Wie volgde koning Uzzia op en hoelang was hij koning van Israël?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wie volgde koning Uzzia op en hoelang was hij koning van Israël?"

Transcriptie

1 Geloofsbeproeving bij het Blekersveld. Wie volgde koning Uzzia op en hoelang was hij koning van Israël? 2 Koningen 15:32 In het tweede jaar van Pekah, den zoon van Remalia, den koning van Israël, werd Jotham koning, de zoon van Uzzia, den koning van Juda. 2 Koningen 15:38 En Jotham ontsliep met zijn vaderen, en werd begraven bij zijn vaderen in de stad van zijn vader David; en zijn zoon Achaz werd koning in zijn plaats. 2 Koningen 16:1 In het zeventiende jaar van Pekah, den zoon van Remalia, werd Achaz koning, de zoon van Jotham, den koning van Juda.

2 Wie volgde koning Jotham op toen hij stierf en hoe was de houding van Gods volk t.o.v. God? Jesaja 7:1, eerste deel 1 Het gebeurde in de dagen van Achaz, de zoon van Jotham, de zoon van Uzzia, de koning van Juda, Na de dood van Uzzia (Jesaja 6:1) wordt Jotham koning. Hoewel koning Jotham deed wat juist is in de ogen van de HEERE, is het volk doorgegaan met kwaad doen (zie 2 Kronieken 27:2). Dan komt Achaz, de goddeloze zoon van Jotham, aan de regering. Dat zorgt voor een nieuwe serie profetieën van de HEERE (Jesaja 7:1-9:6).

3 Hoe was de politieke situatie toen? Jesaja 7:1, eerste en middelste deel 1 Het gebeurde in de dagen van Achaz, de zoon van Jotham, de zoon van Uzzia, de koning van Juda, dat Rezin, de koning van Syrië, met Pekah, de zoon van Remalia, de koning van Israël, optrok naar Jeruzalem om er oorlog tegen te voeren, Wat in vers 1 wordt beschreven, vinden we uitvoeriger in 2 Koningen 16 en 2 Kronieken 28. Daar wordt verhaald hoe vanwege de dreiging van het grote rijk Assyrië de kleine koninkrijken Syrië en Efraïm (het tienstammenrijk) een alliantie vormen. Achaz, de koning van Juda, stond toen met de rug tegen de muur.

4 Was er veel angst bij volk en koning in Juda en wat was de reden daar toe? Jesaja 7:2 2 Toen het huis van David verteld werd: Syrië is neergestreken op Efraïm, beefde zijn hart en het hart van zijn volk, zoals de bomen in het woud beven voor de wind. Omdat koning Achaz niet mee wil werken vallen Rezin, de koning van Syrië, en Pekah, de koning van Efraïm, Achaz aan. Ze willen hem vervangen door de zoon van Tabeal, van wie we kunnen veronderstellen dat hij een Syrisch gezind man is. (zie vers 6).

5 Wat zei God tegen de profeet Jesaja en in welk gebied kon hij de bewust persoon vinden? Jesaja 7:3 3 En de HEERE zei tegen Jesaja: Ga nu op weg, Achaz tegemoet, u en uw zoon Sjear-Jasjub, naar het einde van Blekersveld. de waterloop van de bovenvijver, bij de weg naar het

6 Wat wordt met naar het Blekersveld bedoeld? Jesaja 7:3, laatste deel Blekersveld. bij de weg naar het Jesaja 35:8 8 Daar zal zijn een effen baan, een weg; de heilige weg zal hij genoemd worden. Een onreine zal er niet over gaan, want hij zal alleen voor hen zijn. Wie deze weg ook gaat, zelfs dwazen zullen niet dwalen. Als het alleen om een geografische plaats ging, zou de plek van ontmoeting met de eerste aanduiding voldoende duidelijk aangegeven zijn. Maar de Heilige Geest geeft nog een nadere aanduiding: De weg naar het Blekersveld. Het Blekersveld is het veld waar de bleker de vuile kleding wast en te drogen legt. Kleding die moet worden gewassen, stelt voor dat we onze zondige daden, onze zondige levenspraktijk veroordelen en een gereinigd leven gaan leven.

7 Wie is bezig Zijn kinderen te reinigen? Markus 9:2-4 2 En na zes dagen nam Jezus Petrus en Jakobus en Johannes met Zich mee en bracht hen apart op een hoge berg, alleen hen; en Hij werd voor hun ogen van gedaante veranderd. 3 En Zijn kleren werden blinkend, zeer wit, als sneeuw, zo wit als geen wolbewerker op aarde ze kan maken. 4 En aan hen verscheen Elia met Mozes en zij spraken met Jezus. In de bleker zien we een beeld van de Heer Jezus. Zijn kleren waren blinkend, hel wit, zoals geen volder op aarde wit kan maken. Zijn kleding, Zijn levenspraktijk behoefde geen reiniging. Hij is bezig, ons, de Zijnen, te reinigen, wat we zien in de voetwassing die Hij bij Zijn discipelen doet, opdat ze gemeenschap met Hem en de Vader kunnen hebben.

8 Welke uiterst duidelijke profetie kreeg de bedreigde koning Achaz te horen? Jesaja 7:4-7 4 Zeg dan tegen hem: Beheers uzelf, blijf rustig, wees niet bevreesd, laat uw hart niet week worden voor die twee rokende stukken brandhout, voor de brandende toorn van Rezin en Syrië, en van de zoon van Remalia. 5 Syrië heeft immers kwaad tegen u beraamd, samen met Efraïm en de zoon van Remalia, door te zeggen: 6 Laten wij oprukken tegen Juda, het in angst laten verkeren, het onder ons verdelen en de zoon van Tabeal er als koning over aanstellen in het midden van haar. 7 Zo zegt de Heere HEERE: Dat zal niet bestaan en dat zal niet gebeuren!

9 Welk volk zal verpletterd worden laat de profeet Jesaja aan koning Achab weten? Jesaja 7:8-9, eerste deel 8 Want het hoofd van Syrië is Damascus, en het hoofd van Damascus is Rezin. En binnen vijfenzestig jaar zal Efraïm verpletterd worden en niet meer als volk bestaan. 9 Ondertussen zal Samaria het hoofd van Efraïm zijn en de zoon van Remalia het hoofd van Samaria. Binnenkort zal het woord over Efraïm worden vervuld, dat wil zeggen binnen vijfenzestig jaar zal het niet meer bestaan als volk (zie ook Amos 7:17). Dat ziet op de wegvoering van de tien stammen door de koning van Assyrië in 722 v. Chr.

10 Welke waarschuwing ontving koning Achab en hoe groot is Gods liefde ook nu weer? Jesaja 7:9, laatste deel Indien u niet gelooft, voorwaar, u zult geen stand houden. Achaz krijgt dan ook de waarschuwing dat, als hij zal volharden in zijn ongeloof, hij van de beloofde zegen zal worden buitengesloten. Als hij niet krachtig is in het geloof in wat Jesaja heeft gesproken, zal hij ook niet krachtig zijn in zijn daden. Indien u niet gelooft, voorwaar, u zult geen stand houden is een sleuteltekst. Het is weer een woordspeling. Het wil zeggen dat als Achaz geen vast geloof heeft, hij ook niet zal vaststaan. Zonder geloven is er geen stabiliteit.

11 Welke les is te halen uit deze profetie van Jesaja voor elk gelovige? Jesaja 7:9, laatste deel Indien u niet gelooft, voorwaar, u zult geen stand houden. Deze waarschuwing dient om ons in positieve zin te herinneren aan de kracht van het geloof. Geloof wordt bemoedigd en krachtiger door moeilijkheden. Geloof ziet dingen onder ogen die voor het natuurlijk verstand onmogelijk zijn. Terwijl geloof rust op de beloften van God, vertrouwt het op Hem dat Hij Zijn raadsbesluit vervult en dat Hij de hindernissen voor Zijn rekening neemt.

12 Welke vraag krijgt koning Achaz voorgelegd? Jesaja 7: Opnieuw sprak de HEERE tegen Achaz: 11 Vraag voor uzelf een teken van de HEERE, uw God, vraag het beneden in de diepte of boven in de hoogte. De HEERE zegt tegen Achaz dat hij van Hem een willekeurig teken mag vragen (vers 11). Hij geeft Achaz als het ware een blanco cheque. Om het vertrouwen van Achaz te winnen doet Hij dat als de HEERE, uw God. Een teken is iets (een gebeurtenis, een voorzegging of een wonder) wat door de HEERE gegeven wordt als een pand of bevestiging van Zijn woord of boodschap. De keuze is aan koning Achab!

13 Wat is het antwoord van koning Achab en wat laat dit antwoord duidelijk zien? Jesaja 7: Maar Achaz zei: Ik zal het niet vragen en de HEERE niet op de proef stellen. 13 Toen zei hij: Luister toch, huis van David, is het u niet genoeg mensen te vermoeien, dat u ook mijn God vermoeit? Zijn keus maakt duidelijk dat hij geen echt kind van Abraham is, dat hij niet het geloof van Abraham bezit. Dit antwoord laat zien, dat Achaz, de koning en vertegenwoordiger van Israël, een knecht is zonder geloofsvertrouwen. Dit verwijst profetisch naar de antichrist bij wie het geloof in de HEERE volkomen ontbreekt.

14 Wat laat de profeet erna ondubbelzinnig weten en wanneer en hoe vond deze profetie plaats? Jesaja 7:14 14 Daarom zal de Heere Zelf u een teken geven: Zie, de maagd zal zwanger worden. Zij zal een Zoon baren en Hem de naam Immanuel geven. Als Achaz dan in ongeloof weigert om een teken te vragen, zal de Heere Zelf in Zijn genade een teken geven (vers 14). Het teken is ook verbonden aan een naam, Immanuel, wat betekent God met ons. Het is een teken dat ver uitgaat boven het ongeloof dat in de dagen van Achaz heerst. Het wordt een blijvend teken. Met dit teken, dat is Christus, zullen de profetieën en beloften die aan het huis van David zijn gedaan, in de toekomst hun vervulling vinden.

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

Vrijdag in de tweede week

Vrijdag in de tweede week Vrijdag in de tweede week PsalM-lezingen Metten Na de eerste psalm-lezing zingen we de kathisma-zangen volgens de toon van de week (zie appendix). Na de tweede psalm-lezing zingen we de kathisma-zang:

Nadere informatie

JESAJA ZIET IN DE TOEKOMST

JESAJA ZIET IN DE TOEKOMST Bijbel voor Kinderen presenteert JESAJA ZIET IN DE TOEKOMST Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door:

Nadere informatie

Voorzegging van de inval van Assyrië. Met welke buurlanden had Achaz te maken?

Voorzegging van de inval van Assyrië. Met welke buurlanden had Achaz te maken? Voorzegging van de inval van Assyrië. Met welke buurlanden had Achaz te maken? Israël Syrië Assyrië Egypte Welke kans had Achaz, koning van Juda, laten lopen en wat waren de gevolgen van zijn keuze? Jesaja

Nadere informatie

Maher Sjalal Chasj Baz.

Maher Sjalal Chasj Baz. Maher Sjalal Chasj Baz. Wat moest Jesaja op een schrijfbord schrijven en wat is de vertaling van deze woorden? Jesaja 8:1 1 Verder zei de HEERE tegen mij: Neem u een groot schrijfbord en schrijf daarop,

Nadere informatie

Waar gaat het boek Jesaja over?

Waar gaat het boek Jesaja over? nleiding op het boek Jesaja. Waar gaat het boek Jesaja over? Dit hoofdstuk is de inleiding op het hele boek. Het beschrijft de rechtszaak van de HEERE tegen Juda. De rechtszaak maakt de noodzaak van het

Nadere informatie

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15

Het belang van het profetisch woord. De Bijbel open 16-09-15 De Bijbel open 16-09-15 2 Petr.3: 3 Dit vooral moet u weten, dat er in de laatste dagen spotters met spotternij zullen komen, die naar hun eigen begeerten wandelen, 4 en zeggen: Waar blijft de belofte

Nadere informatie

Zie, Ik en de kinderen...

Zie, Ik en de kinderen... Zie, Ik en de kinderen... Zie, Ik en de kinderen, die God Mij gegeven heeft Hebreeën 2:13; Jesaja 8:18 Wat een opmerkelijke woorden. Ze vormen met Psalm 22:23 en Psalm 16:1 het drietal Schriftplaatsen,

Nadere informatie

1e zondag van de Advent. Lars Benjamin Albers. Orde van Dienst voor zondag 29 november 2015 in de Grote Kerk te Wageningen

1e zondag van de Advent. Lars Benjamin Albers. Orde van Dienst voor zondag 29 november 2015 in de Grote Kerk te Wageningen Orde van Dienst voor zondag 29 november 2015 in de Grote Kerk te Wageningen 1e zondag van de Advent In deze dienst zal het sacrament van de Heilige Doop bediend worden aan: Lars Benjamin Albers Voorganger:

Nadere informatie

Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië?

Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Assyrië valt Juda binnen. Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Jesaja 8:7 7 daarom, zie, doet de Heere over hen opkomen de machtige, geweldige wateren van de rivier [de Eufraat],

Nadere informatie

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015

Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof. Kortrijk, 25 februari 2015 Het nieuwe verbond Een Stap in je geloof Kortrijk, 25 februari 2015 Je bestemming Schema Hoe ziet ons leven nu eruit? Wat is de prediking van Jezus De zegen van het Nieuwe Verbond Veranderingen van het

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

gezegd, ik ben een vreemdeling geweest in een vreemd land. vader is mij tot hulp geweest en heeft mij gered van het zwaard van de farao.

gezegd, ik ben een vreemdeling geweest in een vreemd land. vader is mij tot hulp geweest en heeft mij gered van het zwaard van de farao. 1 Jitro: Jetro, Mozes schoonvader een priester in Midjan, hoorde wat God voor Mozes en voor zijn volk Israël had gedaan. Jethro bij Mozes Exodus 18 18 1 Toen Jethro, de priester van Midian, de schoonvader

Nadere informatie

Wat zegt God tegen Zijn ongehoorzame kudde?

Wat zegt God tegen Zijn ongehoorzame kudde? Oproep tot bekering. Wat zegt God tegen Zijn ongehoorzame kudde? Jesaja 1:16 16 Was u, reinig u! Doe uw slechte daden van voor Mijn ogen weg! Houd op met kwaad doen, Mattheüs 3:8 8 Brengt dan vruchten

Nadere informatie

Door God geroepen: JESAJA. Jesaja 6:1-13

Door God geroepen: JESAJA. Jesaja 6:1-13 Door God geroepen: JESAJA Jesaja 6:1-13 Uzzia was zestien jaar oud toen hij koning werd, en hij regeerde tweeënvijftig jaar in Jeruzalem. Hij deed wat juist was in de ogen van de HEERE, In de dagen dat

Nadere informatie

Geloof dat het er is

Geloof dat het er is Geloof dat het er is Romeinen 10:17 Zo is dan het geloof uit het horen, en het horen door het woord van Christus. 1 Corinthiërs 2: 5 opdat uw geloof niet zou bestaan in wijsheid van mensen, maar in kracht

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat het boek Jesaja ook gericht is tot de heidenen?

Waaruit blijkt dat het boek Jesaja ook gericht is tot de heidenen? De indeling van het boek Jesaja. Waaruit blijkt dat het boek Jesaja ook gericht is tot de heidenen? Jesaja 49:6 Hij zei: Het is te gering dat U voor Mij een Knecht zou zijn om op te richten de stammen

Nadere informatie

doop begraaft Romeinen 6:3-11

doop begraaft Romeinen 6:3-11 bevrijdt En ik wil niet, broeders, dat u er geen weet van hebt dat onze vaderen allen onder de wolk waren en allen door de zee zijn gegaan, en dat allen in Mozes get zijn in de wolk en in de zee, en allen

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Opstand, ballingschap en verstrooiing van Israël en Juda deel 2

Opstand, ballingschap en verstrooiing van Israël en Juda deel 2 Opstand, ballingschap en verstrooiing van Israël en Juda deel 2 De geschiedenis van het huis van Israël Net nadat het verenigde koninkrijk van Israël was verdeeld in twee strijdende partijen, namelijk

Nadere informatie

Waar verwijzen de hoofdstukken Zacharia 9 tot en met 14 naar?

Waar verwijzen de hoofdstukken Zacharia 9 tot en met 14 naar? De profeet Zacharia en de koning van Sion. Waar verwijzen de hoofdstukken Zacharia 9 tot en met 14 naar? Zie Zacharia 9, 10, 11, 12, 13, 14 De hoofdstukken 9-14 handelen bijna uitsluitend over de toekomst.

Nadere informatie

Liturgie morgendienst Zondag 16 maart

Liturgie morgendienst Zondag 16 maart 1 Overschat jezelf niet (Mattheüs 26:26-35) Jezus blijft de mensen vertellen dat hij binnenkort zal sterven. Hij vertelt er ook bij dat dat niet het einde van zijn leven is. De leerlingen van Jezus denken

Nadere informatie

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens?

Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? De profetie in de Bijbel. Waaruit blijkt dat God geen toeschouwer is, maar dat God door zorg en bewogenheid betrokken is bij het leven van elk mens? Spreuken 14:31 31 Als je zwakke mensen onderdrukt, beledig

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen : Jesaja 7 : 1-17 Tekst : Jesaja 7 : 14 LB 433 Opwekking 595 LvdK 125 Psalm 72 : 1, 2 en 10 Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Johan Plug Lezen

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja?

Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja? De roeping en opdracht van Jesaja. Welke vraag werd er gesteld en welk antwoord gaf Jesaja? Jesaja 6:8; zie 2 Timotheüs 2:21 8 Daarna hoorde ik de stem van de Heere. Hij zei: Wie zal Ik zenden? Wie zal

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten?

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja en zijn kinderen. Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja 8:16-18 16 Bind het getuigenis toe! Verzegel de wet onder Mijn leerlingen! 17 Ik zal

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie op de

Nadere informatie

De kracht van Zijn vrede in jou

De kracht van Zijn vrede in jou De kracht van Zijn vrede in jou Romeinen 5: 1 Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede bij God door onze Heere Jezus Christus. 2 Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen door het geloof

Nadere informatie

Parallellen tussen Joh. 17 en Ez. 37 Joh. 17 & Ez. 37:15-28

Parallellen tussen Joh. 17 en Ez. 37 Joh. 17 & Ez. 37:15-28 Parallellen tussen Joh. 17 en Ez. 37 Het hogepriesterlijke gebed (Joh. 17) tegen de achtergrond van de profetie in Ez. 37:15-28. Jezus maakt waar Ezechiël 37 over profeteerde. Acht vergelijkingen van Ez.

Nadere informatie

EEN KWESTIE VAN ELKE DAG

EEN KWESTIE VAN ELKE DAG EEN KWESTIE VAN ELKE DAG Een kwestie van elke dag JONGEREN DAGBOEK ONDER REDACTIE VAN HERMAN VAN WIJNGAARDEN Achtste druk Uitgeverij Jes!. Utrecht Uitgeverij Jes! is een samenwerking tussen Uitgeverij

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, God geeft een teken in donkere tijden: Een jonge vrouw is zwanger. Ze krijgt een zoon. En ze noemt hem: Immanuel. Immanu - el: met ons, God. God met

Nadere informatie

Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote.

Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote. Zacharia over de aardse koning versus de hemelse Koning. Welke koning komt naar voren in Zacharia 9:1-8? De aardse koning Alexander de Grote. Welke stad zou uiteindelijk behouden blijven? Zie Zacharia

Nadere informatie

Rooster Godsdienstonderwijs groep 6b/7

Rooster Godsdienstonderwijs groep 6b/7 Rooster Godsdienstonderwijs 2016-2017 groep 6b/7 36 37 38 39 40 God is geduldig Maandag Catechismus 10 vers 9 Elia in de woestijn 1 Koningen 19 Woensdag Strijd tussen Achab en 1 Koningen 20 Benhadad Donderdag

Nadere informatie

Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen.

Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen. Waar genade zijn juiste plaats krijgt daar zal genezing gaan stromen. Genesis 20: 17 Abraham bad tot God, en God genas Abimelech, zijn vrouw en zijn slavinnen, zodat zij weer kinderen konden krijgen. 18

Nadere informatie

Tekst: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan!! Thema: De vervulling van Gods beloften, in verleden, heden en toekomst!!

Tekst: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan!! Thema: De vervulling van Gods beloften, in verleden, heden en toekomst!! 1 Preek 24 januari 2010 Schriftlezing Jesaja 61:1-9 en Lucas 4:14-21 Tekst: Vandaag hebben jullie deze schrifttekst in vervulling horen gaan!! Thema: De vervulling van Gods beloften, in verleden, heden

Nadere informatie

zal een groot licht zien.

zal een groot licht zien. Want een Kind is ons geboren. Welke blijde boodschap laat Jesaja dan horen? Jesaja 9:1-2 1 Het volk dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien. Zij die wonen in het land van de schaduw van de

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

Vasten & Bidden Talenten Ontdekken Gods plan voor mijn leven

Vasten & Bidden Talenten Ontdekken Gods plan voor mijn leven Vasten & Bidden Talenten Ontdekken Gods plan voor mijn leven 3 jaar achter op planning Specifieke Duidelijk & Keuzes geen Details Duidelijk & geen Details Koning Josia 2 Kron 34 Josia koning van Juda

Nadere informatie

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten.

het boek Openbaring enkele sleutels Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. God Openbaring van Jezus Christus Amos 3 : 7 Voorzeker, de Here HERE doet geen ding, of Hij openbaart zijn raad aan zijn knechten, de profeten. Zijn slaven God Openbaring van Jezus Christus Zijn engel

Nadere informatie

Verenigd en verdeeld Israël

Verenigd en verdeeld Israël Verenigd en verdeeld Israël We hebben het fundament van het verbond vanaf Abraham, Izak en Jakob tot aan hun fysieke nakomelingen, d.i. Israël, bevestigd. De onvoorwaardelijke verbondsbeloften waren namens

Nadere informatie

INHOUD. Citaten : Statenvertaling 1977 Aanbevolen websites: www:mybrethren.org/index.html

INHOUD. Citaten : Statenvertaling 1977 Aanbevolen websites:  www:mybrethren.org/index.html INHOUD 1: Jezus Christus de Verlosser 2: Het koninkrijk der hemelen 3: Het huis van God 4: Het lichaam van Christus 5: De bruid van het Lam 6: Het betoverde christendom 7: De terugkeer van Jezus Christus

Nadere informatie

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a

- 1 - De profeet Haggaï en wij. We beginnen te lezen in Haggaï hoofdstuk 1:1a - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken.

De profeet Haggaï en wij. Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Vorige week, op de eerste zondag van advent, zijn we begonnen met de lezingen uit het evangelie van Lukas. En ik heb toen gezegd dat het bij Lukas gaat

Nadere informatie

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes

Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes Maar de engel zei tegen hem: Wees niet bang, Zacharias, je gebed is verhoord: je vrouw Elisabet zal je een zoon baren, en je moet hem Johannes noemen. 14 Vreugde en blijdschap zullen je ten deel vallen,

Nadere informatie

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871

Liederen in deze dienst: 19 mei Lied 25: 2 en 4 Lied 367d Lied 305 Lied 283 Lied 517: 1 en 2 Lied 543: 1 Lied 544: 1,2 en 5 Lied 871 19 mei 2019 Voorganger: ds. Peter Bongers Organist: Hans de Graaf Welkom bij de koffie, thee en limonade na de dienst, in De Drieklank Als er kinderen in de oppas zijn kunnen zij tijdens het collecteren

Nadere informatie

Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God?

Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God? De hervormingen van koning Josia. Hoe oud was Josia toen zijn vader koning Amon overleed en hoe was zijn verhouding met God? 2 Koningen 22:1, eerste deel, 2 1 Josia was acht jaar oud toen hij koning werd,

Nadere informatie

Jesaja Profetische geschiedenis

Jesaja Profetische geschiedenis Jesaja 36-39 Profetische geschiedenis Strijd tegen Jeruzalem O Deze geschiedenis staat 3 x in het OT: O A. 2 Kon 18-20 koninklijk (verantwoordelijkheid) O B. 2 Kron 32 priesterlijk (Goddelijke zijde) O

Nadere informatie

Matteüs 11 vers 2 en 3

Matteüs 11 vers 2 en 3 Matteüs 11 vers 2 en 3 Toen Johannes in de gevangenis over de werken van Christus gehoord had, stuurde hij twee van zijn discipelen,en zei tegen Hem: Bent U het die komen zou, of verwachten wij een ander?

Nadere informatie

Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen?

Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen? De wonderlijke ervaringen van koning Hizkia. Wat overkwam koning Hizkia en welk antwoord moest de profeet Jesaja brengen? 2 Koningen 20:1 1 In die dagen werd Hizkia ziek, tot stervens toe. Toen kwam de

Nadere informatie

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7

Eén eeuwig verbond. Verbond. Verbond. Discussie. Twee manieren van bijbellezen. blok F - nivo 3 - avond 7 Eén eeuwig verbond blok F - nivo 3 - avond 7 Tijd Wat gaan we doen 19.00 Mentorkwartiertje 19.15 Terugblik, herhaling 19.20 Discussie over de positie van Israël 19.30 Twee manieren van bijbellezen 19.35

Nadere informatie

Preek over Jesaja 7: Liturgie: Votum en groet Zingen: Ps. 68:8,13 Gebed Doop van Janny Marina (Mirjam) Stenekes

Preek over Jesaja 7: Liturgie: Votum en groet Zingen: Ps. 68:8,13 Gebed Doop van Janny Marina (Mirjam) Stenekes Preek over Jesaja 7:10-14 Liturgie: Votum en groet Zingen: Ps. 68:8,13 Gebed Doop van Janny Marina (Mirjam) Stenekes o Lezen: Doopsformulier 1 o Zingen: Lb. 334:1,5 o Gebed voor de doop o Vragen aan de

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Welk opmerkelijk feit gaat gebeuren volgens de profetie van Jesaja met het volk Juda?

Welk opmerkelijk feit gaat gebeuren volgens de profetie van Jesaja met het volk Juda? Sion en de Spruit. Welk opmerkelijk feit gaat gebeuren volgens de profetie van Jesaja met het volk Juda? Jesaja 4:1 1 Op die dag zullen zeven vrouwen één man vastgrijpen [en] zeggen: Ons [eigen] brood

Nadere informatie

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst zondag 10 december in de Gereformeerde Kerk. Thema: De komst van Gods Rijk door Gods oordeel heen

Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst zondag 10 december in de Gereformeerde Kerk. Thema: De komst van Gods Rijk door Gods oordeel heen Liturgie voor de gemeenschappelijke avonddienst zondag 10 december in de Gereformeerde Kerk Thema: De komst van Gods Rijk door Gods oordeel heen Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Zingen: psalm 93:1 & 4 1.

Nadere informatie

Tussen hemelvaart & Pinksteren. Wachten op het beloofde

Tussen hemelvaart & Pinksteren. Wachten op het beloofde Tussen hemelvaart & Pinksteren Wachten op het beloofde 16 april 2017 Pasen, opstanding 1 Ko 15:17 Rm 1:4 1 Ko 15:21 Rm 4:25 Rm 6:9 Ef 2:6 Jh 20:22 geeft inhoud aan geloof Jezus = Zoon van God er is opstanding

Nadere informatie

Wat zei Elia tegen koning Achab en wat ging Elia vervolgens doen?

Wat zei Elia tegen koning Achab en wat ging Elia vervolgens doen? Regen op komst. Wat zei Elia tegen koning Achab en wat ging Elia vervolgens doen? 1 Koningen 18:41-42 41 Daarna zei Elia tegen Achab: Ga op weg, eet en drink, want er is een gedruis van een overvloedige

Nadere informatie

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet?

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet? Mozes, een mens zoals iedereen geschapen uit vlees en bloed, werd door God geroepen tot een bijzondere opdracht. (Exod.3). Mozes betekent: Eruit gehaald. God roept nog steeds mensen om een bijzondere opdracht

Nadere informatie

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018

Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80. Gert Hijkoop 22 juli 2018 Engelenverhalen (Inleiding) 2 Koningen 6; Psalm 80 Gert Hijkoop 22 juli 2018 2 Koningen 6:8-23 (HSV) 8 De koning van Syrië voerde oorlog tegen Israël en pleegde overleg met zijn dienaren en zei: Mijn legerkamp

Nadere informatie

Advent 2017 God komt naar ons toe

Advent 2017 God komt naar ons toe Advent 2017 God komt naar ons toe Lucas 1 en Mattheüs 1 17 december 2017 1 Lucas 1 : Zacharias en Elisabet 5 Toen Herodes koning van Judea was, leefde er een priester die Zacharias hee'e en tot de priesterafdeling

Nadere informatie

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig.

God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. zondag 1 januari NIEUWJAARSDAG God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Psalm 67:2 God, laat ons uw liefde zien en maak ons gelukkig. Wees bij ons en bescherm ons. Dan zal iedereen zien dat u

Nadere informatie

Het teken van Immanuël

Het teken van Immanuël Het teken van Immanuël Liturgiesuggesties: Gezang 127: 1, 3 en 5; Gezang 132: 1, 2 en 3; Johannes de Heer 593: 1, 2, 3 en 4 Psalm 100: 1 en 4 Psalm 119: 13 Jesaja 7:1-17 Psalm 62: 1 OB Mattheüs 1:18-25

Nadere informatie

De doop in de Heilige Geest

De doop in de Heilige Geest Door het geloof in Jezus Christus uit te spreken leeft de gelovige, als ziel, via het lichaam (de mond) in relatie met God de Vader. Dit wordt uitgelegd in de studie Bekering. 1 Door Jezus de autoriteit

Nadere informatie

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God

God kent jou. Inleiding. Voor God hoef je geen masker op te zetten. Hij weet wie je bent. Persoonlijke relatie met God God kent jou Inleiding Wanneer wij iemand leren kennen, dan begint dat aan de buitenkant. Wij leren iemand beter kennen door hoe diegene handelt. Hoe langer je met iemand omgaat, hoe meer je begrijpt van

Nadere informatie

Hosea (boek) Inhoud: Schrijver en tijd... 2 De boodschap... 2 Indeling... 3 Inhoud van de hoofdstukken... 4 Bron... 4

Hosea (boek) Inhoud: Schrijver en tijd... 2 De boodschap... 2 Indeling... 3 Inhoud van de hoofdstukken... 4 Bron... 4 Hosea is de naam van een profetisch boek in het Oude Testament. De profeet Hosea stelt in de 8e eeuw vóór Christus de afgodische onttrouw van Israël (10-stammenrijk) aan de kaak, kondigt Gods oordelen

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

Engelenverhalen. Lucas 24:1-32

Engelenverhalen. Lucas 24:1-32 Engelenverhalen Leven vanuit een hemels perspectief Lucas 24:1-32 Lydie Geurts 29 juli 2018 1 En op de eerste dag van de week gingen zij, heel vroeg in de morgen, naar het graf en brachten de specerijen

Nadere informatie

Zondag 17 mei 2015 Wezenzondag. Bij Ezechiël 39 : 21-29, Johannes 14 : Johannes 16: 5-7

Zondag 17 mei 2015 Wezenzondag. Bij Ezechiël 39 : 21-29, Johannes 14 : Johannes 16: 5-7 Zondag 17 mei 2015 Wezenzondag Bij Ezechiël 39 : 21-29, Johannes 14 : 18-19 Johannes 16: 5-7 In het kerkelijk jaar zijn we nu in de dagen tussen hemelvaart en pinksteren. Het zijn van oudsher de dagen

Nadere informatie

Liturgie zondag 2017 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Zang: Mariette Nijs

Liturgie zondag 2017 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Zang: Mariette Nijs Liturgie zondag 2017 Voorganger: ds. Reinoud Koning Organist: Ans Kuus Zang: Mariette Nijs Welkom door de ouderling Stil gebed Zingen 'Votum en groet' (Sela - Hemelhoog 495 / 1x Mariette en 1x samen) Onze

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Johannes 1, 1 Middagdienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Johannes 1, 1 Middagdienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Johannes 1, 1 Middagdienst Broeders en zusters, we zullen vanmiddag luisteren naar hoe het Woord, onze Here Jezus Christus, in de prediking tot ons komt. Daarom zullen

Nadere informatie

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest

30. De koning wordt geboren 31. Blij met Jezus 32. Jezus, de koning die dient 33. Jezus sterft 34. Jezus leeft 35. Jezus en de Heilige Geest Themaoverzicht Groep 1 1. In het begin 2. Noach 3. God belooft 4. Abraham 5. Isaak 6. Jakob en Esau 7. Jakob 8. Jozef 9. Dromen 10. Jozef de onderkoning 11. Mozes 12. Mozes naar de farao 13. God straft

Nadere informatie

Wat had deze vrouw uit Sunem voortdurend over voor de profeet Elisa?

Wat had deze vrouw uit Sunem voortdurend over voor de profeet Elisa? De vrouw uit Sunem. Wat had deze vrouw uit Sunem voortdurend over voor de profeet Elisa? 2 Koningen 4:8-9 8 Het gebeurde op een dag dat Elisa langs Sunem kwam, dat daar een vrouw van aanzien was, die er

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE DRIE-EENHEID

DOCTRINE VAN DE DRIE-EENHEID DOCTRINE VAN DE DRIE-EENHEID STOF VANDAAG Wat de Drie-eenheid niet is. Er is maar één God De drie onderscheidende personen in de Godheid WAT DE DRIE-EENHEID NIET IS Vermijd analogieën: - Ik ben één persoon,

Nadere informatie

Soms is het nuttig, zoals David dit zegt in Psalm 131, om enige tijd helemaal ontspannend stil zijn: Stilheid en vertrouwen

Soms is het nuttig, zoals David dit zegt in Psalm 131, om enige tijd helemaal ontspannend stil zijn: Stilheid en vertrouwen - 1 - Stilheid en vertrouwen We lezen in Jesaja 30:15 de volgende woorden: verlost worden, in stilheid en vertrouwen zal uw sterkte zijn. De plaats van deze tekst (Jesaja 30:15) is gemakkelijk te onthouden;

Nadere informatie

bouwen in Jeruzalem, in Juda. Wie nu onder u tot enig deel van zijn volk behoort, de Here, zijn God, zij met hem, hij trekke op.

bouwen in Jeruzalem, in Juda. Wie nu onder u tot enig deel van zijn volk behoort, de Here, zijn God, zij met hem, hij trekke op. - 1 - De profeet Haggaï en wij Het boek Haggaï staat niet voor niets in de bijbel; het is een boekje van maar twee hoofdstukken. Deze profeet Haggaï trad op na de terugkeer van de Joodse ballingen uit

Nadere informatie

Welkom en Afkondigingen >

Welkom en Afkondigingen > Welkom en Afkondigingen > Zingen: 146c: 1, 7 > > Stil gebed > Groet & Onze hulp> Gebed om ontferming > Zingen 152:2,4,9,10 > > > > Gebed > Lezen: Jesaja 40:1-11 > 1. Troost, troost mijn volk, zegt jullie

Nadere informatie

Inhoud. Literatuurlijst 112

Inhoud. Literatuurlijst 112 Inhoud Woord vooraf 6 1. De betekenis van Mozes 9 2. In Egypte gekomen 14 3. Vijandschap in Egypte 19 4. En baarde een zoon 24 5. De keus van Mozes 29 6. Uit Egypte voert... 34 7. IK ZAL ZIJN heeft mij

Nadere informatie

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind

- Zingen, uit het nieuwe liedboek, 303: 1,2,3 Zonne en maan, water en wind DE DIENST VAN 25 FEBRUARI 2018 IN DE HOEKSTEEN LEEK Voorganger: ds. Ernst van Gulik Organist: Niek Schuringa De Heilige doop wordt bediend aan: Mason Jurre Geert Voorintholt - Voor de dienst zingen, lied

Nadere informatie

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 - 1 - Pasen (de opstanding) De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf

de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf de doop zoals wij die kennen is afkomstig van niemand minder dan de Here Jezus zelf kort voordat Hij naar de hemel ging gaf hij zijn leerlingen deze opdracht: trek erop uit en maak alle volken tot mijn

Nadere informatie

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren?

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia en de reiniging van zonden. Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia 12:9 9 En het zal te dien dage geschieden, dat Ik zal zoeken te verdelgen alle heidenen, die tegen Jeruzalem aankomen.

Nadere informatie

Ik weet, dat de Messias komt, die Christus genoemd wordt, Joh.4:25

Ik weet, dat de Messias komt, die Christus genoemd wordt, Joh.4:25 Ik weet, dat de Messias komt, die Christus genoemd wordt, Joh.4:25 Als men vandaag wil spreken over de algemene wetenschap, dan verlangt de mens materialistische zichtbare bewijzen, pas dan gaat men geloven

Nadere informatie

Wat kreeg de profeet Zacharia in de vierde droom te zien?

Wat kreeg de profeet Zacharia in de vierde droom te zien? De profeet Zacharia en de vijfde droom. Wat kreeg de profeet Zacharia in de vierde droom te zien? Zacharia 4:1-3 1 En de Engel, Die met mij sprak, kwam weer; en Hij wekte mij op, gelijk een man die van

Nadere informatie

JEZUS. Hij zoekt en redt de verlorene (Lukas 19:10) Hij neemt de zonde weg (Johannes 1:29) Hij redt van zonden. Hij pleit voor ons (Hebreeën 2:17)

JEZUS. Hij zoekt en redt de verlorene (Lukas 19:10) Hij neemt de zonde weg (Johannes 1:29) Hij redt van zonden. Hij pleit voor ons (Hebreeën 2:17) Les 6 voor 6 februari 2016 JEZUS Wat betekenen de namen van de Heiland in Mattheüs 1:20-23? De namen JEZUS ( De Heer redt ) en IMMANUEL ( God met ons ) vertegenwoordigen de twee doelen van de missie van

Nadere informatie

EEN BIJBEL DIE GODS NAAM EERT

EEN BIJBEL DIE GODS NAAM EERT 8-14 FEBRUARI We gaan bekijken hoe de Nieuwe- Wereldvertaling een krachtig instrument is om Gods naam te heiligen en zijn wil bekend te maken. We gaan het ook hebben over de herziene uitgave van 2013.

Nadere informatie

Zijn naam betekent: Lastdrager. Beroep: Herder en kweker van moerbeivijgen Hij strijd tegen: de vormendienst

Zijn naam betekent: Lastdrager. Beroep: Herder en kweker van moerbeivijgen Hij strijd tegen: de vormendienst Amos Zijn naam betekent: Lastdrager Beroep: Herder en kweker van moerbeivijgen Hij strijd tegen: de vormendienst Amos Hij kwam uit: Tekoa (18 km onder Jeruzalem) in de woestijn van Juda. Hij werd gezonden

Nadere informatie

1 Joh. 5 : 1 en 10 1Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem

1 Joh. 5 : 1 en 10 1Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem 1 Joh. 5 : 1 en 10 1Ieder die gelooft dat Jezus de christus is, is uit God geboren, en ieder die de Vader liefheeft, heeft ook lief wie uit hem geboren zijn. 10Wie in de Zoon van God gelooft, draagt het

Nadere informatie

Galaten 1. Begin van de brief

Galaten 1. Begin van de brief Galaten 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Galatië 1-3 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de provincie Galatië. Allereerst dit: Ik ben niet door mensen aangesteld als apostel,

Nadere informatie

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart.

Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U, hoor naar mijn gebed. Vergeef mijn zonden nu, en reinig mijn hart. Toon mijn liefde Aan de maaltijd wordt het stil, als de meester knielen wil, en vol liefde als een knecht, elk apart de voeten wast en zegt: Dit is wat Ik wil dat jullie doen, dit is waarom Ik bij jullie

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26

1. Samuël de profeet. Lezen: Handelingen 3:11-26 1. Samuël de profeet Lezen: Handelingen 3:11-26 En ook al de profeten, van Samuël aan en die daarna gevolgd zijn, zovelen als er hebben gesproken, die hebben ook deze dagen tevoren verkondigd. Handelingen

Nadere informatie

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding)

36 En terwijl zij hierover spraken, stond Hij zelf in hun midden. Pasen (de opstanding) - 1 - Pasen (de opstanding) De Heer is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt Jezus, de Zoon des Mensen,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,,

Nadere informatie

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68.

Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Voor 16 jaar en ouder! Zondag 25 Zondag 25 gaat over de Sacramenten. Zondag 25, vraag en antwoord 65, 66, 67 en 68. Vraag 65 : Aangezien dan alleen het geloof ons Christus en al Zijn weldaden deelachtig

Nadere informatie