Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:"

Transcriptie

1

2 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: e Voorzitter: VACANT Waarnemend J. v.d. Biezen of P. Winkel 1 e Secretaris: J. van der Biezen john171164@gmail.com (nieuwe ) Uranusweg JW Culemborg Tel.: e Secretaris: P. Winkel peter00318@msn.com Gershwinhof DK Culemborg Tel.: Penningmeester/ J.M. van Driel jaap.van.driel@hotmail.com Ledenadministratie: Schoolhof Oost AS Culemborg Tel.: e Penningmeester: G.C. Aantjes-Terlien g.aantjes@casema.nl Biesterlaan HH Schalkwijk Tel.: Materiaalbeheer: J.M. Spithoven jmspithoven@ziggo.nl Debussystraat AR Culemborg Tel: Ringencommissaris: Harry v.d. Heijden h.m.h.vanderheijden@gmail.com Luthulisingel HA Culemborg Tel.: Ringenbestellingen gaan het laatste weekend van iedere maand de deur uit, dus bestel op tijd!!! Redactie clubblad: H. Rens h.rens@hccnet.nl Grote Sloot 101 redactie@eckev.nl 1754 JC Burgerbrug Tel.: Of Peter Winkel peter00318@msn.com Website: Informatie: info@eckev.nl Facebook: Contributie bedraagt 33,00 per jaar, voldoen voor 1 januari van het betreffende jaar. Opzeggen voor 1 juni resp. 1 december. Inschrijfgeld voor nieuwe leden bedraagt 2,00 RABO-bankrekening: NL23 RABO t.n.v. penningmeester E.C.K.E.V.

3 VOORWOORD Als ik dit voorwoord begin te schrijven zitten de jaarvergadering en de wereldshow er al weer op. De wereldshow was een geweldige ervaring om mee te maken en om bij mee te spelen. Voor Peter van Emmerik was het natuurlijk de show van zijn leven, hij behaalde immers een gouden en bronzen medaille met zijn zangvogels. Onze jaarvergadering ging zoals we als bestuur hadden verwacht over de tekorten en over hoe we dit zouden willen oplossen. Ook hebben we het gehad over hoe we onze leden kunnen motiveren om naar vergaderingen en tentoonstelling te krijgen. Alle aanwezige leden waren erg blij dat Jaap van Driel nog een paar jaartjes onze penningmeester blijft. Ook had men begrip voor de wisseling van de 1 e en 2 e secretaris. John van der Biezen wordt nu 1 e secretaris en Peter Winkel wordt nu 2 e. (Peter had te kennen gegeven dat het secretariaat steeds vaker in de knoop komt met zijn werk en heeft deze wisseling daarom voorgesteld). Als voorzitter ben je natuurlijk erg blij dat je in deze tijd nog steeds een volledig bestuur bij elkaar kunt krijgen. Dit clubblad heeft de titel Voorjaar 2015 meegekregen. Omdat er lang niet altijd kopij voorhanden is wordt het moeilijk om iedere maand een boekje te vullen. U blijft wel enkele malen per jaar het clubblad ontvangen en probeert ook u eens de pen te pakken en een leuk stukje te schrijven. De redactie zal u hier zeer erkentelijk voor zijn net als uw mede vogelkwekers die graag iets over uw ervaringen lezen. Graag wil ik langs deze weg Joop de Rooij en Trudie Meijer beterschap wensen. Henk van Valkenburg Voorzitter

4 Helpen op de wereldshow De eerste dag was het een drama om in Rosmalen te komen, het sneeuwde en overal waren er files. Bij aankomst was ik niet de enige die te laat was. Na mij gemeld te hebben en na een bakje koffie gingen we aan het werk, we moesten de t.t. kooien vouwen. Om uur gingen we lunchen in het restaurant, dit was alle dagen erg luxe en vooral erg lekker. Van tot uur weer t.t. kooien vouwen en daarna naar huis. De tweede dag bestond ook alleen maar uit het vouwen van kooien. De derde dag gingen we de bodembedekking erin doen, en de fronten ervoor maken. In de zaal waren intussen de stellingen geplaatst, we konden dus beginnen met het vol zetten met de kooien. Het waren lange dagen van 8.00 tot uur, maar we kwamen niets tekort. De volgende dag was ik thuis om mijn vogels gereed te maken voor de show. De vierde dag was ik al om 7.00 uur in Rosmalen, eerst mij gemeld en alle papieren opgehaald. De vogels over laten vliegen in de kooien en daarna wachten op de inzenders, maar eerst natuurlijk naar de koffie. Toen de inzenders begonnen te komen werd het meteen druk, iedereen vindt dan dat het te langzaam gaat maar men is wel erg lang bezig met zijn eigen vogels. Om uur heb ik snel wat te eten genomen en had daarna dienst bij de achterdeur, veel inzenders dachten dat ze sneller waren door achterlangs te gaan, helaas moesten ook zij naar de hoofdingang. De vijfde dag weer vroeg aanwezig, na de koffie werden we ingedeeld en werd ons uitgelegd wat we moesten gaan doen. Mijn werk bestond uit het voorzetten van de vogels bij de keurmeesters, samen met twee andere medewerkers moesten we zorgen dat de juiste vogels bij de keurmeesters kwamen. Het keuren van de vogels ging zo snel dat twee keurmeesters de eerste dag ongeveer driehonderd vogels hadden gekeurd, en we moesten vier keurmeesters bijhouden. Ook moest ik zorgen dat de prijswinnaars bij de ringencontrole kwamen. Toen de keurmeesters om uur stopten hebben we eerst een biertje gepakt om bij te komen en daarna begonnen we met voeren.

5 Dag zes weer vroeg aanwezig, na de koffie eerst de boel schoonmaken voor de keurmeesters en om 9.00 uur weer begonnen met waar we gebleven waren. Ook nu stopten de keurmeesters om uur, dus snel ons biertje en weer voeren en water geven. Dag zeven was weer hetzelfde tot uur, toen waren de keurmeesters klaar. Na het eten zijn we begonnen met het opruimen van de keurtafels en daarna met het inrichten van de verkoophal. Ik had zelf een dag vrij en zou donderdag helpen bij de opening, helaas was ik deze dagen ziek. Vrijdag ben ik zelf naar de show gaan kijken, want als je aan het helpen bent dan komt er van kijken niets. Dag acht weer vroeg en koffie, iedereen werd weer ingedeeld en verteld wat hij of zij moest doen. Daarna eerst water en voer nalopen bij de vogels in de show. Ik was ingedeeld bij de verkoophal, bij de achterdeur en bij het innemen van verkochte vogels. Het is niet te geloven wat mensen over hebben voor andere vogels. De meesten kwamen eerst naar de verkoopklasse en gingen daarna naar de show wat inhield dat het erg druk bij de verkoop was. Dag negen was ik pas om uur aanwezig en weer ingedeeld in de verkoophal. Om uur was de verkoop afgelopen en begon men met het afbreken en opruimen van de hal. Mijn werk bestond nu uit het rijden op de heftruck. Om 18.30uur ben ik gaan helpen met het uitgeven van de wedstrijdvogels, wat erg snel ging. Om ongeveer uur had iedereen zijn vogels en ging men naar huis. Dag tien eerst koffie en daarna begonnen met opruimen. Het was een heel werk om de frontjes, flesjes en bakjes eraf te halen en te sorteren. De kooien werden in containers geperst. Na een dag van hard werken leek het net of er niets was gedaan, zoveel stond er nog. Dag elf begon zoals iedere andere met koffie en verder te gaan met waar we gebleven waren. Om uur waren de stellingen eruit en ben ik begonnen met het bundelen van fronten. Om ongeveer uur ben ik gestopt en naar huis toe gegaan. Voor mij was het een ongelooflijke tijd om dit mee te mogen maken en te doen. Al was ik erg moe van al het werk, ik had het voor geen goud willen missen. H. van Valkenburg.

6 NOTULEN JAARVERGADERING 2015 E.C.K.E.V. 10 Februari 2015 Gehouden in het Rode Kruisgebouw Aanwezig: Henk van Valkenburg, Rinus Hagenaars, Jaap van Driel, Jan Aantjes, John v.d. Biezen, Hans Kool, John Bronk, Peter van Emmerik, Els v.d. Heuvel-Winkel, Henk Rens, Harry Hommelberg Afwezig met kennisgeving: Peter Winkel, Marnix van Schaik, Harry v.d. Heijden, Erwin`t Lam, Joop de Rooy, Peter van Gessel, Gerda Aantjes Ingekomen post: Goedkeuring aanvraag TT 2015 Uitgaande post: Uitnodiging voor de jaarvergadering van 2015, deze is verstuurd per en van de leden waarvan geen adres bekend is per post. De bekers die op de feestavond niet uitgereikt waren, worden vanavond aan de aanwezige leden uitgereikt. Er blijven nog enkele bekers over voor leden die ook deze avond niet aanwezig zijn. Jaarverslag secretaris 2014: Jaarverslag wordt voorgelezen door John van der Biezen, en wordt zonder aanvulling voor akkoord bevonden en ondertekend. Het verslag zal in het eerstvolgende clubblad gepubliceerd worden. Financieel jaarverslag 2014/begroting 2015: Financieel verslag 2014 wordt door de aanwezige leden bekeken en akkoord bevonden. Als kanttekening dat de kosten van het clubblad en TT catalogus in het verslag niet te zien zijn. Voor het bestuur de taak om erover na te denken of dit opgenomen moet worden. Begroting 2015 wordt akkoord bevonden met de kanttekening dat we toch vooral moeten proberen positief te eindigen in Ook dit jaar gaat de begroting weer de min in: 450,00. Een suggestie van verschillende leden is, om door de leden beschikbaar gestelde vogels te verloten op de onderlinge TT van 2015?

7 Jaap van Driel wordt bedankt voor zijn financiële inspanning van het afgelopen jaar. De kascontroleurs van 2014, Jan Aantjes en Henk Rens, hebben de kascontrole voor hun rekening genomen en voor akkoord getekend. De kascontrole 2015 zal worden verricht door Henk Rens, Hans Kool en Harry Hommelberg als reserve. Bestuursverkiezing: Er dienen zich geen nieuwe kandidaten aan om zitting te nemen in het bestuur. Penningmeester Jaap van Driel blijft voor de volgende drie jaar zijn functie vervullen. 1 e Secretaris John van der Biezen neemt het stokje over voor de komende 3 jaar van Peter Winkel die de Functie van 2 e secretaris voor zijn rekening neemt. Rode Kruisgebouw: De voorzitter benadrukt nog eens hoe blij we moeten zijn met ons verblijf in het Rode Kruisgebouw als vergader- en tentoonstellingslocatie zeker nu ook onze TT materialen hier zijn opgeslagen. Rondvraag: Peter van Emmerik geeft aan dat het een idee is om na de TT een opkoper te laten komen. Deze opkoper zal door de vereniging uitgenodigd worden en een gedeelte van de opbrengst van de verkochte vogels gaat naar de vereniging. Hans Kool komt met het idee om voor de leden en huisgenoten die in de lappenmand zitten een kaart rond te laten gaan op de ledenvergadering, zodat ieder die aanwezig is hier iets op kan zetten, zodat wij als leden en bestuur betrokken zijn bij de zieken onder ons. Dit idee wordt door eenieder positief ontvangen. John van der Biezen Jonge parkietjes bij Els v.d. Heuvel Winkel, ze zien er nu al veelbelovend uit voor de TT van 2015

8 JAARVERSLAG SECRETARIS E.C.K.E.V In 2014 zijn er zes bestuursvergaderingen geweest met daaropvolgend vier ledenvergaderingen. In 2014 zijn er zeven kaartavonden geweest waarvan één de kaartmarathon. Op 7 oktober was het de ledenavond waarop alle inschrijfformulieren ingeleverd konden worden voor de tentoonstelling. Donderdag 30 oktober is de tentoonstelling opgebouwd en zijn de vogels in ontvangst genomen. Vrijdag 31 oktober zijn de vogels gekeurd en was s avonds de opening van de 67 e show. Zaterdag 1 en zondag 2 november waren de showdagen. Zaterdag 13 december was de prijsuitreiking in combinatie met de bingoavond. De volgende punten heb ik uit de notulen van zowel de bestuursvergaderingen als wel de notulen van de ledenvergaderingen genomen om hier nog een keer te benoemen: John v.d. Biezen is tot het bestuur toegetreden. Samen met Peter Winkel gaat hij de secretariële werkzaamheden voor zijn rekening nemen. De kascontroleurs hebben zich positief uitgelaten over het werk van de penningmeester. Helaas wel wat in de min gegaan maar dat is een trend die moeilijk te voorkomen is. Al ons tentoonstellingsmateriaal en toebehoren zijn op het zoldertje van het Rode Kruisgebouw komen te liggen. Door reorganisatieomstandigheden bij Transportbedrijf Van Ewijk was daar geen ruimte meer. 15 April heeft Henk van Valkenburg een lezing verzorgd. Dit jaar is onze 67 e tentoonstelling georganiseerd. Gezien de vogelgriep die uitbrak mogen we van geluk spreken dat onze tentoonstelling door heeft kunnen gaan Vele tentoonstellingen in het hele land zijn daardoor later namelijk komen te vervallen. Peter Winkel is gehuldigd omdat hij 25 jaar lid is van onze vereniging. Hij is door de voorzitter de Bondspeld opgespeld.

9 Onze vogelhobby is vooral een hobby die thuis wordt uitgeoefend. Om ringen te bestellen en ervaringen uit te wisselen over onze hobby, om jaarlijks onze vogels tentoon te stellen en te laten keuren, is onze vereniging in 1947 opgericht. Inmiddels zijn we in het digitale tijdperk terechtgekomen en kunnen we constateren dat het houden en kweken van vogels steeds minder in trek is. Wellicht is ook de crisis daar debet aan. De afgelopen jaren is het ledenaantal verminderd evenals het aantal aangeboden vogels voor de tentoonstelling. Ook de opkomst bij de kaartavonden loopt terug. Het bestuur denkt regelmatig na of en hoe dit tij te keren is Een onmogelijke klus? Deze tendens heeft ook tot gevolg dat het steeds moeilijker wordt om ieder jaar weer uit te komen met onze financiële middelen. Dit zou heel makkelijk te veranderen zijn, namelijk wanneer er wat meer leden naar de vergaderingen komen, wat meer leden naar de kaartavonden komen dan worden er meer consumpties verkocht zodat we niet meer op de zaalhuur hoeven toe te leggen. Ook wanneer er meer vogels ingeschreven worden voor de tentoonstelling heeft dat een positief effect op de jaarcijfers. Gelukkig is de harde kern van onze vereniging nog steeds positief. Financieel kunnen we het nog jaren vol houden. De leden op de vergaderavonden denken mee over onze vereniging en delen hun ervaringen met de kweek. Ook de kaartfanaten hebben er nog steeds heel veel plezier in en laten niet graag een avond schieten. Wel zijn we nog op zoek naar klaverjassers, het wil nog wel eens voorkomen dat we net geen viertal vol kunnen krijgen. Al met al kunnen we zeggen dat we toch weer een goed verenigingsjaar achter de rug hebben. Het bestuur zal er ook in 2015 weer tegenaan gaan om ook van komend jaar weer een succesvol jaar te maken. Ook heb ik al goede berichten gehoord van enkele leden die de eerste jongen van 2015 al in de nesten hebben liggen. Laten we hopen dat het kweekjaar voor een ieder succesvol zal verlopen en laten we streven naar 300 vogels op de 68 e tentoonstelling van de E.C.K.E.V. Mijn motto voor 2015 is: SAMEN MOETEN WE HET KUNNEN WAARMAKEN. Peter Winkel Secretaris

10 Culemborgse zangkanariekweker wereldkampioen Tijdens Monial 2015, het wereldkampioenschap voor zang- en siervogels, dat dit jaar in het Autotron in Rosmalen werd gehouden, is Culemborger Peter van Emmerik wereldkampioen geworden met zijn stam waterslagers. Dit 63 e wereldkampioenschap werd georganiseerd door de Algemene Nederlandse Bond van Vogelhouders in samenwerking met de Conferation Ornologithic Mondial, zeg maar de wereld vogelbond. Aan de Mondial 2015 namen vogels van een kleine 3000 inzenders uit 21 landen deel, die in vele honderden verschillende klassen om de gouden medailles streden. Deze klassen varieerden van enkele vogels tot vele honderden vogels. In de stammen (viertallen) waterslagers werden de vogels van Peter van Emmerik afgetekend kampioen. Eén van de vogels in de winnende stam zong het beste van allemaal. Normaal levert dat de eretitel meesterzanger op, maar die titel wordt in internationale wedstrijden niet toegekend. Dat zijn winnende stam geen uitschieter was blijkt wel uit het feit dat deze in Culemborg geboren en getogen zangkanariekweker ook nog een bronzen medaille in de wacht sleepte met een enkele vogel. Wie weet gaat dit de kampioen grasparkietjes van 2015 wel worden veel succes Els.

11 13 e COM Rotterdam e COM Rosmalen 2015 Een wereld(tentoonstelling) van verschil in 50 jaar De dichter kan van al dat schoonsten enemaal niet zwijgen. Men kan bij het zien van al dat moois er niet genoeg van krijgen. Wat is de schepping wonderschoon, wie dat zo mag ervaren Die kan er uren van de dag met veel plezier naar staren De honingzuiger is een lust, om daar eens naar te kijken We zouden zeggen dat kleine dier, dat zou wellicht bezwijken Maar neen, de schepping is wel goed, dat zit zo in elkander Dat t enen dat vrije verpand en voegt zich bij t ander Bestuur u kan met vreugde zien., wat of u bent begonnen U hebt zeker menigeen met deze show gewonnen Het was een pracht, wie t anders ziet, ik kan dat standpunt dan niet delen En ja die zijn er geloof gerust als men t gezien heeft velen. Bovenstaand gedicht van A. Mourik werd geschreven ter gelegenheid van de 13 e wereldshow in de Rivièrahal in Rotterdam Blijdorp, maar had ook zeker op de 63 e show in Rosmalen kunnen slaan. Tussen beide wereldshows zit precies 50 jaar en zoals de titel al aangeeft een wereld van verschil, maar ook heel veel overeenkomsten. Tenminste als ik mijn eigen ervaringen vergelijk met die zoals ze vijftig jaar geleden zijn neergeschreven. Even ter herinnering: de show was door COM Nederland aangevraagd ter gelegenheid van het 30 jarig bestaan van de NBvV in 1964, maar die werd dat jaar aan Duitsland toegekend (maar later in Portugal gehouden). De NBvV opteerde toen voor de show in 1965 en kreeg die mede door zijn ver uitgewerkte draaiboek en zijn prachtige beoogde locatie vervolgens toegewezen. De Rivièrahal in Rotterdam was ook gekozen om zijn goede centrale ligging voor het vlieg- en treinverkeer. Niet alleen het merendeel van de West-Europese vogels maar ook veel Nederlandse vogels werden toen nog per trein vervoerd. Bij het sluiten van de inschrijving waren er een kleine 4000 vogels ingeschreven, maar door de vele na-inschrijvingen (tot zelfs op de keurdagen) liep dat aantal nog op.

12 Met de buitenlandse keurmeesters kwamen als regel ook nog vele tientallen vogels mee, die nog gewoon ingedeeld werden. Iets waar ik als wedstrijdsecretaris niet aan moet denken, terwijl ik nu de beschikking heb over een computer en toen alles nog met de hand werd geschreven en de catalogus nog in lood werd gezet! De vogels kwamen uit de hele wereld, waaronder 200 vruchten- en insecteneters uit Brazilië, die voor de West Europese keurmeesters vaak alleen van tekeningen bekend waren. Het beeld van het opbouwen van de show en het inbrengen van de vogels kwam me heel bekend voor: terwijl op de ene plaats nog tot laat in de nacht wordt doorgebouwd aan de stellingen staan op andere plaatsen al vroege vogels in de stellingen, die tussen het bouwen door van water en voer moeten worden voorzien. En dat ging ook toen wel eens mis. De show was in 1965 voor het publiek geopend van vrijdag 22 tot en met zondag 30 januari en trok vooral het eerste weekend tienduizenden bezoekers. Foto: de Nederlandse keurmeesters in 2015 Wat mij opvalt aan de foto s en verslagen van toen: - De vogels werden bij daglicht gekeurd en net als nu door een Nederlandse en een buitenlandse keurmeester. De taal die daarbij werd gebruikt was vaak een mengeling van Nederlands, Duits, Frans en Engels, maar men begreep elkaar prima! - Er waren bijna geen commerciële stands aanwezig, alleen een standhouder die vogels verkocht. - Er was geen verkoopklasse. - Er mocht nog volop tussen de stellingen gerookt worden. Maar al direct de eerste dag moest een rook verbod worden ingesteld omdat met de vele bezoekers een acuut zuurstofgebrek dreigde, waarvan niet alleen de bezoekers maar zeker ook de vogels de dupe zouden worden. - -Een eenkleurige (zwartbruine) japanse meeuw zonder bontvlekjes werd toen nog als een unicum beschouwd. Het opvallendste is echter het verschil in aantal wereldkampioenen: In Rotterdam telde men er 22 (Harzers stammen en enkelingen, Waterslagers stammen en enkelingen, kleurkanaries stammen en enkeling pigment en stammen en enkeling vetstof, Postuurkanaries stammen en enkelingen, tropen stammen en tropen enkeling klas 1, 2 en 3, Grasparkieten stammen en enkeling, Grote parkieten enkeling en OK(!), bastaarden

13 stammen en enkeling, kwartels en wildzang). In Rosmalen haalden een Belgische en een Portugese inzender dat aantal gouden medailles in hun eentje en konden er in totaal ruim 1800 klassen goud, zilver en brons worden behaald. Terugkijkend op Rosmalen zijn er ook duidelijke parallellen te trekken: - De bijna onvoorwaardelijke inzet van de organisatie en medewerkers om er een goede show van te maken en tot diep in de nacht doorwerkten om alles op tijd klaar te hebben. - De organisatoren, die kampen met stemproblemen en blaren op de voeten, omdat er ruim twee weken lang de hele dag gelopen en (bij)geregeld moet worden. - De vragen van de inzenders en toeschouwers, die van weinig inlevingsvermogen met de organisatie getuigen. Veel bekenden hebben meegewerkt en het is allemaal in goede harmonie verlopen, mijn dank daarvoor! Mijn persoonlijke indruk is dat 16 dagen achtereen van vroeg tot laat werken, ook al is het een hobby, (bijna) niet te doen is. Veel medewerkers moesten noodgedwongen een of meer dagen verstek laten gaan, wat dan weer tot een nog grotere druk bij de andere medewerkers leidde. Bij een toekomstige planning is het wellicht beter een ieder na drie dagen werken een dag rust te geven en thuis tot rust te laten komen. Want een wereldshow is zijn eigen wereldje, waar je weinig meekrijgt van wat er daarbuiten gebeurt. Maar wel een wereldje waarvan ik trots ben daar deel van uit heb mogen maken. Foto: Peter van Emmerik en Ben Rhee bij de zang En terugkijkend op het geheel zou ik het op zijn West Fries willen samenvatten: t is gnap gaan. Henk Rens

14 Vogels van de Caribische eilanden De kleine gele vliegenvanger (Sublegatus modestus) wordt ook wel zuidelijke struikvliegenpikker genoemd en is zoals uit bijgaande afbeelding blijkt veel minder geel dan zijn naam doet vermoeden. De soort Sublegatus omvat naast de zuidelijke vliegenpikker ook de noordelijke vliegenpikker en de donkere vliegenpikker en behoort tot de grote familie van de Tirannen. Ze danken hun naam aan het feit dat ze nogal agressief en luidruchtig zijn. De meeste tirannen voeden zich met insecten, die ze tijdens het vliegen kunnen vangen, maar sommigen vangen kikkers en hagedissen en weer andere soorten eten vruchten. De tirannen zijn de grootste familie van vogels die in het wild enkel in Amerika voorkomt. Ze leven er zowel in de koude noordelijke streken van Alaska als in de tropen (de meeste soorten leven in de tropen). Sommige soorten zijn trekvogels. Zij broeden in de gematigde streken van Noord-Amerika en trekken tijdens de winter naar tropisch Midden-Amerika. Hij is groenig grijs met een lichtgrijze borst en een zachtgele buik. Hij heeft een kuif en de donsveren en het grote oog geven de vogel een babyface. Hij verschuilt zich bij voorkeur in de struiken en wabibomen, waarbij hij zoekt naar insecten. Soms vliegt hij op, om zoals alle vliegenvangers een voorbij vliegend insect in de

15 vlucht te vangen, maar hij keert altijd terug naar zijn uitgangspunt. Hij verraadt zijn aanwezigheid vooral door zijn gezang, een borrelend piewierierie. De vogel is ongeveer 14 cm groot en zal door zijn schuwe gedrag eerder gehoord worden dan gezien. Hij broedt op alle drie de benedenwindse eilanden. Vrouwtjes van tropische tirannen leggen 2 tot 3 eieren. In Noord-Amerika zijn de legsels groter. De eieren worden 14 tot 20 dagen bebroed. Na 14 tot 23 dagen verlaten de jongen het nest. Beide ouders bouwen samen het nest en voeren ook samen de jongen. Hoewel op het oog deze vogel ook in Nederland gehouden moet kunnen worden zijn mij geen kweekervaringen met deze vogel bekend. Henk Rens Wist u dat De bestuursvergaderingen zijn verzet van dinsdag naar woensdag. We een nieuw lid hebben bij onze vereniging. De heer W. Voorhout uit Culemborg. Wij wensen hem veel plezier bij onze club en hopen veel van zijn ervaringen te mogen horen. John van der Biezen een nieuw adres heeft. John171164@gmail.com RaRa hoe oud zou John zijn? U altijd een stukje in mag leveren bij de redactie van dit clubblad, wij lezen en publiceren graag alles over de manier waarop u uw vogels kweekt. Een paar leuke foto s erbij maken het geheel compleet. We de inschrijfprijs van de kaartmarathon hebben verhoogd naar 15,00 p.p. U krijgt daar natuurlijk wel een heerlijke maaltijd voor. En er zijn leuke prijzen te winnen.

16 KAARTUITSLAGEN 17 januari 2015 klaverjassen Rinus Haagenaars Harry Hommelberg Jos Spithoven John van der Biezen Jannie Stap Peter Winkel Jack v d Heuvel Jan Aantjes januari 2015 jokeren Ada Hagenaars Ineke van Gessel Stefan Winkel Gerda Aantjes Corine Hommelberg Miranda van der Biezen Els van den Heuvel februari 2015 klaverjassen Peter Meijer Jack van den Heuvel Jan Aantjes Jannie Stap Jos Spithoven John van der Biezen Peter van Gessel Rinus Haagenaars februari 2015 jokeren Miranda van der Biezen Gerda Aantjes Ada Hagenaars Ineke van Gessel Els van den Heuvel

17 DINSDAG 10 MAART LEDENVERGADERING ZATERDAG 21 MAART KAARTAVOND DINSDAG 14 APRIL LEDENVERGADERING MET LEZING

18 ZATERDAG 18 APRIL KAARTMARATHON Van tot uur 15,00 p.p. met een heerlijke maaltijd en leuke prijzen. Geeft u zich voor woensdag 15 april even op bij Jaap van Driel zodat hij weet hoeveel eten hij moet bestellen. Ja hoor introducees welkom! Geeft u dat dan ook meteen even door.

19 DATUMS ECKEV 2015 Zaterdag 17 januari Kaarten RK gebouw Woensdag 4 februari Bestuursvergadering Gerda Aantjes Dinsdag 10 februari JAARVERGADERING RK gebouw Zaterdag 21 februari Kaarten RK gebouw Woensdag 25 februari Bestuursvergadering Jaap van Driel Dinsdag 10 maart Ledenvergadering RK gebouw Zaterdag 21 maart Kaarten RK gebouw Woensdag 8 april Bestuursvergadering Henk van Valkenburg Dinsdag 14 april LEZING RK gebouw Zaterdag 18 april tot uur KAARTMARATHON RK gebouw Woensdag 2 september Bestuursvergadering Harry v.d. Heijden Dinsdag 8 september Ledenvergadering RK gebouw Zaterdag 19 september Kaarten RK gebouw Woensdag 30 september Bestuursvergadering John v.d Biezen Dinsdag 6 oktober TT Cie RK gebouw Dinsdag 13 oktober Inleveren inschrijfformulieren RK gebouw Zaterdag 17 oktober Kaarten RK gebouw Donderdag 5 november Opbouwen TT en inbreng vogels RK gebouw Vrijdag 6 november Keuren vogels en opening show RK gebouw Zaterdag 7 november Tentoonstelling RK gebouw Zondag 8 november Tentoonstelling RK gebouw Zaterdag 21 november Kaarten RK gebouw Woensdag 9 december Bestuursvergadering Peter Winkel of Jos Spithoven Zaterdag 19 december PRIJSUITREIKING / BINGO RK gebouw

20 Agri-shop Rijsbosch MB Beusichem deheusagrishop.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag uur Vrijdag uur Zaterdag uur Nieuw: PAVO en Havens Paardenvoeders Cavalor paardenvoeders Paardenverzorgingsartikelen o.a. Oster kammen en borstels Carocroc: Honden- en Kattenvoeders

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00 uur Nieuw: PAVO

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement 37 e kampioenschap Van Amersfoort 2014 De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag Zondag 7 november van 20.00 tot 22.00 uur 8 november

Nadere informatie

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019

Dinsdag 11 December Dinsdag 08 januari 2019 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 December 2018 en Dinsdag 08 januari 2019 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard

Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Secretariaat Organisatie: Huub Mertens P.P.Rubensstraat 32 6137 XX Sittard 06-19053510; huubmertns54@gmail.com Open Grens-Regio Vogelshow 2015 Onze Vogels Sittard Tentoonstellingsregels Inschrijfformulier:

Nadere informatie

Uitnodiging voor de 62e onderlinge TT op 7, 8 en 9 november in Culemborg Informatie over het inschrijven, inzenden en in - en uitkooien.

Uitnodiging voor de 62e onderlinge TT op 7, 8 en 9 november in Culemborg Informatie over het inschrijven, inzenden en in - en uitkooien. Uitnodiging voor de 62e onderlinge TT op 7, 8 en 9 november in Culemborg Informatie over het inschrijven, inzenden en in - en uitkooien. SVP Goed bewaren. Voor meer informatie: H. Rens tel.: 06-33788007

Nadere informatie

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade

1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade 1 ste Internationale T.T. Kleur en Vriendschap 85 Kerkrade Secretariaat Organisatie: W.J Offermans Meuserstraat 10 6464 EG Kerkrade 06-31249531 / 045-8883231 : kleur.en.vriendschap@ziggo.nl Vogelvereniging

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 51 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 24 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 26 november t/m 29 november 2014 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse)

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2012 (met verkoopklasse) T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde

Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Met o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 22 januari a.s. Contributie / incasso 2016 Ringenbestellen 3 e ronde Januari 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Tentoonstelling 2017 Tstelling regtentoonst ( 1 ) Tentoonstelling reglement voor de Bijzondere Vogeltentoonstelling 2017 De vogelshow

Nadere informatie

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

Vraagprogramma ste Nationale Vogeltentoonstelling. Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Vraagprogramma 2016 41 ste Nationale Vogeltentoonstelling Aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers VRAAGPROGRAMMA Van de 41ste Nationale Vogeltentoonstelling boven het Noordzeekanaal: Van

Nadere informatie

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend.

Nationale TT 2015, Volière Vereniging De Huisvriend. Geachte vogelliefhebber, Van 30 oktober t/m 1 november organiseert Volière vereniging De Huisvriend uit Rothem-Meerssen voor de 17-de keer op rij een Nationale Vogeltentoonstelling. We willen net zoals

Nadere informatie

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught

Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Vogelvereniging De Goudvink Opgericht juni 1965 te Vught www.degoudvink.nl www.facebook.nl/degoudvink.vught Bij deze nodigen wij u uit om deel te nemen aan onze 1965 2015 Jubileum vogelshow Het Gouden

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

de Vogelvrienden Leusden

de Vogelvrienden Leusden 2018 de Vogelvrienden Leusden Tentoonstellingsreglement regioshow Leusden e.o., De show wordt gehouden op de volgende data: Vrijdag Zaterdag 30 november van 19.30 tot 22.00 uur 01 december van 10.00 tot

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen Vogelvereniging de Nachtegaal uit Rosmalen nodigt u uit om deel te nemen aan: Open Rosmalens Kampioenschap 2017 icm kringtentoonstelling Maasland-Meierij Deze tentoonstelling

Nadere informatie

52e Nationale Tentoonstelling

52e Nationale Tentoonstelling Indien retour afzender 8925HB25 52e Nationale Tentoonstelling te Leeuwarden 19 t/m 24 oktober 2015 Waarin opgenomen de Regioshow van de Nederlandse Zebravinken Club regio Friesland 1 Beste vogelliefhebbers

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

22e Bijzondere Tentoonstelling

22e Bijzondere Tentoonstelling 22e Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2012 in Zalencentrum Muller, de Paltz 7 te Beilen. Waarin opgenomen: Speciaalclub Australische Prachtvinken en

Nadere informatie

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal

Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Met o.a. Goed nieuws over de tentoonstellingslocatie! Uitnodiging jongvogelavond woensdag 9 september 2015 Terugblik presentatie René de Waal Herinnering contributie Augustus 2015 Bestuur van vogelvereniging

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang.

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 27 e jaargang. Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 september 2013 27 e jaargang Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR

Nadere informatie

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering

Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering Uitnodiging aan alle leden en Ereleden van de vogelvereniging De Edelzanger Bennekom voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op MAANDAG 3 november 2014 Aanvang: 20.00 uur in ons verenigingsgebouw

Nadere informatie

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o.

Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Met hierin o.a. Uitnodiging jongvogelavond dinsdag 19 september 2017 2e ringenbestelling 2018 Inschrijfavond tentoonstelling 2017 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2016

VOGELVERENIGING ONS IDEAAL BOXTEL EN OMSTREKEN. Nationale tentoonstelling 2016 VOGELVERENIGING "ONS IDEAAL" BOXTEL EN OMSTREKEN Nationale tentoonstelling 2016 T.T.-voorwaarden/ reglement/ prijzenschema Nationale tentoonstelling, die gehouden zal worden op zaterdag 12 en zondag 13

Nadere informatie

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling

Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Met o.a. feestavond vrijdag 24 januari a.s. in zaal TTV Smash laatste mogelijkheid ringenbestelling 3 e ronde 2014 terugblik tentoonstelling Januari 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel

Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Wedstrijdreglement 2009 van de vogelshow georganiseerd door De Groenling - Noorddammerweg 15 in De Kwakel Openingstijden Vrijdag 13 november 2009 Zaterdag 14 november 2009 Zondag 15 november 2009 van 20.00-22.00

Nadere informatie

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op:

UITNODIGING. Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: UITNODIGING Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 12 December 2017 en Dinsdag 9 Januari 2018 We hopen

Nadere informatie

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017

Reglement District Tentoonstelling. Vogelkampioenschappen 2017 District GELDERLAND en FLEVOLAND Vogelvereniging "De Martel" Huissen Algemeen; Organisatie door: District Gelderland in samenwerking met Vogelvereniging "DE MARTEL" te Huissen afd. Code: H 05 Locatie:

Nadere informatie

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen

vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen vogelvereniging DE NACHTEGAAL Rosmalen VOGELTENTOONSTELLING Open Rosmalens Kampioenschap 2015. Locatie: TT-secretariaat Handboogschutterij NIMROD Christiaan Kannemansstraat 26 5246 AM Rosmalen ( Hintham)

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Reglement Nationale TT te Roden

Reglement Nationale TT te Roden Reglement 2018 Nationale TT te Roden Voorwoord Geachte vogelliefhebber, Na vorig jaar weer de Nationle TT, de vogeltentoonstelling van De Vogelvriend Roden eo., georganiseerd te hebben, zullen we dat dit

Nadere informatie

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015

REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 REGLEMENT vogeltentoonstelling 2015 Van Vogelvereniging Spijkenisse en omstreken lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. Clubgebouw vogelvereniging, Maaswijkweg 10 te Spijkenisse. Sluiting inschrijving:

Nadere informatie

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47

LEDENVERGADERING. Op maandag 09 september 2013 wordt er een vergadering voor de leden gehouden. 20:00 uur in de broeikas. Adres: JULIANAWEG 47 Email: prachtenpraalakersloot@gmail.com Pracht en Praal 42 Bestuur. Voorzitter: Penningmeester en N.Stobbe. Pr.Irenelaan 11 1911 HT Uitgeest.Tel.0251-313645 e.mail: C.Arends. 2é Voorzitter: Dorpsstraat

Nadere informatie

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel

Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen t/m 14 december Heidezoom 2 Liempde. Tel Tentoonstellingsreglement Boxtelse kampioenschappen 2014. 12 t/m 14 december 2014. Heidezoom 2 Liempde. Tel. 0411-631427. Deelnemende vogelverengingen: Vogelvereniging Vogelvreugd Boxtel. Vogelvereniging

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 54 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 26 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 29 november t/m 2 december 2017 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden,

Afdeling: Tentoonstellingscommissie. Beste Vogelvrienden, Afdeling: Tentoonstellingscommissie Beste Vogelvrienden, Hieronder volgt het nieuwe tentoonstellingsreglement van Folière feriening Súd West Hoek, bestemd voor de afdelingstentoonstelling 2012. Alle voorgaande

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 Secretariaat: P. Winkel peter00318@msn.com

Nadere informatie

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken

Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Reglement en prijzenverdeling voor de 62 e onderlinge vogeltentoonstelling 2018 van v.v.,, De Kolibri Noordwijkerhout en Omstreken Deze onderlinge tentoonstelling wordt georganiseerd door V.V.,,De Kolibri

Nadere informatie

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016

DE RIJSENVOGEL. Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 Aangesloten bij de NBvV Opgericht Januari 1985 DE RIJSENVOGEL Tentoonstellingsreglement voor de Onder Regionale tentoonstelling 2016 1. De Rijsenvogel gebruikt het vraagprogramma zoals u aantreft bij uw

Nadere informatie

16 april lezing. verzorgd door: Bart Braams. Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem

16 april lezing. verzorgd door: Bart Braams. Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 16 april lezing 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag Nieuw: 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2018 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

Het bestuur van de E.C.K.E.V. bestaat uit de volgende personen:

Het bestuur van de E.C.K.E.V. bestaat uit de volgende personen: 1 Het bestuur van de E.C.K.E.V. bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e voorzitter: VACANT Waarnemend

Nadere informatie

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00 uur Nieuw: PAVO

Nadere informatie

V.V. WITROKA RIDDERKERK

V.V. WITROKA RIDDERKERK V.V. WITROKA RIDDERKERK Opgericht in november 1956 Aangesloten bij N.B.v.V. Oktober November 2017 ( 1 ) ( 2 ) Deze maand in ons clubblad: Inhoud boekje 03 Bestuursgegevens 05 Agenda 07 Hans Dijksman 09

Nadere informatie

Sportvrienden en vriendinnen,

Sportvrienden en vriendinnen, Sportvrienden en vriendinnen, Op dit moment zijn de voorbereidingen voor de Nationale Tentoonstelling nog in volle gang, hopelijk weet U ook dit jaar weer de weg naar Leerdam te vinden. De Nationale Tentoonstelling

Nadere informatie

December Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

December Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: December 2008 Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00

Nadere informatie

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland

Plaats: gebouw SVIK, Philipshoofjesweg 57a 3247 XR Dirksland Eerste Flakkeese Vogelvereniging Reglement Bijzondere tentoonstelling 2017 Secretariaat: Dhr. A. van der Veer Adres: Wilhelminastraat 6 3241 GW Middelharnis Tel: 0187 663660 0641495288 E-mail: a.v.d.veer@barorganisatie.nl

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2010 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman Henschoterlaan 28 3931 DB

Nadere informatie

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer,

Frank Sluis, Voorzitter De Edelzanger Drunen. Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Geachte Inschrijver/Bezoeker van Pronkveer, Alweer voor de zesde keer organiseren wij onze tentoonstelling in de vorm van Pronkveer. Ook dit jaar weer erg spannend of de vogelgriep geen roet in het eten

Nadere informatie

BOORDEVOL INFORMATIE!!!

BOORDEVOL INFORMATIE!!! 1 BOORDEVOL INFORMATIE!!! Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 Secretariaat:

Nadere informatie

Artikel

Artikel REGLEMENT TENTOONSTELLING 2018 VOGELVERENIGINGEN MUSSELKANAAL e.o. Van 23 nov. tot en met 25 nov. 2018 in Dorpshuis D Oale School, Ter Apelkanaal Oost 79, Ter Apelkanaal Artikel 1.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst

Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Met o.a. uitnodiging jaarvergadering dinsdag 25 maart a.s. in zaaltje Maarsbergen DRINGENDE oproep kandidaten bestuursfunctie actuele ledenlijst Maart 2014 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact.

In deze nieuwsbrief. In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Bekijk de webversie Februari 2019 In deze nieuwsbrief In deze uitgave: - Contributie. - Agenda - ALV - KCM - JHVD + Familiedag - Gezondheidsonderzoek korthaar collie. - Contact. Contributie De contributieherrinneringen

Nadere informatie

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Maandag t/m donderdag

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Maandag t/m donderdag Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem B E W A A R - E X E M P L A A R 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag 08.00-18.00 uur Vrijdag 08.00-20.00 uur Zaterdag

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: H. van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Allemaal een hele fijne zomer toegewenst en ik zie u graag weer op de eerste vergadering die zal zijn op dinsdag 6 september in het Rode Kruisgebouw.

Allemaal een hele fijne zomer toegewenst en ik zie u graag weer op de eerste vergadering die zal zijn op dinsdag 6 september in het Rode Kruisgebouw. Allemaal een hele fijne zomer toegewenst en ik zie u graag weer op de eerste vergadering die zal zijn op dinsdag 6 september in het Rode Kruisgebouw. 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Nadere informatie

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden

Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Met hierin o.a. Vooruitblik 2017 Terugblik tentoonstelling 2016 Uitnodiging feestavond vrijdag 20 januari Jubileumcadeau leden Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg December 2011 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 2 oktober. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2017. 1 Vogels inbrengen op woensdag 11 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00 uur Nieuw: PAVO

Nadere informatie

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel.

Inschrijfgeld is 2,00 euro per vogel. Inzenders die meer dan tien vogels inbrengen betalen boven de tien 1 euro per vogel. Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017

Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017 Tentoonstelling reglement Landelijke tentoonstelling PSC Soest 2017 van de Parkieten Speciaal Club van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers Clubgebouw Vogelzang Molenstraat 8b 3464 TG Soest Sluiting

Nadere informatie

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00 uur Nieuw: PAVO

Nadere informatie

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag

Klasse Soort en/of kleurslag van de vogel Bedrag Wedstrijdklasse : (JEUGD GRATIS) Naam Adres Enkelingen:... x. 1,00 =.... Postc.+ woonplaats Stel..... x. 2,00 =.... Telefoon Stam:... x. 4,00 =.... Afdelingscode Catalogus (verplicht): =. 2,50 Kweeknr:

Nadere informatie

TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling

TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling TT show ter ere van onze 55 ste Vogel tentoonstelling van Tropenpracht en onze 28 ste Bijzondere Tentoonstelling Reglementen en Inschrijfformulier 28 november t/m 1 december 2018 in Zalencentrum Muller,

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen.

Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging Onze Hobby Heythuysen. Reglement onderlinge tentoonstelling 2016 VV Onze Hobby Heythuysen VvV De Geelgors Stramproy De Vogelvrienden Nederweert 1. Organisatie: Deze onderlinge TT (OTT) wordt georganiseerd door de Vogelvereniging

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 3851 GA Ermelo 0341-560549 w.krijt@vodafonevast.nl

Nadere informatie

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september.

2 Het inschrijfgeld bedraagt 1,50 per vogel (voor jeugdleden 1,00). De verplichte catalogus kost 3,00. Inschrijven is mogelijk t/m 26 september. TENTOONSTELLINGSREGLEMENT PSC FRIESLAND 2016. 1 Vogels inbrengen op woensdag 5 oktober a.s. van 19:30 tot 21:00 uur in Voliere Gebouw Drachster Vogelvrienden, Noorderdwarsvaart 84 D, 9201 KL Drachten.

Nadere informatie

Dinsdag 11 September Dinsdag 02 Oktober 2018

Dinsdag 11 September Dinsdag 02 Oktober 2018 Geachte Leden, Hierbij nodigen wij u uit tot het bijwonen van onze maandelijkse ledenbijeenkomsten, welke gehouden zullen worden op: Dinsdag 11 September 2018 en Dinsdag 02 Oktober 2018 We hopen deze avonden

Nadere informatie

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem

Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Vraagprogramma 12 de Internationale Caviadag Wessem Hallo beste mensen! Graag wil ik jullie uitnodigen voor de 12 de Internationale Caviadag Wessem. Er wordt gekeurd naar de MFD en NKB Standaard Het keurmeesterkorps:

Nadere informatie

Opgericht 10 augustus mei e jaargang

Opgericht 10 augustus mei e jaargang Opgericht 10 augustus 1949 mei 2010 24 e jaargang 1 Verenigingsinfo ERELEDEN P.C. Hagenaars en J.A. Plokker BESTUUR Voorzitter : Jaap Plokker, Hercules 86, (Waarnemend) 2221 MD Katwijk, tel: 071-402 75

Nadere informatie

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015.

DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. DRUTEN 2015 AANVULLEND TENTOONSTELLINGSREGLEMENT VOOR DE INTERNATIONALE N.Z.C. SHOW 2015. Speciaalclub voor Zebravinkenliefhebbers, aangesloten bij de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. NZC TENTOONSTELLINGS

Nadere informatie

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen:

Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: 1 Het E.C.K.E.V. bestuur bestaat uit de volgende personen: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

Vogelvereniging. Kleur en Zang. IJsselstein

Vogelvereniging. Kleur en Zang. IJsselstein Vogelvereniging Kleur en Zang IJsselstein Uitnodiging voor inschrijving districtstentoonstelling 2015 district Utrecht georganiseerd door vogelvereniging Kleur en Zang te IJsselstein in verband met het

Nadere informatie

Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels

Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels Reglement Friese kampioenschappen volièrevogels 11 t/m.15 december 2018 Vogelvereniging Zanglust Noardburgum In het Mienskipssintrum it Geahûs Greate Bourren 15, 9263PK in Garyp Pagina 1 van 6 Organisatie:

Nadere informatie

BIJZONDERE TENTOONSTELLING Volièrevereniging Ooststellingwerf

BIJZONDERE TENTOONSTELLING Volièrevereniging Ooststellingwerf 2013 BIJZONDERE TENTOONSTELLING Volièrevereniging Ooststellingwerf Tentoonstellingsadres: Fletcher Hotel de Zon Stationsstraat 1, 8431 ET OOSTERWOLDE TT-secretaris: H. Geersing Dorpsstraat 1, 8432 PM HAULE

Nadere informatie

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

Nieuw: Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00 uur Nieuw: PAVO

Nadere informatie

VRAAGPROGRAMMA 2015-2019

VRAAGPROGRAMMA 2015-2019 VRAAGPROGRAMMA 2015-2019 WAT IS HET VRAAGPROGRAMMA? - Hierin staat beschreven welke soorten, rassen en kleuren vogels tentoongesteld kunnen worden - Hierin wordt bepaald welke vogels met elkaar vergeleken

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling

Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling Met hierin o.a. Uitnodiging feestavond vrijdag 25 januari 2019 Terugblik tentoonstelling met foto s Ringenbestelling Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter: Erik-Jan Huisman

Nadere informatie

Bewaar dit clubblad want het staat boordevol nuttige informatie voor komende winter!!!

Bewaar dit clubblad want het staat boordevol nuttige informatie voor komende winter!!! Bewaar dit clubblad want het staat boordevol nuttige informatie voor komende winter!!! 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden

Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Met o.a. Uitnodiging maandag 5 september Terugblik lezing Lou Megens Ringenbestellen 2e ronde 2017 Jeugddistrictsdag zaterdag 1 oktober Leusden Augustus 2016 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 28 e jaargang

Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee. Opgericht 10 augustus 1949. 28 e jaargang Indien onbestelbaar retourneren De Waalmalefijtstraat 85 2225 LW Katwijk aan Zee Opgericht 10 augustus 1949 mei 2014 28 e jaargang 1 Verenigingsinfo ERELEDEN BESTUUR Voorzitter : P.C. Hagenaars en J.A.

Nadere informatie

Gelukkig Nieuwjaar KASCONTROLECOMMISSIE UITNODIGING

Gelukkig Nieuwjaar KASCONTROLECOMMISSIE UITNODIGING KASCONTROLECOMMISSIE De kascontrolecommissie bestaat bij onze vereniging uit drie personen, die geen zitting hebben in het bestuur. Ieder jaar is er één aftredend. Wilt u ook eens in deze commissie plaatsnemen,

Nadere informatie

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J.

BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER. Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. BESTUUR ERMELOSE VOGELVERENIGING DE KLEURZANGER Ereleden: Dhr. A. Geitenbeek, Dhr. A.J. Boer, Dhr. H. Teunissen En Dhr. E.J. Nijeboer Voorzitter: Dhr. W. Krijt Putterweg 39 w.krijt@vodafonevast.nl 3851

Nadere informatie

Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014

Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014 Met o.a. Jongvogelavond maandag 9 september a.s. met dhr. Schalkwijk uit IJsselstein en dhr. Wijgerde uit Waalwijk Ringenbestelling 2 e ronde 2014 Augustus 2013 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur

Nadere informatie

Jeugddag Drenthe Zondag 16 december 10:30 uur

Jeugddag Drenthe Zondag 16 december 10:30 uur Op deze Districtstentoonstelling zijn het reglement en het thans geldende vraagprogramma van de N.B.v.V. van toepassing. Zie het maandblad Onze Vogels, het katern 2015-2019 ten behoeve van tentoonstellingen

Nadere informatie

VOLIÈREVERENIGING FÛGELWILLE TE JUBBEGA EN OMSTREKEN

VOLIÈREVERENIGING FÛGELWILLE TE JUBBEGA EN OMSTREKEN VOLIÈREVERENIGING FÛGELWILLE TE JUBBEGA EN OMSTREKEN Voorz./secr. R. de Vries Russchenreed 11 9241 EG Wijnjewoude Tel. 0516 48.18.08 E.mail: r.devries40@online.nl Penningm. B. Kort Watse Eelkesstrjitte

Nadere informatie

Nederlandse Grasparkieten Club

Nederlandse Grasparkieten Club Nederlandse Grasparkieten Club Aangesloten bij de World Budgerigar Organisation Uitnodiging Voor het bijwonen van de JAARVERGADERING van de NGC-DBS op 28 maart 2013 in Café-zalencentrum De Gouden Leeuw,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.:

Voorzitter: Henk van Valkenburg Margrietstraat CR Buren Tel.: 1 HET E.C.K.E.V. BESTUUR BESTAAT UIT DE VOLGENDE PERSONEN: Voorzitter: Henk van Valkenburg h.valkenburg19@upcmail.nl Margrietstraat 3 4116 CR Buren Tel.: 06-24927990 2 e Voorzitter: VACANT Waarnemend J.

Nadere informatie

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT

TENTOONSTELLINGSREGLEMENT TENTOONSTELLINGSREGLEMENT ARTIKEL 1 De afdeling organiseert jaarlijks een vogeltentoonstelling. Het bestuur van de afdeling is belast met de zorg voor de totstandkoming van de tentoonstelling. Indien zich

Nadere informatie

November Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden:

November Agri-shop. Rijsbosch MB Beusichem Openingstijden: November 2007 Agri-shop Rijsbosch 17 4112 MB Beusichem 0345-501231 E-mail: deheus.beusichem@versatel.nl Openingstijden: Maandag t/m donderdag Vrijdag Zaterdag 08.00-18.00 uur 08.00-20.00 uur 08.00-16.00

Nadere informatie

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o.

Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Prijzenreglement Vogelvereniging Gieten e.o. Eigen kweek vogels Alle Eigen Kweek (EK) vogels (inclusief stellen en stammen) van de show worden ingedeeld in de volgende hoofdcategorieën: - Zang (EK) - Kleur

Nadere informatie

Het kweken met de Zosterops palpebrosus

Het kweken met de Zosterops palpebrosus Het kweken met de Zosterops palpebrosus De naam Zosterops palpebrosus heb ik zelf niet verzonnen het is de latijnse naam voor Indische brilvogel of Gangesbrilvogel, waarbij Zosterops staat voor brilvogel.

Nadere informatie

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland

Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Kringblad NOV kring Noord- Brabant West Zeeland Jaargang 24 nr.3 Orchideeën Kring Noord-Brabant West en Zeeland Dendrobium chrysotoxum Maart 2015 1 Agenda: - Welkom en mededelingen Maandag 16 maart 2015

Nadere informatie