Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Groepsreis Cuba Totaal Salsa, sigaren en bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCL Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere plek in ons reisaanbod. Een aangenaam klimaat, overweldigende stranden, een afwisselende natuur en oude bouwwerken in kleurrijke steden. Deze Cuba groepsreis zou niet compleet zijn zonder een bezoek aan het bruisende Havana of muzikale Santiago de Cuba. In dit land is het niet moeilijk contact te maken met de bevolking. Wie van muziek en dansen houdt, is in Cuba aan het goede adres, want dit kunnen de Cubanen als geen ander. Een heerlijke tropische cocktail, zoals de 'cuba libre' en 'mojito', maken het meedoen vast makkelijker! Natuurlijk heb je in iedere plaats voldoende tijd om zelf invulling te geven aan je verblijf. Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek Havana Havana 2 Havana Havana 3 Havana Havana 4 Havana Havana 5 Bus Havana - Las Terrazas - Viñales Viñales 6 Viñales Viñales 7 Bus Viñales - Varkensbaai - Cienfuegos Cienfuegos 8 Bus Cienfuegos - Trinidad Trinidad 9 Trinidad Trinidad 10 Transfer Trinidad / Bezoek Playa Ancon Trinidad 11 Bus Trinidad - Santa Clara - Camagüey Camagüey 12 Bus Camagüey - Santiago de Cuba Santiago de Cuba 13 Santiago de Cuba Santiago de Cuba 14 Bus Santiago de Cuba - Baracoa Baracoa

2 15 Baracoa Baracoa 16 Bus Baracoa - Holguin Holguin 17 Bus Holguin - Sancti Spiritus Sancti Spiritus 18 Bus Sancti Spiritus - Varadero Varadero Varadero Varadero Bus,Vliegtuig Varadero - Vertrek Havana Vliegtuig 21 Vliegtuig Aankomst Amsterdam Amsterdam Dag tot dag beschrijving Dag 1: Vertrek Havana Bienvenido a Cuba! Vandaag gaat je groepsreis door Cuba van start. Je vliegt van Amsterdam naar Havana. Bij aankomst in Havana wacht de reisbegeleiding je op om je vervolgens naar het hotel te brengen. Een van de populairste ontmoetingsplaatsen in Cuba is de Malecón, waar je je reis wellicht kunt beginnen met een mojito of een cuba libre. De eigenaardige vervallen schoonheid van de stad maakt het tot een schilderachtige bestemming en een van de meest sfeervolle steden van Zuid-Amerika. Dag 2: Havana Vrije dag in Havana. Mimespelers, acrobaten, salsabands, senioren verwikkeld in een spannend potje domino en jongeren die een honkbalwedstrijd spelen. Het leven in Havana ligt op straat. Het historisch gedeelte van Havana is in schaakbordpatroon opgebouwd. Volgens de wet van Philips II uit 1573 moest het centrale plein een rechthoek zijn, anderhalf keer zo lang als breed. Men heeft dit het Plaza de Armas genoemd. Hier kun je bij de souvenirkraampjes tegenwoordig boekjes over revolutiehelden als Fidel Castro en Che Guevara kopen. Ook het Plaza Cathedral en Plaza Vieja zijn de moeite waard. Houd tijdens je wandeling wel de kaart aan, want de straten in Havana hebben vaak twee namen die allebei gebruikt worden; een oude katholieke heiligennaam en de nieuwe revolutionaire naam. Of trek je niets aan van de kaart, want ronddwalen door Havana is eigenlijk dé manier om een goede indruk van de stad te krijgen. Dag 3: Havana Vrije dag in Havana. Unesco heeft Havana tot cultureel erfgoed verklaard en men is druk bezig de barokke architectuur te renoveren. Struinend door deze bruisende stad zul je ongetwijfeld de oude jaren 50 µcarros americanos tegenkomen die vaak felgekleurd zijn en erg fotogeniek. Maak een taxiritje in een van deze oldtimers, bijvoorbeeld naar het Museum van de Rum of het Museum van de Revolutie. Een wandeling langs de zeeboulevard levert heel wat mooie fotomomenten op en ook de wijk Vedado is een aanrader. De huizen in deze wijk zijn in art deco stijl gebouwd. Hotel Havana Libre, gelegen in Vedado, werd tijdens de Cubaanse Revolutie door Che Guevara, Camilo Cienfuegos en Fidel Castro gebruikt als revolutionair hoofdkwartier.

3 Dag 4: Havana Vrije dag in Havana. Meng je s avonds tussen de vriendelijke Cubanen, die over het algemeen makkelijk een praatje aangaan. Of waag een dansje in een µcasa de la Trova een muziekcafé. Bezoek ook µel Floridita of µbodeguita del Medio barretjes waar Hemingway onder het genot van een Daiquiri cocktail aan zijn boeken werkte. Een echte Cubaanse cocktail is natuurlijk de Cuba Libre. Volgens de legende kwam een kapitein een bar binnenlopen ten tijde van de revolutie in Havana en vertelde de barman het recept. De aanwezige soldaten in de bar bestelden hetzelfde en barstten uit in luid geschreeuw ³Cuba Libre, Cuba Libre, Cuba Libre! Dag 5: Havana - Las Terrazas - Viñales s Ochtends vertrek je met onze eigen bus naar Viñales, dat op 189 km afstand ligt van Havana. Je komt door een heuvellandschap met palmbomen, diep uitgesneden rivieren en eenvoudige houten huisjes. De tabaksboeren rijden hier in wagens die voortgetrokken worden door ossen. De tabak, waarvan de befaamde Cubaanse sigaar wordt gemaakt, leggen ze te drogen in huisjes met daken van palmbaden. Het meest kenmerkende aan dit gebied zijn echter de mogotes. Deze steile bergen zijn ontstaan nadat de kalkstenen grond inzakte door het stromende water dat tunnels en grotten had veroorzaakt. Een ontspannen en fotogenieke omgeving! TIP: Onderweg breng je een bezoek aan Las Terrazas, een coöperatie van 850 inwoners, gelegen in het prachtige natuurgebied Sierra del Rosario, een UNESCO werelderfgoed gebied. Heden ten dage vormt ecotoerisme de belangrijkste bron van inkomsten, in het verleden waren dat de koffieplantages. De naam Las Terrazas verwijst naar de voor de pijnbomen aangelegde terrassen waar het gebied om bekend staat. Er kan hier een mooie wandeling worden gemaakt, er zijn warmwaterbronnen en op het meer kun je roeien. Dag 6: Viñales Vrije dag in Viñales. Viñales is een heerlijk rustige plek waar je prachtige wandelingen kunt maken door de groene omgeving. Op zijn Cubaans kun je jezelf natuurlijk ook op een paard hijsen en laten begeleiden door een cowboygids! Of wandel naar de Mural de la Prehistoria. Deze schildering is door een Cubaanse kunstenaar ontworpen in opdracht van Fidel Castro en symboliseert de opkomst van het communisme in de oertijd. Niet iedereen is overigens even enthousiast over dit kunstwerk! TIP: In Viñales, Trinidad en Santiago de Cuba verblijf je in zogenaamde 'casas particulares'. Dit is een soort µbed & breakfast bij de Cubanen thuis. Een unieke ervaring! De groep zal verdeeld worden over de verschillende 'casas particulares', die dichtbij elkaar liggen. Per gezin kunnen tussen de 2 en 4 mensen verblijven. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen kamer hebt, meestal met eigen douche en toilet. Vaak is het mogelijk om te dineren bij µje familie vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Het ontbijt is exclusief, je betaalt die ter plaatse.

4 Dag 7: Viñales - Varkensbaai - Cienfuegos Vandaag vertrek je uit Viñales en doe je onderweg de Varkensbaai aan. In 1961 probeerden Cubaanse ballingen, getraind door de CIA, hier tevergeefs binnen te vallen. Een klein museum (entreegeld exclusief) over die invasie vind je bij Playa Girón. Varkensbaai maakt deel uit van het Zapataschiereiland, een beschermd natuurgebied dat voornamelijk uit moerassen en mangrovebossen bestaat. Je reist door naar de havenstad Cienfuegos. In de koloniale tijd stond Cienfuegos bekend als de 'Parel van het Zuiden'. In deze uitgestrekte stad voel je de Franse sfeer: decoratieve paleizen, theaters en schaduwrijke parken. Het Teatro Tomás Terry met haar elegante façade is zeker een bezoekje waard. Het theater ligt aan het Parque Martí, waar diverse monumentale gebouwen bijeen staan. Net buiten de stad ligt de begraafplaats Cementerio General La Reina, bekend om de prachtige beelden op de graven. Dag 8: Cienfuegos - Trinidad In een paar uur rijd je 's middags van Cienfuegos naar Trinidad door grote vlaktes met plantages en veeboerderijen. Je slaapt de komende drie nachten in Trinidad. Je overnacht bij de mensen thuis, in zogenaamde 'casas particulares'. Voor een beschrijving, zie bij Viñales onder dag 6. Dag 9: Trinidad Vrije dag in Trinidad. Trinidad is een van de oudste stadjes van Cuba (gesticht in 1514 door Diego Velázquez) en in 1988 door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Vandaag de dag bestaat Trinidad uit een oude en een nieuwe stad. De oude stad is net een 'picture perfect' openluchtmuseum: mahonie balustraden omzomen de schaduwrijke arcades, achter de massieve houten deuren openen zich koele groene binnenhoven, de pastelkleurige huizen hebben vensters die zijn beschermd met prachtig smeedwerk. Pony's en ezels trekken koetsen en wagens door de straten met kinderkopjes en 'pajareros' (vogelmannen) wandelen trots rond met hun vogels in kooitjes. Er zijn verschillende bezienswaardige musea en huizen, zoals het Museo Romántico en het Palacio Cantero. Op straat word je vast aangesproken met de vraag of je een korte salsales wilt volgen. In deze stad is dat wellicht een goed plan, want in Trinidad kun je 's avonds swingen op salsamuziek op het plein voor het Casa de la Música of in de plaatselijke Casa de la Trova. Dag 10: Trinidad / Bezoek Playa Ancon Vrije dag in Trinidad. Cultuurliefhebbers kunnen vandaag het Museo Romántico en het Palacio Cantero bezoeken. Wie liever de natuur in gaat kan zijn hart ophalen in de omgeving van Trinidad. In het bergachtige gebied van Topes Collantes kun je zwemmen en snorkelen bij een waterval. In het groene Valle de los Ingenios, het µdal van de Suikermolens heb je prachtig uitzicht over de ruïnes van de suikermolen, waar vroeger slaven in werkten. In Trinidad geniet je van de authentieke Cubaanse sfeer, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dag te luieren op het op 15 kilometer afstand gelegen Playa d Ancon.

5 Dag 11: Trinidad - Santa Clara - Camagüey Deze groepsreis door Cuba vervolgt zich landinwaarts naar Santa Clara. Langs eindeloze velden suikerriet reis je verder naar Camagüey, waar je één nacht slaapt. In Santa Clara staat het bekendste monument van de revolutie, namelijk dat van Ernesto Guevara (Che). Het bronzen beeld van Che heeft een arm in een mitella en in de hand van de andere arm een geweer. In 1957 werd hij Comandante en vervulde hij een belangrijke rol in de eerste jaren van de revolutie, naast Fidel Castro. Hij besloot ook in andere landen te vechten voor zijn idealistische idealen. Tijdens de Boliviaanse onafhankelijkheidsstrijd werd hij neergeschoten. Camagüey oefent veel aantrekkingskracht uit op het omliggende boerenland. De stad is charmant met zijn witgekalkte gebouwen en mooie binnenplaatsen. het symbool van Camagüey is een regenton, een 'tinajón'. Ze dienen om water op te vangen dat in droge periodes gebruikt wordt. Dag 12: Camagüey - Santiago de Cuba Op 237 kilometer afstand van Camagüey ligt Santiago de Cuba (een lange reisdag vandaag!). De sfeer in deze aan de zuidkust gelegen stad is heel Caribisch. Het is de tweede stad van het land, maar toch hangt er een provinciale sfeer. De huizen zijn beter onderhouden dan die in Havana en ook het oudst bewaarde gebouw van Cuba, het huis van Diego de Velázquez (de veroveraar van Cuba) is nog intact. Tegenwoordig is dit een historisch museum. Je vindt het op het Parque Céspedes waar je ook een bezoek kunt brengen aan de kathedraal waarvandaan Castro na de overwinning een toespraak hield. Dag 13: Santiago de Cuba Vrije dag in Santiago de Cuba. Guerrillero s konden ten tijde van de revolutie op steun rekenen uit Santiago. In het Museo de la Lucha Clandestina vind je sporen uit dit stuk geschiedenis terug. Ook het geboortehuis van revolutieheld Frank País en de Moncada-barakken zijn het bezichtigen waard. Fidel Castro lanceerde de Cubaanse Revolutie door een aanval te plegen (die mislukte) op de Moncada kazerne. Verschillende excursies zijn mogelijk, zoals naar de Gran Piedra, waarvandaan je op een heldere dag Haïti en Jamaica ziet. Ook kun je het Castillo del Morro (museum over piraterij) en de El Cobre kapel bezoeken. Dag 14: Santiago de Cuba - Baracoa Vandaag reis je naar Baracoa (234 km). Je reist over de 'Farola', de weg die beschouwd wordt als een van de eerste successen van de revolutie, omdat daardoor Baracoa eindelijk ook over land te bereiken was, in plaats van alleen over zee. Dag 15: Baracoa Vrije dag in Baracoa. Baracoa ligt bijna op het uiterste puntje van oostelijk Cuba en is omsloten door oerwoud. Columbus omschreef het zelfs als het mooiste gebied in de wereld. Hij meende vogels te horen zingen dat zij de ongerepte bossen nooit zouden willen verlaten en plantte een houten kruis in het zand. Deze Cruz de la Parra staat nu in een kerkje dat bijna altijd gesloten is. Geniet in Baracoa van een ontspannen stranddag en bezoek de omliggende forten die vroeger piraten weerden.

6 Dag 16: Baracoa - Holguin Veel mensen gebruiken Holguin als aanvlieghaven voor de stranden aan de oostkust van Cuba. Weinig mensen nemen de tijd om dit charmante en typisch Cubaanse stadje WH YHUNHQQHQ +ROJXLQ LV GH VWDG YDQ GH SDUNHQ en pleinen waar menig inwoner zich voortbeweegt per fiets. Dwaal rond en laat je meeslepen door het Cubaanse leven hier op straat. Beklim de 460 treden naar de Loma de la Cruz voor een prachtig uitzicht over de stad. Ook voor muziek, zowel live muziek als om cd s te kopen ben je in Holguin aan het goede adres. Dag 17: Holguin - Sancti Spiritus Het wordt een redelijk lange reisdag vandaag! De groepsreis door Cuba vervolgt zich landinwaarts naar Sancti Spiritus. Bestel een 'café con leche' op een terrasje en maak een wandeling door het koloniale centrum van de stad. De oude Yayabo brug (Puente Yayabo) overspant de Yayabo rivier, die vol met waterplanten staat. Op Plaza Honorato staat een kerk die dateert uit Dag 18: Sancti Spiritus - Varadero Je reist verder naar Varadero, een badplaats 140 km ten oosten van Havana gelegen, met een prachtig parelwit strand en een zee in ondefinieerbare kleuren blauw en groen. Tot aan het eind van de vijftiger jaren van de twintigste eeuw was het een zeer populaire verblijfplaats van rijke Cubanen en Amerikanen. Je slaapt hier in totaal twee nachten. Dag 19: Varadero In Varadero kun je genieten van zon, zee en strand en, afhankelijk van het seizoen, van een bruisend nachtleven. Maar je kunt hier vandaan ook gaan duiken, snorkelen, een boottochtje maken of diepzee vissen. Leuk is een tocht met een catamaran, waarbij je onderweg vast gevolgd wordt door dolfijnen! Of kruip met een goed boek in de schaduw van een palmboom en neem een duik in de blauwgroene zee. Dit is het goede leven! Dag 20: Varadero - Vertrek Havana In ongeveer drie uur reis je naar de luchthaven van Havana. 's Middags of 's avonds vlieg je terug naar Nederland, waar je de volgende dag aankomt.

7 Dag 21: Aankomst Amsterdam Aankomst in Amsterdam. Einde van jouw Cuba groepsreis. FESTIVALREIS CUBA Op de reis met vertrek op 15 juli 2018 bezoek je het CARNAVAL in Santiago de Cuba.* Op de reis met vertrek op 13 juli 2019 bezoek je het CARNAVAL in Santiago de Cuba.* * Deze datum is onder voorbehoud; definitieve festivaldatum wordt soms gewijzigd door plaatselijke autoriteiten. Let op dat de reisbegeleider tot Varadero meegaat. In Varadero zit een vertegenwoordiger die je kan helpen met het boeken van de excursies ter plekke. Er zal ook iemand meegaan naar de luchthaven. Let op: het kan zijn dat in drukke periodes de route wordt aangepast. Dit heeft verder over het algemeen geen invloed op de bezienswaardigheden. De reisroutes tijdens festivalreizen kunnen worden aangepast. Voor meer informatie over de diverse festivals kun je kijken naar het kopje 'Festivals' onder het tabblad Praktisch. Houd er rekening mee dat de reis door een ontwikkelingsland gaat, met een lagere levensstandaard dan die je thuis gewend bent. In Cuba heb je een flexibele instelling nodig omdat de zaken hier nu eenmaal anders lopen dan we in Nederland gewend zijn. Het is nog steeds een communistisch land, dat in snel tempo verandert. Dat betekent echter niet dat alles meteen even soepel verloopt! De accommodaties zijn soms eenvoudig. Een accommodatie blijkt ineens volgeboekt, waardoor er uitgeweken moet worden naar een andere plek of naar een casas particularas. Soms vinden er onverwachte routewijzigingen plaats. Of reisafstanden zijn door omstandigheden toch langer dan voorzien. Dat is juist de charme van het reizen; de onverwachte gebeurtenissen leveren vaak de leukste ervaringen op. Een flexibele en positieve instelling is minstens zo belangrijk als lichamelijke fitheid. Als je je hierop instelt zul je ongetwijfeld een geweldige reis hebben! Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? Internationale vluchten; alle transport met AC (mini)bus; hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt; overnachtingen in 'casas particulares' in Viñales, Trinidad en Santiago de Cuba; bezoek onderweg aan Las Terrazas / Varkensbaai / Santa Clara; Engelstalige reisbegeleiding (tot Varadero); luchthavenbelastingen; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot. Wat is exclusief? Overige maaltijden; optionele excursies; alle entreegelden; visum; fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds; reis- en annuleringsverzekering.

8 Verlengingen Landarrangement Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2019 voor deze reis bedragen Extra kosten

9 Visumkosten: 25 Bijkomende kosten: administratiekosten per persoon; bijdrage Calamiteitenfonds per factuur;vaccinaties (informeer bij je ziektekostenverzekeraar, want steeds vaker worden vaccinatiesvergoed). Een reis- en ongevallenverzekering is noodzakelijk; een annuleringsverzekering zekeraan te raden. Deze verzekeringen kun je bij Shoestring afsluiten. Zakgeld ongeveer 500 per week voor de overige maaltijden, entreegelden, evt. excursies,zakgeld, uitgaan etc. De genoemde prijzen zijn bij benadering en aan veranderingen onderhevig. Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Reisdocumenten Internationaal paspoort: Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Visum: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Voor Belgische reizigers zijn de bemiddelingskosten 40,- per persoon. Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen: - Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl - Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen.

10 Accommodatie en transport Vervoer Tijdens deze rondreis wordt voor vervoer tussen de plaatsen gebruik gemaakt van speciaal voor de groep gehuurde bussen. Deze bussen staan in principe niet ter beschikking van de groep op de vrije dagen. Eventueel kan via de reisbegeleider met de chauffeur overlegd worden, of hij voor een vergoeding die dag wil rijden. In Cuba moet overal over onderhandeld worden; als de groep onderweg een stukje om wil rijden om een niet in de route genoemde plaats of bezienswaardigheid te bezoeken, moet daarvoor bijbetaald worden. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Accommodatie Tijdens de rondreis overnacht je in comfortabele hotels in tweepersoonskamers met eigen badkamer. De meeste hotels zijn ruim opgezet en hebben een tuin, een eigen restaurant, één of meerdere bars en een zwembad. Je verblijf in de hotels is op basis van logies met ontbijt. Hotels liggen niet altijd in het centrum van de stad, maar soms er buiten. Vervoer van en naar het centrum is dan voor eigen rekening. In een aantal plaatsen in Cuba is het aantal eetgelegenheden beperkt en dat geldt ook voor het aanbod op de menukaart. In Viñales, Trinidad en Santiago de Cuba verblijf je in zogenaamde 'casas particulares'. Dit is een soort bed & breakfast, bij de Cubanen thuis. Een unieke ervaring! De groep zal verdeeld worden over de verschillende 'casas particulares', die dichtbij elkaar liggen. Per gezin kunnen tussen de 2 en 4 mensen verblijven. Verblijf in een casa betekent dat je te gast bent bij een Cubaanse familie, maar wel je eigen kamer hebt, meestal met eigen douche en toilet. Vaak is het mogelijk om te dineren bij je familie,vraag ter plaatse naar de mogelijkheden. Het ontbijt is inclusief. Wifi is voor veel reizigers prettig om (via social media ) contact met het thuisfront te houden. In Cuba beschikken geen van de geplande hotels over wifi. In Cuba is überhaupt beperkt toegang tot Wifi. Reizigers, die zoals velen, alleen boeken delen een kamer met een medereiziger. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Er kan een 1-persoonskamer worden geboekt. Je betaalt hiervoor een toeslag. Een driepersoonskamer is op deze reis niet mogelijk. Losse excursies

11 Excursie Details Prijs Cienfuegos - bezoek Palacio de Valle Een van de meest indrukwekkende gebouwen in Cienfuegos ligt aan het Parque Marti. Het theater werd gebouwd door Tomas Terry s familie als een eerbetoon aan hem na zijn dood. De Palacio de Valle diende tegelijkertijd als casino en is nu een restaurant en gift shop. Prijs geldig bij minimaal 6 deelnemers. 10 Havana - bezoek sigarenfabriek Havana - Havana per cocotaxi Zie hoe de wereldberoemde Cubaanse sigaren worden gemaakt. Van de selectie van de tabaksbladeren tot het rollen, de kwaliteitsbeoordeling en het inpakken in één van de beroemde sigarenhuizen: Partagas, Carl Upmann etc. Transport niet inclusief, prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. Ontdek Havana op een unieke manier: per cocotaxi! De tour voert langs de Prado en Parque Central via de Malecon naar Miramar, bezoek de groenten- en fruit markt, het standbeeld van John Lennon (door Fidel Castro zelf onthuld als groot bewonderaar van de Beatles), Cementario de Colon (een van 5 mooiste begraafplaatsen van de wereld, vol met verhalen en legenden) en Plaza de la Revolucion (waar de jaarlijkse 1 mei optochten worden gehouden en waar de Paus de mis opdroeg) Havana - salsales Havana - stadstour in oldtimer Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers. Salsales van de beste dansleraren. Begin de vakantie met deze swingende lessen! Duur: ongeveer 3 uur. Prijs per persoon geldig bij minimaal 4 deelnemers. Altijd al eens in zo'n oude Amerikaanse slee uit de jaren '50 willen rijden? Grijp je kans: in Havana kun je er ongeveer 2 uur mee rondrijden, en ervaren hoe het échte Cuba voelt! Let op, je mag niet zelf rijden. Prijs per persoon geldig bij minimaal 3 deelnemers. Onder begeleiding van een gids Havana - wandeling door Oud Havana (inclusief in de reissom) Een wandeling door de kleine straatjes van het voor een groot deel gerestoreerde Oude Havana; met mooie pleinen als Plaza de Armas, Plaza de Catedral, Plaza San Francisco en Plaza Vieja. Prachtige kerken, paleizen en koloniale gebouwen. 0

12 Santiago de Cuba - stadstour Tijdens deze excursie bezoek je een aantal beroemde plekken in Santiago, de geboorteplaats van de revolutie. Deze tweede stad van Cuba is wellicht de meest Cubaanse stad van Cuba met een zeer diverse bevolking. Bezoek aan Parque Cespedes, het centrale plein en Casa de Velasques (waar de eerste gouverneur van Cuba woonde: Diego Velazquez). Natuurlijk bezoek je de Moncadakazerne (waar de revolutie begon), de begraafplaats Santa Ifigenia (waar de stichter van het zelfstandige Cuba, Jose Marti, is begraven). Het immense Morrofort, ook wel Castillo San Pedro de la Roca genoemd, kijkt uit over de baai van Santiago en beschermt de stad tegen piraten. 50 Prijs per persoon geldig bij minimaal 10 deelnemers. Lunch is inbegrepen. Trinidad - stadswandeling Begeleide excursie door het historische en gerenoveerde centrum van Trinidad, gesticht in 1514 en tot Werelderfgoed uitgeroepen door Unesco. Je bezoekt het prachtige Plaza Mayor, het museum Romantico (over hoe de rijke suikerbaronnen leefden tijdens de gouden tijd in Trinidad ). Ook wordt een bezoek gebracht aan de Chanchanchara, een bar en tevens de naam van een lekker drankje dat enkel in Trinidad wordt gedronken. Het bestaat uit honing, ijs, citroen, water en brandy. Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. 12 Trinidad - Topes de Collantes Trinidad - Valle de los Ingenios Trinidad ligt aan de voet van de imposante bergketen van Midden Cuba: de Escambray. De natuurwandeling El Cubano heeft een prachtig hiking traject (niet te zwaar) eindigend bij de waterval El Cubano, waar je kunt zwemmen, kamperen, vogels kijken, paardrijden of lekker in een restaurant kunt eten. Prijs persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. Het gebied rond Trinidad, Valle de los Ingenios (het gebied 15 van de suikerfabrieken) was het rijkste suikerriet gebied van Cuba. De vele grote huizen in het gebied bevestigen de rijkdom waarin de eigenaren leefden. De oogst werd binnengehaald door slaven. De Isnagatoren is een voorbeeld hoe het gebied in de gaten werd gehouden, om bijvoorbeeld brand of het vluchten van slaven tijdig te constateren. Deze toren werd in 1816 gebouwd. De zeven verdiepingen tellende toren is 45 meter hoog, bekroond door een uitkijktoren van waar suikerrietplantages te zien zijn. In de jaren '90 van de vorige eeuw was de wereldsuikerprijs zo laag dat Castro besloot meer dan 70 suikerfabrieken te sluiten, waaronder veel in Trinidad. Het trieste van deze beslissing was dat een jaar later de suikerprijs weer steeg maar Cuba nooit meer die grote suikerleverancier van weleer werd. 10 Prijs geldig per persoon bij minimaal 8 deelnemers.

13 Viñales - bezoek Cuevas de los Portales De Cuevas de los Portales wordt ook wel de Che grot genoemd. Hier hield Che Guevara zich schuil tijdens de Cubacrisis van Kosten per persoon bij minimaal 6 deelnemers. Inclusief vervoer en entree. 7 Viñales - bezoek tabaksplantage Bezoek een van de plantages en zie hoe de tabaksbladeren worden gedroogd en gefermenteerd voordat ze naar Havana worden gebracht voor de sigaarproduktie 6 Prijs per persoon geldig bij minimaal 6 deelnemers. Viñales - Cayo Levisa Een excursie per boot naar het paradijselijke eiland Cayo Levisa. Je vindt hier een mangrove kust en mooi zandstrand. Ontdek de kleurrijke onderwaterwereld door te gaan duiken of snorkelen. 95 Prijs geldig bij minimaal 6 deelnermers Viñales - paardrijden en fietsen Viñales - wandeling Valle de Viñales Verken dit prachtige karstlandschap op het vervoersmiddel voor de Cubaan dat voor ons de fiets is: op een paard! Zowel het huren van een fiets als het paardrijden (olv een gids) kan het beste bij het betreffende hotel of casa particular worden geregeld. Dit is de goedkoopste en meest efficiente manier. Kosten zijn voor beide tussen de 10 en 20 euro per uur. Begeleide wandeling door Viñales, langs tabaksvelden, fruitplantages en de imposante natuur van kalkstenen rotsen (mogotes) die zo uit de grond lijken te rijzen. Prijs per persoon geldig vanaf minimaal 6 deelnemers. 12 Festivalinformatie

14 Santiago de Cuba, Carnaval In Santiago de Cuba, Cuba s tweede stad, viert men eind juli elk jaar uitbundig carnaval. Vroeger duurde het carnaval 30 dagen, maar tegenwoordig gaan de Cubanen slechts 10 dagen helemaal uit hun dak. Beweging van de 26ste juli Tijdens het carnaval herdenkt men de oprichting van de beweging van de 26ste juli. Op deze dag, die afgekort wordt tot M-26-7 (movimiento 26 de Julio), viel Fidel Castro met zijn aanhangers de Moncada Kazerne binnen. Doel was het overmeesteren van de kazerne en het stelen van de wapens. Vervolgens zou de groep de bergen in trekken en zo een guerrilla-aanval op het regime van president Fulgencio Batista plegen. Dit plan liep niet zoals verwacht. Fidel Castro verdween achter slot en grendel en vele volgelingen vonden de dood. Toen Castro later vrij kwam riep hij de beweging van de 26ste juli uit, waarmee hij in 1959 alsnog het regime van de dictator verwierp. Swingen op boten Naast het politieke karakter van het carnaval vinden er ook optochten en festiviteiten plaats met een religieuze achtergrond. Men eert Santiago Apostolo, de beschermheilige van de stad. De viering begint met het carnaval aquatico, waarbij mensen swingend op boten staan die in de haven nabij het Castillo de Morro drijven. Daarna vieren de kinderen carnaval tijdens het carnaval infantil. Ze doen geschminkt en in kleurrijke kostuums mee aan een parade, waarbij ze dansen, zingen en spelen op trommels. Probeer maar eens stil te staan! Maar het grootste spektakel is toch wel het "Carnaval de Santiago de Cuba", waarbij parades door de straten van Santiago worden gehouden. Men draagt kleurrijke maskers van papier-maché, iedereen danst de conga en doet zich te goed aan Cubaanse rum. Santiago is de meest swingende en opwindende stad van Cuba, probeer hier maar eens stil te staan tijdens het uitbundigste carnaval van het Cubaanse eiland! Wil je dit festival meemaken? Op de reis met vertrekdatum 15 juli 2018 bezoek je het CARNAVAL TE SANTIAGO.

15 Nieuwsberichten 8/14/2018 Festivalreis: Carnaval in Santiago de Cuba Algemene info Reisbegeleiding Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- tot 2,- per reiziger per dag. Bewust op reis Op reis wil je zo veel mogelijk avonturen beleven. Nieuwe culturen ontdekken, genieten van de natuur en mensen ontmoeten. Om dit ook in de toekomst nog te kunnen, is het belangrijk nú bewust met de wereld om te gaan. Bij Shoestring doen we er alles aan om de negatieve effecten van toerisme te beperken. Dit maakt jouw reis niet minder, maar juist extra bijzonder! Wil je zien wat we doen? Neem dan eens een kijkje op: Feelingresponsible.org. Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Voorafgaand aan de reis Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens, zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan. Prijsgarantie Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast! Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van

16 boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden. Persoonsgegevens Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein. Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst. Voor wie alleen geboekt heeft Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag. Verlenging van de reis Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen! Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen. Nieuwsbrief Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link. Adventure Specialists BV Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring. Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens

17 leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Veel plezier met de voorbereidingen van je reis! Verzekeringen Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden. Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance. Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie over kosten en dekking vind je hier. Adres

18 BEZOEKADRES SHOESTRING Entrada AA Amsterdam-Duivendrecht Telefoon (voor Nederland) (voor België) Fax In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar Tel: +31 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m zaterdag: uur Afspraak met een landenspecialist Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Een swingend volk in de tropen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCU 9-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Wie wil er niet naar het swingendste land in de Caribische Zee? Als

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero

Hoogtepunten. 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero 20-daagse individuele rondreis Holguín - Varadero Individuele rondreis met strandverlenging U ziet veel van het land op eigen gelegenheid Verblijf in 4 à 5-sterrenhotels Individuele rondreis met huurauto

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016

12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 12-daagse Reis Cuba Dinsdag 6 december 2016 tot en met zaterdag 17 december 2016 DAG 1 : VARADERO 6 december 2016 Brussel- Varadero met Jet Air fly rechtstreeks Aankomst in Varadero. Onthaal en transfer

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FCL 9-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot

Nadere informatie

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden

Cuba. 18 daagse rondreis, augustus Djoser BV Breestraat CM Leiden Cuba 18 daagse rondreis, augustus 2007 Aeropuerto José Martí - Havana Direct na aankomst; ongeveer 19:00 uur Hotel Park View - Havana Vieja Het hotel in Havana Vieja; om de hoek het Museo de la Revolución

Nadere informatie

Reisplan. Dag 1. Dag 2

Reisplan. Dag 1. Dag 2 Als het je leuk lijkt om negen provincies van Cuba te ontdekken en over de hele eilandengroep te reizen, dan is dit je kans. Je zult genieten van dit avontuur waarin we je meenemen naar de mooiste plekken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Totaal Salsa, sigaren en bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCL 9-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere plek

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Totaal Salsa, sigaren en bountystranden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCL 6-24 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Het socialistische bolwerk Cuba verdient een bijzondere

Nadere informatie

Zaterdag 26 april 2014

Zaterdag 26 april 2014 CUBA 2014 Zaterdag 26 april 2014 10.30-14.30 KL723 Amsterdam - Havana Bij aankomst worden jullie opgewacht door de Nederlandstalige gids en transfer naar het hotel. 16.30 Verwachte aankomsttijd bij hotel

Nadere informatie

Cuba Oldtimers, salsa en sigaren. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km

Cuba Oldtimers, salsa en sigaren. 16-daagse vliegreis. Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km Cuba Oldtimers, salsa en sigaren 16-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 10 hotels Rondreis 1790 km Hoogtepunten van deze reis Uitgebreid verblijf in Havana Subtropisch Baracoa Bezoek aan

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Ecuador 13 dagen Tussen de vulkanen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBV 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het meest diverse

Nadere informatie

Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer.

Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Impresiones de Cuba - 15-daagse rondreis Reissomindicatie 1.949,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer. Wil je kennismaken met het (nu nog) authentieke Cuba? Dan is dit hét moment om het land

Nadere informatie

7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba!

7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba! 7 november 2014 tot 19 november Cuba Rumba! Cuba! Het Caribische eiland van de rumba, antieke jarenvijftigauto s en de revolutionaire geest van Che Guevara en Fidel Castro! We nemen u mee op een reis om

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten

Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten Lustrumreis Klassiek Cuba 15 dagen 13 nachten Tijdens deze lustrumreis, terug in de tijd, bezoeken jullie het Caribische Communistische duurzame paradijs Cuba. Zo lang Fidel nog leeft kan je er vrij zeker

Nadere informatie

14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse en luxe hotels

14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse en luxe hotels De enige volledige rondreis naar CUBA Niet de goedkoopste maar wel de meest volledige rondreis om alles te bezoeken!! 14-daagse reis naar Cuba afreisdatum: 04 april 2019 met verblijf in goede middenklasse

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

De officiële taal op Cuba is Spaans. In de toeristische steden wordt ook Engels gesproken.

De officiële taal op Cuba is Spaans. In de toeristische steden wordt ook Engels gesproken. CUBA Algemene informatie: Cuba, het grootste Caribische Eiland, is het eiland van rum, tabak en salsa. Het is één van de meest veelzijdige eilanden van het Caribische gebied met een rijke (recente) geschiedenis,

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog)

Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) Nostalgic Cuba Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) 1 Nostalgic Cuba afreis op 04 November 2016 Exclusieve 16 daagse rondreis door het Cuba van nu (nog) Bezoek Cuba voor Cuba, Cuba

Nadere informatie

couples only Wilt u óók met Couples Only naar Cuba? Meer informatie, aanvraag brochure en direct boeken zie www.couplesonly.

couples only Wilt u óók met Couples Only naar Cuba? Meer informatie, aanvraag brochure en direct boeken zie www.couplesonly. couples only i n d i v i d u e l e r e i z e n & s t r a n dva k a n t i e s Couples Only is bedoeld voor mensen die liever met zijn tweeën (eventueel uitgebreid met familie en/of vrienden) georganiseerd

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCL 9-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot

Nadere informatie

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST

vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI, DE EVERGLADES & DE CARAÏBEN vanaf 999 Een Luxe citytrip, de ontdekking van een trendy stad, de Everglades, gecombineerd met KEY WEST MIAMI ART DECO DISTRICT MIAMI BRICKALL DE EVERGLADES MIAMI by

Nadere informatie

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015

ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 ROCK N ROLL MARATHON MADRID 24 27 april 2015 INLEIDING Op 26 april 2015 is het dan eindelijk zover! De Rock n Roll Marathon in Madrid gaat van start. Elk jaar nemen er meer dan 600.000 mensen deel aan

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer

Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer Cuba Compleet - 20-daagse rondreis Reissomindicatie 1.629,00 per persoon op basis van een 2-persoonskamer Deze 20-daagse rondreis laat je vele hoogtepunten van Cuba ontdekken! De reis voert je van het

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BLU 9-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Met een aangenaam klimaat, overweldigende stranden en nostalgische

Nadere informatie

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand

14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Logo 14-daagse combinatiereis de Parelwitte stranden van Zuid-Thailand Zonvaart Destinations neemt u mee naar twee van de mooiste strandbestemmingen in Zuid- Thailand, Phuket en Krabi. shadow.png Phuket

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Jongeren reis Senegal juli 2018

Jongeren reis Senegal juli 2018 Jongeren reis Senegal juli 2018 Praktische informatie Datum: Zaterdag 14 juli zondag 29 juli (datum kan, in overleg met de deelnemers, nog een beetje verschoven worden, afhankelijk van de vluchtprijzen.)

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Marokko Kort Langs de koningssteden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMK 4-24 8 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur van

Nadere informatie

Angola Discovery Tour 26 mei 2018

Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Angola Discovery Tour 26 mei 2018 Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming in Afrika, een land met een rijke en indrukwekkende cultuur, ongerept maar volop in ontwikkeling? Reis dan mee met ANGO

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KCL 9-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot

Nadere informatie

TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017

TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017 TRAVEL & TOURS by Lenneke Verhaar, CUBA 1-9 JUNI 2017 Denk je aan Cuba, dan zie je grote Amerikaanse jaren 50 auto s, sigaren en rum. Het land verandert snel nu het de grenzen steeds meer opent. Hoog tijd

Nadere informatie

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis

Meerdaagse Tour vanuit Chang Mai Een Actief Thais Bergdorp-Belevenis Vertrek vanuit Chang Mai: woensdag en zondag met de dagtrein 3 dagen Vertrek vanuit Bangkok: dinsdag en zaterdag met de nachttrein Dag 1 U wordt opgehaald van Ban Bin treinstation per lokale open taxi.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCU 9-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Met een aangenaam klimaat, overweldigende stranden en nostalgische

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

Colombia De ontdekking van El Dorado

Colombia De ontdekking van El Dorado COLOMBIA Colombia De ontdekking van El Dorado Privérondreis met chauffeur en -gids Kant-en-Klaar - 15 dagen / 12 nachten REF: 110 REISBESCHRIJVING - Laguna Guatavita - - Triangulo del Cafe - Salento -

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Fietsreis Cuba. Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler. Djoser BV Breestraat CM Leiden

Fietsreis Cuba. Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler. Djoser BV Breestraat CM Leiden Fietsreis Cuba Achter het stuur in een Amerikaanse Chrysler dansen in Havana eerste lunch in Havana Fotomodel voor een peso Doorkijkje Havana eerste fiets etappe naar Soroa Alfredo onze gids geeft uitleg

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Rondreis CUBA - 21 dagen LCU

Rondreis CUBA - 21 dagen LCU Rondreis CUBA - 21 dagen LCU 8-18 21 Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa LCU 8-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vertrek - Aankomst

Nadere informatie

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!

Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee! Mindfulness training 7 dagen op 2 juni -9 juni 2012 in Andalusië in Spanje, wat een heerlijk idee!.uitzicht vanuit de tuin naar de zee Praktisch mindfulness leren en toepassen, én ontspanning én een vakantie,

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, kampeerreis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie

!!! Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand. Dag 1, Krabie Reisprogramma: Natuur en strand extensie, Thailand Dag 1, Krabie Krabi, in Zuid Thailand, aan de kust van de Andamanse Zee vlakbij het Than Bok Khorani National park is bekend om zijn karst rots formaties

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING

GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING GROEPSREIS IJSLAND KLASSIEK - NEDERLANDSTALIGE BEGELEIDING Dit is een klassieke rondreis met de perfecte mix van cultuur en natuur. Je reist onder Nederlands- of Franstalige begeleiding en volgt grotendeels

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida

Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Voorbeeldreis Colombia actief Met Bogotá - Villa de Leyva Leticia - Cartagena en de trekking Ciudad Perdida Deze reis vraagt enige zelfstandigheid zo moet er soms zelf taxi geregeld worden. Zo blijven

Nadere informatie

Kruger National Park Safari

Kruger National Park Safari Kruger National Park Safari 4 dagen, accommodatiereis Deze reis is ook beschikbaar als kleine groepsreis (max 12 reizigers), zie voor de actuele prijzen de website. Maaltijden: Startpunt rondreis: Eindpunt

Nadere informatie

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen

Thema Sportief. Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Thema Sportief Backpackcursus in Thailand, 30 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Bangkok Dag 2 aankomst Bangkok Dag 3 Bangkok Dag 4 Bangkok - Ratchaburi Dag 5 Ratchaburi - Bangkok Dag 6 Bangkok Dag 7 eigen

Nadere informatie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie

IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met Golden Circle excursie Wandelreizen / Europa / IJsland Code 315030 LA individuele reis Niveau Accommodatie IJsland - Reykjavik, 4 dagen Stedentrip Reykjavik met Gullfoss, Geysir en Thingvellir, korte stopover op IJsland met

Nadere informatie

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen

Thema Sportief. Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Thema Sportief Paardrijden in Hongarije, 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Boedapest - Kiskunsag Dag 2 Kiskunsag nationaal park Dag 3 Kiskunsag nationaal park Dag 4 Kiskunsag nationaal park Dag 5 Kiskunsag

Nadere informatie

Kleurrijk CUBA. GEMAAKT DOOR Sabrina

Kleurrijk CUBA. GEMAAKT DOOR Sabrina Kleurrijk CUBA GEMAAKT DOOR Sabrina CUBA Cuba staat bekend om de Caribische sferen, het levendige karakter, oude nostalgische auto s, salsamuziek, kleurrijke huisjes, gebergten, Fidel Castro (voormalige

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Madagascar Kort Indri en ringstaartlemuur Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMZ 8-18 17 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen Hoogtepunten van de Baltische Staten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EBK 8-18 7 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In het noordoosten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Costa Rica 'On a Shoestring' Gifkikkers, luiaards en de Christushagedis Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCR 8-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De ontdekkingsreiziger Columbus

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen FCL

Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen FCL Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen FCL 8-20 21 Familiereis CUBA AVONTUUR - 21 dagen Ritmische klanken FCL 8-20 21 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Cuba Een swingend volk in de tropen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCU 9-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Wie wil er niet naar het swingendste land in de Caribische Zee?

Nadere informatie

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln.

Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject van Mainz naar Köln. Rhein Radweg 6 dagen individuele fietsreis vanaf 426 Het mooiste fietstraject langs de Rijn Het mooiste deel van Europa's op één na langste en misschien wel meest bezongen river is zonder twijfel het traject

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten

Arrangement. Exclusieve rondreis Peru. 15 dagen/13 nachten Exclusieve rondreis Peru Groepsreizen, Incentives & Vakanties Arrangement Exclusieve rondreis Peru 15 dagen/13 nachten Peru, één van Zuid-Amerika s meest authentieke landen, herbergt een zeldzame mengeling

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov bieden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje / Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala

Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala EASY LANGUAGES Vrijwilligerswerk in Antigua, Guatemala Programma overzicht: Vanaf 18 jaar Vrijwilligerswerk in diverse sectoren Verblijf vanaf 4 weken Met of zonder Spaanse cursus Accommodatie in gastgezin

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 21 dagen Socialisme en salsa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: BLU 12-18 21 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Met een aangenaam klimaat, overweldigende stranden en nostalgische

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis CUBA - 14 dagen Een swingend eiland Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: LCT 9-18 14 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In Havana, de hoofdstad van Cuba, maak je meteen kennis met de

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

*Optionele excursie: Maracaña Stadion. Geachte Reiscommissie,

*Optionele excursie: Maracaña Stadion. Geachte Reiscommissie, LUSTRUM Geachte Reiscommissie, Hierbij het voorstel voor jullie lustrumreis door het zuiden van Brazilië. (B/L/D in de tekst staat voor Breakfast / Lunch / Diner die bij de reis zijn inbegrepen). Dag 1:

Nadere informatie

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T Reisvoorwaarden AIE Op de reizen van de Asociación Iberoamericana (in het vervolg kortweg AIE genoemd) zijn onderstaande boekings- en reisvoorwaarden van toepassing. Deze hebben betrekking op het boekingsproces,

Nadere informatie

Rondreis CUBA - 14 dagen LCT

Rondreis CUBA - 14 dagen LCT Rondreis CUBA - 14 dagen LCT 8-18 14 Rondreis CUBA - 14 dagen Een swingend eiland LCT 8-18 14 Uitgebreide routebeschrijving Route 1 Dag tot dag schema Vervoer Route Overnachting 1 Vliegtuig Vlucht naar

Nadere informatie

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO

INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO [Typ hier] INCENTIVES FOR INDIVIDUALS MEXICO ZONDAG 17 TOT EN MET MAANDAG 25 SEPTEMBER 2017 Transportvoorstel: Vluchten worden uitgevoerd door TUI fly. Heen zondag 17 september: TB705 Brussel Cancun 09:25

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis

Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie Drakensbergen voor de Het beste van KZN reis Extensie D rakenbergen aan Het Beste van KwaZulu-Natal De onderstaande extensie betreft een additionele 6 dagen welke aan de Het beste van KZN reis

Nadere informatie