INHOUD Bijlage D-12 INHOUDSOPGAVE 4. SECUNDAIR DISTRIBUTIENET Algemeen Berekeningsbasis en prestaties...1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INHOUD Bijlage D-12 INHOUDSOPGAVE 4. SECUNDAIR DISTRIBUTIENET 1. 4.1. Algemeen...1. 4.2. Berekeningsbasis en prestaties...1"

Transcriptie

1 INHOUD Bijlage D-12 INHOUDSOPGAVE 4. SECUNDAIR DISTRIBUTIENET Algemeen Berekeningsbasis en prestaties Elektrische leidingen Algemeen Moeilijk ontvlambare kabels Brandvertragende kabels Brandvertragende, halogeenvrije kabels Brandvertragende en brandbestendige kabels Brandvertragende, brandbestendige, halogeenvrije kabels Kabelcodering Aansluitingen Omloop en soort kabels Tussen de hoofdverdelers en de onderverdelers van de secundaire distributie Signalisatie van overgang naar "noodvoorzieningsnet" Secundair distributienet Controle en tests Omvang van de werkzaamheden...7 MP\910532NL.doc

2 4. Secundair distributienet 4.1. Algemeen De distributienetten omvatten alle elektrische leidingen die elektriciteit verdelen via de volgende netten: - Normaal - No-break - Normaal/noodvoorziening Het primaire distributienet omvat alle elektrische leidingen tussen - de hoofdverdelers en de onderverdelers van de secundaire distributie (TDE). Het secundaire distributienet omvat alle elektrische leidingen tussen - de onderverdelers van de secundaire distributie (TDE) en de uitrusting; - de stuurstroomkasten voor de verlichting, de armaturen en de bedienings- en aansluitingshulpstukken; - de vloerkasten en -contactdozen Berekeningsbasis en prestaties Deze kabels worden gedimensioneerd op basis van de soort kabel en de plaatsingsomstandigheden; de toelaatbare stroomsterkte; spanningsdalingen tijdens de werking en bij het starten; de toelaatbare aanrakingsspanning; de kortsluiting tussen L en tussen L en PE. De doorsnede van de neutrale geleider is identiek aan die van de gewone geleiders. De PEgeleider moet zowel voor afgeschermde als voor niet-afgeschermde kabels in de kabel geïntegreerd worden en over de hele lengte een gele/groene mantel krijgen. De spanningsval in de kabels bedraagt minstens: in nominale bedrijfstoestand 4% voor de primaire distributienetten van de onderverdelers van de verdiepingen; 2% voor de secundaire distributienetten van de verlichtingsstroomkringen; 3% voor de secundaire distributienetten van de laagspanningsstroomkringen of de stuurstroomkringen. Voor brandbestendige kabels wordt de doorsnede berekend voor een omgevingstemperatuur van 900 C en een toelaatbare spanningsval van 15%. Voor de stroomkringen die stroom leveren aan alle vochtige ruimten, keukens en alle ruimten met brandgevaar bedraagt de aanraakspanning 25V.

3 4.3. Elektrische leidingen Algemeen De kabels worden geplaatst en aangesloten volgens de door de fabrikant vastgestelde installatievoorwaarden. Voor laagspanningskabels bedraagt de kromtestraal minstens 15 keer de buitendiameter van de kabel. De kabels worden geplaatst met voldoende speling om een geprefabriceerd kabeleinde te kunnen plaatsen. De bevestiging van de kabel aan beide uiteinden moet zo gebeuren dat geen mechanische kracht wordt uitgeoefend op de aansluitingen. Kabels moeten altijd afgerold worden bij een omgevingstemperatuur boven 5 C. De trekkracht bij de plaatsing van de kabels mag nooit de door de fabrikant bepaalde waarden overschrijden Moeilijk ontvlambare kabels Referentiedocumenten NBN C F1 - moeilijk ontvlambaar Laagspanningskabels EXVB conform NBN C kV koperen geleiders, isolatie in chemisch vernet polyethyleen, buitenmantel in pvc (zwart). VTMB (H05VV-F) conform NBN HD tot V buigzame koperen geleiders, pvc-isolatie, buitenmantel in pvc (wit) CTLB (H05RN-F) CONFORM NBN HD TOT V buigzame koperen geleiders, rubberen isolatie, buitenmantel in rubber (zwart) CTMB (H07RN-F) conform NBN HD tot V buigzame koperen geleiders, rubberen isolatie, buitenmantel in rubber (zwart) Geïsoleerde geleider VOB (H07V-U of R) conform NBN HD tot V Telefonie- en telecommunicatiekabel TWAVB conform NBN HD 627 doorsnede K V enkelstrengige koperen geleiders (gemonteerd per paar), PE-isolatie, wapening, buitenmantel in pvc (grijs). TPVF 0,6 enkelstrengige koperen geleiders, PE-isolatie, gefaradiseerd per paar, buitenmantel in pvc (wit)

4 Controle-, stuur- en signaalkabels LIYCY V buigzame koperen geleiders, pvc-isolatie, faradisatiestreng, buitenmantel in pvc (grijs) Brandvertragende kabels Referentiedocumenten NBN C F2 - brandvertragend Laagspanningskabels EVAVB-F2 conform C kv koperen geleiders, pvc-isolatie, wapening, buitenmantel in pvc (zwart) XFVB-F2 conform NBN IEC 502 NAD - 1 kv koperen geleiders, isolatie in chemisch vernet polyethyleen, wapening, buitenmantel in pvc (grijs). XVB-F2 conform NBN IEC 502 NAD - 1 kv koperen geleiders, isolatie in chemisch vernet polyethyleen, buitenmantel in pvc (grijs) Telefonie- en telecommunicatiekabels VVT-F2 conform CEI en 2 en Belgacom enkelstrengige koperen geleiders (gemonteerd per paar), pvc-isolatie, buitenmantel in pvc (grijs). TPVF-F2 conform CEI en 2 enkelstrengige koperen geleiders, pvc-isolatie, gefaradiseerd per paar, buitenmantel in pvc (grijs) Controle-, stuur- en signaalkabels SVAVB-F2 conform NBN kv koperen geleiders, pvc-isolatie, wapening, buitenmantel in pvc (grijs) SVV-F2 conform CEI V koperen geleiders, pvc-isolatie, buitenmantel in pvc (grijs) Brandvertragende, halogeenvrije kabels Referentiedocumenten NBN C F2: brandvertragend CEI en 2 en HD en 2: rookopaciteit CEI en HD 602: corrosiviteit van de gassen die vrijkomen bij brand NFX of pr EN en 2: rooktoxiciteit

5 Laagspanningskabels XFGB - F2 conform NBN IEC 502 NAD - 1 kv koperen geleiders, isolatie in chemisch vernet polyethyleen, wapening, buitenmantel in halogeenvrij thermoplastisch materiaal (groen). XGB - F2 conform NBN IEC 502 NAD - 1 kv koperen geleiders, isolatie in chemisch vernet polyethyleen, buitenmantel in halogeenvrij thermoplastisch materiaal (groen) Brandvertragende en brandbestendige kabels Referentiedocumenten NBN C F2: brandvertragend NBN C F3: brandbestendig (behoudt elektrische functie) NBN A3: 1 uur of 1,5 uur brandbestendig (behoudt intrinsieke functie) Laagspanningskabels Elektrische leidingen met minerale isolatie conform NBN Brandvertragende, brandbestendige, halogeenvrije kabels Referentiedocumenten NBN C F2: brandvertragend CEI en HD en 2: rookopaciteit CEI en HD 602: corrosiviteit van de gassen die vrijkomen bij brand NFX70 100: rooktoxiciteit Laagspanningskabels 1 uur brandbestendig EmXGB conform NBN C kv NBN A3 (behoudt intrinsieke functie) koperen geleiders, mica bandelement, isolatie in chemisch vernet polyethyleen, buitenmantel in halogeenvrij thermoplastisch materiaal (blauw) 1,5 uur brandbestendig EmGGB conform NBN C kv NBN A3 (behoudt intrinsieke functie) NBN C F3 (behoudt elektrische functie) koperen geleiders, mica bandelement, isolatie in halogeenvrij thermoplastisch materiaal, buitenmantel in halogeenvrij thermoplastisch materiaal (blauw).

6 Signaalkabels 1 uur brandbestendig SmXGB conform NBN C NBN A3 (behoudt intrinsieke functie) zelfde type als EmXGB. 1,5 uur brandbestendig SmGGB conform NBN C NBN A3 (behoudt intrinsieke functie) NBN C F3 (behoudt elektrische functie) zelfde type als EmGGB Kabelcodering Alle kabels worden gecodeerd met behulp van een coderingssysteem in onverwoestbaar kunststof dat permanent aan de kabels bevestigd wordt. Deze codering moet aangebracht worden op de uiteinden van de kabels; telkens als een kabel een wand doorkruist; telkens als een kabel van richting verandert; in een rechte lijn om de 20 meter (in kabelgoten om de 10 meter). Dit coderingssysteem bevat verschillende kleuren voor de verschillende distributienetten (hoogspanning, laagspanning normaal, laagspanning noodvoorziening, laagspanning no-break, branddetectie enz.). Het kabelnummer wordt op het coderingssysteem vermeld en stemt overeen met het nummer in de lijsten met kabels die integraal deel uitmaken van de uitvoeringsstukken Aansluitingen De uiteinden van de geleiders zijn voorzien van kabelschoenen of vertinde en gekrimpte kabelklemmen. Die kabelschoenen en -klemmen worden geplaatst met behulp van een tang die afgestemd is op de drukbegrenzing. Wanneer aluminiumkabels aangesloten moeten worden op koperen rails, moet gebruikgemaakt worden van bimetalen klemmen die met een diepe ponstang op de geleiders van de kabel gekrimpt worden. De voorwaarden voor de aansluiting hebben betrekking op alle eventuele aanpassingen van de uitrusting om de kabels te kunnen aansluiten, de interne aansluiting van de uitrusting en de aansluiting van de geleiders van de inkomende of uitgaande kabel.

7 4.4. Omloop en soort kabels Tussen de hoofdverdelers en de onderverdelers van de secundaire distributie. "Normaal" net De primaire distributie tussen de laagspanningshoofdverdelers en de onderverdelers voor de secundaire distributie verloopt via een kabel van het type XVB-F2, die in een nieuwe kabelgoot geplaatst wordt. "Normaal"/"Noodvoorzieningsnet" De primaire distributie tussen de hoofdverdelers voor het normale/noodvoorzieningsnet en de onderverdelers voor de secundaire distributie verloopt via een kabel van het type XVB-F2, die in een nieuwe kabelgoot geplaatst wordt. "No-break" net De primaire distributie tussen de hoofdverdelers voor het no-break net en de onderverdelers voor de secundaire no-break distributie verloopt via een kabel van het type XVB-F2, die in een nieuwe kabelgoot geplaatst wordt. Deze leidingen zijn van het type XFVB-F2 en worden in nieuwe kabelgoten geplaatst Signalisatie van overgang naar "noodvoorzieningsnet" Elke kabel voor het normale/noodvoorzieningsnet moet vergezeld worden van een signaalkabel voor de overgang naar het noodvoorzieningsnet. Die signalisatie maakt het mogelijk om de overschakeling op het noodvoorzieningsnet kenbaar te maken aan de door de andere technieken bediende uitrusting. De brandbestendigheid van de signaalkabels is identiek aan die van de overeenkomstige voedingskabels Secundair distributienet De leidingen zijn gewoonlijk XVB-kabels van het type F2. De minimumdoorsnede van de geleiders bedraagt 2,5 mm². De uitvoeringsmethoden moeten het mogelijk maken om alle geplaatste kabels en geleiders opnieuw te verwijderen. In het geval dat de aansluitblokken van de verlichtingsapparatuur (decoratieve spots) niet voorzien zijn op de aansluiting van een geleider met een doorsnede van 2,5 mm², moet de aannemer een tussenaansluitblok plaatsen met een kabeluitgang met de juiste doorsnede. De upstreamzekering wordt bepaald op basis van deze geleiderdoorsnede. De kabels worden geplaatst in kabelgoten of in buizen, zoals gedefinieerd in het hoofdstuk over het ondersteuningssysteem van de kabels.

8 De voedingskabels van de verlichting in valse plafonds die niet gedemonteerd kunnen worden, zijn van het type XVB-F2, geplaatst in buizen. De kabels worden aan de ene kant op de verlichtingsarmatuur aangesloten en aan de andere kant monden zij elk afzonderlijk uit in een aftakkast die permanent toegankelijk is, of op de onderverdeler van de desbetreffende verdieping, opdat apparaten gegroepeerd kunnen worden naargelang van de stroomkringen die de indeling vereist. In het dakwerk en op soortgelijke plekken worden kabels van het type XFVB-F2 in buizen gebruikt Controle en tests Voordat de kabels onder spanning geplaatst worden, moet eerst een isolatiemeting plaatsvinden. De aannemer maakt de lijst met kabels, aangevuld met de resultaten van de uitgevoerde controles, over aan de bouwondernemer. Alle kabels die blootgesteld zijn aan mechanische belasting, zoals samenpersing, beschadiging, plooien enz. worden vervangen Omvang van de werkzaamheden De werkzaamheden omvatten: 1. De levering, plaatsing en aansluiting van alle leidingen, met name: - de primaire distributiekringen tussen de hoofdverdelers voor laagspanning, het normale/noodvoorzieningsnet en no-break en de onderverdelers voor de secundaire distributie, - de secundaire distributiekringen voor de verlichting, contactdozen en apparatuur op laagspanning van de distributieverdelers tot de eindverdelers - de kabels tussen de programmeerkast, de verdelers van het halfrond en de twee regelsystemen 2. Het primaire en secundaire equipotentiaalnet en de signaalverbindingen. 3. Allerhande plaatsings- en aansluitingshulpstukken (connectoren). 4. De thermografietests onder spanning van de op de laagspanningshoofdverdelers geplaatste aansluitpunten en de isolatiecontroles van de kabels. 5. De doorboringen en aansluitingen voor de brandwering in de vloertegels van het halfrond en rechts van de brandvertragende wanden.

VULT mb. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm. Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel. NEN: YMvKmb 0,6/1kV

VULT mb. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm. Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel. NEN: YMvKmb 0,6/1kV Constructiegegevens Geleidermateriaal Geleidervorm Aderisolatie Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel Mantelkleur Cu, blank Rond XLPE (VPE) Ja PVC Grijs NEN: YMvKmb 0,6/1kV Toepassing: Voedings- en stuurstroomkabel

Nadere informatie

VULT mb. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm

VULT mb. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm Constructiegegevens NEN: YMvKmb 0,6/1kV Toepassing: Voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen Vochtige ruimten Kan onder

Nadere informatie

HULTO mbzh. Omvlochten halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm.

HULTO mbzh. Omvlochten halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm. Constructiegegevens NEN: Z 1 O YMz 1 Kasmbzh 0,6/1kV Toepassing: Halogeenvrije voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen,

Nadere informatie

VULTO mb. Omvlochten installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm

VULTO mb. Omvlochten installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm Constructiegegevens NEN: VO YMvKasmb 0,6/1kV Toepassing: Voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen Voor aanleg direct in

Nadere informatie

HULT mbzh. Halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm

HULT mbzh. Halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm Constructiegegevens NEN: YMz 1 Kmbzh 0,6/1 kv Toepassing: Halogeenvrije voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen, vooral

Nadere informatie

Prijslijst Liste de prix

Prijslijst Liste de prix Prijslijst Liste de prix Huishoudelijke en industriële kabels Câbles domestiques et industriels N 03/2012 - reeks/série 5.3-8.01 SOMMAIRE - INHOUD Désignation des produits - Benaming producten Pages -

Nadere informatie

EVAVB-F2-1 kv. Contact General Market Telefoon: +32 (0) Beschrijving. Gebruik. Beschrijving.

EVAVB-F2-1 kv. Contact General Market Telefoon: +32 (0) Beschrijving. Gebruik. Beschrijving. Gepantserde energiekabels Beschrijving Gebruik Voor e installatie of op plaatsen waar gevaar voor mechanische beschadiging bestaat. Beschrijving 1. 2. 3. 4. 5. Blanke koperkern Kl1 of Kl2 PVC-aderisolatie

Nadere informatie

LES4. Het elektrisch dossier Het situatieschema Het ééndraad- of grondschema Het installatieschema

LES4. Het elektrisch dossier Het situatieschema Het ééndraad- of grondschema Het installatieschema LES4 Het elektrisch dossier Het situatieschema Het ééndraad- of grondschema Het installatieschema Aansluitingsmogelijkheden hoofdbord Het hoofdverdeelbord Symbolen op grondschema Opdracht 1 Het elektrisch

Nadere informatie

VULT Dca. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm. Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel

VULT Dca. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm. Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel CPR-gecertificeerd (Dca-s3,d2,a3) NEN: YMvKmb 0,6/1kV Constructiegegevens Geleidermateriaal Geleidervorm Aderisolatie Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel Mantelkleur Eigenschappen Cu, blank Rond XLPE

Nadere informatie

Serie 2500 BM Afgeschermd LSZH

Serie 2500 BM Afgeschermd LSZH Toepassing: Halogeenvrije signaalkabel voor vaste aanleg Speciaal bedoeld voor brandmeld- en ontruimingsinstallaties Geschikt voor (ASCOM/)NIRA brandmeldsystemen In een omgeving waar bescherming tegen

Nadere informatie

NEN-EN-IEC 61439. H05V2-K / H07V2-K 90 C montagesnoer. Belangrijk

NEN-EN-IEC 61439. H05V2-K / H07V2-K 90 C montagesnoer. Belangrijk NEN-EN-IEC 61439 H05V2-K / H07V2-K 90 C montagesnoer Belangrijk Per 1 november 2014 is de oude norm IEC 60439 voor laagspanningsschakel- en verdeelinrichtingen niet meer van toepassing De nieuwe norm NEN-EN-IEC

Nadere informatie

Ymvk DCA. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch

Ymvk DCA. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch Ymvk DCA Installatiekabel CPR-gecertificeerd (Dca-s3,d2,a3) NEN: YMvKmb 0,6/1kV Constructiegegevens Geleidermateriaal Geleidervorm Aderisolatie Geel/Groene ader Materiaal buitenmantel Mantelkleur Eigenschappen

Nadere informatie

Vinyl installatiedraad

Vinyl installatiedraad Constructiegegevens Geleidermateriaal Cu, blank AWG maat 0 Aderisolatie PVC Scherm Eigenschappen NEN: VD 450/750 V CLC: H07V U (massieve geleider) H07V R (samengeslagen geleider) IEC: 60227 IEC 01 Toepassing:

Nadere informatie

Telecominstallatie binnenin een woning

Telecominstallatie binnenin een woning Telecominstallatie binnenin een woning 1 Telecominstallatie binnenin een woning Onze behoeften inzake connectiviteit veranderen snel. Daarom is het aangewezen in de hele woning een kabelnetwerk aan te

Nadere informatie

N2XH - halogeenvrije stroomkabel conform HD 604/VDE Gebouwinstallatie kabel met verbeterde brandeigenschappen voor vaste installatie

N2XH - halogeenvrije stroomkabel conform HD 604/VDE Gebouwinstallatie kabel met verbeterde brandeigenschappen voor vaste installatie Halogeenvrije voedingskabel met nominale spanning 0,6/1 kv voor vaste installatie - halogeenvrije stroomkabel conform HD 604/VDE 0276-604. Gebouwinstallatie kabel met verbeterde brandeigenschappen voor

Nadere informatie

ACA vzw Erkend controle organisme Huishoudelijke installaties

ACA vzw Erkend controle organisme Huishoudelijke installaties 112000765 VERSLAG VAN EEN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK ENOF CONTROLEBEZOEK VAN EEN HUISHOUDELIJKE ELEKTRISCHE INSTALLATIE Plaats van het onderzoek: Eigendom van: Opdrachtgever: Type lokalen: EAN-code installatie:

Nadere informatie

INSTALLATIE- KABEL HALOGEENVRIJ

INSTALLATIE- KABEL HALOGEENVRIJ INSTALLATIE- KABEL HALOGEENVRIJ 91 YMzKmbzh Toepassing: De YMzKmbzh wordt met name in vaste aanleg en in bovengrondse laagspanningsinstallaties toegepast in alle ruimtes. Deze kabel wordt veelal toegepast

Nadere informatie

Technische wijzigingen voorbehouden Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend

Technische wijzigingen voorbehouden Aan deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend Gebruikseigenschappen Toepassing: Omvlochten, halogeenvrije communicatiekabels voor controleinstrumentatie- telecommunicatie- en dataoverdracht aan boord van schepen, waar extra mechanische en EMI bescherming

Nadere informatie

ZX Ronde 14 augustus 2011

ZX Ronde 14 augustus 2011 ZX Ronde 14 augustus 2011 Hoogspanning en veiligheid Er is een kenmerkend verschil tussen laagspanning en hoogspanning. Er zijn natuurkundige effecten die pas optreden boven een bepaalde spanning. In de

Nadere informatie

In deze catalogus kunt u bijna alles vinden op het gebied van kabel, de bijbehorende specificaties, en veel meer.

In deze catalogus kunt u bijna alles vinden op het gebied van kabel, de bijbehorende specificaties, en veel meer. In deze catalogus kunt u bijna alles vinden op het gebied van kabel, de bijbehorende specificaties, en veel meer. De RFS kabel staat niet in deze catalogus, maar die is apart vermeld. Mocht u nog een ander

Nadere informatie

Railkokersystemen geïntegreerd in installaties

Railkokersystemen geïntegreerd in installaties Railkokersystemen geïntegreerd in installaties Ruud Twiss / Paul Langbein 14 maart 2018 Inleiding Binnen onze maatschappij gaat steeds meer gebruik gemaakt worden van elektriciteit. De installaties daarvan

Nadere informatie

ZUCCHINI RAILKOKERSYSTEMEN

ZUCCHINI RAILKOKERSYSTEMEN ZUCCHII RAILKOKERSYSTEME Volledig energiedistributiesysteem van 25 tot 5000 A, van de transformator tot de verlichtingsarmaturen, door geprefabriceerde railkokersystemen LB plus MR SCP LBplus De voordelen

Nadere informatie

minitoets bij opdracht 8

minitoets bij opdracht 8 elektrotechniek CSPE BB 2010 minitoets bij opdracht 8 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2 of 3.

Nadere informatie

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR DE AANSLUITING OP HET LS-DISTRIBUTIENET VAN TIJDELIJKE INSTALLATIES VOOR WERVEN

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR DE AANSLUITING OP HET LS-DISTRIBUTIENET VAN TIJDELIJKE INSTALLATIES VOOR WERVEN SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR DE AANSLUITING OP HET LS-DISTRIBUTIENET VAN TIJDELIJKE INSTALLATIES VOOR WERVEN C1/106 09.2004 Rev 1.0 (03.2011) 1. ALGEMEENHEDEN...3 1.1 Definities... 3 1.2 Toepassingsgebied...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE Bijlage D-13 INHOUDSOPGAVE 3. KABELDRAAGSYSTEMEN...1. 3.1. Algemeen...1. 3.2. Referentiedocumenten...1. 3.3. Externe invloedfactoren...

INHOUDSOPGAVE Bijlage D-13 INHOUDSOPGAVE 3. KABELDRAAGSYSTEMEN...1. 3.1. Algemeen...1. 3.2. Referentiedocumenten...1. 3.3. Externe invloedfactoren... INHOUDSOPGAVE Bijlage D-13 INHOUDSOPGAVE 3. KABELDRAAGSYSTEMEN...1 3.1. Algemeen...1 3.2. Referentiedocumenten...1 3.3. Externe invloedfactoren...2 3.4. Berekeningsbasissen en prestaties...2 3.5. Beschrijving

Nadere informatie

!" "# " """$ " % " "" & " " & '!!!!!!!! (') * ++, # " " " &-" "

! #  $  %   &   & '!!!!!!!! (') * ++, #    &- !" "# " """$ " % " "" & " " & '!!!!!!!! (') & """" * ++, # " " " &-" " # " "" " &.. $ " $ " $" / %01& #1 %23 *4 52%60/*272 +8&%98&#9+8: / : 9 %23 1 %23 %23 8 ';

Nadere informatie

Standaardbestek 270. Leidingen DEEL II. Hoofdstuk 46

Standaardbestek 270. Leidingen DEEL II. Hoofdstuk 46 Standaardbestek 270 DEEL II Hoofdstuk 46 Leidingen Hoofdstuk 46 - Leidingen INHOUDSTAFEL 1 ELEKTRISCHE KABELS... 8 1.1 Energie- en installatiekabels... 8 1.1.1 Overzicht... 8 1.1.2 EXVB: Niet-gewapende

Nadere informatie

normen en keuring algemene normen NBN IEC niet-brandverspreidend NBN C F2 IEC C kleurcode HD 308

normen en keuring algemene normen NBN IEC niet-brandverspreidend NBN C F2 IEC C kleurcode HD 308 VBX XVB INSTALLATIEKABEL - VERNET POLYETHYLEEN - F2 constructie kern in. 1,5 2 ax. 400 2 geleiders - assief blank koper klasse 1 (IEC) - saengeslagen blank koper klasse 2 (IEC) - kan opgebouwd zijn uit

Nadere informatie

Warmtekrimpkousen en gegoten vormen

Warmtekrimpkousen en gegoten vormen Warmtekrimpkousen en gegoten vormen 4 Warmtekrimpkousen en gegoten vormen van 3M zijn leverbaar in verschillende modellen, met of zonder lijmlaag. Ze worden gebruikt voor tal van toepassingen, zowel residentieel

Nadere informatie

ÖLFLEX CLASSIC 110 SY

ÖLFLEX CLASSIC 110 SY PVC-kabel met staaldraadomvlechting en transparante buitenmantel - PVC stuurstroomkabel, VDE geregistreerd en met stalen gevlochten draad, flexibele kabel voor diverse toepassingen, U 0 /U: 300/500V Info

Nadere informatie

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN WAARAAN DE NETTEN VAN DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS MOETEN VOLDOEN INZAKE BESCHERMING TEGEN OVERSTROOM

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN WAARAAN DE NETTEN VAN DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS MOETEN VOLDOEN INZAKE BESCHERMING TEGEN OVERSTROOM C1/111 SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN WAARAAN DE NETTEN VAN DE DISTRIBUTIENETBEHEERDERS MOETEN VOLDOEN INZAKE BESCHERMING TEGEN OVERSTROOM ln DE BOVENGRONDSE LIJNEN EN ONDERGRONDSE ENERGIEKABELS Datum

Nadere informatie

Een simpel idee Hoe een simpel idee de markt kan veranderen. Powerflex Plus YMvK mb ss flexibiliteit Een simpel idee. Met spectaculaire resultaten. Sinds september 1999 voorziet Top Cable de Nederlandse

Nadere informatie

T12 Technische tabellen Belastbaarheid basistabel

T12 Technische tabellen Belastbaarheid basistabel T12 Technische tabellen Belastbaarheid basistabel Tabel 12-1: belastbaarheid Voor kabels met een nominale spanning tot 1000 V en hittebestendige kabels bij een omgevingstemperatuur van +30 C. Algemene

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 02/08/2018 Inspecteur: Jeroen De Bondt Mentor: Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:- IK.

Nadere informatie

Koperrail Gelamineerd

Koperrail Gelamineerd Koperrail Gelamineerd Flexibel stroomrail ge soleerd, Isoflexx Flexibel stroomrail Serie Isoflexx classic Materiaal geleider E-Cu 99,9/ E-Cu vertind Hoogwaardig PVC -30 C tot +105 C 1000 VAC/ 1500 VDC

Nadere informatie

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR HET AANSLUITEN VAN VASTE PROFESSIONELE INSTALLATIES ZONDER METER

SPECIFIEKE TECHNISCHE VOORSCHRIFTEN VOOR HET AANSLUITEN VAN VASTE PROFESSIONELE INSTALLATIES ZONDER METER SPECIFIEKE TECHNISCHE VRSCHRIFTEN VR HET AANSLUITEN VAN VASTE PRFESSINELE INSTALLATIES ZNDER METER INHUD 1. TEPASSINGSGEBIED...3 2. SPECIFIEKE EISEN M.B.T. DE AANSLUITKAST ZNDER METER...3 2.1 Plaats van

Nadere informatie

PRAKTISCHE FICHE / DE VOORBEREIDING Beschikbaar op www.legrand.be

PRAKTISCHE FICHE / DE VOORBEREIDING Beschikbaar op www.legrand.be Het A.R.E.I. en verlichtingskringen De verlichting in uw woning is het belangrijkste onderdeel van uw elektrische installatie n De kringen Een verlichtingskring wordt bekabeld met draden van 1,5 mm 2 en

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM. Huisnummer 12 Postcode 9270

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM. Huisnummer 12 Postcode 9270 Rapportnummer 87461 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 24/08/2017

Nadere informatie

Warmtekrimpende Warmtekrimpende koppelingen afgetakt of op lijn voor kabel met extrusie-isolatiemateriaal tot 1 kv.

Warmtekrimpende Warmtekrimpende koppelingen afgetakt of op lijn voor kabel met extrusie-isolatiemateriaal tot 1 kv. Elektrische prestaties: CEI EN 50393 met aansluitingen conform EN 61238-1 (Opmerking: getest onder stromend water en met water tussen de draden van de kabel) Klasse 2 conform de norm IEC 64-8. Vlamremmend:

Nadere informatie

Info. Inhoudsopgave. Apparaatsnoer HRA stekker /65 C-120 C-155 C... Pagina 51 Tabellen en informatie...vanaf Pagina 52

Info. Inhoudsopgave. Apparaatsnoer HRA stekker /65 C-120 C-155 C... Pagina 51 Tabellen en informatie...vanaf Pagina 52 Inhoudsopgave Info PUR spiraalkabels H05/07BQ-F... Pagina 1 TPE/PUR spiraalkabels LI12Y11Y... Pagina 5 TPE/PUR spiraalkabels afgeschermd LI12YD11Y... Pagina 13 Rubber spiraalkabels H05/07RN-F... Pagina

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 28/03/2019 Inspecteur: Dempsey Bouttelgier Mentor: Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:-

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 13/12/2018 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Turfsteeg 5 B.T.W.

Nadere informatie

ZX- ronde 28 december 2014

ZX- ronde 28 december 2014 ZX- ronde 28 december 2014 Hoogspanning. Veel radio amateurs hebben nog eindversterkers met buizen of willen die gaan kopen wel of niet tweede hands. Zonder enige vorm van kennis kan het gevaarlijk zijn

Nadere informatie

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3

Algemeen... blz 2. Blokschema... blz 2. Beschrijving besturingseenheid type 1290... blz 2 en 3 Index Algemeen................................................................... blz Blokschema.................................................................. blz Beschrijving besturingseenheid type

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 15/01/2019 Inspecteur: Jean Francois Steux Mentor: - Installateur: - ID-label: B.T.W. nr.:-

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 04/06/2019 Inspecteur: Geert De Vos Mentor: - Installateur: - ID-label: Sterrehoevelaan 26

Nadere informatie

TAD: Technologische AdviesDienst

TAD: Technologische AdviesDienst informeert TAD: Technologische AdviesDienst Verdeelborden In een elektrische installatie mag er slechts veilig elektrisch materieel gebruikt worden. Volgens deze algemene regel betekent dit dus ook dat

Nadere informatie

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING DRAAD EN MEERGELEIDERKABEL MET THERMOPLASTISCHE ISOLATIE

NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING DRAAD EN MEERGELEIDERKABEL MET THERMOPLASTISCHE ISOLATIE NATIONALE MAATSCHAPPIJ DER BELGISCHE SPOORWEGEN TECHNISCHE BEPALING S - 52 DRAAD EN MEERGELEIDERKABEL MET THERMOPLASTISCHE ISOLATIE Heruitgave Deze versie werd niet gewijzigd, enkel de lay-out is aangepast

Nadere informatie

Deling van elektrische stroom en spanning. Student booklet

Deling van elektrische stroom en spanning. Student booklet Deling van elektrische stroom en spanning Student booklet Deling van elektrische stroom en spanning - INDEX - 2006-04-06-17:15 Deling van elektrische stroom en spanning In deze module wordt uitgelegd

Nadere informatie

Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 4

Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 4 Samenvatting Natuurkunde Hoofdstuk 4 Samenvatting door Roy 1370 woorden 5 maart 2017 6,8 14 keer beoordeeld Vak Methode Natuurkunde Nova Samenvatting h4 NaSk1 4.1 Elke keer dat je een apparaat aanzet,

Nadere informatie

ÖLFLEX CLASSIC 110 CY

ÖLFLEX CLASSIC 110 CY Afgeschermde PVC kabel met transparante buitenmantel - PVC stuurstroomkabel, VDE geregistreerd, afgeschermd, flexibel en genummerd voor diverse toepassingen, U 0 /U: 300/500V Info CPR: -selectie onder

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 134550 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 18/06/2018

Nadere informatie

Tiara Decentrale elektrische verdeelinstallatie Verticale uitvoering IL01502130Z

Tiara Decentrale elektrische verdeelinstallatie Verticale uitvoering IL01502130Z Tiara Decentrale elektrische verdeelinstallatie Verticale uitvoering IL000Z . De voeding van de Tiara vanuit de hoofdverdeler 6 4 6 Ophangstrip (links en rechts toepasbaar). Aardlekautomaten. Lastscheider,

Nadere informatie

Nieuw. LINEAX PLUS aangepast aan elke situatie

Nieuw. LINEAX PLUS aangepast aan elke situatie Nieuw LINEAX PLUS aangepast aan elke situatie Nog meer mogelijkheden LINEAX PLUS is een nieuwe generatie soepele H07RN-F-kabels in elastomeer, gemaakt om u te bevrijden van alle beperkingen. Dankzij de

Nadere informatie

ÖLFLEX CLASSIC PVC stuurstroomkabel, VDE geregistreerd, oliebestendig en flexibel voor diverse toepassingen, 300/500V dus ook voor YSLY of YY

ÖLFLEX CLASSIC PVC stuurstroomkabel, VDE geregistreerd, oliebestendig en flexibel voor diverse toepassingen, 300/500V dus ook voor YSLY of YY Universele, oliebestendige PVC stuurstroomkabel - PVC stuurstroomkabel, VDE geregistreerd, oliebestendig en flexibel voor diverse toepassingen, 300/500V dus ook voor YSLY of YY Info CPR: -selectie onder

Nadere informatie

Productinformatie 18/05/2009

Productinformatie 18/05/2009 type : V-VMvKsas 0,6/1 kv - 4x50 Alsvm + sas25 Artikelnummer : 141.1778.60 / 20001251 opbouw s slaan Binnenmantel : PVC Bedding rubber Aardscherm : koperdraad in S-vorm en een tegenspiraal van koperband

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK EN/OF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE

PROCES-VERBAAL VAN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK EN/OF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE PROCES-VERBAAL VAN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK EN/OF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE Ref: Dossiernr: 16-0457 Aanvrager: Veronique De Waegenaere Datum: 30/06/2016 Verslagnr: KV5886-ERY

Nadere informatie

ÖLFLEX HEAT 180 SiF - fijndradige siliconen enkele ader voor gebruik in machines, fabrieksbouw en werktuigbouw voor temperaturen tot max.

ÖLFLEX HEAT 180 SiF - fijndradige siliconen enkele ader voor gebruik in machines, fabrieksbouw en werktuigbouw voor temperaturen tot max. Veelzijdige enkelader voor hogere temperaturen - fijndradige siliconen enkele ader voor gebruik in machines, fabrieksbouw en werktuigbouw voor temperaturen tot max. +180 C Info Flexibele fijnaderige kopergeleider

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften Installatievoorschriften Bestudeer deze instructies aanachtig voor aanvang van de installatiewerk-zaamheden! Deze E-Heat vloerverwarmingsfolie dient aangesloten te worden op 230V. Installatie dient te

Nadere informatie

VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO ELEKTRICITEIT VOORSCHRIFTEN INZAKE DE VEILIGHEID VAN DE ELEKTRISCHE INSTALLATIE VAN STANDS OP BEURZEN

VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO ELEKTRICITEIT VOORSCHRIFTEN INZAKE DE VEILIGHEID VAN DE ELEKTRISCHE INSTALLATIE VAN STANDS OP BEURZEN VEILIGHEIDSREGLEMENT BRUSSELS EXPO ELEKTRICITEIT VOORSCHRIFTEN INZAKE DE VEILIGHEID VAN DE ELEKTRISCHE INSTALLATIE VAN STANDS OP BEURZEN 4.1 INLEIDING Deze voorschriften werden opgesteld met het doel:

Nadere informatie

Warmtekrimpkousen en gegoten vormen

Warmtekrimpkousen en gegoten vormen Warmtekrimpkousen en gegoten vormen 4 Warmtekrimpkousen en gegoten vormen van 3M zijn leverbaar in verschillende modellen, met of zonder lijmlaag. Ze worden gebruikt voor tal van toepassingen, zowel residentieel

Nadere informatie

XVB. installatiedraad en -kabel INSTALLATIEKABEL - VERNET POLYETHYLEEN - F2. toepassing. constructie. technische gegevens.

XVB. installatiedraad en -kabel INSTALLATIEKABEL - VERNET POLYETHYLEEN - F2. toepassing. constructie. technische gegevens. d rl pe be sp ko kaei redv Cdre tal US an 056 PL trb- es 30 ac EC EX 60 pco tei CI as 3EC l ge khd F2NBN XVB XVB INSTALLATIEKABEL - VERNET POLYETHYLEEN - F2 constructie kern in. 1,5 2 ax. 400 2 geleiders

Nadere informatie

Highlights uit nieuwe HS norm:

Highlights uit nieuwe HS norm: Highlights uit nieuwe HS norm: NEN-EN-IEC 61936-1 en NEN-EN 50522 Nieuw NEN-EN-IEC bepalingen Veiligheidsbepalingen voor hoogspanningsinstallaties: NEN 1041 vervallen sinds: 1 oktober 2012 NEN 61936-1

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 125125 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 03/05/2018

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Rapportnummer 95492 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 26/10/2017

Nadere informatie

GELEIDERS. 3.- de elektrodynamische invloeden die kunnen voorkomen in geval van kortsluiting, de veiligheid niet in gevaar brengen;

GELEIDERS. 3.- de elektrodynamische invloeden die kunnen voorkomen in geval van kortsluiting, de veiligheid niet in gevaar brengen; 198 KEUZE VAN DE ELEKTRISCHE LEIDINGEN Ook van toepassing voor Zeer Lage Veiligheidsspanning De elektrische leidingen die geen integrerend deel uitmaken van een elektrisch toestel of machine, en in het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Stuurstroomleiding... 2. 2 Flexibele leiding... 52. 3. Installatiekabel... 58. 4. Instrumentatiekabel... 68

Inhoudsopgave. 1. Stuurstroomleiding... 2. 2 Flexibele leiding... 52. 3. Installatiekabel... 58. 4. Instrumentatiekabel... 68 Inhoudsopgave 1. Stuurstroomleiding... 2 2 Flexibele leiding... 52 3. Installatiekabel... 58 4. Instrumentatiekabel... 68 5. Stuurstroomleiding Halogeenvrij... 80 6. Installatiekabel Halogeenvrij... 92

Nadere informatie

NIEUWIGHEDEN BETREFFENDE BRAND EN ELEKTRICITEIT YOUR REPUTATION IS MINE.

NIEUWIGHEDEN BETREFFENDE BRAND EN ELEKTRICITEIT YOUR REPUTATION IS MINE. NIEUWIGHEDEN BETREFFENDE BRAND EN ELEKTRICITEIT YOUR REPUTATION IS MINE. Guido laridaen 20/01/2016 Doelstelling KB van 04-12-2012 inzake veiligheid van elektrische installaties Vorig jaar: Vlamboog Arc

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 18/03/2019 Inspecteur: Morad Asbai Mentor: - Installateur: - ID-label: Combi EPC + EK B.T.W.

Nadere informatie

Productinformatie ÖLFLEX CLASSIC /500 V

Productinformatie ÖLFLEX CLASSIC /500 V Kleurgecodeerd ÖLFLEX CLASSIC 100 - flexibele PVC kabel, kleurcode, stuurkabel voor diverse toepassingen, 300/500V dus ook voor YSLY of YY Info CPR: -selectie onder www.lappbenelux.com/cpr Voor nominale

Nadere informatie

Rupskabels + Kabelrupsen

Rupskabels + Kabelrupsen Rupskabels + Kabelrupsen Samen sterk in beweegbare toepassingen Samenwerking in continue bewegingen Dynamische toepassingen vereisen componenten die speciaal voor continue bewegingen geschikt zijn. Van

Nadere informatie

WIJZIGINGEN IN HET AREI

WIJZIGINGEN IN HET AREI SAMENVATTING BE1 + CA1 + CB1 - F1 - F2 - Enkelvoudig - In bundel of in laag BE2 of BE3 of CA2 of CB2 F2 of in een mantel equivalent aan F2 Van toepassing op alle plaatsingswijzen BD2 of BD3 of BD4 SA en

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK EN/OF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE

PROCES-VERBAAL VAN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK EN/OF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE LAAGSPANNINGSINSTALLATIE AIB-VINÇOTTE Belgium ERKEND CONTROLEORGANISME Externe dienst voor technische controles op de werkplaats Contactpersoon: JOHNNY BODEN, Elektriciteit Onze gegevens Klantref.: 100249782 Uw gegevens Ref.:

Nadere informatie

EisEn aan bouwkasten. in het voorzieningsgebied van EnExis

EisEn aan bouwkasten. in het voorzieningsgebied van EnExis EisEn aan bouwkasten in het voorzieningsgebied van EnExis EisEn aan bouwkasten De eisen in deze brochure gelden voor bouwkasten die zijn ingericht voor directe energiemeting bij een tijdelijke aansluiting

Nadere informatie

NOODVOEDING VOOR MEET-EN-ALARMCENTRALE BAT KIT INSTALLATIEHANDLEIDING. BATKIT_MAN01_NL Ver. V1R1

NOODVOEDING VOOR MEET-EN-ALARMCENTRALE BAT KIT INSTALLATIEHANDLEIDING. BATKIT_MAN01_NL Ver. V1R1 NOODVOEDING VOOR MEET-EN-ALARMCENTRALE INSTALLATIEHANDLEIDING BATKIT_MAN01_NL Ver. V1R1 1 Inleiding Deze handleiding dient aandachtig te worden gelezen door iedereen die verantwoordelijk is of zal zijn

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Rapportnummer 136136 Nederlandstalige versie : V_7_NL_20161205 Origineel exemplaar Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 25/06/2018

Nadere informatie

Warmtekrimpkousen en gegoten vormen

Warmtekrimpkousen en gegoten vormen Warmtekrimpkousen en gegoten vormen Warmtekrimpkousen en gegoten vormen van 3M zijn leverbaar in verschillende modellen, met of zonder lijmlaag. Ze worden gebruikt voor tal van toepassingen, zowel residentieel

Nadere informatie

GE Industrial Solutions

GE Industrial Solutions GE Industrial Solutions GEGEVENS VOOR LASTENBOEK SEN Plus Algemeen laagspanningsbord 1. ALGEMENE KENMERKEN 1.1 NORMEN Alle laagspanningsverdeelborden voldoen aan de vereisten van de normen EN 60439-. De

Nadere informatie

Parallel Verwarmingskabel type AKO 710xx en AKO 71xx

Parallel Verwarmingskabel type AKO 710xx en AKO 71xx Parallel Verwarmingskabel type AKO 710xx en AKO 71xx Algemene informatie Parallel verwarmingskabel heeft door zijn constructie een constant vermogen per strekkende meter kabel lengte. Dit type kabel bestaat

Nadere informatie

Opgaven elektrische installaties

Opgaven elektrische installaties Opgaven elektrische installaties 1a 1b Met voorschriften van welke instanties dient rekening te worden gehouden bij de elektriciteitsaansluiting op de bouwplaats? Van welke factoren is het gevraagde vermogen

Nadere informatie

Art. Omschrijving Type Eenh. Hoev. E.P. Totaal. PDF Pro Trial

Art. Omschrijving Type Eenh. Hoev. E.P. Totaal. PDF Pro Trial 1. AANSLUITING OP HET ELEKTRICITEITSNET 1.1. Elektriciteitsaansluiting SOG 1 1 000,00 1 000,00 2. ELEKTRISCHE VERDEELBORDEN 2.1. Elektrische verdeelborden 2.1.1. EB museum SOG 1 6 000,00 6 000,00 3. AARDINGEN

Nadere informatie

Artikelnummer:

Artikelnummer: Omschrijving 4 x 2 x 23 AWG HFFR-LS Grey Toepassing: Afgeschermde netwerkkabel waar eisen worden gesteld aan brandveiligheid. Voor snelheden tot 1.000 Mbit/s, geschikt voor Gigabit netwerken, met een doorvoersnelheid

Nadere informatie

2. MODULES. Module Inbedrijfstelling residentiële installatie

2. MODULES. Module Inbedrijfstelling residentiële installatie OPLEIDINGENSTRUCTUUR RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR 1. BESCHRIJVING Referentiekaders: WELZIJN OP HET WERK Beroepsprofielen (SERV, oktober 2004) RESIDENTIEEL ELEKTROTECHNISCH INSTALLATEUR Beroepsprofiel

Nadere informatie

Standaardbestek 270 DEEL II. Hoofdstuk 46. Leidingen

Standaardbestek 270 DEEL II. Hoofdstuk 46. Leidingen Standaardbestek 270 DEEL II Hoofdstuk 46 Leidingen Deel II Hoofdstuk 46 - Leidingen INHOUDSTAFEL 1 ELEKTRISCHE KABELS... 1 1.1 Energiekabels... 1 1.1.1 Beschrijving... 1 1.1.2 Materialen... 1 1.1.2.1 EXVB:

Nadere informatie

Hoe keuringsverslagen elektrische installaties interpreteren meest voorkomende inbreuken

Hoe keuringsverslagen elektrische installaties interpreteren meest voorkomende inbreuken Hoe keuringsverslagen elektrische installaties interpreteren meest voorkomende inbreuken Isabelle Hofman 10/10/2017 Topics A. Hoe elektrische keuringsverslagen interpreteren B. Top 3 meest voorkomende

Nadere informatie

InstruLine 7000. Instrumentatiekabels voor industriële toepassingen

InstruLine 7000. Instrumentatiekabels voor industriële toepassingen InstruLine 7000 Instrumentatiekabels voor industriële toepassingen Draka InstruLine 7000 voor betrouwbare signaaloverdracht InstruLine 7000, Draka s nieuwe generatie instrumentatiekabels. Industriële processen

Nadere informatie

NEN3140 inspectie Bedrijfsverzamelgebouw

NEN3140 inspectie Bedrijfsverzamelgebouw NEN3140 inspectie Bedrijfsverzamelgebouw 2014.05 NEN 3140 Inspectiestraat 13 Veenendaal 1 2014.05 NEN 3140 Inspectiestraat 13 Veenendaal Algemene Objectgegevens Code Code 2014.05 Object Naam NEN 3140 Adres

Nadere informatie

Montagedraad en -Snoer, Flexibele Leidingen en Signaalkabels TKF

Montagedraad en -Snoer, Flexibele Leidingen en Signaalkabels TKF Montagedraad en -Snoer, Flexibele Leidingen en Signaalkabels TKF OVER DEZE CATALOGUS Binnen de inhoudsopgave zoals op de pagina hiernaast vermeld, treft u een overzicht aan van alle kabels die in deze

Nadere informatie

SERVICE KWALITEIT KWALITEIT INNOVATIE KENNIS BETROUWBAARHEID

SERVICE KWALITEIT KWALITEIT INNOVATIE KENNIS BETROUWBAARHEID SERVICE INNOVATIE KWALITEIT KENNIS KWALITEIT BETROUWBAARHEID Voorwoord Our world is making contact Met deze slogan laten we u graag kennis maken met onze filosofie achter het maken en verkopen van kabels:

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE

Meensesteenweg 338, 8800 Roeselare TEL: 051/ FAX: 051/ / Ondernemingsnummer: BE ACA Vzw Elektrische installaties Ondernemingsnummer: BE 0811 407 869 VERSLAG VAN EEN GELIJKVORMIGHEIDSONDERZOEK VOOR INGEBRUIKNAME ENOF CONTROLEBEZOEK VAN EEN ELEKTRISCHE INSTALLATIE OP LAAGSPANNING EN

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Bekendmaking normen elektrotechnische producten

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Bekendmaking normen elektrotechnische producten STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 18448 12 oktober 2011 Bekendmaking normen elektrotechnische producten 6 oktober 2011 Nr. 200695EG3 De Besturen van de

Nadere informatie

08 KABELS EN TOEBEHOREN EXPERTO. Geen contractuele illustra es

08 KABELS EN TOEBEHOREN EXPERTO. Geen contractuele illustra es Geen contractuele illustra es 363 08 KABELS EN TOEBEHOREN EXPERTO EXPERTO KABELS UTP KABELS UTP CAT 5 Kabel met spiraalparen (UTP), categorie 5, 4 paren voor de buitenste bekabeling. Ze zijn geschikt voor

Nadere informatie

Stekerbaar installeren

Stekerbaar installeren Stekerbaar installeren en voor het toepassen van stekerbare bekabeling bij gebouw gebonden installaties met verlaagd plafond en/of verhoogde vloer. NL GIA Systems bv Daviottenweg 40 5222 BH s Hertogenbosch

Nadere informatie

De energybox - maakt het u makkelijk

De energybox - maakt het u makkelijk De energybox - maakt het u makkelijk Technologie, flexibiliteit en gemak in één box Alle keukenapparatuur en wandcontactdozen aansluiten met slechts één leiding tussen meterkast en keuken; dat kan met

Nadere informatie

Inhoud. Constructie normen 2.13 HD361 S3 40 2.14 DIN VDE 0271 / 0276 42. T 088 11 65 300 F 088 11 65 310 etelectric.nl 3

Inhoud. Constructie normen 2.13 HD361 S3 40 2.14 DIN VDE 0271 / 0276 42. T 088 11 65 300 F 088 11 65 310 etelectric.nl 3 2 Kabels en snoeren Inhoud Kabels voor mobiele toepassingen 2.1 Verlengkabels 4 2.2 BEE-flex S07BQ-F aluminium 14 2.3 Neopreenkabel H07RN-F 16 2.4 Polyurenthaankabel H07BQ-F 20 2.5 Vinylkabel H05VV-F

Nadere informatie

Draad en kabel Montagesnoer 90 C

Draad en kabel Montagesnoer 90 C Draad en kabel Montagesnoer 90 C Montagesnoer H05V2-K en H07V2-K 90 C Materiaal: PVC isolatie Testspanning: 10kV Temp.bereik: Flex: +5 C tot +90 C, +160 C kortstondig Vast: -40 C tot +90 C Litzen: Klasse

Nadere informatie

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied.

Richtlijn voor de uitvoering van bouwkasten. Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. Richtlijn bouwkasten TOEPASSINGSGEBIED: Het gehele Cogas elektriciteitsgebied. 1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. tijdelijke en bouw- aansluitingen met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A. 2

Nadere informatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie

Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie Keuringsverslag van een elektrische laagspanning- en zeer lage spanningsinstallatie NIET CONFORM Datum keuring: 14/08/2018 Inspecteur: Kevin De Putter Mentor: - Installateur: Renaat Mattheus ID-label:

Nadere informatie

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0

Algemene. Montagerichtlijnen. Elektrische Bediende. Beveiligingsrolluiken. NCP AMR augustus 2007 versie 1.0 Algemene Montagerichtlijnen Elektrische Bediende Beveiligingsrolluiken Algemene montage richtlijnen elektrische beveiligingsrolluiken Inleiding: Een rolluik is zo sterk als zijn bevestiging toelaat. Vandaar

Nadere informatie