MasterMatrix. Smart Dynamic Concrete Een concept voor transportbeton

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MasterMatrix. Smart Dynamic Concrete Een concept voor transportbeton"

Transcriptie

1 Smart Dynamic Concrete Een concept voor transportbeton

2 2 Master Builders Solutions van BASF Samen naar oplossingen zoeken Onze Master Builder Solutions experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen die beantwoorden aan uw specifieke behoeften. Onze jarenlange ervaring en ons wereldwijd netwerk helpen u om uw projecten tot een goed einde te brengen vandaag en morgen. Master Builders Solutions Onder de noemer Master Builders Solutions wordt alle expertise van BASF samengebracht om chemische productoplossingen voor nieuwbouw, onderhoud, reparatie en renovatie van gebouwen te creëren. BASF is al meer dan een eeuw actief in de bouwwereld, en die ervaring is de basis van Master Builders Solutions. Die knowhow en de ervaring van een wereldwijd netwerk van BASF bouwexperten vormen de kern van Master Builders Solutions. Wij combineren de meest geschikte producten uit ons assortiment om aan uw specifieke eisen te beantwoorden. Wij halen onze kennis en ervaring uit verschillende sectoren en regio s, en gebruiken de ervaring die wij bij talloze bouwprojecten over de hele wereld hebben opgedaan. Dankzij de wereldwijde BASFtechnologie en onze grondige kennis van plaatselijke vereisten bij bouwprojecten zijn wij in staat om innovatieve producten op de markt te brengen die u helpen om uw projecten efficiënt en duurzaam tot een goed einde te brengen. Het uitgebreide productassortiment van Master Builders Solutions omvat onder meer hulpstoffen voor betonmortel en additieven voor cement, chemische productoplossingen voor ondergrondse en tunnelprojecten, waterdicht maken van constructies, afdichtingen, repareren en beschermen van beton en hoogwaardige vloersystemen.

3 3 Smart Dynamic Concrete Een nieuwe generatie hoog vloeibaar beton Uitdagingen in de Bouw In een snel veranderende en competitieve omgeving heeft de bouw de behoefte aan innovaties om tijd en geld te besparen. Hoog vloeibare betonsoorten maken zulke besparingen mogelijk. Dit is e en van de belangrijkste redenen waarom de markt meer naar deze soorten beton vraagt. In combinatie met de toenemende vraag naar hogere duurzaamheid wordt de transportbeton-industrie geconfronteerd met de volgende uitdagingen: De vraag naar robuuste en hoog vloeibare betonsoorten voor dagelijkse toepassingen Specificaties voor een hogere duurzaamheid die een juiste dekking van wapening vereisen om de levensduur van bouwconstructies te verlengen Energiebesparing om CO 2 -uitstoot te verminderen Om aan al deze uitdagingen tegemoet te komen zal beton moeten voldoen aan vereisten die elkaar tegenspreken: kostenbeperking, zelfverdichtende eigenschappen en robuustheid. De Master Builders Solution experts van BASF ontwikkelde het revolutionaire Smart Dynamic Concrete concept een concept voor een nieuwe generatie hoog vloeibare betonsoorten speciaal om dit dilemma op te lossen. Concept Het Smart Dynamic Concrete concept bestaat uit een robuust mengselontwerp met minder dan 380 kg fijne delen, een tailor-made MasterGlenium superplacti ficeerder en de unieke hulpstof. Dit is een, door BASF ontwikkelde, geavanceerde Viscosity Modifying Agent (VMA) als belangrijkste component van het revolutionaire concept. Dankzij de intelligente, zelforganiserende moleculen van kunnen betonmengsels nu worden geoptimaliseerd tot een uniek, nog nooit bereikt niveau. Het concept creëert een nieuwe generatie beton die de voordelen van traditioneel beton combineert met die van zelfverdichtend beton. Een beton dat makkelijk kan worden geproduceerd en robuust is in de dagelijkse toepassing: Smart Dynamic Concrete. Smart Dynamic Concrete Het Smart Dynamic Concrete concept is geschikt voor het verbeteren van beton in de klassen S4 en S5 door deze naar een hoger niveau te brengen met gebruik van zelfverdichtende eigenschappen. Dit beton kan even gemakkelijk worden geproduceerd als het genoemde traditionele beton. De transportbeton-industrie krijgt hiermee een goedkoper productieproces, een hogere duurzaamheid van beton en minder energieverbruik, waardoor tijd en geld kunnen worden bespaard en ook de CO 2 -uitstoot wordt verminderd. Het is niet raadzaam dit concept te gebruiken in typische toepassingen van zelfverdichtend beton. is de belangrijkste component van het Smart Dynamic Concrete concept. Het bestaat uit een in water oplosbare polymeer die de reologische eigenschappen van het betonmengsel verandert. Dankzij de op maat gemaakte werking geeft een viscositeitsniveau aan het mengsel dat het mogelijk maakt de juiste balans tussen vloeibaarheid, geschiktheid en resistentie tegen ontmenging op het eerste oog tegenstrijdige eigenschappen te vinden.

4 4 Werking De reologie wordt voornamelijk bepaald door twee parameters: de schuifspanning en de plastische viscositeit. In het Smart Dynamic Concrete concept worden deze twee parameters beheerst door een geoptimaliseerd betonmengsel, hierbij wordt de schuifspanning speciaal gecontroleerd door de MasterGlenium superplastificeerders en de plastische viscositeit door. Standaard VMA Stabiel gebied Stabiel gebied Referentie Referentie +10 l / m 3 Water +10 l / m 3 Water Instabiel gebied Instabiel gebied VMA s stabiliseren onstabiel beton en verbeteren daarbij de schuifspanning, met veel minder toename van plastische viscositeit. Maar na de toevoeging van meer dan 10 l / m 3 water komt het mengsel weer terug in het onstabiele gebied. Na toevoeging van 10 l /m 3 water is het mengsel nog steeds in het stabiele gebied.

5 5 Water moleculen Polymeer Water envelop Slimme polymeren, die zichzelf organiseren tot een matrix-achtige structuur: Het unieke, geoptimaliseerde mengsel maakt het nu mogelijk de betonpastahoeveelheid te verkleinen en toch een gelijke kwaliteit van beton te verkrijgen, met zelfverdichtende eigenschappen en een goede stabiliteit. is gebaseerd op, door BASF ontwikkelde, intelligente polymeren die met elkaar en voornamelijk watermoleculen reageren en daarbij een waterenvelopen vormen die zorgt voor een hoog gestructureerde cementpasta. De effectiviteit van het systeem verbetert doordat absorbeert met meerdere fijne delen van cement of fijn zand. Dit leidt tot de karakteristieke brugvorm en tot een sterke moleculaire matrix. De effectieve beheersing van de reologische parameters zorgt voor het bereiken van een homogeen mengsel met minimaal energieverbruik en een zo klein mogelijk pastavolume, met vermindering van de fijne delen in het mengsel.

6 6 Voordelen voor de betonindustrie Economie, ecologie en ergonomie voor de industrie Dit innovatieve concept komt tegemoet aan de toenemende vraag naar hoog vloeibare betonsoorten en biedt de industrie de volgende voordelen: 1. Economisch: Door de unieke werking in het beton kunnen besparingen van de hoeveelheid fijne delen (< 0,125 mm) worden bereikt. Het stabiele en hoog vloeibare beton heeft zelfverdichtende eigenschappen en kan dus worden gestort met minimale verdichting. Het storten kan worden uitgevoerd door slechts één persoon, wat ook nog tot 40 % werktijdbesparing kan opleveren. De arbeidsproduc - ti viteit wordt tot 5 maal verhoogd! Bovendien kan het mengsel even makkelijk worden geproduceerd als traditioneel beton omdat de mengsels minder gevoelig zijn voor wisselingen in de waterbehoefte. 2. Ecologisch: Door het lage percentage fijne delen, die CO 2 -emissie veroorzaken (o.a. cement, vulstoffen) wordt de ecologische efficiëntie van het beton verhoogd. Daarnaast bedekt het hoog vloeibare beton de wapening heel goed en beschermt deze tegen externe corrosie. Dit verhoogt de duurzaamheid van beton en verlengt de levensduur van gebouwen waarin het is toegepast. 3. Ergonomisch: Door de zelfverdichtende eigenschappen hoeft dit beton bijna niet te worden verdicht. Dit betekent dat minder geluid ontstaat en dat er minder gezondheidsgevaren voor de medewerkers zijn. Verder verbetert het nieuwe mengsel de verwerkbaarheid door de lage viscositeit. Economisch: Besparing op fijne delen Tot 40 % sneller storten Tot 5 maal hogere arbeidsproductiviteit Gemakkelijk te produceren Ecologisch: Minder vulstoffen, minder CO 2 Verhoogde duurzaamheid Ergonomisch: Zelfverdichtende eigenschappen Minder geluidshinder Lage kleef

7 7 Unt accusam, sum et laccus. Udicitibusci ut velitiur

8 8 Samengevat Smart Dynamic Concrete: een intelligente technologie voor dynamisch beton om voordelen in de bouw te behalen. Technologie Robuust betonmengsel Tailor-made superplastificeerder Exclusieve VMA Beton Minder dan 380 kg fijne delen 60 70cm vloeimaat Zelfverdichte eigenschappen Voordelen op het gebied van Besparingen Milieu Ergonomie één persoon stort Smart Dynamic Concrete sneller dan 3 personen conventioneel verdicht beton. Voordelen Economisch: Besparing op fijne delen Tot 40 % sneller storten Tot 5 maal hogere arbeidsproductiviteit Gemakkelijk te produceren Ecologisch: Minder vulstoffen, minder CO 2 Verhoogde duurzaamheid Ergonomisch: Zelfverdichtende eigenschappen Minder geluidshinder Lage kleef

9 9 Toegevoegde waarde van Smart Dynamic Concrete Smart Dynamic Concrete is ontwikkeld om S4 /S5-beton te verbeteren door toevoeging van zelfverdichtende eigenschappen en is geschikt voor dagelijkse toepassing met een minimum aan extra kosten. Het middelpunt van het concept is, een sterk presterende VMA die een enorme sprong voorwaarts in de robuustheid van beton mogelijk maakt. Smart Dynamic Concrete combineert de voordelen van traditioneel beton met die van zelfverdichtend beton. Dit concept maakt een uniek mengsel mogelijk door het reduceren van fijne delen. Smart Dynamic Concrete geeft economische, ecologische en ergonomische verbeteringen aan beton en heeft het potentieel de markt naar een hoger niveau te brengen.

10 10 Onze referentie in Barberino di Mugello (FI) Italië: Aglio Viaduct op de snelweg A1 gerealiseerd door TOTO S.p.a. Costruzioni Generali. Fotos: Edoardo Montaina

11 Master Builders Solutions van BASF voor de bouwsector MasterAir Oplossingen voor beton met luchtbelvormers MasterBrace Oplossingen voor structurele versteviging van beton MasterCast Oplossingen voor de prefab beton industrie MasterCem Solutions for cement manufacture MasterEmaco Oplossingen voor betonherstellingen MasterFinish Oplossingen voor bekistingen MasterFiber Oplossingen voor vezelversterkt beton MasterGlenium Oplossingen voor hoge kwaliteit beton MasterInject Oplossingen voor injecteren van beton MasterKure Oplossing voor nabehandelen van beton MasterLife Oplossing voor hoge duurzaamheid Rheologie controle van beton MasterPolyheed Oplossingen voor kwaliteitsbeton MasterPozzolith Oplossingen voor beton producten MasterProtect Oplossingen voor betonbescherming MasterRheobuild Oplossingen voor hoge sterkte beton MasterRoc Oplossingen voor ondergrondse constructies MasterSeal Oplossingen voor waterdichting en voegafdichting MasterSure Oplossingen voor verwerkbaarheid van beton MasterTop Oplossingen voor industriële en residentiele vloeren Master X-Seed Versnellers voor beton Ucrete Oplossingen voor vloeren in zwaar belastende omgevingen MasterFlow Oplossingen voor precisie aangietingen MasterPel Oplossingen voor waterdicht beton MasterSet Oplossingen voor controle zettijden van beton BASF Nederland B.V. Construction Chemicals T +31 (0) F +31 (0) basf-cc-nl@basf.com The data contained in this publication are based on our current knowledge and experience. They do not constitute the agreed contractual quality of the product and, in view of the many factors that may affect processing and application of our products, do not relieve processors from carrying out their own investigations and tests. The agreed contractual quality of the product at the time of transfer of risk is based solely on the data in the specification data sheet. Any descriptions, drawings, photographs, data, proportions, weights, etc. given in this publication may change without prior information. It is the responsibility of the recipient of our product to ensure that any proprietary rights and existing laws and legislation are observed (02/2014). = registered trademark of BASF group in many countries. EEBE 1414nl

MasterGlenium Sky. Oplossingen voor hoogwaardige betonmengsels in de transportbeton

MasterGlenium Sky. Oplossingen voor hoogwaardige betonmengsels in de transportbeton MasterGlenium Sky Oplossingen voor hoogwaardige betonmengsels in de transportbeton industrie 2 MasterGlenium SKY Master Builders Solutions van BASF Samen naar oplossingen zoeken Onze Master Builder Solutions

Nadere informatie

Comfortabel en decoratief. MasterTop 1327

Comfortabel en decoratief. MasterTop 1327 2 3 Master Builders Solutions van BASF Samen naar oplossingen zoeken Onze Master Builder Solutions experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen die beantwoorden aan uw specifieke

Nadere informatie

MasterTop CLN 50 en 70. Reinigingsadvies voor Ucrete en MasterTop vloer- en muursystemen

MasterTop CLN 50 en 70. Reinigingsadvies voor Ucrete en MasterTop vloer- en muursystemen Reinigingsadvies voor Ucrete en MasterTop vloer- en muursystemen 2 In commerciële en industriële omgevingen is het essentieel dat decoratieve toepassingen er langdurig goed uitzien. Deze gids bevat belangrijke

Nadere informatie

MasterSeal Traffic systemen Duurzame oplossingen voor parkeergarages

MasterSeal Traffic systemen Duurzame oplossingen voor parkeergarages Duurzame oplossingen voor parkeergarages 2 Master Builders Solutions van BASF Samen naar oplossingen zoeken - Onze Master Builder Solutions experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame

Nadere informatie

Vloeren voor generaties. Duurzame vloersystemen

Vloeren voor generaties. Duurzame vloersystemen Vloeren voor generaties 2 3 Master Builders Solutions van BASF Samen naar oplossingen zoeken Onze Master Builder Solutions experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve en duurzame oplossingen die

Nadere informatie

Vloeren voor generaties. Duurzame vloersystemen

Vloeren voor generaties. Duurzame vloersystemen Vloeren voor generaties 2 Vloeren voor generaties Onze referentie in Waldfischbach (Duitsland): medisch centrum Inhoud 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Duurzaam bewijs 06 _ Hulpmiddelen 08

Nadere informatie

Industriële waterdichtingsgids Succesvolle projecten van specificatie tot professionele installatie

Industriële waterdichtingsgids Succesvolle projecten van specificatie tot professionele installatie Industriële waterdichtingsgids Succesvolle projecten van specificatie tot professionele installatie Inhoudsopgave 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Waterdichting van industriële gebouwen en

Nadere informatie

Waterbeheer gids voor de industrie. Om ons water te beschermen

Waterbeheer gids voor de industrie. Om ons water te beschermen Waterbeheer gids voor de industrie 2 Waterbeheer gids voor de industrie Ervaring met applicatie Ervaring WATERDICHTE CONSTRUCTIES Ontwerp Inhoud Detailleringen Product- systemen 03 _ Master Builders Solutions

Nadere informatie

Hulpstoffen. Hulpstoffen voor aardvochtig beton

Hulpstoffen. Hulpstoffen voor aardvochtig beton voor aardvochtig beton topprestaties in de productie van aardvochtig beton met SikaPaver technologie Prefab betonproducten geproduceerd met aardvochtig beton kenmerken zich door een grote veelzijdigheid

Nadere informatie

Als snelheid belangrijk is. Gids voor snelle betonherstel oplossingen

Als snelheid belangrijk is. Gids voor snelle betonherstel oplossingen Als snelheid belangrijk is Gids voor snelle betonherstel oplossingen Het werk voltooien in één nacht Met meer dan 60 000 voertuigen per dag kunnen we ons geen fouten veroorloven. We hebben gekozen voor

Nadere informatie

Reparatie van beton. Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen

Reparatie van beton. Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen 2 Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen Contents 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Reparartie- en beschermingssystemen

Nadere informatie

Gezondheid en zorg. Oplossingen voor hygiënische vloeren

Gezondheid en zorg. Oplossingen voor hygiënische vloeren Oplossingen voor hygiënische vloeren Gezondheid en zorg Master Builders Solutions van BASF Samen naar oplossingen zoeken Onze Master Builder Solutions experts zijn voortdurend op zoek naar innovatieve

Nadere informatie

Gezondheid en zorg. Oplossingen voor hygiënische vloeren

Gezondheid en zorg. Oplossingen voor hygiënische vloeren Gezondheid en zorg Oplossingen voor hygiënische vloeren 2 Gezondheid en zorg Onze referentie in St. Gallen (Zwitserland): Ziekenhuis St. Gallen Inhoud 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Gezondheid

Nadere informatie

Industrie. Oplossingen voor de bescherming van vloeren

Industrie. Oplossingen voor de bescherming van vloeren Oplossingen voor de bescherming van vloeren Vloersystemen voor veeleisende toepassingen Voor een veilige werkomgeving zonder obstakels en zonder zorgen. Performance Flooring Solutions van BASF levert vloersystemen

Nadere informatie

Plus betonmortel. Bouw er iets mooi mee!

Plus betonmortel. Bouw er iets mooi mee! Plus betonmortel Bouw er iets mooi mee! De plussen van Van Nieuwpoort Betonmortel Kennis, ervaring en assortiment Van Nieuwpoort Betonmortel is al meer dan 50 jaar expert in de productie van mortelproducten

Nadere informatie

THORO - Betonherstellingsystemen

THORO - Betonherstellingsystemen THORO - Betonherstellingsystemen Welkom in de wereld van Thoro In 1912 had bouwkundig ingenieur Edward H. Canon er geen idee van dat zijn THORO producten een belangrijke bijdrage zouden leveren bij de

Nadere informatie

Bescherming van beton. Oplossingen om de levensduur van uw constructie te verlengen

Bescherming van beton. Oplossingen om de levensduur van uw constructie te verlengen Bescherming van beton Oplossingen om de levensduur van uw constructie te verlengen 2 Bescherming van beton Inhoud 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Reparatie- en beschermingssystemen 05 _ De

Nadere informatie

Gezondheid en zorg. Oplossingen voor hygiënische vloeren

Gezondheid en zorg. Oplossingen voor hygiënische vloeren Oplossingen voor hygiënische vloeren Onze referentie in St. Gallen (Zwitserland): Ziekenhuis St. Gallen Gezondheid begint bij een correcte vloerkeuze In ziekenhuizen en zorgcentra gelden de strengste normen.

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

10 Hulpstoffen en toevoegingen

10 Hulpstoffen en toevoegingen 10 Hulpstoffen en toevoegingen 10.1 Definitie Een hulpstof is een stof die, als regel bij een toevoeging in hoeveelheden gelijk aan of minder dan 5% (m/m) van de cementhoeveelheid, een significante wijziging

Nadere informatie

Bescherming van beton. Oplossingen om de levensduur van uw constructie te verlengen

Bescherming van beton. Oplossingen om de levensduur van uw constructie te verlengen Oplossingen om de levensduur van uw constructie te verlengen 2 Inhoud 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Reparatie- en beschermingssystemen 05 _ De levensduur van betonstructuren verlengen 06

Nadere informatie

Beton. college Utrecht maart 2010 HKU. Beton Tadao Ando

Beton. college Utrecht maart 2010 HKU. Beton Tadao Ando Beton college Utrecht maart 2010 HKU Beton Tadao Ando 1 14-03-2011 Lengte: 2460 meter Breed: 32 meter Hoogte: 343 4 meter beton gieten in 3 dagen Glijbekisting Architect: Norman Foster 127.000 m3 beton

Nadere informatie

van der Wal Applicatietechniek van der Wal, specialist in kunststofvloeren, bedrijfsvloeren, industrievloeren en UCRETE

van der Wal Applicatietechniek van der Wal, specialist in kunststofvloeren, bedrijfsvloeren, industrievloeren en UCRETE van der Wal Applicatietechniek van der Wal Kunststofvloeren, industrievloeren en bedrijfsvloeren voor industrie, chemie, bedrijfsleven en overheid We denken mee, komen met oplossingen, werken vlot en vakkundig

Nadere informatie

Inhoud. Ketenanalyse prefab betonproducten GMB 2

Inhoud. Ketenanalyse prefab betonproducten GMB 2 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Stap 1: Uitwerking van de waardeketen... 4 2.1 Grondstoffen... 4 2.2 Transport naar betoncentrale... 4 2.3 Prefab betoncentrale... 4 2.4 Transport naar het project... 5 2.5 Gebruikersfase

Nadere informatie

JOB OPENING OPS ENGINEER

JOB OPENING OPS ENGINEER 2016 DatacenterNext All rights reserved Our Mission Wij zijn een On-Demand Technology Office die bedrijven helpt technologie te organiseren, zekeren en innoveren. Dit stelt onze klanten in staat, vertrouwende

Nadere informatie

Eero Saarinen, JFK airport

Eero Saarinen, JFK airport Eero Saarinen, JFK airport Beto college Utrecht maart 2010 HKU Beton Tadao Ando Beton Beton Lengte: 2460 meter Breed: 32 meter Hoogte: 343 4 meter beton gieten in 3 dagen Glijbekisting Architect: Norman

Nadere informatie

Staalvezelbeton of beton met staalvezels Jaap van Eldik Senior Betontechnoloog Mebin 10 februari 2016

Staalvezelbeton of beton met staalvezels Jaap van Eldik Senior Betontechnoloog Mebin 10 februari 2016 Ledenvergadering Staalvezelbeton of beton met staalvezels Jaap van Eldik Senior Betontechnoloog Mebin Staalvezelbeton Onderwerpen: Waarom staalvezelbeton?: Voordeel en nadeel Economie / kosten besparen

Nadere informatie

De eerste écht duurzame rioolbuis ter wereld

De eerste écht duurzame rioolbuis ter wereld De eerste écht duurzame rioolbuis ter wereld BlueTube, de nieuwe rioolbuis van Kijlstra, is een revolutie in rioleringsland. Het is namelijk het eerste rioolsysteem dat écht antwoord geeft op de duurzaamheidseisen

Nadere informatie

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur

Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Smart Factory: Voordelen communicatieve infrastructuur Wereldwijde veranderingen vereisen nieuwe manieren van denken en doen op het gebied van wereldwijde megatrends Demografische veranderingen Globale

Nadere informatie

Reparatie van beton. Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen

Reparatie van beton. Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen Reparatie van beton Oplossingen om de structurele integriteit te herstellen Reparatie van beton Contents 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ Reparartie- en beschermingssystemen 06 _ Overzicht

Nadere informatie

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Een vernieuwende technologie voor het eenvoudig, snel en veilig afdichten van gebouwen. RubberShell SA is een uniek, glasvezel versterkte

Nadere informatie

Ucrete Industriële vloeren. s Werelds sterkste vloer

Ucrete Industriële vloeren. s Werelds sterkste vloer Ucrete Industriële vloeren 2 Ucrete Industriële vloeren Onze referentie in Çayírova (Turkije): Namet-vleesfabriek Inhoud 03 _ Master Builders Solutions van BASF 04 _ 06 _ Vloeren vol mogelijkheden 08 _

Nadere informatie

Hard. easy. working. handling! PROTEC GM 1 AIRLESS HANDPISTOOL

Hard. easy. working. handling! PROTEC GM 1 AIRLESS HANDPISTOOL Hard working easy handling! PROTEC GM 1 AIRLESS HANDPISTOOL Krachtig, Robuust en Betrouwbaar. Uitstekende ergonomie en bediening. Optimale coatingresultaten. Uitstekende dekking, volledige co WAGNER PROTEC

Nadere informatie

Ultra Hoge Sterkte. Julie Piérard, Niki Cauberg. Een innovatie op betontechnologisch vlak

Ultra Hoge Sterkte. Julie Piérard, Niki Cauberg. Een innovatie op betontechnologisch vlak 4 th Concrete Innovation Forum 14 februari 2011, Heusden-Zolder Ultra Hoge Sterkte Beton (UHSB): Een innovatie op betontechnologisch vlak Julie Piérard, Niki Cauberg Wetenschappelijk en Technisch Centrum

Nadere informatie

Bekend maar onbemind: wat heeft zelfverdichtend beton te bieden? Prof. Dr. Ir. G. De Schutter. SCC = Zelfverdichtend beton

Bekend maar onbemind: wat heeft zelfverdichtend beton te bieden? Prof. Dr. Ir. G. De Schutter. SCC = Zelfverdichtend beton Bekend maar onbemind: wat heeft zelfverdichtend beton te bieden? Prof. Dr. Ir. G. De Schutter Laboratorium Magnel voor Betononderzoek SCC = Zelfverdichtend beton De verwerking op de werf is bepalend voor

Nadere informatie

Product naam: MM05044

Product naam: MM05044 Product naam: MM05044 Specificaties MM05044: Levensduur: 25000u Lengte: 4 mm Wattage: 3.00W Diameter: 22 mm Kleur: 2400K (Mellow Light de LED flame kleur) Gewicht: 32 gr Lumen: 80 lu Spanning: V RA: 80

Nadere informatie

Product naam: MM05044

Product naam: MM05044 Product naam: MM05044 Specificaties MM05044: Levensduur: 25000u Wattage: 3.00W Kleur: 2400K (Mellow Light de LED flame kleur) Lumen: 180 lu RA: 80 Lamp soort: G9 Lampvoet: GU9 Dimbaar: JA, linear Dimmer

Nadere informatie

DE SPECIALISTEN IN INDUSTRIËLE RENOVATIE

DE SPECIALISTEN IN INDUSTRIËLE RENOVATIE DE SPECIALISTEN IN INDUSTRIËLE RENOVATIE DAKWERKEN BURGERLIJKE BOUWKUNDE VLOERSYSTEMEN SCHILDERWERKEN EN COATINGS GEVELWERKEN WATERDICHTINGSSYSTEMEN ONDERHOUD EN 360 RENOVATIE VAN UW INDUSTRIËLE SITE

Nadere informatie

Afvalwaterzuiveringsinstallaties. Oplossingen voor waterdichting, reparatie en bescherming

Afvalwaterzuiveringsinstallaties. Oplossingen voor waterdichting, reparatie en bescherming Afvalwaterzuiveringsinstallaties Oplossingen voor waterdichting, reparatie en bescherming 2 Guide to Waterproofing, Repair and Protection Solutions 360 Bescherming MasterSeal 7000 CR ons uniek systeem

Nadere informatie

30 DAGEN GRATIS UITPROBEREN * BESCHERMT MENSEN, MATERIEEL EN MATERIAAL. Wereldwijd marktleider in aanrijdbeveiligingen

30 DAGEN GRATIS UITPROBEREN * BESCHERMT MENSEN, MATERIEEL EN MATERIAAL. Wereldwijd marktleider in aanrijdbeveiligingen 30 DAGEN GRATIS UITPROBEREN * BESCHERMT MENSEN, MATERIEEL EN MATERIAAL Wereldwijd marktleider in aanrijdbeveiligingen VEILIGHEIDSOPLOSSINGEN VOOR ELKE OMGEVING, OVERAL TER WERELD ASAFE is de uitvinder

Nadere informatie

ProPlay SP Garantie voor topprestaties

ProPlay SP Garantie voor topprestaties ProPlay SP Garantie voor topprestaties ProPlay SP voor elke sport onder alle omstandigheden ProPlay SP, de nieuwe generatie sporttechnische onderlaag, vormt de perfecte basis voor een hoogwaardige kunstgrasconstructie.

Nadere informatie

Hard. easy. working. handling! PROTEC GM 1 AIRLESS HANDPISTOOL

Hard. easy. working. handling! PROTEC GM 1 AIRLESS HANDPISTOOL www.wsb-benelux.eu Hard working easy handling! PROTEC GM 1 AIRLESS HANDPISTOOL Krachtig, Robuust en Betrouwbaar Uitstekende ergonomie en bediening Optimale coatingresultaten Uitstekende dekking, volledige

Nadere informatie

THORO - Waterdichtingssystemen

THORO - Waterdichtingssystemen THORO - Waterdichtingssystemen Welkom in de wereld van Thoro In 1912 had bouwkundig ingenieur Edward H. Canon er geen idee van dat zijn THORO producten een belangrijke bijdrage zouden leveren bij de vorming

Nadere informatie

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL.

BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. BETER ZIEN. LED-VERLICHTING IN DE INDUSTRIEHAL. TAUREO EEN OVERSTAP DIE DE MOEITE WAARD IS. Als u het verlichtingssysteem in uw productiehallen, logistieke centra of magazijnen wilt vervangen, is het LEDlichtlijnsysteem

Nadere informatie

Bijscholing docenten 7 nov. 14

Bijscholing docenten 7 nov. 14 Bijscholing docenten 7 nov. 14 Zelfverdichtend beton (ZVB) Zelfverdichtend beton is zo vloeibaar dat het zonder verdichten een bekisting, met een dicht wapeningsnet volledig kan vullen en ontluchten. De

Nadere informatie

ATEX serie ATEX range

ATEX serie ATEX range ATEX serie ATEX range εx ATEX SERIE / ATEX RANGE Deze afsluiters zijn ontworpen en geproduceerd in overeenstemming met CE richtlijnen 94/9 apparaten en protectiesystemen gebruikt in potentiële explosieve

Nadere informatie

Product naam: MM05044

Product naam: MM05044 Product naam: MM05044 Specificaties MM05044: Groep LED Soort G9 Levensduur L90 25.000u RA 80 Wattage 3W Beschermingsgraad IP20 Spanning V Lengte 4mm Stroom uit 35mA Diameter 22mm Lichtkleur 2400K (Mellow

Nadere informatie

VOLVO FH FUEL CONCEPT

VOLVO FH FUEL CONCEPT VOLVO FH FUEL CONCEPT Trucks ontworpen voor maximale BRANDSTOFEFFICIËNTIE reduceer uw brandstofkosten VOLVO FH FUEL CONCEPT TRUCKS Meer kilometers. Minder brandstof. Onze Fuel Concept trucks zijn goed

Nadere informatie

sneller eenvoudiger uniek

sneller eenvoudiger uniek Rapid Set Cement Technologie sneller eenvoudiger uniek CEMENT ALL Universele reparatiemortel MORTAR MIX Sneldrogende reparatiemortel CONCRETE MIX Snelhardend reparatiebeton KORODUR and CTS Cement Twee

Nadere informatie

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter Onze innovatie, uw winst AirDeck maakt uw bouwproject zoveel lichter een nieuw én innoverend bouwsysteem van Marmorith Betonindustrie AirDeck AirDeck, het nieuwe gepatenteerde vloersysteem zorgt voor een

Nadere informatie

SOLO. Catalogus Efficiënt verwarmen en tot 40% besparen. Mileuvriendelijk Geschikt voor duurzaamgebruik

SOLO. Catalogus Efficiënt verwarmen en tot 40% besparen. Mileuvriendelijk Geschikt voor duurzaamgebruik SOLO Mileuvriendelijk Geschikt voor duurzaamgebruik De lage temperatuur radiator met fanondersteuning Postbus 73 1800 AB Alkmaar 0880404800 info@adgdynamics.nl www.adgdynamics.nl Catalogus 2013 Efficiënt

Nadere informatie

REGENIS BITUMEN VOOR HERGEBRUIK

REGENIS BITUMEN VOOR HERGEBRUIK H et opnieuw gebruiken van oud asfalt is vandaag de dag een welbekende techniek voor het onderhouden en aanleggen van wegen. Naast een economische keuze, toegepaste materialen en toenemende bewustwording

Nadere informatie

Overview. Beveiligde functies. Microsoft Dynamics NAV. 2007 dvision Automatiseringsbureau.

Overview. Beveiligde functies. Microsoft Dynamics NAV. 2007 dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV Overview 2007 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in any form

Nadere informatie

Overview. Tableau Software. Microsoft Dynamics NAV. 2007 dvision Automatiseringsbureau.

Overview. Tableau Software. Microsoft Dynamics NAV. 2007 dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV Tableau Software 2007 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in

Nadere informatie

Nuon Helianthos. Een doorbraak in zonne-energie.

Nuon Helianthos. Een doorbraak in zonne-energie. Nuon Helianthos Een doorbraak in zonne-energie. 2 Nuon Helianthos Een doorbraak in zonne-energie. Nuon Helianthos 3 Een duurzame samenleving staat hoog op de politieke en maatschappelijke agenda. Een wezenlijke

Nadere informatie

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie!

Innovatief Systeem - KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! Innovatief Systeem - bewezen kwaliteit: KOMO-klasse A! Wij besparen héél veel energie! A Warmte-isolatie en stabiliteit Of het nu gaat om zekerheid, functionaliteit en isolatie: SOFTLINE 82 voldoet aan

Nadere informatie

Sammode Smart Lighting Concept

Sammode Smart Lighting Concept Sammode Smart Lighting Concept Het Sammode Smart Lighting Concept is opgebouwd uit zeer duurzame armaturen, die voorzien zijn van slimme lichtbesturingscomponenten zoals actuatoren (controllers en LEDdrivers)

Nadere informatie

DE KERN VAN BETERE GEBOUWPRESTATIES

DE KERN VAN BETERE GEBOUWPRESTATIES DE KERN VAN BETERE GEBOUWPRESTATIES THERMISCH DUURZAAMHEID BRAND GARANTIE 40 JAAR THERMISCHE EN CONSTRUCTIEVE GARANTIE TOT 20% VERBETERDE THERMISCHE PRESTATIES Ontdek een doorbraak in de kerntechniek van

Nadere informatie

Analyse. Teksten op documenten. Microsoft Dynamics NAV dvision Automatiseringsbureau.

Analyse. Teksten op documenten. Microsoft Dynamics NAV dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV 2008 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in any form or by

Nadere informatie

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken?

Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? you make it work Wilt u uw producten en processen slimmer, veiliger en efficiënter maken? ERIKS levert werktuigbouwkundige componenten in alle industriële sectoren. Maar we gaan verder dan dat. Als specialist

Nadere informatie

liniled Cast Joint liniled Gietmof liniled Castjoint

liniled Cast Joint liniled Gietmof liniled Castjoint liniled Cast Joint liniled Gietmof liniled is een hoogwaardige, flexibele LED strip. Deze flexibiliteit zorgt voor een zeer brede toepasbaarheid. liniled kan zowel binnen als buiten in functionele en decoratieve

Nadere informatie

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor.

De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. De ABS EffeX serie De eerste afvalwaterpompen ter wereld die aangedreven worden door een premium-efficiency motor. www.absgroup.com The ABS EffeX range complies fully with Een geheel nieuwe benadering

Nadere informatie

Product naam: MM05044

Product naam: MM05044 Product naam: MM05044 Specificaties MM05044: Levensduur L90: 25000u Lengte: 4 mm Wattage: 3.00W Diameter: 22 mm Kleur: 2400K (Mellow Light de LED flame kleur) Gewicht: 32 gr Lumen: 80 lm Spanning: V RA:

Nadere informatie

PIPES FOR LIFE. Pipelife flexiplus quick line

PIPES FOR LIFE. Pipelife flexiplus quick line PIPES FOR LIFE Pipelife flexiplus quick line Met de bedrade flexibele buizen van Pipelife heeft u de beste kwaliteit voor iedere installatie Pipelife Pipelife maakt al meer dan 65 jaar buizen voor elektrotechnische

Nadere informatie

Overview. Zorgsector. Microsoft Dynamics NAV. 2006 dvision Automatiseringsbureau.

Overview. Zorgsector. Microsoft Dynamics NAV. 2006 dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV Overview 2006 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in any form

Nadere informatie

Overview. HP - Horti Productie. Microsoft Dynamics NAV. 2009 dvision Automatiseringsbureau.

Overview. HP - Horti Productie. Microsoft Dynamics NAV. 2009 dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV HP - Horti Productie Overview 2009 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted,

Nadere informatie

SGG CONTRAFLAM. Brandwerend glas SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT

SGG CONTRAFLAM. Brandwerend glas SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT SGG CONTRAFLAM Brandwerend glas SAINT-GOBAIN GLASS PROTECT SGG CONTRAFLAM We know Fire! Welkom bij Vetrotech Saint-Gobain, innovatieleider op het gebied van brandwerende beglazing en wereldwijd één van

Nadere informatie

JOB OPENING DEVOPS ENGINEER

JOB OPENING DEVOPS ENGINEER 2016 DatacenterNext All rights reserved Our Mission Wij zijn een On-Demand Technology Office die bedrijven helpt technologie te organiseren, zekeren en innoveren. Dit stelt onze klanten in staat, vertrouwende

Nadere informatie

Overview. Urenregistratie. Microsoft Dynamics NAV. 2007 dvision Automatiseringsbureau.

Overview. Urenregistratie. Microsoft Dynamics NAV. 2007 dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV Urenregistratie Overview 2007 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted,

Nadere informatie

Superieure oplossingen voor laden en lossen met optimale afdichting

Superieure oplossingen voor laden en lossen met optimale afdichting Superieure oplossingen voor laden en lossen met optimale afdichting STERTIL DOCKShelters S T E R T I L S u p e r i o r s o l u t i o n s b y q u a l i t y p e o p l e Superior solutions by quality people

Nadere informatie

DÉ BASIS VOOR EEN SYSTEEM

DÉ BASIS VOOR EEN SYSTEEM DÉ BASIS VOOR EEN SYSTEEM Riolering, een bijzonder geval Bij het maken van beleid is de verleiding groot om in droombeelden over een verre toekomst te blijven hangen. Alles moet dan duurzamer zijn, de

Nadere informatie

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam:

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam: Rotie maakt onderdeel uit van de Simadan Groep. De Simadan Groep is een wereldwijd uniek industrieel ecosysteem waarin bij het verwerken van organische reststromen en frituurvet geen bruikbare energie

Nadere informatie

Denk in mogelijkheden! STERK BETON KELDERS. De kelder die altijd past

Denk in mogelijkheden! STERK BETON KELDERS. De kelder die altijd past Denk in mogelijkheden! STERK BETON KELDERS De kelder die altijd past Een kelder: een verstandige investering Een kelder is geen overbodige luxe, het is een verstandige investering die waarde toevoegt aan

Nadere informatie

Let it be led. Smart Relighting Project. IMPACT vzw Transform3

Let it be led. Smart Relighting Project. IMPACT vzw Transform3 Let it be led. Smart Relighting Project IMPACT vzw Transform3 1 Eén project, vijf maal return on investment. Het innovatieve verlichtingsproject LET it be LED bespaart energie, vermindert de energiefactuur,

Nadere informatie

LoTo in de praktijk. Pilz Belgium CVBA Trainingen Gent, September 2016

LoTo in de praktijk. Pilz Belgium CVBA Trainingen Gent, September 2016 WELKOM LoTo in de praktijk Pilz Belgium CVBA Trainingen Gent, September 2016 Onafhankelijk bedrijf in automatiseringstechniek complete oplossingen voor automatisering: Componenten Systemen Consulting,

Nadere informatie

LoTo in de praktijk. Pilz Belgium CVBA Trainingen Gent, September 2016

LoTo in de praktijk. Pilz Belgium CVBA Trainingen Gent, September 2016 WELKOM LoTo in de praktijk Pilz Belgium CVBA Trainingen Gent, September 2016 Onafhankelijk bedrijf in automatiseringstechniek complete oplossingen voor automatisering: Componenten Systemen Consulting,

Nadere informatie

Technische aandachtspunten bij gebruik van vezelversterkt beton

Technische aandachtspunten bij gebruik van vezelversterkt beton 10 sept Gebruiken van vezelversterkt beton Technische aandachtspunten bij gebruik van vezelversterkt beton ir. Niki Cauberg Technologisch Adviseur niki.cauberg@bbri.be Veel mogelijkheden om vezelversterkt

Nadere informatie

enjoy technology smeermiddelen voor uw motorfiets een nieuwe energie voor de motor eni.com/nl eni.com/be

enjoy technology smeermiddelen voor uw motorfiets een nieuwe energie voor de motor eni.com/nl eni.com/be enjoy technology smeermiddelen voor uw motorfiets een nieuwe energie voor de motor eni.com/nl eni.com/be innovatie, het hoogste niveau van technologie, uitstekende kwaliteit: dat is wat i-ride betekent

Nadere informatie

Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO

Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO Hoe voeden we 9 mrd mensen optimaal: lokaal of mondiaal? Aalt Dijkhuizen MVO 12-03-2015 NL Agri & Food: oprecht een topsector! Tweede exporteur ter wereld Stevige pijler onder de economie 10% v/h BNP;

Nadere informatie

Classic. Smart SKYLITE. Draadloos lichtregelsysteem

Classic. Smart SKYLITE. Draadloos lichtregelsysteem Classic + Smart SKYLITE Draadloos lichtregelsysteem Het al omschrijvende woord is gemak en daarbij de interactiviteit van Tvilight. De nieuwe functionaliteiten van Tvilight zijn erg vooruitstrevend en

Nadere informatie

Overview. Ingekomen facturen registratie. Microsoft Dynamics NAV. 2006 dvision Automatiseringsbureau.

Overview. Ingekomen facturen registratie. Microsoft Dynamics NAV. 2006 dvision Automatiseringsbureau. Microsoft Dynamics NAV Ingekomen facturen registratie Overview 2006 dvision Automatiseringsbureau. All Rights Reserved. No part of this document may be photocopied, reproduced, stored in a retrieval system,

Nadere informatie

HPL FLOORBOX VOOR INTERCELL VLOEREN optimaal installatie- en gebruiksgemak

HPL FLOORBOX VOOR INTERCELL VLOEREN optimaal installatie- en gebruiksgemak ref. 12.401-09 HPL FLOORBOX VOOR INTERCELL VLOEREN optimaal installatie- en gebruiksgemak HPL Kwaliteit. Innovatie. Flexibiliteit. o.a. geschikt voor de renovatievloeren van slechts 40 of 60 millimeter

Nadere informatie

Living Labs. dr.ir. Elke den Ouden. Kennisevent Renovatie Hoofdgebouw TU/e Eindhoven, 27 september 2016

Living Labs. dr.ir. Elke den Ouden. Kennisevent Renovatie Hoofdgebouw TU/e Eindhoven, 27 september 2016 Living Labs Kennisevent Renovatie Hoofdgebouw TU/e Eindhoven, 27 september 2016 dr.ir. Elke den Ouden expertise in smart lighting & smart cities @ TU/e Where innovation starts TU/e Living Labs Een Living

Nadere informatie

Visie op duurzaamheid

Visie op duurzaamheid Beton goed op weg Trends en visies Visie op duurzaamheid André Burger Cement&BetonCentrum Bouw bewust, bouw gerust, bouw met beton. Betonwegendag, 11 oktober 2011 Door: André Burger Directeur Cement&BetonCentrum

Nadere informatie

Sammode gaat SMART met LED

Sammode gaat SMART met LED Sammode gaat SMART met LED Sustainable Modular Addressable Remote Technology Jalodex Lighting Services levert Sammode armaturen met Connected LED. Het concept is robuust, schaalbaar en veilig waardoor

Nadere informatie

Enkele klanten. Copyright 2012 IP Bank BV

Enkele klanten. Copyright 2012 IP Bank BV CGE Risk Management Solutions B.V. 1 Methods & Training Research Building concepts 2 Software Standard tools Industry leading 3 4 Development Projects Capturing industry expertise Partners Training Consultancy

Nadere informatie

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCKSHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCKSHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCKSHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE Superior solutions by quality people De Stertil Group biedt haar klanten

Nadere informatie

AMPERA DE LEDOPLOSSING VOOR EEN OPTIMALE INVESTERING KWALITATIEF DESIGN EFFICIËNT VEELZIJDIG DUURZAAM

AMPERA DE LEDOPLOSSING VOOR EEN OPTIMALE INVESTERING KWALITATIEF DESIGN EFFICIËNT VEELZIJDIG DUURZAAM AMPERA DE LEDOPLOSSING VOOR EEN OPTIMALE INVESTERING KWALITATIEF DESIGN EFFICIËNT VEELZIJDIG DUURZAAM AMPERA DE EVIDENTE KEUZE VOOR WEG- EN STADSVERLICHTING MET LED De meerwaarde van elk component evalueren.

Nadere informatie

Product naam: MM03849

Product naam: MM03849 Product naam: MM03849 Specificaties MM03849: Levensduur L90: 25000u Wattage: 2.00W Kleur: 2800K Lumen: 100 lm RA: 80 Bundelbreedte: 330 graden Bedrijfstemperatuur: -30 tot + 40 graden Lamp soort: T-Lamp

Nadere informatie

NIEUWE VISIE OP ZONREGELING

NIEUWE VISIE OP ZONREGELING NIEUWE VISIE OP ZONREGELING Zon en daglicht regeling als deel van de energieprestaties in gebouwen Peter Winters President of the European Solar Shading Organization Director Shading & Building Dickson

Nadere informatie

gecombineerde: cutter - GROENTESNIJDER NIEuW SNACkBARS - MEENEEMMAAltIjDEN

gecombineerde: cutter - GROENTESNIJDER NIEuW SNACkBARS - MEENEEMMAAltIjDEN gecombineerde: cutter - groentesnijder NIEUW CUTTER functie 3 verschillende messen met een voor ieder type gebruik aangepaste snijkant. 2 roestvrijstalen snijbladen met demonteerbare dop. kuipbodemmes,

Nadere informatie

FDL (/C, /V) Plaat magneten Scheidingssystemen voor diverse industrieën

FDL (/C, /V) Plaat magneten Scheidingssystemen voor diverse industrieën FDL (/C, /V) Plaat magneten Scheidingssystemen voor diverse industrieën Datasheet Bakker Magnetics Vangmagneten van het type FDL worden toegepast bij de ontijzering van minder sterk verontreinigde materialen.

Nadere informatie

PIPES FOR LIFE FLEXIPLUS QUICK LINE

PIPES FOR LIFE FLEXIPLUS QUICK LINE PIPES FOR LIFE FLEXIPLUS QUICK LINE Electro PIPES FOR LIFE Met de bedrade flexibele buizen van Pipelife heeft u de beste kwaliteit voor iedere installatie Pipelife maakt al meer dan 65 jaar buizen voor

Nadere informatie

edilon)(sedra contracting

edilon)(sedra contracting edilon)(sedra contracting Specialisten met oog voor detail contracting www.edilonsedracontracting.com edilon)(sedra contracting Specialisten met oog voor detail 2 Veelzijdige onderhoudsaannemer Hoofdactiviteiten

Nadere informatie

ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES

ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES ANTICORROSIEBEHANDELING VOOR LEVENSLANGE PRESTATIES BESCHERMT Een kraan wordt voortdurend blootgesteld aan de elementen van de natuur. Regen, stof, zand en zonlicht zijn meedogenloze invloeden die de kraan

Nadere informatie

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions

DrainVision VISIONELE MONITORING. monitoring solutions DrainVision VISIONELE MONITORING monitoring solutions Brengt digitale intelligentie naar de hedendaagse tuinbouwindustrie. Na vele jaren onderzoek en ontwikkeling door top wetenschappers en technologen

Nadere informatie

Met CLIMAFLEX op basis van NMC Naturefoam samen tegen klimaatverandering

Met CLIMAFLEX op basis van NMC Naturefoam samen tegen klimaatverandering Met CLIMAFLEX op basis van NMC Naturefoam samen tegen klimaatverandering De eerste flexibele buisisolatie voor technische inrichtingen met duurzame grondstoffen nmc-naturefoam.com Het internationaal klimaatbeleid

Nadere informatie

Enterprise Architectuur. een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente?

Enterprise Architectuur. een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente? Enterprise Architectuur een duur begrip, maar wat kan het betekenen voor mijn gemeente? Wie zijn we? > Frederik Baert Director Professional Services ICT @frederikbaert feb@ferranti.be Werkt aan een Master

Nadere informatie

Product naam: MM03849

Product naam: MM03849 Product naam: MM03849 Specificaties MM03849: Groep LED Lumen/Watt 50.00 lm/watt Levensduur L90 25.000u Soort LED CLASSIC Wattage 2W RA 80 Spanning V Licht rondom 330 graden Lichtkleur 2800K Beschermingsgraad

Nadere informatie

Introduction to IBM Cognos Express = BA 4 ALL

Introduction to IBM Cognos Express = BA 4 ALL Introduction to IBM Cognos Express = BA 4 ALL Wilma Fokker, IBM account manager BA Ton Rijkers, Business Project Manager EMI Music IBM Cognos Express Think big. Smart small. Easy to install pre-configured

Nadere informatie