VOORAANKONDIGING. Jaargang: Nummer: 21 Datum: januari Inhoud. Nieuwsbrief nr. 21, 8e jaargang

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VOORAANKONDIGING. Jaargang: 2012-2013 Nummer: 21 Datum: januari 2013. Inhoud. Nieuwsbrief nr. 21, 8e jaargang"

Transcriptie

1 Inhoud Vooraankondiging bijeenkomst bedrijfsleven en vmbo Opening Zuiderzee College Bouwmeiden Skills Best Man Lunchverzorging & stagebureau Samenwerking met Scooterbox Leerlingen Compaen bezoeken Tetrix Excursies 3e jaars leerlingen Lesgeven op basisschool Het Palet * Project Achtersluispolder groeit nog Jaargang: Nummer: 21 Datum: januari 2013 Nieuwsbrief nr. 21, 8e jaargang In deze nieuwsbrief brengen de Zaanse vmbo-scholen gezamenlijk nieuws en wetenswaardigheden onder uw aandacht. De nieuwsbrief wordt 2x per schooljaar onder het bedrijfsleven verspreid. Gelet op efficiëntie wordt de nieuwsbrief uitsluitend per verstuurd. Nieuwsbrief nummer 21 bevat informatie van uiteenlopende aard. We blikken terug op de afgelopen periode en we kijken natuurlijk ook weer vooruit. VOORAANKONDIGING Wat: Wanneer: Waar: bijeenkomst bedrijfsleven en vmbo maandag 7 oktober 2013, aanvang uur Zuiderzee College te Zaandam U wordt van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. Onderwerp: de leerling uit de theoretische leerweg wat kan het bedrijfsleven betekenen voor de TL-leerling en wat kan de TL-leerling betekenen voor het bedrijfsleven? welke functies en beroepen sluiten aan bij de TL-leerling? De definitieve uitnodiging ontvangt u begin september van ons. De Zaanse vmbo-scholen zien uit naar uw komst!

2 Opening Zuiderzee College Op vrijdag 19 oktober vond de officiële opening van het Zuiderzee College plaats. De genodigden genoten van de sierlijk uitgevoerde openingsact. Wethouder Corrie Noom verrichtte de opening van het gebouw. Door de 4de kaderklas ICT Multi Media is er een filmpje gemaakt van de opening. Klik hier om het filmpje te bekijken. Na een toespraak van Barbara Dijkgraaf (College van Bestuur OVO Zaanstad) en een tweespraak van Menno den Hollander (directeur Zuiderzee College) en architect Jan Goedhart (FKG) namen de genodigden een kijkje in de school. De catering werd ondersteund door leerlingen van de afdeling Zorg & Welzijn en geluid, licht en beeld werden door de leerlingen van de ICT route (Multi Media) geregeld. Bouwmeiden De sector Techniek van Trias VMBO is dit schooljaar met 40% gegroeid. Er hebben ook nog eens 10 meiden voor de verschillende technische afdelingen gekozen. De vijf bouwmeiden op de foto konden kiezen uit een roze of een khaki overall. De sector hoopt volgend jaar nog meer meiden te mogen verwelkomen!

3 Skills Best Man Trias VMBO organiseert dit jaar opnieuw de Skills Best Man. Samen met Installatiewerk Noord Holland zal Trias er op 24 januari 2013 weer een mooi evenement van maken. En de grote verrassing is dat het Trias VMBO ook een meisjesteam afvaardigt! Twee meisjes uit de afdeling Techniek Breed zullen hun uiterste best gaan doen, om de opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Leerlingen uit de afdelingen elektro- en installatietechniek uit Noord Holland en Flevoland strijden op de Brink van het Trias VMBO voor een plekje in de finale van de Nederlands Kampioenschappen voor vakmanschap. Lunchverzorging & stagebureau Lunchverzorging Ook dit jaar hebben de leerlingen van vmbo Pascal Zuid de lunch verzorgd voor de ontmoetingsdag van Zaan Primair op 31 oktober De leerlingen met het intersectorale programma Dienstverlening & Commercie (met het beroepsbeeld Horeca & Consumptief) hebben maar liefst 1500 broodjes gezond gesmeerd en belegd. En dit binnen vier uur! De broodjes met een krentenbol, melk, jus en fruit zijn vervolgens naar vier locaties gebracht en door de leerlingen uitgeserveerd aan de hongerige bezoekers. Heeft u ook een lunch die u graag betekenisvol wilt uitbesteden? Stuur het Zaanstad Meetingpoint dan even een mailtje: info@zaanstadmeetingpoint.nl. ( Stagebureau Ons stagebureau staat (ook) niet stil. We zijn nu te volgen op twitter. Klik hier! Stageplekken Heeft u stageplekken voor praktijkgerichte, dienstverlenende, enthousiaste en hardwerkende leerlingen of wilt u eens praten over de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op: I.sorber@pascalzuid.nl.

4 Samenwerking met Scooterbox De heer Kerkhof van de firma Scooterbox is enthousiast over de samenwerking met de afdeling metaaltechniek van Trias VMBO en wil de afdeling graag ondersteunen in haar streven leerlingen iets van scootertechniek mee te geven. De eerste stap hierin is nu gezet, middels de levering van een scooter, motorblok, cilinders, cilinderkoppen en carburateurs. Er kan nu een levensechte demonteer/monteer oefeninggeheel in de belevingswereld van de metaalleerlingen gedaan worden! Via telefoon en of mail kan er zelfs een beroep gedaan worden op technische ondersteuning. Het is de bedoeling dat het motorblok van de scooter uitgewisseld wordt. Voor het lokaal wordt er nog wandbekleding geleverd in de vorm van banners met scooterafbeeldingen. Leerlingen Compaen bezoeken Tetrix De derdejaars leerlingen Techniek van het Compaen VMBO bezochten Tetrix Bedrijfsopleidingen zodat ze kennis konden maken met (alle) mogelijke vervolgopleidingen. De nieuwe Techniek Campus aan het Jonkerplantsoen biedt allerlei mogelijkheden om kennis te maken de metaalopleidingen. De leerlingen maakten een borenstandaard van staal. Diegene die de smaak te pakken hadden, maakten ook nog een nachtlampje.

5 Als laatste mag iedereen het lassen van staal proberen. Dit is voor de jongens een spannende ervaring. De leerlingen waren heel enthousiast. Door dit bezoek hebben de leerlingen een goed beroepsbeeld gekregen. Dit helpt hen weer verder om een juiste vervolgkeuze te maken. Excursies 3 e jaars leerlingen Metaltour (mogelijk gemaakt door OBM) Op vrijdag 19 oktober is een groep 3e jaars leerlingen van Trias Techniek Breed op bezoek geweest bij Nico Kaaijk metaalbewerking. Nico Kaaijk kreeg dit jaar de landelijke titel leermeester van het jaar. Het was een interessante excursie! Op bezoek bij Dormac en Magifa De 3e jaars leerlingen van de afdeling metaaltechniek bezochten woensdag 31 oktober Dormac en Magifa. De leerlingen gingen goed voorbereid heen, want ze hadden van tevoren informatie van de websites van de beide bedrijven bekeken. Tijdens het bezoek maakten zij daarmee flink indruk op de rondleiders. Bij Magifa kregen de leerlingen een bedrijf in actie te zien. De leerlingen kregen een rondleiding in de bedrijfshal waar op een spiegelgladde wit glimmende vloer rijen computergestuurde machines stonden. Onderdelen variërend van de grootte van een nagel tot die van een onderarm kwamen voorbij. Ook een onderdeel waar de vloeibare tabs van Dreft in worden gemaakt, liet Magifa zien.

6 Informatie dag computergestuurd metaalbewerken Wanneer er gesproken wordt over metaalbewerken denkt men aan constructiewerk en lassen. Daarin wordt de branche tekort gedaan. Machinale metaalbewerking met CNC in het bijzonder is doorgaans minder zichtbaar. Deze geavanceerde technologie biedt jongeren echter een prachtig perspectief. Ook in economisch mindere tijden is de roep om aankomende vakmensen groot. Zo groot zelfs dat een leverancier van dergelijke apparatuur samen met een machinefabriek een informatiedag heeft georganiseerd. Trias VMBO mocht, samen met het Trinitas College uit Heerhugowaard, deelnemen. Lesgeven op basisschool Het Palet Op dinsdag 25 september hielpen derdejaars bouwleerlingen van het Trias VMBO in de lessen op basisschool Het Palet in Krommenie. Moniek Oostendorp (de Techniekjuf) gaf aan wat er die dag gedaan moest worden. De derdejaars vmboleerlingen mochten eerst de kleuters helpen. De kleuters moesten spijkers in een plankje slaan in de vorm van hun naam. Daarna deden ze wol om de spijkers heen zodat je hun naam zag staan. Niet alle kleuters hadden hier hulp bij nodig. Na de pauze hielpen de Trias-leerlingen de kinderen van groep 6. Zij maakten een zeilauto en/of een ballonauto. De meeste kinderen konden het zelf, maar sommigen hadden nog beetje hulp nodig. Leerlingen electrotechniek zullen vanwege het project duurzaamheid (onderdelen van) lessen over duurzaamheid geven aan de bovenbouwklas van Het Palet. Dankzij ondersteuning van OTIB zijn er financiele middelen beschikbaar gesteld om de lessen op de basischool van materiaal en begeleiding te kunnen voorzien. De leerlingen van groep 8 zullen een micro-molentje bouwen dat draait op zonne-energie.

7 Project Achtersluispolder groeit nog altijd! Onder de vlag van de samenwerking in Zaans Verbond zijn de vijf vmbo-scholen en het mbo in Zaanstad voor het tweede jaar actief in het project Achtersluispolder. Start van het project De gemeente Zaanstad wil CO2 neutraal werken in 2020 en heeft dit in beleid vastgelegd. Op basis daarvan is er voor de bovenbouw van de vijf vmbo-scholen een lesproject ontwikkeld. Daarnaast is een flink aantal bedrijven in het industriegebied Achtersluispolder geïnteresseerd in duurzaamheid en klimaatneutraal werken en zo is vorig jaar het idee ontstaan om een project te starten. Het project Onder aanvoering van Ballast Nedam namens de bedrijven, het Zaans Verbond vanuit het onderwijs en duurzaamheidscoaches vanuit de gemeente zijn leerlingen uit de leerjaren 3 en 4 van het vmbo samen met deelnemers uit het mbo actief. De vmbo - leerlingen gaan in kleine groepen, onder begeleiding van 3e jaars deelnemers mbo uit de opleidingen commercieel medewerker, werktuigbouwkunde en proces- of elektrotechniek, op pad om bedrijven in de Achtersluispolder te bezoeken. Samen met het bedrijf vullen de leerlingen de Milieubarometer in: Zo krijgen de bedrijven een beeld van de stand van zaken in hun eigen bedrijf. Hoe energiezuinig wordt er gewerkt? Welke duurzaamheidsmaatregelen kunnen worden genomen? De leerlingenvmbo en deelnemers mbo voorzien de meting in de milieubarometer van eigen observaties en adviezen. De uitkomsten van alle bedrijfsbezoeken worden uiteindelijk gebundeld en aan bedrijven en gemeenten gepresenteerd. Inmiddels zijn enkele honderden leerlingen van Zuiderzee College, Compaen VMBO en het Regio College op bedrijfsbezoek geweest. Voor de leerlingen van het Saenredam College, Trias VMBO en Pascal Zuid staan er bezoeken in de komende maanden gepland. Inmiddels zijn zo n 40 bedrijven op het industriegebied Achtersluispolder bezocht. Ook in 2013 zal het aantal deelnemers aan het project nog verder groeien. Project Achtersluispolder is een prachtig voorbeeld van een succesvolle samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en de gemeente waar alle betrokkenen dan ook zeer trots op zijn!

8 Het is goed denkbaar, dat ook u als bedrijf over informatie beschikt, die u via deze nieuwsbrief aan de Zaanse vmbo-scholen of aan uw collega s van het bedrijfsleven wilt kenbaar maken. Dat kan natuurlijk! Wij verzoeken u kopij voor nieuwsbrief nr. 22 digitaal aan te leveren voor 5 april Nieuwsbrief nr.22 zal eind april 2013 verschijnen. Stuur uw kopij naar s.brouwer@ovo-zaanstad.nl Deze nieuwsbrief is ook in te zien op:

Jaargang: Nummer: 09 Datum: Nieuwsbrief nr. 09, 3e jaargang.

Jaargang: Nummer: 09 Datum: Nieuwsbrief nr. 09, 3e jaargang. Inhoud Vmbo leerlingen van Compaen Zuiderzee enthousiast over Bezoek aan BMW garage Maaral in Zaanstad Project Startbaan: audit com- Missie VMBO Ambitie & Platform Betatechniek Start nieuwbouw voor VMBOschool

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst!

Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Bovenbouw: op weg naar jouw toekomst! Weet jij al welke afdeling je in de bovenbouw van het vmbo gaat kiezen? Vanaf klas 1 ben je al bezig om je talenten te ontwikkelen en kom je er geleidelijk achter

Nadere informatie

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken

Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Informatie over gastlessen en bedrijfsbezoeken Carrosseriebouw en het vmbo Carrosseriebouw en het vmbo Waarom dit informatiepakket? Carrosseriebouwbedrijven zijn hard op zoek naar gemotiveerde leerlingen

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis

Nadere informatie

11 februari MLpagina 1 van 5 Klik hier voor de webversie januari 2014 In nieuws in Vogelvlucht informeren we u over onze MBO Colleges en VAVO Lyceum. IN DEZE NIEUWSBRIEF AANDACHT VOOR: - Verhuizingen Gezondheidszorg

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges

EEN WERELD SCHOOL. zorg en welzijn techniek business en office. Gemini Vakcolleges EEN WERELD SCHOOL zorg en welzijn techniek business en office Gemini Vakcolleges Welk vakcollege past bij jou? Het vakcollege, iets voor jou! Je hebt advies vmbo basis of kader Het vakcollege is voor leerlingen

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO De Overstap Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan de ouders gegeven. Inrichting van

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school.

In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. 2 Voorwoord Beste leerlingen/geachte ouders, In dit boekje vinden jullie informatie over de vervolgmogelijkheden na klas 1 en 2 op onze school. Als leerling is een richting kiezen voor jou heel belangrijk.

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

FIGURES, FACTS & TRENDS

FIGURES, FACTS & TRENDS FIGURES, FACTS & TRENDS Scholingstrajecten voor immigranten, groep gemotiveerde, vaak hoog opgeleide statushouders INSTROOM VANUIT MEERDERE PERSPECTIEVEN Reguliere instroom vanuit VMBO naar BOL-opleidingen

Nadere informatie

Voorbereiding profielkeuze en leerwegadvies met speciale aandacht voor

Voorbereiding profielkeuze en leerwegadvies met speciale aandacht voor Voorbereiding profielkeuze en leerwegadvies met speciale aandacht voor Programma 19.30 uur opening 19.35 uur A: informatie profielkeuze + vernieuwd VMBO B: studieadvies - vaststellen van de leerweg 20.30

Nadere informatie

Vakcollege Techniek profileert zich op 1 bouwen, wonen en interieur 2 produceren, installeren en energie

Vakcollege Techniek profileert zich op 1 bouwen, wonen en interieur 2 produceren, installeren en energie Het vmbo op de Teisterbantlaan Het huidige vakcollege Techniek maakt gebruik van sterk verouderde beroepslokalen waarin de vakken zoals schilderen, bouw, metselen, installatietechniek en metaal aangeboden

Nadere informatie

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015

Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Jaargang 3 nummer 8-4 september 2015 Algemeen nieuws De kop is er af! Het schooljaar is alweer twee weken oud. Namens het team van de Noord willen we alle ouders en leerlingen een goed schooljaar toewensen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Nieuwsbrief december 2018 Bekijk deze email in uw browser Beste ouder(s), verzorger (s), Net voor de kerstvakantie is het altijd weer een goed moment om eens terug te kijken naar de afgelopen periode.

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

Actieplan Schooljaar 2014-2015

Actieplan Schooljaar 2014-2015 Talententijd, een uniek concept Actieplan Schooljaar 2014-2015 Mei 2014 BRF/LTS Pagina 1 Inhoudsopgave Visie pag. 3 Inhoud lessen pag. 4 LOB pag. 6 Sectoren ZuidWest en Stadion pag. 7 Planning en organisatie

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD

JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD JOUW STAP NAAR DE ECHTE WERELD WELKOM In Rotterdam Zuid staat langs de singel met fonteinen onze prachtige school Het Praktijkcollege Charlois. Ons gebouw is klein en overzichtelijk, zo weet je snel de

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you

Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you Rapportage 2015 Chalini Doekhi, Lapper bij Spirit4you Inhoud 1. Over Spots on Jobs... 3 2. Verslagen per dag... 4 3. Aanwezige scholen en bedrijven... 5 4. Enquêtes leerlingen... 8 5. Enquêtes volwassenen...

Nadere informatie

Met de fiets of met de bus

Met de fiets of met de bus Betrokk Wij doen er alles aan om je een zo fijn mogelijke tijd te bieden. Dat betekent ook dat we voor een goede en heldere structuur zorgen. Een rustige omgeving, aan de rand van Halsteren. Een vast rooster,

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

N i e u w s b r i e f

N i e u w s b r i e f N i e u w s b r i e f Jozefschool voor Katholiek Basisonderwijs, Planciusstraat 34-36, 3151 BT Hoek van Holland Telefoon: 0174-382763 Fax: 0174-310194 Postadres: Postbus 13-3150 AA Hoek van Holland Email:

Nadere informatie

Jaargang: 2009-2010 Nummer: 16 Datum: mei 2010 Nieuwsbrief nr. 16, 5e jaargang

Jaargang: 2009-2010 Nummer: 16 Datum: mei 2010 Nieuwsbrief nr. 16, 5e jaargang Inhoud VZ Industries wekt interesse voor het metaalbedrijf bij vmbo-leerlingen VCA-dag voor leeringen Techniek Breed Beroep op de werkvloer Week van de Procestechniek Leerlingen op bezoek bij Hitachi Jaargang:

Nadere informatie

Decaan F. Beuger f.beuger@carmelhengelo.nl

Decaan F. Beuger f.beuger@carmelhengelo.nl Decaan F. Beuger f.beuger@carmelhengelo.nl Centraal in alle activiteiten decanaat: wie ben ik? wat wil ik? wat kan ik? MBO Regionaal Opleidingscentrum (ROC) Almelo Hengelo Enschede Agrarisch Opleidingscentrum

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

We hopen veel leerlingen, samen met hun ouders/grootouders, op 11 juni te mogen verwelkomen.

We hopen veel leerlingen, samen met hun ouders/grootouders, op 11 juni te mogen verwelkomen. 3 juni 2016 35 Uitnodiging Dag van de Techniek Op zaterdag 11 juni a.s. vindt de vijfde editie van de Dag van de Techniek plaats op en rond het Cals College IJsselstein. Deze dag is gericht op alle jongeren

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. Januari 2014. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief Januari 2014 Beste ouder(s) / verzorger(s), Een rustige maand voor de leerlingen, ook wel eens fijn na alle drukte. Wij, als team, hebben in deze maand hard gewerkt om alle kerndocumenten

Nadere informatie

weeknieuws 5 cursus 2014 2015 19 september 2014

weeknieuws 5 cursus 2014 2015 19 september 2014 In dit weeknieuws o.a.: PC basisschool Stadskwartier Catharinastraat 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 (ook

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

Oudernieuwsbrief de wijze uil Jaargang 2015-2016. Nummer 4. 19 oktober 2015

Oudernieuwsbrief de wijze uil Jaargang 2015-2016. Nummer 4. 19 oktober 2015 Locatie Plein Emaus (PE) Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen telefoon: 010 434 70 07 Postadres: Plein Emaus 6 3135 JN Vlaardingen website: www.janligthartvld.nl Locatie Goudsesingel (GS) Goudsesingel 100

Nadere informatie

Welkom. op de informatieavond voor ouders over: Overgang van PO naar VO

Welkom. op de informatieavond voor ouders over: Overgang van PO naar VO Welkom op de informatieavond voor ouders over: Overgang van PO naar VO SCHOOLSOORTEN PRO VMBO HAVO PRaktijkOnderwijs Voorbereidend Middelbaar BeroepsOnderwijs Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs VWO Voorbereidend

Nadere informatie

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013

Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Nieuwe schooltijden schooljaar 2012 2013 Beste ouder(s), Zoals u weet gaan de schooltijden veranderen. Vorig jaar wees een enquête uit dat ongeveer 60 % van de ouders de voorkeur geeft aan een rooster

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

Vrijdag, 5 juni 2015 Jaargang 14 Nummer 18 BASISSCHOOL Willibrord

Vrijdag, 5 juni 2015 Jaargang 14 Nummer 18 BASISSCHOOL Willibrord - 2-wekelijks informatie bulletin van Basisschool Willibrord - Vrijdag, 5 juni 2015 Jaargang 14 Nummer 18 BASISSCHOOL Willibrord Inhoud: Groepsindeling + wenochtend Financieel verslag Ouderbijdrage 2013-2014

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Borg. Vrijdag 8 maart 2019 Nummer 12. Facebook: CBS De Borg Haren Samen Groeien

Nieuwsbrief CBS De Borg. Vrijdag 8 maart 2019 Nummer 12. Facebook: CBS De Borg Haren Samen Groeien Nieuwsbrief CBS De Borg Vrijdag 8 maart 2019 Nummer 12 CBS De Borg Agenda Wederikweg 19 9753 AA Haren 7 september 050 534 81 90 Weekopening Lieveheersbeestjes 14 september E-mail: directie@cbsdeborg.nl

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Onderwijs- en arbeidsmarktdata: wat is beschikbaar en hoe gebruikt u het voor de regiovisie?

Onderwijs- en arbeidsmarktdata: wat is beschikbaar en hoe gebruikt u het voor de regiovisie? Onderwijs- en arbeidsmarktdata: wat is beschikbaar en hoe gebruikt u het voor de regiovisie? 1 www.sterktechniekonderwijs.nl EVEN VOORSTELLEN 01 02 Onderwijs Regionale overheden 03 Bedrijfsleven 04 Anders?

Nadere informatie

Continurooster op de Zeppelin

Continurooster op de Zeppelin Continurooster op de Zeppelin De schooltijden Alle dagen van de week start de school om 8.30 uur en eindigt om 14.00 uur. Dit geldt voor alle groepen 1 tot en met 8. Maandag 8.30 14.00 uur Dinsdag 8.30

Nadere informatie

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond

Nieuwsbrief. nr. 6 28 januari 2011. kopij: postvak  nieuwsbrief teamkamer. 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond Nieuwsbrief nr. 6 28 januari 2011 kopij: postvak " nieuwsbrief" teamkamer Maandag 31 januari 9.00-11.30 uur Open huis voor nieuwe ouders 19.30 uur Informatieavond 1 tot en met 3 februari Cito toets groep

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

Meisjes en jongens, dames en heren,

Meisjes en jongens, dames en heren, Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, opening vmbo-schooljaar 2011-2012, Noorderpoort VMBO Groningen-Zuid/Zernike College, 15 september 2011 Meisjes en jongens, dames en heren, Het woord

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl ALGEMEEN NIEUWS Vakantie- en vrije dagenrooster schooljaar 2015/2016 Herfstvakantie

Nadere informatie

Informatieboekje leerjaar 4

Informatieboekje leerjaar 4 2016-2017 Informatieboekje leerjaar 4 Inhoud Beste leerlingen en hun ouder(s) of verzorger(s),... 2 Verschillende niveaus op het mbo... 3 Verschillende soorten scholen in het mbo... 4 Verschillende niveaus

Nadere informatie

Leer jij graag door te doen?

Leer jij graag door te doen? Leer jij graag door te doen? Volg dan de techniekroute! Christelijk Onderwijs www.demeerwaarde.nl De weg naar: Werk MBO HBO Techniekroute De route naar vakmanschap! Heb je gevoel voor techniek? Ben je

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

ALGEMEEN:

ALGEMEEN: ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Maart 2017, nr. 36 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Basisschool: Woensdag 8 maart - Start project. Woensdag 29 maart - Kijkavond project. Vrijdag 14 april

Nadere informatie

Het was even vroeg opstaan voor ons maar om 7.15 uur zaten wij samen in de trein met een grote thermoskan koffie.

Het was even vroeg opstaan voor ons maar om 7.15 uur zaten wij samen in de trein met een grote thermoskan koffie. Een nieuwe stageplek is altijd spannend, het is de week dat je heel veel indrukken krijgt, en een overload aan informatie. Ons stageproject begon met een briefing, waarin beknopt uitgelegd stond wat de

Nadere informatie

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl)

Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) o.b.s. De Ent Losse Entjes Jaargang 22 no. 7 7 februari 2014 (zie voor actuele mededelingen www.obsde-ent.nl) Agenda 8 februari Oud papier 12 maart OR vergadering 11 t/m 13 februari Eindtoets Basisonderwijs

Nadere informatie

Woensdag 29 mei Studiedag team alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei Hemelvaartsweekend

Woensdag 29 mei Studiedag team alle leerlingen zijn vrij. Donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei Hemelvaartsweekend Jaargang 7 nummer 5 24 mei 2019 Algemeen nieuws In deze nieuwsbrief krijgt u informatie over diverse activiteiten die de komende weken plaatsvinden. Houdt u ook de website en onze Facebookpagina in de

Nadere informatie

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.

KlimtorenNieuws. basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt. KlimtorenNieuws basisschool de Klimtoren Kerkstraat 87 6996 AG Drempt 0313 473004 info@deklimtorendrempt.nl www.deklimtorendrempt.nl Nr. 13 09-03-2016 In dit nummer: Uitnodiging Violenverkoop Debattoernooi

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE!

EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE! EEN WERELD AAN TALENTEN! WETENSCHAP & TECHNOLOGIE: DE TECHNISCHE MAVO OP HET VAN VREDENBURCH COLLEGE! BELANGSTELLING VOOR TECHNIEK OP MAVO-NIVEAU? Vind je techniek heel gaaf? En heb jij van je basisschool

Nadere informatie

ma 21 januari - vr 15 februari - afname toetsen CITO-Midden vr 01 februari - afsluiting nationale voorleesdagen

ma 21 januari - vr 15 februari - afname toetsen CITO-Midden vr 01 februari - afsluiting nationale voorleesdagen NIEUWSBRIEF Februari 2019 AGENDA ma 21 januari - vr 15 februari - afname toetsen CITO-Midden vr 01 februari - afsluiting nationale voorleesdagen zo 03 februari - kerk- en schooldienst ma 04 februari -

Nadere informatie

Mei 2014 NIEUWSBRIEF

Mei 2014 NIEUWSBRIEF Mei 2014 NIEUWSBRIEF Engels in groep 1/2 a Ik (Jolanda) heb als module voor de Taalcursus die we volgen Engels op de basisschool gekozen. Het is erg leuk om met de kleuters Engelse lessen te doen. Ze vinden

Nadere informatie

Special voor bijna-brugklassers en ouders

Special voor bijna-brugklassers en ouders Special voor bijna-brugklassers en ouders JOUW toekomst begint hier! Leren = doen Vakcollege Maarsbergen Leren door doen voor alle leerlingen in het vmbo Beste bijna-brugklassers, ouders/verzorgers, Fijn

Nadere informatie

Achter in dit boekje kun je zien welke vakken je gaat volgen en wordt een aantal voorbeelden genoemd van mogelijke vervolgopleidingen.

Achter in dit boekje kun je zien welke vakken je gaat volgen en wordt een aantal voorbeelden genoemd van mogelijke vervolgopleidingen. Grootebroek, december 2014 Beste leerling, Binnenkort kies je welke beroepsgerichte opleiding je in de bovenbouw van het vmbo gaat volgen. Binnen het Martinuscollege zijn er verschillende mogelijkheden.

Nadere informatie

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school

vmbo tl - gl uliana (t)huiswerkvrij een Calvijn school vmbo tl - gl uliana een Calvijn school (t)huiswerkvrij Beste ouder/verzorger, Volgend jaar gaat uw zoon/dochter naar een andere school! Afscheid nemen van de basisschool is spannend, zeker voor uw kind

Nadere informatie

Programma. 1. Aanmelding en inschrijving 2. Loting 3. Advisering en aanmelding 4. Overdracht van po naar vo 5. Voorlichting

Programma. 1. Aanmelding en inschrijving 2. Loting 3. Advisering en aanmelding 4. Overdracht van po naar vo 5. Voorlichting Programma 1. Aanmelding en inschrijving 2. Loting 3. Advisering en aanmelding 4. Overdracht van po naar vo 5. Voorlichting Aanmelding en inschrijving De Zaanse scholen werken samen om alle kinderen een

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie Meernieuws Mei 2017 Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze nieuwsbrief willen wij u informeren over de volgende onderwerpen: Nieuws van de directie Voetbal Sponsor voetbal Verkeersexamen CITO toetsen Welkom

Nadere informatie

nr. 22, schooljaar 2011-2012

nr. 22, schooljaar 2011-2012 nr. 22, schooljaar 2011-2012 Dries Hawinkels in Limbrugs hockey elftal Dries Hawinkels uit groep 8 heeft zich geplaatst in het Limburgs hockey elftal. Na een speciale training in Weert mocht Dries deelnemen

Nadere informatie

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit

Op 21 maart is er een dansvoorstelling voor onze groep: Wiewawit Kijk ook eens naar onze website met heel mooie foto s: www.sbodebrigantijn.nl Jaargang 16 Februari 2016 Nieuw gebouw Zondag 28 februari heeft de Brigantijn een opendag in het nieuwe gebouw de Vlieger.

Nadere informatie

S c h o o l j a a r 2 0 1 4-2 0 1 5, L i n d e b l a a d j e n r. 1 9

S c h o o l j a a r 2 0 1 4-2 0 1 5, L i n d e b l a a d j e n r. 1 9 S c h o o l j a a r 2 0 1 4-2 0 1 5, L i n d e b l a a d j e n r. 1 9 10-04-2014 Vanuit de directie Wij hopen dat u allemaal een fijn Paasweekend achter de rug hebt. Vorige week hebben onze groepen elk

Nadere informatie

VMBO COLLEGE STC VMBO VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN

VMBO COLLEGE STC VMBO VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN VMBO COLLEGE STC VMBO VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN De wereld aan je voeten! Het Scheepvaart en Transport College is een bijzondere VMBOschool in Rotterdam. Onze naam zegt

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool.

Nieuws 1. is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De Zijlwijkschool 40 jaar Nieuws is het gezamenlijk informatie bulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

Onderwijs met perspectief

Onderwijs met perspectief Onderwijs met perspectief Sint Annaparochie 1 Campus Middelsee, een fantastische nieuwe school CSG Ulbe van Houten is gehuisvest in een spiksplinternieuw gebouw, de Campus Middelsee. Grote lokalen en heel

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen.

De op de jaarkalender vermelde onderhoudsmiddag groene pleinen van vrijdag 9 oktober komt te vervallen. 1 0 5 Wekelijkse nieuwsbrief van de openbare daltonbasisschool de Tandem voor ouders/verzorgers en leerlingen. De informatieavond (middag) van vorige week donderdag is met groot enthousiasme ontvangen.

Nadere informatie

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's.

Het is voor de kinderen erg leuk wanneer zij ook voorgelezen worden in de klas door hun ouders of opa's & oma's. 24 september 2015 kalender Maandag 28 september Informatieavond groepen 1 Dinsdag 29 september Informatieavond groepen 6 Woensdag 30 september Informatieavond groepen 7 Voorlezen bij de kleuters In oktober

Nadere informatie

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO

Informatie voor ouders groep 8 over: Overgang van PO naar VO Informatie voor ouders groep 8 over: D De E O Overstap V E R S T A P Overgang van PO naar VO Let op! Informatie over de procedure aanmelding wordt tijdens de decemberavonden in het VO aan de ouders gegeven.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools

Nieuwsbrief. Afdelingen officieel geopend. Groevenbeek Putten laat zich zien op de Ossenmarkt. Eco-schools Nieuwsbrief Vmbo Putten onder- en bovenbouw november 2016 Afdelingen officieel geopend Op woensdag 26 oktober zijn de vernieuwde lespleinen van D&P en Z&W op feestelijke wijze geopend door wethouder Ard

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken...

NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken... NIEUWSBRIEF Zij die ten strijde trekken... Groeten u! Ze zijn gevlogen. De grote wereld in. Onze jongens en meiden van de groepen 8. Op naar Spijkenisse, Schiedam, Barendrecht, Rotterdam. Op naar het brugpieperschap.

Nadere informatie

STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN NU OOK

STC VMBO COLLEGE HAVEN HAVO DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE DE WERELD AAN JE VOETEN NU OOK STC VMBO COLLEGE DE MIDDELBARE SCHOOL VOOR WATER, VERVOER EN TECHNOLOGIE NU OOK HAVEN HAVO DE WERELD AAN JE VOETEN De wereld aan je voeten! Het STC vmbo college en de Haven Havo is er voor jongens en meiden

Nadere informatie

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat Oktober 2015 Nummer 5. 10 minutengesprekken. Anti-pest morgen week van het respect

Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat Oktober 2015 Nummer 5. 10 minutengesprekken. Anti-pest morgen week van het respect Hoeksteeninfo CBS De Hoeksteen Ooltgensplaat Oktober 2015 Nummer 5 10 minutengesprekken Vorige week heeft u via uw kind / kinderen een brief gehad over de tijden van de 10-minutengesprekken. We hebben

Nadere informatie

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten

IEZEN VOOR ECHNIEK. Techniek past beter bij jou dan je denkt. www.rocvantwente.nl/techniektalenten WIJ IEZEN VOOR ECHNIEK Techniek past beter bij jou dan je denkt www.rocvantwente.nl/techniektalenten INLEIDING De technische branche Steeds meer meisjes kiezen voor techniek. Techniek is heel divers, je

Nadere informatie

april 2015 Belangrijke data: (Voor de nieuwste foto s, agenda en het laatste nieuws: kijk regelmatig op )

april 2015 Belangrijke data: (Voor de nieuwste foto s, agenda en het laatste nieuws: kijk regelmatig op  ) april 2015 Belangrijke data: 24 april Koningsspelen: groepen 1 t/m 4 om 12 uur vrij/ groepen 5 t/m 8 om 14.00 uur vrij 27 april Koningsdag, alle leerlingen zijn vrij 29 april Schoolvoetbal: finale voor

Nadere informatie

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES!

HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! HET GAAT OM DE INHOUD BIJ KIES! Schooljaar 2012-2013 Lesbrief bij Kies! mbo-gids 2013-2014 voor Twente BL/KL versie Naam:.... Klas: Mentor:.... Onderwerp: LOB Lesbrief bij KIES - Pagina 1 van 13 Beste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2016

NIEUWSBRIEF MAART 2016 NIEUWSBRIEF MAART 2016 OVERZICHT Algemeen Onderbouw (1-2) Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot Afgelopen weken heeft voor ons vooral in het teken van de resultaten van de kinderen

Nadere informatie

128 e Nieuwsbrief 11 e jaargang 2013/2014 ONDERWIJS PR1MEUR

128 e Nieuwsbrief 11 e jaargang 2013/2014 ONDERWIJS PR1MEUR 128 e Nieuwsbrief 11 e jaargang 2013/2014 ONDERWIJS PR1MEUR Passend Onderwijs De scholen binnen Stichting Onderwijs Primair maken met ingang van 01-08-2014 deel uit van twee samenwerkingsverbanden: - Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014

Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Nieuwsbrief De Digi-Klepel juni 2014 Belangrijke data Juni 8 Eerste Pinksterdag 9 Tweede Pinksterdag: alle leerlingen vrij 11 Sportdag 15 Vaderdag 16 Start avondwandelvierdaagse 20 Alle leerlingen vrij

Nadere informatie

Gouden handjes? Gouden toekomst!

Gouden handjes? Gouden toekomst! De missie van het Vakcollege Technisch talent al jong stimuleren en hen via een excellente leergang effectief opleiden voor een baan als gekwalificeerd vakman of vakvrouw in het bedrijfsleven. Gouden handjes?

Nadere informatie

LEREN VOOR DE PRAKTIJK

LEREN VOOR DE PRAKTIJK LEREN VOOR DE PRAKTIJK Een nieuwe school, heel anders dan de basisschool. Veel verschillende docenten. Andere vakken. Krijg je al de kriebels in je buik? Niet nodig, hoor. Op Het Streek aan de Zandlaan

Nadere informatie

1 JULI: INTAKEDAG VAVO LYCEUM

1 JULI: INTAKEDAG VAVO LYCEUM Zuidhoek, D.A. (Dorine) Van: ROC Midden Nederland Verzonden: donderdag 22 mei 2014 10:58 Aan: Zuidhoek, D.A. (Dorine) Onderwerp: Nieuws in Vogelvlucht mei 2014 ROC Midden Nederland Bekijk

Nadere informatie

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014

Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 Informatieblad van openbare basisschool De Wissel - vrijdag 6 februari 2014 De Hoop 3 1911 KX Uitgeest 0251-880707 info@dewisseluitgeest.nl www.dewisseluitgeest.nl Agenda 10 februari Wisselmiddag techniek

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie