Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk."

Transcriptie

1 Paaswake 2017 Wijken Drachten Zuid en Oost. Zuiderkerk. Voorganger: Ds. Anne Henk Boschma. Organist: Dhr. E. Bremer. Wij komen in stilte binnen. VOORBEREIDING. Inleidend woord. Intochtslied: Ps. 100: 1, 2, 4. 1 Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult voor den HEER dienstvaardig zijn. 2 Roept uit met blijdschap: `God is Hij. Hij schiep ons, Hem behoren wij, zijn volk, de schapen die Hij hoedt en als beminden weidt en voedt.' 4 Want God is overstelpend goed, die ons in vrede wonen doet. Zijn goedheid is als morgendauw: elk nieuw geslacht ervaart zijn trouw. Stilte. Voorganger: Heilige Geest. Allen: In de Naam van de Vader en de Zoon en de Amen. Kyriëgebed in de Paasnacht. Tijdens het gebed zingen wij het refrein van Lied 547).

2 Wij zingen het Klein Gloria: Lied 195. Ere zij de Vader en de Zoon en de heilige Geest, als in den beginne, nu en immer en van eeuwigheid tot eeuwigheid. Amen. De komst van het licht. Lied 598 (Eerst door voorganger, dan vrouwen, dan allen).

3 Stilte INTOCHT VAN HET LICHT Paaskaars wordt binnen gedragen Laat ons het licht van deze kaars weerspiegelen in onze ogen. Laat het Licht van de wereld weerschijn vinden in ons hart, in ons verstand, In ons gelaat en in de schaduwen van ons bestaan. Overstraald, overtuigd worden wij door het levende licht dat Jezus heet. Wisseling van antependium en stola van paars naar wit. Delen van het licht. We delen het licht uit en geven het aan elkaar door. Tijdens het delen van het licht zingen wij het onderstaande lied. Wij herhalen het totdat alle licht gedeeld is. Lied: Zuivere vlam, Iona 33 Zuivere vlam verdrijf met uw licht de schaduw van de dood Gebed

4 Lied: 574: 3. Glorie zij U, Christus, licht in onze nacht, U verbreekt het donker, alles is volbracht; geef dat wij een volk zijn dat U toebehoort, één van ziel en levend bij uw heilig woord. Kyrie eleison, Christe eleison, Kyrie eleison. DE SCHRIFTEN. Voorgager: Openen wij de Schriften. Allen: Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? Voorganger: In deze nacht vieren we dat God de hemel en de aarde maakte. Dat God riep: Licht. En dat het donker werd verdreven. Schriftlezing Gen. 1: In het begin schiep God de hemel en de aarde. 2 De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag over de oervloed, maar Gods geest zweefde over het water. 3 God zei: Er moet licht komen, en er was licht. 4 God zag dat het licht goed was, en hij scheidde het licht van de duisternis; 5 het licht noemde hij dag, de duisternis noemde hij nacht. Het werd avond en het werd morgen. De eerste dag. Lied 162: 1 en 6. In het begin lag de aarde verloren in het begin in de duisternis; God sprak zijn woord en het licht werd geboren, t licht dat vandaag onze dag nog is. 6 In het begin riep God mensen tot leven, in het begin was het woord in hun mond. Wat was het goed om op aarde te wonen, wat was God blij dat de wereld bestond.

5 Allen: Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? Voorganger: In deze nacht vieren we dat God zijn volk bevrijd heeft uit Egypte en droogvoets door het water leidde. Lezing: Exodus 14: De HEER zei tegen Mozes: Waarom roep je mij te hulp? Zeg tegen de Israëlieten dat ze verder trekken. 16 Jij moet je staf geheven houden boven de zee en zo het water splijten, zodat de Israëlieten dwars door de zee kunnen gaan, over droog land. 17 Ik zal de Egyptenaren onverzettelijk maken zodat ze hen achterna gaan, en dan zal ik mijn majesteit tonen door de farao en zijn hele leger, zijn wagens en zijn ruiters, ten val te brengen. 18 De Egyptenaren zullen beseffen dat ik de HEER ben, als ik in mijn majesteit de farao, met al zijn wagens en ruiters, ten val heb gebracht. 19 De engel van God, die steeds voor het leger van de Israëlieten uit was gegaan, stelde zich nu achter hen op. Ook de wolkkolom die eerst voor hen uit ging stelde zich achter hen op, 20 zodat hij tussen het leger van de Egyptenaren en dat van de Israëlieten kwam te staan. Aan de ene kant bracht de wolk duisternis, aan de andere kant verlichtte de vuurzuil de nacht. Die hele nacht konden de legers niet bij elkaar komen. 21 Toen hield Mozes zijn arm boven de zee, en de HEER liet de zee terugwijken door gedurende de hele nacht een krachtige oostenwind te laten waaien. Hij veranderde de zee in droog land. Het water spleet, 22 en zo konden de Israëlieten dwars door de zee gaan, over droog land; rechts en links van hen rees het water op als een muur. Lied 350: 1, 3, 4, 5. (Tijdens dit lied wordt het water voor het doopvont binnen gebracht.) 1 Het water van de grote vloed en van de zee zo rood als bloed, dat is de aardse moederschoot, dat is de diepte van de dood. 3 Tot ondergang zijn wij gedoemd, als God ons niet bij name noemt, maar God-zij-dank, Hij doet ons gaan door 't water van de doodsjordaan.

6 4 Wij staan geschreven in zijn hand, Hij voert ons naar 't Beloofde Land. Als kinderen gaan wij zingend voort. De Vader is het die ons hoort. 5 Met Noach en zijn regenboog, Mozes die uit Egypte toog en Jona uit het hart der zee, bidt heel uw kerk aanbiddend mee. Allen: Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? Voorganger: In deze nacht vieren we dat God met zijn volk een verbond sloot. Een verbond op leven en dood. Lezing: Jesaja 55: Hierheen! Hier is water, voor ieder die dorst heeft. Kom, ook al heb je geen geld. Koop hier je voedsel en eet. Kom, koop voedsel zonder geld, koop wijn en melk zonder betaling. 2 Waarom geld betalen voor iets dat geen brood is, je loon besteden aan wat niet verzadigen kan? Luister aandachtig naar mij, en je zult ruimschoots te eten hebben en genieten van een overvloedig maal. 3 Leen mij je oor en kom bij mij, luister, en je zult leven. Ik sluit met jullie een eeuwigdurend verbond, als bevestiging van mijn liefde voor David. Lied 972: 9 en 10 (Tijdens dit lied wordt het avondmaalstel binnen gebracht.) 9 En als wij treden in de kring rondom uw heil en zegening, verenig ons en maak ons vrij van dood en schuld en slavernij!

7 10 Geloofd zij God die eeuwig leeft. Geloofd Hij die zijn leven geeft! Geloofd Hij die ons leven doet: één lichaam uit één vlees en bloed. Allen: Waarom is deze nacht anders dan alle andere nachten? Voorganger: In deze nacht vieren we dat Jezus uit de dood is opgestaan. En dat Hij leeft. Wij gaan, voor zover dat mogelijk is, staan. Lezen: Lucas 24: Maar op de eerste dag van de week gingen ze bij het ochtendgloren naar het graf met de geurige olie die ze bereid hadden. Bij het graf aangekomen, zagen ze echter dat de steen voor het graf was weggerold, en toen ze naar binnen gingen, vonden ze het lichaam van de Heer Jezus niet. Hierdoor raakten ze helemaal van streek. Plotseling stonden er twee mannen in stralende gewaden bij hen. Ze werden door schrik bevangen en sloegen de handen voor hun ogen. De mannen zeiden tegen hen: Waarom zoekt u de levende onder de doden? Hij is niet hier, hij is uit de dood opgewekt. Herinner u wat hij u gezegd heeft toen hij nog in Galilea was: de Mensenzoon moest worden uitgeleverd aan zondaars en moest gekruisigd worden en op de derde dag opstaan. Toen herinnerden ze zich zijn woorden. Ze keerden terug van het graf en gingen aan de elf en aan alle anderen vertellen wat er was gebeurd. De vrouwen die het graf bezochten, waren Maria uit Magdala, Johanna, Maria de moeder van Jakobus, en nog enkele andere vrouwen die hen vergezelden. Ze vertelden de apostelen wat er was gebeurd, maar die vonden het maar kletspraat en geloofden hen niet. Petrus echter stond op en rende naar het graf. Hij bukte zich om te kijken, maar zag alleen de linnen doeken liggen. Daarop ging hij terug, vol verwondering over wat er gebeurd was Zingen: L ied 634.

8 1 U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! Alle mens'lijk lijden hebt Gij ondergaan om ons te bevrijden tot een nieuw bestaan: U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! 2 Licht moge stralen in de duisternis, nieuwe vrede dalen waar geen hoop meer is. Geef ons dan te leven in het nieuwe licht, wil het woord ons geven dat hier vrede sticht: U zij de glorie, opgestane Heer, U zij de victorie, U zij alle eer! De kaarsen mogen nu worden gedoofd en straks aan het einde opnieuw aangestoken worden. Ter overdenking. Orgelspel. BELIJDENIS EN DOOPGEDACHTENIS In deze nacht gedenken wij onze doop. Wilt u staande op de volgende vragen antwoord geven: Wilt u de Heer uw God dienen en naar Zijn woord horen? Ja, dat wil ik. Wilt u zich verzetten tegen alles wat het leven onderuit haalt? Ja, dat wil ik. Wilt u leven in en vanuit de liefde van Jezus Christus? Ja, dat wil ik. Geeft God de eer, belijdt Zijn Naam en dankt Hem voor Zijn liefde.

9 Lied 150a: 1 en 2. 1 Geprezen zij God! Gij engelenkoor dat steeds naar Hem hoort, prijs Hem om zijn Woord! Gij hemelen, loof Hem wiens hand alles schiep, die allen daarboven tot dankzegging riep. 2 Geprezen zij God! Gij allen op aard, aanbid Hem die u als kinderen aanvaardt. Loof Hem die uw Heer is met juichende stem. Beantwoord zijn liefde: leef altijd voor Hem! Wij gedenken onze doop. (Wij noemen allen gelijktijdig onze doopnaam). Lied 968: 2. Door God bijeen vergaderd, één volk dat Hem behoort, als kinderen van één Vader; één doop, één Geest, één woord. Zo offert allerwege de kerk U lof en prijs. Eén naam is aller zegen, één brood is aller spijs. Dankgebed, voorbeden, stil gebed, Onze Vader. Slotlied: Lied 621: 1, 4, 5. 1 Heerlijk verschenen is de dag waarop ons lied niet zwijgen mag, want Jezus Christus triomfeert, Hij die het graf de rug toekeert. Halleluja. 4 Heel d'aarde, al het schepsel zal opstaan in 't zonlicht overal; voorbij is nu de droefenis, omdat de Heer verrezen is. Halleluja.

10 5 Ook wij, wij zetten blij van zin een stralend halleluja in. O Chistus, die verrezen zijt, wij prijzen uw aanwezigheid. Halleluja. Zegen. U kunt bij de uitgang uw kaarsje weer aansteken om symbolisch het licht van Christus mee te nemen in de donkere wereld. De Opgestane Heer zal heel de wereld in een ander licht zetten.

Liefde is..vertel het maar!

Liefde is..vertel het maar! Welkom in de Paasgezinsdienst Van de Gereformeerde Kerk te Stellendam 27 maart 2016 Thema: Liefde is..vertel het maar! Voorganger: ds. J. Schep Organist: Philip den Eerzamen Muzikale medewerking: Interkerkelijk

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin

Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin Liturgie voor zondag 21 april 2019 Paasmorgen Een nieuw begin PROTESTANTSE GEMEENTE WIJK BIJ DUURSTEDE VOORBEREIDING Klokgelui en orgelspel: Improvisatie over lied 617 De Heer is waarlijk opgestaan Stilte

Nadere informatie

Ruimte voor verstilling

Ruimte voor verstilling Ruimte voor verstilling Mededelingen door de ouderling van dienst Anke Penning Pastoraal Ouderling, sectie 6 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en 3 Lied 624 vers 1, 2 en

Nadere informatie

Van donker naar licht

Van donker naar licht Welkom in de Menorah Voorganger: ds A.H. Boschma Ouderling van dienst: mw. F. Hovius Van donker naar licht Organist: Dhr. H. Dorsman M.m.v. de zanggroep o.l.v. mw. N. Boschma Lied 139: 1 en 8 Lied 139:

Nadere informatie

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek

Voor de eredienst op. Zondag 21 april 2019 om uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voor de eredienst op Zondag 21 april 2019 om 10.00 uur in de Dorpskerk te Schoonebeek Voorganger : ds. Jan Hermes Ouderling van dienst: de heer Bert Elzing Diaken van dienst : de heer Piet Alfring Organist

Nadere informatie

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman

Paasmorgen. 27 maart uur. Welkomkerk. Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman Paasmorgen 27 maart 2016-09.30 uur Welkomkerk Voorganger: Organist: Saxofoniste: M.m.v.: Ds. A. Hamstra Peter Jongejan Carla Breeman Kids4praise o.l.v. Silvia Breeman 12 1 Zou ik nog vrezen, nu Hij eeuwig

Nadere informatie

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem?

1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? LITURGIE voor de Eredienst van de Hervormde Gemeente "De Hoeksteen" op zondag 21-04-2019 Aanvang: 10.30 uur 1e paasdag God kiest voor jou! Kies jij voor Hem? Voorganger: ds. H.J. van Maanen Ouderling van

Nadere informatie

Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg

Stille zaterdag. Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg Stille zaterdag Voorgangers: ds. H.J. Reinders en Evelien Gjaltema Piano: Ans Reinders-van den Berg Moment van stilte -gemeente gaat staan- Voorganger: Jezus is het licht van ons leven. Hij is licht in

Nadere informatie

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof.

In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. In deze dienst doen John van Maurik en Miranda van der Stelt-de Jong belijdenis van hun geloof. Organist: Lector: Voorganger: Peter Veen Adrie Hoffman ds. Annette Driebergen Voor de dienst zingen we Lied

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur

STILLE ZATERDAG - PAASWAKE. 4 april uur STILLE ZATERDAG - PAASWAKE 4 april 2015 21.30 uur Feest- en gedenkdagen beginnen in de bijbel op de avond. Zo zijn ook wij al in de nacht bij elkaar om te vieren dat het Paasfeest begint. Het LICHT van

Nadere informatie

Liturgie zondag 21 mei 2017

Liturgie zondag 21 mei 2017 Liturgie zondag 21 mei 2017 Bevestiging ambtsdrager ouderling : dhr R.M.C. Udo en afscheid ambtsdragers ouderling : dhr E.H. Stoffer ouderling-kerkrentmeester : dhr. M. van Os Voorganger Organist Ouderling

Nadere informatie

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg

ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk. Thema: EEN NIEUW BEGIN. de cantorij Gaanderen/Slangenburg ORDE VOOR DE PAASDIENST op zondag 21 april 2019 in de Slangenburgse kerk Thema: EEN NIEUW BEGIN voorganger organist m.m.v. ds. Helma van Loon Theo Rougoor de cantorij Gaanderen/Slangenburg VOORBEREIDING

Nadere informatie

kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen

kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen kinder Paaswake 15 april 2017 De Wijngaard Zutphen Woord van welkom we gaan staan Laat de kinderen tot Mij komen Laat de kinderen tot Mij komen, alle alle kinderen. Laat de kinderen tot Mij komen, niemand

Nadere informatie

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop

Liturgie voor de doopdienst van. Femke Marije. -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop Liturgie voor de doopdienst van Femke Marije -dochter van Ruurd en Marjanne Abmaop zondag 10 juli 2016 in de protestantse kerk te Oudehorne. Aanvang: 9.30 uur Voorganger: Organist: ds. Piet Hulshof Jelger

Nadere informatie

Jezus is echt opgestaan!!! Laurens Touwen Pasen 2014

Jezus is echt opgestaan!!! Laurens Touwen Pasen 2014 Jezus is echt opgestaan Laurens Touwen Pasen 2014 Lucas 24:1-12 Maar op de eerste dag van de week gingen ze bij het ochtendgloren naar het graf met de geurige olie die ze bereid hadden. Bij het graf aangekomen,

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse. 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse 2 e zondag van Pasen Beloken Pasen Zondag 27 april 2014 Voorganger Ouderling Diaken Organist Koster : J. van Schaardenburgh : Jaap v.d. Horst : Rita van Oosterom :

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Voorschoten. Pasen

Protestantse Gemeente Voorschoten. Pasen Protestantse Gemeente Voorschoten Zondag 21 april 2019 Pasen Petrus echter stond op en rende Voorganger: ds. Willem de Boer Organist: Herman Lodder Medewerking: Cantorij onder leiding van Maria Rosenmöller

Nadere informatie

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop

A V O N D G E B E D. startzondag. 24 september Protestantse gemeente te Vroomshoop A V O N D G E B E D startzondag 24 september 2017 Protestantse gemeente te Vroomshoop ds. F. Schipper, lector: dhr. H.P. Schipper, organist: dhr. J.C. Labrijn, koster: dhr. K. Boes Orgelspel Welkom Stilte

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop

Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Orde van dienst zondagavond 8 maart 2015 Vragen rond de Doop Voorganger : Ds. Jaap Hansum Organist : Dhr. Rein van Leeuwen Welkom en mededelingen Zingen: Zingende gezegend 228:1,2,3 Geloofd zij God, Hij

Nadere informatie

Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys)

Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Zondag 21 april 2019 (7.00 uur) Andreaskerk Putten ( t Voorhuys) Voorganger: Erik Posthouwer Ouderling van dienst: Gerda Arendshorst Begeleiding: Andreasband Intochtslied: Opwekking 799 In Eeuwigheid De

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016

ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 ORDE VAN DIENST VOOR DE VIERINGEN IN DE STILLE WEEK 2016 Stille zaterdag 26 maart 2016 medewerkers voorgangers: Ds. Tineke Boekenstijn, Ds. Elbert Grosheide, Herma van der Veen muziek (piano): Jaap Morgenstern

Nadere informatie

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht )

Intochtslied: lied 630: 1 ( Sta op een morgen ongedacht ) Orde van dienst voor 16 april 2017 in de Gudulakerk te Lochem Pasen: Ben ik het? Voorganger: ds. Jan Willem Drost Organist: Els Dijkerman Trompet: Harry ten Brinke Lector: Yvonne Lamberts Namens de kerkenraad:

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes

Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk. Paasochtend Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Orde van dienst Protestantse Gemeente Heemskerk Morgensterkerk Paasochtend 2012 Voorganger: ds Marco Visser Organist: Sybren Boukes Muziek bij binnenkomst Welkom door de ouderling DIENST VAN DE VOORBEREIDING

Nadere informatie

Ben ik het? Drie dagen op weg naar Pasen

Ben ik het? Drie dagen op weg naar Pasen Ben ik het? Drie dagen op weg naar Pasen De drie dagen voor Pasen hebben dit jaar als thema Ben ik het? meegekregen. De woorden komen terug in het verhaal van het Laatste Avondmaal, waar Jezus bekend maakt

Nadere informatie

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg

Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Orde voor de trouwdienst van Heinry van Holland & Linda Zandsteeg Op 25 april 2014 om 14.30 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. Jaap Hansum Ouderling : Dhr. Andries v.d.top Organist :

Nadere informatie

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog!

Zondag 6 mei Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Zondag 6 mei 2018 Welkom in de avonddienst in De Regenboog! Voorganger: ds. J. Adriaanse, Beerzerveld Ouderling van dienst: Fenny Kollenstaart Organist: Jan Ebeltjes Zingen voor de dienst: Lied 283: 1-4

Nadere informatie

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek

Muziek. OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek Vierplek Wilhelminakerk Dienst van Schrift en Tafel 12 mei 2019 Voorganger: Ambtsdragers: Lector: Organist: ds. Wim Kievit Leen Lievaart, Dênise Smit Janny Mook Terry Hamberg OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen

Nadere informatie

- VANUIT HET DUISTER -

- VANUIT HET DUISTER - PAASWAKE 31 maart 2018, 21:00 uur Plaskerk te Raalte Voorganger: Siny Gritter Organist: Gerhard van Toly M.m.v: de cantorij o.l.v. Janny van der Sande - VANUIT HET DUISTER - We zitten in de kerk. Het is

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst

Liturgie voor de eredienst Liturgie voor de eredienst op zondag 18 september 2016 in de Grote of Andreaskerk te Hattem om 19.00 uur In deze dienst wordt Lorain Kats gedoopt Voorganger: Ds. B.J.D. van Vreeswijk Organist: Dhr. G.

Nadere informatie

Orde van dienst zondag 1 oktober 2017 Zuiderkerk.

Orde van dienst zondag 1 oktober 2017 Zuiderkerk. Orde van dienst zondag 1 oktober 2017 Zuiderkerk. Thema: Open handen. Voorganger ds. A.H. Boschma Organist dhr. E. Bremer In deze dienst wordt de Heilige Doop bediend aan Rik Jan, zoon van Jelmer en Nienke

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus )

Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom en mededelingen De paaskaars wordt aangestoken Stiltemoment Lied op de drempel: Welkom mensen (tekst: Piet Schelling; melodie: ELB, lied 218 = Samen in de naam van Jezus ) Welkom mensen, hier gekomen,

Nadere informatie

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016

L I T U R G I E KERSTNACHTDIENST VAN DE 24 DECEMBER 2016 L I T U R G I E VAN DE KERSTNACHTDIENST OP 24 DECEMBER 206 Voorganger: da. Tiny van der Schaaf Ouderling van dienst: Anneke van Wijk Organist: Luitzen Overwijk Bij de bloemschikking In het donker van de

Nadere informatie

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt

Orde van de dienst. op zondag 20 januari in de Hervormde Kerk te Sellingen. waarin. ambtsdrager plaatsvindt Orde van de dienst op zondag 20 januari 2019 in de Hervormde Kerk te Sellingen waarin de herbevestiging van een ambtsdrager plaatsvindt Voorganger Organist : Ds. Bram Verduijn : Dhr. Rozema 1 Orde van

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6

Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Wij zingen voor de dienst: Lied 377 : 1, 5 en 6 Mededelingen Wij zingen als intochtslied: Psalm 150 : 1 en 2 Nieuwe Liedboek 1a 1b 1a 1b Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 Inleiding: Jesaja 55 : 1-3 1

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus

Welkom in de Menorah. Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Welkom in de Menorah Dienst van schrift en tafel Thema: De rijke man en arme Lazarus Voorganger Ouderling v. dienst Organist Lectrice : Ds. A.H. Boschma : mw. A. Bouma : dhr. H. Dorsman : mw. A. Bouma

Nadere informatie

Een lange reis. Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw

Een lange reis. Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw Een lange reis Afscheid kindernevendienst * Naomi Oostdijk Jesper Scheele Iris IJmker Tobias de Zeeuw de lange reis van Jona Goede Herderkerk, 26 juni 2016 met medewerking van Naomi Oostdijk * Iris IJmker

Nadere informatie

Paaswake april 2019 Duinzichtkerk

Paaswake april 2019 Duinzichtkerk Paaswake 2019-20 april 2019 Duinzichtkerk Niet in het graf van voorbij niet in een tempel van dromen hier in ons midden is HIJ hier in de schaduw der hoop hier in dit stervend bestaan wordt HIJ voor ons

Nadere informatie

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014

Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Startzondag in De Voorhof 14 september 2014 Van schepping tot Koninkrijk Voorganger: ds Pieter Koekkoek Organist: Piet de Vries Stilte en orgelspel Welkom en drempelgebed Het begin: Genesis 1:31 God keek

Nadere informatie

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog!

Zondag 1 mei Welkom in De Regenboog! Zondag 1 mei 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Pieter Boomsma Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Rien Hoekjen Lectrix: Jorieke Poorterman Koster: Dirk Slooijer Lied voor de dienst:

Nadere informatie

Andreaskerk zondag 16 oktober :00 uur. Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST

Andreaskerk zondag 16 oktober :00 uur. Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST Andreaskerk zondag 16 oktober 2016 19:00 uur Thema: Sprakeloos ORDE VAN DIENST Intochtslied psalm 100 1) Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein,

Nadere informatie

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding:

Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Liturgie voor Paasmorgen, 1 april 2018 Voorganger: ds. Gea Smit-de Groot, ouderling: Leo t Hart, diaken: Petra van Kampen, muzikale begeleiding: Suetana Musica o.l.v. Simon de Groot Suetana Musica speelt:

Nadere informatie

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING

Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com VOORBEREIDING 27 maart 2016 (1 ste Paasdienst) Lucas 23:56-24:12 De opstanding van Jezus Thema: Liefde is vertel het maar Organist: Gerrit Spijkerboer, Korianderhof 56, 0546-577636, spiekerboer@hotmail.com Welkom door

Nadere informatie

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast

PASEN. 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam. Grote Kerk. Thema: Houd me (niet) vast PASEN 31 maart 2013 Protestantse Gemeente Edam Grote Kerk Thema: Houd me (niet) vast Voorganger ds. Juup van Werkhoven-Romeijn Organist Frans Koning m.m.v. Projectkoor o.l.v. Frans Koning Gerro de Boer,

Nadere informatie

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk

PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, uur Grote Kerk PAASWAKE VIERING Protestantse Gemeente Beverwijk 26 MAART 2016, 20.30 uur Grote Kerk Voorganger: Ds. Dick van Arkel Ouderling: Jan Kramer Diaken: Jaap Bubberman Geluid: Dries van Duinen Organist: Ton Veltkamp

Nadere informatie

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen:

Binnenkomst in stilte in de donkere kerk. We zingen: Jaargang 8, nummer 19 Voorganger: ds. Piet Jan Rebel Koor o.l.v. Tanja van Dijk Piano: Myrre van Dijk, David van Dijk Zaterdag 20 april 2019 Paaswake Een nacht vol hoop Binnenkomst in stilte in de donkere

Nadere informatie

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:)

Gebed om ontferming (kort, daarna gevolgd door gebed om vrede door het zingen van lied:) 11 januari 2015, Vredebergkerk Oosterbeek Orgelspel Welkom en mededelingen Aansteken van de kaarsen De voorbereiding Moment van stilte Intochtspsalm: NLB 72: 1 en 4 Bemoediging v. Onze hulp is in de Naam

Nadere informatie

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur

PASEN Hij & wij. Andreaskerk Putten 21 april / uur PASEN 2019 Hij & wij Andreaskerk Putten 21 april 2019 8.30 / 10.30 uur ZINGEN VOOR DE DIENST OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem; een heerlijk

Nadere informatie

Grote of St. Vituskerk Naarden Paaswake Stille Zaterdag 15 april 2017

Grote of St. Vituskerk Naarden Paaswake Stille Zaterdag 15 april 2017 Grote of St. Vituskerk Naarden Paaswake Stille Zaterdag 15 april 2017 Voorgangers: ds. L.J.Th. Heuvelman en ds. V.C. Lindenburg Organist: Wybe Kooijmans met medewerking van de Naarder Cantorij o.l.v. Ike

Nadere informatie

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan

Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: dhr. Cor den Haan Orde van dienst voor de eredienst van 14 januari 2018 binnen de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk In deze dienst zal Jaap de Jong het teken van de Heilige Doop ontvangen Voorganger: ds. Corine van Eck

Nadere informatie

Welkom. Zingen: 100: 1,2,3 en 4 >

Welkom. Zingen: 100: 1,2,3 en 4 > Welkom Zingen: 100: 1,2,3 en 4 > 1. Juich Gode toe, bazuin en zing. Treed nader tot gij Hem omringt, gij aarde alom, zijn rijksdomein, zult voor de HEER dienstvaardig zijn. 2. Roep uit met blijdschap:

Nadere informatie

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL

Witte Donderdag. Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Witte Donderdag Duinzichtkerk, 28 maart 2013 PROTESTANTSE WIJKGEMEENTE DUINZICHTKERK/VREDESKAPEL Hartelijk welkom in de Duinzichtkerk Vandaag beginnen wij de viering van de drie dagen van Pasen. Wij gedenken

Nadere informatie

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur

De viering van Kerst. Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur De viering van Kerst Thema: Wees niet bang! 25 december 2017, 10:00uur Voorganger: ds. Karolien Zwerver Ouderling van dienst: Astrid Hommes Organist: Gerhard van Toly Liederen voor de dienst: lied 473

Nadere informatie

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest

EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest EERSTE ZONDAG VAN PASEN 21 APRIL 2019 Bosbeskapel Protestantse Wijkgemeente Den Haag-Zuidwest Medewerkenden Voorganger: ds. Nico Riemersma Ouderling: Henk Valstar Diaken: Ineke Rhebergen Lector: Ada de

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Heinkenszand

Protestantse Gemeente te Heinkenszand Paasmorgen AD 2017 Protestantse Gemeente te Heinkenszand 1 Voorganger: Philip van Wijk Ouderling van dienst: Marjolein Boon Organist: Danny de Feijter Met medewerking van blazers: Marian van Eekelen- Dellebeke,

Nadere informatie

Liederen voor zondag 3 december 2017

Liederen voor zondag 3 december 2017 Liederen voor zondag 3 december 07 Hemelhoog 94 / Opwekking 64 Al mijn zonden, al mijn zorgen, neem ik mee naar de rivier. Heer, vergeef mij en genees mij. Vader, kom, ontmoet mij hier. Want dit water

Nadere informatie

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o.

Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. Protestantse gemeente Haaksbergen Buurse i.o. 2e zondag van de 40 dagentijd Reminiscere (gedenk uw barmhartigheid) 1 maart 2015 De verheerlijking op de berg Voorganger Ouderling Diaken Organiste Koster

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur

Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur Orde van dienst voor de viering van Pasen 16 april 2017 Oude Kerk Borne aanvang: negen uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Jan Braakman lector: Siewert Steenwijk koster: Marianne Schipper welkom

Nadere informatie

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS Variaties: Eens komt de grote zomer, E. Bonitz

WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS Variaties: Eens komt de grote zomer, E. Bonitz WILHELMINAKERK SOEST-ZUID ORDE VAN DIENST 30 AUGUSTUS 2015 Voorganger: ds. Hans Bouma Ambtsdragers: Frederique Lucas, Aartje Knol Lector: Janny Mook Organist: Gert Muts Beamer/Handout:Ernst Mellink Muziek

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest.

ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest. ORDE VAN DIENST VOOR DE PAASWAKE 20 april 2019 Kleur: Wit De kleur van een nieuw begin, zuiverheid, licht, feest. Voorganger : Ds Wolter Broekema Ouderling van dienst : Tjalling Visser Organist : Rien

Nadere informatie

voor de Paasnacht, 31 maart 2018 Thema: Het pad naar het Leven

voor de Paasnacht, 31 maart 2018 Thema: Het pad naar het Leven Dromen voor onze wereld ORDE VAN DIENST voor de Paasnacht, 31 maart 2018 Thema: Het pad naar het Leven Voorganger: Pieter Flach Gastheer: Daan Warners, Lector: Nel Haisma, Diaken: Jacomien van der Steen

Nadere informatie

Onvoorwaardelijke Liefde

Onvoorwaardelijke Liefde Onvoorwaardelijke Liefde Pasen 2018 in de Protestantse gemeente Wolphaartsdijk Voorganger: ds. Corine van Eck Organist: René Nijsse Nicolauskerkkoor o.l.v. Joke de Witte Het Nicolauskerkkoor zingt: Daar

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur

Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: uur Orde van dienst voor de kerstnachtdienst op zondag 24 december 2017 in de Oude Kerk te Borne. aanvang: 22.00 uur voorganger: ds. Gerco Veening organist: Albert van Eldik lector: Tineke Nijhuis koster:

Nadere informatie

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants

ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop. Kerkinactie / World Servants ORDE VAN DE DIENST op zondag 5 februari 2017 om 9.30 uur in Kerkelijk Centrum Het Anker te Vroomshoop Kerkinactie / World Servants Voorganger: ds. F. Schipper, lector: mw. D. Stuut, organist: dhr. J.C.

Nadere informatie

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016

Zoeken naar liefde. Kerstmorgen 2016 Zoeken naar liefde Kerstmorgen 2016 Aan deze dienst werken o.a. mee: Het Nicolauskerkkoor o.l.v. Henk den Haan Organist René Nijsse De jongste gemeenteleden Voorganger ds. Corine van Eck Orgelspel Samenzang

Nadere informatie

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt.

STILLE ZATERDAG. 31 maart Paaswake. Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. STILLE ZATERDAG 31 maart 2018 Paaswake Dienst waarin de schepping de adem inhoudt en de hoop in ons opnieuw levend wordt. De vrouwen bij de opstanding, Annie Vallotton voorganger organist ambtsdrager diakenen

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

19: 00 - Themadienst

19: 00 - Themadienst 26 mei 2019 19: 00 - Themadienst Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Marjan Coppoolse Organist: Rik Nijs Lector: Corrie Sebök Beamer: Coen Robbertsen Koster: H. van Polen Intocht Psalm 100 1. Juicht

Nadere informatie

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt

Orde van de doopdienst. op zondag 19 juni in de Hervormde kerk te Sellingen. waarin. Léon Missche. gedoopt wordt Orde van de doopdienst op zondag 19 juni 2016 in de Hervormde kerk te Sellingen waarin Léon Missche gedoopt wordt Voorganger : Ds. Bram Verduijn. Organist : Mevrouw M. Withaar-Boomsma. Medewerking : Kinderen

Nadere informatie

Liturgie voor Stille Zaterdag in Het Kruispunt

Liturgie voor Stille Zaterdag in Het Kruispunt Liturgie voor Stille Zaterdag in Het Kruispunt 15 april 2017 Aanvang: 21.30 uur Ds. L.C. van der Eijk Organiste: Erna Brinkman Medewerking: Adri Huisman Ina Groenheide Stilte.. Lied 6:2 en 4 2. Ik word

Nadere informatie

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog!

Zondag 3 juli Welkom in De Regenboog! Zondag 3 juli 2016 Welkom in De Regenboog! Voorganger: ds. Wolter Broekema Ouderling van dienst: Sandra Dubbink Organist: Henk de Gooijer Lector: Heleen Rutterkamp Koster: Ria op den Dries FreeXS Orgelspel

Nadere informatie

Grootletterliturgie Morgendienst

Grootletterliturgie Morgendienst Grootletterliturgie Morgendienst 17-04-2016 Ps. 139: 5, 6 DNP 5: Vernuftig ben ik gecreëerd, door U met aandacht geboetseerd. Ik prijs U, HEER, omdat ik weet hoe wonderbaarlijk U dat deed. U wilde toen

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014. Thema: De dingen zijn toch heel anders.!

Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014. Thema: De dingen zijn toch heel anders.! Liturgie voor de dienst op Eerste Paasdag 20 april 2014 *Inleidend orgelspel *Afkondigingen door de ouderling van dienst *Zingen Op Toonhoogte lied 91 Thema: De dingen zijn toch heel anders.! Geprezen

Nadere informatie

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015

Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Liturgie voor Witte donderdag 2 april 2015 Voorbereiding Orgelspel Stilte Orgelspel Welkom en Drempelgebed Zingen: Lied 67, 1 en 3 3 De aarde heeft de vrucht gegeven, die door de hemel werd verwekt, en

Nadere informatie

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding

Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart e zondag 40-dagentijd. Dienst van voorbereiding Wijkgemeente Vredeskerk Breepleinkerk zondag 17 maart 2019 2 e zondag 40-dagentijd Voorganger: pastor Guus Ruijl Organist: Ellen Pons Thema : Glans over de doffe realiteit Na de dienst staan koffie en

Nadere informatie

de cantorij o.l.v. Janny van der Sande

de cantorij o.l.v. Janny van der Sande Paaswake 26 maart 2016, 21:00uur Plaskerk te Raalte Voorganger: Lector: Organist: M.m.v: ds. Karolien Zwerver Hanneke Vrieling Gerhard van Toly de cantorij o.l.v. Janny van der Sande We waken in de nacht

Nadere informatie

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk

Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Jeruzalemkerk Liturgie 3 juli 2016 ochtend RdH Ontmoetingsdienst Datum Voorganger Kerkgebouw 3 juli 2016, 9.30 uur ds. Rein den Hertog Jeruzalemkerk Muzikale begeleiding: Peter Tiggelaar (orgel) Kindernevendienst:

Nadere informatie

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5

Zondag 21 oktober Zuiderkerk. Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer. Orgelspel. Welkom. Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 Zondag 21 oktober Zuiderkerk Voorganger: ds Harmen Jansen Organist: E. Bremer Orgelspel Welkom Zingen: lied 217 vers 1, 3, 4 en 5 1 De dag gaat open voor het woord des Heren, zon die wij zoeken, kracht

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 27 maart 2016, Paasmorgen Dienst met medewerking van muzikanten van KNA uit Lemele, o.l.v. Hanneke Scholten Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. C.G. Geluk (Huizen) Schriftlezing: Haggaï 2 vers 2 t/m 10 Gezang 428 vers 1 en 3 (Liedboek) Psalm 139 vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 84 vers 1 en 3 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018

PAASZANGDIENST. De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 PAASZANGDIENST De Steen is weg! Maranathakerk 2 april 2018 Voorganger: Dhr. Cock Kroon Organist: Marco Bouw Met medewerking van het Elspeets Mannen Ensemble Zingen voor de dienst: Nieuwe Liedboek 287:

Nadere informatie

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse

Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse Hervormde gemeente Haaksbergen Buurse De opgestane Heer, de Eerste dag Paasmorgen Feest van de opstanding van de Heer Zondag 31 maart 2013 - de klokken luiden - ontmoeting - orgelspel - de kaarsen worden

Nadere informatie

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides.

Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Ochtendviering Heilig Avondmaal, 17 september 2017, 9.30 uur, KCHA, ds. J.A. Antonides. Orde van dienst De Paaskaars brandt Lied vooraf aan de dienst: 65 : 1,2 Welkom en afkondigingen INTOCHT / VOORBEREIDING.

Nadere informatie

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels

Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober :30 uur ds. M.L.W. Karels Liturgie intrededienst op zondag 18 oktober 2015 14:30 uur ds. M.L.W. Karels Psalm 100 (N.B.) 1.Juicht Gode toe, bazuint en zingt. Treedt nader tot gij Hem omringt, gij aard' alom, zijn rijksdomein, zult

Nadere informatie

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft

Bemoediging V Onze hulp in de naam van de Eeuwige A Die hemel en aarde gemaakt heeft De klok luidt Orgelspel en verstilling Aanvang met NLB 275 VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Heer, onze Heer, hoe zijt Gij aanwezig 1. 2. Koor 3. 4. Koor 5. Ontsteken van de kaarsen Stilte

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi

Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Liturgie voor de dienst op 21 april 2019 in de Ichthuskerk in Tholen waarin openbare geloofsbelijdenis wordt afgelegd door Bob van den Berg, Naomi Groeneveld en Daniël Quist 0 Voorganger: Ds. Peter Broere

Nadere informatie

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden

Welkom in de Menorah. : dhr. F. Wijngaarden Welkom in de Menorah Voorganger Ouderling v. dienst Lector Organist : ds. A.H. Boschma : dhr. A. Koster : dhr. F. Wijngaarden : dhr. P. de Jong Lied voor de dienst 533: 1 a, 2, 3, 4, 5, 6 Lied voor de

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 in de Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, 3 Wij zingen samen van uw gloria, wees ons nabij, kijk speurend naar ons

Nadere informatie

Een herder kijkt verder kerstmusical

Een herder kijkt verder kerstmusical Kerstmorgen 25 december 2014 in Finsterwolde Een herder kijkt verder kerstmusical organist: dhr. W. Eelsing voorganger: Ds. W. Jöhlinger ORGELSPEL MEDEDELINGEN VAN DE KERKENRAAD STIL GEBED (tegelijk met

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT. Pasen 27 maart 2016

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT. Pasen 27 maart 2016 PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Pasen 27 maart 2016 voorganger: ds. Klaas Vos organist: mw. Gertie van Elsäcker m.m.v. de cantorij o.l.v. dhr. Karel Smagge VOOR DE DIENST we bereiden ons in stilte

Nadere informatie

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug

Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Welkom in de avonddienst van 1 e Paasdag zondag 16 april 2017 Voorganger : ds. Bertine van de Weg Organist : Ineke ten Brug Ouderling van dienst : Gerhard Nijhoff Thema : Wie zoek je? We zingen : Joh.

Nadere informatie

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah

Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Dienst van Schrift en Tafel Zondag 18 november 2018 Menorah Lied voor de dienst: Lied 274. 2 Ontferm u God, kyrie eleïson, wees ons nabij, kijk speurend naar ons om, kom met uw vrede, uw barmhartigheid,

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A.

ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal. Voorganger: Ds. J.A. ORDE VAN DIENST Zondag 8 november 2015, 9.30 uur. Kerkelijk Centrum Het Anker. Viering Heilig Avondmaal Voorganger: Ds. J.A. Antonides De Paaskaars brandt Lied voor de dienst: 577 geheel Welkom, afkondigingen.

Nadere informatie