HET PAROCHIAAL LEVE. KALE DER woensdag 1 apr: Bijbellezen (Molenaarsstr. 34, u.) donderdag 2 apr: Covda Paasfeest (Kring, u.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET PAROCHIAAL LEVE. KALE DER woensdag 1 apr: Bijbellezen (Molenaarsstr. 34, u.) donderdag 2 apr: Covda Paasfeest (Kring, u."

Transcriptie

1 MARIA-GORETTI Zaterdag 4 april : u. Gezongen eucharistieviering in de weekkapel voor dhr. en mevr. Gerniers en zoon Gabriël. Zondag 5 april: Viering door de Dominicusgemeenschap Dinsdag 7 april: u. Gelezen eucharistieviering Donderdag 9 april: Geen eucharistieviering wel op St. Vincentius om u. Vrijdag 10 april: u.: Kruisweg (winterkapel) Zaterdag 11 april: Geen eucharistieviering wel op St. Vincentius Paaswake om u. SINT-VINCENTIUS zaterdag 4 april: u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan André Debeer zondag 5 april: Palmzondag u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan Raf Botterman maandag 6 april: Geen eucharistieviering in de Mimosastraat u.: Verzoeningsviering woensdag 8 april: geen eucharistieviering in de weekkapel u.: Chrismamis (Kathedraal) donderdag 9 april: Witte Donderdag u.: Eucharistieviering verzorgd door SIVI-koor, achteraf aanbidding tot 10 u. vrijdag 10 april: Goede Vrijdag Geen eucharistieviering u.: Aanbidding tot u u.: Aanbidding tot u u.: Kruisweg (Kerk) u.: Kruishulde (Sint-Jozef) zaterdag 11 april: Paaswake u.: Paaswake, verzorgd door het groot SIVI-koor, achteraf receptie zondag 12 april: Pasen u.: Plechtige Paasviering, verzorgd door het groot SIVI-koor, ter nagedachtenis aan Marc Huyssens HET PAROCHIAAL LEVE KALE DER woensdag 1 apr: Bijbellezen (Molenaarsstr. 34, u.) donderdag 2 apr: Covda Paasfeest (Kring, u.)

2 donderdag 2 apr: Voedselbedeling vrijdag 3 apr: Kruisweg Catechese (Kerk, u.) weekend 4-5 apr: Palmweekend; tweede collecte voor Broederlijk Delen maandag 6 apr: Verzoeningsviering (Kerk, u.) maandag 6 apr: Parochieteam (Pastorie, u.) woensdag 8 apr: Eendaagse Catechese woensdag 8 apr: Chrismamis (Kathedraal, u.) donderdag 9 apr.: Witte Donderdag (Kerk, u.) vrijdag 10 apr.: Kruisweg (Kerk, u.) vrijdag 10 apr.: Kruishulde (Sint-Jozef, u.) zaterdag 11 apr.: Paaswake (Kerk, u.) zondag 12 apr.: Hoogfeest van Pasen (Kerk, u.) maandag 13 apr.: Paasmaandag (Maria-Goretti, u.) maandag 13 apr.: Paasfeest Ziekenzorg (Grote Zaal, u.) donderdag 16 apr.: Covda (Kring, u.) vrijdag 17 apr.: Kerkbestuur (Pastorie, u.) WAT VOORBIJ IS Ondertitel: SOLIDAIR CULINAIR Op zondag 22 maart waren we, na de eucharistieviering van 10 u., op post voor de film van Broederlijk Delen over de projecten in India. We zagen hoe Tilak zich opwerkte, hoe zuster Jeanne Devos huisarbeid wettelijk probeerde te beschermen en hoe de jeugd zich voorbereidde op de toekomst. Nadien volgde een heerlijke maaltijd: kippebouten met rijst en een zoetzure saus van ananas en appelen. Wie er was komt zeker tevreden terug volgend jaar. Het enige dat nog beter kan is het aantal aanwezigen: volgend jaar verwachten we nog meer volk! De eerste collecte voor Broederlijk Delen bracht 288 euro op. Solidair Culinair bracht 230 euro op. Hartelijk dank aan iedereen!

3 WAT KOMT PAASCOMMUNIE Het is een mooie gewoonte dat rond Pasen de communie thuisgebracht wordt. Heel wat mensen in onze parochie ontvangen reeds wekelijks de communie. Wie tijdens de paasweek graag zou hebben dat de pastoor de communie komt brengen kan contact opnemen op telefoon 09/ of via mail: PAASFEEST ZIEKENZORG Voel jij ook de lente kriebelen? Het ontwaken van de natuur doet ons aan Pasen denken. Tijd dus om jullie uit te nodigen op het paasfeest van Ziekenzorg: maandag 13 april om 14.00u in de parochiezaal van de Maïsstraat. Zoals gewoonlijk voorzien we vervoer voor wie er moeilijk kan geraken. Als deelname in de onkosten vragen we 2,50 te betalen bij inschrijving: bij de medewerker of bij Rita, Jasmijnstraat 46, 09/ Programma: u.: eucharistieviering u.: Zien met nieuwe ogen (Ad Goos) u.: koffie u.: wel thuis DAME BLANCHE Op donderdag 23 april 2009 om 19:30 uur bent U allen van harte uitgenodigd in onze parochiale kring voor Dame Blanche, een monoloog door Nele de Graeve. Zij vertelt u op een heel bijzondere wijze het verschil tussen de Blanke en Zwarte vrouw. Soms héél hilarisch, soms bijzonder ontroerend.

4 De opbrengst van deze voorstelling gaat integraal naar Sabine Van de Vyver, vroedvrouw en dochter van Paul Van de Vyver (bestuurslid VZW SIVI), die op 14 mei 2009 voor de tweede keer naar Kongo trekt ( onder de vleugels van Memisa) om er samen met de plaatselijke vroedvrouwen in Kasongo-Lunda te werken rond het thema veilig bevallen. Bevallen in een Kongolees ziekenhuis, is bevallen op samengestampte aarde, zonder stromend water of elektriciteit, zonder het comfort van pijnstilling, zonder de aanwezigheid van goed geschoold personeel Sabine zal er workshops geven rond reanimatie van de baby, hygiëne tijdens de zwangerschap en bevalling, het belang van goede voeding, borstvoeding enz. Eerst kan u kennis maken met het project ziekenhuis voor ziekenhuis, kijken naar wat filmmateriaal van de inleefreis in 2007 en nadien genieten van Dame Blanche en een hapje en een drankje Meer weten over dit project? Kijk naar (algemene informatie, ontwikkelingssamenwerking) Kaarten te verkrijgen via Paul Van de Vyver aan 5 euro in voorverkoop (7 euro aan de kassa) Kan u niet aanwezig zijn maar wil U dit project toch financieel steunen? Dat kan op rekeningnummer : (met vermelding Kongo!) EEUWFEEST VA DE PAROCHIE ONZE KERK (zesde deel) In het eerste jaar dat pastoor Müller hier komt, 1968, gebeurt er reeds heel veel: er komt een nieuw altaarpodium (onder leiding van Raf Goossens volgens het plan van broeder Urbain van Sint-Lucas), er wordt een hete-luchtverwarming geïnstalleerd en een nieuw Hammondorgel aangekocht. Verdere aandacht gaat ook naar de plaatsing van de beelden in de kerk, het behoud van de geschilderde kruisweg op de muur en van de piëta. Het koor zorgt zelf voor zijn podium en de stoelen in het koor (1972). De communiebanken worden achteraan in de kerk geplaatst, waar ook enkele rijen stoelen worden weggenomen. Altaar en lezenaar worden op het nieuwe podium geplaatst (1973) Problemen zijn er genoeg aan de kerk. Af en toe is er sprake van stormschade. Ook de glasramen bezorgen regelmatig wat hoofdbrekens aan de kerkfabriek. Schilderwerken aan de kerk nemen een ruim deel van de vergaderingen in beslag in Naast de gewone zorgen voor daken en goten komt er een groot probleem: in augustus 1977 valt een trekanker van de voorgevel van de kerk naar omlaag. Bij nadere inspectie blijkt dat er heel veel aan de hand is: van de zijbeuk is het gebinte vermolmd en het moet dringend vervangen worden. Plannen worden gemaakt voor een nieuwe winterkapel (1972). Eerst denkt men er aan deze achteraan in de kerk te installeren. Maar achteraf wordt geopteerd voor de vroegere berging achter de sacristie. Tussen het eerste idee en de realisatie ervan zullen nog heel wat jaren verlopen.

5 (wordt vervolgd) Ondertitel: Jubilea worden altijd goed gevierd in onze parochiegemeenschap. Hier een beeld van de viering van 25 jaar Hobbyclub op onze parochie in het jaar 2004 (20 september). Dit jaar wordt de Hobbyclub in september dus 30 jaar! TER I FORMATIE DVD-Koorconcert De DVD van het Koorconcert van 14 februari is te koop aan 7 euro bij Jacky Blancke, Maïsstraat 17 of via de pastoor, Maïsstraat 14. KRINGHOUDERS GEZOCHT Omwille van gezondheidsredenen zullen Linda en Dirk einde juni stoppen als kringuitbaters. Dat maakt dat we drnigend op zoek zijn naar nieuwe mensen om de kring open te houden. Inlichtingen kunnen gevraagd worden aan Paul Van De Vijver. Tel.: 09/ KORT IEUWS Uit het programma van de K.A.V. woensdag 1 apr.: Turnen (School Van Beverenplein, u.) Uit het programma van De Boei woensdag 1 apr.: Chatten en Bloggen (14.00 u.) vrijdag 3 apr.: GSM Spreekuur (14.00 u.) maandag 6 apr.: Fietstocht naar Ertvelde (13.30 u.) dinsdag 7 apr.: Paasfeest (11.00 u.) vrijdag 17 apr.: Italiëdag, met film La vita è bella (vanaf u.)

6 IN KADER TEKST VA DE WEEK Wij gaan de week van Uw lijden in, Heer Jezus Christus, en gedenken Uw dood en Uw verrijzenis en onze verlossing van het kwaad. De stille week van binnen in ons hart... terwijl wij werken, typen, koken, autorijden, studeren, zorgen voor duizend dingen en druk bezig zijn zullen wij U gedenken, want Gij zijt de Mens van wie wij houden en voor wie wij willen leven, de God die tot de diepste kern van ons bestaan is doorgedrongen, en zo de zwakke mens verlost heeft van zijn zonden voor ieder die zich tot die liefde bekeren wil. Gij kent de drukke tijd en onze grote oppervlakkigheid, maar toch willen wij voor U en Uw aards bestaan deze dagen openstaan. (Pastorale Jeugdzorg) EINDE KADER

Een speciaal Welkom aan de mensen van de buurt. Wij zijn de nieuwe buren van de zondag en willen jullie graag begroeten.

Een speciaal Welkom aan de mensen van de buurt. Wij zijn de nieuwe buren van de zondag en willen jullie graag begroeten. MARIA-GORETTI Zondag 12 april Pasen 10.30 u. Gezongen viering door de Dominicusgemeenschap. Maandag 13 april Paasmaandag 11.00 u. Gezongen eucharistieviering voor alle inwoners van de wijk. Dinsdag 14

Nadere informatie

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD SINT-VINCENTIUS zaterdag 25 april 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan overleden ouders: Marcel Termont en Madeleine Van De Woestijne en van Leon Adams en Maria Goederson zondag 26

Nadere informatie

HET FAMILIAAL LEVE MET ELKAAR DOOR HET LEVE

HET FAMILIAAL LEVE MET ELKAAR DOOR HET LEVE SINT-VINCENTIUS zaterdag 16 mei 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering voor alle inwoners van de wijk zondag 17 mei 10.00 u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan mevrouw Jeanine Martien maandag

Nadere informatie

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS SINT-VINCENTIUS zaterdag 18 april Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan Georgette Dierens ter nagedachtenis aan alle overledenen van de familie Bauwens zondag 19 april Gezongen Eucharistieviering

Nadere informatie

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS

HET PAROCHIAAL LEVE WAT VOORBIJ IS SINT-VINCENTIUS zaterdag 13 juni 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering voor al onze medeparochianen zondag 14 juni 10.00 u. Gezongen Eucharistieviering voor alle medeparochianen maandag 15 juni geen eucharistieviering

Nadere informatie

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap

We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap De Goede Week We gedenken het lijden, de kruisdood en de verrijzenis van Jezus. vrijdag 8 april 2011 17:30 Sint-Katelijne Kruisweg voor de Assyro-Chaldeeuwse gemeenschap dinsdag 12 april 2011 19:30 Sint-Jacob

Nadere informatie

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD

HET FAMILIAAL LEVE KI D VA GOD GE OEMD SINT-VINCENTIUS zaterdag 21 februari: 18.00 u. Gezongen Eucharistieviering ter nagedachtenis aan Raf Van Speybrouck en ter nagedachtenis aan de familie De Clercq zondag 22 februari: 10.00 u. Gezongen Eucharistieviering

Nadere informatie

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter

KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter KOFFIESTOP Op dinsdag 24 maart verzorgde VBS Kantelberg een koffiestop, ten voordele van Broederlijk Delen. De kleuters uit het derde kleuter verzorgden een dansje op de Peruviaanse muziek, onder leiding

Nadere informatie

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN

Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Sint-Vincentius LITURGISCHE VIERINGEN Woensdag 20 mei 19.00 u. Sint-Vincentius Donderdag 21 mei Maria Goretti géén eucharistieviering Vrijdag 22 mei 18.30 u. Sint-Vincentius Zaterdag 23 mei 17.00 u. Maria-Goretti

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020

Datumslijst! Van 1 januari januari 2020 Datumslijst! Van 1 januari 2019 1 januari 2020 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Plechtigheden Goede Week en Pasen

Plechtigheden Goede Week en Pasen Plechtigheden Goede Week en Pasen 1 april Palmzondag 10.00 uur Hoogmis Jezus wordt feestelijk onthaald in Jeruzalem. Wij vieren de Eucharistie met palmwijding en processie en nodigen jong en oud hierbij

Nadere informatie

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019

Datumslijst! Van 1 januari januari 2019 Datumslijst! Van 1 januari 2018 1 januari 2019 Weekendvieringen. Zaterdagavond: 18u00: 1 ste en 3 de zaterdag van de maand: Kessenich 2 de en 4 de zaterdag van de maand: Kinrooi 5 de zaterdag van de maand:

Nadere informatie

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018

Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Datumslijst! Van 31 december 2016 tot 1 januari 2018 Moeder Gods Maria V-I Zaterdag 31 december 2016 18u00 Molenbeersel Zondagskerkviering Zondag 1 januari 2017 Openbaring van de Heer, drie koningen. I-II

Nadere informatie

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen!

Van dat laatste zijn we overtuigd en daarvoor zetten we ons in, met iedereen die vol hoop aan de toekomst wil bouwen! KALENDER Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in die hoopvolle en levengevende

Nadere informatie

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus

Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop. Paasspecial. Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Door Zijn verrijzenis is het kruis teken van hoop Paasspecial 2017 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven We vieren Pasen: Christus is verrezen! Wanneer staan we daar bij

Nadere informatie

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X

19.00 u Avondviering u. Avondviering u. Avondviering HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 4 maart. H. Casimirus 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Zlm. Louis Van Gool. Zondag 5 maart. Eerste Zondag van de Veertigdagentijd. 11.15 u. Plechtige hoogmis. Zlm. Bertha

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD

NIEUWSBRIEF. ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD VAN KRUIS NAAR OPSTANDING April 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 1 april ZATERDAG-ZONDAG 1 / 2 april VIJFDE ZONDAG VAN DE VEERTIGDAGENTIJD 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 2 april 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL. Huiszegen Christus + Mansionem + Benedicat 20 C + M + B 19 PAROCHIE H ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor P Backus Adviseur van de pastoor: mevr A Schoonbroodt Pastorie en parochiesecretariaat: Kerkstraat 8, 6223

Nadere informatie

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar

9.00 uur: H. Mis, aldaar uur: Aanbidding in de St. Martinuskerk te Breust uur: H. Mis, aldaar 2018 Ook zijn er door-de-weekse missen in onze kerken: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 10.30 uur H. Mis in de St. Martinuskerk te Breust i.v.m. Bron en Mottenburgh 18.30 uur: aanbidding in de

Nadere informatie

Sint Pietersparochie Activiteitenkalender 2016

Sint Pietersparochie Activiteitenkalender 2016 Sint Pietersparochie Activiteitenkalender 2016 januari 2016 vrijdag 1 januari 2016 zaterdag 2 januari 2016 zondag 3 januari 2016 maandag 4 januari 2016 dinsdag 5 januari 2016 woensdag 6 januari 2016 19

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

KALENDER Werkjaar

KALENDER Werkjaar KALENDER Werkjaar 2018-2019 SEPTEMBER 2018 zondag 16 10.00 u. Begin werkjaar zondag 16 10.00 u. Gemeenschappelijke ziekenzalving Lucas dinsdag 18 19.30 u. Gemeenschappelijke doopselvoorbereiding donderdag

Nadere informatie

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6,

Woensdag 6 maart om uur - Aswijding en begin van de veertigdagen/vastentijd). Lezingen: Joël 2, en Mattheüs 6, Januari 2019. Zaterdag 5 januari om 19.00 uur - Openbaring des Heren Hoogfeest. Lezingen: Jesaja 60, 1-6 en Matteüs 2,1-12. Zaterdag 12 januari om 19.00 uur -Doop van de Heer. Lezingen: Jesaja 42, 1-4

Nadere informatie

KALENDER werkjaar

KALENDER werkjaar KALENDER werkjaar 2017- 2017- Bij het logo Zoals vruchtbare grond is voor een boom, zo is de christelijke traditie voor de geloofsgemeenschap in Assebroek. Het is onmisbaar om goed geworteld te zijn in

Nadere informatie

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer,

DE KALENDER EEN NIEUW BEGIN: WELKOM. Dag lezer, DE KALENDER Donderdag 5 januari 13.30 u. COVDA Sint-Vincentius (Kring Maisstraat) Voedselbedeling (Maisstraat 20) Zondag 8 januari Feest van de Openbaring Maandag 9 januari 13.30 u. Hobbyclub Sint-Vincentius

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretaresse: mej. E. Rouwhorst Jaargang 5 nummer Pastorie 4 en parochiesecretariaat:

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 16 dd 20-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 24 april: Vijfde paaszondag: Een nieuw gebod geef ik u (Joh. 13, 31-35). Maandag 25 april: H. Marcus,

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal?

Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wat is de betekenis van urbi et orbi? Door wie is Jezus verraden? Wat vieren we op Pasen? Wanneer herdenken we het laatste avondmaal? Wanneer herdenken we de kruisiging en dood van Jezus? Welke liturgische

Nadere informatie

Naar Antoon Vandeputte

Naar Antoon Vandeputte Vastentijd woestijntijd Neem de tijd ja neem 40 dagen de tijd om jezelf te ontmoeten als een zwerver doorheen de woestijn. Neem de tijd om uit je kwetsbaarheid weer op te staan, kracht te putten aan je

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum

r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum r.k.b.s. de Hoeksteen directeur: Anja Reckers Hoofdkanaal O.Z. 86 teamleider: Truida Oosting 7881 CN Emmer Compascuum e-mail: hoeksteen@primenius.nl tel: 0591-352677 https://www.rkbsdehoeksteen.nl Weekbericht

Nadere informatie

Welke ster imponeert ons?

Welke ster imponeert ons? Welke ster imponeert ons? Kerstspecial 2016 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Algemene informatie Pastoor J.E.M. van der Mee 0182-382455 vandermee@kerkmail.nl St.

Nadere informatie

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen

Antonius van Padua. Activiteiten Maart Juli Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen Antonius van Padua Activiteiten Maart Juli 2015 Antonius van Paduakerk Groesbeekseweg 96 Nijmegen www.avpnijmegen.nl Maart 4 maart Woensdag 10.30 12.15 uur. Leerhuis. Verzorgd door Albert Meijer. 4 maart

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT

GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-JACOBUS LICHTERVELDE GELOOFSGEMEENSCHAP SINT-HENRICUS TORHOUT Voorwoord Vooreerst willen we jou een goeie dag wensen, jij die nu deze folder leest. Een goeie dag vanwege jullie

Nadere informatie

Wie zal de steen wegrollen

Wie zal de steen wegrollen Wie zal de steen wegrollen die op jouw leven drukt? Paasspecial 2019 Parochie St. Barnabas & Parochie H. Bartholomeus Haastrecht Schoonhoven Ondanks alles (van Moeder Teresa) Mensen zijn onredelijk, onlogisch

Nadere informatie

Lezingen voor het jaar 2018 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

Lezingen voor het jaar 2018 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. Lezingen voor het jaar 2018 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen worden gelezen, kunnen ook zelf

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 15 dd 13-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 17 april: Vierde paaszondag: Ik geef eeuwig leven aan mijn schapen (Joh.10, 27-30) (roepingenzondag).

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 18 dd 06-05-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 10 mei: Zesde paaszondag: Dat mijn vreugde in u moge zijn en uw vreugde volkomen wordt (Joh. 15, 09-17).

Nadere informatie

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht

Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Citykerk H. Lodewijk Liturgisch centrum Par. HH. Petrus en Paulus Weekbericht Pastoor: J.H. Smith Pastorie: Steenschuur 19 2311 ES Leiden Telefoon: 071-5130700 ING Bank: 60 72 98 Rabobank: 33.55.22.351

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 13. Zondag van het brood uit de hemel. 5 augustus 2018 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 13 Zondag van het brood uit de hemel 5 augustus 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 750 INLEIDING Genade zij u en

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 25 dd 24-06-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 28 juni: Dertiende zondag door het jaar: Opwekking van het dochtertje van Jaïrus (Mc. 5, 21-43). Zondag

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba.

KRUIS - SPINSELS. Woensdag 21 november in de Dagkapel uur: Lauden uur: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor J. Skiba. Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zondag 18 november 09.30 uur 33 e zondag door

Nadere informatie

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X

EEN ZALIG EN GELUKKIG NIEUWJAAR!!! HEILIGE PIUS X HEILIGE PIUS X Zaterdag 31 december. H. Silvester. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 1 januari. Feest van de Moeder Gods. 11.15 u. Plechtige hoogmis, verzorgd door ons

Nadere informatie

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer,

Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus, de Heer en van de heilige Geest. Onze hulp is de Naam van de Heer, Eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 25 mei 2017 Oudkatholieke parochie van de h. Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 655, 1-5 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader, van Jezus Christus,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C

Vogelenzang OLV Tenhemelopneming. Heemstede BAVO. Heemstede OLV Hemelvaart Zaterdag 6 februari. Bennebroek Jozef. Datum. Jaar C Zaterdag 6 februari Zondag 7 februari W & C viering Eucharistieviering Eucharistieviering Eucharistieviering 5e zondag door het jaar Pastor Dekker Pastor Quadvlieg en Pastor Geels Senioren Diaken v. Peperstraten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN

NIEUWSBRIEF. Parochie Breda Centrum. ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN DE GEEST DAALT NEER OVER DE APOSTELEN Juni 2017 Parochie Breda Centrum ZATERDAG 3 juni ZATERDAG-ZONDAG 3 / 4 juni HOOGFEEST VAN PINKSTEREN 17.00 Begijnhof: samenzang ZONDAG 4 juni 10.30 Antoniuskathedraal:

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Zondag van de tien melaatsen Zondag na Pinksteren 23 Zondag 9 oktober 2016 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door een kerkmeester Openingsgezang

Nadere informatie

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. PAROCHIES DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. Eucharistie- en Gebedsvieringen HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST ZONDAG om

Nadere informatie

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE

INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE INFORMATIE EERSTE HEILIGE COMMUNIE 2018-2019 BESTE OUDERS/VERZORGERS, Wat fijn dat uw zoon/dochter dit jaar de Eerste Communie doet in de Heilige Martinusparochie. Dit boekje bevat informatie over de

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 17 dd 27-04-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER De maand mei is bijzonder toegewijd aan de heilige Maria Zondag 1 mei: Zesde paaszondag: De H.Geest zal U alles

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL

PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL PAROCHIE H. ANTONIUS VAN PADUA NAZARETH PAROCHIE H. JOHANNES DE DOPER LIMMEL Administrator: Pastoor Backus Parochiesecretariaat: vacant Pastorie en parochiesecretariaat: Jaargang 5 nummer 4 april 2014.Kerkstraat

Nadere informatie

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016

Eucharistieviering. Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap. 4 september 2016 Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 18 Zondag van het discipelschap 4 september 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 795 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding

KRUIS - SPINSELS. Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur: Eucharistische aanbidding Kerk van het Heilig Kruis Parochie O.L. Vrouw van Amersfoort Liendertseweg 48 3814 PL Amersfoort T 033 472 14 89 www.katholiekamersfoort.nl KRUIS - SPINSELS Zaterdag 23 maart in de Dagkapel 19:00 uur:

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Derde zondag van de Veertigdagentijd 4 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 841 INLEIDING Genade zij u en vrede van God onze Vader,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7)

NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum. juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) NIEUWSBRIEF maandelijks informatieblad van Parochie Breda Centrum juni 2015 (jrg. 15 nr. 7) St. Janstraat 8, 4811 ZL Breda Telefoon: 521 5764 e-mail: info@parbc.nl www.kathedraalbreda.nl Bank: NL98 INGB

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014

NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven. Uit de pen van de pastoor. Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 NIEUWS uit de Sint-Geertruiparochie Leuven Jaargang 17 nummer 55 31 augustus 2014 Uit de pen van de pastoor Wanneer op een zomeravond de lucht dreigend donker wordt en de wind begint op te steken dan weten

Nadere informatie

Cultuur 21 27 Parochie Lutselus PROGRAMMA D I E P E N B E E K ZATERDAG 11 JULI 18:30 Bende Gek 20:30 BRAHIM 21:45 THE TWINSBAND 24:00 Averechts ZATERDAG 30 MEI 2009 VAN 9 u. tot 18 u. de kleine kunstenaars

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Federatie Sint-Kruis Week 16 dd 22-04-2015 LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 26 april: Vierde paaszondag: De goede herder geeft zijn leven (Joh.10, 11-18). Woensdag 29 april: H.

Nadere informatie

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller.

(Voor het Liturgische jaar C ). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. (Voor het Liturgische jaar C - 2019). Lezingen voor het jaar 2019 voor in parochieblaadje / parochiesite Eys en Nijswiller. De lezingen (1 ste lezing en Evangelielezing) zoals die in de Eucharistievieringen

Nadere informatie

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Opdracht van de Heer in de Tempel 29 januari 2017 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPDRACHT VAN DE HEER IN DE TEMPEL We vieren vandaag het hoogfeest Opdracht

Nadere informatie

zijn eigen taak heeft

zijn eigen taak heeft ... waarin ieder zijn eigen taak heeft Beste jongens en meisjes, Wij zijn blij dat wij vandaag rond deze tafel mogen samen zitten. Jullie zijn in de voorbije maanden dikwijls samengekomen om je op deze

Nadere informatie

Parochie Breda Centrum

Parochie Breda Centrum HIJ IS OPGESTAAN VOOR ONS Mei 2017 Parochie Breda Centrum Dinsdag 2 mei 11.00 Antoniuskathedraal: 3e dinsdag Antoniusnoveen ZATERDAG 6 mei ZATERDAG-ZONDAG 6 / 7 mei VIERDE ZONDAG VAN PASEN - ROEPINGENZONDAG

Nadere informatie

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Openbaring van onze Heer Jezus Christus aan de volken 3 januari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 600 INLEIDING Genade zij u en vrede

Nadere informatie

LITURGISCHE VIERINGEN

LITURGISCHE VIERINGEN Week 23 dd 08-06-2016 Federatie Sint-Kruis LITURGISCHE VIERINGEN UIT DE LITURGISCHE KALENDER Zondag 12 juni: Elfde zondag door het jaar: Haar zonden zijn haar vergeven, want ze heeft veel liefde betoond

Nadere informatie

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk?

Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? Kom jij ook naar de kinderactiviteiten in de Lambertuskerk? KINDERCRÈCHE: voor de kleine kinderen iedere zondag om 10 uur in het parochiehuis. KINDERWOORDDIENST Na het woord van welkom in de kerk, kunnen

Nadere informatie

Informatiebrochure federatie Harelbeke

Informatiebrochure federatie Harelbeke Informatiebrochure federatie Harelbeke De federatie Harelbeke omvat de parochies Sint-Salvator (Harelbeke-Centrum), Sint-Jozef (Eiland), Sint-Rita (Zandberg), Sint-Augustinus (Stasegem), Sint-Amandus (Bavikhove)

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 11 januari 2015 Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Welkom door kerkmeester

Nadere informatie

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS.

DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. DEURNE-ZUID : HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT, H. PIUS X, SINT-JOZEF EN SINT- ROCHUS. HEILIGE LODEWIJK VAN MONTFORT VIERINGEN & WOORD- EN COMMUNIEDIENST Op kerstavond, maandag 24 dec., is er om 20.00u een

Nadere informatie

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS

HEILIGE PIUS X SINT- ROCHUS HEILIGE PIUS X Zaterdag 17 december. 17.00 u. Avondviering. Zlm. Hilda Avonts en Louis Van Gool. Zondag 18 december. Vierde Zondag van de Advent. 11.15 u. Plechtige hoogmis, Zaterdag 24 december. 17.00

Nadere informatie

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer

Altaar en lezenaar. Ontmoeting met de Heer Altaar en lezenaar Ontmoeting met de Heer Eucharistie en Woord EHet altaar is het hart van een kerkgebouw. Het woord altaar komt van het Latijnse woord altare. Dat betekent hoogte. Op deze goed zichtbare

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015

Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes. Jaarkalender 2015 Basiliek Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekte Ontvangenis Oostakker-Lourdes Jaarkalender 2015 JANUARI donderdag 1 januari Feest van de Heilige Moeder Gods 10u00: Plechtige Hoogmis De basiliek wordt gesloten om

Nadere informatie

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse Sionbrief voor de Stille Week en Pasen NIEUWSBRIEF VAN DE GEREFORMEERDE SIONKERK AMEIDE JAARGANG 3 nr.15a 9-4-2014 Diensten in de Stille Week In de Stille Week, de week voor Pasen, is er op maandag, dinsdag

Nadere informatie

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Zondag na Pinksteren 27 6 november 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In deze viering zullen parochianen Do en Kees de Haart een zegen ontvangen ter gelegenheid

Nadere informatie

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010

Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 Parochie VerrezenHeer Heilig Sacrament Aanwezig: Pastoor Paul Gemeenschappelijk Parochieteam 5 januari 2010 PT Verrezen Heer: Lucia (kosteres), Theo Decker (diaken), Patrick Claes, Arlette Lenaerts, Greta

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED De zondag van de lichte last 9 juli 2017 Oud- Katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Welkom door de kerkmeester Openingslied: 837 Van kerk en wereld (liedboek)

Nadere informatie

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016

Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 www.ocmwgeraardsbergen.be Gasthuisstraat 26 9500 GERAARDSBERGEN Tel 054 43 20 02 Gsm 0479 73 85 19 Een organisatie van het Activiteitenkalender JANUARI FEBRUARI 2016 ALLE ACTIVITEITEN en UITSTAPPEN dienen

Nadere informatie

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor

September 2018 Dag Datum Tijd Kerk Bijzonderheden/ Koor Misrooster September 2018 Februari 2019 September 2018 Zaterdag 1-9 18.00 Br Zondag 2-9 10.30 E Dameskoor Dinsdag 4-9 Woensdag 5-9 09.00 E Donderdag 6-9 09.00 E Vrijdag 7-9 19.00 Br Zaterdag 8-9 18.00

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen

NIEUWSBRIEF. april 2017 PASTORALE EENHEID. Voorwoord. De Goede Week + Pasen PASTORALE EENHEID NIEUWSBRIEF april 2017 Voorwoord De blikvangers in deze brief zijn de Goede Week en enkele evenementen die doorgaan in de maand april. We kijken ook al eventjes vooruit naar de start

Nadere informatie

Parochieberichten Geldrop

Parochieberichten Geldrop Parochieberichten Geldrop Contact: Stationsstraat 21, 5664 AP, Geldrop 040-2862364 mail: geldrop@parochienicasius.nl website: www.parochienicasius.nl Jaargang 3 nummer 11 December 2017 Met Maria op weg

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie

NIEUWSBRIEF. Van de Redactie. De redactie maart 2018 5de jaargang # 3 Van de Redactie Deze maand staat de nieuwsbrief in het teken van Pasen. Pasen, het grootste feest van de christenen. Overal ter wereld zullen de kerken weer vol zijn met mensen

Nadere informatie

Bilzen, april 2015. Beste ouders,

Bilzen, april 2015. Beste ouders, 1 Kor 15: 1-4 Broeders en zusters, ik herinner u aan het evangelie dat ik u verkondigd heb, dat u ook hebt aangenomen, dat uw fundament is en uw redding, als u tenminste vasthoudt aan de boodschap die

Nadere informatie

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje

De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje De Rozenkrans Kinderwoorddienst werkboekje Deze rozenkrans mag je inkleuren, of elke keer dat je een Weesgegroet Maria en Onze Vader hebt gebeden kan je een bijpassende kraal inkleuren. De Weesgegroetkralen

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede december 2016

Activiteiten programma De Meerstede december 2016 Mededeling: dinsdag 6 december wordt het huis in de kerstsfeer gezet door creatieve vrijwilligers. Donderdag 1 december Sinterklaas lunch feest. De goede Sint komt vanmiddag op de Lunch. Hij moet tenslotte

Nadere informatie

Het is zondag 20 maart 2016. Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Jan Tornij

Het is zondag 20 maart 2016. Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Jan Tornij Welkom en goedemorgen in De Ark! Het is zondag 20 maart 2016 Voorganger: ds. F.W. Kuipers Organist: Jan Tornij Welkom in de Ark! PALMPASEN De zondag voor Pasen heet Palmpasen. Dan wordt stilgestaan bij

Nadere informatie

Orde van dienst voor zaterdag 20 april

Orde van dienst voor zaterdag 20 april Orde van dienst voor zaterdag 20 april Stille Zaterdag // De Paaswake Voorganger: Ouderling: Organist: ds. John Boogaard Peter van Krugten Erik Westerhout Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus)

NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) NIEUWSBRIEF N 9 08 mei 2018 PASTORALE EENHEID HH. DIMPNA EN GEREBERNUS GEEL (verschijnt niet in juli en augustus) Voorwoord De meiklokjes laten hun kleine belletjes klinken. Op verschillende plaatsen hebben

Nadere informatie

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Vijfde zondag na Epifanie Zondag van de genezingen 4 februari 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort OPENINGSLIED Gezang 248, verzen 1, 2 en 3 INLEIDING Genade

Nadere informatie

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl

JANUARI 2017. Yogacollege Tilburg. Telefoon: 06-33610765. Info@yogacollegetilburg.nl. www.yogacollegetilburg.nl JANUARI 2017 1 2 3 4 5 6 7 8 1e jaar groep A 9 10 11 12 13 14 15 2e jaar groep A 16 17 18 19 20 21 22 1e jaar groep B 23 24 25 26 27 28 29 Opleiding 2e jaar groep A 30 31 FEBRUARI 2017 1 2 3 4 5 1e jaar

Nadere informatie