Ontdek het Israël van toen en nu.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontdek het Israël van toen en nu."

Transcriptie

1 12 / / 0 5 / Reis door het Israël van 12 / / 0 5 / T E L I S R A E LT R AV E L. N L

2 Tijdens deze reis nemen we u mee door de geschiedenis van Israël. Het land van de Bijbel. Het land van het geloof. Het Heilige Land. Natuurlijk is het veel meer dan een gewone vakantie. Het is een hele mooie kans om met elkaar de mensen, plaatsen en gebeurtenissen uit de Bijbel met onze eigen ogen te zien. Een unieke kans om het land van de Bijbel te ervaren en ons zo samen te verdiepen in het geloof. Een ervaring die een leven lang meegaat. Uiteraard bezoeken we plaatsen die u gezien moet hebben zoals de Berg van de Zaligsprekingen, Kapernaum en Tabgha. We bezoeken de oude stad van Jeruzalem en wandelen de Via Dolorosa. We maken het begin van de Shabbat bij de Klaagmuur mee. We gaan naar Ein Gedi National Park, bezoeken de berg Massada en we zullen drijven in de Dode Zee. HOOGTEPUNTEN: Silo / Elon Moreh / de berg Gerizim / Nazareth / Meer van Tiberias / Berg van de Zaligsprekingen / Tabgha / Kapernaum / Bethsaida / Beth Shean / Qasr Al Yahud / Jeruzalem / Ein Gedi National Park / Massada / Dode Zee / Askalon / Old Jaffa. BIJZONDERE BEZOEKEN: Overnachting in kibboets Ariel / Boottocht over het Meer van Galilea in een zogeheten Jesus Boat / Het meemaken van het begin van Shabbat bij de Klaagmuur / een dienst bij Ben Zvi in de Jaffa straat / een dienst in de Schotse Kerk in Jeruzalem / Overnachting in bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim (één grote tent voor de hele groep) / een ontmoeting met Christen Arabieren vlakbij Askalon

3 Dag 1 DINSDAG 12/05/2020 Amsterdam Tel Aviv Ariel (D) Vanaf Schiphol vliegen we met EL AL Airlines naar Tel Aviv. Vertrek om uur met vlucht LY338. Aankomst Tel Aviv om uur. Na aankomst op de luchthaven worden we opgewacht door onze gids en rijden we richting het noorden naar Eshel HaShorom in Ariel. Dit is het enige Joods-Israëlische hotel, gelegen in het hart van Samaria. Na het diner brengen we een bezoek aan de Bijbelse landschapstuin. De tuin bevindt zich in het hart van het land waar de Bijbelse verhalen uit de boeken van Jozua en Samuel plaatsvonden. Tijdens een bezoek aan de tuin richten we ons op de historische gebeurtenissen die in dit gebied hebben plaatsgevonden. Dag 2 WOENSDAG 13/05/2020 Ariel Silo Elon Moreh berg Gerizim Nazareth Shaar Hagolan (O,D) Vanuit Ariel rijden we naar Silo, de eerste hoofdstad van Israël. We lezen al in Jozua 1 over Silo, als de plaats waar de tabernakel stond. Silo is tevens de plaats van Eli en Samuel. We zien de maquette van de tabernakel. Vervolgens bezoeken we Elon Moreh, een orthodoxjoodse Israëlische nederzetting, gelegen in het bestuurlijke gebied van Judea en Samaria op de Westelijke Jordaanoever. De geschiedenis van deze moderne nederzetting begon in de jaren 70. Een groep van tientallen families genaamd Garin Elon Moreh wilden een nederzetting in Sichem stichten. Acht keer probeerden ze een stuk land te kiezen om zich te vestigen, maar de Israëlische regering voorkwam deze pogingen. Na veel strijd geleverd te hebben, konden ze zich op deze plaats vestigen. Vanaf Elon Moreh kunnen we bijna over het hele land uitkijken. Het is tevens de plaats van de terebint van Moreh, de plek waar Abraham moet hebben gestaan toen God hem zei dat hij om zich heen moest kijken, want al dat land zou Hij aan zijn nakomelingen geven. Vervolgens gaan we naar de berg Gerizim, welke is gelegen in Samaria en een hoogte van 881 meter bereikt. Hier werden de zegeningen van Israël uitgesproken. In Nazareth, één van de belangrijkste heilige plaatsen van het christendom; Maria ontving hier de boodschap van de komst van Jezus, brengen een bezoek aan de Aankondigingsbasiliek. De Basiliek van de Maria Boodschap werd volgens de overlevering gebouwd boven het huis van de Heilige Familie. In de kapel staan twee zuilen, waarvan men zegt dat het de plaats van Gabriel en Maria markeert. We rijden naar kibboets Shaar Hagolan, gelegen vlakbij het Meer van Tiberias. Diner en overnachting in Shaar Hagolan.

4 Dag 3 DONDERDAG 14/05/2020 kibboets Shaar Hagolan - Meer van Galilea Shaar Hagolan (O,D) Vandaag brengen we een bezoek aan bekende plaatsen rondom het Meer van Galilea. Vanmorgen gaan we naar de berg van de Zaligsprekingen, de plaats waar Jezus de Bergrede uitsprak. Vanaf hier hebben we een prachtig uitzicht over het Meer van Galilea. Vervolgens wandelen we door de velden naar het aan het meer gelegen Tabgha en de tuin van de zeven bronnen. Hier vond volgens de bijbel de wonderbaarlijke spijziging plaats (Lukas 9:10-17). Hierna bezoeken we Kapernaum. Deze stad was het middelpunt van de prediking van Jezus in Galilea. Jezus verbleef hier lange tijd, genas de zieken, predikte in de synagoge en verrichtte er wonderen (Mattheüs 4:13, 9:1). We houden hier met elkaar een korte overdenking. Bethsaïda betekent ook wel huis van visserij. De apostelen Andreas, Petrus en Filippus waren afkomstig uit Bethsaïda. Vervolgens maken we een boottocht in een zogeheten Jesus Boat over het Meer van Galilea. Diner en overnachting in kibboets Shaar Hagolan. Dag 4 VRIJDAG 15/05/2020 Kibboets Shaar Hagolan Banias Katzrin berg Bental kibboets Shaar Hagolan (O,D) Na het ontbijt rijden we naar het noorden van Israël om een bezoek te brengen aan de Banias. We wandelen in dit natuurgebied en komen bij de bronnen van de rivier de Jordaan. De Banias, is een dichtbegroeid gebied waar het water uit de grond opborrelt en uiteindelijk mede de Jordaan gaat vormen. Hierna gaan we naar Ben Tal, een vulkanische natuurgebied, gelegen op de Golan, vlakbij de grens met Syrië. Als laatste bezoeken we de synagoge in Katzrin. Diner en overnachting in kibboets Shaar Hagolan. Dag 5 ZATERDAG 16/05/2020 kibboets Shaar Hagolan Qasr Al Yahud - Yad Vashem Jeruzalem (O,D) Na een vroeg ontbijt rijden we richting het zuiden naar Qasr El Yahud, gelegen in de buurt van Jericho. Het is de doopplaats waar Johannes de Doper, Jezus en vele anderen doopte! Hiervandaan rijden we naar Jeruzalem, waar we de middag ter vrije besteding hebben. Wandel door de oude stad en bezoek de oude soek met zijn smalle straatjes en kleurrijke kraampjes. Aan het einde van de middag gaan we naar de bekende Klaagmuur in Jeruzalem, waar we tijdens einde van de Shabbat een uitleg krijgen over de gebruiken op Shabbat. Diner en overnachting in Hotel HolyLand in Jeruzalem.

5 Dag 6 ZONDAG 17/05/2020 Jeruzalem (O,D) Vanmorgen maken we een dienst mee van Ben Zvi, voorganger van de Bat Zion gemeente in Jeruzalem. Terwijl Ben Zvi in het Jiddisch preekt, zal zijn echtgenote Mirjam voor een simulante vertaling in het Nederlands zorgen. s Middags hebben we indien mogelijk een eigen dienst in de Schotse Kerk. We hebben vandaag geen bus tot onze beschikking. Vanuit ons hotel zullen we wandelen. Diner en overnachting in Hotel HolyLand in Jeruzalem. Dag 7 MAANDAG 18/05/2020 Jeruzalem (O,D) In Jeruzalem brengen we een bezoek aan de Graftuin, de plaats waar Jezus is begraven. We gaan met de bus naar de Olijfberg. We dalen te voet af naar de ommuurde stad Jeruzalem. Tijdens deze wandeling komen we langs het kerkje Dominus Flevit. Grote delen van de hellingen zijn sinds eeuwen bedekt met joodse begraafplaatsen. Aan de voet van de berg bezoeken we de hof van Gethsemane, waar Jezus bad en door Judas werd verraden. We lopen onder de Stefanuspoort of Leeuwenpoort door, die ons toegang verschaft tot de Via Dolorosa (lijdensweg of Kruisweg). Vervolgens komen we langs Bethesda (Johannes 5) en de St. Anna Kerk. Even verder loopt de Via Dolorosa onder een boogspanning door, de Ecce-homo boog. Op deze plaats zou Pilatus het ecce homo ofwel Zie de Mens hebben uitgesproken. De Via Dolorosa eindigt bij de Heilige Grafkerk. Hierna bezoeken we het indrukwekkende Holocaust memorial Yad Vashem zullen bezoeken. Yad Vashem bestaat uit een verzameling monumenten die de Holocaust in herinnering houden. Zo ziet u de Laan der Rechtschapene waarlangs bomen staan die geplant zijn door en voor mensen die in de oorlog hun leven hebben gewaagd om Joden in veiligheid te brengen. In de Hall of Remembrance zijn in de vloer de namen gegrift van de grootste vernietigingskampen, we zien diverse werken van kunstenaars en het aangrijpende monument waar de anderhalf miljoen kinderen die zijn omgebracht worden herdacht. Diner en overnachting in Hotel HolyLand in Jeruzalem. s Avonds maken we een lichtshow mee in Davids Citadel.

6 Dag 8 DINSDAG 19/05/2020 Jeruzalem Ein Gedi N.P. Massada Dode Zee Kfar Hanokdim (O,D) We bezoeken het Ein Gedi Nationaal park. We zullen wandelen in de kloof van Ein Gedi, deze bevat de historische en archeologische overblijfselen van haar eerste bewoners, die deze magische plaats meer dan 5000 jaar geleden ontdekten. Ook diende het door de eeuwen heen als mijlpaal in de geschiedenis van het joodse volk. David nam zijn toevlucht in Ein Gedi toen hij werd vervolgd door koning Saul, en rebellen vluchtten er heen vanuit Jeruzalem. Er werden kostbare dadelpruimolie en zeldzame parfums geproduceerd, en er werden tempels en synagogen opgericht om de joodse invloed in het gebied te versterken. We vertrekken richting de rotsvesting Massada, het indrukwekkende buitenverblijf van Koning Herodes de Grote, waar in de tweede eeuw de laatste joodse vrijheidsstrijders tegen de Romeinse overheerser standhielden. De oorspronkelijke toegang tot de berg was het zogenaamde slangenpad wij nemen echter de kabelbaan. Na deze indrukwekkende bezoeken heeft u de gelegenheid om te drijven in de Dode Zee, het diepste punt op aarde. We zullen drijven bij Ein Bokek. Hierna rijden we naar het bedoeïenenkamp Kfar Hanokdim. Diner en overnachting in Kfar Hanokdim. U overnacht met zijn allen in één grote bedoeïenentent. Dag 9 WOENSDAG 20/05/2020 Kfar Hanokdim Askalon Tel Aviv (O,D) Na een echt bedoeïenenontbijt maken we een korte rit op een kameel door de woestijn. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Inloophuis in Dimona. Hier ontmoeten we Albert en Esther Knoester. We hebben een ontmoeting met iemand van de organisatie Hands of Mercy in Sderot. Deze Israëlische hulporganisatie biedt steun aan mensen die lijden onder de tragische gevolgen van terreur, geweld en oorlog. Hierna rijden we naar Old Jaffa, de oudste havenstad van de wereld. De stad was 4000 jaar geleden reeds bewoond, een wandeling door de oude straatjes is een aanrader. Tevens kunt u wandelen over de boulevard of heel even luieren aan het strand. Koning Salomo liet via deze haven cederhout aanvoeren voor de bouw van de tempel in Jeruzalem. Het is tevens de haven vanwaar Jonas wegvoer voordat hij werd opgeslokt door een walvis. De blikvanger van de oude stad is de klokkentoren op het Kikar Ha Hagana-plein. Diner en overnachting in Hotel Ruth Daniel in Tel Aviv.

7 Dag / / 0 5 / DONDERDAG 21/05/2020 Tel Aviv Amsterdam (O) Vanmorgen hebben we een laat ontbijt. Vanuit uw hotel kunt u wandelen over de boulevard of heel even luieren aan het strand. Koning Salomo liet via deze haven cederhout aanvoeren voor de bouw van de tempel in Jeruzalem. Het is tevens de haven vanwaar Jonas wegvoer voordat hij werd opgeslokt door een walvis. De blikvanger van de oude stad is de klokkentoren op het Kikar Ha Hagana-plein. Rond uur hebben we een transfer naar de luchthaven Ben Gurion. We vliegen met EL Al Airlines vlucht LY339 om uur naar Amsterdam. Aankomst Amsterdam om uur. Inschrijving en voorwaarden Inbegrepen in de reissom: Dag 4: bezoek aan de Banias National Park Vlucht: Amsterdam - Tel Aviv Amsterdam per EL AL Airlines Dag 4: bezoek aan de berg Ben Tal Luchthavenbelastingen 100,- en tax 54,- per * Dag 4: bezoek aan de synagoge in Katzrin Accommodaties zoals genoemd of gelijkwaardig Dag 5: bezoek aan de doopplaats Qasr El Yahud Assistentie op de luchthaven Dag 5: bezoek aan de Klaagmuur voor meemaken van einde Shabbat Verzorging op basis van halfpension (ontbijt en diner) met gids Vervoer per airconditioned touringcar gedurende 8 dagen Dag 6: dienst met Ben Zvi van de Bat Zion gemeente in Jeruzalem Transfer van hotel in Tel Aviv naar Ben Gurion Airport Dag 6: dienst in de Schotse kerk Dag 7: bezoek aan de Graftuin Genoemde ontmoetingen Dag 7: met de bus naar de Olijfberg voor bezoeken: Dominus Flevit, hof Nederlands sprekende reisbegeleider van Gethsemane, Bethesda, Nederlands sprekende gids in Israël gedurende 9 dagen St. Anna Kerk, Via Dolorosa, Kerk van het Heilige Graf Alle entreegelden conform het programma Dag 7: Bezoek aan het Holocaust memorial Yad Vashem Dag 1: bezoek aan de Bijbelse landschapstuin Dag 8: Bezoek aan het Ein Gedi National Park Dag 2: in Silo bezoeken we de maquette van de tabernakel Dag 8: bezoek aan de rotsvesting Massada Dag 2: begeleid bezoek aan Elon Moreh, een orthodox-joodse Dag 8: drijven in de Dode Zee bij Ein Bokek (met faciliteiten) Israëlische nederzetting Dag 9: korte rit op een kameel vanaf Kfar Hanokdim Dag 2: Bezoek aan de berg Gerizim Dag 9: bezoek aan het Inloophuis in Dimona. Hier ontmoeten we Dag 2: Bezoek aan de Basiliek van de Maria Boodschap in Nazareth Albert en Esther Knoester Dag 3: Bezoek aan de berg van de Zaligsprekingen Dag 9: een ontmoeting met iemand van de organisatie Hands of Mercy Dag 3: wandeling door de velden naar Tabgha in Sderot Dag 3: Bezoek aan de tuin van de zeven bronnen in Tabgha Dag 9: bezoek aan de havenstad Old Jaffa Dag 3: bezoek aan de synagoge in Kapernaum Dag 3: bezoek aan het huis van de visserij Bethsaïda Dag 3: boottocht in een zogeheten Jesus Boat over het Meer van Galilea * Wordt op uiterlijk de 21e dag voor vertrek verrekend tegen de dan geldende kosten. T E L I S R A E LT R AV E L. N L

8 12 / / 0 5 / Niet inbegrepen in de reissom: Niet genoemde maaltijden en drankjes tijdens de maaltijden Eventuele brandstoftoeslag Fooiengeld ca. 55,- p.p. voor de hele reis (fooi aan gids, chauffeur en hotels) Giften tijdens ontmoetingen op dag 9 Persoonlijke uitgaven Reis- en annuleringsverzekering Bijdrage Calamiteitenfonds 2,50 per boeking Bijdrage GGTO 15,- per boeking Hotels of gelijkwaardig: Eshel HaShomron Ariel Kibboets Shaar Hagolan Meer van Tiberias Hotel Holyland East Jeruzalem Kfar Hanokdim Arad Hotel Ruth Daniel Tel Aviv Airline en vluchten: Vluchten die door El Al Airlines worden uitgevoerd: LY338 vertrek vanuit Amsterdam om 11:35 uur aankomst Tel Aviv om 17:10 uur LY339 vertrek vanuit Tel Aviv om 16:15 uur aankomst Amsterdam om 20:25 uur. Gidsen: In Israël zal er een Nederlands sprekende gids worden ingezet gedurende 9 dagen. Reissom: De reissom: 1.995,- per persoon De eenpersoonskamertoeslag bedraagt 665,- Minimum aantal deelnemers: 25 Maximum aantal deelnemers: 35 T E L I S R A E LT R AV E L. N L

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: en de Palestijnse gebieden REISPERIODE: DINSDAG 06 MEI T/M DONDERDAG 15 MEI 2014 Israël en de Palestijnse gebieden 10-daagse groepsrondreis Tijdens deze rondreis zullen we

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 10-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: REISPERIODE: en de Palestijnse gebieden DINSDAG 09 APRIL T/M DONDERDAG 18 APRIL 2013 Israël en de Palestijnse gebieden 10-daagse groepsrondreis Tijdens deze rondreis zullen

Nadere informatie

11-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR:

11-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: 11-DAAGSE GROEPSRONDREIS NAAR: REISPERIODE: en de Palestijnse gebieden MAANDAG 09 NOVEMBER T/M DONDERDAG 19 NOVEMBER 2015 Israël en de Palestijnse gebieden 11-daagse groepsrondreis Een bijzondere reis

Nadere informatie

Dag 3 Zondag 15 maart 2020 Rustdag in Jeruzalem Dag 4 Maandag 16 maart 2020 Klaagmuur Knesseth Yad Vashem Efratha

Dag 3 Zondag 15 maart 2020 Rustdag in Jeruzalem Dag 4 Maandag 16 maart 2020 Klaagmuur Knesseth Yad Vashem Efratha Dagprogramma gemeenterondreis Israël Speciaal vanuit de Hersteld Hervormde Kerk Veenendaal is deze unieke gemeenterondreis samengesteld die D.V. 13 maart 2020 zal aanvangen. Een prachtige reis waarbij

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 9 - daagse jongerenreis T E L I S R A E LT R AV E L. N L Israël en de Palestijnse gebieden, een niet alledaagse vakantiebestemming met een turbulente geschiedenis, fantastische natuur en een kleurrijk

Nadere informatie

Belangrijk: U kunt zich tot uiterlijk 1 januari voor de reis opgeven (dit in verband met de koop van het aantal vliegtuigstoelen)

Belangrijk: U kunt zich tot uiterlijk 1 januari voor de reis opgeven (dit in verband met de koop van het aantal vliegtuigstoelen) Gemeentereis Israël Van DV 3 12 april 2018 zal er een gemeentereis naar Israël plaatsvinden. Deze staat onder leiding van dominee en mevrouw Donken. Op dinsdag 31 oktober vond een eerste bijeenkomst plaats

Nadere informatie

Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020

Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020 Israëlreis Gemeente Nieuwpoort 27 april t/m 4 mei 2020 Vertrek april 2020 Dag 1 Maandag 27 april Vertrek van Amsterdam naar Ben Gurion, Israël. Onze Nederlandstalige gids staat op ons te wachten en vanaf

Nadere informatie

Dagprogramma gemeentereis Israël Hervormde Gemeente Veen

Dagprogramma gemeentereis Israël Hervormde Gemeente Veen Dagprogramma gemeentereis Israël Hervormde Gemeente Veen In 2019 hoopt de Hervormde Gemeente Veen o.l.v. Nico van Vliet opnieuw een bijzondere reis door het Beloofde Land te maken. We beginnen in het noorden

Nadere informatie

Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen WELKOM

Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen WELKOM Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen WELKOM op deze informatiebijeenkomst over uw 8-daagse rondreis door het Heilig Land Bedevaarten Inspiratiereizen Belevingsreizen Programma Welkom Informatie

Nadere informatie

Met het Shaare Zedek koor naar Israël Gaat u ook mee?

Met het Shaare Zedek koor naar Israël Gaat u ook mee? Met het Shaare Zedek koor naar Israël Gaat u ook mee? D.V. 28 april t/m 7 mei 2020 organiseert het Shaare Zedek Koor een 10-daagse jubileum reis naar het Bijbelse Israël Het belooft een prachtige en unieke

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. Denkers doeners en genieters 11 / 0 5 2 3 / 0 5 / 2 0 2 0 T E L I S R A E LT R AV E L. N L We zullen een mooie 13 daagse rondreis door Israël gaan maken, waarbij we van de krijtsteenrotsen van Rosh Hanikra

Nadere informatie

Jerusalem Today Reizen maakt Israëlreizen geweldig Confidence in travelling and touring to Israël

Jerusalem Today Reizen maakt Israëlreizen geweldig Confidence in travelling and touring to Israël Reisnr. 2016-09 9 mei 18 mei 2016 10 dagen Reisleider: Dick en Mary Wolbers Gidse: mrs. Danielle Waarom Israël, een fantastisch land Reizen met Today reizen is genieten van het beste van Israël. We verblijven

Nadere informatie

Israël. sing in. zingen met Arjan Breukhoven en Gerwin van der Plaats. exclusieve zang reis. 4 t/m 11 maart zingen op de.

Israël. sing in. zingen met Arjan Breukhoven en Gerwin van der Plaats. exclusieve zang reis. 4 t/m 11 maart zingen op de. exclusieve zang reis 4 t/m 11 maart 2019 sing in zingen op de mooiste locaties excursies naar Bijbelse plaatsen zingen en Gerwin van der Plaats sing in ISRAëL - dit moet je gezien hebben In het voorjaar

Nadere informatie

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Zicht op Jeruzalem Via Dolorosa Waterval Ein Gedi 9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Deze mooie rondreis door Israël voert ons naar de bekende Bijbelse plaatsen. We bezoeken onder andere

Nadere informatie

Inspiratie - reis. de navolging van Christus

Inspiratie - reis. de navolging van Christus Inspiratie - reis de navolging van Christus -in de voetsporen van Jezus- 10 daagse reis van 18 tot 27 oktober 2018 De Moderne Devotie is een kostbaar stuk religieus en cultureel erfgoed van Noord West

Nadere informatie

12-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR:

12-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: 12-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: REISPERIODE: Israël en de Palestijnse gebieden VRIJDAG 01 MEI T/M DINSDAG 12 MEI 2015 Israël en de Palestijnse gebieden 12-daagse rondreis met uniek programma! Van vrijdag

Nadere informatie

Harel Israel. Harel Israel. Het Discipelenpad

Harel Israel. Harel Israel. Het Discipelenpad Het Discipelenpad Reisschema Data Heenreis: zondag, 12 april 2015 Retour: donderdag, 23 april 2015 Luchtvaartmaatschappij El Al Israel Airlines Vluchten Amsterdam Tel Aviv, 11.15 16.50 uur, vluchtnummer

Nadere informatie

Israelreis 2014 met ds. Willem Smouter

Israelreis 2014 met ds. Willem Smouter Israelreis 2014 met ds. Willem Smouter 31 maart tot 10 april 2014 Apeldoorn, september 2013 Met veel plezier kan ik de opzet bekend maken van de volgende reis. Het was een uitdaging om na 2012 een heel

Nadere informatie

Unieke jubileum. Israël - reis. t.g.v. het 25 jarig bestaan van het DRENTS JEUGD ORKEST

Unieke jubileum. Israël - reis. t.g.v. het 25 jarig bestaan van het DRENTS JEUGD ORKEST Unieke jubileum Israël - reis t.g.v. het 25 jarig bestaan van het DRENTS JEUGD ORKEST In 2006 maakte het Drents Jeugd Orkest een succesvolle tournee naar Israël. Op uitnodiging van de Israëlische ambassadeur

Nadere informatie

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018

9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Zicht op Jeruzalem Via Dolorosa Waterval Ein Gedi 9-daagse rondreis Israël van 30 april t/m 8 mei 2018 Deze mooie rondreis door Israël voert ons naar de bekende Bijbelse plaatsen. We bezoeken onder andere

Nadere informatie

Programma. 20:00 Rol Commissie Vorming & Toerusting - Job van Dijken. 20:10 Kwartiermakers - Willem de Jager. 20:20 Bijbelse thema s - Ronald Heins

Programma. 20:00 Rol Commissie Vorming & Toerusting - Job van Dijken. 20:10 Kwartiermakers - Willem de Jager. 20:20 Bijbelse thema s - Ronald Heins WELKOM Programma 20:00 Rol Commissie Vorming & Toerusting - Job van Dijken 20:10 Kwartiermakers - Willem de Jager 20:20 Bijbelse thema s - Ronald Heins 20:30 De Pelgrimstocht (Makor Reizen) - Jaap Heester

Nadere informatie

10-daagse verdiepingsreis naar Israël van 9 april t/m 18 april 2019

10-daagse verdiepingsreis naar Israël van 9 april t/m 18 april 2019 Jeruzalem Orthodoxe joden lezen Thora Boot op meer 10-daagse verdiepingsreis naar Israël van 9 april t/m 18 april 2019 Het Reformatorisch Dagblad organiseert een boeiende verdiepingsreis naar Israël met

Nadere informatie

REÜNIE ISRAËLREIS mei 2016

REÜNIE ISRAËLREIS mei 2016 REÜNIE ISRAËLREIS 02 13 mei 2016 INHOUD De Israëlreis in vogelvlucht: De bezochte plaatsen Foto s Lessen uit het Woord DAG 1 Vertrek vanaf Schiphol Aankomst in Tel-Aviv Overnachting in Netanya Dag 1 02

Nadere informatie

Gemeentereis SIONSKERK

Gemeentereis SIONSKERK Gemeentereis SIONSKERK 10 daagse rondreis Israel van 3 tot 12 april 2018 Van 3 tot en met 12 april 2018 wordt er opnieuw een reis naar Israel georganiseerd. Deze keer reizen we niet alleen noordelijk maar

Nadere informatie

Israël. Van 31 oktober tot 8 november 2017

Israël. Van 31 oktober tot 8 november 2017 Israël Van 31 oktober tot 8 november 2017 Israël speelt al duizenden jaren een enorme rol in de wereldgeschiedenis. Van Koning David, het beloofde land voor de Joden, de bezetting door de Romeinen en de

Nadere informatie

een unieke 13 daagse Israëlreis

een unieke 13 daagse Israëlreis Burgtours organiseert in samenwerking met de CGO en het Deputaatschap voor Israël een unieke 13 daagse Israëlreis van 25 april tot en met 7 mei. Reisleiding: J.H. Mauritz en J.J. de Jong. Medewerking verlenen

Nadere informatie

Israël/Palestina september Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt.

Israël/Palestina september Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt. Israël/Palestina 2019 7 16 september 2019 Programma (dd. januari 2019) Details kunnen nog wijzigen indien dit organisatorisch nodig blijkt. Zaterdag 7 september 2019 7.00 uur Iedereen aanwezig op de luchthaven

Nadere informatie

Tour-nr. 2015-05, 10 days, 21 juli 30 juli 2015 Jongerenreis Isreality Watching

Tour-nr. 2015-05, 10 days, 21 juli 30 juli 2015 Jongerenreis Isreality Watching 1 Tour-nr. 2015-05, 10 days, 21 juli 30 juli 2015 Jongerenreis Isreality Watching Dag 1. Aankomst op de luchthaven Tel Aviv/Ben Gurion Meer Galilea Dag 2. Carmel: Muhraka Nazareth Village - Capernaum Tabgha

Nadere informatie

Reisverslag Israëlreis Evangelisch College, 14 23 februari 2014 Reisleider : Paul van Hooidonk Gids : Erik Gezels Chauffeur : Yusef

Reisverslag Israëlreis Evangelisch College, 14 23 februari 2014 Reisleider : Paul van Hooidonk Gids : Erik Gezels Chauffeur : Yusef Reisverslag Israëlreis Evangelisch College, 14 23 februari 2014 Reisleider : Paul van Hooidonk Gids : Erik Gezels Chauffeur : Yusef Met 25 deelnemers zijn we naar Israël gereisd met El Al. Onder de deelnemers

Nadere informatie

Bij thuiskomst hebben wij tegen elkaar gezegd: we willen zeker nog eens terug. D.V.

Bij thuiskomst hebben wij tegen elkaar gezegd: we willen zeker nog eens terug. D.V. Wageningen, september 2017 Beste mensen, In de meivakantie van 2017 hebben wij deelgenomen aan een reis naar Israël, georganiseerd door Idoed-reizen uit Doetinchem. Deze reis was voor ons onvergetelijk.

Nadere informatie

PROGRAMMA VOOR DE REIS NAAR JORDANIË EN ISRAËL IN BIJBELSE VOETSPOREN

PROGRAMMA VOOR DE REIS NAAR JORDANIË EN ISRAËL IN BIJBELSE VOETSPOREN PROGRAMMA VOOR DE REIS NAAR JORDANIË EN ISRAËL IN BIJBELSE VOETSPOREN Bestemming : Jordanië / Israël Reisnummer : 0200H Reisleiding : Ton van van der Wekken en Andries Peterson Vertrekdatum : 24 oktober

Nadere informatie

Ontdek Israël. Rondreis door het Bijbelse land Woensdag vrijdag

Ontdek Israël. Rondreis door het Bijbelse land Woensdag vrijdag Ontdek Israël Rondreis door het Bijbelse land Woensdag 19.04.2017 vrijdag 28.04.2017 Tijdens deze rondreis door het Bijbelse land, leert u de vele facetten van dit indrukwekkende land kennen. Het bezoek

Nadere informatie

Israël 2014 31 oktober t/m 9 november

Israël 2014 31 oktober t/m 9 november Uiterlijk aanmelden voor 26 juli Studiereis Persoonlijk Leiderschap Israël 2014 31 oktober t/m 9 november Een inspirerende studiereis Leiderschap gaat over het uitoefenen van invloed. Dat begint bij jezelf.

Nadere informatie

Voorgoed verbonden met wie en waarom?

Voorgoed verbonden met wie en waarom? Voorgoed verbonden met wie en waarom? Studiereis naar Israël voor predikanten en theologisch geïnteresseerden Voorgoed verbonden. Met die titel legt de brochure van deputaten Kerk en Israël uit waarom

Nadere informatie

ISRAEL ISRAËL. Weerklank in Jeruzalem! Unieke zang- en orgelreis.

ISRAEL ISRAËL. Weerklank in Jeruzalem! Unieke zang- en orgelreis. ISRAËL Weerklank in Jeruzalem! Unieke zang- en orgelreis. Israël is een bijzonder en veelzijdig vakantieland aan de rand van het Midden-Oosten. Het is het land van woestijnen en besneeuwde bergtoppen,

Nadere informatie

Harel Israel. Westerkerk Veenendaal. Israël & Jordanië

Harel Israel. Westerkerk Veenendaal. Israël & Jordanië Westerkerk Veenendaal Israël & Jordanië Reisschema Data Heenreis: maandag, 25 april 2016 Retour: donderdag, 5 mei 2016 Luchtvaartmaatschappij El Al Israel Airlines* Vluchten Amsterdam Tel Aviv, 11.15 16.50

Nadere informatie

12-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR:

12-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: 12-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: ISRAËL EN JORDANIË REISPERIODE: Donderdag 4 oktober t/m maandag 15 oktober 2018 Israël en Jordanië 12-daagse gemeentereis naar Israël en Jordanië een belevingsreis van religie,

Nadere informatie

Israël/Palestina 2015 programma 7 16 september 2015

Israël/Palestina 2015 programma 7 16 september 2015 Israël/Palestina 2015 programma 7 16 september 2015 Maandag 7 september 2015 7.00 uur Iedereen aanwezig op de luchthaven. We spreken af in de vertrekhal, ter hoogte van de Starbucks. Iedereen voorziet

Nadere informatie

Israël is als volk en land voortdurend in het nieuws

Israël is als volk en land voortdurend in het nieuws 1 Israël is als volk en land voortdurend in het nieuws Israël is als volk en land voortdurend in het nieuws. Daar is heel veel negatief gekleurd nieuws bij. Waarom is die strijd er toch en hoe komt het

Nadere informatie

Ga mee op bedevaart naar het Heilig Land

Ga mee op bedevaart naar het Heilig Land Ga mee op bedevaart naar het Heilig Land 22 t/m 31 mei 2015 Nazareth Jeruzalem Bethlehem Meer van Galilea Ontmoet de levende stenen, de plaatselijke Christenen Unieke bedevaart naar Heilig Land Kerk in

Nadere informatie

In de voetsporen van Mozes

In de voetsporen van Mozes In de voetsporen van Mozes Israël & Jordanië 11-daagse rondreis, vertrek D.V. maandag 7 mei 2018 o.l.v. Ds. W.H.T. Moehn Met gemeenteleden naar het Beloofde Land Tijdens deze 10-daagse rondreis door Israël,

Nadere informatie

Reisnr. 2016-06 16 24 okt. 9 - daagse Israëlreis met mogelijke verlenging: 16 27 okt. 12 - daagse Israëlreis

Reisnr. 2016-06 16 24 okt. 9 - daagse Israëlreis met mogelijke verlenging: 16 27 okt. 12 - daagse Israëlreis Tour-nr. 2016-03 Reisnr. 2016-06 16 24 okt. 9 - daagse Israëlreis met mogelijke verlenging: 16 27 okt. 12 - daagse Israëlreis Een Bijbelse geschiedenisreis langs plaatsen en plekken waar de Heere Jezus

Nadere informatie

Rondreis Israël 14 dagen

Rondreis Israël 14 dagen Fly & drive Rondreis Israël 14 dagen Deze klassieke rondreis neemt u mee naar langs verschillende culturele en historische plaatsen in Israël. Bezoek oude opgravingen en watersystemen, geniet van de natuur

Nadere informatie

11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017

11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017 11-DAAGSE GEMEENTEREIS NAAR: Andalusië REISPERIODE: MAANDAG 11 SEPTEMBER T/M DONDERDAG 21 SEPTEMBER2017 Spanje In de voetsporen van Joden, Christenen en Moslims We maken een prachtige rondreis door het

Nadere informatie

14 DAAGSE ISRAËLREIS 2019

14 DAAGSE ISRAËLREIS 2019 14 DAAGSE ISRAËLREIS 2019 PROGRAMMA 28/10 10/11 + STUDIEDAG VOORAF THEMA: LECH LECHA: GA, VOOR U. Langs deze bergen (in de verte) kwam Abram het Land binnen Vooraf: Studiedag over het thema Lech Lecha,

Nadere informatie

(groep. De juiste. andere taal. spreken. zodat de. zodat ze kon maken, aan bouwen. gedronken? b. water. d. wijn. Israëlische volk. d.

(groep. De juiste. andere taal. spreken. zodat de. zodat ze kon maken, aan bouwen. gedronken? b. water. d. wijn. Israëlische volk. d. Bijbelquiz Jeugdclub Burgum (groep 5 6) Deze Bijbelquiz is bedoeld voor kinderen uit de bovenbouw (groep 5 6) van de basisschool. Op het bijgevoegde antwoordenblad kunnen de juiste antwoorden worden ingevuld.

Nadere informatie

jerusalem today REIZEN

jerusalem today REIZEN jerusalem Jerusalem Today brengt Israëlreizen vanuit Bijbels perspectief Loofhuttenreis 20 oktober 31 oktober 2016 reisnr. 2016-07 12 dagen De zegen in Hereeuws: de Birkat HaCohanim Jerusalem Loofhuttenreis

Nadere informatie

GRIEKS PASEN inclusief 3 daagse cruise

GRIEKS PASEN inclusief 3 daagse cruise 7-DAAGSE GROEPSREIS: GRIEKS PASEN inclusief 3 daagse cruise REISPERIODE: WOENSDAG 04/04/2018 T/M DINSDAG 10/04/2018 GRIEKENLAND 7-daagse groepsreis 'BELEEF GRIEKS PASEN Tijdens deze speciale rondreis maakt

Nadere informatie

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst!

Jeruzalem. Veertigdagenkalender Een wandeling over de muren van. Een goede wandeling gewenst! Veertigdagenkalender 2014 Een wandeling over de muren van Jeruzalem Jezus was op een ezel Jeruzalem binnengekomen. Het leek toen of hij de koning was, maar in de dagen daarna zou hij gevangengenomen worden

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene - Delphi Per taxibusje vanuit Genk

Nadere informatie

7-DAAGSE GROEPSREIS: Orthodox Pasen REISPERIODE: inclusief Orthodoxe iconen

7-DAAGSE GROEPSREIS: Orthodox Pasen REISPERIODE: inclusief Orthodoxe iconen 7-DAAGSE GROEPSREIS: Orthodox Pasen inclusief Orthodoxe iconen REISPERIODE: Woensdag 24 april 2019 t/m dinsdag 30 april 2019 GRIEKENLAND 7-daagse groepsreis 'BELEEF ORTHODOX PASEN Tijdens deze speciale

Nadere informatie

Welkom. Leuven, 28 april 2019

Welkom. Leuven, 28 april 2019 Welkom Leuven, 28 april 2019 Welkom voor dé reis van je leven! Programma deze namiddag Kennismaking Rondleiding in het beloofde land Door de ogen van Raf en Jochen Reisprogramma 2019 Informatie George

Nadere informatie

Diaconale werkvakantie. Periode: 31 juli 14 augustus 2019

Diaconale werkvakantie. Periode: 31 juli 14 augustus 2019 Diaconale werkvakantie Periode: 31 juli 14 augustus 2019 Kaart Midden-Oosten Israël ca. 22.000 Km2 Nederland ca. 41.000 km2 Start in Bethlehem. Helpen op het land bij de Tent of Nations (4 nachten - basis

Nadere informatie

jerusalem today REIZEN

jerusalem today REIZEN jerusalem today REIZEN Jerusalem Today brengt Israëlreizen vanuit Bijbels perspectief 12-daagse Bijbelse reis in het Heilige Land Reisnr. 2017-03 21 april 2 mei 2017 Een Bijbelse geschiedenisreis langs

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Rooster Godsdienstonderwijs groep 6/

Rooster Godsdienstonderwijs groep 6/ Rooster Godsdienstonderwijs groep 6/7 2017-2018 35 36 37 38 39 40 Horen Maandag Catechismus 63 vers 3 Horen naar Gods stem 1 Samuël 3: 1-21 Woensdag Horen en geloven Johannes 4: 43-54 Donderdag Horen en

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT IN HET HEILIG LAND Spirituele leiding: E.P. Francis Goossens, sm Historisch-culturele gids: Daniel van Steenberghe

PELGRIMSTOCHT IN HET HEILIG LAND Spirituele leiding: E.P. Francis Goossens, sm Historisch-culturele gids: Daniel van Steenberghe ORDRE EQUESTRE DU SAINT-SEPULCRE DE JERUSALEM RIDDERORDE VAN HET HEILIG GRAF VAN JERUZALEM LIEUTENANCE DE BELGIQUE Parvis de la Basilique, 1 1083 Bruxelles LANDSCOMMANDERIJ BELGIË Basiliekvoorplein, 1

Nadere informatie

Psalm- en Bijbelrooster groep 2 Rooster cursusjaar

Psalm- en Bijbelrooster groep 2 Rooster cursusjaar Psalm- en Bijbelrooster groep 2 Rooster cursusjaar 2014-2015 Wk 37 Simson is een sterke held :1 De tabernakel 1 Exodus 25-27 Simsons huwelijk Richteren 14 Simsons overwinningen Richteren 15 Wk 38 Simson

Nadere informatie

14-daagse reis door het land van de Bijbel

14-daagse reis door het land van de Bijbel jerusalem today REIZEN Jerusalem Today brengt Israëlreizen vanuit Bijbels perspectief 14-daagse reis door het land van de Bijbel Reisnr. 2017-04 25 april 8 mei 2017 De Bijbelse geschiedenis gaat nog sterker

Nadere informatie

jerusalem today REIZEN

jerusalem today REIZEN jerusalem today REIZEN Jerusalem Today brengt Israëlreizen vanuit Bijbels perspectief 12-daagse Israëlreis Golan Hoogte - Galilea - Samaria - Jerusalem - Negev 2 mei - 13 mei 2016 BELEEF Israël met Johan

Nadere informatie

Unieke koorreizen 70 jaar Israël

Unieke koorreizen 70 jaar Israël Unieke koorreizen 70 jaar Israël met o.a. felicitatieconcert in de Knesset D.V. oktober 2018 n a v d i e h n o o h c n s e e w u o D h c s n a a l i e Zi jn H piano meditatie dirigent panfluit Met medewerking

Nadere informatie

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8

DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 STUDIONLINE DomineeOnline.org Jrg. 1, nr. 8 Mattheüs 4:12-25 Vooraf We zijn aangekomen in het Nieuwe Testament. De Israëlieten die uit de ballingschap teruggekomen waren in het land Kanaän hebben met veel

Nadere informatie

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4

Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4. Dag 1. Dag 2. Dag 3. Dag 4 HOOFDSTUK 1 SAMUËL HOOFDSTUK 2 SAUL HOOFDSTUK 3 DE EERSTE KONING HOOFDSTUK 4 DAVID Geboorte van Samuël 1 Samuël 1: 1 23 Samuël wordt geroepen 1 Samuël 1: 24 2: 11, 3: 1 18 De zonen van Eli 1 Samuël 2:

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE Bijbelrooster groep 1 en 2 THEMA BIDDEN maandag 24 augustus 2015 psalm 116:3 Psalm dinsdag 25 augustus 2015 Bidden om een wijs hart 1 Koningen 3:1-15 woensdag 26 augustus 2015 Bidden met een nederig hart

Nadere informatie

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart

En ook had Jezus Zelf tegen de vrouwen gezegd toen Hij opgestaan was uit het graf en dat staat in vers 10: Hemelvaart - 1 - Hemelvaart Wat is het een voorrecht om Jezus' hemelvaart te gedenken en te vieren en het is zeer bemoedigend wat Jezus tot zijn discipelen sprak voordat Hij naar de hemel voer. We lezen daarover

Nadere informatie

jerusalem today REIZEN

jerusalem today REIZEN jerusalem today REIZEN Jerusalem Today brengt Israëlreizen vanuit Bijbels perspectief 12-daagse Israëlreis Golan Hoogte - Galilea - Samaria - Jerusalem - Negev 4 t/m 15 september 2017 Shalom vrienden van

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016

Rome. Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Rome Vrijdag 19 februari t/m woensdag 24 februari 2016 Dagprogramma vrijdag Per touringcar van Hoornaar naar Schiphol en aansluitend vliegreis naar Rome. Vliegen om 7.00 uur. Transfer naar uw hotelaccommodatie,

Nadere informatie

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE

DE ONTZETTENDE GEVOLGEN VAN DE ZONDE Bijbelrooster groep 1 en 2 BIDDEN maandag 21 augustus 2017 Psalm 116:3 Psalm dinsdag 22 augustus 2017 Salomo: bidden om een wijs hart 1 Koningen 3:1-15 woensdag 23 augustus 2017 Bidden om een nederig hart

Nadere informatie

Geheimen van de wereld van de Bijbel ontdekken. 12-daagse studiereis van 22 april t/m 3 mei onder leiding van dr. W. Gugler & H.

Geheimen van de wereld van de Bijbel ontdekken. 12-daagse studiereis van 22 april t/m 3 mei onder leiding van dr. W. Gugler & H. ISRAËL & JORDANIË Geheimen van de wereld van de Bijbel ontdekken 12-daagse studiereis van 22 april t/m 3 mei 2019 onder leiding van dr. W. Gugler & H. Gugler-Ruopp in samenwerking met 1 Israël en Jordanië

Nadere informatie

God heeft een plan met jou

God heeft een plan met jou Thuisboekje Kerk- School- Gezin Themaweek 23-27 januari 2017 God heeft een plan met jou Beste kinderen en ouders/verzorgers, In de week van 23 tot 27 januari 2017 is er op alle Christelijke scholen in

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus. 26 september 6 oktober 2016

Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus. 26 september 6 oktober 2016 Malta & Sicilië, in de voetsporen van Paulus 11 daagse rondreis CGMV 26 september 6 oktober 2016 11-daagse rondreis Malta en Sicilië Vertrek op D.V. 26 september PRIJZEN Reissom per persoon: 1275,- Bij

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS

Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Studiereis naar Noord-Italië VGVZ KS Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië 29 september 6 oktober 2017 Torcello Katholieke Sectorraad Op tocht langs oudchristelijke wortels in Noord-Italië

Nadere informatie

Pilgrimage to the Holy Land In the Holy Year of Mercy Schoolholidays May 2016

Pilgrimage to the Holy Land In the Holy Year of Mercy Schoolholidays May 2016 Bedevaart naar het Heilig Land In het Heilig Jaar van Barmhartigheid Meivakantie 1-8 mei 2016 Pilgrimage to the Holy Land In the Holy Year of Mercy Schoolholidays May 2016 Onze Lieve Vrouwekerk Keizersgracht

Nadere informatie

jerusalem today REIZEN

jerusalem today REIZEN jerusalem Jerusalem Today brengt Israëlreizen vanuit Bijbels perspectief Jerusalem Loofhuttenreis 5 oktober 16 oktober 2017 reisnr. 2017-05 12 dagen De zegen in Hereeuws: de Birkat HaCohanim 1 Loofhuttenreis

Nadere informatie

Junior: Israel. Israel, 15 dagen

Junior: Israel. Israel, 15 dagen Junior: Israel Israel, 15 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv Dag 2 Tel Aviv - Haifa - Tiberias Dag 3 Tiberias - excursie Tabgha en Capernaum Dag 4 Tiberias - excursie Nazareth Dag 5 Tiberias -

Nadere informatie

Rooster Godsdienstonderwijs groep 7/

Rooster Godsdienstonderwijs groep 7/ Rooster Godsdienstonderwijs groep 7/8 2017-2018 Week 36 Week 37 Week 38 Week 39 Week 40 Week 41 Week 42 Week 43 Week 44 Het was zeer goed Dinsdag De schepping Genesis 1 Woensdag De taak van de mens Genesis

Nadere informatie

IsraËl. Special. - 60 jarig bestaan Israël -

IsraËl. Special. - 60 jarig bestaan Israël - IsraËl Special - 60 jarig bestaan Israël - Bart Repko: IsraËl wordt 60. Op 14 Mei 1948 las David Ben Goerion in Tel Aviv de Onafhankelijkheidsverklaring voor. Veel tijd om een groot volksfeest te vieren

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. Unieke rondreis door het Heilig Land

Huis voor de Pelgrim. Onze reizen brengen je verder. Unieke rondreis door het Heilig Land Huis voor de Pelgrim Onze reizen brengen je verder Unieke rondreis door het Heilig Land Reizen is leuk. Onderweg zijn. Andere mensen ontmoeten. Nieuwe culturen ervaren. Sfeer proeven. Dat is spannend.

Nadere informatie

Reisplan van dag tot dag

Reisplan van dag tot dag Reisplan: 130914-23-daagse WK Bridgereis-1302 tel: 040 255 4182 gsm: 06 53 180736 info@indonesiatravel.nl Voor de heer/mevrouw: Bridgeliefhebber Activiteit Dag 1 - Zaterdag 14 - Vertrek naar Indonesië

Nadere informatie

Naam: ISRAEL IN HET Midden Oosten

Naam: ISRAEL IN HET Midden Oosten Naam: ISRAEL IN HET Midden Oosten Het land Israël is lang en smal. De lengte is 435 kilometer en de breedte is 110 kilometer. Israël grenst aan 4 landen: Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte. Het land ligt

Nadere informatie

Rooster Godsdienstonderwijs groep 7/

Rooster Godsdienstonderwijs groep 7/ Rooster Godsdienstonderwijs groep 7/8 2019-2020 Week 34 Week 35 Week 36 Week 37 Week 38 Week 39 Week 40 Themaweek: bidden Maandag Opening Dinsdag Bidden om een wijs hart Woensdag Bidden met een nederig

Nadere informatie

Openluchtmuseum in de Middellandse zee

Openluchtmuseum in de Middellandse zee CITY TRIP DELUXE 4 EN 3 NACHTEN Openluchtmuseum in de Middellandse zee PROGRAMMA Dag 1 : België - Malta Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van Air Malta. Aankomst in Malta en start van

Nadere informatie

Libanon tot

Libanon tot 29.09. tot 07.10. is een dichtbevolkt en klein land. De hoofdstad Beiroet wordt ook wel het Monaco van het Midden- Oosten genoemd. Hier kan men winkelen, uitgaan en heerlijk eten. staat als land erg bekend

Nadere informatie

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018

Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018 Bijbel en psalmrooster groep 1 en 2 schooljaar 2017/2018 Week 35 Dinsdag: Genesis 1:1-13 Schepping dag 1-3 Woensdag: Genesis 1:14-31 Schepping dag 4-7 Donderdag: Genesis 3 De zondeval Week 36 Maandag:

Nadere informatie

BIJBELROOSTER GROEP 2

BIJBELROOSTER GROEP 2 BIJBELROOSTER GROEP 2 HOOFDSTUK 1 SAMUËL Dag 1 Geboorte van Samuël 1 Samuël 1:1-23 Dag 2 Samuël wordt geroepen 1 Samuël 1:24-2:11, 3:1-18 Dag 3 De zonen van Eli 1 Samuël 2:12-26, 4:1-18 HOOFDSTUK 2 Dag

Nadere informatie

Kom tot ons, de wereld wacht. Kalender voor Advent en Kerst 2013

Kom tot ons, de wereld wacht. Kalender voor Advent en Kerst 2013 Kalender voor Advent en Kerst 2013 Kom tot ons, de wereld wacht Deze adventskalender heeft de vorm van een wereldbol. Want Jezus is de Redder voor de hele wereld. De meeste voorouders van Jezus kwamen

Nadere informatie

GELOOFSGEMEENSCHAP Reiderland - B.J.ADER EN J.A.ADER-APPELS - YAD VASHEM

GELOOFSGEMEENSCHAP Reiderland - B.J.ADER EN J.A.ADER-APPELS - YAD VASHEM GELOOFSGEMEENSCHAP Reiderland - B.J.ADER EN J.A.ADER-APPELS - YAD VASHEM Groot is de voorbije decennia de verbondenheid van de Geloofsgemeenschap Reiderland met ds. Ader, zijn vrouw en de Aderstichting

Nadere informatie

Reisrecensie Reis Israël van 2 t/m 11 april 2019

Reisrecensie Reis Israël van 2 t/m 11 april 2019 Reisrecensie Reis Israël van 2 t/m 11 april 2019 Opmerking vooraf: Wij hebben een fantastische reis gehad met als reisleiders het echtpaar Jan en Elly Boomker uit Assen, daarover straks meer. Ik heb geprobeerd

Nadere informatie

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS

PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS OECUMENISCH PATRIARCHAAT ORTHODOX AARTSBISDOM VAN BELGIE EN EXARCHAAT VAN NEDERLAND EN LUXEMBURG PELGRIMSTOCHT NAAR SMYRNA, EFEZE, KRINI, ALATSATA, HIERAPOLIS 4-10 mei 2016 Smyrna Ter gelegenheid van het

Nadere informatie

Maandag 10 maart Dinsdag 11 maart. Woensdag 12 maart

Maandag 10 maart Dinsdag 11 maart. Woensdag 12 maart Maandag 10 maart Na een voortvarende vlucht landden we om 3 uur s middags in Tel Aviv. De zon scheen en heette ons welkom in het Beloofde Land, het Land van de Bijbel. Het land waardoorheen we zouden pelgrimeren,

Nadere informatie

Het aanwijzen van bekwame leiders loste die problemen op en droeg bij tot het vervullen van de missie van de kerk.

Het aanwijzen van bekwame leiders loste die problemen op en droeg bij tot het vervullen van de missie van de kerk. Les 4 voor 28 juli 2018 De groei van de vroege kerk was buitengewoon. Duizenden sloten zich aan bij de kerk, zelfs sommige priesters deden dat. Er ontstonden echter problemen tussen de broeders en zusters.

Nadere informatie

Confidence in travelling and touring to Israël

Confidence in travelling and touring to Israël Israël & Jordanië reisnr. 2017-12 10-daagse reis: 13 oktober 22 oktober 2017 Geheimen van de wereld van de bijbel beleven Confidence in travelling and touring to Israël 1 Vaderlandse geschiedenis van het

Nadere informatie