Begroeting 1. Wij zijn genodigden aan de tafel van de Heer die voor ons wil zijn: + Vader, Zoon en H. Geest. Amen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begroeting 1. Wij zijn genodigden aan de tafel van de Heer die voor ons wil zijn: + Vader, Zoon en H. Geest. Amen."

Transcriptie

1 Begroeting 1 Wij zijn genodigden aan de tafel van de Heer die voor ons wil zijn: + Vader, Zoon en H. Geest. Amen. Begroeting 2(eenheid van de christenen) God heet ons allemaal welkom aan zijn tafel, als één familie, gezegend door + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord 1 (eenheid van de christenen) Vandaag staat de bruiloft van Kana centraal in de evangelielezing. Een bruiloftsfeest, hét ideale moment om sámen feest te vieren, om wrijvingen aan de kant te schuiven, om het goede te vieren, blij te zijn om een nieuwe start. Dat zou het toch moeten zijn, maar soms komt er onverwacht een kink in de kabel, zonder dat er echt schuldigen aan te wijzen zijn. Zo was het indertijd op die bruiloft van Kana: geen wijn meer. Zo is het in de loop der eeuwen ook meerdere keren gebeurd: de wijn onder de christenen was opgeraakt en van bruiloftsplezier was helemaal geen sprake meer. Meer dan 2000 jaar geleden veranderde Jezus, zonder veel ophef, water in wijn zodat het feest kon doorgaan. Ook nu nog verandert Hij, ongemerkt, dagelijks water in wijn, maar proeven wij dit wel? Feesten wij nog wel om zijn Boodschap, ervaren wij ze nog wel als een Blijde Boodschap? En voelen wij ons nog verbonden, als één familie, met andere gelovigen voor wie Jezus ook dé Christus is? Openingswoord 2 Vandaag horen we in het Johannesevangelie het bekende verhaal van de bruiloft te Kana. Johannes merkt daarbij op: Zo maakte Jezus te Kana in Galilea een begin met de tekenen en openbaarde Hij zijn heerlijkheid. Na Driekoningen en Doop van de Heer vandaag een derde openbaringszondag. naar Kerk in Herent Gebed om ontferming 1

2 -Heer, nog al te vaak ervaren we de zondagsmis als een-niet-meer-echt-dwingende-plicht, eerder als een traditie. Zie ons hier elke week zitten, met onze serieuze gezichten. Buitenstaanders zouden langs geen kanten kunnen vermoeden dat Gij ons een bruiloftsmaal aanbiedt en wij meestal ook niet. Omdat we al te dikwijls oppervlakkig aan uw Boodschap voorbijgaan, er geen vreugde meer in vinden: -Christus, Gij wilt dat alle mensen gelukkig zijn. Heel uw leven hebt Gij aandacht gehad voor mensen in nood, in de problemen en hen een helpende hand toegestoken. Wij, christenen, uw volgelingen, zouden hetzelfde moeten doen, maar al te vaak lopen wij in een boog heen om mensen die het moeilijk hebben. Daarom: Christus, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. -Heer, een bruiloftsmaal is dé ideale gelegenheid voor een familie om blij bij elkaar te zijn. De jaarlijkse week van de eenheid van de christenen zou voor ons hét ideale moment moeten zijn om terug toenadering te zoeken tot elkaar, om ons meer dan formeel familie van elkaar te voelen. Omdat we er te weinig belangstelling voor hebben en ons er daardoor te weinig voor inzetten: God, leer ons meer het leven te vieren. Amen. Gebed om ontferming 2 Onze flessen zijn leeg. De wijn is op. De vreugde is moe. We hebben veel gehad. En toch missen we iets. Is er iemand die die leegte kan vullen? -We missen de vreugde, vreugde om te leven, om wat we hebben, om wie we zijn. Het feest is voorbij. Wie geeft ons de vreugde?

3 -We missen vertrouwen, vertrouwen in het leven, in de andere. Het feest wordt niet meer gevierd. Wie geeft ons vertrouwen? Christus, ontferm U over ons. Christus, ontferm U over ons. -We missen het beste, het beste in het leven dat ons kan gegeven worden. Alles willen we kunnen, alles willen we hebben en krijgen. En we vergeten: het beste komt van U. Moge God, die overvloed geeft, het beste in ons doen leven. Moge Hij het kwaad in ons leven genezen. En moge wij uitzien naar het feestelijk leven bij God dat eeuwig duurt. Amen. Lofprijzing God schiep de mens naar zijn beeld en gelijkenis zodat wij Hem in de ander kunnen herkennen. Eren wij Hem in de naaste door elkaar lief te hebben zoals Hij van ons houdt. Eren wij God door op te komen voor wie snakt naar een vreedzaam en menswaardig bestaan. Eren wij God, niet alleen in de hoge, maar vooral hier op aarde. Loven wij God door te zorgen voor een hemel op aarde voor allen die Hij liefheeft. Dan zullen wij samen kunnen zingen: Heilig de Heer, God en Schepper van deze wereld, en zalig alle mensen in wie Hij werkelijk leeft, in wie Hij welbehagen schept. Amen. Openingsgebed 1 God van liefde, Gij houdt van ons, Gij draagt ons op handen en gunt ons alle goeds.

4 Wij bidden U: richt ons op het feest dat Gij eens met ons vieren wilt: een wereldwijd feest van zusterschap en broederschap van al uw mensen in Jezus, uw Zoon en onze Broeder. Amen. Openingsgebed 2 Goede God, Gij hebt verwachtingen in ons hart gelegd die wijzelf niet kunnen waarmaken. Maar in Jezus Christus, uw Zoon, vervult Gij onze stoutste dromen en verandert Gij het water van ons dagelijks pogen in heerlijke bruiloftswijn. Leer ons doen wat Gij ons zegt. Dan wordt het leven een feest, vandaag en alle dagen tot in uw eeuwigheid. Amen. Lezingen Zoals wel vaker in de Bijbel, vergelijkt ook de profeet Jesaja de relatie tussen God en zijn volk met de relatie tussen gehuwden. En mocht die relatie verwateren, dan mogen we geloven dat Jezus dit water kan veranderen in stimulerende liefdeswijn. Laten we samen luisteren naar die Woorden uit de Schrift. Eerste lezing (Jes., 62, 1-5) Uit de profeet Jesaja 1 Uit liefde voor Sion kan ik niet zwijgen, uit liefde voor Jeruzalem ken ik geen rust, totdat zijn heil straalt als een gloed en zijn redding als een brandende toorts. 2 De volken zullen uw heil zien en alle koningen uw heerlijkheid. Zij geven u een nieuwe naam, die de Heer zelf heeft bepaald. 3 U zult een schitterende kroon zijn in de hand van de Heer, een koninklijk diadeem in de hand van uw God. 4 Men noemt u niet langer `Verstotene, en uw land niet langer `Verlatene, maar u zult heten: `Mijn Welbehagen, en uw land: `Gehuwde. Want de Heer heeft welbehagen in u en uw land wordt gehuwd. 5 Zoals een jongeman een meisje huwt,

5 zo zal Hij, die u opbouwt, u huwen. En zoals de bruidegom blij is met zijn bruid, zo zal uw God blij zijn met u. KBS Willibrord 1995 Tweede lezing (1 Kor., 12, 4-11) Uit de eerste brief van de apostel Paulus aan de christenen van Korinthe Broeders en zusters, 4 Er zijn verschillende gaven, maar de Geest is een en dezelfde. 5 Er zijn verschillende vormen van dienstverlening, maar de Heer is een en dezelfde. 6 Er zijn verschillende uitingen van bijzondere kracht, maar het is een en dezelfde God, die alles in allen tot stand brengt. 7 Maar aan ieder van ons wordt de openbaring van de Geest gegeven tot welzijn van allen. 8 Aan de een wordt door de Geest een woord van wijsheid gegeven; aan een ander een woord van kennis, krachtens dezelfde Geest; 9 aan een derde door dezelfde Geest het geloof; en aan weer anderen schenkt diezelfde Geest de gave om ziekten te genezen, 10 de kracht om wonderen te doen, de gave van de profetie, de onderscheiding van geesten, het vermogen om in talen te spreken of de betekenis ervan uit te leggen. 11 Dit alles is het werk van één en dezelfde Geest, die aan ieder zijn gaven uitdeelt zoals Hij het wil. KBS Willibrord 1995 Evangelie (Joh., 2, 1-12) Uit het heilig evangelie van onze heer Jezus Christus volgens Johannes 1 Eens werd er een bruiloft gevierd te Kana in Galilea, waarbij de moeder van Jezus aanwezig was. 2 Ook Jezus en zijn leerlingen waren op de bruiloft uitgenodigd. 3 Toen de wijn opraakte, wendde de moeder van Jezus zich tot Hem en zei: `Ze zitten zonder wijn. 4 Jezus antwoordde: `Wat hebben ik en u daarmee van doen, Vrouwe? Mijn uur is nog niet gekomen. 5 Zijn moeder zei tegen de dienaren: `Wat Hij u ook beveelt, doe het maar.

6 6 Nu stonden daar zes stenen waterbakken ten behoeve van het Joodse reinigingsgebruik, elk met een inhoud van twee tot drie metreten. 7 `Doe die bakken vol water, beval Jezus hun. Ze deden ze vol water, tot de rand toe. 8 Vervolgens zei Hij: `Schep er nu wat uit en breng het naar de tafelmeester. En ze deden het. 9 De tafelmeester proefde het water dat wijn was geworden, maar wist niet waar die vandaan kwam; de dienaren die het water geschept hadden wisten het wél. De tafelmeester riep dus de bruidegom 10 en zei: `Iedereen schenkt toch eerst de beste wijn, en de gewone pas wanneer er al flink gedronken is. Maar u hebt de beste wijn bewaard tot het laatst! 11 Dat was het begin van Jezus tekenen, te Kana in Galilea. Hij openbaarde zijn heerlijkheid en zijn leerlingen geloofden in Hem. 12 Daarna vertrok Hij met zijn moeder, zijn broers en zijn leerlingen naar Kafarnaüm, waar ze enkele dagen bleven. KBS Willibrord 1995 Geloofsbelijdenis Ik geloof in God die met mensen op weg gaat, die van mensen houdt, die mensen aan mensen toevertrouwt, die ons Jezus, zijn Zoon, heeft gezonden. Ik geloof in de verrezen Christus. Naar zijn voorbeeld moeten wij elkaar dienstbaar zijn. Ik geloof in zijn droom: mensen gelukkig maken in een wereld van vriendschap en liefde voor elkaar. Ik geloof in de Geest die ons tot liefde roept. Hij schenkt ons aan elkaar als licht en hoop, als brood en wijn, als dank en vergeving. Hij roept ons samen in de gemeenschap van de Kerk. Amen. Voorbeden 1 Zes kruiken werden gevuld met water.

7 Water dat, beademd door Jezus Geest, leven kan herbezielen tot een feest. Vullen wij onze kruiken met dat Jezuswater. -Heer, Wij bieden U onze eerste kruik aan gevuld met levengevend water van warme aandacht voor de mens naast ons. Zegen ze, Heer. -Wij bieden U onze tweede kruik aan gevuld met het water van gedeelde verantwoordelijkheid. Zegen ze, Heer. -Wij bieden U onze derde kruik aan gevuld met een samenleven dat gevoed wordt door breken en delen. Zegen ze, Heer. -Wij bieden U onze vierde kruik aan gevuld met veel begrip en geduld, met eerbied en vergeving. Zegen ze, Heer. -Wij bieden U onze vijfde kruik aan gevuld met fijngevoeligheid en aandacht voor elkeen die dreigt vergeten te worden. Zegen ze, Heer. -Wij bieden U onze zesde kruik aan gevuld met geloof in de toekomst, verankerd in het leven van Jezus. Zegen ze, Heer. Voorbeden 2 Leggen wij bij het begin van deze tafeldienst onze gebedsintenties op het altaar van de Heer om ze samen met uw gaven en deze gaven aan Hem aan te bieden. Dankbaar om wat Jezus heeft voorgeleefd, dankbaar omdat we geroepen zijn om wijn te worden waarvan anderen kunnen genieten, bidden wij. -Toen de wijn opraakte zei Maria tot Jezus: Ze zitten zonder wijn. Moge ook wij oog krijgen voor mensen die het niet meer zien zitten. Moge ook wij reageren op hun noodsituatie. Laten we bidden -Tegen de dienaren zei Maria: Wat Hij ook beveelt, doe het maar.

8 En ze deden wat schijnbaar geen zin had. Moge ook wij doen wat Jezus vraagt, gewoon omdat Hij het vraagt. Laten we bidden -Dat was het begin van Jezus tekenen, te Kana in Galilea. En zijn leerlingen geloofden in Hem. Moge ook wij een feest zijn voor onze medemensen en moge allen daarin Christus herkennen. Laten we bidden -Wij danken en gedenken alle mensen die ons in het geloof zijn voorgegaan. Zij waren het water dat voor ons wijn werd. Zij reiken ons het water aan opdat wij er wijn van zouden maken zodat het ook hier een feest kan worden. Laten we bidden God, wij bidden U dat ons samenleven hier een feest mag worden waar wij U aanwezig weten en waar wij elke dag opnieuw meer in U mogen geloven. Amen. Voorbeden 3 (eenheid der christenen) Moge allen één zijn, en moge de wereld geloven dat Ik door U, Vader, gezonden ben, bad Jezus. De Heer verwacht van ons dat wij, christenen, ons daadwerkelijk inzetten voor eenheid in verscheidenheid. -Bidden wij voor allen die samen dat éne lichaam van Christus vormen. Dat wij elkaar bemoedigen om te blijven geloven in die eenheid. Laten wij bidden -Bidden wij voor alle christenen: protestanten, anglicanen, orthodoxen en katholieken. Dat zij zich niet laten leiden door onderlinge verschillen, maar met respect en liefde zoeken naar wat hen verbindt. Laten we bidden -Bidden we voor de leiders van de christelijke Kerken. Dat zij, geïnspireerd door het Woord van de Schrift, concrete stappen zetten naar mekaar toe zodat die Kerken kunnen uitgroeien tot één grote gemeenschap rond Christus. Laten we bidden

9 God, dit zijn onze wensen: dat uw Kerk een thuis mag worden voor velen en een levend teken van eenheid en vrede. Amen. Gebed over de gaven 1 God, Vader en Moeder, God van alles en van allen, van gisteren en van morgen, ons leven en onze gaven zijn vaak schraal en armtierig, want onze wijn is op en het feest loopt ten einde. Verander ons leven in een feest. Laat het hier beginnen, aan deze tafel. Laat er leven komen in overvloed: wijn die leven wordt, brood dat toekomst geeft. Een feest op aarde dat smaakt naar hemel en naar vrede. Amen. Gebed over de gaven 2 (eenheid der christenen) Heer, Gij roept uw volk bijeen rond uw tafel. Laat de eenheid van dit brood en de vreugde van deze beker alle verdeeldheid uit ons midden wegnemen. Spreek tot ons uw scheppend Woord en maak ons tot het ene Lichaam van Christus, onze Heer. Amen. Tafelgebed Wij danken U, Heer onze God, om alles wat Gij voor ons zijt: Schepper en Bevrijder, Herder van mensen, Licht en Leven. Wij danken U omdat Gij Liefde zijt, onze Lotgenoot wil zijn, die ons falen vergeeft en zich over ons ontfermt, die begaan is met ons lijden en onze vreugden deelt. Wij blijven vertrouwen op U, ook als uw Aangezicht niet wordt gezien, uw Stem niet wordt gehoord en Gij machteloos schijnt om ons te helpen. Met allen die uw naam hoog houden in lief en leed, in leven en sterven, bidden wij: Heilig, heilig, heilig de Heer, de God der hemelse machten. Vol zijn hemel en aarde van uw heerlijkheid.

10 Hosanna in de hoge. Gezegend Hij die komt in de naam des Heren. Hosanna in de hoge. Wij danken U, Heer onze God, om Jezus, uw Zoon: Hij gaf ons een teken van zijn Liefde. In Hem is uw vergeving en genezing mens geworden. Want Hij heeft die laatste avond brood genomen, daarvoor dank gezegd, het gebroken, het zijn vrienden aangereikt met de woorden: Neem en eet, dit is mijn Lichaam dat voor u gegeven wordt. Zo heeft Hij ook de beker genomen, daarvoor dank gezegd, en hem rondgegeven met de woorden: Drink allen hieruit, deze Beker is het nieuwe Verbond in mijn Bloed dat voor u en voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden. Blijf dit doen tot mijn gedachtenis. Zijn dood gedenken wij, zijn opstanding belijden wij, zijn toekomst verwachten wij. Samen komen wij tot U, God, met dit Brood en deze Beker en wij bidden U: gedenk Hem die zich voor ons heeft gedeeld en aanvaard dit als teken van onze toewijding. Toen Jezus zijn werk van vrede had volbracht hebt Gij, Vader, Hem hoog verheven en Hem Mensenzoon genoemd. Zend nu zijn Geest in ons midden: een Geest die niet verdeelt maar samenbrengt. die geloof geeft in de toekomst, vertrouwen in de mens, barmhartigheid en recht. Zo kan deze wereld een Koninkrijk van vrede worden waar vreugde en toekomst is voor allen, een wereld waar het goed is te leven in de naam van Jezus, uw Zoon. Door Hem danken en eren wij U, Vader, en vervuld van zijn Geest zullen wij zijn Boodschap

11 verder uitdragen tot het einde der tijden. Amen. Onze Vader (eenheid der christenen) Als er één gebed is dat door alle christenen gekend en gebeden wordt, dan is dat het Onze Vader, het gebed dat Jezus zelf aan zijn leerlingen leerde. Laten we dat nu samen bidden. Onze Vader, Vredeswens 1 Jezus bracht geen lieve vrede die echtheid en eigenheid opoffert aan een vals gevoel van eenheid. Echte vrede erkent het anders-zijn van elke mens, en respecteert en waardeert die verschillen. Wensen wij elkaar die echte vrede toe. naar Marc De la Marche Vredeswens 2 Vrede in de wereld, vrede met onszelf, trouw aan elkaar, diep vertrouwen in het leven, rust in ons bestaan, berusting als het zover is Dat wensen wij elkaar. Lam Gods Communie In Kana maakte Jezus van water wijn. Hier en nu maakt Hij van dit gebroken Brood zijn eigen Leven. Heer, ik ben niet waardig Bezinning In Kana was er een bruiloftsfeest. Er stonden zes stenen kruiken, en ieder van die kruiken was boordevol wijn, van de allerbeste wijn. De eerste kruik bevatte wijn vol blijdschap om ieder kindje dat geboren werd, om ieder doopsel dat men vierde, om iedere naam die werd gegeven. De tweede kruik bevatte wijn geperst uit vele druiven

12 Maar druiven persen is soms zwaar. Het was de wijn van zorgen en verdriet, maar de liefde maakte het lijden vruchtbaar. De derde kruik bevatte de wijn van gastvrijheid. Alle kinderen en kleinkinderen waren welkom thuis met hun vreugden, vragen en zorgen. Ieder weet hoe goed dat doet, hoe rijk je dan bent. De vierde kruik bevatte de wijn van vergeving en verzoening. Van ouders die mild zijn voor hun kinderen, hen aanvaarden zoals ze zijn, hen altijd weer nieuwe kansen geven. De vijfde kruik bevatte wijn van stilte en van bidden, van danken en erkennen dat het God is die draagt, dat het God is die samenhoudt. De zesde kruik bevatte de onbekende wijn, de wijn die nog niemand proefde, de wijn die bewaard wordt voor al de dagen die God nog zal schenken. Slotgebed 1 Gij spreekt en roept een Woord dat antwoord vraagt, een naam die liefde uitlokt, liefde geeft. Waar doofheid heerst, daar zijt Gij niet. Waar mensen stom zijn en elkaar doodzwijgen, daar zijt Gij niet. Open onze mond en vul ons hart met goede woorden voor elkaar opdat in ons uw Liefde, uw bestaan zichtbaar mag worden. Amen. Slotgebed 2 Kana is een droom dat samenleven tussen mensen goed kan zijn zegt God: oase van geborgenheid voor kinderen, toekomst voor jongeren, nieuwe hoop voor armen. Kana is een uitnodiging om erbij te zijn waar het leven feestelijk wordt en waar het verbond tussen jou en Mij gevierd wordt als een huwelijksfeest. Kana is een oproep om met je mogelijkheden en talenten mee te bouwen aan beter leven,

13 aan een stukje hemel op aarde waar water wijn wordt en waar hebben en houden plaatsmaken voor breken en delen, voor broederlijkheid en zusterschap zegt God. Erwin Roosen Zending en zegen Ik wens voor jou de Heer-lijke smaak van de beste wijn, de levende kracht van Gods Belofte, de moed om te gaan waar Gods feest blijvend duren zal. Moge wij gezegend worden + door de Vader van het feest, de Zoon die overvloed geeft en de Geest die ons blijft zenden. Amen.

Die gast van toen is onze gastheer vandaag. Hij komt tegemoet aan ons verlangen naar levenszin, naar levensvreugde. Wijn is daarvan het symbool.

Die gast van toen is onze gastheer vandaag. Hij komt tegemoet aan ons verlangen naar levenszin, naar levensvreugde. Wijn is daarvan het symbool. ZONDAGSVIERINGEN 2 e zondag C 2013 (20 01 2013 Begroeting Wij zijn genodigden aan de tafel van de Heer die voor ons wil zijn: + Vader, Zoon en H. Geest. Amen. Openingswoord 1 Ooit werd er in Galilea, in

Nadere informatie

Die gast van toen is onze gastheer vandaag. Hij komt tegemoet aan ons verlangen naar levenszin, naar levensvreugde. Wijn is daarvan het symbool.

Die gast van toen is onze gastheer vandaag. Hij komt tegemoet aan ons verlangen naar levenszin, naar levensvreugde. Wijn is daarvan het symbool. Begroeting Wij zijn genodigden aan de tafel van de Heer die voor ons wil zijn: (+) Vader, Zoon en H. Geest. Amen. Openingswoord Ooit werd er in Galilea, in het dorpje Kana, een onvergetelijk huwelijksfeest

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN tweede zondag C ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN tweede zondag C ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN tweede zondag C (17 01 2010) Begroeting Vrede zij u van God + onze Vader en Moeder die ons gemaakt heeft, van Jezus, zijn Zoon, die ons leven tot het Zijne maakte, en van de heilige Geest

Nadere informatie

Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2015-2016. woensdag 09-09-2015 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk

Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2015-2016. woensdag 09-09-2015 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk Eucharistieviering voor het begin van het schooljaar 2015-2016 woensdag 09-09-2015 om 9.00 u. in de Sint-Martinuskerk De poort staat open, het schooljaar begint. Deze schoolviering wil de vreugde van het

Nadere informatie

Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019

Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019 Oasemoment 'Water wordt wijn' Emmaüsparochie - donderdag 24 januari 2019 Evangelie We lezen uit het Johannesevangelie. Op de derde dag werd er een bruiloft gevierd te Kana in Galilea, waarbij de moeder

Nadere informatie

Doe het maar. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 17 januari 2016

Doe het maar. - viering rond woord en brood - Ten Bos, 17 januari 2016 Doe het maar - viering rond woord en brood - Ten Bos, 17 januari 2016 Bij het binnenkomen komen misdienaars (Elien Coppens en Birthe Peeters) en lectoren (Gert Van der Schueren en Piet Olbrechtsh) met

Nadere informatie

Begroeting. Van harte welkom iedereen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord

Begroeting. Van harte welkom iedereen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord 17 02 2016 Begroeting Van harte welkom iedereen in de naam van + de Vader, de Zoon en de H. Geest. Amen. Openingswoord Het openbaar leven van Jezus begint op een bruiloft! Dus Jezus deelt inderdaad met

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord

Begroeting. Openingswoord Begroeting Welkom in deze viering op het hoogfeest van Ons Heer Hemelvaart. Deze feestdag leert ons iets over onze thuiskomst bij de Vader zoals Jezus eens thuiskwam bij zijn Vader. Deze dag wil ons ook

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 05 05 2016 Begroeting Welkom in deze viering, waarin wij de Hemelvaart van de Heer gedenken. Moge wij hier in zijn Geest elkaar nabij zijn, zodat wij Hem in ons midden kunnen ontvangen in de naam van +

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag

Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Eucharistieviering van 11 mei 2014 Vierde Paaszondag - 51ste werelddag - roepingenzondag Openingslied: ZJ 713: God is de Herder. Begroeting P. Wij mogen ons gedragen weten door God, behoeder van alle leven,

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Orde II Schrift, zegen en gebed

Orde II Schrift, zegen en gebed Orde II Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen

Nadere informatie

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C)

Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Eucharistieviering van 6 januari 2013 Feest van de Openbaring (C) Openingslied (koor) P. Vooreerst voor ieder van u een zalig Nieuwjaar. Moge het u allen in het komende jaar goed gaan onder de milde zegen

Nadere informatie

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima.

De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Hervormde Gemeente Sleeuwijk, avondmaalsliturgieën De dienst van Schrift en Tafel van 19 februari 2017, het gedeelte van de avondmaalsviering 6 e zondag na Epifanie/Septuagesima. Kleur: Groen Brood en

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

Viering voor de derde zondag van de missiemaand

Viering voor de derde zondag van de missiemaand Viering voor de derde zondag van de missiemaand 15 oktober 2017 28 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 735 Zomaar een dak Begroeting P. Vandaag

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand

Viering voor de eerste zondag van de missiemaand Viering voor de eerste zondag van de missiemaand 1 oktober 2017 26 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 527 Bekleedt u met de nieuwe mens Begroeting

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN eenendertigste zondag C-jaar ( ) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN eenendertigste zondag C-jaar ( ) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN eenendertigste zondag C-jaar (04 11 2007) Begroeting Laten wij hier bijeen zijn in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. Openingswoord 1 Het goede nieuws dat we straks

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 11 augustus 2013 Negentiende zondag door het jaar (C) Openingslied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting en kruisteken P. Vakantietijd, een stille tijd, een tijd om op bezoek

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 25 05 2017 Begroeting Hartelijk welkom U allen op dit hoogfeest waarop wij Jezus terugkeer naar zijn Vader vieren. Moge God hier in ons midden aanwezig zijn in de naam van + de Vader, de Zoon en de H.

Nadere informatie

Plaats een lamp niet onder de korenmaat

Plaats een lamp niet onder de korenmaat PAROCHIE HERZELE HOUTEM Vijfde zondag door het jaar A 4 en 5 februari 2017 Plaats een lamp niet onder de korenmaat Keer u niet af van uw medemens. Dan zal uw licht stralen als de dageraad [Matteüs] Intredelied:

Nadere informatie

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 7 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 1e zondag van de missiemaand 27 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Deze viering is een uitgave van Missio vzw: Vorstlaan 199, 1160

Nadere informatie

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave

VOORBEELD-GEBEDEN. Veel succes ermee. Inhoudsopgave VOORBEELD-GEBEDEN In deze bundel kan je enkele gebeden vinden die je kan gebruiken tijdens eucharistievieringen. Of als je creatief bent en wat tijd hebt, kan je je door deze gebeden laten inspireren en

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Doe maar wat Hij u zeggen zal

Doe maar wat Hij u zeggen zal Doe maar wat Hij u zeggen zal Intredelied Mijn hart zingt voor de Heer ZJ 748 Refr. Mijn hart zingt voor de Heer: Magnificat! Mijn God is mij genadig, mijn vreugde overdadig; en ieder prijst mij zalig:

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 27 oktober 1987 Thema: Maria, zij die voor ons ten beste spreekt Openingslied 151 God van alle mensen Woord ter inleiding Vanavond, de laatste keer in deze oktobermaand dat we rond

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

Zij namen aanstaat aan Hem

Zij namen aanstaat aan Hem PAROCHIE HERZELE HOUTEM 14 e zondag door het jaar 7-8 juli 2018 Zij namen aanstaat aan Hem Intredelied: Wij zoeken hier uw aangezicht (DZ28, 1-2-3) Wij zoeken hier uw aangezicht. God, houd uw oog op ons

Nadere informatie

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 7 september ste zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 7 september 2014 23ste zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 527: Bekleedt u met de nieuwe mens. Begroeting en inleiding P. De genade van God, de liefde van zijn Zoon, Jezus

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2)

Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 e zondag door het jaar A 9 en 10 september 2017 In hun midden Intredelied: Bekleed u met de nieuwe mens (ZJ527, 1-2) Bekleed u met de nieuwe mens en houd u naar de Heer gewend,

Nadere informatie

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden.

Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Dienst van de voorbereiding Aanvangslied: Psalm 122 vers 1 en 2 Stil gebed - Bemoediging en groet Ouderling van dienst: gedenken meneer Jo Schot, die deze week is overleden. Aansluitend zingen we lied

Nadere informatie

Orde III Schrift, zegen en gebed

Orde III Schrift, zegen en gebed Orde III Schrift, zegen en gebed bemoediging en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft, Ps. 124:8 [die trouw houdt tot in eeuwigheid Ps. 146:6 en niet laat varen het

Nadere informatie

Kanazondag. De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING

Kanazondag. De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING Kanazondag De Vredehorst 20 januari 2019 Thema: Terugvallen in het water! Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter ten Kate DE VOORBEREIDING Lied vooraf: Woord van welkom door de kerkenraad, mededelingen

Nadere informatie

Mogen allen één zijn!

Mogen allen één zijn! Dekenaat Herzele Houtem Zevende zondag van Pasen C-jaar 11 en 12 mei 2013 Mogen allen één zijn! Intredelied (ZJ 503, 1 +2): Zingt een nieuw lied voor de Heer Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle landen.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 10 maart 2013 Vierde zondag van de veertigdagentijd Beloftevol land! Tijdens het openingslied en de intredeprocessie draagt de lector een hak mee en plaatst deze voor de lezenaar.

Nadere informatie

1 februari uur AA Kramer

1 februari uur AA Kramer 1 februari 10.00 uur AA Kramer Orde van dienst: Welkom Votum en zegengroet GK 122 Wet Psalm 51: 5, 7 Voor de kinderen: Blijdschap. Meezingen: Het beste voor het laatst bewaard. Lezen: Johannes 2: 1-12

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A)

Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Eucharistieviering van 15 augustus 2014 Tenhemelopneming van Maria (A) Intredelied: ZJ 748: Mijn hart zingt voor de Heer. Begroeting P. Van harte welkom aan iedereen in deze viering. Wij vieren vandaag

Nadere informatie

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand

Viering voor de tweede zondag van de missiemaand Viering voor de tweede zondag van de missiemaand 8 oktober 2017 27 e zondag doorheen het jaar A In samenwerking met de Sint-Pieterparochie van Puurs Intredelied ZJ 545 Wij willen samen vieren Begroeting

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B

Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 14 oktober e zondag doorheen het jaar B Viering voor de 2e zondag van de missiemaand 28 e zondag doorheen het jaar B De eerste lezing in deze viering werd genomen uit de Willibrordvertaling 1995. De andere lezingen werden genomen uit de Bijbel

Nadere informatie

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana

Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orde van de dienst zondag 20 januari 2013 Tweede zondag van Epifanie De bruiloft te Kana Orgelspel Woord van welkom Kaarsen aansteken Zingen: Psalm 66 vers 1 en 2 Bemoediging en Groet vg.: Onze hulp is

Nadere informatie

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving.

V. Dikwijls schaden wij de relaties tussen mensen en onze verbondenheid met God. Vragen wij daarom aan God en elkaar om vergeving. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar B 6-7 oktober 2018 Samen één zijn Intredelied: God die in het begin (ZJ 666, 1-2) God die in het begin uit aarde naar zijn beeld, de mensen voor elkaars

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 30 10 2016 Begroeting God die ons roept, God die ons zoekt, God die niet langs ons heen kijkt, maar ons ziet en herkent wie we zouden kunnen zijn. In naam van die God + Vader, Zoon en H. Geest, zijn wij

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN twaalfde zondag C (20/06/2010) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN twaalfde zondag C (20/06/2010) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN twaalfde zondag C (20/06/2010) Begroeting Als kinderen van dezelfde Vader mogen wij, ondanks alle verschillen, als gelijken aanschuiven aan de tafel van de Heer, in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

Doopsel in een zondagse eucharistieviering

Doopsel in een zondagse eucharistieviering Doopsel in een zondagse eucharistieviering 1. OPENING VAN DE DIENST Intredeprocessie en intredelied Openingswoord met een bijzondere begroeting van de dopeling en zijn / haar familie. Ook de naamgeving

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Protestantse gemeente Biddinghuizen

Protestantse gemeente Biddinghuizen Protestantse gemeente Biddinghuizen Zondag 16 november 2014 Thema: Meedoen met Jezus Viering van het Heilig Avondmaal de Tafel van de Heer Voorganger: ds. Beatrice L. Jongkind Organist: dhr. Cor van Kooten

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 376: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 376: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 376: 1 en 2 Lied 376: 1a Lied 376: 1b Lied 376: 2a Lied 376: 2b Wij zingen als Intochtslied: Lied 95: 1 en 3 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 218: 1 t/m

Nadere informatie

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer

Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer [intredelied] begroeting Orde V Schrift, zegen en Maaltijd van de Heer Intrede A Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen,

Nadere informatie

Wij getuigen van het Licht Opdat ieder de meet kan halen

Wij getuigen van het Licht Opdat ieder de meet kan halen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 3de zondag van de Advent 16 en 17 december 2017 Wij getuigen van het Licht Opdat ieder de meet kan halen Intredelied: Omdat Hij niet ver wou zijn (ZJ 105, 1-2) Omdat Hij niet ver

Nadere informatie

Zie jij mensen in armoede staan?

Zie jij mensen in armoede staan? PAROCHIE HERZELE HOUTEM 3 de zondag van de Advent 10-11 december 2016 Zie jij mensen in armoede staan? Intredelied: Omdat hij niet ver wou zijn (ZJ 105, 1-2) Omdat Hij niet ver wou zijn is de Heer gekomen.

Nadere informatie

GENOEG VOOR IEDEREEN

GENOEG VOOR IEDEREEN PAROCHIE HERZELE - HOUTEM Zeventiende Zondag door het jaar (B) 28 en 29 juli 2018 GENOEG VOOR IEDEREEN Intredelied: Aan wat op aarde leeft (ZJ 420, 1-2) Aan wat op aarde leeft geeft Gij hetzelfde brood,

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting

ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting ZONDAGSVIERINGEN Beloken Pasen B (15/04/2012) Begroeting Welkom op deze eerste samenkomst sinds de herdenking van de verrijzenis van onze Heer. Moge Hij dit samenzijn zegenen: in de naam van + de Vader,

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel

Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Orde van dienst Zondag 8 juli, Vredeskapel Viering Heilig Avondmaal Protestantse Wijkgemeente Duinzichtkerk/Vredeskapel Hartelijk welkom in de Vredeskapel deze morgen! Voorganger: Ds. C. van Duinen; ouderling

Nadere informatie

tv-mis 18 december de zondag van de advent

tv-mis 18 december de zondag van de advent onze-lieve-vrouw van goede bijstand kreta, kritsa, panagía kerá, fresco ca. 1400 tv-mis 18 december 2016 4de zondag van de advent 16 1 zending en zegen slotlied een nieuw marialied t. m. steehouder m.de

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering)

Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) DE EERSTE KEER Binnenkomen op instrumentale muziek Openingslied te kiezen uit groen boekje (jongerenviering) Verwelkoming door de priester en kruisteken Verwelkoming door de kinderen Ons hartje klopt toch

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A)

Eucharistieviering van 20 juli de zondag door het jaar (A) Eucharistieviering van 20 juli 2014 16de zondag door het jaar (A) Openingslied: ZJ 777: Nu mag uw land onder uw glimlach liggen. Begroeting en inleiding Van harte welkom in deze zomerse zondagsviering.

Nadere informatie

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK

MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK MISFORMULIER HEILIGE MAAGD MARIA, MOEDER VAN DE KERK De kleur is wit. Antifoon bij de intrede 1 De leerlingen bleven eensgezind volharden in het gebed samen met Maria, de moeder van Jezus. Vgl. Hnd 1,

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017

EEN GROOT GELOOF. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A augustus 2017 PAROCHIE HERZELE HOUTEM Twintigste zondag door het jaar A 19-20 augustus 2017 EEN GROOT GELOOF Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd waar Gods gemeente

Nadere informatie

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette.

Toen ik op pelgrimstocht ging en in mijn reisgenoten de Ander ontmoette. Welkom Lieve vrienden, bekenden, nieuwe gezichten, Welkom in deze Zwanenhofviering. In onze Tijd van leven heeft ieder van u ervoor gekozen op deze zondagmorgen hier te komen. Met alles wat ons leven ons

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje

(Jongerenviering) OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje IK KOM NAAR JE TOE BINNENKOMEN OP INSTRUMENTALE MUZIEK OPENINGSLIED te kiezen uit het groene boekje VERWELKOMING DOOR DE PRIESTER EN KRUISTEKEN VERWELKOMING DOOR DE KINDEREN: KIND 1: ONS HARTJE KLOPT TOCH

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Begroeting. Openingswoord 1

Begroeting. Openingswoord 1 Begroeting Moge wij de zorgzaamheid van de Vader ondervinden + moge de vrede die Jezus predikte ook door ons worden uitgedragen en moge de kracht van zijn Geest ons nabij zijn. Amen. Openingswoord 1 In

Nadere informatie

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK

VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK VIERING VAN SCHRIFT EN TAFEL IN DE PETRAKERK 21 april 2011 WITTE DONDERDAG Voorganger Orgel Diaken Ds. Marja Terlouw-Sterk Bert Wisgerhof Gerrie de Vries Welkom Psalm 107 : 1, 3 Verstilling, bemoediging

Nadere informatie

Gods licht verbindt ons

Gods licht verbindt ons PAROCHIE HERZELE HOUTEM Derde zondag door het jaar A 21 en 22 januari 2017 Gods licht verbindt ons Intredelied: Jezus die langs het water liep (ZJ 562, 1-2) Jezus die langs het water liep en Simon en Andreas

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Heer, geef ons meer geloof

Heer, geef ons meer geloof PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27 ste zondag door het jaar C 1 en 2 oktober 2016 Heer, geef ons meer geloof Intredelied: Gij, dienaars aan de Heer gewijd (ZJ 529, 1+2) Gij, dienaars aan de Heer gewijd, zegent

Nadere informatie

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren

Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren PAROCHIE HERZELE HOUTEM Openbaring van Heer (C) 5-6 januari 2019 Gezonden Intredelied: Komt allen tesamen (ZJ 218, 1-2) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt nu naar Betlehem! Ziet nu

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

De Kracht van het gebed

De Kracht van het gebed PAROCHIE HERZELE HOUTEM 29 e zondag door het jaar C 15-16 oktober 2016 De Kracht van het gebed Intredelied: Heer, laat mij voor uw altaar komen (ZJ522, 1-2) Heer, laat mij voor Uw altaar komen. Gij die

Nadere informatie

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3) PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 26-27 januari 2019 3 de zondag jaar C Het Schriftwoord dat gij zojuist gehoord hebt is thans in vervulling gegaan. [Lc 4,21] Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2-3)

Nadere informatie

De oprechte dienaar. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Eenendertigste zondag door het jaar 4-5 november Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2)

De oprechte dienaar. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Eenendertigste zondag door het jaar 4-5 november Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) PAROCHIE HERZELE HOUTEM Eenendertigste zondag door het jaar 4-5 november 2017 De oprechte dienaar Intredelied: Here Jezus (ZJ 809, 1-2) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart

Nadere informatie

De doop van de Heer in de Jordaan

De doop van de Heer in de Jordaan Orde van dienst Zondag 8 januari 2017, 10.00 uur 1 e Zondag van Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Hij zal bevrijden wie arm is en om hulp roept, wie zwak is en geen helper heeft. Psalm 72:12 Kleur:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie