JAARGANG 21 NR maart 2019

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAARGANG 21 NR maart 2019"

Transcriptie

1 JAARGANG 21 NR maart 2019 WEEK VAN DE LENTEKRIEBELS Lessen over relaties en seksualiteit is dat nodig? Uw zoon van vier vraagt of meisjes ook een piemel hebben. U hoort uw 11 jarige dochter zeggen dat ze verliefd is. Uw 8-jarige scheldt iemand uit voor homo, maar hij weet zelf eigenlijk niet wat dat is. Uw 12-jarige zoon heeft bij een vriendje op internet een pornosite gezien. Ouders en leerkrachten kunnen deze vragen en situaties dagelijks tegenkomen, thuis en op school. Deze vragen en situaties hebben te maken met de relationele en seksuele ontwikkeling van kinderen. Preseksuele ontwikkeling De seksuele ontwikkeling start al bij de geboorte. Kinderen hebben ook seksuele gevoelens, maar die zijn tot de puberteit (als de hormonen actief worden) anders dan die van volwassenen. Zo begint de (pre)seksuele ontwikkeling bij kinderen met het ontdekken van het eigen lichaam. Hier hoort ook de ontdekking van geslachtsdelen bij. Later komen vriendschap en verliefdheden centraal te staan. In de periode dat uw kind op de basisschool zit maakt het grote lichamelijke veranderingen door. De ene keer verlopen die geleidelijk en de andere keer met grote sprongen. Tegen het einde van de basisschool start de puberteit. Basisschool: te vroeg? De basisschool kan in al deze ontwikkelingen een positieve rol spelen. Uw kind brengt daar per slot van rekening veel tijd door. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs gaat verder dan informatie geven over lichamelijke veranderingen en/of voortplanting. Het gaat ook over vriendschap, respect, liefde, weerbaarheid, relaties en omgangsregels. Zaken waar u het thuis waarschijnlijk ook over heeft, maar die ook op school ter sprake komen. Want op school, in de media, op straat, thuis, overal komen kinderen in aanraking met onderwerpen die met relaties en seksualiteit te maken hebben. School en ouders kunnen elkaar hierin vinden als partners in de opvoeding. De Week van de Lentekriebels De Week van de Lentekriebels is ontstaan om relationele en seksuele vorming in het basisonderwijs te stimuleren. In het project wordt relationele en seksuele vorming op een positieve en vrolijke manier onder de aandacht gebracht bij kinderen, scholen, leerkrachten en ouders. Leerkrachten maken hierbij gebruik van het lespakket Kriebels in je Buik. De school wordt hierin ondersteund door de regionale GGD.

2 Wilt u een kijkje nemen in het lespakket? Bekijk de demolessen op Wanneer? De Week van de Lentekriebels vindt plaats van 18 t/m 22 maart, op onze school zal ook in de week erna nog aandacht zijn hiervoor. Elke dag wordt er in groep 1 t/m 8 een les gegeven of activiteit uitgevoerd over relationele en seksuele vorming die aansluit bij de leeftijd en de belevingswereld van de kinderen in de verschillende groepen. Er wordt gebruik gemaakt van het digitale lespakket Kriebels in je Buik. Website Op vindt u meer informatie over relationele en seksuele vorming en de Week van de Lentekriebels. Wij hopen dat u ook enthousiast bent en dat we u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Met vriendelijk groet, Team St. Lambertus VESSEM SCHOON Maandag 18 maart van 11.15u 12.15u gaan alle kinderen en leerkrachten van de school zich verspreiden over Vessem om alle rommel die er ligt op te ruimen. Dit in het kader van de actie Nederland Schoon, die in deze periode weer in het hele land zal plaatsvinden. Voor ons is dit langzamerhand een traditie aan het worden. Wij dragen elk jaar bij aan deze actie, om bij de kinderen de noodzaak van een schoon milieu en schone omgeving bij te brengen. Met veel enthousiasme gaan de kinderen elk jaar op pad. Nu is dit natuurlijk niet alleen een taak van kinderen. Ook volwassenen hebben hier een taak in. Wij nodigen papa s, mama s, ooms, tantes, oma s en opa s dan ook van harte uit om op maandagochtend 18 maart om 11.15u mee te gaan met uw kind en samen Vessem schoon te maken. Goed voorbeeld doet goed volgen. Vooral in de onderbouw is het fijn als er mensen meelopen. OPROEP VOOR HULPOUDERS KONINGSSPELEN/SPORTDAG Op vrijdag 12 april 2019, zijn weer de jaarlijkse Koningsspelen gepland op sportpark De Lille. Dit is van 8.30 t/m uur met een lunch op het einde van de ochtend. We hebben dan jullie hulp en gezelligheid weer hard nodig. Groep 1 t/m 3 hebben een programma op het voorste veld en groep 4 t/m 8 hebben een ander programma op de andere velden. Dus ouders, opa s en oma s of wie maar zin heeft om te mee helpen, meld je aan via het mailadres van de oudervereniging. Het adres is ov.lambertusschool@hotmail.com. Jullie hulp is nodig om groepjes of een spel te begeleiden. Er zijn ook enkele ouders nodig om brood te komen smeren. Bij vragen spreek ons aan of mail naar bovenstaande mail van de oudervereniging.

3 Je krijgt een bevestiging dat je bent aangemeld en vóór 9 april een brief over wat er van je verwacht wordt die dag. Graag aanmelden vóór 27 maart 2019 via de mail. 0 Ik wil die dag helpen bij groep 1 t/m 3 0 Ik wil die dag helpen bij groep 4 t/m 8 0 Ik wil helpen met brood smeren vanaf uur Het zou fijn zijn als de sportiviteitsbeker voor 5 april (!) terug is op school. Met vriendelijke groeten, De sportdagcommissie Natasja, Adiëlle, Tim, Bart, Meintje, Lizan, Sandra en Annemarie DE LEERLINGENRAAD Elke week stellen 2 leden van de leerlingenraad zich graag even voor: Hoi, Ik ben Ties Coopal. Ik ben 8 jaar en zit in groep 4. Mijn hobby s zijn voetallen en spelen op de PlayStation. Ook speel ik graag buiten met mijn vrienden en de voetbal. Ik zit in de leerlingenraad. Dit vind ik erg leuk. We moeten dan wel eens stemmen voor dingen die we dan op school krijgen of gaan doen. Al deze afspraken moet ik dan opschrijven in mijn schrift. Hoi, Ik ben Fenne van Herk. Ik ben 9 jaar en zit in groep 5. Mijn hobby s zijn dansen, korfbal, knutselen en tekenen. Dit jaar zit ik in de leerlingenraad. Ik vind het erg leuk want je moet mee stemmen over iets. Ook het meedenken vind ik leuk. PEUTERMOMENT Aan alle ouders van peuters uit Vessem Vindt u het belangrijk dat > uw peuter met bewegen bezig kan zijn? > uw peuter contact heeft met andere kinderen? > uw peuter een activiteit met u samen doet? Vindt u het prettig als > u kennismaakt met activiteiten voor peuters? > u handvatten krijgt aangeboden voor spelactiviteiten voor uw peuter? Kom dan naar onze gymactiviteit op dinsdag 26 maart 2019 van uur. Basisschool St Lambertus organiseert op deze dinsdag gym met peuters. De activiteit wordt begeleid door Natascha Koken, leerkracht op deze school. Wij nodigen u van harte uit hieraan deel te nemen. Alle peuters uit Vessem zijn welkom!

4 De les vindt plaats in de speelzaal van de basisschool. We verwachten u en uw peuter om 9.00 uur. Het wordt een gezellig, actief uurtje. Aansluitend is er een koffiemoment gepland. Terwijl de kinderen vrij spelen kunt u met eventuele vragen of opmerkingen terecht bij de leerkracht. Het is de bedoeling dat de peuter samen met een volwassene komt. De peuters die het peuterprogramma bij Nummereen Kinderopvang volgen, zijn ook uitgenodigd om deel te nemen. Wilt u zich aanmelden? Stuur dan vóór 19 maart a.s. een mail naar Mieke van Loon-Haans: m.haans@veldvest.nl. We hopen veel peuters en ouders te mogen begroeten! BESTE OUDERS VAN GROEP 4/5/6 Op 25 maart is het Juffendag in groep 4/5/6. U moet uw kind gewoon hapje, drankje en gymtas meegeven. U moet uw kind fruit meegeven op deze dag. Iets anders gaat niet, want dan kunnen we een activiteit niet doen. We gaan er een leuke gezellige dag van maken. Groetjes leerlingen-feestcommissie groep 4/5/6. GEZOCHT: OUDERS VOOR DE GMR VAN VELDVEST Beste ouders, 16 mei 2019 zijn er verkiezingen voor de GMR. In de oudergeleding is Hans Saris aftredend. Hans stelt zich herkiesbaar. U kunt zich ook kandidaat stellen voor het lidmaatschap van de GMR. De Wet Medezeggenschap op Scholen (WMS) zorgt voor kansen om personeel en ouders te betrekken bij veranderingen op scholen. Personeel en ouders hebben samen invloed op het beleid van Veldvest. De GMR van Veldvest zoekt mensen die de ouders willen vertegenwoordigen, en die zich willen inzetten voor een goede communicatie tussen personeel, ouders en bestuur. Communicatie die duidelijk is, open, transparant en voor iedereen toegankelijk. Wilt u er samen met ons voor zorgen dat de kwaliteit die Veldvest haar leerlingen, medewerkers en ouders biedt, gewaarborgd blijft? Heeft u de ambitie om daar mee sturing aan te geven? Denkt u te voldoen aan de op de volgende pagina beschreven profielschets? Meld u dan aan voor de GMR! Dit kunt u doen door vóór de meivakantie een mail met uw naam, adres en telefoonnummer te sturen naar gmr@veldvest.nl Mocht u vooraf inlichtingen willen, neem dan telefonisch of per mail contact met mij op, dan zal ik u de benodigde informatie verstrekken. Met vriendelijke groet, Monique Hovens/secretaris GMR PS. Voor uw inzet krijgt u: - Per vergadering een vergoeding van 50, -.

5 - Mogelijkheden tot verdere persoonlijke ontwikkeling d.m.v. cursussen over medezeggenschap, financieel beleid en competentiemanagement. Een profielschets Een GMR-lid toont betrokkenheid bij het onderwijs en de organisatie van Veldvest. Dit betekent dat je als GMR lid "bovenschools" kunt denken, d.w.z. over de school van je kind of over de school waar je werkt heen kunnen kijken. Men moet tevens bereid zijn zoveel tijd vrij te roosteren, dat men minstens 80% van de vergaderingen aanwezig is. Ten aanzien van de verdeling van kennis over de GMR-leden, zien we onder de kandidaten graag iemand met expertise op gebied van communicatie en/of ICT. Om recht te doen aan de ouderpopulatie worden vrouwen bij voorkeur gevraagd zich kandidaat te stellen. Tenslotte verwachten we (de GMR- en CVB-leden) van de kandidaten een positief-kritische houding in het overleg. VOLLEYBAL: OPEN TRAINING Op donderdag 18 april organiseren we weer een open training, voor iedereen die kennis wil maken met volleybal. Van uur zijn de mini s aan de beurt. Dit zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar. Daarna is de groep van jaar aan de beurt, zij trainen van uur. Als je komt meedoen, neem dan je gymspullen mee. Ouders kunnen vanuit de foyer kijken. Wil je meer informatie over onze vereniging, kijk dan op onze website vcvessem.nl of op facebook. JONG NEDERLAND: MINIOREN Zaterdag 16 maart is het miniorenmiddag. Het thema van deze middag is Beestenboel. De middag begint om 13:30 uur en eindigt om 15:30 uur. Het programma ligt klaar met sport en spel rondom dit thema. We vragen om een eigen bijdrage van 1,50 per persoon. We zien je graag bij jeugdhuis de Spil, Kerkberg 3 in Vessem. Tot dan. Groetjes de Minioren leiding Anita, Laura, Rob en Safira ATB VESSEM KIDS TOER 2019 Op zondag 7 april a.s. wordt door de Korfbalvereniging Vessem en ATB Vessem wederom de Beerze Brave ATB Veldtoertocht georganiseerd. Dit is een mountainbike tocht voor grote mensen. Vorig jaar waren er ruim 900 fietsers naar Vessem gekomen om onze tocht te rijden. Sommigen hebben wel 55 kilometer gefietst! Dat gaan wij dus niet doen... Want een onderdeel van deze tocht is wederom de hele dikke, vette, crazy en supergave ATB VESSEM Kids Toer. Dit onderdeel is speciaal voor kinderen uit Vessem en Wintelre die op de basisschool zitten in de groepen 5 t/m 8. Grote mensen mogen niet op onze route komen. Wil je mee doen?

6 Als je mee wil doen vul je op de eerste plaats het inschrijfformulier op onze website ( even in zodat we weten hoeveel kinderen er mee rijden. Wil je er voor zorgen dat we vóór 1 april a.s. jouw opgave binnen hebben? Op de grote dag zelf, zondag 7 april, zorg je er voor dat je om uur bij de Gouden Leeuw in Vessem bent. We vertrekken dan met elkaar om een hele dikke, vette en supergave route te rijden van ongeveer 15 kilometer. Uiteraard rijden we met een aantal ervaren begeleiders/fietsers van ATB Vessem mee. Onze route gaat zoveel mogelijk door de bossen en af en toe komen we ook op een stukje route waar de 'grote' fietsers rijden. Dan gaan we hen een beetje in de weg rijden en roepen we dat ze een wheelie voor ons moeten maken. Supergaaf. Ongeveer halverwege de route bezoeken we de pauzeplaats waar de 'grote' fietsers altijd even stoppen om wat te drinken en te eten. Dat doen wij dan ook gewoon en als wij daar aankomen moeten de 'grote' fietsers gewoon even voor ons aan de kant zodat we goed bij de koeken, de soep en het drinken kunnen. Vorig jaar hebben we in de laatste kilometers nog even wat plekken opgezocht op onze route waar mega grote plassen en modder lagen en bijna iedereen ging hier door heen! Lache man! We hebben gehoord dat de kleding van de bikers 3 weken in de wasmachine heeft gezeten voordat deze weer zuiver waren. Dit jaar gaan we dit zeker niet doen...(je ouders lezen misschien ook mee, daarom schrijven we dat hier op). Deelname is helemaal gratis. Dus... * zit je in groep 5 t/m 8 van de basisschool in Vessem of Wintelre... * ben je niet bang... * heb je thuis een goeie wasmachine... * heb je een goeie mountainbike én een helm (verplicht!!!) * beschik je over een bere-goeie conditie en hele dikke fietskuiten kom dan op zondag 7 april a.s. om uur naar de binnentuin van de Gouden Leeuw, midden in Vessem. Meestal zijn we rond uur weer terug bij de Gouden Leeuw waarna je weer opgehaald wordt door jouw ouders/verzorgers, nadat je uiteraard de mega grote ATBVESSEM-snoepzak van ons in ontvangst hebt genomen. Alvast bedankt!!!! Met vriendelijke groet, Laurens van de Ven.

JAARGANG 21 NR februari 2019

JAARGANG 21 NR februari 2019 JAARGANG 21 NR. 24 22 februari 2019 OUDERGESPREKKEN Volgende week maandag zal het 2e rapport meegegeven worden. Deze zal bestaan uit een overzicht van de CITO-grafieken. De CITO-uitslagen zijn (zoals alle

Nadere informatie

Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019

Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019 Stakingsdag op vrijdag 15 maart 2019 Het nieuwe rapport Rapportmap Carnaval 2019 Koningsspelen 12 april 2019, helpt u mee? Informatieavond bedplassen door GGD Vraag van de GMR Rondleiding Vragen van het

Nadere informatie

Vakantie- en studiedagen overzicht 2019/2020 (volgend schooljaar)

Vakantie- en studiedagen overzicht 2019/2020 (volgend schooljaar) Vakantie- en studiedagen overzicht 2019/2020 (volgend schooljaar) Hieronder kunt u het overzicht van de vakantie- en studiedagen overzicht lezen van het volgende schooljaar. Studiedag Do. 3 oktober 2019

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 23 3 maart 2015 Inhoud Groenten en fruit deze week Overblijfgeld Opa- en omadag Roodvonk en waterpokken Week van de lentekriebels Herinnering

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 mrt 2019 t/m 22 mrt 2019

Nieuwsbrief 15 mrt 2019 t/m 22 mrt 2019 Nieuwsbrief 15 mrt 2019 t/m 22 mrt 2019 19 maart Studiedag (groep 1 t/m 8 vrij) 25 maart Schoolfotograaf Nisanur en Ifan 29 maart Groep 2 vrij Iedereen heeft heerlijk kunnen genieten van de vakantie en

Nadere informatie

MAART. Nieuws van de directie

MAART. Nieuws van de directie 1516-11 (02-03-16) 03 maart ouderavond 04 maart Fides groep 7/8 08 maart loopbus (zie blz. 2) 09 maart juffendag/babyshower groep 3 14 maart start Week van de Lentekriebels 15 maart boomfeestdag groep

Nadere informatie

Hallo Nummer 11. (schooljaar , 26 maart 2017 )

Hallo Nummer 11. (schooljaar , 26 maart 2017 ) Hallo Nummer 11 (schooljaar 2016-2017, 26 maart 2017 ) Beste ouder(s)/verzorger(s), In deze Hallo: Wat er speelt binnen de groepen Wat er speelt binnen de school Gezocht: tuinouders en een bolderkar De

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd! Openbare basisschool De Vennegötte Pearsonplein 23 7242 JA Lochem 0573-252000 info@vennegotte.nl www.vennegotte.

Van harte gefeliciteerd! Openbare basisschool De Vennegötte Pearsonplein 23 7242 JA Lochem 0573-252000 info@vennegotte.nl www.vennegotte. De Opkikker 2012-2013 Nummer 25 08 maart 2013 Agenda. 11-03 Ouderavond: Week van de Lentekriebels! 11-03 Groep 6; muziekproject 6. 12-03 Bezoek synagoge groep 8 13-03 Studiedag team; leerlingen vrij!!

Nadere informatie

10-apr-15. De trotse juffen

10-apr-15. De trotse juffen 10-apr- Ouderhulp De Sinte Lucij is een kleine school, met een klein team en een kleine groep ouders. In de praktijk betekent dat een beroep op een kleine groep mensen voor een heleboel activiteiten. Vandaag

Nadere informatie

22 maart 2019 Nummer 14

22 maart 2019 Nummer 14 22 maart 2019 Nummer 14 Inhoud: Carnaval SAAM&vatting 2018 Week van de lentekriebels Verkeerstuin Presentaties Blink! Thema ouder-avond 9 april Reminder studiedag woensdag 3 april Vervanging Janneke van

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 23 3 MAART 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Inhoud: Bezoek van een schrijfster De grote rekendag Week van de Lentekriebels Boomfeestdag groepen 5/6 en 6 Agenda en

Nadere informatie

Algemeen STAKING OP 15 MAART 2019: WIJ DOEN MEE MET DE STAKING!

Algemeen STAKING OP 15 MAART 2019: WIJ DOEN MEE MET DE STAKING! Ziekmelden kan via: De Dommeldalapp, mail afwezigdommeldal@eenbes.nl of telefonisch van 8.00 uur tot 8.30 uur. Heeft u Facebook? Kijk ook eens op onze pagina: Brede School Dommeldal 14-03-2019 nummer 17

Nadere informatie

30 maart 2018 Nummer 14

30 maart 2018 Nummer 14 30 maart 2018 Nummer 14 Inhoud: Lentekriebels Staking Polderhof in actie Ouderraad zoekt Even voorstellen Schoolreis Schoolreisinfo groep 1-2-3 (herhaling) Uitnodiging Thema avond 12 april Vervangingen

Nadere informatie

maart 2019 Nieuwsbrief

maart 2019 Nieuwsbrief maart 2019 Nieuwsbrief Maart 2019 1 Carnaval 12.00 uit 12 23 2 13 24 3 14 25 4 Carnavalsvakantie 15 26 5 16 27 Groep 6-7-8 Rijksmuseum 6 17 28 7 18 Week van de Lentekriebels 29 nieuwsbrief 8 19 30 9 20

Nadere informatie

Op woensdag a.s. mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 weer een hardgekookt ei meenemen. We spelen dan het éitje tiktoernooi.

Op woensdag a.s. mogen de kinderen van de groepen 3 t/m 8 weer een hardgekookt ei meenemen. We spelen dan het éitje tiktoernooi. 17 maart 2016 27 25 Even voorstellen Mijn naam is Marleen Witteveen. Ik ben 21 jaar en woon in Vianen. U zou mij kunnen kennen van mijn werkzaamheden als caissière bij de Coop. Dit werk blijf ik nog tot

Nadere informatie

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker

Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM. De Windmaker Deze school maakt deel uit van Stg. BOOM De Windmaker jaargang 22 nr. 16 datum 16-05-2019 week 21&22&23 Website: www.bsdemolenhoek.nl, e-mail: administratie.demolenhoek@stgboom.nl Agenda 13-05 t/m 17/05

Nadere informatie

Kalender. Kalender. Parkeren. Overblijven

Kalender. Kalender. Parkeren. Overblijven Kalender Kalender 20 februari Oudergesprekken Gr. 1 t/m 7 25 februari Oudergesprekken Gr. 1 t/m 7 27 februari Rapporten mee naar huis Gr. 1 t/m 7 28 februari Carnavals-viering Alle groepen 3 mrt t/m 7

Nadere informatie

Directienieuws. Belangrijke data: 27 februari t/m 3maart vakantie!

Directienieuws. Belangrijke data: 27 februari t/m 3maart vakantie! Op Driecant hebben we maandelijks een Nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief verschijnt op donderdag 30 maart Heeft u kopij voor deze nieuwsbrief, levert u deze dan in vóór dinsdag 28 maart vóór 12.00 uur

Nadere informatie

Maandbulletin Maart 2019

Maandbulletin Maart 2019 Maandbulletin Maart 2019 SCHOOLJAAR 2018-2019 NR. 8 Beste ouders / verzorgers, Beste kinderen en ouders/ verzorgers, Het maandbulletin van maart ligt nu voor jullie. We sluiten februari af met een trots

Nadere informatie

We wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie en tot maandag 4 maart! Het team van de Bijenschans

We wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie en tot maandag 4 maart! Het team van de Bijenschans februari 2019 Belangrijke data 25 februari t/m 1 maart Voorjaarsvakantie Hierbij de Bijgepraat van februari 2019. In deze nieuwsbrief van onze school kunt u o.a. informatie vinden over de klussendag en

Nadere informatie

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8)

ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) NIEUWSBRIEF Maart 2018 AGENDA ma 25 februari t/m vr 02 maart - voorjaarsvakantie ma 5/12 maart en do 8/15 maart - sporten op het schoolplein ma 19 maart - inloop voor ouders (groep 3 t/m 8) do 29 maart

Nadere informatie

4. Meester en Juffen dag

4. Meester en Juffen dag Jaargang 29 Nummer 26 18 maart 2016 1. Wandelen voor Water groep 6 t/m 8 Op woensdagmorgen 23 maart lopen de kinderen van groep 6 t/m 8 met een rugzak met water op hun rug een tocht van 6 kilometer. Op

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 11 april 2018

Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Nieuwsbrief 9 11 april 2018 Beste kinderen, ouders en leerkrachten, Eindelijk gaat het weer de goede kant op en gaat de temperatuur stijgen. De lente is gestart. Ook al hebben onze voetballers van groep

Nadere informatie

Nieuws 10. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met een groen blok is specifieke Kompas informatie

Nieuws 10. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met een groen blok is specifieke Kompas informatie De Zijlwijkschool Mijn school Nieuws is het gezamenlijk informatiebulletin van Het Kompas en De Zijlwijkschool. De informatie met een blauw blok is specifieke Zijlwijkschool informatie. De informatie met

Nadere informatie

10 maart 2017 Nummer 12

10 maart 2017 Nummer 12 10 maart 2017 Nummer 12 Inhoud: Nationale Daltondag Juf Annemarie met pensioen Herinnering thema-avond Wereldoriëntatie Week van de lentekriebels Coderdojo Sportdag 2017 Wedstrijd Gezinsviering Lunchen

Nadere informatie

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal.

Op 21 juni a.s. vieren de kleuterjuffen gezamenlijk hun verjaardag. We gaan naar speeltuin De Kade te Roosendaal. Verjaardagen kleuterjuffen... 1 Heling fietsen... 2 Verjaardagen kleuterjuffen... 3 Onderzoeken GGD... 3 Schoolfotograaf... 4 De MR is op zoek naar u!..... 4 Nieuws vanuit de peutergroep... 7 De agenda

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Basisschool Eerschot Week van de Lentekriebels

Ouderbijeenkomst Basisschool Eerschot Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Basisschool Eerschot Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding op school en thuis Christel van Helvoirt medewerker Gezondheidsbevordering GGD Hart voor Brabant Bovenbouw:

Nadere informatie

Jaargang 36 nummer maart 2019 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden,

Jaargang 36 nummer maart 2019 VOORWOORD. Beste ouders en geïnteresseerden, Jaargang 36 nummer 27 20 maart 2019 Beste ouders en geïnteresseerden, een wekelijkse uitgave van Kindcentrum KLEINERF, De Mortel VOORWOORD Deze week zijn de open dagen; op woensdag- en donderdagochtend

Nadere informatie

Schooljaar 2015/2016 Uitgave 26 24-03-2016

Schooljaar 2015/2016 Uitgave 26 24-03-2016 Agenda 28 maart t/m Vrijdag 1 april 4 april Donderdag 7 april Dinsdag 12 april 13 april 18 april 18 april Dinsdag 19 april 20 april Donderdag 21 april Vrijdag 22 april 9 mei 11 mei Paasvakantie Alle kinderen

Nadere informatie

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016

De Regenboog. Algemeen. Boog nr. 5 04-01-2016 De Regenboog De Regenboog Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk Tel. 0497-574914 info@bsderegenboogbergeijk.nl www.bsderegenboogbergeijk.nl Boog nr. 5 04-01-2016 Algemeen Voorlezen A.s. woensdag wordt er weer

Nadere informatie

Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels

Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding op school en thuis Naam Christel van Helvoirt GGD Hart voor Brabant Waar denken jullie aan bij seksualiteit? Gevoelens Veiligheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

19 Februari Bram Hendriks

19 Februari Bram Hendriks MARIMBAZUIN 29 februari 2016 De van Willemien, directeur De carnaval al weer lang vergeten en twee drukke weken achter de rug. Kennis gemaakt in de groepen, met de leerkrachten en collega s van Marimba.

Nadere informatie

13 april 2018

13 april 2018 1391 www.clarafabriciusschool.nl 13 april 2018 15 april 10.00 uur Schoolgezinsdienst 17, 18 en 19 april Eindtoets groep 8 18 april Groep 7 - Scholenproject gehandicapten 19 april Groep 5 en 6 Voorstelling

Nadere informatie

In de les praten over relaties en seksualiteit. Hoe maak je het makkelijk en leuk!

In de les praten over relaties en seksualiteit. Hoe maak je het makkelijk en leuk! In de les praten over relaties en seksualiteit Hoe maak je het makkelijk en leuk! Hoe kunt u leerlingen ondersteunen en leert u hen verantwoorde keuzes te maken op het gebied van relaties en seksualiteit?

Nadere informatie

Week van de Lentekriebels

Week van de Lentekriebels Ouderbijeenkomst Week van de Lentekriebels Relationele en seksuele opvoeding, op school en thuis Anja Sijbranda GGD Hart voor Brabant Programma Waarom relationele en seksuele vorming? Wat doet school?

Nadere informatie

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander

Nieuwsbrief van: Hartelijke groet, mede namens de andere leden, Linda van Rijen (mama van Nele) Voorzitter OAC Meander Kleding inzameling Deze periode hebben wij het op school over afval en het milieu. We hebben naast het fietsenhok voor de docenten twee "evenementencontainers" staan. Hierin mag u dichte zakken met kleding

Nadere informatie

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben

Start Kleuterthema: lente en Pasen. Nieuwsbrief maart Loulou de Rooij 4 april Lily van Hout 26 maart Stan Gebben 16 maart 2018 - nummer 13 Belangrijke data (17 maart-6 april) Maandag 19 maart Week van de lentekriebels Start Kleuterthema: lente en Pasen Donderdag 22 maart Let s do it (André vd Maatdag) Donderdag 29

Nadere informatie

26 januari 2018

26 januari 2018 1381 www.clarafabriciusschool.nl 26 januari 2018 26 januari Vanaf 18.00 uur: Inschrijven oudergesprekken groep 3 en 8 27 januari Schoolvolleybaltoernooi groep 7 en 8 30 januari Minilessen groep 8 Nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Nummer 269 maart 2015

NIEUWSBRIEF Nummer 269 maart 2015 NIEUWSBRIEF Nummer 269 maart 2015 NOTEERT U DEZE DATA ALVAST IN UW AGENDA Zaterdag 21 maart Begin van de lente Maandag 23 maart Vergadering oudervereniging Zaterdag 28 maart Schoolfeest Zondag 29 maart

Nadere informatie

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s),

+9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), +9*/ Geachte ouder(s) / verzorger(s), Terug in de tijd! Vandaag zijn onze leerlingen op een wel hele bijzondere manier begonnen met de projectweek Terug in de tijd!. Enkele leerkrachten gingen namelijk

Nadere informatie

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019

NIEUWS. Nieuwsbrief 9-8 maart 2019 jongeren geen of minder risico s nemen, als ze 3 bijtjes eenmaal gaan experimenteren met seksuele relaties. Relationele en seksuele vorming binnen het basisonderwijs omvat meer dan alleen informatie over

Nadere informatie

Ik wens u alvast een goed weekend. Michel de Zwart Directeur Andreasschool. Goede Vrijdag. maandag 6 april. Tweede Paasdag.

Ik wens u alvast een goed weekend. Michel de Zwart Directeur Andreasschool. Goede Vrijdag. maandag 6 april. Tweede Paasdag. Nieuwsbrief nr. 204 maart 2015 vrijdag 3 april maandag 6 april Goede Vrijdag Tweede Paasdag - vrije dagen dinsdag 24 maart donderdag 26 maart rapportavonden vanaf 7 april Start gymlessen op sportveld (behalve

Nadere informatie

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending

In de Kring. Naar ons idee is het filmpje dan ook goed gelukt, spontaan en dynamisch. Bij deze nog even de link voor de mensen die de uitzending In de Kring. Jaargang 19, nummer 10 Datum 17 maart 2016 Meer info op: www.obsdekring.nl Maak deze kenbaar bij de groepsleerkracht van uw zoon of dochter of middels de onderstaande reactiemogelijkheid bij

Nadere informatie

JAARGANG 21 NR augustus 2018

JAARGANG 21 NR augustus 2018 JAARGANG 21 NR. 01 24 augustus 2018 WELKOM Bij het begin van dit nieuwe schooljaar heten we alle ouders en kinderen weer van harte welkom. Speciaal de ouders en kinderen die voor het eerst naar de Sint

Nadere informatie

Utrecht, maart Rutgers Arthur van Schendelstraat MJ Utrecht Postbus GA Utrecht

Utrecht, maart Rutgers Arthur van Schendelstraat MJ Utrecht Postbus GA Utrecht Arthur van Schendelstraat 696 3511 MJ Utrecht Postbus 9022 3506 GA Utrecht +31(0)30 231 34 31 office@rutgers.nl www.rutgers.nl www.rutgers.international Utrecht, maart 2017 BIC ABNA NL 2A IBAN NL18 ABNA

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 8 februari t/m vrijdag 15 februari 2019 39 e jaargang nr. 21 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

BERENBABBELS Berenbabbels

BERENBABBELS Berenbabbels BERENBABBELS Berenbabbels 9 2018-2019 AGENDA 20 maart: Berenshow groep 1-2 27 maart: Open dag 1-5 april: Verkeersweek 2 april: Buitenlesdag 4 april: Studiedag, alle kinderen zijn vrij Jarigen in de komende

Nadere informatie

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers,

V a n d e d i r e c t i e. Sterke vaders gezocht. NSA activiteiten. Beste ouders/verzorgers, Nummer: 8 Agenda V a n d e d i r e c t i e Beste ouders/verzorgers, Vorige week donderdagavond hebben we een geweldig optreden gehad van alle kleuters. Zij speelden deze avond de musical De kleine Kerstman.

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 23-3-2018 nummer 27 In deze nieuwsbrief: - Afsluiting vastenactie - Voedselbank - Pasen - Schoolreisje Dinsdag 8 mei - Wandelen voor water oproep - Week van de lentekriebels - Estafette en

Nadere informatie

053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl. nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015

053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl. nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl nr 35 Nieuwsbrief 1 mei 2015 Fruit op school Het is nog niet bekend welk fruit we na de mei vakantie krijgen. Afwachten

Nadere informatie

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink

Veel leesplezier, De Redactie. Marly Buitink 29 november 2013, jaargang 22. nr. 6 Voor jullie ligt de digitale BargerBabbel zoals we die op school verspreiden (ook apart onder de ouders van aangemelde leerlingen die nog niet op school zitten, en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Opa en Omadag plein Oceaan LEERPLEIN BOS LEERPLEIN OCEAAN LEERPLEIN DUIN LEERPLEIN ROTS JAARGANG 2 NUMMER 5 17 MEI 2019

Nieuwsbrief. Opa en Omadag plein Oceaan LEERPLEIN BOS LEERPLEIN OCEAAN LEERPLEIN DUIN LEERPLEIN ROTS JAARGANG 2 NUMMER 5 17 MEI 2019 Nieuwsbrief JAARGANG 2 NUMMER 5 17 MEI 2019 Opa en Omadag plein Oceaan Op vrijdag 7 juni 2019 organiseert basisschool Noorderlicht, in samenwerking met de SON, de opa en oma dag. Alle kinderen uit de groepen

Nadere informatie

Jaargang 18

Jaargang 18 Riemslootnieuws 775 28-03-2019 Jaargang 18 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 NIEUWS VANUIT DE SCHOOL Jonge dieren In de beide kleutergroepen werken we de komende periode over de (kinder)boerderij

Nadere informatie

Leerlingenraad. We stellen met veel plezier aan u voor, de leerlingenraad van De Harlekijn!

Leerlingenraad. We stellen met veel plezier aan u voor, de leerlingenraad van De Harlekijn! Nummer 35, 16 april 2015 Verjaardagen: Verjaardagen 21-04 Matthijs Dolmans groep 7 Meneer Jeroen 28-04 Tom Schouteten groep 3 30-04 Asma Abdulkhadir Mohamed Osman groep 4 02-05 Fréderique Blatter groep

Nadere informatie

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel?

Vlindernieuws. Beste ouders, verzorgers, teamleden, Graag willen wij ons voorstellen als de MR van de Vuurvlinder in Veenendaal. Wat is ons doel? Vlindernieuws Katholieke basisschool De Vuurvlinder 24 september 2018 Hierbij het tweede Vlindernieuws van dit jaar. We zijn nu vier weken met elkaar op weg en onze eerste studiedag is geweest. De leerkrachten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI

NIEUWSBRIEF JULI NIEUWSBRIEF JULI 2019 OPROEP: TUINMAN/VROUW www.bslaetare.nl Bent u of kent u iemand uit Kilder of omgeving die groene vingers heeft, houdt van tuinieren en een bijdrage wil leveren aan onze school door

Nadere informatie

Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen

Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen Vrijdag 8 jan. 2016 Jaargang 12 nr. 12 In deze Link: - Beste wensen - Ouderpanel - Open school Groep - Gr. 4 tafeltjes oefenen Bijlagen: - Uitnodiging informatieavond - Uitnodiging open schoolmoment -

Nadere informatie

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl

Op het Prikbord. Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl Op het Prikbord Nieuwsbrief cbs De Wegwijzer www.wegwijzerzeist.nl Prikbord 15, 17 juni 2014 Kind op maandag: Help, ik ben boos! Saul weet dat God hem als koning heeft verworpen. Hij is onzeker en heeft

Nadere informatie

Beste ouders/verzorgers

Beste ouders/verzorgers Schooljaar 2016-2017 26 juli t/m 30 september Agenda: Ma - Di - Wo Break de Maand show door groep 1 om 13.15 uur Do - Gr.7/8 naar de voorstelling Billy the kid om 10.30 uur in Vroomshoop Oud papier wordt

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit

In deze Nieuwsflits: Schoolfruit In deze Nieuwsflits: Schoolfruit Koningsspelen Meivakantie Help! Leuke leesboeken gezocht! Vrij met Hemelvaart Extra oudergesprekken Toetsen in de maanden mei en juni Informatieavond juni 2018 Oproep voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -

Nieuwsbrief nr. 19 -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. -. - Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 19 12 e jaargang Vrijdag 19 juni 2015 Bedankavond hulpouders

Nadere informatie

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op

Vakantierooster : Het vakantierooster voor komend schooljaar is vastgesteld. U vindt het rooster op Periode vrijdag 15 februari t/m vrijdag 22 februari 2019 39 e jaargang nr. 22 Vakantierooster 2019-2020: Het vakantierooster voor komend schooljaar 2019-2020 is vastgesteld. U vindt het rooster op www.vosseschans.nl.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, Februari 2017 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

www.cornelismusius.nl cornelismusius@laurentiusstichting.nl 04-03- 2016 Inhoud Studiemiddag 1 maart... 1 Opening van de Studie Muis... 2 Een nieuw gezicht... 2 Pasen... 3 Hallo allemaal hier weer een wist

Nadere informatie

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten

Het Praatpaaltje. Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld. GGD Gezonde voeding invullijsten Extra s voor scholieren uit gezinnen met weinig geld Extra geld voor ouderbijdrage en andere schoolkosten Hebt u een laag inkomen en weinig geld? Bijvoorbeeld omdat u werkt, maar weinig verdient. Of omdat

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017

NIEUWSBRIEF. Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 NIEUWSBRIEF Jaargang 29, nummer 26, 21 maart 2017 R.K. basisschool Paus Joannes De Weer 25 1504 AH Zaandam 075-2010114 www.paus-joannes.nl twitter.com/pausjoannes Kalender 22 maart Grote Rekendag. 23 maart

Nadere informatie

Open Dag zondag 24 maart. Mejuffendag. Jarigen Van de maand maart 2 mrt. Maart 2019 Nummer 13. Van harte gefeliciteerd!!

Open Dag zondag 24 maart. Mejuffendag. Jarigen Van de maand maart 2 mrt. Maart 2019 Nummer 13. Van harte gefeliciteerd!! Maart 2019 Nummer 13 Open Dag zondag 24 maart Komt u ook naar de Open Dag op zondag 24 maart? Van 11.00-13.00 uur is iedereen van harte welkom. Na de carnavalsvakantie hebben we de projectweek: Kunst.

Nadere informatie

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30

Kom je voor jezelf en de ander op, dan ben je voor de Odulfusschool helemaal top! Agenda: Schooljaar Nr. 30 Schooljaar 2018-2019 Nr. 30 Inspiratie opdoen voor de Koningsspelen Wil je alvast in de stemming komen voor de Koningsspelen en ben je benieuwd naar het liedje van dit jaar? Kijk dan eens op onderstaande

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen op onze school Wes Hulsman en Noé Wunnink worden in april 4 jaar en starten deze maand bij ons op school.

Nieuwe leerlingen op onze school Wes Hulsman en Noé Wunnink worden in april 4 jaar en starten deze maand bij ons op school. Nieuwsbrief April 2017 Jaargang: 2016-2017 Belangrijke data in april en mei April Mei 5 april Schoolvoetbal 1 mei Maandopening 6 april Theoretisch verkeersexamen 3 mei Luizencontrole 7 april Grote Peuterdag

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend Nummer 1 Augustus 2013 Jaargang 1 t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 uur - 14.30 uur September 06 Kijkochtend 13 Verjaardagen juffen en meesters 16

Nadere informatie

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0!

In dit bulletin: Ouderavond: Een kijkje in de keuken, met blik op de toekomst 2.0! 19 jan. 2018 Voor de kalender: 22 jan. Voorleesontbijt KDV/PA/groep 1-2-3 24 jan. Ouderavond: Een kijkje in de keuken 2.0 ; 19.30 uur loc. MWW 19, 24, 26 jan. Groepen 6 Excursie Textielmuseum 9 feb. Carnaval

Nadere informatie

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015

obssprinkels Nieuwsbrief obssprinkels Openbaar onderwijs Koedijkslanden & Berggierslanden Meppel Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Nieuwsbrief Zuiderlaan 197B 7944 EE M e ppel Tel.: 0522-799111 www.obssprinkels.nl Nieuwsbrief Nr. 2015-2016-04 4 september 2015 Agenda: Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Schoolreisje gr. 1 t/m 6 Vrijdag

Nadere informatie

De Kattebel. Terugblik AGENDA! De Belhamel doet mee aan pilot digiborden. jaargang 16 8 april 2016 nr. 14. Groetjes het team van De Belhamel

De Kattebel. Terugblik AGENDA! De Belhamel doet mee aan pilot digiborden. jaargang 16 8 april 2016 nr. 14. Groetjes het team van De Belhamel Openbare Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 16 8 april 2016 nr. 14 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL

Nadere informatie

Schoolnieuws. Project Natuur

Schoolnieuws. Project Natuur Nieuwsbrief maart 2015 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Project Natuur Kalender Schoolfotograaf Nieuws van onze buurtteammedewerker Ooievaar nieuws Niet vergeten: maandag 16 maart studiedag Schoolkorfbaltoernooi

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 9 april 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl s Middags Koningsspelen Koningsdag Kinderen vrij Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.: 0341-701110 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief - 2 Oktober 2015

Nieuwsbrief - 2 Oktober 2015 Nieuwsbrief - 2 Oktober 2015 Inhoud Voorwoord Agenda Jaarvergadering Oudercommissie en Thema-avond Seksuele opvoeding Inloopavond Gelderse museumdag SEOL Nationale voorleeswedstrijd Kleuters alleen naar

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr april 2017

Nieuwsbrief nr april 2017 Nieuwsbrief nr.16 20 april 2017 Kalender Do 20 april Vrij 21 april Za 22 april Zo 23 april Ma 24 april Vakantie Di 25 april Vakantie Woe 26 april Vakantie Do 27 april Vakantie Vrij 28 april Vakantie Za

Nadere informatie

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd

Maart 2015. In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8. Paastoernooien. Nieuws van de oudervereniging. Groene voetstappen. Kapstokken gevraagd In deze nieuwsbrief: Rots en water in groep 8 Reggio in groep 4 Paastoernooien Nieuws van de oudervereniging Groene voetstappen Kapstokken gevraagd Schoolfoto s manier zijn ze weer meer water. Verder hebben

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012

NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012 NIEUWSBRIEF Nieuwsbrief 18, donderdag 24 mei 2012 Kamp groepen 8 Wij (groep 8) zijn op kamp geweest. We mogen er niet veel over vertellen, maar 1 ding kunnen we wel vertellen het was super leuk!!!!! We

Nadere informatie

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 12 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website pag. 1 t/m 7

BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG. Nummer 12 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website  pag. 1 t/m 7 T KLEPPERTJE BASISSCHOOL DE ZEVENSPRONG Nummer 12 jaargang 16 verschijnt iedere twee schoolweken op de website www.zevensprong.nl pag. 1 t/m 7 Directiepraatje: Beste ouders, verzorgers, Week van de Lentekriebels:

Nadere informatie

JAARGANG 17 NR. 29 10 april 2014

JAARGANG 17 NR. 29 10 april 2014 JAARGANG 17 NR. 29 10 april 2014 SCHOOLREIS 2015 Zoals u al eerder in de Weekbert hebt kunnen lezen, gaan we op woensdag 20 mei op schoolreis!!! De kinderen uit de groepen 1 t/m 3 gaan speelboerderij de

Nadere informatie

Nieuwsbrief 15 d.d

Nieuwsbrief 15 d.d Belangrijke data Dinsdag 9 mei 2017 Nieuwsbrief 16 Dinsdag 9 mei 2017 Dinsdag 9 mei 2017 Schoolfotograaf Nieuwsbrief 15 d.d. 09-05-2017 Ouderavond Relaties en Seksualiteit 15 mei 2 juni 2017 Project Kriebels

Nadere informatie

Maandbrief november Heiloo 2018

Maandbrief november Heiloo 2018 Maandbrief november Heiloo 2018 Beste ouders, Projectafsluiting: Wat hadden we een vrolijke, gezellige en bijzondere middag op donderdag 18 oktober! Er was een tentoonstelling, door de hele school, waarin

Nadere informatie

schooljaar aflevering 14

schooljaar aflevering 14 schooljaar 2017-2018 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Even voorstellen Personele bezetting Naam voor de zoon van juffrouw Janneke CJG Pasen Bibliotheek Pannenkoekendag Koningsspelen Overblijvers gevraagd!

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017

Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Nieuwsbrief PCB De Rank en De Ukkeklup, 9 oktober 2017 Beste ouders/verzorger(s), Het is alweer bijna herfstvakantie. Deze valt vroeg dit jaar, maar een weekje vrij is vast welkom voor de kinderen. Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 8 14 maart 2018

Nieuwsbrief 8 14 maart 2018 Nieuwsbrief 8 14 maart 2018 Beste ouders en verzorgers, Deze keer hebben we een aantal mededelingen van uit de directie: De griepgolf in Nederland loopt op zijn einde. Tot vorige week ging het op onze

Nadere informatie

Aanmelden Koningsspelen:

Aanmelden Koningsspelen: Maart 2018 Nummer 13 Succesvolle Open Dag Zondag stonden de deuren open bij ons Kindcentrum. Veel mensen hebben de open dag bezocht. Kinderen van de leerlingenraad en de bovenbouw verzorgde een rondleiding.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage

Nieuwsbrief. April Vakantierooster voor het schooljaar Uw kind inschrijven voor het schooljaar Vrijwillige ouderbijdrage April 2019 Vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020 Op dit moment worden de puntjes op de i gezet wat betreft het vakantierooster voor het schooljaar 2019-2020. Zodra het vakantierooster is afgerond,

Nadere informatie

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018

MiniMeeledingen. Agenda. Bijbelverhalen. Nieuws van De Meele. Vrijdag 13 april 2018 Agenda Dinsdag 17 t/m donderdag 19 april Centrale Eindtoets groep 8 Vrijdag 20 april Koningsspelen / sportdag Woensdag 25 april Koffie-uurtje Donderdag 26 april Leerlingen om 12.00 uur vrij! Studiemiddag

Nadere informatie

FlexFlits. Anti-pest beleid De Piramide. Belangrijke data. Gevonden voorwerpen. BoS gesloten. Nr maart 2019

FlexFlits. Anti-pest beleid De Piramide. Belangrijke data. Gevonden voorwerpen. BoS gesloten. Nr maart 2019 FlexFlits Nr. 7 14 maart 2019 Anti-pest beleid De Piramide In de maand maart staat de volgende poster centraal in alle groepen: Lieve gymleraar, Ik heb buikpijn. Ik zie erg tegen de gymles op en blijf

Nadere informatie

Nieuwsflits Nobelhorst

Nieuwsflits Nobelhorst Nieuwsflits Nobelhorst www.bsnobelhorst.nl nobelhorst@skohulst.nl Maart 2019 Borrel Inmiddels heeft u de uitnodiging gehad voor een gezellige borrel op vrijdag 10 mei. Iedereen die ons op welke manier

Nadere informatie

Seksuele vorming en seksuele ontwikkeling van kinderen. Marianne Cense (Rutgers WPF) & Jos Poelman (Soa Aids Nederland)

Seksuele vorming en seksuele ontwikkeling van kinderen. Marianne Cense (Rutgers WPF) & Jos Poelman (Soa Aids Nederland) Seksuele vorming en seksuele ontwikkeling van kinderen Marianne Cense (Rutgers WPF) & Jos Poelman (Soa Aids Nederland) Programma 1. Seksuele ontwikkeling van kinderen en jongeren 2. Criteria om normaal

Nadere informatie

Terugblik. 27 maart Belangrijke data. Fancy Fair

Terugblik. 27 maart Belangrijke data. Fancy Fair NIEUWSBRIEF NR 14 27 maart 2019 Terugblik Belangrijke data Wat een leuke feestweek hebben we achter de rug! De hele week stond in het teken van FEEST en iedere dag waren er feest-activiteiten in de school.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken.

Met deze nieuwsbrief informeren wij u weer over een aantal Regenboog-zaken. OBS De Regenboog Burg. Mr. H. Popstraat 2 4671 ES Dinteloord Telefoon: 0167-523326 E-mail: obsderegenboog@stichtingsom.com Beste ouders/ verzorgers, december 2016 Met deze nieuwsbrief informeren wij u

Nadere informatie

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen,

Nieuwsbrief MEI Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Nieuwsbrief Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen, Na alle activiteiten van de afgelopen periode met ter afsluiting deze week de koningsspelen en de eindcito van groep 8 is het tijd om even uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief /2019. Beste jongens en meisjes, beste ouders,

Nieuwsbrief /2019. Beste jongens en meisjes, beste ouders, Nieuwsbrief 13 2018/2019 Beste jongens en meisjes, beste ouders, Zoals iedereen al wel via de media heeft vernomen, is er op vrijdag 15 maart een landelijke onderwijsstaking. Alle professionals in het

Nadere informatie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie

Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie Periode: Voorjaarsvakantie Meivakantie . Inschrijvingsvoorwaarden NSA De Watermolen Inschrijvingen geschiedt per kind, per activiteit. Bij onvoldoende aanmeldingen voor een cursus heeft de organisatie

Nadere informatie

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober

OKTOBER Staking op de dag van de leraar 5 oktober OKTOBER 2017 De nieuwsbrief van oktober. Vol informatie en foto s over Jeelo, de verdeling van groep 1-2 en 3 en de leerlingenraad. Staking op de dag van de leraar 5 oktober U heeft eerder van ons een

Nadere informatie