S.CS/S.PR huifvoertuigen. Transportoplossingen voor general cargo vervoer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "S.CS/S.PR huifvoertuigen. Transportoplossingen voor general cargo vervoer."

Transcriptie

1 S.CS/S.PR huifvoertuigen Transportoplossingen voor general cargo vervoer.

2 2 Inhoud. Uw universele talent in de General Cargo. 3 Inleiding 3 De oplegger-curtainsider wordt opnieuw gedefinieerd. 4 De S.CS GENIOS 4 De S.CS GENIOS laat zich in veel uitvoeringen zien. 5 Een overzicht van de voordelen van de nieuwe S.CS GENIOS-generatie. 6 Het geheim van succes. 13 Speciale transporten 21 De uitrusting 31 De technologie 7 Het modulaire systeem 7 Trailercompetentiecentrum Altenberge serieproductiekwaliteit van de lopende band. 8 CVC en testafdelingen voor de veiligheid van onze klanten. 13 Staaltransport S.CS COIL de coilgoot. 14 S.CS COIL Coil-transportuitvoering. 15 S.CS PAPER Specialist voor het papiervervoer. 16 S.CS PAPER - Uitrusting voor de papierlogistiek. 17 Gecertificeerde ladingzekering voor 21 De opbouwsterkte is volgens DIN Code XL gecertificeerd. 22 Schmitz Cargobull Safety Roof. 23 SPEED CURTAIN met één beweging vrije toegang tot de lading. 24 SPEED CURTAIN de ongevallenpreventie geïntegreerd in het zeil.. 31 Innovatief High-Tech-modulair systeem voor alle uitdagingen. 32 Know-how en Hightech Made in Germany. 33 ROTOS-drive technology. 34 Slimme trailer-electronica MRH, LSP, TIS met Immobilizer. 35 Trailer-Telematica voor de S.CS schuif- 9 S.CS UNIVERSAL en MEGA 9 S.CS UNIVERSAL Basis van succes. 10 Nuttige uitrusting voor de S.CS UNIVERSAL. 11 De S.CS MEGA en S.CS MEGA VARIOS 100 m 3 automotive-lading. 12 S.CS MEGA VARIOS met variabel dubbellaadvloer systeem. drankentransporten. 18 S.CS oplegger-curtainsider ook bevoegd voor vatenvervoer. 19 De X-LIGHT-serie 19 De S.CS X-LIGHT-modellenlijn: UNIVERSAL, MEGA, COIL, PAPER 20 De uitrusting van der S.CS X-LIGHT- 25 SPEED CURTAIN-voertuig met laadklep de ideale partner voor de drankenlogistiek. 26 Transporten conform aan Daimler ladingzekering-rl Met TIR-uitrusting veilig in het grensoverschrijdende verkeer. 28 Gecombineerd vervoer via spoor en ferrydiensten. zeiloplegger. 36 TrailerConnect voor uw vlootmanagement. 37 Services 37 Onze dienstverlening rondom uw voertuig. 38 Contact 38 Uw contactpersoon. modellen. 29 De S.PL plateau-aanhanger transporteert staal veilig voor de bouwsector. 30 S.PR Bau de robuuste lastendrager voor de bouwbranche.

3 3 S.CS GENIOS. De schuifzeiloplegger wordt opnieuw gedefinieerd. De nieuwe generatie staat voor de perfectie van de Schmitz-Cargobull filosofie zonder compromissen. Wat al goed was, is nog een keer verbeterd. Dit geldt ook voor het MODULOS-chassis, de FLEXOS-opbouw, het rotos-loopwerk, de ladingzekering en voor de vele fijne details die in het dagelijks leven voor het perfecte uitvoeren van de transporttaken behoren. Aan het einde van de uitgebreide optimalisatie staat een voertuiglijn die meer stabiliteit en draagkracht biedt. En belangrijk in de dagelijkse inzet: Ook de hantering is bij de nieuwe S.CS GENIOS eenvoudiger en hiermee comfortabeler. Wals-geprofileerde constructiedelen geven de opbouw meer stabiliteit. Het hoekprofiel van het kopschot en het frame voor het achterportaal zijn nieuw geconstrueerde staalprofielen die in het wals-profileren lichter en stabieler worden. De nieuwe profielen op het achterportaal beschermen bovendien de verzonken scharnieren bij de toegang tot het laadperron.

4 4 Multi-talent. De S.CS GENIOS laat zich in veel uitvoeringen zien. In het grote productaanbod van Schmitz Cargobull schuifzeilopleggers vindt u de S.CS GENIOS vanaf de start weg bij de belangrijkste vervoersoplossingen. Natuurlijk kunt u bij S.CS GENIOS zoals gebruikelijk de verschillende uitvoeringsopties kiezen waarmee uw opleggercombinatie precies op uw wensen wordt afgestemd. Met de nieuwe innovatieve productiemethoden kunnen wij snel op uw wensen afgaan. Zo zijn bij ons de grenzen tussen maatwerk en serieproductie moeiteloos geworden. Zoals gebruikelijk zijn bij S.CS GENIOS alle uitvoeringsopties voor uw dagelijkse transporttaken te leveren. Ook kan S.CS GENIOS eenzijdig of aan beide zijden met SPEED CURTAIN worden uitgevoerd.

5 5 Meesterlijk.Staaltje. Een overzicht van de voordelen van de nieuwe S.CS GENIOS-generatie. Bij de nieuwe S.CS GENIOS-trailer beginnen de Zeer draagkrachtige hoekrongen en goed beschermde scharnieren. extra voordelen voor de klant al in het detail. Daarom zijn de vele verbeteringen het resultaat Dakzeil met diagonaal ingedeelde kunststof vezels om de opbouwsterkte te verhogen. van uiterst nauwkeurig detailwerk in alle componenten. Ze vullen de baanbrekende innovatie van het MODULOS-chassis aan en voltooien hiermee het unieke totale resultaat van een economische en betrouwbare transportoplossing. Optioneel: Klaar voor de toekomst met een concept om brandstof te besparen d.m.v. aerodynamische vormgeving van de achterkant met Schmitz Cargobull Eco Tail. Het nieuwe Schmitz Cargobull Safety Roof met geïntegreerde diagonale versteviging d.m.v. zeer sterke kunststof vezels verhoogt de opbouwsterkte zo duurzaam, dat bij de SPEED CURTAIN-opbouw en bij inbouw in een dubbele verdieping kan worden afgezien van de gebruikelijke dakverstevigingen. De bediening bij het openen wordt eenvoudiger, de nuttige inwendige hoogte groter. Geoptimaliseerde opdeling van de insteeklatten. Glijvaste vloer bestaande uit een geplakte blauwe kunststoffolie met een wrijvingscoëfficient van µ = 0,6. Handmatig, in de hoekrongen geïntegreerd liftsysteem, flexibel en betrouwbaar met ingebouwde hoogteverstelling. LED-verlichting (optie) biedt hogere uitvalgarantie.

6 6 Technologie en hartstocht. Het geheim van succes. Een nieuwe productgeneratie ontstaat niet 's nachts en kan niet alleen op het tekenbord worden ontworpen. Decennialange ervaring, feeling voor de markt, know-how en open staan voor technologische voortgang laten innovaties organisch groeien. Het enthousiasme van onze medewerkers laat zich in elke trailer zien wanneer hij dag voor dag door het harde dagelijkse leven komt. Beproefde onderstelkwaliteit met ROTOS DriveTechnology. Verhoogde stabiliteit bij het kopschot door wals-geprofileerde hoeksteunen. MODULOS-chassis, eendelig wals-geprofileerde langsliggers zonder lassen.

7 7 Wij produceren op maat in onze serieproductie. Trailercompetentiecentrum Altenberge serieproductiekwaliteit van de lopende band. Op basis van een rationeel modulair systeem ontstaan op een industriële productielijn op maat gesneden transportoplossingen voor uw branche. De modernste productietechnologie biedt u de beste garantie voor premium-kwaliteit en precisie. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, is het technische niveau van onze testprocedures geënt op de testnormen van trekker- en personenautoproducenten. Wij produceren in onder eigen beheer - tot aan de eigen as-productie in de fabriek in Altenberge - dat betekent dat wij geen compromissen sluiten, als het om de kwaliteit gaat. Uiterst nauwkeurige aggregaten: De zelf ontwikkelde en geproduceerde ROTOS-assen. Montage van het onderstel met de grootste mogelijke nauwkeurigheid. Componenten-montage op de lopende band.

8 8 Bij onze producten geen compromissen. CVC en testafdelingen - voor de veiligheid van onze klanten. Bestaat het leven uit het maken van compromissen? Niet voor ons! In het Cargobull Validation Center (CVC) - naast onze hoofdvestiging in Altenberge - bouwen wij prototypes, verrichten wij metingen en proeven en testen wij onderdelen, componenten en hele voertuigen zolang en intensief tot wij compromisloos Ja! kunnen zeggen over de kwaliteit. Want onze producten moeten uw transporttaken met maximaal gebruik en minimale TCO (Total Cost of Ownership) ondersteunen. Om uw instemming met onze producten veilig te stellen, sparen wij kosten noch moeite: bijv. een realistische simulatie van een traject van km die onze trailers beladen en bij volle belasting binnen enkele weken moeten ondergaan. Een ware martelgang voor opbouw en onderstel! En dat is maar goed ook: deze en andere proeven bieden u de zekerheid dat u van Schmitz Cargobull volledig inzetbare S.CS schuifzeilopleggers ontvangt die uw transporttaken tot uw volle tevredenheid uitvoeren. Zonder compromissen te moeten sluiten. Proeven met extreme rijmanoeuvres zijn noodzakelijk om de assistentiesystemen optimaal op elkaar af te stemmen. Het eigen test- en onderzoekscentrum in Altenberge het Schmitz Cargobull Validation Center. Testafstand: km. De resultaten op de hydropulser helpen bij de optimalisatie van het volledige voertuig.

9 9 De alleskunner voor bijna elke vracht. S.CS UNIVERSAL Basis van succes. Eenvoudige laadprocessen, snelle ladingzekering, een zeer robuuste opbouw met aanrijbescherming op het kopschot en versterkte hoeksteunen maken de S.CS UNIVERSAL tot een zuinige all-rounder voor de General Cargo-activiteiten. Met doorgaande sjorgaten in het randprofiel, verzonken sjor-ogen en de optimale palletaanslag geven de mogelijkheid voor extra ladingzekering. Bij een passende volledige lading is bij S.CS UNIVERSAL geen extra ladingzekering nodig. Gecertificeerde opbouwsterkte volgens DIN EN code XL, voldoet aan de eisen van de VDI-richtlijn. voor het drankentransport en de Daimler RL 9.5 voor het transport van laadgoederen op ladingdragers. De optionele opbergkist in de trailervloer schept bijv. ruimte voor spanbanden. Zeer sterke aluminium kopschot met een aanrijbescherming van staal of hout neemt krachten tot 13,5 ton op.

10 10 Uitgekiend tot in het kleinste detail. Nuttige uitrusting voor de S.CS UNIVERSAL. Met onze in de praktijk beproefde uitrustingsopties is het mogelijk uw S.CS UNIVERSAL af te stemmen op de bijzonderheden van uw dagelijkse transportactiviteiten. Op de eerste plaats gelden Een optimale spoiler aan de achterkant van de trailer vermindert de luchtwervelingen achter de opleggercombinatie en verbruikt tot 3% minder brandstof. zodanige uitbreidingen die uw doelmatigheid bij de hantering met de lading zekering. Hiertoe geldt de laadklep, de houder voor vorkheftrucks, de opbergruimte voor ladingvastzetmateriaal en de palletkast zodat de retourvracht met de onbeperkte laadcapaciteit kan worden gedisponeerd. Voor meer gebruiksflexibiliteit is er ook een ADRconforme uitrusting voor transporten met gevaarlijke goederen. Een belangrijke optie voor energiezuinig rijden is de aerodynamische dakspoiler waarmee een duidelijke besparing op het brandstofverbruik mogelijk is. Optionele palletkast* als opbergruimte voor 24, 30 of 32 europallets. Snel lossen ook zonder laadperron en heftruck met behulp van de ondervouwbare laadklep*. Houder* voor vorkheftrucks. Voor niet benodigde insteekrongen is er een rongmagazijn voor 8 rongen op het frame van het onderstel*. * Optionele uitrusting

11 11 Denk in het groot! De S.CS MEGA en S.CS MEGA VARIOS 100 m 3 automotive-lading. De S.CS MEGA stelt de norm in het automotivevervoer. De volgens DIN EN Code XL gecertificeerde opbouw biedt ruimte voor het vervoer van 96 gitterboxen of 34 Europallets. Het Achterwanddeuren met instelbare opbouwhoogtes. Met behulp van een insteeklijst wordt de dakhoogte in stappen van 50 mm ingesteld. Sterke zijkant: Palletaanslaglijst, aluminium opzetlatten en verstevigde rongen. standaard Schmitz Cargobull Safety Roof kan aan één of beide zijden omhoog gezet worden voor belading met heftrucks en kan naar voren of achteren open geschoven worden voor belading met een kraan. De instelbare opbouw met VARIOS TopTechnologie maakt het aankoppelen van de oplegger op verschillende op schotelhoogtes mogelijk. De opbouw kan met de VARIOS TopTechnology bij laadruimhoogtes tussen mm en mm op verschillende schotelhoogtes ingesteld worden. Hoe lager de schotelhoogte, des te hoger de bruikbare laadruimte. De S.CS MEGA VARIOS kan door Lowliner- en standaard trekker-combinaties getrokken worden en biedt u daardoor extra flexibiliteit in de planning voor uw wagenpark.

12 12 Succes op hoog niveau. S.CS MEGA VARIOS met variabel dubbellaadvloer systeem. Benut het volledige volume van de S.CS Mega met 67 palletplaatsen op twee niveaus. Tot 33 pallets kunnen in de bovenverdieping tot onder het 3 m hoge dak worden ondergebracht. Voor een kraanbelading kan het schuifdak naar voren of naar achteren worden geopend. Uitneembare diagonale schoren in het dak bieden extra stabiliteit voor de opbouw. Bij een zijdelingse belading met heftrucks kan het standaard liftdak zijdelings gelift worden. Voor het 2e laadniveau worden telescopische dwarsbalken eenvoudig op de gewenste hoogte in de lengtebalken ingehangen. Indien nodig kunnen sjorbanden veilig ingehangen worden aan de draagbalken. De opbouw is gecertificeerd volgens DIN EN Code XL, zodat bij vormgesloten complete lading verdere ladingzekerings-maatregelen niet nodig zijn. Dwarsbalken tussen de rongen of de zijdelingse draagbalken nemen de deellading op het tweede niveau veilig op. Voor een rij pallets zijn twee dwarsbalken in een raster van ca mm voorzien. Efficiënte vloertransportsystemen beladen beide niveaus tegelijk vanaf een laadperron of vanaf de grond.

13 13 Zware coils veilig vervoerd. Staaltransport S.CS COIL de coilgoot. De S.CS COIL met laag zwaartepunt maakt een veilig transport van staalcoils met een diameter van 800 tot 2200 mm mogelijk. De verstevigde chassisconstructie kan een puntsgewijze last van 30 ton op 1,5 m dragen en maakt met een ontheffing transporten met een totaalgewicht van 45 ton mogelijk voor ondeelbare vracht in een 5-assige trekcombinatie. De coilgootafdekking faciliteert retourladingen - bijv. palletladingen - en verhoogt daarmee de bezettingsgraad van de oplegger. 15 paar 5-tons sjor-ogen maken het mogelijk de lading op vrijwel elk punt vast te zetten. Gootafdekkingen faciliteren voor general cargoretourladingen en verhogen daarmee de bezettingsgraad van het voertuig. De chassisconstructie kan een puntsgewijze last van 30 ton op 1,5 m dragen en maakt met een ontheffing transporten met een totaalgewicht van 45 ton mogelijk voor ondeelbare ladingen in een 5-assige trekcombinatie. Een gecertificeerde laadbakconstructie voldoet aan de eisen van VDI 2700.

14 14 Twee transportoplossingen in één voertuig. S.CS COIL Coil-transportuitvoering. Vanwege de hoge belastingen in het staalvervoer is de S.CS COIL van een gecertificeerd ladingzekeringsconcept volgens VDI 2700, blad 19, voorzien. Het ladingzekeringsconcept van S.CS COIL is bemeten voor zware belastingen. Daarom is de COIL-uitrusting van een Schmitz Cargobulloplegger door de TÜV getest en gecertificeerd. Markering van het lastzwaartepunt op de draagbalk. De combinatie van COIL-bak en Joloda-stalen rails maakt u in uw dagelijkse transporttaken nog doelmatiger. Op de heenweg stalen coils en op de terugweg papierrollen. Twee transportoplossingen in één voertuig. Op de heenweg stalen coils en op de terugweg papierrollen. De coil-combisteun vereenvoudigt de ladingzekering. Deze past in de rongenpockets in de coilgoot en bovendien ook in de rongenpockets in het buitenframe.

15 15 Wij staan volledig in voor onze kwaliteit. S.CS PAPER Specialist voor het papiervervoer. De S.CS PAPER is een specialist met vele talenten. Zijn speciaal ontworpen chassis met korte dwarsbalkafstand en de stabiele vloer van multiplex is geschikt voor een maximale heftruckaslast van 9 ton (volg. DIN EN 283). De hele opbouw biedt uw activiteiten een gecertificeerde veiligheid, want opbouwsterkte van de S.CS PAPER is getest en toegelaten voor het transport van rollen papier volgens de VDI-norm 2700, blad 9. Gecertificeerde ladingzekering met systeem. Of het nu in lengte- of in dwarsrichting ligt, beveiligd door span-sjorren of vergrendeling met keggen, evenals staand vastgezet d.m.v. top-sjorren en extra glijvaste matten. Optioneel: chassisuitvoering ook voor het gecombineerde verkeer.

16 16 Eenvoudige handling met zware rollen. S.CS PAPER - Uitrusting voor de papierlogistiek. Het vervoer van papier is vooral zwaar. Dit is het taakgebied van de S.CS PAPER in de X-LIGHTversie met zijn geperforeerde langsliggers van staal. Doorgaande sjorperforatie in het randprofiel maakt het verticale vastsjorren van de lading bijna op elke plek mogelijk. Een anti-slipmat tussen papierrol en keg verhoogt de wrijving voor een beter houvast. De S.CS PAPER van Schmitz Cargobull voldoet aan DIN EN Code XL en aan de richtlijn VDI 2700 blad 9. Daarmee voldoet hij aan alle eisen voor het papiertransport. Doorgaande, slijtvaste stalen Joloda-rails in combinatie met Joloda-rollen maken het handmatige bewegen van papierrollen en pallets binnen het laadoppervlak mogelijk. In het opbergvak in het kopschot kunnen de Joloda-toebehoren opgeborgen worden. Elke van de 5,5 kg zware keggen kan op de geperforeerde rail in lengte- en dwarsrichting vastgezet worden. Traanplaat aan de achterkant, vlak met de bodem en Joloda-rails beschermen de bodem in het gebied van het laadperron.

17 17 Geïntegreerde efficiency in de drankenlogistiek. Gecertificeerde ladingzekering voor drankentransporten. Met Schmitz Cargobull bent u sneller klaar voor vertrek, omdat u bij uw S.CS Curtainsider kunt afzien op het vastsjorren dan de drankenkratten, wanneer deze goed aansluitend in de laadruimte staan. Daarvoor werden de opbouw, het dakspant en de hoek- en middenrongen verstevigd. Vier aluminium opzetlatten geven een zijdelingse steun, zoals ook het zijdelingse dekzeil met lengte-, dwars- en diagonale verstevigingsgordels. Samen met het flexibele ladingzekeringsysteem voldoet de S.CS schuifzeiloplegger van Schmitz Cargobull daarmee aan de norm DIN EN CODE XL met drankencertificaat. Dwarsbalken voor en achter de lading beveiligen deelladingen tegen een verschuiving in dwarsrichting. Afstandskeerlatten worden zo omlaag geklapt dat zij zijdelings aansluiten bij drankenvervoer op de zgn. bron -pallets. Bij het flexibele ladingzekeringsysteem met een perforatiepatroon in de stalen opzetlatten laten dwarsbalken zich zeer exact positioneren. Zij laten zich met twee eenvoudige handgrepen plaatsen.

18 18 Flexibel met vloeibare lading. S.CS schuifzeiloplegger ook bevoegd voor vatenvervoer. Breid uw transportactiviteiten uit. Gebruik uw standaard schuifzeiloplegger ook voor het vervoer van lading in vaten. De TÜV NORD heeft de schuifzeilopleggers van Schmitz Cargobull ook voor het veilige vatentransport gecertificeerd. Het uitgebreide certificaat volgens DIN EN CODE XL en de VDI-richtlijn 2700 blad 12 geeft het wettelijk recht voor het vervoer stalen vaten van 30/50 liter die in eenheden op pallets zijn vastgebonden. Deze bevoegdheid geldt bovendien voor niet met straps gebundelde, met kunststof gecoate vaten met 30 of 50 liter inhoud. Bij S.CS met SPEED CURTAIN is niet alleen het laadproces sneller, ook de ladingzekering is door het flexibele ladingvastzetsysteem vereenvoudigd. De gecertificeerde eigenschappen van de opbouw maken het mogelijk met straps gebundelde stalen vaten op pallets of niet gestrapte vaten met kunststofcoating te vervoeren zonder deze vast te moeten sjorren. Daarbij is het gebruik van vier aluminium opzetlatten verplicht. Hier in combinatie met stalen latten met gaten voor het bevestigen van de dwarsbalken.

19 19 Onze lichtgewichten staan hun mannetje. De S.CS X-LIGHT-modellenlijn: UNIVERSAL, MEGA, COIL, PAPER De X-LIGHT trailerlijn onderscheidt zich door een met een tot wel 1200 kg (bij de MEGA) verlaagd gewicht zonder concessies te doen aan inzetbaarheid en functies. Als UNIVERSAL X-LIGHT en als MEGA X-LIGHT en in de varianten COIL en PAPER, bieden deze schuifzeilopleggers beduidend meer laadvermogens, brandstofbesparing, uitstekende functionaliteit en bieden optimale uitvoeringen voor ladingzekering. De X-LIGHT-lijn is gecertificeerd volgens DIN EN en als optie is ook een certificaat voor drankenvervoer verkrijgbaar. De brede keuzemogelijkheden die gangbaar zijn bij de Schmitz Cargobull huifvoertuigen zijn ook voor de X-LIGHTversies zonder beperkingen beschikbaar. De lichtgewicht uitvoering van het X-LIGHT-chassis, een combinatie van zeer sterk staal en aluminium, biedt bij laag gewicht een hoge draagkracht. Een aluminium-valsteun (optioneel) aan de achterkant geeft het voertuig een veilige stand bij het beladen.

20 20 Laag gewicht, veel voordelen. De uitrusting van de S.CS X-LIGHTmodellen. Het gereduceerde gewicht van alle X-LIGHTtrailers gaat niet ten laste van de hoge inzetbaarheid in de dagelijkse praktijk. Minder componenten, het geheim zijn lichte materialen en een aangepaste constructie. Eenvoudig en veilig de mogelijkheid om het dak snel omhoog te zetten. Bij een benutting van de volledige inwendige hoogte versnelt de snelle daklift de laad- en lostijden. Handmatig omhoog-zetsysteem wat in de hoeken is geïntegreerd, biedt een hoge flexibiliteit en betrouwbaarheid. Het ROTOS-onderstel met 19,5 remschijven, sterke prestaties ondanks een kleine diameter en laag gewicht. De valsteunen van extra licht aluminium. Mechanische hefinrichting in de hoekrongen maakt het handmatige liften van het dak bij MEGA-trailers mogelijk.

21 21 Dit certificaat staat als een huis. De opbouwsterkte is volgens DIN code XL gecertificeerd. De draagkracht van onze opbouw van de schuifzeiloplegger is uitgebreid en onomstotelijk gecertificeerd. Aan DIN EN Code XL en de DL-richtlijn 9.5 kan even probleemloos voldaan worden als aan de extra eisen voor de verlading per spoor en voor het vervoer van dranken. Bij een complete aansluitende lading met stukgoedpallets, drankenpallets of gitterboxen zijn geen extra ladingzekeringmaatregelen noodzakelijk. Aan welke ladingzekeringsnormen de opbouw voldoet, wordt door goed zichtbare labels voor alle normen op het zeil kenbaar gemaakt. Hierdoor is een hoge transportveiligheid gegarandeerd en op het eerste oog zichtbaar. Het nieuwe achterportaal met de zeer sterke hoekrongen biedt meer veiligheid op het laadperron. Zeer sterke verschuifbare middenrong, geschikt voor drankentransporten. Tweevoudige ophanging aan het dakspant vereenvoudigt de hantering. De sterktewaardes van de opbouw zijn op het kopschot zichtbaar aangebracht.

22 22 Onder dit dak is uw lading veilig. Schmitz Cargobull Safety Roof. Alle standaard schuifzeilopleggers van Schmitz Cargobull zijn standaard met het vrijdragende Safety Roof uitgerust. Voor de kraanbelading kan het eenvoudig naar voren of achteren opengeschoven worden. Voor belading met de heftruck vanaf de zijkant kan het gehele dak met de optionele handmatige hefvoorziening links, rechts of aan beide zijden omhooggetild worden. De Schmitz Cargobull Safety Roof is onderdeel van het FLEXOS-opbouwsysteem en heeft verder geen versterkingen nodig bij de ladingzekering. De Roof Safety Airbag (RSAB) ondersteunt de verkeersveiligheid. In opgepompte toestand laat RSAB water heel eenvoudig zijdelings weglopen. In de winter wordt zo de vorming van ijsplaten op het dak vermeden, waardoor tijdens ritten het nako- Met het handmatige liftsysteem in de hoekrong kan het dak links, rechts of aan beide kanten worden opgetild. Standaard afdekking met een dakspant van 110 mm hoog. Het 180 mm hoge dakspant bij de MEGA kap maakt een belading ter breedte van de pallet tot onder het dak mogelijk. mende verkeer beschermd wordt.

23 23 Openschuiven. Klaar. SPEED CURTAIN met één beweging vrije toegang tot de lading. Bijna geen enkel uitrustingskenmerk onderstreept de rentabiliteit en efficiëntie van een oplegger-curtainsider meer dan de S.CS met SPEED CURTAIN van Schmitz Cargobull. Het schuifzeil kan in direct tot 2/3 van de doorlaatbreedte worden geopend, zonder de gebruikelijke rongen en opzetlatten te moeten verwijderen. De innovatie: In het dekzeil zijn verticale micro-rongen geïntegreerd. Deze geven de S.CS UNIVERSAL en S.CS MEGA met SPEED CURTAIN een gecertificeerde opbouwsterkte volgens DIN EN code XL. Bovendien wordt voldaan aan de eisen van de DL-richtlijn 9.5 en de VDI-norm 2700, blad 12, voor het vervoer van dranken. De SPEED CURTAIN brengt uw voertuig weer snel op weg. In tijden van just-in-time-leveringen wint u bij elk laad- en losproces meerdere waardevolle minuten die u extra flexibiliteit bieden en de efficiency van uw planning verhogen. Benut de efficiency-voordelen van het modulaire systeem. Geheel volgens uw eisen produceren wij uw DUO-trailer met het SPEED CURTAIN aan de ene zijde voor terugkerende laad- en losprocessen en aan de andere zijde met de bekende standaard zeilen van Schmitz Cargobull. Verschillende ladingvastzetinrichtingen afhankelijk van de transporttaak laten het gebruik van een schuifdak toe. Zekeren van deelladingen met blokkeerstangen voor gepalletteerde goederen of gitterboxen bij S.CS MEGA met SPEED CURTAIN. Optioneel voor dranktransporten: Schmitz Cargobull Safety Roof met diagonaal ingelaten kunststof vezels stabiliseert de SPEED CURTAINopbouw.

24 24 Geen compromissen bij de veiligheid voor chauffeur en lading. SPEED CURTAIN de ongevallenpreventie geintegreerd in het zeil. D.m.v. micro-rongen die in het schuifzeil zijn geïntegreerd zijn geen gebruikelijke midden rongen en opzetlatten voor een certificering van de opbouwsterkte meer nodig. Er bestaat geen letselgevaar meer door plotseling open klikkende rongvergrendelingen en naar beneden vallende losse delen. U beschermt ook uw chauffeur omdat bij de complete lossing niet meer op het laadperron geklommen hoeft te worden voor extra ladingzekeringsmaatregelen. De zekering van deelladingen is mogelijk met max. 30 paar sjor-ogen in het randprofiel of ladingvastzetstangen in geperforeerde rails in de vloer en in de dakspant. Elk sjor-oog kan met max. 2 ton belast worden. De palletaanslaglijst zorgt voor een goed aansluitende ladingzekering naar de zijkanten.

25 25 Vlug laden. SPEED CURTAIN-voertuig met laadklep de ideale partner voor de drankenlogistiek. De combinatie van SPEED CURTAIN-opbouw en een staande laadklep aan de achterkant verbindt snelheid met hoge flexibiliteit. De SPEED CURTAIN versnelt het zijdelingse laden op het platform of met een heftruck en bespaart vooral bij het distributieverkeer bij frequent gebruik waardevolle minuten. Met de laadklep blijft u onafhankelijk op elke plaats zonder grote infrastructuur. De snelle en efficiënte ladingzekering met blokkeerstangen en -balken voor de achterwaartse ladingzekering bij deeladingen biedt ook een snelheidsvoordeel. Dranktransporten over grote snelwegen met volledige ladingen tot het lokale verkeer worden door de SPEED CURTAIN in verband met een staande laadklep zeer snel en flexibel uitgevoerd. Voor de ladingzekering in de drankenindustrie kunnen korte opzetlatten tussen de ladingvastzetstangen worden ingezet. Vier keer rails met doorgaand gatenpatroon zorgen voor een snelle zekering van vormgesloten deelladingen met blokkeerstangen. Robuuste aluminium laadklep in staande uitvoering met pendelklep. Afrolbeveiligingen voor 2 rolcontainers en de zijdelingse onafhankelijke voorziening van de accu zorgen voor veilig werken op de laad- en losplaats.

26 26 Welkom bij de club. Transporten conform aan Daimler ladingzekeringsrichtlijn 9.5. De Daimler ladingzekerings richtlijn 9.5 specificeert eisen voor ladingtransporten in de automotive industrie. Daartoe behoren schuifzeilspanner met mechanische beveiliging tegen ongewenste opening, opzetlatten van aluminium of hout en andere uitrustingsdetails, waarmee wij uw S.CS MEGA voertuig volgens deze norm uitrusten. Wij staan u graag te woord over uw transporttaken. Wij hebben een passende transportoplossing. Het opgezette dak maakt een efficiënte belading met gitterboxen mogelijk. Perfecte ladingzekering door dwarsbalken in een fijnmazig raster van de stalen latten. Een ononderbroken rij sjorgaten in het randprofiel en de daaraan vastgeschroefde palletaanslagen vereenvoudigen het vastsjorren van de lading op vrijwel elk punt en beveiligen de lading tegen zijdelingse verschuivingen.

27 27 Met de schuifzeiloplegger veilig door de douane. Met TIR-uitrusting veilig in het grensoverschrijdende verkeer. Benut uw kansen in heel Europa. Met een S.CS schuifzeiloplegger met TIR-uitrusting: Een omlopende douanekabel, een lood verzegeld dakzeil en solide afdekplaten over de zeilspanner beveiligen de lading tegen optillen en gedeeltelijke opening. De douane-veilige schuifzeiloplegger kan op verzoek ook met laadkleppen worden uitgevoerd. De trailer biedt naast deze veiligheidsaspecten ook tijdvoordelen door een vlotte belading en een snelle afhandeling aan de grenzen. Door de TIR Curtainsider kunnen de voordelen van het product opbouwsterkte en snelle laadprocessen ook in de TIR-geëiste landen worden gebruikt. TIR-uitvoering met erkenning douane-afsluiting. Het dak is douane-technisch beveiligd via de kopschotafdekking. Afdekplaten op de voorste en achterste zeilspanners en beugels op het randprofiel zorgen voor de vereiste veilige douaneafsluiting. Alle veiligheidselementen worden met de volledig doorgetrokken douanekabel verbonden en met een verzegelloodje beveiligd.

28 28 De S.CS gaat ook alleen op verre reizen. Gecombineerd vervoer via spoor en ferrydiensten. Genormeerde grijplijsten maken de verticale handling d.m.v. een kraan of reachstacker mogelijk. De onderrijd beschermingspositie maakt de naleving van verschillende dekruimtes voor wagons mogelijk. Noodzakelijke ILU-code voor het intermodale vervoer. Op bepaalde routes is het efficiënter de S.CS Curtainsider alleen op pad te sturen met het spoor of een veerdienst en zo de lading in het onbegeleide, gecombineerde vervoer naar haar bestemming te brengen. Om schade aan lading of trailer te vermijden, leveren wij de S.CS UNIVERSAL en de S.CS MEGA VARIOS voor het gecombineerde vervoer met robuust MODULOS-chassis. Dit biedt de beste voorwaarden voor de bescherming van voertuig en lading, aangezien de kraanoverslag op spoorwagons of met terminaltrekkers in het short sea-verkeer altijd onder tijdsdruk en met weinig speling plaatsvindt. Voor het ferry-vervoer zijn speciale sjorpunten op de langsligger en het chassis aangebracht om het voertuig ook bij zware zeevaart op de ferry te kunnen beveiligen. De luchtvering met splitter speciaal voor de verticale handling voorkomt schade aan de balg. Reachstacker maken een verticale handling ook op rail-installaties zonder portaalkranen mogelijk.

29 29 Gewoon veilig. De S.PL plateauoplegger transporteert staal veilig voor de bouwsector. De S.PL plateauoplegger is specialist voor het transport van staalmatten en lang materiaal. Hij blinkt uit door een solide constructie en een zeer flexibele ladingzekering. Meer dan 70% van de vervoerde staalmatten zijn niet breder dan mm en kunnen zonder extra uitrusting worden vervoerd. Als optie kan het voertuig ook extra brede ladingen tot mm opnemen. S.PL zadelplateaus voor het staaltransport met speciale uitrusting voor overbrede lading. Uittrekbare rongtassen, grote opbergkist achter het onderstel voor rongen en andere sjormiddelen. Vier uittrekbare waarschuwingsborden en een gele omringende verlichting waarschuwen bij een overbreedte. Voor het vervoer van constructiestaalmatten met overbreedte kunnen in totaal vier dwarsbalken op het laadoppervlak met uittrekbare rongpotten (tot 3.200m) worden gemonteerd (optie). Flexibele ladingsbeveiliging van lang materiaal: Acht rijen rongpotten zijn samengebonden in het laadoppervlak ingelaten voor de opname van verticale rongsteunen. Elk vierde rongpot heeft ogen om met spangordels vast te spannen. In het randprofiel vereenvoudigen bovendien 13 paar sjor-ogen voor zware lasten de ladingsveiligheid tot 5 t. Een laag kopschot en korte zijborden ronden het hele concept af.

30 30 De universele trailer voor het vervoer van bouwmaterialen. S.PR Bau de robuuste lastendrager voor de bouwbranche. Voor bouwmaterialen, bouwmachines en andere weersongevoelige lading is de open trailer S.PR Bau de eerste keus. Versterkte lange balken en een bodem die tot 8 t last van de heftruck kan hebben, laten deze robuuster arbeider uitblinken. De open laadbak S.PR Bau met kopschot is standaard voorzien van aluminium zijborden en een achterklep. De open laadbak laat zich vlot in een open plateau veranderen waarop dankzij 13 paar verzonken sjor-ogen met 2 t en 10 paar sjor-ogen met 5 t trekkracht in het randprofiel - zelfs extra brede lading en zware, puntsgewijs drukkende lasten vervoerd kunnen worden. Geïntegreerde containervergrendelingen maken het alternatieve transport van bv. 20' of 40' ISO-containers mogelijk. Afneembare zijborden en rongen maken de eenvoudige ombouw naar het plateau voor het transport van overbrede betonnen platen mogelijk. Zijborden kunnen in een speciale palletkast worden opgeborgen. Voor transporten met overbreedte: uittrekbare zijdelingse waarschuwingsborden met verlichting.

31 31 Het MODULOS-chassis. Innovatief High-Tech-modulair systeem voor alle uitdagingen. Nieuwe wals-geprofileerde langsliggers uit één stuk maken de volledig nieuwe constructie van het MODULOS-chassis mogelijk. Dit biedt meer kracht dankzij betere prestaties, bij een geoptimaliseerd gewicht en een zeer stabiele constructie bijna zonder lassen dus ook zonder thermische vertraging. Nieuw: Wals-profileren in plaats van lassen. Nieuwe constructiedelen uit de constructie kunnen met het flexibele wals-profileren precies op maat worden gerealiseerd. D.m.v. driedimensionaal zwenkbare walsgangen kunnen bij het flexibele wals-profileren wijzigingen in de dwarsdoorsnede van het profiel zonder aanzet mogelijk gemaakt worden. Deze innovatieve techniek heeft de voorkeur boven het lassen van constructies, energieverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen. Niet alleen de statische belasting door de lading maar vooral de dynamische krachten die bij het rijden, laden en lossen bv. door een vorkheftruck optreden, belasten het onderstel. Hier zijn de belastingreserves van het MODULOS-chassis een voordeel die rechtstreeks op de rentabiliteit van uw transportbedrijf inwerken. De rij-eigenschappen en de slijtage van de banden van de trailer worden door de nauwkeurige symmetrie van de ophanging van het onderstel positief beïnvloed. De boutverbindingen geven een pas-nauwkeurige en montage zonder vertraging. Het in elkaar zetten van het MODULOS-chassis uit vooraf verzinkte stalen delen of ondergedompeld kathodisch aluminium biedt de perfecte corrosiebescherming gedurende meerdere jaren. Componenten kunnen doelgericht worden versterkt zodat op andere plaatsen gewicht kan worden bespaard. Een materiaal-mix bv. met aluminiumdelen is in de rechte laadbak mogelijk en speciale wensen van de klant zijn op korte termijn in de uitvoering te realiseren.

32 32 Kwaliteit uit goeden huize. Know-how en Hightech Made in Germany. De ontwikkeling en productie van het MODULOSchassis vindt in Altenberge plaats, precies daar, waar de complete schuifzeilopleggers ontstaan. Dat zijn de beste voorwaarden voor synergieeffecten en op elkaar afgestemde oplossingen. Speciaal voor het chassis werd in een nieuwe productie-installatie geïnvesteerd. Het kernstuk is de 16 m lange wals-profileerinstallatie waarop verschillende constructiedelen uit telkens één stuk worden gemaakt. Hierbij kan de serieproductie met maatwerk worden gecombineerd. De wensen van onze klanten en de eisen van de markt zijn tenslotte onze belangrijkste drijfveren. Verwijderbare boutverbindingen maken een eenvoudige vervanging van individuele chassiscomponenten mogelijk. De corrosiebescherming blijft daarbij intact. MODULOS-chassis, wals-geprofileerde langsliggers zonder lassen. MODULOS: Bouttechniek en corrosiebescherming. Stalen chassis-componenten worden voor de montage vuur-verzinkt, aluminium constructiedelen van een KTL-laag voorzien. Ook punten met twee materialen zijn zo betrouwbaar tegen corrosie beschermd. De kwaliteitsnorm blijkt uit de 10 jaar garantie tegen doorroesten die door ons geboden wordt. Het chassis met boutverbindingen sluit het ontstaan van thermische spanningen uit en zorgt voor een exacte maatvastheid. Reparaties kunnen door het losdraaien van de boutverbindingen en door vervanging van de beschadigde delen eenvoudig, snel en zonder aantasting van de corrosiebescherming uitgevoerd worden. Het resultaat is nuttige last- en gewichtsgeoptimaliseerd chassis. in premium kwaliteit. Ze voldoen jarenlang aan de sterke belasting en de dynamische belastingen in het General Cargo Transport zonder verlies aan stabiliteit.

33 33 Blijf uw spoor trouw. ROTOS-drive technology. U vraagt veel van onze S.CS schuifzeilopleggers. Daarom richten we ons bij het ROTOS-onderstel ook op kwaliteit en integreren wij uitsluitend hoogwaardige merkcomponenten van toonaangevende producenten in het onderstelconcept. Uw voordeel: Perfect geharmoniseerde assen, lagers, remmen, schokdempers en luchtveren. De MRH-luchtvering met auto-reset functie is standaarduitrusting - evenals de ruim bemeten schijfremmen en de onderhoudsvrije hub units. Ons kwaliteitskeurmerk: kam garantie op het onderstel*. De optionele ROTOS-naloop-stuuras van dezelfde kwaliteit maakt de gang op routes met veel bochten veel manoeuvreerbaarder. Tegelijkertijd wordt de bandenslijtage verminderd en wordt het aantal met de achterste banden gereden kilometers met max. ca. 70% verhoogd. Het Roll Stability Program (RSP) zorgt voor een adequate spoorvastheid in kritieke situaties, waarbij de individueel geremde wielen de S.CS schuifzeiloplegger weer stabiliseren. De ROTOS-naloop-stuuras verhoogt als derde as de manoeuvreerbaarheid in nauwe bochten of bij het rangeren op laad- en lospunten. * Zie hiervoor de speciale garantievoorwaarden.

34 34 Intelligentie zit niet alleen achter het stuur. Slimme trailer-electronica MRH, LSP, TIS met Immobilizer. Schmitz Cargobull biedt met het Trailerinformatiesysteem (TIS), Immobilizer, het Load Spread Programm (LSP) en de TailGUARDlight TM afstandsmeting goed doordachte oplossingen aan, die de Sensors op het wiel geven de luchtdruk aan de opleggercombinatie, het trailer-informatiesysteem TIS en aan de trailer-telematica door. Er is een grote veelzijdigheid aan informatie beschikbaar op het trailer Information System TIS. Afstandscontrole bij het perron met de sensoren van de TailGUARDlightTM* systemen. chauffeur helpen, lading en materiaal te ontzien. De seriematige Multi Ride Height (MRH)-luchtvering LSP voor correcte last. zorgt voor optimaal contact met de straat en de juiste hoogte tot het laadperron. De immobilizer biedt bescherming tegen dieven, een wegrijblokkering die in het remsysteem is geïntegreerd, maakt deel uit van het trailer-informatiesysteem TIS. Verdere functies van TIS zijn de data over de aslast en de kilometerstand. De aan de achterzijde gemonteerde sensoren meten de afstand en leiden indien gewenst automatisch het remproces in. De slijtage weergave van de remvoering is samen met Bij deellossingen langs de achterzijde verandert het lastzwaartepunt: het verschuift naar voren en verhoogt de druk op de trekkerschotel. Om een overschrijding van de toegelaten aandrijfaslast van de trekker te vermijden, kan de zwaartepuntverschuiving gecompenseerd worden: door LSP (Load Spread Program) wordt de achterste as van de trailer ontlast. de trailer-telematica mogelijk. Extra veiligheid bij benadering van het laadperron biedt het TailGUARDlight TM * systeem. De aan de achterzijde gemonteerde sensoren meten de afstand en leiden indien gewenst automatisch het remproces in. Het verlagen van de luchtveringsdruk op de laatste as verkort de effectieve wielbasis en herstelt de correcte lastverdeling. * Een gedeponeerd handelsmerk van de WABCO Fahrzeugsysteme GmbH

35 35 Controle is beter. Trailer-telematica voor de S.CS schuifzeiloplegger. Op data gebaseerde logistiek is tegenwoordig geen vrijblijvende keuze meer, maar is een uitdaging die elk toekomstgericht bedrijf moet aangaan. Hierbij gaat het niet om de vraag of truck- of trailer-telematica de betere informatie levert maar hoe beide systemen op een zinvolle manier samenwerken. Actuele gegevens van uw trailer hebben betrekking op de middelpunt van uw activiteiten: de lading. Hier zijn uw klanten gevoelig voor en daarom moet u daarover de controle behouden, ook wanneer uw trailer onbegeleid onderweg is in het gecombineerde spoor- of ferryvervoer. De Schmitz Cargobull Trailer Telematica is een in de praktijk beproefd systeem van hardware, software en dienstverleningen. Wij zorgen ervoor dat uw gegevens betrouwbaar en veilig gedocumenteerd worden en dat zij te allen tijde beschikbaar zijn door integratie in uw transportsoftware of via een webservice. U hoeft zich derhalve niet te bekommeren om de technische processen. Die maken deel uit van onze dienstverlening met de hoogst mogelijke beschikbaarheid. Hierdoor onderscheidt de Cargobull TrailerConnect zich: -- Hoge betrouwbaarheid door hoogwaardige hardware volgens automotive-normen -- Autonome werking door eigen stroomvoorziening voor onbegeleid vervoer -- Automatische alarmering in realtime via of SMS -- Het Management by Exception vermijdt een stortvloed van data en meldt u alleen de belangrijke zaken -- Interfaces maken een integratie van subsystemen of integratie in klantsoftware mogelijk -- Vaste kosten dankzij een flatrate, aangepast aan uw individuele transportoplossing -- Gestandaardiseerde, universeel inzetbare brancheoplossingen bieden u zekerheid voor de toekomst

36 36 De essentie in beeld. TrailerConnect voor uw vlootmanagement. Om het overzicht over uw transportbewegingen en de toestand van uw trailers te behouden, heeft u informatie nodig die in een fractie van een seconde geanalyseerd kan worden. Dit is precies wat u mag verwachten van TrailerConnect. Door intelligente analyses ziet u in een oogopslag of de vloot gelijkmatig bezet is, welke capaciteiten actueel beschikbaar zijn, hoe de aankomstprognoses eruit zien en hoe u de onderhouds- en reparatieplanning optimaal kunt uitvoeren. Dat is stressvrij vlootmanagement. Met de telematicadienst TrailerConnect Position beoordeelt u de actuele stand van zaken en kunt u meteen adequaat reageren. Met TrailerConnect Info gaat u nog een stap verder: hiermee bent u in staat een dagelijkse analyse van uw voertuigbezetting en de actuele technische toestand te verrichten. TrailerConnect Positie: -- Exacte positiebepaling van uw trailers per GPS -- Eens per 15 minuten automatische statusmeldingen, eens per 3 uur bij stilstand -- Chronologische, historische positiedocumentatie TrailerConnect Info: (inclusief alle functies van de TrailerConnect-positie) -- Informatie over aankomst en vertrek in/uit gedefinieerde gebieden zgn. geo-fencing -- Ritgegevens met documentatie van rij- en stilstandstijden -- EBS-gegevens, incl. alarmfunctie voor rijsnelheid, gereden kilometers en aggregaatlast -- Slijtage-indicatie remvoeringen -- Bandenspanningscontrole -- Afhankelijk van de voertuiguitrusting: standplaatsbepaling, contact aan/uit, start/ stop en deur- en koppelactiviteiten

37 37 Wij verheugen ons u van dienst te mogen zijn. Onze dienstverlening rondom uw voertuig. Schmitz Cargobull Finance biedt u maatwerk qua financieringen van en door gecombineerde transport- en financieringsproffesionals. Aantrekkelijke condities voor financiële- en operationele lease al dan niet aangevuld met diensten zoals reparatie en onderhoud, banden en telematica. Alleen met de juiste service wordt een goed product een perfecte investering die jaren meegaat en rendement oplevert. Net zo eenvoudig als de handling van uw huifoplegger zou daarom de omgang met uw dienstverleners moeten zijn. Onze service wordt via één aanspreekpunt verleend en biedt doorslaggevende voordelen. U kunt de aanschaf sneller afhandelen door via onze One-Stop-Shopping meteen een op maat gesneden financiering, een voordelig Full Service-contract en de geïntegreerde uitrusting met een trailertelematica af te sluiten. Wij bieden u zo nodig een vast aangespreekpunt dat u ook in complexe situaties begrijpt. En wie kent nu zijn product beter dan de producent zelf? Daardoor kan deze vaak betere condities aanbieden voor onderhoud, reparaties en restwaarden dan buitenstaanders. Er zijn dus tal van redenen die vóór de uitgebreide diensten van Schmitz Cargobull spreken. 24h Schmitz Cargobull Parts & Services levert meestal aan u binnen 24 uur over heel Europa alle beschikbare originele reserveonderdelen voor de meeste trailers. Met een Full Service-contract inclusief Breakdown Cover dekt u tegen een voordelig vast tarief de kostenrisico s bij onderhoud, reparaties en herstellingen af. Inhoud Schmitz Cargobull Telematics dekt met TrailerConnect de steeds hogere eisen aan de moderne Trailer-telematica af. Met de dienst Positie ontlast u uw planningsafdeling, met Techniek kunt u een start maken met het behoeftegerichte traileronderhoud. Actuele samenvattingen bieden u de basis voor een efficiënter vlootmanagement. Om uw auto s weer snel op weg te krijgen, staat voor u de Cargobull Euroservice 24 uur per dag, 365 dagen per jaar paraat in 40 Europese landen. Met meer dan onafhankelijke service-partners zorgt het geografisch dekkende Europese net ervoor dat u altijd meteen professionele hulp voor uw trailer van Schmitz Cargobull kunt krijgen.

38 38 Just more. Steeds weer. Deze eis mag u ook in de toekomst aan ons stellen. Wij weten dat wij het vertrouwen van onze klanten steeds weer opnieuw moeten winnen. Wij zetten ons elke dag weer vol enthousiasme in om onze klanten altijd de beste oplossingen te bieden. Meer te weten komen over onze huifvoertuigen? Vraag er gerust naar! Kom meer te weten via: Schmitz Cargobull Verkoop Nederland en België Schmitz Cargobull Nederland b.v. Campagneweg 34 A 4761 RM Zevenbergen Tel.: Fax.: info@cargobull.nl Schmitz Cargobull Belgium BVBA Skaldenstraat 121 A4 - Haven 3230 B-9042 Gent Tel.: Fax: info.belgium@cargobull.com

39 Schmitz Cargobull Nederland b.v. Campagneweg 34 A 4761 RM Zevenbergen Tel.: +31 (0) Fax: +31 (0) info@cargobull.nl Schmitz Cargobull Belgium BVBA Skaldenstraat 121 A4 - Haven 3230 B-9042 Gent/Gand Tel.: +32 (9) Fax: +32 (9) info.belgium@cargobull.com Technische en ontwerp-wijzigingen voorbehouden. S.CS-BRO-DENL

Innovatie.Drager. S.CS GENIOS De nieuwe trailer-generatie.

Innovatie.Drager. S.CS GENIOS De nieuwe trailer-generatie. Innovatie.Drager. De nieuwe trailer-generatie. 2 De oplegger-curtainsider wordt opnieuw gedefinieerd. De nieuwe generatie van Schmitz Cargobull-trailers zet normen in de stabiliteit, de vermogensreserves

Nadere informatie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Finance I Vertrouwd In de afgelopen 10 jaar hebben wij in Europa al méér dan 65.000 trailers op maat gefinancierd.

Nadere informatie

FLoor F-LINE. V l a k k e O p l e g g e r s SOLID AS A ROCK M E M B E R O F T H E N O O T E B O O M G R O U P

FLoor F-LINE. V l a k k e O p l e g g e r s SOLID AS A ROCK M E M B E R O F T H E N O O T E B O O M G R O U P FLoor F-LINE V l a k k e O p l e g g e r s FLoor F-LINE FLO-18-27 3-assige vlakke oplegger De Floor F-LINE vlakke oplegger is de ideale transportoplossing voor vervoerders die zowel zware deelbare lading

Nadere informatie

Hightech.Platform. MODULOS-chassis voor uw opleggercombinatie.

Hightech.Platform. MODULOS-chassis voor uw opleggercombinatie. Hightech.Platform. MODULOS-chassis voor uw opleggercombinatie. 2 Generatie.Wissel.. Het MODULOS-voertuig-chassis was altijd al iets bijzonders door zijn verzinkte onderdelen die met elkaar d.m.v. bouten

Nadere informatie

DE KÖGEL NOVUM-GENERATIE NOVUM WINNER CATEGORY CONCEPT NEW. Rendabiliteit verder gebracht!

DE KÖGEL NOVUM-GENERATIE NOVUM WINNER CATEGORY CONCEPT NEW. Rendabiliteit verder gebracht! DE KÖGEL NOVUM-GENERATIE T THE NEXT GENERATION NOVUM NEW WINNER CATEGORY CONCEPT 2019 OF TRAILERS Rendabiliteit verder gebracht! PASSIE ONTMOET INGENIEURSKUNST PASSIONEERING VOOR ONZE KLANTEN Wat is er

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Berlingo Jumpy Jumper CITROËN met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide

Nadere informatie

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport

Caddy Touran T5 Crafter. met bott bedrijfswageninrichtingen. voor service en transport Caddy Touran T5 Crafter VW met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott. Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

Persbericht. Kögel NOVUM-generatie - de bestseller Cargo wordt nóg flexibeler en robuuster. Burtenbach, 20 augustus 2018

Persbericht. Kögel NOVUM-generatie - de bestseller Cargo wordt nóg flexibeler en robuuster. Burtenbach, 20 augustus 2018 Kögel NOVUM-generatie - de bestseller Cargo wordt nóg flexibeler en robuuster Burtenbach, 20 augustus 2018 Kögel Cargo: veel keuze in opties Veelzijdige mogelijkheden voor ladingzekering Nieuw: de 'textiel'

Nadere informatie

FLoor C-LINE. K r a a n t r a i l e r s SOLID AS A ROCK MEMBER OF THE NOOTEBOOM GROUP

FLoor C-LINE. K r a a n t r a i l e r s SOLID AS A ROCK MEMBER OF THE NOOTEBOOM GROUP FLoor -LINE K r a a n t r a i l e r s FLoor -LINE FLO-18-30S2 3-assige Kraantrailer De Floor -LINE kraantrailer is de ideale transportoplossing voor efficiënt vervoer van bouwmaterialen, zoals stenen,

Nadere informatie

voor service en transport

voor service en transport Partner Expert Boxer PEUGEOT met bott bedrijfswageninrichtingen voor service en transport Vertrouwd, competent en ervaren, Bedrijfswageninrichtingen van bott Overtuigend in ieder detail Een gedraaide kast

Nadere informatie

CARGO KIPPER GROTE PRESTATIES LAAG ZWAARTEPUNT

CARGO KIPPER GROTE PRESTATIES LAAG ZWAARTEPUNT 28 29 CARGO KIPPER GROTE PRESTATIES LAAG ZWAARTEPUNT Iedere Brian James Trailer is ontworpen met maar één doel voor ogen: de klant het beste product te leveren. De ervaringen van onze klanten zijn meegenomen

Nadere informatie

INFORMATIE CRS. Universeel ladingzekeringsysteem

INFORMATIE CRS. Universeel ladingzekeringsysteem INFORMATIE CRS Universeel ladingzekeringsysteem 2 Zeilenwagen 54 CRS-Systeem Universeel ladingzekeringsysteem 1 Het CRS ladingzekeringsysteem is geschikt voor het vastzetten van verpakkingseenheden in

Nadere informatie

De unieke bagagedrager voor elke missie.

De unieke bagagedrager voor elke missie. De unieke bagagedrager voor elke missie. AluRack s geanodiseerde afwerking is corrosie bestendig en biedt extreme weersomstandigheden het hoofd. Het aerodynamische ontwerp zorgt voor verlaagd benzineverbruik

Nadere informatie

Shuttle. Shuttle Groot volume opraap-silagewagen

Shuttle. Shuttle Groot volume opraap-silagewagen Shuttle Shuttle Groot volume opraap-silagewagen Shuttle Hoogwaardige veevoeders professioneel op transport Optimale gewasdoorvoer zonder vernauwing in het kanaal vanaf de pick-up met extra kortgewasrol

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 email, persenaire@home.nl - website, www.pme.nl 1 INHOUD Pagina 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde

Nadere informatie

Kögel Schuifzeil Trailers

Kögel Schuifzeil Trailers Kögel Schuifzeil Trailers De Afbeelding afbeeldingen gelijkend kunnen speciale /kan speciale uitrusting tonen uitrusting / de producten bevatten zijn voortdurend onderhevig aan technische wijzigingen Waarom

Nadere informatie

TITGEMEYER Tf1741NL(0217)3. GETO Sider Penta Wave GETO Sider Alu Penta City Schuifzeilbouwpakket

TITGEMEYER Tf1741NL(0217)3. GETO Sider Penta Wave GETO Sider Alu Penta City Schuifzeilbouwpakket TITGEMEYER GETO Sider Penta Wave GETO Sider Alu Auteursrechten voorbehouden. De in deze catalogus opgenomen technische gegevens, specificaties, aanbevelingen en aanwijzingen, bijv. voor de montage van

Nadere informatie

LAMBOX? LAMBOX staat voor: Innovatief & Hoogwaardig

LAMBOX? LAMBOX staat voor: Innovatief & Hoogwaardig LAMBOX? LAMBOX staat voor: Innovatief & Hoogwaardig Innovatief ontwerp Aërodynamisch, dus brandstofbesparend Geavanceerde technologie Prestigieus design Zeer hoogwaardige materialen Onderscheidend Gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Tel. +31(0)570-59 0296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 email, persenaire@home.nl - website, www.pme.nl 1 INHOUD Pagina 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

catalogus Stabiel Efficiënt Veilig wij maken uw mobiliteit werkend Platinastraat 53, 7554 NC Hengelo

catalogus Stabiel Efficiënt Veilig wij maken uw mobiliteit werkend Platinastraat 53, 7554 NC Hengelo Stabiel Efficiënt Veilig Sinds 873 Toekomstgericht Sinds 873 Toekomstgericht 0,6 0,25 LANSING UNITRA BV Platinastraat 53, 7554 NC Hengelo catalogus 0,6 0,25 05-204 z U n i t r a tel. +3 (0)74 0,3 259 33

Nadere informatie

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU

PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU PRODUCTCATALOGUS DEENS ONTWERP GEPRODUCEERD IN DE EU M 80 DWANGMENGER (80 L) De Baron M80 is een krachtige en efficiënte menger. De M80 zorgt voor een optimale mengkwaliteit voor verschillende samenstellingen

Nadere informatie

TIMBERMAX & MORE TRANSPORTOPLOSSINGEN VOOR DE BOSBOUW

TIMBERMAX & MORE TRANSPORTOPLOSSINGEN VOOR DE BOSBOUW TIMBERMAX & MORE TRANSPORTOPLOSSINGEN VOOR DE BOSBOUW TIMBERMAX & MORE FAYMONVILLE biedt transportoplossingen aangepast aan de specifieke noden van de houtsector Bij Faymonville kent het domein houttransport

Nadere informatie

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt!

De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! De Hiab Multilift XR18S Pro Future : uiterst effi ciënt! Productbrochure Efficiënt, kostenbesparend en milieuvriendelijk De Hiab Multilift XR18S - Pro Future haakarm is honderden kilo s lichter dan vergelijkbare

Nadere informatie

4 ASSIGE SEMI TRAILER// MULTI INZETBAAR // 4 ASSEN HYDRAULISCHE GESTUURD // UITSCHUIFBAAR 14,8m // 43 T LAADVERMOGEN//2 koppelhoogtes 1250 & 1150 mm

4 ASSIGE SEMI TRAILER// MULTI INZETBAAR // 4 ASSEN HYDRAULISCHE GESTUURD // UITSCHUIFBAAR 14,8m // 43 T LAADVERMOGEN//2 koppelhoogtes 1250 & 1150 mm Ref nr: 103247 MCOS-58-04V 1-5 4 ASSIGE SEMI TRAILER// MULTI INZETBAAR // 4 ASSEN HYDRAULISCHE GESTUURD // UITSCHUIFBAAR 14,8m // 43 T LAADVERMOGEN//2 koppelhoogtes 1250 & 1150 mm Ref nr: 103247 MCOS-58-04V

Nadere informatie

Euro Gitterboxen De optimale oplossing voor productieketens

Euro Gitterboxen De optimale oplossing voor productieketens Euro Gitterboxen De optimale oplossing voor productieketens PAKi Logistics Feiten en getallen Euro Gitterboxen Meer dan 20 miljoen Euro Gitterboxen zijn door heel Europa in gebruik. De Euro Gitterbox is

Nadere informatie

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK AMC-CHASSISTECHNIEK MEER LAADVERMOGEN Het hogere maximaal toelaatbare totaalgewicht van 3500 kg maakt een nuttig laadvermogen tot

Nadere informatie

MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING

MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-SERIE MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-SERIE Iedere achterlader van Geesinknorba biedt u drie krachtige voordelen: uitstekende, betrouwbare werkprestaties, hogere efficiëntie van uw

Nadere informatie

Het essentiële dat het verschil maakt! oebehoren. Verhoogt de veiligheid. Vereenvoudigt het aandocken. Verbetert de zichtbaarheid en duidelijkheid.

Het essentiële dat het verschil maakt! oebehoren. Verhoogt de veiligheid. Vereenvoudigt het aandocken. Verbetert de zichtbaarheid en duidelijkheid. Het essentiële dat het verschil maakt! oebehoren Verhoogt de veiligheid. Vereenvoudigt het aandocken. Verbetert de zichtbaarheid en duidelijkheid. Wielblokkering MAX AS Wielblokkeringen MAX. Voor de veiligheid

Nadere informatie

Scania / ESTEPE MidLift-as

Scania / ESTEPE MidLift-as De midliftas is compact en licht waardoor hij aan al onze verwachtingen voldoet. - Wim Minnaard, Directeur van Minnaard Krabbendijke NV De nieuwe midliftas of EML-as, voluit ESTEPE MidLift-as, is een 4,5-tons

Nadere informatie

Man-up Hoogbouwtrucks

Man-up Hoogbouwtrucks Man-up Hoogbouwtrucks 24/7 service wereldwijd netwerk Combitrucks EK Man-up hoogbouwtrucks Hoge performance gecombineerd met smalle gangen Compact, krachtig, manoeuvreerbaar, eenvoudig te bedienen en boven

Nadere informatie

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET DOCKSYSTEMEN STERTIL DOCKLEVELLERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET DOCKSYSTEMEN STERTIL DOCKLEVELLERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET DOCKSYSTEMEN STERTIL DOCKLEVELLERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS Superior Solutions Stertil Dock Products levert wereldwijd op maat gemaakte en technisch geavanceerde

Nadere informatie

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER!

GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! GOED REMMEN. BETER RIJDEN. INTARDER! 1 2 ZUINIGHEID EN VEILIGHEID hebben bij het transport van goederen de hoogste prioriteit. Een veeleisende gevarieerde topografie, druk verkeer evenals kostendruk en

Nadere informatie

CARGO DIGGER PLANT ROBUUST SLIM EN FUNCTIONEEL

CARGO DIGGER PLANT ROBUUST SLIM EN FUNCTIONEEL 60 61 CARGO DIGGER PLANT ROBUUST SLIM EN FUNCTIONEEL Het innovatieve ontwerp maakt de CarGO Digger Plant een handzame betrouwbare machinetransporter voor o.a graafmachines. Compact, laag en licht bieden

Nadere informatie

TA-SERIE BUSINESS. NIEUWE DIMENSIE IN DE 3,5 t KLASSE

TA-SERIE BUSINESS. NIEUWE DIMENSIE IN DE 3,5 t KLASSE TA-SERIE BUSINESS NIEUWE DIMENSIE IN DE 3,5 t KLASSE FOCUS OP DESIGN EN FUNCTIE De nieuwe TA-serie van BISON bestaat uit 4 modulair opgebouwde basismodellen die in een volledig uitgeruste Business -versie

Nadere informatie

Strokengordijnen. met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem

Strokengordijnen. met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem Strokengordijnen met het eenvoudige Clip-ophangingssysteem Strokengordijnen, de ruimtebesparende oplossing voor elke deuropening Het Clip-ophangingssysteem Hörmann strokengordijnen met het praktische Clip-ophangingssysteem

Nadere informatie

botttainer Voor een optimale organisatie van de bergruimte en het beveiligen van de lading op open laadbakken

botttainer Voor een optimale organisatie van de bergruimte en het beveiligen van de lading op open laadbakken botttainer Voor een optimale organisatie van de bergruimte en het beveiligen van de lading op open laadbakken Transportboxen voor voertuigen met open laadbak Voor een optimale organisatie van de bergruimte

Nadere informatie

Draai-kiep raambeslag. - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen

Draai-kiep raambeslag. - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen De nieuwe generatie draai-kiep raambeslag BUVA activpilot Draai-kiep raambeslag - modulaire opbouw - geoptimaliseerd sluitsysteem - comfortabele bediening - toepasbaar in houten en kunststof ramen BUVA

Nadere informatie

Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw

Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw Geconditioneerde polyester carrosserie opbouw met een lange levensduur. Altijd en overal koel, ongeacht de omstandigheden. Dankzij het nat-in-natprocedé kunnen

Nadere informatie

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant

CO2 uitstoot per klant Tolheffingen per klant Lege kilometers Gereden kilometers per stop en klant Transport- of voertuigkosten per stop en klant Hoe kun je de race tegen de klok winnen? HOE KUN JE DE RACE TEGEN DE KLOK WINNEN? PTV. The Mind of Movement De PTV Group levert software en consultancy diensten voor transport, logistiek en geomarketing.

Nadere informatie

vereenvoudigt de 'workflow

vereenvoudigt de 'workflow vereenvoudigt de 'workflow De JOWI mobiele rekken ondersteunen de 'workflow' vanaf het snijden tot de montage. Een tijdelijke én mobiele opslag: Door de lichtlopende, semi elastische wielen kan één persoon

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

INFORMATIE AJS. Ladingzekeringsysteem voor zeilenwagens

INFORMATIE AJS. Ladingzekeringsysteem voor zeilenwagens INFORMATIE AJS Ladingzekeringsysteem voor zeilenwagens 2 Zeilenwagen 36 AJS-Systeem Ladingzekeringsysteem voor zeilenwagens 1 Als dat maar goed gaat?, denkt u vaak bij het zien van de paklijst. Urenlang

Nadere informatie

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl

6,5% minder verbruik. MAN EfficientLine 2. De zuinigste MAN nu nog zuiniger. www.man-trucks.nl MAN EfficientLine 2 De zuinigste MAN nu nog zuiniger 6,5% minder verbruik www.man-trucks.nl MAN EfficientCruise De basis voor een grote besparing Door koppeling van GPS data aan de cruise control is het

Nadere informatie

Opbouw voor bestel- en vrachtwagenchassis

Opbouw voor bestel- en vrachtwagenchassis Opbouw voor bestel- en vrachtwagenchassis HUMBAUR GESLOTEN OPBOUW DRY COOL FREEZE Serie 50000 / 60000 / 70000 humbaur.com De STANDAARDUITRUSTING/TECHNISCHE GEGEVENS - BESTELWAGENS FlexBox DRY 30 mm sandwichpanelen

Nadere informatie

Voorzetapparatuur. Vanaf heden is de vernieuwde website online voor de recentste informatie www.behor.eu

Voorzetapparatuur. Vanaf heden is de vernieuwde website online voor de recentste informatie www.behor.eu Voorzetapparatuur Vanaf heden is de vernieuwde website online voor de recentste informatie www.behor.eu Vermijd lekke banden! Permanente magneet Verwijdert ijzer- en staal-afval van de werkvloer, in magazijnen,

Nadere informatie

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT

Trekeenheden. Algemene informatie over trekeenheden PGRT Algemene informatie over trekeenheden Algemene informatie over trekeenheden Een trekeenheid is een collectieve term voor een of meer componenten waarmee het voertuig moet zijn uitgerust om een volgwagen

Nadere informatie

Nooteboom BALLASTTRAILER

Nooteboom BALLASTTRAILER Nooteboom Voor het vervoer van kraanballast en zware ladingen T r e n d s e t t e r s i n T r a i l e r s Nooteboom De Nooteboom Ballasttrailer is speciaal ontworpen voor het vervoer van kraanballast en

Nadere informatie

n2-serie Laag in gewicht HOOg in prestaties

n2-serie Laag in gewicht HOOg in prestaties n2-serie Laag in gewicht HOOg in prestaties n2-serie De N2 Serie is geschikt voor een snelle en efficiënte inzameling van huishoudelijk afval en recyling materialen. De N2 Serie heeft een opbouw met een

Nadere informatie

Nieuw. Beslagsysteem voor volledig glazen schuifdeuren met onzichtbare bevestiging. HAWA-Puro 100 150. Octrooi aangevraagd

Nieuw. Beslagsysteem voor volledig glazen schuifdeuren met onzichtbare bevestiging. HAWA-Puro 100 150. Octrooi aangevraagd Nieuw Beslagsysteem voor volledig glazen schuifdeuren met onzichtbare bevestiging HAWA-Puro 100 150 Octrooi aangevraagd Schitterende perspectieven voor het creëren van transparante ruimten met het unieke,

Nadere informatie

INFORMATIE. Kledingtransport. Voor gesloten en zeilenwagens

INFORMATIE. Kledingtransport. Voor gesloten en zeilenwagens INFORMATIE Kledingtransport Voor gesloten en zeilenwagens 1 Gesloten voertuigen 28 Kledingtransport- Systeem Voor gesloten en zeilenwagens 1 GESLOTEN VOERTUIGEN Voor het vervoeren van kleding met een optimaal

Nadere informatie

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik!

www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! www.motrac.be Uw logistieke oplossing binnen handbereik! Er kunnen veel redenen zijn om uw interne logistiek eens nader te bekijken. Optimalisatie van uw bestaande magazijn, nieuwbouw of juist uitbreiding.

Nadere informatie

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE

Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE Modulair montagesysteem THE SUN ON YOUR SIDE SNELLE, EENVOUDIGE EN VEILIGE MONTAGE 2 Overtuigend Montagesysteem voor Zonnepanelen Bij geen ander bevestigingssysteem voor zonnepanelen zijn de ervaringen

Nadere informatie

Serie TK. Snelloop-Spiraaldeuren voor vrieshuizen

Serie TK. Snelloop-Spiraaldeuren voor vrieshuizen Serie TK Snelloop-Spiraaldeuren voor vrieshuizen 02 Serie TK Bij diepvriesproducten mag de koudeketen tijdens de opslag en bij de transport niet worden onderbroken. Dit vereist enorme hoeveelheid energie

Nadere informatie

MEER RENDEMENT DOOR MEER INZICHT DAF CONNECT

MEER RENDEMENT DOOR MEER INZICHT DAF CONNECT MEER RENDEMENT DOOR MEER INZICHT DAF CONNECT TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.COM DAF CONNECT REAL-TIME INFORMATIE VOOR OPTIMALE PRESTATIES Altijd zicht op de prestaties van uw vloot en grip op uw logistieke

Nadere informatie

n3-serie KRACHTIG GenoeG VooR De ZWAARSTe RoUTeS

n3-serie KRACHTIG GenoeG VooR De ZWAARSTe RoUTeS n3-serie KRACHTIG GenoeG VooR De ZWAARSTe RoUTeS n3-serie Iedere achterlader van Geesinknorba biedt u drie krachtige voordelen: uitstekende, betrouwbare werkprestaties, hogere efficiëntie van uw werkzaamheden

Nadere informatie

Kögel Ladingbeveiliging

Kögel Ladingbeveiliging Kögel Ladingbeveiliging De afbeeldingen kunnen speciale uitrusting tonen / de producten zijn voortdurend onderhevig aan technische wijzigingen Afbeelding gelijkend /kan speciale uitrusting bevatten Waarom

Nadere informatie

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger

Persbericht. STILL presenteert nieuwe krachtpatsers. RX 70 modellen leggen de lat weer hoger RX 70 modellen leggen de lat weer hoger Wijnegem, januari 2013 - STILL, toonaangevende leverancier van intralogistieke oplossingen op maat, breidt haar RX 70-familie uit. Met de RX 70-60/80 en de RX 70-40/50

Nadere informatie

Thermische inkjet codeersystemen. Economisch, intelligent, hoge-resolutie

Thermische inkjet codeersystemen. Economisch, intelligent, hoge-resolutie Thermische inkjet codeersystemen Economisch, intelligent, hoge-resolutie betajet consumenten goederen cosmetica BARCODES CHEMIE Mailingen Flyers FARMACEUTICA Papier primaire en secundaire verpakkingen

Nadere informatie

Heftafels voor laadkaaien. eftafels. Flexibel gebruik. Voor alle voertuigtypes. Op alle hoogten. Uitzonderlijke stevigheid.

Heftafels voor laadkaaien. eftafels. Flexibel gebruik. Voor alle voertuigtypes. Op alle hoogten. Uitzonderlijke stevigheid. Heftafels voor laadkaaien eftafels Flexibel gebruik. Voor alle voertuigtypes. Op alle hoogten. Uitzonderlijke stevigheid. Heftafels voor laden en lossen. Soepel gebruik aangepast aan alle vracht- en bestelwagens.

Nadere informatie

4-wiel containersystemen. De GROTE familie

4-wiel containersystemen. De GROTE familie 4-wiel containersystemen De GROTE familie 4-wiel containersystemen Voor de GROTE taken MGB 660 MGB 770 MGB 1100 MGB 660 MGB 770 MGB 1100 FD MGB 1100 RD MGB 1100 RD-DID MGB 1100 RD-AS Als innovatieve producent

Nadere informatie

MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING

MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-seRie MAXIMALE KEUZE VOOR GESCHEIDEN AFVALINZAMELING MF-seRie Iedere achterlader van Geesinknorba biedt u drie krachtige voordelen: uitstekende, betrouwbare werkprestaties, hogere efficiëntie van uw

Nadere informatie

GETO Sider Curtainsider-kit

GETO Sider Curtainsider-kit GETO Sider Curtainsider-kit Certificering volgens DIN EN 12642 code XL aanhangsel A en B TITGEMEYER Tf1461NL(0912)3 Flexibel Kit-Systeem De Curtainsider GETO Sider is een kit programma dat aan de technische

Nadere informatie

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET DOCKSYSTEMEN STERTIL DOCKLEVELLERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET DOCKSYSTEMEN STERTIL DOCKLEVELLERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET DOCKSYSTEMEN STERTIL DOCKLEVELLERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE Superior solutions by quality people De Stertil Group biedt haar klanten

Nadere informatie

kiggen Stationaire PerSen EEN OPTIMALE INVESTERING DOOR INTELLIGENTE FUNCTIES

kiggen Stationaire PerSen EEN OPTIMALE INVESTERING DOOR INTELLIGENTE FUNCTIES kiggen Stationaire PerSen EEN OPTIMALE INVESTERING DOOR INTELLIGENTE FUNCTIES kiggen EEN OPTIMALE INVESTERING DOOR INTELLIGENTE FUNCTIES De Kiggen afvalpersen van Geesinknorba bieden veel slimme voordelen:

Nadere informatie

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK

van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK van Volkswagen-bedrijfswagens VW TRANSPORTER AL-KO AMC-CHASSISTECHNIEK AMC-CHASSISTECHNIEK MEER LAADVERMOGEN Het hogere maximaal toelaatbare totaalgewicht van 3500 kg maakt een nuttig laadvermogen tot

Nadere informatie

nederlands Accelereer uw laad proces

nederlands Accelereer uw laad proces Accelereer uw laad proces NEDERLANDS Accelereer uw laad proces Ancra Systems is DE specialist op het gebied van automatische vrachtauto laad- en lossystemen: van standaard Wat zijn automatische laad- en

Nadere informatie

Intramat Handtransport

Intramat Handtransport Bel voor advies: tel 085-040 98 00 Of bezoek: handtransport.nl Intramat Handtransport De specialist in heftafels Intern transport & opslag Groot assortiment in: pompwagens, tafelwagens, afvaltransport,

Nadere informatie

Road Standards Zekering Voorschriften. Voorschriften voor de zekering van staal producten voor extern wegvervoer.

Road Standards Zekering Voorschriften. Voorschriften voor de zekering van staal producten voor extern wegvervoer. Road Standards Zekering Voorschriften Voorschriften voor de zekering van staal producten voor extern wegvervoer. Tata Steel Supply Chain Europe Revisie 1.0 NL Outbound Afdeling Datum : 01/08/2015 Geldig

Nadere informatie

De lichte en discrete elektrische rolstoel

De lichte en discrete elektrische rolstoel De lichte en discrete elektrische rolstoel Onbekommerd en veilig op weg www.aat-online.de Onbekommerd onderweg zijn Maak kennis met de nieuwe generatie van elektrische rolstoelen Geniet van lange ritjes

Nadere informatie

VAKO CONTAINERSYSTEMEN

VAKO CONTAINERSYSTEMEN VAKO CONTAINERSYSTEMEN VAKO BANDLOSSYSTEMEN VAKO AFDEKSYSTEMEN www.vakotransportsystems.nl Hondsdijk 3a - 2396 HG Koudekerk aan den Rijn - Tel.: 0031 (0) 71 341 07 05 Wat kunt u met de VAKO 20 95 steillader?

Nadere informatie

CARGO ALL PLANT UW PARTNER IN TRANSPORT

CARGO ALL PLANT UW PARTNER IN TRANSPORT 44 45 CARGO ALL PLANT UW PARTNER IN TRANSPORT De CarGO All Plant van Brian James Trailers is het bewijs van transportoplossingen en het aangaan van uitdagingen. Niets is overbodig bij deze trailer, maar

Nadere informatie

A4 Transporter en C4 Blue. » Connected to you. www.brianjames-europe.com

A4 Transporter en C4 Blue. » Connected to you. www.brianjames-europe.com » Connected to you www.brianjames-europe.com A4 Transporter en C4 Blue De nieuwe autotransporter van Brian James Trailers is het het overtuigende bewijs van kwaliteit en innovatie. P-LABL-4122-P-N Grote

Nadere informatie

BMH Windowmaster het meest veelzijdige CNC bewerkingscentrum

BMH Windowmaster het meest veelzijdige CNC bewerkingscentrum Windowmaster BMH Windowmaster het meest veelzijdige CNC bewerkingscentrum Alles op het gebied van ramen, kozijnen en deuren kunt u overlaten aan de BMH Windowmaster. Recht, rond en getoogd. Losse onderdelen,

Nadere informatie

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers

Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU - Eenpersoons Hoogwerkers Veilig en snel naar de exacte hoogte ALU Eenpersoons Hoogwerkers www.boeckergroup.com ALU eenpersoons hoogwerkers Altijd up to date! Al meer dan 25 jaar staat Böcker wereldwijd bekend om zijn betrouwbare

Nadere informatie

4 Opbergruimten SCALA

4 Opbergruimten SCALA Ons laboratoriuminrichtingssysteem SCALA biedt u een grote variatie aan opbergmogelijkheden die snel toegankelijk zijn en een veilige bewaring garanderen. Alle opbergruimten zijn variabel indeelbaar en

Nadere informatie

INFORMATIE JF. Vastzetten van rolcontainers

INFORMATIE JF. Vastzetten van rolcontainers INFORMATIE JF Vastzetten van rolcontainers 1 Gesloten voertuigen 4 JF-Systeem Vastzetten van rolcontainers 1 GESLOTEN VOERTUIGEN Levensmiddelen, bloemen en wasgoed worden tegenwoordig klant specifiek in

Nadere informatie

AANHANGWAGENS VOOR VRACHTWAGENS

AANHANGWAGENS VOOR VRACHTWAGENS Schwerlastanhänger AANHANGWAGENS VOOR VAN 5 t TOT 50 t OPGEWASSEN TEGEN HET HARDE GEBRUIK OP ALLE BOUWPLAATSEN. HTK 195024 driezijdige kipper 27 by HUMBAUR GmbH Gelaste chassis, robuust, betrouwbaar en

Nadere informatie

KÖGEL WISSELSYSTEMEN NOVUM: LIGHT & STRONG

KÖGEL WISSELSYSTEMEN NOVUM: LIGHT & STRONG KÖGEL WISSELSYSTEMEN NOVUM: LIGHT & STRONG PASSIE ONTMOET INGENIEURSKUNST: PASSIONEERING VOOR ONZE KLANTEN Wat is er spannender dan de transportsector? De toekomst van de transportsector! Wij zetten ons

Nadere informatie

Inkjet codeersystemen

Inkjet codeersystemen Inkjet codeersystemen Betrouwbaar, efficiënt, nauwkeurig alphajet CONSUMENTEN GOEDEREN cosmetica BARCODE CHEMICALIËN farmaceutica bouwmaterialen INDUSTRIËLE GOEDEREN elektronica componenten voedingsmiddelen

Nadere informatie

Carver, extra bagageruimte anno nu.

Carver, extra bagageruimte anno nu. Carver, extra bagageruimte anno nu. ooi ruim. Mooi ruim. De Hapro Carver is mooie vormgeving zonder compromis aan kwaliteit. De ideale dakkoffer voor die extra ruimte die u nodig heeft. Praktisch mooi

Nadere informatie

Modul-Floor ALS ALLES IN ELKAAR KLIKT

Modul-Floor ALS ALLES IN ELKAAR KLIKT Modul-Floor ALS ALLES IN ELKAAR KLIKT DAN WEET U AL HOE HET WERKT Jarenlang zijn klikvloeren gebruikt in woningen en kantoren. Toen we het concept naar de bedrijfswagenbranche brachten, hebben we het verfijnd

Nadere informatie

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Wechelerweg PB Diepenveen

P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Wechelerweg PB Diepenveen P.M.E. Persenaire Mobile Efficiency Wechelerweg 18 7431 PB Diepenveen Tel. +31(0)570-590296 fax +31(0)570-590748 mob. +31(0)6-55301045 1 INHOUD Bladzijde 1. Oorsprong fabriek 3 2. Geleverde Polyvolume

Nadere informatie

Modul -Express VOOR PAKKETDIENSTEN

Modul -Express VOOR PAKKETDIENSTEN Modul -Express VOOR PAKKETDIENSTEN OPKLAPBARE LEGBORDEN OPKLAPBARE LEGBORDEN Het systeem is gemaakt van ultrahoge-sterkte staal en is zowel lichtgewicht als robuust. Het systeem is ideaal voor bedrijven

Nadere informatie

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer

bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario De bedrijfswageninrichting voor uw Peugeot Bipper Partner Expert Boxer bott vario Thuis in uw Peugeot 2 www.bottvario.nl U heeft gekozen voor een Peugeot. Met deze keuze heeft u een goede basis

Nadere informatie

DAF SERVICES DAF LF & CF DISTRIFORCE DRIVEN BY QUALITY DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE TRUCKS PARTS FINANCE

DAF SERVICES DAF LF & CF DISTRIFORCE DRIVEN BY QUALITY DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE  TRUCKS PARTS FINANCE DAF LF & CF DISTRIFORCE DRIVEN BY QUALITY TRUCKS PARTS FINANCE WWW.DAF.BE DAF CF 19T / LF 19T DISTRIFORCE AFMETINGEN LENGTE LAADKAST EXTERIEUR L = 7800 MM F Opbouwlengte inw 7720 mm G Opbouwbreedte inw.

Nadere informatie

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen

heroal niet-geïsoleerde profielsystemen heroal niet-geïsoleerde profielsystemen Niet-geïsoleerde profielsystemen Eersteklas materialen, technisch tot in detail op elkaar afgestemde oplossingen en een ruime keuze aan vormgevingsmogelijkheden

Nadere informatie

INFORMATIE. Ladingzekering met één druk op de knop

INFORMATIE. Ladingzekering met één druk op de knop INFORMATIE Ladingzekering met één druk op de knop 1 Transporter 28 Ladingzekering met één druk op de knop 1 TRANSPORTER Tot op heden was er nog geen praktisch systeem speciaal geschikt voor het vastzetten

Nadere informatie

www.schilling-fn.de Nederlands Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies

www.schilling-fn.de Nederlands Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies Nederlands Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies Productassortiment Aluminium portaalkranen Diversen Toebehoren Speciale constructies 1 2 Van de redactie Goedendag!... van

Nadere informatie

Laat een vorkversteller van Cascade het werk voor u doen.

Laat een vorkversteller van Cascade het werk voor u doen. VORKVERSTELLERS Laat een vorkversteller van Cascade het werk voor u doen. verhoogde productiviteit minder beschadigingen verbeterde veiligheid Cascade heeft een vorkversteller voor iedere toepassing. Vorkverstellers

Nadere informatie

CRAYLER F3 serie. Betrouwbare meeneemheftrucks voor veeleisende klanten

CRAYLER F3 serie. Betrouwbare meeneemheftrucks voor veeleisende klanten CRAYLER F3 serie *) Betrouwbare meeneemheftrucks voor veeleisende klanten Krachtig en wendbaar... Wij lossen uw transportproblemen op om het even hoe moeilijk de omstandigheden mochten zijn. Maak gebruik

Nadere informatie

MEER KRACHT IN JE WIELEN

MEER KRACHT IN JE WIELEN MEER KRACHT IN JE WIELEN Simpelweg mobiel. MADE IN GERMANY 3 2 VERLEG JE GRENZEN. Vandaag de dag is er één ding enorm belangrijk geworden: mobiliteit. Daarom hebben we een transportmiddel nodig dat volledig

Nadere informatie

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL

ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL ZEKEREN VAN MACHINES EN MATERIEEL Het vastzetten van de machines en materieel is van groot belang voor veilig transport. Als de lading niet goed vast zit ontstaan gemakkelijk ongevallen door losschietende

Nadere informatie

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules

Kracht door samenwerking. VDL Industrial Modules Kracht door samenwerking VDL Industrial Modules IN DE HIGH-TECH WERELD WAARIN U EN WIJ OPEREREN, DRAAIT ALLES OM EFFICIENCY: STREVEN NAAR REDUCTIE VAN KOSTEN EN UITBESTEDING VAN NIET KERNCOMPETENTIES.

Nadere informatie

Eenvoudig monteren met bevestigingsprofiel

Eenvoudig monteren met bevestigingsprofiel RolgoRDijNEN Rolgordijn Small RS Het SMALL rolgordijn van M + N Projecten is ontworpen voor rolgordijnen met een kleine roldiameter en biedt een esthetische oplossing voor kleinere ramen. De afmetingen

Nadere informatie

Roof boxes ORDIC. Nordic, op en top aerodynamisch.

Roof boxes ORDIC. Nordic, op en top aerodynamisch. Roof boxes ORDIC Nordic, op en top aerodynamisch. 3 HET BESTE VAN BEIDE WERELDEN. Nordic. Verrassend veel inhoud. Het aerodynamische uiterlijk van de Hapro Nordic verraadt het niet, maar deze dakkoffer

Nadere informatie

Draaivalbeslag UNI-JET. Meer... ...intelligente oplossingen. met UNI-JET het nieuwe draaivalbeslagsysteem van Gretsch-Unitas. Het systeem met de

Draaivalbeslag UNI-JET. Meer... ...intelligente oplossingen. met UNI-JET het nieuwe draaivalbeslagsysteem van Gretsch-Unitas. Het systeem met de Meer......intelligente oplossingen met UNI-JET het nieuwe draaivalbeslagsysteem van Gretsch-Unitas Het systeem met de Meer......flexibiliteit met UNI-JET Deze top-voordelen kunt u voortaan verwachten èn

Nadere informatie

f3 SeRie Lifetime excellence KRAcHtiG, WenDBAAR en SneLLeR OP De BeStemminG een OVeRtUiGenD PReStAtiePAKKet VOOR meer OPBRenGSt en VeiLiGHeiD

f3 SeRie Lifetime excellence KRAcHtiG, WenDBAAR en SneLLeR OP De BeStemminG een OVeRtUiGenD PReStAtiePAKKet VOOR meer OPBRenGSt en VeiLiGHeiD F3 SERIE Lifetime excellence KRACHTIG, WENDBAAR EN SNELLER OP DE BESTEMMING EEN OVERTUIGEND PRESTATIEPAKKET VOOR MEER OPBRENGST EN VEILIGHEID 1 lifetime excellence PALFINGER MEENEEMhefTRUCKS OVERTUI- GEN

Nadere informatie

BUVA. Deurdrangers. Voor woningbouw, appartementen en. - voor enkele en dubbele deuren - voor brand- en rookwerende deuren

BUVA. Deurdrangers. Voor woningbouw, appartementen en. - voor enkele en dubbele deuren - voor brand- en rookwerende deuren Deurdrangers BUVA Voor woningbouw, appartementen en - voor enkele en dubbele deuren - voor brand- en rookwerende deuren BUVA Deurdrangers De BUVA deurdrangers worden sinds 1930 in Noord-Europa geproduceerd

Nadere informatie

Dubbeldek. Hoe een matrix dubbeldek constructie creëren. re!nventing stand building systems

Dubbeldek. Hoe een matrix dubbeldek constructie creëren. re!nventing stand building systems Hoe een matrix dubbeldek constructie creëren re!nventing stand building systems Inleiding De mogelijkheden met het bematrix kadersysteem zijn eindeloos. Er ontbrak echter nog één component: een dubbeldek

Nadere informatie