Reisgids Staakte voor de maand november

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reisgids Staakte voor de maand november"

Transcriptie

1 Reisgids Staakte voor de maand november Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Beste ouders en grootouders, Een welverdiende herfstvakantie staat voor de deur. Tijd om even op adem te komen. Op maandag 4 november doen 9 peuters hun intrede. Onze school telt dan 414 leerlingen. Een grote school! Daarom is het zéér belangrijk dat een aantal afspraken correct worden nageleefd. Mag ik nog eens met aandrang vragen de kinderen TIJDIG (voor 8u25 en voor 13u25) naar school te brengen. Kinderen die te laat op school aanwezig zijn missen kostbare onderwijstijd en storen de activiteiten in de klas. Thuis op tijd vertrekken is de boodschap! Voor de veiligheid van uw kinderen worden de hekkens (ook het groene fietshekje) gesloten om 8u25. Wie toch te laat komt meldt zich aan via het kleine hekje aan het secretariaat. Je kan de school steeds langs deze weg verlaten. Ook de verkeerssituatie rond de school blijft een aandachtspunt. Respecteer de verkeersregels en blijf hoffelijk. Parkeer daar waar het mag en keer je wagen ze ver mogelijk van de school weg. Zaken als fietshelm en fluohesje zijn geen overbodige luxe en een goede (fiets)verlichting is verplicht! Wanneer de school uit is wordt het grote hek pas geopend nadat de rijen zijn gevormd en de voetgangers en de fietsers die de school mogen verlaten weg zijn. Om die reden moeten jullie soms iets langer wachten aan de schoolpoort, maar het is voor de veiligheid van de kinderen. Dank voor jullie begrip en medewerking! Piet Van Kerckhove

2 NIEUWS DE EERSTE MAAND IN ONZE PEUTERKLAS Op 2 september zijn we gestart met 4 peuters en 10 eerste kleuters. De 1ste week vloeiden er heel wat traantjes maar na een maand school zijn onze vriendjes het al goed gewoon! We leerden ons klasje kennen, vierden juf Eva haar verjaardag, keken naar ons lichaam, leerden de kleuren van de weekalender en namen onze dieren op school waar: onze vis 'Elvis' in de klas en ons konijntjes en kippen buiten. Zie hier enkele sfeerbeelden uit ons klasje. SPORTDAG 6DE LEERJAAR Onder een zacht zonnetje vertrokken de leerlingen van het zesde leerjaar al fietsend richting Sint-Niklaas. Daar aangekomen trokken ze naar de klimzaal waar bewezen werd dat klimmen ook zonder touwen kan. In de namiddag werd er in de Ster getennist, om daarna terug richting Lokeren te fietsen. THEMA DIEREN IN DE 2E KLEUTERKLAS A Het was een korte week met oh zo veel te doen. Het thema dieren is een dankbaar onderwerp in de kleuterklas. Interesse met hopen. Iedereen wil wel een foto laten zien van zijn of haar huis-of lievelingsdier. Op dierendag zelf kwam er een echt diertje in de klas: konijntje Snuffel. De week was goed gevuld: dieren sorteren, dieren inkleuren, dierenpuzzels, dierenverhaaltjes, dierengezelschapsspelletjes, poppenspel over dieren... Te veel om op te noemen! UITSLAGEN SCHOLENVELDLOOP Hier kan je de uitslagen van de scholenveldloop bekijken. PROJECT SPEELMAATJES TUSSEN HET EERSTE LEERJAAR EN 6A. Elke vrijdagmiddag kunnen de leerlingen uit het eerste leerjaar genieten van de spelletjes die hun grote speelmaatjes met hen spelen. De kinderen uit 6A zoeken telkens nieuwe activiteiten en leren zorg dragen voor de kleinsten van de speelplaats. Dat ze het allemaal fijn vinden, kan u zien in de foto's.

3 DIERENDAG IN DE DERDE KLEUTERKLASSEN Naar aanleiding van dierendag kwam de hond van juf Katrien een half dagje mee naar de klas. Wat een schattig dier. Ook de cavia van Linde kwam op bezoek en onze klas werd twee vriendjes rijker namelijk Vinnetje en Skippy onze goudvissen. HERFSTWANDELING IN HET BOS - KLEUTERS We genoten van een mooie herfstwandeling in het bos en vonden allerlei natuurschatten. Enkele sfeerbeelden. SPORTDAG 1E GRAAD Op vrijdag 27 september zijn de jongens en de meisjes van het 1e en 2e leerjaar actief geweest tijdens de sportdag die op school plaats vond. Gelukkig was het die dag mooi weer zodat we zowel binnen als buiten konden sporten. Er werd gedanst, geturnd, gesprongen op springkastelen en we kregen zelfs een initiatie acrogym. Het was een fijne dag zoals je op de foto's kunt zien! BEZOEK BOKMOLENHOEVE 2E LEERJAAR Op vrijdag 4 oktober gingen we met het 2e leerjaar op bezoek bij kippen, eenden, zwanen,... in de Bokmolenhoeve. We vonden een heleboel mooie veren en leerden heel wat bij over deze dieren. DIERENDAG 1E LEERJAAR Op vrijdag 4 oktober brachten de leerlingen van het 1e leerjaar een bezoek aan pony Flip. Juf Esther vertelde honderduit over dit zoogdier. Ook namen we een kijkje bij juf Ann. Zij kon ons boeien met weetjes over de geit.

4 THEMA HERFST IN DE 2 DE KLEUTERKLAS A Er heerste een gezellige herfstsfeer in de klas de laatste 2 weken. We hadden een notenwinkel waar we noten gingen kopen om notensoep te maken in de poppenhoek. We schildereden paddestoelen op de ruiten. We maakten de tafel heel vuil door schrijfdans te doen met klei en water. We gingen elkaar meten om te zien hoeveel kabouters we groot waren. We kleurden, tekenden en knutselden er op los. We leerden nieuwe materialen kennen zoals stickerverf en playmais. Laat het buiten maar regenen en waaien... VERKIEZING VAN DE LEERLINGENRAAD De voorbije weken hebben zich verscheidende leerlingen kandidaat gesteld voor de leerlingenraad en dit deden ze aan de hand van mooie affiches waar ze hun agendapunten presenteerden. Maandag 7 oktober 2013 was het weer zover, onze stemlokalen gingen open! Met hun rode potlood en stemformulier in de hand mochten de leerlingen hun favorieten uit elke klas aanduiden. Het zorgteam verwerkte deze gegevens en op dinsdag 15 oktober waren onze verkozenen bekend. De bekendmakingshow kaderde in ons jaarthema maak de reis van je leven. Alle kandidaten werden per leerjaar naar voor geroepen en mochten een demonstratie van hun vliegkunsten geven in de vorm van een kleine wedstrijd. De verkozen leerlingen/piloten kregen hun eigenste papieren vliegtuigje met hun instapkaart naar de leerlingenraad. De verkozen leerlingen zijn: Iris Van Bocxlaer Matild Veldeman Bente De Lange Michiel Heylen Mateo De Cock Mara Mariman Kasper Huysentruyt Elise Podevyn Kiana De Man Arne Ticket Er werd ook een prijs uitgereikt aan de mooiste affiche, deze prijs ging naar Chiel Braet.

5 THEMA DE HERFST - 2DE KLEUTERKLAS B We begonnen ons thema met een boswandeling in het bospark. In de klas schilderden we paddenstoelen op het raam, samen met ons themaliedje. We konden ons verkleden als kabouters in de poppenhoek, spelen met een kabouterhuisje, rijgen van een kastanjeketting, kriebeldiertjes ontdekken in de ontdekbak, natuur- en kabouterboeken lezen, schrijfdans met blokjes klei en bouwen met stokken die we in het bos hadden gevonden. KUBB TORNOOI IN VIERDE LEERJAAR De jongens en meisjes van het vierde leerjaar namen het tegen elkaar op in spannende wedstrijdjes 'KUBB'. Dit spel werd enorm gesmaakt en zal nog geregeld gespeeld worden op de grasmatten van Staakte school. HET LEVEN ZOALS HET IS... 1B Lezen, schrijven, rekenen, schilderen,...na twee maanden in het eerste leerjaar leerden we al een heleboel. WEDSTRIJD 'DE HOUTHAKKER EN DE BOOM' DOOR 4B We hebben met de klas deelgenomen aan een wedstrijd om een schoolbibliotheek te winnen. Het was de bedoeling het verhaal 'De houthakker en de boom' op een creatieve manier voor te stellen. Daarom maakten we met de klas een poppenkast van het verhaal. Een kartonnen doos diende als decor, daarin stopten we alle personages in de vorm van houten lepels om de poppenkast mee te spelen. HEERTJE GEWELDIG IN 4B Heertje Geweldig is 1 van de personages van 'Er zit een schat verborgen in jezelf'. Hij is ook het mannetje van onze klas. Omdat hij staat voor vriendschap en vrede, maakten wij allemaal een vriendschapsbandje in de klas. Die deden we allemaal samen in een grote pot. Daarna kregen we elk een vriendschapsbandje. Nu weten we eigenlijk niet wie het maakte, maar dat vinden wij niet erg... We weten dat het gemaakt werd door een vriend uit onze klas.

6 BEZOEK MUSEUM NATUURWETENSCHAPPEN IN BRUSSEL DOOR 2DE GRAAD Naar aanleiding van dierendag bezocht de tweede graad het museum van natuurwetenschappen te Brussel. Ons werkboekje gidste ons doorheen de verschillende zalen in het museum. Onze aandacht ging vooral uit naar de echte skeletten van de dinosaurussen. We waren echt onder de indruk van de in België gevonden Iguanodonskeletten. We kijken er al naar uit om dit verder te verwerken in de klas met ons Zonnestraal! SPORTDAG 2DE GRAAD Op 27 september trokken we naar het atletiekterrein van Lokeren. Daar maakten we kennis met allerlei uitdagende sportieve spelletjes. Zo leerden we boogschieten, tonrollen, blaaspijpschieten, in reusachtig zakken lopen en nog veel meer. Moe maar tevreden keerden we naar huis terug. INZAMELEN GEBRUIKTE BATTERIJEN Onze school verzamelt nog steeds gebruikte batterijen. Bebat recycleert deze batterijen en wij krijgen per opgehaalde kilogram punten. Met deze punten kunnen we dan materialen voor de school bestellen o.a. speelgoed voor op de speelplaats. Geef dus gerust je gebruikte batterijen mee naar school. START NIEUW LEESPROJECT Met de start van de nationale voorleesweek (15 november) lanceren we ook ons nieuw leesproject 'vreemde zaken'. De leerkracht leest een verhaal voor waarin vreemde dingen gebeuren. De leerlingen gaan daarna aan de slag om de raadsels op te lossen. Dit project is bestemd voor de hele lagere school. In het tweede semester start het leesproject 'toneellezen'. De lezers kruipen in de huid van echte acteurs en actrices en maken op die manier vele leeskilometers op een motiverende manier. Het toneellezen gaat van start in het tweede, derde en vierde leerjaar. THEMA HERFST - DERDE KLEUTERKLAS B Enkele sfeerbeelden uit ons thema herfst.

7 HEKSENSOEP IN DE DERDE KLEUTERKLASSEN Ooit al eens heksensoep gegeten met echte spinnen? Heerlijk hoor. DINO IN KLEI (VIERDE LEERJAAR) Na ons bezoek aan het museum, waren we helemaal zot van dino's. Daarom hebben we er enkele nagemaakt in klei. SQUASHEN MET HET VIERDE LEERJAAR Juf Catherine regelde voor onze klassen een initiatieles squash in sportcentrum De Dam. We fietsten heen en terug en genoten er met volle teugen van. ZELFPORTRET-ONDERLEGGER IN HET VIERDE LEERJAAR We maakten met Oost-Indische inkt een zelfportret. Daarna gingen we er met twee kleuren ecoline over. Enkele resultaten kan je hieronder bewonderen. HERFST IN DE PEUTERKLAS We begonnen ons thema met een herfstwandeling samen met de andere kleuterklassen. In onze klas maakten we zelf een bos, we experimenteerden met allerlei herfstmateriaal. We maakten voelbakjes, deden stoelendans op boomstammetjes, schilderden op de vensters, deden schrijfdans en tekenden bomen. We vertelden het verhaal van ''Jules in het bos'. De juffen speelden poppenspel over de dieren in het bos. Deze week kwamen onze kriebelspinnen te voorschijn. We hebben genoten van de prachtige herfstdagen.

8 HOEKENWERK IN HET VIERDE LEERJAAR Tijdens het hoekenwerk mogen de kinderen steeds kiezen wat ze doen (rekenhoek, taalhoek, spelletjeshoek, meethoek, computerhoek, muziekhoek...) maar elke hoek mag slechts 2x gekozen worden. Daarna moeten ze dus iets anders kiezen. Tijdens het hoekenwerk komen de lesinhouden nogmaals aan bod, maar leren ze ook samenwerken en samenspelen. GEEN SCHOOL OP MAANDAG 11 NOVEMBER Op maandag 11 november is er geen school, wapenstilstand. GEEN SCHOOL OP WOENSDAG 27 NOVEMBER Op woensdag 27 november is er geen school, het is pedagogische studiedag voor directie en leerkrachten. PERSONEELSVERGADERING DONDERDAG 14 NOVEMBER Op donderdag 14 november is er geen avondopvang op school. De kinderen kunnen wel mee met de bus naar Patjoepelke. Graag de kinderen afhalen voor 16u00. TE ONTHOUDEN DATA Instapdag peuters Zwemmen 1ste lj Toneel voor de Peuters en 1e KK Medisch onderzoek voor 5A (deel1) 1ste en 2de lj brengen een bezoek aan de begraafplaats van Lokeren Zwemmen 4de lj 6de lj gaat op uitstap naar Ieper 3de lj bezoeken de begraafplaats van Lokeren Wapenstilstand 5de lj gaat naar Antwerpen Personeelsvergadering. Geen avondopvang Zwemmen 2de lj en 3de lj Leerlingenraad Repetitie grootouderfeest in het cultureel centrum Grootouderfeest kleuters Zwemmen 4de lj 6de lj gaat basketten Grootouderfeest kleuters Medisch onderzoek voor 5A (deel2) SVS - activiteit: Swimmathon voor 3de lj tot en met 6de lj Pedagogische studiedag voor directie en leerkrachten. Geen school voor de kinderen. watergewenning 3de kl Rapport Zwemmen 2de lj en 3de lj

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje maart 2016

Inlichtingenblaadje maart 2016 Inlichtingenblaadje maart 2016 Uitgegeven op: 25 februari 2016 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORDJE Een nieuwe maand gaat beginnen Een veelbelovende maand, eentje waarin de lente gaat ontspringen.

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje oktober 2015

Inlichtingenblaadje oktober 2015 Inlichtingenblaadje oktober 2015 Uitgegeven op: 30 september 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte JAARTHEMA Voorwoord Beste ouders, kinderen, collega s, De eerste schoolmaand zit er al weer op! Hopelijk

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari

Inlichtingenblaadje januari Inlichtingenblaadje januari Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Voor hele bijzondere mensen vele fijne wensen. Een goede gezondheid en bergen van geluk voorzien van veel gezelligheid een heel jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje november 2015

Inlichtingenblaadje november 2015 Inlichtingenblaadje november 2015 Uitgegeven op: 29 oktober 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Het is reeds november... Deze maand staat in het teken van de grootouders. Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje februari

Inlichtingenblaadje februari Inlichtingenblaadje februari Stedelijke Basisschool Staakte VOORWOORD Beste ouders, Januari, de drukke nieuwjaarsmaand is voorbij. Het schooljaar is halfweg. De eerste proevenperiode zit er op. Hopelijk

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes,

Nieuw op school. Fladderkrant oktober Beste ouders, dag jongens en meisjes, Fladderkrant oktober 2018 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Nieuw op school Zoals voor veel kinderen was het ook voor mij een spannende eerste dag van het nieuwe schooljaar. Na 20 jaar in vrije basisschool

Nadere informatie

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt!

Jongste kleuters: En dan hebben de jongens de doos met de knikkerbaan ontdekt! Freinet Basisschool Genk Schoolkrant Een week vol dieren! Week 5 Vrijdag 30 september 11 Activiteitenkalender: Dinsdag 4 oktober: Werelddierendag de ingezamelde voeding wordt door de kinderraad naar het

Nadere informatie

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede

schoolkrantje nieuwtjes weetjes Dag iedereen, van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! U leest op dit moment het tweede Oktober 2014 Dag iedereen, U leest op dit moment het tweede schoolkrantje van onze school! Heeft u het vorige gemist? Jammer! Stuur een mailtje naar de school en we brengen het in orde! Ook dit krantje

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015 Deze keer leest u onder andere: Voorwoord Roger Vakwerk is Meesterwerk Werkgroep Identiteit Nieuws uit groep 1a/2a Bouwactiviteiten Inmiddels heeft

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 11 oktober 2013 Kleur het bos van je dromen! Vorige week vrijdag beleefden we met de hele school een SUPER dag! Onze Muse- startdag. s Morgens werden onze kinderen verrast

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL

KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL KERSTMIS DECEMBER 2017 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2013

Nieuwsbrief November 2013 Nieuwsbrief November 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Vrijaf P 1 Oudercomité P 1 Herdenking Wapenstilstand P 2 Schoolfotograaf

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Schoolkrant oktober 16

Schoolkrant oktober 16 Agenda: Schoolkrant oktober 16 Jarigen van de maand oktober: 2: Nelle (KO1) 4: Seppe 6: Karell (LO2) 7: Emre (LO1) / Eren (LO1) 10: Jens (LO2) / Jeff (LO3) 14: Laura 16: Amira (LO4) 20: Ellie (LO1) / Luca

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel

De jungleklas gaat dinsdag naar het toneel! Wees dus allen op tijd zodat jullie kunnen meegenieten van een spetterend toneel NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Oproep voor kosteloos materiaal Ik heb in onze berging gemerkt dat onze

Nadere informatie

Nieuws uit groep 1/ 2 d.

Nieuws uit groep 1/ 2 d. Nieuws uit groep 1/ 2 d. Dit schooljaar begonnen we met 15 oudste kleuters en 9 jongste kleuters. In september kwamen Jake en Indy erbij. Ons eerste thema van schatkist was Erop uit: het verhaal van Kleine

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Week 4-8 november: thema herfst

Week 4-8 november: thema herfst Week 4-8 november: thema herfst We leerden deze week over de herfst. We deden een natuurwandeling in het domein van de school en verzamelden veel herfstmateriaal. Daarmee konden we onze experimenteerbak

Nadere informatie

Maandplanning september 2018

Maandplanning september 2018 Maandplanning september 2018 Jaarthema: Hallo wereld! Maandpunt: Goede afspraken maken goede vrienden! Activiteitenkalender kleuters - Maandag 3 september: Thema: joepie, ik mag naar school. Welkom aan

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt

Groep 1/2/3. Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Groep 1/2/3 Met mooi weer lekker actief met Be- Fitt Op donderdag 25 juni hebben de kinderen leuke sportieve activiteiten buiten gedaan. Voetballen met flessen vol water, spelletjes met de parachute en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

De Nellie- & Cézarkrant

De Nellie- & Cézarkrant De Nellie- & Cézarkrant Oktober editie Thema : Onder mijn paraplu Onder juf haar paraplu is het altijd droog Stien met de bolletjesregenjas. Gummilaarzen passen van de juf. Wat een werk Het lijken wel

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. VERKEER Actiepunt maand oktober: veilig oversteken Op donderdag 27 oktober gaan onze kinderen van de lagere school naar het verkeerspark. Schoolnieuws Klimaatschool We zijn volop aan het sleutelen aan

Nadere informatie

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken.

krant Zomervakantie! Vrijdag 28 juni 2019 De plezantste krant jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. De plezantste krant krant Vrijdag 28 juni 2019 Trimesteriële krant jaargang 1 Nummer 3 Zomervakantie! Het einde van het zorgeloos spelen en jullie terug op 2 september schooljaar is aangebroken. genieten

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober.

Hier volgen de gebeurtenissen van de voorbije maand en de agenda voor oktober. Nieuwsbrief 2 - Oktober: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het nieuwe schooljaar is voorbij gevlogen. Alle kinderen namen een goede start. Onze leerlingen houden zich aan de gemaakte

Nadere informatie

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders!

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Smiskenskrant 2 26 oktober 2018 Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Voor de wereldklassen in het vierde leerjaar zijn we nog op zoek naar ouders, grootouders, familie, vrienden,.. die op donderdag

Nadere informatie

Het klasnieuws: week 19 en 20

Het klasnieuws: week 19 en 20 Het klasnieuws: week 19 en 20 Ditjes en datjes Donderdag 12 februari: atelier Vrijdag 13 februari: dikke truiendag Woensdag 25 februari: kleuterglibberen in Finlandia. Zaterdag 28 februari: kinderfuif

Nadere informatie

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar

Nieuwsbrief 10 - Schooljaar View this email in your browser Nieuwsbrief 10 - Schooljaar 2018-2019 A G E N D A Maandag 19/11/2018 :Zwemmen 4de + 6de lj - START voorleesweek Dinsdag 20/11/2018 : Zwemmen 3KA - Ophalen zakken kledingactie

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART - APRIL 2017 Beste (groot)ouders De voorbije

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018

WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 WEGELPRAATJE EIND JUNI 2018 Dit is het laatste Wegelpraatje van dit schooljaar. Graag wensen wij alle kinderen, ouders en leerkrachten een deugddoende vakantie toe. Bedankt voor het vertrouwen tijdens

Nadere informatie

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Onderwerp: Nieuwsbrief september Beste ouders, leerlingen en sympathisanten, Contactpersoon: Veerle Bogaert tel.09/346.82.96 directie.basisschooleksaarde@lokeren.be Lokeren, vrijdag 2 september 2016 Onderwerp: Nieuwsbrief september 2016 Beste ouders, leerlingen en sympathisanten,

Nadere informatie

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE.

HORIZONTAAL. Voorwoord juf Esther GENIET VAN JE VAKANTIE! DE TERRILLING Voor alle activiteiten kan je hieronder terecht WEBSITE. EINDE SCHOOLJAAR JUNI 2018 www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Na al dat zwoegen en zweten staat de vakantie voor de deur. Jullie kunnen nu genieten van welverdiende rust en ontspanning

Nadere informatie

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken.

Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Visie kleuterschool Beste ouders, Graag willen wij met deze brochure onze visie over onze kleuterschool kenbaar maken. Daarom geven we graag wat meer informatie over hoe we werken in onze klas/school.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019

t Klavernest   Gesubs. Vrije Basisschool / Schoolkrant 24 mei 2019 Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 24 mei 2019 Wijziging - info voor de ouders van schoolverlaters. Graag informeren we je over een

Nadere informatie

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem

September2018. In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem 2018-2019 September2018 In dit nummer : Woordje van de directeur Kalender Kaboem Ik ben ik en jij bent jij in zoveel kleine dingen verschillend van mij. Maar soms liggen we samen te dromen van wat zal

Nadere informatie

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF

De moestuin van 4 NIEUWSBRIEF NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 oktober De moestuin van 4 De leerlingen van het tweede leerjaar werkten in groep rond het thema: Week van het bos Op 1 vierkante meter moestuin van het vierde leerjaar

Nadere informatie

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen,

0m even bij stil te staan. Woordje van de directie. Beste ouders en kinderen, herfst 17 0m even bij stil te staan Woordje van de directie Beste ouders en kinderen, Het lijkt alsof we nog maar net gestart zijn en de herfstvakantie staat al voor de deur. Welverdiend, want alle kinderen

Nadere informatie

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen

Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Warme herfstdagen Zonder regenvlagen Lekker buiten rollebollen Blaadjes achterna hollen Beste ouders Na twee maanden kunnen we terugkijken op een goedgevulde periode. Maandopening van september Ons jaarthema

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen.

Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Beste mama s en papa s, beste meisjes en jongens, Wij zijn heel trots om onze eerste nieuwsbrief van onze lagere school in Essenbeek voor te stellen. Samen met jullie willen we graag even terugblikken

Nadere informatie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie

AGENDA MENU MENU DEADLINES DEADLINES E D I T O R I A A L. Leefschoolnieuws van de directie 23 e jaargang nummer 28/ 27 april 2018 redactie: Els 3 E D I T O R I A A L Alweer een boeiende week voorbij: leefgroep 5 maakte een reis door de tijd, de moestuin ligt er weer pico bello bij dankzij leefgroep

Nadere informatie

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas

Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2012-2013 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ MAILTO: BS.KIELDRECHT@RAGO.BE Weekverslagje van de lieveheersbeestjes- en bijenklas Hallo mama en papa, Er rest ons nog slechts

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016.

Sint-Aloysius Basis Weggevoerdenstraat Ninove +32 (0) Ninove, 28 oktober 2016. Ninove, 28 oktober 2016 Einde zomertijd Oranje en rood, warme kleuren paddenstoelen en heerlijke geuren wandelingen door het bos kastanjes rapen in het mos donker, later licht een herfstzonnetje op je

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

Weeknieuws N R 2 0. In dit nummer: 1. KInderfuif

Weeknieuws N R 2 0. In dit nummer: 1. KInderfuif N R 2 0 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 J A N U A R I In dit nummer: 1. KInderfuif 2. Flipperland 3. Geen school 4. Welkom peuters 5. Carnavalstoet 6. Schooltoneel 7. KInderkwali- Teiten

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Stedelijke Basisschool Eksaarde VOORWOORD Beste leerlingen, ouders en sympathisanten, Op vrijdag 2/12 kijken we alweer héél hard uit naar de komst van de Sint en zijn zwarte pieten.

Nadere informatie

Thema" De"spin" "in"de"1 ste "kleuterklas" In"de"klas""zat"een"hele"grote"spin"maar"daar"zijn"onze"jongste""kleutertjes"helemaal"niet"bang"van.

Thema Despin inde1 ste kleuterklas Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan. Thema Despin inde1 ste kleuterklas Rintintin daarloopteendikkespin rebtebtebhijmaakteenheelgrootweb draadjeomhoog draadjeomlaag draaimaarinhetrond enhetisklaarvandaag Indeklaszateenhelegrotespinmaardaarzijnonzejongstekleutertjeshelemaalnietbangvan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4

Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 1 Basisschool de Wieling Kolkweg 5 6685 BC Haalderen 0481-462172 wieling@delinge.nl Nieuwsbrief december 2016 Nummer 4 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zondag 28 29 30 1 2 3 4 Viering

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand oktober: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Woensdag samdag : Woensdag is het Samdag. De boodschap is simpel: elke woensdag fietsen en stappen zoveel mogelijk kinderen naar

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 Op de kalender 14/12 Kerstmarkt van 15.30 uur tot 20 uur 21/12 Kerstfeest op school 21/12 Rapport 2 22/12 tot en met Kerstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1

Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Kleutercontact jaargang 21 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax.

Ph. De Denterghemlaan 7 Latemstraat Deurle 9830 Sint-Martens-Latem tel. 09/ tel. 09/ fax. 09/ fax. Sint- Martens- Latem, 10 juni 2015 Geachte ouders, De laatste maand van het schooljaar is gestart. We kijken allen uit naar een welverdiende vakantie. Maar graag uw aandacht voor volgende praktische zaken.!

Nadere informatie

Ravotten in het bos met het derde leerjaar

Ravotten in het bos met het derde leerjaar GBS De Vlieger Mgr Heylenstraat 22 2460 Kasterlee SCHOOLJAAR 2018-2019 N I E U W S B R I E F N O V E M B E R 2 0 1 8 Luxe ontbijt en Botjeswandeling 25 november Inschrijven online via de link op de website

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

Mini-schooltreintje. november 2014

Mini-schooltreintje. november 2014 Mini-schooltreintje november 2014 Beste, Aan het begin van iedere maand verschijnt het minischooltreintje. Hierin vindt u een aantal algemene inlichtingen en belangrijke informatie van activiteiten voor

Nadere informatie

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig.

We hebben al wat geld kunnen inzamelen, maar om het echt goed te doen, hebben wij een bijdrage uit het projectenfonds van de Rabobank nodig. Nieuwsflits 10 december 2015 Kalender: Agenda: Donderdag 10 december 17.00 uur: sluiting stemmen Rabo Projectenfonds Maandag 14 december: Schoolzwemmen groepen 3a en 3b/4a Dinsdag 15 december: Schoolzwemmen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De laatste dagen van de maand september staan al voor de deur. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug, maar kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen mag.

Nadere informatie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren

Nog geplande activiteiten om zeker te noteren NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Nog geplande activiteiten om zeker te noteren 4/03 ; uitreiking van de journalistenwedstrijd

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE

HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE Vrije Basisschool De Wegwijzer Poststraat 10a 9860 Balegem Tel./fax : 09/362.68.17 e-mail : contact@vbbdewegwijzer.be www.vrijebasisschooldewegwijzer.be HET NOVEMBER DECEMBER WEGWIJZERTJE NOVEMBER 2017

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders

Nieuwsbrief voor ouders Scholengroep ARKORUM vzw Vrije basisschool SPANJESCHOOL - DE TASSCHE Vierwegstraat 195 8800 Roeselare Krommestraat 2 8850 Ardooie tel. 051/ 20 70 87 & 051/28 05 70 ( Tassche) info@spanjeschool.be Nieuwsbrief

Nadere informatie

Week van 21 september tot 25 september 2015

Week van 21 september tot 25 september 2015 Week van 21 september tot 25 september 2015 Project: verkeer: fiets/verkeersborden Maandag: Zoals elke maandag startten we met het forum, gevolgd door de praatronde. Aangezien de herfst officieel van start

Nadere informatie

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen!

Schooljaar Wijs delen, wijs spelen! Schooljaar 2018-2019 Wijs delen, wijs spelen! Het eerste trimester zit er bijna op Een trimester waar er opnieuw heel wat gebeurde op onze school. Een trimester waarin jullie kind groeide en bloeide. Stilletjes

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF september 2015

NIEUWSBRIEF september 2015 Gesubsidieerde Gemeentelijke Basisschool Kleine Kouterstraat 1 9290 Uitbergen Tel : 09/367 50 88 e-mail : directie@gemeenteschooluitbergen.be secretariaat@gemeenteschooluitbergen.be Beste ouders en leerlingen,

Nadere informatie

Familienieuws Deelneming voor: Karel Verheyden, opa van Raoul Willaert uit 3B

Familienieuws Deelneming voor: Karel Verheyden, opa van Raoul Willaert uit 3B Beste ouders Hier zijn we weer met onze 4 de minischakel dit schooljaar! Regelmatig verneem je via Gimme wat er zich in onze school allemaal afspeelt. Ook op de website vind je heel wat fotomateriaal van

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Januari 2016

Nieuwsbrief. Januari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2016 Inhoud: P2: Zwemregeling P2: Openklasdag en meespeeldag kleuters P3:

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 AGENDA NOVEMBER

NOVEMBER NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 AGENDA NOVEMBER Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2016 NOVEMBER De winter is er opeens: De bomen zijn bijna kaal. En ook de dood is daar.

Nadere informatie

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje

Welkom. in de tweede kleuterklas. GO! t Krekeltje GO! t Krekeltje BSGO t Krekeltje Uitbreidingsstraat 40 2850 Boom 03/ 844 20 22 Email: directeur@hetkrekeltje.be www.hetkrekeltje.be Welkom in de tweede kleuterklas 2 Voorwoord Wij heten u van harte welkom

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis NIEUWSBRIEF februari 2018 Onderwijs op maat Kennismakingsdagen Lichtmis Klas 5 en klas 6 gaan deze maand proeven van het secundair onderwijs in Oudenaarde. Het helpt de kinderen om een bewuste studiekeuze

Nadere informatie