Liturgie. stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie. stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK"

Transcriptie

1 Liturgie stille week HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK

2 Liturgie voor de Stille Week Steeds meer kerken stellen tijdens de laatste week voor Pasen hun kerkgebouw open voor een korte dagelijkse viering. Met onderstaande opzet kun je daar op een eenvoudige manier invulling aan geven. Opzet Deze liturgie betreft een opzet voor vier avonden in de Stille Week (ma t/m do) en voor de viering op Goede Vrijdag. Maandag tot en met donderdag zijn er vier thema s, met daarbij een Bijbelgedeelte en een inleidende tekst om voor te dragen. Daarnaast hebben we drie plekken beschreven, waarbij iedere plek in de kerk een eigen karakter heeft. Je kunt deze plekken in het begin van de week inrichten in bijvoorbeeld de hoeken van het kerkgebouw en ze zo laten gedurende de week. Per avond kiezen de aanwezigen zelf een hoek. Elke avond begint met een korte gezamenlijke opening van maximaal 10 minuten. Vervolgens verspreiden de bezoekers zich naar keuze over de drie hoeken. De hoeken zijn elke avond hetzelfde, maar kleuren wel met het thema van de avond mee. Na ongeveer 30 à 45 minuten minuten is er een gezamenlijke sluiting. De viering op Goede Vrijdag kent een vesperachtig karakter. We wensen je veel zegen toe in deze bijzondere week voor Pasen. Gerbram Heek Voorganger Veenhartkerk Mijdrecht Joost van Dieren Projectleider Veertigdagenkalender Tear

3 indeling kerkzaal 1. shoek Een plek voor stilte en gebed. Gekleurd door het thema van de dag. Op deze plek liggen een wereldkaart, een topografische kaart van Nederland en de kaart van de lokale gemeente. Er zijn waxinelichtjes aanwezig. Door een waxinelichtje aan te steken en te plaatsen op die plek waarvoor jij wilt bidden, deel je je gebedspunten. Vervolgens bid je samen, in groepjes of in stilte. 2. Bijbelhoek Hier is een plek om alleen of in kleine groepen lectio divina (een manier om biddend de bijbel te lezen) te doen. De tekst van de dag is ook de tekst voor de lection divina. Er zijn Bijbels aanwezig in verschillende talen en vertalingen en ook een eenvoudige instructie voor de lectio divina. 3. Doehoek Hier is een plek waar je creatief aan de slag kunt met het thema van de avond. Het kan zijn met papier en verf, een collage maken van plaatjes uit tijdschriften, handlettering of welke vorm dan ook.

4 Zaaien Start de dienst met een kort gebed en het aansteken van een kaars Zingen Zing samen enkele liederen Lezen Lees samen Matteüs 6:25-34 maandag 26 maart Overdenking In Gods ogen ben jij waardevoller dan vogels en bloemen. Hij weet wat je nodig hebt. Er is geen reden om je zorgen te maken over je dagelijks leven. Jezus vertelt dit om te laten zien dat wij ons helemaal kunnen geven aan Gods koninkrijk. Het is het onrecht in de wereld en om ons heen waar we ons zorgen over moeten maken. Het zijn die mensen die in dat onrecht en die armoede ten onder gaan waar we ons druk over moeten maken. Het is Gods koninkrijk waar we ons leven op moeten richten. Jezus heeft zo geleefd en is zo gestorven. Hij keek naar mensen met Gods ogen, hij zag hoe mooi en waardevol ze waren. Hij maakte zich geen zorgen over zijn eigen leven, maar gaf zich voor jou. Verwerking Laat de mensen zich verplaatsen naar één van de drie hoeken en geef hen de volgende vragen mee ter overdenking: Hoe leef jij? Hoe kijk jij naar mensen? Waar maak jij je druk om? Waar gaan jouw zorgen over?

5 Wachten Start de dienst met een kort gebed en het aansteken van een kaars Zingen Zing samen enkele liederen Lezen Lees samen Matteüs 13:31-32 Dinsdag 27 maart Overdenking Jezus zegt dat het koninkrijk van God is als het zaadje van een mosterdplant. Klein, onoogelijk, het stelt niets voor temidden van alle geweld, kwaad en lijden in de wereld. Gods koninkrijk verovert de wereld niet met grootse daden en revoluties. Het is er wel en het groeit. Jezus volgen is geloven dat het zaadje een boom gaat worden. Dat uiteindelijk die boom de wereld zal vullen en niet al die andere krachten. Ook als vandaag de verhoudingen heel anders lijken te liggen. Verwerking Laat de mensen zich verplaatsen naar één van de drie hoeken en geef hen de volgende vragen mee ter overdenking: Zie jij de mosterdzaadjes in deze wereld? Durf jij daarin te geloven? Steun je ze? Ben je zelf zo n mosterdzaadje? Laat je je overwinnen door het kwaad of overwin je het kwade met het goede?

6 Groeien Start de dienst met een kort gebed en het aansteken van een kaars Zingen Zing samen enkele liederen Lezen Lees samen Matteüs 13:1-9 Woensdag 28 maart Overdenking Het beeld van een akker met graan is een bekend beeld voor het volk van Israël en Gods rijk. Je moet je voorstellen dat in die cultuur is een akker met goudgeel graan onder een blinkende zon het summum van geluk is. Honderdvoudige vrucht is spectaculair veel. Het symboliseert overvloed, welvaart, zegen, vrede, een gouden tijd. In de tijd van de oude profeten leefde de voorspelling dat er een tijd zou komen dat God zijn volk opnieuw zou planten. Dan zouden de aarde en de mensen vernieuwd worden. Gods rijk zou aanbreken. En Jezus zegt dat die tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij. Dat is wat hij aan het doen is. Maar Jezus doet ook iets onverwachts en spannends. In de eerste plaats is het niet alleen maar een succesverhaal. Het kan ook misgaan, namelijk als wij Gods rijk op afstand houden, niet zoeken naar gerechtigheid, maar druk zijn met onszelf. Het vraagt om overgave en toewijding. En het beeld van de akker is er ook niet voor onszelf. Die spectaculaire vrucht is er om uit te delen. God heeft zijn volk geroepen tot zegen voor alle volken. Verwerking Laat de mensen zich verplaatsen naar één van de drie hoeken en geef hen de volgende vragen mee ter overdenking: Krijgt Jezus de ruimte om zo met ons leven aan de slag te gaan? Richten we ons op zijn droom of op die van ons? Verlangen we naar vrucht uit liefde en bewogenheid om te delen? Zijn wij zijn akker, tot zegen voor alle volken? Sluit de avond samen af met gebed.

7 Oogsten Start de dienst met een kort gebed en het aansteken van een kaars Zingen Zing samen enkele liederen Lezen Lees samen Johannes 15:1-8 Donderdag 29 maart Overdenking Deze gelijkenis is onderdeel van de afscheidswoorden van Jezus. Het zijn de laatste momenten met zijn leerlingen. Het gaat over een hele diepe band. Wees in mij zoals ik in jullie ben. Dat is waar Pasen over gaat, wat Christen zijn is, wat elke doop bevestigd: dat we één zijn met hem in dood en opstanding. De gelijkenis heeft tegelijk ook met uitzending te maken. We worden gezonden om vrucht te dragen. Wortelschieten is belangrijk, maar het gaat uiteindelijk om de vruchten. Wie alleen maar blijft wortelschieten komt niet tot zijn bestemming. Jezus zendt ons uit om gemeenschappen te vormen die zijn handen naar de wereld uitsteken, zijn armen om mensen heen slaan, met zijn ogen naar mensen kijken. Waar de mensheid zijn troost, zijn vergeving, zijn hoop, zijn recht, zijn vrede, zijn liefde kan ervaren. Beide kanten zijn belangrijk, zowel de verbondenheid met Jezus als de vruchten. Verwerking Laat de mensen zich verplaatsen naar één van de drie hoeken en geef hen de volgende vragen mee ter overdenking: Herkennen we beide kanten bij onszelf? Zijn wij een gemeenschap die Jezus zichtbaar maakt? Dragen wij vrucht? Pak ook de rust op die deze gelijkenis geeft. Het is zijn kracht die ons vrucht laat dragen. Sluit de avond samen af met gebed.

8 Goede Vrijdag De Goede Vrijdag viering bestaat uit vijf blokken van ongeveer 10 minuten. 1. Loskomen van alle drukte van onze leven en ruimte maken voor God: Projecteer met een beamer een foto van Jezus lijden, zet bijpassende muziek op en steek een kaars aan, zodat de sfeer bij binnenkomst uitnodigt om tot rust te komen en je te richten op het verhaal van Jezus. Welkom: heet de mensen welkom in de Goede Vrijdag dienst Lees samen Matteüs 27: 1-2, Marcus 15:15, Johannes 19: en zet kort iets over hoe Jezus in de tekstgedeeltes zijn leven en bezit loslaat en zich helemaal wijdt aan zijn roeping. Leg de link met zelf loskomen van ons leven en God zoeken. gericht op stil worden en een goede tijd met God. Zing samen enkele liederen. 2. Verootmoediging en berouw: Lees samen Matteüs 27: en Lucas 23:26-31 en zeg kort iets over Jezus die met het kruis onze zonden op zich neemt en hoe we niet alleen maar moeten huilen om Jezus, maar dat we het op onszelf mogen betrekken. Zijn lijden en sterven vastgrijpen als redding. Luister samen naar (luister)lied. met stil gebed om eigen zonden voor God te brengen. 3. Jezus dood is onze redding, samen vol worden van zijn genade: Vrijdag 30 maart Lees samen Johannes 19: en Romeinen 5: 6-9 Zing samen een lied. 4. Vol van Jezus maken we de beweging naar de wereld toe: Lees samen Lucas 23: 33-34a, en zeg kort iets over hoe er in de genade die we bij het kruis ontvangen een kracht zit die het mogelijk maakt dat we te midden van het lijden gaan worden als Jezus, dat we oog hebben voor anderen. Zing samen een lied. 5. Afronding: Lees samen Lucas 23: Sluit af met gebed en blaas de kaars uit.

Sti lle Week vieringen

Sti lle Week vieringen liturgie Sti lle Week vieringen HANDLEIDING VOOR INVULLING VAN DE STILLE WEEK SAMEN 40 DAGEN Opstaan Steeds meer kerken in Nederland stellen tijdens de laatste week voor Pasen hun kerkgebouw open voor

Nadere informatie

Materiaal Stille Week vieringen

Materiaal Stille Week vieringen Materiaal Stille Week vieringen Materiaal voor vier avonden in de stille week en voor de viering op Goede Vrijdag. Stille Week vieringen Steeds meer kerken in Nederland stellen tijdens de laatste week

Nadere informatie

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest

1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Liturgie gebedsbijeenkomst t.b.v. 3D- Day 2017 1 OPENING Openingsgebed, bidden om de leiding van de Heilige Geest Degene die voorgaat leest de tekst, de vetgedrukte tekst lezen we hardop met elkaar lezen:

Nadere informatie

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt!

Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Dooponderwijs en -vragen (aangepast) Presentatie Geliefde broers en zussen, jullie willen heel graag dat jullie kinderen worden gedoopt! Over dopen Aan dat verlangen geven we als gemeente ook vandaag graag

Nadere informatie

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof. Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde voor de viering op zondag 28 juli 2019 om 9.30 uur in het Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: ds. Kasper Jager orgel: Sebastian van Hove 1 e ouderling:

Nadere informatie

Een boekje over God. voor jou!

Een boekje over God. voor jou! Een boekje over God voor jou! Dit boekje is voor jou. Het gaat over God. Weet jij Wie God is? Wat zie je buiten? Buiten zijn allemaal mooie dingen. Kijk maar omhoog. Je ziet kleine en grote wolken. Soms

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016

Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Baalderdienst Zondag 24 januari 2016 Welkom! Verbonden 1 Ouders; Johan Harlaar & Marjolein Katsma Minke Harlaar Kyaro Jan Johannes Maathuis Ouders; Marcel Huisman & Marieke Maathuis 2 Orde voor de Baalderdienst

Nadere informatie

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014

Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 Witte Donderdag Duinzichtkerk, 17 april 2014 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE ARCHIPEL/BENOORDENHOUT Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

Wat een grote vragen stelt deze viering elk jaar weer. Paasmorgen is voor mij eerlijk gezegd in toenemende mate zoeken naar woorden.

Wat een grote vragen stelt deze viering elk jaar weer. Paasmorgen is voor mij eerlijk gezegd in toenemende mate zoeken naar woorden. Ontmoetingskerkgemeente, Paasmorgen 2018 Liederen voor de dienst: Lied 630: 1, 2, 3, 4 (Sta op, een morgen ongedacht) Tussentijds Lied 155: 1, 2, 3 (Graan dat in de aarde) (melodie komt terug na preek

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 15 oktober 2017, schoolkerkdienst Is dat Eerlijk? - over werken en waardering, delen en dankbaarheid Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: bijbel, bijbelse personages, dood, Jezus, Opstanding, Pasen

Leeftijd: 9-12 Thema: bijbel, bijbelse personages, dood, Jezus, Opstanding, Pasen Het laatste woord... Leeftijd: 9-12 Thema: bijbel, bijbelse personages, dood, Jezus, Opstanding, Pasen In deze bijeenkomst staan de laatste kruiswoorden van Jezus centraal. Doelen van deze bijeenkomst:

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Op weg naar The Passion

Op weg naar The Passion Op weg naar The Passion Leeftijd: 16-25 jaar Soort bijeenkomst/werkvorm: programma en vesper Thema: Weg, waarheid en leven Tijdsduur: drie keer een uur Auteur: Dorien Keus, JOP The Passion is inmiddels

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit

Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: Vrede vraagt jouw vertrouwen Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit van Dijk, Orgel Gerard de Waardt, m.m.v. de Samenspeelgroep

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Peter-Paul van Hunen Jeugdouderling Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers 1, 2, 3 en 4 Psalm 121 vers

Nadere informatie

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal

Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Liturgie voor zondagochtend 21 augustus in de Westerkerk te Veenendaal Aan Tafel [VBW-themalied] De allergrootste Koning de allergrootste Koning Heeft aan jou een vraag: heeft aan jou een vraag Mag ik

Nadere informatie

Contextueel Bijbellezen met advent Handleiding voor bijbelstudieleiders

Contextueel Bijbellezen met advent Handleiding voor bijbelstudieleiders Contextueel Bijbellezen met advent Handleiding voor bijbelstudieleiders Een uitnodiging tot een pelgrimage naar kerst. In deze handleiding vindt u uitnodigingen tot ontmoetingen rond de Bijbel die ons

Nadere informatie

Orde van dienst Goede Vrijdag

Orde van dienst Goede Vrijdag Orde van dienst Goede Vrijdag 30 maart 2018 Toelichting bij de bloemschikking Vandaag staan we stil bij het lijden en de kruisdood van Jezus. Het kruis is vandaag daarom omwikkeld met prikkeldraad. Het

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016

Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Orde van dienst voor feestelijke doopdienst op 9 oktober 2016 Thema: de kunst van loslaten en vertrouwen. In deze dienst dopen we: Lize Schep, dochter van Roel en Karina en zusje van Senn. en Sanne Visser,

Nadere informatie

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U!

Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst. Alles geef ik U! Welkom bij de Kinder-Dankdagdienst woensdagmiddag 7 november 2018 met als thema Alles geef ik U! Markus 12: 41-44 Voorganger: Ds. Ria Scheltens-Ritzema Pianist: Sipke de Boer Welkom d.m.v. filmpje, we

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur

Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april uur Protestantse Gemeente Nunspeet (Driestwegkerk) 18 april 2019 19.30 uur Witte Donderdag 2019 1 Welkom we gaan staan Stil gebed Openingslied: Psalm 118 vers 1 Bemoediging en Groet Gebed om ontferming Samenzang:

Nadere informatie

HH 667 : Wees stil voor het aangezicht van God. Begin van de dienst staande. NLB 1005: zoekend naar licht

HH 667 : Wees stil voor het aangezicht van God. Begin van de dienst staande. NLB 1005: zoekend naar licht Oecumenische viering bij begin van de Vredesweek Immanuelkerk - Thema: "Vrede vraagt jouw vertrouwen" Voorgangers: Pastor Henri Egging en ds Gerrit van Dijk, Orgel Gerard de Waardt, m.m.v. de Samenspeelgroep

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

De Vredehorst. Thema: De groei van het Koninkrijk. Beld DE VOORBEREIDING. Lied 885

De Vredehorst. Thema: De groei van het Koninkrijk. Beld DE VOORBEREIDING. Lied 885 De Vredehorst Thema: De groei van het Koninkrijk Voorganger: ds. Wim Loosman Organist: Peter van der Beld DE VOORBEREIDING Lied 885 Inleidende orgelmuziek Kaarsen aansteken Bemoediging en groet v: De Heer

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen

Voorbereiding Orgelspel. Welkom. Aanroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 Votum en Groet. Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID. v: voorganger a: allen oorbereiding Orgelspel Welkom anroeping en inkeer Zingen: Psalm 72: 1,4 otum en Groet Gebed om eenheid GEBED OM EENHEID v: voorganger a: allen v God roept ons tot eenheid. Keren wij met onze gedachten,

Nadere informatie

Laten we alvast deze viering beginnen met een moment van inkeer. Laten we even vertoeven in de stilte van ons hart.

Laten we alvast deze viering beginnen met een moment van inkeer. Laten we even vertoeven in de stilte van ons hart. EMMAÜSVIERING 24 JUNI 2012 INLEIDING Welkom in de laatste Emmaüsviering van dit werkjaar. De vakantie wenkt. De lezingen van vandaag sluiten goed aan bij de komende zomertijd van onthaasting en verstilling.

Nadere informatie

Heb ik Jezus nodig??

Heb ik Jezus nodig?? Heb ik Jezus nodig?? Een eerlijke vraag. Ton de Ruiter Een helder antwoord via zes korte vragen. Korte inleiding naar de eerste vraag. Volgens de Bijbel verkondigde Jezus iets bijzonders: goed nieuws!

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND

Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Samen op reis NAAR EEN ANDER LAND Gezamenlijke kerkdienst op zondagmiddag 26 mei 2019, 17.00 uur Voorbereiding en medewerking: de mensen van Bijbelgespreksgroep Schouwenoord Organist Mar van der Veer Dominee

Nadere informatie

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom!

In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter. Van harte welkom! In deze dienst wordt gedoopt: Tijn Bouter Van harte welkom! Welkom en gebed Weet Je Dat De Lente Komt Weet je dat de lente komt, lente komt, lente komt Weet je dat de lente komt, alles loopt weer uit De

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding

Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde. Woord ter inleiding Gebedsdienst dinsdag 20 oktober 1987 Thema: Maria, moeder van liefde Openingslied God groet u, zoals bloemen Woord ter inleiding De genade van onze Heer Jezus Christus, de liefde van God en de gemeenschap

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 20 januari 2019 om uur in de Dorpskerk, te Schoonebeek

Orde van dienst voor zondag 20 januari 2019 om uur in de Dorpskerk, te Schoonebeek Orde van dienst voor zondag 20 januari 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk, te Schoonebeek Voorganger: Ds. Leo van Rikxoort Ouderling: Niesje Wever-Schrijver Diaken: Renneke Engbers-Hans Organist: Anja Wolbers-Kuilder

Nadere informatie

Zeg maar 'ja' tegen het leven!

Zeg maar 'ja' tegen het leven! Israël - Zondag 5 oktober 2014 Protestantse Gemeente Biddinghuizen Thema: Zeg maar 'ja' tegen het leven! Dienst van bevestiging van ambtsdragers en medewerkers. Voorganger: ds. Bram Bregman Organist: dhr.

Nadere informatie

Les 1: het kruis, bekering en geloof

Les 1: het kruis, bekering en geloof Les 1: het kruis, bekering en geloof Deel 1: Terugkijken 1. Omzien naar elkaar Iedereen vat kort samen hoe de afgelopen week is geweest. 2. Aanbidding Dank en prijs God met gebed en zang. 3. Visie Ontwikkel

Nadere informatie

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde II Schrift en Gebed. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken Uitvaart Orde II Schrift en Gebed In de kerk intrede Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken groet en inleidend woord Genade zij u en vrede van God, onze

Nadere informatie

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde

Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Liturgie zondag 24 februari H.A viering Thema: Dan zal rouw veranderen in vreugde Voorganger: Ds. Doddy van Leeuwen Organist: Cor van Kooten Welkom door de ambstdrager van dienst psalm 98: 1 en 2 allen

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 22 januari 2017

Baalderdienst Zondag 22 januari 2017 Baalderdienst Zondag 22 januari 2017 Welkom! Deel je leven met God, over bidden Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: Organist: ds. Wim van der Wel Liedboekkoor o.l.v. Ina Bosscher Bert Slijkhuis

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed begroeting Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar gekomen zijn,

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Zondag 21 mei kinderdienst. Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord. Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet Zondag 21 mei 2017 kinderdienst Dominee: ds. Adri van der Wal Organist: Hans van Noord Thema: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet INTOCHT Binnenkomst kerkenraad Vóór de dienst, als de dominee al binnen is,

Nadere informatie

Werkvorm Pasen! Schilderijen

Werkvorm Pasen! Schilderijen Werkvorm Pasen! Pasen is het belangrijkste feest in het christendom. We vieren de verrijzenis van Jezus en dat het leven wint van de dood. Het thema Pasen en de daarmee gepaard gaande theologie rondom

Nadere informatie

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen 1 Welkom in Open Hof Orde van dienst voor de viering op zondag 7 oktober 2018 Israëlzondag om 9.30 uur in Open Hof Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen voorganger: zondagskind: lector: orgel: Berthina

Nadere informatie

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505

Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Hartelijk welkom Toon Uw heerlijkheid Opwekking 505 Vader van de schepping, volvoer uw eeuwige plan. Maak ons een generatie die overwinnen kan. Heer, laat uw koninkrijk komen, waar heel de schepping

Nadere informatie

THEMA: DAT KAN ANDERS!

THEMA: DAT KAN ANDERS! @Jiska Cappon OVERSTAPDIENST GROEP 8 Jiska Cappon, Tom ter Haar, Harm Platenkamp & Kaylin Wierda THEMA: DAT KAN ANDERS! Voorganger: ds. Hedy Cappon Muziek: Dedicated to God zondag 9 juli 2017 Nieuw Jeruzalemkerk

Nadere informatie

SKG 5 februari 2017 Vriendschap. Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze

SKG 5 februari 2017 Vriendschap. Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze SKG 5 februari 2017 Vriendschap Voorganger: ds Paulineke Eigenhuis Organist: Harm Jansen Ouderling van dienst: Karlien Lankman Beamer: Barry en Edze Welkom en mededelingen Stilte (gemeente gaat staan)

Nadere informatie

Hoe praat je over het geloof?

Hoe praat je over het geloof? Hoe praat je over het geloof? Waarom praat je over het geloof? Ieder die de naam van de Heere aanroept, zal worden gered. 14 Maar hoe kunnen ze Hem aanroepen als ze niet in Hem geloven? En hoe kunnen ze

Nadere informatie

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur

De Stille Week Vesper zondag 9 april 2017, uur De Stille Week 2017 Voorafgaand aan de Drie dagen van Pasen zijn er in de Stille Week vier vespers. In korte, ingetogen avondgebeden bereiden we ons voor op de gang van Jezus, een weg van kruis en opstanding,

Nadere informatie

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat.

Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. Hartelijk welkom Laat het feest zijn in de huizen Opwekking 553 Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht buigt voor Jezus en het volk weer bidden gaat. In de bergen,

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur

Witte Donderdag 18 april avondgebed om uur Protestantse gemeente Michaëlkerk Leersum Witte Donderdag 18 april 2019 avondgebed om 19.30 uur Sadao Watanabe: De voetwassing voorbereid door de Werkgroep Liturgie van onze gemeente voorganger: lector:

Nadere informatie

De Bijbel open (05-01)

De Bijbel open (05-01) 1 De Bijbel open 2013 1 (05-01) Vandaag is het de eerste zaterdag in het nieuwe jaar 2013. Ik wil deze uitzending beginnen met u van harte een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Maar wat is een gezegend

Nadere informatie

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne

Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Ik wil bij jou zijn Zondag 24 maart, 19uur Oude Kerk te Borne Voorganger: Marije Kooistra Pianist: Albert van Eldik Ouderling: Hielkje de Vos Koster: Marianne Schipper Orde van dienst Welkom en ontsteken

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017

School Gezinsdienst. Prinses Julianakerk Scheveningen. Zondag 5 februari 2017 School Gezinsdienst Prinses Julianakerk Scheveningen Zondag 5 februari 2017 Thema: Heb je naaste lief! Voorganger: Arjo van der Steen Organist: Frans van Riessen Het verloop van de dienst Welkom Zingen:

Nadere informatie

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen >

OPW :733 ELB 398:1-5 OPW :42 OPW :705. MAT 5:13-16 LUC 6:43-45 Je mag er zijn 838 :1,2,3,4. Droom, Durf ELB 390:1-5. Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: Opwekking 733 (via de beamer: geluid en tekst) > Stil Gebed, Bemoediging en Groet > Deel je Leven > Vragen > Zingen: ELB 398:1,2,3,4,5 > 1. Handen heb je om te geven Van

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017

Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Baalderdienst Zondag 26 maart 2017 Welkom! Wat een rijkdom!! Orde voor de Baalderdienst Voorganger: Muziek: ds. Wim van der Wel Kinderen en leerkrachten van de Elzenhof De-Nu-Je-Onderwegband Organist:

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min.

Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Vrucht van de Geest Leeftijd: 9-12 Thema: God, heilige Geest, identiteit, Normen en waarden, Pinksteren Tijdsduur: 60+ min. Deze bijeenkomst gaat over de uitwerking van de Geest in mensen. Doelen van deze

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen

Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Orde van dienst voor zondag 2 oktober 2016, schoolkerkdienst: Je bent bijzonder! - over de band tussen grootouders en kleinkinderen Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist:

Nadere informatie

korte tekst De weg van Jezus Liederen voor de dienst: 619: 1, 2, 5 en

korte tekst De weg van Jezus Liederen voor de dienst: 619: 1, 2, 5 en Liederen voor de dienst: 619: 1, 2, 5 en 6 624 637 Openingslied: Lied 612 Begroeting en De Heer is opgestaan! Bemoediging De Heer is waarlijk opgestaan! Onze hulp is in de naam van de Heer Die hemel en

Nadere informatie

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest!

Belijdenisdienst Pinksteren. Feest van de Geest! Liturgie zondag 4 juni 2017 Belijdenisdienst Pinksteren Feest van de Geest! Voorganger: Ds. Margriet van de Bunt Organist: Tijn Bouw met medewerking van True Colors Welkom en mededelingen- ouderling van

Nadere informatie

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk!

Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs. Thema: delen maakt je rijk! Liturgie voor de kerkdienst op 6 november 2016 met de bewoners van OlmenEs Thema: delen maakt je rijk! Voorganger : Tina Kerssies Organist : Fokke v d Woude Welkom en mededelingen Aansteken van de liturgiekaars

Nadere informatie

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard

Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Wim Pardoen Voorganger: ds. Kees Benard Orde van dienst voor zondag 19 april 2015, 3 e zondag van Pasen - schoolkerkdienst Ik zie het wel Met medewerking van de Regenboogschool en ouders en kinderen van de Heideparkschool Kerk: Brugkerk, Kroonplein

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER

VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER WITTE DONDERDAG 18 april 2019 Aanvang 19:00 uur VIERING VAN DE MAALTIJD VAN DE HEER Thema: Mens, wees dienstbaar Voorganger: ds. Elly Wisselink Organist/pianist: Willy Misker Werkgroep liturgisch bloemschikken

Nadere informatie

Liturgie voor de morgendienst in de Oude Helena kerk op 18 Februari Jelena Jansen en Jet Rouwenhorst mogen in deze dienst gedoopt worden

Liturgie voor de morgendienst in de Oude Helena kerk op 18 Februari Jelena Jansen en Jet Rouwenhorst mogen in deze dienst gedoopt worden Liturgie voor de morgendienst in de Oude Helena kerk op 18 Februari 2015 Jelena Jansen en Jet Rouwenhorst mogen in deze dienst gedoopt worden voorgangers: ds. Hans van Dalen ds. Hendrik Jan Zeldenrijk

Nadere informatie

Zondagmorgen 30 oktober

Zondagmorgen 30 oktober Zondagmorgen 30 oktober 7 e zondag van de herfst, kleur groen, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Scott Baks Piano: Pieter Blokland Ouderling van dienst: Cees Verhoeff Lector: Nel

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden

ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst. op zondag 5 mei om uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden ZOEKEN.EN VINDEN! Liturgie voor de aangepaste dienst op zondag 5 mei om 15.00 uur in de Dorpskerk te IJsselmuiden Voorganger: Ouderling van dienst: Muzikale begeleiding: ds. de Graaf, Heerde Arjan van

Nadere informatie

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij?

Liturgie Biddag woensdag uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope. Thema: wat vraag jij? Liturgie Biddag woensdag 13-03-2019 19.30 uur samen met NGK ds J.J. Meijer & ds P.J. Weij m.m.v. band Source of Hope Thema: wat vraag jij? Zingen: Breng ons samen Sela Zingen: In U weet ik wie ik ben -

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

10. Het laatste woord

10. Het laatste woord 10. Het laatste woord DOELSTELLINGEN De kinderen maken kennis met de zeven kruiswoorden: Jezus laatste woorden vóór Zijn kruisdood. De kinderen leren dat de kruiswoorden een soort samenvatting van Jezus

Nadere informatie

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019

MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Afscheidsdienst voorafgaande aan de begrafenis van MARKO RENTING * 22 april 1960 ꝉ 19 maart 2019 Dinsdag 26 maart 2019, 14.00 uur Welkom Aansteken gedachteniskaars door Cobie Zingen: Psalm 121:1 en 4

Nadere informatie

Voorbereiden op The Passion

Voorbereiden op The Passion Voorbereiden op The Passion Programma in vespervorm Thema: de weg, de waarheid en het leven Tijd: drie keer een uur The Passion is sinds de eerste uitvoering in 2011 een begrip geworden in Nederland. De

Nadere informatie

PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met juni 2016

PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met juni 2016 PROGRAMMA S Map HGJB Jongerenwerk Bijgewerkt tot en met juni 2016 I. Wat geloof ik? a. God, Jezus en de Heilige Geest God in beeld? Beelden van God Exodus 33 13/14 Kerst: groot Menswording van Lukas 1:26-38

Nadere informatie

Welkom in Open Hof op de startzondag zondag 16 september 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen

Welkom in Open Hof op de startzondag zondag 16 september 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen Welkom in Open Hof op de startzondag zondag 16 september 2018 om 9.30 uur Protestantse Wijkgemeente Open Hof te Kampen O God, ons schild, zie en aanschouw het aangezicht van uw gezalfde. Psalm 84:10 Kerkelijk

Nadere informatie

Zingen: Breng ons samen (Hemelhoog 391) (staande)

Zingen: Breng ons samen (Hemelhoog 391) (staande) 17 juni 2018; Immanuëlkerk; Bevestigings- en intrededienst: Voorgangers: ds.pim Brouwer, Ds. Wim Barendrecht, Ds. Gerrit van Dijk en Ds. Chris Schreuder, organisten: Piet George Klootwijk en Gerard de

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019

LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019 LITURGIE VOOR DE AANGEPASTE KERKDIENST OP ZONDAG 19 MEI 2019 Thema: Wie heeft dat gemaakt? Voorganger : Ds. Fokko Kuipers Muzikale medewerking wordt verleend door: Muzikale groep uit Vierhouten Beamer

Nadere informatie

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons!

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Liturgie Voorzang: - Gez 96,1-3 - Weet je dat de lente komt Aansteken nieuwe kaars Zingen: Gez 95,1.2.4 Stil gebed Votum / groet Zingen: Opw 488 Gebed

Nadere informatie

Stramien voor een nooddoop

Stramien voor een nooddoop Stramien voor een nooddoop Beste ouder(s), Jullie hebben gevraagd om jullie kindje nu te dopen. Het wordt een nooddoop jullie kindje is in nood. Haar/zijn leventje is bedreigd, de toekomst is onzeker.

Nadere informatie

Meditatieve viering zondag 15 april Theresiagemeenschap Borne. Geloven in een nieuw begin

Meditatieve viering zondag 15 april Theresiagemeenschap Borne. Geloven in een nieuw begin Meditatieve viering zondag 15 april 2018 Theresiagemeenschap Borne Geloven in een nieuw begin Opening/welkom Openingslied: De steppe zal bloeien GvL 591 blz. 668 Openingsgebed (samen) God, die mensen ooit

Nadere informatie

Organist:Cor van Kooten

Organist:Cor van Kooten Witte Donderdag viering : Handen die voeten wassen Voorganger: Ds. D. van Leeuwen Assink Organist:Cor van Kooten orgelspel begroeting door de ouderling van dienst Lied 276 gemeente blijft zitten v. Onze

Nadere informatie

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema:

Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp. Thema: Orde voor de Baalderdienst op 24 september 2017 In sporthal De Kamp Thema: Welkom Aansteken van de Paaskaars & Lezen van het gedicht door Merel en Ezra Kaars, jij mag branden in ons midden; branden bij

Nadere informatie

LITURGIE VOOR DE VIERING VAN VREDESZONDAG OP 15 SEPTEMBER 2019 IN DE LEVENSBRON WAARIN WORDT GEDOOPT:

LITURGIE VOOR DE VIERING VAN VREDESZONDAG OP 15 SEPTEMBER 2019 IN DE LEVENSBRON WAARIN WORDT GEDOOPT: LITURGIE VOOR DE VIERING VAN VREDESZONDAG OP 15 SEPTEMBER 2019 IN DE LEVENSBRON WAARIN WORDT GEDOOPT: Eva Eliana Madelief Klaver, geboren op 21 mei 2019 dochter van Patricia en Michiel Thema: Doe ons leven!

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Vredesweek Kennen we elkaar? Wat weet je van de ander? Droomt de ander ook van vrede?

Nadere informatie

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum.

Liturgie morgendienst 15 oktober, voorgangers ds. W. Louwerse. Micha-zondag Thema: De knop om. Mededelingen. Zingen: Gezang 21: 1 en 4. Votum. Mededelingen Zingen: Gezang 21: 1 en 4 Votum Groet Zingen: Opwekking 672 Micha-zondag Thema: De knop om. Heerser over alle dingen God van de oneindigheid van Uw liefde wil ik zingen buigen voor Uw majesteit

Nadere informatie

Hier sta ik, ik kan niet anders

Hier sta ik, ik kan niet anders Hier sta ik, ik kan niet anders Thomasviering voor gelovigen, twijfelaars en andere goede christenen in de Geerteskerk, Kloetinge dinsdag 17 oktober 2017 Voorganger: Ds. Marie Thérèse Reichmann Beamer:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament

Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Protestantse Gemeente De Levensbron te Rilland. Tweede zondag in de Advent, 6 december 2015 Kerkdienst van Woord en Sacrament Voor de dienst luisteren we naar: In de hemel is de Heer (Andre van Zyl). In

Nadere informatie

OUDEJAARSAVONDVESPER. op zaterdag 31 december Thema: Hart tegen hard

OUDEJAARSAVONDVESPER. op zaterdag 31 december Thema: Hart tegen hard OECUMENISCHE OUDEJAARSAVONDVESPER op zaterdag 31 december 2016 Thema: Hart tegen hard Voorgangers: Pastores van de Nuenense Kerken in samenwerking met de werkgroep oecumenische vieringen Diaken: Truus

Nadere informatie

Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U. Waar gaan we straks voor bidden? (inventarisatie)

Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U. Waar gaan we straks voor bidden? (inventarisatie) Tekst: Lucas 18: 1-8 Biddag 5 10 15 20 25 30 Liturgie: Welkom Gezang 328: 1,2,3 Groet Als gebed zingen: Opw. 125: Heer ik kom tot U Lezen: Lucas 18: 1-8 Psalm 43: 1,3,5 Waar gaan we straks voor bidden?

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

Orde van de dienst op zondag 18 mei 2014 te Nieuw Beerta. In deze dienst vieren we de doop van Bram Kornelis Mischa Mulder

Orde van de dienst op zondag 18 mei 2014 te Nieuw Beerta. In deze dienst vieren we de doop van Bram Kornelis Mischa Mulder Orde van de dienst op zondag 18 mei 2014 te Nieuw Beerta In deze dienst vieren we de doop van Bram Kornelis Mischa Mulder "... in het huis van mijn Vader zijn vele kamers..." (Joh 14 : 1-14) organist:dhr.

Nadere informatie