Uitgebreide routebeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitgebreide routebeschrijving"

Transcriptie

1 Groepsreis Marokko Kort Langs de koningssteden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMK Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur van Marokko. Je bezoekt de vier mooiste koningssteden van het land: oude bolwerken met kronkelende labyrinten binnen hoge muren, kleurrijke markten, moskeeën, palmentuinen en koranscholen. Ook kun je fraaie Romeinse ruïnes en het belangrijkste pelgrimsoord van Marokko bezoeken en genieten van het uitzicht op de imposante, vaak met sneeuw bedekte, bergen van de Hoge Atlas. Waan je in dit exotische land in een Sprookje van 1001 Nacht! Dag tot dag schema Hieronder vind je een overzicht met de dag-tot-dag beschrijving. Vervoer Route Overnachting 1 Bus,Vliegtuig Amsterdam - Casablanca Casablanca 2 Bus Casablanca - Rabat - Meknes Meknes 3 Bus Meknes - Moulay Idriss - Volubilis - Fes Fes 4 Fes Fes 5 Bus Fes - Marrakech Marrakech 6 Marrakech Marrakech 7 Marrakech Marrakech 8 Bus,Vliegtuig Marrakech - Amsterdam Amsterdam Dag tot dag beschrijving Dag 1: Amsterdam - Casablanca Vlucht van Amsterdam naar Casablanca, waar je afhankelijk van het vluchtschema aan het eind van de middag of begin van de avond aankomt. Je reisbegeleid(st)er wacht de groep op en brengt je in ongeveer een half uur naar het hotel in de stad. Vanavond kun je genieten van je eerste gezellige Marokkaanse diner.

2 Dag 2: Casablanca - Rabat - Meknes s Ochtends staat een bezoek aan de op één na grootste moskee ter wereld op het programma (entree niet inbegrepen). De immense Hassan II moskee heeft een minaret die 200 m hoog is en biedt plaats aan meer dan gelovigen. Het werd in opdracht van de koning gebouwd en in 1993 opgeleverd om de westelijke grens van de islam te markeren. Rabat, de huidige hoofdstad van Marokko, ligt op 1½ uur rijden van Casablanca. Je bekijkt hier de Hassan toren en het mausoleum van de twee voorgangers van de huidige koning. Het 12de eeuwse fort Kasbah des Oudaias is ook de moeite van een bezoek waard. Na de lunch reis je in 2½ uur met de eigen bus door het Marokkaanse landschap naar Meknes. Deze koningsstad is gebouwd op heuvels en wordt omgeven door boomgaarden en kurkeikbossen. Je overnacht in een hotel in de µville nouvelle Dag 3: Meknes - Moulay Idriss - Volubilis - Fes Op deze dag bezoek je onderweg Volubilis en Moulay Idriss. Volubilis is de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. In de oudheid was het een stad met aanzien, waarvandaan olijfolie, graan en wilde dieren (die werden ingezet in het circus) naar Rome werden geëxporteerd. Na Volubilis rijden we door naar Moulay Idriss, een van de heiligste plaatsen van het land, een 'poor men's Mekka'. Zeven bezoeken aan dit heiligdom staan namelijk gelijk aan een bezoek aan Mekka. Dag 4: Fes Fes kun je het beste met een gids bezoeken. De oude stad is in hart en ziel nog middeleeuws. Het eeuwenoude gildensysteem is deels intact en de bewoners zijn gereserveerd ten opzichte van alles wat van buiten komt. Het verval van deze medina in de afgelopen eeuw is gepaard gegaan met een uittocht van welvarende families en de bevolking bestaat nu naast conservatieve islamitische geestelijken vooral uit kooplieden en ambachtslui. In de leerlooierijen staan jongens de hele dag leer te stampen tot ze na een lange dag eindelijk huiswaarts mogen gaan. Voor wie dat wil wordt er een hele dagexcursie georganiseerd onder leiding van een lokale gids om de belangrijkste monumenten te bezoeken. Dag 5: Fes - Marrakech Je rijdt met eigen minibussen langs het Atlasgebergte naar Marrakech, de duizend jaar oude, roze stad, prachtig gelegen te midden van een grote oase. Het is een lange en mooie rit van 500 km, ongeveer negen uur rijden, stops niet meegerekend. Marrakech kent zijn weerga niet als het gaat om zijn kleurrijke bevolking en markten. Tot in de 20ste eeuw kwamen hier de handelaren uit de Sahara en de Sahel kamelen, goud en slaven verhandelen. Wereldberoemd is het centrale plein Djemaa el Fna vol waarzeggers, verhalenvertellers en slangenbezweerders. Afrikaanse acrobaten halen halsbrekende stunts uit op het ritme van grote drums. Je kunt het spektakel bekijken vanaf een van de dakterrassen, terwijl de zon ondergaat en in de verte de besneeuwde pieken van het Atlasgebergte oranje kleurt. Je logeert in een sfeervol hotel dichtbij het oude centrum.

3 Dag 6: Marrakech Je kunt mee met een halve dagexcursie om de belangrijkste monumenten te bezoeken. Deze excursie is ter plekke bij te boeken. De oude stadsmuren van Marrakech zijn grotendeels intact. In de loop van acht eeuwen zijn ze telkens versterkt en meegegroeid met de omvang van de stad. Ze hebben een totale lengte van zo'n tien kilometer. Vijftien poorten geven toegang tot de medina. Je kunt een rondgang langs de muren maken per paardenkoets, die in deze stad nog tot het gewone vervoer behoort. De stad verbergt tussen haar muren moskeeën, oude paleizen en sultantombes. Een voorbeeld is het Bahia paleis, de residentie van een grootvizier en een fraai voorbeeld van Andalusisch-Moorse architectuur. De rust in het centrale hof met zijn fonteinen en mozaïekvloer en de tuin vol palmen en sinaasappelbomen staat in schril contrast met de drukte van de omliggende kasbah. Fraai zijn ook de bewerkte cederhouten plafonds. Dag 7: Marrakech Voor wie genoeg heeft van de hectiek van de stad is er de mogelijkheid om ter plekke een excursie te boeken naar Imlil, een dorpje in de hoge Atlas, waar het mooi wandelen is. Een lokale gids gaat mee en de lunch is inbegrepen. Dag 8: Marrakech - Amsterdam In de vroege ochtend rijd je naar de luchthaven van Marrakech, vanwaar je via Casablanca naar Schiphol vliegt. NB: De genoemde reisduur per dag is uiteraard bij benadering. Aanvullende informatie reis Wat is inclusief? internationale vluchten; alle transport met AC (mini)bussen; hotelovernachtingen met ontbijt; bezoek aan Hassan II moskee / Rabat / Volubilis / Moulay Idriss; Engelstalige reisbegeleiding; luchthavenbelasting; brandstofheffing; compensatie CO2 uitstoot Wat is exclusief? overige maaltijden; optionele excursie; alle entreegelden (o.a Hassan II moskee); fooien; boekingskosten; bijdrage Calamiteitenfonds; reis- en annuleringsverzekering Landarrangement

4 Het is ook mogelijk om van deze rondreis alleen het landarrangement te boeken. Je regelt dan zelf de internationale vluchten en de transfer bij aankomst en vertrek. Met de andere deelnemers maak je vervolgens de reis volgens programma. Zo heb je een optimale vrijheid om zelf je reis samen te stellen en de vlucht te kiezen die bij je reisplannen past. Op het boekingsformulier kun je ook aangeven of we, tegen betaling, nog een extra overnachting bij aankomst moeten regelen. Ook de transfer bij aankomst kan Shoestring op individuele basis voor je regelen. Voor al onze reizen hebben we een minimum aantal deelnemers nodig. Houd hier rekening mee voordat je zelf tickets gaat reserveren. Het is in alle gevallen je eigen verantwoordelijkheid om op tijd bij het beginpunt van de reis aanwezig te zijn. Daarnaast zijn wij niet verantwoordelijk voor sporadische wijzigingen in de vertrekdata van onze groepsreizen. Voor sommige periodes kan de prijs van het landarrangement afwijken van de rest van het jaar, denk hierbij aan festivalreizen. Wanneer de prijs van het landarrangement aangepast is, wordt dit vermeld onder het 'laatste nieuws'. De kosten van het landarrangement in 2019 voor deze reis bedragen 499 Extra kosten Het door ons geadviseerde zakgeld is een minimum bedrag voor je maaltijden, drankjes, optionele excursies, entreegelden, ter plaatse te betalen luchthavenbelastingen en fooien. Het bedrag dat je uiteindelijk uitgeeft hangt natuurlijk sterk af van je eigen uitgavenpatroon, souvenirs zijn mede daarom niet inbegrepen. Reisdocumenten

5 Internationaal paspoort: Wij adviseren je om op reis te gaan met een internationaal paspoort dat bij terugkeer van je reis nog minimaal zes maanden geldig is. Visum: Op de website van onze partner Visumloket vind je alle informatie over de benodigde reisdocumenten, zoals paspoort en eventuele visa. Tevens vind je hier informatie over de visumprocedure en benodigde formulieren. Dien je aanvraag minimaal 4 tot 6 weken voor vertrek van je reis in bij Visumloket. Kies je ervoor om je visum via ons Visumloket te regelen, dan brengen wij, naast de visumkosten, 35,- bemiddelingskosten per persoon per visum in rekening voor Nederlandse reizigers. Voor Belgische reizigers zijn de bemiddelingskosten 40,- per persoon. Kijk op de website van Visumloket wat je voor vertrek moet opsturen: - Nederlandse reizigers bezoeken shoestring.visumloket.nl - Belgische reizigers bezoeken shoestring.visumloket.be Reizigers die niet beschikken over de Nederlandse of Belgische nationaliteit, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s) en hun eventuele visum te regelen. Reizigers met meereizende kinderen dienen zelf bij de betreffende ambassade te infomeren naar eventuele aanvullende toelatingseisen. Accommodatie en transport Vervoer Om optimaal te kunnen genieten van al het fraais wat er onderweg te zien is, maak je gebruik van eigen vervoer, dat wil zeggen gehuurde minibussen. Daardoor is het mogelijk om onderweg stops te maken waar en wanneer we zelf willen. Afhankelijk van de groepsgrootte reizen we rond in een of twee minibusjes. De bussen beschikken meestal over airconditioning maar ervaring heeft geleerd dat men het vaak prettiger vindt om de ramen open te hebben in plaats van de airco aan. Ook zal op sommige trajecten (steile bergwegen) de airco niet aangezet kunnen worden. In de bus mag niet gerookt worden. De transfers van en naar het vliegveld zijn inbegrepen. Eventuele extra vervoerskosten bij optionele excursies zijn niet inbegrepen. Accommodatie Tijdens de rondreis overnachten we in hotels in de twee- en driesterren klasse in tweepersoonskamers met (meestal) eigen badkamer. Je verblijf is op basis van logies en ontbijt. Bij de selectie van onze hotels hebben we met name gelet op de locatie, hygiëne en sfeer. De meeste hotels hebben een eigen restaurant en een dakterras, binnenhof of tuin. De in- en uitchecktijd in de hotels is meestal uur. Deelnemers die zich individueel inschrijven delen een kamer met een andere deelnemer. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht..mocht je een kamer voor jezelf willen, dan kan dat in principe geregeld worden. Je betaalt daarvoor dan de eenpersoonskamertoeslag. Let op, per reis hebben we 5 eenpersoonskamers ter beschikking. Informeer dus van te voren of het nog mogelijk is, indien je dit wilt.

6 Losse excursies Excursie Details Prijs Fes stadswandeling (hele dag gids en vervoer) Ter plaatse boeken Fès is de oudste stad van Marokko. Na het ontbijt word je per bus opgehaald bij het hotel. Je ziet het Koninklijke Paleis (buitenzijde) en wandelt door de joodse wijk (de Mellah), waar je de oude synagoge en de joodse begraafplaats bezoekt. De bus brengt je vervolgens naar de Borj Sud, voor een panoramisch uitzicht over Fes. Je bezoekt de pottenbakkerijen, waar de zellije' (mozaïek) en het blauwe aardewerk worden gemaakt waar Fès befaamd om is. De bus zet je af bij een van de toegangspoorten tot Fès el Bali, de oudste medina van Marokko. Te voet vind je met de gids je weg door de wirwar van schilderachtige steegjes, de medina is een heus labyrint. Onderweg wordt er regelmatig gestopt op interessante plekjes, zoals de kleurige (en geurige) leerlooierijen, de Karouine-moskee, de heilige schrijn van Moulay Idriss II, een koranschool, een zijdeweverij en op de soeks. Je kunt eventueel lunchen in de medina (niet inbegrepen). Na afloop van de bezichtiging brengt de bus je terug naar het hotel. Inbegrepen: Engelstalige gids, transfers Niet inbegrepen: drankjes, lunch, entreegelden, fooi 15

7 Marrakech stadswandeling (1/2 dag, met gids) Ter plaatse boeken Marrakesh wordt ook de Rode Stad genoemd door de terracotta-achtige kleuren van de machtige muren en poorten. Eeuwenlang was de stad het handels- en ruilcentrum voor de omwonende berberstammen. Tot op de dag van vandaag is dit karakter in de oude binnenstad bewaard gebleven. Gedurende deze wandelexcursie die een halve dag in beslag neemt bezoek je enkele interessante plaatsen. De Saadische Graven behoren tot de mooiste voorbeelden van islamitische architectuur in Marokko. De Saadische prinsen lieten hun grafmonumenten even weelderig ontwerpen als de rest van hun gebouwen. De graven dateren van het eind van de 16de tot de 18de eeuw. Je bezoekt ook het Bahia Paleis, een mooi bouwwerk met paviljoens op de begane grond. Dit omdat de toenmalige grootvizier Bou Ahmed erg dik was en geen trappen kon lopen. Het paleis is omstreeks 1900 gebouwd. Je bekijkt de Koutoubia-minaret (alleen van de buitenzijde) en het befaamde Djema el Fna. Dit plein zoemt en beweegt, je komt ogen en oren tekort. Verhalenvertellers, waarzegsters, acrobaten, muzikanten en dansers, slangenbezweerders en kwakzalvers hebben ieder een eigen plaats veroverd. Achter het plein beginnen de uitgestrekte soeks, waar alle traditionele Marokkaanse waren te koop zijn, van pantoffels tot kruiden, en van amuletten tot tapijten. Je bekijkt een deel van de enorme soek. Aangezien een flink deel van de binnenstad van Marrakesh autovrij is, wordt deze excursie te voet uitgevoerd. Je ziet op deze manier ook meer. 12 Marrakech: excursie naar Imlil (hele dag, gids, vervoer en lunch), min. 5 deelnemers Ter plaatse boeken Inbegrepen: Engelstalige gids Niet inbegrepen: drankjes, transfers, entreegelden, fooi Om 09:00 uur word je opgehaald bij je hotel. Per bus reis je naar Imlil, een plaatsje in de Hoge Atlas, gelegen op een hoogte van circa 1700 meter. Het Berberdorpje wordt omgeven door bergen van rond de 4000 meter, waarvan de toppen een groot deel van het jaar bedekt zijn met sneeuw. Bij helder weer zie je de top van de hoogste berg van Noord-Afrika, de Toubkal (4260 meter) vanaf Imlil. De omgeving leent zich voor een prachtige wandeling, en die staat dan ook op het programma. Zorg voor comfortabele, goed ingelopen wandelschoenen. Je wordt bij de wandeling vergezeld van een berggids en geniet van de lunch in een Berberwoning/restaurant. De wandeltocht leidt je over rotsachtige paadjes, langs dorpjes die in de rotsen lijken te verdwijnen omdat ze zijn gebouwd uit hetzelfde gesteente, en door opgedroogde rivierbeddingen. Je wordt verwend door fraaie panorama s, en loopt door kloven en dalen of frisgroene gebieden. Wellicht kom je meisjes tegen die planten verzamelen voor hun geiten, die hogerop gehouden worden. Aan het eind van de middag rijd je terug naar Marrakesh. NB: Deze excursie gaat door bij een minimum van 5 deelnemers. 37 Inbegrepen: berggids, transfers, lunch Niet inbegrepen: drankjes, fooi

8 Marrakech: kookklas (halve dag, incl. 3 gangen menu en wijn 6-10 deelnemers) Ter plaatse boeken Houd je van koken en van de Marokkaanse keuken? Niet ver van het plein Djema el Fna is een Nederlandse kookfanaat in een mooie riad gestart met een kookcursus. Je ontmoet haar of haar assistente om 11:00 uur op het plein en gaat samen de soek in op zoek naar de benodigde ingrediënten. Je leert de kwaliteit van de diverse producten kennen door goed te kijken, te voelen, te ruiken en... te proeven! Erg leuk om te doen, want als je zelf shoppend door de steegjes struint ervaar je het Marokkaanse stadsleven beter. Na het winkelen is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Onder toezicht leer je minimaal drie Marokkaanse gerechten bereiden, denk hierbij aan een tajine (een stoofpot van een groente-, vis- of vleesgerecht), couscous of een Marokkaanse salade. Gedurende het koken zijn er appetizers, die je natuurlijk zelf maakt! Om de dorst te lessen tijdens het koken zijn er muntthee en huiswijn. Uiteraard kun je na afloop met de andere deelnemers je kookresultaat nuttigen. Rond 15:30 uur is de cursus ten einde. NB: De kookworkshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers en heeft een maximum van 12 deelnemers. De cursus wordt alleen gegeven op maandagen en donderdagen. Inbegrepen: assistentie bij het koken, kookcursus, zelfbereide maaltijd en appetizers, onbeperkt mineraalwater en muntthee, 2 glazen huiswijn, lijst met recepten Niet inbegrepen: overige drankjes, fooi 47 Festivalinformatie Nieuwsberichten Algemene info Reisbegeleiding Onze reizen worden begeleid door goed opgeleide lokale Engelstalige, reisbegeleiders (in een enkel geval door Nederlandstalige reisbegeleiding). We merken dat onze reizigers dit enorm waarderen, vooral omdat deze reisbegeleiders in tegenstelling tot veel van hun Nederlandse collega s meer en gedetailleerde kennis hebben van hun land. Hij/zij kent het gebied goed, kan achtergrondinformatie geven en zorgt dat de reis goed verloopt. Hij/zij weet hoe te handelen als er eens iets mis gaat, maar is géén wandelende encyclopedie. Daarvoor zouden we willen verwijzen naar een goed reishandboek. Je reisbegeleider verwacht aan het einde een fooi, als zij/hij het werk goed heeft gedaan. Shoestring betaalt de reisbegeleiders een loon dat op gelijke hoogte ligt met dat van de meeste avontuurlijke reisorganisaties. Onze richtlijn voor de fooi is 1,- tot 2,- per reiziger per dag.

9 Bewust op reis Op reis wil je zo veel mogelijk avonturen beleven. Nieuwe culturen ontdekken, genieten van de natuur en mensen ontmoeten. Om dit ook in de toekomst nog te kunnen, is het belangrijk nú bewust met de wereld om te gaan. Bij Shoestring doen we er alles aan om de negatieve effecten van toerisme te beperken. Dit maakt jouw reis niet minder, maar juist extra bijzonder! Wil je zien wat we doen? Neem dan eens een kijkje op: Feelingresponsible.org. Wat verder nog belangrijk is... We raden je aan om goed voorbereid op reis te gaan, lees daarom voldoende over je reisbestemming en vraag goed na welke vaccinaties en andere medicatie je nodig hebt. Hieronder volgen nog een paar belangrijke zaken. Voorafgaand aan de reis Als je na het boeken van je reis nog niet hebt gehoord of de reis definitief doorgaat, kun je er zonder tegenbericht van uitgaan dat dit wel het geval is. Als de reis onverhoopt niet door zou gaan, laten wij dat uiterlijk drie weken voor vertrek aan je weten. Het komt slechts een enkele keer voor dat een reis niet doorgaat, dus bereid je rustig voor. Overigens, zelfs als het minimum aantal deelnemers niet bereikt is, kan Shoestring er voor kiezen om de reis toch door te laten gaan. Prijsgarantie Shoestring biedt een unieke prijsgarantie. Maar wat houdt een gegarandeerde prijs eigenlijk in? Het betekent niets anders dan dat je de reissom betaalt, die op het moment van boeken op de site wordt weergegeven. Wij garanderen de op dat moment geldende prijs. Eventuele prijsverhogingen die later worden doorgevoerd worden dus niet aan je doorbelast! Verkoopprijzen veranderen omdat luchtvaartmaatschappijen hun tarieven verhogen of onverwacht een brandstoftoeslag doorvoeren. Maar ook de prijzen van lokale hotels en/of bussen kunnen stijgen, of de wisselkoers van een lokale valuta kan sterk veranderen. Heb je eenmaal een bevestiging van je boeking ontvangen dan garandeert Shoestring de prijs die op het moment van boeken van toepassing was. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Deze prijsgarantie is niet van toepassing op de bijkomende kosten zoals de kosten voor een visum of voor de bijdrage van het Calamiteitenfonds. Deze kosten worden door derden bepaald zonder dat wij dit kunnen beïnvloeden. Persoonsgegevens Zorg dat je bij boeking je persoons-en paspoortgegevens (als geslacht, geboortedatum, voornamen en achternaam zoals vermeld in je paspoort) correct invult. Deze gegevens zijn nodig voor het inboeken van je vluchten, eventuele treintickets of accommodatie. Check na ontvangst van je (digitale) boekingsbevestiging of je gegevens correct staan vermeld. Je bent zelf verantwoordelijk voor het verstrekken van correcte gegevens. Met onjuiste gegevens loop je het risico niet toegelaten te worden op een vlucht of trein. Tickets en verdere informatie voor de heen- en terugreis Uiterlijk een week voor vertrek krijg je op je persoonlijke mijn.shoestring-site een brief met de precieze vluchtgegevens. Omdat de internationale vluchtmaatschappijen tegenwoordig e-tickets gebruiken, kun je alleen met je paspoort inchecken op Schiphol. Het e-ticketnummer staat op de vertrektijdenbrief vermeld. Neem de vertrektijdenbrief mee op reis. De reisbegeleider wacht je (meestal) op in het land zelf, op het vliegveld van aankomst. Voor wie alleen geboekt heeft Ongeveer een derde van onze reizigers boekt alleen. Dat levert geen meerkosten op, mits je tijdens de reis een kamer wilt delen met één van de reizigers uit je groep. We houden er uiteraard rekening mee dat je bij iemand op de kamer komt van hetzelfde geslacht. Wil je graag een kamer voor jezelf, dan kun je dat bijboeken, d.m.v. een eenpersoonskamer toeslag. Verlenging van de reis Mocht je zelf langer in het land van bestemming willen blijven, dan kan dat mits er plaats is op de

10 gewenste vlucht. Indien je een afwijkend vliegschema wilt boeken, kun je op een andere luchtvaartmaatschappij dan de groep geboekt worden. Voor het wijzigen van de terugvlucht brengen we 50,- per boeking in rekening. Tevens kun je te maken hebben met extra kosten, zoals meerkosten voor de vlucht, het regelen van eigen transfer, extra hotelnachten etc. Voor meer informatie over de extra kosten verzoeken we je contact op te nemen met ons kantoor. Voor reizigers die lang weg willen, is het mogelijk om verschillende groepsreizen aan elkaar knopen, vraag gerust of een van onze medewerkers je hierbij wilt helpen! Feedback Hoewel wij veel aandacht besteden aan het goed uitvoeren van onze reizen is het mogelijk dat een deelnemer aanmerkingen heeft over de uitvoering van de reis. Om te bewerkstelligen dat deze aanmerkingen direct tijdens de reis naar tevredenheid opgelost kunnen worden, is de deelnemer verplicht de aanmerkingen per omgaande schriftelijk aan de reisbegeleiding mede te delen. Aanmerkingen die niet tijdens de reis schriftelijk aan de reisbegeleiding zijn meegedeeld, zullen door ons na afloop van de reis niet als klacht in behandeling worden genomen. Nieuwsbrief Regelmatig versturen we een digitale nieuwsbrief, onze E-zine. Hierin lees je achtergrondverhalen, tips en laatste nieuwtjes over onze reizen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef je dan snel op via deze link. Adventure Specialists BV Shoestring maakt deel uit van Adventure Specialists BV, een groep avontuurlijke reisorganisaties die op diverse manieren samenwerken om te zorgen dat de reiziger zo veel mogelijk waar krijgt voor zijn geld. Achter de schermen wordt er samengewerkt op het gebied van inkoop en afhandeling en voor de reiziger betekent het dat we de kans vergroten dat de reizen doorgang vinden doordat we belangstellenden naar elkaar kunnen doorverwijzen. In het enkele geval dat een reis wordt geannuleerd, gaan we eerst kijken of we de reiziger kunnen onderbrengen bij een zusterorganisatie van Shoestring. Tenslotte Onze rondreizen gaan door landen waar het klimaat en andere factoren kunnen zorgen voor problemen. Dit kan betekenen dat we soms moeten afwijken van het bovenstaande programma. Problemen rond Schiphol en tussentijdse aanpassingen van dienstregelingen kunnen eveneens leiden tot gewijzigde vluchtdagen. We doen ons uiterste best om eventuele veranderingen zo snel mogelijk door te geven en de gevolgen ervan zo beperkt mogelijk te houden, maar we zijn niet verantwoordelijk voor factoren die buiten onze macht liggen. Veel plezier met de voorbereidingen van je reis! Verzekeringen

11 Een reisverzekering inclusief dekking voor reisongevallen, repatriëring en medische kosten is verplicht voor alle deelnemers aan onze reizen. Als je geen reisverzekering hebt afgesloten en er overkomt je iets in het buitenland, dan kan dit uitermate ernstige (ook financiële) consequenties hebben. Om deze reden verplicht Shoestring haar deelnemers dat zij een geldige reisverzekering hebben. Deze reisverzekering kan, maar hoeft niet, via ons afgesloten te worden. Ook raadt Shoestring je aan om een annuleringsverzekering af te sluiten maar dit is niet verplicht. Je kunt natuurlijk zelf besluiten welk financieel risico je hierbij wilt lopen. Je kunt deze reis- en/of annuleringsverzekering bij Shoestring afsluiten door dit bij boeking aan te geven. Het factuurnummer van Shoestring is dan tevens je polisnummer van de verzekering. Shoestring biedt verzekeringen aan van Allianz Global Assistance. Als je de verzekering afsluit bij Shoestring profiteer je van een soepelere afwikkeling van eventuele schaden. Ook ontvang je bij een eventuele annulering van de reis door Shoestring de geheel betaalde premie terug. Sluit je een verzekering af bij een andere tussenpersoon of direct bij Allianz Global Assistance, dan is dit niet het geval. Met nadruk willen we er op wijzen dat reizigers die tijdens hun reis deel willen nemen aan avontuurlijke excursies (als raften, duiken, snorkelen, (bamboe)vlotvaren, kanoën, (water)skiën, (wind)surfen, parasailing, deltavliegen, parachutespringen, ballonvaren, bungee jumpen, canopy tour, canyoning, speleologie, mountain trekking, tokkelen, sandboarden, mountain biking, downhill biking en snowboarden) dit voor eigen risico doen en dat we hen dringend aanraden vooraf te controleren of hun reisverzekering deze activiteiten dekt. Meer informatie over kosten en dekking vind je hier. Adres BEZOEKADRES SHOESTRING Entrada AA Amsterdam-Duivendrecht Telefoon (voor Nederland) (voor België) Fax In geval van uiterste nood - 24 uur bereikbaar Tel: +31 (0) Openingstijden Ons kantoor is geopend op de volgende tijden: Maandag t/m zaterdag: uur Afspraak met een landenspecialist Mocht je langs willen komen voor specifieke reisinformatie, dan raden wij je aan van tevoren even te bellen of de regiospecialist er wel is.

12

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Zuid-Korea 12 dagen K-pop, hightech en koninklijke paleizen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAW 10-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een reis naar Zuid-Korea betekent kennismaken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Japan Winterreis 15 dagen Winter in het Land van de Rijzende Zon Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCI 11-18 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Tijdens de winter in Japan, hoe bijzonder

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Filipijnen 16 dagen Prachtig Luzon en Palawan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAF 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De Filipijnen? Denk aan hartelijke mensen, rijstterrassen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Indonesië, West-Java 12 dagen Verkenning van West-Java Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBS 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Welkom West-Java kent rokende vulkanen, theeplantages,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: China 13 dagen Beijing naar Mount Yuntaishan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAH 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom China betovert! Bezoek de Verboden Stad, de grotten van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: China 16 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WAG 12-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Zuid-India - 12 dagen Cultuur, natuur en strand in Kerala Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBP 11-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Namasté! Deze India rondreis voert door de

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving ReisKnaller: Baltische Staten en Sint-Petersburg De fascinerende rand van Europa Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WCZ 12-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Estland, Letland en Litouwen. Een

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Reisknaller: Ecuador 13 dagen Tussen de vulkanen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: WBV 12-24 13 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een korte reis, met enorm veel afwisseling, naar het meest diverse

Nadere informatie

Mysterieus en culinair Marrakech

Mysterieus en culinair Marrakech Mysterieus en culinair Marrakech 25/05 tot 29/05/2018 5 dagen, 4 nachten Beleef tijdens deze citytrip de sprookjesachtige Arabische sfeer van duizend-en-eennacht. Geen betere plaats om kennis te maken

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis MAROKKO - 8 dagen Ervaringen uit 1001 Nacht Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MMK 6-18 8 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Geniet van heerlijke kebabs en tajineschotels, en proef

Nadere informatie

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN

TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN TEXTIELREIS MAROKKO, 8 DAGEN 22 29 September 2019 899 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Cultuur, natuur, Marrakesh, winkelen, vrouwenorganisaties, weef- en borduurworkshops met lokale vrouwen, kookworkshop,

Nadere informatie

SINGLE REIS MARRAKECH

SINGLE REIS MARRAKECH SINGLE REIS MARRAKECH Party-time in Marrakech! Is Kerst niet helemaal jouw ding? Kom dan voor een flinke portie cultuur/ lekker eten/ leuk gezelschap en een HOT uitgaansleven naar Marrakech. In de stad

Nadere informatie

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei

Uniek aan deze reis Naast highlights van Marokko ook onbekende hoogtepunten als de Ourikavallei Hoogtepunten Marokko Langs de kleurrijke koningssteden 8-daagse vliegreis Verzorging halfpension Verblijf in 5 hotels Rondreis 1320 km Hoogtepunten van deze reis Marrakech, Fès, Meknès en Rabat Hassan

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN TOSCANE WALKING EVENT MONTECATINI TERME ITALIË In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen worden er nu op steeds meer plaatsen in het buitenland Vierdaagses georganiseerd.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Thailand - Vér-schrikkelijke Aanbieding Boeddha s paradijs Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYT 10-24 11 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze Thailand groepsreis combineert de hoogtepunten

Nadere informatie

MAROKKO FOR KIDS 2016

MAROKKO FOR KIDS 2016 MAROKKO FOR KIDS 2016 8 daagse rondreis doorheen Zuid Marokko per 4 4 met privé chauffeur. E-mail: info@tierra.be Website: www.tierra.be Pagina: 1/5 REISBESCHRIJVING Dag 1: Dag 2: Dag 3 : BRUSSEL MARRAKECH

Nadere informatie

Koningssteden en woestijn 2 (+/- 100 km)

Koningssteden en woestijn 2 (+/- 100 km) Koningssteden en woestijn 15 dagen Slow Travel (50+) Tijdens deze rondreis door Marokko, staan genieten, comfort, gezelligheid en het opsnuiven van de couleur locale centraal. We bezoeken alle Koningssteden

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko Valies-Uniek 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 19 november Zaterdag 26 november 2016 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 komen we aan

Nadere informatie

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren.

The Chasing Dutchmen heeft alle tours van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Algemene voorwaarden Boeking Op de website kun je zien op welke tours nog plaatsen beschikbaar zijn en uiteraard kun je hier ook je tour boeken. Na boeking ontvang je direct een bevestiging per e- mail.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Marokko Avontuurlijk Duizend-en-één ervaringen rijker Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMT 4-21 22 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Een onvergetelijk avontuur dwars door Marokko. Je

Nadere informatie

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE)

BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) BERGLEVEN EN WEVEN IN DE KARPATEN (OEKRAÏNE) 8 DAGEN 9-16 juni 2019 1.099 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Leren weven van een wollen deken in drie workshops, verblijf bij families in de (Oekraïense)

Nadere informatie

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK

INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK INSPIREREND ST. PETERSBURG (MET BEZOEK AAN QUILTFESTIVAL) 8 DAGEN N.t.b. oktober 2019 (derde of vierde week van oktober. Bekend uiterlijk in mei.) 799 EUR (exclusief vluchten) Highlights: Quiltfestival

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zaterdag 4 november Zondag 12 november 2017 9 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 4 november Om 17h40 komen we aan in

Nadere informatie

Style in maroc. www.styleinmaroc.nl

Style in maroc. www.styleinmaroc.nl Style in maroc www.styleinmaroc.nl style in travel Vakanties op maat naar het authentieke Marokko Ervaar de woestijn vanaf een kamelenrug en verdwaal in de smalle straatjes van de medina palmoases, vriendelijke

Nadere informatie

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People

Yoga on Call. Valies-Uniek. Yogarondreis Marokko. Yoga to the People Yoga on Call Yoga to the People Yogarondreis Marokko 2 Yogarondreis Marokko Zondag 5 november Zondag 12 november 2017 8 dagen yoga op uitzonderlijke plaatsen Dag 1 Om 17h40 op 5 november komen we aan in

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Madagascar Kort Indri en ringstaartlemuur Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMZ 8-18 17 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Stap in de boeiende wereld van lemuren, kameleons, baobabs en vleesetende

Nadere informatie

Marokko Riads en Kasba reis

Marokko Riads en Kasba reis Marokko Riads en Kasba reis Rondreis Marokko langs Riads en Kasba's van 10 dagen, auto met chauffeur waarbij wordt geslapen in traditionele en super sfeervolle accommodaties Maak kennis met de mooiste

Nadere informatie

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian

CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian CHINA, de belangrijkste hoofdsteden van het keizerrijk Beijing en Xian 10 daagse groepsreis onder begeleiding van Chinakenner Ng Sauw Tjhoi 17 oktober 26 oktober 2013 China moet je niet alleen zien, maar

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Studiereis Marrakech Juniorskamer Bouw Waasland

Studiereis Marrakech Juniorskamer Bouw Waasland Studiereis Marrakech Juniorskamer Bouw Waasland PROGRAMMA Datum van 28/05/2014 tot 01/06/2014 Citytrip van 5 dagen / 4 nachten Dag 1 : BRUSSEL MARRAKECH Afreis met een vlucht van Jetairfly naar Marrakech.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Ontdek het Israël van toen en nu.

Ontdek het Israël van toen en nu. 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 8-daagse mannenreis: Stappen in Jeruzalem 2 9 / 1 0 0 5 / 11 / 2 0 1 9 T E L I S R A E LT R AV E L. N L Met elkaar maken we de thema reis: Stappen in Jeruzalem. In de Graftuin

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JURBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jurbarkas wordt in augustus een

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Indonesië: Bali Bali, eiland van goden en demonen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SOD 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Het Indonesische eiland Bali is veel meer dan strand

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ESTLAND, LETLAND EN LITOUWEN - 7 dagen Hoogtepunten van de Baltische Staten Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EBK 8-18 7 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom In het noordoosten van

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL JUBARKAS LITOUWEN Sinds enkele jaren is er ook een IML-wandeltocht in de Baltische staat Litouwen. In de plaats Jubarkas wordt in augustus een tweedaags

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Nepal - Vér-schrikkelijke Aanbieding Schatten in de Himalaya Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYN 8-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Op deze korte Nepal rondreis kom je in aanraking

Nadere informatie

Koningssteden en woestijn 15 dagen Slow Travel (50+)

Koningssteden en woestijn 15 dagen Slow Travel (50+) Koningssteden en woestijn 15 dagen Slow Travel (50+) Tijdens deze rondreis door Marokko, staan genieten, comfort, gezelligheid en het opsnuiven van de couleur locale centraal. We bezoeken alle Koningssteden

Nadere informatie

Marrakech en ruime omgeving

Marrakech en ruime omgeving Marrakech en ruime omgeving 9 tot 16 maart & 16 tot 23 maart 2017 Een VIP arrangement voor maximum 8 personen! Hoewel Marrakech niet de hoofdstad van het land is, is dit vaak de eerste stad waar men aan

Nadere informatie

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis cambodja november eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis cambodja 11-27 november 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis cambodja Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Cambodja.

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen Speurtocht naar de Oudheid Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: KEK 6-22 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl

Proud member. donateurreis nepal oktober eyecarefoundation.nl Proud member donateurreis nepal 9-25 oktober 2019 eyecarefoundation.nl 17-daagse donateurreis nepal Deze indrukwekkende rondreis laat u kennis maken met het werk van Eye Care Foundation in Nepal. In Kathmandu

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Hoogtepunten. 9 daagse privérondreis Oases & Koningssteden

Hoogtepunten. 9 daagse privérondreis Oases & Koningssteden 9 daagse privérondreis Oases & Koningssteden Welkom in Marokko! Geniet van de diversiteit van dit sprookjesachtige land. Marokko herbergt prachtige steden, zoals Marrakech, Essaouira en natuurlijk de koningssteden

Nadere informatie

Baltische Landen: parels aan de Oostzee

Baltische Landen: parels aan de Oostzee Baltische Landen: parels aan de Oostzee Alle drie Baltische Landen hebben zich na hun onafhankelijkheid vanaf 1991 in sneltreinvaart ontwikkeld. In het statige Vilnius, ooit de hoofdstad van het Pools-

Nadere informatie

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W:

Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: E: W: Marit Poelstra Groeneweg 30b 6871 DD Renkum T: 06 28 22 54 40 E: marit@thetravelclub.nl W: http://www.thetravelclub.nl/marit Beste Toppers, Bijgaand wat meer informatie over de ondernemerstrip van 2019.

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 4 9 november 2014 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 4 9 november 2014 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het

Nadere informatie

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis

De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Website: www.tejedatravel.com Email: info@tejedatravel.com De steden van Andalusië (8 dagen) - groepsreis Deze reis is samengesteld om de belangrijkste steden van Andalusië te ontdekken. U reist in een

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis ALBANIË - 9 dagen Land van bergen en oude koninkrijken Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: EAB 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Ervaar hoe anders en vol verrassingen een bestemming

Nadere informatie

MAGISCH MAROKKO. 14-daagse privé reis Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas

MAGISCH MAROKKO. 14-daagse privé reis Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas MAGISCH MAROKKO 14-daagse privé reis Koningssteden, Kasbahs & Hoge Atlas Marokko is een land bij uitstek om een mooie rondreis te maken want er is veel te zien en er is een grote variatie in het landschap.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI FINLAND In het land van de middernachtzon en de 1001 meren wordt al sinds 1988 een wandeldriedaagse georganiseerd. Vanaf 1998 is deze tocht onderdeel

Nadere informatie

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen.

Dag 8 Yogyakarta Vrije dag lekker slenteren langs de Marlioboro inkopen doen en even lekker shoppen. PRIJS VANAF 979,00 P.P. 2-PERSOONS KAMER 20 Dagen Java en Bali vertrek 03 en 04 Juni 2015 Dag 1 Amsterdam/Jakarta Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta op Java in Indonesië Dag 2 Jakarta/Bogor Aankomst Jakarta

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl

ERVAAR REIZEN ERVAAR JONGERENREIZEN. Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl Meikoel 3 I 6001 EE Weert I Limburg Nederland 0495-45 66 15 I Contact@ErvaarReizen.nl ERVAAR JONGERENREIZEN Rondreis The essence of Egypt van 10-02-2013 tot 17-02-2013 Hartelijk dank voor je belangstelling

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Egypte Totaal Van woestijn naar strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SES 4-24 16 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze bijzondere Egypte rondreis voert je langs de ruïnes van het

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Familiereis MAROKKO AVONTUUR - 22 dagen Van woestijn naar strand Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: FMA 6-22 22 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen

Nadere informatie

INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA

INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA INFORMATIE KOOK- EN WIJNREIS O.L.V. NICOLETTA TAVELLA Culinair, Cultuur en meer..in Puglia ZUID-ITALIE 7-daagse culinaire reis o.l.v. Nicoletta Tavella vertrek 02 oktober en 23 oktober 2017 Style in Travel

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Delhi, Jaipur en Agra Citytrip India's 'Gouden Driehoek' Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SRD 2-24 8 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De ziel van India ligt ingesloten in een drietal

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA, SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA

INSPIRATIEREIS 2017/ DAGEN TANZANIA INSPIRATIEREIS 2017/2018 12 DAGEN TANZANIA 1 Dag 1 Aankomst op Kilimanjaro International Airport. Wij halen jullie op van het vliegveld, en brengen jullie naar Arusha Villa. Hier ontvangen we jullie ontvangen

Nadere informatie

Whiskyreis Schotland

Whiskyreis Schotland Slijterij Bij Bert Whiskyreis Schotland 01 03 oktober 2017 The Travel Club Teun van Wel 1 Pagina Bij Bert gaat op whiskyreis, en u mag mee! Dit najaar gaat het gebeuren, op whiskyreis met slijterij Bij

Nadere informatie

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN

BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN BALI - MENSEN MET BEPERKING - 7 DAGEN Tourcode: PMDJ-7D-Beperking Bali In samenwerking met onze lokale medewerkers te Bali hebben we voor mensen met een beperking een speciaal programma opgesteld. Vanuit

Nadere informatie

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ

17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ 17 DAGEN JAVA EN BALI PRIVÉ Vertrek van 01 November t/m 10 December 2016 en tussen 8 Januari en 14 Juni 2017 van Maandag t/m Vrijdag in de O klasse van Cathay Pacific Privé rondreis minimaal 2 deelnemers

Nadere informatie

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus

ERVAAR REIZEN. ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika. Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus ERVAAR AFRIKA Zuid Afrika Boek uw georganiseerde rondreis voor 2014. Aanvang rondreis: 3 Juni 22 Juli 19 Augustus Hartelijk dank voor uw belangstelling in Ervaar Reizen. Speciaal voor diegene die een fantastische

Nadere informatie

Marathon Madness Broadway Aktie

Marathon Madness Broadway Aktie Boekingsformulier ING New York City Marathon 2013 Let op! Alle velden van het formulier dienen ingevuld te worden. Tevens is het vereist een kopie van het paspoort van alle reizigers toe te voegen bij

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Costa Rica 'On a Shoestring' Gifkikkers, luiaards en de Christushagedis Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCR 8-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom De ontdekkingsreiziger Columbus

Nadere informatie

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014

Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Reisprogramma: Hemel op aarde extensie (Amritsar - Kashmir - Srinagar) 2014 Excursie vanuit Delhi. Vanuit Srinagar kunt u terugvliegen naar Delhi of uw reis per auto voortzetten naar Leh waar u aan kunt

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015

Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Gastronomie & Architectuur Op culinaire ontdekkingstocht naar de Baskische kust Donderdag 8 oktober t/m zondag 11 oktober 2015 Aan de Noordkust van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels

Nadere informatie

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015

6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis. 3 8 maart 2015 6 Daagse Dubai & Oman Metaalunie studiereis 3 8 maart 2015 Dag 1, dinsdag Vertrek per KLM 427 om 14.30 uur van Amsterdam naar Dubai Aankomst om 23.59 uur, M&G met Nederlandse gids Transfer naar het viersterren

Nadere informatie

Boekingsvoorwaarden Trav l

Boekingsvoorwaarden Trav l Boekingsvoorwaarden Trav l 1. Boeking De vakantieboeker (jijzelf of een gemachtigde) gaat bij boeking akkoord met onze boekingsvoorwaarden. De vakantieboeker machtigt Trav l om familie of begeleider van

Nadere informatie

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T

Reisvoorwaarden AIE C O N C E P T Reisvoorwaarden AIE Op de reizen van de Asociación Iberoamericana (in het vervolg kortweg AIE genoemd) zijn onderstaande boekings- en reisvoorwaarden van toepassing. Deze hebben betrekking op het boekingsproces,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Rondreis OMAN - 9 dagen Woestijnkastelen en groene bergen Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: MOK 8-18 9 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Tijdens deze korte reis door het noorden van Oman

Nadere informatie

MAROKKO. Reis mee naar de stad van Sheherazade 06/10-11/10/2019 OZ GROEPSREIZEN 2019

MAROKKO. Reis mee naar de stad van Sheherazade 06/10-11/10/2019 OZ GROEPSREIZEN 2019 OZ GROEPSREIZEN 2019 MAROKKO Reis mee naar de stad van Sheherazade 06/10-11/10/2019 Leer Marrakech op een unieke manier kennen. Bewonder de mooie architectuur en snuif de lokale sfeer op. We gaan op kookworkshop

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN LITHUANIA WALKING FESTIVAL + DRIEDAAGSE VAASSAN MARSSI LITOUWEN + FINLAND De kalender van de International Walking Association (IML) breid zich steeds verder uit. Vanaf 2015

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers

20 DGN JAVA / BALI. Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016. Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 20 DGN JAVA / BALI Vertrek 29 Januari en 26 Februari 2016 Groepsrondreis Minimaal 6 maximaal 12 deelnemers 1 Dag 1 Amsterdam / Jakarta Vandaag vertrek richting Jakarta Dag 2 Jakarta / Bogor Bij aankomst

Nadere informatie

23-Daagse rondreis Guatemala

23-Daagse rondreis Guatemala 23-Daagse rondreis Guatemala Dag 1, 06 januari 2017: Amsterdam (Madrid) - Guatemala City - Antigua Vertrek vanaf Amsterdam voor de vliegreis per Iberia naar Guatemala City via Madrid. Maar weinig landen

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China 14 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCZ 8-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het Terracottaleger,

Nadere informatie

Dag 1 Amsterdam - Casablanca Dag 2 Casablanca - Rabat - Fès Dag 3 Fès Dag 4 Fès - Volubilis - Meknes - Beni Mellal - Marrakech Dag 5 Marrakech Dag 6

Dag 1 Amsterdam - Casablanca Dag 2 Casablanca - Rabat - Fès Dag 3 Fès Dag 4 Fès - Volubilis - Meknes - Beni Mellal - Marrakech Dag 5 Marrakech Dag 6 Ko o kreis M a ro kko, 7 da g en Rei s s chem a Dag 1 Amsterdam - Casablanca Dag 2 Casablanca - Rabat - Fès Dag 3 Fès Dag 4 Fès - Volubilis - Meknes - Beni Mellal - Marrakech Dag 5 Marrakech Dag 6 Marrakech

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Sri Lanka - Vér-schrikkelijke Aanbieding Parel van de Indische Oceaan Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SYK 6-24 12 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Sri Lanka wordt ook wel de 'Parel van

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis China 14 dagen Van Beijing naar Shanghai Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SCZ 8-24 14 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Je bezoekt tijdens deze China rondreis hoogtepunten als het Terracottaleger,

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Marokko Kort Langs de koningssteden Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: SMK 4-24 8 Uitgebreide routebeschrijving Route Welkom Deze reis vormt een mooie introductie in de eeuwenoude cultuur

Nadere informatie

Junior: Marokko. Marokko (Koningssteden), 8 dagen

Junior: Marokko. Marokko (Koningssteden), 8 dagen Junior: Marokko Marokko (Koningssteden), 8 dagen Reisschema Dag 1 Amsterdam - Marrakesh Dag 2 Marrakesh - Casablanca - Rabat Dag 3 Rabat - Volubilis - Meknès - Fès Dag 4 Fès Dag 5 Fès - Beni-Mellal - Marrakech

Nadere informatie

In de sporen van Marco Polo naar China

In de sporen van Marco Polo naar China In de sporen van Marco Polo naar China 40 daagse autoreis via de legendarische zijderoute Profiel Met uw eigen classic, 4x4 of motorfiets van Nederland naar China Vooral over verharde wegen en gravel roads

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN PRIMAVERA VIERDAAGSE MALLORCA PAGUERA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er nu ook op het bekende toeristeneiland Mallorca een wandelvierdaagse

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN CAMINADA INTERNACIONAL DE BARCELONA SPANJE Buenos dias a Catalunya.De familie van de International Marching League (IML) breidt zich steeds verder uit. Sinds 2007 is ook de

Nadere informatie

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko

Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Combinatierondreis met trekking Individueel Marokko Langs onbekende parels in Zuid-Marokko Marrakech Cap Imsouane d Imerditsene Tafedna Sidi Ahmed Sayeh - Sidi Mbarek Essaouira - Aït Khyar Merzouga Tannamoste

Nadere informatie

14-daagse Avontuurlijk Suriname

14-daagse Avontuurlijk Suriname REIZEN - VOYAGES Tel.32-3-238.11.03 Fax.32-3-238.71.58 Bresstraat, 14 IATA : 08210381 2018 Antwerpen licentie : A 1275 BELGIUM www.coconuttravel.be/suriname/ info@coconuttravel.be www.coconuttravel.be

Nadere informatie

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid

Kenia. De magie van Kenia. Groepsreis in internationaal gezelschap. Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid Kenia Groepsreis in internationaal gezelschap De magie van Kenia Masai Mara Lake Elementaita Amboseli National Park Tsavo Est Mombasa Zuid 13 dagen/10 nachten GROEPSREIS MET FRANSTALIGE GIDS IN KENIA Safari

Nadere informatie

Uitgebreide routebeschrijving

Uitgebreide routebeschrijving Groepsreis Turkije Toegangspoort tot Azië Reiscode: Groepsgrootte: Aantal dagen: STY 8-24 15 Uitgebreide routebeschrijving Welkom Deze Turkije groepsreis is een ontmoeting met zowel het mondaine westen

Nadere informatie

PRIJS 995,00 P.P. OP BASIS v/e 2-PERS. KAMER 16 Dagen java Bali vertrek 02 Juni 2015 Gegarandeerd vertrek

PRIJS 995,00 P.P. OP BASIS v/e 2-PERS. KAMER 16 Dagen java Bali vertrek 02 Juni 2015 Gegarandeerd vertrek PRIJS 995,00 P.P. OP BASIS v/e 2-PERS. KAMER 16 Dagen java Bali vertrek 02 Juni 2015 Gegarandeerd vertrek Dag 1 Amsterdam/Jakarta Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta op Java in Indonesië Dag 2 Jakarta/Bandung

Nadere informatie

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP)

VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) Home Vrijwilligerswerk doen Frans Benin Bouwproject & bezienswaardigheden (begeleide WEP-groep) - VRIJWILLIGERSWERK - VRIJWILLIGERSWERK + BEZIENSWAARDIGHEDEN IN BENIN (BEGELEIDE WEP-GROEP) VRIJWILLIGERSWERK

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE

JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE JAGOTRAVEL WANDELSPORTREIZEN VIERDAAGSE MARBELLA SPANJE In navolging van de bekende Vierdaagse van Nijmegen wordt er in de Spaanse toeristenplaats Marbella sinds 2011 ook een wandelvierdaagse georganiseerd.

Nadere informatie