Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen."

Transcriptie

1 Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen.

2 Wat er aan voorafging... Pesachmaal met zijn discipelen De strijd in Getsemane Het verraad door Judas Verhoor onder leiding van Annas De verloochening door Petrus Verhoor onder leiding van Kajafas

3 Een schijnproces Een proces zonder getuigen Een rechtszaak in de nacht Bij doodstaf minstens één dag van bezinning Nooit op een dag voorafgaand aan de sjabbat

4 Marcus 15:1 s Ochtends in alle vroegte kwamen de hogepriesters, de oudsten en de schriftgeleerden en het hele Sanhedrin in vergadering bijeen. Na Jezus geboeid te hebben, brachten ze hem weg en leverden hem over aan Pilatus.

5 Joh. 18:31 Pilatus zei: Neem hem dan mee, en veroordeel hem volgens uw eigen wet. Maar de Joden wierpen tegen: Wij hebben het recht niet om iemand ter dood te brengen. 32 Zo ging de uitspraak van Jezus in vervulling waarin hij aanduidde welke dood hij sterven zou.

6 Marcus 15:2 Pilatus vroeg hem: Bent u de koning van de Joden? Hij antwoordde: U zegt het. 3 De hogepriesters brachten allerlei beschuldigingen tegen hem in.

7 Lucas 23:2 We hebben vastgesteld dat deze man ons volk van het rechte pad afbrengt en de mensen ervan weerhoudt belastingen aan de keizer te betalen en dat hij van zichzelf zegt de messiaanse koning te zijn.

8 Lucas 23:6 Toen Pilatus dit hoorde, vroeg hij aan Jezus of hij uit Galilea kwam, 7 en toen hij besefte dat hij onder Herodes gezag viel, stuurde hij hem naar Herodes, die op dat moment in Jeruzalem verbleef.

9 Lucas 23:14... dat ik aan geen van de zaken waarvan u hem beticht schuldig heb bevonden. 15 En Herodes evenmin, hij heeft hem immers naar ons teruggestuurd; hij heeft niets gedaan waarop de doodstraf staat.

10

11 Marcus 15:4 Pilatus vroeg hem toen: Waarom antwoordt u niet? U hoort toch waar ze u allemaal van beschuldigen? 5 Maar Jezus zei helemaal niets meer, tot verwondering van Pilatus. 6 Pilatus had de gewoonte om op elk pesachfeest één gevangene vrij te laten op verzoek van het volk.

12 Marcus 15:7 Op dat moment zat er een zekere Barabbas gevangen, samen met de andere opstandelingen die tijdens het oproer hadden gemoord. 8 Een grote groep mensen trok naar Pilatus en begon hem te vragen om ook nu te doen wat zijn gewoonte was.

13 Barabbas bar = zoon van abba(s) = vader Jezus Barabbas (Matt. 27:16) Jezus, zoon van de vader Jezus, Zoon van de Vader

14 Marcus 15:9 Pilatus vroeg hun: Wilt u dat ik de koning van de Joden vrijlaat? 10 Want hij begreep wel dat de hogepriesters hem uit afgunst hadden uitgeleverd. 11 Maar de hogepriesters hitsten de menigte op om te zeggen dat hij Barabbas moest vrijlaten.

15 12 Toen zei Pilatus tegen hen: Wat wilt u dan dat ik doe met die man die u de koning van de Joden noemt? 13 En ze begonnen weer te schreeuwen. Kruisig hem! riepen ze.

16 Joh. 19:12 Maar de Joden riepen: Als u die man vrijlaat bent u geen vriend van de keizer, want iedereen die zichzelf tot koning uitroept pleegt verzet tegen de keizer.

17 Over Pilatus Gouverneur van Judea Aangesteld door keizer Tiberias Caesar Een vijand van de Joden Een politicus van de laagste orde Uiteindelijk zelfmoord gepleegd

18 Marcus 15:14 Pilatus vroeg: Wat heeft hij dan misdaan?

19

20 Lucas 23:14... dat ik aan geen van de zaken waarvan u hem beticht schuldig heb bevonden. 15 En Herodes evenmin, hij heeft hem immers naar ons teruggestuurd; hij heeft niets gedaan waarop de doodstraf staat.

21 Matt. 27:19 Terwijl hij op de rechterstoel zat, werd hem een boodschap van zijn vrouw gebracht: Laat je niet in met die rechtvaardige! Om hem heb ik namelijk vannacht in een droom veel moeten doorstaan.

22 Marcus 15:14 Pilatus vroeg: Wat heeft hij dan misdaan? Maar ze schreeuwden nog harder: Kruisig hem! 15 Omdat Pilatus de menigte tevreden wilde stellen, liet hij Barabbas vrij. Jezus leverde hij uit om gekruisigd te worden, nadat hij hem eerst nog had laten geselen.

23 Onschuldig verklaard en toch veroordeeld Wat heeft hij dan misdaan?

24 Het slechtste en het beste Het slechtste van de mens komt naar boven Maar het beste van God wordt zichtbaar

25 Hand. 2:23 Deze Jezus, die overeenkomstig Gods bedoeling en voorkennis is uitgeleverd, hebt u door heidenen laten kruisigen en doden. Hand. 4:28 Om datgene te doen waarvan God had bepaald en voorbestemd dat het moest gebeuren.

26 Wat heeft hij dan misdaan? NIETS

27 NIETS MAAR

28 Jes. 53:5 Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem, en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen.

29 Ik zie het kruis van mijn Verlosser. Ik zie het kruis waaraan Hij stierf. Daar aan het kruis droeg Hij mijn zonden. Stierf Hij mijn dood, kocht Hij mijn ziel.

30 Ik zie het kruis van mijn Bevrijder. Ik zie het kruis van Golgotha. Die diepe pijn, de weg van lijden. Die weg is Hij voor mij gegaan.

31 Halleluja! Ik prijs U, Jezus. Ontvang mijn lof, ontvang mijn liefde. Halleluja, ik geef mijn leven. U heeft mijn hart, U heeft mijn ziel.

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Gerard van de Wardt Pastoraal Ouderling, sectie 8 Psalm 37 vers 2 en 3 Psalm 37 vers 2 en 3 Psalm 37 vers 2 en 3 Psalm 37 vers 2 en 3 Stil

Nadere informatie

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis

- Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis DE DIENST VAN GOEDE VRIJDAG 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit het Nieuwe Liedboek, 578: 1,4,5,6 O kostbaar kruis - Woord van welkom - Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 22: 1,2 Mijn God, mijn

Nadere informatie

De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer.

De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer. De liturgische kleur is paars, de kleur van boete en inkeer. m.m.v. Voorganger Orgel Zang Muziekbegeleiding Lector Hanny Lingen Pim Lodder Sisters in Music Wim Bak(gitaar) en Rudolf de Jong (piano) Wies

Nadere informatie

Goede Vrijdag april uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling

Goede Vrijdag april uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling Goede Vrijdag 2017-14 april 19.30 uur AA Kramer orgel: Jannes Munneke schriftlezing: Annemarie Kreling Orde van dienst: Votum en zegengroet LB 562 Lezen: Markus 15: 1-39 Zingen: LB 577 Tekst: Markus 15:

Nadere informatie

Samen houden we de website up-to-date!

Samen houden we de website up-to-date! Organiseer je een nieuwe (eenmalige of vaker terugkerende) activiteit binnen BOEI 90? Valt er een door jou georganiseerde activiteit uit of verandert er iets in de data hiervan? Laat het weten aan communicatie@boei90.nl!

Nadere informatie

Jezus vertelde over het contact met God die hij zijn Vader noemde. Aan de wonderen die hij deed was te zien dat hij dat contact zelf had

Jezus vertelde over het contact met God die hij zijn Vader noemde. Aan de wonderen die hij deed was te zien dat hij dat contact zelf had HET VERRAAD... Tweeduizend jaar geleden leefde in het land dat nu Israël heet, degene aan wie we onze jaartelling en onze beschaving te danken hebben: Jezus Christus. Jezus vertelde over het contact met

Nadere informatie

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus,

y02 Marcus 15.2 Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, Rinze IJbema - Marcus 15, 2-5. Gemeente van Jezus Christus, het is al bijna 8 april, het is al bijna Pasen. Met Pasen vieren we feest, omdat Koning Jezus de dood overwint. Onze Koning is sterker dan de

Nadere informatie

Orde van dienst voor. Goede Vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van Jezus.

Orde van dienst voor. Goede Vrijdag. We gedenken het lijden en sterven van Jezus. Orde van dienst voor Goede Vrijdag 17 april 2014 Gereformeerde Kerk te Zwartebroek Voorganger: Organist: ds. D.J. de Rooij Frits Top Toelichting op de bloemschikking We gedenken het lijden en sterven van

Nadere informatie

Welkom & Mededelingen

Welkom & Mededelingen Kinderdienst Goede vrijdag 25 maart 2016 m.m.v. Ds. G. Oberink Kinderkoor De Regenboog Orgel: Hendrik Loosman Welkom & Mededelingen Kinderkoor: Heel alleen in de hof Heel alleen in de hof Zo alleen knielt

Nadere informatie

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons

Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Johannes 19,11 - God geeft zijn Zoon voor ons Liturgie Stilte Voorzang Gez 90,1 Stil gebed Votum / groet Zingen: Ps 25,1.2 Gebed Lezing avondmaalsformulier Gebed Zingen LB 178,1.4.6 Viering Zingen Ps 113

Nadere informatie

Bezinning 167: Het lijdensverhaal van Lucas. Lucas 22,14-23,56 = passiezondag C-jaar. Het Woord

Bezinning 167: Het lijdensverhaal van Lucas. Lucas 22,14-23,56 = passiezondag C-jaar. Het Woord Don Bosco Bezinning 167: Het lijdensverhaal van Lucas Lucas 22,14-23,56 = passiezondag C-jaar Het Woord Toen het zover was, ging Hij samen met de apostelen aanliggen voor de maaltijd. Hij zei tegen hen:

Nadere informatie

PREEK OVER MATTEÜS 27 : 26 GOEDE VRIJDAG 2012

PREEK OVER MATTEÜS 27 : 26 GOEDE VRIJDAG 2012 preek over matteüs 27 : 26 april 2012 1 PREEK OVER MATTEÜS 27 : 26 GOEDE VRIJDAG 2012 VIERING HEILIG AVONDMAAL Ruilen met Jezus 4 april 2012 Liturgie: votum/groet zingen: Gez. 79 : 1,2,3 Hoe zal ik Hem

Nadere informatie

Zingen LvK 177: 1,2,3,6 Leer mij o Heer uw lijden recht. Prediking Markus 15: 6-15 Zingen Ps 34: 8 Gods kind kan veilig gaan

Zingen LvK 177: 1,2,3,6 Leer mij o Heer uw lijden recht. Prediking Markus 15: 6-15 Zingen Ps 34: 8 Gods kind kan veilig gaan Morgendienst Votum groet Zingen Ps 18: 1,9 Ik heb U lief van ganser harte Schuld belijden Genade verkondigen Zingen LB 575: 1,2 Jezus leven van ons leven Gebed Schriftlezing Markus 15: 1-15 Zingen LvK

Nadere informatie

Goede vrijdag 25 maart Muziek. Woord van welkom. Votum en groet. Gez. 1010: 1, 2, 3 en 4

Goede vrijdag 25 maart Muziek. Woord van welkom. Votum en groet. Gez. 1010: 1, 2, 3 en 4 Goede vrijdag 25 maart 2016 Muziek Woord van welkom Votum en groet Gez. 1010: 1, 2, 3 en 4 Gebed Geef vrede Heer, geef vrede vol is de wereld, vol van strijd en geweld de armen van het kwaad rijken tot

Nadere informatie

Marcus 15: 1-15, Zondag 2 april 2017, Heusden. Gemeente van Christus,

Marcus 15: 1-15, Zondag 2 april 2017, Heusden. Gemeente van Christus, 1 Marcus 15: 1-15, Zondag 2 april 2017, Heusden Gemeente van Christus, Tot een van mijn vorige gemeente behoorde een man die een beetje aparte vogel was in de kerk en in het dorp. Zijn privéleven was nogal

Nadere informatie

Johannes 18,28-40 Delft, 13 april, morgendienst

Johannes 18,28-40 Delft, 13 april, morgendienst Johannes 18,28-40 Delft, 13 april, morgendienst [slide 1-3 we beginnen de preek met moltalk ; een gesprekje met drie kinderen. Zij hebben het wie is de mol spel gespeeld. De opdracht is: Jezus moet koning

Nadere informatie

WOENSDAG. BELANGENLIJNEN 3. Sanhedrin: eerst aanklacht wegen tempelafbraak; dan: wegen Godslastering!

WOENSDAG. BELANGENLIJNEN 3. Sanhedrin: eerst aanklacht wegen tempelafbraak; dan: wegen Godslastering! WOENSDAG 1 Toen Jezus deze laatste rede had uitgesproken, zei hij tegen zijn leerlingen: 2 Over twee dagen is het, zoals jullie weten, Pesach. Dan wordt de Mensenzoon uitgeleverd om gekruisigd te worden.

Nadere informatie

Goede Vrijdag. Het is stil in de kerk. De gemeente en het orgel zwijgen DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Goede Vrijdag. Het is stil in de kerk. De gemeente en het orgel zwijgen DIENST VAN DE VOORBEREIDING Op weg naar Pasen 1 Goede Vrijdag Deze vrijdag lijkt op het eerste gezicht helemaal niet goed. We lezen en zingen immers over de laatste uren van Jezus' leven. We beleven hoe zijn vrienden hem in de steek

Nadere informatie

De beperkte kennis van Satan. Gustave Doré Jezus bezwijkt onder het kruis houtsnede 1865

De beperkte kennis van Satan. Gustave Doré Jezus bezwijkt onder het kruis houtsnede 1865 De beperkte kennis van Satan Gustave Doré 1832 1883 Jezus bezwijkt onder het kruis houtsnede 1865 Dit materiaal mag, mits zonder winstoogmerk en ongewijzigd, worden doorgegeven aan anderen. www.hetwoordvangod.nl

Nadere informatie

Preek over Johannes 18:38, 19:5 b en 14 b. Liturgie:

Preek over Johannes 18:38, 19:5 b en 14 b. Liturgie: Preek over Johannes 18:38, 19:5 b en 14 b Liturgie: Votum en groet Zingen: Ps. 3:1,2,3 De Tien Woorden Zingen: Ps. 26:1,2 Gebed Schriftlezing: Johannes 18:28 19:16 a Zingen: Ps. 69:1,6,7 / Lb. 181:1,2,6

Nadere informatie

Het is stil in de kerk. De gemeente en het orgel zwijgen DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Het is stil in de kerk. De gemeente en het orgel zwijgen DIENST VAN DE VOORBEREIDING Goede Vrijdag Deze vrijdag lijkt op het eerste gezicht helemaal niet goed. We lezen en zingen immers over de laatste uren van Jezus' leven. We beleven hoe zijn vrienden hem in de steek laten bij zijn proces.

Nadere informatie

02 Koor Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. Gezegend het komende koninkrijk van onze vader David. Hosanna in de hemel!

02 Koor Hosanna! Gezegend hij die komt in de naam van de Heer. Gezegend het komende koninkrijk van onze vader David. Hosanna in de hemel! 1 01 Recit. (Intocht in Jeruzalem 1) 1 Toen ze Jeruzalem naderden en in de buurt waren van Betfage en Betanië bij de Olijfberg, stuurde hij twee van zijn leerlingen vooruit. 2 Hij zei tegen hen: Ga naar

Nadere informatie

Goede Vrijdag. PK De Swaen vrijdag 19 april Voorganger : Menny de Wolf Organist : Frans Koning

Goede Vrijdag. PK De Swaen vrijdag 19 april Voorganger : Menny de Wolf Organist : Frans Koning Goede Vrijdag PK De Swaen vrijdag 19 april 2019 Voorganger : Menny de Wolf Organist : Frans Koning Orde van dienst voor Goede vrijdag We gedenken het lijden en sterven van de Heer. Het is stil in de kerk

Nadere informatie

Stille Week 2016. Liturgieboekje voor de vieringen. in De Ark. Krimpen aan den IJssel

Stille Week 2016. Liturgieboekje voor de vieringen. in De Ark. Krimpen aan den IJssel Stille Week 2016 Liturgieboekje voor de vieringen in De Ark Krimpen aan den IJssel Liefdevol aangeraakt Voorganger: Dr. Gert den Hartogh Organist: Wiebe Zeilstra 1 Goede Vrijdag De storm steekt op Tekst

Nadere informatie

Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader?

Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader? Wat hield Jozef zijn hele leven in Egypte voor ogen? Welke angst leefde bij de broers van Jozef na het overlijden van hun vader? Genesis 50:15, 17 15 Toen de broers van Jozef zagen dat hun vader dood was,

Nadere informatie

Orde. voor de vierde zondag van de 40 dagentijd zondag Laetare (=verheug u) 31 maart 2019 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.

Orde. voor de vierde zondag van de 40 dagentijd zondag Laetare (=verheug u) 31 maart 2019 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10. Orde voor de vierde zondag van de 40 dagentijd zondag Laetare (=verheug u) 31 maart 2019 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leendert Jan Lingen Organist: dhr Peter Jordaan Mmv zanggroep

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

De dienst begint in stilte. We zingen: Bleibet hier. (3x) (Uit Taizé) Openingsgebed

De dienst begint in stilte. We zingen: Bleibet hier. (3x) (Uit Taizé) Openingsgebed Organist: Gitarist: Lector: Voorganger: Pim Lodder Maartje Aantjes Anneke Pantekoek ds. Annette Driebergen De dienst begint in stilte We zingen: Bleibet hier. (3x) (Uit Taizé) Openingsgebed Allen: Allen:

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen

Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen Paasviering Samen op weg naar Pasen Samen op weg naar Pasen samen op weg de toekomst tegemoet samen op weg naar Pasen samen op weg en weten het komt goed samen op weg naar Pasen geweldig dat dat kan en

Nadere informatie

Gezinsmis 27-03-2010 Palmzaterdag

Gezinsmis 27-03-2010 Palmzaterdag Gezinsmis 27-03-2010 Palmzaterdag Opening: Een voorraad palmtakken. Twee kinderen (Susanne en Kim) lopen met een mand met de palmtakken samen met de communicantjes (met de palmpasenstokken) de kerk in.

Nadere informatie

Weet jij wat je viert??

Weet jij wat je viert?? Weet jij wat je viert?? Tweede Paasdag 2019 Aanvang: 10.00 uur Met medewerking van: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Meditatie: Marco van der Spek Organist: Arie van Dijk 1 BIJ BINNENKOMST

Nadere informatie

Gebruik de 5 stappen methode voor bijbelstudie (of gebruik de vragen die onder aan de tekst staan).

Gebruik de 5 stappen methode voor bijbelstudie (of gebruik de vragen die onder aan de tekst staan). Johannes 18:1-40 Gebruik de 5 stappen methode voor bijbelstudie (of gebruik de vragen die onder aan de tekst staan). Inhoud van deze les (Betacursus 18) Jezus in Getsemane en Jezus gearresteerd (18:1-12)...

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

Jezus gezalfd. Johannes 12 1-8

Jezus gezalfd. Johannes 12 1-8 Jezus gezalfd Johannes 12 1-8 1 6 dagen voor Pesach ging Jezus naar Betanië, naar Lazarus die hij uit de dood had opgewekt. 2Daar hield men ter ere van hem een maaltijd; Marta bediende, en Lazarus was

Nadere informatie

6 Stefanus gevangengenomen

6 Stefanus gevangengenomen 6 Stefanus gevangengenomen 8. En Stefanus, vol geloof en kracht, deed wonderen en grote tekenen onder het volk. 9. En enigen van hen die behoorden tot de zogenoemde synagoge van de Libertijnen, van de

Nadere informatie

Inleiding. Hallo Kanjers,

Inleiding. Hallo Kanjers, 1 Inleiding. Hallo Kanjers, Soms lijkt of de kerk vooral om grote mensen draait. Natuurlijk is dat niet zo en de Heer Jezus zegt 'Laat de kinderen tot mij komen', want Hij houdt in het bijzonder van kinderen.

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Goede Vrijdag 14 april 2017 Aanvang uur. Hoeksteen. Heleen Bergwerff

Orde van dienst voor de Goede Vrijdag 14 april 2017 Aanvang uur. Hoeksteen. Heleen Bergwerff Orde van dienst voor de Goede Vrijdag 14 april 2017 Aanvang 19.00 uur Hoeksteen Voorganger: Organist: Medewerking: Ds. L.C. van der Eijk Arie van der Eijk Marien Vreugdenhil Heleen Bergwerff ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van. Otis Q. Sellers, Bijbelleraar

FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van. Otis Q. Sellers, Bijbelleraar SEED & BREAD FOR THE SOWER JES.55:10 FOR THE EATER korte Bijbelse boodschappen van Otis Q. Sellers, Bijbelleraar Vertaling Stichting Lachai Roï, Lelystad, Nederland www.lachairoi.org Nr. 43 Wie heeft Jezus

Nadere informatie

LES 40 [STILLE TIJDEN] 2 PETRUS 1-3 en JUDAS 1

LES 40 [STILLE TIJDEN] 2 PETRUS 1-3 en JUDAS 1 LES 40 1 GEBED Bid en wijd deze groep en les toe aan de Heere. 2 UITWISSELEN (20 minuten) [STILLE TIJDEN] 2 PETRUS 1-3 en JUDAS 1 Neem beurten en deel (of lees) in het kort wat je in een van je stille

Nadere informatie

The Passion of Christ Arthur Somervell ( )

The Passion of Christ Arthur Somervell ( ) GOEDE VRIJDAG -2- The Passion of Christ Arthur Somervell ( 1863-1937) 19 april 2019 19.30 uur Gereformeerde Kerk Nieuwe Pekela Voorganger: Jaap Nicolai Organist: Adriaan Mollema m.m.v. de Cantorij o.l.v.

Nadere informatie

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan!

Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Pasen 2016 Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, Die galmt door heel Jeruzalem; Een heerlijk morgenlicht breekt aan; De Zoon van God is opgestaan! Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon,

Nadere informatie

Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel

Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Beelden wijzen ons de weg Passie-spel 2013 Tekst: Erik Idema Muziek: Gerard van Amstel Aan dit Passie-spel deden mee: Agathe, Annely, Eliza, Ester, Jesse, Jildau, Joël, Naomi, Nienke, Rens & Roliene KinderNevenDienst

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

PASSIEDIENST : Op weg naar Pasen

PASSIEDIENST : Op weg naar Pasen PASSIEDIENST : Op weg naar Pasen De Nederlandse Interkerkelijke Gemeente van Denia (19/4/2019) Met medewerking van;. Nelleke Barendregt: solozang. Enkele leden, die het lijdensverhaal verwoorden. Gelegenheidskoor.

Nadere informatie

Pontius Pilatus en Jezus: Wat is waarheid?.

Pontius Pilatus en Jezus: Wat is waarheid?. Pontius Pilatus en Jezus: Wat is waarheid?. Orde van dienst: Welkom en mededelingen: Melissa Zingen (band + gemeente): - Symfonie (Opwekking 753) - Laat ons samen één zijn (Sela) Sketch en quiz over Pilatus:

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Goede Vrijdag 29 maart 2018 Voorganger: Ds. A.L. Verduijn Welkom en mededelingen Zingen Psalm 22: 1 en 2 1. Mijn God, Mijn God, waarom verlaat Gij mij en blijf zo ver, terwijl ik tot U

Nadere informatie

Lijdensverhaal volgens Marcus. (L 1 = VERTELLER / V = JEZUS / L 2 = ANDEREN)

Lijdensverhaal volgens Marcus. (L 1 = VERTELLER / V = JEZUS / L 2 = ANDEREN) Lijdensverhaal volgens Marcus. (L 1 = VERTELLER / V = JEZUS / L 2 = ANDEREN) 1. Judas gaat naar de hogepriester. L1: Het was kort vòòr Pasen. De hogepriesters en schriftgeleerden zochten hoe ze Jezus met

Nadere informatie

Goede vrijdag 2017: Markus 15 Jezus, Barabbas en ik.

Goede vrijdag 2017: Markus 15 Jezus, Barabbas en ik. Goede vrijdag 2017: Markus 15 Jezus, Barabbas en ik. Orde van dienst: Votum en zegengroet NLB 562 Gebed Lezen: Markus 15: 1-39 Zingen: NLB 577 Tekst: Markus 15: 15 Preek GK 89: 1, 4 Gebed Collecten - luisteren:

Nadere informatie

In uw handen Heer, leggen we ons leven. Op U rust al ons vertrouwen. Allen: Amen

In uw handen Heer, leggen we ons leven. Op U rust al ons vertrouwen. Allen: Amen 1 Orde van dienst voor de Goede Vrijdag 14 april 2017 om 19.30 uur in de Gudulakerk te Lochem. Vg. Ds. Jan Willem Drost en pastor Jacqueline van Dop Organist: Els Dijkerman Ouderling van dienst: Dian Pruijsers

Nadere informatie

Quizvragen met spelidee en werkbladen

Quizvragen met spelidee en werkbladen Quizvragen met spelidee en werkbladen De eerste letters van de goede antwoorden maken een nieuwe zin. (rode letters) Schrijf de antwoorden in het rooster van het werkblad, en je leest van boven naar beneden

Nadere informatie

GOEDE VRIJDAG Viering Heiligavondmaal

GOEDE VRIJDAG Viering Heiligavondmaal Liturgie voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente De Hoeksteen op 30 maart 2018 GOEDE VRIJDAG Viering Heiligavondmaal Voorganger: ds. A.H. van Veluw Ouderling van dienst: Jan Prins Organist: Gerwin

Nadere informatie

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt.

Memoriseer elke dag een tekst. Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. WAARAAN HEB JE ALTIJD HOUVAST? Dit heb ik u geschreven, die gelooft in de naam van de Zoon Gods, opdat gij weet, dat gij eeuwig leven hebt. 1 Johannes 5:13 1 DIAGNOSEVRAGEN Weet je zeker dat je naar de

Nadere informatie

Jezus geeft zijn leven voor de mensen

Jezus geeft zijn leven voor de mensen Eerste Communieproject 38 Jezus geeft zijn leven voor de mensen Niet iedereen gelooft in Jezus In les 5 hebben we gezien dat Jezus vertelt over de Vader. God houdt van de mensen. Hij vergeeft je zonden.

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

Eric Haelvoet Guldendallaan 90 1150 Sint-Pieters-Woluwe 0476.085.744 www.bartimeus.be bartimeus@donbosco.be

Eric Haelvoet Guldendallaan 90 1150 Sint-Pieters-Woluwe 0476.085.744 www.bartimeus.be bartimeus@donbosco.be Bezinning 293: Uw wil geschiede Matteus 26,14-27,66 = passiezondag A-jaar 1 Het Woord Daarop ging een van de twaalf, die met de naam Judas Iskariot, naar de hogepriesters en zei: Wat krijg ik van u als

Nadere informatie

JV-avond Niet langer blind

JV-avond Niet langer blind Ogen zullen niet langer blind zijn, oren luisteren weer aandachtig; de onbezonnen geest verwerft kennis en inzicht, de tong van stotteraars spreekt vloeiend en vlot. Jesaja 32:4-5 JV-avond 22-03 Niet langer

Nadere informatie

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding.

Paasviering 2014. Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Welkom Vandaag sluiten we het project Schatzoekers af en vieren we het feest van de opstanding. Gebed (groep 6) Lieve God, we zijn hier bij elkaar gekomen om Pasen te vieren het feest van de opstanding

Nadere informatie

WELKOM door Priscilla en Kira GROEP 1 EN 2 ZINGEN SAMENZANG SAMENZANG. Samenzang terwijl de kleuters gaan zitten PAASVIERING 2015

WELKOM door Priscilla en Kira GROEP 1 EN 2 ZINGEN SAMENZANG SAMENZANG. Samenzang terwijl de kleuters gaan zitten PAASVIERING 2015 WELKOM door Priscilla en Kira PAASVIERING 2015 Zingen Weet je dat de lente komt Elly en Rikkert - Weet je dat de lente komt.mp3 GROEP 1 EN 2 ZINGEN Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt,

Nadere informatie

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416

Lezen : Matteüs 27 : GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Lezen : Matteüs 27 : 27-50 GKB 212 Psalm 51 : 1 en 2 Wees mijn brood en beker Samen eten wij Heer, U bent mijn leven LvK 416 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Verteller: Toen Jezus deze laatste rede had uitgesproken, zei hij tegen zijn leerlingen:

Verteller: Toen Jezus deze laatste rede had uitgesproken, zei hij tegen zijn leerlingen: Goede Vrijdag 2014 Psalm 22 1 Mijn God Votum en groet Gebed Heer hoe kan het dat we in een wereld Waarin zoveel mensen lijden en verdrukt worden Het vreemd vinden dat Jezus vermoord werd? Hoe kan het dat

Nadere informatie

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten

Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Sterker dan de dood Paasprogramma 2016 Groep 1 t/m 4 Joh. Bogermanschool Houten Kinderen zingen Vertel me eens Heer Jezus Toen u op aarde was Waarom geloofde niemand toen Dat u de koning was? Ze wilden

Nadere informatie

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood.

Paasviering 2016 ds Jonkersschool. Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. Paasviering 2016 ds Jonkersschool Pasen, het verhaal van Jezus leven, sterven en opstaan. Het leven, sterker dan de dood. 1. Welkom door meester Joop Het dochtertje van Jaïrus. Zij is niet dood, zij slaapt.

Nadere informatie

Judas Een goede avond, rabbi! Evangelist En kuste hem. Jezus zei toen tegen hem: Jezus Mijn vriend! Moest je daarvoor komen..

Judas Een goede avond, rabbi! Evangelist En kuste hem. Jezus zei toen tegen hem: Jezus Mijn vriend! Moest je daarvoor komen.. Jezus Ach! Nog aan het slapen en rusten? Zie toch! Nu komt het zover, dat de Mensenzoon aan een schurkenbende uitgeleverd zal zijn. Sta nu op, laten we gaan. Kijk maar, daar is hij die mij verraadt. Nog

Nadere informatie

Orde van dienst voor Goede vrijdag 30 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer

Orde van dienst voor Goede vrijdag 30 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer Orde van dienst voor Goede vrijdag 30 maart 2018 in de Pelgrimskerk te Zoetermeer -1- U wordt verzocht in het middenvak plaats te nemen. Stilte Openingskoraal: Ik wil mij gaan vertroosten in Jesu lijden

Nadere informatie

De Bijbel Open 2013 18 (11-05)

De Bijbel Open 2013 18 (11-05) 1 De Bijbel Open 2013 18 (11-05) Op 14 mei is het precies 65 jaar geleden dat in 1948 de staat Israel werd uitgeroepen. U merkt wel dat daar op allerlei manieren publiciteit aan gegeven wordt, positief

Nadere informatie

11 maart uur AA Kramer muziekgroep; orgel: Piet Noort schriftlezing: Marieke Urbach Pontius Pilatus en Jezus: Wat is waarheid?.

11 maart uur AA Kramer muziekgroep; orgel: Piet Noort schriftlezing: Marieke Urbach Pontius Pilatus en Jezus: Wat is waarheid?. 11 maart 2018 16.30 uur AA Kramer muziekgroep; orgel: Piet Noort schriftlezing: Marieke Urbach Pontius Pilatus en Jezus: Wat is waarheid?. Orde van dienst: - Voor de dienst speelt de band zelf gekozen

Nadere informatie

Samen met Jezus op weg

Samen met Jezus op weg Samen met Jezus op weg KERK & WERELD Korte Schipstraat 16 2800 Mechelen Tekst: Myrjam De Keyser 1. De laatste keer samen Jezus en zijn leerlingen willen graag het paasfeest vieren. Daarvoor zijn ze naar

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 12 (23-03)

De Bijbel open 2013 12 (23-03) 1 De Bijbel open 2013 12 (23-03) Vandaag hebben we de Bijbel geopend bij een gedeelte uit de lijdensgeschiedenis van Jezus. We letten daarbij in het bijzonder op het feit dat Jezus gekruisigd is en we

Nadere informatie

Door: P.P. van Norden 29 maart 2013

Door: P.P. van Norden 29 maart 2013 Door: P.P. van Norden 29 maart 2013 Lezen: Luk.23:16-43 1 Inleiding Stel je eens voor dat u, jij of ik zouden leven in de tijd van Jezus en dat wij één van de mensen zouden zijn die te maken hebben met

Nadere informatie

Jezus aangewezen als offer door God door President Kajafas door Hogepriester Kajafas voor de hele wereld.

Jezus aangewezen als offer door God door President Kajafas door Hogepriester Kajafas voor de hele wereld. Votum en groet Zingen Ps 23 Tien Woorden Zingen Ps 40: 3,7 Zingen GK 41 Buiten de poort Schriftlezing Johannes 11: 45-57 Zingen GK 69 Lezen 1 Petr 1: 18-20 Zingen GK 165 Prediking Johannes 11: 49-53 Zingen

Nadere informatie

In Jericho wordt de blinde Bartimeüs genezen. Tollenaar Zacheüs komt tot geloof.

In Jericho wordt de blinde Bartimeüs genezen. Tollenaar Zacheüs komt tot geloof. DBO 13 Zondag 29 maart De stille week De stille week van dag tot dag Wat gebeurde er allemaal in de week tussen Palmpasen en de Opstanding? Het Bijbelrooster in Visie nodigt ons uit te lezen wat Mattheüs

Nadere informatie

Liturgie. Een Goede VRIJDAG

Liturgie. Een Goede VRIJDAG Liturgie Een Goede VRIJDAG Kerk aan de Haven, Waalwijk, 30 maart 2018 1 Liturgie bij Een Goede vrijdag (Johannes 18 en 19) Orgelspel Stilte Koor: De rots van mijn bestaan Openingsgebed I. Jezus wordt gevangen

Nadere informatie

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10

Lezen : Jacobus 4. PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Welkom Lezen : Jacobus 4 PvN 84 Gezang 160 Opwekking 733 Gezang 161 Opwekking 614 Opwekking 430 Opwekking 544 Gezang 165 Gezang 10 Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis

Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis Marcus 14:53-15:47 Vierluik: reacties rond het kruis Tijdens zijn proces en kruisiging staat Jezus er alleen voor. Het Sanhedrin miskent hem. Petrus wil er voor Jezus zijn, maar ontkent hem als het er

Nadere informatie

Muzikale medewerking: Cantorij Plaskerk o.l.v. Janny van der Sande Herenkoor Pauluskerk o.l.v. Clemens Nieuwenhuis

Muzikale medewerking: Cantorij Plaskerk o.l.v. Janny van der Sande Herenkoor Pauluskerk o.l.v. Clemens Nieuwenhuis Oecumenische viering op Goede Vrijdag 30 maart 2018, 19:30uur Plaskerk, Raalte Voorgangers: Ds. Karolien Zwerver Diaken Marc Brinkhuis Organist: Egbert Gritter Muzikale medewerking: Cantorij Plaskerk o.l.v.

Nadere informatie

Wat heeft Jezus voor ons gedaan? les 6 FOLLOW

Wat heeft Jezus voor ons gedaan? les 6 FOLLOW Wat heeft Jezus voor ons gedaan? les 6 DEEL 2B FOLLOW Wat betekent het dat Jezus de verlosser is? 2 Cor 5:21 Hoe worden wij gerechtvaardigd voor God? Met andere woorden, hoe kunnen we voor God verschijnen

Nadere informatie

Les 27: Houd je van Mij?

Les 27: Houd je van Mij? Les 27: Houd je van Mij? Dit verhaal kun je lezen in Johannes 21 Vul de ontbrekende woorden in! De..zijn naar Galilea gegaan, zoals Jezus gezegd had. Op een avond zegt..: Ik ga. Thomas, Natanaël, Johannes

Nadere informatie

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten

Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Gezamenlijke Goede Vrijdagdienst van CGK en NGK Dronten Ichthuskerk (NGK) Roerstraat 1, Dronten Avonddienst met Avondmaal 19.30 uur welkom en mededelingen zingen: Weerklank 141:1 en 2 (melodie Psalm 42)

Nadere informatie

En in de tuin van de pijn Verkoos Hij als een lam te zijn, Verscheurd door angst en verdriet Maar toch zei Hij: Uw wil geschied.

En in de tuin van de pijn Verkoos Hij als een lam te zijn, Verscheurd door angst en verdriet Maar toch zei Hij: Uw wil geschied. Voor de dienst - Combo o.a. Opwekkingsliederen voor kinderen 232 Welkomstlied - Combo OPWEKKINGSLIEDEREN 298 Hosanna, hosanna, hosanna in de hoge. Hosanna, hosanna, hosanna in de hoge. Heer, ons hart is

Nadere informatie

*** Gemeente van onze Here Jezus Christus, broeders en zusters, jongens en meisjes,

*** Gemeente van onze Here Jezus Christus, broeders en zusters, jongens en meisjes, Plaatsbekleding! Liturgiesuggesties: Schriftberijming 33: 1, 2 en 3 of Gezang 218 of Psalm 95: 1 en 2 (OB) Psalm 138: 1 of Psalm 95: 3 en 4 (OB) Psalm 138: 3 of Psalm 19:7 (OB) Marcus 15:1-15 Gezang 183:

Nadere informatie

32 Ze kwamen bij een olijfgaard die Getsemane heette, en hij zei tegen zijn

32 Ze kwamen bij een olijfgaard die Getsemane heette, en hij zei tegen zijn Goede Herderkerk Doetinchem 14 april 2017 19.30 uur (Goede Vrijdag) mededelingen stil gebed votum en groet Gezang 324 Wij zoeken in uw huis uw aangezicht, o Here. Naar vrede smachten wij, naar stille innigheid.

Nadere informatie

Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26).

Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26). 1 ste statie Jezus wordt ter dood veroordeeld Uit het heilig Evangelie volgens Matteüs (27, 22-23.26). Pilatus vroeg hun: Wat zal ik doen met Jezus, die Christus genoemd wordt? Zij riepen allen: Aan het

Nadere informatie

STILLE WEEK GOEDE VRIJDAG 25 MAART 2016 DE LICHTKRING

STILLE WEEK GOEDE VRIJDAG 25 MAART 2016 DE LICHTKRING STILLE WEEK GOEDE VRIJDAG 25 MAART 2016 DE LICHTKRING WOORD VOORAF De vieringen van Witte Donderdag, Goede Vrijdag en de Paaswake vormen samen één aaneengesloten liturgie. Op Goede Vrijdag horen we uit

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

NT De laatste uren van onze lieve Heer

NT De laatste uren van onze lieve Heer NT. 40 - De laatste uren van onze lieve Heer Hoe laat is het? Als je geen horloge hebt is het erg vervelend. Alles gaat op tijd. Eten, slapen, naar school, zwemles Hoe laat is het? In de grotemensenwereld

Nadere informatie

Lijden waartoe? Stille week Maranathakerk. Invulling door de jeugd CGK. Lijden. Zoveel mogelijk stilte bij binnenkomst WOORDVELD LIJDEN ZINGEN:

Lijden waartoe? Stille week Maranathakerk. Invulling door de jeugd CGK. Lijden. Zoveel mogelijk stilte bij binnenkomst WOORDVELD LIJDEN ZINGEN: Lijden waartoe? Stille week 2015 Maranathakerk Invulling door de jeugd CGK Lijden Zoveel mogelijk stilte bij binnenkomst WOORDVELD LIJDEN ZINGEN: Liedboek 178:1,6,8,9: Jezus om uw lijden groot 1 Jezus,

Nadere informatie

Les 3 Pasen Lezen uit de Bijbel Matteus 27

Les 3 Pasen Lezen uit de Bijbel Matteus 27 Les 3 Pasen Lezen uit de Bijbel Matteus 27 Jezus voor Pilatus 1 De volgende ochtend vroeg namen alle hogepriesters met de oudsten van het volk het besluit Jezus ter dood te brengen.. 11 Toen Jezus voor

Nadere informatie

de doop Matt. 28: 16 -eind

de doop Matt. 28: 16 -eind 16 De elf discipelen gingen naar Galilea, naar de berg die Jezus hun had genoemd, 17 en toen ze Hem zagen bewezen ze Hem eer, al twijfelden enkelen nog. 18 Jezus kwam op hen toe en zei: Mij is gegeven

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

Het Lijden en Sterven van Onze Heer Jezus Christus

Het Lijden en Sterven van Onze Heer Jezus Christus Het Lijden en Sterven van Onze Heer Jezus Christus Synopsis van van de dialogen uit de Evangeliën volgens Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes in zes bedrijven Voorpagina: The road to Calvary (Maurice Denis,

Nadere informatie

Het leven van Christus

Het leven van Christus Het leven van Christus Hoofdstuk 13/16: De beproevingen van Christus Bron: http://www.middletownbiblechurch.org/. NL-vertaling: http://www.verhoevenmarc.be/levenchristus.htm. Alle Schriftaanhalingen komen

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST

Bijbel voor Kinderen. presenteert HET EERSTE PAASFEEST Bijbel voor Kinderen presenteert HET EERSTE PAASFEEST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Lyn Doerksen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door:

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie