Dagbesteding en activiteiten bij leekerweide Dagbesteding laat je groeien! Dagbesteding en activiteiten bij leekerweide www.leekerweide.nl Dagbesteding Goede dagbesteding geeft zin Goede dagbesteding geeft zin aan je dag. Het biedt structuur en daagt

Nadere informatie

Kookstudio brochure 2015

Kookstudio brochure 2015 Kookstudio brochure 2015 Wat u van ons kunt verwachten.. Tijdens een kookworkshop gaat u zelf koken in groepsverband, onder begeleiding van een professionele kok ofwel kookdocent. U maakt gebruik van de

Nadere informatie

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website

Meer informatie over de activiteiten is te lezen op onze website Augustus 2017 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer, locatie De Nieuwpoort als locatie de Palatijn worden aangeboden. Voor wie

Nadere informatie

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016

Ontdek. ons zoute DNA. Zonder de scheepvaart geen Nederland. basisonderwijs 2015/2016 Ontdek ons zoute DNA Zonder de scheepvaart geen Nederland basisonderwijs 2015/2016 Welkom in het scheepvaartmuseum amsterdam Ontdek Het leven aan boord van verschillende schepen, doe mee aan het havenspel

Nadere informatie

Activiteitenfolder maart 2016

Activiteitenfolder maart 2016 ntmoetingscentrum de plek waar je thuis bent Activiteitenfolder maart 2016 Openingstijden Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 20.00 uur (keuken sluit om 19.30 uur) Zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur Ontmoetingscentrum

Nadere informatie

Breien en haken, een stapje verder

Breien en haken, een stapje verder Breien en haken, een stapje verder Hobby & Vrije tijd Heb je enige ervaring in het haken en/of breien. Beheers je volgende technieken: Breien: opzet, rechts en averechts breien, tricotsteek Haken: ketting

Nadere informatie

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 3 e klas,

trajecten De aanmelding sluit op Maandag 17 november! AANMELDINGSBLAD top trajecten top Beste leerlingen van de 3 e klas, AANMELDINGSBLAD top trajecten Naam: klas: Graag wil ik deelnemen aan één van de volgende top trajecten: Beste leerlingen van de 3 e klas, top trajecten Op 2 december begint de 1 e ronde top trajecten.

Nadere informatie

CVD Aanbod Dagbesteding

CVD Aanbod Dagbesteding CVD Aanbod Dagbesteding Waar kunnen we u mee van dienst zijn? Centrum Voor Dienstverlening / www.cvd.nl Voor veel mensen is werk een belangrijk onderdeel in het leven. Wie zich prettig voelt in zijn werk

Nadere informatie

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy)

Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) Familiekwesties (respect voor diversiteit en privacy) (Uit: Recht in de roos) Doel Elkaar beter leren kennen en begrijpen. Kennis maken met de vele verschillende of net dezelfde gewoontes en gebruiken

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

Hallo! ik ben Jan! dtp er grafisch vormgever videobewerker

Hallo! ik ben Jan! dtp er grafisch vormgever videobewerker Hallo! ik ben Jan! dtp er grafisch vormgever videobewerker Inhoud 1 4 Wie ben ik Wat kan ik 2 Wat deed ik 5 Wat vind ik leuk 3 Wat heb ik geleerd 6 Bel of mail mij 1 Wie ben ik Hallo! Ik ben Jan Timmers,

Nadere informatie

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden.

In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Februari 2016 Altijd wat te doen: In deze activiteitenagenda staan de activiteiten beschreven die zowel op locatie De Kooimeer als locatie De Nieuwpoort worden aangeboden. Voor wie graag actief bezig is,

Nadere informatie

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015

Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Activiteitenplanning Intermezzo December 2015 Datum Ochtend Middag/Avond Dinsdag 1 Woensdag 2 Vrijdag 4 Vrijdag 4 Vrijdag 4 cliënten van etage 3 met de Vriendenbus. Zin om er even uit te gaan. Geeft u

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Dit is de nieuwsbrief van Praktijk de Regenboog. Via regelmatige nieuwsbrieven willen wij u als ouder, collega of andere geïnteresseerde op de hoogte houden van het laatste nieuws.

Nadere informatie

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in!

VRIJWILLIGER IN BORNHOLM. Daar zit muziek in! VRIJWILLIGER IN BORNHOLM Daar zit muziek in! Woonzorgcentrum Amstelring Bornholm Amstelring Bornholm is een woonzorgcentrum in Hoofddorp. In dit centrum wonen 150 bewoners en verblijven 30 revalidanten.

Nadere informatie

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Activiteitenkrant Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Oktober 2018 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Algemene informatie: Activiteitenkrant

Nadere informatie

Uitleg activiteiten Brede School Kop van Zuid Beter Presteren

Uitleg activiteiten Brede School Kop van Zuid Beter Presteren Uitleg activiteiten Brede School Kop van Zuid Beter Presteren Groep 1&2 Groep Maandag Tijd Locatie Ook mogelijk voor BSO? 1&2 Natuur 15:30-17:00 Ouderkamer de Wissel BSO activiteit 1&2 Letterspin 13:30-17:00

Nadere informatie

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM

PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM PROJECT 2014 FLL WORLD CLASS SM In het FLL World Class SM Project zal jullie team: Een onderwerp kiezen waar jullie enthousiast over zijn of altijd al meer over hebben willen weten. Een innovatieve oplossing

Nadere informatie

Activiteitenaanbod zorgcentrum Kempenhof

Activiteitenaanbod zorgcentrum Kempenhof Activiteitenaanbod zorgcentrum Kempenhof Inhoud Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Valkenhofpas... 3 Hoe is de pas verkrijgbaar?... 3 Activiteitenaanbod op zorgcentrum Kempenhof... 4 Activiteitenaanbod

Nadere informatie

Activiteiten & Workshop aanbod Ontmoetingshuis

Activiteiten & Workshop aanbod Ontmoetingshuis Activiteiten & Workshop aanbod Ontmoetingshuis Voorjaar/zomer 2017 ONTMOETINGSHUIS voorwoord Beste ouders/verzorgers, Met veel plezier presenteren wij ons programmaboekje met het naschoolse activiteiten

Nadere informatie

Dagbesteding bij Archipel Kanidas

Dagbesteding bij Archipel Kanidas Dagbesteding bij Archipel Kanidas Voor ouderen in Best en omgeving het gevoel van samen Dagbesteding bij Archipel Kanidas De dagbestedingsactiviteiten zijn bedoeld voor ouderen in Best en omgeving, zelfstandig

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012

ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 ACTIVITEITENKALENDER MEI 2012 Uitgelicht Vrijdag 4 mei Weekafsluiting met Live-muziek van hans Borghardt piano Donderdag 10 mei 15.00-16.00 Kerkdienst Vrijdag 11 mei Weekafsluiting met Live-muziek van

Nadere informatie

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden.

Ieder gezin krijgt een papieren versie van de flyer aan het begin van het schooljaar. De flyer zal ook op de website geplaatst worden. Beste kinderen, ouder(s) en verzorger(s), Basisschool Buurse wil graag het talent van ieder kind optimaal tot ontwikkeling brengen. In het leerstofaanbod komen we hier voor een groot deel al aan tegemoet.

Nadere informatie

Herema State. Dienstverlening voor senioren

Herema State. Dienstverlening voor senioren Herema State Dienstverlening voor senioren Uw welzijn......daar draait het om! Iedereen geeft een eigen invulling aan plezierig wonen. Voor de één heeft dat te maken met een bepaald woonoppervlak en leefruimte,

Nadere informatie

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

ons Onder Verhuisd! Inhoud: Elk facet telt WoonZorgcentra Haaglanden 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld De digitale versie vindt u op www.wzh.nl/transvaal Onder nr 5 - september/oktober 2014 ons magazine voor cliënten van WZH Transvaal 5 Inhoud: 2 Berichten 3 Verhuizing naar het nieuwe WZH Transvaal in beeld

Nadere informatie

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof

Zomerschool 50 + Magdalenahof. Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Zomerschool 50 + Magdalenahof Wooninc.Plus gebouw Magdalenahof Beheerder : Ludo Verhees Adres : Magdalenahof 20 5667 RZ Geldrop Telefoon : 040 401 26 17 E-mailadres : magdalenahof@wooninc.nl Website :

Nadere informatie

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht

Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Januari - februari 2013 Activiteiten Ontmoetingsplein Barendrecht Ontmoetingen en activiteiten Heeft u behoefte aan ontspanning, ontmoeting en/of activiteiten? Laurens en KijkopWelzijn bieden met het Ontmoetingsplein

Nadere informatie

PLAATS: HET CLAVERHUIS, ELANDSGRACHT 70, 1016 XT AMSTERDAM

PLAATS: HET CLAVERHUIS, ELANDSGRACHT 70, 1016 XT AMSTERDAM Computercursus voor beginners: We beginnen met een informatie- en kennismakingsbijeenkomst, daarna zullen er 10 lessen volgen. In die 10 lessen leert u in ieder geval omgaan met de computer zodat u een

Nadere informatie

INHOUD. Activiteiten 2e kwartaal 2014 De Vlasgaard

INHOUD. Activiteiten 2e kwartaal 2014 De Vlasgaard INHOUD Voorwoord... 2 Voor elk wat wils... 2 Activiteitenaanbod op locatie De Vlasgaard... 4 Activiteitenaanbod i.s.m. andere organisaties... 9 De agenda voor de komende periode... 11 1 VOORWOORD Dit informatieboekje

Nadere informatie

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Activiteitenkrant Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - Oktober 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant

Nadere informatie

INFORMATIE KOOKSTUDIO

INFORMATIE KOOKSTUDIO INFORMATIE KOOKSTUDIO Heeft u de smaak al te pakken? Kookstudio De Smaak Van... is een professioneel en goed uitgeruste kookstudio in het centrum van Almelo. De kookstudio biedt mogelijkheden voor uiteenlopende

Nadere informatie

PROGRAMMA DAGACTIVITEITENCENTRUM

PROGRAMMA DAGACTIVITEITENCENTRUM PROGRAMMA DAGACTIVITEITENCENTRUM 2 0 1 5 DAGACTIVITEITENCENTRUM WZH NIEUW BERKENDAEL Heeft u een lichamelijke handicap en/of Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)? Heeft u onlangs een intensieve revalidatieperiode

Nadere informatie

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014

Activiteitenprogramma zomervakantie 2014 Beste ouders, hallo kinderen, Programma Voor jullie ligt het programma voor de van BSO Tinteltuin Hoorn. Jullie kunnen in dit programma lezen wat we deze vakantie gaan doen. Het is fijn als alle kinderen

Nadere informatie

Hoge Veld. Ontmoetingscentrum. Activiteiten en ondersteuningsprogramma. Gewoon heel bijzonder

Hoge Veld. Ontmoetingscentrum. Activiteiten en ondersteuningsprogramma. Gewoon heel bijzonder Hoge Veld Activiteiten en ondersteuningsprogramma Gewoon heel bijzonder Welkom Welkom Woont u in de buurt van WZH Hoge Veld en heeft u behoefte aan sociale contacten of zinvolle invulling van uw dag? Dan

Nadere informatie

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December

Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender. December Dinxperlose Ontmoeten & Activiteitenkalender December 2015 DINSDAG 1 DECEMBER 09.15-11.45 uur Internetcafé Persoonlijke begeleiding bij het, momenteel een wachtlijst 9.30-11.30 uur Hobbycafé Gezellig samen

Nadere informatie

Dagcentrum. DE ZONNEBLOEMEN vzw

Dagcentrum. DE ZONNEBLOEMEN vzw Dagcentrum DE ZONNEBLOEMEN vzw Wie zijn wij? De Zonnebloemen vzw is een dagcentrum voor volwassen personen met een verstandelijke en/of fysieke beperking. Wij bieden tijdens de daguren kwaliteitsvolle

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

lezing Krachtig Onderwijzen

lezing Krachtig Onderwijzen lezing Krachtig Onderwijzen 25 september 2013 www.bazalt.nl Bazalt Postbus 21778 3001 AT Rotterdam Tel: 088-5570570 1 Doelen Informatie over de werking van het brein in relatie tot onderwijs en ontwikkeling

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl

Ac viteitengids Hanzeborg. Seizoen 2014-2015. www.woonzorgflevoland.nl Ac viteitengids Hanzeborg Seizoen 2014-2015 www.woonzorgflevoland.nl U bent van harte welkom! In dit boekje vindt u alle activiteiten die georganiseerd worden in de Hanzeborg voor het seizoen September

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

Activiteiten o.l.v. Gidsen van Gidsenbureau

Activiteiten o.l.v. Gidsen van Gidsenbureau Activiteiten o.l.v. Gidsen van Gidsenbureau vanuit de Jeugherberg van Malmedy 1 Inhoudstafel I. Fauna II. Habitats III. Wildcraft & Oriëntatie IV. Kunstenaarshoek V. Outdoor Bijlage I: Activiteiten / Seizoenen

Nadere informatie

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick

Activiteitenkrant. Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Activiteitenkrant Locatie Klein Waelwick en de Binnentuin Waelwick Maandelijkse uitgave van Bureau Welzijn - December 2017 - Krant ook te bekijken via: https://www.zmw.nl/client/ Beste lezer, In deze activiteitenkrant

Nadere informatie