Een speciaal Welkom aan de mensen van de buurt. Wij zijn de nieuwe buren van de zondag en willen jullie graag begroeten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een speciaal Welkom aan de mensen van de buurt. Wij zijn de nieuwe buren van de zondag en willen jullie graag begroeten."

Transcriptie

1 MARIA-GORETTI Zondag 12 april Pasen u. Gezongen viering door de Dominicusgemeenschap. Maandag 13 april Paasmaandag u. Gezongen eucharistieviering voor alle inwoners van de wijk. Dinsdag 14 april u. Gelezen eucharistieviering uit dank. Donderdag 16 april u. Gelezen eucharisteviering uit dank Zaterdag 18 april u. Gezongen eucharistieviering voor alle mensen van onze kerk- en wijkgemeenschap. DOMINICUS GENT IS VERHUISD EN VIERT FEEST Dominicus is de gemeenschap die in de kerk van Maria-Goretti sinds februari 2009 samen komt om te vieren. Zij vieren hun verhuis met een heel feestprogramma: Vrijdagavond 24 april opent om 19u30 Rituelen, een tentoonstelling met oosterse kalligrafieën door kalligraaf en kunstschilder Kakayi. Koen Dejonghe (piano) en Sarah Wijffels (viool) spelen nadien een recital. De tentoonstelling blijft ook de twee volgende weekends open voor het publiek. Op zondag 26 april willen we de deuren open zetten. Natuurlijk, en eerst en vooral, bent u om 10u30 van harte uitgenodigd op onze wekelijkse viering, ons wekelijks moment van samenkomen en verder proberen kijken dan onze eigen kleine blik Nadien aperitief, met babbel en ontmoeting en hapjes. Daarna, want eten brengt mensen samen, een maaltijd (inschrijven op voorhand; vegetarisch 12 euro, met vlees 14 euro, -12 jaar 8 euro. Inschrijven door storting op het nummer of rechtstreeks na elke zondagsviering). Er is ook Dominicus bruist van engagement, een voorstelling op affiches van de organisaties waarvoor mensen uit onze gemeenschap zich inzetten. Een speciaal Welkom aan de mensen van de buurt. Wij zijn de nieuwe buren van de zondag en willen jullie graag begroeten. SINT-VINCENTIUS zaterdag 11 april Paaswake u. Paaswake, verzorgd door het groot SIVI-koor, achteraf receptie zondag 12 april Pasen u. Plechtige Paasviering, verzorgd door het groot SIVI-koor, ter nagedachtenis aan Marc Guyssens maandag 13 april Geen eucharistieviering in de Mimosastraat u.: Mis in Maria-Goretti (Blaisantvest)

2 woensdag 15 april u. Eucharistieviering in de weekkapel voor een gevraagde intentie vrijdag 17 april u. Eucharistieviering in de weekkapel HET PAROCHIAAL LEVE BIDDE D UIT HA DE GEGEVE Op woensdag 9 april hebben wij tijdens de eucharistieviering om 11 u. mevrouw Marie- Louise Dauwels biddend aan Gods liefde toevertrouwd. Zij werd geboren in 1923, woonde lang in de Lisbloemstraat en overleed tamelijk plots op donderdag 2 april. Zij was goed gekend in Ziekenzorg en de Hobbyclub. Aan de familie in rouw bieden wij onze oprechte christelijke deelneming aan. KALE DER woensdag 8 apr: Eendaagse Catechese woensdag 8 apr: Chrismamis (Kathedraal, u.) donderdag 9 apr.: Witte Donderdag (Kerk, u.) vrijdag 10 apr.: Kruisweg (Kerk, u.) vrijdag 10 apr.: Kruishulde (Sint-Jozef, u.) zaterdag 11 apr.: Paaswake (Kerk, u.) zondag 12 apr.: Hoogfeest van Pasen (Kerk, u.) maandag 13 apr.: Paasmaandag (Maria-Goretti, u.) maandag 13 apr.: Paasfeest Ziekenzorg (Grote Zaal, u.) donderdag 16 apr.: Covda (Kring, u.) vrijdag 17 apr.: Kerkbestuur (Pastorie, u.) dinsdag 21 apr.: Dekenale Vorming (zie aankondiging) zondag 26 apr.: Kruisoplegging (Kerk, u.) WAT VOORBIJ IS WAT ER AAN DE GOEDE WEEK VOORAFGING Als u dit parochieblad in handen krijgt is de Goede Week begonnen. We vieren samen de hoogfeesten Witte Donderdag, Goede Vrijdag, de Paaswake en Paaszondag. Is het ooit bij u opgekomen hoeveel werk er reeds vooraf geleverd is? Het is goed eens even te bekijken hoe er op vele terreinen reeds hard is gewerkt. De kerk is netjes gekuist. Op een eerste dinsdag zijn de ramen onder handen genomen, de volgende dinsdag de rest van de kerk: vloeren, stoelen, tapijten, podium, gewaden, liturgisch vaatwerk. Versieringen worden aangekocht en aangebracht, nadat er eerst serieus is over nagedacht en gesproken over welke versieringen er zinvol zijn. Het muzikaal gedeelte, verzorgd door ons koor, heeft weken van voorbereiding gevraagd. Het zoeken naar gepaste liederen en het aanleren ervan heeft tijd en energie gekost. Ook de dirigent en organiste moesten zich inwerken in nieuwe partituren. De teksten van de vieringen en het hele verloop ervan zijn bij elkaar gebracht door de liturgische commissie. Hiervan wordt een draaiboek gemaakt voor elke viering. De teksten worden getypt en gedrukt zodat boekjes kunnen worden afgedrukt.

3 Er wordt beroep gedaan op heel wat mensen om misdienaars, lectoren, mensen die offergaven aanbrengen, om grotere of kleinere diensten te verrichten. Die mensen moeten aangesproken worden, liefst vooraf. Ook daarin kruipt heel wat tijd en overleg. Een kleine attentie met Pasen,: het kan niet zonder dat mensen daaraan heel wat tijd besteden: uitdenken, plannen, aankopen, maken. Ook voor de receptie is het nodig dat mensen zich vooraf inspannen om alles klaar te krijgen. En meer dan waarschijnlijk zijn er nog een heel pak niet vermelde taken die gebeuren, vanzelfsprekend, op de achtergrond, zonder veel tamtam maar zonder die inzet zou Pasen geen Pasen zijn. Kortom: een grote dank u aan iedereen die zich reeds heeft ingezet! En als er dan nog ergens wat te verbeteren valt neem het ons allen niet kwalijk WAT KOMT PASEN Aan allen reeds een zalig Paasfeest toegewenst! Moge de verrijzenis van de Heer ons allen de hoop geven dat goed het wint op kwaad, leven op dood, liefde op onverschilligheid of haat, vergeving op wrok. Moge dit niet alleen ooit gebeuren, maar van dag tot dag, telkens als wij trachten goed te zijn, lief te hebben, te vergeven, te delen. PAASCOMMUNIE Het is een mooie gewoonte dat rond Pasen de communie thuisgebracht wordt. Heel wat mensen in onze parochie ontvangen reeds wekelijks de communie. Wie tijdens de paasweek graag zou hebben dat de pastoor de communie komt brengen kan contact opnemen op telefoon 09/ of via mail: guido.vloemans@telenet.be PAASFEEST ZIEKENZORG Voel jij ook de lente kriebelen? Het ontwaken van de natuur doet ons aan Pasen denken. Tijd dus om jullie uit te nodigen op het paasfeest van Ziekenzorg: maandag 13 april om 14.00u in de parochiezaal van de Maïsstraat. Zoals gewoonlijk voorzien we vervoer voor wie er moeilijk kan geraken. Als deelname in de onkosten vragen we 2,50 te betalen bij inschrijving: bij de medewerker of bij Rita, Jasmijnstraat 46, 09/ Programma: u.: eucharistieviering u.: Zien met nieuwe ogen (Ad Goos) u.: koffie u.: wel thuis DAME BLANCHE Op donderdag 23 april 2009 om 19:30 uur bent U allen van harte uitgenodigd in onze parochiale kring voor Dame Blanche, een monoloog door Nele de Graeve. Zij vertelt u op een heel bijzondere wijze het verschil tussen de Blanke en Zwarte vrouw. Soms héél hilarisch, soms bijzonder ontroerend. De opbrengst van deze voorstelling gaat integraal naar Sabine Van de Vyver, vroedvrouw en dochter van Paul Van de Vyver (bestuurslid VZW SIVI), die op 14 mei 2009 voor de tweede keer naar Kongo trekt ( onder de vleugels van Memisa) om er samen met de plaatselijke vroedvrouwen in Kasongo-Lunda te werken rond het thema veilig bevallen. Eerst kan u kennis maken met het project ziekenhuis voor ziekenhuis, kijken naar wat filmmateriaal van de inleefreis in 2007 en nadien genieten van Dame Blanche en een hapje

4 en een drankje Meer weten over dit project? Kijk naar (algemene informatie, ontwikkelingssamenwerking) Kaarten te verkrijgen via Paul Van de Vyver aan 5 euro in voorverkoop (7 euro aan de kassa) Kan u niet aanwezig zijn maar wil U dit project toch financieel steunen? Dat kan op rekeningnummer : (met vermelding Kongo!) CHIRO SIVI: OLE PISTOLE CHECK IT OUT Op zondag 26 april is het een hoogdag voor de Chiro. Omdat zij 75 jaar jong zijn wordt er gevierd. s Ochtends is er een gratis ontbijt vanaf 11 u. voor iedereen van de wijk. Voor de jeugd zijn er allerlei activiteiten voorzien. Info: Jorre Biesmans, 0496/ of jorre.biesmans@chiro.be (ontbijt) en Pieter De Vis: 09/ (check it out) EEUWFEEST VA DE PAROCHIE FOTO INVOEGEN SIVI

5 Onderschrift: Onze parochie telt een (nog altijd) actieve brei- en haakclub. Hier enkele beelden van hun samenkomen in de gebouwen van de C.M. bij een recent feest TER I FORMATIE PASAR MARIAKERKE ZIEKENZORG CM KOLEGEM SINT-GODELIEVE NODIGEN UIT Iedereen heeft recht op vakantie, maar velen kunnen niet omdat ze ziek zijn of gehandicapt of zonder financiële middelen. Daarom nodigen wij u uit op zondag 19 april in de Bourgoyen- Ossemeersen voor een wandeltocht. Door deel te nemen steunt u de actie. Inschrijven kan tussen 13 en 15 u. in de sporthal Bourgoyen voor een solidariteitsbijdrage van 4 euro, kinderen tot 12 jaar 2 euro. Gratis krijgt iedereen een stappenteller en verzekering. De opbrengst van de actie gaat naar de Compagnie De Sporen uit de Maisstraat. Uit het programma van de K.A.V. woensdag 22 apr.: Turnen (School Van Beverenplein, u.) dinsdag 28 apr.: Verwen Jezelf (CM Van Beverenplein, u.) woensdag 29 apr.: Turnen (School Van Beverenplein, u.) Uit het programma van De Boei vrijdag 17 apr.: Italiëdag, met film La vita è bella (vanaf u.) vrijdag 24 apr.: Receptie 30 jaar De Boei vrijdag 27 apr.: Fietstocht Drongen Uit het programma van het Buurtcentrum dinsdag 14 apr.: Mindful Yoga (18.30 u.) donderdag 28 apr.: Mindful Yoga (18.30 u.)

6 OPEN DEURDAG GUISLAIN Op zondag 26 april, Erfgoeddag in het museum, kan van 10 tot 18 u. in het Guislainmuseum de tentoonstelling Uit het isolement bekeken worden. Hierin wordt de geschiedenis verteld van de zorg voor geesteszieken. Met de tentoonstelling wil men het taboe rond psychiatrie doorbreken en menen met psychische problemen uit hun isolement halen. Er zijn rondleidingen voorzien voor volwassenen, voor de kinderen zijn er creatieve workshops (10.30 u., u. en u.). De toegang is gratis en iedereen is welkom. KORT NIEUWS Het nieuws uit de Bloemekenswijk steekt in een nieuw kleedje: fleurig en dus in kleur vind je er een hele reeks activiteiten uit onze wijk aangekondigd. Altijd de moeite waard om te lezen! IN KADER TEKST VA DE WEEK is een vreugde zijn voor je omgeving is blij de mensen tegemoet treden. is niet zwaar tillen aan daden en dingen maar de zonnekant zoeken, willen en vinden. is niet toegeven aan moedeloosheid, aan twijfel of sombere gedachten, is bemoediging en troost zijn door je manier van leven en meeleven. is wakker en waakzaam je taak vervullen met een glimlach, is geloven in de mensen, in het goede, nu hier, dan daar. is weten dat Iemand wil dat je leeft; leeft met hoop en vertrouwen, Iemand die zelf uit de dood is opgewekt op de eerste paasmorgen, Jezus de Heer.

7 (Frans Weerts) EINDE KADER

HET PAROCHIAAL LEVE. KALE DER woensdag 1 apr: Bijbellezen (Molenaarsstr. 34, u.) donderdag 2 apr: Covda Paasfeest (Kring, u.

HET PAROCHIAAL LEVE. KALE DER woensdag 1 apr: Bijbellezen (Molenaarsstr. 34, u.) donderdag 2 apr: Covda Paasfeest (Kring, u. MARIA-GORETTI Zaterdag 4 april : 17.00 u. Gezongen eucharistieviering in de weekkapel voor dhr. en mevr. Gerniers en zoon Gabriël. Zondag 5 april: 10.30 Viering door de Dominicusgemeenschap Dinsdag 7 april:

Nadere informatie

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD SINT-VINCENTIUS zaterdag 25 april 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan overleden ouders: Marcel Termont en Madeleine Van De Woestijne en van Leon Adams en Maria Goederson zondag 26

Nadere informatie

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS SINT-VINCENTIUS zaterdag 18 april Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan Georgette Dierens ter nagedachtenis aan alle overledenen van de familie Bauwens zondag 19 april Gezongen Eucharistieviering

Nadere informatie

HET FAMILIAAL LEVE MET ELKAAR DOOR HET LEVE

HET FAMILIAAL LEVE MET ELKAAR DOOR HET LEVE SINT-VINCENTIUS zaterdag 16 mei 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering voor alle inwoners van de wijk zondag 17 mei 10.00 u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan mevrouw Jeanine Martien maandag

Nadere informatie

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS SINT-VINCENTIUS zaterdag 13 juni 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering voor al onze medeparochianen zondag 14 juni 10.00 u. Gezongen Eucharistieviering voor alle medeparochianen maandag 15 juni geen eucharistieviering

Nadere informatie

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD SINT-VINCENTIUS zaterdag 21 februari: 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan Raf Van Speybrouck en ter nagedachtenis aan de familie De Clercq zondag 22 februari: 10.00 u. Gezongen Eucharistieviering

Nadere informatie

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer,

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer, DE KALENDER Donderdag 5 januari 13.30 u. COVDA Sint-Vincentius (Kring Maisstraat) Voedselbedeling (Maisstraat 20) Zondag 8 januari Feest van de Openbaring Maandag 9 januari 13.30 u. Hobbyclub Sint-Vincentius

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Woensdag 20 mei 19.00 u. Sint-Vincentius Donderdag 21 mei Maria Goretti géén eucharistieviering Vrijdag 22 mei 18.30 u. Sint-Vincentius Zaterdag 23 mei 17.00 u. Maria-Goretti

Nadere informatie

Palmzondag; tweede collecte Broederlijk Delen

Palmzondag; tweede collecte Broederlijk Delen LITURGISCHE VIERINGEN SINT-VINCENTIUS vrijdag 15 februari 18.30 u. Eucharistieviering in de weekkapel uit dank zaterdag 16 februari 18.00 u. Gezongen eucharistieviering in de weekkapel zondag 17 februari

Nadere informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie

20/09/2016. Kring 12. Info-avond vormsel Algemene informatie Kring 12 Info-avond vormsel 2017 1 Algemene informatie 2 1 De W(eet)-vragen Waarom? Wanneer? Waar? Wat? Wie? 3 Wat? Vormsel is één van de 7 sacramenten Maakt deel uit van de initiatiesacramenten (samen

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017

~ 1 ~ Nieuwsbrief Aflevering December 2017 Nieuwsbrief Aflevering 2017-12 December 2017 In deze aflevering: - Geboren. - Kerstpakketten acties. - Kerstvieringen. - Kerst-inn. - Vooraankondiging. - Algemene gegevens. Geboren. Dat geboren mag worden

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof

HET VORMSELTRAJECT. Samen groeien in geloof HET VORMSELTRAJECT Samen groeien in geloof Opnieuw kiezen. Je wordt niet als christen geboren, je moet het worden! Doopsel: keuze van de ouders Vormsel: keuze van het kind en de ouders samen Twee accenten

Nadere informatie

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn

Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn Uitvaartviering in de Emmaüsparochie in Uithoorn informatie voorafgaand aan het gesprek over de uitvaart Hij is niet hier, hij is immers opgestaan, zoals hij gezegd heeft. Mt 28,6 Inleiding Het is belangrijk

Nadere informatie

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel.

PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE. De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. PAROCHIALE BERICHTEN SINT-FRANCISCUS VAN ASSISIË VORMSELCATECHESE De vormelingen samen met Guy en Sabine rond de spaghetti-tafel. Samen schilderen en knutselen. Aandachtig voor de Jezus-film. Nog even

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap De Goede Week We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. vrijdag 8 april 2011 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap dinsdag 12 april 2011 19:30 Sint-Jacob

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2018

EERSTE COMMUNIE 2018 EERSTE COMMUNIE 2018 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Mia Verbanck sterke symbolen Het was een vrijwillige

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODWIJK VAN MONTFORT ZONDAG om 9.30 viering elke DERDE zondag van de maand koffie na de viering elke VIERDE zondag

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019 Datumslijst! Van 1 januari 2018 1 januari 2019 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Moeze. Leef opgewekt. Ik wens je nog veel paasvreugde in deze Mariamaand. Raymond Decoster, de moeze

Moeze. Leef opgewekt. Ik wens je nog veel paasvreugde in deze Mariamaand. Raymond Decoster, de moeze KREOLINE MEI Moeze Leef opgewekt Ook al is Pasen voorbij, de Paastijd duurt tot Pinksteren: 50 dagen krijgen we de tijd om te groeien in het geloof dat Jezus verrezen is. Ook de lente is bijna 50 dagen

Nadere informatie

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies

Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS. PALMZONDAG in onze parochies Week 14-2015 INTERPAROCHIAAL NIEUWS PALMZONDAG in onze parochies Laat ons als weleer de kinderen der Joden een zegeweg bereiden voor de Heer, en met palmen in de hand Hem tegemoet gaan. Laat ons juichen

Nadere informatie

EERSTE COMMUNIE 2017

EERSTE COMMUNIE 2017 EERSTE COMMUNIE 2017 Enkele jaren geleden koos je voor het eerste christelijke sacrament, het DOOPSEL = opname in de christengemeenschap Mia Verbanck Het was een vrijwillige keuze én een engagement om

Nadere informatie

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN

RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN RITUS VOOR DE SLUITING VAN DE DEUR VAN BARMHARTIGHEID BIJ GELEGENHEID VAN HET JUBILEUM-JAAR IN PLAATSELIJKE KERKEN Drie-en-dertigste zondag door het jaar, 13 november 2016 Nederlandse vertaling: NRL, 2015

Nadere informatie

JAARLIJKS EETFESTIJN MINDER VALIDEN VLAANDEREN

JAARLIJKS EETFESTIJN MINDER VALIDEN VLAANDEREN DE KALENDER Zondag 26 maart Vierde zondag van de vasten 11.30 u. Solidariteitsmaal Sint-Vincentius Woensdag 29 maart 14.30 u. Redactieploeg parochieblad Gent-Noord 20.00 u. Kerkraad Sint-Godelieve Donderdag

Nadere informatie

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen Antonius van Padua Activiteiten Maart Juli 2015 Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl Maart 4 maart Woensdag 10.30 12.15 uur. Leerhuis. Verzorgd door Albert Meijer. 4 maart

Nadere informatie

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT.

VERRIJZENIS, HET LEVEN DAT GOD ONS SCHENKT. PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer.kerkstraat 48,

Nadere informatie

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis

Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Als een dierbare sterft... Gelovig afscheid vieren in de parochie Machelen Sint-Gertrudis Een geliefde mens verliezen is een pijnlijk en ingrijpend gebeuren. Het afscheid raakt het hart van een gezin of

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

Dienst Geestelijke Verzorging

Dienst Geestelijke Verzorging Dienst Geestelijke Verzorging Patiënt en dan? U bent in het ziekenhuis opgenomen en er komt veel op u af. Deze situatie kan veel vragen oproepen en geestelijk behoorlijk zwaar zijn. Als u behoefte hebt

Nadere informatie

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden?

at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? Naam: Datum: at maakt mij gelukkig? Wie wil ik worden? W Evaluatie 1. Jezus heeft een droom van een wereld In de Bergrede noemt Jezus een aantal mensen op die bouwen aan het Rijk van God. Geef drie voorbeelden

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 17 dd29-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 3 mei: Vijfde paaszondag: Wie in mij blijft, draagt veel vrucht (Joh. 15, 1-8). Zondag 3 mei: HH. Filippus

Nadere informatie

Het is zondag 20 maart 2016. Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Jan Tornij

Het is zondag 20 maart 2016. Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Jan Tornij Welkom en goedemorgen in De Ark! Het is zondag 20 maart 2016 Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Jan Tornij Welkom in de Ark! PALMPASEN De zondag voor Pasen heet Palmpasen. Dan wordt stilgestaan bij

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014

50e JAARGANG NO 25 vrijdag 18 juli 2014 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER PAROCHIEBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016

Weekbrief Maartenskoerier 24 april 1 mei 2016 NIEUWS UIT EIGEN GEMEENSCHAP Parochie-avond op 25 april om 20.00 uur in De Mantel De afgelopen maanden hebben we veel ondernomen. We hebben voor het eerst draaiboeken gemaakt voor de weken rond Pasen en

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF april 2017 Voorwoord De blikvangers in deze brief zijn de Goede Week en enkele evenementen die doorgaan in de maand april. We kijken ook al eventjes vooruit naar de start

Nadere informatie

Samen Eucharistie vieren

Samen Eucharistie vieren Samen Eucharistie vieren Presentatie 23 november 2017 Methode OPSTAP 1 Situatieschets catechese 2 Omvorming De Kerk die erop uitgaat is de gemeenschap van missionaire leerlingen die initiatief nemen, die

Nadere informatie

zondag om 10 uur de kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers PASEN 2013

zondag om 10 uur de kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers PASEN 2013 PAROCHIE Sint- Jan-de-Doper Lange Elzenstraat 79 rek. 000-1589352-07 e-mail: par25@planetinternet.be website: http://home.scarlet.be/~par25/ April 2013 Jaarthema: Ik zing voor u Eucharistievieringen: Contactpersoon:

Nadere informatie

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001

VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Parochie Lommel-Barrier Werkgroep Eerste Communie VIERING OVER DE NAAM 21 april 2001 Vooraf: Klaarzetten: micro voor de kinderen, doopregister, water (vijvertje). Ook de witte (kiezel)steentjes waarop

Nadere informatie

Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur

Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur Zondag 31 maart: gezinsmis 10 uur Op zondag 31 maart zijn jullie van harte welkom bij de gezinsmis. Tijdens deze mis om 10 uur zijn er verschillende taken die jullie mogen doen zoals het lezen van de eerste

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

Op weg naar PINKSTEREN

Op weg naar PINKSTEREN Op weg naar PINKSTEREN Vurig en eensgezind wijdden ze zich aan het gebed voorbeeld liturgie: voor het avondgebed in de kerk (19.15-19.45 uur) voor het gebed thuis voor het gebed in twee- of drietallen

Nadere informatie

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019

55e JAARGANG NO 22 vrijdag 28 juni 2019 OOS NUUTS PERIODIEK GENHOUTER NIEUWSBLAD Berichten, mededelingen en advertenties vóór maandagavond 20.00 uur digitaal bezorgen op: redactie@sint-hubertus-genhout.nl Bankrekening: NL17RABO0104906510 o.v.v.

Nadere informatie

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september

VORMSEL- CATECHESE Ouderavond 27 september VORMSEL- CATECHESE 2017-2018 Ouderavond 27 september Welkom! Wie zijn wij? Kort: Nieuwe regeling vormselvieringen vanuit bisdom Wat willen we jullie vanavond vertellen? Deel 1: algemene info Pauze met

Nadere informatie

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem

Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem 2a Orde van de dienst van Schrift en Tafel in de Lambertikerk te Zelhem EEN LIEDBOEK IS OOK NODIG klokgelui Ontvangst in de kerk. * DIENST VAN HET SAMENKOMEN * muziek voor de dienst De dienstdoende diakenen,

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop Paasspecial 2017 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven We vieren Pasen: Christus is verrezen! Wanneer staan we daar bij

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing

Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Witte Donderdag Heilige Kruisverheffing Intredeprocessie met twaalf apostelen. De voetwassing ten teken van dienstbaarheid. De apostelen rond het altaar. Aanbidding op het einde van de viering. Goede Vrijdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretaresse: mej. E. Rouwhorst Jaargang 5 nummer Pastorie 4 en parochiesecretariaat:

Nadere informatie

Geachte redacties, beste mensen,

Geachte redacties, beste mensen, Geachte redacties, beste mensen, Bijgesloten de Bisdom Berichten verzonden op 14 augustus 2018. U vindt een bericht over de startactiviteit voor Jongeren, een uitnodiging voor de Kostersdagen, een uitnodiging

Nadere informatie

ACTIVITEITENAGENDA. Februari 2014. Thema: Winter

ACTIVITEITENAGENDA. Februari 2014. Thema: Winter ACTIVITEITENAGENDA Februari 2014 Thema: Winter Activiteitenagenda Februari 2014 (over de dikgedrukte activiteiten kunt u hierna een toelichting lezen) Dag Feb. Activiteit Tijd Plaats Maandag 3 - Doove

Nadere informatie

Bilzen, april 2015. Beste ouders,

Bilzen, april 2015. Beste ouders, 1 Kor 15: 1-4 Broeders en zusters, ik herinner u aan het evangelie dat ik u verkondigd heb, dat u ook hebt aangenomen, dat uw fundament is en uw redding, als u tenminste vasthoudt aan de boodschap die

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 23 dd 10-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 14 juni: Elfde zondag door het jaar: Het rijk is als een mosterdzaadje (Mc. 4, 26-34). Dinsdag 16 juni:

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus.

Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 1 Beste vrienden, ik mag jullie vandaag vertellen over de laatste week van het leven van Jezus. 2 Het verhaal De Goede Week Trouw, Hoop en Spijt Ik wil jullie vandaag vertellen over de Goede Week. Dat

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Wie zal de steen wegrollen

Wie zal de steen wegrollen Wie zal de steen wegrollen die op jouw leven drukt? Paasspecial 2019 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Ondanks alles (van Moeder Teresa) Mensen zijn onredelijk, onlogisch

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Naar Antoon Vandeputte

Naar Antoon Vandeputte Vastentijd woestijntijd Neem de tijd ja neem 40 dagen de tijd om jezelf te ontmoeten als een zwerver doorheen de woestijn. Neem de tijd om uit je kwetsbaarheid weer op te staan, kracht te putten aan je

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept

Startweekend Huis van God en mensen. Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september. startweekend sept Startweekend 2017 Vrijdag 15, zaterdag 16 en zondag 17 september Huis van God en mensen startweekend sept. 2017 1 Op de startzondag zeggen we tegen elkaar: Kijk de kerk met haar eeuwenoude traditie. Haar

Nadere informatie

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord

PROGRAMMA voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord PROGRAMMA 2019-2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig Hartkerk te Heerhugowaard De Noord 1 PROGRAMMA 2019 2020 voor de samenwerking tussen de Sint Josephschool en de Heilig

Nadere informatie

Jaargang december 2017 nr.14

Jaargang december 2017 nr.14 Advent Als het donker is en stil maken woorden het verschil. Als God zegt: Nu wordt het licht! komt het leven weer in zicht. In de Adventsweken leven we toe naar Kerst, de geboorte van Jezus. Advent is

Nadere informatie

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10.

Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan 'u Diets-H. St. -Cunibertus 10. Federatie Tongeren-Jekervallei: liturgische kalender 2017 dag datum uur plaats. zondag 1/jan.017 09.00'u Diets-H. St. -Cunibertus maandag 2/jan.017 09.00'u Rutten-Kapel dinsdag 03/jan. 09.00'u Nerem-Kapel

Nadere informatie

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief

Tweemaandelijkse Nieuwsbrief !"#$%&'("#)**! Tweemaandelijkse Nieuwsbrief +%,-.!/'!-)%#!#0122#,!3%'3!*#0!)%4*0%'3!511)-#'672!72!*#0!8)770$1'-9! *0!7;!,=13?#)6%',0)+;#'0#'@!2+2%0#),@! 47'4#)0!;#0##'!'11)!7',!'%#+?#!=7611=9!!

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

Voorwoord Eerste communie en H. Vormsel

Voorwoord Eerste communie en H. Vormsel Nieuwsbrief van de Pastorale Eenheid Sint-Franciscus Oostkamp mei 2019 Bekijk de webversie PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF mei 2019 Voorwoord De laatste drukke periode van het werkjaar komt er aan: de meimaand

Nadere informatie

DE KERKELIJKE UITVAART

DE KERKELIJKE UITVAART DE KERKELIJKE UITVAART Parochie H. Johannes de Doper Deze brochure over de kerkelijke uitvaart is een uitgave van de parochie H. Johannes de Doper. Jaar van uitgave: 2016 2 Gestorven voor deze wereld Sterven

Nadere informatie

Activiteiten in Swellengrebel Maart 2018

Activiteiten in Swellengrebel Maart 2018 Meer Bewegen Voor Ouderen: Beweeggroep voor senioren. Bewegen vanuit de stoel, in een heel gezellige groep in het stilte centrum van Swellengrebel. Spelenderwijs proberen we de fitheid te bevorderen en

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

Hierbij willen wij (Elisabeth, Sara en Wim) jullie de agenda geven van ons spetterend werkjaar!!

Hierbij willen wij (Elisabeth, Sara en Wim) jullie de agenda geven van ons spetterend werkjaar!! Agenda 2014-2015 Hey + egenstromers!! Hierbij willen wij (Elisabeth, Sara en Wim) jullie de agenda geven van ons spetterend werkjaar!! De bedoeling is dat we minstens een keer per maand samenkomen (maar

Nadere informatie

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 5 mei e Jrg. nr 4.

St. Vitusparochie t.b.v. parochianen St. Martinuskerk Wergea-Warten en de Maria Tenhemelopnemingkerk in Wytgaard 5 mei e Jrg. nr 4. Sint Vitusparochie 5 mei 2019 7 e Jrg. nr 4. 2019 Beste Lezers van de Digitale Muurkrant, Er zijn weer een aantal activiteiten waar we u graag de aandacht voor vragen! Zo is er komende dinsdag 7 mei a.s.

Nadere informatie

Pastoraal werk i e m lda m o r n i t g e o g r t z u m

Pastoraal werk i e m lda m o r n i t g e o g r t z u m Pastoraal werk imelda omringt u met zorg Inhoud Visie 3 Vraag een pastor voor... 4 Viering en gebedsruimte 6 Contact pastoraal werk 7 2 Aanwezigheid en bereikbaarheid We zijn aanwezig in het ziekenhuis

Nadere informatie

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings

Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Nr. 54: 23 maart 2013 Een digitaal platform voor mensen die elkaar ontmoeten bij de Perronmeetings Spoor ❶ Het begin Stille Week De week die morgen (zondag) begint, noemen we wel de Stille Week. Het is

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. (Voor het Liturgische jaar C - 2019). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie