Stille Week Koning van de Joden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stille Week Koning van de Joden"

Transcriptie

1 Stille Week 2019 Koning van de Joden

2 Passiestonden: stilstaan bij de kern van ons geloof! In de week voor Pasen is er iedere dag een mogelijkheid om, samen met andere gelovigen, bij elkaar te komen. De Grote Kerk staat open voor iedereen en christenen van allerlei gemeenten weten in deze week de weg naar de Grote Kerk weten te vinden. Een Passiestonde is een korte samenkomst van ongeveer een half uur. Het is geen kerkdienst, er is ruimte voor stilte en overdenking. We vragen daarom om stil te komen en ook stil de bijeenkomst te verlaten. De bijeenkomsten zijn elke dag wat anders, met verschillende medewerkers en met verschillende muzikale begeleiding. De kern is steeds hetzelfde: We worden stil voor Jezus en Zijn lijden voor ons. Iedereen is van harte welkom! Kaarsen doven Elke dag doven we één van de adventskaarsen die we in de weken voor de viering van het Kerstfeest hebben aangestoken. De kaarsen symboliseren het licht dat in de wereld is gekomen met de komst van de Zoon van God naar deze aarde. Zijn licht doorbreekt de duisternis van de wereld. Nu, in deze Stille Week, wordt het steeds donkerder rondom Hem. De duisternis lijkt het weer te gaan winnen van het licht. Als Jezus sterft op Goede Vrijdag is het helemaal donker geworden. Maar op Paasmorgen, de dag van de opstanding uit de dood, straalt voor ons opnieuw zijn licht.

3 Het thema is dit jaar: Koning van de Joden Op veel afbeeldingen van de kruisiging en op crucifixen (kruisbeelden) vindt je de letters INRI. Zij vormen de beginletters van het Latijnse opschrift op het kruis van Jezus. I Iesus = Jezus N Nazarenus = uit Nazaret R Rex = Koning I Iudaeorum = van de Joden Dit opschrift was in opdracht van Pontius Pilatus in drie talen geschreven: - In het Hebreeuws de taal van de tempel en van het volk van de Joden. - In het Grieks de taal van de kunst en de cultuur en tevens de omgangstaal in het hele Middellandse Zeegebied. - In het Latijn de taal van de politiek en het recht. Zo n houten bordje met opschrift, waarop de beschuldiging was geschreven, heette in het latijn titulus. Ons woord titel komt daarvandaan. Jezus titel is: Koning van de Joden. In het evangelie naar de beschrijving van Marcus komt deze titel Koning van de Joden vijf keer voor, en uitsluitend in hoofdstuk 15. Blijkbaar wil Marcus duidelijk laten uitkomen wat Jezus aan het kruis heeft gebracht: zijn aanspraak op zijn koninklijke waardigheid. Lees thuis mee!

4 Maandag 15 april Koning van de Joden - Zijn intocht Marcus 11:1-11 Psalm 122 Zacharia 9: 9-10 Eye-opener: Marcus 11:1 Betfage en Betanië bij de Olijfberg Door de vermelding van deze dorpen op de Olijfberg, ten oosten van Jeruzalem, wordt de spanning van de naderende confrontatie en het dramatische einde in de grote stad verscherpt. Verschillende elementen in het verhaal, zoals de citaten uit het Oude Testament en de verwijzing naar David, wijzen op een koninklijke intrede van Jezus. Op maandag wordt in de passiestonde medewerking verleend door christenen van buiten Elburg die te gast zijn omdat ze een pelgrimstocht maken, over een gedeelte van het 'Willibrord pad'. Ze zijn al een aantal jaren te gast in Elburg en ze logeren in gastgezinnen. Elk jaar zijn er andere mensen die deze tocht maken en het is goed om met anderen het geloof te delen. Muzikale medewerking: Emanuel

5 Dinsdag 16 april Koning van de Joden - Zijn titel Marcus 15: 1-15 Jesaja 53: 1-12 Mattheus 2:1-6 Openbaringen 19: Eye-opener: Marcus 15: 2 Bent u de koning van de Joden Pilatus kan als vertegenwoordiger van het Romeinse gezag mensen om politieke redenen veroordelen. Daarom is het thema van zijn verhoor niet toevallig het koningschap van Jezus (zie de herhaling in 15:9,12; zie ook 15:18). Jezus eigent zich de titel van koning echter niet toe. In zijn houding kan men ook een vorm van ironie zien: als verkondiger van het koninkrijk van God is hij meer dan de koning van de Joden. Muzikale medewerking: leden van Testify. Zij gebruiken akoestische instrumenten, dat klinkt prachtig in het koor van de Grote Kerk.

6 Woensdag 17 april Koning van de Joden - Zijn inhuldiging Marcus 15: 16-20a Psalm 72 Jesaja 61: 1-11 Lucas 4: Eye-opener: Psalm 72:15 Leve de koning Deze koningspsalm begint als gebed en vervolgt met wensen die passen bij de inhuldiging van de koning. Ze schetsen een ideaalbeeld van gerechtigheid, vruchtbaarheid, eeuwigheid en wereldheerschappij. De psalm is later als messiaanse psalm gelezen (vergelijk Zacharia 9:9-10, waar psalm 72:8 geciteerd wordt) Eye-opener: Jesaja 61 Vervulling Jezus leest deze verzen uit Jesaja later voor in de synagoge van zijn woonplaats Nazaret en legt uit dat die profetie op dat moment vervuld is in hemzelf. De mensen vragen zich dan af hoe een timmermanszoon uit hun eigen dorp, iemand met wie ze opgegroeid zijn, degene is die in Jesaja is aangekondigd als verlosser. Kun jij je iets voorstellen bij die reactie? Muzikale medewerking: Annemieke van Gelder

7 Donderdag 18 april Koning van de Joden - Zijn troonsbestijging Marcus 15: 20b-27 Psalm 118 Openbaringen 7: 9-10 Eye-opener: Witte kleren en palmtakken Wit is de kleur van de onschuld. De kleren zijn wit omdat ze gewassen zijn in het bloed van het lam. Dat lijkt vreemd, maar het is symbolisch bedoeld: door het lam te offeren zijn de zonden weggewassen. Palmtakken zijn een teken van eer en overwinning. Denk maar aan Jezus intocht in Jeruzalem en bijvoorbeeld aan de Olympische Spelen. Op donderdag komen we ook bij de Grote Kerk bij elkaar maar dan om vandaar te vertrekken voor een bijzondere Passiewandeling van de Grote Kerk naar de Ludgeruskerk. Dat is een wandeling van 2,5 kilometer (een half uur lopen). We wandelen in stilte! We getuigen in stilte! Lopen jullie mee? Onderweg wordt op enkele momenten gestopt en ook bij de Ludgeruskerk wordt kort gelezen, gebeden en gezongen. Na afloop is iedereen vrij om terug te lopen of een andere route te kiezen. Bij slecht weer zal de passiestonde in het koor van de Grote Kerk worden gehouden.

8 Goede Vrijdag 19 april Koning van de Joden - Zijn bespotting Marcus 15: Psalm 22 Psalm 69 Jesaja 46 Eye-opener: Eloï, Eloï, lema sabachtani De beginwoorden van psalm 22 in het Aramees. Deze psalm klinkt ook elders in het passieverhaal mee: vergelijk Marcus 15:24 met psalm 22:19 over het verdelen van de kleren, en Marcus 15:29-30 met psalm 22:8-9 over redding. Hoe begin jij de Goede Vrijdag? Het is een bijzonder ervaring om de Goede Vrijdag te beginnen met een passiestonde. Muzikale medewerking: Marije Korevaar. Hoe besluiten wij de Goede Vrijdag? Natuurlijk door naar de kerk te gaan voor een kerkdienst waar de gehele gemeente bij elkaar wil zijn om de kern van ons geloof te beleven en het avondmaal te vieren.

9 Stille Zaterdag 20 april Koning van de Joden - Zijn bijzetting Marcus 15: Zingen Rondom Pasen 2019 Op de Stille Zaterdag voor Pasen hopen we weer te gaan zingen voor en met gemeenteleden vanuit de Hervormde Gemeente Elburg. Net als voorgaande jaren hopen we diverse locaties aan te doen zoals De Voord en Het Palaver. Daarnaast hopen we ook (vooraf aangemelde) gemeente leden uit wijk Oost en wijk West te bezoeken. We vertrekken om uur vanaf de Oosterkerk. Iedereen, jong en oud, is van harte welkom. Voor deelname aan het zingen, opgave van bezoekadressen of opvragen van informatie, kan contact opgenomen worden met Marja van de Wal, per mail: mjvdwal4@gmail.com

10 Paaszondag 21 april Koning van de Joden - Zijn overwinning Marcus 16: Korinthe 15: en Openbaringen 5

11 Zaterdag 13 april: Kerkkoor Rafidim Passie- en Paasoratorium Van Liefde Ongekend Dit oratorium is gecomponeerd door Johan Bredewout en de tekstschrijver is Hans de Ruiter. Dit werk voor verteller, koor en orkest volgt het evangelie van Marcus en vertelt het verhaal van het lijden en de opstanding van Jezus. Het koor zal worden begeleid op piano, orgel, hobo, fluit, trompetten, strijkers en pauken. De lector zal de verbindende teksten uitspreken. Het koor reageert hierop in de koorgedeelten, waarmee het verhaal verder wordt verdiept. De rol van het orkest in dit oratorium is vooral het versterken van emoties in de teksten. De zachtmoedigheid die Jezus kenmerkte, maar ook de angst, het verraad van Judas, de verloochening van Petrus, de opwinding van de mensen die Jezus willen kruisigen, het verdriet en de afschuw rondom de kruisiging en het ongeloof en de blijdschap bij de opstanding, het zijn allemaal emoties die herkenbaar zijn in de prachtige orkestbewerkingen die de componist bij de liederen maakte. Het geheel staat onder leiding van onze dirigent Herman Witter. Het concert vindt plaats in Grote of St Nicolaaskerk, Zuiderkerkstraat 1, Elburg Aanvangstijd uur, kerk open uur Entreekaarten in de kerk 7.50, in de voorverkoop 5.00 en voor kinderen tot 12 jaar gratis. Kaarten zijn te koop bij: Apollo Jufferenstraat Elburg. De Plantage Bloemstraat 20 Elburg. EP Elburg Vooronder 10 Elburg. Elburger Boekhandel Vischpoortstraat 4 Elburg Te bestellen bij: Joop Koetsier, rafidim.secr@gmail.com of bij de leden.

12 Zaterdag 13 april uur Passie-Paas Oratorium Van Liefde Ongekend, in de Grote kerk Uitgevoerd door kerkkoor Rafidim, onder leiding van Herman Witter Maandag 15 april uur: Passiestonde, in het koor van de Grote Kerk m.m.v. lopers van de Willibrordgroep muzikale medewerking: Emanuel Dinsdag 16 april uur Passiestonde, in het koor van de Grote Kerk muzikale medewerking: leden van Testify Woensdag 17 april uur Paasviering jeugdclubs in de Oosterkerk uur Passiestonde, in het koor van de Grote Kerk Muzikale medewerking: Annemieke van Gelder Donderdag 18 april uur Passiewandeling vanaf de Grote Kerk naar Ludgeruskerk en openlucht Passiestonde (bij slecht weer passiestonde in Grote Kerk) Goede Vrijdag 19 april uur: Passiestonde, in het koor van de Grote Kerk Muzikale medewerking: Marije Korevaar uur Grote Kerk, viering Heilig Avondmaal voorganger: ds. J.F. Schuitemaker Stille zaterdag 20 april uur Oosterkerk: verzamelen van gemeenteleden die gaan zingen 1 e PAASDAG 21 april uur en uur: Paasdiensten Oosterkerk, voorganger: ds. J.F. Schuitemaker uur: Grote kerk, voorganger: ds. P. Visser, Amsterdam 2 e PAASDAG 22 april uur Grote Kerk, voorganger: dr. L. Westland

Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016

Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 Koning van de Joden Op veel afbeeldingen van de kruisiging en op crucifixen (kruisbeelden) vind je de letters INRI. Zij vormen de beginletters van

Nadere informatie

De lijdende dienaar van de HEER

De lijdende dienaar van de HEER De lijdende dienaar van de HEER Samenkomsten in de Stille Week 2018 De lijdende dienaar van de HEER In de hoofdstukken 40-66 van het Bijbelboek Jesaja staan vier profetieën aangaande de dienaar van de

Nadere informatie

The 1 e Passion de cast

The 1 e Passion de cast Samenkomsten in de Stille Week 2017 The 1 e Passion de cast Bijna 2000 jaar geleden vond in de heilige stad Jeruzalem een gewelddadig drama plaats. Hoofdpersoon is een zekere Jezus, een Joodse godsdienstleraar

Nadere informatie

Wie is Jezus? Bijeenkomsten in de Stil e Week 2015

Wie is Jezus? Bijeenkomsten in de Stil e Week 2015 Wie is Jezus? Bijeenkomsten in de Stille Week 2015 Wie is Jezus? Een vraag die ons al 2000 jaar bezighoudt. De evangelieschrijver Johannes neemt ons deze week mee op zijn zoektocht naar een antwoord op

Nadere informatie

PASSIE met PETRUS Bijeenkomsten in de Stil e Week 2013

PASSIE met PETRUS Bijeenkomsten in de Stil e Week 2013 PASSIE met PETRUS Bijeenkomsten in de Stille Week 2013 Kaarsen doven Elke dag doven we één van de adventskaarsen die we in de weken voor de viering van het Kerstfeest hebben aangestoken. De kaarsen symboliseren

Nadere informatie

Jezus het Lam van God

Jezus het Lam van God Jezus het Lam van God bijeenkomsten in de Stille Week 2011 Jezus het Lam van God Terwijl velen Hem nog niet kenden, anderen Hem alleen zagen als iemand die hen kwam bevrijden van de Romeinse overheersing,

Nadere informatie

Eigen logo. De laatste dagen

Eigen logo. De laatste dagen Eigen logo De laatste dagen Bijeenkomsten in de Stille Week 2019 De laatste dagen Jeruzalem, 33 na Chr. Er is veel discussie over wanneer Jezus precies leefde en stierf. De precieze datering is ingewikkeld

Nadere informatie

Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019

Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019 Goede Vrijdag - Kruispasen - 19 april 2019 Liturgische bloemschikking: Thema: Een nieuw begin In de veertigdagentijd staan we stil bij de vraag wat er voor nodig is om een nieuw begin te maken. Elke week

Nadere informatie

BEWOGEN WOORDEN. de gekruisigde Jezus spreekt je aan

BEWOGEN WOORDEN. de gekruisigde Jezus spreekt je aan BEWOGEN WOORDEN de gekruisigde Jezus spreekt je aan Bijeenkomsten in de Stille Week 2010 BEWOGEN WOORDEN de gekruisigde Jezus spreekt je aan Verspreid over de evangeliën vinden we de laatste woorden die

Nadere informatie

Orde van dienst voor zaterdag 20 april

Orde van dienst voor zaterdag 20 april Orde van dienst voor zaterdag 20 april Stille Zaterdag // De Paaswake Voorganger: Ouderling: Organist: ds. John Boogaard Peter van Krugten Erik Westerhout Denkt u bij de uitgang aan de Zendingsbus? De

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Romeinen 4, Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Romeinen 4, 23-25 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1 Zingen: Gezang 20 : 1 en 6 2 Lezing van de wet 3 Zingen: Psalm 51 : 3 en 4 4 Gebed voor vergeving

Nadere informatie

Week 3. Voorbereiding Heilig Avondmaal

Week 3. Voorbereiding Heilig Avondmaal 1 Week 3 2 Zondag Want alzo lief Johannes 3:14-21 Overdenk vandaag Gods liefde voor uw en mijn redding in Jezus de Messias. Gods liefde gaat uit naar een wereld verloren in zonden en schuld. Ook wij waren

Nadere informatie

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk

Als ik een ezel was. Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar. Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Kidschurch op Palmpasen Protestantse Gemeente Wassenaar Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Als ik een ezel was Zondag 14 april 2019, Dorpskerk Kidschurch op Palmpasen Voorganger: Ds. Jilles

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

BIJBELROOSTER GROEP 8

BIJBELROOSTER GROEP 8 BIJBELROOSTER GROEP 8 HOOFDSTUK 1 HET ONTSTAAN VAN DE BIJBEL Dag 1 Schatgraven Matteüs 13 : 44 46 Dag 2 Van kleitablet tot CD-Rom Lesboek p. 4 & 5 Dag 3 De vaststelling van de canon Lesboek p. 6 Dag 4

Nadere informatie

Goede Vrijdag 19 april 2019

Goede Vrijdag 19 april 2019 Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Goede Vrijdag 19 april 2019 lezing van het lijdensevangelie 19.30 uur Sadao Watanabe: De Kruisiging voorganger: begeleiding: lectoren: m.m.v. ds. Pieter Goedendorp

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7 Eén eeuwig verbond blok F - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, herhaling 19.20 Discussie over de positie van Israël 19.30 Twee manieren van bijbellezen 19.35

Nadere informatie

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4 HOOFDSTUK 1 HET ONTSTAAN VAN DE BIJBEL Schatgraven Matteüs 13 : 44 46 Van kleitablet tot CD-Rom Lesboek p. 4 & 5 De vaststelling van de canon Lesboek p. 6 Het ontstaan van de Bijbel Lesboek p. 7 Werkboek

Nadere informatie

zondag 14 april 2019 in het Kruispunt palmzondag

zondag 14 april 2019 in het Kruispunt palmzondag zondag 14 april 2019 in het Kruispunt palmzondag lezing oude testament (lector) Jesaja 50, 4-7 Jesaja 50, 4-7 4 God, de HEER, gaf mij een vaardige tong, waarmee ik de moedeloze kan opbeuren. Elke ochtend

Nadere informatie

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u

Stille Week Pasen door de ogen van Maria van Magdala en wat zie jij? 1 april u Stille Week 2018 In de Stille Week volgen we Jezus op Zijn weg en kijken we steeds mee dit jaar door de ogen van iemand die dicht bij Hem stond. Wat deed het hen, wat doet het ons: Zijn lijden, sterven

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt.

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 Paaswake Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. De vrouwen bij de opstanding, Annie Vallotton voorganger organist ambtsdrager diakenen

Nadere informatie

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld

Missie Nederlands Gereformeerde Kerk Voorthuizen-Barneveld Waarom een missie? We realiseren ons dat geloven in God en het verlossingswerk van Jezus Christus in 2008 geen vanzelfsprekendheid meer is. De ontkerkelijking is een feit, maar tegelijk is er ook weer

Nadere informatie

Palmzondag 25 maart Vreugde en Passie

Palmzondag 25 maart Vreugde en Passie Palmzondag 25 maart 2018 - Vreugde en Passie Lezinge: Marcus 11 : 1 11 Marcus 14: 1 10 Vandaag is het palmzondag, maar ook passiezondag. Een moeilijke zondag, palmpasen, een vrolijke intocht en het begin

Nadere informatie

Viering op zondag 14 april 2019 om 10:00 uur in de Immanuelkerk te Veldhoven

Viering op zondag 14 april 2019 om 10:00 uur in de Immanuelkerk te Veldhoven Viering op zondag 14 april 2019 om 10:00 uur in de Immanuelkerk te Veldhoven ~ PALMZONDAG ~ Doop van Anne de Lange Voorganger: Ambtsdrager van dienst: Lector: Organist: Kindernevendienst: Ds. Wim Dekker

Nadere informatie

De kruisweg lopen GOEDE VRIJDAG

De kruisweg lopen GOEDE VRIJDAG Ds. Nelleke Beimers, voorganger Marijke de Vries en Jan Vrieswijk, lector Korstiaan van Wijngaarden, orgel Cantorij o.l.v. Gyöngyi Kovács GOEDE VRIJDAG De kruisweg lopen Ter overweging De kruisweg lopen

Nadere informatie

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft.

Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. Van harte welkom! Welkom! Welkom! Wat fijn dat u bij ons in de kerk bent! Met dit kleine boekje willen we u graag vertellen wie we zijn, hoe we dingen doen en wat ons drijft. U bent te gast in de Hervormde

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019

Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 Protestantse Gemeente te Haaksbergen-Buurse Palmzondag 14 april 2019 voorganger: ds. Job Stein organist: Marion Röber lector: Nynke van Genderen - Hiemstra Klokgelui DIENST VAN HET SAMENKOMEN De allerkleinsten

Nadere informatie

Liturgieboekje voor De Witte Donderdag Goede Vrijdag Stille Zaterdag 2017

Liturgieboekje voor De Witte Donderdag Goede Vrijdag Stille Zaterdag 2017 1 Ga met ons God, de lange weg van onmacht en verdriet naar kracht en opstanding. Ga met ons die weg die over sterven heen naar onaantastbaar leven voert. Duld onze vragen. Erken ons verdriet. Verzacht

Nadere informatie

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Palmzondag Begin van de Goede Week 25 maart 2018 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort De viering begint bij droog weer in de tuin van de pastorie. Daar vindt de

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

Orde van dienst iedere zondag

Orde van dienst iedere zondag Orde van dienst iedere zondag Welkom Eerste lied Bemoediging Groet v Onze Hulp is in de Naam van de Heer, a die hemel en aarde gemaakt heeft.. a Amen. Aansteken van de kaarsen en kaarsenlied - 290 Kyriegebed

Nadere informatie

Quizvragen met spelidee en werkbladen

Quizvragen met spelidee en werkbladen Quizvragen met spelidee en werkbladen De eerste letters van de goede antwoorden maken een nieuwe zin. (rode letters) Schrijf de antwoorden in het rooster van het werkblad, en je leest van boven naar beneden

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Welkom in de Open Hof

Welkom in de Open Hof Welkom in de Opw 751 Gez 21: 1, 4, 5 Weet je dat de lente komt? (Youtube) Ps 103: 5, 6 en 7 Ps 71: 13, 14 Gez 330: 1, 2 en 3 Open Hof Jesaja40: 1-11 Mededelingen Voorganger : student Jaco Weij, Kampen

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden

Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden Orde van dienst voor de viering van Goede Vrijdag, Kruispasen op 14 april 2017 in de Lutherse Kerk te Woerden Bij deze orde van dienst heeft u tevens een liedboek nodig. Op de avond van Goede Vrijdag scharen

Nadere informatie

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur

Liturgie van zondag 24 februari in de Hervormde Dorpskerk. Aanvang uur Liturgie van zondag 24 februari 2019 in de Hervormde Dorpskerk Aanvang 14.30 uur Zing allemaal en maak muziek! De dienst wordt geleid door dominee David ten Voorde. Muzikale medewerking wordt verleend

Nadere informatie

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse

maandag 14 april 2014 dinsdag 15 april 2014 woensdag 16 april 2014 Witte Donderdag 17 april 2014 Avondgebed 19.30 uur Ds. S. Janse Sionbrief voor de Stille Week en Pasen NIEUWSBRIEF VAN DE GEREFORMEERDE SIONKERK AMEIDE JAARGANG 3 nr.15a 9-4-2014 Diensten in de Stille Week In de Stille Week, de week voor Pasen, is er op maandag, dinsdag

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

Voor hen die kracht uitstralen, liefde geven, recht doen, dat zij staande blijven in ons midden.

Voor hen die kracht uitstralen, liefde geven, recht doen, dat zij staande blijven in ons midden. Gij die liefde zijt, diep als de zee flitsend als weerlicht, sterker dan de dood, laat niet verloren gaan één mensenkind. Gij die geen naam vergeet, geen mens veracht, laat niet de dood die alles scheidt

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

Vesper bij de eerste statie op maandag 26 maart in het Oosterkoor van de Martinikerk Inleiding op lezingen en eerste statie: Jezus voor Pilatus.

Vesper bij de eerste statie op maandag 26 maart in het Oosterkoor van de Martinikerk Inleiding op lezingen en eerste statie: Jezus voor Pilatus. Vesper bij de eerste statie op maandag 26 maart in het Oosterkoor van de Martinikerk In de Stille Week vormen de staties van de moderne kruisweg van Ruud Bartlema de rode draad. Van maandag tot en met

Nadere informatie

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24

vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 vrijdag 1 januari NIEUWJAARSDAG De Heer zal jullie gelukkig maken en jullie beschermen. Numeri 6:24 De Heer zei tegen Mozes: Zeg tegen Aäron en zijn zonen dat ze de Israëlieten met deze woorden moeten

Nadere informatie

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Stille Zaterdag gedenken we dat de Heer heeft gerust in het graf. Stil heet deze zevende dag, deze sabbat, die ons in

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

De evangeliën en hun betrouwbaarheid

De evangeliën en hun betrouwbaarheid De evangeliën en hun betrouwbaarheid blok F - nivo 3 - avond 3 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik en intro 19.20 Discussie: het evangelie van Judas 19.30 Historisch betrouwbaar?

Nadere informatie

Terug naar de Essentie

Terug naar de Essentie 40-dagendagboek Terug naar de Essentie De gemeente als beweging van de Geest Kees de Vlieger Een Kerygma studie Copyright Stichting Kerygma Nederland Kerkstraat 24-3 3781 GB Voorthuizen Tel. 0342-475048

Nadere informatie

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur De Stille Week 2017 Voorafgaand aan de Drie dagen van Pasen zijn er in de Stille Week vier vespers. In korte, ingetogen avondgebeden bereiden we ons voor op de gang van Jezus, een weg van kruis en opstanding,

Nadere informatie

De Schrift. In stilte komen we samen in een donkere kerk

De Schrift. In stilte komen we samen in een donkere kerk In stilte komen we samen in een donkere kerk De schepping: Genesis 2: 4-15 Psalm 25 (lied 25a: 1) 1. Mijn ogen zijn gevestigd op God, of Hij mij redt. Mijn hart, hoezeer onrustig, heb ik op Hem gezet.

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Johannes 11 vers 33 t/m 46 Samen zijn wij hier gekomen Psalm 100 vers 1 en 2 Rozelaarkoor Lied 165 vers 1 en 2 (Op Toonhoogte) Nu gaan

Nadere informatie

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Liturgie Stilte Voorzang Gez 90,1 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 25,1.2 Gebed Lezing avondmaalsformulier Gebed Zingen LB 178,1.4.6 Viering Zingen Ps 113

Nadere informatie

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij!

Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8. Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Christelijke Basis School De Brandaris groep 4 t/m 8 Het verhalen waard! Pasen dichterbij! Gebed Lieve God, Dank U voor het paasfeest: De Heer is opgestaan Jezus heeft overwonnen Dat heeft Hij voor ons

Nadere informatie

Zet je voet maar op het water!

Zet je voet maar op het water! Zet je voet maar op het water! Gezinsdienst Zondag 1 mei 2016 Locatie: Voorganger: Organist: Medewerking: Oosterkerk Ds. Koning Jurjan Lipke Combo Joy 4 All Voor de dienst zingen we: Jezus roept alle kleine

Nadere informatie

In ieder geval 5 keer dus. Dat woordje amen is dus eigenlijk best heel belangrijk. In de preek ga ik uitleggen waarom.

In ieder geval 5 keer dus. Dat woordje amen is dus eigenlijk best heel belangrijk. In de preek ga ik uitleggen waarom. Gemeente van Christus, gasten, Ik begin met een vraag. Wie weet er wat amen betekent? En in welke taal? Amen is een Hebreeuws woord. En als je niet weet wat het betekent, weet je het na afloop van de preek.

Nadere informatie

De Bijbel Open 2013 22 (08-06)

De Bijbel Open 2013 22 (08-06) 1 De Bijbel Open 2013 22 (08-06) Vanmorgen bespreken we een vraag van een luisteraar over de geschiedenis van de Emmausgangers uit Lukas 24. Het gaat om wat twee volgelingen van Jezus meemaakten, toen

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Ik heb een boek in de kast staan, met de titel: Wat doen wij als we bidden? Ik moest aan dit boek denken bij de voorbereiding van deze dienst. Afgelopen

Nadere informatie

De tweede adventszondag

De tweede adventszondag Bloemschikking Advent en Kerst 2017. Er is licht In deze Adventstijd leven we toe naar het Kerstfeest. Een tijd van verwachting. Er komt licht in het donker. De 4 profeten Zacheria, Maleachi, Sefanja en

Nadere informatie

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door:

intochtslied G : lied : lied 280: 1-allen, 3-vrouwen, 4-allen, 5-mannen en 6-allen afgesloten door: ORDE VAN DIENST 14 juli 2019 2 e zondag van de zomer in de Wingerd te Krimpen aan den IJssel DIENST VAN SCHRIFT EN TAFEL voorganger: ds. Corinne Groenendijk organist: Saskia ten Have- Lucas m.m.v. enkele

Nadere informatie

ETS-Bijbelcursus. Programma. Jezus de Messias-Koning deel 2. Doelstellingen van deze les WELKOM & OPENING WELKOM & OPENING

ETS-Bijbelcursus. Programma. Jezus de Messias-Koning deel 2. Doelstellingen van deze les WELKOM & OPENING WELKOM & OPENING Programma ETS-Bijbelcursus Jezus de Messias-Koning deel 2 Welkom en opening Het Matteüs-evangelie in symboliek Mededelingen Indeling van het evangelie volgens Matteüs De inhoud van Matteüs 16:13-28:20

Nadere informatie

3. Jezus is een Jood Romeinen 15:7-13, Mattheüs 5: De verwachting van de Messias in het Oude Testament...

3. Jezus is een Jood Romeinen 15:7-13, Mattheüs 5: De verwachting van de Messias in het Oude Testament... Inhoud Pagina Voorwoord... 7 1. Israël, Gods eerstgeboren zoon... 9 Exodus 4:21-23; 19:5-6 2. Jezus, Gods eniggeboren Zoon... 15 Johannes 1:1-18, Romeinen 1:1-7 3. Jezus is een Jood... 21 Romeinen 15:7-13,

Nadere informatie

Werkvorm Pasen! Schilderijen

Werkvorm Pasen! Schilderijen Werkvorm Pasen! Pasen is het belangrijkste feest in het christendom. We vieren de verrijzenis van Jezus en dat het leven wint van de dood. Het thema Pasen en de daarmee gepaard gaande theologie rondom

Nadere informatie

Liturgie. stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK

Liturgie. stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK Liturgie stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK Liturgie voor de Stille Week Steeds meer kerken stellen tijdens de laatste week voor Pasen hun kerkgebouw open voor een korte dagelijkse

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Marcus 16, 9-14 Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, de Here heeft ons hier vanmorgen bij elkaar gebracht om met Hem de opstanding van zijn Zoon uit de

Nadere informatie

Goede Vrijdag. Duinzichtkerk 29 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Goede Vrijdag. Duinzichtkerk 29 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Goede Vrijdag Duinzichtkerk 29 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL WOORD VOORAF Wij vieren Pasen in stappen, zoals dat wereldwijd en traditiegetrouw in veel kerken gebeurt. Op

Nadere informatie

Koning van de Joden. Samenkomsten in de Stille Week 2016 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT LEEUWARDEN

Koning van de Joden. Samenkomsten in de Stille Week 2016 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT LEEUWARDEN Koning van de Joden Samenkomsten in de Stille Week 2016 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT LEEUWARDEN Koning van de Joden Op veel afbeeldingen van de kruisiging en op crucifixen (kruisbeelden) vind je de

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

Wolderweetjes Weekinfo

Wolderweetjes Weekinfo Wolderweetjes Weekinfo Maandag 19 maart 2018 BELANGRIJKE DATA Emailadreswww.wolderweide.nl Goede Kinderen vrij. Studiedag Kinderen vrij s Middags Koningsspelen Schoolreisje Studiedag Kinderen vrij Tel.nr.:

Nadere informatie

Lezing: Lucas 19 : en Lucas 22 : 1-13

Lezing: Lucas 19 : en Lucas 22 : 1-13 14 april 2019 Palm zondag Lezing: Lucas 19 : 28-40 en Lucas 22 : 1-13 Vandaag is het palmzondag, maar ook passiezondag. Een moeilijke zondag, palmpasen, een vrolijke intocht en het begin van de lijdensweek

Nadere informatie

Veertigdagentijd Met open handen

Veertigdagentijd Met open handen Veertigdagentijd Met open handen De kinderen reizen dit jaar met de trein, zeven zondagen lang. De kaartjes worden geknipt en daar gaan we. Waarheen? Eigenlijk is dat niet eens zo belangrijk. Veel belangrijker

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

PAASQUIZ. met antwoorden en enkele gedachten

PAASQUIZ. met antwoorden en enkele gedachten PAASQUIZ met antwoorden en enkele gedachten 1. Waar ligt de oorsprong van Pasen? 0 Bij de Joodse Pesach 0 Bij de Islam 0 Bij de Pesach van de moslims 0 Bij de eerste eieren die in de lente gelegd werden

Nadere informatie

RSIN nummer: (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer)

RSIN nummer: (Rechtspersonen en Samenwerkingsverbanden Informatienummer) Baptistengemeente Ichthus is een (Algemeen Nut Beogende Instelling). Onderstaand vindt u een overzicht van onze gegevens. A. Algemene gegevens B. Samenstelling bestuur C. Doelstelling en visie D. Beleidsplan

Nadere informatie

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma

De grote maaltijd van God. Openbaring 19: Sietse J.A. Schaafsma De grote maaltijd van God Openbaring 19: 11-21 Sietse J.A. Schaafsma Het moment waarvan Henoch profeteerde. Judas 1: 14,15 Zie de Heere is gekomen met zijn tienduizenden heiligen, om over allen het oordeel

Nadere informatie

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok

Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Ter Holten 10de jaargang 9 april 2017 Nummer: 8 Kerkdiensten: Zondag 9 april( Palmzondag) Voorganger: ds. G.P. den Hollander 9.30 uur Organist: M. Kok Oldeholtwolde Kindernevendienst: Marian Goede Vrijdag

Nadere informatie

Lucas 23,44-49 Jezus dood: een offer van aanbidding en vertrouwen

Lucas 23,44-49 Jezus dood: een offer van aanbidding en vertrouwen Lucas 23,44-49 Jezus dood: een offer van aanbidding en vertrouwen Liturgie Voorzang: Gez 88 (uit Het lam dat ons doet leven ) Votum / groet Zingen: Ps 25,1.7 Gebed Schriftlezing: Lucas 23,44-56- Psalm

Nadere informatie

Donderdag 10 mei 2018 Hemelvaart. Gelezen: Handelingen 1 : 1 11

Donderdag 10 mei 2018 Hemelvaart. Gelezen: Handelingen 1 : 1 11 Donderdag 10 mei 2018 Hemelvaart Gelezen: Handelingen 1 : 1 11 Hoe stelt u zich Jezus hemelvaart voor? Als een soort raket die opstijgt van de aarde. U heeft die beelden ongetwijfeld wel eens gezien van

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie

Maart e jaargang #3. Van de redactie

Maart e jaargang #3. Van de redactie Van de redactie Op weg naar Pasen is er zoveel te delen dat we nog een vervolg op de vorige nieuwsbrief ontvangt. De inmiddels vaste rubriek uit het domineeslaantje. Uitnodiging avonden over Pasen door

Nadere informatie

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18

Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18 1 e Paasdag 2016 Stap voor stap op weg naar Pasen Lezing van het Paasevangelie naar Johannes 20 : 1-18 Afgelopen vrijdag, Goede Vrijdag, hebben we stilgestaan bij de weg die Jezus is gegaan, zijn kruisweg,

Nadere informatie

Over welke strijd gaat het in deze psalm? Wat betekent de waarschuwing in vers 12 voor jou?

Over welke strijd gaat het in deze psalm? Wat betekent de waarschuwing in vers 12 voor jou? 3440 AB Zingend naar Bethlehem Samenstelling: mevr. H.J. de Jongste en mevr. M. Quist De psalmdichters hebben gezongen over Gods genade. Ze hebben lofzangen gezongen over de Zoon van David, over de komende

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. Dienst van Schrift en Tafel Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 5 e zondag na Epifanie 9 februari 2014 Dienst van Schrift en Tafel Jullie zijn het zout der aarde Matteüs 5:13 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : ds. Bob

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie Stille Zaterdag 31 maart 2018 Van Donker naar Licht voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst koster geluid : Ds. Winanda de Vroe : Aede Oostra : Gerda

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

DANKDAG 2 november U brengen wij dank!

DANKDAG 2 november U brengen wij dank! DANKDAG 2 november 2016 U brengen wij dank! voorganger: ds. Hans van Solkema organist: Margreeth Hartman m.m.v. het ouderenkoor in de Maat en de kinderen van de basiscatechese In de Maat zingt - Dank u

Nadere informatie

Voorbereiding 22.6: Het nieuwe Koninkrijk van de meerdere Salomo

Voorbereiding 22.6: Het nieuwe Koninkrijk van de meerdere Salomo Voorbereiding 22.6: Het nieuwe Koninkrijk van de meerdere Salomo Schriftgedeelte Kerntekst Psalm 72 en Mattheüs 12:38-42 Mattheus 12:42b Thema De Heere Jezus overtreft Salomo in Zijn nieuwe Koninkrijk

Nadere informatie

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst!

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst! Veertigdagenkalender 2014 Een wandeling over de muren van Jeruzalem Jezus was op een ezel Jeruzalem binnengekomen. Het leek toen of hij de koning was, maar in de dagen daarna zou hij gevangengenomen worden

Nadere informatie

De Bijbel Open 2013 18 (11-05)

De Bijbel Open 2013 18 (11-05) 1 De Bijbel Open 2013 18 (11-05) Op 14 mei is het precies 65 jaar geleden dat in 1948 de staat Israel werd uitgeroepen. U merkt wel dat daar op allerlei manieren publiciteit aan gegeven wordt, positief

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Lucas 24, Ochtenddienst. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Lucas 24, Ochtenddienst. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Lucas 24, 36-47 Ochtenddienst Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Gezang 92 : 1-3 4. Schuldbelijdenis door het zingen van Gezang 170 : 1 en 2

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN

PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN PROTESTANTSE GEMEENTE VOORSCHOTEN PALMPASEN David danst voor de Ark, www.thebricktestament.com Brendan Powell Smith Zondag 14 april 2019 Voorganger: ds. Bert Boter Organist: dhr. Jan Berghuis Lector: dhr.

Nadere informatie

Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen.

Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen. Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen. Wat er aan voorafging... Pesachmaal met zijn discipelen De

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Orde van dienst voor 29 maart Witte Donderdag Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor 29 maart 2018 Witte Donderdag Jezus en zijn leerlingen hielden een maaltijd Annie Vallotton 1 voorganger ambtsdrager organist : ds. Jacqueline Geertse

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie