- a n d e r. l s. s v e r o. e t. k o p e n in s p. INSPIRE TO SELL Wie de echte zin van verkoop inziet, krijgt er pas echt zin in!

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- a n d e r. l s. s v e r o. e t. k o p e n in s p. INSPIRE TO SELL Wie de echte zin van verkoop inziet, krijgt er pas echt zin in!"

Transcriptie

1 l e - a n d e r l s s v e r o e t k o ir p e n in s p INSPIRE TO SELL Wie de echte zin van verkoop inziet, krijgt er pas echt zin in!

2 BEWEGING IN UW VERKOOP? INSPIRE TO SELL Vraag (sales)managers waarom klanten bij hun kopen En het gross antwoord: dat heeft te maken met onze goede service, klantvriendelijk personeel en lage prijzen. Met andere woorden: De meeste (sales) managers hebben GEEN FLAUW IDEE waarom kijkers kopers worden. En wanneer managers niet weten waarom hun klanten, klanten zijn, dan weten ze ook meestal niet waarom hun medewerkers, medewerkers zijn. Ook zien ze niet waarom ze niet doen wat ze zouden moeten doen. Dit probleem word graag opgelost met het organiseren van trainingen. Echter, als training nou de oplossing is, moet je dan niet weten wat t probleem is? U weet dat training veelal een geldverslindende activiteit is, die zelden zijn geld oplevert. Trainingen zijn vaak informatief, zelden inspirerend. Een training is leuk voor vandaag, maar helpen niet om morgen écht anders te gaan werken. Trainigen leiden zelden tot meer loyale kopers, en ook niet tot inspirerende verkopers.

3 Iedereen roept het, iedereen weet het. De klant van nu vraagt om een andere benadering. U en uw medewerkers moeten veranderen om de kijker, koper te laten worden, zorgen dat ze uw zaak gaan promoten als een fan. Hiervoor moeten salesteams in beweging komen. Als u er werkelijk voor kiest om anders te gaan werken, om te verbeteren voor de klant, dan is het goed te weten dat er twee manieren zijn om uw mensen in beweging te krijgen: 1. Door MANIPULATIE 2. Door INSPIRATIE Manipulatie is een vrij goedaardige (sales & marketing) tactiek om mensen (kort) in beweging te krijgen, bevoordeeld door incentives, bonus of andere beloningen, vormen van straf (angst). Manipulatie is een tactiek die we op school al toepaste: Als ik met jou de klassen rond mag, ben ik je beste vriend. Echter. Manipulatie leidt wel tot transacties, maar niet tot loyaliteit. Politieke partijen winnen verkiezingen met manipulatie, maar zijn de stemmen de volgende maand vaak al weer kwijt als het volk door heeft dat ze om de tuin zijn geleidt. Manipulatie werkt, maar kost bakken met geld. Bedrijven die nu veel focus hebben op nieuw business omdat ze veel klanten verloren hebben, danken dit aan hun manipulatieve sales én marketing beleid uit het verleden. Roepen dat het komt door de crisis is wederom een vorm van interne manipulatie om vooral maar geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen. Een vorm van (persoonlijk) leiderschap die zelden inspireert. Waarom zou u blijven manipuleren?

4 Het kan véél effectiever! Inspiratie leidt tot interactie én loyaliteit. Kijk maar wat er gebeurt met grote artiesten, management goeroes en wereldverbeteraars zoals de onlangs overleden Nelson Mandela. Ze inspireren hun gehoor, dat gehoor wordt FAN, ze komen graag in beweging en zijn véél loyaler dan gemanipuleerde klanten. Mijn schooltijd was geen succes, niet voor mezelf en niet voor de docenten. Nadat ik mij door de lagere en middelbare schooltijd had gekluund ging ik korte tijd aan de slag als verkoper binnendienst bij mijn vader. Verkoper omdat ik als kind een geweldig verkoopsucces had geboekt voor het Wereld Natuur Fonds, hierdoor mocht ik op bezoek bij zkh Prins Bernhard op Paleis Soestdijk. Behoorlijk inspirerend voor een jochie van 12. Juist door de bizarre schoolperiode, waar ik geen dag met plezier op terugkijk (op de meisjes in het fietsenhok na), verbaasde ik mezelf en mijn omgeving dat ik een succesvol verkoop en management trainer werd in de jaren nadat ik het familie bedrijf verlaten had. Oprichter en toptrainer Bart van Luijk van DOOR Trainingen was mijn grote inspiratiebron. Na DOOR begon ik voor mezelf en werd ik steeds vaker gevraagd als spreker. Het toppunt was een training die ik mocht geven in New York City voor een groot telecom bedrijf. Onderweg van JFK Airport naar mijn hotel, vroeg ik mezelf af, waarom ik als Nederlands trainer(tje) het vetrouwen kreeg om hun marketing managers van over de hele wereld te mogen trainen. Ik Marc Dijk, naar New York om een top organisatie te trainen? Waarom kochten ze mij?

5 Na ruim 15 jaar trainingen te hebben geleverd aan tevreden terugkomende opdrachtgevers maakte ik in 2012 voor mezelf de balans op. Ik lekte energie. 1. Waarom verzet ik me tegen veel trainingen? 2. Waarom wil ik mensen liever coachen? 3. Waarom kiezen mensen voor mij? 4. Waarom krijg ik mensen snel in beweging? Ik stelde vast dat 90% van mijn opdrachten voortkomen uit aanbevelingen van oud deelnemers/opdrachtgevers. Ik las meer dan 300 evaluaties/mails van deelnemers uit het verleden. Een conclusie van de antwoorden op mijn vragen was dat ik (onbewust) een andere invalshoek kies met mijn aanpak dan anderen. Ik ontdekte dat mijn minst succesvolle programma s gericht waren geweest op manipulatie. Een verkoopmethodiek presenteren die volgens mij het beste was? Ik ontdekte ook dat deelnemers van trainingen die ik in het verleden had gezien/ingekocht vaak een toets geweldig maakte, maar in de praktijk er niets van bakte. Ik zag paralellen met mijn schooltijd waar de leerkrachten niet vertelde waarom het goed was om te weten wie er in 1400 had geleefd, niet verder kwamen dan uit te leggen dat je het moest weten voor je proefwerk de volgende week. En als je dat niet goed maakte dan.. Een manipulatieve vorm van lesgeven. 90% van mijn opdrachten komen voort uit aanbevelingen van oud deelnemers/opdrachtgevers

6 Iedereen herkent wel die ene leraar waar de lessen leuker waren dan bij andere. Reden? Dit waren inspirerende vertellers. Ik (h)erkende dat ik het meest succesvol ben als ik mensen inspireer, met mijn opdrachtgevers en hun verkopers verder ga dan les te geven. In elk bedrijf werken buitengewoon capabele mensen. Ze hebben prive vaak al meer en belangrijkere beslissingen genomen dan de gemiddelde leidinggevende. Toch slagen bedrijven erin om al deze kennis en ervaring plat te slaan vanaf de eerste werkdag. Kort geleden werd ik door een bedrijf ingehuurd. Ze hadden een cultuur probleem. Na veel gesprekken hebben ze besloten dat ik met mijn kennis en ervaring de juiste persoon was om mee te helpen de veranderingen voor een andere verkoopcultuur in te zetten. Vanaf dag 1 heeft de betrokken manager mij elke dag proberen uit te leggen hoe ik me moest aanpassen bij de (zieke) bedrijfscultuur van deze organisatie. Als ik geen rekening zou houden met de politieke cultuur dan zou ik... Een manipulatieve manier van leidinggeven. Ik ben steeds meer gaan lezen over manipulatie en inspiratie. En vond rationele bewijzen van wat ik emotioneel al lang wist en onbewust toepaste. Ik had het lek boven water, waarom veel trainingen niet werken. Ik heb daarmee de visie voor mijn nieuwe manier van werken en richte Marc Dijk Performance Architecten op. Quote van deelnemer: Marc is de eerste persoon die mij voor betere sales geïnspireerd heeft

7 MD Performance Architecten, een inspiratie coach die met bezieling (sales)managers en organisaties coacht in het WAAROM, het HOE en WAT nodig is om mensen blijvend in beweging te brengen door te inspireren i.p.v. te manipuleren. Elke organisatie op deze aardbol, ook uzelf functioneert op drie niveaus. Wat (moeten) we doen, Hoe doen we dat dan en Waarom eigenlijk? Als we deze drie zaken op een rijtje hebben geeft het ons een structuur voor het nemen van beslissingen. Zo solliciteren verkopers op een functie (WAT) via een wervingsbureau (HOE) In het gesprek vertellen ze hoe goed ze zijn, en hoe geweldig ze het bedrijf vinden waar ze op dat moment een selectiegesprek hebben. De (externe) recruiter heeft exact verteld wat ze moeten zeggen, want die is ook afhankelijk van de plaatsing qua omzet. De reden WAAROM de verkoper hier écht solliciteert is dat hij momenteel bijna overal op solliciteert wat met sales te maken heeft en buitendienst, Het verschaft hem namelijk inkomen en bovendien een auto van de zaak. Een buitengewoon slechte motivatie. Echter wel de realiteit en drijfveer achter veel sollicitaties. Mijn handelswijze Inspire to sell is gericht op een omgekeerde manier van denken en doen. Deze werkwijze wordt ondersteunt door het besef dat inspirerende voorbeelden uit het verleden en heden bewust of onbewust dit andersom denken toepassen. Ze denken in een tegenovergestelde richting dan de meeste mensen doen. Dit maakt ze onderscheidend in hun succes. Ze starten met het onderzoeken naar hun drijfveren, Ze denken van binnen naar buiten. Een nieuwe job begint in hun hoofd nooit in de krant, het internet of een werving en selectie bureau. Hi Marc, ik heb een hele leuke functie voor je De opening van een recruiter die ik drie jaar niet gesproken heb. Wat denk je dat zijn drijfveer is van deze recruiter? Omzet of een leuke baan voor mij?

8 DAAROM......ontwikkel ik inspiratiemodules, inspirerende salestools, schrijf en adviseer ik en ben een opkomend spreker over het concept: Inspire to sell - to lead and to learn. Mijn drijfveer is al meer dan 18 jaar zijn nieuwsgierigheid naar mensen die succesvol zijn in commerciele communicatie met een geslaagde deal als resultaat. Het concept van Inspire to sell is een eenvoudig stappenplan dat start bij de kernvraag: WAAROM? Een leuke manier van ont-wikkelen die reproduceerbare en voorspelbare verkoopresultaten kan leveren. Hierbij is de focus altijd op het leveren van een beleving, die kopers ertoe beweegt om uw business te gaan promoten. Een manier van denken én doen die zeker niet alleen is weggelegd voor bedrijven als Nespresso en Apple. Het Inspire to sell concept laat zien dat je als manager beter in staat bent mensen in beweging te brengen door inspiratie. Het is een concept om sales en marketing drastisch te verbeteren. Een concept dat begint van binnenuit, want als uw mensen niet enthousiast zijn over hun baan, hoe kunnen uw klanten dan enthousiast worden over uw zaak?

9 WAT... Het inspirerende concept Inspire to sell doorloopt u in 3 eenvoudige stappen. 1. WAAROM? a. Ambitie sessie b. Verkoop visie 2. HOE? a. Momenten van de waarheid b. Processen c. Medewerkers op voorsprong Doel is deelnemers op een andere manier te laten denken over wat er nou eigenlijk gebeurt in de markt, bij de klant en in het eigen team. Dit doen we omdat de praktijk laat zien dat veel medewerkers wel weten WAT ze dagelijks doen, ook nog wel HOE het eigenlijk zou moeten, daarom maken ze de toetsen ook vaak goed. Maar WAAROM ze het doen is vaak niet bewust aanwezig, of niet effectief. Hoe meer het waarom vanuit deelnemers zelf komt, des te sterker en sneller gaat de verankering. 3. WAT? a. 30/60/90 dagen aanpak b. Prestatie kalender c. Gereedschapskist

10

11 De inspirerende sessies zijn altijd boeiend, vaak confronterend. Dit komt doordat iedereen er bewust van wordt dat ze veel meer verantwoordelijkheid hebben dan ze dachten. Het niet nemen van die verantwoordelijkheid is veelal de oorzaak van manipulatief beleid. Voorbeeld: De omzet van de buitendienst loopt al een tijdje terug. Onderzoek wijst uit dat ook de activiteit van de buitendienst medewerker terug is gelopen. Van 3.4 bezoeken per dag zitten ze gemiddeld nog op 1.4 bezoeken per dag. De sales directeur vraagt de salesmanagers hoe dit in hemelsnaam kan. Wat doen die gasten dan de hele dag? De maatregel die wordt genomen is: Het is een voorbeeld van hoe veel managers leidinggeven. Wanneer ze geconfronteerd worden met een negatief resultaat, wordt er een reeks van maatregelen (workarounds) bedacht totdat de gewenste situatie bereikt is. Een veel succesvollere aanpak is onderzoeken WAAROM de activiteit werkelijk naar beneden is gegaan. Een lastig onderzoek voor veel managers, omdat er uit voort zal komen dat ze te weinig hebben gemanaged. We laten iedereen voor zijn eerste en na zijn laatste bezoek binnenkomen op kantoor.

12 Stap 1 Waarom? Daarom starten we elk traject bij opdrachtgevers met een WAAROM Ambitie sessie waar ook een verkoopvisie uit voort vloeit per deelnemer. Resultaat is een helder beeld van wat een ieder te doen staat. Inspire to perform. Stap 2 Hoe? Nadat iedere deelnemer bewust is van zijn doel en eventuele valkuilen, worden ze geholpen met het HOE in stap 2. Hoe denken klanten? Hoe spelen we daarop in? Hoe ondersteunen de processen? en Hoe kunnen we ons het beste gedragen? Resultaat een duidelijke manier van werken die vanuit de deelnemers is geadopteerd, en waarmee leidinggevenden kunnen leidinggeven aan het proces. Stap 3 Wat? Iedere deelnemer is klaar voor de reis en hebben er zin in als nooit tevoren. Ze zijn immers zelf betrokken geweest bij het vast stellen van HUN doel, bij het bepalen van HOE ze het beste kunnen reizen. Niets is prettiger als je dan sturing krijg in WAT, wanneer te doen. Dit bieden door middel van een 30, 60 of 90 dagen plan Verbeteren voor de klant. Dit wordt ondersteunt met een prestatie kalender waarop terug te vinden is op welke dagen, welke thema s (prestaties) centraal staan. Deze prestaties worden ondersteunt met eenvoudige gereedschappen. Voorbeeld: Op de prestatiekalender is aangekondigd dat in de week van 23 februari het thema VRAGEN centraal staat. Elke verkoper krijgt een kaart met korte inspiratie WAAROM 1 vraag leidt tot 5% meer conversie. Daarnaast wordt uitgelegd wat er DAAROM gebeurt met de klant. Hiermee heeft iedereen een geheugensteun in de zak. De coach/ manager kan hier eenvoudig naar vragen en voorbeelden in geven. Resultaat is een geinspireerde coach en verkoper die uitgerust zijn met de route en gereedschappen naar succes. Vanuit de overtuiging dat iedereen sturing wil, maar niet gestuurd wilt worden.

13 Voorbeeld coachcard:

14 WAAROM ZOU U IN BEWEGING KOMEN? 31 December is zo n mooie avond waarin de goede voornemens als vuurwerk voor het nieuwe jaar voorbij komen. Zakelijk is het niet anders. In juli was al bekend dat de resultaten niet waren zoals het moet, er zijn toen goede plannen gemaakt maar door toenemende drukte in oktober, november en die halve maand december is het even vooruitgeschoven. Tijdens de kerst toespraak worden de voornemens voor het nieuwe jaar nog eens uitgevouwen. We hadden dit jaar al Maar volgende jaar gaan we echt Bedrijven, management teams, ze verdrinken in de voornemens en power points vol cijfers om het voornemen te onderbouwen. Het risico is groot dat u in mei weer de balans opmaakt. Vergeet vooral niet, dat wat u deze maand niet verkoopt, u volgende maand niet meer inhaalt. Echter tegenvallende omzet, ontevreden vertrekkende klanten moeten voor u niet een reden zijn om contact met me op te nemen zodat we samen in beweging moeten komen. De echte reden om samen succesvol in beweging te komen moet zijn omdat u het vuur wilt voelen branden, bij uzelf, bij uw management, bij uw medewerkers. Een vuur dat doorgegeven wordt door tevreden terugkomende klanten. FANS. Fans die niet bij u kopen omdat u zegt de goedkoopste te zijn. Maar FAN zijn omdat u en uw team adviseert, inspireert en dus incasseert!!

15 Dit zijn de redenen waarom onze opdrachtgevers in beweging kwamen: Inzicht dat klanten geen onzin meer kopen. Producten en diensten lijken op elkaar, zelfs de prijs u weet dat dit niet meer genoeg is om u mee te onderscheiden. Conversie, kijkers naar kopers moet omhoog. Bon bedrag kan hoger als er meer cross-sell word gedaan. Dealers inspireren hoe ze met 1 vraag 5% conversie kunnen verhogen. Klanten kopen wel, maar kopen niet meer (genoeg) bij u. Interne trainers hebben nieuwe boost nodig van inspiratie m.b.t. ontwikkeling.

16 Bio Marc Dijk Marc Dijk ont-wikkelt (sales)managers en salesteams in de vaardigheid zichzelf en anderen in beweging te zetten door te inspireren i.p.v. te manipuleren. Met 18 jaar ervaring als verkoper, trainer, training manager, sales director en auteur van het boek Bewust Willen Leren Doen, is zijn drijfveer: Medewerkers binnen de BV Nederland op een andere manier met elkaar leren communiceren. Verantwoord ondernemen en durven inzien dat trainingen en zelfhulpboeken met name goed zijn voor de trainer/schrijver en zelden voor deelnemers/lezers. En ook inzien dat problemen van (sales) management te eenvoudig worden teruggelegd in de operatie. Managers zijn opgegroeid met een leiderschapsstijl waarbij ze manipuleren i.p.v. inspireren. Gevolg is dat medewerkers nauwelijks nog vanuit zichzelf in beweging komen voor hun manager/organisatie. Die oplossing zit verwerkt in zijn concept Inspire to sell Marc zijn eigenzinnige visie op verkoop, trainen en managen van salesteams trekt aandacht van verkoop organisaties die verder willen. Zijn expertise ligt op het gebied van beïnvloedings technieken tijdens face to face (klant) contact. De afgelopen jaren inspireerde hij duizenden ondernemers, managers en medewerkers binnen bedrijven zoals: Orange, ABN AMRO, Vodafone, Rabobank, Renault, Wegener, Nokia, Bijenkorf, Ziggo, De Telefoongids, Media Markt - Saturn en vele anderen.

17 Marc deelt zijn enthousiasme voor inspirerend verkopen met iedereen die het wil horen en verantwoordelijkheid durft te nemen. Verantwoordelijkheid, omdat slechte communicatie de bron is van praktisch alle ellende. Hij spreekt voor congressen, ondernemersverenigingen, sales kick-offs en product lanceringen. Als Marc niet coacht of spreekt, bedenkt hij vanuit zijn inspiratietoren in Amersfoort nieuwe invalshoeken en praat met kijkers en kopers om opdrachtgevers te kunnen blijven verassen en voorzien van frisse, energieke inspiratie voor: Effectieve commerciële communicatie Boek Marc Dijk via of maak een afspraak via Marc Dijk

18 TOEGIFT - PRODUCTEN LANCEREN Een grote verkooporganisatie heeft al enkele jaren te maken met tegenvallende omzetten. De verkoop komt steeds meer onder druk te staan. Elk half jaar wordt er een nieuwe aanpak verkondigt waarin meestal alleen de bedenker van het plan er echt 100% in gelooft. Bij de kick-off wordt de vraag gesteld aan het publiek: En mensen, gaat dit jullie helpen? Uit wat gemompel en stommel zou je een voorzichtig JA kunnen opmaken. Nog niet 1 minuut na de sessie helpen de eerste critici op de toilet, al handen wassend, het plan al onderuit. Nou, geloof jij erin?? Ik niet. In veel organisaties waar de sales onder enige druk staat klagen de verkopers over het product portfolio en de prijzen en product development/ marketing over de vaardiheid van de verkoopafdeling Dit neemt niet weg, dat u naar alle waarschijnlijkheid een FANTASTISCH product of dienst heeft ontwikkeld. De eigenschappen klinken goed, de voordelen aannemelijk en de prijs is eerlijk. Maar Waarom zou uw salesteam dit ook werkelijk succesvol maken? Hoe gaan ze het verkopen? Wat gaan ze ervoor doen? U kunt een mooi incentive bedenken. Maar u weet dat dit slechts tijdelijk werkt. Bovendien worden verkopers verslaafd aan incentives en willen ze altijd meer. Belangrijker nog om te beseffen dat de beste blijvende motivatie vanuit de groep zelf moet komen, en niet vanuit u. Het vraagt om ANDERSOM denken van u zelf en de verkopers.

19 DAAROM WAT...faciliteren Performance Architecten bij het proces met de verkopers van binnen naar buiten het nieuwe product te bekijken én te verkopen. We faciliteren op een manier die beslissingen om het product succesvol te verkopen positief beïnvloed en zorgt voor een effectiever verkoop gedrag. Hiervoor passen we het Inspire to sell concept toe. Een logische manier van denken die onmiddellijk aansluit bij de wijze waarop de hersenen eerder gemotiveerd worden en positieve prikkels krijgen voor een effectief gedrag. In drie eenvoudige stappen doorlopen we met betrokkenen het Inspire to sell concept door. Dit zijn sessies die we kunnen doen, afhankelijk van de groepsgrote binnen 1 dag. Resultaat is een positieve start van een succesvolle product lancering. Nieuwe product of bestaand product lanceren? Bel dan nu voor een afspraak met Marc Dijk ( ) of contact ons via afspraak

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A

Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A Presentatie Tekst Top plan (talentontwikkelingsplan) Amy Kouwenberg OABCE1A INLEIDING Ik heb vandaag een cadeautje meegenomen. Niet voor jullie, maar voor mijzelf. Het cadeautje staat voor de verrassingen

Nadere informatie

Sales Boost. Per direct meer omzet uit kansrijke prospects

Sales Boost. Per direct meer omzet uit kansrijke prospects Sales Boost Per direct meer omzet uit kansrijke prospects Per direct meer omzet uit kansrijke prospects Met meer bellen; meer bezoeken, meer offertes en dus meer omzet. Hogere inspanning met dezelfde kwaliteit

Nadere informatie

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een

4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL. Dez e t r a i n i n g i s e c h t een 4 - daagse podiumtraining BUSINESS AS UNUSUAL Dez e t r a i n i n g i s e c h t een a a n r a d er o m t e l ere n m e n s e n e c h t t e b e t re k k e n e n t e r a k e n m e t j o u w v er h a a l.

Nadere informatie

Timemanagement? Manage jezelf!

Timemanagement? Manage jezelf! Timemanagement? Manage jezelf! Trefwoorden Citeren timemanagement, zelfmanagement, stress, overtuigingen, logische niveaus van Bateson, RET, succes citeren vanuit dit artikel mag o.v.v. bron: www.sustrainability.nl

Nadere informatie

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen

5. Overtuigingen. Gelijk of geluk? Carola van Bemmelen Food & Lifestylecoaching. Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen 5. Overtuigingen Jouw leven op dit moment weerspiegelt exact jouw overtuigingen Een overtuiging is een gedachte die je hebt aangenomen als waarheid doordat ie herhaaldelijk is bevestigd. Het is niet meer

Nadere informatie

Training Klantbeleving

Training Klantbeleving Training Klantbeleving Klantbeleving: voeg waarde toe en verwonder Betalen voor de verzending van je online bestelling? Een week wachten tot je de offerte in je mailbox vindt? Daar nemen klanten geen genoegen

Nadere informatie

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes?

Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? Rapportage online marktonderzoek Wat maakt succes? December 2007 / Januari 2008 Door: Marco Bouman, Impulse, Strategie & Marketing Februari 2008 2008 Marco Bouman, alle rechten voorbehouden Het is niet

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

Sales Ritme. De opmaat naar beter resultaat

Sales Ritme. De opmaat naar beter resultaat Sales Ritme De opmaat naar beter resultaat Op maat naar beter resultaat. De momenten zijn te voorspellen en te managen met het Sales Ritme programma. Je schoenveters strik je beter vóór dan tijdens de

Nadere informatie

Wat is jouw verhaal?

Wat is jouw verhaal? E E N E - B O O K V A N L E T T E R S & C O N C E P T S Wat is jouw verhaal? Passie en plezier overbrengen in een notendop Storytelling Verhalen vertellen is een belangrijk onderdeel van ons leven. Het

Nadere informatie

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk.

LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE. Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. LEIDERSCHAP IN DE CORPORATE JUNGLE Bagage voor een succesvolle reis naar je eigen doel. Een training met wortels in de praktijk. PROFESSIONALISEREN DOOR ALLE BENODIGDE SOFTSKILLS VAN DE MANAGER TE TRAINEN

Nadere informatie

Minicursus Verbindend Communiceren. Geschreven door: Jan van Koert

Minicursus Verbindend Communiceren. Geschreven door: Jan van Koert Minicursus Verbindend Communiceren Geschreven door: Jan van Koert Geweldloze communicatie is een wijze van communiceren die leidt tot gehoord en verstaan worden. Met helderheid, zonder beschuldigen en

Nadere informatie

Wat gaan we doen? Wat is bevlogenheid? Wat heb je er aan? (als werkgever, als werknemer) Hoe er op sturen? Binden en boeien! Wie wil er wat mee?

Wat gaan we doen? Wat is bevlogenheid? Wat heb je er aan? (als werkgever, als werknemer) Hoe er op sturen? Binden en boeien! Wie wil er wat mee? Wat gaan we doen? Wat is bevlogenheid? Wat heb je er aan? (als werkgever, als werknemer) Hoe er op sturen? Binden en boeien! Sturen op energiebronnen Je stijl als leidinggevende Wie wil er wat mee? Wat

Nadere informatie

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten

Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Voor iedereen die een gelukkig en succesvol leven niet aan het toeval wil overlaten Anderen over het werk van David en Arjan: Met hun boek en hun seminars maken De Kock en Vergeer heel Nederland gelukkig.

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA

KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA KRAUTHAMMER YOUNG PROFESSIONAL PROGRAMMA HERKEN JE DIT? Weet je nog hoe opwindend het is om aan het begin van een carrière te staan? Daarom wil je ook jouw young professionals helpen bij hun ontwikkeling.

Nadere informatie

Succesvoller in één Dag

Succesvoller in één Dag De SCN workshop Succesvoller in één Dag Met resultaatgarantie! Foto: Jos Schuurman Rob P. van Dort, Algemeen Directeur Rob van Dort is sinds 1995 ondernemer en oprichter van SCN. Succes Coach in Sales,

Nadere informatie

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen

OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG. Een opleiding om hoger op te komen OPLEIDING LEIDINGGEVEN IN DE KINDEROPVANG 2012 Een opleiding om hoger op te komen 1 OPLEIDING 2012 Ervaring: De training heeft me sterker gemaakt in mijn rol als leidinggevende. Ik heb mijn beleid en doelen

Nadere informatie

Effectievere verkooporganisatie. Snel en blijvend meer rendement uit uw salesteam

Effectievere verkooporganisatie. Snel en blijvend meer rendement uit uw salesteam Effectievere verkooporganisatie Snel en blijvend meer rendement uit uw salesteam Snel en blijvend meer rendement uit uw salesteam! Tegen minimale verkoopkosten weer maximaal rendement uit uw salesteam.

Nadere informatie

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel!

Business Lounge: uw klant aan de bestuurstafel! Gaby Remmers: senior onderzoeker Blauw Research Drijfveer: organisaties helpen inzicht te krijgen in de kansen op een nog klantgerichtere dienstverlening Andre Heeling: onderzoeker Blauw Research Drijfveer:

Nadere informatie

Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer?

Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer? Hoe creëer je meer geluk op de werkvloer? In deze bijdrage neemt Gea Peper, eigenaar van het HappinessBureau, ons mee in het belang van geluk op het werk in de vorm van een interview met Onno Hamburger.

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Voorwoord! Wie wil ik helpen?!

Voorwoord! Wie wil ik helpen?! Voorwoord Allereerst dankjewel dat je mijn boek hebt gekocht of gekregen en dat je dit ook leest. Dit toont dat jij vooruit wil in het leven en dat je ook actiegericht bent. En actiegerichte mensen halen

Nadere informatie

Expeditie Leiderschap. Met uw team naar de top

Expeditie Leiderschap. Met uw team naar de top Expeditie Leiderschap Met uw team naar de top Met uw team naar de top. Goed en effectief leidinggeven in een turbulente markt is lastig. Zeker wanneer u tegelijkertijd strategische doelen, veranderingen

Nadere informatie

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016:

Dit zijn de nieuwe trainingen en workshops van Mankind Mens & Organisatie in 2016: Mankind Mens & Organisatie gelooft in de kracht van dromen en drijfveren in relatie tot ondernemerschap en leiderschap. Dromen en drijfveren vormen de grond waarop ambitie kan groeien. Passie zorgt vervolgens

Nadere informatie

Leiderschap in Contact

Leiderschap in Contact Waar ideeën en activiteiten rond ziel en zakelijkheid samenkomen op een prachtige plek, vanuit een geïnspireerd netwerk 4-daagse training: Leiderschap in Contact Constructief verbinden in de professionele

Nadere informatie

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan.

<prikkelaar toevoegen> Compaen pakt aan. Compaen pakt aan. Ik weet hoe ik jou kan bereiken Versterk je leerkracht: Hoe bereik ik de kinderen in mijn klas? 19 maart 2014 Jelte van der Kooi trainer/ adviseur schoolbegeleider

Nadere informatie

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement

Trainingen & Coaching. Leren met maximaal rendement Trainingen & Coaching Leren met maximaal rendement Leren met maximaal rendement. Meetbare en beproefde trainingsaanpak voor beter resultaat. Vaardigheidstrainingen zijn bedoeld om het rendement van een

Nadere informatie

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande

Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Koningspaard Polle en de magische kamers van paleis Kasagrande Eerste druk 2015 R.R. Koning Foto/Afbeelding cover: Antoinette Martens Illustaties door: Antoinette Martens ISBN: 978-94-022-2192-3 Productie

Nadere informatie

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren.

WAARSCHUWING. Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. WAARSCHUWING Als je wilt dat in je leven niets verbetert, leg dit boek dan NU weg. Het is niets voor jou. Koop een fles champagne en ga het vieren. INLEIDING Je herkent het vast: je stond met een glas

Nadere informatie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie

Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Leer authentiek bloggen en trek meer klanten aan Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Persoonlijk én succesvol bloggen vanuit jouw passie Backhuijs Communicatie 1 Les 2: Onderwerpen Les

Nadere informatie

Sales Acceleratie Manager. Op weg naar een winnend salesteam!

Sales Acceleratie Manager. Op weg naar een winnend salesteam! Sales Acceleratie Manager Op weg naar een winnend salesteam! Op weg naar een winnend salesteam! Binnen enkele maanden uw verkoopteam op het juiste spoor? Manager, trainer, coach en adviseur in één. Achterblijvende

Nadere informatie

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen?

Kan dat? Ook als je het van huis uit niet zo hebt meegekregen? Omdat je je kennis wilt delen, nieuwe klanten wilt werven, politiek of maatschappelijk gezien een boodschap wilt overbrengen, je onderneming wilt promoten. Redenen genoeg om een sterke spreker te willen

Nadere informatie

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf

ASSERTIVITEIT. beter communiceren vanuit jezelf ASSERTIVITEIT beter communiceren vanuit jezelf Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij

Nadere informatie

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost

Deel 12/12. Ontdek die ene aanpak waarmee je al je problemen oplost Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding

Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Groei in Leiderschap & Management - Jaaropleiding Zakenwijzer Het is tijd voor nieuw en ander leiderschap en management We kunnen ons niet meer verloven te blijven doen wat we deden. Als alles verandert,

Nadere informatie

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon:

Ondernemen als. Deel 1. Doelgroep: Naam: Telefoon: Ondernemen als Deel 1 Doelgroep: Naam: Telefoon: 2 Over Rose Drs. Rose Jansen Marketingpsycholoog Spiritueel Businesscoach Journeytherapeut In 2006 studeerde ik af als Journeytherapeut bij Brandon Bays.

Nadere informatie

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner:

Sta zonder twijfels en vragen, vol overtuiging en vreugde, in jouw authentieke kracht! Dit zegt een enthousiast gebruiker van deze planner: Boetseweg 47 7895 AV Roswinkel telefoon: 0591 785 780 www.jolandalinders.com e-mail: info@jolandalinders.com IBAN: NL32 KNAB 0729 6439 99 BIC: KNABNL2H KvK nummer: 59561742 BTW nummer: NL155366701B02 Alsjeblieft!

Nadere informatie

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren!

Gelukskoffercoaching. Ik kan in drie woorden vertellen wat ik geleerd heb: I love me. Wael, 11 jaar. Gelukkig zijn kun je leren! Gelukkig zijn kun je leren! Gelukskoffercoaching Missie GELUKKIG ZIJN KUN JE LEREN Gelukskoffercoaching wil kinderen op jonge leeftijd positief ondersteunen in hun individuele emotionele ontwikkeling.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Geeft je inzicht in jouw persoonlijke

Nadere informatie

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN

Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN Training - Begeleiding - Coaching BALANS DE BAAS VOOR VROUWEN DIE MAMA ZIJN OF WORDEN HERKEN JE DIT? Heb je steeds het gevoel het net niet goed genoeg te doen voor iedereen? Zijn de dagen te kort voor

Nadere informatie

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2

FLIPPEN. Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 FLIPPEN Naam: Ruben van Dijk Datum van inlevering: 28/11/06 Klas: M1C Tutorgroep: 2 Verantwoording: Opleiding: Media Vormgeven School: Media college Amsterdam Jaar: 1 Projectomschrijving: Het maken van

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s.

10 SUCCESFACTOREN. In het webinar ga ik ook iets vertellen over mijn nieuwe event Meer Verdienen Minder Werken op 3/4/5 april 2014 a.s. 21 Tips om meer te verdienen en minder te werken 10 SUCCESFACTOREN Veel coaches, trainers en adviseurs verdienen weinig maar werken toch heel hard. Ze werken 1-op-1 en op uur-factuurbasis met klanten.

Nadere informatie

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel

Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen. Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Welkom bij Sociaal Succesvol Ondernemen Week 2: je bedrijf op orde Les 2: een goed businessmodel Pen en papier? Wat is een businessmodel? Jouw businessmodel is de manier waarop jij in business bent Twee

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

HOE LAAT IK MEDEWERKERS

HOE LAAT IK MEDEWERKERS MANAGEMENT Een zelfstandige medewerker is een tevreden medewerker HOE LAAT IK MEDEWERKERS ZELFSTANDIG FUNCTIONEREN? De ene mens is de andere niet. Sommigen zijn blij met een chef die aan hen geducht leiding

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie

Je bent jong en je wilt wat!

Je bent jong en je wilt wat! Je bent jong en je wilt wat! Logisch, je voelt je geen sukkel. Je bent jong, je zit vol energie en je wilt eruit halen wat er uit dit leven te halen valt. Plezier maken, feesten en doen waar je zin in

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten...

@ Creatief Succes! Talent toolkit 1. Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 1 Toolkit Powerkaarten... @ Creatief Succes! Talent toolkit 2 Colofon Creatief Succes Evertsenstraat 5-03 4461 XN Goes www.creatiefsucces.nl info@creatiefsucces.nl @ Creatief

Nadere informatie

Onderhandelen met lef en liefde

Onderhandelen met lef en liefde Lodewijk van Ommeren, directeur van Bureau Zuidema, interviewt Judith Schoenmaeckers Onderhandelen met lef en liefde Dirty tricks? Judith Schoenmaeckers, commercieel directeur bij Randstad, heeft er niets

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat

Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat OPEN YOUR EYES Leiderschapsontwikkeling: inspiratie en resultaat Leiderschap ontwikkeling vanuit de kern Leiderschap is van grote invloed op de resultaten van de organisatie. Hoe kunnen we onze ambities

Nadere informatie

Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in!

Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in! Onderzoek toont aan dat maar liefst 85% van alle trainingen na drie maanden geen effect meer heeft. Onze trainingsaanpak brengt daar verandering in! Prestatiegerichte Leercirkel (PLC) De praktische en

Nadere informatie

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN

AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN AMSTERDAM 2015-16 MASTER IN COACHING JE KAN ANDEREN PAS COACHEN ALS JE JEZELF KAN COACHEN FEMKE DEKKER Voormalig roeister, driemaal actief op de Olympische Spelen Trainer Mentale Kracht bij de Politie

Nadere informatie

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het

Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het Opleiding Professional Coaching & Leiderschap Een ontwikkelpad voor leidinggevenden, professionals, (aspirant) coaches en ieder ander die het verschil wil maken Beantwoord jij deze vragen met ja Heb jij

Nadere informatie

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant!

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant! Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant! Klantenbinding is essentieel voor organisaties om te overleven. Klanten worden steeds veeleisender; naast een goede functionele

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

2011 YOURREPUTATION 2

2011 YOURREPUTATION 2 1 2011 YOURREPUTATION 2 Social media guidelines opstellen voor je organisatie Hoewel sommige managers nog tegen proberen te stribbelen is het al lang een feit: medewerkers zitten op social media, en doen

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig

Hele fijne feestdagen en een gezond en vrolijk 2017! Raymond Gruijs. BM Groep ARBO West Baanzinnig De tijd vliegt voorbij en voor je weet zijn we al weer een jaar verder. Ik zeg wel eens: mensen overschatten wat je in een jaar kunt doen, maar onderschatten wat je in 3 jaar kan realiseren. Laten we naar

Nadere informatie

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN

10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN 10 SUCCESFACTOREN VAN VIP-DAGEN SNEL GOED VERDIENEN MET WERK DAT JE LEUK VINDT DOOR LAURA BABELIOWSKY WWW.BOUWEENBLOEIENDBEDRIJF.NL WAT IS EEN VIP-DAG PRECIES? Je gaat een dag met de klant aan het werk

Nadere informatie

Effectief investeren in management

Effectief investeren in management Effectief investeren in management Veel organisaties zijn in verandering. Dat vraagt veel van de leidinggevenden/managers. Zij moeten hun medewerkers in beweging krijgen om mee te veranderen. En dat gaat

Nadere informatie

ogen en oren open! Luister je wel?

ogen en oren open! Luister je wel? ogen en oren open! Luister je wel? 1 Verbale communicatie met jonge spelers Communiceren met jonge spelers is een vaardigheid die je van nature moet hebben. Je kunt het of je kunt het niet. Die uitspraak

Nadere informatie

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag

Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag Workshop Verzuimmanagement Verzuimverschil in 1 dag 2014 Verzuimland Vermelde prijzen zijn gebaseerd op het prijsniveau van 2014 Verzuimmanagement De workshop Verzuimmanagement is een ééndaagse workshop

Nadere informatie

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming

8 Succesfactoren voor een Online Onderneming 8 Succesfactoren voor een Online Onderneming Je kent vast wel ondernemers die actief zijn online en nu een deel van hun inkomen of zelfs hun hele inkomen online verdienen met hun kennis en content. Misschien

Nadere informatie

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes

Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes masterclass contextueel leiderschap Inclusief: - 4-daagse intensieve training - gratis boek - overnachtingen - kookworkshop - alle maaltijden en drankjes Masterclass Contextueel leiderschap Veel leidinggevenden

Nadere informatie

Hoe je meer verdient met online video s

Hoe je meer verdient met online video s Hoe je meer verdient met online video s Video s die je continue nieuwe klanten opleveren door Noortje Janmaat Business coach en oprichter van Verdienen met VIDEO www.verdienenmetvideo.nl noortje@verdienenmetvideo.nl

Nadere informatie

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN

PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN PRAKTIJKWORKSHOP: COACH UW VERKOPERS TOT SALESKAMPIOENEN Als verkooptrainer én leiderschapscoach neemt Freek Rooze u mee in een intrigerend traject van coachen en verkopen. U zult merken dat het coachen

Nadere informatie

Marketing Prikkels B2B

Marketing Prikkels B2B Marketing Prikkels B2B Marketing Prikkels Bedoeld om te prikkelen inderdaad. Om je uit te dagen net even anders naar je marketingactiviteiten te kijken. Met een frisse, open blik. Zonder vooroordelen.

Nadere informatie

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig

Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Grijp je Ambities Sprankelend Spraakmakend Verrassend Inspirerend Waanzinnig Je dromen verwezenlijken in 7 stappen. Grijp je ambities Brengt je dichterbij je ideaal Laat je talenten leven Helpt je het

Nadere informatie

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg

Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Wie doet wat hij deed, krijgt wat hij kreeg Voor wie? Waarom? Wat? Hoe? Voor Omdat leiding Ervaringsgerichte Door middel van leidinggevenden, geven, adviseren en coaching en werkvormen waarbij het adviseurs

Nadere informatie

Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman. 1. Inleiding. 2. Kernkwaliteiten. 3. Kernkwaliteit en valkuil. 4.

Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman. 1. Inleiding. 2. Kernkwaliteiten. 3. Kernkwaliteit en valkuil. 4. Kernkwaliteiten zoals ontwikkeld en beschreven door D. Ofman 1. Inleiding 2. Kernkwaliteiten 3. Kernkwaliteit en valkuil 4. Omgekeerde proces 5. Kernkwaliteit en de uitdaging 6. Kernkwaliteit en allergie

Nadere informatie

Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Speelruimte Energie Trots

Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Speelruimte Energie Trots Hoe wij uw organisatie verjongen! Anders Denken Anders Doen. Over Vitalavie Waarom de reis. Verleden Heden Top Down Bottom up 60% deelname 100% deelname Deelnemer Eigenaar Bedenker Creator Mismatch Match

Nadere informatie

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief.

Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Brochure Workshops Modern Timemanagement Effectief Werken 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Workshops 100% overzicht. De juiste focus. In control. Heerlijk productief. Wat

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen.

Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Je motivatie vormt de basis om dingen te veranderen. Om iets te bereiken moet je actie ondernemen. Je moet vanuit jezelf iets doen. Om iets te doen moet je gemotiveerd zijn. Je zou dus kunnen stellen dat

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

Implementatie Universiteit Live Your Life HAPPY and SUCCESSFUL!

Implementatie Universiteit Live Your Life HAPPY and SUCCESSFUL! KIES je DOELGROEP Heb jij geen klanten? Ben je niet zichtbaar voor je klanten? Weet je niet wie je klanten zijn of waar je ze kan vinden? Vind jij dat je iedereen kan helpen? Maak je te weinig winst? Heb

Nadere informatie

Leergang Transformatief Leiderschap

Leergang Transformatief Leiderschap feedback geven living labs advie processen/bijeenkomsten transformatief leiderschap coach perso Leergang Transformatief Leiderschap Anderen bewegen begint bij jezelf Succesvol mensen en organisaties in

Nadere informatie

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals

www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals www.ludenstraining.nl Trainingen voor Young Professionals Rendement van talent Porties VAN GOED NAAR Ludens Talentontwikkeling is een jong trainingsbureau met veel ervaring. Wij zijn gespecialiseerd in

Nadere informatie

Meer doen in minder tijd én met minder stress!

Meer doen in minder tijd én met minder stress! Meer doen in minder tijd én met minder stress! Is Werken in Flow iets voor jou? Wil jij grip op je overvolle inbox? Een opgeruimde werkomgeving? Een halve tot een hele werkdag tijdswinst per week? Een

Nadere informatie

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier

De schittermethode: In 7 stappen vanuit jouw talenten en eigenaarschap schitteren in je droombaan met meer focus, meer succes en meer werkplezier Beste lezer, Leuk dat je mijn Schittermethode e-book hebt gedownload. Je hebt de eerste actie genomen naar persoonlijke en professionele groei met meer focus, meer succes en meer werkplezier. Ik ben Wendy

Nadere informatie

Verkoopvaardigheden test.

Verkoopvaardigheden test. Verkoopvaardigheden test. Waarom zijn sommige verkopers meer succesvol dan andere? Waarom verkopen en verdienen sommige verkopers twee, drie, vijf of soms zelfs tien keer meer dan anderen? Het gaat uiteindelijk

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches

WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches Inleiding Programma Aanmelden Route WORKSHOP STEVIGER VERKOPEN Praktijkworkshop over het optimaliseren van het verkoopproces voor bedrijven in de technologiebranches FHI organiseert op dinsdag 1 oktober

Nadere informatie

Maak van je Passie je Bedrijf

Maak van je Passie je Bedrijf - Stappenplan - Sheila van den Bosch www.maakvanjepassiejebedrijf.nl Inleiding Ondernemen geeft je de vrijheid om zelf te bepalen wat je doet, hoe je dat doet, waar je dat doet en voor welke klanten je

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Online Life Coaching Opleiding

Online Life Coaching Opleiding Online Life Coaching Opleiding De Life Coaching Opleiding laat je in 2 maanden ongelooflijk veel groeien en alle kennis verzamelen die je nodig hebt als Life Coach om jezelf en anderen succesvol te begeleiden

Nadere informatie

Time-management Help! Ik houd tijd over

Time-management Help! Ik houd tijd over Time-management Help! Ik houd tijd over Heb jij ook te maken met tijdgebrek? Wil jij overzicht in je werk? Wil jij meer structuur? Wil je meer rust en een meer voldaan gevoel over je werkdag? Leer hoe

Nadere informatie