Welpen Sioniehorde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welpen Sioniehorde 2013-2014"

Transcriptie

1 28 E FOS DE SPERWER Infoboekje Sioniehorde Scoutsjaar Welpen Sioniehorde sioniewelpen@gmail.com

2 Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie van harte welkom in onze welpentak! Met dit boekje willen we jullie op de hoogte brengen van onze welpenwerking. Hiermee trachten we een zo goed mogelijk beeld te geven van wat het welp-zijn precies inhoudt. Hopelijk slagen we in ons opzet en weten jullie na het lezen van dit boekje heel wat meer over het reilen en zeilen binnen onze welpentak. We wensen jullie alvast een onvergetelijke tijd bij de welpen! Scoutvriendelijke groeten, Je leiding Inhoud Algemene informatie... 2 De vergaderingen... 3 Maandprogramma... 3 Inschrijvingsgeld... 4 Krokus- en Paasweekend... 4 Groot Kamp... 4 Het scoutsuniform... 5 De belofte-aflegging... 5 Bolletjes en badgen... 5 Leidersgroep van de Sioniehorde... 6

3 Algemene informatie De werking van de welpentak is gebaseerd op het verhaal Jungle Book geschreven door Rudyard Kipling, een Engels dichter en schrijver. De leiding draagt de namen van de personages uit dit boek, waaruit wekelijks een deel verteld wordt aan de hand van een toneeltje. Typische welpenrituelen, zoals de belofte en de horderoep, zijn op deze verhalen gebaseerd. De welpentak richt zich tot kinderen van het tweede tot en met het vierde leerjaar. Het is onze bedoeling de welpen wekelijks een aangename namiddag te bezorgen en hen in sport en spel beter te leren omgaan met zichzelf en alle andere kinderen. Tevens proberen wij bepaalde technieken aan te leren op een aangepast niveau. Zo leren ze de belangrijkste zaken rond EHBO, knopen Stuk voor stuk technieken die de scouts typeren. De vergaderingen De vergaderingen (zo noemen wij de wekelijkse spelnamiddagen) gaan door op zaterdagmiddag van 14u tot 17u in onze nieuwe lokalen in de Oostmoer. Wij stellen het op prijs iedereen te mogen begroeten tussen 13u45 en 13u55 in ons lokaal. Om opstoppingen aan de smalle doorgang aan de nieuwe lokalen te voorkomen, is er een kiss en ride - plaats voorzien op de grote parking aan de straatkant (aangeduid met een pijl). De scoutswerking blijft ook doorgaan in de vakanties (als we eens schorsen, wordt dit aangekondigd op de maandprogramma s, zie verder). Een welp die op de scouts aankomt, gaat eerst z n naam opgeven en z n vieruurtje in de mand leggen. Tegelijkertijd kan hij/zij, indien gewenst, 0,5 euro afgeven, om hiermee van een drankje te genieten tijdens de break. 3 Maandprogramma Ons maandprogramma krijgt u steeds in uw mailbox en is steeds na te lezen op onze website. ( > Takken > Welpen - Sionie > Maandprogramma) Indien u niet beschikt over internet, hebben wij daar natuurlijk begrip voor. In dit geval zullen wij ervoor zorgen dat u een maandprogramma op papier krijgt.

4 Inschrijvingsgeld In november wordt jaarlijks het inschrijvingsgeld hernieuwd. Dit hoeft u niet zelf bij te houden, wij verwittigen jullie tijdig per brief. Het inschrijvingsgeld bestaat uit: - Verzekering: 27 euro per kind (zie ook verzekeringsbrief) - Lidgeld: 8 euro per kind (of 3 euro indien meerdere kinderen in de scouts) Met het lidgeld wordt o.a. spelmateriaal en knutselgerei aangekocht. U betaalt dus 35 euro per kind per jaar indien u slechts 1 kind hebt dat scoutslid is. Voor gezinnen met meer dan 1 scoutslid geven wij een korting, zodat u slechts 30 euro per kind per jaar hoeft te betalen, i.p.v. 35 euro. Nieuwe leden hebben een gratis verzekering gedurende de eerste 3 keer dat ze naar de scouts komen. Maar opgelet: als uw zoon/dochter de twee volgende weken niet naar de scouts kan komen eens deze gratis verzekering is aangegaan, tellen deze weken toch ook mee. Dat wil zeggen dat er sowieso 3 weken na aangaan gratis verzekering inschrijvings- en verzekeringsgeld dient betaald te worden (d.w.z. dat het moet betaald worden vóór de 4 de week dat ze komen). Zij die betaalden na 1 september dit jaar, hoeven niet opnieuw te betalen in november; zij zijn ingeschreven tot de inschrijvingsronde in november volgend jaar. Akela en Mandha zullen met plezier al uw vragen over dit onderwerp beantwoorden. Het is ook bij hen dat jullie zich opnieuw kunnen inschrijven. Krokus- en Paasweekend Dit jaar gaat er een heus krokusweekend door! Deze spetterende activiteit is enkel voor de welpen van het vierde leerjaar (de oudste welpen, geboren in 2004(3)) van de beide takken. Het krokusweekend gaat dit jaar door op 1 en 2 maart Het paasweekend wordt dan weer georganiseerd voor alle welpen van de Sioniehorde. Dit fantastische weekend zal doorgaan tijdens het eerste weekend van de paasvakantie, van zaterdag 5 april tot en met maandag 7 april. Deze data zijn wel nog onder voorbehoud. Alle info zal ruim op voorhand medegedeeld worden aan de hand van infoavonden, brieven en onze website. Groot kamp : 26 juli t.e.m. 2 augustus 2014 Ieder jaar in de zomervakantie, gaan we met de welpen op groot kamp. Omdat de welpen nog wat te jong zijn om op tentenkamp te gaan, verblijven we in een soort chalet. Dit jaar is dit de Axlandhoeve in Sint-Niklaas. We hebben ook een schitterende kookploeg mee die ervoor zal zorgen dat onze welpen iedere dag een onvergetelijk lekker maal op hun bordje krijgen, zo kan de leiding zich ten volle met uw welp bezighouden. Vragen, opmerkingen, suggesties, tips,... zijn steeds welkom! Stuur hiervoor een mailtje naar sioniewelpen@gmail.com of neem contact op met Akela.

5 Het scoutsuniform Is je kind gebeten door het scoutsvirus (zoals wij allemaal), en wil hij/zij geen enkele vergadering meer missen, dan vragen we je welp een uniform aan te schaffen. Bij wekelijkse vergaderingen openen we en sluiten we af in perfect uniform, daartussen is het geen probleem om het uit te trekken. Bij een daguitstap, weekend of het zomerkamp, vragen we allen in perfect uniform aanwezig te zijn. Ook tijdens de zomermaanden vragen wij steeds het uniform aan te hebben! Zoals reeds vermeldt, is dit enkel voor het openen en afsluiten van de vergadering. De kostprijs voor een volledige nieuw uniform bedraagt ongeveer 40 euro. In deze prijs zijn inbegrepen: hemd, nodige kentekens, das en dasring. Er zijn eveneens (zolang de voorraad strekt) tweedehands uniformen en uniformbroeken te verkrijgen aan 10 euro. Voor dezelfde prijs kun je ook een coole t-shirt kopen! Voor verdere inlichtingen, kan je steeds terecht bij onze uniformverantwoordelijken: Kaa en Jacala. Om een uniform of dergelijke te kopen moet je bij de uniformverantwoordelijken op eenheidsvlak zijn: dit zijn Florian (ferrao) en Magéline (bevers). Wij hechten veel belang aan het uniform. Met een uniform voelt je kind zich helemaal opgenomen in de scoutsgroep. Het is een herkenningspunt dat ook nog eens instaat voor veiligheid! Samenhorigheid en verbondenheid is een belangrijk aspect binnen scouting. De belofte-aflegging De belofte is een soort onderscheiding, waardoor ze mogen deelnemen aan de mysterieuze horderoep. Hiervoor moeten ze het verhaal van Jungle Book begrijpen en dit via een persoonlijk, creatief werkje aantonen. De verschillende personages herkennen en de wet en belofte begrijpen en uit het hoofd kennen, alsook is het belangrijk een scoutshand te kunnen geven en betekenis ervan kennen. Dit geheel heet de Teerpootproef. Dit staat allemaal uitgelegd in het teerpootproefboekje dat de welp zal krijgen als hij/zij zijn/haar belofte wil afleggen. Tweemaal per jaar krijgen ze hiervoor de kans. De eerste maal in maart en de tweede maal op zomerkamp. 5 Slaagt je welp hierin, dan krijgt hij het beloftekenteken en kunnen de ouders aan de slag met naald en draad. Vanaf dan mag hij ook deelnemen aan de uiterst geheime horderoep bij het begin van elke vergadering. Bolletjes en badgen Op het maandprogramma kan u zien dat wij uw kind elke maand een techniek aanleren (EHBO, knopen, kimspelen, windroos, ).Een week nadat we de techniek hebben gegeven, kan de welp bij de leiding komen om te bewijzen dat hij de techniek onder de knie heeft. Zijn we overtuigd, dan komt er op ons grote bolletjesbord een stipje bij Heeft een welp een bepaalde reeks bolletjes behaald, krijgt hij een ster (opnieuw een soort onderscheiding). Indien uw kind reeds 2 bolletjes van een bepaalde techniek behaalde kan hij/zij hierin nog verdergaan en de badge die bij deze techniek hoort, behalen. Meer info hierover vind je in Het bolletjes- en badgenboekje, dat je op aanvraag kunt meekrijgen.

6 Als een welp bovenop de 2 sterren ook nog 3 badges en zijn belofte weet te behalen, krijgt hij/zij zijn/haar Grijze of Zilveren Wolf. De Grijze of Zilveren Wolf is het hoogste wat je bij de welpen kan behalen, dus wie deze behaalt, mag terecht trots zijn op zichzelf! Via dit systeem volgen wij de evolutie op van de vaardigheden van uw kind. Zo kan uw welp zich zo goed mogelijk ontplooien binnen onze welpenwerking en binnen de scouts Het is de bedoeling dat, indien je welp dat graag wil, hij/zij zelf initiatief neemt om hiervoor te werken. Dit kan na de wekelijkse vergadering bij iemand van de leiding. Hoewel wij dit stimuleren, zijn bolletjes en badgen geheel vrijblijvend. Uw welp is niet verplicht om bolletjes te behalen. Het belangrijkste doel van welpenwerking is nog steeds spel en plezier. Voor vragen kan je altijd terecht bij de bolletjes- en badgenverantwoordelijken: Bagheera, Tabaqui en Akela. Leidersgroep van de Sioniehorde Welpennaam Naam Totemnaam Adres Tel.nr. Taak Jeroen Van Brantegem Flexibele Spreeuw Arisdonk 45 bus Takleider Algemene Communicatie AKELA en takbeheer Inschrijvingen & verzekeringen TABAQUI BAGHEERA CHUA KAA JACALA MANDHA Charles De Backer Thomas Van Hecke Achteloze Koala Jagerpad 71 Vernuftige Suricata Lagebilk 10 Lauren Cools Gedreven Kolibri Ronselekouter Ronsele Louise Pauwels Geliefde Zwaluw Krakeelhoek 12 Martha Blanckaert Sander De Graeve Innemende Sarus Schoolstraat 54 Fantasierijke Snoek Weststraat 96 Indien u na het lezen van deze informatie nog met vragen zit of bedenkingen en tips heeft Aarzel niet om ons te contacteren! sioniewelpen@gmail.com of op het nummer , Akela zal je graag verder helpen, wegens praktische redenen vragen wij u te bellen na 19u. Scoutvriendelijke groeten, Chua, Jacala, Kaa, Mandha, Bagheera, Tabaqui en Akela Bolletjes en badgen Breakkas B&B Jungleboek Newsflash B&B Jungleboek Aanwezigheden Jungleboek Newsflash Maandprogramma + site Uniform Verjaardagskalender Aanwezigheden Breakkas Uniform E.H.B.O. Logboek & welpenhoekje Inschrijvingen & verzekeringen Subsidies E.H.B.O.

Woordje vooraf. Scoutvriendelijke groeten,

Woordje vooraf. Scoutvriendelijke groeten, Woordje vooraf 28 e FOS De Sperwer De Wolven Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoud en

Nadere informatie

Infoboekje Welpen Scoutsjaar

Infoboekje Welpen Scoutsjaar 28 e FOS De Sperwer Infoboekje Welpen Scoutsjaar 2015-2016 Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze welpentak! Met dit boekje willen we jullie op de hoogte brengen van onze welpenwerking.

Nadere informatie

Hopelijk slagen we in ons opzet en weten jullie na het lezen hiervan heel wat meer over het reilen en zeilen binnen onze wolventak.

Hopelijk slagen we in ons opzet en weten jullie na het lezen hiervan heel wat meer over het reilen en zeilen binnen onze wolventak. INFOBOEKJE Woordje vooraf Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoudt en wat de veranderingen

Nadere informatie

Scoutvriendelijke groeten,

Scoutvriendelijke groeten, Woordje vooraf 28 e FOS De Sperwer De Wolven Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoudt en

Nadere informatie

Scoutvriendelijke groeten,

Scoutvriendelijke groeten, Woordje vooraf 28 e FOS De Sperwer De Wolven Heel graag heten wij jullie welkom binnen onze nieuwe wolventak! Met deze bundel willen we jullie op de hoogte brengen van wat onze wolvenwerking inhoudt en

Nadere informatie

Hanne De Keyser - Linerle Tic-Tac

Hanne De Keyser - Linerle Tic-Tac WWW.SCOUTSWAARSCHOOT.BE BEVERS@SCOUTSWAARSCHOOT.BE Hanne De Keyser - Linerle Tic-Tac 0494 24 94 67 WWW.FOSOPENSCOUTING.BE FOS Open Scouting Landelijk secretariaat Kortrijksesteenweg 639, 9000 Gent 09 245

Nadere informatie

Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak!

Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak! Infoboekje Bevers Woordje vooraf Beste bevers en ouders Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak! Voor sommigen is dit de start van het volgende nieuwe scoutsjaar en voor andere

Nadere informatie

INFOBOEKJE JONGVERKENNERS / -GIDSEN

INFOBOEKJE JONGVERKENNERS / -GIDSEN INFOBOEKJE JONGVERKENNERS / -GIDSEN 2017-2018 - 2/12 - Voorwoord Beste ouder, lid, sympathisant Met trots heten wij, de voltallige leidersgroep, U welkom bij de Jongverkenners/Jonggidsen. Dit infoboekje

Nadere informatie

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk Liefste Welp, Eindelijk is het zover, hier is hij en dat speciaal voor jullie Jawel hoor, de splinternieuwe beloftebundel is af! In deze bundel vinden jullie alles wat jullie moeten weten over de belofte.

Nadere informatie

SIESEL (Takleiding) Marlies Van de Rostyne - Expressieve Alanda GROTE BEVER Elodie Buysse - Vrolijk Winterkoninkje

SIESEL (Takleiding) Marlies Van de Rostyne - Expressieve Alanda GROTE BEVER Elodie Buysse - Vrolijk Winterkoninkje 1 INFOBOEKJE 2 Woordje vooraf Beste ouders en bevers Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak! Voor sommigen is dit de start van het volgende nieuwe scoutsjaar en voor andere

Nadere informatie

Belangrijke data: 24, 25 en 26 februari: Groepsweekend 5 maart: Geen vergadering Zaterdag 18 & zondag 26 maart: Paaseierenverkoop.

Belangrijke data: 24, 25 en 26 februari: Groepsweekend 5 maart: Geen vergadering Zaterdag 18 & zondag 26 maart: Paaseierenverkoop. Belangrijke data: 24, 25 en 26 februari: Groepsweekend 5 maart: Geen vergadering Zaterdag 18 & zondag 26 maart: Paaseierenverkoop Maart Maart 2017 Beste ouders, leden en sympathisanten De derde maand van

Nadere informatie

INFOBRIEF GROOT KAMP WELPEN 2019

INFOBRIEF GROOT KAMP WELPEN 2019 INFOBRIEF GROOT KAMP WELPEN 2019 Beste ouders en welpen, Het is weer bijna zomervakantie en dat betekent ook dat het groot kamp in aantocht is! In deze brief kunnen jullie wat meer informatie vinden over

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 30 juli 2018 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 12 augustus 2018 om 23u59.

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 30 juli 2018 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 12 augustus 2018 om 23u59. INSCHRIJVINGSSYSTEEM NIEUWE LEDEN 200 ste FOS DE VLEERMUIS SCOUTSJAAR 2018-2019 Dit inschrijvingssysteem is bedoeld voor nieuwe leden in scoutsjaar 2018-2019. Deze regels zijn dus niet van toepassing op

Nadere informatie

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 29 juli 2019 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 11 augustus 2019 om 23u59.

De online inschrijvingsperiode voor nieuwe leden start op maandag 29 juli 2019 om 9u00 en loopt t.e.m. zondag 11 augustus 2019 om 23u59. INSCHRIJVINGSSYSTEEM NIEUWE LEDEN 200 ste FOS DE VLEERMUIS SCOUTSJAAR 2019-2020 Dit inschrijvingssysteem is bedoeld voor nieuwe leden in scoutsjaar 2019-2020. Deze regels zijn dus niet van toepassing op

Nadere informatie

Beste ouders en leden,

Beste ouders en leden, Beste ouders en leden, Hierbij het Antoontje herfst 2015! In dit boekje vind je een overzicht van de vergaderingen, contactgegevens en info over speciale vergaderingen. Houd dit boekje dus goed bij zodat

Nadere informatie

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen.

Akabe Funk. Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. Akabe Funk Fascinerend unieke start! Een antwoord op al je vragen. 1 Korte inhoud Inhoud Korte inhoud... 2 Inhoud... 2 Wat is Akabe Funk?... 3 Hoe werken wij?... 4 Algemeen... 4 Verdeling in takken...

Nadere informatie

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN

AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 09 15 AGENDA WOUDLOPERS MECHELEN 10 15 Woordje vooraf Beste ouders, leden en sympathisanten Het is weer zover, het nieuwe scoutsjaar staat klaar om volledig los te barsten, met als grote begin natuurlijk

Nadere informatie

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma!

Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Welkom bij de welpen van Scouting Titus Brandsma! Scouting Titus Brandsma Scouting Titus Brandsma is een van de scoutinggroepen in Nederland. In Oss zijn er zelfs al vier scoutinggroepen!! Het komt voort

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, Allereerst willen wij, de leiding, jullie allemaal hartelijk welkom heten op ons mosselfeest! De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen

Nadere informatie

PLUIMSTAAR T Magéline Haeck Aanhankelijke Ardilla Plein 83 - Kaprijke 0478/ /

PLUIMSTAAR T Magéline Haeck Aanhankelijke Ardilla Plein 83 - Kaprijke 0478/ / 1 INFOBOEKJE L 2 Woordje vooraf Leiding Beste ouders en bevers Eerst en vooral willen wij u van harte welkom heten bij onze bevertak! Voor sommigen is dit de start van het volgende nieuwe scoutsjaar en

Nadere informatie

Z!P MAART APRIL 2018

Z!P MAART APRIL 2018 Z!P MAART APRIL 2018 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017

Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Z!P SEPTEMBER- OKTOBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst

Nadere informatie

Sea Scouts Nieuwpoort

Sea Scouts Nieuwpoort Sea Scouts Nieuwpoort Waarvoor staan we? Onze scoutsgroep staat open voor iedereen. We aanvaarden dat iedereen een eigen overtuiging heeft en geven elkaar de kans om daar vrij en ongebonden voor uit te

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch

Infoboekje. voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016. Scouting Lucas s-hertogenbosch Infoboekje voor ouders en leden van de Welpen van de Estahorde 2015-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Colofon Uitgave seizoen 2015-2016 Copyright 2003-2016 Scouting Lucas s-hertogenbosch Disclaimer Aan

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Beste leden, ouders, voorwacht, sympathisanten en al de anderen Nu de zomervakantie stilaan ten einde loopt, wil dit ook zeggen dat er weer een spetterend scoutsjaar voor de

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Z!P MAART- APRIL 2019

Z!P MAART- APRIL 2019 Z!P MAART- APRIL 2019 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun kindje(s)

Nadere informatie

Kampboekje Jongwelpen 2014

Kampboekje Jongwelpen 2014 Kampboekje Jongwelpen 2014 Oedelem Tofste Jongwelpen, Hier zijn we weer, het leukste moment van het jaar is aangebroken! Het is weer tijd voor ons zomerkamp Jullie leiding is dolenthousiast om er in te

Nadere informatie

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers!

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers! Tijl De Bruyne: 0498/49 76 28 Laurent Debruyne: 0474/95 08 01 E-mail: jonggivers@scoutstielt.be Dag jonggivers! Nu de vakantie op zijn einde begint te lopen en iedereen bekomen is van ons fantastisch kamp,

Nadere informatie

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT

INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT INFORMATIEBOEKJE 2015/2016 SCOUTING AROODA DORDRECHT 1 INHOUD Inleiding blz. 03 Scoutinggroep AROODA blz. 04 Contributie blz. 05 Bevers blz. 06 Welpen blz. 07 Scouts blz. 08 Explorers blz. 09 Roverscouts

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2017 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep en misschien in de toekomst hun

Nadere informatie

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must!

Vergadering: Die gaat door op zondag van 14u tot 17u30 tenzij anders vermeld in de trimesterplanning. Op tijd komen is een must! Beste Verkenners, Het scoutsjaar is weer van start gegaan en daar hoort uiteraard een trimesterplanning bij. De leiding heeft er alvast veel zin in en we hopen jullie ook want er staan ons een heleboel

Nadere informatie

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske Oktober 2016 Voorwoord Dag iedereen, We

Nadere informatie

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015 P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout jaargang 30 nummer 1 September 2015 Allerliefst Akaberen, Voor dit gloednieuwe scoutsjaar staat er na de

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2018-2019 Hallo kapoenen en mama s en papa s!! We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie alle uitleg die jullie nodig hebben, zodat jullie er net zo klaar

Nadere informatie

Woordzoeker. Zoek verticaal van links naar rechts en verticaal van boven naar onder. Dorpsspel Eetavond Kubben. Totem Laddercompetitie Overgang

Woordzoeker. Zoek verticaal van links naar rechts en verticaal van boven naar onder. Dorpsspel Eetavond Kubben. Totem Laddercompetitie Overgang Woordzoeker Zoek verticaal van links naar rechts en verticaal van boven naar onder Dorpsspel Eetavond Kubben Totem Laddercompetitie Overgang Quiz Scouts Sjorren Tentenkamp Totem Vuren Hé Pico, waarom ben

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2016

Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2016 Z!P NOVEMBER-DECEMBER 2016 Beste (toekomstige) scoutsvrid, De volgde tekst is vooral bedoeld voor dieg die geïnteresseerd zijn in de werking van onze scoutsgroep misschi in de toekomst hun kindje(s) bij

Nadere informatie

Harduyngroep Oudegem Mespelare

Harduyngroep Oudegem Mespelare Harduyngroep Oudegem Mespelare Infoboekje kapoenen scouts Oudegem 2017-2018 Beste ouders, Dit boekje hebben wij, de kapoenenleiding van scouts Oudegem, gemaakt om jullie enkele dingen over de scouts te

Nadere informatie

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda

Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Scouting Jan van Hoof-groep Gouda Hallo! Als je dit boekje leest, ben je waarschijnlijk net een paar keer komen kijken bij ons. Best wel spannend hè, al die nieuwe dingen die je ziet? Opstellen in een

Nadere informatie

VU: Bastiaens Sam Korteboeken Zomergem

VU: Bastiaens Sam Korteboeken Zomergem Welkomstbrochure 120 ste FOS De Zwaluw VU: Bastiaens Sam Korteboeken 23 9930 Zomergem WELKOM! Met deze kleine welkomstbrochure willen wij jullie meest voor de hand liggende vragen beantwoorden: Wie zijn

Nadere informatie

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk toe

Als jullie nog vragen hebben, aarzel niet om ze ons te stellen! We wensen jullie veel plezier en geluk toe Liefste Wolf, In deze bundel vinden jullie alles wat jullie moeten weten over de belofte. De belofteaflegging staat volledig in het teken van het jungleboek, geschreven door Rudyard Kipling. Het gaat over

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December

Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING. December Belangrijke data: 21 december: wafelverkoop kapoenen 28 december: GEEN VERGADERING December Xaverius-St.Rita A21/46G December 2014 Dag beste ouders, leden en sympathisanten, Eerst en vooral willen wij

Nadere informatie

Seintoren 2 de semester

Seintoren 2 de semester Seintoren 2 de semester Akela s woordje Beste ouders en welpen Het eerste semester is alweer voorbij en we beginnen ons langzaamaan klaar te maken voor een hoogstwaarschijnlijk spetterend kamp. Voor we

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Beste ouders, leden en sympathisanten De maand van de aprilse grillen is volledig voorbij. Vanaf nu gaat het alleen maar goed weer worden hopelijk. Over april is er niet veel

Nadere informatie

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske Mei 2017 Voorwoord mei Dag iedereen! De

Nadere informatie

INFOBOEKJE JV/JG MATABÉ 2012-2013

INFOBOEKJE JV/JG MATABÉ 2012-2013 INFOBOEKJE JV/JG MATABÉ 2012-2013 Voorwoordje Met trots heten wij, de voltallige leidersgroep, u welkom bij de Jongverkenners/Jonggidsen Matabé. Dit infoboekje is bedoeld om onze (nieuwe) leden en hun

Nadere informatie

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI. Infosnuffel

MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI. Infosnuffel MAANDELIJKS TIJDSCHRIFT SCOUTS & GIDSEN VLAANDEREN SINT-FRANCISCUS SINAAI Infosnuffel 2016-2017 Voorwoord Beste scout, gids, ouder, sympathisant Om het begin van weer een splinternieuw scoutsjaar te vieren,

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

Het scoutsblad november

Het scoutsblad november Het scoutsblad november Het scoutsblad november 1 Het scoutsblad november 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Speelhoekje... 6 Doolhof... 6 Maandbrief kapoenen...

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

Harduyngroep Oudegem Mespelare

Harduyngroep Oudegem Mespelare Harduyngroep Oudegem Mespelare Infoboekje kapoenen scouts Oudegem 2015-2016 Beste ouders, Dit boekje hebben wij, de kapoenenleiding van scouts Oudegem, gemaakt om jullie enkele dingen over de scouts te

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten Inhoudstabel Editoriaaltje 2 Hoe inschrijven? 3 Belangrijke data 4 Uniform 5 Groepsweekend 7 Klipklap voor de kapoenen 8 Klipklap voor de kabouters 10 Klipklap voor de welpen 13 Klipklap voor de jonggidsen

Nadere informatie

ADMIBUNDEL SOM- FONDS

ADMIBUNDEL SOM- FONDS ADMIBUNDEL SOM- FONDS Kan niet iedereen het lidgeld betalen? Lig je wakker van de kostprijs van kampen of activiteiten? Bereiken jullie voornamelijk blanke middenklasse en maakt dat je zorgen? Wat met

Nadere informatie

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo

Ledenadministratie. Ons digitaal platform ledenadministratie ofte Keeo N o 1 Ledenadministratie Woord vooraf Dit gedeelte van de admibundel verduidelijkt de werking van de ledenadministratie van FOS Open Scouting vzw. De ledenadministratie wordt gevoerd via een voortdurende

Nadere informatie

Basiscursus voor monitoren

Basiscursus voor monitoren Basiscursus voor monitoren 2015 V.U. Vakantiewerking Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat 13-15, 3270 Scherpenheuvel Voor wie? Ben je minimum 16 jaar of word je nog 16 in de loop van 2015? Kan je

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Jungleboek. Welpenweekend november

Jungleboek. Welpenweekend november Jungleboek Welpenweekend 1-2-3 november Hela deugnieten, Mowgli en zijn vrienden zijn helemaal terug van weggeweest. Ben jij ook zo benieuwd waar de welpen vandaan komen? Speel jij net zoals Mowgli en

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt!

Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt! Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt! Onthaalbrochure nieuwe leden Inhoud 1. Akawatte?!... 3 2. Voor wie?... 3 3. Takken... 3 3.1 Okapi s... 3 3.2 Jariboes... 3 3.3 Tapirs... 4 4. Activiteiten... 4 4.1 Wat?...

Nadere informatie

Xaverius-St.Rita A21/46G. Oktober Beste ouders, leden en sympathisanten,

Xaverius-St.Rita A21/46G. Oktober Beste ouders, leden en sympathisanten, Belangrijke data: 18 november: Pastaslag en wijnproefavond 10, 11 & 12 november: Takweekend Jonggivers 11 & 12 november: Wijnverkoop 18 & 19 november: Wijnverkoop November Xaverius-St.Rita A21/46G Beste

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag!

Hey jullie! Ik zie jullie graag snel terug! Tot ziens! Tot zondag! Hey jullie! Blij jullie alweer te mogen verwelkomen in ons nieuwe Alowiske! De zomer is voorbij gevlogen en we zijn ondertussen alweer fantastisch van start gegaan met een nieuw scoutsjaar. Wij zijn scouts

Nadere informatie

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt

Algemene kampinformatie. Bevers en Welpen. Scouting Weurt Algemene kampinformatie Bevers en Welpen Scouting Weurt Dit boekje bevat algemene informatie over de kampen van de Bevers en Welpen. Het is echter niet bindend. De speltakleiding zal uiterlijk een week

Nadere informatie

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE

BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE BoeBoekskamp & sportkampen PAASVAKANTIE 1 BOEBOEKSKAMP Tijdens de 1e week van de paasvakantie komen de BoeBoeks opnieuw op bezoek! De BoeBoeks zijn keutelleuke kleine bolronde wezentjes die uit de boeken

Nadere informatie

STAAT ER WEER! Infoboekje

STAAT ER WEER! Infoboekje STAAT ER WEER! Infoboekje 2013 2014 WELKOM Na een spetterend kamp maakt de leiding zich klaar voor alweer een nieuw KLJ-jaar vol plezier, fun en leuke activiteiten. In dit boekje vinden jullie alle informatie

Nadere informatie

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout!

VAKANTIEGIDS. 2,5 18 jaar 2015. Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! VAKANTIEGIDS VAKANTIEGIDS 2,5 18 jaar 2015 Alle activiteiten voor kinderen en jongeren in Kampenhout! V.U.: College van Burgemeester en Schepenen, Gemeentehuisstraat 16, 1910 Kampenhout 1/8 Gelieve mij

Nadere informatie

September - Oktober 2015

September - Oktober 2015 September - Oktober 2015 Beste Welpen en ouders/verzorgers, Jaja, het is bijna weer zover: een nieuw Scoutingseizoen. Dit nieuwe seizoen zal veel nieuws gaan brengen, met als grootste verandering een aantal

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016

MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016 MAANDSCHORS SCOUTS ZELLIK SEPTEMBER/ OKTOBER 2016 Dag beste leden, beste ouders, Eerst en vooral willen wij jullie bedanken. Zonder jullie hadden we geen 2 prachtige kampen kunnen hebben zoals dit jaar

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Start informatieboekje Waterwelpen

Start informatieboekje Waterwelpen Start informatieboekje Waterwelpen Groepsfoto Waterwelpen Informatieboekje voor de ouders van nieuwe leden of voor ouders met kinderen die belangstelling hebben voor de Waterwelpen. 1 Inhoudsopgave pag.

Nadere informatie

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters

Maart. Clorisse. Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Belangrijke data: 4 6 maart: Groepsweekend 12 maart: 6 de OPBaloe Quiz 13 maart & 19 maart: Paaseislag wouters Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs Maart Xaverius-St.Rita A21/46G

Nadere informatie

WELPEN. Seintoren 2 de semester

WELPEN. Seintoren 2 de semester WELPEN Seintoren 2 de semester Akela s woordje Beste ouders en welpen Na een welverdiende kerstvakantie en prettige feestdagen is het weer tijd om het tweede semester in gang te trappen. Wij hopen dat

Nadere informatie

Welpen. Akela s woordje: Beste ouders en welpen

Welpen. Akela s woordje: Beste ouders en welpen Welpen Akela s woordje: Beste ouders en welpen Het eerste semester is alweer voorbij en we beginnen ons langzaamaan klaar te maken voor een hoogstwaarschijnlijk spetterend groepskamp. Voor we daar zijn

Nadere informatie

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT

ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT ZOMERVAKANTIE 2015 ACTIVITEITEN JEUGD & SPORT 1 Dries BOSMANS jeugddienst Dirk SMITS schepen van jeugd Ann SCHRIJVERS schepen van sport Gudrun NIJS sportdienst Wim GORISSEN jeugd- en sportdienst Zet je

Nadere informatie

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015

Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Informatie avond zomerkamp Euskirchen 2015 Welkom Agenda: Waarom naar Euskirchen? Wat moet ik me voorstellen bij een gezamenlijk kamp? Voorbereidingen Euskirchen Waar ligt dat? Vervoer naar Euskirchen

Nadere informatie

Programma I Welpen September November

Programma I Welpen September November Programma I Welpen September November 2017 2018 Beste ouders, Beste welpen Na een welverdiende vakantie voor zowel de leiding en de leden kan het nieuwe scoutsjaar, eindelijk, beginnen! Ook dit jaar gaan

Nadere informatie

Voorwoord. Liefste welpen

Voorwoord. Liefste welpen WELPENKAMP 2018 Voorwoord Liefste welpen Na een jaar vol zaterdagnamiddagen gevuld met plezier, is het tijd om er een hele week lang op uit te trekken. De meesten van jullie zijn dit al gewoon maar het

Nadere informatie

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit?

Hoe ziet een klasdag bij de kleuters eruit? INFOBOEKJE KLEUTERS Beste ouders, Voor een vlot verloop van het nieuwe schooljaar geven we jullie graag enkele mededelingen mee via dit boekje. Het boekje komt ook in het mapje van je kleuter vast te zitten

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie

vzw Come & See- week Jump n Joy vzw - Rope skipping club Beste skippers en ouders,

vzw Come & See- week Jump n Joy vzw - Rope skipping club Beste skippers en ouders, Beste skippers en ouders, De laatste maand van ons seizoen is ingezet. Wat is de tijd toch weer voorbij gevlogen. Hopelijk heeft ieder van jullie genoten van dit springjaar en kunnen we met velen gezellig

Nadere informatie

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1

Het scoutsblad. December. Het scoutsblad december 1 Het scoutsblad December Het scoutsblad december 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Inschrijven... 5 Verkennerbar... 6 Speelhoekje... 7 Doolhof... 8 Zoek de verschillen...

Nadere informatie

FRANCISKAANTJE APRIL MEI

FRANCISKAANTJE APRIL MEI FRANCISKAANTJE APRIL MEI Ditboekjeiseigendomvan. 2 Kapoenenleiding+ SophieVanGucht TenHove11 9255Buggenhout van.gucht.sophie@gmail.com MatthiasVanGucht TenHove11 9255Buggenhout ChaniWouters Hoogweg39 9255Buggenhout

Nadere informatie

t kapke MAART - APRIL

t kapke MAART - APRIL t kapke MAART - APRIL Beste ouders, Liefste roodkapkes, Welkom bij ons kapke van maart en april. Ook deze maanden staat er heel wat op onze agenda. Hieronder sommen we ze nog even voor jullie op. Maart

Nadere informatie

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming.

Tevens nodigen we jullie ook uit op zaterdag 21 november naar DDF Crew in Cultuurcentrum Stroming. Sleins Skip Nieuwsbrief oktober 2015 1. Het nieuwe Rope Skip seizoen is gestart Beste skippers, beste ouders, De maand september 2015 is ondertussen verleden tijd. Na wat puzzelwerk en wat kleine probleempjes

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Beste leden, ouders en al de anderen De eerste maand van 2019 heeft zijn intrede gedaan. De leiding wil jullie langs deze weg een gelukkig en vredevol 2019 wensen. Tijdens de

Nadere informatie

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag

instapdag voor nieuwe kleuters laatste zwemles voor het 1 en het 2 leerjaar start van de week tegen pesten warme truiendag Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2016 zit er al weer op. Aan de agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities.

Zwitserse Eetavond. zaterdag 5 maart. We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. Zwitserse Eetavond zaterdag 5 maart We zijn blij om u te mogen uitnodigen op één van onze langstlopende en meest succesvolle tradities. De jaarlijkse eetavond voor ouders, leden, oud-leden, sympathisanten

Nadere informatie

EERSTE KAMPBRIEF!! Wij hopen dat iedereen prima schoolresultaten zal behalen, zodat jullie zonder problemen kunnen mee gaan op ons

EERSTE KAMPBRIEF!! Wij hopen dat iedereen prima schoolresultaten zal behalen, zodat jullie zonder problemen kunnen mee gaan op ons Scouting DURENDAEL Ronse Beste Durendaelers, EERSTE KAMPBRIEF!! Wij hopen dat iedereen prima schoolresultaten zal behalen, zodat jullie zonder problemen kunnen mee gaan op ons GROOT TENTENKAMP TE STOUMONT

Nadere informatie

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz.

Op zondag 13 mei voorzien we een tweede inschrijvingsmoment voor zowel de grote als kleine takken om 17u na de scoutsvergadering op de Moesjebaaz. Paretter April Beste ouders, De takweekenden van de kapoenen en welpen zijn succesvol achter de rug. Deze maand zijn er ook enkele takweekenden gepland. Alle info verkrijgen jullie via de leiding. We zijn

Nadere informatie