Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië?"

Transcriptie

1 Assyrië valt Juda binnen. Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Jesaja 8:7 7 daarom, zie, doet de Heere over hen opkomen de machtige, geweldige wateren van de rivier [de Eufraat], [namelijk] de koning van Assyrië met al zijn luister. Deze zal buiten al zijn stroom[beddingen] treden, en over al zijn oevers heenstromen. De koning van Assyrië, Tiglath-Pileser, zal de hoofdsteden van Syrië en Israël (resp. Damascus en Samaria) veroveren, zodat Syrië en Israël niet meer Juda kunnen aanvallen.

2 Wie zal echter Juda wel aanvallen en veroveren? Jesaja 8:8 8 Hij dringt door tot in Juda, overspoelt het, trekt [er] doorheen, hij reikt tot aan de hals, en zijn uitgebreide vleugels zullen de volle breedte van Uw land innemen, Immanuel! De koning van Assyrië wordt vergeleken met machtige, geweldige wateren die over al zijn oevers heenstromen, wat de tegenstelling met de in het vorige vers genoemde zacht stromende wateren van Siloah accentueert. Nu ze de zacht stromende wateren van leven en verkwikking hebben veracht, zullen ze de verwoestende wateren van dood en verderf leren kennen. De rivier is de gebruikelijke aanduiding voor de Eufraat, waarachter Assyrië ligt.

3 Wat is het verschil wat Israël overkomt en waarmee Juda te maken krijgt? Jesaja 8:7, laatste deel-8, eerste deel 7 Deze zal buiten al zijn stroom[beddingen] treden, en over al zijn oevers heenstromen. 8 Hij dringt door tot in Juda, overspoelt het, trekt [er] doorheen, hij reikt tot aan de hals, Toch zal er verschil zijn tussen de overstroming van Israël en die van Juda. Juda zal wel grotendeels worden overspoeld door Assyrië, maar niet in zijn geheel. Het is tot aan de hals.

4 Hoe reageert koning Achaz op de komst van Assyrië, dat zijn vleugels over Juda uitspreidt? Jesaja 8:8, laatste deel en zijn uitgebreide vleugels zullen de volle breedte van Uw land innemen, Immanuel! De komst van Assyrië in het land lijkt voor hem ook op de komst van een enorme roofvogel die zijn vleugels over het land uitspreidt om het tot zijn prooi te maken. Overmand door benauwdheid richt hij zich in zijn grote nood plotseling tot de HEERE met de uitroep dat het toch gaat om Uw land... Immanuel!

5 Wie zal in de nabije toekomst in het gebied Juda zijn eeuwig koninkrijk stichten? Jesaja 8:8, laatste deel Uw land innemen, Immanuel! Het is in de eerste plaats Uw land, dat is het land van de HEERE. Immanuel is de HEERE Zelf. Hij is de reden waarom Jeruzalem gespaard zal blijven en dat de stad in de toekomst verlost zal worden. De uitroep van Jesaja is de roep om de Messias, want Hij alleen kan uitkomst geven. Hij is Immanuel, God met ons.

6 Hoe kun je te Zijner tijd het hemels koninkrijk zien en binnengaan? Johannes 3:3-5; 3 Jezus antwoordde en zei tegen hem: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als iemand niet opnieuw geboren wordt, kan hij het Koninkrijk van God niet zien. 4 Nicodemus zei tegen Hem: Hoe kan een mens geboren worden als hij oud is? Hij kan toch niet voor de tweede keer in de schoot van zijn moeder ingaan en geboren worden? 5 Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u: Als iemand niet geboren wordt uit water en Geest, kan hij het Koninkrijk van God niet binnengaan. Het zien en het binnengaan ervan, kan alleen door geboren te worden uit Woord en de Geest.

7 Hoe word je een kind van God? Romeinen 8: Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! 16 De Geest Zelf getuigt met onze geest dat wij kinderen van God zijn. 17 En als wij kinderen zijn, dan zijn wij ook erfgenamen: erfgenamen van God en mede-erfgenamen van Christus; wanneer wij althans met Hem lijden, opdat wij ook met Hem verheerlijkt worden.

8 Hoe wordt de uiteindelijke overwinning door Gods Woord beschreven? 1 Korinthe 15: Maar dit zeg ik, broeders, dat vlees en bloed het Koninkrijk van God niet kunnen beërven, en de vergankelijkheid beërft de onvergankelijkheid niet. 51 Zie, ik vertel u een geheimenis: Wij zullen wel niet allen ontslapen, maar wij zullen allen veranderd worden, 52 in een ondeelbaar ogenblik, in een oogwenk, bij de laatste bazuin. Immers, de bazuin zal klinken en de doden zullen als onvergankelijke mensen opgewekt worden, en ook wij zullen veranderd worden. 53 Want dit vergankelijke moet zich met onvergankelijkheid bekleden en dit sterfelijke moet zich met onsterfelijkheid bekleden. 54 En wanneer dit vergankelijke zich met onvergankelijkheid bekleed zal hebben, en dit sterfelijke zich met onsterfelijkheid bekleed zal hebben, dan zal het woord geschieden dat geschreven staat: De dood is verslonden tot overwinning.

9 Hoe verwoordt Jesaja Gods bescherming? Jesaja 8: Volken, loop te hoop, en word verpletterd! En neem ter ore, allen die in verre landen zijn, omgord u en word verpletterd; omgord u en word verpletterd! 10 Beraam een plan het zal verijdeld worden! Spreek een woord het zal niet tot stand komen! Want God is met ons. Als Jesaja (als een type van het gelovig overblijfsel) zo het oog heeft gericht op de heerlijkheid van Immanuel, ziet hij hoe het in de verre toekomst zal gaan. In het licht van Immanuel ziet hij het lot van alle vijanden van Israël als bezegeld. Hij maakt melding van het te hoop lopen van de volken. Zijn uitroep om te hoop te lopen is geen aansporing, maar het vaststellen van wat ze doen. In één adem noemt hij de uitkomst. Ze gorden zich aan om te strijden, ze lopen te hoop, maar direct daarop worden ze verpletterend verslagen.

10 Wie helpt onder alle omstandigheden? Jesaja 8: Volken, loop te hoop, en word verpletterd! En neem ter ore, allen die in verre landen zijn, omgord u en word verpletterd; omgord u en word verpletterd! 10 Beraam een plan het zal verijdeld worden! Spreek een woord het zal niet tot stand komen! Want God is met ons. Al hun plannen zullen op niets uitlopen (vers 10). Wat is daarvan de oorzaak? Dat God met Zijn volk is. Het geheim van het mislukken van alle boze plannen van de volken om Gods volk te verdelgen ligt in de grote Naam Immanuel, God met ons. Die Naam betekent het oordeel over alle volken die tegen Gods volk zijn opgetrokken, met als gevolg de volledige bevrijding van Gods kinderen in de eindtijd (het overblijfsel).

11 Welke weg moet het overblijfsel volgen? Jesaja 8: Immers, zo heeft de HEERE tegen mij gezegd, toen [Zijn] hand [mij] te sterk werd en Hij mij onderwees [dat ik] niet in de weg van dit volk [moest] gaan: 12 U mag geen samenzwering noemen alles wat dit volk een samenzwering noemt; en waar zij voor bevreesd zijn, [daarvoor] mag u niet bevreesd zijn en niet schrikken. Welke weg het overblijfsel moet volgen totdat het zover is, wordt vanaf vers 11 vermeld. De verzen gaan verder met het aan de kaak stellen van de weg van dit volk, dat wil zeggen van het vertrouwen op Assyrië in plaats van op God. De HEERE heeft krachtig tot Jesaja laten doordringen dat hij niet in deze weg van dit volk moet gaan. (vers 11)

12 Welke les ontving Jesaja van Zijn Here en wat moeten Zijn kinderen in deze tijd voortdurend alert op zijn? Jesaja 8:11, tweede lid 11 Immers, zo heeft de HEERE tegen mij gezegd, toen [Zijn] hand [mij] te sterk werd en Hij mij onderwees [dat ik] niet in de weg van dit volk [moest] gaan: De HEERE heeft krachtig tot Jesaja laten doordringen dat hij niet in deze weg van dit volk moet gaan. Wij voeren nu geen strijd tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden en machten, tegen geestelijke boosheden in de hemelse gewesten. Zie tot God als de bron van onze kracht.

13 Welk advies ontving Jesaja? Jesaja 8:12; Zie Jesaja 52:11 en zie 2 Korinthe 6:17 12 U mag geen samenzwering noemen alles wat dit volk een samenzwering noemt; en waar zij voor bevreesd zijn, mag u niet bevreesd zijn en niet schrikken. God is onze Leidsman, onze Bestuurder en Hij roept ons uit de wereld om afgescheiden te zijn. Gaat uit van haar en scheidt u af, zegt de Here en raakt het onreine niet aan.

14 Hoe beschreef de profeet Jeremia zijn blijdschap in de Here? Jeremia 15:16 16 Zodra Uw woorden gevonden werden, at ik ze op. Uw woord was mij tot vreugde en tot blijdschap in mijn hart, want Uw Naam is over mij uitgeroepen, HEERE, God van de legermachten. Wie voortdurend voor de aandacht heeft dat God met ons is, is niet bang voor de dingen waar mensen bang voor zijn die geen levend geloof in Immanuel hebben. God bemoedigt ieder om op Hem te stellen en geen vertrouwen te stellen op de kracht

Christus is opgestaan. I Korintiërs 15

Christus is opgestaan. I Korintiërs 15 Christus is opgestaan I Korintiërs 15 Verder maak ik u bekend, broeders, het Evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat u ook aangenomen hebt, waarin u ook staat. Waardoor u ook zalig wordt, als u eraan vasthoudt

Nadere informatie

Wie zal komen aan het einde der tijden?

Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja over de Messias in de eindtijd. Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja 2:2 2 Het zal in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE Hij vast zal staan als de hoogste

Nadere informatie

Maher Sjalal Chasj Baz.

Maher Sjalal Chasj Baz. Maher Sjalal Chasj Baz. Wat moest Jesaja op een schrijfbord schrijven en wat is de vertaling van deze woorden? Jesaja 8:1 1 Verder zei de HEERE tegen mij: Neem u een groot schrijfbord en schrijf daarop,

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

1 Kor. 15:1-11. Wat me vooral aansprak... Hier wil ik over nadenken

1 Kor. 15:1-11. Wat me vooral aansprak... Hier wil ik over nadenken 1 Kor. 15:1-11 Wat me vooral aansprak... 1. Ik maak u bekend, broeders, het evangelie, dat ik u verkondigd heb, dat gij ook ontvangen hebt, waarin gij ook staat, 2. waardoor gij ook behouden wordt, indien

Nadere informatie

Voorzegging van de inval van Assyrië. Met welke buurlanden had Achaz te maken?

Voorzegging van de inval van Assyrië. Met welke buurlanden had Achaz te maken? Voorzegging van de inval van Assyrië. Met welke buurlanden had Achaz te maken? Israël Syrië Assyrië Egypte Welke kans had Achaz, koning van Juda, laten lopen en wat waren de gevolgen van zijn keuze? Jesaja

Nadere informatie

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel.

Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. Als het kwaad nou zo kwaad nog niet is? Over de mysterieuze rol van het kwaad in de Bijbel. 1) De Schepping Genesis 1:3 En God zeide: Er zij licht; en er was licht. Genesis 1:31 En God zag alles wat Hij

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

2 Korinthe 4:16 5:10

2 Korinthe 4:16 5:10 2 Korinthe 4:16 5:10 16 Daarom verliezen we de moed niet. Want onze uiterlijke mens (lichaam) vergaat wel, maar onze innerlijke mens (geest) vernieuwt zich van dag tot dag. 17 De kleine moeilijkheden van

Nadere informatie

zal een groot licht zien.

zal een groot licht zien. Want een Kind is ons geboren. Welke blijde boodschap laat Jesaja dan horen? Jesaja 9:1-2 1 Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de

Nadere informatie

opgewekt? Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien? 36 Dwaas die u

opgewekt? Hoe zou hun lichaam eruit moeten zien? 36 Dwaas die u Liturgie voor de gezamenlijke dienst op zondagavond 28 april 2019, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. H. de Haan. Willem Meijer Bram Jaspers Welkom en mededelingen Zingen

Nadere informatie

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten?

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja en zijn kinderen. Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja 8:16-18 16 Bind het getuigenis toe! Verzegel de wet onder Mijn leerlingen! 17 Ik zal

Nadere informatie

De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden.

De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden. De oordelen. 1. Het oordeel over de zonden. 2. Het oordeel over de werken. 3. Het oordeel over de volken. 4. Het oordeel over de doden. Hierbij de volgende vragen: Wie voert het oordeel uit? Over welke

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

De wederkomst. Paulus noemt, dat degenen, die de wederkomst van de Heere Jezus mogen meemaken, Maranatha: Dit is een woord van Aramese oorsprong

De wederkomst. Paulus noemt, dat degenen, die de wederkomst van de Heere Jezus mogen meemaken, Maranatha: Dit is een woord van Aramese oorsprong - 1 - De wederkomst Maranatha: Dit is een woord van Aramese oorsprong en het betekent letterlijk: De Heer: komt! Ja de Heer, Hij zal komen! We gaan lezen wat de Bijbel over de wederkomt van Jezus zegt

Nadere informatie

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd?

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? De profeet Micha en de eindtijd. Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? Micha 4:1 1 Maar in het laatste der dagen zal het geschieden, dat de berg van het huis des Heeren zal vastgesteld zijn op de

Nadere informatie

doop begraaft Romeinen 6:3-11

doop begraaft Romeinen 6:3-11 bevrijdt En ik wil niet, broeders, dat u er geen weet van hebt dat onze vaderen allen onder de wolk waren en allen door de zee zijn gegaan, en dat allen in Mozes get zijn in de wolk en in de zee, en allen

Nadere informatie

Wat zag de profeet Zacharia daarna?

Wat zag de profeet Zacharia daarna? e profeet Zacharia, de derde droom. Wat zag de profeet Zacharia daarna? Zacharia 2:1 1 Weer hief ik mijn ogen op, en ik zag; en ziet, er was een man, en in zijn hand was een meetsnoer. Welke vraag stelde

Nadere informatie

Welke raad geeft profeet Jesaja daarna en welke keuzes maken velen van het volk van Juda?

Welke raad geeft profeet Jesaja daarna en welke keuzes maken velen van het volk van Juda? De gevolgen van keuzes. Welke raad geeft profeet Jesaja daarna en welke keuzes maken velen van het volk van Juda? Jesaja 8:19 19 Wanneer zij dan tegen u zeggen: Raadpleeg de geesten van doden, en waarzeggers

Nadere informatie

Zaterdag in de Vierde week

Zaterdag in de Vierde week Zaterdag in de Vierde week Metten Na de hexapsalm alleluja... (3x) in toon 2: 1e vers: Zalig die Gij hebt uitverkoren en opgenomen, Heer. 2e vers: Hun gedachtenis is van geslacht tot geslacht. 3e vers:

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

Wie volgde koning Uzzia op en hoelang was hij koning van Israël?

Wie volgde koning Uzzia op en hoelang was hij koning van Israël? Geloofsbeproeving bij het Blekersveld. Wie volgde koning Uzzia op en hoelang was hij koning van Israël? 2 Koningen 15:32 In het tweede jaar van Pekah, den zoon van Remalia, den koning van Israël, werd

Nadere informatie

Les 8 voor 24 november 2018

Les 8 voor 24 november 2018 EENHEID IN GELOOF Les 8 voor 24 november 2018 Het delen van een gemeenschappelijke leerstelling is een verbindend element (Handelingen 2:42). We kunnen over onbelangrijke dingen verschillend geloven. Het

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1

En waarom zegent Paulus onze God en Vader. De eerste reden is deze (Staten-Vertaling): Efeze 1 - 1 - Efeze 1 We gaan het woord van God lezen uit Efeze 1 vanaf vers 3: Gezegend zij de God en Vader van onze Here Jezus Christus, die ons met allerlei geestelijke zegen in de hemelse gewesten gezegend

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN 18-6-2018 1 Overzicht of diepte 10 juni: deel 1: Romeinen 1-5:12 17 juni: deel 2: Romeinen 6-8 24 juni: deel 3: Romeinen 9-16 18-6-2018 2 18-6-2018 3 Hoofdstuk 1: 1 t/m

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen

ORDE VAN DIENST. Zondag 5 mei Bevrijd. Derde zondag van Pasen ORDE VAN DIENST Zondag 5 mei 2019 Bevrijd Derde zondag van Pasen Voorganger mw. Angeliek Knol, organist Anton Pauw, ouderling Jur Visser, diaken Henk Vonk Voor het eerst hier in de kerk? Welkom! We hopen

Nadere informatie

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN 25-6-2018 1 Overzicht of diepte 10 juni: deel 1: Romeinen 1-5:12 17 juni: deel 2: Romeinen 6-8 24 juni: deel 3: Romeinen 9-16 25-6-2018 2 Kracht en geloof 1: 1t/m17 De kwestie

Nadere informatie

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade

HRB. Redding voor allen nu? Romeinen 1-8. Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade Hemelse Reddings Brigade stopt binnenkort! Hand. 17 : 30, 31 omdat Hij een dag bepaald heeft, waarop Hij het aardrijk in gerechtigheid zal oordelen door een man die Hij daartoe

Nadere informatie

was, zei Hij tegen Maria van Magdala in Mt. 28:10: Hebreeën 2 (deel 2)

was, zei Hij tegen Maria van Magdala in Mt. 28:10: Hebreeën 2 (deel 2) - 1 - Hebreeën 2 (deel 2) 10 Want het paste Hem, om Wie alle dingen zijn en door Wie alle dingen zijn, dat Hij, om veel kinderen (zonen: NBG) tot heerlijkheid te brengen, de Leidsman van hun zaligheid

Nadere informatie

Wie zal komen en overwinnen?

Wie zal komen en overwinnen? Zacharia over Gods definitieve overwinning. Wie zal komen en overwinnen? Zacharia 14:1 1 Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Jesaja 2:12 Want

Nadere informatie

Is het Bijbels om bang voor mensen te zijn?

Is het Bijbels om bang voor mensen te zijn? Hij zal voor u een heiligdom zijn. 1 Is het Bijbels om bang voor mensen te zijn? Jesaja 8:13 13 De HEERE van de legermachten, Hem moet u heilig achten; Hij is uw vrees en Hij is uw verschrikking. De HEERE

Nadere informatie

Seyfollah Arab Parisa Koroush

Seyfollah Arab Parisa Koroush Seyfollah Arab Parisa Koroush Lezen : Johannes 1 : 1-5 Johannes 3 : 1-16 Tekst : Johannes 3 : 16 Opwekking 654 Opwekking 436 Psalm 121 : 1 en 4 Gezang 89 : 1 en 4 Opwekking 710 Opwekking 670 Seyfollah

Nadere informatie

stad van de gerechtigheid, trouwe stad.

stad van de gerechtigheid, trouwe stad. Herstel van Jeruzalem. Hoe zal Jeruzalem eens genoemd worden? Jesaja 1:26 Ik zal uw rechters teruggeven als vroeger, en uw raadslieden als in het begin. Daarna zult u genoemd worden: stad van de gerechtigheid,

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Opstanding. Billy Graham

Opstanding. Billy Graham Ik heb maar één boodschap: dat Jezus Christus is gekomen, dat Hij stierf aan het kruis, is opgestaan uit de dood en ons heeft gevraagd om ons te bekeren van onze zonden en om Hem in geloof te aanvaarden

Nadere informatie

Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja?

Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja? De roeping en opdracht van Jesaja. Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja? Jesaja 6:8; zie 2 Timotheüs 2:21 8 Daarna hoorde ik de stem van de Heere. Hij zei: Wie zal Ik zenden? Wie zal

Nadere informatie

Hoe het Koninkrijk van God komt

Hoe het Koninkrijk van God komt WWW.KOMMM.NL Hoe het Koninkrijk van God komt Drie keerpunten - drie fasen door Arie van der Stoep Het Koninkrijk van God is iets om blij van te worden! Het is een wereld die bij God al bestaat, waarin

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding.

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De grote verdrukking, de antichristus y de opstanding. En ik zag, toen Hij het zesde zegel opende, en daar geschiedde een grote aardbeving en de zon werd zwart als een haren

Nadere informatie

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 - 1 - Pasen (de opstanding) De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote.

Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote. Zacharia over de aardse koning versus de hemelse Koning. Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote. Welke stad zou uiteindelijk behouden blijven? Zie Zacharia

Nadere informatie

Redding voor Israël straks? Romeinen 9-11 HRB. Hemelse Reddings Brigade. ook voor Israël?

Redding voor Israël straks? Romeinen 9-11 HRB. Hemelse Reddings Brigade. ook voor Israël? HRB Redding voor straks? Romeinen 9-11 Hemelse Reddings Brigade ook voor? HRB Redding voor allen nu? Romeinen 1-8 Hemelse Reddings Brigade stopt binnenkort! HRB Redding voor allen nu? Romeinen 1-8 Rom.

Nadere informatie

Wie worden als getuigen genoemd om aan te tonen hoe triest het volk Juda bezig is?

Wie worden als getuigen genoemd om aan te tonen hoe triest het volk Juda bezig is? De schuld van het volk vastgesteld. Wie worden als getuigen genoemd om aan te tonen hoe triest het volk Juda bezig is? Jesaja 1:2 2 Luister, hemel, neem ter ore, aarde! Want de HEERE spreekt: Ik heb kinderen

Nadere informatie

Christus Hoop van Israël en de volken

Christus Hoop van Israël en de volken Christus Hoop van Israël en de volken Hatikwa de hoop Als ik u vergeet, Jeruzalem, laat dan mijn rechterhand zichzelf vergeten. Laat mijn tong vastkleven aan mijn gehemelte, als ik niet aan u denk, als

Nadere informatie

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor.

waarheid is. De genade vergeeft maar maakt ook vrij van de zonde zoals in Romeinen 6:14 staat: Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. - 1 - Een eeuwig gewicht van heerlijkheid 2 Cor. 4:6/18 6 Want de God, die gesproken heeft: Licht schijne uit het duister, heeft het doen schijnen in onze harten, om ons te verlichten met de kennis der

Nadere informatie

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3

Liturgie middagdienst Woensdag 25 december Gezang 139 vers 1, 2en 3 Gezang 139 vers 1, 2 en 3 Komt, verwondert u hier, mensen, ziet, hoe dat u God bemint, ziet vervuld der zielen wensen, ziet dit nieuw geboren kind! Ziet, die 't woord is, zonder spreken, ziet, die vorst

Nadere informatie

DE ONTWIKKELING VAN GODS HEILSPLAN IN DE TIJD

DE ONTWIKKELING VAN GODS HEILSPLAN IN DE TIJD DE ONTWIKKELING VAN GODS HEILSPLAN IN DE TIJD GOD WERKT IN DE TIJD Zeventig weken zijn er bepaald over uw volk en uw heilige stad, om de overtreding te beëindigen, de zonden te verzegelen, de ongerechtigheid

Nadere informatie

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest?

Doctrine van de Heilige Geest. Wie is de Heilige Geest? Doctrine van de Heilige Geest Wie is de Heilige Geest? Bijbeltekst Johannes 16:7-15 Stof vandaag De Heilige Geest als persoon De Goddelijke eigenschappen van de Heilige Geest De Heilige Geest en zijn werken

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

Hebreeën 1. De tweede uitspraak betreft zijn betrokkenheid bij de schepping van de wereld. God heeft door de Zoon de wereld geschapen.

Hebreeën 1. De tweede uitspraak betreft zijn betrokkenheid bij de schepping van de wereld. God heeft door de Zoon de wereld geschapen. - 1 - Hebreeën 1 1 Nadat God voorheen vele malen en op vele wijzen tot de vaderen gesproken had door de profeten, heeft Hij in deze laatste dagen tot ons gesproken door de Zoon. God sprak vele malen en

Nadere informatie

Bedenk de dingen die boven zijn.. niet die op de aarde zijn. Johannes 3: 3-6

Bedenk de dingen die boven zijn.. niet die op de aarde zijn. Johannes 3: 3-6 Johannes 3: 3-6 3 Jezus zei: Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien. 4 Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is? vroeg Nikodemus. Hij kan toch

Nadere informatie

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015

Groeien naar volwassenheid. Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Groeien naar volwassenheid Bijbelstudieweekend Vierhouten - 9 oktober 2015 Wat is (geestelijke) volwassenheid? Teleios: volgroeid, volwassen, voltooid, volmaakt, volledig Efeze 4:13 totdat wij allen komen

Nadere informatie

12 oktober 2017 Rotterdam

12 oktober 2017 Rotterdam 12 oktober 2017 Rotterdam 1Thessalonika 4 13 Maar wij willen jullie niet onwetend laten aangaande degenen die ontslapen zijn, opdat jullie niet bedroefd zijn, zoals de overigen, die geen hoop hebben.

Nadere informatie

Genade & Waarheid. Johannes 1:17 (NBG) Want de Wet is door Mozes gegeven, de genade en de waarheid zijn door Jezus Christus gekomen.

Genade & Waarheid. Johannes 1:17 (NBG) Want de Wet is door Mozes gegeven, de genade en de waarheid zijn door Jezus Christus gekomen. Dit document is een script van onderwijs dat is bedoeld om via video te worden getoond. In de video worden relevante tekst, dia s, media en afbeeldingen getoond om de presentatie te vergemakkelijken. Daarom

Nadere informatie

des tijds veranderd worden en een nieuw lichaam ontvangen. De wederkomst

des tijds veranderd worden en een nieuw lichaam ontvangen. De wederkomst - 1 - De wederkomst We gaan het hebben over de wederkomst van de Here Jezus en we slaan de bijbel open bij 1 Thes. 4 vanaf vers 15: 15 Want dit zeggen wij u met een woord des Heren: wij, levenden, die

Nadere informatie

Wie is Jezus, deel 1. les 5a FOLLOW

Wie is Jezus, deel 1. les 5a FOLLOW Wie is Jezus, deel 1 les 5a DEEL 2B FOLLOW JEZUS LAAT ZIEN WIE GOD IS Joh 14: 7 Door het leven van Jezus leren we wie God is. In het OT zien we veel karaktereigenschappen van God. Eén eigenschap ontbreekt

Nadere informatie

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN

JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Bijbel voor Kinderen presenteert JEREMIA, DE MAN VAN TRANEN Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD

DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD DE HEMEL & HET KONINKRIJK VAN GOD Wat is het evangelie? Jezus stierf voor onze zonden en stond op uit de dood. Wij zijn met Hem gestorven aan ons oude leven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. God

Nadere informatie

Johannes 17. Johannes 14. Johannes 16. Johannes 15. Johannes 13

Johannes 17. Johannes 14. Johannes 16. Johannes 15. Johannes 13 Johannes 14 Johannes 17 Johannes 15 Johannes 16 Johannes 13 Het gebed van Jezus 24 februari - Johannes 17:1-26 Dit sprak Jezus, en Hij sloeg Zijn ogen op naar de hemel en zei: Vader, het uur is gekomen,

Nadere informatie

- 2 - Dat is dus de reden van het niet zondigen:

- 2 - Dat is dus de reden van het niet zondigen: - 1 - Uit God geboren Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12 Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die

Nadere informatie

Uit God geboren. Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12

Uit God geboren. Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12 - 1 - Uit God geboren Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12 Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de

Dan zal aan de hemel het teken zichtbaar worden dat de komst van de Mensenzoon aankondigt, en alle stammen op aarde zullen zich van ontzetting op de Matt. 24 :29 Meteen na de verschrikkingen van die dagen zal de zon verduisterd worden en de maan geen licht meer geven, de sterren zullen uit de hemel vallen en de hemelse machten zullen wankelen. 30 Dan

Nadere informatie

niemand kan die tekenen doen, welke Gij doet, tenzij God met Hem is. Wedergeboorte We gaan lezen in het woord van God uit Johannes 3 vanaf vers 1:

niemand kan die tekenen doen, welke Gij doet, tenzij God met Hem is. Wedergeboorte We gaan lezen in het woord van God uit Johannes 3 vanaf vers 1: - 1 - Wedergeboorte We gaan lezen in het woord van God uit Johannes 3 vanaf vers 1: 1 En er was iemand uit de Farizeeën, wiens naam was Nikodemus, een overste der Joden; Nikodemus is een Griekse naam,

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

En Jezus zei tegen een verlamde man, die tot Hem gebracht werd: Zoon, heb goede moed, uw zonden zijn u vergeven. Onze lichte verdrukking

En Jezus zei tegen een verlamde man, die tot Hem gebracht werd: Zoon, heb goede moed, uw zonden zijn u vergeven. Onze lichte verdrukking - 1 - Onze lichte verdrukking We lezen in 2 Kor. 5:16 de volgende heerlijke, ware woorden van de apostel Paulus: 16 Daarom verliezen wij de moed niet; integendeel, ook al vergaat onze uiterlijke mens,

Nadere informatie

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug

Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug Hij ging, Hij bleef en Hij komt terug blok A - nivo 1 - avond 6 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Herhaling vorige week / Romeinen 6:23 19.20 Woordweb afscheid nemen 19.25 Lezen Handelingen

Nadere informatie

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding)

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding) - 1 - Pasen (de opstanding) De Heer is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies

Wees sterk en moedig....als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Wees sterk en moedig...als het leven moeilijk is, lijkt dat een goedkoop advies Jozua nu, de zoon van Nun, was vol van de Geest van wijsheid; want Mozes had zijn handen op hem gelegd. Deut 34:9 Deut 30:20

Nadere informatie

Thema: "Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?!"

Thema: Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?! Thema: "Als God nu ook al verandert, waar blijven wij dan!?!" Jeremia 18:11-12 1 Het woord, dat van de HERE tot Jeremia kwam: 2 Maak u op, daal af naar het huis van de pogenbakker, en daar zal Ik u mijn

Nadere informatie

debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost?

debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost? debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost? debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus

Nadere informatie

19 Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, Vertrouw niet iedere geest

19 Daar wij dan, broeders, volle vrijmoedigheid bezitten om in te gaan in het heiligdom door het bloed van Jezus, Vertrouw niet iedere geest - 1 - Vertrouw niet iedere geest In 1 Johannes 4:1/2 lezen we het volgende: 1 Geliefden, vertrouwt niet iedere geest, maar beproeft de geesten, of zij uit God zijn; want vele valse profeten zijn in de

Nadere informatie

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en

Daadwerkelijk luisteren naar Gods boodschap, In afhankelijkheid en vertrouwen voortdurend bidden Geestelijk en praktisch zorgen voor elkaar en Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Welkom en mededelingen Apostolische geloofsbelijdenis Evangelisch Liedboek 147 Lezen : Efeze 1:1-14 & Zondag 12 Inleiding onderwijs Kom tot Mij die vermoeid en belast zijn

Nadere informatie

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Christus komt - voor wie?

Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus 3 : 1-4 Dit moet u allereerst weten,

Nadere informatie

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20 - 1 - Psalm 20 Boven deze psalm staat: Gebed voor de koning. De Levieten in de tempel smeken voor de koning de overwinning af, terwijl de zekerheid in hun woorden al wordt uitgesproken, dat die hem geschonken

Nadere informatie

Een stukje hemel op aarde

Een stukje hemel op aarde Een stukje hemel op aarde Hudson Taylor (1832-1905) Want de liefde van Christus dringt ons (2 Kor. 5:14) Graf van Johannes te Efeze Geliefden, laten wij elkaar liefhebben, want de liefde is uit God; en

Nadere informatie

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken.

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES.

Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES. Inleiding - OPENBARING van Jezus Christus AAN JOHANNES. (Openbaring 1:1-8) - Door Ev. H.A.Herbold Inleiding De schrijver van dit Bijbelboek is de Apostel Johannes Openbaring van Jezus Christus, welke God

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND

145:2,5. Mat11: :1,2 Opw: : :1-4 Zegen 425:1. Gedicht KND 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1/2 145:2,5 2/2 145:2,5 1. Toen Jezus uitgesproken was en de twaalf leerlingen zijn opdrachten had gegeven, trok hij weer verder om in hun steden onderricht te geven en er het

Nadere informatie

Jezus is De Wet Vervuld

Jezus is De Wet Vervuld Jezus is De Wet Vervuld Zondag 24 mei, Pinksteren Mattheus 5:17-18 17 Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen : Jesaja 7 : 1-17 Tekst : Jesaja 7 : 14 LB 433 Opwekking 595 LvdK 125 Psalm 72 : 1, 2 en 10 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen

Nadere informatie

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia

Maar met deze kleine gemeente Filadelfia is de Heer blij. Filadelfia - 1 - Filadelfia We lezen uit Openb. 3:7 waar staat: En schrijf aan de engel der gemeente te Filadelfia: De stad Filadelfia was een kleine stad in een vulkanische streek en door de vele aardbevingen is

Nadere informatie

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal

Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Liturgie 20 januari 2019, Heilig Avondmaal Votum en groet Zingen Hemelhoog 545 Onze Vader in de hemel Onze Vader in de Hemel heilig is Uw naam Laat Uw Koninkrijk spoedig komen Laat Uw wil worden gedaan

Nadere informatie

Komt de eindtijd dichterbij?

Komt de eindtijd dichterbij? Komt de eindtijd dichterbij? Echtenerbrug voorjaar 2019 11 april Ontwikkelingen in het Midden-Oosten 9 mei Vragen, opmerkingen? Mail naar: wim@zoeklicht.nl Jeruzalem, Jeruzalem u hebt niet gewild totdat

Nadere informatie

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins

Liturgie. zondag 11 juni :30 uur Ds H D Bondt. 14:15 uur Ds R Prins zondag 11 juni 2017 Liturgie 09:30 uur Ds H D Bondt 14:15 uur Ds R Prins 09:30 uur 11-jun Ds H D Bondt NLB 217 : 1-5 Ps 101 : 1, 2, 3 Exodus 34 : 4-9 NLB 195 : Matt 28 : 16-20 2 Kor 13 : 11-13 Opw 661

Nadere informatie

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan?

Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi en Gods tempel. Welk goed nieuws kondigde Maleachi aan? Maleachi 3:1 die voor Mij de weg bereiden zal. 1 Zie, Ik zend Mijn engel, Plotseling zal naar Zijn tempel komen die Heere, Die u aan het

Nadere informatie

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring

Noordhorn. februari Gods 12 toekomstplannen Het boek Openbaring Noordhorn 2017 2018 Het boek Openbaring Gods 12 toekomstplannen februari 2017 19 september 10 oktober Een rapport voor zeven gemeenten 31 oktober Mensen in de hemel! 21 november Zeven zegels 12 december

Nadere informatie

JESAJA ZIET IN DE TOEKOMST

JESAJA ZIET IN DE TOEKOMST Bijbel voor Kinderen presenteert JESAJA ZIET IN DE TOEKOMST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

Wat kreeg de profeet Zacharia te horen?

Wat kreeg de profeet Zacharia te horen? 9 De profeet Zacharia verwijst naar Jezus. Wat kreeg de profeet Zacharia te horen? Zacharia 8:9 9 Het woord van de HEERE kwam tot mij: 10 Neem van de ballingen, van Cheldaï, Tobia en Jedaja, gaven in ontvangst.

Nadere informatie

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20

Zo kwam voor Israël en voor koning David een boze dag, een dag van benauwdheid, zoals in vers 2 staat: Psalm 20 - 1 - Psalm 20 Boven deze psalm staat: Bede om overwinning voor de koning. De Levieten in de tempel smeken voor de koning de overwinning af, terwijl de zekerheid in hun woorden al wordt uitgesproken, dat

Nadere informatie

Bijbelrooster 31 juli t/m 6 augustus Thema: Rechtvaardig door het geloof

Bijbelrooster 31 juli t/m 6 augustus Thema: Rechtvaardig door het geloof Bijbelrooster 31 juli t/m 6 augustus Thema: Rechtvaardig door het geloof Dinsdag 31 juli - Rechtvaardig voor God De rechtvaardige zal door zijn geloof leven - Habakuk 2:4b Denk je wel eens over rechtvaardigheid?

Nadere informatie

Pastorale Theologie Christologie. Christologie Inleiding. Indeling. Christus: God en Mens Afwijkende leren: Concilie van Chalcedon (AD 451)

Pastorale Theologie Christologie. Christologie Inleiding. Indeling. Christus: God en Mens Afwijkende leren: Concilie van Chalcedon (AD 451) Pastorale Theologie Christologie Centrum voor Pastorale Counseling v.z.w. Christologie Inleiding Christus: God en Mens Afwijkende leren: Docetisme Adoptianisme Concilie van Chalcedon (AD 451) Unio Personalis:

Nadere informatie

Harmina Leeuwis- Lutter

Harmina Leeuwis- Lutter Dienst van Woord en gebed voorafgaand aan de begrafenis van zuster Harmina Leeuwis- Lutter Geboren op 17 augustus 1946 Overleden op 26 september 2016 Predikant: ds. S.P. Roosendaal Organist: br. B. de

Nadere informatie