Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden December 2015 Jaargang 2, nummer 3 (9 pagina s) Adres Trainingslocatie: Burgemeester Norbruislaan 680 Postcode: 3555 EZ te Utrecht Tel: ( na uur) info@kcurv.nl (Let op dit is geen postadres) Inhoud Inleiding 1 Eindejaar & advies 2/4 Terugblik op evenementen 4/6 Cursussen Algemene mededelingen 7/9 Eindejaar & advies Cursussen 2016 Overzicht start cursussen begin 2016 Beste Leden van de URV, Onderstaand alweer de laatste nieuwsbrief van dit jaar. Namens de URV wensen wij u allereerst veel leesplezier en tevens erg fijne feestdagen en een sportief 2016! Let op! In verband met de feestdagen is de URV gesloten van 20 december t/m 3 januari. We heten iedereen van harte welkom op onze nieuwjaarsreceptie op vrijdag 22 januari van tot uur. Het jaar loopt bijna ten einde. In deze nieuwsbrief besteden we dus wat extra aandacht aan het vuurwerk en geven we wat ander kynologisch advies. Ook kijken we terug op een aantal leuke evenementen die de afgelopen tijd bij de URV hebben plaatsgevonden en blikken we vooruit op het nieuwe training seizoen dat in 2016 begint. Deze nieuwsbrief sluiten we af met wat algemene mededelingen en een oproep om mee te doen aan een enquête waarbij u inzicht kunt krijgen in of uw hond overgewicht heeft. De nieuwsbrief sturen we per en plaatsen we ook op onze website: Wanneer u de nieuwsbrief niet wilt ontvangen stuur dan een naar: ledenadministratie@kcurv.nl. Heeft u zelf kopij of ideeën voor de nieuwsbrief dan moedigen wij dat zeker aan, dit naar: redactie@kcurv.nl Wij wensen u veel leesplezier en zien u graag weer op het veld! Algemene mededelingen en terugblik op evenementen Het bestuur Voorzitter & Facilitaire diensten Tineke van Asselt voorzitter@kcurv.nl Secretaris Eva Sterk secretariaat@kcurv.nl Penningmeester Fred Menkveld penningmeester@kcurv.nl PR & Workshops Tessa Verhallen redactie@kcurv.nl Evenementen Monique du Bois workshops@kcurv.nl Cursistencontact & Alg. zaken Marlou Olij-Schröder info@kcurv.nl Overig Ledenadministratie Petra Zorn ledenadministratie@kcurv.nl

2 Nieuwsbrief URV Pagina 2 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 2 van 9 Eindejaar & advies De kerstdagen en oud- en nieuwjaar staan voor de deur. Dagen vol met gezelligheid, maar tevens dagen die ook gevaren voor onze honden met zich mee kunnen brengen in de vorm van vergiftigingen en/of verwondingen. We noemen hier een paar typische vormen van verwondingen en vergiftigingen die vooral tijdens de decembermaand een risico vormen: Vuurwerk Vooral siervuurwerk is mooi om naar te kijken, maar met knalvuurwerk zijn onze huisdieren een heel stuk minder blij. Als jouw hond bang voor vuurwerk is, houd hem de laatste dagen van het jaar dan aangelijnd. Een hond in paniek hoort jou niet meer, neem dus vooral geen risico! Laat je hond bij voorkeur uit in een rustige omgeving waar de knallen minder hoorbaar zijn en vermijd zo veel mogelijk de plekken waar de jeugd vuurwerk afsteekt. Laat je hond tijdens de jaarwisseling niet alleen en creëer een veilige plek voor hem waar hij kan wegkruipen. Doe de gordijnen dicht en zet het geluid van de televisie of de muziek wat harder. Je kunt de hond eventueel helpen door hem ondersteunende medicatie te geven. Kies voor een middel waarbij de hond rustiger wordt, maar wel alert blijft en vermijd de zogenaamde tranquilizers. Hierdoor wordt de hond sloom en kan zich niet meer bewegen, maar het geluid dringt nog net zo hard binnen en de angst is net zo hevig. Laat je vooral adviseren door de dierenarts in de keuze van de ondersteunende medicatie. Indien blijkt dat je hond erg angstig is tijdens de jaarwisseling, kun je gedragstherapie overwegen. Het kan best een tijd duren voordat de therapie aanslaat. Het is daarom aan te bevelen hier na de jaarwisseling mee te gaan beginnen zodat je hond voor 2017 beter is voorbereid.

3 Nieuwsbrief URV Pagina 3 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 3 van 9 Kerstballen De meeste kerstballen bestaan uit glas. Daardoor zijn deze gevaarlijk als jouw hond ze binnen krijgt. Daarnaast kunnen ze lelijke verwondingen veroorzaken aan de voetzolen. Weet je dat er onbreekbare kerstballen bestaan die nauwelijks van glazen kerstballen te onderscheiden zijn? Deze zijn aan te raden. Lamellen en andere kerstversiering Deze versieringen vormen vaak een uitdaging voor huisdieren. Vaak bevatten ze glas of andere snijdende producten. Blijf daarom alert, want een ongeluk zit in een klein hoekje. Engelenhaar Engelenhaar ziet er heel leuk uit in de kerstboom of bij de kerststal. Maar engelenhaar bevat glasvezel wat heel schadelijk is wanneer de hond dit opeet! Dennennaalden Dennennaalden bevatten een harslaagje waardoor ze gemakkelijk in de vacht van de hond kruipen of hun voetzolen binnen dringen. Controleer je hond daarom dagelijks op dennennaalden. Chocolade In chocolade zit theobromine (een methylxanthine), een stof waar honden niet tegen kunnen. Als een hond (teveel) chocolade gegeten heeft kan hij last krijgen van hyperactiviteit, maag-darmklachten, krampen en toevallen. Een enkele keer kan door een hartritmestoornis zelfs plotseling de dood intreden. De hoeveelheid chocolade, waarbij het dier in levensgevaar kan komen is sterk afhankelijk van de chocolade. Het is ook afhankelijk van het type hond. Bij een hond van 10 kilogram is de inname van 300 gram melkchocolade gevaarlijk en bij pure chocolade zelfs al bij 100 gram. Aangezien er geen specifiek antigif bestaat is het advies om altijd de dierenarts te raadplegen als jouw hond chocolade gegeten heeft. Hulst (Ilex aquifolium) Om vergiftigingsverschijnselen te krijgen moet de hond flink wat hulst en dan m.n. de bessen van de hulst opeten. Toch komt deze vergiftiging in de decembermaand geregeld voor. De hond produceert een overmatige hoeveelheid speeksel, braakt en raakt aan de diarree. Daarnaast wil hij vaak niet eten. Meestal gaan deze symptomen vanzelf voorbij, maar het is zeker verstandig met je dierenarts te overleggen.

4 Nieuwsbrief URV Pagina 4 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 4 van 9 Kerstster (Euphorbia pulcherrima) Bij het opeten van de kerstster zullen er over het algemeen klachten ontstaan zoals een overmatige hoeveelheid speeksel, braken en diarree. De hond is vaak sloom en wil niet eten. Meestal gaat dit vanzelf over, maar het is zeker verstandig om de dierenarts te raadplegen. Kerstroos (Helleborus niger) De Kerstroos is flink giftig en bevat natuurlijke hartglycosiden die het hart krachtiger laten kloppen. Behalve darmklachten kunnen ook hersenverschijnselen optreden, zoals sufheid en verlamming. Bovendien kunnen er hartritmestoornissen optreden. Raadpleeg daarom altijd je dierenarts wanneer uw hond van een kerstroos gegeten heeft. Bovenstaande stuk is gebaseerd op informatie van Monique du Bois Terugblik op evenementen Hooperwedstrijden De eerste drie (oefen) hooperwedstrijden hebben inmiddels plaatsgevonden. De laatste vond plaats op 11 december bij de Winner. Het was wederom een enorm succes! Hoopers is vanaf mei 2014 in Nederland geïntroduceerd en wordt sinds maart 2015 bij de URV gegeven. Het is een nieuwe sport in ontwikkeling en voor de URV een geslaagd jaar. Hoopers is voor alle honden geschikt. De sport bestaat uit een stuk coördinatie tussen hond en baas, het zelfstandig leren denken van de hond en het optimaal ontwikkelen van de communicatie tussen hond en baas.

5 Nieuwsbrief URV Pagina 5 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 5 van 9 De drie oefenwedstrijden zijn georganiseerd om in 2016 een goed lopend wedstrijd seizoen in te kunnen gaan. Daarnaast was het de bedoeling om te kijken waar we tegen aan lopen in het ontwikkelen van de sport en het opleiden van de keurmeesters. De URV is vanaf het begin betrokken geweest bij het ontwikkelen van Hoopers in Nederland. Het is erg leuk om aan het begin van de ontwikkelingen te staan en de wedstrijden zijn in een gemoedelijke, gezellige sfeer verlopen. Verschillende leden hebben aan de wedstrijd(en) deelgenomen. In 2016 willen we een net zo geslaagd jaar neer gaan zetten met een focus op het verbeteren van de band tussen hond en baas. Ook willen we bij De Utrecht, de hondenshow in Nieuwegein op 9 en 10 april 2016, een demo en workshop gaan geven. Tineke van Asselt FCI Obedience wedstrijd 18 oktober 2015 Voor het eerst sinds lange tijd stond er weer een FCI Obedience wedstrijd (voorheen G&G) op de kalender bij de URV. Deze wedstrijd was gepland voor 18 oktober. FCI Obedience is de wedstrijd sport van de gehoorzaamheid. Voor meer uitleg hierover kijk op Voor de wedstrijd hadden we op zaterdag 3 ringen opgezet. 2 Wedstrijdringen en 1 trainingsring, dit voor de deelnemers die wel willen oefenen in wedstrijd omgeving maar nog met voer willen belonen (wat niet mag in de wedstrijdring). Op zondagochtend waren we vroeg aanwezig om de ringen te controleren en de laatste spullen klaar te zetten voor de wedstrijd. Dankzij de hulp van onze medewerkers waren we ruim op tijd klaar om de overige deelnemers te ontvangen. We hadden in totaal (inclusief de trainingsring) 42 deelnemers; niet super veel, maar tevreden over het aantal. Om 9.00 uur begon de wedstrijd met de gezamenlijke oefeningen. Dit is voor de beginners klasse hun gedrag ten aanzien van andere honden en 2 minuten af en blijf op 20 meter afstand. Voor de klasse 1, 2 minuten af en blijf uit zicht, voor klasse 2, 1 minuut zit op 20 meter en voor klasse 3, 2 minuten zit uit zicht en voor klasse 4, af uit zicht. Nadat alle gezamenlijke oefeningen geweest waren, gingen de individuele oefeningen van start per klasse. Iedere deelnemer wordt door de ringsteward door alle oefeningen heen gepraat, terwijl de keurmeester na iedere oefening de behaalde punten noteert. Voor iedere combinatie geldt dat ze een ochtend en middag programma dienen te lopen. Er worden dan in de ochtend 4 oefeningen gedaan (naast de gezamenlijke oefeningen) en in de middag de overige 4 of 5 oefeningen. Toen iedere combinatie het ochtend programma afgrond had, kregen we een welverdiende lunch; bereid door de vrijwillige barmedewerkers (waarvoor dank). Na de lunch zijn we verder gegaan met het middag programma. Hier werden onder andere de oefening apport over de horde gedaan, het apport met richting en het volgen. Nadat iedere combinatie zijn middagprogramma had gedaan, werden nog een paar oefeningen voorgedaan van het nieuwe reglement dat in 2016 ingaat ( ).

6 Nieuwsbrief URV Pagina 6 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 6 van 9 Hierdoor had het secretariaat de tijd om alle uitslagen te verwerken en de stand op te maken voor de prijsuitreiking. De prijsuitreiking werd verricht door Tessa van het bestuur. Na de prijsuitreiking hebben we met z n allen nog even opgeruimd zodat er op maandag weer gewoon getraind kon worden. Wil je ook graag een keer kijken of meehelpen met een FCI-Obedience wedstrijd? Op 5 juni 2016 hebben we de volgende wedstrijd. Hierbij wil ik nogmaals alle vrijwilligers bedanken die geholpen hebben. Wil je meer weten over deze sport kom gerust een keer kijken op vrijdag avond. We beginnen weer op 22 januari Sjoerd Sijmonsma Lezing Vuurwerkangst Op dinsdag 3 november hield Willy van der Veldt (therapeut) een interessante lezing over angst bij honden, met als hoofdthema vuurwerkangst. Deze lezing werd aangevuld door dierenarts Evelien van der Waa; zij besprak verschillende medicijnen die voorgeschreven worden bij vuurwerkangst. Eerst werd dieper ingegaan op de verschillende soorten angst en dan met name hoe je met angstige honden om moet gaan. Vervolgens een aantal mogelijkheden om je hond te steunen mocht die last hebben van bijvoorbeeld vuurwerkangst of angst voor onweer. Naast verschillende trainingen en gedragsmodificatie opties werden ook medicijnen die gebruikt worden bij verschillende vormen van angst besproken, met een extra verdieping van homeopathische medicijnen. Dit varieerde van de wat bekendere bach bloesem tot verschillende voedingssupplementen die je eventueel aan de voeding van je hond kan toevoegen. Wat vooral belangrijk is, is het ruim op tijd ingrijpen. Er moet al ruim voor de vuurwerkperiode begonnen worden met training en deze training moet je eigenlijk ook het gehele jaar herhalen. Training kan bijvoorbeeld zijn het gebruiken van een (kwalitatief goede) cd met vuurwerkgeluiden. Mocht je hond (veel) last hebben van vuurwerkangst of een andere vorm van angst, dan is het altijd verstandig om een gedragstherapeut om advies te vragen bij het opstellen van een trainings- of behandelplan. Eva Sterk

7 Nieuwsbrief URV Pagina 7 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 7 van 9 Overzicht startende cursussen in 2016: Zowel de puppen en pubers en de ringtraining op maandagavond, als de oriëntatie cursus op zaterdagochtend, lopen het gehele jaar door, m.u.v. de kerstvakantie. De funclass op woensdag avond start in 2016 weer zodra het s avonds weer licht is. De volgende cursussen gaan volgend jaar weer van start: Maandagavond 29 Februari Flyball, coördinator/trainer: Carla Voorneveld. Dinsdagavond 1 Maart Speuren voor beginners, coördinator/trainer: Ed van Renswoude. Woensdagavond 20 Januari Hoopers, coördinator/trainer: Tineke van Asselt. Woensdagavond 20 Januari Basis cursus, coördinator/trainer: Mireille Reinders Woensdagavond 2 Maart Basis cursus, coördinator/trainer: Annet van de Sande. Woensdagavond 9 Maart EG en VEG, coördinator/trainer: Marco Alkema. Donderdagavond 3 Maart Agility, coördinator/trainer: Esther de Groot. Vrijdagavond 22 Januari, FCI Obedience, coördinator/trainer: Sjoerd Sijmonsma. Vrijdagavond 22 Januari, Foundation Class, coördinator/trainer: Marjolein van Rotterdam. Zaterdag 5 Maart, Speuren voor gevorderden, coördinator/trainer: Ed van Renswoude. Algemene mededelingen: Dierenarts De dierenarts komt twee keer per jaar op de URV, meestal in oktober en in de periode april/mei, en geeft de leden niet alleen korting op het inenten van honden, maar ook op het inenten van katten en konijnen. In het geval dat je jouw kat of konijn wil laten inenten, zul je dat wel van te voren door moeten geven. De URV heeft als extra service naar de leden toe georganiseerd dat men dan ook voordelig vlooienmiddelen en wormpillen kan aanschaffen. Banster Een paar maanden geleden werd ik benaderd door onze penningmeester Fred met de vraag of ik er iets voor voelde om een online pakket te gaan gebruiken voor de leden en cursusadministratie. De reden hiervoor was onder andere dat de gehele administratie nu door een persoon gedaan werd, en ook nog eens in een systeem waar niet iedereen mee overweg kan (Access). Daarmee was ik natuurlijk een risico: zou ik tegen een bus lopen (ik ben het niet van plan, maar je weet het niet) dan zou de hele administratie in een klap op zijn gat liggen. Dat willen we natuurlijk niet. Ik had al eens een poging gedaan om de ledenadministratie in Davilex te krijgen en daar had ik geen positieve ervaringen mee, maar ik snapte de reden van de vraag heel goed. Samen hebben we wat systemen bekeken en kwamen we uiteindelijk uit op het online systeem Banster. Dit is eigenlijk alleen voor een ledenadministratie, maar dankzij de hulp van de medewerkers van Banster hebben we dit omgetoverd, zodat we ook de cursusadministratie hierin op kunnen zetten. Nieuwe leden kunnen zich online aanmelden en bestaande leden kunnen zich inschrijven voor cursussen. (In Banster heet dit een Evenement.) Maar ook kunt u als lid, zelf uw eigen

8 Nieuwsbrief URV Pagina 8 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 8 van 9 gegevens of die van uw hond(en) aanpassen. De instructeurs kunnen inloggen en kijken wie zich hebben ingeschreven voor de cursus die zij geven. Zij kunnen hun cursisten ook via Banster een of SMS sturen. Grappig is dat, terwijl we bezig zijn om te kijken of dit systeem voor onze vereniging geschikt is, blijkt tegelijkertijd de Apeldoornse Kynologen Club hier ook mee bezig te zijn! Zij gaan op hele korte termijn de ledenadministratie invoeren in dit systeem. Bij ons moet er nog een en ander ingericht worden, maar dat we in 2016 over gaan is zeker. Ik heb er in elk geval zin in! Groet, Petra Leden- en cursistenadministratie Facebook De facebook site wordt steeds meer gebruikt in de communicatie met leden. Zo kun je op facebook lezen of een les wel of niet doorgaat, wanneer het nieuwe seizoen aanvangt en daarnaast worden allerlei weetjes over honden gepubliceerd. Ook wordt er via facebook verspreid wat er allemaal op de URV gebeurt. Facebook is behalve een communicatiemiddel, ook een leuk laagdrempelig middel om elkaar beter te leren kennen en de onderlinge band en kennis over honden te vergroten. Dit proberen we o.a. te doen door foto s of korte filmpjes van trainende honden op facebook te zetten. Hondenshow De Utrecht Al jaren organiseert de URV een keer in de twee jaar de grootste hondententoonstelling van de provincie Utrecht. Op 9 en 10 april 2016 vindt deze weer plaats in de Beursfabriek in Nieuwegein. Zie de webpagina: Het zullen twee volle dagen zijn met alle rassen die je maar tegen kunt komen. Er komen zelfs mensen uit het buitenland naar de show; evenals de keurmeesters verdeeld over Europa komen om honden te keuren. De dag voor de show zijn we druk met alle voorbereidingen; de tribune, de ringen om de exposanten te laten showen, het in elkaar zetten van kraampjes, het inrichten van de erering enzovoorts. We kunnen hierbij alle hulp gebruiken. Wil je een keer een show meemaken en daarbij ook nog je handen uit de mouwen steken dan kun je je opgeven voor een dag of een dagdeel. Graag via: voorzitter@kcurv.nl Extra hulp is welkom Het organiseren van evenementen kost tijd en daarbij is extra hulp welkom. Vrijwilligers worden ingezet voor allerlei evenementen zoals clubdagen, wedstrijden en workshops. Door de steun en helpende hand van vrijwilligers proberen we gezamenlijk de evenementen en wedstrijden zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Als je wat voor de vereniging wilt doen, laat dan wat van je horen via info@kcurv.nl of geef het aan een van de bestuursleden door aan als je bij de vereniging bent.

9 Nieuwsbrief URV Pagina 9 van 9 Nieuwsbrief URV Pagina 9 van 9 Afgraven van veld Volgend jaar april/mei wordt het veld naast het URV afgegraven voor cricket. De bestrating wordt in die hoek doorgetrokken. We hopen erop dat er dan nieuwe containers voor de URV beschikbaar worden gesteld. Tot slot: Enquête overgewicht bij honden Beste hondenliefhebbers, Mijn naam is Niels Blees en ik ben masterstudent Diergeneeskunde van Gezelschapsdieren aan de Universiteit van Utrecht. Op dit moment ben ik bezig met mijn onderzoek, waarbij ik kijk in hoeverre overgewicht bij honden voorkomt en ook wil kijken of er factoren zijn, zoals de leeftijd van de honden en de hoeveelheid beweging van de honden, die een duidelijke koppeling hebben met overgewicht. Met behulp van een enquête wil ik deze factoren proberen te bepalen. Ook wordt met de enquête gekeken in hoeverre hondeneigenaren bereid zijn om professionele hulp in te schakelen bij een afvaltraject. Ik heb zoveel mogelijk honden nodig voor dit onderzoek, en mijn verzoek is dan ook of u de enquête zou willen invullen. U zal mij daar erg mee helpen! De ingevulde enquêtes kunt u opsturen naar mijn adres: n.r.blees@students.uu.nl Tot slot zou ik u ook willen vragen om twee foto's van uw hond(en) op te sturen, eentje die vanaf de zijkant is genomen en eentje die van bovenaf is genomen. Dit laatste is echter optioneel, omdat ik al erg blij ben met een ingevulde enquête! Alvast bedankt voor uw moeite! Vriendelijke groeten, Niels Blees Voor het gemak is de enquête aan deze nieuwsbrief apart toegevoegd, zodat je het ingevuld op kan sturen naar het adres van Niels.

Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden

Nieuwsbrief Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden A pril 2017 Jaargang 4, nummer 2 ( 6 pagina s) Adres Trainingslocatie: Burgemeester Norbruislaan 680 Postcode: 3555 EZ te Utrecht Tel:

Nadere informatie

Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden

Nieuwsbrief Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden Augustus 2015 Jaargang 2, nummer 2 ( 8 pagina s) Adres Trainingslocatie: Burgemeester Norbruislaan 680 Postcode: 3555 EZ te Utrecht Tel:

Nadere informatie

Nieuwsbrief December 2015 Dierenkliniek Goeree Overflakkee

Nieuwsbrief December 2015 Dierenkliniek Goeree Overflakkee Zorg met Passie voor uw Huisdier; 'Samen Beter' Nieuwsbrief December 2015 Dierenkliniek Goeree Overflakkee De maand december is weer begonnen en zoals altijd is dit een drukke tijd, waar veel 'feestdagen'

Nadere informatie

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl

Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 Mail:hondenschool sammie@gmail.co Website: www.hondenschool -utrecht.nl Nieuwsbrief Juni Mail:hondenschool sammie@gmail.co m ol -utrecht.nl sammie nog niet dan snel.. Eindelijk is dan de zomer aangebroken. gaat ook in de zomer gewoon door.. Juni Chipmaand: Ook in 2013 staat

Nadere informatie

Fijne feestdagen voor u en uw huisdier!

Fijne feestdagen voor u en uw huisdier! Fijne feestdagen voor u en uw huisdier! 2014 loopt op zijn einde, en in december breekt de tijd van feestdagen en vuurwerk weer aan. Een gezellige tijd voor de mens, maar veel huisdieren zullen het minder

Nadere informatie

Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden

Nieuwsbrief Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden Nieuwsbrief "Utrechtse Rashonden Vereniging ook voor niet rashonden Maart 2015 Jaargang 2, nummer 1 (6 pagina s) Adres Trainingslocatie: Burgemeester Norbruislaan 680 Postcode: 3555 EZ te Utrecht Tel:

Nadere informatie

Wat wordt er besproken?

Wat wordt er besproken? Op maandag avond 24-11-14 is er in de praktijk een geweldig leuke lezing geweest over vuurwerk angst! Het was een groot succes met veel gezellige en vooral geïnteresseerde deelnemers, we willen deze dan

Nadere informatie

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Tinley Gedragstherapie voor Dieren verkoopt al jaren de Gedragstherapie CD met geluiden van vuurwerk en onweer. De cd is een hulpmiddel om huisdieren

Nadere informatie

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is.

De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008. Het wonder komt ongemerkt je geest binnen wanneer die even pas op de plaats maakt en stil is. De Robijn Nieuwsbrief Januari 2008 Lieve mensen, Allereerst wens ik iedereen een vreugdevol nieuw jaar toe. Misschien begin je dit jaar met de beste voornemens, zoals altijd en heb je bewust gekeken naar

Nadere informatie

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst (versie december 2015) Tinley verkoopt al jaren de Gedragstherapie CD met geluiden van vuurwerk en onweer. Dit is een hulpmiddel om huisdieren te leren

Nadere informatie

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst

Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Deskundig antwoord op uw vragen over vuurwerkangst Tinley verkoopt al jaren de Gedragstherapie CD met geluiden van vuurwerk en onweer. Dit is een hulpmiddel om huisdieren te leren wennen aan geluiden van

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal

Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Uitslag Heuvelrug deel I Veenendaal Deze wedstrijd is niet door zwemmers van Aquarijn gezwommen.. dus geen uitslag Het Merwestein Gala Van allerlei over het Merwestein Zwemgala (door Janien Kamperman en

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld

Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016. EHBO Rossum en EHBO Saasveld Programmaboekje EHBO-seizoen 2015-2016 EHBO Rossum en EHBO Saasveld In dit boekje: Bestuurssamenstelling EHBO Rossum Bestuurssamenstelling EHBO Saasveld Informatie over Jeugd EHBO Planning EHBO Rossum

Nadere informatie

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren

Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Nieuwsbrief 4 - April 2015 In dit nummer: Clubkampioenschappen TOZ Jeugd en Senioren Commissieleden gezocht! Veranderingen rondom training Baanbezetting Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA) Verslag

Nadere informatie

De geest creëert, voeding compenseert

De geest creëert, voeding compenseert De geest creëert, voeding compenseert Inhoud van deze nieuwsbrief Mededelingen De geest creëert, voeding compenseert Over mijn lijk Nieuw leven Oefenen Nieuw op mijn site Activiteiten Activiteiten van

Nadere informatie

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl

Sportdag Hartenaas. De schoolgids vindt u op onze website. www.hartenaas.nl 1 6 j u n i 2 0 1 4 Sportdag Hartenaas 1 Sportdag Hartenaas Op vrijdag 20 juni 2014 vindt de jaarlijkse sportdag van Hartenaas plaats (mocht het deze dag erg slecht weer zijn, dan wordt de sportdag verplaatst

Nadere informatie

De achtste editie van de nieuwsbrief

De achtste editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 8 Jaargang 6 18-12-2015 www.olivijn.almere-speciaal.nl De achtste editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 21 december t/m 1 januari: Kerstvakantie 4 januari: start

Nadere informatie

Of kijk op de site van www.pootjes.org bij konijnen en lezingen voor meer informatie.

Of kijk op de site van www.pootjes.org bij konijnen en lezingen voor meer informatie. & POOTJES NIEUWSBRIEF DOKS & POOTJES maart 2012 Jaargang 1, nummer 1 Hondentrimsalon DOKS Hinke Vlasma mr. J.P. Miedemastr. 50 9103NG Dokkum 06-47871226 doks@live.nl www.trimsalondoks.nl Even voorstellen

Nadere informatie

Plat kalle kinne vae neet zoeë good, mer vastelaovendj zitj os in ut bloöd!

Plat kalle kinne vae neet zoeë good, mer vastelaovendj zitj os in ut bloöd! Nieuwsbrief 9 16-01-2014 Welkom Op maandag 5 januari is Sem Stultjens gestart in groep 1/2. We wensen hem heel veel succes en plezier op de Bongerd! Uitroeping Carnaval Op dinsdag 6 januari zijn Prins

Nadere informatie

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016!

Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Nieuwsbrief 7 11-12-2015 Namens het team van basisschool de Bongerd wensen wij u alvast hele fijne kerstdagen en een goed en gezond 2016! Sinterklaas Op vrijdag 4 december hebben we samen met basisschool

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer.

Concreet: laad het paard af om te rijden, geen contact met andere paarden, ook de ruiter niet en na het rijden rechtstreeks terug naar de trailer. Beste leden, Voor jullie weer een nieuwe nieuwsbrief, met nieuws en ouds! Rhinopneumonie Zoals jullie allemaal wellicht al weten hebben we de lessen hervat nadat de KNHS meldde dat er na zaterdag 3 maart

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015

Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 Dorpshuis de Utwyk M. Smitstraat 27, 9072 AL Nij Altoenae. Tel (0518)402753 Nieuwsbrief voor het seizoen 2014-2015 We staan weer voor een nieuw seizoen en als bestuur en activiteitencommissie kijken we

Nadere informatie

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF

* NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * NIEUWSBRIEF * VALENTINO Helaas hebben wij vorige week afscheid moeten nemen van ons manegepaard Valentino. Nadat hij opnieuw last kreeg van een peesblessure hebben wij helaas

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

PRAKTISCH VUURWERK. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n. www.licg.nl over houden van huisdieren

PRAKTISCH VUURWERK. l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n. www.licg.nl over houden van huisdieren PRAKTISCH VUURWERK l a n d e l i j k i n f o r m a t i e c e n t r u m g e z e l s c h a p s d i e r e n over houden van huisdieren Heel wat huisdieren, en vooral honden en katten, zijn bang voor vuurwerk.

Nadere informatie

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw

donderdag 22 januari: 14.30 uur: teamvergadering vrijdag 23 januari: groep 3-4: Heemkundegebouw B a s i s s c h o o l D e R e g e n b o o g 1 6 j a n u a r i 2 0 1 5 B a s i s s c h o o l d e r R e g e n b o o g 1 5 m e i 2 0 1 1 IN DIT NUMMER: KALENDER 1 NIEUWS VAN DE DIRECTIE 1 2 KALENDER Maandag

Nadere informatie

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden!

NIEUWSFLITS. De verbouwing op het nieuwe adres is nog in volle gang maar het beloofd helemaal geweldig te worden! NIEUWSFLITS Augustus 2015 Beste ouders/verzorgers en leden, Het is alweer augustus 2015, de zomervakantie vliegt voorbij. En wat is er een hoop gebeurd in de afgelopen weken. Wij hebben afscheid genomen

Nadere informatie

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D)

Offener Internationaler Stadtwerke- Cup 15 Hamm (D) NIEUWSBRIEF SEPTEMBER Seizoen 2015-2016 Hallo allemaal! De eerste weken zitten er weer op en alles draait weer alsof het nooit vakantie is geweest! Iedereen is lekker uitgerust in de vakantie en we kunnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei

Algemene ledenvergadering. Clubdag 10 mei Let op! 26 april a.s. (koningsdag) worden er geen trainingen gegeven. Algemene ledenvergadering april 2014 Het bestuur nodigt hierbij alle leden uit voor de algemene ledenvergadering op maandag avond 12

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10

Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Nieuwsbrief januari en februari 2015 2 e jaargang nr. 10 Beste leden, Vorige maand is er geen nieuwsbrief verstuurd. Deze is voor twee maanden. Kerstfeest op Speeltuin Schiewijk Ieder jaar vieren we op

Nadere informatie

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn) Beste leden, Bijgaand treffen jullie weer een nieuwsbrief aan. Veel leesplezier gewenst! SV DUO is nog steeds dringend op zoek naar een secretaris en een voorzitter! (dit mag ook een combifunctie zijn)

Nadere informatie

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet

ik? Houd je spreekbeurt over GGNet ik? Houd je spreekbeurt over GGNet 1 Houd je spreekbeurt over GGNet Krijg je zelf hulp van GGNet Jeugd? Of je vader/moeder/broer(tje)/zus(je) of iemand anders die je kent? Werkt één van je ouders bij GGNet?

Nadere informatie

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas

Agenda. We wensen iedereen een gezellige pakjesavond! Sinterklaas Agenda Vrijdag 5 december Maandag 8 december Dinsdag 9 december Woensdag 10 december Donderdag 18 december Vrijdag 19 december Sinterklaas op school Nieuwsbrief 8 Knutselochtend voor ouders Preventiewerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963

Nieuwsbrief. Augustus 2012. Beste leden, Bedankt! Secretariaat: Jantien Bussink, Larenseweg 38, 7475 PW Markelo, 0613594963 Augustus 2012 Beste leden, Bijgaand een nieuwe nieuwsbrief! We hebben een drukke agenda deze maand, met allerlei hippische activiteiten! Zo is er de dressuuroefenavond aanstaande woensdag, worden zaterdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Vuurwerkangst Nierfalen bij de kat Het nut van chippen Parasieten hij honden en katten Bravecto Prijsvraag Vuurwerkangst Het klinkt nog heel ver

Nadere informatie

op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u?

op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u? op Kynologisch Gebied in Nederland Hondenopvoeding & Hondensport Ook voor u? (foto: collectie Ria Hörter) Hondenopvoeding, leuk en noodzakelijk. Opvoeding: Van puppy tot volwassen hond Na de aanschaf van

Nadere informatie

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl)

ZV de Bron Nieuws. Wilt u helpen om het clubhuis open te houden? Laat het ons weten! (secretariaat@zvdebron.nl) ZV de Bron Nieuws Nieuw seizoen Een nieuw seizoen is aangebroken, en het was tijd voor een nieuw logo. De tand des tijds had er aardig aan zitten knagen. Na verschillende creatieve concepten is het gelukt

Nadere informatie

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent!

uitdagend, inspirerend en waarderend voor ieder(s) talent! NIEUWSBRIEF MEI Deze nieuwsbrief bevat de volgende onderwerpen: studiedagen tot einde schooljaar SAP (school atletiektoernooi parkstad) Schoolverlaters gaan naar Teuven! Nieuws vanuit de plusklas Deel

Nadere informatie

Handleiding Invullen Bardiensten 2016

Handleiding Invullen Bardiensten 2016 Inleiding Deze handleiding dient als hulp voor de leden van de Nijkerkse Tennis Club (NTC) bij het zelf invoeren van de bardiensten voor het jaar 2016. Het invoeren wordt online via internet op de website

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 20-05-2016

Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Nieuwsbrief 15 20-05-2016 Communie Komende zondag doen de kinderen van groep 4 hun Eerste Heilige Communie. Wij hopen op goed weer en wensen hen allemaal een onvergetelijke dag toe! Schoolfotograaf Het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni. Hondenschool Sammie. Maand juni 10% korting bij een gedragsconsult:

Nieuwsbrief juni. Hondenschool Sammie. Maand juni 10% korting bij een gedragsconsult: Het is al enige tijd geleden dat Hondenschool Sammie een nieuwsbrief heeft gemaakt. Maand juni 10% korting bij een gedragsconsult: Eind 2014 is samantha geslaagd voor haar opleiding hondengedragstherapeut.

Nadere informatie

DiereNieuws. Vuurwerkangst. Extra nieuwsbrief i.v.m. de naderende feestdagen

DiereNieuws. Vuurwerkangst. Extra nieuwsbrief i.v.m. de naderende feestdagen DiereNieuws Extra nieuwsbrief i.v.m. de naderende feestdagen De Kliniek voor gezelschapsdieren is voorzien van een geheel vernieuwde website. Vuurwerkangst IN DEZE UITGAVE: Vuurwerkangst Chocoladevergiftiging.

Nadere informatie

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057

Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:De Pleisterplaats. Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Kath.Vereniging voor E.H.B.O. Den Dungen Instructielokaal:"De Pleisterplaats". Grinsel 17a Den Dungen. Telefoon 06-10698119 Raborekening 112931057 Voorzitter Harold Soffner 5941442 Secretaris Henriëtte

Nadere informatie

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar.

INFO 2015-2016. In dit nummer: Heel veel belangrijke. net gestarte schooljaar. INFO 2015 - Elfde jaargang Kornak Nieuws schooljaar 2015-. Nummer: 0 Datum: 21-08-2015 Beste ouders/verzorgers, Welkom weer in het nieuwe schooljaar. We zijn blij dat iedereen weer veilig en gezond terug

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Uw hond is bang, nerveus, zenuwachtig, U kunt hem niet betrekken in het doen van leuke dingen.

Uw hond is bang, nerveus, zenuwachtig, U kunt hem niet betrekken in het doen van leuke dingen. 1 Uw hond is bang, nerveus, zenuwachtig, U kunt hem niet betrekken in het doen van leuke dingen. Eerst en vooral is het een voordeel als u weet waarom uw dier zo nerveus is en bang. Er is ook een groot

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012

Nieuwsbrief Gastouderbureau Kinderopvang Barendrecht WINTER 2012 BESTE VRAAG- EN GASTOUDERS Hierbij ontvangt u de winter editie van de nieuwsbrief van het gastouderbureau SKB. We wensen u veel plezier met lezen. DESKUNDIGHEIDSAVONDEN Tijdens de deskundigheidsavonden

Nadere informatie

Vuurwerkangst bij honden

Vuurwerkangst bij honden Vuurwerkangst bij honden Annemarie Kroekenstoel Ellen Koers Diergeneeskundig Centrum Bekenland Pets & Training Inhoud Voorkomen dat de hond angstig wordt Omgaan met een angstige hond Therapie om de angst

Nadere informatie

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00

Van het bestuur. 7e jaargang, nummer 31 30 november 2015. Inschrijfgeld: 5,00 Borg: 50,00 Belangrijke telefoonnummers. Trainingstijden en locatie. Boomtoppers mobiel: 06-37221619 Wij trainen in de gymzaal van de Focus. Annie Hart (voorzitter) 072-5744377 Umbriëllaan 1, 1702 AJ, Heerhugowaard.

Nadere informatie

Deze site gaat je niet gelukkig maken...

Deze site gaat je niet gelukkig maken... naam wachtwoord login informatie aanmelden Deze site gaat je niet gelukkig maken... Dat wil zeggen dat je hier niet leert hoe je een leven zonder teleurstelling, pijn, somberheid, angst, onzekerheid of

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5

Nieuwsbrief januari 2011 nr.68 Pagina 1 van 5 Nieuwsbrief nr. 68 jaargang 7 januari 2011 Hallo allemaal, Om te beginnen wil de redactie van de nieuwsbrief jullie een goed, gezond en sportief 2011 wensen. We hopen dat alle goede voornemens uit gaan

Nadere informatie

Januari 2015. 11 januari: Winterwandeling & Nieuwjaarsreceptie 13 januari: Raad van Bestuur

Januari 2015. 11 januari: Winterwandeling & Nieuwjaarsreceptie 13 januari: Raad van Bestuur Januari 2015 Ma Di Wo Do Vr Za Zo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 11 januari: Winterwandeling & Nieuwjaarsreceptie 13 januari: Raad van Bestuur 17 januari:

Nadere informatie

De pointer. Mariska de haan

De pointer. Mariska de haan De pointer Mariska de haan 2013 ~1~ Inleiding. Voor mijn werkstuk dit jaar heb ik gekozen voor de pointer. Omdat wij thuis 2 pointers hebben. Daar wil ik graag wat over vertellen. ~ 2 ~ Inhoudsopgave Hoofdstuk

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden!

Dag van de Hond. Kind & Hond. kunnen de beste maatjes worden! Dag van de Hond Kind & Hond kunnen de beste maatjes worden! In deze folder lees je hoe je goede maatjes met de hond kunt worden. Daarvoor moet je onder andere weten hoe hij in elkaar zit, wat hij nodig

Nadere informatie

Peppelinfo december 2014, nummer 4

Peppelinfo december 2014, nummer 4 Peppelinfo december 2014, nummer 4 Beste ouders, Inmiddels ben ik al weer drie weken op de Peppel en begin ik me al aardig thuis te voelen. Ik heb al veel ouders ontmoet en al een aantal prettige gesprekken

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

INTER AMICOS. Maandblad. Buurt en speeltuinvereniging Inter Amicos Handelskade 2a 2282 KV Rijswjk Telefoon: 070-3988535

INTER AMICOS. Maandblad. Buurt en speeltuinvereniging Inter Amicos Handelskade 2a 2282 KV Rijswjk Telefoon: 070-3988535 INTER AMICOS Maandblad Buurt en speeltuinvereniging Inter Amicos Handelskade 2a 2282 KV Rijswjk Telefoon: 070-3988535 Januari 2009 Voorzitter A.J.J. van der Ploeg Lindelaan 23 2282 EL Rijswijk 070-3951530

Nadere informatie

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10

Sponsor All In. Opbrengst Dec 11.24. Nieuwsbrief februari 2013 nr.93 Pagina 1 van 10 Nieuwsbrief nr. 93 jaargang 9 februari 2013 Hallo allemaal, In deze uitgave aandacht voor de algemene ledenvergadering. Iedereen is van harte harte welkom! In de bijlage staan de notulen van vorig jaar.

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

BOERDIK NIEUWS. Dierenpension De Boerdik Oostwoud. November 2014. Facebook Dagopvang Dibevo Feestdagen Voeding Zomervakantie Knipsalon Yoni

BOERDIK NIEUWS. Dierenpension De Boerdik Oostwoud. November 2014. Facebook Dagopvang Dibevo Feestdagen Voeding Zomervakantie Knipsalon Yoni 2014 JAARLIJKSE NIEUWSBRIEF BOERDIK NIEUWS Dierenpension De Boerdik Oostwoud November 2014 In deze uitgave o.a: Facebook Dagopvang Dibevo Feestdagen Voeding Zomervakantie Knipsalon Yoni Leuk dat u even

Nadere informatie

Bowlingvereniging Tholen

Bowlingvereniging Tholen Nieuwsbrief Bowlingvereniging Tholen bowlingverenigingtholen@gmail.com www.bowlingverenigingtholen.nl Beste lezers, Hierbij presenteren wij u de eerste nieuwsbrief van Bowlingvereniging Tholen. Inmiddels

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. WVZ Wedstrijdzwemmen. 1. Verslag EMK Wedstrijdsecretariaat Marian Immerzeel

NIEUWSBRIEF. WVZ Wedstrijdzwemmen. 1. Verslag EMK Wedstrijdsecretariaat Marian Immerzeel WVZ Wedstrijdzwemmen Wedstrijdsecretariaat Marian Immerzeel secretaris.wedstrijdzwemmen@wvz.nl DATUM: september 2013 NIEUWSBRIEF Beste zwemmers, vrijwilligers, ouders en supporters, Het seizoen weer gestart,

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51

Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 Weekbrief 18 december 2015 Nr. 51 De laatste nieuwsbrief van dit jaar. Altijd weer zo n moment van even terug kijken. Zeker de afgelopen decembermaand met alle activiteiten. We kunnen terugkijken op een

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F SBO De Sluis Zwarteweg 120 8017 AZ Zwolle Tel.: 038-4536123 Website: www.sbo-desluis.nl Nummer: 5 Datum: 27 november 2014 AGENDA Vrijdag 5 december Sinterklaasfeest leerlingen s middags

Nadere informatie

Nieuwsbrief September 2013

Nieuwsbrief September 2013 Nieuwsbrief September 2013 Door: Esther Koevoets Arnold Lexmond 1 Van de voorzitter Hoi allemaal, De vakantie is voorbij en de trainingen zijn weer begonnen. De teamindelingen zijn bekend en ook dit jaar,

Nadere informatie

Treibball Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 wat is treibball Mail:hondenschoolsa mmie@gmail.com Website: www.hondenschool- utrecht.

Treibball Hondenschool Sammie Tel:06-24183321 wat is treibball Mail:hondenschoolsa mmie@gmail.com Website: www.hondenschool- utrecht. De feestdagen zijn weer achter de rug en we zijn weer luidruchtig het nieuwe jaar ingeknald. Ook in het nieuwe jaar zit hondenschool weer boordevol nieuwe ideeën en activiteiten. Hierbij de eerste nieuwsbrief

Nadere informatie

Marjolein Luijendijk-Gombert Energetisch Counselor & Coach- Practitioner

Marjolein Luijendijk-Gombert Energetisch Counselor & Coach- Practitioner Overeenkomst - Vermiste dieren - "Pets" Naam van het dier:... Familienaam:... Geboortedatum:... Soort dier:... Ras:... Adres:... Postcode:... Woonplaats:... Tel. prive:... Tel. werk:... Mobiel nummer:...

Nadere informatie

Nieuwsbrief november/december 2015

Nieuwsbrief november/december 2015 Nieuwsbrief november/december 2015 Deze maand in de nieuwsbrief Deze nieuwsbrief staat in zijn geheel in het teken van de gevaren en ongemakken die de laatste weken van het jaar met zich meebrengen. Honden,

Nadere informatie

Nieuwsbrief MTC december 2014

Nieuwsbrief MTC december 2014 Nieuwsbrief MTC december 2014 Afscheid van een tennisvriend Op 8 december 2014 is helaas veel te vroeg, ons sympathieke en altijd vrolijke tennislid Fred Koster overleden. Wij bewaren mooie herinneringen

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 18 december 2015 Kerstvieringen We kijken terug op twee heel mooie kerstvieringen. Op woensdagavond in de school. Wat zag de zaal er prachtig uit en goed om te zien

Nadere informatie

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden.

dat ik aan mijn baas en collega s moet doorgeven welke werkzaamheden ik heb gedaan en wat nog gedaan moet worden. CP26 rapporteren Als u in Nederland in de Handel & Dienstverlening werkt, bijvoorbeeld in een winkel of op een kantoor, moet u doorgeven aan uw baas en/of uw collega wat u gedaan heeft en wat er nog moet

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Beste wensen voor 2015! Dat het maar een prachtig jaar in volle gezondheid mag worden. Team bs de Zevensprong Nummer 8 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken

Nadere informatie

Nieuws. Nieuws. De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december

Nieuws. Nieuws. De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Maart 2011 1 Nieuws Nieuws De nieuwsbrief verschijnt 4 keer in het jaar: Begin maart juni eind september begin december Heb je informatie voor de nieuwsbrief? Deadline is 14 dagen voor de volgende nieuwsbrief

Nadere informatie

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen!

Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Items in deze nieuwsbrief die je niet mag missen! Welkom van onze voorzitter Open dag & Openingstoernooi Trainingen Jan de Rook Nieuwe tennispasjes Nieuwe website Welkom Op 28 maart is het nieuwe tennisseizoen

Nadere informatie

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark.

Draadloos Internet. Sinds kort is draadloos breedband internet beschikbaar in en om de kantine van het tennispark. Agenda: zie website Draadloos Internet 1 Waar zijn ze gebleven 1 Groene Club actie 2 Pompdagen 3 Opknappen park 3-4 Oproep najaarscompetitie 4 Speciale ledenpas 5 BBQ 5 Jeugdtoernooien 6-7 Draadloos Internet

Nadere informatie

digitil - januari 2015 Notulen Algemene ledenvergadering

digitil - januari 2015 Notulen Algemene ledenvergadering digitil - januari 2015 In deze digitil: Notulen ALV Digitaal gemak voor onze leden Activiteiten kalender 2015 Beschikbaarheid van de banen 't Opwarmertje Incasso contributie Reacties Notulen Algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015

Weeknieuws 13 cursus 2015 2016 20 november 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 Pluskinderopvang 0615267632 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Weeknieuws 13 cursus 2015 2016

Nadere informatie

Bekijk de actuele vragen en reageer!

Bekijk de actuele vragen en reageer! Subscribe Share Past Issues Translate Haarlemmermeervoorelkaar doet je goed! Bekijk deze e-mail in je browser Beste Carline, Iets goeds doen voor iemand kan al met iets kleins. Van het aansluiten van een

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s),

Nieuws brief. Nieuws brief. December 2015. Beste ouder(s) / verzorger(s), Nieuws brief Nieuws brief December 2015 Beste ouder(s) / verzorger(s), We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde en erg gezellige kerstmarkt! Het was erg druk en alle mooi gemaakte knutselstukken zijn

Nadere informatie

Leer je hond minder bang te zijn voor vuurwerk

Leer je hond minder bang te zijn voor vuurwerk Leer je hond minder bang te zijn voor vuurwerk Angst voor harde geluiden is een veelvoorkomend probleem bij honden. De mate waarin een hond last heeft van vuurwerkangst verschilt. Sommige honden schrikken

Nadere informatie

www.schakellelystad.nl

www.schakellelystad.nl www.schakellelystad.nl 28 november 2014 Schakelaartje Nr. 306 28 e jaargang week 48 01 december SR/MR 05 december sinterklaasviering en continu dag. Groep 5 t/m 8 14.15 uur vrij. 17 december kerstviering

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer:

Vanuit het team. De Vlecht. 3 juli 2015. Verjaardagen: In dit nummer: De Vlecht 3 juli 2015 Wij heten Femke van harte welkom! Wij wensen haar een goede start en veel plezier op onze school. In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 1/2 3 Groep 7/8 4 Sport en Bewegen 5 Vanuit

Nadere informatie

Help je hond minder bang te zijn voor vuurwerk.

Help je hond minder bang te zijn voor vuurwerk. Help je hond minder bang te zijn voor vuurwerk. Angst voor harde geluiden is een veelvoorkomend probleem bij honden. De mate waarin een hond last heeft van vuurwerkangst verschilt. Sommige honden schrikken

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. We zijn begonnen en we hebben er zin in! In deze editie: Gym, zwem en muzieklesroosters. Verlof aanvragen. Maandag en dinsdag

NIEUWSBRIEF. We zijn begonnen en we hebben er zin in! In deze editie: Gym, zwem en muzieklesroosters. Verlof aanvragen. Maandag en dinsdag NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief basisschool Helmgras schooljaar 2015-2016 20-8-2015 We zijn begonnen en we hebben er zin in! Beste ouders en verzorgers, Afgelopen maandag zijn we als nieuwe school van start gegaan.

Nadere informatie