PROGRAMMA SEPTEMBER 2009 WELPEN TOOMAÏ

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROGRAMMA SEPTEMBER 2009 WELPEN TOOMAÏ"

Transcriptie

1 PROGRAMMA SEPTEMBER 2009 WELPEN TOOMAÏ

2 Beste welpen, Geachte ouders De zomervakantie is gedaan, de boekentassen worden opnieuw met mooi gekafte schriftjes gevuld en iedereen trekt weeral de wereld in om een wijzer mens te worden. Wie begin van een nieuw schooljaar zegt, zegt natuurlijk ook begin van een nieuw en sprankelend scoutsjaar. De welpenleiding hoopt dat jullie allemaal goed uitgerust zijn, want het belooft een uniek jaar te worden. Op de eerste plaats doordat onze scoutsgroep dit jaar 95 kaarsjes mag uitblazen. Tijdens het jaar zullen er enkele activiteiten plaatsvinden die zich richten op deze jubileumviering. Hét hoogtepunt van het jaar moet, zoals gewoonlijk, de Grote Jacht worden tijden de zomer. En omdat het een jubeljaar is, zullen we naar het buitenland gaan, meer bepaald Jambeville (dichtbij Parijs). Onze oudste welpen zijn daar misschien al geweest als ze reeds vanaf hun eerste jaar bij de kapoenen zaten, voor al de andere zal dit een eerste keer zijn dat ze zo n buitenlands groepskamp zullen mogen meemaken. Maar voor het zover is, hebben we natuurlijk allerlei spetterende vergaderingen en twee Kleine Jachten voor jullie in petto. Wat mogen jullie verwachten? Actie en avontuur! Enkele ouwe getrouwe zullen weeral hun opwachting maken. Zijn er mensen die niet graag het welpenlokaal binnenvallen om het te zuiveren van vijandelijke troepen of raadsels te ontcijferen van paters die een leider hebben ontvoerd? Wie staat er dit jaar in voor de kwaliteit van onze vergaderingen?, hoor ik U al vragen. Wel het Toomaïleidersteam heeft enkele wijzigingen ondergaan. Zo Chil besloot om zich met echte serieuze zaken bezig te gaan houden. Kaa nam zijn valies naar een jongere tak en Bagheera en Akela vertrokken naar een oudere afdeling. Hathi, die Akela s plaats inneemt, en Baloo bleven zo moederziel alleen achter. Gelukkig kunnen ze dit jaar de hulp inroepen van een nieuwe Bagheera (ook wel eens Rikki van de kapoenen genoemd) en Mysa (ook wel eens Mysa van de welpen genoemd). Al deze nieuwe en oude leiders zijn van plan er vanaf het begin een lap op te geven en hopen dan ook iedereen in grote getallen op de vergadering te mogen begroeten. Akela, Bagheera, Baloo en Mysa.

3 Het alfabet van een welp Wat zijn zoal de belangrijkste zaken die u moet weten over de welpen? Een opsomming aan de hand van het alfabet: Akela: De leider van de wolvenhorde waartoe Mowgli behoorde. Zolang hij de wijste en sterkste der wolven is, blijft hij leider. Wanneer hij echter te oud wordt, dagen andere wolven hem uit en nemen zijn plaats in. Akela reikt op het begin van iedere vergadering ook de Akelatand uit aan de welp die zich de voorbije vergadering het beste heeft ingezet. Baloo en Bagheera: De grijze beer en de zwarte panter. Zij ontfermden zich over Mowgli toen hij bij de wolven gevonden werd en ze leerden hem alle wetten van de jungle aan. Chil: Deze vogel, een wouw, was de boodschapper van de jungle. Doordat hij steeds hoog in de lucht vloog, kon hij steeds zien wat er gaande was in de jungle en de andere dieren hierover informeren. Durven: Welpen verleggen steeds hun grenzen en laten zich niet van slag brengen door moeilijke hindernissen die hun pad kruisen. Durven doen was een strijdkreet van de oude Akela. De nieuwe Akela ziet niet in waarom dit veranderd zou moeten worden. Eisenwerking: Een zeer belangrijk punt voor de nieuwe welpen. De teerpooteisen zijn tien proeven die afgelegd moeten worden om echt te kunnen toetreden tot de Toomaïhorde. Als je slaagt in al deze proeven behaal je je belofteteken (het wolfje dat je op de pet en de trui van de meeste welpen ziet). De bedoeling is dit zo snel mogelijk te behalen. Na de vergadering zal er vaak een half uurtje extra worden voorzien om de proeven dan af te leggen. Dit zal steeds duidelijk in het programma staan aangegeven. Wanneer je je belofte hebt behaald, kan je je nog verder onderscheiden door een Eerste en Tweede Ster en zelfs Badges te behalen. Maar daarover verder meer. Foerier: Zowat iedereen moet wel weten dat dit de naam is van de chefkoks op kamp. De meeste welpenfoeriers zijn getalenteerde jongelui die op één been Mijn Restaurant zouden winnen en al talloze malen in aanmerking kwamen voor Michelin sterren.

4 Gids: De welpentak is onderverdeeld in nesten (zie verder). Ieder nest heeft een gids als leider. Hij wordt steeds bijgestaan door een hulpgids. Deze zal bij afwezigheid van de gids ook zijn plaats innemen. De gidsen en hulpgidsen staan altijd op het begin en einde van een nest. Vorig jaar werd de traditie van het (hulp)gidsenweekend terug opgenomen en de leiding is steevast van plan deze ook dit jaar verder te zetten. De gidsen zullen op de Grote Jacht (het zomerkamp) ook één dag zelf leider mogen spelen als dat maar goed komt. Horderoep: Met een horderoep wordt steeds de vergadering begonnen. Een ander woord is dan ook dagopening. Hierbij wordt een cirkel gevormd rond de gids van de dag en zeggen de welpen de welpenwet en het gebed op. Ook het daglied wordt hierbij gezongen en de beste welp van de voorbije vergadering mag de akelatand in ontvangst nemen. Inzet: Welpen zetten zich steeds 100 procent in. Zoals reeds bij de D aangehaald, laten welpen de moed niet in de schoenen zakken wanneer eens iets tegenzit. Een welp krabbelt altijd recht en vecht terug. Wanneer de leiding jou als beste welp heeft uitgekozen voor een vergadering wil dit meestal zeggen dat je inzet die dag van uitstekende kwaliteit was. Jungle Book: Je zal al wel hebben opgemerkt dat heel het welpengebeuren rond het Jungle Book draait. Dit is het beroemde boek dat Rudyard Kipling in 1894 schreef en dat wij nu nog gebruiken als leidraad voor de werking in onze tak. Hierdoor komt het o.a. dat iedere leider zijn eigen naam uit het Jungle Book heeft. Vele welpen zullen het verhaal in grote lijnen kennen door de gelijknamige Disneyfilm. Het boek omvat echter veel meer dan het verhaal van Mowgli en zijn gevecht met Shere Khan. Op één van onze eerste vergaderingen zullen we jullie er wat meer over vertellen. Kaa: De slang uit het Jungle Book. In het echte verhaal helpt hij vaak Mowgli wanneer deze in de problemen zit. Leren samenwerken: De welpen zijn één grote vriendengroep. Wanneer iemand met een probleem zit of hulp kan gebruiken dan mogen welpen niet aarzelen om een handje toe te steken. Zeker op het begin van het jaar is er voor de oudere welpen een speciale taak weggelegd om de nieuwe welpen zo snel mogelijk in de groep op te nemen en te zorgen dat ze de welpenwerking onder de knie krijgen.

5 Mysa: De leider van de buffels uit Jungle Book. Deze leidersnaam werd dit jaar nog eens van onder een flik laagje stof gehaald. Nest: De welpentak is onderverdeeld in kleinere groepjes die nesten genoemd worden. Ieder nest heeft zijn eigen kleur. De nesten van dit jaar zijn Wit (Fit), Blauw (Trouw), Rood (Groot) Zwart (Hard) en Geel (Ieder zijn deel). Zoals bij de G reeds gezegd staat aan het hoofd van ieder nest een gids. De nesten worden vooral gebruikt op de Kleine en Grote Jachten voor het verdelen van de taken zoals tafel dekken en afwassen. Oethalen: Twee jaar geleden ingevoerd en nu al een klassieker onder de vergaderingen! Het is duidelijk dat de meeste welpen echte japers in hart en nieren zijn. Dat we ook dit jaar zullen goan met die pèrdekop spreekt voor zich. Plezier: Dat jullie plezier maken en jullie amuseren op de vergaderingen en de kampen is het belangrijkste punt. Wij van de leiding zullen er dan ook alles aan doen dat dit dit jaar lukt, want anders is het mission failed voor ons. Quinten: De meest voorkomende naam in de jungle. Sterren: Wanneer iemand zijn belofte heeft behaald (zie Eisenwerking ) dan kan men zich nog verder onderscheiden door sterren te behalen. Er is een Eerste en Tweede Ster. In tegenstelling tot de belofte zijn de sterren niet verplicht. Wanneer je echter een ster hebt, is dit een duidelijk teken van extra inzet en dat ziet de leiding natuurlijk graag. Spijtig genoeg werden er de laatste jaren slechts enkele sterren behaald tijd dat daar verandering in komt. Wie trouwens na het behalen van beide sterren er nog geen genoeg van heeft gekregen kan zich nog toeleggen op de badges. Dit zijn twaalf vaardigheidsproeven die je niet zomaar op behaald. Een groot doorzettingsvermogen is dan ook nodig. Vraag dit maar aan Thibau. Raadsrots: Een raadsrots is een moment waar de welpen hun mening kunnen geven over de vergaderingen, problemen in de groep kunnen gooien zo kan de leiding een idee krijgen van wat er goed of slecht was. In het Jungle Book werd door de wolvenhorde bij volle maan ook steeds een raadsrots gehouden waar men o.a. besprak wat men met Mowgli moest aanvangen. Tijdig verwittigen: Het kan nooit kwaad hier op het begin van het jaar de nadruk op te leggen. Het is voor de leiding gemakkelijk wanneer we weten hoeveel welpen we op de vergadering mogen verwachten en, vooral, wie er op de kampen meegaat. Bij het tijdig verwittigen hoort ook het tijdig doornemen van het programma (omdat niet elke vergadering op dezelfde dag, uren of plaats doorgaat) en in orde brengen van

6 bv. kampadministratie. En in de lijn hiervan spreekt het ook voor zich dat verwacht wordt dat de welpen steeds op tijd aanwezig zijn. De vergaderingen beginnen om 9.30 en vanaf 9.15 zet de leiding de poorten van het college open zodat jullie kunnen binnenstormen. Uniform: Welpen komen altijd in uniform naar de vergaderingen, hierop wordt nooit een uitzondering gemaakt. Wanneer we bv. gaan sporten neem je je sportkledij mee en kleden we ons op het college om. Je zorgt er steeds voor dat je uniform in orde is. Verder in de brochure kan je foto s vinden van hoe een perfect welpenuniform eruit ziet en waar alle insignes gehangen moeten worden. Volledig laten gaan!: Welpen laten zich door niks afremmen en de vergaderingen zijn het perfecte excuus om goed zot te doen (ook voor de leiding). Wolven - Oeoeoe: Wanneer de leiding wolven roept, beantwoorden de welpen dit met Oeoeoe (of was het nu Oeoeoeoe?) en maken het erna stil. Bij de kapoenen was dit beter gekend als Krak Boem. X-treme!: Was durven doen een uitspraak van de vroegere Akela, dan gold X-treme als het levensmoto van de oude Bagheera. Dat de nieuwe Bagheera nog Xtremer en graver is, zal hij het komende jaar aan jullie bewijzen. Yalahiii!: De kreet die de leiding roept bij de horderoep en waarop de welpen uit hun verstopplaats komen en al iiiii -roepend een kring vormen. Zinderend welpenjaar: (Geen commentaar nodig) Het lidgeld Het lidgeld bedraagt dit jaar 45 voor het ganse jaar. Welpen met nog een broer in Den 8 betalen slechts 40. Gelieve dit lidgeld zo spoedig mogelijk aan ons te bezorgen. Dit kan ofwel contant ofwel kan u storten op ons welpenrekeningnummer met vermelding: NAAM WELP LIDGELD De ouderbezoeken We zullen dit jaar dezelfde regeling treffen als het voorbije jaar. Dit wil zeggen dat alle nieuwe welpen (zowel diegene die van de kapoenen overkomen als zij die hun eerste stapjes in de jungle zetten) een bezoekje mogen verwachten van de leiding. Deze zullen normaal ergens midden september plaatsvinden.

7 Voor de ouders die al wat meer bekend zijn met de welpenwerking zullen wij een infoavond organiseren. De exacte datum daarvan moet nog vastgelegd worden maar daar wordt U zo spoedig mogelijk van ingelicht. Het uniform Elke vergadering wordt geopend met een Horderoep. Bij deze plechtige opening controleert Akela het uniform. Indien de welp niet volledig in orde is moet hij de cirkel verlaten door een stap achteruit te zetten. Gelieve er dan ook op te letten dat uw zoon volledig in uniform op de vergadering komt. Dit is het enige echte welpenuniform: Stevige lage of hoge schoenen, bottinnen. (GEEN sport- of turnschoenen, geen botten) Lange grijze kousen met kousenbanden Een donkerbruine geribd fluwelen korte broek. (GEEN kniebroek) Bruine lederen scoutsriem met vermelding Be Prepared, de haken moeten er wel af! Effen groene wollen scoutstrui met lange mouwen en ronde hals. (GEEN VVKSM/Scouts&Gidsen-opdruk, geen uitgesneden hals) Donkergroene welpen T-shirt zonder VVKSM/Scouts&Gidsen-opdruk Groepsdas Padvinders van Sint-Stanislas, een zwart veld met een donkergroene rand, donkerbruine dasring Groene welpenpet met zeven gele biesjes (GEEN zes biesjes) Reine zakdoek De meeste kledingsstukken van het uniform vindt u bij: De Kampeerder Leopoldstraat Antwerpen Wanneer u aankopen doet kunt u best de naam van de groep, 8 ste scoutsgroep van Sint-Stanislas, vermelden. De Kampeerder weet precies wat wij verlangen; zo bent u zeker dat u niets verkeerd koopt. Gelieve zo vriendelijk te zijn alle aankoopbewijzen bij de leiding binnen te brengen. Zo krijgt de groep korting bij aankoop van materiaal. Hartelijk bedankt Insignes, kousenbanden en de groene welpen T-shirts zijn bij de leiding te verkrijgen. Een overzicht van onze prijzen vindt u

8 hieronder. Mochten er nog vragen zijn betreffende het uniform, aarzel dan niet om ons te contacteren.!!! De welpen komen ALTIJD in uniform naar de vergadering en nemen eventuele spelkledij mee!!! De Kentekens Alle kentekens die hier worden opgesomd, zijn te verkrijgen bij de leiding. Groepsschildje (rechterborst) 2,50 Groepslintje (rechterschouder. tegen de naad) 0,65 Nestkenteken (3 vingers onder de naad linkerschouder) 0 => Deze insignes staan zowel op het zomer- als winteruniform Kousenbanden (per paar) 5,00 Gidsen-lint (2 gele banden op linkermouw) 0 Hulpgidsen-lint (1 gele band op linkermouw) 0 => Deze strepen worden officieel op de Kleine Jacht overhandigd. Op het zomeruniform worden geen strepen aangebracht, wel een apart insigne: Gidseninsigne (linkerborst) 0,40 Hulpgidseninsigne (linkerborst) 0,40 => Deze insignes zijn niet altijd voorradig Eisenwerkingsboekje (1ste aankoop) 0 (2de aankoop) 1,25 o Belofte-insigne (linkerborst en op het midden van de pet) 0,65 o Ster (eerst rechts, dan links op de pet) 0 o Vaardigheidsinsigne / badge (op de mouwen) 0 => Deze kentekens worden uiteraard pas uitgereikt op het ogenblik dat de welp alle proeven hiervoor heeft afgelegd. Groen welpen T-shirt 6 Hieronder een foto zodat alles duidelijker wordt.

9 Groepslintje met daaronder eventuele badges. Welpenpet met belofteteken Belofteteken Nestteken in de kleur van het nest waarin uw welp zit Groepsschildje Kousenbanden Twee gele linten voor een gids, één voor een hulpgids

10 Het programma: Zondag 6 september: RECRUTERINGSVERGADERING ( ) Onze eerste echte vergadering is er steeds één die speciaal op maat van nieuwe leden gemaakt is. Laten zien dat Den 8 de enigste, echte goede scoutsgroep in de omgeving is en dat je je op de vergaderingen van de welpen rot amuseert, is de taak voor de leiding vandaag. De taak voor jullie: met allen aanwezig zijn en ook al jullie vrienden meepakken! Meenemen: Vrienden, maten, kameraden, klasgenoten, Zondag 13 september: CSI: WILRIJK-VERGADERING ( teerpooteisen tot 13.00) De afdeling Wilrijk van het Crime-Scene-Investigationteam strijkt vandaag neer bij ons. Meenemen: Nog steeds al uw vrienden en een zonnenbril (om met een gefronste blik naar de zon te kunnen kijken) Zondag 20 september: JUNGLE BOOKVERGADERING ( teerpooteisen) Opnieuw van de partij op het begin van het jaar: een introductie over het wereldbekende boek (en voor de meeste film) waar heel het welpengebeuren geboren is. Wie is Mysa? Had Mowgli ooit een vriendinnetje? Hoe stierf Akela? op al deze prangende vragen en nog veel meer gaan wij proberen een antwoord te geven. Meenemen: 1 Zondag 27 september: OPEN DEURDAG (Uren worden later in een brief meegedeeld) Traditiegetrouw valt het laatste weekend van september onze opendeurdag. Verdere inlichtingen volgen nog. Meenemen: Perfect uniform, ouders, grootouders, broers, zussen, vakantieliefjes,

11 Zondag 4 oktober: TOCHT ( ) Aha, de eerste keer dat we heel dag op stap zullen gaan. Natuurlijk is de bestemming nog geheim, maar weet een welp met enige ervaring dat het steeds de moeite loont om zijn benen in te smeren en met ons te gaan. Meenemen: lunchpakket, drinken, klein 4-uurtje, eisenwerkingsboekje, 5 Belangrijke Data De data waarop wij er met onze welpen de wijde wereld mee intrekken. Een pen nemen en onmiddellijk in de agenda schrijven is hier de boodschap. Niet op de hoogte zijn kan geen excuus zijn: 27 september: Open Deurdag 31 oktober- 2 november: Kleine Jacht april: Kleine Jacht 5 juli 18 juli (*): Grote Jacht (*): De begin- en (vooral) einddatum van onze Grote Jacht is bij het afdrukken van dit programma nog niet helemaal zeker. Aangezien we op buitenlands kamp gaan met heel de groep en daar altijd veel meer komt bij kijken, wordt nog uitgezocht wat de gunstigste data gaan zijn dat de welpen op kamp gaan. Normaal gesproken vertrekken we op 5 juli en keren ten laatste op 18 juli terug. Wanneer we de exacte begin- en einddatum weten, brengen we U daar zo snel mogelijk van op de hoogte, maar op deze manier weet U ongeveer al wanneer we op kamp zullen gaan met het oog op het regelen van jullie eigen vakanties. Onze excuses hiervoor.

12 De oude wolven: (om 4 leiders in één klap te contacteren). Foto s: AKELA Jan Clinck Prieelstraat Wilrijk 0494/ jan.clinck@gmail.com Vorig jaar actief bij : Welpen als de enige, echte Kolonel Hathi Steekt buiten de scouts ook tijd in: Zwemmen, fietsen, lopen, ijverig studeren en (oude) Rode Ridders lezen. Draagt zijn steentje bij aan een betere wereld door: Zelfgesmeerde boterhammen in een brooddoos te steken. Uitleg bij de foto: Akela op het hoogste schavotje tijdens het WK Veldrijden MYSA William Huijghebaert Edegemsestraat Mortsel 0494/ w.huijghebaert@hotmail.com Vorig jaar actief bij: Voorstam. Steekt buiten scouts ook tijd in: toneel, voetbal en draken bevechten. Draagt zijn steentje bij aan een betere wereld door: de welpen het tofste jaar ooit te geven. Uitleg bij de foto: Voorstamkamp in Kroatië.

Kapoenen. Programma september oktober

Kapoenen. Programma september oktober Kapoenen Programma september oktober 1 Voorwoord: Eindelijk, het nieuwe scoutsjaar kan beginnen! Ook dit jaar gaan we weer tal van ongelofelijke, coole, mega-toffe, super-plezante vergaderingen beleven.

Nadere informatie

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Hallo! Als je dit boekje leest, ben je waarschijnlijk net een paar keer komen kijken bij ons. Best wel spannend hè, al die nieuwe dingen die je ziet? Opstellen in een

Nadere informatie

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk Liefste Welp, Eindelijk is het zover, hier is hij en dat speciaal voor jullie Jawel hoor, de splinternieuwe beloftebundel is af! In deze bundel vinden jullie alles wat jullie moeten weten over de belofte.

Nadere informatie

Programma I Welpen September November

Programma I Welpen September November Programma I Welpen September November 2017 2018 Beste ouders, Beste welpen Na een welverdiende vakantie voor zowel de leiding en de leden kan het nieuwe scoutsjaar, eindelijk, beginnen! Ook dit jaar gaan

Nadere informatie

Woordje vooraf. Scoutvriendelijke groeten,

Woordje vooraf. Scoutvriendelijke groeten, Woordje vooraf 28 e FOS De Sperwer De Wolven Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoud en

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

Jongverkenners Georges De Hasque

Jongverkenners Georges De Hasque Jongverkenners Georges De Hasque September / Oktober 2014-2015 1 Beste ouders en JVK s, We kennen elkaar nog niet zo goed, maar daar zal wel snel verandering in komen! We hebben geprobeerd een uitgebalanceerd

Nadere informatie

JONGVERKENNERS

JONGVERKENNERS JONGVERKENNERS 2017-2018 Programma september-oktober Beste ouders, Beste JongVerKenners, De grote vakantie zit er op en het nieuwe schooljaar staat voor de deur. Dat betekent dat ook het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Om jullie kennis over het jungleboek aan ons te testen, moeten jullie het volgende kennen, doen :

Om jullie kennis over het jungleboek aan ons te testen, moeten jullie het volgende kennen, doen : DE TEERPOOTPROEF Liefste welp, Eindelijk is het zover, hier is hij en dat speciaal voor jullie Jawel hoor, de splinternieuwe beloftebundel is af! In deze bundel vinden jullie alles wat jullie moeten weten

Nadere informatie

Scoutvriendelijke groeten,

Scoutvriendelijke groeten, Woordje vooraf 28 e FOS De Sperwer De Wolven Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoudt en

Nadere informatie

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk toe

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk toe Liefste Wolf, In deze bundel vinden jullie alles wat jullie moeten weten over de belofte. De belofteaflegging staat volledig in het teken van het jungleboek, geschreven door Rudyard Kipling. Het gaat over

Nadere informatie

Programma September Oktober November SVK

Programma September Oktober November SVK Programma September Oktober November SVK Beste ouders en verkenners, Het is weer september en dat kan maar één ding betekenen: het nieuwe scoutsjaar gaat beginnen. Het beloofd weer een spectaculair jaar

Nadere informatie

Welpen Sioniehorde 2013-2014

Welpen Sioniehorde 2013-2014 28 E FOS DE SPERWER Infoboekje Sioniehorde Scoutsjaar 2013-2014 Welpen Sioniehorde 2013-2014 www.scoutswaarschoot.be sioniewelpen@gmail.com Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie van harte welkom in

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2015-2016 Copyright 2003-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan

Nadere informatie

Scoutvriendelijke groeten,

Scoutvriendelijke groeten, Woordje vooraf 28 e FOS De Sperwer De Wolven Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoudt en

Nadere informatie

Hopelijk slagen we in ons opzet en weten jullie na het lezen hiervan heel wat meer over het reilen en zeilen binnen onze wolventak.

Hopelijk slagen we in ons opzet en weten jullie na het lezen hiervan heel wat meer over het reilen en zeilen binnen onze wolventak. INFOBOEKJE Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoudt en wat de veranderingen

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

HET JUNGLEBOEK Drie verhalen over Mowgli. Rudyard Kipling. in makkelijke taal

HET JUNGLEBOEK Drie verhalen over Mowgli. Rudyard Kipling. in makkelijke taal HET JUNGLEBOEK Drie verhalen over Mowgli Rudyard Kipling in makkelijke taal Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen Inhoud Over dit boek... 7 De broers van Mowgli... 9 De hongerdans van Kaa... 31 Tijger,

Nadere informatie

Welpen SEINTOREN 1 STE SEMESTER

Welpen SEINTOREN 1 STE SEMESTER Welpen SEINTOREN 1 STE SEMESTER Akela s woordje Beste ouders en welpen, Dit jaar gaan we er hard tegen aan om de fakste, beste, graafste vergaderingen te organiseren! Om dit waar te maken zal de welpenleiding

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni

Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee. Juni Belangrijke data: 1 juni: Voetbaltoernooi 17 juni: familievergadering 24 juni: tocht naar zee Juni Juni 2018 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten Ons scoutsjaar zit er alweer bijna op! De leidingsploeg

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 2

De Kapoenen seintoren 2 De Kapoenen seintoren 2 Lieve kapoenen en beste ouders, Het eerste semester is alweer voorbij. Wij hopen dat jullie het al heel leuk vonden. Wij in ieder geval wel. Wat vliegt de tijd toch hé? Maar niet

Nadere informatie

Infoboekje Welpen Scoutsjaar

Infoboekje Welpen Scoutsjaar 28 e FOS De Sperwer Infoboekje Welpen Scoutsjaar 2015-2016 Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze welpentak! Met dit boekje willen we jullie op de hoogte brengen van onze welpenwerking.

Nadere informatie

Beste leden, ouders, oud-leden, vrienden en nog vele anderen, Het is met veel plezier dat ik opnieuw een voorwoord mag schrijven als trotse

Beste leden, ouders, oud-leden, vrienden en nog vele anderen, Het is met veel plezier dat ik opnieuw een voorwoord mag schrijven als trotse Beste leden, ouders, oud-leden, vrienden en nog vele anderen, Het is met veel plezier dat ik opnieuw een voorwoord mag schrijven als trotse groepsleider Uiteraard ben ik bijzonder aangenaam verrast over

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee!

Te voet de Noordpool overgestoken? jullie mochten maar 3 keer raden en nee! CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over... CHHHH...Leiding voor welpen, geef antwoord, over...chhh...welpen voor leiding, Zeg het maar, over...chhhh... AAH welpen, de leiding hier. Goed om nog

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden maar natuurlijk ook de ouders, De lente is begonnen. Dus vanaf nu is het altijd mooi weer, tenzij je natuurlijk in België woont, daarom vergeet deze

Nadere informatie

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken

We hebben voor jullie weer een sprankelend nieuw programma klaar staan, zodat elke zondagvoormiddag een momentje wordt om naar uit te kijken Lieve Jogi s Na een bangelijk scoutsjaar met vele niet-te-doen-crazy vergaderingen, zotte weekends en een awesome kamp is het weer tijd voor een nog vetter scoutsjaar om nooit te vergeten! We hebben voor

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Meer informatie over het scoutshemd vind je op http://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kennismaken/beeldvorming/kentekens

Meer informatie over het scoutshemd vind je op http://www.scoutsengidsenvlaanderen.be/kennismaken/beeldvorming/kentekens Beste verkenners, Beste ouders, Het tweede semester is weer aangebroken! In deze semesterplanning vind je alles omtrent onze zotte plannen om zo goed mogelijk op te bouwen naar het super vette Buitenlands

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Seintoren 1 ste semester

Seintoren 1 ste semester Seintoren 1 ste semester Akela s woordje Beste ouders en welpen Na een wederom spetterend kamp waarbij de dappere welpen de slechte generaal Igor hebben verslagen, is het weer tijd om het gewone leven

Nadere informatie

DE JOGI S:

DE JOGI S: DE JOGI S: 2018-2019 Allerliefste jogi s, Spijtig genoeg is de vakantie gedaan. Maar dit betekent wel het begin van een mega super tof zalig scoutsjaar! Woehoeew!! Wij hebben er alvast zin in om van elke

Nadere informatie

Woordzoeker. Zoek verticaal van links naar rechts en verticaal van boven naar onder. Dorpsspel Eetavond Kubben. Totem Laddercompetitie Overgang

Woordzoeker. Zoek verticaal van links naar rechts en verticaal van boven naar onder. Dorpsspel Eetavond Kubben. Totem Laddercompetitie Overgang Woordzoeker Zoek verticaal van links naar rechts en verticaal van boven naar onder Dorpsspel Eetavond Kubben Totem Laddercompetitie Overgang Quiz Scouts Sjorren Tentenkamp Totem Vuren Hé Pico, waarom ben

Nadere informatie

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus!

Ons kamp start vanaf de laatste week van juli (2016). Van 25 juli tot 31 augustus! Is iedereen klaar voor de volgende zondagen vol plezier, vrienden en avontuur?! In het tweede semester zit onze seintoren weer bomvol leuke vergadering om onze kapoentjes de tijd van hun leven te bezorgen.

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 2 NOVEMBER - DECEMBER. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 2 NOVEMBER - DECEMBER. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 2 NOVEMBER - DECEMBER V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo scouties Ja 't is gebeurd, het nieuwe scoutsjaar heeft zijn start genomen.

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, Allereerst willen wij, de leiding, jullie allemaal hartelijk welkom heten op ons mosselfeest! De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen

Nadere informatie

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten Groepspraatje Beste leden, ouders en symphatisanten Eerst en vooral wilt heel de leidingsploeg van Mooibos- Lievens U een fantastsich en spetterend 2012 wensen en dat u goed gevierd heeft. Ik kan u al

Nadere informatie

Sinterklaasweekend November De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele

Sinterklaasweekend November De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele Sinterklaasweekend 22-24 November 2013 De touwladder Ledegemstraat 13, 8890 Dadizele Liefste mama, beste papa, kapoen & welp Het sinterklaasweekend is in aantocht en wij, met de leid(st)ers, zitten al

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje: Belangrijke data: 16 juni: Familievergadering 23 juni: Tocht naar zee 30 juni: Inladen camion wouters 13 juli: Uitladen camion wouters 15 juli: Inladen camion jonggivers 31 juli: Uitladen camion jonggivers

Nadere informatie

Welpen. Akela s woordje: Beste ouders en welpen

Welpen. Akela s woordje: Beste ouders en welpen Welpen Akela s woordje: Beste ouders en welpen Het eerste semester is alweer voorbij en we beginnen ons langzaamaan klaar te maken voor een hoogstwaarschijnlijk spetterend groepskamp. Voor we daar zijn

Nadere informatie

Welpen. Akela s woordje: Beste ouders en welpen

Welpen. Akela s woordje: Beste ouders en welpen Welpen Akela s woordje: Beste ouders en welpen Na een zalig kamp en een welverdiende vakantie wordt het stilaan tijd dat het nieuw semester van start gaat. We zeggen vaarwel tegen de derdejaars en Akela,

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1

2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1 2.2. Het Nieuwe Testament, of het verhaal van Jezus en de eerste kerk 1! " #$% & #& '$' '& + ()" *% $, $ -% 1 H. Jagersma en M. Vervenne, Inleiding in het Oude Testament, Kampen, 1992. J. Bowker, Het verhaal

Nadere informatie

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar

Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Kinderverhoor Je ouders gaan uit elkaar Als je ouders uit elkaar gaan is dat heel ingrijpend. Vaak verandert er nogal wat in je leven. Een rechter wil hierover met je praten tijdens een kinderverhoor.

Nadere informatie

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera!

Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Een nieuw scoutsjaar gaat weer van start! Hoera! Zoals jullie allen wel zullen weten betekend dat dit jaar we met de verkenners naar het buitenland trekken. Naar waar? Voor jullie alvast nog een groot

Nadere informatie

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes.

Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters Kleurrijke, Aardige, Babbelende, Ondeugende, Unieke, Tedere, Eerlijke, Ruige Scoutsmeisjes. Kabouters lopen, lachen, roepen, bulderen en zingen, ze proesten, dansen, hollen, tieren, vallen om

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Pagina : Leeg Links Datum : 11 sep 2010. Chill. Bagheerah. Baloe. Pagina : Leeg Links Datum : 11 sep 2010. Chill. Bagheerah Baloe

Pagina : Leeg Links Datum : 11 sep 2010. Chill. Bagheerah. Baloe. Pagina : Leeg Links Datum : 11 sep 2010. Chill. Bagheerah Baloe Pagina : Leeg Links Chill Bagheerah Baloe Pagina : Achterkant_L Pagina : Voorkant_R Pagina : Leeg Links Chill Bagheerah Pagina : Achterkant_L Baloe Pagina : Voorkant_R Pagina : Leeg Links Datum : 23 sep

Nadere informatie

Installatieboekje. Verkenners. Hendrik van Halewijn

Installatieboekje. Verkenners. Hendrik van Halewijn Installatieboekje Verkenners Hendrik van Halewijn Inleiding Scouting is het Engelse woord voor Verkennen waarschijnlijk wist je dat al. De programma s van de verschillende scouts wisselen nogal. De landscouts

Nadere informatie

NOVEMBER 2015. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

NOVEMBER 2015. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. NOVEMBER 2015 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste ouders, leden en sympathisanten, Na een fantastisch weekend is jullie leiding nu helemaal

Nadere informatie

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Groetjes, Leiding van de jongste takken Agenda: 12/11 Jongste takken activiteit 18/02 Ardennentocht 18/07/2017-28/07/2017 Kamp Tak van dienst: 22/10 Verkenners 29/10 Jin 05/11 Kapoenen (verkenners) Het Schilderhofke Jaargang: 2016-2017 Redactie:

Nadere informatie

sarie, mijn vriend kaspar en ik

sarie, mijn vriend kaspar en ik sarie, mijn vriend kaspar en ik Leen Verheyen sarie, mijn vriend kaspar en ik is een theatertekst voor kinderen vanaf 4 jaar en ging in première op 12 september 2009 bij HETPALEIS in Antwerpen 1 ik: het

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN

DAN MOET NATUURLIJK HET LEUKSTE NOG KOMEN SCOUTSENGIDSENBEERSE JUNI 1 juni KAPOENEN JUNI 2013 Nu het eindelijk lekker warm gaat worden, wordt het is dringend tijd voor alle Kapoentjes om nog eens kennis te maken met een groot estafette spel!!

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Beste kleine kindjes, grote kindjes en heel grote kindjes Wij zijn al bijna op het einde van het jaar

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31

OOGGETUIGE. Johannes 20:30-31 1 januari OOGGETUIGE Johannes 20:30-31 Een nieuw jaar ligt voor ons. Wat er gaat komen, weten we niet. Al heb je waarschijnlijk mooie plannen gemaakt. Misschien heb je goede voornemens. Om elke dag uit

Nadere informatie

Beste ouders & welpen,

Beste ouders & welpen, Beste ouders & welpen, Met een bijna volledig vernieuwde welpenleiding kijken we uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar. In deze semesterplanning vinden jullie het nodige om goed aan het scoutsjaar

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

vrijdag 2 december zondag 4 december

vrijdag 2 december zondag 4 december vrijdag 2 december zondag 4 december Beste Kapoen en Welp De Sint is weer bijna in het land en dan is het natuurlijk tijd om op Sinterklaasweekend te gaan. Dit jaar gaat dit door van vrijdag 2 december

Nadere informatie

INFOBRIEF GROOT KAMP WELPEN 2019

INFOBRIEF GROOT KAMP WELPEN 2019 INFOBRIEF GROOT KAMP WELPEN 2019 Beste ouders en welpen, Het is weer bijna zomervakantie en dat betekent ook dat het groot kamp in aantocht is! In deze brief kunnen jullie wat meer informatie vinden over

Nadere informatie

Het verhaal van William Booth

Het verhaal van William Booth Lesmateriaal bij Het verhaal van William Booth Inhoudsopgave Geroepen om te dienen woordzoeker 3 Graaf in het verhaal! 4 Graaf dieper 5 Gods weg doolhof 6 Nieuw leven interview 7 Het Leger des Heils verspreid

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

Het onze Vader. Naam:

Het onze Vader. Naam: Het onze Vader Naam: Onze Vader Onze Vader, Die in de hemelen zijt. Uw Naam worde geheiligd. Uw Koninkrijk kome. Uw wil geschiede, zoals in de hemel zo ook op de aarde. Geef ons heden ons dagelijks brood.

Nadere informatie

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde

Wekaweekend 15-17 april. De 4 elementen : Aarde Wekaweekend 15-17 april De 4 elementen : Aarde Liefste weka s en weka-ouders, Misschien weten jullie het, misschien ook niet Lang geleden was er een tijd waar er inwoners waren van 4 verschillende rijken.

Nadere informatie

Seintoren 2 e semester Kapoenen

Seintoren 2 e semester Kapoenen Seintoren 2 e semester Kapoenen Dag aller liefste Kapoenen, Het nieuwe scoutsjaar staat op ons te wachten en het belooft een super ervaring te worden vol leuke activiteiten! Voor het eerste semester zijn

Nadere informatie

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs.

Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Belangrijke data: 14 juni: Familievergadering 21 juni: Tocht naar zee Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Juni Xaverius-St.Rita A21/46G Juni 2015 Beste ouders, leden, vrienden

Nadere informatie

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016

DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP juli 2016 DE STEEN VAN NOWAN 3.0 KAMP 23-28 juli 2016 We hebben samen met Nowan en Frie al fantastisch veel meegemaakt hé? Vipor de reuze slang verslagen. Een heuse tocht naar Overopa Apodemus. Gevaarlijke en grappige

Nadere informatie

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga

Heer, U kent mij als geen ander U weet of ik zit of sta en U kent ook mijn gedachten voordat ik iets zeggen ga Hieronder staan de teksten van nieuwe liedjes, zodat jullie ze thuis ook kunnen oefenen: 'k Heb Jezus nodig heel mijn leven 'k Heb Jezus nodig, heel mijn leven. 'k Heb Jezus nodig, dag aan dag, in m'n

Nadere informatie

November december

November december November december 2016-2017 Blabla Scouteske groetjes, De groepsleiding: Jène, Jolien en Laur INLEIDING Beste Toetertoeten, Het scoutsjaar begon alweer met een knal! De eerste activiteiten zijn ondertussen

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

Stevige linker, IJdele Kraanvogel

Stevige linker, IJdele Kraanvogel Beste Alowisianen Lieve ouders Enthousiaste sympathisanten Brave kindjes Een nieuw jaar, een nieuw begin. Een heel duidelijk nieuw begin. Dit werkjaar start namelijk met een nieuwe groepsleiding. De meesten

Nadere informatie

Kampboekske. K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e

Kampboekske. K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e Kampboekske K a m p 2 0 1 5 S c o u t s S i n t J a n B e r c h m a n s N i n o v e w w w. s c o u t s n i n o v e. b e Abonnr.: P2A8599 Afgifte: 9400 Ninove Verschijnt zeswekelijks Jaargang 2014-2015

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders en al de anderen, Allereerst wil ik jullie een fantastisch nieuwjaar wensen. Dat is natuurlijk niet alleen van mij maar ook van de volledige

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, Afgelopen maand, februari dus, hebben we ons vooral geamuseerd op het techniekenweekend en de groepsdag. Deze waren beide

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Maart Xaverius-St.Rita A21/46G

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Back & future. Paaskamp Den bookhamer Zele 2-5 april. ( Terug naar de toekomst )

Back & future. Paaskamp Den bookhamer Zele 2-5 april. ( Terug naar de toekomst ) ( Terug naar de toekomst ) Paaskamp 2013 Den bookhamer Zele 2-5 april Liefste mama en papa Beste kapoen en welp De paasvakantie is in aantocht en wij, met de leid(st)ers, zitten al vol ideeën om leuke

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari

Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. Februari Belangrijke data: 21 februari: Wafelverkoop kapoenen Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Februari Xaverius-St.Rita A21/46G Februari 2015 Beste ouders, leden en sympathisanten

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

45 jaar Scouts en Gidsen Oelegem. Leidraad doorheen de festiviteiten

45 jaar Scouts en Gidsen Oelegem. Leidraad doorheen de festiviteiten 45 jaar Scouts en Gidsen Oelegem Leidraad doorheen de festiviteiten Er was eens Beste leden en ouders, Na 45 jaar scouts- en gidsenactiviteiten in Oelegem en omstreken kunnen we menig bladzijde vullen

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie