Nazaré - Foz do Arelho.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nazaré - Foz do Arelho."

Transcriptie

1 Nazaré - Foz do Arelho.

2 De kaap van vannacht Nazaré - Foz do Arelho. Met 3754 km achter de rug en om 9.15 vertrekken we onder een strak blauwe lucht. Net buiten Nazaré dwingt een omleiding ons over een weggetje te gaan dat parallel aan zee over een hoge heuvelrug loopt. Als we bijna bij de Dino-caches zijn, gaat de MIO op blanco en moet opnieuw ingesteld worden. We doen dat in het dorpje Famalição. Terugblik op Nazaré. Wiekenloze molen. Duin. Zeilloze molen.

3 Pistas de Dinossauros? We blijken 2 km over die weg van zo-even terug te moeten. We zetten Zippy aan de kant daar in de buurt van de caches en gaan dan op zoek naar die Dinosaurussporen. Tevergeefs? Ik meen op gegeven ogenblik iets te zien, maar de zon staat nu (12 uur) haaks op, zodat reliefs zien heel moeilijk is. We rijden door naar São Martinho do Porto. Onderweg kijken we nog even bij een miradouro met zicht op en waarschuwingen voor erg instabiele rotsformaties aan zee.

4 São Martinho do Porto ligt aan een laguna. Vandaag misschien niet zo, maar het is sterk op toerisme ingesteld. Alleen is het toeristenbureau s maandags niet aanspreekbaar. Het kantoor is wel open. Iemand zoekt voor ons wat gegevens op van die dinosporen bij Famalição. Ik had echter gehoopt op een foldertje. We gaan daar met de lift mee naar een uitkijkterras boven de stad en lopen de trappen en een straat weer omlaag nae enkele foto s èn een cache. São Martinho do Porto. São Martinho do Porto.

5 Zicht op Salir do Porto. São Martinho do Porto. Dan rijden we om het binnenmeer heen naar Salir do Porto en zijn 49 m hoog duin. Om die hoogte te meten voor een earthcache, sjouwen we in een soort hinkstapprocessie naar boven. Dat is zeer zwaar werk. Zicht vanuit Salir do Porto op São Martinho do Porto. Dat wordt uiteraard met een mooi zicht op de lagune en São Marinho do Porto vergoed. Weer beneden lunchen we alvorens om weer door te gaan. Concha de São Martinho do Porto.

6 Het hoge duin in Salir do Porto. De open verbinding met de zee.

7 Even kijken we bij een camperplek halverwege het meer. Een leuke plek, maar we moeten vandaag de WC lozen en dat kan hier niet. We rijden dan ook door naar Foz do Arelho, dat een Orbitur camping heeft. Daar zet Tineke de was in en gaat caches loggen en foto s en verhaal uploaden.

8 Foz do Arelho - Caldas da Rainha - Óbidos.

9 Parking in Caldas da Rainha Foz do Arelho - Caldas da Rainha - Óbidos. Het is al goed negen uur als we opstaan. De zon is al warm, de lucht strak blauw. Na ontbijt, water lozen en tappen rijden we om naar Caldas da Rainha. Daar doen we eerst uitgebreid boodschappen bij de LIDL, dan wordt Zippy bij het centrum op een parking gezet en we lopen via het Tribunal (paleis van justitie) en de moderne kerk aan het Praça de 25 de Abril (geen foto s binnen) naar de Praça da República met de markt daar en de kleine Rua da Liberdade. Daar zouden volgens de Capitoolgids vele winkeltjes zijn, die het eigen ceramiek in groente- en fruitvorm verkopen. We zien er slechts één klein winkeltje. De rest zijn vrij luxe moderne winkels voor hoofdzakelijk dure kleding. Kerk op de Praça de 25 de Abril. Rua da Liberdade. Markt op Praça da República.. Rua dos Combatantes da Guerra Grande.

10 Na de lunch thuis rijden we om naar Óbidos. Door een verkeerde coordinaat van een camperplaats, zoeken we eerst op een compleet verkeerde plaats. Dan maar ouderwets de borden volgen. Om uur rijden we langs de Santuário do Senhor da Pedra, een gropte zeskantige kerk en bereiken even later het aquaduct, dat net buiten Óbidos ligt. Bij dat waterwerk vinden we een camperplaats, waar we deze nacht zullen blijven. Zie de PDF-file die van ons bezoek aan Óbidos zelf is gemaakt. Rua da Liberdade. Kastanjepoffer. Iglesia do Senhor da Pedra. Praça de 25 de Abril. Óbidos.

11 Óbidos - Peniche - Consolação.

12 Óbidos - Peniche - Consolação. Als de ochtendnevels om 9.15 zijn opgetrokken gaan we nog even de buurt bekijken ten oosten van Óbidos. Buiten de muur dus. Zie 2e deel van de PDF-file over Óbidos. Om uur rijden we dan door steeds voller stedelijk gebied naar Peniche. In Serra del Rei (10.20) rijdt er even een ezelskarretje voor ons uit. 5 minuten later in Atouguia da Baleia zien we links de São Leonardo kerk. Óbidos. Serra del Rei. Atouguia da Baleia. Molen zonder zeil maar met fluitpotten. Atouguia da Baleia.

13 Net voor de stadsmuur van Peniche (rechts is de zee direct achter een rij huizen en een miniduin) doet Tineke enkele boodschappen bij een Inter-Marché. Direct binnen de muur volgen we de werkelijk grandiose rotskusten van Papoa, Remedios en Cabo Carvoeiro naar het centrum van Peniche met zijn uitgestrekte havens. Zie PDF-file voor dit bezoek. Noordzijde van Peniche s stadsmuur. Peniche. Peniche. Consolação. Zonnebaders in Consolação.

14 Forte de Consolação. Fossiele schelpen in steen. We besluiten uiteindelijk (na veel wikken en wegen er is te veel keus aan staanplaatsen in Peniche) door te rijden naar Consolação, een kustplaatsje 3 km (hemelsbreed) onder Peniche. We komen er om half drie aan en gaan op de parking staan voor het Forte de Consolação. Daar hebben we het complete schiereiland van Peniche aan de horizon liggen, met daar achter de Berlangas. Op diverse plaatsen op zee zijn mensen aan het surfen. Wij kijken nog even aan het strand en zien onder aan de trap daarheen massa s fossiele schelpen in de broze rotsen. Om een uur of zes kijken we tevergeefs in het dorp rond op er een restaurant open is. Dus maakt Tineke uiteindelijk toch zelf een pot nasi goreng. (19.00) Zicht op Peniche. Surfen tot het licht weg is.

15 Consolação - Lourinha - Ericeira.

16 Consolação - Lourinhã - Ericeira. Met 3869 km achter de rug, lozen we de WC op de camperplaats aan het strand. We rijden naar Lourinhã (10.30) om daar de dinosaurussporen te gaan bekijken. Op het stadhuis krijgen we een folder over de stad en een over het museum. We horen dat die sporen naar het plaatselijke museum verhuisd zijn, samen met nog andere overblijfselen van die dieren. Het museum is in een groot huis met bijgebouwen gevestigd. Voor 4 p.p. kunnen we het een en ander bekijken. Eerst in het huis zelf een soort tentoonstelling als in het museum Kempenland in Eindhoven met allerlei overblijfselen van de menselijke beschavingen, die hier op het Iberisch schiereiland bezig geweest zijn. Dat gaat door tot opa s tijd met o.a zijn fiets met dikke koplamp en allerlei handwerksgereedschap. Lourinhã.

17 Lourinhã. Dan vinden we in een gebouw in de tuin de zaken waarvoor we gekomen zijn: De nodige dinosaurusbotten, -sporen, replika s van al dan niet complete skeletten van o.a. stegosaurussen, brachiosaurus, allosaurus, pterodactylosaurus, triceratops. Maar het pronkstuk is een ruwweg ovale steen met daarin de versteende resten van dinosauruseieren. Een nest met tientallen eieren van 13 à 15 cm van een Lourinhanosaurus, die hier in 1997 in Lourinhã is gevonden. Je moet je voorstellen dat men zoiets nog kan vinden na al die tijd! Helaas mogen er binnen geen foto s gemaakt worden, zodat ik enkele kaartjes koop om nog iets aan beeld te kunnen weergeven. Om rijden we weer door. Praia do Porto Novo. Praia do Porto Novo.

18 De volgende stop is om al weer bij Foz do Rio Cabrichel in het minieme plaatsje Praia de Porto Novo. We stappen er uit vanwege een apart rotseiland vlak bij het strand. Uiteraard is nu de geoloog/paleolontoloog in ons wakker geworden en speuren we naar de diverse rotslagen in de kliffen hier. Ook hier veel sedimentgesteente, dat uitermate zacht is. Door een reeks aan badplaatsen rijden we naar Praia de Santa Cruz, waar we voor een earth cache moeten zeggen of een bepaalde rots een ortho- of een paraconglomoraat is. Para- is het goede antwoord. (Hetgeen later in een mailtje wordt bevestigd.) We lunchen hier op een bankje dat door Facteur Cheval gemaakt zou kunnen zijn. Kliffen aan de Praia do Porto Novo. Praia de Santa Cruz. Praia de Santa Cruz. Paraconglomoraat Aloë sp. Praia de Santa Cruz.

19 Enkele kleine hagedissen repen over de muurtjes voor ons. We zijn nu in een streek, waar nogvele ouderwetse windmolens staan. Steevast zonder zeilen. Als er nog wieken op zitten, dan zitten er op de touwen tussen die wieken van die potten, die bij draaïng geluid maken.

20 Einddoel voor vandaag is Ericeira. Net voor deze stad is er een miradouro, die op een stuk zee uitkijkt, waar veel gesurfd wordt. Hier worden zelfs intenationale wedstrijden gehouden. Ericeira. Miradouro Furnas.

21 Om half drie vinden we op de miradouro Furnas in Ericeira een mooie plek voor Zippy. Direct tegenover de vissershaven, die momenteel van een nieuwe pier wordt voorzien. Vrachtwagens leveren kolossale rotsblokken af, die dan keurig opgestapeld worden. Dat gaan we van dichter bij bekijken aan de vissershaven. Daar is aardig wat volk in de weer. Haven is eigenlijk niet het juiste woord. Als hier een vissersboot binnen komt, dan wordt hij direct door een tractor uit het water getrokken en ergens op de kant gezet. Er ligt hier dan ook niet één schip in het water! Miradouro Furnas. Vissershaven, Ericeira.

22 Fileren van roggen. Ericeira.

23 Miradouro Furnas. We lopen een eindje aan de andere kant door en lopen dan bovendoor tot de hoge muur boven de vissers. Daar staan aardig wat mensen de gebeurtenissen in ogenschouw te nemen. Dat doen wij dan ook maar een tijdlang. Dan drinken we wat op het enige kleine terras hier. Als ik het aparte Super Bockglas bij het afrekenen wil kopen, mag ik het zo meenemen. Aardig niet?

24 Miradouro Furnas.

25 Miradouro Furnas. De rest van de dag brengen we op Miradouro Furnas door. s Avonds gaan we bij de buurman (een groot visrestaurant) eten. De gegrilde dourado (goudbrasem) smaakt heerlijk

Uw reisdocumenten Factuurnr: 404014110288/1

Uw reisdocumenten Factuurnr: 404014110288/1 Rijswijk, 2 juli 2014 Uw reisdocumenten Geachte heer, Bijgaand hebben we alle belangrijke informatie voor u verzameld. Op de reisvoucher vindt u uw volledige vakantieadres en de contactgegevens van uw

Nadere informatie

3 Vakantiewoningen te koop, eerste fase : Ontwerp en inplanting

3 Vakantiewoningen te koop, eerste fase : Ontwerp en inplanting De Zilverkust, die zich uitstrekt van Ericeira tot Figueira da Foz, is één van de mooiste en meest afwisselende costa's van Portugal. De eindeloze zandstranden bij Nazaré, het schiereiland van Peniche

Nadere informatie

Olhão -Faro - Armação de Pêra.

Olhão -Faro - Armação de Pêra. Olhão -Faro - Armação de Pêra. 27-2-2010. Olhão - Faro - Armação de Pêra. Na opnieuw veel regen in de nacht en nog wat in de ochtend vertrekken we met 5525 km achter de rug om 9.50 naar Faro. Daar zetten

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur (Praia de Monteclérigo).

Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur (Praia de Monteclérigo). Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur (Praia de Monteclérigo). 27-03-'12. Mina de São Domingos - Mértola - Aljezur. We lozen de wc en het vuilwater, halen nog wat drinkwater en vertrekken na 5472 km

Nadere informatie

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande

Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande Fajã dos Padres Portugal Madeira Quinta Grande 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Fajã dos Padres - (Portugal Madeira Quinta Grande) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

La Marina (Platja de Pinet).

La Marina (Platja de Pinet). La Marina (Platja de Pinet). 20-01-'12. La Marina (Platja de Pinet). Door de heldere hemel is het behoorlijk afgekoeld vannacht. Net na negenen staan we op en horen nog net op de w.o. dat Valencia vandaag

Nadere informatie

Aljezur - Praia do Castelejo (Vila do Bispo).

Aljezur - Praia do Castelejo (Vila do Bispo). Aljezur - Praia do Castelejo (Vila do Bispo). Aljezur. 11-15-2012. Aljezur - Praia do Castelejo (Vila do Bispo). Na het ontbijt lopen we onder een strakblauwe hemel naar de markthal 100 m terug aan de

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac.

Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Casteljaloux, la Roque-Gageac, Sarlat-la-Caneda, Rouffignac. Maandag 30-7-2007. Casteljaloux - la Roque-Gageac - Sarlat-la-Caneda - Rouffignac. We zijn vandaag er al weer vroeg uit. Het regent ietsjes

Nadere informatie

Strand van Calella. Calella. Internetcafé. Calella. Kerk van Calella. Kerk van Calella.

Strand van Calella. Calella. Internetcafé. Calella. Kerk van Calella. Kerk van Calella. Calella - Sitges. Strand van Calella. Calella. Internetcafé. Calella. Kerk van Calella. Kerk van Calella. 6-12-2009. Calella - Sitges. Eerst gaan we vandaag naar Calella om brood voor de middag te halen

Nadere informatie

Collioure - l Estartit (S).

Collioure - l Estartit (S). Collioure - l Estartit (S). Collioures. Banyuls-s-Mer. Banyuls-s-Mer. 1-12-2009. Collioure - l Estartit. De morgen gebruiken we om Collioure uitgebreid te gaan bekijken. Om 12 uur pikken we Zippy weer

Nadere informatie

Campo Maior - Elvas.

Campo Maior - Elvas. Campo Maior - Elvas. Campo Maior. 26-10-2010. Campo Maior - Elvas. s Morgens schrijf ik nog wat aan het verslag. Tineke tankt water. Om 11.05 vertrekken we (na 3291 km totaal) na nog wat buurt met de campingeigenaar

Nadere informatie

Van Ile d Oleron naar Gradignan (Bordeaux).

Van Ile d Oleron naar Gradignan (Bordeaux). Van Ile d Oleron naar Gradignan (Bordeaux). Dinsdag 17-7-2007. La Bree-les-Bains - Gradigna. Om 9 uur rijden van de camping weg met goed weer. Even lijkt het te bewolken maar we rijden daar onderdoor.

Nadere informatie

005 LISSABON LAGOS KUSTROUTE

005 LISSABON LAGOS KUSTROUTE 005 LISSABON LAGOS KUSTROUTE Cornelius Fontaine 21 juni 2017 Copyright 2017 Camperwereld.eu 1 / 14 005 Lissabon Lagos Kustroute Largo Mitelo 3, 1150-228 Lisboa, Portugal 105 km - 1 uur 15 min. Vertrek

Nadere informatie

La Azohía -Isla Plana.

La Azohía -Isla Plana. La Azohía -Isla Plana. 27-01-'12. La Azohía - Isla Plana. De morgen is vooralsnog aan de grijze kant. We vertrekken om 10 uur (2823 km) naar de camping in Isla Plana. Voor de poort staat een grote groep

Nadere informatie

???? Almuñecar. Caché? Almuñecar.

???? Almuñecar. Caché? Almuñecar. Salobreña - Maro. 02-15-'12. Salobreña - Maro. Tineke wisselt met de buurvrouw een boek uit voor we in opnieuw stralend maar fris weer vertrekken. 10.25 3529 km. In een wc op het strand wordt de pot geleegd

Nadere informatie

Agua Amarga - San José.

Agua Amarga - San José. Agua Amarga. Agua Amarga. 02-05-'12. Agua Amarga. Na opnieuw een koude nacht (de 2e ), is wel de zon volop aan het schijnen. Tineke voelt zich niet goed (hoofdpijn en een beetje misselijk) en valt al snel

Nadere informatie

Pedras d el Rei - Olhão.

Pedras d el Rei - Olhão. Pedras d el Rei - Olhão. 03-8-'12. Pedras d el Rei - Olhão. Om 10.05 vertrekken we na 4679 km naar Olhao, waar we eerst boodschappen doen bij de Pingo Doce. Dan (11.00) gaat het een stukje over de saaie

Nadere informatie

Embalse de Alcántara.

Embalse de Alcántara. Río Tajo - Cáceres. Embalse de Alcántara. Estación de Río Tajo. 11-1-2012. Río Tajo - Cáceres. Na 2288 km (10.30) vertrekken we vanaf het Río Tajo station met mooi weer. Iets verder is het uitzicht, waar

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Fóia - Barragem de Sta Clara - São Marcos da Serra.

Fóia - Barragem de Sta Clara - São Marcos da Serra. Fóia - Barragem de Sta Clara - São Marcos da Serra. 03-18-'12. Fóia - B.gem de Sta Clara - São Marcos da Serra. Vertrek vandaag is 10.40 (4917 km) na een stormachtige en koude nacht: Tmin: 4,3ºC. We rijden

Nadere informatie

Wandeling naar Cova Tallada.

Wandeling naar Cova Tallada. Xàbia - El Vergel. Nart voor de kapper. Nart na de kapper. 8-3-2010. Xàbia - El Vergel. Vandaag doen we het rustig aan. Even tenminste. We zijn er pas om 10 uur uit, vanwege regen en kou. Met een lijstje

Nadere informatie

Cabo de Gata - Roquetas del Mar.

Cabo de Gata - Roquetas del Mar. Cabo de Gata - Roquetas del Mar. Vanaf de weg naar de camping.. De weg naar Almería. Torre García. Torre García. 11-1-2010. Cabo de Gata - Roquetas de Mar. Na lozen en tanken gaan we om 10.50 van de camping

Nadere informatie

Castro Marim - Vila Real de Sto. António.

Castro Marim - Vila Real de Sto. António. Castro Marim - Vila Real de Sto. António. 03-05-'12. Castro Marim - Vila Real do Sto. Antonio. De dag begint om 7.45 (Portugese tijd). Of eigenlijk al vroeger, omdat de nodige campers vroeg vertrekken.

Nadere informatie

149.000,- Incl. BTW k.k.

149.000,- Incl. BTW k.k. 149.000,- Incl. BTW k.k. Project Carina Villas Het project Carina Villas bestaat uit 6 vrijstaande bungalows met een gezamenlijk zwembad. De bungalows liggen op een zeer ruime kavel, direct tegen het dorpje

Nadere informatie

Torremolinos - Cabo Pino.

Torremolinos - Cabo Pino. Torremolinos - Cabo Pino. Winkelstraten in Torremolinos. Benalmadéna. Benalmadéna. 31-1-2010. Torremolinos - Cabo Pino. Om kwart voor elf zijn we op de camping uitgewinkeld en rijden aan. In Benalmadéna

Nadere informatie

Paderne - Boliqueime.

Paderne - Boliqueime. Paderne - Boliqueime. 03-20-'12. Fonte de Paderne - Boliqueime. Het heet niet voor niets Fonte hier. Voor we naar Guus d r verjaardag gaan, tanken we water. 10.05 vertrek met 5069 km. Om 10.20 komen we

Nadere informatie

Normandië & Bretagne

Normandië & Bretagne Normandië & Bretagne Totaal aantal dagen: 7 dagen Totaal aantal kilometers: +/- 2500 km Dag 1: Volendam - Le Tréport Vertrek vanaf Volendam naar Le Tréport, dit is +/- 524 km. Ongeveer 6 uurtjes rijden.

Nadere informatie

Verona - Lazise (Lago di Garda).

Verona - Lazise (Lago di Garda). Verona - Lazise (Lago di Garda). Wijnbouwgebied. 26-06-2012. Verona - Lazise (Lago di Garda). Om 9.40 vertrekken we uit Verona na 1954 km. Eerst gaat het over snelwegen de stad uit. Na de afslag in de

Nadere informatie

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme.

St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. St. Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. 24-10-2012. St.Pourçain-s-Sioule - Puy de Dôme. We zijn er laat uit vandaag. Na 798 km rijden we om 9.50 van de camperplaats weg. 10.10 le Mayet d'ecole. Via Gannat

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

www.visitportugal.com

www.visitportugal.com Stranden Alentejo Praia fluvial da Quinta do Alamal Gavião Gavião Rolstoelvriendelijk, Douches, Verhuur van lichte boten, Beveiliging of Bewaking, Parkeerplaats, Bar, Toegankelijk strand, Praia da Comporta

Nadere informatie

Lesbrief DUURZAAM BOUWEN OPDRACHT 1 - WAT IS DAT, DUURZAAMHEID?

Lesbrief DUURZAAM BOUWEN OPDRACHT 1 - WAT IS DAT, DUURZAAMHEID? Lesbrief Primair onderwijs - BOVENBOUW DUURZAAM BOUWEN De haven van Rotterdam is de grootste haven van Europa. Veel mensen werken in de haven. Steeds meer spullen die je in de winkel koopt, komen per schip

Nadere informatie

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd

Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Beschrijving trip highlights Namibië ca 9 dagen. Dag 1 Katjapia naar Gecko Camp op de spreets mans hoogte pas 307 km ca 4,5 uur rijtijd Vanaf Katjapia via Okahandja en Windhoek richting de zandduinen.

Nadere informatie

Manta Rota - V.R. do Sto. António.

Manta Rota - V.R. do Sto. António. Manta Rota - V.R. do Sto. António. 11-27-2012. Manta Rota - V.R. do Sto. António. Na 3528 km, lozen en water tanken en een medecamperaar uit Kirchrôj starthulp verlenen, vertrekken we om 11.00 van de camperplaats.

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Aldeia de Luz - Mina de Santo Domingos.

Aldeia de Luz - Mina de Santo Domingos. Aldeia de Luz - Mina de Santo Domingos. Aldeia de Luz. 11-05-2012. Aldeia de Luz - Mina de São Domingos. Voor we verder gaan kuieren we eens door Luz heen. Alle kleine huisjes zitten strak in de verf,

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Sappada - Valle Visdende.

Sappada - Valle Visdende. Sappada - Valle Visdende. 06-16-2012. Sappada - Valle Visdende. We zoeken eerst nog de camperfoto's van gisteren uit. Dan lozen en tanken we water. 10.50 vertrek 2405 km. Even bij de bakker langs in Sappada

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul

Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul Reisverslag vakantie Indonesie van Peter Latul 16 juli 2014; Op vakantie naar Bali met mijn gezin, schoonzus en nichtje, zwager EN moeder. Na een relaxte vlucht (ondanks dat mijn schoonzus niet wist waar

Nadere informatie

Je kunt er zelfs koperen destilleerketels kopen. Een groot deel van de marktkooplui zijn zigeuners. Veelal heel jong volk met veel kinderen.

Je kunt er zelfs koperen destilleerketels kopen. Een groot deel van de marktkooplui zijn zigeuners. Veelal heel jong volk met veel kinderen. Castro Marim. Castro Marim. 11-10-2012. Castro Marim. We blijven vandaag dus in Castro Marim. De grootste attractie is uiteraard de maandmarkt, die van heinde en ver volk trekt. Van kwart voor tien tot

Nadere informatie

San José - La Isleta del Moro.

San José - La Isleta del Moro. San José - La Isleta del Moro. El Pozo de los Frailes. 12-21-2012. San José - La Isleta del Moro. Het ontbijt levert weer eens een intern mandarijnenboompje op. Als je dit hebt herkent, dan weet je ook

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding blz. 3. Wat is een fossiel? blz. 4. Hoe fossielen ontstaan blz. 5. Fossielen van zacht weefsel blz. 6. Zeedieren blz.

Inhoud. Inleiding blz. 3. Wat is een fossiel? blz. 4. Hoe fossielen ontstaan blz. 5. Fossielen van zacht weefsel blz. 6. Zeedieren blz. Door: Oscar Zuethoff Groep 6b - Meneer Jos & Ingrid Februari 2008 Inhoud Inleiding blz. 3 Wat is een fossiel? blz. 4 Hoe fossielen ontstaan blz. 5 Fossielen van zacht weefsel blz. 6 Zeedieren blz. 7 De

Nadere informatie

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo

Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo Hotel Cambiocavallo Italië Sicilië Pozzallo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Cambiocavallo - (Italië Sicilië Pozzallo) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

ala Calabardina - Águilas (Playa La Higuerica)

ala Calabardina - Águilas (Playa La Higuerica) ala Calabardina - Águilas (Playa La Higuerica) 30-01-'12. Calabardina - Águilas (Playa La Higuerica). Om 10.40 (2908 km) we rijden naar Águilas, waar we aan de noordzijde het nieuwe theater even bekijken

Nadere informatie

Retamar - Almerimar.

Retamar - Almerimar. Retamar - Almerimar. 09-02-'12. Retamar - Almerimar. Om 10.35 met 3313 km achter de rug vertrekken uit Retamar. Tussen de kassen door naar Almería onder nagenoeg onbewolkte maar (nog?) frisse hemel. Een

Nadere informatie

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille

Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille Terug naar het Grenslandpad-overzicht. Camping Oud Heille Groot streepzaad, Crepis biennis. Knolboterbloem, Ranunculus Grenslandpad Vrijdag 25-5-2007. Sluis - Heille. Na een week Sharm El Sheik èn daarna

Nadere informatie

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat.

= een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een hoge lamp die langs de weg staat. Woordenschat blok 1 gr4 Les 1 De heg De lantaarn De plant Het tuinhek Het terras De garage Het dorp De stad De zwerver De stoep De woonwijk = een rij struiken of planten die dichtbij elkaar staan. = een

Nadere informatie

Castell de Ferro (camping en strand).

Castell de Ferro (camping en strand). Castell de Ferro (camping en strand). Carboneras. De bakker is geweest. Groep vogels ver op zee. Paloma negra. 18-1-2010. Castell de Ferro (camping en strand). Tineke voelt zich niet lekker deze ochtend.

Nadere informatie

Hort Soriano, Carcaixent.

Hort Soriano, Carcaixent. Hort Soriano, Carcaixent. Wij doen alleen het bovenste deel. 01-08-'12. Hort Soriano, Carcaixent. Vandaag blijven we op dit mooie plekje. We zetten net als het nieuws afgesloten wordt de wereldomroep aan.

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Van Mesch over Valkenburg naar Ohe en Laak. Terug naar het Fietserpad-overzicht.

Van Mesch over Valkenburg naar Ohe en Laak. Terug naar het Fietserpad-overzicht. Van Mesch over Valkenburg naar Ohe en Laak. Terug naar het Fietserpad-overzicht. 18-8-2009. Van Mesch naar Valkenburg en Ohe en Laak. Het eerste dorp is Mesch 9.35, waar we een binnendoor weggetje nemen,

Nadere informatie

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle!

Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Een landelijke en luxe vakantie beleeft u in Villa Villetelle! Villa Villetelle 06-20059831 / 06-51068886 villavilletelle@gmail.com Meer en strand van Bujaleuf op 3 km afstand van Villa Villetelle Villa

Nadere informatie

Carrasquiera - Lagoa de Melides.

Carrasquiera - Lagoa de Melides. Carrasquiera - Lagoa de Melides. Zicht op Setúbal vanuit Carrasquiera. 14-11-2010. Carrasquiera - Lagoa de Melides. s Nacht stormt het. Dan storten er hevige regens neer. Ik heb het op gegeven ogenblik

Nadere informatie

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016

VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 VAKANTIEHUIS JALON VAKANTIE OP MAAT 27 NOVEMBER 4 DECEMBER 2016 ZONDAG 27 NOVEMBER Na aankomst op vliegveld Valencia op weg naar Vakantiehuis Jalon. Helaas liet de zon het afweten en leek het net Hollands

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera.

Sinaasappelboom op de camping, S. Pol de Mar. Casa Battló. Casa Lléo i Morera. Barcelona. 5-12-2009. Barcelona. We lopen om 8.50 naar het station van St. Pol en nemen daar een half uur later de trein naar Barcelona. De rit op zich is niet erg interessant. In de stad stappen we op

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Fuengirola - Torrox Costa.

Fuengirola - Torrox Costa. Fuengirola - Torrox Costa. 12-10-2012. Fuengirola - Torrox Costa. Na ca 4310 km rijden we om 10.20 verder. Het gaat de autoweg op om Malaga heen. Het weer is half bewolkt en het is niet zo druk op de wegen

Nadere informatie

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2

Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Dag 2: Goed aangekomen & dag 2 Hallo allemaal, Eerst even een bedankje voor de post, sms'jes die wij gekregen hebben en aan allen die ons uitgeleide hebben gedaan. En natuurlijk aan Maaya voor de koffie,

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

0830.jpg. Peñíscola - Subirats.

0830.jpg. Peñíscola - Subirats. 0830.jpg Peñíscola - Subirats. Fallas ook in Benicarló. 15-3-2010. Peñíscola - Subirats. Met 7498 km achter de rug en 1685 km voor de boeg stappen we na wc en water lozen om half tien op. Bij de Mercadona

Nadere informatie

Surf en Bodyboard OVER. Foto: zeca_photography

Surf en Bodyboard OVER. Foto: zeca_photography Surf en Bodyboard OVER Foto: zeca_photography Surf en Bodyboard Ribeira de Ilhas of Supertubos zijn inmiddels wereldwijd bekend. Het zijn twee van de vele stranden aan de westkust tussen Ericeira en Peniche

Nadere informatie

DINOSAURIËRS. Marthe Terny

DINOSAURIËRS. Marthe Terny DINOSAURIËRS Marthe Terny 1. INLEIDING Ik hou mijn spreekbeurt over dinosauriërs, omdat ik dit een erg leuk en interessant onderwerp vind. We weten al veel over de dinosauriërs, maar nog niet alles. Ik

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Nonville Marcilly-s-Seine Reims Lalobbe.

Nonville Marcilly-s-Seine Reims Lalobbe. Nonville Marcilly-s-Seine Reims Lalobbe. Vrijdag 3-8-2007. Nonville Marcilly-s-Seine Reims la Besace, Lalobbe. Om 8.35 draaien we al de D403 op. Op de boerderij is niemand te ontwaren en dus konden we

Nadere informatie

St. Feliu de Guíxols.

St. Feliu de Guíxols. St. Feliu de Guíxols. 1 7-01 -01. St. Feliu de Guíchols. We slapen laat uit van de emotionele jaarovergang. Zodoende zijn we pas om kwart voor twaalf op pad. We maken een wandeling door het binnenland

Nadere informatie

Playa de las Macenas, Mojácar.

Playa de las Macenas, Mojácar. Playa de las Macenas, Mojácar. 4-1-2010. Playa de Macenas, Mojácar. Na het ontbijt kuieren we om goed 10 uur langs het strand af naar de Torre de Macenas en verder naar de rotskust, die daar achter ligt.

Nadere informatie

Routebeschrijvingen naar Páteo do Duque

Routebeschrijvingen naar Páteo do Duque Routebeschrijvingen naar Páteo do Duque Rua da Cabine 4 Cruzes 2500-563 Caldas da Rainha Portugal Tel: Fam. Duque (Estella Borges, spreekt goed Engels) (00351) 933 703 243 Tel: Loes Elswijk (00351) 913

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Wandeling rond Plouharnel en Carnac.

Wandeling rond Plouharnel en Carnac. Wandeling rond Plouharnel en Carnac. Het station van Plouharnel. St. Armel, Plouharnel. Ker- betekent huis of gehucht. Het eerste deel van de wandeling is saai langs de doorgaande weg van het station naar

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni

Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni Cyprus Village Houses Tochni Cyprus Cyprus Tochni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Cyprus Village Houses Tochni - (Cyprus Cyprus Tochni) - 3,5 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg.

Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Schin, de Kluis, Kastelen Oost en Schaloen en de Keutenberg. Zaterdag 31-5-2008. Wandeling naar Valkenburg en over de Keutenberg. Na het ontbijt stappen we om 10.15 uur op. We lopen nu de andere kant op

Nadere informatie

Malpartida de Cáceres - Valencia de Alcántara.

Malpartida de Cáceres - Valencia de Alcántara. Malpartida de Cáceres - Valencia de Alcántara. 03-11-2012. Malpartida de Cáceres - Valencia de Alcántara. Het is en blijft een grijze dag vandaag. Het miezert continu tot laat in de middag. Om 10.45 beginnen

Nadere informatie

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN

MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN MIJN BEZOEK AAN HET MUSEUM VOOR NATUURWETENSCHAPPEN WAT GA IK DOEN EN WANNEER? Binnenkort ga ik naar het Museum voor Natuurwetenschappen. Dit is een museum in Brussel waar ik veel te weten zal komen over

Nadere informatie

Isla Canela - Cabanas de Tavira (P).

Isla Canela - Cabanas de Tavira (P). Isla Canela - Cabanas de Tavira (P). Punta Umbria. 23-2-2010. Punta Umbria - Cabanas de Tavira (Portugal). Met heel behoorlijk en vrij warm weer rijden we om 10.25 van Punta Umbria weg. (5435 km) In een

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop

Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop Gert van der Heiden Maria het Lam Anna Sterrenburg Wytske Benschop Inhoudsopgave: Zo gaat het eruit zien! Wat zijn de mogelijkheden? Waarom hoef je geen pak aan? Een nieuwe uitvinding! Een bewoonster

Nadere informatie

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei

Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Limburg, Horst: 27 t/m 30 mei Dag 1: Vrijdag 27-05-2-16 Het is zover: Vandaag vertrekken we voor een weekend hossen, zingen, lachen, luidkeels zingen en genieten we gaan naar Funpop!!! Bert en Laureen

Nadere informatie

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife

Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife Blog 16 juni: vrijdag 13 juni zijn we aan land gegaan in Brazilië en hebben Recife bereikt. Recife is de hoofdstad van de staat Pernambuco, en is één van de grootste steden van Brazilië en telt 1.5 mio.

Nadere informatie

Mamma vliegt steeds hoger.

Mamma vliegt steeds hoger. MEEUWTJE Meeuwtje is het verhaal van een jonge meeuw die zijn leefwereld verkent. Zijn moeder helpt hem daarbij, vooral door aan het eind van de dag nog eens na te gaan wat er allemaal voor dieren, kleuren

Nadere informatie

Zondag, 18 oktober 2015.

Zondag, 18 oktober 2015. Zondag, 18 oktober 2015. Nadat we gisteren eerst nog de familiedag hadden gevierd, heel gezellig, met haast iedereen, Heeft Ria mij weggebracht naar het station van Hengelo. Vincent, Angelique, Bobbie

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov bieden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje / Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Schoolkamp 2015, Jacco

Schoolkamp 2015, Jacco Schoolkamp 2015, Jacco We gingen om 10:30 weg met de bus, eigenlijk moesten we met de fiets maar het stormde hard. Met de bus reden we naar Basal, daar werd verteld wat ze deden en we gingen stenen zoeken.

Nadere informatie

Karlskrona. 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011

Karlskrona. 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011 8 e bericht van zeevarenden donderdag 9 juni 2011 Karlskrona Oude marine stad aan de zuidoost hoek van Zweden met veel te zien voor een toerist. Karlskrona is gebouwd op een aantal eilanden in het scherengebied

Nadere informatie

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia

Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia Xarc Agroturisme Spanje Ibiza Santa Eularia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Xarc Agroturisme - (Spanje Ibiza Santa Eularia) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie