Besluitenlijst College

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Besluitenlijst College"

Transcriptie

1 enlijst College Datum Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van den Bergh en bestuurssecretaris De Boer 3 Voorstellen A-procedure 3.1 Ondertekening Intentieovereenkomst Duurzame Energie LA-LAB- Lelystadse Boer Gemeente Lelystad ondertekent de Intentieovereenkomst met Lelystad Airport, Lelystad Airport Businesspark (OMALA), Lelystadse Boer, Liander en Provincie Flevoland. Met deze intentieovereenkomst wordt de basis van samenwerking gelegd die moet leiden tot een duurzame, efficiënte afstemming tussen de vraag naar energie en het aanbod van duurzame energie in het gebied. College: 1. In te stemmen met het ondertekenen van de Intentieovereenkomst Duurzame Energie in het gebied van Lelystad Airport (LA), Lelystad Airport Businesspark (LAB) en de Lelystadse Boer (LB) Burgemeester: 1. Wethouder Sparreboom te machtigen de overeenkomst te ondertekenen. 3.2 Benoeming stadsdichter In 2005 heeft het college voor het eerst besloten een stadsdichter voor Lelystad te benoemen. Op grond van de goede ervaringen die zijn opgedaan, is besloten om de functie van stadsdichter te continueren. Sinds 2005 heeft het college acht keer een stadsdichter en één keer een junior-stadsdichter benoemd. De benoemingsperiode is telkens voor twee jaar. Elke stadsdichter heeft op eigen wijze een artistieke invulling gegeven aan de opdracht om minimaal 6 keer per jaar op verzoek van de gemeente Lelystad of op eigen initiatief een gedicht te maken over een actuele en/of bijzondere gebeurtenis in de gemeente Lelystad. Op verzoek van de gemeente Lelystad heeft de FlevoMeer Bibliotheek dit voorjaar de organisatie van de verkiezing van de nieuwe stadsdichter op zich genomen. Kandidaten konden zich op basis van drie gedichten vooraf aanmelden. Tijdens de verkiezingsavond op 23 mei las elke kandidaat een eigen gedicht voor met het thema Next level. Het aanwezig publiek werd ook in staat gesteld een voorkeur uit te spreken. Op basis van de inhoudelijke beoordeling van de ingediende gedichten, de voordracht tijdens de avond en rekening houdend met de voorkeur van het publiek, heeft een jury tijdens de verkiezingsavond besloten om de heer Juul Baars uit Lelystad voor te dragen als nieuwe stadsdichter van Lelystad. De stadsdichter wordt door de gemeente als volgt gehonoreerd: - gebruik mogen maken van de titel Stadsdichter van Lelystad ;

2 - via plaatsing van de gedichten in de publicaties van de gemeente; - via de uitgave door de gemeente waarin de gedichten die in het kader van het stadsdichterschap zijn gemaakt worden gepubliceerd. In het kader van het gemeentelijk cultuurbeleid de heer Juul Baars, woonachtig in Lelystad voor de jaren te benoemen tot Stadsdichter van Lelystad. 3.3 Verkoop bedrijfskavels Minervaweg aan Vlint Holding BV Vlint Holding BV op bedrijventerrein Zuiderpark wil van de gemeente Lelystad grond kopen voor de uitbreiding van het bestaande bedrijfsgebouw. De gemeente heeft in 2008 al een overeenkomst gesloten voor de afname van een tweede perceel grond, door de kredietcrisis is deze afname echter niet doorgegaan. Vlint is nu wel in de gelegenheid om verder uit te breiden en wil naast het tweede kavel nog twee extra percelen grond kopen. Het college heeft besloten om nu een overeenkomst met Vlint aan te gaan voor alle drie de percelen grond. Aan Vlint Holding BV, ingeschreven onder nummer in het handelsregister bij de Kamer van Koophandel, gevestigd aan Minervaweg 99, 8239 DL te Lelystad te verkopen: drie percelen grond aan de Minervaweg op het bedrijventerrein Zuiderpark te Lelystad, kadastraal bekend Gemeente Lelystad, sectie B, nummer 691 (gedeeltelijk), groot in totaal ongeveer m², onder de voorwaarden zoals opgenomen in de als bijlage bijgevoegde koopovereenkomst 3.4 Brandkranen overeenkomst met Vitens Sinds 11 februari 2010 is de Wet Veiligheidsregio van kracht. Het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Lelystad organiseert conform deze wet de brandweerzorg. Deze zorg behelst volgens de wet onder andere het bestrijden van brand en al hetgeen daarmee verband houdt. De aanleg en het onderhoud van brandkranen behoort daarmee ook tot de wettelijke zorgplicht van de Gemeente. In 2010 hebben de aandeelhouders van Vitens (waaronder de Gemeente Lelystad) een Commissie (commissie Burgering) ingesteld om hen onafhankelijk te adviseren over onder meer brandkranen en bluswatervoorzieningen, waarbij nadrukkelijk rekening dient te worden gehouden met het publiek belang. De Commissie heeft modelafspraken in een breder kader opgesteld, die gebruikt kunnen worden bij afspraken tussen individuele gemeenten en Vitens. Met Vitens is inmiddels een overeenkomst opgesteld over het beheer en onderhoud van de brandkranen binnen onze gemeente. De brandkranen-overeenkomst met Vitens aan te gaan met terug werkende kracht per 1 januari 2019.

3 3.5 Aanmelding deelname experiment gesloten coffeeshopketen (Burgemeestersbesluit) Op 7 november 2017 heeft de gemeenteraad een motie aangenomen van de fractie van D66 om de gemeente Lelystad aan te melden voor deelname aan het experiment gesloten coffeeshopketen, zoals staat aangegeven in het regeerakkoord van Kabinet Rutte III. 22 november 2017 heeft gemeente Lelystad al via een vooraanmelding zijn interesse voor deelname aan het experiment kenbaar gemaakt aan de VNG. Middels raadsinformatienota s van 20 maart 2018 en 23 augustus 2018 is de raad geïnformeerd over de voortgang van het experiment. Bij brief van het Ministerie van Justitie en Veiligheid van 17 april 2019 is de mogelijkheid geboden om de gemeente formeel aan te melden voor het experiment. Dit is, conform voornoemde motie, middels bijgevoegde brief gebeurd. de raad te informeren over de aanmelding voor deelname aan het experiment gesloten coffeeshopketen, middels bijgevoegde brief. 4 Voorstellen B-procedure 4.1 Vaststellen grondexploitatie Waddenlaan (Centrada) 2019 De gemeenteraad wordt gevraagd de grondexploitatie vast te stellen om de financiële uitvoerbaarheid mogelijk te maken. In de woonvisie is de voormalige schoollocatie aan de Waddenlaan opgenomen als gebied voor het ontwikkelen van woningbouw. In de prestatieafspraken met Centrada is afgesproken dat zij een deel van hun programma op deze locatie realiseren. 1. Op grond van artikel 55 lid 1 en artikel 25 lid 2 van de Gemeentewet op de grondexploitatie Waddenlaan (Centrada) en de daarbij behorende bijlagen geheimhouding op te leggen. De raad voor te stellen: 2. De grondexploitatie Waddenlaan (Centrada) 2019 vast te stellen; 3. De betreffende gronden zonder boekwaarde over te dragen van de strategische grondvoorraad naar de grondexploitatie Waddenlaan (Centrada) 2019; 4. Het college te machtigen tot het doen van de nodige uitgaven en investeringen binnen de vastgestelde grondexploitatie; 5. De door het college ingevolge artikel 25, lid 2 van de Gemeentewet opgelegde geheimhouding op de grondexploitatie Waddenlaan (Centrada) 2019 op grond van artikel 25 lid 3 van de Gemeentewet te bekrachtigen. 4.2 Teruggenomen.

4 4.3 Informatienota ENSIA: horizontale verantwoording In 2018 heeft de gemeente Lelystad de jaarlijkse zelfevaluatie uitgevoerd op de gemeentelijke informatiebeveiliging. Deze maakt onderdeel uit van de ENSIA, het verantwoordingsproces op de informatiebeveiliging. De evaluatie omvatte de volledige breedte van de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten (BIG), met inbegrip van DigiD, Suwinet, Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG), Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT) en Basisregistratie Ondergrond (BRO). De uit de evaluatie geprioriteerde aanbevelingen zijn met de raad gedeeld door middel van de bijgevoegde Informatienota ENSIA Hiermee voldoet de gemeente Lelystad aan de wettelijke verplichting om zich aan de raad te verantwoorden over de gemeentelijke informatiebeveiliging. De raad met bijgaande informatienota te informeren over de uitkomsten uit het ENSIA-proces rondom informatiebeveiliging. 4.4 Aangehouden. 4.5 Stand van zaken dierenwelzijn In het dierenwelzijnsveld zetten professionals en vrijwilligers zich gezamenlijk in voor het welzijn van de dieren in Lelystad. Met de betrokken partijen zijn de rollen, taken en verantwoordelijkheden uitgewerkt en beschreven in de Uitvoeringsnota Dierenwelzijn. 1. De Uitvoeringsnota Dierenwelzijn vast te stellen; 2. De raad met de informatienota Stand van zaken Dierenwelzijn te informeren over de stand van zaken met betrekking tot de uitvoering Nota Dierenwelzijn Lelystad. 4.6 Inzage BKK en beleid grondverzet Op 12 juni 2012 stelde de gemeenteraad gebiedsspecifiek bodembeleid vast, wat samen met de andere Flevolandse gemeenten is beschreven in de Nota bodembeheer. De bodemkwaliteitskaart, die deel uitmaakt van dit beleid, wil het college gaan vervangen door een nieuwe, provinciebrede bodemkwaliteitskaart, waarmee hergebruik van grond nog verder vereenvoudigd wordt. Tevens is het college voornemens de raad voor te stellen het bodembeleid te continueren nu evaluatie uitwijst dat gebruikers tevreden zijn over het beleid en veel gebruik maken van de mogelijkheden die dit biedt. Tijdens de inzagetermijn van een eerder ontwerp van deze besluiten is een zienswijze ingebracht die geleid heeft tot een zodanige aanpassing van het voorstel dat de stukken opnieuw ter inzage moeten worden gelegd. 1. Het ontwerp-raadsvoorstel a. Aan de Nota bodembeheer, zoals vastgesteld op 12 juni 2012 en laatstelijk gewijzigd op 19 december 2017, een addendum, inhoudende een hardheidsclausule, toe te voegen. b. De Nota bodembeheer, zoals vastgesteld op 12 juni 2012 en laatstelijk gewijzigd op 19 december 2017, voor het overige niet te herzien en daarmee het daarin beschreven beleid te continueren voor de komende tien jaar.

5 c. Het addendum als bedoeld in besluitpunt a. en het onder besluitpunt b. genoemde besluit treden in werking op de dag na bekendmaking hiervan. vast te stellen en dit ontwerp-raadsvoorstel 6 weken ter inzage te leggen voor zienswijzen. 2. De raad over het ontwerpraadsvoorstel te informeren middels bijgevoegde informatienota 3. Het ontwerp-collegebesluit Onder voorbehoud van het besluit van de raad tot het toevoegen van een hardheidsclausule aan de Nota bodembeheer (vastgesteld op 12 juni 2012 en laatstelijk gewijzigd op 19 december 2017) en het voor het overige ongewijzigd continueren van deze Nota bodembeheer conform het raadsvoorstel zoals bedoeld onder beslispunt 1: a. De provinciebrede Bodemkwaliteitskaart Gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, Documentcode: 17M1182.RAP001, gedateerd 21 mei 2019, voor het grondgebied van de gemeente Lelystad vast te stellen. b. De kaart zoals bedoeld onder a in werking te laten treden op de dag na de bekendmaking. c. De provinciebrede Bodemkwaliteitskaart Gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, Documentcode: 17M1182.RAP001, gedateerd 13 juli 2018, resp. 21 mei 2019, voor de gemeenten Almere, Dronten, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde te erkennen als geldig bewijsmiddel voor de kwaliteit van toe te passen grond bij gemeentegrensoverschrijdend grondverzet, onder de voorwaarden zoals gesteld in het bodemkwaliteit en in de Nota Bodembeheer. d. De huidige Bodemkwaliteitskaart gemeente Lelystad, vastgesteld op 19 december 2017, in te trekken. vast te stellen en dit ontwerp-collegebesluit 6 weken ter inzage te leggen voor zienswijzen 4.7 Jaarstukken 2018 Met het vaststellen van de jaarstukken 2018 en het aanbieden van deze jaarstukken aan de Raad, legt het College verantwoording af over het 2018 gevoerde beleid en besteding van middelen. 1. Kennis te nemen van de concept bevindingen van de accountant naar aanleiding van de jaarrekeningcontrole en de collegereactie hierop vast te stellen. 2. Een analyse van de oorzaken van de afkeurende verklaring voor rechtmatigheid en een plan van aanpak voor een goedkeurende verklaring rechtmatigheid voor de jaarstukken 2019 tegemoet te zien. 3. De raad voor te stellen: 3.1. kennis te nemen van de reactie van het college op de bevindingen van de accountant in de bijgevoegde brief controlebevindingen jaarstukken De jaarstukken 2018 vast te stellen Het rekeningresultaat 2018 ad als volgt te bestemmen: Actualiseren van het Doorschuifbudget Statushouders uit de decembernotitie 2018 ad Bestemming via Waterval systematiek: Het aanzuiveren van de algemene reserves en specifieke reserves via de zogeheten watervalsystematiek. Stap 1. Aanzuiveren algemene reserve met

6 Stap 2. Aanzuiveren specifieke reserves: a. Egalisatiereserve Sociaal Domein: De middelen ontvangen uit het Fonds tekortgemeenten ten behoeve van WMO en Jeugdhulp ad b. Egalisatiereserve Grondexploitaties: De in 2018 gerealiseerde opbrengst grondverkoop en erfpacht ad te bestemmen ten behoeve van aanvulling aan de Egalisatiereserve grondbedrijf. Stap 3. Aanzuiveren Reserve Ontwikkeling Stad (ROS): 3.4. Het resterend saldo van het rekening resultaat ad te bestemmen ter aanvulling van de Reserve Ontwikkeling Stad. Vastgesteld in de vergadering van 18 Juni 2019., voorzitter, secretaris

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 16-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen,Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 18-09-2018 Aanwezig Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Den Os, Van, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris De Boer Afwezig

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum 04-09-2018 Aanwezig Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 21 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 18-06-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Collegekamer Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen,Schot en Van den Heuvel alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015

BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 29 september 2015 BESLUITEN VAN COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 29 september 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 11 april 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst College

Concept Besluitenlijst College Concept enlijst College Datum 02-10-2018 Aanwezig Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 19 mei 2015 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 20-06-2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 10 oktober 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 25 oktober Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 16 januari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 4 oktober 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 28 november 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 12 april 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 7 maart 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 22 november 2016 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 27-11-2018 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 5 december 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 14 februari 2017 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 1 november 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 13 december 2016 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

Collegeverklaring ENSIA inzake Informatiebeveiliging DigiD en Suwinet. Gemeente Gooise Meren

Collegeverklaring ENSIA inzake Informatiebeveiliging DigiD en Suwinet. Gemeente Gooise Meren inzake Informatiebeveiliging DigiD en Suwinet Gemeente Gooise Meren Afdeling FIA Datum Inhoudsopgave Inhoud 1 inzake Informatiebeveiliging DigiD en Suwinet 4 1.1 Doel en achtergrond verklaring 4 1.2 Reikwijdte

Nadere informatie

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 12 maart 2019, Ongewijzigd vastgesteld.

No. Onderwerp Besluit Portefeuillehouder 1. Besluitenlijst van de vergadering gehouden op 12 maart 2019, Ongewijzigd vastgesteld. BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders Vergadering gehouden op 19 maart 2019 Week 12 Aanwezig: L.M.B.C. Kroon,, B. ten Have, A.A. van Nieuwkerk, A.M.H. van de Weijenberg en N. van

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019

Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019 enlijst B&W-vergadering d.d. 16 april 2019 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder drs. A. Uijlenhoet Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder drs. L.I. Smit-Volkers Wethouder

Nadere informatie

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van

Vastgestelde openbare besluitenlijst collegevergadering van Nr. Dienst/Registratienummer Het college heeft besloten: 1. Concept interne besluitenlijst collegevergadering van 9 april 2019 Informatiemanagement 896816 Y. Arnoldussen-Schors yvonne.arnoldussen@brunssum.nl

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 13 februari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Besluitenlijst College B&W

Besluitenlijst College B&W enlijst College B&W Datum 21-05-2019 Tijd 9:30-14:00 Locatie College kamer Voorzitter Burgemeester Aanwezigen J.J. Aalberts, H.M. Bergmann, A. van den Brink (gemeentesecretaris), C. Dekker, C. Doorn en

Nadere informatie

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 23 APRIL 2019 VANAF 11:00 UUR AANWEZIG:

vastgesteld BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP 23 APRIL 2019 VANAF 11:00 UUR AANWEZIG: No. 17A BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN RIJSWIJK GEHOUDEN OP VANAF 11:00 UUR AANWEZIG: M.J. BEZUIJEN B.D. LUGTHART L.I. BENTVELZEN A.F.M. VAN DE LAAR J.N. BESTEMAN,

Nadere informatie

Doetinchem, 15 juni 2018

Doetinchem, 15 juni 2018 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 2 ALDUS VASTGESTELD 28 JUNI 2018 Bestemmingsplan 'Parapluherziening Uitsluiten woningbouw bestemmingen Centrum en Gemengd - 2018' Te besluiten om: 1. De Nota van zienswijzen

Nadere informatie

Farid Chikar / juni 2017

Farid Chikar / juni 2017 Agendapunt commissie: 4.1 steller telefoonnummer email Farid Chikar 040-2083696 Farid.chikar@A2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 208981/269305 29 juni 2017 Portefeuillehouder Wethouder

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder

Gemeente Haarlem. Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder Gemeente Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/748726 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Weterings, Van Mazijk (loco-secretaris), Nederstigt, Horn, Elzakalai, Reneman, Steffens-van de Water, Reinders. Port. houder Onderwerp Cluster

Weterings, Van Mazijk (loco-secretaris), Nederstigt, Horn, Elzakalai, Reneman, Steffens-van de Water, Reinders. Port. houder Onderwerp Cluster Besluitenlijst voor de vergadering van Burgemeester en Wethouders d.d. 27 juni 2017 Aanwezig: Ambtelijk: Weterings, Van Mazijk (loco-secretaris), Nederstigt,, Elzakalai, Reneman, Steffens-van de Water,

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 27-03-2018 Tijd 10:00-13:00 Locatie Kamer burgemeester Voorzitter L.W.C.M. van der Meijs Aanwezig Burgemeester V.d. Meijs Wethouder Jansen Wethouder Mulder Wethouder Bollen Gemeentesecretaris Werkman

Nadere informatie

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 21 maart ECIB/U Lbr. 17/017 (070)

Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad. 21 maart ECIB/U Lbr. 17/017 (070) Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad Datum 21 maart 2017 Ons kenmerk ECIB/U201700182 Lbr. 17/017 Telefoon (070) 373 8338 Bijlage(n) 1 Onderwerp nieuw verantwoordingsproces informatieveiligheid

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2012, nr Openbaar

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2012, nr Openbaar BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 27 maart 2012, nr. 013 Openbaar Leden Burg. : N.E. Joosten Secr. : E.V. Schmitz Weth. I: F.L.J. Bruning Weth. II: J.A.C.M. Elbers Weth.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 8 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-Kuiper, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 6 februari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Besluitenlijst van het college van burgemeester en wethouders d.d. 15 december 2015 PERS Zaak Onderwerp Concept besluit Samenvatting Besluit 39478 Dienstverleningsovereenkomst

Nadere informatie

Aan de Raad. Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân

Aan de Raad. Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân Aan de Raad Agendapunt: 6 Onderwerp: Jaarlijkse stukken 2013, 2014 en 2015 Veiligheidsregio Fryslân Kenmerk: Status: BV/JS Besluitvormend Kollum, 10 juni 2014 Samenvatting De Veiligheidsregio Fryslân (hierna

Nadere informatie

Jan Franx Jaarstukken 2017

Jan Franx Jaarstukken 2017 Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 800754 Jan Franx Jaarstukken 2017 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. de Jaarstukken 2017 van de gemeente Gooise Meren met een positief resultaat van 4.856.000

Nadere informatie

Assurancerapport van de onafhankelijke IT-auditor

Assurancerapport van de onafhankelijke IT-auditor Assurancerapport van de onafhankelijke IT-auditor Aan: College van burgemeester en wethouders van gemeente Renswoude Ons oordeel Wij hebben de bijgevoegde Collegeverklaring ENSIA 2017 inzake informatiebeveiliging

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Z/19/222563 HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 21 mei 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015

DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 DEFINITIEF Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders d.d. 3 november 2015 Aanwezig: de dames J.M. Nieboer (wethouder) en C.P. Verrips (directiesecretaris) en de heren

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W vergadering A

Besluitenlijst B&W vergadering A Datum 29-05-2018 Tijd 10:00-13:00 enlijst B&W vergadering A Locatie Voorzitter Aanwezig Kamer burgemeester L.W.C.M. van der Meijs Burgemeester Van der Meijs wethouder Mulder wethouder Bollen gemeentesecretaris

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Robert Peereboomweg 5/5A Omzetting erfpacht in bloot eigendom

Collegebesluit. Onderwerp Robert Peereboomweg 5/5A Omzetting erfpacht in bloot eigendom Collegebesluit Onderwerp Robert Peereboomweg 5/5A Omzetting erfpacht in bloot eigendom Nummer 2018/621531 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige beheerstaken Afdeling VG Auteur

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 17 februari 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 20 februari 2018

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD. Datum: 20 februari 2018 BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 20 februari 2018 Aanwezig: wethouders Fackeldey (plv voorzitter), Sparreboom, Rentenaar en Van Wageningen alsmede gemeentesecretaris Versteeg en

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10 Collegebesluit Onderwerp Verkoop grond Oudeweg achter 8 en 10 Nummer 2017/51704 Portefeuillehouder Botter, J. Programma/beleidsveld 5.3 Overige Beheertaken Afdeling STZ/VG Auteur Wempe, J.M. Telefoonnummer

Nadere informatie

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester

Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken en herbenoemingsgesprekken burgemeester Vergadering: 12 december 2006 Agendanummer: 15 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar mr. P.M.H. van Ruitenbeek E-mail: ruitenb@winsum.nl Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanpassen reglement functioneringsgesprekken

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 22/05/2018 week 21. 1. Domein Ruimte winkeltijdenverordening Harderwijk (zomeropenstelling 2018) 1. Instemmen

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Proces verantwoorden ENSIA Toelichting en formats voor college en de raad

Proces verantwoorden ENSIA Toelichting en formats voor college en de raad Proces verantwoorden ENSIA 2018 Toelichting en formats voor college en de raad Inleiding Introductie Deze handreiking maakt onderdeel uit van de ondersteunende documentatie voor het ENSIA verantwoordingsproces

Nadere informatie

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging

Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Raadsvoorstel 2016./ ontwerp t.b.v. terinzagelegging Vaststellen bestemmingsplan Zwanenburg De Kom Noordwestzijde en vaststellen Portefeuillehouder Adam Elzakalai Steller D. Ong Collegevergadering 30 augustus

Nadere informatie

Raadsvergadering. 8 maart

Raadsvergadering. 8 maart RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 8 maart 2018 18-017 Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan 'Odijk, Zeisterweg 103' Aan de raad, Onderwerp Vaststellen bestemmingsplan Odijk, Zeisterweg 103 Gevraagde

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/716632 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.3 Grondexploitaties Afdeling

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 17 april 2018 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. Den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen Dhr.

Nadere informatie

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen.

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen. Voorstel aan de raad Nummer: B11-15396 Portefeuille: Economie, Wonen, Cultuur & Dienstverlening Programma: 2.4 Sterke stad Programmaonderdeel: 2.4.1 Werken aan de basis Steller: M.R. Roeffel Afdeling:

Nadere informatie

1. In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze op 21 augustus 2018 naar de raad sturen

1. In te stemmen met bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze op 21 augustus 2018 naar de raad sturen enlijst B&W-vergadering d.d. 21 augustus 2018 Aanwezig: Burgemeester drs. J.W. Brenninkmeijer Wethouder drs. A. Uijlenhoet Wethouder drs. A.C.W.A.M. van Holstein Wethouder drs. L.I. Smit-Volkers Wethouder

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013

Voorstelnummer: Houten, 27 augustus 2013 Raadsvoorstel Voorstelnummer: 2013-057 Houten, 27 augustus 2013 Onderwerp: Raadsvoorstel Zienswijze Noordvleugelprovincie Beslispunten: 1. In te stemmen met de zienswijze van de gemeente Houten op het

Nadere informatie

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar

Besluitenlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Datum 14-05-2019 enlijst Vergadering College van B&W - Openbaar Tijd Locatie Voorzitter Aanwezigen 9:00-14:30 uur Staalindustrieweg, vergaderkamer Centrum J.G.A. Paans S. van Heeren - de Keizer, A. Kraijo,

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 21-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen,Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van

Nadere informatie

mi in HI ui in iii iii nu i Raad d.d.\u <( l^> Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Roden, 9 januari 2013 Onderwerp

mi in HI ui in iii iii nu i Raad d.d.\u <( l^> Aan de gemeenteraad Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Roden, 9 januari 2013 Onderwerp G E M E E N T E N O O R D E N V E L i Raad d.d.\u Aan de gemeenteraad Roden, 9 januari 2013 T Agendapunt: 6.1/16012013 Documentnr.: RV12.0628 Onderwerp Definitief vaststellen regionale Nota bodembeheer

Nadere informatie

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen.

2) Uitnodiging provincie ZH masterclass BIZ d.d. 18 november uur in Zoetermeer. Besluit: Voor kennisgeving aannemen. Lijst van besluiten vastgesteld door het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Strijen Datum 11 november 2014 Openbaar Ja Adviesnr/zaaknr Onderwerp ADV-14-00986/Z.02426 Uitnodigingen B&W

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 14 mei 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 7 april 2015 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Besluitenlijst. College b en w

Besluitenlijst. College b en w Besluitenlijst Vergadering College b en w Registratienummer Week 47 20 november 2018 Datum 20 november 2018 Aanvang Aanwezig Afwezig 09:30 uur C. van der Kamp burgemeester D.J. Knol wethouder J.L. van

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT f @ K M E Ü E 8 i? RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLUIT Registratienummer: 1170328 Datum: 13 januari 2015 Behandeld door: J. Cohen/R. van Twuijver Afdeling / Team: RO/Projecten Onderwerp: aanwijzing Wet voorkeursrecht

Nadere informatie

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris

M.L.J. Out H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders T. Dijkstra - secretaris BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders d.d. 29 januari 2019 Aanwezig: Afwezig: M.L.J. Out - burgemeester H. Vlieg-Kempe, G. Smith-Bults, J. Booij-Venekamp en L.B. Leemrijse - wethouders

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 7 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Concept Besluitenlijst College

Concept Besluitenlijst College Concept enlijst College Datum 08-01-2019 Voorzitter Burgemeester Adema Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, Schot en Van den Heuvel alsmede

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 7 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE

Doorkiesnummer : (0495) Agendapunt: 7 ONDERWERP VOORSTEL COLLEGE Beeren, Marjo RB S1 RAD: RAD151103 dinsdag 3 november 2015 BW: BW150915 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 3 november 2015 Portefeuillehouder : A.F. van Eersel Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing

Gemeente Tiel nr. voorstel beslissing Gemeente Tiel Concept besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 11 juni 2019 om 9.00 uur Marcel Melissen afwezig. Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 9 januari 2018 Aanwezig: burgemeester Adema (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Rentenaar, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 1 maart 2016 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA, waarnemend

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 8 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Meerjaren Perspectief Grondexploitaties 2017 Te besluiten om: 1. Het Meerjaren Perspectief Grondexploitaties 2017 vast te stellen en daarmee:

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer

Datum vergadering Aanvang Contactpersoon. 27 september uur R.C. van Nunspeet. B&W-kamer Vergadering College van Burgemeester en Wethouders Datum vergadering Aanvang Contactpersoon 27 september 2016 09.00 uur R.C. van Nunspeet Plaats vergadering Doorkiesnummer B&W-kamer 5229445 Verslag Zeewolde

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 20-11-2018 Aanwezig Voorzitter burgemeester Adema, wethouders Sparreboom, Rentenaar, Den Os, Van Wageningen, en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Versteeg en bestuurssecretaris

Nadere informatie

Besluitenlijst College

Besluitenlijst College enlijst College Datum 27-08-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Collegekamer Aanwezigen Voorzitter burgemeester Adema, wethouders, Rentenaar, Den Os, Schot en Van den Heuvel alsmede gemeentesecretaris Van den

Nadere informatie

wethouder economie, wonen, cultuur en dienstverlening

wethouder economie, wonen, cultuur en dienstverlening Voorstel aan de raad Nummer: 131003374 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: Steller: H. van Dam Afdeling: EVO Ontwikkeling Telefoon: 278305 E-mail: h.van.dam@lelystad.nl wethouder economie, wonen,

Nadere informatie

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Notulen van burgemeester en wethouders

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Notulen van burgemeester en wethouders BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Notulen van burgemeester en wethouders Vergadering van 14-02-2017, 09:00 uur 63381 Wethouder Ligtelijn Bruins Resultaten cliëntervaringsonderzoek Sociaal Domein Op waarde(n)

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Nr. e160018552 Casenr. 16e0004127 BESLUITENLIJST van de vergadering van het college van B&W d.d. 17 mei 2016 Aanwezig: De heer A.A.J. Baars, burgemeester De heer mr. J. van den Bosch, wethouder De heer

Nadere informatie

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel)

Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan Dorpstraat 59(Riel) Raadsvoorstel ongewijzigd vaststellen bestemmingsplan "Dorpstraat 59"(Riel) Agendapunt: Zaaknummer: 2018-008690 Onderwerp Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Datum voorstel Datum raadsvergadering Aan de

Nadere informatie

Rapportage Informatiebeveiliging Gemeente Boekel 16 mei 2018

Rapportage Informatiebeveiliging Gemeente Boekel 16 mei 2018 Rapportage Informatiebeveiliging 2017 Gemeente Boekel 16 mei 2018 Inleiding Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boekel legt over het jaar 2017 verantwoording af over de stand van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Relatie met programmabegroting en/of Mijlpalen van Meierijstad Mijlpalen van Meierijstad, Hoofdstuk 3 Economie.

Raadsvoorstel. Relatie met programmabegroting en/of Mijlpalen van Meierijstad Mijlpalen van Meierijstad, Hoofdstuk 3 Economie. Raadsvoorstel Datum 23 april 2019 Zaaknummer 1948228438 Onderwerp Portefeuille Economie, innovatie en financiën J.H.M. Goijaarts Administratieve onteigening ten behoeve van de verwezenlijking van bestemmingsplan

Nadere informatie