Van de basisschool naar het Rembrandt College

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van de basisschool naar het Rembrandt College"

Transcriptie

1

2 Van de basisschool naar het Rembrandt College Leerlingen kijken vaak uit naar de start op de middelbare school, tegelijkertijd is het spannend. Ze moeten wennen aan een nieuwe omgeving, andere klasgenoten, nieuwe en verschillende docenten, andere vakken en meer huiswerk. Om de overgang zo goed mogelijk te laten verlopen, nemen de leerlingbegeleiders van de brugklassen contact op met de leerkracht van de basisschool. Samen bespreken zij de gegevens uit het onderwijskundig rapport van de leerling en eventuele extra aandachtspunten die voor het welzijn van de leerling van belang zijn. Na de toelating is er vóór de zomervakantie al een kennismaking met de mentor en de nieuwe klasgenoten. Na de zomervakantie starten we met een introductiedag, die bedoeld is om de brugklassers met hun nieuwe omgeving vertrouwd te maken. In de tweede week is er een driedaags brugklaskamp samen met de mentoren. De praktijk leert dat de brugklassers zich na deze activiteiten al snel thuis beginnen te voelen op het Rembrandt College.

3

4 Het Rembrandt College Aan het eind van groep 8 is het zover, de overstap naar het voortgezet onderwijs. Je gaat je oriënteren op een nieuwe school. Het Rembrandt College is zo n school voor voortgezet onderwijs in Veenendaal. Misschien past die wel bij jou? Een school met twee mooie gebouwen, één aan de Rembrandtlaan en één aan de Mispel. Dit tweede kleinere gebouw ligt een stukje verderop in de wijk Petenbos en noemen we Villa Rembrandt. Aan de Rembrandtlaan krijgen alle brugklassen, alle tweede klassen, alle leerlingen van de 3 e t/m de 5 e klas havo en van de 3 e t/m de 6 e klas van het vwo hun lessen. In de Villa krijgen de leerlingen van de 3 e en de 4 e klassen tl (theoretische leerweg) hun lessen.

5

6 Het Rembrandt College heeft drie soorten brugklassen: tl/havo-brugklassen havo/vwo-brugklassen vwo-brugklassen In welke klas je geplaatst wordt hangt af van het advies van de basisschool. Op onze website kun je onder het kopje aanmelding brugklas alles lezen over de aanmelding, de plaatsing, de toelating en de werkwijze in de verschillende brugklassen. De beste indruk krijg je natuurlijk tijdens onze Open Dagen. Zie voor de data! We wensen je veel succes toe met het kiezen van je nieuwe school!

7

8 Het Rembrandt College, (g)een strenge school? Volgens veel leerlingen zijn wij streng. Onder streng zijn verstaan we zelf dat we van onze leerlingen verwachten dat ze afspraken nakomen en zich aan een aantal duidelijke regels houden. Want zoals geen spel leuk is zonder spelregels, kan ook een school niet zonder regels om op een goede manier samen te werken en resultaten te bereiken. Uitgangspunt bij onze regels zijn respect voor jezelf (leer je eigen verantwoordelijkheid inzien), voor klasgenoten (help elkaar wanneer dat nodig is), voor docenten (houd je aan gemaakte afspraken), voor de omgeving (gebruik je mobiel alleen waar dat mag en zorg er met elkaar voor dat de school schoon blijft) en de doelstellingen van het Rembrandt College (kom op tijd, maak je huiswerk en doe actief mee aan de lessen). De volledige schoolregels en het leerlingenstatuut (opgesteld door de directie samen met de leerlingenraad) staan op onze website (algemene info / spelregels).

9

10 De mentor Iedere leerling heeft een mentor. Iedere mentor begeleidt een overzichtelijke groep leerlingen. Een klas kan dus twee (of soms drie) mentoren hebben. Individueel De mentor houdt de schoolprestaties van de leerling in de gaten, maar kijkt ook hoe het in algemene zin met hem of haar op school gaat. De mentor wordt hierover door de andere docenten van de leerling geïnformeerd. Ook wanneer zich bijzonderheden voordoen, bijvoorbeeld ten aanzien van motivatie of gedrag in de klas, zal de mentor hierover op de hoogte worden gebracht. In klassenverband Een van de mentoren geeft naast het eigen vak ook mentorles. Omdat leerlingen in de brugklas nog moeten leren leren wordt tijdens de mentorles veel aandacht besteed aan studievaardigheden. Ze gaan bijvoorbeeld leren plannen met behulp van een speciale planningsagenda en leren hoe ze zichzelf kunnen overhoren en handig woordjes kunnen leren.

11

12 De leefstijlles De basisvoorwaarde om het beste uit jezelf te halen is dat je je veilig en op je gemak voelt op school. Daarom bieden we in de 1 e en 2 e klas en vak leefstijl aan. Bij leefstijl leer je naar jezelf en naar de mensen om je heen te kijken. Wie ben ik? Wat zijn mijn grenzen? Hoe kan ik mezelf uiten? Je leert dat je je prettiger voelt en dat je meer kunt bereiken als je rekening met jezelf en met elkaar houdt. Onderwerpen en vaardigheden die aan bod komen in de leefstijlles zijn bijvoorbeeld het aangaan van vriendschappen, het communiceren met elkaar, het uiten van gevoelens, keuzes kunnen maken, grenzen aangeven, omgaan met groepsdruk, je eigen kwaliteiten leren zien en problemen oplossen. De leefstijldocent houdt contact met de mentor zodat ook ingespeeld kan worden op wat er op dat moment in de klas speelt.

13

14 (Extra) Leerlingbegeleiding Leren gaat niet altijd zonder problemen. Soms heeft een leerling extra aandacht of hulp nodig. Er zijn verschillende vormen van extra begeleiding. Steunlessen voor de kernvakken in de eerste twee brugjaren en in tl twee Wanneer leerlingen de lesstof niet begrijpen, kunnen zij op aanwijzing van de vakdocent gebruik maken van steunlessen voor de kernvakken Nederlands, Engels en wiskunde. Schoolpedagogen Voor problemen van meer persoonlijke aard kunnen leerlingen, ouders en medewerkers via de ondersteuningscoördinator terecht bij één van de twee schoolpedagogen. Zij bieden een luisterend oor, geven advies of verwijzen naar instanties buiten de school als daar aanleiding toe is. Overige begeleiding Op onze website vindt u onder onderwijs / begeleiding de volledige informatie m.b.t. de schoolpedagogen, de dyslexie- en dyscalculiecoördinatoren, de faalangst-reductie-training, de talentbegeleiding en de steunlessen.

15

16 Dyslexiebegeleiding In de brugklas krijgen alle leerlingen bij het vak Nederlands een signaleringsdictee. Leerlingen die hiervoor onvoldoende scoren krijgen extra lessen spelling. Wanneer leerlingen dyslectisch zijn, kunnen ze terecht bij onze dyslexiecoördinator. Deze regelt zo nodig extra faciliteiten voor de leerlingen en is aanspreekpunt voor ouders, docenten en externe hulpverleners. De dyslexiecoördinator adviseert tevens de schoolleiding over dispenserende en compenserende maatregelen voor dyslectische leerlingen tijdens het (school) examen of toetsen. In het eerste leerjaar volgen dyslectische leerlingen een programma, gericht op hun specifieke problematiek. Vanaf klas twee geschiedt de hulpverlening op het gebied van dyslexie door externe hulpverleners. De dyslexiecoördinator treedt daarbij op als contactpersoon tussen ouders, docenten en de externe hulpverleners. Het dyslexieprotocol van het Rembrandt College is in te zien op onze website (onderwijs / begeleiding).

17

18 Contact ouders en school Via de mentor Behalve voor de leerlingen is de mentor er ook voor de ouders. Wanneer u iets wilt bespreken of een vraag heeft, kunt u de mentor snel en makkelijk per bereiken. Indien nodig kan een afspraak gemaakt worden voor een gesprek. Een eerste kennismakingsavond met de mentor vindt nog voor de zomervakantie plaats. U krijgt dan informatie over de start van uw kind in de brugklas (boeken, brugklaskamp e.d.) en kunt kennismaken met de ouders van de nieuwe klasgenoten van uw kind. Via It s Learning en Magister Op de website van It s Learning kunt u met uw kind meekijken naar het huiswerk, het les- en dagrooster, toetsweken en werkwijzers. Ook krijgt u een toegangscode voor het programma Magister. Hier kunt u de cijfers en het eventuele verzuim van uw kind terugzien. Tijdens de tweede kennismakingsavond, aan het begin van het schooljaar, wordt u door de mentor over deze mogelijkheden geïnformeerd.

19

20 De i-uren (individuele uren) Naast de gewone lessen met de eigen klas, volgen de leerlingen van de eerste twee leerjaren ook zogenaamde i-uren. Dit zijn cursussen, waarbij de i staat voor individueel. Leerlingen geven hun individuele voorkeur voor cursussen aan en worden hier zo goed mogelijk op ingedeeld. Zo ontstaan er op basis van interesse nieuwe groepjes met leerlingen uit verschillende klassen. Het cursusaanbod ligt vooral op cultureel, sportief, sociaal en creatief vlak. Elk leerjaar heeft de keuze uit ongeveer vijftien cursussen. Doel van de i-uren is leerlingen naast de verplichte vakken ook de mogelijkheid te geven zich op andere gebieden te oriënteren en samen te werken met leerlingen uit andere klassen en van andere onderwijsniveaus. De cursussen zijn net als de lessen op vaste tijden ingeroosterd en vallen binnen de verplichte lestijd. Kijk voor het huidige aanbod van de i-uren op onze website (i-uren).

21

22 Het Rembrandt College is een cultuurprofielschool Op een cultuurprofielschool, zoals het Rembrandt College, wordt naast het aanbod aan kennisvakken ook veel aandacht besteed aan de creatieve ontwikkeling van leerlingen. Creativiteit is geen aangeboren talent, maar een vaardigheid zoals alle andere, die door aandacht en oefening tot ontwikkeling kan komen. We stimuleren de creativiteit van onze leerlingen door het aanbod van lessen muziek, drama en beeldende vorming in de eerste drie leerjaren. Hierna kunnen drama en beeldende vorming op de havo, het vwo en tl ook als examenvak worden gekozen. Leerlingen uit de eerste twee klassen volgen naast de lessen ook zelf te kiezen individuele uren (i-uren). Er zijn veel creatieve cursussen te kiezen. Iedere twee jaar wordt er een professionele muziekproductie opgevoerd. Leerlingen uit alle leerjaren kunnen hiervoor auditie doen. Bij de jaarlijkse talentenjacht kunnen leerlingen hun talenten showen. In de categorieën muziek, dans, literatuur en kunst wordt er gestreden om de fel begeerde RC-Awards.

23

24 Het verbinden van cognitie en creativiteit We leren de leerling om creatief te denken, een vaardigheid die belangrijk is in de snel veranderende tijd waarin de leerlingen leven. We moedigen de leerling aan om op zoek te gaan naar oplossingen die niet altijd voor de hand liggen. Oplossingen die ontstaan door te denken (cognitie) - door het zich voor te stellen (verbeelding) - en er dan vervolgens vorm aan te geven door iets te maken, door iets te vertellen, door het op te schrijven of door het op een andere manier te verbeelden (creativiteit). De docenten zullen ervoor zorgen dat de leerling hiertoe wordt uitgedaagd, het ontdekken doet de leerling vervolgens zelf!

25

26 School is meer dan leren alleen De lessen zijn belangrijk. Maar naast de lessen worden er ook veel andere activiteiten georganiseerd, altijd met een sportief of cultureel tintje. Al deze activiteiten vinden plaats in zgn. activiteitenweken. Minstens eenmaal per jaar gaan de leerlingen met de hele klas naar het theater om een toneel- dans- of muziekvoorstelling mee te maken. Ook kunnen de leerlingen (na het doen van een auditie) optreden in onze eigen muziekproductie of met een act meedingen naar één van de RC-Awards. De leerlingen kunnen zich uitleven op de verschillende sportdagen zoals de veldsportdag, de watersportdag, het volleybaltoernooi en de schaatsdag. We gaan natuurlijk ook op reis, te beginnen met het brugklaskamp aan het begin van het schooljaar. Gefeest wordt er uiteraard ook. Geliefd zijn het kerstgala en het eindfeest. De gymzaal wordt dan omgetoverd tot disco en er is live muziek. Gaat een leerling liever niet de dansvloer op, dan kan er worden meegedaan aan allerlei workshops. De feesten zijn natuurlijk alcoholvrij.

27

28 Topsportbegeleiding en talentbegeleiding Het Rembrandt College biedt Topsportbegeleiding & Talentbegeleiding aan omdat wij het belangrijk vinden dat het halen van een schooldiploma (op het juiste niveau, passend bij de capaciteiten van de leerling) samen kan gaan met het op hoog niveau uitoefenen van een sport of kunstvorm. Voor wie is de topsportbegeleiding? Ben jij een leerling die zich als (top)sporttalent ontwikkelt, dan kunnen wij jou extra begeleiding en faciliteiten bieden die je helpen om je sport en studie goed te combineren. De school is hiervoor aangesloten bij de faciliteiten van Topsport Gelderland (afdeling de Vallei). Voor wie is de talentbegeleiding bedoeld? De talentbegeleiding is bedoeld voor leerlingen die op kunstzinnig terrein op hoog niveau presteren. Deze leerlingen worden op maat begeleid door de talentbegeleider op school. Hij kan faciliteiten bieden zodat de uitoefening van hun talent niet met het leren op school in de knoop komt. Leerlingen die denken dat ze in aanmerking komen voor deze begeleiding, kunnen zich hiervoor aanmelden via hun mentor.

29

30 FAQ = frequently asked questions, oftewel veel gestelde vragen Ik ben niet creatief. Kan ik dan wel naar het Rembrandt College? Natuurlijk! Je hoeft niet creatief te zijn om op het Rembrandt te komen. Wel doen we er alles aan om je creativiteit te ontwikkelen. Iedere leerling doet dat op zijn of haar eigen manier. Vanaf dag één maak je kennis met sport, kunst en cultuur. Niet alleen tijdens de lessen maar ook bij de i-uren. Past iets bij je dan kun je je daar desgewenst verder in gaan ontwikkelen. Wat gebeurt er als het Rembrandt College vol is? Op onze algemeen toegankelijke school is iedereen welkom! Heeft de leerling het juiste advies van de basisschool (minstens tl-advies) dan zal de leerling worden aangenomen.

31

32 FAQ = frequently asked questions, oftewel veel gestelde vragen Mijn kind moet zo n drie kwartier fietsen voordat hij op school is. Houden jullie hier rekening mee? Bij de klasindeling wordt rekening gehouden met de woonplaats van de leerlingen. De leerlingen die van buiten Veenendaal komen, worden als dat mogelijk is qua niveau, bij elkaar in de klas geplaatst zodat zij samen naar school kunnen fietsen. Mag je als leerling je mobiele telefoon gebruiken in school? Het gebruik van de mobiele telefoon is toegestaan in de aula, de centrale hal en de garderobe. Maar het geluid staat altijd uit. In de leslokalen is het gebruik van de mobiel alleen toegestaan met toestemming van de docent en alleen ter ondersteuning van het onderwijsproces (agenda, calculator, gebruik internet e.d.).

33

34 Het Rembrandt College (tl/havo/vwo) Adres: Rembrandtlaan 2, 3904 ZK Veenendaal Postadres: Postbus 292, 3900 AG Veenendaal Telefoon: Fax: Website: Open Dagen - zie voor de data! Tijdens de Open Dagen willen wij kinderen en ouders een indruk geven van de sfeer, de vakken, de activiteiten en de werkwijze op het Rembrandt College. Je kunt door het gebouw lopen, sfeer proeven en meedoen aan activiteiten en lessen. Er is volop gelegenheid om kennis te maken met docenten en medewerkers, maar ook met ouders van de ouderraad en natuurlijk met onze leerlingen zelf.

35

36

ELKOM ALGEMEEN. Welkom! Het Rembrandt College. Algemene info

ELKOM ALGEMEEN. Welkom! Het Rembrandt College. Algemene info ELKOM Welkom! In deze folder vind je informatie over het Rembrandt College. Onder elk tekstblokje zie je dit symbool dat verwijst naar de plaats waar je op www.rembrandt-college.nl meer informatie vindt.

Nadere informatie

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00

Welkom. op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Welkom op onze OPEN DAG Za. 08.02.2014 10.00-14.00 Zelf vinden we onze school gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en capaciteiten. Maar wij denken dat je op Markenhage

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 5-16 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege

Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie: dit zijn waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege. We kunnen veel bereiken als school,

Nadere informatie

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen

Samen bouwen aan je toekomst. Het Maerlant in 10 stappen SC H L OO JA AR 20 1 20 6-17 Samen bouwen aan je toekomst Het Maerlant in 10 stappen Je wilt naar... een leuke school, waar iedereen elkaar kent. Een relaxte, overzichtelijke school, waar je jezelf kunt

Nadere informatie

Brugklasbrochure voor leerlingen

Brugklasbrochure voor leerlingen Brugklasbrochure voor leerlingen 2015 2016 Beste leerling van groep 8, Beste leerling van groep 8, Binnenkort moet je beslissen naar welke middelbare school je wilt. De keuze die je gaat maken is belangrijk

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum

kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/atheneum 2015 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke, maar ook leuke keuze: naar welke school wil je gaan als je straks van de basisschool

Nadere informatie

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips

facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips Frits! facebook.com/fritsphilips voor brugklassers twitter.com/fritsphilips over meneer Frits! Meneer Frits, ofwel Frits Philips, werd geboren in 1905 en studeerde af aan de TU van Delft als werktuigbouwkundig

Nadere informatie

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen

Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Liever Laurens! Meer dan onderwijs alleen Waardevolle woorden voor het Sint-Laurenscollege Verbondenheid, Inspiratie, Verantwoordelijkheid, Ambitie, dit zijn waardevolle woorden voor het Laurens. De basisgedachte

Nadere informatie

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE?

NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? VMBO NAAR DE BRUGKLAS, MAAR WELKE? Kind: aanleg, belangstelling, prestaties,beroepswens Basisschool: toetsen, leerprestaties, interesse, motivatie, vaardigheden, gedrag. Leerlingvolgsysteem + Advies Toelatingseisen:

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

CSG REHOBOTH Rehoboth een school waar respect voor jezelf, voor de ander en het andere een gewone zaak is.

CSG REHOBOTH Rehoboth een school waar respect voor jezelf, voor de ander en het andere een gewone zaak is. Rehoboth CSG REHOBOTH Rehoboth een school waar respect voor jezelf, voor de ander en het andere een gewone zaak is. Voorwoord Leerwegen Voorwoord Uw zoon/dochter zit nu in groep 8 van de basisschool. Nog

Nadere informatie

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas

Een breed aanbod. dakpan-klas. dakpan-klas Welkom Een breed aanbod dakpan-klas dakpan-klas Toelating tot welk niveau advies van de leerkracht van groep 8 Plaatsing in een klas regulier of speciaal aanbod indeling naar herkomst (school, dorp of

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types

HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM. Het Erasmus. Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO KUNSTSTROOM Het Erasmus Wanted! Kunstzinnige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie voor de Kunststroom Het Erasmus kiest, kiest voor 9 uur kunstvakken per week het vak drama kennismaken met

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit!

Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016. Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Informatie voor ouders en leerlingen 2015 2016 Openbaar onderwijs voor leerlingen met pit! Welkom op Schoonoord Doorn Schoonoord Doorn is een kleine school voor voortgezet onderwijs met ongeveer 400 leerlingen.

Nadere informatie

kiezen voor het Gerrit van der Veen College

kiezen voor het Gerrit van der Veen College kiezen voor het Gerrit van der Veen College havo/vwo 2016 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke, maar ook leuke keuze: naar welke school wil je gaan als je straks van de basisschool

Nadere informatie

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM

VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM VERBINDEND ONDERWIJS VOORLICHTING 2016 - vmbo WELKOM C O N N E C TC O L L E G E. N L KIND Aanleg Belangstelling Schoolpresta2es Beroepswens BASISSCHOOL Leerlingvolgsysteem Toetsen Leerpresta2es Interesses

Nadere informatie

Het Erasmus. HAVO/ VWO m

Het Erasmus. HAVO/ VWO m Het Erasmus HAVO/ VWO Kun sts troo m Het Era sm us Kun Wan stzi ted! nni ge typ es Kunststroom Zing je de hele dag of ben je één met je muziekinstrument? Ben je gek op theater? Houd je van schilderen,

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND

Verleg je grenzen! Visser t Hooft Lyceum Leiden. vhl.nl Kagerstraat 1 KANSRIJK EN UITDAGEND Visser t Hooft Lyceum Leiden KANSRIJK EN UITDAGEND Verleg je grenzen! i tweetalig gymnasium (tweetalig) atheneum (tweetalig) havo 1 1 mavo (vmbo-t) vhl.nl Kagerstraat 1 q Ik vind het een mooie, gezellige

Nadere informatie

visie buitenlesactiviteiten Havo - Mavo Fast lane Havo- VWO ouderbetrokkenheid organisatie begeleiding toelating/aanmelding/plaatsing

visie buitenlesactiviteiten Havo - Mavo Fast lane Havo- VWO ouderbetrokkenheid organisatie begeleiding toelating/aanmelding/plaatsing buitenlesactiviteiten visie ouderbetrokkenheid Havo - Mavo Fast lane Havo- VWO Fast lane VWO+ begeleiding organisatie kennismaking/ introductie toelating/aanmelding/plaatsing Voortgezet Onderwijs Veghel

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta

openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta openbaar lyceum havo - vwo - vwo bèta Welkom op De Berg! De Amersfoortse Berg is een school met een prettige sfeer. Veel van jullie voorgangers voelden zich er snel thuis, ook al is de overgang van de

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM

CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM CREATIEVE TYPES VIND JE OP DE ERASMUS KUNSTSTROOM HET ERASMUS KUNSTSTROOM VOOR CREATIEVE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR DE KUNSTSTROOM MAAK JE KENNIS MET DE CREATIEVE WERELD Voor toekomstige artiesten en kunstenaars,

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad

Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Wessel Gansfortcollege vestiging Heerdenpad Film bekijken? Scan met Layar! vmbo-theoretisch leerweg (tl) havo, atheneum, atheneum+ 900 leerlingen Uit de kunst! Ongeveer 900 leerlingen komen elke dag naar

Nadere informatie

visie buitenlesactiviteiten Havo - Mavo Fast lane Havo- VWO ouderbetrokkenheid organisatie begeleiding toelating/aanmelding/plaatsing

visie buitenlesactiviteiten Havo - Mavo Fast lane Havo- VWO ouderbetrokkenheid organisatie begeleiding toelating/aanmelding/plaatsing buitenlesactiviteiten visie ouderbetrokkenheid Havo - Mavo Fast lane Havo- VWO Fast lane VWO+ begeleiding organisatie kennismaking/ introductie toelating/aanmelding/plaatsing Voortgezet Onderwijs Veghel

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

vwo havo Gerrit van der Veen College

vwo havo Gerrit van der Veen College vwo havo Gerrit van der Veen College 2017 Beste jongens en meisjes, Jullie staan voor een belangrijke en leuke keuze: naar welke middelbare school wil je volgend jaar gaan? Het Gerrit van der Veen College

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO

ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO ALGEMENE INFORMATIE FRENCKEN LEERT JE KIEZEN! Scholengemeenschap voor VWO en HAVO BESTE OUDERS EN TOEKOMSTIGE LEERLINGEN WAT IS DAT TOCH SPANNEND: KIEZEN VOOR EEN MIDDELBARE SCHOOL! Deze brochure laat

Nadere informatie

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld

Ashram Nieuwkoop. thuis in de wereld Ashram Nieuwkoop thuis in de wereld INHOUD Onderwijs op maat Theoretische leerweg plus Sport en bewegen SDV Zorg & welzijn breed Cultuurschool Wereldschool Begeleiding Uitnodiging! Bij ons slaagt al zes

Nadere informatie

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten.

completer is beter Meer weten? = leren + U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Meer weten? completer is beter U heeft nu een beeld van onze school, en misschien wilt u daarom nog meer weten. Op onze website www.rscollege.nl vindt u alle informatie. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk

Nadere informatie

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College

Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College Sportief, sportiever, sportiefst op het Thomas a Kempis College De sportieve school Wie sportief is, is op het TaK op de juiste plek. Je maakt er kennis met allerlei sporten. Of je nu hobbyist bent of

Nadere informatie

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader)

HEYTHUYSEN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen. VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) HEYTHUYSEN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Heythuysen VMBO-theoretisch VMBO-gemengd VMBO-beroepsgericht (basis en kader) Postadres: Postbus 3016 6093 ZG HEYTHUYSEN Schooladres: Tienderweg 101 6093

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op 25 oktober. Inschrijven via de website facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen

vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen bb, kb en tl 500 leerlingen vmbo bb en kb, ondersteuningsgroepen vmbo bb, kb en tl 500 leerlingen Leren door te doen Wij zijn een open christelijke school voor voortgezet onderwijs in de stad Groningen. Onze school is een plek waar

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk

SG Nelson Mandela. mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk SG Nelson Mandela mavo en mavo/havo algemeen toegankelijk Dalton is een Daltonschool Zo wil Scholengemeenschap Nelson Mandela bekend staan. In een open sfeer bepalen de leerlingen zelf voor een deel hun

Nadere informatie

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen!

Met elkaar voor elkaar. voor nu en later. Uit Tien+ kies je zelf. We werken samen aan jouw toekomst. De Blesewic: heel veel plussen! christelijke school voor mavo-havo-vwo Met elkaar voor elkaar De Blesewic: heel veel plussen! We werken samen aan jouw toekomst Kleinschalig en uitdagend voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen!

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

op Het Streek tel ik mee!

op Het Streek tel ik mee! op Het Streek tel ik mee! CSG Het Streek Bovenbuurtweg voor mavo, havo, vwo, gymnasium en technasium Yes, dat vind ik leuk! Daar ben ik goed in! Leuk om dat bij jezelf te ontdekken. Op onze school aan

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Bezoek ook onze open dagen! op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari 2017 facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

CITAVERDE maakt werk van leren!

CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE maakt werk van leren! CITAVERDE College maakt werk van leren Informatie CITAVERDE College Horst Maakt werk van leren CITAVERDE College, natuurlijk! Welkom! Welkom Welkom! Welkom LOCATIES CITAVERDE

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015

HORN. Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 HORN Bezoekmiddagen Woensdag 14 januari 2015 Woensdag 28 januari 2015 Woensdag 4 februari 2015 Woensdag 11 februari 2015 WELKOM GEACHTE OUDERS Dit boekje bevat een beknopte, zakelijke weergave van de informatie

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl

Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO. www.sgreigersbos.nl 2016-2017 Exellius (vwo) HAVO TTO (havo/vwo) VMBO www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Een heel belangrijke stap. Waar

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016

Schooljaar 2015-2016 Schooljaar 2015-2016 VWO exellius HAVO HAVO/VWO tweetalig onderwijs VMBO-t VMBO-k www.sgreigersbos.nl De grote stap Nog even en je maakt de grote stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen 1. Lees de uitleg. Tekst lezen en vragen stellen Als je een tekst leest, kunnen er allerlei vragen bij je opkomen. Bijvoorbeeld: Welke leerwegen zijn er binnen het vmbo? Waarom moet je kritisch zijn bij

Nadere informatie

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI /

OPEN HUIS EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS WOENSDAG 14 FEBRUARI / UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / OPEN HUIS WOENSDAG 14 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR DONDERDAG 15 FEBRUARI / 18.30-21.00 UUR EXTRA VOORLICHTING ATHENEUM, GYMNASIUM EN MASTERCLASS MAANDAG 22 JANUARI / 19.00-20.30 UUR Kies voor Corderius College

Nadere informatie

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo

WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo WELKOM OP DE POPULIER! Scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo en mavo Binnenkort ga je naar de middelbare school. Den Haag heeft veel middelbare scholen. Dat is maar goed ook, want je kunt samen

Nadere informatie

CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS

CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS IK BEN WELKOM CITAVERDE COLLEGE HEERLEN INFORMATIE VOOR (B)SCHOOLVERLATERS EN HUN OUDERS/VERZORGERS CITAVERDE COLLEGE HEERLEN RELATIEF KLEINE SCHOOL: VEEL PERSOONLIJKE AANDACHT VOOR DE INDIVIDUELE LEERLING

Nadere informatie

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou!

Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning. College de OpMaat. Op maat voor jou! Christelijke school voor vmbo met leerwegondersteuning College de OpMaat Op maat voor jou! 2015-2016 College de OpMaat: Op maat voor jou! Leuke activiteiten Ik kan me niet zo goed concentreren in een grote

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium

HORN. Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn. VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium HORN Scholengemeenschap Sint Ursula Locatie Horn VMBO-theoretisch HAVO Atheneum Gymnasium Postadres: Postbus 4728 6085 ZG HORN Schooladres: Bergerweg 21 6085 AS HORN Telefoon: 0475-582121 Telefax: 0475-582591

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit Goede examenresultaten Passie PRISMA: Passie Plus: Passie voor

Nadere informatie

Ruimte voor jouw talent!

Ruimte voor jouw talent! Ruimte voor jouw talent! Kaj Munk College Waar staan we voor? Wat vinden we belangrijk? Ruimte voor jouw Talent Zonder een goede Relatie geen goede prestatie Binnen de regels maximale Invloed voor de leerlingen

Nadere informatie

Naar de brugklas. Naar de brugklas...

Naar de brugklas. Naar de brugklas... Naar de brugklas Naar de brugklas... spannend! Naar de brugklas gaan vinden veel leerlingen spannend. We vinden het belangrijk dat je je snel thuis voelt op onze school! Daar gaan we je ook bij helpen.

Nadere informatie

Elke Leerling Doet Ertoe

Elke Leerling Doet Ertoe Elke Leerling Doet Ertoe Elde Sint-Michielsgestel Luque Somers Docent L.O. Mentor H3 Basisschool - voortgezet onderwijs Meer vakken, meer docenten, meer lokalen Meer verantwoordelijkheid Meer huiswerk

Nadere informatie

Welkom op de Uilenhof

Welkom op de Uilenhof Welkom op de Uilenhof Nieuwe Mavo Havo Junior Talent Ontwikkeling Techniek (TOT) Uilenhof, kijken door familie - ogen Opbouw van de presentatie Wie zijn wij? (missie/visie/belofte/kernwaarden) Vormen van

Nadere informatie

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN

info MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN info 2017 2018 MET PLEZIER NAAR SCHOOL GAAN HOI! WIJ ZITTEN OP DE HEEMGAARD. EEN SUPERLEUKE SCHOOL IN APELDOORN. KOM JE OP ONZE OPEN DAG? OF OP EEN VOORLICHTINGSAVOND? DAN ZIEN WE JE DAAR! open dag 20

Nadere informatie

jouw bestemming onze passie

jouw bestemming onze passie jouw bestemming onze passie rotterdam evangelische school mavo havo atheneum gymnasium Persoonlijk, vertrouwd en betrokken Bijbelgetrouw Hoge kwaliteit onderwijs Goede examenresultaten Passie PRISMA: KUNST,

Nadere informatie

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types

HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM. Het Erasmus. Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO TECHNASIUM Het Erasmus Wanted! Nieuwsgierige types HET ERASMUS HAVO/VWO Wie kiest voor het Technasium van Het Erasmus, kiest voor Vijf uur per week het vak Onderzoek en Ontwerpen (O&O)

Nadere informatie

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge

HAVO. O.R.S. Lek en Linge. Lek en Linge HAVO O.R.S. Lek en Linge Lek en Linge leuk en leerzaam! O.R.S. Lek en Linge Brugklaslocatie (bkl) Annie M.G. Schmidtpad 1 4103 NP Culemborg Vmbo-locatie (ibb) Ina Boudier-Bakkerstraat 2 4103 NN Culemborg

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Calvijn Maarten Luther

Calvijn Maarten Luther Calvijn Maarten Luther Klantnaam Projectnaam Projectnummer Documentnaam Laatste correctie CALVIJN LOGO 15825 15825_Calvijn_logo_fc.eps 07-09-04 Gebruikte kleuren CYAAN PMS nummers C MAGENTA YELLOW BLACK

Nadere informatie

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u

Meer dan je ziet! CSG Liudger voor u Meer dan je ziet! B CSG Liudger voor u Foto cover: Geerard Brouwer, decaan en docent economie en handel & administratie Bodien Grijpstra, mentor en docent Nederlands Hallo, wij zijn Geerard Brouwer en

Nadere informatie

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium

KRACHTIGE KLAS HET LEERLINGMENTORAAT. Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium KRACHTIGE KLAS EN HET LEERLINGMENTORAAT Samen Cultureel Eigenzinnig Onderzoekend mavo havo atheneum technasium gymnasium Heeft u vragen met betrekking tot De Krachtige Klas? Neem dan gerust contact op

Nadere informatie

INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR Verken VEURS Voorburg in 12 stappen

INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR Verken VEURS Voorburg in 12 stappen INFORMATIE GROEP 8 SCHOOLJAAR 2019 2020 Verken VEURS Voorburg in 12 stappen OP ZOEK NAAR EEN VMBO-SCHOOL? Waar ben je goed in? Wat vind je leuk? Wil je vooral praktisch bezig zijn of houd je ook van theorie?

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan

Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan Wegwijzer voor locatie Rachmaninowlaan brugklas info 2014-2015 gymnasium vwo havo Eerst goed rondkijken, dan pas kiezen! We zochten een school die helemaal bij ons paste. Daarom hebben we in groep 8 goed

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

OP MARKENHAGE VALT WAT TE KIEZEN

OP MARKENHAGE VALT WAT TE KIEZEN OP MARKENHAGE VALT WAT TE KIEZEN Zelf vinden we dat Markenhage gewoon bijzonder is. Gewoon, omdat je bij ons een diploma kunt halen dat past bij jouw inzet en talenten. Maar we zijn ook wel bijzonder.

Nadere informatie

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst

informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst informatie groep 8 Dé school met oog voor jouw toekomst Nog even en dan... Dit is je laatste jaar op de basisschool. Volgend jaar ga je naar een nieuwe school. Samen met je ouders en je leerkracht ga je

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG

ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT BETROKKEN VERANTWOORDELIJK VEILIG Q VERANTWOORDELIJK ALGEMENE INFORMATIE RUIMTE VOOR TALENT Q BETROKKEN Q VEILIG KIES VOOR CORDERIUS BESTE TOEKOMSTIGE BRUGKLASSERS EN OUDERS Wat is dat toch moeilijk: kiezen voor een middelbare school!

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO

ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO ONTDEK ONTDEK BORNEGO BORNEGO Eerlijk gezegd vond ik het eerst doodeng en spannend om naar een andere school te gaan. Ik wou mijn oude klas van de Ekke de Haan gewoon niet kwijt. We hadden het daar zo

Nadere informatie

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr

Het erasmus VmBO Het Er asm Ortstr Het Erasmus VMBO Spo rts troo m Het Era sm us Spo Want r tie ed! ve t ype s Sportstroom Ben je vaak op het hockeyveld, in het zwembad of op de atletiekbaan te vinden? Ben je sportief en zie je het wel

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

Brochure 2015. Openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo

Brochure 2015. Openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo Brochure 2015 Openbare scholengemeenschap voor mavo, havo, vwo Inspiratie Respect Prestatie 4 februari 2015 Minilessen Ouderinformatie van 14:00 tot 16:00 uur van 19:30 tot 21:00 uur 18 februari 2015 vwo-sprint

Nadere informatie

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+

vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ Erkende CultuurProfielSchool Erkende VECON Business School vmbo theoretische leerweg (tl), havo, atheneum, atheneum+ 800 leerlingen Welkom op ons Wessel! De CSG Wessel Gansfort is een open christelijke

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus

Westplantsoen. 70 jaar. S t a n i s l a s. vol vol mogelijkheden. mogelijkheden. havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus Westplantsoen 70 jaar S t a n i s l a s 1948-2018 Een Een wereld wereld vol vol mogelijkheden mogelijkheden havo vwo atheneumpro gymnasium gymnasium plus #Westplantsoen volg ons op social media StanislascollegeWestplantsoen...

Nadere informatie