November 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "November 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg"

Transcriptie

1 November 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant NIEUWS VAN HET LEERLINGENPARLEMENT Het leerlingenparlement draait weer op volle toeren. Onze jaarlijkse schoolfuif Stella-vibes ging door op vrijdagavond 18 oktober, een goede afsluiter van de toetsenweek. We zagen veel oud-leerlingen en dat doet deugd. Ook de agorawerking werd opgestart. Iedere middag kunnen alle leerlingen vertoeven in agora en helpen leerlingen bij de verkoop van warme dranken aan de bar. Sportievelingen verkiezen misschien de sportzaal want daar is het netbaltornooi van start gegaan. De schoolradio weerklinkt iedere vrijdagmiddag. Enkele leerlingen organiseerden de schrijf-ze-vrij -dag, een initiatief van Amnesty International. Op dezelfde dag was de wereldwinkel open. En natuurlijk konden we ook niet zomaar de dag van de jeugdbeweging laten voorbij gaan op onze school. In november komen de eerste inspraakvergaderingen er aan. Dit zijn vergaderingen met de directie waarin de leerlingen de kans krijgen meer inspraak te hebben in onze school. We organiseren aparte vergaderingen voor de 2 en 3 graad : 2 graad: dinsdag 26/11/2013 van 16 tot 17.30u. 3 graad: donderdag 14/11/2013 van 16 tot 17.30u Per klas komen er 2 leerlingen naar de inspraakvergadering. Ouders van wie hun zoon/dochter naar de inspraakvergadering komt, zullen verwittigd worden via de schoolagenda. Op dinsdag 26/11/2013 gaat de eerste schoolraad van dit schooljaar door. Drie leerlingen van het leerlingenparlement zullen ook hier aanwezig zijn. MAALTIJDEN Heel wat leerlingen nemen 's middags een warme maaltijd in het schoolrestaurant. Wil jij dit ook? Geen probleem, je kan op elk moment instappen voor de duur van minimum een trimester. Een maaltijd met soep en dessert kost 5,15. Betaling gebeurt via de schoolrekening. Alle verdere inlichtingen krijg je aan het onthaal. IN DIT NUMMER Leerlingenparlement... 1 Maaltijden... 1 Faalangst... 2 Studietoelage... 2 Opening Speelotheek... 2 Examenschikking 5vz... 3 Examenschikking 6JG... 4 Studiereis Parijs... 4 Platoon Experience 5vz... 5 Aidspreventie 5jg... 6 Bedrijfsbezoek 7OA... 6 Kooksessie 7OA... 6 Studiebezoek 6JG... 7 Thuiszorgwinkel... 7 Invulstroken.8-9

2 FAALANGST-GROEPSSESSIES Voor wie? leerlingen die beter willen leren omgaan met hun (cognitieve) faalangst. Leerlingen hoeven geen attest van faalangst voor te leggen. Wanneer? Er is één startsessie met de ouders en dan nog 5 groepssessies met de leerlingen: Startsessie op maandag 18 november 2012 om 19u. Op woensdagmiddag van u. tot u. op volgende data: 20 november, 27 november, 4 december, een opvolgsessie op 15 januari en een laatste opvolgsessie op 19 maart. Leerlingen kunnen hun lunchpakket meebrengen. Waar? In CLB, Kasteelstraat 27, 8500 Kortrijk Inschrijving? smartbericht sturen naar de CLB-medewerker Dhr. Geert Deloof. en hij neemt contact op voor een eerste gesprek om na te gaan of de sessies aangepast zijn aan de vraag van de leerling en meer informatie te geven. STUDIETOELAGE Er hebben meer mensen recht op een schooltoelage van de Vlaamse overheid dan u denkt. Misschien ook u! Twijfelt u of u een toelage kunt krijgen? Vermoedt u dat uw gezinsinkomen iets te hoog is? Neem dan contact op met de Sociale Dienst van vzw Leielandscholen. Misschien komt u toch in aanmerking. En als u twijfelt, kunt u voor alle zekerheid een aanvraag indienen. Schooltoelagen voor het schooljaar kunnen aangevraagd worden vanaf 1 augustus 2013 tot uiterlijk 1 juni Aanvragen gebeuren bij voorkeur voor eind oktober. Hoe sneller de aanvraag gebeurt, hoe sneller de uitbetaling volgt. Het aanvragen van een schooltoelage van de Vlaamse overheid gebeurt steeds op afspraak. U kan hiervoor contact opnemen met Nancy Baecke op het nummer 056/ (op maandag en woensdag) of via nancy.baecke@leielandscholen.be. Gelieve zeker uw identiteitskaart met bijhorende pincode mee te brengen naar de afspraak, evenals uw aanslagbiljet personenbelasting inkomsten 2011 aanslagjaar OPENING SPEELOTHEEK DE SPEELVOGEL 7OA Op vrijdagavond 29 november 2013 gaat de vernieuwde speelotheek open in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Op woensdagvoormiddag 13 en 20 november staat klas 7 OA in om de speelotheek perfect in orde te brengen voor de opening. Ze reinigen en ontsmetten het speelgoed, de rekken en de kasten. Ze nemen het vloeronderhoud, het sanitair onderhoud, de ramen lappen en het interieur volledig voor hun rekening. Op vrijdagavond 29 november 2013 zullen de leerlingen van 5 OH de receptie organiseren. Aangezien de speelotheek De Speelvogel heet kregen de leerlingen de opdracht om hapjes te zoek rond het thema vogel. Ze staan in voor de volledige catering van de avond. Dit wordt een prachtig project ondersteunt door de leerlingen van Organisatiehulp en Organisatie- Assistentie!

3 EXAMENSCHIKKING 5VZ NOVEMBER 2013 Uren vrijdag 22/11/2013 Maandag 25/11/2013 di. 26/11/2013 woe. 27/11/2013 don. 28/11/ u u. G&W Frans Omgang en communicatie PAV 10.20u u u u. Godsdienst PAV MONDE- LING Donderdag 21 november: lesvrije namiddag Op donderdagnamiddag 21 november zijn de leerlingen lesvrij ter voorbereiding van de proefwerken. Studeren kan tijdens de gehele proefwerkenperiode op school of thuis. Gelieve op bijgevoegd invulblad aan te duiden wanneer uw zoon/dochter op school blijft om te studeren. Vrijdag 22 november: start proefwerken Op vrijdag, dinsdag en woensdag mogen de leerlingen om 10 u naar huis. Leerlingen die intekenden voor de gaan naar het lokaal. Donderdag 28 november leerlingen komen 10 min. vóór het afgesproken uur naar het lokaal voor de mondelinge proef. Daarna zijn de leerlingen vrij. Vrijdag 29 november vrije dag. MAANDAG 2 DECEMBER: AANVANG STAGE TOT EN MET DONDERDAG 19 DECEMBER Vrijdag 20 december: rapportafhaling We nodigen u uit om samen met uw zoon/dochter het rapport af te halen tussen 14 u. en 19 u. De klassenleraar maakt een uurregeling op.. We willen er u attent op maken dat dit contact belangrijk is en dringen er dan ook op aan dat één van de ouders aanwezig is. Wij houden er aan het rapport persoonlijk te overhandigen. Er is mogelijkheid tot individueel contact met leerkrachten en leerlingenbegeleiders. We wensen uw zoon/dochter veel succes in de examenperiode. EXTRA SESSIES STUDIEBEGELEIDING VOOR ALLE LEERLINGEN VAN 5JG Op school is er een aanbod van begeleiding. Dit is normaal gezien een lessenreeks van ongeveer 10 lessen waarbij in groep wordt gekeken wat het probleem precies is en hoe we dit kunnen verhelpen. Naar aanleiding van de toetsenweek vind je misschien dat er iets schort aan je methode, terwijl planning misschien niet zo n groot probleem is. Daarom zal er op dinsdagavond 5 november om 16 u één extra sessie gegeven worden waarin wordt uitgelegd wat mindmapping precies is, wat de voordelen zijn en hoe je dit moet doen. Indien je deze sessie wil mee volgen volstaat het tegen maandag 4/11 een smartberichtje te sturen naar Beatrijs Leconte. Naar aanleiding van de examens komt er op donderdag 14 november een aparte sessie rond planning. Op basis van het reële examenrooster gaan wij een planning uitwerken die voldoende ruimte biedt om te studeren en te herhalen. Ook hier geldt als inschrijving een smartberichtje tegen woensdag 13 november naar Beatrijs Leconte.

4 EXAMENSCHIKKING 6JG NOVEMBER 2013 donderdag 8.20 u. Geschiedenis 21 / u. Psychologie vrijdag 8.20 u. Orthopedagogiek 22 / u. Aardrijkskunde maandag 8.20 u. Orthopedagogische vaardigheden 25 / u. Wiskunde dinsdag 8.20 u. Nederlands 26 / u. Expressie woensdag 8.20 u. Wetgeving 27 / u. Frans donderdag 8.20 u. Engels 28 / u. Godsdienst vrijdag 8.20 u. Biologie van de mens 29 / u. Vrijdag 20 december: rapportafhaling We nodigen u uit om samen met uw zoon/dochter het rapport af te halen tussen 14 u. en 19 u. De klassenleraar maakt een uurregeling op.. We willen er u attent op maken dat dit contact belangrijk is en dringen er dan ook op aan dat één van de ouders aanwezig is. Wij houden er aan het rapport persoonlijk te overhandigen. Er is mogelijkheid tot individueel contact met leerkrachten en leerlingenbegeleiders. We wensen uw zoon/dochter veel succes in de examenperiode. STUDIEREIS PARIJS 6DES U weet ongetwijfeld al dat de zesdejaars elk jaar voor twee dagen naar Parijs trekken. Dit schooljaar gaat die reis door op donderdag 8 en vrijdag 9 mei De vertrek- en aankomsturen van die reis zijn niet dezelfde als bij gewone schooldagen. Het vertrek is voorzien op donderdag 8 mei om 6.30 u en de terugkomst vrijdag 9 mei rond u. Omdat we deze uitstap op schooldagen organiseren, verwachten we uiteraard dat alle leerlingen meegaan. Het programma van de tweedaagse is ook zo gekozen dat de inhoud van de reis deel uitmaakt van de leerstof van het zesde jaar. De totale kostprijs van de reis bedraagt 95 euro en komt, gespreid per trimester, op de schoolrekening. In deze prijs zijn inbegrepen: de reis heen en terug met de autocar (chauffeur, fooi, taksen, parking, ) 1 overnachting met ontbijt in het hotel Première Classe Nanterre (La Défense) de metrotickets de ingangstickets voor de musea (Rodin, Picasso, Louvre, Pompidou, Orsay naargelang de gemaakte keuze) een boottocht op de Seine (of bezoek Tour Eiffel of Montparnasse) Tijdens de reis zullen de leerlingen nog wat zakgeld moeten bijhebben om hun avondmalen en middagmaal op vrijdag te bekostigen (30 euro moet ruimschoots volstaan). Verdere info omtrent deze reis krijgt u vanzelfsprekend in de loop van het tweede semester.

5 PLATOON EXPERIENCE 5VZ Op dinsdag 5 november 2013 nemen de klassen 5 VZ A, D en E deel aan Platoon Experience. Vrijdag 8 november zijn de klassen 5 VZ B, C en OH aan de beurt. Dit is een inlevingsproject voor jongeren. De jongeren worden letterlijk een hele dag ondergedompeld in de Eerste Wereldoorlog en meer bepaald in de slag bij Passendale van 4 oktober Deze buitenschoolse activiteit gaat door in Zonnebeke en het programma ziet er als volgt uit: uur: opvang en bezoek aan Memorial Museum Passchendaele uur: verplaatsing educatieve ruimte uur: educatieve duiding uur: middagmaal (Tommy Tucker) en afwas uur: omkleden uur: The Road to Passchendaele - wandeling met diverse activiteiten uur: vrij bezoek aan Tyne Cot Cemetery uur: omkleden + opruimen uur: einde activiteit We vertrekken op school om 8.30 uur stipt. De leerlingen worden omstreeks uur terug op school verwacht. Deelnemers met een schoenmaat kleiner dan 38 of groter dan 46 dienen hun eigen schoenen mee te brengen, bij voorkeur stevige, donkerkleurige wandelschoenen. Het project voorziet voor elke deelnemer een waterafstotende poncho. Toch is het aangeraden om bij mindere weersverwachtingen reservekledij mee te brengen. Wij raden ook aan om comfortabele kledij, zoals een trui met rolkraag en kousenbroek, mee te brengen om onder het uniform te dragen, alsook stevige kousen. Hieronder vind je een lijst met afspraken. Wij vragen de leerlingen nadrukkelijk om deze afspraken te respecteren. De deelname aan dit unieke project kost max. 35 euro, middagmaal en vervoer inbegrepen. Dit bedrag zal verrekend worden in de volgende schoolfactuur. Afspraken: Er wordt verwacht dat de deelnemers actief deelnemen, de opdrachten correct uitvoeren en zich respectvol gedragen in een geest van herinnering aan de doden van De leerlingen dragen ieder moment de uitrusting, schoenen en kledij. Het gebruik van alcohol, tabak of andere genotsmiddelen is uiteraard ten strengste verboden. Snoep en eigen drank, met uitzondering van water, zijn niet toegelaten tijdens het project. Een petfles van maximum 0,5 liter water is toegestaan. De gebruikte en onklaargemaakte wapens zijn geen speelgoed. Het vuurwapen richten op mensen of slordig omgaan met het materiaal is ten strengste verboden. De groep mag niet vertrekken alvorens het gebruikte materiaal gecontroleerd is op beschadiging en netjes opgeborgen is in de kasten zoals bij de aanvang van het project. De gids kan de experience op elk ogenblik stop zetten indien de groep geen gepast en respectvol gedrag vertoont. Het reeds betaalde bedrag wordt in dat geval niet teruggegeven. Indien leerlingen, omwille van ongepast gedrag, niet meer mogen deelnemen, blijft een van de begeleiders bij deze studenten. Wij hopen op deze manier onze lessen pav ervaringsgericht en onvergetelijk te maken!

6 AIDSPREVENTIE 5JG In het kader van welzijn en gezondheid wordt aan de leerlingen van het vijfde jaar Jeugd- en Gehandicaptenzorg een voordracht gegeven rond de aidsproblematiek. De voorbereiding en de nabespreking gebeuren in de lessen biologie. De gastspreker vertelt vanuit zijn persoonlijke ervaring en vanuit zijn functie als begeleider van seropositieve jongeren. De leerlingen krijgen de kans om vragen te stellen. Dit gaat door op : Dinsdag 26 november (10u -12u) voor 5JG b Donderdag 28 november (10u -12u) voor 5 JG a en c (We rekenen op veel interesse en we hopen dat de informatie zal leiden tot een gezonde levenshouding.) SESSIE WIJN PROEVEN 7OA Op donderdagnamiddag 7 november 2013 komt Dhr. Chris Peers wat meer uitleg geven rond het thema wijn. Hij geeft ons wat meer uitleg over de druivensoorten, de wijnregio s en het productieproces. Zo kunnen de studenten deze theoretische achtergrond meenemen als ze gasten in de BistrOH ontvangen. Tijdens deze les leren we ook hoe we wijn proeven, leren we het smakenpallet omschrijven,? Voor deze sessie betaalt de groep 30 euro. 7 OA - BEDRIJFSBEZOEK NAAR MC DONALDS, KENNEDYHOTEL EN KINDERDAGVERBLIJF DE SPEELBERG KORTRIJK Op donderdag 21 november 2013 spreken we om 12u30 af in de Mc Donalds Kortrijk. De studenten die dit wensen kunnen daar een menu verbruiken op eigen kosten. Om 14 u krijgen we een bezoek achter de schermen van Mc Donalds Kortrijk. Zo leren we hoeveel aandacht er besteed wordt aan de haccp-wetgeving, welke denkwijze er achter het fast-foodprincipe zit,. Nadien wandelen we door naar het Kennedyhotel. Mevr. Dirix zal ons de functie van kamermeisje volledig verduidelijken. Dit bestaat ook hoofdzakelijk uit logistieke taken, de opleiding waar jullie voor gekozen hebben. Om 16u worden we verwacht in het KDV De Speelberg. Mevr. Forrez geeft de leerlingen uitleg over de functie van logistiek assistent in een kinderdagverblijf. Alle bezoeken zijn gelinkt aan de oriënterende stage. Dit zijn mogelijke stageplaatsen. KOOKSESSIE KOOK HET VOORT 7OA Op donderdagnamiddag 28 november komt er een lesgever, verbonden aan de vereniging enkele gerechten met ons bereiden. We kozen voor: Een festivalwrap met tofureepjes Toast guacomole Pannenkoeken met courgette, spinazie en pijnboompitten Banaan-chocolademuffins Met Kook het Voort streven we de volgende doelstellingen na: de studenten vertrouwd maken met de verschillende aspecten van duurzame voeding: verpakkingsarm, lokaal- en seizoensgebonden, biologisch, fair trade en meer plantaardig. de studenten vertrouwd maken met de voordelen van minder vlees en vis eten: voor de gezondheid, het milieu, de mensen in het Zuiden en de dieren. de studenten kritisch leren nadenken over hun rol als consument van voedingsproducten. de studenten verschillende oplossingen en acties aanreiken waaruit ze kunnen kiezen om duurzamer te eten en te koken. de studenten laten kennismaken met Kook het Voort als mogelijk actiemiddel om hun voeding duurzamer te maken. Er wordt voor deze sessie 3 euro per student geïnd via de schoolrekening.

7 STUDIEBEZOEK POLITIEK BRUSSEL 6 JG. Datum: Woensdag 6 november 2013 Vertrek om 8.15 u. vanuit het station Kortrijk Wij verzamelen om 8.00 u. stipt in de hal van het station! Programma: 8.15 u. Op de trein: opdracht i.v.m. actualiteit - opzoeken in kranten. Iedereen brengt een krant mee (De Standaard of Het Nieuwsblad) u. Aankomst in Brussel - Centraal u. Bezoek aan Kamer en Senaat, (WETGEVENDE MACHT - Federaal). Gesprek met een Kamerlid en korte rondleiding in het Federale Parlement u. Vrije tijd - picknick meebrengen of snack ter plaatse nemen u. Wandeling tot aan het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers u. Bezoek aan het Vlaams Parlement. (WETGEVENDE MACHT - Vlaams). We volgen de plenaire vergadering en hebben een gesprek met twee parlementsleden u. Terugreis vanuit Brussel - Centraal, aankomst in Kortrijk om 17u45. Kostprijs: 13 (trein). Dit wordt geïnd via de schoolrekening. Begeleiding: Griet Blomme en Ingrid Claerhout Wij rekenen op een actieve luisterhouding tijdens de uiteenzettingen en rondleidingen. Graag extra aandacht voor een voorname en beleefde houding (kauwgom! piercing ). De verplaatsingen in Brussel gebeuren te voet. Alle afspraken moeten stipt gevolgd worden. Wanneer wij met de groep samenzijn geldt het schoolreglement! Met een goede inzet en medewerking van iedereen wordt het een leerrijke dag. BEZOEK THUISZORGWINKEL 5 OH Op vrijdag 29 november wandelen we naar de thuiszorgwinkel van de Christelijke Mutualiteit te Kortrijk. Daar helpen we bij het onderhoud van de rolstoelen en kunnen we achteraf nog een bezoek brengen aan de winkel. Daar krijgen we alle mogelijke hulpmiddelen voor een kwaliteitsvolle zorg te zien. Jullie zorgen ervoor dat jullie warm gekleed zijn en stevige, vochtwerende schoenen aanhebben. Het wordt een leerrijke voormiddag.

8 INVULSTROOK PROEFWERKEN INDIENEN AAN ONTHAAL 5VZ-6JG INDIENEN TEGEN VRIJDAG 08/11/2013 Wij vragen u dit blad nauwkeurig in te vullen en via uw dochter of zoon aan het ONTHAAL terug te bezorgen tegen vrijdag 8 november. De ouders van uit klas Examenperiode november 2013 A. Studie komt niet naar de. Zoon/dochter komt naar de. (Rooster invullen door kruisjes te plaatsen a.u.b.) woe* do vrij ma di woe* do Voormiddag: 10.25u. 12u. 20/11 21/11 22/11 25/11 26/11 27/11 28/11 Namiddag: 13.10u u. Avond: 17u. 18u. *op woensdag eindigt de om 16u. B. Halvedagsysteem Zoon/dochter blijft tot 12u. op school (gelegenheid tot ) Zoon/dochter mag na het examen de school verlaten. WARME MAALTIJDEN 5VZ en 6JG tijdens de proefwerken!!! In de examenperiode kan iedereen van 5VZ en 6JG die dit wenst warm eten in het schoolrestaurant. Maar let op: vul aandachtig onderstaande strook in en geef die af aan het onthaal tegen uiterlijk vrijdag 8 november. heb een maaltijdabonnement en wens WEL/ NIET (doorstrepen wat niet past) te blijven eten gedurende de proefwerken. heb geen maaltijdabonnement maar kom wel warm eten tijdens de proefwerken. Ik mag hiervoor mijn gewone witte kaart gebruiken. Duid op onderstaand schema de dagen aan waarop je komt! maaltijd do 21/11 vrij 22/11 ma 25/11 di 26/11 do 28/11 Let op! Wie ingeschreven is, wordt verondersteld te komen. De maaltijd wordt aangerekend!!! Handtekening ouder(s)

9 INVULSTROOK OUDERCONTACT INDIENEN AAN KLASSENLERAARS 5VZ-6JG INDIENEN TEGEN VRIJDAG 08/11/2013 Wij vragen u dit blad nauwkeurig in te vullen en via uw dochter of zoon aan DE KLASSENLERAARS terug te bezorgen tegen vrijdag 8 november. De ouders van uit klas Rapportafhaling op VRIJDAG 20 DECEMBER 2013 O tussen u. en u. O tussen u. en u. O tussen u. en u. O tussen u. en u. O tussen u. en u. Gelieve zo veel mogelijk keuzes aan te duiden. Via uw dochter/zoon verneemt u later het juiste tijdstip. Wij wensen volgende leerkracht(en) te spreken:... Wij wensen de leefcoaches te spreken:. Handtekening ouder(s)

Juni 2015 Tweede graad

Juni 2015 Tweede graad Juni 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

Juni 2015 Derde graad

Juni 2015 Derde graad Juni 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT In een laatste inspraakvergadering op dinsdag 2 juni evalueren we samen met de leerlingen de

Nadere informatie

November 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

November 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg November Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Het leerlingenparlement schoot uit zijn startblokken begin oktober. De agorawerking draait goed:

Nadere informatie

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen December 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Maart 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen

Maart 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Maart 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Op vrijdagavond 21 maart starten we met een nieuw initiatief op vraag van de leerlingen. Vanaf

Nadere informatie

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen 2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en Technische Wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand een drukke eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

December 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

December 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg December 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT We sluiten deze maand het eerste trimester af. Vanaf nu laten we de leerlingen zich concentreren

Nadere informatie

Programma Parijsreis 2013

Programma Parijsreis 2013 Beste ouders, beste leerlingen Met deze brief willen we jullie op de hoogte brengen van het programma van de boeiende Parijsreis die voor de deur staat Programma Parijsreis 2013 Uren zijn richttijden.

Nadere informatie

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad

Dilbeek, 1 maart 2013. Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Dilbeek, 1 maart 2013 Schikkingen einde tweede trimester 2012-2013 Eerste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit trimester.

Nadere informatie

Mei 2015 Tweede graad Infodag Infomoment

Mei 2015 Tweede graad Infodag Infomoment Mei 2015 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant Infodag Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u.30 Infomoment Zaterdag 4 juli van 9 u.30 tot 12 u. IN DIT NUMMER Infodag...

Nadere informatie

SINT-PIETERSINSTITUUT

SINT-PIETERSINSTITUUT vzw Katholiek Onderwijs Regio Turnhout SINT-PIETERSINSTITUUT Jubileumlaan 1-2300 TURNHOUT tel. 014 63 99 11 - fax 014 63 99 12 info@sint-pietersinstituut.be - www.sint-pietersinstituut.be Turnhout, 23

Nadere informatie

Stellakrant. Mei 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg. Infodag. Infomoment. Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u.

Stellakrant. Mei 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg. Infodag. Infomoment. Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u. Mei 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant Infodag Zaterdag 9 mei van 13 u. 30 tot 17 u.30 Infomoment Zaterdag 4 juli van 9 u.30 tot 12 u. IN DIT NUMMER Infodag...

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R. maart 2017 Derde GRAAD Kortemark februari 2017 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede GRAAD Kortemark maart 2018 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. 2012-09-03 Derde graad Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL

DEZE SCHOOLKRANT EXTRA VERSCHIJNT ENKEL DIGITAAL INFO EXTRA 12.06.2016 Beste ouders, Beste sympathisanten, SUCCES MET DE EXAMENS Omwille van de drukke maand juni verschijnt er vandaag een EXTRA-INFO. Mogen we vragen om de belangrijke rubrieken ZEKER

Nadere informatie

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad

Schikkingen einde derde trimester voor de 1ste graad Dilbeek, 29 mei 2015 Schikkingen einde derde trimester 2014-2015 voor de 1ste graad Geachte heer/mevrouw Beste leerling Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit schooljaar.

Nadere informatie

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode.

Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar B Beste ouder(s) Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste periode. We starten

Nadere informatie

Mei 2014 Tweede graad

Mei 2014 Tweede graad Mei 2014 Tweede graad Verzorging-voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Het einde van dit schooljaar komt in zicht. Tijd dus om de werking van het leerlingenparlement

Nadere informatie

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken.

Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. Tweede graad 2012-09-03 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij uw inschrijving op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben er voor gekozen

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Dinsdag, 1 september 2015 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

Schikkingen einde tweede trimester maart 2014 met informatie over studiereis Parijs van 26 t.e.m. 28 maart voor het vijfde jaar 5A 5B 5C

Schikkingen einde tweede trimester maart 2014 met informatie over studiereis Parijs van 26 t.e.m. 28 maart voor het vijfde jaar 5A 5B 5C Dilbeek, 13 maart 2014 Schikkingen einde tweede trimester maart 2014 met informatie over studiereis Parijs van 26 t.e.m. 28 maart voor het vijfde jaar 5A 5B 5C Geachte heer, mevrouw Beste leerling Graag

Nadere informatie

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar

Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Dilbeek, 21 november 2013 Geachte heer/mevrouw Beste leerling Regeling einde eerste trimester 2013 2014 voor het zesde jaar Graag willen we u informeren over de organisatie van de laatste weken van dit

Nadere informatie

De proefwerkenperiode praktisch bekeken.

De proefwerkenperiode praktisch bekeken. De proefwerkenperiode praktisch bekeken. Waar vind ik de proefwerkenregeling en de lokaalverdeling? De proefwerkenregeling en de lokaalverdeling vind je op smartschool en hangt uit op de speelplaats. (college

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Tweede graad Kortemark maart 2019 Beste ouders Het tweede trimester is al goed gevorderd. Eens de krokusvakantie voorbij, naderen de examens heel snel. Graag willen wij u daarom een aantal praktische zaken

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 V I J F D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Solidariteitsactie Regeling einde Openschooldag infoavond

Nadere informatie

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten!

Verhuisd? Nieuw telefoonnummer? Laat het ons weten! 1 september 2016 In dit bundeltje kan u volgende invulblaadjes vinden die terug in ons bezit moeten komen: 1. Voorwoord + aanpassingstabel gegevens van het kind 2. In te vullen :Ontvangstbewijs schoolreglement

Nadere informatie

Oktober 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

Oktober 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Oktober 2013 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant NIEUWS VAN HET LEERLINGENPARLEMENT In iedere Stellakrant willen we jullie graag op de hoogte houden van de activiteiten

Nadere informatie

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen. Ter attentie van: de ouders van de leerlingen uit de zesde leerjaren Beste Ouders, De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

Nadere informatie

1 AFHALEN WERK- EN/OF LEERBOEKEN

1 AFHALEN WERK- EN/OF LEERBOEKEN Mellestraat 1 8501 Heule www.snh.be info@snh.be 1 ste graad 056 35 39 53 2/3 de graad 056 35 39 54 Heule, 30 juni 2017 Start van schooljaar 2017-2018 voor de leerlingen van de 2/3 de graad Beste ouder

Nadere informatie

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015

Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Zottegem, 16 november 2015 Mededelingen aan de leerlingen en hun ouders november 2015 Beste ouder Voor de kerstvakantie begint, hebben onze leerlingen nog een zware periode met eindproeven voor de boeg.

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 4 juni 2019 Organisatie einde schooljaar tweede leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Stellakrant. Mei 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg LEERLINGENPARLEMENT

Stellakrant. Mei 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg LEERLINGENPARLEMENT Mei 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Het einde van dit schooljaar komt in zicht. Tijd dus om de werking van het leerlingenparlement

Nadere informatie

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016

EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 EXCURSIE PARIJS HAVO 4 10 t/m 14 oktober 2016 Programma - Inleiding - Programma in Parijs - Praktische zaken in Parijs - Gedragsprotocol - Gegevensformulier - Inleveren gedragsprotocol - Eventuele vragen

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2018 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende!

We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Maandag, 1 september 2014 Beste ouders, kinderen, grootouders, We hopen dat iedereen vandaag een fantastische start van het nieuwe schooljaar kende! Wij heten jullie alvast van harte welkom en hopen op

Nadere informatie

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen. Ter attentie van: de ouders van de leerlingen uit de zesde leerjaren Beste Ouders, De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

Nadere informatie

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan.

Met deze nieuwsbrief komt het tweede deel van het tweede trimester eraan. Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 5 Z E S D E J A A R 1 7 F E B R U A R I 2 0 1 7 I N D E Z E N I E U W S B R I E F : Nieuwsbrief Agenda Bijlagen Regeling einde trimester Studiekeuzeproces 1 2 Solidariteitsactie

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2015 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F 2 V I E R D E J A A R 2 3 S E P T E M B E R 2 0 1 6 M I S S I E Geïnspireerd door de fig van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving.

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar eerste leerjaar A Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze

Nadere informatie

Vakantiegroet van de directie

Vakantiegroet van de directie Vakantiegroet van de directie Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig

Nadere informatie

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen. Ter attentie van: de ouders van de leerlingen uit de zesde leerjaren Beste Ouders, De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

Nadere informatie

Noteer meteen in uw agenda

Noteer meteen in uw agenda MISSIE Geïnspireerd door de figuur van Don Bosco biedt onze school kwaliteitsvol onderwijs in een groene omgeving. In een hartelijke sfeer gaat ons team met jongeren op stap om hen op te voeden tot vrije,

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar derde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar

Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Buggenhout, 29 mei 2019 Regelingen en afspraken examens en einde schooljaar vijfde jaar Beste ouder(s) Beste leerling(e) Stilaan nadert het einde van het schooljaar. Voor we hopelijk mogen genieten van

Nadere informatie

Maart 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

Maart 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Maart 2015 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Stella-Vibes- Rock, of hoe je onze schoolfuif ook wil noemen, was weer een succes. Veel leerlingen

Nadere informatie

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling

30 mei Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO. Beste ouder(s) Beste leerling 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 4e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur

Beste leerling. Alvast tot eind augustus! Kathleen De Goignies. Directeur Beste leerling De vakantie is nog niet voorbij en toch krijg je al nieuws uit de school. Stilaan komt hier alles opnieuw op gang, maar voor jou mag de vakantiestemming gelukkig nog even duren Via deze

Nadere informatie

Voor- en naschoolse kinderopvang

Voor- en naschoolse kinderopvang Voor- en naschoolse kinderopvang Geachte ouders, Naast het toezicht van de leerkrachten voorziet de school een bijkomende BETALENDE kinderopvang waar uw kind gebruik kan van maken. s morgens vanaf 6u30

Nadere informatie

Rapport dagelijks werk

Rapport dagelijks werk Deel 4 - Planning 1. Rapport dagelijks werk ~ 70 ~ Rapport dagelijks werk Veel leerlingen laten zich telkens weer verrassen door het rapport dagelijks werk. Ik heb niets te doen, zeggen ze de ene week

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar ASO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van deze laatste

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Schooljaar 2013 2014 InlICHTIngen InTern Naam & voornaam Geboorteplaats Geboortedatum School Klas GSM Datum inschrijving Nationaliteit rijksregisternr. M/V InlICHTIngen gezinshoofd

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

IVV Sint-Vincentius. Iets voor jou? Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Jeugd- en Gehandicaptenzorg 3de graad TSO

IVV Sint-Vincentius. Iets voor jou? Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Jeugd- en Gehandicaptenzorg 3de graad TSO IVV Sint-Vincentius Iets voor jou? Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Jeugd- en Gehandicaptenzorg 3de graad TSO Sociale en Technische Wetenschappen 2de en 3de graad TSO Je bent sociaal

Nadere informatie

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen. Ter attentie van: de ouders van de leerlingen uit de zesde leerjaren Beste Ouders, De laatste weken in het zesde leerjaar de loopbaan van onze zesdeklassers in Basisschool De Toekomst is bijna afgelopen.

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en technische wetenschappen

2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en technische wetenschappen 2013 Tweede graad Verzorging-Voeding Sociale en technische wetenschappen Stellakrant Beste leerlingen We hopen dat jullie voldoende energie opdeden tijdens de vakantie om het nieuwe schooljaar te starten!!!

Nadere informatie

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015

BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 BOSKLAS BSGO De EIK Woensdag 27 mei, donderdag 28 mei en vrijdag 29 mei 2015 1 VERBLIJFPLAATS Dennenheuvel Mont de Pins 100 6941 Durbuy (Bomal-sur-Ourthe) Tel: 086212136 E-mail: colin.lagasse@unmn.be www.montdespins.be

Nadere informatie

Ouderavond 2de jaar 7 oktober 2014

Ouderavond 2de jaar 7 oktober 2014 Ouderavond 2 de jaar 7 oktober 2014 Beste ouders, Sinds de start van het schooljaar op 1 september jl. is er reeds een schoolmaand achter de rug.. Hopelijk voelt uw zoon/dochter zich intussen al helemaal

Nadere informatie

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016

15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 15 de jaargang nr. 29 vrijdag, 13 mei 2016 KS + LS-> Inschrijving BBQ schoolfeest Indien jullie nog wensen in te schrijven voor de BBQ, bezorg dan het inschrijvingsstrookje + het gepaste geld (tenzij je

Nadere informatie

Beste ouders Vrijdag, 12 januari 2017 Beste leerlingen

Beste ouders Vrijdag, 12 januari 2017 Beste leerlingen Beste ouders Vrijdag, 12 januari 2017 Beste leerlingen Betreft: Laatste afspraken over de Stadsklassen Gent 2017 Het is bijna zover! De leerlingen van het 6 de leerjaar vertrekken dan op Stadsklassen naar

Nadere informatie

Aan alle eerstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde Campus Brugge Academiejaar Beste student Beste ouder

Aan alle eerstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde Campus Brugge Academiejaar Beste student Beste ouder Aan alle eerstejaarsstudenten Voedings- en dieetkunde Campus Brugge Academiejaar 2019-2020 Beste student Beste ouder Binnenkort start je met de bacheloropleiding voedings-en dieetkunde in de hogeschool

Nadere informatie

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12

1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Bonte Beestenboel Wortel 1 ste leerjaar 01/02/ 12-03/02/ 12 Woord vooraf Beste ouders, Beste eersteklassers, 1 februari vertrekken we op boerderijklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft! Om alles

Nadere informatie

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers,

Woord vooraf. Beste ouders, Beste tweedeklassers, Woord vooraf Beste ouders, Beste tweedeklassers, In juni vertrekken we op zeeklas. Wij zijn blij dat u uw kind deze kans geeft. De positieve reacties van de vorige jaren, stimuleren ons alvast om er, ook

Nadere informatie

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm:

Begeleiders: mevr. P. Peeters - stage/verzorging/opvoedkunde - Gsm mevr. K. Leus - stage/expressie - Gsm: 18 april 2017 Buitenlandse stage Finland voor 7 Kinderzorg Beste ouder Beste leerling Hier volgt de algemene informatie en afspraken i.v.m. de inleefstage van 23 april 2017 tot 9 mei 2017 in Finland. Gegevens

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2017-2018 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

We verwachten je in de polyzaal (lokaal D1.01) op het tijdstip dat je in onderstaand schema terugvindt.

We verwachten je in de polyzaal (lokaal D1.01) op het tijdstip dat je in onderstaand schema terugvindt. Mellestraat 1 8501 Heule www.snh.be info@snh.be 1 ste graad 056 35 39 53 2/3 de graad 056 35 39 54 Heule, 30 juni 2017 Start van schooljaar 2017-2018 voor de leerlingen van de 1 ste graad Beste ouder Beste

Nadere informatie

Dhr. C. Van Vliet directeur eerste graad. Mevr. M. Van Oevelen - vakcoördinator wiskunde eerste graad

Dhr. C. Van Vliet directeur eerste graad. Mevr. M. Van Oevelen - vakcoördinator wiskunde eerste graad 1 Basis en verdieping? 3 Leerondersteuning wiskunde op OLVC (betalend) 4 Externe online ondersteuning 5 Individuele bijles 6 Externe ondersteuning 7 Hulpmiddelen op OLVC Digitale leeromgeving 8 Steunlessen

Nadere informatie

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE

SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE SCHOLENGROEP MIDDENSCHOOL SINT-REMBERT LICHTERVELDE Lichtervelde, 16 augustus 2017 Geachte ouder(s) Beste leerling van het eerste jaar Nu de vakantie al ruim over de helft is, moeten we toch al even denken

Nadere informatie

Zomervakantie. Vestigingsplaats Paal

Zomervakantie. Vestigingsplaats Paal Zomervakantie 2012 Vestigingsplaats Paal IBO vzw De Petteflet Administratieve dienst: Heldenlaan 7, 3583 Paal Tel.: 011/42 50 08 Fax: 011/ 42 55 09 E-mail: petteflet@skynet.be Opvang te Paal: Heldenlaan

Nadere informatie

Leren (kan je ) leren!

Leren (kan je ) leren! Leren (kan je ) leren! Leertips op maat van de middenschool Beste leerlingen en ouders, Het begrip leren leren klinkt jullie waarschijnlijk niet onbekend in de oren. We hopen dat er in de basisschool al

Nadere informatie

Werkweek Podiumtechnieken Koning Kevin Kapellekensweg 2, 3010 Kessel lo 016/ /09/ 18-14/09/ 18

Werkweek Podiumtechnieken Koning Kevin Kapellekensweg 2, 3010 Kessel lo 016/ /09/ 18-14/09/ 18 Werkweek Podiumtechnieken Koning Kevin Kapellekensweg 2, 3010 Kessel lo 016/350 350 10/09/ 18-14/09/ 18 Brussel, 3 september 2018 Beste ouders, Op maandag 10 september 2018 start de werkweek op de Kunsthumaniora.

Nadere informatie

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren.

De leerlingen kennen de afspraken i.v.m. hun aanwezigheid op school tijdens schriftelijke examens en studie-uren. 30 mei 2017 Organisatie einde schooljaar 3e jaar BSO/KSO/TSO Beste ouder(s) Beste leerling Het einde van het schooljaar nadert zeer snel. Daarom willen wij u op de hoogte brengen van de organisatie van

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2017

Activiteitenplanning Juni 2017 Activiteitenplanning Juni 2017 Do 1 NM: zwemmen Olifantjes- Vr 2 Besteldag soep Besteldag soep + warme maaltijd Speelplaats opruimen: 1B Za 3 Zo 4 Pinksteren Pinksteren Ma 5 Pinkstermaandag geen school

Nadere informatie

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO

INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO INFOPAKKET SECUNDAIR ONDERWIJS ASO KSO TSO BSO STRUCTUUR VAN HET SECUNDAIR ONDERWIJS +18 JAAR verder studeren werk 12-17 JAAR 2,5-11 JAAR SECUNDAIR ONDERWIJS

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier Burgerschool Sailing Experience 2018

Inschrijvingsformulier Burgerschool Sailing Experience 2018 Inschrijvingsformulier Burgerschool Sailing Experience 2018 Beste ouders Roeselare, 9 november 2017 We bieden alle leerlingen uit het vierde en vijfde jaar de unieke kans om deel te nemen aan een zeilwedstrijd

Nadere informatie

Activiteitenplanning Juni 2016

Activiteitenplanning Juni 2016 Activiteitenplanning Juni 2016 Kleuterschool Woe 1 Tutti-frutti Do 2 NM: zwemmen Olifantjes- en 14.00 u.: Bijeenkomst oudercomité 16.30 u.: Afsluiter Vertelhuis (voor kinderen van 2,5 tot 8 jaar, met hun

Nadere informatie

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015

INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 INFO SCHOOLJAAR 2014-2015 MIDDENSCHOOL BRUGGE CENTRUM GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap H. LOSSCHAERTSTRAAT 5A 8000 BRUGGE Tel.: 050/33.09.64 Fax: 050/34.74.80 E-mail: ms.bruggecentrum@g-o.be Geachte

Nadere informatie

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent

A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Stedelijke Basisschool De Panda A.Vermeylenstraat 2 9000 Gent Reglement van de kleuterschool Indien uw kind in het begonnen schooljaar 6 jaar wordt, vraag ook een reglement van de lagere school! 1. Algemene

Nadere informatie

Campus Dendermonde Zuidlaan Dendermonde. Volgende vermelding zeker niet vergeten: naam leerling + klas + GWP 3 KAD

Campus Dendermonde Zuidlaan Dendermonde. Volgende vermelding zeker niet vergeten: naam leerling + klas + GWP 3 KAD 9 september 2013 GWP Antwerpen Beste ouders De vakantie ligt alweer achter ons, het nieuwe schooljaar gaat van start en uw zoon of dochter heeft gekozen voor humane wetenschappen. We streven er als school

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R Beste studenten Geachte ouders Se-n-Se Kortemark december 2016 Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen.

Nadere informatie

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen.

Achteraan vindt u een apart blad waarop u telkens uw keuze kan aanduiden. Daarnaast vragen we u ook om de bijgevoegde leerlingenfiche in te vullen. Tweede graad 2013-09-02 Geachte ouders Als aanvulling bij het lijvige schoolreglement willen we u bij de start van het schooljaar op de hoogte brengen van enkele specifieke regels en afspraken. We hebben

Nadere informatie

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar

Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar Kapelle-op-den-Bos 2015-06-02 Aan de ouders van de leerlingen van het 5 de jaar Beste ouders Geachte mevrouw, mijnheer Weldra legt uw zoon of dochter de laatste proefwerken af van het schooljaar 2014-2015.

Nadere informatie

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R

I N F O R O N D E X A M E N S E N E I N D E T R I M E S T E R TWEEDE GRAAD Kortemark november 2017 Geachte ouders Het einde van het eerste trimester nadert en de examenperiode komt dichterbij. Hoog tijd dus om u wat praktische schikkingen mee te delen. I N F O R

Nadere informatie

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben

De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben De stap naar het secundair onderwijs komt dichtbij. In de lagere school ben je bij de oudsten, je weet hoe alles daar draait. Volgend schooljaar ben je weer de jongste. Je moet alles nog ontdekken. Dat

Nadere informatie

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november - december 2014

ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM. Oktober november - december 2014 OCMW Vilvoorde ACTIVITEITENKALENDER LDC Den Dries HOUTEM Oktober november - december 2014 De ontmoetingsruimte is elke dag open vanaf 9.00u. De cafetaria is elke weekdag open van 12.00u tot 17.30u. Je

Nadere informatie

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene

Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene Tweedekansonderwijs (TKO): aanvullende algemene vorming AAV praktisch schooljaar 2016-2017 Campus Diest www.deoranjerie.be Campus Aarschot Boudewijnvest 3 info@deoranjerie.be Schoolstraat 1 3290 DIEST

Nadere informatie

Januari 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg. Ongeremd schaterlachen, genieten van een onverwachte meevaller,

Januari 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg. Ongeremd schaterlachen, genieten van een onverwachte meevaller, Januari 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant Ongeremd schaterlachen, genieten van een onverwachte meevaller, blozen bij een oprecht complimentje, ontroerd

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016

Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 Praktische informatie m.b.t. het schooljaar 2015-2016 1 Vakantiewerken Toetsen op vakantiewerken worden door ex-vijfdejaars (schooljaar 2014-15) afgelegd op maandag 1 september van 8.25 tot 10.05 uur in

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving!

NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! NZ Vakanties neemt je mee op ontdekking naar Andalousië! Een aangepaste vakantie in een veilige omgeving! Verblijf in Care Hotel & Resort Sanyres Puente Romano 20/3 > 27/03/2017 Bezoek samen met NZ Vakanties

Nadere informatie

Maart 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg

Maart 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Maart 2014 Derde graad Verzorging Organisatiehulp Jeugd en gehandicaptenzorg Stellakrant LEERLINGENPARLEMENT Op vrijdagavond 21 maart starten we met een nieuw initiatief op vraag van de leerlingen. Vanaf

Nadere informatie

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge.

De Vierboete wordt beheerd door de Raad voor Maatschappeljk Welzijn van O.C.M. W. Blankenberge. Wat bieden we Het dagverzorgingscentrum is open van 8u00 tot 17u00 op gewone werkdagen. De dag verloopt volgens een vast dagschema: bij aankomst verwelkoming met een kopje koffie na de koffie mogelijkheid

Nadere informatie