Liturgie voor Stille Zaterdag in Het Kruispunt

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Liturgie voor Stille Zaterdag in Het Kruispunt"

Transcriptie

1 Liturgie voor Stille Zaterdag in Het Kruispunt 15 april 2017 Aanvang: uur Ds. L.C. van der Eijk Organiste: Erna Brinkman Medewerking: Adri Huisman Ina Groenheide

2 Stilte.. Lied 6:2 en 4 2. Ik word verteerd door vrezen, o Heer, kom mij genezen, mijn hart is droef en bang. hoe lang al zijn de nachten een luisteren en wachten? Ach Here, tot hoe lang? 4. De slaap is mij ontnomen, ik laat mijn tranen stromen in nachten van verdriet. Hoe lang moet ik aanschouwen die steeds mijn ziel benauwen? O Heer, verlaat mij niet! Allen: Onze hulp is in de naam van de Heer DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT Drempelgebed staande v. Niet om te oordelen zijt Gij gekomen, God, maar om te zoeken wat verloren is, om te bevrijden wie in schuld en angst gevangen zijn, om ons te redden als ons hart ons aanklaagt. g. NEEM ONS ZOALS WIJ HIER AANWEZIG ZIJN MET HEEL DAT ZONDIGE VERLEDEN VAN DE WERELD. v. Gij zijt toch groter dan ons hart, groter dan alle schuld. Gij zijt de schepper van een nieuwe toekomst, een God van liefde tot in eeuwigheid. g. AMEN. Lied 62: 3 en 4 3. Mijn haters sloten zich aaneen met velen tegen mij alleen, - hoe zou mijn val hun hart verheugen! Zij zijn vol valsheid en verraad, zij spreken heil, maar denken haat, hun lust en leven is de leugen. 4. Wees stil, mijn ziel, tot God uw Heer, Hij immers schenkt u altijd weer zijn heil, -op Hem toch kunt gij bouwen. Wankel dan niet, want Hij staat vast, Hij is, ook als het onheil wast, uw rots, uw enige vertrouwen. Waarom zijn wij deze nacht bij elkaar? Dit is de nacht van het gedenken, de nacht waarin hemel en aarde geschapen zijn, de nacht waarin de mens geroepen werd uit het duister tot het licht. Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? 2.

3 Dit is de nacht waarin God zijn volk heeft uitgeleid uit het slavenhuis, de nacht waarin zij gingen door de diepe wateren heen. Dit is de nacht waarin Gods Messias de banden met de dood verbrak, de nacht waarin het levenslicht de duisternis overwon. Lied 654:6 Zing dan de Heer, stemt allen in met ons die God lof geven: Hij schiep ons voor een nieuw begin, hoeveel wij ook misdreven. Hij riep ons uit de nacht in 't licht van zijn genadig aangezicht. In Christus is ons leven! Gebed bij de opening van de Schriften Lezing: Genesis 1: 1-13 Ina Groenheide 1 In het begin schiep God de hemel en de aarde. 2 De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water. 3 God zei: Er moet licht komen, en er was licht. 4 God zag dat het licht goed was, en hij scheidde het licht van de duisternis; 5 het licht noemde hij dag, de duisternis noemde hij nacht. Het werd avond en het werd morgen. De eerste dag. 6 God zei: Er moet midden in het water een gewelf komen dat de watermassa s van elkaar scheidt. 7 En zo gebeurde het. God maakte het gewelf en scheidde het water onder het gewelf van het water erboven. 8 Hij noemde het gewelf hemel. Het werd avond en het werd morgen. De tweede dag. 9 God zei: Het water onder de hemel moet naar één plaats stromen, zodat er droog land verschijnt. En zo gebeurde het. 10 Het droge noemde hij aarde, het samengestroomde water noemde hij zee. En God zag dat het goed was. 11 God zei: Overal op aarde moet jong groen ontkiemen: zaadvormende planten en allerlei bomen die vruchten dragen met zaad erin. En zo gebeurde het. 12 De aarde bracht jong groen voort: allerlei zaadvormende planten en allerlei bomen die vruchten droegen met zaad erin. En God zag dat het goed was. 13 Het werd avond en het werd morgen. De derde dag. 3.

4 Lied 350:1, 2, 3 en 4 1. Het water van de grote vloed en van de zee zo rood als bloed, dat is de aardse moederschoot, dat is de diepte van de dood. 3. Tot ondergang zijn wij gedoemd, als God ons niet bij name noemt, maar God zij dank, Hij doet ons gaan door 't water van de doods Jordaan 2. Want al het water wast niet af, dat wij verzinken in dit graf, tenzij de duif die nederdaalt ons uit den hoge vrede haalt. 4. Wij staan geschreven in zijn hand, Hij voert ons naar t Beloofde land. Als kinderen gaan wij zingend voort. De Vader is het die ons hoort. Lezing: Exodus 14:15 15:1a Adri Huisman 15 De HEER zei tegen Mozes: Waarom roep je mij te hulp? Zeg tegen de Israëlieten dat ze verder trekken. 16 Jij moet je staf geheven houden boven de zee en zo het water splijten, zodat de Israëlieten dwars door de zee kunnen gaan, over droog land. 17 Ik zal de Egyptenaren onverzettelijk maken zodat ze hen achterna gaan, en dan zal ik mijn majesteit tonen door de farao en zijn hele leger, zijn wagens en zijn ruiters, ten val te brengen. 18 De Egyptenaren zullen beseffen dat ik de HEER ben, als ik in mijn majesteit de farao, met al zijn wagens en ruiters, ten val heb gebracht. 19 De engel van God, die steeds voor het leger van de Israëlieten uit was gegaan, stelde zich nu achter hen op. Ook de wolkkolom die eerst voor hen uit ging stelde zich achter hen op, 20 zodat hij tussen het leger van de Egyptenaren en dat van de Israëlieten kwam te staan. Aan de ene kant bracht de wolk duisternis, aan de andere kant verlichtte de vuurzuil de nacht. Die hele nacht konden de legers niet bij elkaar komen. 21 Toen hield Mozes zijn arm boven de zee, en de HEER liet de zee terugwijken door gedurende de hele nacht een krachtige oostenwind te laten waaien. Hij veranderde de zee in droog land. Het water spleet, 22 en zo konden de Israëlieten dwars door de zee gaan, over droog land; rechts en links van hen rees het water op als een muur. 23 De Egyptenaren achtervolgden hen, alle paarden en wagens van de farao en al zijn ruiters gingen achter hen aan de zee in. 24 Maar in de morgenwake keek de HEER vanuit de vuurzuil en de wolkkolom neer op het Egyptische leger en zaaide paniek onder hen. 25 Hij liet de wielen van de wagens vastlopen, zodat de Egyptenaren de grootste moeite hadden om vooruit te komen. Laten we vluchten! riepen ze. De HEER steunt de Israëlieten, hij strijdt tegen ons! 26 De HEER zei tegen Mozes: Strek je arm uit boven de zee; dan stroomt het water terug, over de Egyptenaren en over al hun wagens en ruiters. 4.

5 27 Mozes gehoorzaamde, en toen de dageraad aanbrak, stroomde de zee terug naar haar gewone plaats. De Egyptenaren vluchtten het water tegemoet, de HEER dreef hen regelrecht de golven in. 28 Het terugstromende water overspoelde het hele leger van de farao, al zijn wagens en ruiters, die achter de Israëlieten aan de zee in gereden waren; niet een van hen bleef in leven. 29 Maar de Israëlieten waren dwars door de zee gegaan, over droog land, terwijl rechts en links van hen het water als een muur omhoog rees Zo redde de HEER de Israëlieten die dag uit de handen van de Egyptenaren. Toen ze de Egyptenaren dood langs de zee zagen liggen en het tot hen doordrong hoe krachtig de HEER tegen Egypte was opgetreden, kregen ze ontzag voor de HEER en stelden ze hun vertrouwen in hem en in zijn dienaar Mozes. 1 Toen zong Mozes, samen met de Israëlieten, dit lied ter ere van de HEER: Lied 655:2 en 3 2 Hij gaat u voor in wolk en vuur, gunt aan uw leven rust en duur en geeft het zin en samenhang. Zing dan de Heer een nieuw gezang! 3 Een lied van uw verwondering dat nòg uw naam niet onderging, maar weer opnieuw geboren is uit water en uit duisternis. Het licht van Pasen De paaskaars wordt aangestoken door de koster Licht van Christus! De liturgische kleur paars als teken van inkeer wordt geruild voor de kleur wit als teken van feest, het Paaslicht We zingen Als alles duister is 3x Lied: Evangelische Liedbundel 171 Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft. Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft. 5.

6 Lezing van het Paasevangelie: Johannes 20:1-10 Ina Groenheide 1 Vroeg op de eerste dag van de week, toen het nog donker was, kwam Maria uit Magdala bij het graf. Ze zag dat de steen van de opening van het graf was weggehaald. 2 Ze liep snel terug naar Simon Petrus en de andere leerling, van wie Jezus veel hield, en zei: Ze hebben de Heer uit het graf weggehaald en we weten niet waar ze hem nu neergelegd hebben. 3 Petrus en de andere leerling gingen op weg naar het graf. 4 Ze liepen beiden snel, maar de andere leerling rende vooruit, sneller dan Petrus, en kwam als eerste bij het graf. 5 Hij boog zich voorover en zag de linnen doeken liggen, maar hij ging niet naar binnen. 6 Even later kwam Simon Petrus en hij ging het graf wel in. Ook hij zag de linnen doeken, 7 en hij zag dat de doek die Jezus gezicht bedekt had niet bij de andere doeken lag, maar apart opgerold op een andere plek. 8 Toen ging ook de andere leerling, die het eerst bij het graf gekomen was, het graf in. Hij zag het en geloofde. 9 Want ze hadden uit de Schrift nog niet begrepen dat hij uit de dood moest opstaan. 10 De leerlingen gingen terug naar huis. Lied 642:1 en 4 1 Ik zeg het allen, dat Hij leeft, dat Hij is opgestaan, dat met zijn Geest Hij ons omgeeft waar wij ook staan of gaan. 4 Tenonder ging de sterke dood, tenonder in de vloed; nu straalt ons in het morgenrood zijn toekomst tegemoet. Enkele meditatieve gedachten Doopgedachtenis en vernieuwing Gemeente van de Heer, velen van u zijn gedoopt, Anderen zullen zich misschien nog laten dopen. Als u ooit gedoopt bent wil ik u uitnodigen terug te denken aan uw doop Een dienaar van Jezus Christus schepte toen water uit de fontein van het leven. Hij noemde je bij je naam en sprak: NN ik doop je in de naam van de Vader en van de Zoon en van de Heilige Geest. Laten we onze doop gedenken en vernieuwen, Want dit is de nacht waarin wij worden teruggebracht naar de oorsprong van onze doop: ook wij zijn getrokken uit de oervloed, het water van de dood, bekleed met licht, beademd met nieuw leven. 6.

7 Een nieuwe naam is ook over ons uitgesproken. Deze nacht gedenken wij hoe ook wij zijn weggeroepen uit de dood en duisternis. Weten jullie dan niet dat wij, gedoopten in Christus, met Hem begraven zijn, door de doop, in de dood, opdat wij, zoals Christus opgewekt is uit de doden door de glorie van de Vader, ook onze weg zullen gaan in een nieuw leven. Want zoals wij geworteld zijn in Hem, waar ons sterven lijkt op het zijne, zo zijn wij dat ook in het opstaan. Belijden wij dan ons geloof en gedenken wij onze doop Doopbelijdenis: Gemeente: Gemeente: Gemeente: Daarom willen wij, nu de tijd van voorbereiding ten einde is gegaan en het paasfeest is begonnen onze doop gedenken en onze doopgeloften bij vernieuwing uitspreken; verheft dan uw stem en antwoordt mij: Gelooft u in God de Vader, de Almachtige, Schepper van hemel en aarde? Ja, ik geloof Gelooft u in Jezus Christus, zijn eniggeboren Zoon, onze Here, die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria, die geleden heeft onder Pontius Pilatus, is gekruisigd, gestorven en begraven, nedergedaald in het rijk van de dood, op de derde dag opgestaan van de doden, opgevaren naar de hemel, en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader, vanwaar Hij komen zal om te oordelen de levenden en de doden? Ja, ik geloof Gelooft u in de Heilige Geest; gelooft u een heilige algemene christelijke kerk, de gemeenschap der heiligen; de vergeving van de zonden, de opstanding des vleses en het eeuwige leven? Ja, ik geloof 7.

8 Dankgebed Ontvangen van het licht, gaande langs het doopvont U wordt uitgenodigd uw kaars aan het licht van Pasen te ontsteken. Het staat u vrij met uw vingertoppen het water in het doopvont aan te raken en op uw voorhoofd een teken maken als herinnering aan uw eigen doop. Terwijl we dit doen neemt ieder het licht mee naar zijn of haar plaats zingen we: Taizé 20 (ELB 173) 3x Jezus, U bent het licht in ons leven, laat nimmer toe dat mijn duister tot mij spreekt. Jezus, U bent het licht in ons leven; open mij voor uw liefde, o Heer. Taizé 37 (NLB 117d Laudate omnes gentes, we zingen het Nederlands) 3x Verblijdt u alle volken, verblijdt u in de Heer. Verblijdt u alle volken, en looft God altijd weer. Slotlied: Lied 634:1 en 2 1 U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle menselijk lijden hebt Gij ondergaan om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan: U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! 2 Licht moge stralen in de duisternis, nieuwe vrede dalen waar geen hoop meer is. Geef ons dan te leven in het nieuwe licht, wil het woord ons geven dat hier vrede sticht: U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Wegzending en zegen Als gezongen amen: Samen Zingen 81:3 (zelfde melodie als boven) Zou ik nog vrezen nu Hij eeuwig leeft, die mijn heil wil wezen, die mij vrede geeft? In zijn godlijk wezen is mijn glorie groot; niets heb ik te vrezen in leven of dood. U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, nu en immermeer! De Heer is waarlijk opgestaan! Wij nemen het licht van Pasen mee de wereld in. Gezegende Paasdagen! 8.

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur STILLE ZATERDAG - PAASWAKE 4 april 2015 21.30 uur Feest- en gedenkdagen beginnen in de bijbel op de avond. Zo zijn ook wij al in de nacht bij elkaar om te vieren dat het Paasfeest begint. Het LICHT van

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I

Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Belijdenis en doop van volwassenen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor

Nadere informatie

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II

Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Belijdenis en doop van volwassenen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest.

ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest. ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april 2019 Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest. Voorganger : Ds Wolter Broekema Ouderling van dienst : Tjalling Visser Organist : Rien

Nadere informatie

Van donker naar licht

Van donker naar licht Welkom in de Menorah Voorganger: ds A.H. Boschma Ouderling van dienst: mw. F. Hovius Van donker naar licht Organist: Dhr. H. Dorsman M.m.v. de zanggroep o.l.v. mw. N. Boschma Lied 139: 1 en 8 Lied 139:

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

Stille Zaterdag. Woorden bij de liturgische schikking.

Stille Zaterdag. Woorden bij de liturgische schikking. Stille Zaterdag Na de afwezigheid van de liturgische kleur op Goede Vrijdag is in de Paaswake de kleur wit. We waken in de nacht en leven toe naar het feest van Licht en Leven. De nieuwe paaskaars wordt

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG: PAASWAKE. Protestants Kralingen. Hoflaankerk, 19 april 2014

STILLE ZATERDAG: PAASWAKE. Protestants Kralingen. Hoflaankerk, 19 april 2014 Protestants Kralingen PAASICOON 14DE EEUWS FRESCO CHORAKERK ISTANBUL Hoflaankerk, 19 april 2014 STILLE ZATERDAG: PAASWAKE voorganger: ds Rian Veldman ouderlingen: Henny de Vos-Koerselman en Sipke Sels

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST STILLE ZATERDAG

ORDE VAN DIENST STILLE ZATERDAG ORDE VAN DIENST STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 in Het Kruispunt Aanvang: 21.30 uur Organiste: Medewerking: Ds. L.C. van der Eijk Erna Brinkman Ina Groenheide Ria Keijzer Jopie Wijnhorst 2. ORDE VAN DIENST

Nadere informatie

De Eerste Dienst 18 juni 2017

De Eerste Dienst 18 juni 2017 De Eerste Dienst 18 juni 2017 Protestantse Gemeente te Heerhugowaard Voorganger: ds. Henco van Capelleveen Organist: mevr. Ina Terpstra Zang: Jeanette Klercq en Hesselina Gelling OP DE DREMPEL Welkom,

Nadere informatie

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur

Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november uur Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 4 november 19.00 uur Predikant: ds. G. Zijl, Lemele Zingen: ELB 226: 1 en 2 1. Heer, ik komt tot U, neem mijn hart, verander mij. Als ik U ontmoet, vind

Nadere informatie

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I

Doop van een kind vanaf zes jaar Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 14 september 2014, eerste viering, 9.30 uur Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Koster: Hendrie Arnold Organist: Wim Pardoen Ouderling van dienst: Herma Schepers Zondagskind:

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind DE DIENST VAN 25 FEBRUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN LEEK Voorganger: ds. Ernst van Gulik Organist: Niek Schuringa De Heilige doop wordt bediend aan: Mason Jurre Geert Voorintholt - Voor de dienst zingen, lied

Nadere informatie

Orde van dienst ZONDAG JUDICA (DOE MIJ RECHT) 5 e zondag veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 : 9.30 uur: Sappemeer DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Orde van dienst ZONDAG JUDICA (DOE MIJ RECHT) 5 e zondag veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 : 9.30 uur: Sappemeer DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orde van dienst ZONDAG JUDICA (DOE MIJ RECHT) 5 e zondag veertigdagentijd zondag 17 maart 2013 : 9.30 uur: Sappemeer DIENST VAN DE VOORBEREIDING openingslied: Psalm 43 : 1 en 2 Zijt Gij dan niet mijn burcht

Nadere informatie

Stille week 2014 levend water

Stille week 2014 levend water Stille week 2014 levend water Stille week 2014 Dit jaar is er voor de stille week gekozen voor het thema water. De verbeelding in het midden van de kerk laat dit duidelijk zien. Iedere dag van de stille

Nadere informatie

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst

Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Zesde zondag na Epifanie 12 februari 2017 Wijkgemeente De Drieklank Doopdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Frank van der Meulen : Jan Moesker In deze dienst wordt Tessa, dochter

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde II

Doop van kinderen Orde II Doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij

Nadere informatie

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar

18 februari uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar 18 februari 2018 17.00 uur A Koster orgel: Harry Kroeske schriftlezing: Anny Runhaar Votum Groet LB 705:1, 3, 4 = GK gezang 107:1,3,4 Ere zij aan God, de Vader Gebed voor de preek Johannes 1:1-18 LB 838:4

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde I

Doop van kinderen Orde I Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is of wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf en niemand sterft voor zichzelf; wij leven en sterven voor God

Nadere informatie

Orde van dienst Zuiderkerk Voorganger ds. J van den Herik Organist dhr. C Zijlstra. Eerste lied: Psalm 42: 1, 3, 5 en 7

Orde van dienst Zuiderkerk Voorganger ds. J van den Herik Organist dhr. C Zijlstra. Eerste lied: Psalm 42: 1, 3, 5 en 7 Orde van dienst Zuiderkerk27-08-2017 Voorganger ds. J van den Herik Organist dhr. C Zijlstra Eerste lied: Psalm 42: 1, 3, 5 en 7 1 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel

Nadere informatie

Licht in het donker, leven na de dood. Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12

Licht in het donker, leven na de dood. Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12 Licht in het donker, leven na de dood Leerdienst over Dordtse Leerregels - hoofdstuk 3/4, artikelen 11 en 12 Lezen : Genesis 1: 1-5 Johannes 11: 39-44 Handelingen 16: 11-15 Psalm 51 : 5 en 7 Psalm 104

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard

Protestantse Gemeente Heerhugowaard Protestantse Gemeente Heerhugowaard Orde van dienst voor zondag 25 maart 2018 6e zondag van de veertig dagen Palmzondag In deze dienst ontvangt Sanne dochter van Nico en Astrid Swager en zusje van Fenna

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018

Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie. Stille Zaterdag 31 maart 2018 Protestantse Gemeente Oisterwijk c.a. Liturgie Stille Zaterdag 31 maart 2018 Van Donker naar Licht voorganger ambtsdrager lector organist ontvangst koster geluid : Ds. Winanda de Vroe : Aede Oostra : Gerda

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink

Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink Liturgie voor de doopdienst van Floor Elizabeth Eggink 18 oktober 2015 Voorganger: ds. Ebi Wassenaar Organist: Marco t Hart Locatie: Dorpskerk te Oostvoorne Thema : Wees niet bang, 1 ik zal je helpen.

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht!

2. Geen graf hield Davids Zoon omkneld, Hij overwon, die sterke Held, Hij steeg uit t graf door s Vaders kracht, want Hij is God, bekleed met macht! Liturgie voor de avonddienst op eerste Paasdag, 19.00 uur, in de Hervormde Kerk te Den Ham. Voorganger: Ds. H. de Haan. Ouderling van dienst: Hans Bosch Organist: Henk Dubbink Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Galaten 5 Tekst : Galaten 5 : 1 en 13 Psalm 72 : 1, 4 en 7 Psalm 1 : 1 Lied 473 : 1, 2, 3, 4 en 5 Gezang 179a : 1 Lied 435 : 4 en 5 Votum en groet

Nadere informatie

LICHT DAT TERUGKOMT Stille Zaterdag

LICHT DAT TERUGKOMT Stille Zaterdag LICHT DAT TERUGKOMT Stille Zaterdag 31 maart 2018 Oude Jeroenskerk te Noordwijk Cantor-organist: Jaco van Leeuwen m.m.v. Vesperkoor 1 Wij begroeten het nieuwe licht van Pasen en worden vierenderwijs meegenomen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 Stille zaterdag 26 maart 2016 medewerkers voorgangers: Ds. Tineke Boekenstijn, Ds. Elbert Grosheide, Herma van der Veen muziek (piano): Jaap Morgenstern

Nadere informatie

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018

Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Hoogfeest van Pinksteren zondag 20 mei 2018 Orgelspel Welkom en ontsteken licht Stilte We gaan staan. Introïtuspsalm: lied 668 solo lied 668 - allen psalm 68 : 7 en 11 lied 668 allen Votum, bemoediging

Nadere informatie

1

1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 https://www.youtube.com/watch?v=chxaeh_ NWbA 21 22 Wij gaan voor even uit elkaar 1. Wij gaan voor e-ven uit el-kaar en de-len nu het licht... Licht ver

Nadere informatie

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen

Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag. Welkom en mededelingen Orde van Dienst 16 april 2017 Eerste Paasdag Welkom en mededelingen Zingen Psalm 146c: 1, 5 en 7 Alles wat adem heeft love de Here, zinge de lof van Isrels God! Zolang ik hier in het licht mag verkeren,

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

zondag 30 november 2014

zondag 30 november 2014 Orgelspel zondag 30 november 2014 Terwijl de kaarsen worden aangestoken zingen we: NLB 461: 1 Stilte 1 Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk.

Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk. Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk. Voorganger: Ds. Anne Henk Boschma. Organist: Dhr. E. Bremer. Wij komen in stilte binnen. VOORBEREIDING. Inleidend woord. Intochtslied: Ps. 100: 1,

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

NLB 833: Neem mij aan zoals ik ben

NLB 833: Neem mij aan zoals ik ben Vòòr de dienst: Similia zingt: Lord, I want to be a christian Vertaling: Heer, ik wil een goed christen zijn, in mijn hart. (4x) Heer, ik wil meer liefdevol zijn, in mijn hart. (4x) Heer, ik wil meer toegewijd

Nadere informatie

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte

IN DE ICHTHUSKERK. Zangdienst 30 april Aanvang:19.00 uur. Thema: JUBEL voor God onze sterkte IN DE ICHTHUSKERK Zangdienst 30 april 2017 Aanvang:19.00 uur Thema: JUBEL voor God onze sterkte Voorganger: ds. Th.J.S. van Staalduine uit Nijbroek M.m.v. Gospelband Sinjael uit Donkerbroek 1 Voor de dienst

Nadere informatie

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid

Liturgie. PGA wijkgemeente. Arnhem Zuid Liturgie PGA wijkgemeente Arnhem Zuid Vierplaats De Kandelaar mei 2015 APOSTOLISCHE GELOOFSBELIJDENIS Ik geloof in God, de Vader, de Almachtige, Schepper des hemels en der aarde. En in Jezus Christus,

Nadere informatie

PASEN Kerkdienst 21 april 2019 : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Gerard de Waardt, met medewerking van de Samenspeelgroep en The Miracles Zingen

PASEN Kerkdienst 21 april 2019 : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Gerard de Waardt, met medewerking van de Samenspeelgroep en The Miracles Zingen PASEN Kerkdienst 21 april 2019 : Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer, Orgel Gerard de Waardt, met medewerking van de Samenspeelgroep en The Miracles Zingen vóór de dienst: NLB 642:1, 4, 5 en 8 1. Ik zeg het

Nadere informatie

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk

Witte Donderdag 24 maart uur in de Protestantse Zionskerk Witte Donderdag 24 maart 2016 19 uur in de Protestantse Zionskerk DEEL 1: DIENST VAN DE VOORBEREIDING Orgelspel: variaties op Mijn ziel, aanvaard uw luister (Crüger) Welkom en mededelingen door de ouderling

Nadere informatie

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom)

In deze dienst wordt de doop bediend aan Fleur Elisabeth Josefien -Fleur- (van Bennekom) Orde voor de tweede zondag van Epifanie 22 januari 2017 in de Emmaüskerk te Middelharnis 10.00 uur Voorganger: Ds. Leen Jan Lingen Organist: Dhr. Peter Jordaan Soliste: Sanne Jordaan Thema: Levend water

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Groeneveld en Daniël Quist 0 Voorganger: Ds. Peter Broere

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij.

Want als Hij is opgestaan vannacht dan ook onze moed om te doen als Hij. Pasen 2017 Orgelspel Welkom Tekst gelezen: Aan de grenzen van ons weten een gedachte die niet gaan wil en die wij niet durven denken...toch houdt zij zacht kloppend aan. Want als Hij is opgestaan vannacht

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom

Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni Woord van welkom Liturgie voor de dienst op zondagavond 18 juni 2017. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Reiny van Rikxoort Jan Braakman Woord van welkom Lied: Psalm 132: 3 en 9 3. Efrata heeft

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Kees Baanstra Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Kees Baanstra Lezen : Lezen Johannes 15: 1-17 Gezang 167 : 1, 2 en 3 Breng ons samen (Sela) Gezang 179a Gezang 119 : 3 en 5 Gezang 132 : 2, 4 en 6 Lied 456 : 2 Welkom

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk

Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk 4 april 2015 Dom Trier, foto bewerkt PAASWAKE In deze dienst zal de Heilige Doop worden bediend aan José Menzo en Lia Westerneng. Petra Tjalsma en Arie Westerneng

Nadere informatie

Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente

Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente Orde van dienst voor het feest van Pasen op 21 april 2019 in de Remonstrantse Gemeente Twente voorganger: ds Kirsten Slettenaar organist: Paul Kuiper lector: Tineke Staring cantorij o.l.v. Shaya van den

Nadere informatie

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1

zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 zondag 18 juni 2017 doop en belijdenis Muziek Aansteken kaarsen en Lichtlied NLB 216: 1 Welkom Stilte Bemoediging: V Onze hulp is in de naam van de Heer G Die hemel en aarde gemaakt heeft Drempelgebed

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

2. Zoudt Gij indachtig wezen al wat een mens misdeed, wie zou nog kunnen leven in al zijn angst en leed? Maar Gij wilt ons vergeven, Gij scheldt de

2. Zoudt Gij indachtig wezen al wat een mens misdeed, wie zou nog kunnen leven in al zijn angst en leed? Maar Gij wilt ons vergeven, Gij scheldt de 2. Zoudt Gij indachtig wezen al wat een mens misdeed, wie zou nog kunnen leven in al zijn angst en leed? Maar Gij wilt ons vergeven, Gij scheldt de schulden kwijt, opdat wij zouden vrezen uw goedertierenheid.

Nadere informatie

Liturgie. Pasen 2019

Liturgie. Pasen 2019 Liturgie voor Pasen 2019 (Zondag 21 april) Protestantse Gemeente Oudenbosch c.a. Voorganger: ds. Charlotte Inkelaar-de Mos Organist: Hans de Gruyter M.m.v. het Protestants Kerkkoor Oudenbosch o.l.v. Ger

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend

Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Protestantse Gemeente te Rijssen Open Hof Zondag 18 November 2018 Viering heilig Avondmaal/lopend Voorganger: Ds. J. Ek Ouderling van Dienst: Mevr. H. Nijhuis Organist: Dhr. P. van Blanken Na de dienst

Nadere informatie

Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II

Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II Belijdenis (en doop) van volwassenen en doop van kinderen Orde II Indien mogelijk verzamelen allen zich rond de doopvont De doopvont is wordt nu gevuld met water onderwijzing Niemand leeft voor zichzelf

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt.

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 Paaswake Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. De vrouwen bij de opstanding, Annie Vallotton voorganger organist ambtsdrager diakenen

Nadere informatie

Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn

Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn Adriana Dikkeschei - Hoogendoorn Ik schep vreugde in Uw belofte als de vinder van een rijke buit Psalm 119 : 162 Dankdienst voor het leven voorafgaande aan de begrafenis van ADRIANA DIKKESCHEI - HOOGENDOORN

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Paasochtend 2012 Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof.

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. Organist: Lector: Voorganger: Peter Veen Adrie Hoffman ds. Annette Driebergen Voor de dienst zingen we Lied

Nadere informatie

Gebed. Zingen: Lied 569. Meditatie. Stilte. Gebeden

Gebed. Zingen: Lied 569. Meditatie. Stilte. Gebeden Op Witte Donderdag komen we bij elkaar om samen de Maaltijd van de Heer te vieren. Jezus wast de leerlingen de voeten. We vieren de Maaltijd staande of zittende in de kring; daarmee geven we op deze Witte

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst op zondagochtend 15 juli 2018 (10.00 uur), waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan:

Liturgie voor de doopdienst op zondagochtend 15 juli 2018 (10.00 uur), waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan: Liturgie voor de doopdienst op zondagochtend 15 juli 2018 (10.00 uur), waarin de Heilige Doop bediend zal worden aan: Bibi Meis Linde Kamphuis 14 februari 2018 Kirsten Britt Kottier 14 maart 2018 Lars

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1

zondag 7 juni 2015 17.00 uur Pagina 1 7 juni 17.00 uur G Zomer Amersfoort West en Oost Thema: Vrij- zijn o GK 171 Wees stil Stilte Votum Zegen Amen o Psalmen voor Nu 130 Gebed Bijbellezing: Genesis 1 : 26 2 : 3 o GK 174 Zo vriendelijk en veilig

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heinkenszand

Protestantse Gemeente te Heinkenszand Paasmorgen AD 2017 Protestantse Gemeente te Heinkenszand 1 Voorganger: Philip van Wijk Ouderling van dienst: Marjolein Boon Organist: Danny de Feijter Met medewerking van blazers: Marian van Eekelen- Dellebeke,

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

*Lied Uit een ver land komen de vreemdelingen (Jaap Zijlstra, bundel onbekend, melodie: Psalm 103)

*Lied Uit een ver land komen de vreemdelingen (Jaap Zijlstra, bundel onbekend, melodie: Psalm 103) Liturgie dopelingenzondag 6 januari 2019, 9.30 uur, gereformeerde kerk te Ommen Organist: Klaas Schaap oorganger: ds. Hans Baart *Nieuwjaarslied 513 God heeft het eerste woord Welkom Handdruk DIENST AN

Nadere informatie

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44)

GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk opgestaan; = GK06 44) 1 april 2018 17.00 uur GP Hommes orgel: Harry Kroeske; piano: Theo van Bokkem schriftlezing: Rinke Larooy Belijdenis van afhankelijkheid en groet GK 206: 1a, 2v, 3m, 4v, 5m, 6a, 7a (De Heer is waarlijk

Nadere informatie

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019

DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 DORPSKERK WASSENAAR ZONDAG PAASZONDAG 2019 Klokluiden Orgelspel Welkom en mededelingen -allen gaan staan- Intochtspsalm 139: 1 & 2 Votum en groet: vg: Onze hulp is in de naam van de Heer gm: die hemel

Nadere informatie

9 september uur R Kelder orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis. Votum en zegengroet Opwekking 430 Heer ik prijs uw grote naam

9 september uur R Kelder orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis. Votum en zegengroet Opwekking 430 Heer ik prijs uw grote naam 9 september 2018 17.00 uur R Kelder orgel: Piet Noort schriftlezing: Pieter Hooghuis Votum en zegengroet Opwekking 430 Heer ik prijs uw grote naam Gebed Schriftlezing I: Exodus 14, 1-12 GK 77:3,4 Schriftlezing

Nadere informatie

De stilte wordt versterkt door Johannes 19: De stilte wordt verbroken door Genesis 1: 1 3

De stilte wordt versterkt door Johannes 19: De stilte wordt verbroken door Genesis 1: 1 3 Goede Herderkerk * Paaswake 2011-23 april 22.00 uur m.m.v. Pieter de Vries, dwarsfluit * Arie Karreman, orgel Pastor Joke van der Vlies Takke en ds. Huub Smeets, voorgangers Het is stil, deze avond van

Nadere informatie

Liturgie. voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van. Jacob Hoolsema. * 7 september april 2015

Liturgie. voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van. Jacob Hoolsema. * 7 september april 2015 Liturgie voor de samenkomst voorafgaand aan de christelijke begrafenis van Jacob Hoolsema * 7 september 1924 21 april 2015 op 25 april 2015 vanuit de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) Tolberterstraat 24,

Nadere informatie

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, 20.30 uur Grote Kerk Voorganger: Ds. Dick van Arkel Ouderling: Jan Kramer Diaken: Jaap Bubberman Geluid: Dries van Duinen Organist: Ton Veltkamp

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet DE DIENST VAN PASEN 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 210 Kom tot uw Heiland, toef langer niet, kom nu tot Hem, Die redding u biedt, Die ook voor u de hemel

Nadere informatie

Hij leeft en wij met Hem!

Hij leeft en wij met Hem! Hij leeft en wij met Hem! Liturgie Eerste Paasdag Zondag 16 april 2017 Hervormde Gemeente Geldermalsen Voorgangers: ds. G.J. Krol en ds. C.M. Blokland - den Hertog Organist: M. Mugge M.m.w.: L. van der

Nadere informatie

De Heer is waarlijk opgestaan!

De Heer is waarlijk opgestaan! De Heer is waarlijk opgestaan! Binnenkomst kerkenraad en voorganger Wij zingen voor de dienst 3 liederen: -Gezang 221 : 1, 2 en 3 (Wees gegroet, gij eersteling der dagen) -Lied 122 (ELB) : 1, 2, 3 en

Nadere informatie

Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt en Stijn Timo Meijer de Heilige Doop ontvangt.

Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt en Stijn Timo Meijer de Heilige Doop ontvangt. STILLE ZATERDA 20 APRIL 2019 Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt en Stijn Timo Meijer de Heilige Doop ontvangt. zanggroep o.l.v. Ali ootjes organist: Ina Terpstra

Nadere informatie

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167

Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5. Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Lezen : 1 Petrus 1 : 1-6 Tekst : Openbaring 21 : 5 Psalm 25 : 6 Gezang 73 Psalm 87 Gezang 179a Gezang 167 Heeft u al zin in die overheerlijke oliebollen? Dit jaar bakken wij ze tbv Stichting Colours: geef

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk

Paasviering. zondagmorgen 21 april Oude Helenakerk Paasviering zondagmorgen 21 april 2019 Oude Helenakerk organist dhr Joop Ormel trompettist dhr Rudie te Kamp voorganger ds. Hendrik Jan Zeldenrijk Orgel- en trompetspel Welkom en Mededelingen Zingen: Daar

Nadere informatie

Zondag 18 november Doopdienst

Zondag 18 november Doopdienst Zondag 18 november 2018 Doopdienst 1 Meditatieve muziek Inleidend woord Het licht wordt ontstoken door de zondagskinderen Kort moment van stilte NLB Psalm 98: 1 en 2 Votum, bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers

In deze dienst vindt afscheid en (her)bevestiging van ambtsdragers ORDE van DIENST voor zondag 29 januari 2017 10.00 u in de Hervormde Centrumkerk te Geldermalsen organist: dhr. J.Meulenbeek voorganger: ds. G.J.Krol Ouderling van dienst: dhr. H. Vleugel In deze dienst

Nadere informatie

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW

Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Hartelijk welkom in deze leerdienst van de GKv Drachten ZW Welkom en introductie Keller LEERDIENSTEN 1. Houvast vinden 1.1. Zijn eigendom HC 1a 1.2. Bij Hem blijven HC 1b 2. Wie ben ik? 2.1. Geboren zondaar

Nadere informatie