FESTIVAL NIEUWSBRIEF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FESTIVAL NIEUWSBRIEF"

Transcriptie

1 FESTIVAL NIEUWSBRIEF Pagina 1 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 3e jaargang December 2008 Beste lezer, Hier al weer de laatste nieuwsbrief van ons Salland Festival in het jaar Ja, ons Salland Festival, want zonder u als vrijwilliger en gastgezin zou er geen Salland Festival bestaan. Het Salland Festival 2008, dat inmiddels al weer een aantal maanden achter ons ligt, hebben we gelukkig, ondanks de tegenvallers, toch weer goed kunnen afsluiten. Het Stichtingsbestuur is vol goede moed. Samen met onze nieuwe voorzitter, Clemens Nieuwenhuis, en een aantal nieuwe bestuursleden, te weten Henk Roseboom (commissie Techniek), Claudia Wassing (commissie Catering) en Eeuwe Meinsma (commissie Buitenlandse Contacten) zijn we al een paar maanden bezig met de voorbereidingen voor volgend jaar. Ook bij de diverse commissies zijn de werkzaamheden voor 2009 al in volle gang. Deze Nieuwsbrief bevat, naast de nodige terugblikken, een aantal belangrijke mededelingen en oproepen van enkele commissies. Neem daar alvast goede nota van. Het Salland Festival 2009 is al begonnen! 32 ste Internationaal Folkloristisch Salland Festival 2008 Als iets het 32 ste Salland Festival heeft gekenmerkt, dan is het wel de tegenvallers. Het was om te beginnen een hele toer om het programma samen te stellen. Begin april bestond nog onzekerheid over de komst van enkele groepen. Bij aankomst op Schiphol bleek de Colombiaanse groep niet compleet: leden die het vliegtuig gemist hadden, koffers zoek... Dan de Eskimo s uit Rusland die eigenlijk geen Eskimo s genoemd mogen worden omdat ze niet van de visvangst leven. Ze blijken, net als wij, in gewone huizen te wonen en in de dienstverlening te zitten. Maar wel weer Afrikanen uit Mali die niet weten hoe je koffie moet drinken en hun behoefte denken in de tuin kwijt te kunnen. Weet daar als gastgezin maar eens mee om te gaan. Dat kan soms best een tegenvaller zijn.

2 Even zou het Salland Festival helemaal onderuit gaan: het Nederlands voetbalelftal haalt immers met gemak de finale van het EK, werd voorspeld. Dus was het maar matig gesteld met de voorverkoop. Dat kun je niet goedmaken met de plaatsing van een groot TV-scherm in de bar. Ook om andere promotietechnische redenen bleef de kaartverkoop achter. Te elfder ure werd zelfs een groot aantal verkochte kaarten teruggestuurd. Dan maar hopen dat de verloting en de catering de opbrengsten opkrikken. Maar helaas, loten te weinig en het weer was er niet naar om veel te drinken. Groter problemen ontstonden door plotselinge ziekte van geroutineerde vrijwilligers. Meestal praat je dan over het gemis van nog eens zoveel vrijwilligers. Want zo gaat dat bij het Salland Festival: hele families zetten er zich voor in. Door zulke tegenvallers komt ineens een extra last op de schouders van de anderen. Zelfs met een gedegen voorbereiding gaan er dan dingen mis. Maar al bij de kennismakingsavond komt het blije festival gevoel weer bovendrijven. Ondanks dat het programma anders loopt dan gepland, gaan de voetjes van de vloer en is het weer ouderwets gezellig. Al vóór de openingsvoorstelling op vrijdag kun je je vergapen aan de kleurige kledij uit alle windstreken. Van de Eskimo s vraag je je af of ze het niet te warm hebben; FESTIVAL NIEUWSBRIEF Pagina 2 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 3e jaargang December 2008 op de Malinezen kun je alleen maar jaloers zijn omdat ze er zo luchtig bijlopen. Of ze nu uit Guam, Cuba of Columbia komen, ze werken zich allemaal in het zweet. En of ze nu uit Oostenrijk, België, Hengelo (Twentse Leu), Hellendoorn of Raalte (Ralda en Sallandse Folklore) komen, ze brengen allemaal kwaliteit en halen dankbaar applaus. Ondanks het zware programma dat de groepen te verwerken kregen, lieten ze hun drive om lekker te dansen de vrije loop. Al dat positieve dat de danslust opwekt, stimuleert weer de inzet van onze hardwerkende vrijwilligers. Vergeten zijn de tegenslagen, en de band met de buitenlanders wordt hechter naarmate de afscheidsavond nadert. Dat onze oranje-elf er uiteindelijk niets van bakte, voelde niet echt als een tegenvaller. Het Salland Festival haalde de finale en heeft zichzelf overwonnen. Clemens Nieuwenhuis, voorzitter Stichtingsbestuur Festival 2008 voorbode van de financiële recessie? Wanneer ik terugkijk naar het afgelopen jaar, dan mag op dit moment de conclusie getrokken worden dat we te maken hebben gehad met een enorme val van de aandelenkoersen. Met name de aandelen catering en bezoekers

3 zorgen er voor dat we voor het eerst sinds jaren te maken krijgen met een tekort op de rekening Het jaar is nog niet ten einde, een enkele rekening moet nog komen, maar de klap is wel zodanig dat er een groot beroep gedaan moet worden op de, sinds 2005 vanuit het niets opgebouwde, reserve. Als bestuur hebben we natuurlijk gekeken naar de oorzaak van dit alles. De ongelukkige samenloop met wedstrijden van het Nederlands elftal speelt natuurlijk enige rol. Echter als festival hebben we al sinds jaren om de twee jaar een EK of WK. Ligt het dan aan het programma of de weersomstandigheden? We weten het niet. Wat we wel weten is dat we doorgaan met de organisatie van ons 33 e Salland Festival. De eerste afspraken zijn gemaakt, maar we zullen als organisatoren de broekriem daar waar mogelijk wel wat aan moeten halen. Ook zullen de inkomsten verhoogd moeten worden, daar hebben we de steun nodig van eenieder die het laatst overgebleven jaarlijkse Overijsselse Folkloristische Festival een warm hart toedraagt. Kent u sponsors die nog geen band met het festival hebben, pols ze en geef de namen door aan onze sponsoringcommissie. Kent u verenigingen en organisaties in de directe omgeving die optredens van groepen verzorgd willen hebben of mogelijk met grote groepen naar de tent kunnen komen, meldt dat aan de programmacommissie. Heeft u zelf nog goede ideeën, we horen het graag. Voor 2009 hopen we dat eerder genoemde aandelen weer een stijgende lijn gaan vertonen en de overige aandelenportefeuille daarbij zal volgen. Samen met de inzet van u als vrijwilligers en gastgezinnen weten we ons dan verzekerd van een geslaagd 33 e Salland Festival. Gerrit Jan Gorter penningmeester Stichtingsbestuur FESTIVAL NIEUWSBRIEF Pagina 3 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 3e jaargang December 2008 Nieuws van de dames van de Landstede Introductie van de nieuwe leerlingen van de Landstede De derdejaars van de opleiding Directiesecretaresse van Landstede Raalte helpen elk jaar mee met het organiseren van het Salland Festival. Dit jaar zijn het zes supergemotiveerde meiden. Wie zijn wij eigenlijk? Even een kennismakingsrondje maken: Wij zijn zes meiden (Kim, Miranda, Saskia, Tuyen, Wendy en Yvette) tussen de 18 en 20 jaar. Vijf van de zes houden van winkelen. Vier van de zes hebben als hobby fitness en/of andere sporten en allemaal vinden we de opleiding en klas supergezellig. Bij het Salland Festival 2008 zijn we met z n allen een dagje gaan kijken, als voorbereiding op wat we kunnen verwachten. We vonden het allemaal een zeer geslaagde kennismaking. Jammer van de stortbui die s middags uit de lucht kwam vallen. Wij hopen dat we kunnen bijdragen aan een geweldig Salland Festival 2009!

4 Nieuws van de commissie Techniek Het afgelopen jaar verliepen de technische werkzaamheden wat moeizaam. Hiervoor waren verschillende oorzaken. Een ervan was dat tijdens het begin van onze werkzaamheden een van onze vaste medewerkers, Appie Wassing, op de 2e dag van de opbouw met hartproblemen in het ziekenhuis kwam te liggen. Dit was erg schrikken voor ieder van ons, maar natuurlijk meer nog voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen. Inmiddels gaat het gelukkig weer goed met Appie. De opbouw en de aankleding van het festivalterrein kwamen daardoor moeilijk op gang. Maar met hulp van andere vrijwilligers is dit probleem gelukkig goed opgevangen en stond de tent, net als andere jaren, op tijd klaar. Echter het is en blijft elk jaar weer een feit dat de hele opbouw en het opruimen na afloop van het festival eigenlijk door een te kleine groep vrijwilligers moet gebeuren. FESTIVAL NIEUWSBRIEF Pagina 4 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 3e jaargang December 2008 We zouden dan ook graag uitbreiding van deze groep vrijwilligers zien al is het maar voor een aantal dagdelen. Je hoeft geen techneut te zijn om als vrijwilliger voor de commissie Techniek aan de slag te gaan. We hebben ook mensen nodig voor hand- en spandiensten en voor schilderwerk.

5 Vrijwilligers kunnen gewoon tijdens de opbouw eens komen kijken wat we zoal doen en eventueel, heel graag natuurlijk, mee helpen met de opbouw van de tent en het terrein rond de tent. Als nieuwe voorzitter van de commissie Techniek heb ik in het Stichtingsbestuur zitting genomen. De overige bestuursleden zeggen daar heel erg blij mee te zijn. Dat geeft mij de moed om er met z n allen weer een leuk, gezellig en mooi festival van te maken. Ik wens iedereen fijne Kerstdagen en een heel goed Henk Roseboom voorzitter commissie Techniek Nieuws van de commissie Huisvesting Het is inmiddels alweer een half jaar geleden dat we van het festival hebben mogen genieten. Ook dit jaar is het weer gelukt om alle gasten onder te brengen, helaas wel met heel veel vragen naar de gastgezinnen toe. Met name Mali was toch wel heel bijzonder, omdat deze groep geen enkele luxe kent zoals wij. Dankzij de goede inzet van de gastgezinnen heeft iedereen kunnen genieten. Ieder jaar valt weer op dat er leuke contacten met en tussen de gastgezinnen ontstaan. Hopelijk ervaren de nieuwe gastgezinnen dit ook. Uiteraard zijn wij altijd weer op zoek naar nieuwe gastgezinnen, dus mocht u iemand in uw omgeving kennen die er wel iets voor voelt om gastgezin te worden, maak deze hier dan warm voor. Hieronder alvast enkele data om te noteren: * Op 18 april 2009 organiseren wij de informatiemiddag voor (nieuwe) gastgezinnen. * Ongeveer 1 week voor het festival, dat plaatsvindt van 17 t/m 23 juni, is de gastgezinneninformatieavond. Tijdens deze avond hoort u de laatste nieuwtjes betreffende de groepen en worden de enveloppen met programma, passe-partout en bestuurslijst verstrekt. Tenslotte de aankomst van de groepen in Raalte: dit kan met het vliegtuig of met de bus zijn. De huisvesting probeert zo snel mogelijk de gasten onder te brengen bij de gastgezinnen. Verder proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen van de gastgezinnen. Mede namens Claudia wens ik u alvast fijne feestdagen en een gezond Jolinde Euren voorzitter commissie Huisvesting

6 FESTIVAL NIEUWSBRIEF Pagina 5 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 3e jaargang December 2008 Nieuws van de commissie Buitenlandse Contacten Even voorstellen: mijn naam is Eeuwe Meinsma. Ik woon met mijn gezin in Wijhe. Sinds 2005 zijn wij gastgezin en vanaf 2006 heb ik Wim de Croon geholpen binnen de commissie buitenlandse contacten. Wim heeft na het festival van dit jaar aangegeven te stoppen met zijn werkzaamheden binnen het Salland Festival. Dit is spijtig voor het Festival en vooral voor de commissie buitenlandse contacten, maar we hebben begrip voor zijn besluit. Na zo veel jaren actief te zijn geweest binnen het Festival, tot aan een Koninklijke Onderscheiding, komt er een tijd van gaan. Via deze weg wil ik Wim nogmaals hartelijk bedanken voor al wat hij voor het Festival heeft betekend. De voorbereidingen voor het 33 e festival in 2009 lopen voor de commissie buitenlandse contacten al weer volop. Sinds september ben ik bezig met het leggen van contacten met groepen uit vele landen. De stand van zaken is momenteel als volgt. Met een universiteitsgroep uit Warschau (Polen) hebben we reeds een contract gesloten. De contacten met een groep uit Udmurtië (een republiek in midden Rusland) zien er goed uit. Samen met het festival in Warffum zijn er contacten met een groep uit Peru en Nigeria. Dit ziet er ook goed uit. Verder zijn er contacten met groepen uit Israel, Griekenland, Spanje, Moldavië en Macedonië. Dit moet nog verder worden uitgewerkt. Daarnaast hebben de Hoolter Daansers contact met een groep uit Zweden en Roemenië. Misschien dat we hier ook mee kunnen samenwerken. Al met al toch goede vooruitzichten om 7 goede groepen naar Raalte te laten komen voor ons 33 e Salland Festival. Eeuwe Meinsma voorzitter commissie Buitenlandse Contacten

7 Nieuws van de commissie Sponsoring Ieder jaar zijn er weer ontzettend veel bedrijven in Raalte en omstreken, die het festival een warm hart toedragen. Natuurlijk zijn wij hier ontzettend blij mee, want zonder deze sponsorgelden/ diensten kan het festival niet. Samen met de meiden van de Landstede doen wij nu ons uiterste best om de sponsorenbrieven spoedig te versturen en daarna natuurlijk de vervolgacties uit te voeren. Het binden van bedrijven/organisaties aan ons festival, betekent ook dat er veel tijd en aandacht voor de sponsors moet zijn. Daarom is elke vorm van hulp, hoe klein ook, welkom. Uiteindelijk moet we samen een prachtig en memorabel festival neerzetten. Hopelijk zien wij jullie allen volgend jaar! Graag willen wij u allen gezellige feestdagen en natuurlijk een spetterend 2009 toewensen. Hopelijk wordt het Salland Festival 2009, weer een festival waar wij met veel plezier en leuke herinneringen op terug kunnen kijken. Names de sponsorcommissie, Marit Rijke FESTIVAL NIEUWSBRIEF Pagina 6 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 3e jaargang December 2008 Nieuws van de Programmacommissie Het festival van 2008 was nauwelijks voorbij of de programmacommissie had alweer allerlei ideeën voor het nieuwe festival. Natuurlijk kijken wij hierbij terug op het vorige festival en proberen hier dan ook leermomenten uit te halen en deze terug te laten komen in de organisatie van het festival in Het festival lijkt nog ontzettend ver weg, echter gaat er een grote organisatie gepaard met een dergelijk evenement. Voor de programmacommissie betekent dit; veel avondjes vergaderen, veel mailtjes en telefoontjes. En voordat wij het beseffen is het alweer juni en dan moet het programma staan. We doen dit allemaal met ontzettend veel plezier, inzet, enthousiasme en creativiteit. En zoals al gemeld is, zitten we vol ideeën en wij hopen dat in ieder geval enkele van onze ideeën daadwerkelijk tot uitvoering komen. Kortom, komt het zien in juni Natuurlijk willen wij jullie allemaal een gezellig Kerstfeest toewensen en een kleurrijk 2009!

8 Tot in 2009, Heidy, Bianca, Hilde, Rudy, Rina, Lieneke, Judith, Leonie, Marja, Maaike, Marit. Hierbij willen wij tevens van de gelegenheid gebruik maken om iedereen hele gezellige Kerstdagen te wensen en natuurlijk een gezond, gelukkig, warm en spetterend 2009!

Festival Nieuwsbrief

Festival Nieuwsbrief Pagina 1 Internationaal Folkloristisch Salland Festival 5e jaargang december 2010 Het 35 e Salland Festival is in zicht! Tijdens het sneeuwruimen in gedachten bij een zomerse activiteit. Een groter contrast

Nadere informatie

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013

Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Nieuwsbrief HCOIJ, nummer 10, december 2013 Voor iedereen die ons een warm hart toedraagt. Hier is de tiende nieuwsbrief van HCOIJ, de laatste van 2013. Boordevol leuke nieuwtjes, foto s, mededelingen

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 38 3-7-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Wat een mooi jaar hebben we achter de rug! In deze

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5

W E I D E P R A A T. Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 W E I D E P R A A T Nieuwsbrief van de Tennisclub WTC Beukersweide Uitgave: Oktober 2014, Jaargang 3 nr. 5 Van de redactie: Voor u ligt de vijfde uitgave van de Weidepraat 2014. Dit keer een compacte newsletter,

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs

Vriendelijke groeten, Claire van Lieshout en Angelique van Dooren, coördinatoren hoofdluiscontroleurs 1 Nieuwsbrief Maart 2015 Maart 2015 In dit nummer: Nieuws Stagiaire Dennis Hoofdluisvrije school Vrije dagen De Makersbuzz Moskee bezoek Carnaval 1 2 3 NIEUWS NIEUWE STAGIAIRE Hallo allemaal, Mijn naam

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

De achtste editie van de nieuwsbrief

De achtste editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 Jaargang 6 18-12-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De achtste editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 21 december t/m 1 januari: Kerstvakantie 4 januari: start

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 Beste Ouders en Verzorgers. Met enige trots presenteert de Stichting Ouderraad OBS Het Zand haar allereerste jaarverslag! Sinds 11 maart

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL

DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL DE CLUB MET DE BESTE DIXIELAND EN JAZZ OUDE STIJL SCHIEHAVEN 11 TEL. 010 476 02 12 3024 EC ROTTERDAM www.c5jazz.nl INTRO NIEUWSBRIEF U ontvangt hier de eerste nieuwsbrief van C5 Jazz. Wij gaan ook moderniseren.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 15 december 2015

Nieuwsbrief 8 15 december 2015 Nieuwsbrief 8 15 december 2015 GROEPSACTIVITEITEN Kerst op IKC de Toorts De kerstviering van vrijdag 18 december vindt dit jaar plaats op school. De dag wordt op passende wijze geopend met een viering

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar.

Hoeveel jaar ben je al lid van RWB? 14 jaar. Het seizoen zit er bijna op, het eerste speelt nog in de nacompetitie voor promotie, de jeugdtoernooien gaan beginnen en we hebben nog twee evenementen te goed om dit voetbalseizoen af te sluiten. Als

Nadere informatie

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden.

En.donderdag is het dan ook nog Hoeksteenfeestdag! De weersvoorspelling is goed en dat belooft dus ook weer een topdag te worden. CALKOENSTRAAT 15 1121XA LANDSMEER INFO-BULLETIN 19 2 juli JAARGANG 2013-2014 Vanuit de directie Op het moment dat ik mijn aandeel voor de INFO schrijf, is de vakantie echt in het vooruitzicht. Wat een

Nadere informatie

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014

Kringgesprek. Nummer 10 2013-2014 Kringgesprek Nummer 10 2013-2014 2014 Beste ouders, De voorbereidingen van de verhuizing naar het gebouw van SO De Piloot aan de Nieuwe Ommoordseweg 30 is in volle gang. Afgelopen vrijdag hebben juf Sanneke

Nadere informatie

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn.

Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. Beste allen, Dit is de laatste nieuwsbrief van 2014. Afgelopen maanden hebben we een aantal evenementen gehad waar we bij ODIN heel trots op zijn. 18 oktober: het Grote Gymfeest november: lotenverkoop

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin.

1e Kwartaal 2015. Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. www.wenumhoeve.nl 2015 Jaargang 11 Voor u ligt alweer de 11e editie van het Wenum Hoeve Bulletin. Zoals gebruikelijk een overzicht van alle activiteiten in het afgelopen jaar kort weergegeven. Uiteraard

Nadere informatie

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan!

LA SONRISA NARANJA. Het kerstfeest komt er aan! Jaargang 2 nummer 1. JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 INHOUD. 1. Kerstfeest komt er aan! NAAM BEDRIJF NIEUWSBRIEF 3 LA SONRISA NARANJA JAARGANG 6 Nummer 3 december 2014 Jaargang 2 nummer 1 Het kerstfeest komt er aan! janua- INHOUD 1. Kerstfeest komt er aan! 2. La Sonrisa Naranja op Facebook

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie

Zaken voor mannen. Verhalen van mannen met epilepsie Zaken voor mannen Verhalen van mannen met epilepsie Introductie Niet alle mannen vinden het prettig om over hun gezondheid te praten. Ieder mens is anders. Elke man met epilepsie ervaart zijn epilepsie

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur

Rietveld school art by night Donderdag 20 februari van 18.30 tot 20.30 uur Badhoevedorp, 2 februari 2014 JUBILEUMNIEUWSBRIEF 4. Dit is alweer de vierde jubileumnieuwsbrief. Het jubileumjaar is voor de helft voorbij en we kunnen wederom terugkijken op een aantal geslaagde feestelijke

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. December 2014

NIEUWSBRIEF. December 2014 NIEUWSBRIEF December 2014 Handicamp Outdoor: de vrijwilligersorganisatie die lichamelijk gehandicapten de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan avontuurlijke en betaalbare kampeervakanties, met onze

Nadere informatie

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de

Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel. Seizoen 2013/2014. Uitnodiging eindfeest: Klik hier. voor de uitnodiging voor het eindfeest van de Welkom op de eigen pagina van speelzaal @rchipel Seizoen 2013/2014 Uitnodiging eindfeest: Klik hier voor de uitnodiging voor het eindfeest van de peuterspeelzaal! * * * * * * * Uiteraard organiseren wij

Nadere informatie

Stichting Kansarme Dieren

Stichting Kansarme Dieren Stichting Kansarme Dieren Jaarverslag 2012 Algemeen De aanleiding voor het oprichten van de Stichting Kansarme Dieren (januari 2011) was de moeilijke situatie van vooral oudere en/of chronisch(e) zieke

Nadere informatie

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia.

Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Speciale editie December 2015 Nummer: 005 Barbara Foundation The Gambia Een beter leven voor de kinderen in Gambia Een terugblik op (bijna) twee jaar Barbara Foundation The Gambia. Het is alweer jaren

Nadere informatie

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden

voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden PiepKey L.C. Februari Nieuwsbrief Februari voor alle aandeelhouders, sponsors en belangstellenden In dit nummer: Zeelandhallen 1 Verslag verkoping in de Zeelandhallen Op zaterdag 26 februari hebben wij

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012

Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Peuterspeelzaal het Boemeltje en BSO Willem Eggert december 2014 2012 Beste ouder/verzorger, We zitten midden in alle decemberactiviteiten en het is heel sfeervol op de locatie. Samen met de kinderen werken

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 7 September 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten

werkt voor en met bewoners in wijken en buurten werkt voor en met bewoners in wijken en buurten Oma Geertje vertelt. 2 Welbions: we werken er allemaal. Wij zijn dé woningcorporatie van Hengelo en verhuren meer dan 13.000 woningen aan in totaal 25.000

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke

Eindevaluatie. Riga. Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Eindevaluatie Riga 2011 Begeleiders;Geert Daams en Remco Reijke Inhoud Inleiding... 3 Wat voor cijfer geef je de Riga reis?... 4 Wat was je voornaamste reden om naar Riga te gaan?... 4 Hoe heb je de heenreis

Nadere informatie

Elk kind heeft talent

Elk kind heeft talent Elk kind heeft talent Samen met ouders werken aan zo go Elk kind heeft talent en elk kind mag er zijn. Dit geldt ook voor ouders en leerkrachten. Samen met ouders werken aan zo goed mogelijk onderwijs

Nadere informatie

VRAGENLIJST. Mantelzorger

VRAGENLIJST. Mantelzorger VRAGENLIJST pagina 2 Uw ervaringen als mantelzorger zijn waardevol U zorgt voor uw partner, een familielid, een vriend of andere naaste. In deze lijst staan vragen over wat die zorg betekent voor u als

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23

Nieuwsbrief CBS t Kompas Vrijdag 3 juli 2015 nummer 23 Welkom Na de zomervakantie zien we een nieuw gezicht in groep 2, we heten Sietze Sietzema van harte welkom bij ons op school. We wensen je heel veel plezier in groep 2. Daarnaast heten we juf Margo Rottier

Nadere informatie

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014

De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 De Hoef Tennisvereniging Maart 2014 Zicht op bestuurszaken maart 2014 De lente is weer begonnen en we kunnen genieten van heerlijk voorjaarsweer. Voor veel tennissers reden genoeg om het racket weer uit

Nadere informatie

IKC Achterberg. Fijne kerstdagen en een mooi 2016. Let op we starten weer op dinsdag 5 januari half 9. Kerstvakantie van: Vrijdag 18 December

IKC Achterberg. Fijne kerstdagen en een mooi 2016. Let op we starten weer op dinsdag 5 januari half 9. Kerstvakantie van: Vrijdag 18 December IKC Achterberg 2015 K E R ST N I E U WS B R I E F Fijne kerstdagen en een mooi 2016 Team IKC Achterberg o.c Achterberg m.r Achterberg SCHOOLSCHAATSEN Ook dit jaar hebben we weer kunnen genieten van Dongen

Nadere informatie

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016

BASISSCHOOL 'DE REUZELAAR. Bovendonksestraat 24, 4741 EJ Hoeven Tel. 0165-505092. 12 mei 2016 12 mei 2016 Geranium actie Het is bijna zover. Nog een weekje en dan worden de geraniums verwacht. Vele kinderen hebben goed hun best gedaan om zoveel mogelijk geraniums te verkopen. En wij kunnen al wel

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F NR 19 N I E U W S B R I E F 26 juni 2019 Dat was het dan. De musical! We zitten lekker in de bus.. Belangrijke data Dinsdag 2 juli Schoolreisje groepen 1-2 Donderdag 4 juli Schoolreisje groepen 3 t/m 8

Nadere informatie

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet!

Gevaarlijke liefde. Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Ik geloof dat hij Ramon heet! Gevaarlijke liefde Gevaarlijke liefde In de pauze Mooi hè, Kim? Maar wel duur! Weet jij wie die jongen is? Zit hij ook bij ons op school? Als je verliefd wordt ben je in de wolken. Tegelijk voel je je

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 1 Januari 2015 Van de redactie Hallo, Een nieuw jaar en ook weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een

Nadere informatie

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat

Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat Op 1 mei 2012 begon ons Europese avontuur, we kregen te horen dat we de kans hadden om Europacup te gaan spelen. Ik sprong een gat in de lucht, dat ik dit in mijn volleybalcarrière nog mee zou maken had

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g

H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g H o n d e n s p o r t v e r e n i g i n g D e V r i j e S p r o n g Van de voorzitter. Beste hondenliefhebber(ster). Alweer de laatste nieuwsbrief voor dit jaar. Wat gaat zo n jaar toch snel. December

Nadere informatie

D R U P P E L S G E W I J S

D R U P P E L S G E W I J S B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g s e p t e m b e r 1 5 D R U P P E L S G E W I J S 1 5 m e i 2 0 1 1 KALENDER 07-09 hoofdluiscontrole 07-09 informatieavond groep 7 08-09 informatieavond groep

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren

Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen. Claudia van Loveren Leefbaarheid in de Fruithof Biddinghuizen Claudia van Loveren Ik weet nog goed dat er tijdens de modernisering van onze woningen in 2007, in de Flevopost een prijsvraag stond van de gemeente en Oost Flevoland

Nadere informatie

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel

Vlindernieuws. Belangrijke data. Personeel Vlindernieuws Belangrijke data 22-25 juni Kamp locatie Noord 2 juli: Vuurvlindermarkt locatie Noord 7-8 juli: Eindmusical groep 8 locatie West 8 juli: Eindmusical groep 8 locatie Noord 10 juli: Laatste

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Vaarboom

Nieuwsbrief De Vaarboom Oktober 2013 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is alweer vier weken bezig. We willen alle leerlingen en ouders een fijn schooljaar toewensen, waarin we weer veel Nederlands zullen leren. Een speciaal

Nadere informatie

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8

KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8 Z E L F S T A N D I G I N O N T W I K K E L I N G KBS De Borgh Nieuwsbrief december NB 2016 Nr 8 Inhoudsopgave: Kerstmis Kerstviering op De Borgh Lichtpuntjes NB Kerstviering, Kerstvakantie, Inval bij

Nadere informatie

We gaan weer beginnen!

We gaan weer beginnen! Nieuwsbrief van CNS-basisschool Juliana Halderweg 43-45 6721 ZJ Bennekom info@juliana.cnsede.nl www.juliana.cnsede.nl 21 augustus 2015 We gaan weer beginnen! Komende maandag ontvangen we als team van CNS-basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Mededelingen:

Nieuwsbrief. Mededelingen: Nieuwsbrief 06-11-2014 Schooljaar 2014-2015 Mededelingen: Sinterklaas Vorige week woensdag hebben de kinderen van groep 1 t/m 4 met veel plezier in de schatkamer van Sinterklaas aangegeven welk cadeautje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Nieuwsbrief december 2015 Openingswoord van de voorzitter Geachte lezer, Hierbij onze 2e nieuwsbrief van de EHBO vereniging Westerbork. In deze nieuwsbrief staan de activiteiten die geweest zijn en die

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016

MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 MAANDINFORMATIE JANUARI 2016 Fijne feestdagen Een gelukkig en gezond 2016 OBS Het Startblok Burgemeester van Haarenlaan 871 Telefoon: 010-4737889 AGENDA JANUARI Week 02 Ma 04 1 e schooldag nieuwe kalenderjaar

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 3 4 januari 2015 Alweer de derde nieuwsbrief van de kleine Nicolaas en de eerste in 2015. Wij willen graag alle kinderen en ouders een heel gelukkig nieuwjaar wensen.

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014

Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Nieuwsbrief De Taaltuin maart 2014 Beste ouders We knipperen met onze ogen en het is alweer maart. De afgelopen maanden hebben we een hoop activiteiten achter de rug. Sinterklaas is op bezoek geweest,

Nadere informatie

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren'

Vragen bij het prentenboek 'De tovenaar die vergat te toveren' De tovenaar tovert De verhalenvertelster vertelt Wat zou een tovenaar allemaal kunnen toveren? Hoe zouden de kinderen zich voelen? Waar zie je dat aan? Is de tovenaar blij/ boos/ verdrietig of bang? Hoe

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein

Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015. Auteur: Wendy Verkerk- Klein Jaarverslag Stichting jij bent TOV! 2015 Auteur: Wendy Verkerk- Klein Voorwoord Voor u ligt het eerste jaarverslag van TOV te Tiel. Februari 2015 is stichting Jij bent TOV opgericht waardoor we dit jaar

Nadere informatie

D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94

D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 D.O.S. Pasteurzaal Pasteurweg 94 Schoonhoven. Tel. 0182-384408 DOS nieuwsflitsen is een uitgave van DOSgymnastiekvereniging in Schoonhoven. Verschijnt 4x per jaar OPGERICHT OP 20 AUGUSTUS 1920 - GOEDGEKEURD

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni

MAANDAG 30 mei. DINSDAG 31 mei. WOENSDAG 1 juni. DONDERDAG 2 juni WEEKKAART 30 mei 3 juni 2016 www.prinsesirene.nl teamvergadering MAANDAG 30 mei DINSDAG 31 mei Ouderavond WOENSDAG 1 juni DONDERDAG 2 juni VRIJDAG 3 juni Jaarstudiedag - Alle kinderen zijn vrij!!! Start

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Bovensmilde haalt de wereld in huis Word gastgezin van het SIVO-festival!

Bovensmilde haalt de wereld in huis Word gastgezin van het SIVO-festival! Bovensmilde haalt de wereld in huis Word gastgezin van het SIVO-festival! Het SIVO Wereld Dans- en Muziekfestival, dat t/m 2016 in Odoorn werd gehouden, was het grootste folklorefestival van Nederland

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1

NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 NIEUWSBRIEF, 1 E JAARGANG, NUMMER 1 Stichting SIS Steun in Spaanse asielen Dit is de eerste nieuwsbrief van Stichting S.I.S. Met de nieuwsbrief willen wij u extra informatie geven over het door ons ondersteunde

Nadere informatie

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat.

De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. Hoofdredactie: Paul Meekhof mei / juni 2015 Pagina s : 10 NR 4 De foto hierboven laat het eigenlijk al zien, waar dit nummer overgaat. De herdenking van afgelopen 4 mei en de viering van 5 mei. Voor het

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons januari 2015. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons januari 2015 Luc Timmers Gezelligheid kent geen tijd Is het alweer 2015? Wat vliegt de tijd hé? Logisch toch? Ooit spaghetti de kop boven het maaiveld uit zien steken? Nou dan!

Nadere informatie

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur

J U N I 2 0 1 4. Tevens maken wij graag van deze gelegenheid gebruik om u een fijne zomer(vakantie) te wensen! Hartelijke groeten, Het Cucu bestuur J U N I 2 0 1 4 Beste nieuwsbrieflezers, De zomer is in volle gang, het Oranje elftal heeft zichzelf de groepsfase door geschopt en ook Cucu gaat voortvarend door met haar activiteiten. In deze nieuwsbrief

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie