stad van de gerechtigheid, trouwe stad.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stad van de gerechtigheid, trouwe stad."

Transcriptie

1 Herstel van Jeruzalem. Hoe zal Jeruzalem eens genoemd worden? Jesaja 1:26 Ik zal uw rechters teruggeven als vroeger, en uw raadslieden als in het begin. Daarna zult u genoemd worden: stad van de gerechtigheid, trouwe stad.

2 Waar in de Bijbel is de bevestiging te vinden dat God eens in Jeruzalem zal gaan wonen en welke patriarch verwachtte er eens te wonen? Zacharia 8:3; Hebreeën 11:8, eerste deel en 10 3 Alzo zegt de Heere: Ik ben weergekeerd tot Sion, en Ik zal in het midden van Jeruzalem wonen; en Jeruzalem zal genoemd worden een stad der waarheid, en de berg van de Heere der heerscharen, een berg der heiligheid. 8 Door het geloof is Abraham, geroepen zijnde, gehoorzaam geweest, om uit te gaan naar de plaats, die hij tot een erfdeel ontvangen zou; 10 Want hij verwachtte de stad, die fundamenten heeft, welker Kunstenaar en Bouwmeester God is.

3 Welke stad daalt uit de hemel? Jesaja 1:27 Sion zal door recht verlost worden, en wie van haar zich bekeren, door gerechtigheid. Openbaring 21:2 En ik, Johannes, zag de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, neerdalende van God uit de hemel, toebereid als een bruid, die voor haar man versierd is. Christus daalt neer op de Olijfberg, vanwaar Hij na zijn opstanding ten hemel was gevaren en waar engelen de belofte dat Hij zou terugkomen hebben herhaald. De profeet zegt: En de HERE, mijn God, zal komen, alle heiligen met Hem. Zijn voeten zullen te dien dage staan op de Olijfberg, die vóór Jeruzalem ligt aan de oostzijde; dan zal de Olijfberg middendoor splijten. tot een zeer groot dal. En de HERE zal koning worden over de gehele aarde; te dien dage zal de HERE de enige zijn, en zijn naam de enige (Zacharia 14:5,4,9). Wanneer het Nieuwe Jeruzalem in zijn verblindende pracht neerdaalt uit de hemel, zal het rusten op de plaats die is gereinigd en gereed is gemaakt om het te ontvangen, en Christus zal met zijn verlosten en met de engelen zijn intocht maken in de Heilige Stad.

4 Wat is de basis om verlost te worden? Jesaja 1:27 27 Sion zal door recht verlost worden, en wie van haar zich bekeren, door gerechtigheid. De basis van de verlossing is het werk van Christus Die op het kruis het rechtvaardig oordeel van God ontving over de zonden van ieder die zich bekeert.

5 Wat staat in de verzen 26 en 27 van Jesaja 1 zeer duidelijk centraal? Zie Jesaja 1:26-27; Mattheüs 3:2 2 En zeggende: Bekeert u; want het Koninkrijk der hemelen is nabij gekomen. Zij die zich bekeren zullen eens bij Jezus zijn!

6 Wie was Nicodemus en wat speelde bij hem een rol om Jezus te willen ontmoeten? Zie Johannes 3 Nicodemus bezette een hoge vertrouwenspositie bij het joodse volk. Hij was zeer ontwikkeld en bezat buitengewone gaven, en hij was een geëerd lid van de nationale raad. Evenals anderen was hij onder de indruk gekomen van de leer van Jezus. Hoewel hij rijk, geleerd en geëerd was, werd hij op wonderlijke wijze aangetrokken door de bescheiden Nazarener. Sinds hij Jezus gehoord had, had Nicodemus met groot verlangen de profetieën aangaande de Messias bestudeerd; en hoe meer hij zocht, des te sterker werd zijn overtuiging, dat Deze Degene was Die komen zou.

7 Met welke instelling ging Nicodemus naar Jezus en welk antwoord gaf Jezus hem onmiddellijk? Johannes 3:3 "Voorwaar, voorwaar, Ik zeg U, tenzij iemand wederom (grondtekst : van boven) geboren wordt, kan hij het koninkrijk Gods niet zien" de gedachte met Hem in discussie te kunnen treden, Nicodemus was tot de Here gekomen met maar Jezus legde de grondslag van de beginselen der waarheid bloot. Hij zei tot Nicodemus U hebt niet zozeer theoretische kennis nodig als geestelijke wedergeboorte. U moet een nieuw leven ontvangen van Boven voordat u de hemelse dingen op hun juiste waarde kunt schatten.

8 Wat moest Nicodemus terdege beseffen? Johannes 3:3 "Voorwaar, voorwaar, Ik zeg U, tenzij iemand wederom (grondtekst : van boven) geboren wordt, kan hij het koninkrijk Gods niet zien" Totdat die verandering plaatsvindt en alle dingen nieuw maakt, zal er voor u geen enkel heilzaam nut voortkomen uit een gesprek met Mij over Mijn gezag en Mijn zending.

9 Welke vraag stelde Nicodemus daarop en wat moest Nicodemus nog ervaren? Johannes 3:4 Nicodemus zei tegen Hem: Hoe kan een mens geboren worden als hij oud is? Hij kan toch niet voor de tweede keer in de schoot van zijn moeder ingaan en geboren worden? Evenals vele anderen doen wanneer een snijdende waarheid tot hun geweten doordringt, openbaarde hij het feit, dat de natuurlijke mens de dingen van de Geest Gods niet aanvaardt. Er is niets in hem dat beantwoordt aan de geestelijke dingen, want de geestelijke dingen worden geestelijk onderscheiden.

10 Wat kan geen mens uit eigen werken bereiken en dankzij Wiens hulp is eeuwig leven haalbaar? Johannes 3:5-7 Jezus antwoordde: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Zo iemand niet geboren wordt uit water en Geest, hij kan in het Koninkrijk Gods niet ingaan. 6 Wat uit het vlees geboren is, dat is vlees; en wat uit de Geest geboren is, dat is geest. De bron des harten moet gezuiverd worden voordat de stromen rein kunnen zijn. Hij die tracht de hemel te bereiken door zijn eigen werken, door het houden van de wet, beproeft een onmogelijkheid. Er is geen veiligheid voor hem die een zuiver wettische godsdienst heeft, een vorm van godzaligheid. Het christelijk leven is geen verandering of verbetering van het oude, maar een verandering van natuur. Het betekent de dood voor het eigen ik en voor de zonde, en een volkomen nieuw leven. Deze verandering kan alleen tot stand gebracht worden door de krachtdadige werking van de Heilige Geest.

11 Hoe vormt de Heilige Geest elke gelovige? Johannes 3:7-8 Verwonder u niet, dat Ik u gezegd heb: Gij moet wederom geboren worden. 8 De wind blaast, waarheen hij wil, en gij hoort zijn geluid; maar gij weet niet, van waar hij komt, en waar hij heen gaat; alzo is een ieder, die uit de Geest geboren is. Ofschoon de wind zelf onzichtbaar is, kan men de uitwerking daarvan zien en voelen. Zo zal het werk van de Geest aan de ziel zich openbaren in iedere handeling van de mens die Zijn behoudende kracht gevoeld heeft. Wanneer de Geest van God bezit neemt van het hart, wordt het leven daardoor veranderd. Zondige gedachten worden verdreven, boze werken worden verzaakt ; liefde, nederigheid en vrede nemen de plaats in van boosheid, naijver en tweedracht. Vreugde neemt de plaats in van droefheid, en het gelaat weerkaatst het licht van de hemel.

12 Hoe krijgt dat inzicht gestalte? 1 Korintiërs 2:14 Een mens die de Geest niet bezit, aanvaardt niet wat van de Geest van God komt, want voor hem is het dwaasheid. Hij kan het ook niet begrijpen, omdat het geestelijk moet worden beoordeeld. De Heilige Geest wil je als wedergeboren gelovige helpen het verstand en geweten op God te richten, waardoor je kunt groeien in geloofszekerheid en wijsheid. Verstand: - De Heilige Geest geeft inzicht in het Woord van God en zijn bedoelingen met je leven. Geweten: - De Heilige Geest geeft inzicht om onderscheid te kunnen maken tussen goed en kwaad, waarheid en leugen.

13 Wat ervaar je in het leven als je er voor kiest om je te laten leiden door de Heilige Geest? Zie Johannes 3 en Jesaja 1:26-27; Job 8:32 Maar het is de geest van God in de mens, de adem van de Ontzagwekkende die inzicht brengt. Het is onmogelijk voor een sterfelijke geest om het werk der verlossing te begrijpen. Het geheimenis daarvan gaat de menselijke kennis te boven; maar hij die uit de dood het leven ingaat, beseft dat het een goddelijke werkelijkheid is. Het begin van de verlossing kunnen we hier leren kennen door onze persoonlijke ervaring. De gevolgen ervan reiken tot in de eeuwigheid.

14 Wat is het lot van de overtreders van Gods wet? Jesaja 1:28-31 Maar er zullen rampen zijn voor zowel overtreders als zondaars; wie de HEERE verlaten, zullen omkomen. 29 Want zij zullen beschaamd worden vanwege de eiken die u begeerd hebt, en u zult rood worden van schaamte over de tuinen die u uitgekozen hebt. 30 Want u zult zijn als een eik waarvan de bladeren verwelken, en als een tuin die geen water heeft. 31 En de sterke zal tot vlasafval worden en wie het bewerkt, tot een vonk; die twee zullen samen verbranden, en niemand zal er blussen.

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242)

E.G. White (The Story of Redemption, hoofdstuk 32, blz. 242) Les 2 voor 14 juli 2018 1. Handelingen 2: 1-3. De vroege regen. 2. Handelingen 2: 4-13. De gave van tongen. 3. Handelingen 2: 14-32. De eerste preek. 4. Handelingen 2: 33-36. De verheerlijking van Jezus.

Nadere informatie

niemand kan die tekenen doen, welke Gij doet, tenzij God met Hem is. Wedergeboorte We gaan lezen in het woord van God uit Johannes 3 vanaf vers 1:

niemand kan die tekenen doen, welke Gij doet, tenzij God met Hem is. Wedergeboorte We gaan lezen in het woord van God uit Johannes 3 vanaf vers 1: - 1 - Wedergeboorte We gaan lezen in het woord van God uit Johannes 3 vanaf vers 1: 1 En er was iemand uit de Farizeeën, wiens naam was Nikodemus, een overste der Joden; Nikodemus is een Griekse naam,

Nadere informatie

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw

Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Wesleyaanse geloofsfundamenten voor de 21 e eeuw Art lll, Handboek, Kerk vd Nazarener: Wij geloven in de Heilige Geest, de derde Persoon van de Drieeenige Godheid; dat Hij voortdurend aanwezig is en doeltreffend

Nadere informatie

Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen?

Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen? Zacharia en de definitieve overwinning in Openbaring. Wie gaan het nieuwe Jeruzalem binnen? Zie Zacharia 14:5, 4, 9 Christus daalt neer op de Olijfberg, vanwaar Hij na zijn opstanding ten hemel was gevaren

Nadere informatie

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet?

Mozes, openbaart De Engel des Heren (Jezus?) openbaarde zich (2) Ongerechtigheid..(7,9). onbekwaam geen spraakvaardigheid Kende God dan Mozes niet? Mozes, een mens zoals iedereen geschapen uit vlees en bloed, werd door God geroepen tot een bijzondere opdracht. (Exod.3). Mozes betekent: Eruit gehaald. God roept nog steeds mensen om een bijzondere opdracht

Nadere informatie

Wat zag de profeet Zacharia daarna?

Wat zag de profeet Zacharia daarna? e profeet Zacharia, de derde droom. Wat zag de profeet Zacharia daarna? Zacharia 2:1 1 Weer hief ik mijn ogen op, en ik zag; en ziet, er was een man, en in zijn hand was een meetsnoer. Welke vraag stelde

Nadere informatie

Inleiding over het kernwoord zonde

Inleiding over het kernwoord zonde Inleiding over het kernwoord zonde Door Eline Lezen: Mattheüs 5 : 21 t/m 48 Zingen: Psalm 6 : 1 en 4 1. Waarom moeten wij weten wat zonde is? Toen ik deze inleiding begon te maken vroeg ik me af wat ik

Nadere informatie

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren?

Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia en de reiniging van zonden. Wat zal aan het einde der tijden gebeuren? Zacharia 12:9 9 En het zal te dien dage geschieden, dat Ik zal zoeken te verdelgen alle heidenen, die tegen Jeruzalem aankomen.

Nadere informatie

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28

December-januari Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid. Maandag 28 december. Gedane zaken nemen geen keer. Lezen: Hebreeën 9: 23-28 December-januari 205-206 Weekthema: Op reis naar de eeuwigheid Maandag 28 december Gedane zaken nemen geen keer Lezen: Hebreeën 9: 23-28 Bij het abc van het christelijk geloof hoort dat een mens éénmaal

Nadere informatie

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven?

Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Menorah 11-02-2018 Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? Waarom is het evangelie van Johannes geschreven? A B C D E F Om Gods liefde voor de wereld te laten zien. Om mensen tot geloof in Jezus

Nadere informatie

- 2 - Dat is dus de reden van het niet zondigen:

- 2 - Dat is dus de reden van het niet zondigen: - 1 - Uit God geboren Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12 Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die

Nadere informatie

Uit God geboren. Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12

Uit God geboren. Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12 - 1 - Uit God geboren Wat een voorrecht om uit God geboren te zijn. We lezen hierover in Joh. 1:12 Doch allen, die Hem aangenomen hebben, hun heeft Hij macht gegeven om kinderen Gods te worden, hun, die

Nadere informatie

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14

Dordtse Leerregels. Hoofdstuk 3 en 4. Artikel 12 t/m 14 Dordtse Leerregels Hoofdstuk 3 en 4 Artikel 12 t/m 14 Werkboek 10 Dordtse Leerregels hoofdstuk 3 en 4 artikel 12 t/m 14 Boven artikel 12 t/m 14 schrijven we : wedergeboorte en geloof In dit werkboek gaat

Nadere informatie

Waar verwijzen de hoofdstukken Zacharia 9 tot en met 14 naar?

Waar verwijzen de hoofdstukken Zacharia 9 tot en met 14 naar? De profeet Zacharia en de koning van Sion. Waar verwijzen de hoofdstukken Zacharia 9 tot en met 14 naar? Zie Zacharia 9, 10, 11, 12, 13, 14 De hoofdstukken 9-14 handelen bijna uitsluitend over de toekomst.

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW

Nieuwe geboorte in het koninkrijk. les 1 FOLLOW Nieuwe geboorte in het koninkrijk les 1 DEEL 3 FOLLOW DE GEBOORTE Leven begint met een man en vrouw die elkaar liefhebben. Diep in het binnenste van de buik van de moeder ontstaat nieuw leven. Het duurt

Nadere informatie

De doop in de Heilige Geest

De doop in de Heilige Geest Door het geloof in Jezus Christus uit te spreken leeft de gelovige, als ziel, via het lichaam (de mond) in relatie met God de Vader. Dit wordt uitgelegd in de studie Bekering. 1 Door Jezus de autoriteit

Nadere informatie

Christus in de Psalmen

Christus in de Psalmen De Bijbel Open seizoen 2011-2012 Christus in de Psalmen 27 aug Een inleiding op de Psalmen 24 sep Ps. 2 Christus, de Zoon 29 okt Ps. 8 Christus, de Mens 26 nov Ps. 16 Christus, de Dienaar 17 dec Ps. 22,23

Nadere informatie

Thema: Een goed gesprek

Thema: Een goed gesprek Liturgie voor de ochtenddienst op 1 e adventzondag, zondag 3 december 2017, in de Hervormde gemeente te Den Ham. Aanvang: 10.00 uur. Thema: Een goed gesprek Voorganger: Ds. H.M. Klaassen Ouderling van

Nadere informatie

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten?

Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja en zijn kinderen. Wat stelt Jesaja beslist en wat gebeurt er met de mensen die de Here niet verwachten? Jesaja 8:16-18 16 Bind het getuigenis toe! Verzegel de wet onder Mijn leerlingen! 17 Ik zal

Nadere informatie

Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49.

Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49. Voor 16 jaar en ouder! Over de hemelvaart van Christus. Zondag 18, vraag en antwoord 46,47,48 en 49. Vraag 46 : Wat verstaat gij daarmee : opgevaren ten hemel? Antw : Dat Christus voor de ogen van Zijn

Nadere informatie

Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte. november 2018

Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte. november 2018 Bijbelstudieserie met als thema: De Wedergeboorte november 2018 Baptisten Gemeente De Fontein Ds. J. van der Zeeuw Kruitmolenlaan 70 Prinsenlaan 75 4337 KS MIDDELBURG 4336 HK MIDDELBURG Tel. 0118 370005

Nadere informatie

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede

Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Spreek jouw rechtvaardigheid uit en ontvang het goede Mattheus 20:28 zoals ook de Zoon des mensen niet gekomen is om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een losprijs voor velen.

Nadere informatie

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd

BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd BIJBELLEESROOSTER VOOR GEZINNEN met kinderen in de basisschoolleeftijd DAG 1: God is Koning Lees Psalm 24 Is koning Willem-Alexander belangrijk? Voor Nederland wel. Maar als je naar heel de wereld kijkt,

Nadere informatie

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat?

De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? De op één na laatste Profeet van het Oude Verbond Wie was dat? Johannes de Doper De op één na laatste profeet van het Oude Verbond Matteüs 26:28 want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond,

Nadere informatie

Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië?

Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Assyrië valt Juda binnen. Welke landen worden in veroverd door de koning van Assyrië? Jesaja 8:7 7 daarom, zie, doet de Heere over hen opkomen de machtige, geweldige wateren van de rivier [de Eufraat],

Nadere informatie

Wat blijkt het uitgangspunt van de profeet Zacharia te zijn?

Wat blijkt het uitgangspunt van de profeet Zacharia te zijn? De profeet Zacharia, de eerste droom. Wat blijkt het uitgangspunt van de profeet Zacharia te zijn? Zacharia 1:4, middelste deel Bekeert u toch van uw boze wegen, en uw boze handelingen; Voelde de profeet

Nadere informatie

Een nieuwe schepping Stellingen

Een nieuwe schepping Stellingen Stellingen 1. Van de ongelovigen is er niemand die goed doet, zelfs niet één. Niemand van hen kan God behagen. 2. Ieder mens zonder God is gescheiden van God en een slaaf van de zonde, kan niet anders

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

dieper weg, in het moeras van zonde en ongerechtigheid. De mens kan zichzelf niet redden. Daar hoor ik iemand zeggen: "Ik geloof in

dieper weg, in het moeras van zonde en ongerechtigheid. De mens kan zichzelf niet redden. Daar hoor ik iemand zeggen: Ik geloof in Ik wil! Onlangs zij iemand tegen mij, "Ik wil wat jij wilt". Ik antwoordde daarop, "als jij wilt wat ik wil, dan ziet het er goed voor je uit". Ik wil, dat het doel van God openbaar wordt op deze aarde.

Nadere informatie

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde:

Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Doopvragen, na alle formulieren zijn deze hetzelfde: Geliefden in de Here Jezus Christus. God heeft de doop ingesteld om ons en onze kinderen zijn verbond te verzegelen. In dat geloof en niet uit gewoonte

Nadere informatie

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV)

1. Door Jezus gezocht. Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) Jaarreeks 2: Jaarreeks 2: 1. Door Jezus gezocht Want de Zoon des mensen is gekomen om te zoeken en zalig te maken wat verloren is. Lukas 19:10 (HSV) 1. Door Jezus gezocht De Mensenzoon is gekomen om te

Nadere informatie

Bedenk de dingen die boven zijn.. niet die op de aarde zijn. Johannes 3: 3-6

Bedenk de dingen die boven zijn.. niet die op de aarde zijn. Johannes 3: 3-6 Johannes 3: 3-6 3 Jezus zei: Waarachtig, ik verzeker u: alleen wie opnieuw wordt geboren, kan het koninkrijk van God zien. 4 Hoe kan iemand geboren worden als hij al oud is? vroeg Nikodemus. Hij kan toch

Nadere informatie

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt?

Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? Deel 9 Wat is de waarde van de profetieën die de Bijbel elk mens aanreikt? 2 Petrus 1:19 Wij achten het profetische woord daarom des te vaster, en gij doet wel er acht op te geven als op een lamp, die

Nadere informatie

debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost?

debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost? debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus een troost? debijbelopen.nl De wederkomst van Christus een troost wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus

Nadere informatie

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God.

Adam en Eva. In alles weerspiegelden. de goedheid van God. DE DROOM VAN GOD A In alles weerspiegelden Adam en Eva de goedheid van God. dam en Eva waren geschapen naar Gods beeld en naar zijn gelijkenis. Ze waren prachtig. In alles weerspiegelden zij de goedheid

Nadere informatie

Christus komt - voor wie?

Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? Christus komt - voor wie? debijbelopen.nl Christus komt - voor wie? wederkomst van Christus - twijfel duurt zo lang 2 Petrus 3 : 1-4 Dit moet u allereerst weten,

Nadere informatie

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN

MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN MINISERIE BRIEF AAN DE ROMEINEN 13-6-2018 1 Overzicht of diepte 10 juni: deel 1: Romeinen 1-5:12 17 juni: deel 2: Romeinen 6-8 24 juni: deel 3: Romeinen 9-16 13-6-2018 2 Vandaag Hoofdstuk 1 t/m 5: 11 1.

Nadere informatie

INHOUD. Citaten : Statenvertaling 1977 Aanbevolen websites: www:mybrethren.org/index.html

INHOUD. Citaten : Statenvertaling 1977 Aanbevolen websites:  www:mybrethren.org/index.html INHOUD 1: Jezus Christus de Verlosser 2: Het koninkrijk der hemelen 3: Het huis van God 4: Het lichaam van Christus 5: De bruid van het Lam 6: Het betoverde christendom 7: De terugkeer van Jezus Christus

Nadere informatie

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1)

Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Formulier om de christelijke doop te bedienen aan de kinderen van de gelovigen (1) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld.

Nadere informatie

Wie is de Heilige Geest?

Wie is de Heilige Geest? Wie is de Heilige Geest? De Heilige Geest is God, net als God de Vader en God de Zoon. Soms lijkt het of we over drie personen praten, maar het is allemaal dezelfde God. Hij is één. Net als water dat er

Nadere informatie

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV

Want Gods medearbeiders zijn wij. 1Kor. 3:9 HSV Want Gods medearbeiders zijn wij 1Kor. 3:9 HSV Gods visie: Hij wil niet dat er iemand verloren gaat, maar dat alle mensen tot bekering komen. 2Petr. 3:9 HB Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en

Nadere informatie

LIEFLIJKHEID, SAMENBINDING. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? de ene noemde Ik. de andere. en Ik weidde die schapen.

LIEFLIJKHEID, SAMENBINDING. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? de ene noemde Ik. de andere. en Ik weidde die schapen. De profeet Zacharia en de twee stokken. Hoe heten de stokken die in onderstaand vers genoemd worden? Zacharia 11:7, tweede deel Ik nam voor Mijzelf twee stokken de ene noemde Ik LIEFLIJKHEID, de andere

Nadere informatie

Zondagochtend 7 oktober 2018 HEBREEËN 5:11 6:20 STANDVASTIG VERTROUWEN

Zondagochtend 7 oktober 2018 HEBREEËN 5:11 6:20 STANDVASTIG VERTROUWEN Zondagochtend 7 oktober 2018 HEBREEËN 5:11 6:20 STANDVASTIG VERTROUWEN Hebreeën 5:11 6:20 11 Hierover valt nog veel te zeggen, maar het is moeilijk aan u uit te leggen, omdat u traag van begrip bent geworden.

Nadere informatie

Zie ook: Enige verzen die het belang van de Torah (voor ons) aantonen

Zie ook: Enige verzen die het belang van de Torah (voor ons) aantonen Verzen over Torah #Verzen over torah Zie ook: Enige verzen die het belang van de Torah (voor ons) aantonen Mattheüs 5:17 Meent niet, dat Ik gekomen ben om de wet of de profeten te ontbinden; Ik ben niet

Nadere informatie

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11)

Hij is van plan om mensen voorspoed te brengen (Jeremia 29:11) Hij heeft behagen in Zijn volgelingen (Psalm 147:11) Les 4 voor 28 april 2018 En ik zag een andere engel, die hoog aan de hemel vloog. En hij had het eeuwige Evangelie, om dat te verkondigen aan hen die op de aarde wonen, en aan elke natie, stam, taal en

Nadere informatie

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 )

De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) De gelijkenis van de onbarmhartige dienstknecht. (Deze gelijkenis kun je lezen in : Mattheüs 18:21-35 ) Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was,

Nadere informatie

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden?

BIJBELSTUDIES VOOR JONGE GELOVIGEN LES 2. Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? Les 2 - Redding: Waarom is het voor ieder mens nodig om gered te worden? In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Als je de volgende lessen maakt, neem dan de tijd om elk bijbelvers

Nadere informatie

want Ik ben de HEERE, uw God. U moet zich heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig (Leviticus 11:44). God is heilig en Hij wil dat Zijn kinderen

want Ik ben de HEERE, uw God. U moet zich heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig (Leviticus 11:44). God is heilig en Hij wil dat Zijn kinderen Les 6 voor 11 februari 2017 want Ik ben de HEERE, uw God. U moet zich heiligen en heilig zijn, want Ik ben heilig (Leviticus 11:44). God is heilig en Hij wil dat Zijn kinderen heilig zijn. Hoe kunnen we

Nadere informatie

De straf op de zonde 15

De straf op de zonde 15 A1 1 De straf op de zonde 15 Lezen en bespreken Romeinen 2:1-12 Wat is het gevolg van de zonden van de mens? (vers 3) Hoe komt het dat mensen zich niet bekeren tot de Heere? (vers 5) Welke mensen ontvangen

Nadere informatie

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God

Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God DBO 46 Zondag 8 november 2015 Zeven struikelblokken bij het binnengaan van het Koninkrijk van God Welkom bij het programma De Bijbel Open. Dit is een wekelijks programma, waarin we samen de Bijbel lezen

Nadere informatie

Jezus, de Leidsman van ons geloof

Jezus, de Leidsman van ons geloof Warffum seizoen 2018-2019 Jezus, de Leidsman van ons geloof 29 sep Jezus, de Zoon van God Hebreeën 1 27 okt Jezus, de Zoon des Mensen,, 2 24 nov Jezus, de Zoon over Gods huis,, 3-4 15 dec Jezus, de Hogepriester,,

Nadere informatie

Wie zal komen en overwinnen?

Wie zal komen en overwinnen? Zacharia over Gods definitieve overwinning. Wie zal komen en overwinnen? Zacharia 14:1 1 Zie, er komt een dag voor de HEERE waarop de buit, op u behaald, in uw midden zal worden verdeeld. Jesaja 2:12 Want

Nadere informatie

Christus in de Psalmen

Christus in de Psalmen De Bijbel Open seizoen 2011-2012 Christus in de Psalmen 27 aug Een inleiding op de Psalmen 24 sep Ps. 2 Christus, de Zoon 29 okt Ps. 8 Christus, de Mens 26 nov Ps. 16 Christus, de Dienaar 17 dec Ps. 22,23

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel!

De belofte is dat Jezus zelf zal wederkomen. Dat is de grondtoon van de Bijbel! Wat is de grote belofte van de Bijbel? Johannes 14:1-3 Uw hart worde niet ontroerd; gij gelooft in God, gelooft ook in Mij. 2 In het huis Mijns Vaders zijn vele woningen; anderszins zo zou Ik het u gezegd

Nadere informatie

De Bijbel Open. 1 & 2 Thessalonika. Verleden, heden en toekomst van een christen. 14 mrt 09

De Bijbel Open. 1 & 2 Thessalonika. Verleden, heden en toekomst van een christen. 14 mrt 09 1 & 2 Thessalonika Verleden, heden en toekomst van een christen 20 sep 08 Bekeerde mensen 1 Th.1 18 okt 08 15 nov 08 13 dec 08 17 jan 09 14 feb 09 14 mrt 09 18 apr 09 Gods manier van opvoeden Heilig en

Nadere informatie

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy

28 januari uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy 28 januari 2018 10.00 uur J Wesseling orgel: Peter Sneep schriftlezing: Rinke Larooy votum, groet, amen GK psalm 90,1.2. = LB 90 Gods verlangen naar Mt. 22 GK gezang 157 (staande) Lezen: - Rom. 1,1-7 -

Nadere informatie

Dertig verzen in het Nieuwe Testament zeggen dat. Jezus niet God is, maar een boodschapper van God.

Dertig verzen in het Nieuwe Testament zeggen dat. Jezus niet God is, maar een boodschapper van God. Dertig verzen in het Nieuwe Testament zeggen dat Jezus niet God is, maar een boodschapper van God. (Dutch Staten Vertaling) Bereid door : Dr. K. Solomon www.islamic-invitation.com Dertig verzen in het

Nadere informatie

Jezus Christus is de enige Redder

Jezus Christus is de enige Redder Les 7 - Redding In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 GELOOFSFEIT NUMMER 1 Jezus Christus is de enige Redder Hoeveel wegen zijn er volgens Johannes 14:6 tot de Vader? Hoeveel

Nadere informatie

is, zijn kracht te ontnemen, opdat geen vlees zou roemen voor God. In Christus We lezen in 1 Cor. 1: 28/31 het volgende:

is, zijn kracht te ontnemen, opdat geen vlees zou roemen voor God. In Christus We lezen in 1 Cor. 1: 28/31 het volgende: - 1 - In Christus We lezen in 1 Cor. 1: 28/31 het volgende: 28 En wat voor de wereld onaanzienlijk en veracht is, heeft God uitverkoren, dat, wat niets is, om aan hetgeen wel iets is, zijn kracht te ontnemen,

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan.

De Bijbel wijst God als de schrijver ervan. De profeet Zacharia en de vierde droom. Wie is de bron van elk profetisch Woord? 2 Petrus 1:21 21 Want de profetie is voortijds niet voortgebracht door de wil van een mens, maar de heilige mensen Gods,

Nadere informatie

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen?

Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Zacharia en de vroege regen in relatie met de late regen. Welke bedoeling heeft de Bijbel met regen? Deuteronomium 11:14 14 dat Ik regen voor uw land zal geven op zijn tijd, vroege regen en late regen,

Nadere informatie

Hij gaf Mij een nieuw lied in de mond

Hij gaf Mij een nieuw lied in de mond J.N. Darby Hij gaf Mij een nieuw lied in de mond Gedachten over Psalm 40 Wij zien in vele psalmen het godvrezende overblijfsel in moeilijke omstandigheden op God vertrouwen en op Zijn genade bouwen. Hij

Nadere informatie

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd?

Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? De profeet Micha en de eindtijd. Verwijst de profeet Micha naar de eindtijd? Micha 4:1 1 Maar in het laatste der dagen zal het geschieden, dat de berg van het huis des Heeren zal vastgesteld zijn op de

Nadere informatie

Wie zal komen aan het einde der tijden?

Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja over de Messias in de eindtijd. Wie zal komen aan het einde der tijden? Jesaja 2:2 2 Het zal in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE Hij vast zal staan als de hoogste

Nadere informatie

Pastorale Theologie Soteriologie. Soteriologie Inleiding. Indeling

Pastorale Theologie Soteriologie. Soteriologie Inleiding. Indeling Pastorale Theologie Soteriologie Centrum voor Pastorale Counseling v.z.w. Soteriologie Inleiding Indeling Algemene genade Uitverkiezing Het reddende Evangelie De wedergeboorte Bekering Rechtvaardigverklaring

Nadere informatie

Wat beschrijft het eerste deel van Jesaja 11?

Wat beschrijft het eerste deel van Jesaja 11? De Messias en Zijn koninkrijk. Wat beschrijft het eerste deel van Jesaja 11? Jesaja 11:1-5 1 Want er zal een Twijgje opgroeien uit de [afgehouwen] stronk van Isaï, en een Loot uit zijn wortels zal vrucht

Nadere informatie

De bruiloft van het Lam

De bruiloft van het Lam Openbaring 1: 1-4 De bruiloft van het Lam 1.Openbaring van Jezus Christus, die God Hem gegeven heeft om Zijn dienstknechten te laten zien wat spoedig moet geschieden, en die Hij door Zijn engel gezonden

Nadere informatie

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op?

Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Een verwijzing naar het hemels koninkrijk. Welke dieren worden genoemd in de volgende verzen en wat valt daarbij op? Jesaja 11:6-8 Een wolf zal bij een lam verblijven, een luipaard bij een geitenbok neerliggen,

Nadere informatie

Wat we al weten. De Droom van Jakob

Wat we al weten. De Droom van Jakob Wat we al weten De Droom van Jakob Term Huis van God Paulus: Hoe te gedragen in het huis van God Cultuur, waarden en normen Jezus Hij zei tegen hem: Voorwaar, voorwaar, Ik zeg u allen: Van nu af zult u

Nadere informatie

De Persoon en het Werk van de Heilige Geest

De Persoon en het Werk van de Heilige Geest De Persoon en het Werk van de Heilige Geest Les 3/16: Wedergeboorte, het werk van de Heilige Geest Bron: http://www.middletownbiblechurch.org/holyspir/index.htm Alle Schriftaanhalingen komen uit de Statenvertaling

Nadere informatie

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf?

Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? Les 5 - Redding Vier feiten die je moet kennen om het Evangelie goed te begrijpen In deze bijbelstudies wordt gebruik gemaakt van de NBG-vertaling Dag 1 Waarom was het noodzakelijk dat Jezus stierf? In

Nadere informatie

Bijbelteksten Feest van Genade

Bijbelteksten Feest van Genade Week 1 Zoals een hinde smacht naar stromend water, zo smacht mijn ziel naar U, o God. (Psalm 42:2) Mozes sloeg steeds buiten het kamp, op ruime afstand ervan, een tent op die hij de ontmoetingstent noemde.

Nadere informatie

De kern van het christelijke geloof

De kern van het christelijke geloof De kern van het christelijke geloof 16 september 2006 28 oktober 2006 25 november 2006 6 januari 2007 24 februari 2007 24 maart 2007 21 april 2007 De Vader De Zoon De Heilige Geest Vrede met God Geloof

Nadere informatie

Gods heil voor Israël

Gods heil voor Israël Noordhorn Gods heil voor Israël 12 februari 2018 2017-2019 Jesaja 18 sep Gods Woord klinkt vanuit Jeruzalem 1-2 9 okt Het lied van de wijngaard 3-6 30 okt Immanuël : God met ons! 7-12 20 nov Gods visie

Nadere informatie

De tegenwoordigheid van de Heer in de gemeente

De tegenwoordigheid van de Heer in de gemeente H. Borlase De tegenwoordigheid van de Heer in de gemeente Samen in de naam van Jezus Want waar twee of drie vergaderd zijn in Mijn naam, daar ben Ik in hun midden'. Matteüs 18:20 Onze geliefde Heer en

Nadere informatie

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst

Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst Liturgie voor de vierde zondag van Advent en bevestigingsdienst 18-12-2016 Voorganger: Organist: Locatie: Bevestiging van: Thema: ds. Nita van der Horst - Kattenberg Marco 't Hart Dorpskerk te Oostvoorne

Nadere informatie

Een nieuw begin. De schepping van hemel en aarde Genesis 1:1-10

Een nieuw begin. De schepping van hemel en aarde Genesis 1:1-10 Een nieuw begin De schepping van hemel en aarde Genesis 1:1-10 God heeft door te spreken de hemel en de aarde gemaakt. Onvoorstelbaar machtig is God. Wat een wijsheid zien we in al die mooie schepselen

Nadere informatie

Maher Sjalal Chasj Baz.

Maher Sjalal Chasj Baz. Maher Sjalal Chasj Baz. Wat moest Jesaja op een schrijfbord schrijven en wat is de vertaling van deze woorden? Jesaja 8:1 1 Verder zei de HEERE tegen mij: Neem u een groot schrijfbord en schrijf daarop,

Nadere informatie

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2

Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen voor de dienst: Lied 869: 1 en 2 Wij zingen als Intochtslied: Lied 319: 1, 5, 6 en 7 Stil gebed, votum en groet Wij zingen: Lied 51: 1 en 2 Gebed om ontferming Wij zingen: Lied

Nadere informatie

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg

Eredienst 06 mei :00 Voorganger: ds. H. van den Berg Eredienst 06 mei 2018 10:00 Voorganger: ds. H. van den Berg Liturgie Votum / zegengroet Psalm 65 : 1 (NPB) Wet Psalm 65 : 2 (NPB) Gebed Johannes 13 : 31 38 Gezang 61 : 1, 2, 3 Tekst: 1 Korintiërs 13 :

Nadere informatie

Onze zonden werpt u in de diepten van de zee.

Onze zonden werpt u in de diepten van de zee. Micha en de pleitrede van God. Wat valt op bij de profetie van Jesaja 1 en de profetie in Micha 6 en 7? Jesaja 1:18 18 De HEER zegt: Laten we zien wie er in zijn recht staat. Al zijn je zonden rood als

Nadere informatie

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

De rijkdom van het evangelie. Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven 22 sep 07 20 okt 07 17 nov 07 15 dec 07 12 jan 08 23 feb 08 22 mrt 08 De rijkdom van het evangelie De gerechtigheid van God God maakt levend Ik ervaar meer dood dan leven Gods Geest en het echte leven

Nadere informatie

Want: In Hem (Jezus) hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade.

Want: In Hem (Jezus) hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom van zijn genade. Er zijn uitgebreide studies te schrijven over bekering en wat bekering in een mensenleven betekent. Deze studie beperkt zich echter tot de meest fundamentele betekenis van bekering. Toen de Zoon van God,

Nadere informatie

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen.

Zie, Ik leg in Sion een uitverkoren en kostbare hoeksteen, en wie op hem zijn geloof bouwt, zal niet beschaamd uitkomen. - 1 - Gij echter zijt We lezen in 1 Petrus 2:9 een wonderbaar heerlijk woord: Gij echter zijt een uitverkoren geslacht, een koninklijk priesterschap, een heilige natie, een volk (Gode) ten eigendom, om

Nadere informatie

Eerst zullen we eens kijken in het Oude Testament wat we daar lezen over bekering. Lees je mee?

Eerst zullen we eens kijken in het Oude Testament wat we daar lezen over bekering. Lees je mee? Datum: 21/02/2018 Jaargang: 12 Nummer: 4 Rubriek: Voor de Jeugd Schrijver: E. de Marie-de Ruig Bekering De vorige artikelen hebben we gesproken over verschillende eigenschappen: ' almachtig' en ' barmhartig'.

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18

God dus we kunnen zeggen dat het Woord er altijd is geweest. Johannes 1:1/18 - 1 - Johannes 1:1/18 1 In den beginne was het Woord en het Woord was bij God en het Woord was God. De apostel Johannes begint zijn evangelie met dezelfde drie woorden die in Genesis 1 staan, namelijk:

Nadere informatie

Zondag 23 gaat over : rechtvaardig voor God.

Zondag 23 gaat over : rechtvaardig voor God. Zondag 23 Voor 16jaar en ouder! Zondag 23 gaat over : rechtvaardig voor God. Vraag 59 : Maar wat baat het u nu, dat gij dit alles gelooft? Antw : Dat ik in Christus voor God rechtvaardig ben, en een erfgenaam

Nadere informatie

27Waar blijft het roemen dan? Het is uitgesloten. Door welke wet? Der werken? Neen, maar door de wet van geloof. 28Want wij zijn van oordeel, dat de

27Waar blijft het roemen dan? Het is uitgesloten. Door welke wet? Der werken? Neen, maar door de wet van geloof. 28Want wij zijn van oordeel, dat de ROMEINEN 3: 21-31 21Thans is echter buiten de wet om gerechtigheid Gods openbaar geworden, waarvan de wet en de profeten getuigen, 22en wel gerechtigheid Gods door het geloof in [Jezus] Christus, voor

Nadere informatie

Waarom is het belangrijk om bij elke Bijbelstudie te bidden?

Waarom is het belangrijk om bij elke Bijbelstudie te bidden? e profeet Zacharia, de tweede droom. Waarom is het belangrijk om bij elke Bijbelstudie te bidden? Jakobus 1:5, NBV2004 "Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder

Nadere informatie

De kracht van Zijn vrede in jou

De kracht van Zijn vrede in jou De kracht van Zijn vrede in jou Romeinen 5: 1 Wij dan, gerechtvaardigd uit het geloof, hebben vrede bij God door onze Heere Jezus Christus. 2 Door Hem hebben wij ook de toegang verkregen door het geloof

Nadere informatie

De Dordtse Leerregels

De Dordtse Leerregels De Dordtse Leerregels Hoofdstuk 2 Artikel 6 t/m 9 Werkboek 6 Dordtse Leerregels hoofdstuk 2 artikel 6 t/m 9 Boven artikel 6 t/m 9 schrijven we : ongeloof en geloof Over ongeloof en geloof is veel te leren.

Nadere informatie

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De dood en de tussenfase

DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN. De dood en de tussenfase DOCTRINE VAN DE LAATSTE DINGEN De dood en de tussenfase De term eschatologie komt van 2 griekse woorden namelijk: Eschatos wat laatste betekent en logos wat kennis betekent. Eschatologie is de studie dat

Nadere informatie

Mijn volk gaat ten gronde door gebrek aan kennis!

Mijn volk gaat ten gronde door gebrek aan kennis! 51 PSALM Vele ongelovige mensen hebben vandaag de neiging om te lachen met de zonde, of hebben geen begrip wat het in feite betekent. God neemt het uiterst ernstig met deze zondige wereld van ongerechtigheid.

Nadere informatie

Liturgische teksten en gebeden

Liturgische teksten en gebeden Liturgische teksten en gebeden Votum en groet Votum: Psalm 124:8 Groet: 1 Korintiërs 1:3 of 1 Timoteüs 1:2b of Openbaring 1:4b,5a of Genade zij u en vrede van God de Vader, door onze Heer Jezus Christus

Nadere informatie

Wie is als Jahweh? Micha. God houdt Zijn Woord. Micha 7 : 18-20

Wie is als Jahweh? Micha. God houdt Zijn Woord. Micha 7 : 18-20 Wie is als Jahweh? Micha God houdt Zijn Woord Micha 7 : 18-20 koningen en profeten in Israël 839 Juda Israël Hoort 1 2 3 Micha 1-2 volken allemaal! Micha 3-5 hoofden van Jakob / Israël Micha 6-7 naar wat

Nadere informatie