Inlichtingenblaadje november 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inlichtingenblaadje november 2015"

Transcriptie

1 Inlichtingenblaadje november 2015 Uitgegeven op: 29 oktober :00 Stedelijke Basisschool Staakte Het is reeds november... Deze maand staat in het teken van de grootouders. Naar jaarlijkse gewoonte worden de oma's en opa's, de mémés en pépés, de mammies en pappies in de schijnwerper gezet door hun kleinkinderen. De oogappeltjes van de kleuterafdeling geven op 19 en 20 november aanstaande weer het beste van zichzelf in het Cultureel Centrum voor het grootouderfeest en zijn al druk met de voorbereidingen bezig. Ze sluiten zich aan bij het jaarthema Circus, maar het optreden zal net dat tikkeltje anders zijn dan dat van een traditioneel circus. Wa ne sierk is het thema, dus dat belooft!!! Noteer alvast dit evenement in jullie agenda lieve grootouders want het zal weer de moeite worden!!! DAMES EN HEREN APPELS EN PEREN BOEREN EN BOERINNEN WA NE SIRK TELT AF OM AAN HET GROOTOUDERFEEST TE BEGINNEN!!!!!

2 NIEUWS HERFSTWANDELING (OUDERRAAD) De herfstwandeling gaat door op zondag 8 november Een inschrijvingsformulier kan je hier vinden. NIEUWJAARSRECEPTIE OUDERRAAD Op vrijdagavond 15 januari 2016 organiseert de ouderraad onze jaarlijke nieuwjaarsreceptie. HERFSTWANDELING DERDE LEERJAAR. Op donderdag 1 oktober trok het derde leerjaar naar het Provinciaal domein van Wachtebeke voor een leuke herfstwandeling. Onderweg waren er opdrachten, moest er worden gekeken, geluisterd, gevoeld, gespeurd, genoteerd,... Het was een prachtige dag. SPORTDAG 1E EN 2E LEERJAAR Op donderdag 1 oktober straalde het zonnetje speciaal voor onze sportdag. We begonnen de dag met een zuiderse opwarmingsdans. Hierna werden de leerlingen verdeeld in zes groepen. In deze gemengde groepen mochten de leerlingen volgende activiteiten doen: acrogym en gymnastiek, judo, go carts, springkasteel, balspelen en hip hop. Om hun sportdiploma te verdienen, moesten de leerlingen nog bewijzen dat ze echte 'hip hoppers' geworden zijn. Hierin slaagden alle leerlingen glansrijk. Als extraatje kregen we dan ook nog een optreden van 'Ziko', bekend van zijn deelname in 'So you think you can dance'. Deze sportdag was niet mogelijk zonder sportclub 'Voor geest en lichaam', 'Aurora' en 'judoclub Lokeren'. Bedankt voor jullie fijne samenwerking! De leerlingen hebben ervan genoten.

3 LEVE ONS HUISDIER - DERDE KLEUTERKLASSEN Deze week vertelden we veel over onze huisdieren in de klas. We konden de hond van juf Katrien in levende lijve knuffelen, aaien, eten geven, eventjes mee wandelen,... En we bewonderden prachtige vissen in aquariumwinkel Neon. We brachten zelfs een visje voor in onze klasaquarium. HET ZESDE LEERJAAR EXPERIMENTEERT MET DE TECHNIEKKOFFERS Met dank aan de techniekkoffers van het VTI ontdekten de leerlingen van het zesde leerjaar heel wat over elektriciteit, hout en metaal. Alle proeven werden zelfstandig uitgevoerd met de juiste zorg voor het materiaal. Nadien werd verslag opgemaakt. In de namiddag konden de leerlingen ook nog terecht in het ICT-lokaal. Daar maakten ze legofiguren met behulp van een stappenplan. Vervolgens lieten ze deze creaties opdrachten uitvoeren door geprogrammeerde acties. THEMA KLEUREN IN DE PEUTERKLAS! Onlangs hebben we de kleuren in de kijker gezet. De eerste week hebben we het voornamelijk gehad over de kleur van de dag; geel, groen, bruin, grijs en blauw. De tweede week hebben gewerkt rond het verhaal klein wit visje waarbij de zeedieren allerlei kleuren hebben; geel, groen, blauw, rood, wit, oranje en paars. We hebben dan ook geschilderd met zand, geschilderd met scheerschuim, papiertjes gescheurd en gekleefd. We hebben zelfs kleurtjes gemengd en dit door te neuzeneuzen met een vriendje uit de klas; dat was best grappig! Jules had ook een heel gekke toverprent mee waarop we de kleuren konden laten veranderen met een toverspreuk. Tijdens de tweede week hebben we rond het boekje klein wit visje gewerkt. In het verhaaltje komt er een witte vis, een gele slak, een groene schildpad, een blauwe walvis, een oranje zeester en een rode krab voor. Ook hebben we onze vis "Elvis" eens van dichtbij bekeken (hoe ziet onze vis eruit, woont onze vis in een hokje, wat eet onze vis, ). Het knutselen van een visje met kleuren naar keuze vonden we super fijn. In de klas konden we magnetische visjes vangen met een hengel, visjes vangen uit het water met een net, zeedieren puzzelen en natuurlijk luisteren naar de verhalen over ons klein wit visje. Wat hadden we kleurrijke pret met al die visjes!

4 HET VIJFDE LEERJAAR BEZOEKT DE LOKERSE HONDENBRIGADE. Op donderdagmiddag 8 oktober fietste het voltallige vijfde leerjaar naar het Lokerse stadscentrum om hier een demonstratie van de hondenbrigade bij te wonen. We merkten algauw dat deze honden bijzonder goed getraind worden en heel gehoorzaam moeten zijn voordat ze mee op patrouille mogen. Ook de band tussen baas en dier moet dik in orde zijn, want deze viervoeters beschermen het leven van de politieman of -vrouw met dat van zichzelf! Hierna konden we ook nog een kijkje nemen in het politiecommissariaat waar we zelfs eventjes met z'n allen in de groepscel belandden! SPEELMAATJES - 1A EN 1B SPEELT MET 6A Tijdens de middagspeeltijd op maandag kunnen de leerlingen uit het eerste leerjaar spelletjes spelen met hun grote speelmaatjes uit 6A. Hierbij leren ze niet alleen welke spelen leuk zijn voor op de speelplaats, ook leren ze om met nieuwe vriendjes te spelen. Mooi om zien hoe de leerlingen uit het zesde zich inzetten voor hun kleinste speelvriendjes. De foto's spreken voor zich! HET VIJFDE LEERJAAR BEZOEKT DE ANTWERPSE HAVEN EN BINNENSTAD. Op een sombere donderdagochtend stapten de leerlingen van het 5de leerjaar de bus op richting Antwerpen. Eerst bezochten we de Antwerpse haven a.d.h.v. een boeiende, maar ijskoude, rondvaart op de Schelde. We herkenden verschillende scheepstypes, maakten kennis met stuk- en massagoederen, ontdekten uiteenlopende beroepen en leerden wat de rare tekens op de boeg van de boten of schepen betekenen. In de namiddag ondernamen we een interessante tocht doorheen de Antwerpse binnenstad. Zo stonden het Zuiderterras, het Steen, de Lange Wapper, een restant van de oude stadsomwalling, het Vleeshuis en nog zoveel meer op het programma. Doornat en totaal verkleumd stapten we daarna terug de bus op richting Lokeren. HELM OP, FLUO TOP De donkere maanden komen eraan, waarin het extra belangrijk is om goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Met de actie Helm Op, Fluo Top willen we iedereen sensibiliseren om zich zichtbaar en veilig in het verkeer te begeven door een fluohesje en een fietshelm te dragen.

5 Iedereen krijgt een stickerkaart. Wie s morgens met een fluohesje naar school komt, krijgt een sticker. Ook het dragen van een fietshelm levert een sticker op. Een volle kaart geeft kans op een extra beloning. Deze actie loopt tussen de herfstvakantie en de krokusvakantie. DIGITAAL INLICHTINGENBLAADJE Elke maand kopiëren we voor een heleboel ouders het inlichtingenblaadje, dat kost heel wat papier. Wist u dat u het inlichtingenblaadje ook digitaal kan ontvangen? Stuur een mailtje naar inlichtingenblaadjestaakte@stedelijkbasisonderwijslokeren.be en vermeld op welke e- mailadressen u het blaadje digitaal wenst te ontvangen. Vergeet ook niet te vermelden wie uw kinderen zijn en in welke klas ze zitten, zo geven we hen in de toekomst geen papieren versie meer mee. THEMA DE GRUFFALO IN DE 2DE KLEUTERKLAS B Deze twee weken vonden we toch echt wel fantastisch! De juf vertelde het verhaal elke dag opnieuw, ook met poppenkast en schimmenspel. We maakten ook een verteltafel, zodat we het verhaal konden naspelen. Daar moesten we rollen verdelen, één kleuter werd de verteller en las het verhaal voor uit het boekje, de anderen mochten de dieren spelen. We schilderen de gruffalo en maakten hem na met kosteloos materiaal. Ook maakten we een masker. En in de poppenhoek was een echt bos, zodat we de gruffalo, maar ook kabouters en andere bosfiguren konden naspelen. DIERENDAG 2DE KLEUTERKLAS A + B We mochten op bezoek bij onze Ferre! Zijn papa is een hondentrainer, dus we konden genieten van echte hondentrucjes. Ook waren er konijnen, kippen en een vogel te zien! We genoten met volle teugen! UITSTAP NAAR HET BOS - KLEUTERS Een prachtige maar frisse dag om naar het bos te gaan. De kleuters genoten van de herfstontdekkingen in het bos. HERFSTACTIVITEITEN IN DE 2 DE KLEUTERKLAS A Schilderen,schrijfdans,knutselen, een bos maken in de klas, de Gruffalo...wat is de herfst een gezellige tijd!

6 PESONEELSVERGADERING 26 NOVEMBER 2015 Op donderdag 25 november is er personeelsvergadering voor directie en alle leerkrachten, er is dan GEEN OPVANG voor de kinderen op school. Gelieve alle kinderen op te halen voor 16u00. De kinderopvang via Patjoepelke gaat wel door, de kinderen worden om 16u00 opgehaald door de bus. WAPENSTILSTAND Op woensdag 11 november is het Wapenstilstand, er is dan geen school! TE ONTHOUDEN DATA tot tot tot Herfstvakantie Herfstwandeling Bezoek begraafplaats Lokeren 3de lj Verkeersactie: HELM OP FLUO TOP! Kleuterboemel voor 3de kleuterklas Wapenstilstand - GEEN SCHOOL Leerlingenraad Bezoek begraafplaats Lokeren 1ste en 2de lj Zwemmen 2de en 3de leerjaar Grootouderfeest in het Cultureel centrum (kleuters) Toeka komt op bezoek bij de kleuters Zwemmen 1ste en 4de leerjaar Personeelsvergadering rapport Zwemmen 3de kleuterklas

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje oktober 2015

Inlichtingenblaadje oktober 2015 Inlichtingenblaadje oktober 2015 Uitgegeven op: 30 september 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte JAARTHEMA Voorwoord Beste ouders, kinderen, collega s, De eerste schoolmaand zit er al weer op! Hopelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

oktober 2018

oktober 2018 2018-2019 oktober 2018 1. Actie HELM OP FLUO TOP De herfst is weer in het land en de donkere dagen komen eraan! Daarom is het ABSOLUUT NOODZAKELIJK om de zichtbaarheid te verhogen in het verkeer! Dus naar

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje maart 2016

Inlichtingenblaadje maart 2016 Inlichtingenblaadje maart 2016 Uitgegeven op: 25 februari 2016 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORDJE Een nieuwe maand gaat beginnen Een veelbelovende maand, eentje waarin de lente gaat ontspringen.

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

INFOKRANT NOVEMBER 2015

INFOKRANT NOVEMBER 2015 INFOKRANT NOVEMBER 2015 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle tel 050/512925 E-mailadres: info@olvoheist.be website: www.olvoheist.be Beste ouders

Nadere informatie

Infobrief maart 2019

Infobrief maart 2019 Basisschool Louis Paul Boon Leuvestraat 37 A 9320 Erembodegem Tel : 053/46.43.00 http://www.bslpboon.be/ Infobrief maart 2019 1. 2 de GROTE TRUFFELVERKOOP Om te kunnen investeren in onze school verkopen

Nadere informatie

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS.

De kleuterjuffen en de kleuters verrasten hun ouders en (over)grootouders in het BEROEPENHUIS. BASISSCHOOL MAATJES Beste lezer, Vanaf maandag 9 november: Veilig met helm en in fluo de winter door! Helm Op, Fluo Top is een project voor basisscholen in de provincie Antwerpen. De campagne loopt tussen

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Activiteitenkalender november 2015

Activiteitenkalender november 2015 de Waaier Gesubs. Vrije Lagere School Mgr. Cardijnstraat 39 2460 Kasterlee Tel / Fax : 014 85 00 69 E-mail : info@vbs-dewaaier.be Web-site : www.vbs-dewaaier.be s avonds in het donker, dan kijk ik naar

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering

19.30u: Info-avond. 19.30u: Info-avond. VM: Open klasdag in de Boslaan. VM: Open klasdag te Looiven. Quiz ouderraad. Gezinsviering Activiteitenkalender De Klimtoren Oktober 2013 Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : klimtoren@scarlet.be Website : www.vks-klimtoren.be

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Helm Op Fluo Top! We zetten door in december! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning april 2017 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik voel me Mos: Verluchten is noodzakelijk! Met het raampje open, gaat de vieze lucht lopen! Activiteitenkalender kleuters - Dinsdag 18 april:

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be Schooljaar 2014-2015 nr. 7 1 juni 2015 Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.basisschooldevlinder.be U bent tevreden over onze schoolwerking? U bent

Nadere informatie

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie!

Fladderkrant einde schooljaar Prettige vakantie! Fladderkrant einde schooljaar 18-19 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Prettige vakantie! de vakantie staat voor de deur. Het jaartje is voorbij gevlogen, vol leuke activiteiten en uitstappen, boeiende

Nadere informatie

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging

Jaarthema: Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord, beweging Velle[tje] Vrije Basissschool Sint-Jozef Temse-Velle Info@basisschool-velle www.basisschool-velle.be 03/711.08.03 Nieuwsbrief 18.12.2015 Jaarthema: ART@Velle Muzisch werken rond beeld, drama, muziek, woord,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017

NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2017 Agenda december 2017 Vrijdag 1 december Dinsdag 5 december Donderdag 7 december

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje februari

Inlichtingenblaadje februari Inlichtingenblaadje februari Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Beste ouders, Januari, de drukke nieuwjaarsmaand is voorbij. Het schooljaar is halfweg. De eerste proevenperiode zit er op. Hopelijk

Nadere informatie

Reisgids Staakte voor de maand november

Reisgids Staakte voor de maand november Reisgids Staakte voor de maand november Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Beste ouders en grootouders, Een welverdiende herfstvakantie staat voor de deur. Tijd om even op adem te komen. Op maandag

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 5 juni tot vrijdag 9 juni 2017 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas: De laatste maand van het schooljaar is van start gegaan en er staan nog heel wat leuke dingen

Nadere informatie

Infobrochure kleuterschool

Infobrochure kleuterschool Infobrochure kleuterschool Gemeentelijke Basisschool Heikant Aarschotsebaan 60 2590 Berlaar-Heikant Tel: 015/24 57 43 E-mail: directie@gemeenteschoolberlaar.be Website: www.gemeenteschoolberlaar.be Schooluren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag

NIEUWSBRIEF. SBS Winkelomheide Schooljaar Uitstapje naar Studio Geel. Inhoud. Einde oog voor lekkers MAAR woensdag blijft fruitdag NIEUWSBRIEF SBS Winkelomheide Schooljaar 2018-2019 19 december 18 Editie 5 GELUK ligt tussen wat was en wat komt Kijk om je heen VIER wat nu is & zoek in elk moment iets ONVERGETELIJKS Een gelukkig 2019!

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari

Inlichtingenblaadje januari Inlichtingenblaadje januari Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Voor hele bijzondere mensen vele fijne wensen. Een goede gezondheid en bergen van geluk voorzien van veel gezelligheid een heel jaar

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk!

We wensen kleuters, ouders, leerkrachten en directie fijne kerstdagen en een 2014 vol geluk! Kleuterkrant November & December 2013 Kerstviering In deze periode van verwachting en hoop herdenken we de geboorte van Jezus in een stal te Bethlehem. Samen met onze kleuters en E.H. Pastoor Lei Gielen

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud:

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Inhoud: Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief November 2015 Inhoud: P1 Herfstvakantie P2 jarigen van de maand P2 Feest in onze

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders

ACTIVITEITENKALENDER voor ouders ACTIVITEITENKALENDER voor ouders Einde schooljaar 2014 STEDELIJKE BASISSCHOOL TUILT Zoldersekiezel 86 3511 Hasselt tel. 011 25 17 57 e-mail: sbs.tuilt@hasselt.be www.sbstuilt.be Beste ouders, We zijn alweer

Nadere informatie

Klas van de week: groep 7

Klas van de week: groep 7 Klas van de week: groep 7 Vrijdag 6 november jl. kwamen er twee voedingscoaches op onze school. In diverse groepen hebben ze iets verteld over gezond eten. In groep 7 ging het over duurzaamheid en biologisch

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar!

Voor. elkaar! GAZET PRESENT. Jaarthema: Een hart voor elkaar! GAZET PRESENT Maandblad van basisschool OLVP Watermolendreef 167 Jaargang 11 Nr 3 9100 Sint-Niklaas Schooljaar 2018 2019 Voor elkaar! Jaarthema: Een hart voor elkaar! Eetfestijn! Bedankt Meer dan 600 enthousiaste

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF kerst 2018

NIEUWSBRIEF kerst 2018 NIEUWSBRIEF kerst 2018 Onderwijs op maat Eerste kleuterklas Juf Chloë Opsomer zal vanaf januari de eerste kleuters in de Nijntjesklas begeleiden op dinsdag. Zo kunnen de kinderen van het geboortejaar 2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

t GraGo tje november 2017

t GraGo tje november 2017 t GraGo tje november 2017 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 directie@wongrago.be Nieuws uit Grammene Naar het bos Naar jaarlijkse

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 14 woensdag 13 april 2016

15 de jaargang nr. 14 woensdag 13 april 2016 15 de jaargang nr. 14 woensdag 13 april 2016 SCHOOLNIEUWS 1K-> Medisch onderzoek Op vrijdag 15 april a.s. is het medisch onderzoek voor de kleuters van de 1 ste kleuterklas. Dit onderzoek zal doorgaan

Nadere informatie

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool

FEBRUARI Maandplanning. 2. Specifiek voor de kleuterschool FEBRUARI 2019 1. Maandplanning Een update planning kan je altijd terug vinden op de website van de school via de link kalender. 2. Specifiek voor de kleuterschool Belangrijk bericht voor grootouders en

Nadere informatie

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi,

Van 8 tot 19 juni 2015. Hoihoi, Van 8 tot 19 juni 2015 Hoihoi, Geen gewoon klasnieuws deze keer maar een verkorte versie van 2 weken samen. Te starten met vorige week. Door de drukte van vaderdag, oudercontacten en mierekamp zijn het

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen

Van 14u tot 16u gratis workshops ( spelletjes ) door de leerkrachten en voor de kinderen mei nummer 13 Inhoudstafel: 1. Inhoudstafel 2. Nieuws uit De kring 3. Kinderen in beeld 4. Wist-je-weetjes 5. Ouderparticipatie 6. Niet te missen 7. Kinderpagina Nieuws uit de kring: Noteer het alvast

Nadere informatie

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool

: Bibbezoek lagere school : Oudercontacten kleuterschool Agenda 30.10.2017: Begin van de herfstvakantie 05.11.2017: Einde van de herfstvakantie 08.11.2017: Herfstwandeling Hertberg 1 ste leerjaar 08.11.2017: Unihockey in de MIXX (namiddag) 2 de graad 09.11.2017:

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

t GraGo tje juni 2018

t GraGo tje juni 2018 t GraGo tje juni 2018 Kleuterschool Grammene Grijsbulckstraat 3 051 63 64 17 Lagere school Gottem Ardense Jagersstraat 6 051 63 51 47 www.wongrago.be directie@wongrago.be PEUTER- & EERSTE KLEUTERKLAS Dieren

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 FEBRUARI

Schooljaar 2013-2014 FEBRUARI Schooljaar 2013-2014 FEBRUARI Beste ouders, Met de krokusvakantie net achter de rug wandelen we al weer een nieuwe maand binnen. Daarom de hoogste tijd om eens een kijkje te nemen op het gebeuren in de

Nadere informatie

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE NOVEMBER 2017

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid

VERKEER. Actiepunt maand december: zichtbaarheid VERKEER Actiepunt maand december: zichtbaarheid Woensdag samdag : Halen we ons doel? Als er in december 5 kinderen meer gemeten worden die strappend of carpoolend naar school komen, trakteren we met pannenkoeken!

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

Week van 5 tot 9 oktober 2015

Week van 5 tot 9 oktober 2015 Week van 5 tot 9 oktober 2015 Project: kikkers Maandag: VRIJE DAG: geen school! Dinsdag: Tijdens het forum kregen we nog een voorstelling van een goed doel voor de Reuzenrun komende zondag. De opa van

Nadere informatie

schooljaar Nieuwsbrief grootouderdag

schooljaar Nieuwsbrief grootouderdag 1 Super blij met zo n grootouders als jij! 2 Creatieve grootouders aan het werk in L6 In het zesde leerjaar hielpen de grootouders om nieuw leven te brengen in een oud voorwerp. De kinderen brachten allemaal

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief start schooljaar 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Jos en Fientje, de figuurtjes van ons vorig jaarthema, zijn als

Nadere informatie

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief:

VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek. Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: VBS De Duizendpoot 2 april 2015 Schoolstraat 27 3380 Bunsbeek Solveldweg 8B 3384 Wever Nieuwsbrief april Beste ouders Wat heeft april zoal in petto voor onze school? Dat lees je in deze nieuwsbrief: BEZOEK

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

november 2017

november 2017 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we graag 3 nieuwe zonnekindjes in K0! Amélie, Kate Lynn en Nand worden met veel enthousiasme verwacht in het klasje van Juf Daphne! Hopelijk voelen

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas.

Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas. Week van 16 tot 20 januari 2017 Project: Ridders en prinsessen - we maandagmorgen een heleboel spullen meehadden naar de klas? We bekeken alles en gaven het een plekje in onze klas. - we bezoek kregen

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Thema" De"spin" "in"de"1 ste "kleuterklas" In"de"klas""zat"een"hele"grote"spin"maar"daar"zijn"onze"jongste""kleutertjes"helemaal"niet"bang"van.

Thema Despin inde1 ste kleuterklas Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan. Thema Despin inde1 ste kleuterklas Rintintin daarloopteendikkespin rebtebtebhijmaakteenheelgrootweb draadjeomhoog draadjeomlaag draaimaarinhetrond enhetisklaarvandaag Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan.

Nadere informatie

Thema van de maand november: Ken jij de glimlachcode?

Thema van de maand november: Ken jij de glimlachcode? Nieuwsbrief november 2015 ICO Thema van de maand november: Ken jij de glimlachcode? Op onze school geldt de Glimlachcode. Deze is echter niet door iedere leerling even goed gekend. Daarom frissen we deze

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Cynthia t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: november

Nadere informatie