Resultaten van taakgroepen uit het wijkprogramma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Resultaten van taakgroepen uit het wijkprogramma 2011-2012"

Transcriptie

1 Eindverslag wijkaanpak Wijk 3 Resultaten van taakgroepen uit het wijkprogramma Stand van zaken Rivierenwijk 1 Venenmuziek Er is een Djembé- en dansgroep gestart en er zijn ook door het jaar heen djembé-lessen gegeven aan kinderen. Er zijn twee muziek-cd s uitgebracht (één cd met mix van muziekstijlen uit Afrika+Caraïbisch gebied en één cd met rap-muziek. Er is een PA aangeschaft. PA is niet aangeschaft, wel tijdelijk geleend en nu niet meer aan de orde. 2 Stichting 'Er even uit' Er is een website ontwikkeld en een mailing gemaakt. Er is een adresbestand opgesteld en een mailingbrief gemaakt De bewoners zijn ondersteunt bij het maken van de website. Er zijn bingo-avonden gehouden om inkomsten te krijgen. 3 Kinderactiviteiten De Ark Diverse activiteiten hebben plaatsgevonden: Een hutten-bouwdorp (zomer 2012) Wekelijkse disco (24 x) Niet alle 24. Uitje in de wijk of in Deventer, (eenmaal per jaar) Huifkartocht 4 Buurtmoestuin Rivierenwijk Er is een moestuin ontwikkeld. De wens voor tellen in volle grond wordt ontwikkeld op hetzelfde terrein (tijdelijk) De buurtmoestuin (m2-bakken) is ontwikkeld op terrein van Rentree a/d Maasstraat In eerste instantie met 30 bewoners, nu met 3. wordt door bewoners verder opgepakt 5 Speelplek Amerstraat Er is een speeltoestel voor kinderen tot 6 jaar. Bewoners hebben eigen speelplek ontwikkeld en dragen bij aan onderhoud van de speelplek.

2 6 Uitstraling Maasstraatflats Er is een schoonmaakactie geweest met de bewoners van Maasstraat De bewoners van de flat hebben heldere afspraken gemaakt om het met elkaar netjes te houden. De fietsen worden netjes gestald in daarvoor bestemde fietsrekken en de bestrating is - indien financieel mogelijk - verbeterd. Omgeving flat is opgenomen in Deltadeals. idem idem 7 Samen spelen (samengevoegd met taakgroep Huifkartocht) Er is een speelkist aangeschaft met spelletjes waar ouders met hun kinderen gebruik van kunnen maken. Ouders zorgen voor het beheer. Er is twee keer een uitstapje gedaan in de wijk of in de stad, waaronder één keer naar de Ulebelt. Speelkist is niet aangeschaft. Is wel opgepakt met kinderactiviteiten in de Ark. Er is eenmalig een huifkartocht georganiseerd die kinderen uit de Rivierenwijk heeft opgehaald en naar Milieucentrum de Ulebelt heeft gebracht. 8 Fietsstalling wijk- en speeltuinvereniging Rivierenwijk De fietsenstalling uitgevoerd naar wens van bewoners (ook voor scootmobiels) en in Er is een overkapping met dichte zijkanten, binnen het terrein van wijk- en speeltuinvereniging Rivierenwijk, zodat fietsen en scootmobiels uit het zicht en droog overeenstemming staan. met bestuur. 9 Jeu de boulesbaan Rivierenwijk Er is onderzocht of er mogelijkheden zijn voor een jeu de boulesbaan in wijk- en speeltuinvereniging Rivierenwijk. Geen draagvlak bij bewoners en speeltuinvereniging. 10 Groenvoorziening langs wijk- en speeltuinvereniging Rivierenwijk De groenstrook (openbaar groen) langs het hekwerk van wijk- en speeltuinvereniging Rivierenwijk, is opnieuw ingericht met struikjes, heesters en bloemen. Vanuit het MJOP is de groenvoorziening gerealiseerd en ook uitgebreidt naar de achterkant van het terrein. 11 Standplaatsen Deltaplein Er is onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor een aantal wekelijkse marktkramen op het Deltaplein. Er waren geen mogelijkheid binnen regelgeving gemeente om een aantal permanente standplaatsen te realiseren. Uiteindelijk te weinig animo van bewoners voor tijdelijke plaatsen.

3 12 Veilige hondenuitlaatplek Er is onderzocht of er mogelijkheden zijn (financieel en politiek draagvlak) voor de aanleg van een nieuw hondenlosloopgebied. Bij voldoende mogelijkheden is een veilige hondenuitlaatplek gerealiseerd bij de Holterkolk of Venenpark. Geen mogelijkheden voor een hondenlosloopplek. Voor de initiatiefnemers bleek de losloopplek in wijk 4 afdoende voor hun wens. 13 Gezellig & gezond (ontmoetings- en beweegactiviteiten ouderen) In de wintermaanden is wekelijks een ontmoetings- en/of beweegactiviteit georganiseerd voor de ouderen van de 3 seniorenflats aan de Deltalaan, Roerstraat en Maasstraat. Er is een Wii aangeschaft om met elkaar begeleidt te sporten. Op de burendag is een groep senioren geworven die met elkaar bewegen onder begeleiding van een docent. i.p.v een Wii is een TV-toestel aangeschaft. 14 Invulling terrein Lekstraat Het braakliggend terrein Lekstraat/Oude Bathmenseweg is tijdelijk ingevuld: 1. Er is een picknicktafel, groene haag, paden en bestrating gerealiseerd. In eerste instantie is het terrein ingevuld met een barbecue en picknickbank. Uiteindelijk is de plek weer verdwenen i.v.m. de werkzaamheden aan de Amstellaan. 2. Er is onderzocht of er open riool is, die de muizenoverlast en trillingen verklaard. Beiden door Rentree aangepakt. 3. Het aangezicht van de schutting aan de Amstellaan is aangepast, met brandgang. is gerealiseerd, eerst met schutting van foto's, later met natuurlijke schutting. 15 Vaste planten Maasstraat De borders zijn opgeknapt met vaste bloeiende kleurrijke planten. Bewoners dragen zorg voor een deel van het onderhoud Omgeving flat is opgenomen in Deltadeals. De vaste planten zijn gerealiseerd. 16 m2-moestuin Deltalaan Er is een vierkantenmeter moestuinbak gemaakt, voorzien van kruidenplanten en groenten in de zomer en violen in de winter. De bak wordt door de bewoners gebouwd en goed onderhouden. 17 veilige speelplek Deltaschool De speelplek Deltaschool is opgeknapt De speelplek is tijdelijk opgeknapt. Met bouw van Deltaveld is speelplek verdwenen. Bewoners hebben zich hardgemaakt voor een speelplek voor jonge kinderen binnen de nieuwbouwlocatie. Deze gaat er komen.

4 Raambuurt 18 Fontein Buitengracht Er is onderzocht wat de mogelijkheden zijn voor een fontein/waterwerk. Bij voldoende draagvlak en financiële dekking, en wanneer de benodigde vergunningen van gemeente en Waterschap zijn afgegeven, is fontein/waterwerk gerealiseerd. Waterwerk is mogelijk voor Waterschap en gemeente. Waterwerk is inmiddelsontworpen door plaatselijke smid. Pre-advies is aangevraagd. Momenteel loopt vergunningsprocedure. Bewoners nemen verantwoordelijkheid voor het tijdig weghalen van kabel voor bemaaiing door WGS. 19 Bloembollen Bergsingel Wanneer er voldoende draagvlak is in de buurt worden samen met buurtgenoten, bloembollen gepoot in het talud van de Bergsingel. De bloembollen zijn op een zaterdagochtend door zo'n 30 buurtbewoners gepland. Inmiddels hebben ze al twee jaar gebloeit. 20 hek Ten Hove-pand Bij akkoord van NV Bergkwartier en Wooncorporatie Ieder1, bij voldoende draagvlak in de buurt en wanneer de omgevingsvergunning is afgegeven, is een smeedijzeren hekwerk gerealiseerd ter vervanging van de houten schutting voor het Ten Hovepand in de Bergpoortstraat. Het hekwerk is ontworpen, in afstemming met omwonenden, NV Bergkwartier en gemeente. Vergunning is aangevraagd. Uitvoering kan pas geschieden na opleveren pand door NV Bergkwartier begin/medio cursus zelfvedediging voor vrouwen Er is een docent gevonden die een cursus zelfverdediging voor vrouwen geeft in Buurthuis Raambuurt. De cursus bestaat uit wekelijkse lessen voor een periode van 3 maanden. 10 enthousiaste deelnemers Knutteldorp 22 Boek baggerwerkzaamheden Buitengracht Er is een full colour boek ontwikkeld over de Buitengracht, historie, Wijkaanpakinitiatieven en de baggerwerkzaamheden. Het boek is geschonken aan alle vrijwilligers uit de buurt die destijds bij de Wijkaanpakactie betrokken waren. Het boek wordt desgewenst door gemeente, provincie en waterschap als representatiemateriaal gebruikt worden. Het boek 'Kiek'n in de gracht' is uitgebracht. Daarin zijn de foto's opgenomen van de "dobber en duik de gracht schoon-actie" en de baggerwerkzaamheden. Het boek is mede mogelijk gemaakt door Provincie, Waterschap en gemeente. beiden uitgevoerd.

5 23 opknappen terrein Montagne Wanneer er medewerking is van ontwikkelaar Montagne en bij voldoende financiële dekking, is het terrein achter dierenarts Aa tijdelijk ingevuld naar de wens van de bewoners: 1. parkeren 2. trapveldje 3. opknappen groenstrook aan de Mr de Boerlaan Geen draagvlak bij projectontwikkelaar Montagne omdat er andere ideeën voor het terrein waren. 24 opknappen plein achter Zutphenselaan De volgende wensen zijn uitgevoerd: Bewoners hebben verschillende ideeën over de uitvoering van het plan. De wens voor uitvoering is er wel, maar bewoners hebben het plan niet meer opgepakt. Misschien voor de volgende ronde. er is een bankje en een prullenbak geplaatst voorzien van een schelpenondergrond. niet opgepakt het hek aan de waterkant is verlengd. niet opgepakt indien mogelijk is er een instructiebord geplaatst. niet opgepakt er zijn drie leibomen of platanen geplaatst ter vervanging van de huidige bomen. Gemeente heeft wel de bomen op het plein gesnoeid en één boom weggehaald (onderhoud). 25 opknappen speelplein Lunet Wanneer het technisch mogelijk is, is het speelplein Lunet voorzien van nieuwe bestrating, beplanting en vier speeltoestellen (waarvan één bestaand toestel). 26 kunstobjecten Knutteldorp Wanneer financiële dekking is gevonden voor het realiseren én onderhoud van drie kunstwerken, zijn op de drie hoeken - waar voorheen (in een geval nog steeds) de toegangspoorten van de wijk hebben gestaan - kunstwerken geplaatst. Is niet opgepakt i.v.m. crisis (geen sponsors). 27 strooiend de winter door Er is een aantal handstrooiwagens aangeschaft, die bewoners in de winter gebruiken om de stoepen ijsvrij te houden. Er is ook een opslagplaats voor de strooiwagens en zout gerealiseerd. Hoornwerk 28 fotopresentatie bewonerskunstproject Ravelijn Er is een fotoserie gemaakt over het Ravelijn en het oude Hoornwerk. De foto s sieren de portieken en de ingang van het Ravelijn.

6 Havenkwartier 29 Buurtmoestuin Havenkwartier Er is een buurtmoestuin gerealiseerd op het terrein tussen de Mr. De Boerlaan en de Scheepvaartstraat. De moestuin bestaat uit een aantal bakken waarin eigen groenten en kruiden zijn gekweekt. Er is bij voldoende mogelijkheid ook een waterpunt gemaakt en een kas. De moestuin heeft bijgedragen de sociale samenhang in de buurt doordat de buurtbewoners samen verantwoordelijk zijn voor de bakken. Er is geregeld samen geteeld, geoogst en gegeten samen. geen draagvlak bij gemeente i.v.m. ontwikkelingen in het gebied 30 opbergspullen scouting Er is een hek of poort gerealiseerd voor de loopplank naar de boot, zodat het voor onbevoegde niet meer mogelijk is om op het schip en bij het materiaal van de scouting te komen. Jongerenideeën 31 workshops meideninloop (12-15 jaar) Er zijn verschillende workshops gedaan door de tienermeiden van Colors. Daarbij zijn verschillende vaardigheden geleerd. De workshops zijn: Kookworkshop; er is een aantal weken gekookt en daarna een eetcafé georganiseerd. ook samen met moeders Dansworkshop: er is een docent ingehuurd en aan het eind een voorstelling gegeven. Schilder- en knutselworkshop; de meiden hebben onder leiding van een expert verschillende dingen geknutseld. De volgende activiteit is georganiseerd en uitgevoerd: filmavond voor moeders en dochters uit de wijk geen draagvlak bij meiden. Wel met moeders gekookt. 32 Tafevlvoetbalspel/poolbiljart voor Colors Jongeren hebben uitgezocht welke tafels ze willen en zelf contact gelegd met bedrijven om model en prijs te bepalen. Samen met de jongerenwerker is 2 keer per jaar een pool/tafelvoetbal toernooi georganiseerd voor buurtbewoners. 33 volksdanskleding tieners en kinderen Er is volksdanskleding aangeschaft voor de tieners en meiden die volksdansen. De kleding is uitgezocht door de ouders en kinderen, samen met de volksdansdocent. Er zijn verschillende sets kleding voor de verschillende dansstijlen en gebieden in Turkije.

7 34 zaalvoetbalmeiden Er is door de zaalvoetbalmeiden vijftien keer in de Scheg getraind. Ook zijn er in de Scheg of in andere wijken wedstrijden gespeeld tegen andere meidenvoetbalteams. 35 museumbezoek religies en culturen Er is twee keer een presentatie gegevens aan geïnteresseerde bewoners van de Rivierenwijk over verschillende culturen en religies; één keer in 2011 en één keer in Jongeren hebben voorafgaand een museum bezocht over religies en culturen. er is een tentoonstelling gemaakt voor AC De Venen. 36 Iftarmaaltijd voor de buurt Er is één keer een Iftar-maaltijd georganiseerd (2012) die voor alle bewoners uit de wijk toegankelijk was. 37 filmdag en lasergamen Er heeft twee keer (2011 en 2012) een filmdag plaatsgevonden in Activiteitencentrum de Venen voor iedereen in Wijk 3. Er is twee keer een lasergamedag georganiseerd door jongeren voor jongeren uit de wijk 38 meideninloop (15-18 jaar) Er is één keer per maand met elkaar gekookt in de Venen. De meiden van Colors hebben deze kookbijeenkomsten helemaal zelfstandig georganiseerd. Ook wordt een aantal keer gekookt voor belangstellenden uit de wijk of een bepaalde groep. Er is 4 keer een discoavond georganiseerd (2011 en 2012) georganiseerd door meiden uit de wijk, voor meiden uit de wijk. 39 jongerenactiviteiten Wijk 16 Er is een jaar lang elke maand een activiteit georganiseerd voor en door jongeren. In begin, maar animo onder jongeren nam af. 40 zaalvoetbalteam Knutteldorp Er is een zaal/veld voetbalteam Knutteldorp, waarin jong en oud samen voetballen. Het team organiseert het team zelfstandig. 41 Speeltuin wijk 16 langer open Er zijn gesprekken geweest tussen de wijk- en speeltuinvereniging Wijk 16 en jongeren van Knutteldorp. De gesprekken hebben geleidt tot goede afspraken over gebruik van het voetbalveld. Er zijn wel gesprekken geweest. Ook zijn er afspraken gemaakt. Heeft niet geleidt tot extra openingstijden voor de jongeren.

8 : uitgevoerd : wordt aan gewerkt : is niet opgepakt : geen draagvlak bij..

Eindverslag wijkaanpak 2011-2013 Wijk 1. Binnenstad. stand van zaken. beoogde resultaten uit wijkprogramma 2011-2012

Eindverslag wijkaanpak 2011-2013 Wijk 1. Binnenstad. stand van zaken. beoogde resultaten uit wijkprogramma 2011-2012 Eindverslag wijkaanpak 2011-2013 Wijk 1 beoogde resultaten uit wijkprogramma 2011-2012 stand van zaken Binnenstad 1 Onderdoorgang Prinsenplaats/ Roggestraat De ondergrond is zo aangepast dat water in afvalputje

Nadere informatie

Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever

Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Onze Binnentuin Plein Koningspage, Kannenburg, Zandkever, Meikever Plan van aanpak Deventer Wijkaanpak, wijk 5 Deventer, november 2009 1. Waarom? doel Het plein tussen de vier straten moet weer een ontmoetingsplek

Nadere informatie

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark

Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september uur De Ark Informatiekrant over bouwen aan een betere Rivierenwijk nummer 1 september 2011 Kom! Informatiemarkt over wonen in Rivierenwijk 22 september 19.00 uur De Ark In dit nummer: De schop in de grond in het

Nadere informatie

entreecie Status update ALV 8 januari 2018

entreecie Status update ALV 8 januari 2018 entreecie Status update ALV 8 januari 2018 Entreecie bestaat uit: Claudia, Bart, Yvonne, Cock, Albert (Hoofdhuis) Juliette (Boerderijtuin 2) Teun (Hofwoning naast Schuur) Peter, Liesbeth (Hofwoningen fase

Nadere informatie

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015

Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Bijeenkomst Lineair Park 12 september 2015 Op zaterdagochtend 12 september kwamen 14 buurtbewoners, waarvan drie hele jonge buurtbewoners, naar het buurthuis aan de 2 e Daalsedijk. De bijeenkomst ging

Nadere informatie

Inrichtingsplan Park Hofstede. Een park ván en vóór de bewoners van de Essenpas

Inrichtingsplan Park Hofstede. Een park ván en vóór de bewoners van de Essenpas Inrichtingsplan Park Hofstede Een park ván en vóór de bewoners van de Essenpas juni 2011 Wijkplatform Bemmel-Oost 2 Waarom bijeenkomst Plannen worden concreet Besluitvorming gemeente in eindfase Consultatie

Nadere informatie

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n)

Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Van R. Pitlo Verzonden Referentie Kenmerk Z-18944/WS/UIT-24546 Datum 20 juli 2015 Pagina 1 van 3 Bijlage(n) Onderwerp uitslag ontwerpkeuze speelplek 1 Duivenvoordelaan Geachte heer, mevrouw, Onlangs heeft

Nadere informatie

Aanleg en onderhoud van uw tuin

Aanleg en onderhoud van uw tuin Optimaal genieten van uw tuin! U huurt bij Groninger Huis een woning met een tuin. Daar wilt u natuurlijk optimaal van genieten. Een tuin is immers een verlengstuk van de woning. Een plek voor de barbecue,

Nadere informatie

de GWL groenenquête 2014

de GWL groenenquête 2014 de GWL groenenquête 2014 Dit zijn de resultaten van de enquête die in oktober 2014 gehouden is onder de bewoners van het GWL-terrein. Wat vindt men van de projecten die het afgelopen jaar zijn aangepakt?

Nadere informatie

Eindverslag wijkaanpak wijk 5-Noord. Vijfhoek 1 Wandelroutes in de Bannink. beoogde resultaten uit wijkprogramma

Eindverslag wijkaanpak wijk 5-Noord. Vijfhoek 1 Wandelroutes in de Bannink. beoogde resultaten uit wijkprogramma Eindverslag wijkaanpak 2011-2013 wijk 5-Noord beoogde resultaten uit wijkprogramma 2011-2012 stand van zaken Vijfhoek 1 Wandelroutes in de Bannink Meerdere opengestelde wandelpaden direct vanuit de oostzijde

Nadere informatie

Donarpad en Freijapad inleiding / bestaande situatie

Donarpad en Freijapad inleiding / bestaande situatie en Freijapad inleiding / bestaande situatie Een veiliger, groener en socialer enfreijapad! AANLEIDING Onze straten, het Freijapad en in Katendrecht, moeten veiliger, groener en aantrekkelijker! Er rijden

Nadere informatie

Speelleertuin De Bolster Ontwikkeling groenstroken naar Buurttuin

Speelleertuin De Bolster Ontwikkeling groenstroken naar Buurttuin Speelleertuin De Bolster Ontwikkeling groenstroken naar Buurttuin Aanleiding Voor u ligt een voorstel voor de ontwikkeling van de groenstroken rondom KBS De Bolster tot buurttuin. Daar deze groenstroken

Nadere informatie

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl

Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving. Hier komt tekst. Utrecht.nl Project: Aanpak openbare ruimte Taagdreef en omgeving Hier komt tekst Hier 29 oktober komt ook 2018 tekst Programma avond Korte inleiding Terugblik Resultaten van de enquête Uit elkaar in groepen - Hildebranddreef

Nadere informatie

1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten?

1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten? 1. Rechte tellingen Buren Sommige mensen hebben een goede relatie met hun buren, andere buurtgenoten zien elkaar eigenlijk niet zoveel. 6 1. Hoe vaak heeft u contact met uw buren of buurtgenoten? 51% 5

Nadere informatie

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk

Resultaten atelier 2 oktober 2009. IS Maatwerk Resultaten atelier 2 oktober 2009 A1-1 Bouwen aan het Robert Scottplein, maar niet te hoog (maximaal 3 lagen). Bouwen aan de Jan van Galenstraat maximaal 5 lagen met parkeren. Let op rust in de buurt.

Nadere informatie

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2014

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2014 Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2014 Inhoud Voorwoord...3 In de speeltuin...4 Activiteiten...5 Leden- en Bezoekersaantallen...6 Het speeltuingebouw...6 Bestuur en vrijwilligers...7 Contact met de

Nadere informatie

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting.

3 Wij willen beachvolleybalvelden, een voetbalveldje en verlichting. Reactie Bewonersavond ontmoetingsplaats Prinses Irenestraat/ Prinses Marijkeweg 16/3 reactie nr Reactie Voorkeur 1 2x Beachvolleybal veld en meer verlichting 2 Beachvolleybalvelden: we willen meedenken

Nadere informatie

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog

Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Wat zijn de laatste ontwikkelingen rond de toekomstvisie Westerkoog? In de digitale nieuwsbrief leest u meer over het proces. December 2008 Hart van Westerkoog Toekomstvisie Binnengebied Westerkoog Het

Nadere informatie

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013 Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2013 Inhoud Voorwoord... 3 In de speeltuin... 4 Activiteiten... 5 Leden- en Bezoekersaantallen... 5 Het speeltuingebouw... 6 Bestuur... 7 Contact met de leden... 7

Nadere informatie

Eindverslag wijkaanpak Wijk 2. Zandweerd Zuid. beoogde resultaten uit wijkprogramma

Eindverslag wijkaanpak Wijk 2. Zandweerd Zuid. beoogde resultaten uit wijkprogramma Eindverslag wijkaanpak 2011-2013 Wijk 2 beoogde resultaten uit wijkprogramma 2011-2012 stand van zaken Zandweerd Zuid 1 Moestuintjes in speeltuin de Zandweerd Er is een moestuintje aangelegd in speeltuin

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen

Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Kwaliteitsimpuls openbare ruimte Workshop Hoofdstraat, stegen en parkeerpleinen Ruimte voor initiatieven Workshop 29 november 2017 Groen en licht op parkeerplein Kindvriendelijke parkeerpleinen Steegjes

Nadere informatie

schetsontwerp Marconiplein

schetsontwerp Marconiplein schetsontwerp Marconiplein 2 Nachtegaalplein Schetsontwerp Planopzet Aanleiding Het riool rondom en deels op het Plein aan het winkelcentrum st. Jacobslaan (Grootstal) wordt vervangen. Het plein heeft

Nadere informatie

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt!

Wat vindt u van het nieuwe Mauveplein? Geef uw mening en stem. Die telt! Deze nieuwsbrief is voor alle bewoners van de Mauvebuurt en laat zien welke activiteiten er zijn in de wijk rond het project Oud Krispijn Vernieuwt. Gemeente Dordrecht en Krispijn Wonen werken samen met

Nadere informatie

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011

Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Verkort Jaarverslag Buurtmoestuin Castellum 2011 Maart 2012 1. Voorwoord Op 20 april 2011 was het zover: de officiële oprichting van de Vereniging Buurtmoestuin Castellum! Het was het tastbare resultaat

Nadere informatie

St. Willibrordusplein, Amsterdam

St. Willibrordusplein, Amsterdam St. Willibrordusplein, Amsterdam 3-11-2016 Landschapsarchitecten bureau s Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN Diekman LANDSCHAPSARCHITECTEN Het plein en zijn omgeving bezonning Randen en gevels Voormalige

Nadere informatie

UITVOERINGSPLAN

UITVOERINGSPLAN Project Onderwerp Uitvoeringsplan speelplaatsen gemeente Aalten Toelichting Uitvoeringsplan Bredevoort UITVOERINGSPLAN 2016-2017 In juni 2017 is in Bredevoort een informatiebijeenkomst en een buurtwandeling

Nadere informatie

HzA stedebouw & landschap + Overes Interactieve Planontwikkeling IS Maatwerk IS Maatwerk

HzA stedebouw & landschap + Overes Interactieve Planontwikkeling IS Maatwerk IS Maatwerk IS Maatwerk Wat vooraf ging aan het festival? IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus IS Maatwerk 8 november groep 7 Sint Lebuïnus kabelbaan vijver voetbalveld

Nadere informatie

Aanpassingsplan Speelplekken Westpolder/het Eiland

Aanpassingsplan Speelplekken Westpolder/het Eiland Aanpassingsplan Speelplekken Westpolder/het Eiland Speelplekken Westpolder/het Eiland Inrichting van speelruimte is gebaseerd op: 1. participatie van de kinderen en inspraak van betrokkenen, In Westpolder/het

Nadere informatie

Uitgebreide lijst benodigd beeldmateriaal Handboek De Levende Tuin 2017

Uitgebreide lijst benodigd beeldmateriaal Handboek De Levende Tuin 2017 Uitgebreide lijst benodigd beeldmateriaal Handboek De Levende Tuin 2017 Overheid: gemeente, waterschap etc. Duurzaam ingerichte wijk Groene beweegroutes Wadi in de openbare ruimte Adoptie van boomspiegel,

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanvragen in het kader van buurtbudget 2014 (tweede ronde)

Bijlage 1: Aanvragen in het kader van buurtbudget 2014 (tweede ronde) Bijlage 1: Aanvragen in het kader van buurtbudget 2014 (tweede ronde) De 21 aanvragen: 1. De Swetten, bewoners de Utwyk: willen graag een bijdrage voor uitbreiding (wip, veerelement en draaitol) van de

Nadere informatie

Impressie open bijeenkomst Vechtplein e.o.

Impressie open bijeenkomst Vechtplein e.o. Impressie open bijeenkomst Vechtplein e.o. Op donderdag 19 februari jl. organiseerde stadsdeel Zuid een tweede bijeenkomst over het Vechtplein en omgeving. Tijdens een eerdere bijeenkomst in november vorig

Nadere informatie

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig?

Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? D o r p s b e l a n g Exmorra sinds 1957 NIEUWS van het DORPSBELANG EXMORRA Dorpsbelang vindt het belangrijk haar leden op de hoogte te houden. Waar houden we ons momenteel mee bezig? Opknappen van de

Nadere informatie

Velve Lindenhof maakt de buurt

Velve Lindenhof maakt de buurt Financiële Begroting & Eindafrekening JMDB 3 V- 6-feb-14 jaar code nr Jij Maakt De Buurt: Idee Omschrijving Aanvraag Concreet betaald Begroting JMDB 3 Extra info 3 M1 3 M2 3 M3 3 M4 3 M5 3 M6 3 M7 3 M8

Nadere informatie

Agenda. Welkom Project Op Avontuur. Achtergrond & aanleiding De plannen Realisatie Ondersteuning Budget - Activiteiten

Agenda. Welkom Project Op Avontuur. Achtergrond & aanleiding De plannen Realisatie Ondersteuning Budget - Activiteiten Op Avontuur Agenda Welkom Project Op Avontuur Achtergrond & aanleiding De plannen Realisatie Ondersteuning Budget - Activiteiten Welkom Op Avontuur De doelstelling van de nieuwe natuurspeelplaats is: Kinderen

Nadere informatie

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties

KVO Schouw 5-11-2013 + Acties KVO Schouw 5-11-2013 + s Hegstraat Afvalbak is smerig (commentaar overbodig, is al jaren) Geen verlaging van stoep, dus onbegaanbaar voor rolstoelers, rollator, scootmobiel. Overige opmerkingen (zonder

Nadere informatie

Stadslandbouw komt in het buitenland en Nederland in verschillende varianten voor. Essentiële kenmerken en randvoorwaarden van stadslandbouw zijn:

Stadslandbouw komt in het buitenland en Nederland in verschillende varianten voor. Essentiële kenmerken en randvoorwaarden van stadslandbouw zijn: 1 Aan: de Raad van de Gemeente Dordrecht dtv de raadsgriffier Postbus 8 3300AA Dordrecht c.c.: College van Burgemeester en Wethouders Dordrecht, 1 november 2011 Betreft: Stadslandbouw in Dordrecht Geachte

Nadere informatie

Eric Schenk Eric Schenk

Eric Schenk Eric Schenk wie & wat in de wijk Eric Schenk Eric Schenk is wijkagent van (onder meer) de Rivierenwijk. Met plezier. Als geboren en getogen Deventenaar vindt hij dit een mooie wijk. Die wijk is, vindt Eric, wat betreft

Nadere informatie

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord

Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Dorpsraad komt naar je toe.. Bezoek Centrum-Noord Zaterdag 6 mei 2017 1 Algemeen Op zaterdag 6 mei heeft de Dorpsraad een bezoek gebracht aan het centrumnoord, het gebied is begrensd door de Hoofdweg,

Nadere informatie

FUNKE KÜPPERTERREIN OSDORP 1:1 STADSLANDSCHAPPEN IN OPDRACHT VAN EN IN SAMENWERKING MET STADSDEEL OSDORP AMSTERDAM, 9 DECEMBER 2008

FUNKE KÜPPERTERREIN OSDORP 1:1 STADSLANDSCHAPPEN IN OPDRACHT VAN EN IN SAMENWERKING MET STADSDEEL OSDORP AMSTERDAM, 9 DECEMBER 2008 FUNKE KÜPPERTERREIN OSDORP 1:1 STADSLANDSCHAPPEN IN OPDRACHT VAN EN IN SAMENWERKING MET STADSDEEL OSDORP AMSTERDAM, 9 DECEMBER 2008 PRESENTATIE DEFINITIEF INRICHTINGSPLAN DE DOOR U GEKOZEN SPEELFUNCTIES

Nadere informatie

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie

Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie Kortenhoef, gemeente Wijdemeren - De Paddenpoel: huidige situatie Aan de Zuidsingel in Kortenhoef vindt vernieuwing plaats. Voor de Paddenpoel, het groene gebied tussen de St. Antoniusschool en is een

Nadere informatie

Toelichting herinrichting Voormalige Stadstimmertuin, gebied Oost.

Toelichting herinrichting Voormalige Stadstimmertuin, gebied Oost. Memo Datum 26 oktober 2015 Onderwerp Toelichting herinrichting Voormalige Stadstimmertuin, gebied Oost. In de Voormalige Stadstimmertuin gaat in functie het een en ander veranderen. In de zuidelijke school,

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht.

Gemeente Haarlem. Retouradres: Stadhuis, Postbus PB Haarlem. Aan de leden van de commissie Beheer. bewonersvoorstel parkeren Land in Zicht. Gemeente Haarlem Haarlem drs. Cora-Yfke Sikkema Wethouder duurzaamheid, mobiliteit, beheer en onderhoud Retouradres: Stadhuis, Postbus 511 2003 PB Haarlem Aan de leden van de commissie Beheer Datum Ons

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Centrum 22 februari 2018

Besluitenlijst Regiegroep Wijkenwensen Centrum 22 februari 2018 22 februari 2018 2018.1 Aanvraag buurt BBQ Staart Oost 500,-- Bewoner Goedgekeurd Goed initiatief voor de wijk. Alleen was er wel kritiek op de begroting omdat 500,-- er vorig jaar met de opening ook een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Jaargang 2, nr mei 2016

Nieuwsbrief. Jaargang 2, nr mei 2016 Nieuwsbrief Jaargang 2, nr. 18 27 mei 2016 Gratis zand!!!!! Na onze plein-opknap-dag is er geel zand over gebleven. Heeft u hier belang bij? Meld dit dan even bij meester Chris of juf Herma. Plein-opknap-dag

Nadere informatie

Naam en adresgegevens Otto Munters Overtoom 473 III Suzanne Johansson Frederiksstraat 118 Daniëlle Kortekaas Overtoom 467. Adres Overtoom 473 III

Naam en adresgegevens Otto Munters Overtoom 473 III Suzanne Johansson Frederiksstraat 118 Daniëlle Kortekaas Overtoom 467. Adres Overtoom 473 III Aanvraagformulier voor bijdrage uit buurtbudget voor de Helmers-, Cremer- en Vondelparkbuurt in Oud West. (Een vertegenwoordiging van buurtbewoners (de Regiegroep) neemt de besluiten m.b.t. toekenning

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff,

Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Aan de bewoner(s) Beste bewoner(s) van Park Krayenhoff, Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen binnen uw woonwijk die al op korte termijn zullen starten en waarvan wij u graag met deze brief op de hoogte willen

Nadere informatie

7 april 2015 GROENVOORZIENINGEN (HAGEN EN BOMEN)

7 april 2015 GROENVOORZIENINGEN (HAGEN EN BOMEN) MEMO aan: Bewoners van De Blaricummermeent van: Projectbureau Blaricummermeent datum: april 2015 betreft: regelgeving hagen, bomen, erfafscheidingen en uitbouwen De Blaricummermeent is in beweging! Er

Nadere informatie

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord

Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december Antwoord Vragen gesteld tijdens de informatieavond over het ontwerp op 4 december 2017. Reacties en vragen van bewoners Voetpad voor Karel V: - Zorg bestaat dat het door fietsers gebruikt gaat worden, dat het een

Nadere informatie

Bewoners over vier jaar Kan wél! in Arnhem

Bewoners over vier jaar Kan wél! in Arnhem Bewoners over vier jaar Kan wél! in Arnhem Na vier jaar Kan wel! in de negen wijken van Kan wél! organiseerden woningcorporaties Vivare, Portaal en Volkshuisvesting samen met Kan wél! in februari 2010

Nadere informatie

Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis.

Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis. NIEUWSBRIEF #12 Juni 2013 Er wordt volop gewerkt aan het huis van Thuis. Bouw De contouren van de oude boerderij zijn weer zichtbaar. Een terugblik van de afgelopen 3 maanden. De oude stenen van de boerderij

Nadere informatie

U en uw woonomgeving

U en uw woonomgeving U en uw woonomgeving Samen verantwoordelijk voor de woonomgeving Iedereen woont graag in een fijne buurt waar het schoon en netjes is. Als huurder kunt u samen met andere bewoners een bijdrage leveren

Nadere informatie

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2015

Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2015 Speeltuin De Rivierenwijk Jaarverslag 2015 Inhoud Voorwoord... 3 In de speeltuin... 4 Activiteiten... 5 Leden- en Bezoekersaantallen... 9 Het speeltuingebouw... 10 Bestuur en vrijwilligers... 11 Contact

Nadere informatie

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten

Tuinwijzer. Wat u moet weten over het onderhoud van uw tuin. Thuis in woondiensten U huurt een woning van Sité met een tuin. Als huurder houdt u uw tuin natuurlijk netjes bij. Want een goed onderhouden tuin is niet alleen prettig voor uzelf, maar ook voor de buurt. In deze Tuinwijzer

Nadere informatie

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1

Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 Woordenschat Taal Actief groep 4 Thema 1 Les 1 een hark Een lange steel met een soort kam van ijzer eraan. de fontein Een bak waaruit water spuit. Het is voor de sier. Een wasbak in de badkamer wordt ook

Nadere informatie

Wasteland wordt Delihof

Wasteland wordt Delihof 1 2 3 Wasteland wordt Delihof Delihof is de naam voor een mooi initiatief van, voor en door bewoners van de Indische Buurt in Haarlem-Noord. Delihof staat voor een geleidelijke opwaardering van het braakliggende

Nadere informatie

9 wandelen 2 sporten. 5 ontmoeten & picknick 6 genieten van planten en dieren

9 wandelen 2 sporten. 5 ontmoeten & picknick 6 genieten van planten en dieren WENSENLIJST 0 bouwbord weg 0 grondekking 0 bestra ng aanleggen (zie ook 9).A veld kunstgras.b ijsmeester 3 spelen 5 ontmoeten picknick 6 genieten van planten en dieren.a ecologische bloemenrand.b imker

Nadere informatie

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014

Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook. Bewonersavond 2 juli 2014 Concept ontwerp voor Cremerstraat en parkstrook Bewonersavond 2 juli 2014 Programma 19.30 Opening en doel van de avond 19.35 Resultaten internetpeiling 19.50 Toelichting op het ontwerp op hoofdlijnen

Nadere informatie

Pag. 1. Februari 2016

Pag. 1. Februari 2016 Februari 2016 In het schooljaar 2014-2015 heeft een groep vrijwilligers, onder leiding van de werkgroep Groen Schoolplein, een groen schoolplein aangelegd rondom de onderbouw van de Josefschool. De vrijwilligers

Nadere informatie

Kan uw straat of buurt ook leuker en gezelliger? De BETER BUURT BIJDRAGE helpt!

Kan uw straat of buurt ook leuker en gezelliger? De BETER BUURT BIJDRAGE helpt! Kan uw straat of buurt ook leuker en gezelliger? De BETER BUURT BIJDRAGE helpt! Een kunstwerk of muurschildering op een centrale plek, een buurtfeest, bloemborders in de straat, een speurtochtmiddag voor

Nadere informatie

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden

Opknappen wijk Vogelweide. vragen en antwoorden Opknappen wijk Vogelweide vragen en antwoorden Vogelweide is toe aan groot onderhoud, denk daarbij aan zaken als het vervangen van de riolering en het ophogen van de straat. Het uitvoeren van groot onderhoud

Nadere informatie

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan

Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Zaaknummer: 253498 Het bouwen van een erfafscheiding in afwijking van het bestemmingsplan Collegevoorstel Inleiding Op 23 april 2011 is er een aanvraag om omgevingsvergunning ingekomen voor het bouwen

Nadere informatie

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013

Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Zomerschool van Brede Buurtschool De Krullevaar 22 juli t/m 8 augustus 2013 Voorwoord. U hebt gekozen voor de Zomerschool en daarmee voor een extra kans voor uw kind. Ik ben blij dat u die kans met beide

Nadere informatie

Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014

Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014 Besluitenlijst Regiegroep Wijkwensen West 18 februari 2014 Naam wijkwens 201401 : Waterwiel Het Diner 201402 : 200 jaar Koninkrijk 201403 : Openingsfeest JFK School 201404 : Zomercarnaval Rotterdam Gevraagd

Nadere informatie

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat

In de groenstrook aan de Lotusbloemweg hoek Jasmijnstraat PROGRAMMA - Welkom - Voorstellen medewerkers - Presentatie groot onderhoud door Gemeente - Presentatie speeltoestellen - Gelegenheid voor algemene vragen na de presentatie aan de tafels - Inzien bestekstekeningen

Nadere informatie

WOM zorgt voor het weghalen van de container. Deze is inmiddels verwijderd. Aan de buitenkant van het hek is inmiddels gemaaid en gesnoeid.

WOM zorgt voor het weghalen van de container. Deze is inmiddels verwijderd. Aan de buitenkant van het hek is inmiddels gemaaid en gesnoeid. 9 oktober 2007 5 december 2007 6 juni 2008 25 juni 2008 Opmerkingen Tot de bouwvak krijgen de kunstenaars de tijd om het plantvak te beplanten. Als het dan niet gebeurd is, wordt het betegeld en wordt

Nadere informatie

SPORT & ONTMOETING DE BUNDERS. jong & oud samen sportief

SPORT & ONTMOETING DE BUNDERS. jong & oud samen sportief SPORT & ONTMOETING DE BUNDERS jong & oud samen sportief Inhoud Inhoud 2 wie is de jeugd? 4 wat wenst de jeugd? 4 wat wil de wijk? 4 veiligheid 5 planning 5 financiering 5 netwerk formeel 5 weergave skateplein

Nadere informatie

De Moer in Actie! Verslag bijeenkomst 16 mei

De Moer in Actie! Verslag bijeenkomst 16 mei De Moer in Actie! Verslag bijeenkomst 16 mei Sfeerimpressie Filmpje Afspraken en acties Sociaal Domein Mobiliteit: zorgen dat het beste idee coöperatieve dorpsmobiel er komt. Zodat mensen zelf boodschappen

Nadere informatie

Zelfbeheer Openbaar Groen

Zelfbeheer Openbaar Groen Beleidsnotitie Zelfbeheer Openbaar Groen Datum: Januari 2014 Naam: Beleidsnotitie Zelfbeheer Openbaar Groen, afdeling Omgeving Sectie: Openbaar Groen VOORWOORD In het kader van Oldebroek voor mekaar wordt

Nadere informatie

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING

Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING Resultaten enquête Speelruimte in Kerkehout SPELEN IN BEWEGING 73 respondenten: Reacties: 20 (groot)ouder van (klein)kinderen 0 tot en met 5 jaar 2 jeugdige van de basisschool (circa 6-12 jaar) 20 jongere

Nadere informatie

Kies de tuin van uw dromen!

Kies de tuin van uw dromen! Kies de tuin van uw dromen! Bij het kopen van een nieuwe woning komt veel kijken. Is de woning af, dan heeft u ook nog een tuin in te richten. Voor de één een uitdaging, voor de ander een zorg. Waar komt

Nadere informatie

Tuinonderhoud en achterpaden

Tuinonderhoud en achterpaden Tuinonderhoud en achterpaden waar je thuis bent... Verzorgde tuin, kleine moeite De bewoner is verantwoordelijk voor het tuinonderhoud. Dit is wettelijk zo bepaald. In het besluit kleine herstellingen

Nadere informatie

Stappenplan voor. de opzet van een speeltuin

Stappenplan voor. de opzet van een speeltuin Stappenplan voor de opzet van een speeltuin Invoegen: foto van speelplek/speeltuin Stappenplan voor opzet en aanleg van een speeltuin 1 Stappenplan voor opzet en aanleg van een speeltuin Huidige situatie:

Nadere informatie

Buurtenquête Cascade en WoWaLo

Buurtenquête Cascade en WoWaLo Buurtenquête Cascade en WoWaLo Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is

Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Foto-expositie: Lievelingsplekken in een wijk die geen probleemwijk is Kaalslag en de boomhut Deze foto laat veel zien. Ten eerste de wil van bewoners om met elk stukje materiaal dat ze kunnen vinden een

Nadere informatie

Expeditie Marnix, kleine idee Benno van der Wilk Stadslab Vlaardingen

Expeditie Marnix, kleine idee Benno van der Wilk Stadslab Vlaardingen Buitenruimte Expeditie Marnix, kleine idee Benno van der Wilk Stadslab Vlaardingen Een groene buitenruimte hangt samen met Beweging Ouderen die in een groene en goed onderhouden buurt wonen, met voorzieningen

Nadere informatie

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis )

Informatieboekje. BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Informatieboekje BSO Met Juf Buiten (onderdeel van Bij Juf Thuis ) Welkom bij onze buiten BSO Met Juf Buiten In september 2014 is onze BSO Bij Juf Thuis gestart met een buiten BSO Met Juf Buiten. Na een

Nadere informatie

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit

Directoraat-generaal Energie, Telecom & Mededinging Bezoekadres Postadres Factuuradres Overheidsidentificatienr Behandeld door Besluit > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Datum Betreft Voorbereidingsbesluit Windpark Drentse Monden en Oostermoer Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401 2500 EK

Nadere informatie

11 e Bewonersavond Sonniuspark 18 maart 2019

11 e Bewonersavond Sonniuspark 18 maart 2019 11 e Bewonersavond Sonniuspark 18 maart 2019 Te bespreken onderwerpen deze avond: Hoofdlijn voortgang ontwikkeling Sonniuspark in 2019: 1. Bouwontwikkeling 2. Verbeterde aanpak groen 3. Planning woonrijp

Nadere informatie

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015

Denk mee. over uw eigen buurt! Manifestatie Stadsdeelplan 2012-2015 WalBoDuin Wijk: WALDECK, BOHEMEN, KIJKDUIN Verkeerssituatie verbeteren bij International School Betere oversteekplekken op straathoeken voor minder-validen Graffiti verwijderen Aanzien gesloten winkelpinten

Nadere informatie

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden?

Vraag 4 Wordt er rekening gehouden met de omliggende woningen en is er een regeling voor ontstane schade tgv de bouwwerkzaamheden? Reactieformulieren informatieavond Dijsselbloem/turnhal A. Planning Vraag 1 Is er duidelijkheid in de planning te geven? Activiteit Planning Opstellen Programma van eisen Juli 2014 Augustus 2014 Aanbesteding

Nadere informatie

Renovatie Speeltuin. t Heksenpretje Heerlen

Renovatie Speeltuin. t Heksenpretje Heerlen Pilot Project in het kort: Renovatie Speeltuin t Heksenpretje Heerlen Een samenwerking van Pilot Project in het kort: Renovatie Speeltuin t Heksenpretje Heerlen Situatie Heerlen 2014: 11 speeltuinen in

Nadere informatie

Kort verslag van de excursie van de Kenniskring Buurtmoestuinen Almere 1 juni 2013 naar Amsterdam

Kort verslag van de excursie van de Kenniskring Buurtmoestuinen Almere 1 juni 2013 naar Amsterdam Kort verslag van de excursie van de Kenniskring Buurtmoestuinen Almere 1 juni 2013 naar Amsterdam Op 1 juni zijn we met zeven deelnemers van de kenniskring buurtmoestuinen op excursie geweest naar de Amsterdamse

Nadere informatie

Moeder- en kindcentrum

Moeder- en kindcentrum Moeder- en kindcentrum Jaarverslag 2012 'Een Duurzame Toekomst 2011-2014' Februari 2013 Moeder- en Kindcentrum Bij-1 Schimmelweg 1 2524 VT Den Haag 070 785 58 20 06 19 45 43 47 info@bij-1.nl Stichting

Nadere informatie

Inrichting wijkplein en groenstrook bij ABC cluster Liendert Verslag 2 e workshop, woensdag 18 september 2013 in De Bron, Vogelplein 1

Inrichting wijkplein en groenstrook bij ABC cluster Liendert Verslag 2 e workshop, woensdag 18 september 2013 in De Bron, Vogelplein 1 Inrichting wijkplein en groenstrook bij ABC cluster Liendert Verslag 2 e workshop, woensdag 18 september 2013 in De Bron, Vogelplein 1 Aanwezigen: 11 wijkbewoners de directeuren van de basisscholen De

Nadere informatie

Toezeggingen Beheergroep Hoogstraat 9 maart 2015 zonder historie, alleen het besprokene is beschreven

Toezeggingen Beheergroep Hoogstraat 9 maart 2015 zonder historie, alleen het besprokene is beschreven Toezeggingen Beheergroep Hoogstraat 9 maart 2015 zonder historie, alleen het besprokene is beschreven 12 Toezegging Project Groendiep / 18 november 2013 / 16 september 2013 / 27 mei 2013 / 4 maart 2013

Nadere informatie

Weet wat er gebeurt in uw wijk. Communicatietips voor buurtbewoners

Weet wat er gebeurt in uw wijk. Communicatietips voor buurtbewoners Weet wat er gebeurt in uw wijk Communicatietips voor buurtbewoners Stappenplan Wilt u graag weten wat er aan bouwplannen in uw buurt zijn? Vermoedt u dat er (bouw- of sloop) plannen zijn en wilt u uw mening

Nadere informatie

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer :

RAPPORT. Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : RAPPORT Bestuursorgaan : het College van burgemeester en wethouders Onderdeel : OCSW Dossiernummer : 14.1.001 Klacht Verzoekers stellen dat zij als direct-belanghebbenden door de gemeente niet zijn betrokken

Nadere informatie

Ruimte om te spelen Kader speelruimte 2012-2016 Gemeente Buren

Ruimte om te spelen Kader speelruimte 2012-2016 Gemeente Buren Ruimte om te spelen Kader speelruimte 2012-2016 Gemeente Buren 1 Inleiding De nota Speels Buren, Speelruimtebeleid uit 2006 is verouderd. De inhoud komt niet meer overeen met het nieuwe subsidie- en ondersteuningsbeleid,

Nadere informatie

Beantwoording vragen over het groenplan en het herinrichtingsplan Lindelaan.

Beantwoording vragen over het groenplan en het herinrichtingsplan Lindelaan. Beantwoording vragen over het groenplan en het herinrichtingsplan Lindelaan. De beantwoording 1 van de deze vragen is tot stand gekomen in samenspraak tussen de Gemeente, Viverion, BCG, Stichting Vrienden

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger

Jaarverslag Stichting De Groene Vinger Jaarverslag 2016 Stichting De Groene Vinger 19 januari 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Achtergrondinformatie... 4 Voortgang wijktuin... 6 Vrijwilligers... 9 Opbrengst

Nadere informatie

UITVOERINGSPLAN LEEFBARE RIVIERENWIJK

UITVOERINGSPLAN LEEFBARE RIVIERENWIJK UITVOERINGSPLAN LEEFBARE RIVIERENWIJK VOOR EEN PRETTIGE WIJK, OOK TIJDENS DE WERKZAAMHEDEN! Dinsdag 3 juli 2012, De Bron Programma Welkom Wat vooraf ging Bespreken uitwerking ideeën Reacties Afsluiting

Nadere informatie

Plan Vlampijpzone. Bureau Niche Februari 2014

Plan Vlampijpzone. Bureau Niche Februari 2014 Plan Vlampijpzone Bureau Niche Februari 2014 Omschrijving Het Idee Sociale cohesie versterken door middel van een groene, inspirerende ontmoetingsplek. Het Plan Een ontmoetingsplek in het groen; een boomgaard

Nadere informatie

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar N W 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 dag dag da nacht Z iedere plataan staat voor een uur van de dag 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 door uurverdeling

Nadere informatie

Woon jij straks hier? Vergroenen op het terrein van je woningcorporatie

Woon jij straks hier? Vergroenen op het terrein van je woningcorporatie Woon jij straks hier? Vergroenen op het terrein van je woningcorporatie Groen doet goed Zij gingen je voor Beleven, genieten, ontspannen, contact In een groene omgeving is het fijn wonen. Groen maakt de

Nadere informatie

Project De Pluktuin. Aanleiding

Project De Pluktuin. Aanleiding Project De Pluktuin Aanleiding De leefomgeving van de bewoners van seniorenvoorziening De Driehoorne in Alphen a/d Rijn gaat veranderen. Op korte afstand van hun seniorenwoningen\flat wordt de komende

Nadere informatie

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten

Mekkelholt. Herontwikkeling. Mekkelholt is in beweging! > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Herontwikkeling Mekkelholt > Lees nu meer over de verschillende deelprojecten Mekkelholt is in beweging! Verschillende plannen krijgen steeds meer vorm. In deze brochure informeren we u over welke ontwikkelingen

Nadere informatie

CHECKLIST WENSEN & EISEN

CHECKLIST WENSEN & EISEN ... COLLEGE OPEN NA SCHOOL! VOOR DE VERNIEUWING VAN HET SCHOOLPLEIN VO & MBO PAGINA 2 INLEIDING GEBRUIK VAN HET SCHOOLPLEIN Onderstaande afbeelding is afkomstig uit het informatiedocument De Jantje Beton

Nadere informatie

Een ruim stuk grond, met 18 zowel kleinere als grotere Zweedse huisjes, in een vorm waarbij een goede balans bestaat tussen ecologisch en luxe,

Een ruim stuk grond, met 18 zowel kleinere als grotere Zweedse huisjes, in een vorm waarbij een goede balans bestaat tussen ecologisch en luxe, Een ruim stuk grond, met 18 zowel kleinere als grotere Zweedse huisjes, in een vorm waarbij een goede balans bestaat tussen ecologisch en luxe, tussen samen en privacy, en waar het vooral ook erg groen

Nadere informatie

Volksbelang: Midden tussen haar klanten

Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos tuinieren Volksbelang: Midden tussen haar klanten Zorgeloos huren en wonen, dat is waar Volksbelang voor staat. Als sociale organisatie die midden tussen haar klanten staat, vindt Volksbelang

Nadere informatie

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE

PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE PRESENTATIE, VRAGEN EN OPMERKINGEN INLOOPAVOND 1 MAART 2016 PROJECT ROODENBURG VERMAATSTRAAT PRESENTATIE 1 2 3 4 5 6 7 VRAGEN EN ANTWOORDEN Naar aanleiding van de presentatie is er een mogelijkheid voor

Nadere informatie