p1731 Terneuzen, 1/11/17 Dankdag voor gewas en arbeid Thema: verborgen in God Gemeente van de Heer Jezus Christus,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "p1731 Terneuzen, 1/11/17 Dankdag voor gewas en arbeid Thema: verborgen in God Gemeente van de Heer Jezus Christus,"

Transcriptie

1 p1731 Terneuzen, 1/11/17 Dankdag voor gewas en arbeid Thema: verborgen in God Liturgie Votum en groet Psalm 67 : 1,2,3 Gebed het gezongen Onze Vader Schriftlezing: Kolossenzen 3,1-17 LB 657 : 1,2,3,4 Zolang wij ademhalen Preek over Kolossenzen 3,3b LB 907 : 1,2,3,4 Jezus, mijn verblijden Dankzegging en voorbede Collecte Gezang 161 : 1 allen, 2 vrouwen, 3 mannen, 4 allen Zegen Gemeente van de Heer Jezus Christus, Soms snap ik er niets van. Echt niets. Ik snap er niets van als ik op een heldere nacht naar de hemel kijk. Het wonder van de hemelkoepel als dak boven ons menselijk hoofd. De veelheid van lichten die daar staat te schitteren. En misschien nog wel het meest (of moet ik zeggen: het minst?) van de eindeloosheid van het heelal. Het gaat mijn verstand te boven. Ik snap er niets van ook op een andere manier kun je dat zeggen. Als er dingen gebeuren die diep ingrijpen. Als in de Westerscheldetunnel iemand zich doodrijdt omdat een bord de verkeerde kant uitwijst. Hoe kan zoiets? Als we terugdenken aan hoe verslagen we vorig jaar de dankdag hebben beleefd. Als we terugdenken aan de dag het was toen net als vandaag dankdag waarop René den Engelsman uit het leven stapte. Verstomd waren we. Sprakeloos. Die dienst die avond liep anders. Wat was er op dat moment immers om te danken? We luisterden naar de woorden van de Psalmdichter die het ook was: verstomd en sprakeloos. En we hoorden ook het was in Psalm 39 die wonderlijke woorden: Wat heb ik dan te verwachten, Heer? Zelden heb ik een sfeer geproefd als op die avond. Een sfeer van verlegenheid. Een sfeer van verslagenheid.

2 2 En dan ben je nu een jaar verder. En weer hebben we dankdag. En nog steeds is er zoveel dat wij niet begrijpen Niet dat we niet dankbaar zijn. Dankbaar voor wat het afgelopen seizoen ons heeft gegeven. Dankbaar voor mogelijkheden die er waren om te werken, te leren. Dankbaar voor het feit dat we kerkdiensten konden houden en dat er andere kerkelijke activiteiten ontplooid konden worden. Dankbaar voor de kracht die God gaf om verder te gaan. Maar wat is het gemis groot. En wat doet het zeer. Misschien vraag je jezelf wel af ik doe dat in elk geval wel hoe die schrijnende pijn te rijmen is met de dankbaarheid die hoort bij dankdag Dan is het goed om stil te staan bij die drie woorden die Paulus gebruikt in zijn brief aan de Kolossenzen: verborgen in God. Wat ontgaat ons een boel. Je ziet het niet. Of anders gezegd: je moet het maar geloven. Het is alsof je een vraag stelt waarop iemand jou het antwoord schuldig moet blijven. De uitkomst weet je niet, merk je niet, zie je niet. Als pootaardappels die in het voorjaar de grond in gaan. Als zonnebloempitten die je in de aarde stopt. Als het lichaam van iemand die gestorven is: dat verdwijnt in het graf. Je ziet niets van wat er gebeurt. Wat er gebeurt met die aardappel. Met die zonnebloempit. Met dat lichaam Je ziet het niet. Misschien weet je er iets van. Weet je dat die aardappel, die zonnebloempit niet voor niets de grond in is gegaan. Geloof je dat er méér is dan een dood lichaam dat aan de aarde wordt prijsgegeven. Maar intussen is het wel verborgen. Niemand die jou kan garanderen dat het metterdaad gebeurt. Niemand? Dan is het heerlijk te mogen luisteren naar Paulus. Die spreekt mensen aan die net zo zwak zijn als u en ik. Die net zo vatbaar zijn voor de waan van de dag als u en ik. Laat je niet meeslepen door holle en misleidende theorieën (2,8). De waan van de dag heeft soms meer invloed op ons dan het vertrouwen in Christus. Laat niemand jullie iets voorschrijven op het gebied van eten en drinken (2,16). Allemaal menselijke voorschriften.

3 3 Soms ben je je er niet eens van bewust. Of anders maakt de praktijk je er hardhandig van bewust. Soms ben je je er niet eens van bewust dat we leven in een opgejaagde maatschappij, in een wereld die voorbijraast met een snelheid die geen mens bij kan houden, in een wereld waarin alles draait om eigenbelang, een wereld waar het ik vooropgaat, een wereld waarin de god van de sport en de god van het genot en de god van het geld belangrijker lijkt dan de God die in de Bijbel en in de kerk van zich laat horen. Totdat er dingen gebeuren die je leven op z n kop zetten. Jongeren die afhaken. Huwelijken die op de klippen lopen. Kerkdiensten die vooral s middags leeg blijven. In je vertwijfeling over hoe het verder moet vraag je je misschien af wat je daaraan kunt doen. Hoe je zulk soort ontwikkelingen een halt toe kunt roepen. Hoe je verder moet verder in je leven, verder thuis, verder in de kerk. Het ontgaat je wat dit allemaal te betekenen heeft. En waar het allemaal goed voor is. En hoe je verder moet. Je weet het niet. Wat is het dan heerlijk te horen wat Paulus daarvan zegt. Hij zegt het tegen mensen die in nee, niet in dezelfde maar wel in soortgelijke omstandigheden leefden. Mensen die het ook wel eens even niet meer wisten. Mensen die zich ook zomaar door de waan van de dag lieten meeslepen. Richt u op wat boven is, niet op wat op aarde is. Het hoofd omhoog, mensen! Boven er speelt zich boven je hoofd iets af wat je misschien niet ziet, wat door een hemelkoepel die soms vol donkere wolken is zich aan je waarneming onttrekt, maar wat tegelijk zo weergaloos wonderlijk is. Boven mooi om te merken hoe Paulus woorden als boven en hemel en ook een term als het onzichtbare gebruikt in een betekenis die vrijwel gelijk is (Van Eck). Richt u op wat boven is dat betekent zoveel als: wéét dat er bij alles wat zich in jouw leven afspeelt, bij alles wat er op je afkomt, bij alles wat je in beslag neemt wéét dat er meer is dan wat je ziet, wat je ervaart, wat je meemaakt. En richt je blik daarop. Heerlijk om daar juist op dankdag bij stil te staan. Op het moment dat het gaat over heel aardse dingen. Over het werk dat je kon doen of misschien wel niet. Over dat wat het land, de aarde, voortbrengt met alles wat erbij hoort, van een verrassend gegroeide economie tot de tegenslagen die boeren ondervinden als gevolg van een fipronil-crisis. Als Paulus onze aandacht op boven richt dan wil dat niet zeggen dat de dingen van beneden niet belangrijk zijn, dat het goed zou zijn om je zoveel mogelijk te onttrekken aan of te onthouden van alles wat van beneden komt. Dat is niet de bedoeling. Je richten op boven dat betekent zoveel als: je er in elk opzicht van bewust zijn dat er méér is dan dat wat je hier beneden meemaakt.

4 4 Er is méér. Dat kan gezegd worden als je een prima seizoen achter de rug hebt. Dat mag ook worden gezegd wanneer je hier met pijn in je hart in de kerk zit. Er is méér. Die boodschap mag klinken in een tijd waarin een nieuwe regering wat heeft om uit te delen. Die boodschap verdient het ook om gehoord te worden als je zit in de hoek waar de klappen vallen. Wat is dat méér dan? Dat méér is dat er léven is voor wie het verwacht van God. En dat het belangrijk is om God te danken voor eten en drinken, voor werk en bedrijf, voor kerk en samenleving. Maar nog méér mogen we Hem ervoor danken dat er léven is. Léven in Christus. Léven dwars door de dood heen. Léven. Je ziet er niets van als je staat aan de rand van een graf. Je ziet er niets van als je staat bij de brokken van het leven. Je ziet er niets van Maar als je ziet op Christus dan zie je méér. Dan gebeurt er ook wat. Er gebeurt wat in jouw leven en met jouw leven. Er gebeurt wat in jouw doen en in jouw denken. Er gebeurt wat in het midden van de gemeente. Er gebeurt wat hoe verborgen het ook is. En dat is dan ook het mooie. Want het is niet zomaar verborgen. Het ontgaat ons niet zomaar. Het is verborgen in God. Uw leven ligt met Christus verborgen in God zegt Paulus. God die de wereld maakte. God die de wisseling van seizoenen geeft. God die zijn Zoon gegeven heeft. Als je bij Hem hoort dan kan er veel gebeuren. Dan kan je leven op z n kop staan. Dan kunnen er dingen gebeuren waar je niet bij kunt. Waar je niet bij kunt met je hoofd. Waar je niet bij kunt met je hart. Maar als Christus je Heer en Heelmaker is en dat is dankzij God dan weet je niet hoe alles loopt, maar dan mag je wel weten hoe het afloopt. Het is verborgen in God. Daar kan het niet verborgen blijven. Zoals dat opgaat voor die pootaardappel. En voor die zonnebloempit. En ook voor het aan de aarde prijs gegeven dode lichaam van een mens. Eens komt het aan het licht. Eens.

5 5 Wanneer Christus, uw leven, verschijnt, zult ook u, samen met Hem, in luister verschijnen (3,4). Waar het goed voor is? Dat weet ik niet. Dat ontgaat mij maar al te vaak. En ik denk dat het velen van ons ontgaat. Wat ik wel weet en waar ik mij aan vast mag houden is dat het goed komt. Christus die dood was en die leeft. En ik, christen in een leven vol gebrokenheid, in een leven dat zozeer dood en gebrokenheid ademt ik mag weten dat het léven het wint van de dood. Ik mag het weten omdat ik bij Christus hoor. Omdat in Christus geldt dat de dood in mijn bestaan is overwonnen door het léven. Omdat ik daardoor niet meer hang aan alles wat aarde heet hoezeer ik ook met beide benen op de grond blijf staan maar omhoog mag zien. Ik mag zien op Hem die mijn leven is. Die mijn leven stuurt. Waar leef ik dus voor? Leef ik voor m n werk? Leef ik voor m n geluk? Leef ik voor m n sport? Wil jij je, wilt u zich dat na vanavond nog eens afvragen? Waar leef ik eigenlijk voor? Leef ik ervoor om alles te begrijpen? Om alles in de hand te houden? Om alles naar mijn hand te zetten? Heerlijk om dan aangespoord te worden door Paulus. Om je leven te leggen in handen van God. Wat er ook gebeurt. Hoe het ook loopt. Wat je ook aan tegenslag kunt ervaren. En hoe dat je leven ook op z n kop zet. Dat betekent echt niet dat het gemakkelijk wordt. Ik noemde aan het begin van de preek die woorden uit Psalm 39. Over dat verstomd en sprakeloos. Over het onvoorstelbare van wat het met je doet als er wordt ingegrepen in je leven. Wat heb ik dan te verwachten, Heer? Zo roept de Psalmdichter het uit. En wonderlijk maar waar het antwoord blijft niet uit. Mijn hoop is alleen op U gevestigd (Ps. 39,8). Dat is wat we als boodschap van deze avond mogen meenemen. Christus die de dood overwon, die ons leven is. Zoals de aardappel in de grond en de zonnebloem in de aarde tot bloei komt zo komt dwars door alle gebrokenheid van het aardse bestaan het leven tot bloei. Christus die de dood overwon. Hij is het op wie ik mag rekenen, op wie ik gericht mag zijn wat er ook gebeurt. Van Hem mogen we het verwachten: mijn hoop die alleen gevestigd op Hem. Als je dat kun zeggen is er reden om God te danken. Ook dit jaar. Amen.

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps 33,2

Nadere informatie

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons

Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Johannes 6,1-15 - We danken God, want Jezus zorgt voor ons Dankdag voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang LB 448,1.3.4 Stil gebed Votum Groet Zingen: Gez 146,1.2 Gebed Lezen: Johannes 6,1-15 Zingen: Ps

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Korinthiërs 7, 14 Middagdienst Dopen Broeders en zusters, 1. Zingen : Gezang 25 : 1 en 3 2. Gebed voor de opening van het Woord 3. Bediening van de Heilige Doop

Nadere informatie

BLIJF IN DE HERE! Liturgie:

BLIJF IN DE HERE! Liturgie: BLIJF IN DE HERE! 1 Joh. 2:28 / gehouden op 31-05-2009 (openbare geloofsbelijdenis) p.1 Liturgie: Votum en groet Zingen: Gezang 147:1.3.4 Gebed Openbare geloofsbelijdenis Zingen: Gezang 10:1 Voorbede Schriftlezing:

Nadere informatie

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag

24 mei 2015, uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag 24 mei 2015, 17.00 uur, Amersfoort-West(+Oost) Pinkstermiddag Zingen: Gez. 145 : 1 4 Gesproken verwachting, groet Zingen: Ps. 67 : 1, 2 Gebed Schriftlezing: Johannes 15 : 26 16 : 16 Zingen: Gez. 106 :

Nadere informatie

p1732 Terneuzen, 5/11/17 viering HA Thema: Dubbel dankbaar Gemeente van de Heer Jezus Christus,

p1732 Terneuzen, 5/11/17 viering HA Thema: Dubbel dankbaar Gemeente van de Heer Jezus Christus, Thema: Dubbel dankbaar p1732 Terneuzen, 5/11/17 viering HA Liturgie Votum en groet Psalm 92 : 1,2 Gebed Schriftlezing: Matteüs 5,13-16 Filippenzen 2,1-17 Psalm 116 : 1,2,10 Zondag 32 H.C. Preek Dubbel

Nadere informatie

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven

Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven Johannes 8:12 Jezus is de sleutel tot echt leven In het donker zie je niets. Niet waar je bent, niet hoe de wereld er uit ziet, niet wat je moet doen. In het licht ga je het allemaal begrijpen. Jezus zegt:

Nadere informatie

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing

Eredienst 18 december u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Eredienst 18 december 2016 16.30u Voorganger: Ds. J. R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Opwekking 428 Genade zo oneindig groot Gebed Schriftlezing Zondag 38 Kolossenzen 2: 16 3: 17 Psalm 119: 63,

Nadere informatie

Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes

Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes Marcus 14,22 Jezus deelt zichzelf uit aan zwakke mensjes Liturgie Voorzang Ps 23,1 Votum / groet Zingen Ps 23,2.3 Wet Zingen Ps 61,2.3.6 Gebed Lezen: Markus 14,17-31 Preek over Markus 14,22 Zingen Gez

Nadere informatie

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen?

Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Preek over Psalm 1,1 a.2 (jeugddienst): Hoe kan ik tijd met God doorbrengen? Gemeente van onze Heer Jezus Christus! Ze zitten met z'n tweeën op haar kamer: Reinier en Marloes. Ze kennen elkaar al een poosje.

Nadere informatie

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf

Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Exodus 24,9-11 Aan tafel bij God zelf Viering van het Heilig Avondmaal Liturgie Voorzang Gez 156 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen Ps 111,1.2.3 Gebed Lezen uit de Bijbel: Exodus 24,1-11 Zingen Ps 111,5.6

Nadere informatie

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2, Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 - Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud

1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud 1 Johannes 2,12-14 Hij is een God van jong en oud Radiokerkdienst Zendtijd voor Kerken (20 juli radio 5) Preekverwerking 01 Matt 20,28a 2007 03 18 (78.5 KiB) Liturgie Gezang 158 Votum en groet Ps 118,1.5

Nadere informatie

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag

Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag Protestants Kralingen Zondag 26 oktober 2014, Hoflaankerk Bijbelzondag de afdaling naar sodom marc chagall, 1931 orgelspel verwelkoming door de ouderling [allen gaan staan] stilte bemoediging: Liedboek

Nadere informatie

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft!

Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Johannes 20,24-29 Gelukkig als je niet ziet en toch gelooft! Gezinsdienst Liturgie Zingen: - EL 478 Zing, zing, zingen maakt blij - Weet je dat de lente komt? Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 94,1.3.6

Nadere informatie

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk?

Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Efeziërs 4 en NGB 27 Leerpreek: Wat is de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook de bijbehorende

Nadere informatie

Zondagmorgen 10 januari

Zondagmorgen 10 januari Zondagmorgen 10 januari 1 e zondag na Epifanie, kleur wit, viering HA, Voorganger: Ds. J.E. Schelling Organist: Dhr. Bastiaan van der Pijl Dienst van de Voorbereiding Orgelspel Mededelingen door de kerkenraad

Nadere informatie

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers

Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers Liturgie Kom-in-de-kerk/aangepaste dienst Emmen, 14 april 2019 thema: wie is Jezus voor jou? m.m.v. De Notenkrakers 1. Votum 2. Vredegroet Genade voor u en vrede van God onze Vader in de Heer Jezus Christus.

Nadere informatie

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar

Liturgie Votum en Groet. Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Liturgie 21-05-2017 Votum en Groet Zingen Hemelhoog 561 Ik ben zo dankbaar Jezus, hij kwam om ons leven te geven, Daarom verliet Hij zijn Vaderlijk huis. Hij gaf aan mij het eeuwige leven, Door te sterven

Nadere informatie

p1730 Terneuzen, 29/10/17 Thema: Christus centraal Hij is van God gegeven Gemeente van de Heer Jezus Christus,

p1730 Terneuzen, 29/10/17 Thema: Christus centraal Hij is van God gegeven Gemeente van de Heer Jezus Christus, p1730 Terneuzen, 29/10/17 Thema: Christus centraal Hij is van God gegeven Liturgie Votum en groet Psalm 122 : 1,2 De Tien Woorden gevolgd door 1 Johannes 4,10 Psalm 122 : 3 Gebed Gezang 38 : 1,2,3,4 De

Nadere informatie

Filippenzen 1. Begin van de brief

Filippenzen 1. Begin van de brief Filippenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Filippi 1 Dit is een brief van Paulus, aan alle mensen in de stad Filippi die dankzij Jezus Christus bij God horen. De brief is ook voor de

Nadere informatie

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur

Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Philadelphiadienst Zondag 8 november 2015 Dorpskerk Bodegraven Aanvang: 17.00 uur Voorganger: Organiste: Koster: Ds. M.J. van Oordt Bep Veenstra Dirk Bouwman 2 Voorzang: Psalm 116 vers 1 en 11 God heb

Nadere informatie

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing

Eredienst 3 juni :30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Eredienst 3 juni 2018 16:30 uur Voorganger: Ds. J.R. Geersing Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1 Psalm 43: 3 en 4 Gebed Lezen: Daniël 3: 15-30 Kinderopwekking 40 Preek Psalm 93 (levensliederen) Geloofsbelijdenis

Nadere informatie

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard

Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Lucas 10:33 Voor Jezus ben je alles waard Jij bent veel waard! Maar waarom eigenlijk? Niet omdat jij zo goed bent, je lijkt op de gewonde reiziger in het verhaal van Jezus, maar omdat God je heeft gemaakt.

Nadere informatie

Johannes 14,13-14 Zoek in je gebed de grootheid van de Vader

Johannes 14,13-14 Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Johannes 14,13-14 Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Biddag voor gewas en arbeid Liturgie Zingen: Ps 62,1.3 Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 168 in canon Gebed Lezen: Johannes 14,1-14 Zingen:

Nadere informatie

Johannes 14, Zoek in je gebed de grootheid van de Vader

Johannes 14, Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Johannes 14,13-14 - Zoek in je gebed de grootheid van de Vader Biddag voor gewas en arbeid Liturgie Zingen: Ps 62,1.3 Stil gebed Votum / groet Zingen: Gez 168 in canon Gebed Lezen: Johannes 14,1-14 Zingen:

Nadere informatie

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520

Lezen : Jakobus 4: NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23. Opwekking 520 Lezen : Jakobus 4: 13-17 NKB Gezang 232 NKB Gezang 234 NPB Psalm 23 Opwekking 520 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Gezang

Nadere informatie

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons!

Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Johannes 20,1-18 Jezus is opgestaan en zoekt ons! Liturgie Voorzang: - Gez 96,1-3 - Weet je dat de lente komt Aansteken nieuwe kaars Zingen: Gez 95,1.2.4 Stil gebed Votum / groet Zingen: Opw 488 Gebed

Nadere informatie

Exodus God zal er zijn

Exodus God zal er zijn Exodus 3-4 - God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Exodus 3-4 God zal er zijn

Exodus 3-4 God zal er zijn Exodus 3-4 God zal er zijn Gezinsdienst Liturgie Welkom Voorzang Maak een vrolijk geluid voor de Heer (Elly en Rikkert) Opw voor Kids 18 (Ben je groot of ben je klein) Gez 132 (Dank U voor deze nieuwe

Nadere informatie

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder

Eredienst 30 juli uur Voorganger: Arjan de Gelder Eredienst 30 juli 2017 16.30 uur Voorganger: Arjan de Gelder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 165 Gebed: Gezang 157 Schriftlezing Psalm 8 Psalm 8: 1, 2 Hebreeën 2: 5-9 Psalm 21: 2, 7 Preek Gezang 145:

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Lucas 12, Bidstond voor gewas en arbeid. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Lucas 12, Bidstond voor gewas en arbeid. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Lucas 12, 13-34 Bidstond voor gewas en arbeid Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen : Psalm 23 : 1, 2 en 3 4. Gebed voor de opening van het Woord

Nadere informatie

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde

Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Marcus 14,1-11 Maak Jezus blij met jouw liefde Aangepaste dienst met medewerking van de Bliid Boadskip Sjongers uit Berlikum Liturgie Voorzang Gez 132 Dank u voor deze nieuwe morgen Stil gebed Votum Zegengroet

Nadere informatie

Biddag Brouwershaven

Biddag Brouwershaven Biddag 2018 03-12 Brouwershaven Votum en groet Zingen Ps 29: 1,4,5 Gebed Schriftlezing Lukas 10: 1,2; 38-42 Zingen Ps 127: 1,2 Prediking Lukas 10: 42 Zingen Opw 462 (of luisteren) Zingen GK 22 Belijden

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters,

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal. Broeders en zusters, Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: 1 Johannes 4, 12 en zondag 21b Ochtenddienst H. Avondmaal Broeders en zusters, 1. Votum 2. Zegengroet 3. Zingen: Gezang 131 : 1, 2 en 4 4. Lezing van de wet 5. Zingen:

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot

Eredienst 2 juli :30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Eredienst 2 juli 2017 16:30 uur Voorganger: Ds. W.H. de Groot Liturgie Votum van Sela Opwekking 638 Prijs Adonai Gebed Lezen: 1 Korintiërs 12 : 6-8 Preek Lied 39 (wisselzang) Gebed Viering Heilig Avondmaal

Nadere informatie

Votum: zingen van Psalm 121: 1 (Gereformeerd kerkboek, 2006) Groet: Psalm 121: 4 (gesproken) (gesproken Amen door de gemeente)

Votum: zingen van Psalm 121: 1 (Gereformeerd kerkboek, 2006) Groet: Psalm 121: 4 (gesproken) (gesproken Amen door de gemeente) 9 juli 2017 17.00 uur DJ Welfing Kandelaar orgel: Peter Sneep schriftlezing: Mijndert Blijdorp Votum: zingen van Psalm 121: 1 (Gereformeerd kerkboek, 2006) Groet: Psalm 121: 4 (gesproken) (gesproken Amen

Nadere informatie

Preek over Lucas 15,1-7 (themadienst kerk en school): Wie is Hij?

Preek over Lucas 15,1-7 (themadienst kerk en school): Wie is Hij? Preek over Lucas 15,1-7 (themadienst kerk en school): Voorzang: Psalm 121: 1, 2 en 4 Votum en groet Zingen: Psalm 100 Leefregels Zingen: Jezus is het Licht der wereld (O.v. K. 46, Themalied bovenbouw)

Nadere informatie

DE HERE JEZUS GAAT IN ONS LEVEN DOOR ZIJN GEEST.

DE HERE JEZUS GAAT IN ONS LEVEN DOOR ZIJN GEEST. Zondag 12 / gehouden op 9-12-2007 / p.1 DE HERE JEZUS GAAT IN ONS LEVEN DOOR ZIJN GEEST. Liturgie: (middagdienst) Votum & groet Zi: Ps. 89:1.2 Gebed Schriftlezing: Gal. 2:15-21 Zi: Gez. 91 (GKB) Preek:

Nadere informatie

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR

JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR JEZUS DE GEWELDIGE LERAAR Bijbel voor Kinderen presenteert Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Byron Unger en Lazarus Aangepast door: E. Frischbutter en Sarah S. Vertaald door: Arnold Krul

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Psalm 127 Vrucht op je werk

Psalm 127 Vrucht op je werk Psalm 127 Vrucht op je werk Wat kunnen we druk zijn! Maar zonder Gods zegen is het zinloos gezwoeg. Psalm 127 leert van God vrucht op je werk te verwachten, en dan mag je gerust zijn. Voor wie deze meditatie

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Johannes 20,17 Hemelvaart: Jezus is onze weg naar de Vader!

Johannes 20,17 Hemelvaart: Jezus is onze weg naar de Vader! Johannes 20,17 Hemelvaart: Jezus is onze weg naar de Vader! Hemelvaart en Alphadienst Liturgie Voorzang Opw 488 Kaars aansteken Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Gez 167 Gebed Schriftlezing: - Hand 1,1-14

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Kolossenzen 1. Begin van de brief

Kolossenzen 1. Begin van de brief Kolossenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Kolosse 1-2 Dit is een brief van Paulus aan de christenen in de stad Kolosse. Ik ben een apostel van Jezus Christus. Dat is Gods wil. Ik schrijf

Nadere informatie

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma

Eredienst 25 november :30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Eredienst 25 november 2018 16:30 uur Voorganger: ds. J. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 89 : 4, 6 Gebed Schriftlezing: Numeri 12 Gezang 8 : 1, 2, 3 >> Regenboog Tekst: Numeri 12 : 15 Preek Psalm

Nadere informatie

Jeremia 29:7 Bidden voor bloei van de stad

Jeremia 29:7 Bidden voor bloei van de stad Jeremia 29:7 Bidden voor bloei van de stad Liturgie Stil gebed Votum en vredegroet Zingen: GKB Gezang 37 : 1 en 2 Voorbede Schepping Zingen: Psalm 104 : 9 Voorbede Onrecht Zingen: Psalm 68 : 3 Voorbede

Nadere informatie

Liturgie 30 april 2017

Liturgie 30 april 2017 Liturgie 30 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Hemelhoog 617a Tienduizend redenen De zon komt op, maakt de morgen wakker; mijn dag begint met een lied voor U. Heer, wat er ook gebeurt en wat mij

Nadere informatie

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt

Cadeautjes. Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Cadeautjes Aangepaste dienst Zondag 27 november 2016 Ds. Henk Bondt Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen: Opwekking 32 Dit is de dag, dit is de dag, die de Heer ons geeft, die de Heer ons geeft. Wees

Nadere informatie

Johannes 14:6 Weg met je stappenplannen!

Johannes 14:6 Weg met je stappenplannen! Johannes 14:6 Weg met je stappenplannen! Voor alles maken we stappenplannen. Naar elk levensdoel is een stappenplan te bedenken. Maar kun je met een stappenplan ook dichter bij God komen? Nee, zegt Jezus,

Nadere informatie

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse

30 oktober 2016 Voorganger : Ds. H.D.Bondt Begeleiding : Jeugdband / Els Cornelisse 30 oktober 2016 Voorganger : Begeleiding : Ds. H.D.Bondt Jeugdband / Els Cornelisse Welkom mededelingen Luisteren: groep 1-3 Wie liefde heeft - Jezus! Wie vrede geeft - Jezus! Dat Jezus leeft Want iedereen

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid

1 Petrus 4,6 Gastvrijheid 1 Petrus 4,6 Gastvrijheid Avondmaal Liturgie Voorzang: Gez 156,1.2.4 Welkom Stil gebed. Votum Zegengroet Zingen: Ps 84,1.2 Wet Zingen: Ps 135,3.12 Gebed Schriftlezing: - Genesis 18,1-10a - 1 Petrus 4,7-11

Nadere informatie

THEMAREEKS: 10 GEBODEN

THEMAREEKS: 10 GEBODEN THEMAREEKS: 10 GEBODEN GEEN ANDERE GODEN GEEN BEELD VAN GOD 14 augustus 2016 10:30 uur Voorganger: ds. W. Gugler Ouderling: Kees Koetsier Organist: J.W. van den Brink Lector: Desiree van den Brink Koster:

Nadere informatie

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil

Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Eredienst 11 juni 2017 Voorganger: Ds. R. Vreugdenhil Liturgie 16.30 uur Votum / zegengroet Psalm 18: 1, 8, 9 Gebed Schriftlezing Jeremia 17: 1 18 Opwekking 244 Tekstlezing Jeremia 17: 5 8 Preek Gezang

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Berend Jongsma Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Berend Jongsma Lezen : Psalm 139 Opwekking 354 Psalm 139 : 1, 2 en 11 Gezang 165 Gezang 161 : 1, 2, 3 en 4 Gezang 111 : 1 en 2 Welkom en mededelingen Votum en groet Onze

Nadere informatie

Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst

Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst Liturgie 14 juli 2019, afscheid kindernevendienst Votum en groet Zingen Hemelhoog 420 Heer, wijs mij uw weg Heer, wijs mij uw weg en leid mij als een kind dat heel de levensweg slechts in U richting vindt.

Nadere informatie

7 juli uur. Thema: Ga in vrede

7 juli uur. Thema: Ga in vrede 7 juli 2019 9.30 uur Thema: Ga in vrede Tijdens deze dienst nemen Tim Nicolaas Gerrit van der Veen en Jochem Korjan Vink afscheid van de kinderverteldienst. Voorganger: ds. Gerdien Neels Organist: Hans

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

Efeziërs 5 en NGB 28 Leerpreek: Waarom meedoen met de kerk?

Efeziërs 5 en NGB 28 Leerpreek: Waarom meedoen met de kerk? Efeziërs 5 en NGB 28 Leerpreek: Waarom meedoen met de kerk? Voor preeklezers: ik hoor graag als mijn preek ergens gelezen wordt. Neem dan even contact met mij op: hmveurink@gmail.com. Dan stuur ik ook

Nadere informatie

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden

De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden De morgendienst in de Hoeksteen op 10 februari 2019 Lied voor de dienst, uit het Liedboek 283: 1,2,3,4 In de veelheid van geluiden Welkom en mededelingen Zingen, staande, uit Liedboek 31: 1,2,4 Op u vertrouw

Nadere informatie

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters

21 april 2019 PASEN uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters 21 april 2019 PASEN 17.00 uur J Boersma piano: Piet Noort schriftlezing: Jaap Wolters Votum en groet Lied: GK06 gz171 (Opw464) (Wees stil voor het aangezicht van God) Lezing: Opb. 20,11 21,5 Lied: GK 209:1,

Nadere informatie

Openbaring 22:7 Vol verwachting 2018 in

Openbaring 22:7 Vol verwachting 2018 in Openbaring 22:7 Vol verwachting 2018 in Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Veel over de toekomst weten we niet. Wel weten we dat Jezus zegt: ik kom spoedig! Wat betekent die belofte voor jouw plannen voor

Nadere informatie

Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag)

Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag) Johannes 8:58 Nooit meer afscheid met Jezus (oudjaarsdag) p> Liturgie Zingen: LvK Lied 397 : 1, 3 en 4 Stil gebed Votum en groet Zingen: GKB Gezang 121 : 1, 8 en 9 Gebed Lezen: Johannes 8 : 48 59 Zingen:

Nadere informatie

Gebed Zingen GK 71 canon Collecte ELB 406 Eens zal op de grote morgen Zegen

Gebed Zingen GK 71 canon Collecte ELB 406 Eens zal op de grote morgen Zegen Votum - groet Zingen Opw 518 Wet GK 176b Zingen LB 653: 1,6 Schriftlezing 1 Kor 13 Zingen GK 164 canon Preek 1 Kor 13: 12 Zingen Ps 84 PvN Zingen GK 71 canon Collecte ELB 406 Eens zal op de grote morgen

Nadere informatie

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren.

Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Looft de Heer, looft de Heer, looft de Heer, elk moet Hem eren. Welkom Psalm 150 (Psalm Project) Looft God, looft Hem overal, Looft de schepper van t heelal. Om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid en pracht. Van zijn Naam en eeuwig wezen. Looft God, met bazuingeklank,

Nadere informatie

HC Zondag 16 Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander

HC Zondag 16 Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander HC Zondag 16 Het goede nieuws voor een ouderling en voor ieder ander Bevestiging Chris Smits als ouderling Liturgie Voorzang Opw 462 = EL 261 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen: Ps 18,1.8.9 Gebed Lezen:

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis

Eredienst 17 juni uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Eredienst 17 juni 2018 16.30 uur Voorganger: ds. J.M. Oldenhuis Liturgie Votum / zegengroet Psalm 42: 1, 5 Gebed Romeinen 8: 18-30 Opw. 770: Ik zal er zijn Kindermoment Preek Romeinen 8: 26-27 Gezang 151:

Nadere informatie

Prediker 9:7 - God danken door te genieten

Prediker 9:7 - God danken door te genieten Prediker 9:7 - God danken door te genieten Dankdag: een dag om stil te staan bij alles wat we van God krijgen en hem te bedanken. Maar danken, hoe doe je dat eigenlijk? Van Prediker mag je leren dat je

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT

Bijbel voor Kinderen. presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Bijbel voor Kinderen presenteert DE VROUW BIJ DE PUT Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Lazarus Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

DOPEN. Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t. Geloven = dopen

DOPEN. Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t. Geloven = dopen Th ema s N i e u w L e v e n M a as tri ch t DOPEN Geloven = dopen Op veel plekken in de bijbel wordt gesproken over dopen. Maar als je onbekend bent met dopen, waar moet je dan beginnen? We hopen dat

Nadere informatie

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog)

30 september uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) 30 september 2018 10.00 uur AA Kramer Band: Deployed Schriftlezing: Jennifer Bello Gastvrouw: (vraagt Sophia nog) Themadienst: Wandelen met God - Hoe doe je dat? Voor de dienst zal er een playlist aangezet

Nadere informatie

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij

Liturgie ochtenddienst NGK Langerak, 11 september Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Welkom Openingsgebed Openingslied Opwekking 518 Heer, U bent altijd bij mij Heer, U doorgrondt en kent mij; mijn zitten en mijn staan en U kent mijn gedachten, mijn liggen en mijn gaan. De woorden van

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar (naam) Gezang 121: 1 (schoollied) > God, die was en is en komt, leg een lied in onze mond, dat de hele wereld hoort, want nabij ons is uw woord. Ontferm U, Heer.

Nadere informatie

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready!

Liturgie jeugddienst. Thema: Get ready! Liturgie jeugddienst Thema: Get ready! Datum : 27 november 2016 Aanvang : 19:00 uur Plaats : Hervormde Kerk in Siddeburen Met medewerking van: - Dhr. Verkade - Organist: T. Oldenhuis - Zanggroep: Cantiamo

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen. presenteert DANIËL DE GEVANGENE

Bijbel voor Kinderen. presenteert DANIËL DE GEVANGENE Bijbel voor Kinderen presenteert DANIËL DE GEVANGENE Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Jonathan Hay Aangepast door: Mary-Anne S. Vertaald door: Erna van Barneveld Geproduceerd door: Bible

Nadere informatie

Psalm 147 Loof God en leef met God

Psalm 147 Loof God en leef met God Psalm 147 Loof God en leef met God Dankuur voor gewas en arbeid Liturgie Voorzang Gez 172,1.4 Stil gebed Votum Zegengroet Zingen E&R 362 Gebed Zingen: Gez 141,1.3 Schriftlezing: Psalm 147 Zingen Ps 147,1.2

Nadere informatie

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Johan Plug

Welkom in de Arke. Voorganger: ds. Johan Plug Welkom in de Arke Voorganger: ds. Johan Plug Welkom en mededelingen Votum en groet Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt heeft. Amen >> Psalm 133 (NPB) Psalm 133 : 1 en 2 Wat

Nadere informatie

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma

Eredienst 2 juli :00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Eredienst 2 juli 2017 10:00 uur Voorganger: Ds. J.W. Boerma Liturgie Votum / zegengroet Psalm 62: 1 en 3 Gebed Lezen: Johannes 21: 15-17 Preek deel I Wet van de Heer: Zingen Gezang 176b Gebed HA Formulier

Nadere informatie

Thema: Ik ben Christen, jij niet?

Thema: Ik ben Christen, jij niet? Liturgie voor de jeugddienst op zondag 2 april 2017 in de Hervormde Johanneskerk te Heerde. Aanvang 19.00 uur, samenzang vanaf 18.45 uur. Thema: Ik ben Christen, jij niet? Voorganger: ds. G.J. Röben Ouderling

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER

Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Bijbel voor Kinderen presenteert VAN VERVOLGER TOT PREDIKER Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: ds. Tonny Nap Welkom in de Hoeksteen Voorganger: ds. Tonny Nap Lezen : Psalm 65 Tekst : Matteüs 13 : 23b Psalm 104 : 1, 5 en 8 LB 712 Opwekking 331 LvdK 301 : 1, 2 en 5 LB 245 : 1, 2 en 3 Gezang 110 : 1, 2 en 3 Welkom

Nadere informatie

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner?

10 december uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries. Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? 10 december 17.00 uur AP vd Velde orgel: Piet Noort schriftlezing: Marina de Vries Liturgie thema relaties: hoe ben ik een goede partner? Welkom Stil gebed Votum en groet Zingen: GK psalm 62.3,4 Wees stil,

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel

Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ Hervormde Gemeente Ouderkerk aan den IJssel Naam: Met wie ben je gekomen: _ De kerkenraad komt binnen en de afkondigingen worden

Nadere informatie

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp

Alles geef ik U! : Roelof van Middendorp Alles geef ik U! Liturgie van de dienst op dankdag met de leerlingen van de hervormde basisscholen op woensdag 7 november 2018 om 10.45 uur in de Oude Kerk van Barneveld. Voorganger Ouderling van dienst

Nadere informatie

WE MOETEN DE WERELD NIET LIEFHEBBEN. 1.om de liefde van onze Vader. 2.om het leven uit onze Vader. 3.om de toekomst met onze Vader.

WE MOETEN DE WERELD NIET LIEFHEBBEN. 1.om de liefde van onze Vader. 2.om het leven uit onze Vader. 3.om de toekomst met onze Vader. 1 Joh. 1:15-17 / Gehouden op 17-06-2007 / p.1 DE WERELD NIET LIEFHEBBEN Liturgie: Votum & groet Zi: Ps. 100:1.2 Lezing van Gods wet Zi: Ps. 1:1.2.3 Gebed Schriftlezing: 1 Joh 3:1-10 Zi: Gez. 22:1.2.4 (GKB)

Nadere informatie

Preek op 8 juni 2008 over Handelingen 2,37-47 (Avondmaalsviering): Make it to the max!

Preek op 8 juni 2008 over Handelingen 2,37-47 (Avondmaalsviering): Make it to the max! Preek op 8 juni 2008 over Handelingen 2,37-47 (Avondmaalsviering): Voorzang: Psalm 40, 1 Votum en Groet Zingen: Psalm 40, 2 4 7 (onberijmde gedeelten tussen de coupletten worden gelezen) Gebed om ontferming

Nadere informatie

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je?

Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Lukas 2,8-20 - De hemel gaat open - hoe reageer je? Eerste kerstdag Liturgie Voorzang: LB 138,1.3.4 (Komt allen tezamen) Voorzang: EL 103,1.2.4 (In Bethlehems stal) Voorzang: drie verzen (Heerlijk klonk

Nadere informatie

Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED

Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Bijbel voor Kinderen presenteert PETRUS EN DE KRACHT VAN HET GEBED Geschreven door: Edward Hughes Illustraties door: Janie Forest Aangepast door: Ruth Klassen Vertaald door: Importantia Publishing Geproduceerd

Nadere informatie

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar

29 oktober uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar 29 oktober 2017 17.00 uur J Boersma orgel: Harry Kroeske; muziekgroep schriftlezing: Anny Runhaar Votum en groet GK gezang 163 (Ik bouw op U) Lezing: Joz. 1,1-11 GK psalm 105,20.21 Preek Opw. 687 (Heer,

Nadere informatie

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 1, Middagdienst

Ds. Arjan van Groos ( ) Tekst: Handelingen 1, Middagdienst Ds. Arjan van Groos (1962-2014) Tekst: Handelingen 1, 10-11 Middagdienst Broeders en zusters, op deze feestdag willen we de volken van de aarde oproepen in ons lied om zich in de Here te verblijden. We

Nadere informatie

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164

Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten) Kyriegebed Gloria: gezang 164 Liturgie voor de morgendienst op: 10-2-2013 Bijzonderheden: Avondmaal (lopend) Voorbereiding: Drempelgebed (gemeente gaat staan) Aanvangslied: psalm 138:1,2 Bemoediging en groet (Gemeente gaat zitten)

Nadere informatie

Preek over Psalm 73, 23 en 24 a (Oudejaarsavond): Aan Gods hand het oude jaar uit.

Preek over Psalm 73, 23 en 24 a (Oudejaarsavond): Aan Gods hand het oude jaar uit. Preek over Psalm 73, 23 en 24 a (Oudejaarsavond): Aan Gods hand het oude jaar uit. Voorzang: Gezang 488A Votum en Groet Zingen: Gezang 254 (ELB i.p.v. gezongen Amen) Herdenking van Jan Verhelst en Carola

Nadere informatie

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u

Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u De morgendienst in de Hoeksteen Leek op 16 sep. 2018 Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 94: 1,2,3,4 Heer ik kom tot u Heer, ik kom tot U hoor naar mijn gebed Vergeef mijn zonden nu

Nadere informatie

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1

Preek over zondag 21, gehouden op / p.1 Preek over zondag 21, gehouden op 01-11-09 / p.1 Liturgie: Votum en groet Zi: Ps. 23:1.2.3 Gebed Schriftlezing: Matth. 4:12-25 Zi: Lied 294:1.2.4.5 Preek: Zondag 21 Zi: Gez. 119:1.2.3 Credo: gez. 179b

Nadere informatie