SINGLE-PLY. CARLISLE S TPO SURE-WELD PRODUCT INFORMATIE EUROPE FOR OVER 50YEARS 50 JAAR RENOVATIE NIEUWBOUW

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "SINGLE-PLY. www.tpo.eu CARLISLE S TPO SURE-WELD PRODUCT INFORMATIE EUROPE FOR OVER 50YEARS 50 JAAR RENOVATIE NIEUWBOUW"

Transcriptie

1 SINGLE-PLY EUROPE FOR OVER 50YEARS CARLISLE S TPO SURE-WELD PRODUCT INFORMATIE 50 JAAR RENOVATIE NIEUWBOUW

2 Waterdichte CARLISLE Sure-Weld TPO-daksystemen Jaarlijks meer dan 50 miljoen m² TPO-productie Met een waterdichte praktijkervaring van meer dan 40 jaar wordt wereldwijd succes na succes geboekt met de kunststof-membranen van Carlisle Syntec Inc. Het aspect innovatie binnen de polymeerrubbertechnologie maakte van Carlisle de terechte wereldmarktleider. Sinds Carlisle in 2000 zijn intrede in de sector van de TPO-kunststofmembranen deed, kan die zich ook op dat vlak marktleider noemen. I.R.S-Carlisle Syntec profileert zich op een unieke manier binnen de Europese contouren als topleverancier binnen de sector van de industriële en commerciële daken. I.R.S-Carlisle engageert zich als topleverancier doordat het een brede en exclusieve waaier van totaaloplossingen biedt om platte daken perfect waterdicht te maken.

3 Sure-Weld TPO : de TOP-optie voor een waterdicht daksysteem Carlisle Sure-Weld TPO is het intelligente antwoord op vragen en ideeën die vanuit de vormgeving, creativiteit en het zoeken naar perfectie zijn ontstaan. De zoektocht naar een dakbedekking die 100% vrij is van weekmakers en bovendien voorzien is van een heldere kleur, bracht ons bedrijf naadloos tot ons waterdichte TPO-kunststofsysteem. Een uniek product dat tegelijkertijd milieuvriendelijk is, bijzonder mooi oogt en bestand is tegen weer, wind en ultraviolette straling. Sure-Weld TPO is een polyolefine thermoplastische kunststof die polypropyleen combineert met ethyleen en propyleenrubber. De waterdichte I.R.S-Carlisle TPO-systemen vormen een perfecte combinatie van kenmerken en voordelen die al overal ter wereld dag na dag en dak na dak hun dienst hebben bewezen. Ecologisch verantwoord membraan Het I.R.S-Carlisle TPO-dakmembraan weerkaatst de zonnestralen nog voor ze worden geabsorbeerd en omgezet in warmte. Onze folie bevat geen chloor, geen halogenen en geen weekmakers. Het bevat bovendien geen schadelijke additieven die bij regenval uitspoelen uit de dakhuid en zo in riolen, beken, rivieren en de zee terechtkomen met alle kwalijke gevolgen vandien. De standaardkleur van de Sure-Weld TPO-folie is wit, maar ook andere kleuren behoren tot de mogelijkheden. 100% thermisch lasbare naden Het thermisch lassen van onze Sure-Weld TPO verloopt vlot en energievriendelijk. Het resultaat is een ontzettend sterke, stevige naadverbinding van uitstekende kwaliteit. Dankzij de homogene versmelting van folie vormen beide membranen één supersterk geheel. Deze eenvoudige lastechniek zorgt er ook voor dat onze waterdichte systemen gedurende het hele jaar, winter en zomer, geplaatst kunnen worden. Vooruitstrevende duurzaamheid De afwezigheid van weekmakers bezorgt Sure-Weld TPO een hoge resistentie tegen ultraviolette straling en ozon. Bovendien is onze Sure-Weld TPO bijzonder resistent tegen schimmels en algen, alsook tegen chemische stoffen die vaak aanwezig zijn op platte daken. Buitengewone zonnereflectie Bespaar op uw energiefactuur (aircosystemen kunnen makkelijk tot 8% minder verbruiken). Dankzij zijn witte kleur weerkaatst Sure-Weld TPO de zonnestralen nog vooraleer ze worden geabsorbeerd en omgezet in warmte, zodat de energie van het gebouw altijd perfect in evenwicht blijft. Sure-Weld is een sterk staaltje van actieve duurzaamheid. Tevens mogen we erop wijzen dat Sure-Weld uiterst geschikt is onder zonnepanelen. De zonnereflexwaarden, het 100% egale oppervlak en de lange levensduur van de dakhuid zijn hierbij stuk voor stuk uniek in hun genre te noemen.

4 Milieuvriendelijk ondernemen I.R.S-Carlisle is de voortrekker in het concept van Duurzaam Bouwen. Wij zijn trots op onze milieutechnische argumenten, gecombineerd met de gunstige Levens Cyclus Analyse van onze unieke TPO-kunststof. Door gebruik te maken van de juiste technologie, is TPO in de meeste gevallen eenvoudig te demonteren, waarna recycling mogelijk is. Bovendien staat onze Sure-Weld TPO garant voor een 100% helder-regenwater-recuperatie! Eenvoudige en betrouwbare verwerking I.R.S-Carlisle TPO is verkrijgbaar op breedtes tot 3,66 m en kent een snel en economisch gebruik. Dankzij het lage gewicht (1,14 kg/m²) is onze Sure-Weld TPO zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatiewerken. Lang leve het groendak Groendaken kunnen perfect integreren in het landschap. Meer en meer gebeurt dat ook. Daktuinen zijn geen rage maar een begrip in de moderne bouwwereld geworden. Leven op groendaken betekent ontspannen en genieten. Leefdaken vormen een belangrijke bonus in de verbetering van het woon- en werkklimaat. Het Sure-Weld TPO-membraan doorstond met succes testen die peilen naar worteldoorgroei. Het is ongetwijfeld het meest geschikte membraan voor een extensief groendaksysteem dat gebruik maakt van een vrij lichte plantengroei met vetplanten en dus weinig onderhoud vereist. De ecologische voordelen van groendaken zijn legio Het effect van de thermische isolatie Groendaken voorkomen de weerkaatsing van warmte in de nabije omgeving. Sterker nog: de planten werken verkoelend op de omgevingstemperatuur. De energiebesparing Groendaken presteren uitstekend als thermische isolatie. In de winter houden ze de koude buiten, en in de zomer de warmte. De regenwaterbuffering Groendaken zijn perfect in te schakelen als regenwaterbuffering omdat ze het water probleemloos vasthouden (trage doorvloei) en zo zorgen voor een betere verdamping. Een nieuw onderdak voor fauna en flora Groendaken kunnen talloze dieren en planten een thuis geven. Mensen vinden er een rustgevende groene biotoop. Een verbetering van de luchtkwaliteit Groendaken filteren stof en andere onzuiverheden, en zetten CO 2 om in zuurstof. Op die manier zuiveren ze de omgevingslucht. Een vermindering van de geluidshinder Groendaken reduceren aanzienlijk het lawaai van buitenaf. Ze fungeren dan ook perfect als geluidsisolatie. Een waterdicht systeem voor elk dak Een volledig gamma waterdichte Sure-Weld TPO-systemen werd ontworpen met het oog op een oplossing voor elk voorkomend systeem. I.R.S-Carlisle biedt een waaier aan toepassingen die perfect beantwoorden aan elke mogelijke uitdaging bij renovatiewerken of nieuwbouw. Sure-Weld Reinforced TPO (poly. gewapend) 1,14-1,52-1,89 mm Sure-Weld Fleece-Back TPO (poly. Fleece-gecach.) 2,53-2,91 mm

5 Sure-Weld Self-Adhering (zelfkl. technologie) 1,14-1,52 mm Sure-Weld Solar-Systems (flexibele zonnecellen)

6 Mechanische bevestiging Bij het standaard I.R.S-Carlisle TPO-systeem met mechanische bevestiging wordt er gebruik gemaakt van membranen met een maximale breedte van 3,05 m. De keuze van de breedte van het membraan, evenals de keuze van het aantal bevestigingen, hangt af van de windbelasting. Er wordt gewerkt met overlappingen van 100 mm. De stroken worden mechanisch bevestigd aan de steun met behulp van schroeven en plaatjes (goedgekeurd door I.R.S), die in de overlapping van de stroken op 50 mm van de rand van het membraan geplaatst worden. De overlap van de dwarsnaad is 100 mm. De membranen worden thermisch gelast met een lasapparaat dat beantwoordt aan de normen van I.R.S-Carlisle. De verwerkingsvoorschriften van I.R.S-Carlisle moeten altijd worden gevolgd. Gelijmde toepassing Voor het Sure-Weld TPO-systeem met volledige verkleving worden de TPO-membranen integraal op een compatibele ondergrond verkleefd met behulp van de Bonding Adhesive Sure-Weld TPO-contactlijm van I.R.S. De thermisch gelaste naad heeft een overlap van 140 mm. Het Sure-Weld TPO-systeem met volledige verkleving kan voor om het even welk dak worden gebruikt, op voorwaarde dat de ondergrond en/of de isolatie compatibel is met de Carlisle-contactlijm. De verwerkingsvoorschriften van I.R.S-Carlisle moeten altijd worden gevolgd. Geballaste systemen Bij het geballaste TPO-systeem van I.R.S-Carlisle worden de TPO-membranen los geplaatst op een compatibele ondergrond. Hierbij wordt de kimbevestiging niet vergeten. De te plaatsen membranen worden samengevoegd met een overlapping van minstens 100 mm. Ze worden thermisch gelast. De afwerking van de randen en de bekleding van de dakdetails gebeuren volgens de normen van I.R.S-Carlisle. Na de plaatsing van de TPO-membranen bedekt men deze membranen met gerold grind of met tegels (volgens de voorschriften van het WTCB).

7 Sure-Weld TPO - Productinformatie Membraan Reinforced Standaard TPO > standaard Diktes* 1,14-1,52 mm Breedtes* 1,22-1,525-1,83-2,44-3,05-3,66 m Lengtes* 22,875-30,50 m Gewicht 1,14-1,54 kg/m² Kenmerken Eutgb / Extern labo Treksterkte (N/50 mm) meer dan 800 N Wind weerstand weerstaat 5800 Pa Nagelscheurweerstand (N) meer dan 150 N Schuifsterkte naad (N/50 mm) geen breuk op de naad Pelsterkte nieuw (N/50 mm) meer dan 150 N Soepelheid bij lage t ( C) nieuw onder d C onder -20 Brandreactie ENV B ROOF (t1) A : gewapende TPO mech. bevestigd op PIR ENV B ROOF (t1) B : gewapende TPO mech. bevestigd op rotswol ENV B ROOF (t1) C : polyester FleeceBack TPO verkleefd op PIR ENV B ROOF (t1) D : gewapende zelfklevende TPO op PIR Chemische bestendigheid Het membraan is bestand tegen de inwerking van de meeste producten. In geval van twijfel wordt advies ingewonnen bij I.R.S nv-sa Technische goedkeuring ATG 01/2470, UL en FM / ENERGY STAR Tevens beschikbaar op eenvoudige aanvraag : Fleece-BACK 100 TPO, zelfklevende SAT TPO Fleece-BACK 100 TPO afmetingen : 1,83 x 30,50-3,66 x 15,25-3,66 x 30,50 m (diktes 2,53-2,91 mm) Zelfklevende SAT TPO : 3,05 x 15,25-1,525 x 15,25-3,05 x 30,50-1,525 x 15,25 m (diktes 1,14-1,52 mm) * Diktes, breedtes en lengtes die kunnen worden geproduceerd 01/2470

8 I.R.S : één leverancier voor uw compleet 100% waterdichte systeem I.R.S-Carlisle heeft een volledig assortiment van accessoires ontwikkeld voor de waterdichte afwerking van de Sure-Weld TPO-systemen. Hiermee garandeert I.R.S-Carlisle een 100% waterdicht antwoord op alle daksystemen en dakdetails die op de markt zijn. Op die manier kunnen dakwerker, architect en bouwheer zich voorzien van alle nodige accessoires die vereist zijn voor de installatie van een volledig waterdicht TPO-systeem. Inzake garanties is het belangrijk dat alle materiaal exclusief geleverd wordt door I.R.S-Carlisle. Flashings Sure-Weld TPO binnen- en buitenhoeken: de productie van deze TPO-accessoires gebeurt op basis van een niet-gewapende TPO-folie. De stukken worden gebruikt voor de afwerking van binnen- en buitenhoeken, alsook voor rechthoekige doorvoeren. Sure-Weld TPO hoeden: deze voorgevormde stukken worden vervaardigd op basis van een niet-gewapende TPO-folie. Ze worden gebruikt voor de afwerking van ronde doorvoeren. Sure-Weld TPO T-naadafdichtingen: die worden gefabriceerd op basis van een nietgewapende TPO-folie. Ze dienen om T-naden af te werken. Sure-Weld TPO Flashing: deze niet-gewapende TPO-strook wordt vervaardigd uit een niet-gewapende TPO-folie. We gebruiken dit type stroken wanneer de prefab hulpstukken ongeschikt zijn. Lijmen en reinigingsproducten Sure-Weld TPO Bonding Adhesive: deze contactlijm dient om het TPO-membraan op isolatie, bitumineuze ondergrond, hout, metaal, beton, metselwerk of een andere geschikte stofvrije ondergrond te kleven. Sure-Weld TPO Clear Splice Wash: men gebruikt dit reinigingsproduct om het TPO-membraan te reinigen en voor te bereiden.

9 Sealants Sure-Weld TPO Cut Edge Sealant: deze mastiek dient om naden af te werken. Het betreft een mastiek op basis van polymeer die gebruikt wordt om de randen die gesneden worden uit een Sure-Weld-membraan, extra waterdicht af te werken. Sure-Weld TPO Pourable Sealant: een waterdichte polyurethaan-kit met twee bestanddelen. Men gebruikt deze mastiek om de moeilijk toegankelijke doorvoeren waterdicht te maken en perfect vast te hechten. Sure-Weld Water Block Sealant: deze mastiek garandeert waterdichtheid door middel van samenpersing. De mastiek is gefabriceerd uit butyl en wordt gebruikt als waterdichte verbinding voor de rechte stukken van de profielen, alsook onder de EP s. Sure-Weld General Purpose Sealant: we gebruiken deze witte mastiek van hoge kwaliteit om de randen, die gesneden worden uit een Sure-Weld TPO-membraan, waterdicht te maken, maar ook om tal van andere details waterdicht te maken. Toebehoren I.R.S-Carlisle fasteners: deze schroeven dienen om plaatjes in gegalvaniseerd staal, metalen profielen en/of isolatie mechanisch te bevestigen. I.R.S-Carlisle HD Seam Plates: deze bevestigingsplaatjes hebben een diameter van 60 mm en worden gebruikt om het Sure-Weld TPO-membraan aan de ondergrond te bevestigen. I.R.S-Carlisle Termination Bar: deze aluminiumprofielen dienen om de TPO-membranen mechanisch te bevestigen in de kim. I.R.S-Carlisle TPO Eco Walkway Pad: deze tegels worden gebruikt voor de bescherming van TPO-membranen in de zones met intense circulatie (bijvoorbeeld: werkzones zonne-panelen). I.R.S-Carlisle TPO Coated Metal: een niet-versterkt TPO-membraan wordt uitgewalst op gegalvaniseerd metaal. Dit materiaal is een af te werken product voor dakranden, muurkappen, solins enzovoort.

10 I.R.S-Carlisle : unieke visie inzake kwaliteit Bij I.R.S-Carlisle staat kwaliteit synoniem voor aanhoudende verbeteringen zodat wij degelijke en eerlijke producten kunnen bieden, die een gepast antwoord geven op de behoeften en wensen van onze klanten. Onderzoek en ontwikkeling Omdat wij uitsluitend producten van hoge kwaliteit wensen af te leveren, wordt elk bestanddeel dat deel uit maakt van de waterdichte Carlisle TPO-daksystemen, ontworpen en uitgetest door ingenieurs van Carlisle. Productiekwaliteit Elke fabriek van Carlisle Syntec Inc. beschikt over de modernste technieken en machines die vandaag op de markt voorhanden zijn. Van onze keuze van grondstoffen, over de productie, tot de testen op het eindproduct: Carlisle Syntec Inc. leeft tijdens het hele productieproces strikt de regels na op vlak van kwaliteitscontrole. Onze drie TPO-fabrieken van de TPOgrondstof werken steeds onder de hoogste kwaliteitscontrolesystemen. De I.R.S-Carlisle Sure-Weld TPO-membranen verkregen ook het CE-certificaat. Dit certificaat toont aan dat de producten en de productiemethodes beantwoorden aan de geldende normen op het vlak van stabiliteit, vuurbestendigheid, slijtage, duurzaamheid, gezondheid, milieu, gebruiksvriendelijkheid, geluidsisolatie, energieverbruik, onderhoud en identificatiesysteem. Professionele plaatsing De 100% waterdichte Sure-Weld TPO-daksystemen worden enkel en alleen geplaatst door bedrijven die opgeleid en goedgekeurd werden door I.R.S-Carlisle. Het zijn bedrijven die kwaliteit dag na dag en dak na dak hoog in het vaandel dragen. Technische begeleiding I.R.S-Carlisle biedt opleidingen en technische begeleiding verder op de werf. Onze technici begeleiden de plaatsers bij de opstart van de werf, controleren de werken op geregelde tijdstippen en zetten de opleiding ter plaatse voort. Na volledige afwerking wordt een definitieve controle bij oplevering uitgevoerd. Codes en technische goedkeuring Ons complete gamma Sure-Weld TPO-membranen geniet talrijke nationale en internationale technische goedkeuringen. De Sure-Weld TPO verkreeg reeds in 2001 de ATG 01/2470 technische goedkeuring. Bovendien behaalden onze Sure-Weld Reinforced, Sure-Weld Fleece-Back en Sure-Weld Self-Adhering TPO-daksystemen de BROOF(t1)-ratio voor zijn vuurbestendigheid op basis van de EN-norm COVER THE WORLD FOR OVER 50 YEARS TM RENOVATIE & NIEUWBOUW

11 ZONNE-ENERGIE-AUDIT I.R.S-SOLAR-SYSTEMS We zetten u op weg naar een lagere energiefactuur! Naast een compleet gamma kunststof dakdichtingsmembranen is er ook de divisie zonne-energie van I.R.S-Solar. We spreken hier over kunststoffolie die in combinatie met FLEXIBELE ZONNECELLEN samen één perfect waterdicht geheel vormt. Daarnaast is er natuurlijk ook een compleet gamma van I.R.S-Solar ZONNE-PANELEN, dat een antwoord biedt op elke vraag uit de markt. Belangrijk hierbij is alles in één hand te houden : frames, ballast, omvormers, kabels enz. U krijgt toegang tot een compleet ZONNE-ENERGIE-systeem, met GARANTIES, met SERVICE en dit in de gekende professionele I.R.S-huisstijl. Zie onze webstek : PERFECTA PANELEN

12 SURE-WELD TPO, SAMEN & GEVAT : DE 100% PERFECTE, WATERDICHTE KEUZE! Uw twintig voordelen op een rijtje Sure-Weld TPO : TOP-product van de wereldmarktleider De fabrikant reeds meer dan 40 jaar toonaangevend Heel lange levensduur Certificaat van Technische Goedkeuring (ATG-attest) Weerkaatst zonnestralen Bijzonder gebruiksvriendelijk materiaal Geen uittredende weekmakers, chloor of halogenen Onderhoudsvrij product Vuurvrije plaatsing 100% helderregenwaterrecuperatie mogelijk Technische ondersteuning vanuit de fabriek Licht eigen gewicht Schriftelijke fabrieksgarantie Recycleerbaar Uitstekende bouwfysische eigenschappen Hoge mechanische eigenschappen Onbeperkte vormvrijheid Brandwerend volgens BRoof(t1) Verwerking bij lage temperaturen mogelijk CE-gekeurd volgens Europese normen Geen toxische uittreding of giftige dampen Geschikt voor extensieve daktuinen UV- en ozonbestendigheid Info : info@dakned.nl NL - I.R.S NV Europalaan Deinze (B) - Europe

OC-Plan. Bewezen kwaliteit!

OC-Plan. Bewezen kwaliteit! OC-Plan OC-Plan is een hoogwaardige dakbaan met een bewezen levensduur van meer dan 30 jaar. Bovendien is OC-Plan eenvoudig, brandveilig en rechtstreeks toe te passen op bestaande bitumineuze dakbedekking.

Nadere informatie

Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag

Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag Daken Zonne-energie Goten Terrassen Daktuinen Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag MASTERSYSTEMS Rubber met dampdrukverdelende onderlaag 08/2527 Wie ruim

Nadere informatie

Monarplan FPO De nieuwe, milieubewuste kunststof daksystemen van Icopal

Monarplan FPO De nieuwe, milieubewuste kunststof daksystemen van Icopal Monarplan FPO De nieuwe, milieubewuste kunststof daksystemen van Icopal Milieuvriendelijk Warmte reflecterend Snelle montage Eenvoudig te reinigen Flexibele installatiemethoden Veelzijdige, duurzame en

Nadere informatie

Synthetische waterdichtingsoplossingen. waterdichting. éénlaags TPO. duurzaam. synthetisch. flagon TPO

Synthetische waterdichtingsoplossingen. waterdichting. éénlaags TPO. duurzaam. synthetisch. flagon TPO Synthetische waterdichtingsoplossingen waterdichting éénlaags duurzaam TPO synthetisch flagon TPO flagon TPO introductie duurzaam synthetisch EEN NIEUWE GENERATIE ÉÉNLAAGSE SYNTHETISCHE MEMBRANEN FLAG,

Nadere informatie

1 Firestone EPDM Daksystemen

1 Firestone EPDM Daksystemen 1 Firestone EPDM Daksystemen 1. Firestone EPDM Daksystemen De keuze voor een hoogkwalitatieve dakbedekking is geen garantie voor een probleemloos dak. Uit ervaring is gebleken dat een dakbedekkingsfolie

Nadere informatie

EcoSeal EP. Een gerenommeerd ecologisch verantwoord dakmembraan

EcoSeal EP. Een gerenommeerd ecologisch verantwoord dakmembraan EcoSeal EP Een gerenommeerd ecologisch verantwoord dakmembraan EcoSeal EP: ecologisch verantwoord s Werelds oudst gewapend EP dakmembraan Dé duurzame oplossing EcoSeal EP is vanaf 1992 s werelds meest

Nadere informatie

Monarfin De milieubewuste kunststof daksystemen van eigen bodem

Monarfin De milieubewuste kunststof daksystemen van eigen bodem Monarfin De milieubewuste kunststof daksystemen van eigen bodem Milieuvriendelijk Warmte reflecterend Snelle montage Eenvoudig te reinigen Flexibele installatiemethoden Veelzijdige, duurzame en stabiele

Nadere informatie

EPDM-RUBBER. Compleet EPDM waterdichtingssysteem voor daken, goten, vochtwering, daktuinen en kelders

EPDM-RUBBER. Compleet EPDM waterdichtingssysteem voor daken, goten, vochtwering, daktuinen en kelders EPDM-RUBBER Compleet EPDM waterdichtingssysteem voor daken, goten, vochtwering, daktuinen en kelders 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar

Nadere informatie

TRIDEX: lastenboeken

TRIDEX: lastenboeken TRIDEX: lastenboeken Algemeen 1. voor verkleving met koudlijm 1-laags 2. voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. voor plaatsing met ballast 5. voor

Nadere informatie

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken.

Klik op www.debedijking.nl of www.badhoevese.nl om onze site te bezoeken. Rubbercover EPDM Rubbercover: bewezen prestaties Het Firestone rubbercover membraan is gemaakt van synthetisch rubber, EPDM genoemd. Het Rubbercover Systeem is afgeleid van de hoogwaardige Firestone EPDM

Nadere informatie

Monarplan PVC Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Monarplan PVC Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Monarplan PVC Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Nederlands product Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal Synthetic

Nadere informatie

Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Monarplan Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Breed lasvenster Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal Synthetic Membranes

Nadere informatie

5. Verwerkingsdetails

5. Verwerkingsdetails 5 1 Naadverbinding........................................................ p. 5. 3 2 Kimfixatie............................................................. p. 5. 9 3 Hoeken..............................................................

Nadere informatie

Wij maken uw droomdak met 50 jaar gewapende zekerheid

Wij maken uw droomdak met 50 jaar gewapende zekerheid Wij maken uw droomdak met 50 jaar gewapende zekerheid 50 jaar later, nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recyclebaar Duurzame dakbedekking

Nadere informatie

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN

MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN MAXON EPDM BESTEKTEKSTEN Algemeen 1. Voor verkleving met koudlijm eenlaags 2. Voor verkleving met koudlijm met onderlaag 3. Voor renovatie op oude bitumineuze dakdichting 4. Voor plaatsing met ballast

Nadere informatie

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte

Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Geen grenzen aan vorm en oppervlakte Van Beek EPDM Van Beek EPDM levert maatwerk in EPDM-rubber. Met onze jarenlange ervaring in zowel de dak- als vijverindustrie weten wij als geen ander welke strenge

Nadere informatie

single ply De meest vooruitstrevende kunststof dakbedekkingssystemen

single ply De meest vooruitstrevende kunststof dakbedekkingssystemen single ply De meest vooruitstrevende kunststof dakbedekkingssystemen Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit Meer dan 65 jaar ervaring in: - bitumen en kunststof dakbedekkingen - thermische isolatie - vloeibare

Nadere informatie

3.4 Waterdichting Opkanten

3.4 Waterdichting Opkanten 3.4 Waterdichting Opkanten 3.4.1 Waterdichting Opkanten Algemeen De waterdichting van de opkanten is afgeleid van de eerder beschreven methodes van kimfixatie. Ofwel wordt de EPDM folie verlijmd op de

Nadere informatie

Wij maken uw droomdak met 50 jaar gewapende zekerheid

Wij maken uw droomdak met 50 jaar gewapende zekerheid Wij maken uw droomdak met 50 jaar gewapende zekerheid 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recycleerbaar Duurzame

Nadere informatie

E P D M. E x c e l l e n c e. Sure-Seal AFX-programme

E P D M. E x c e l l e n c e. Sure-Seal AFX-programme E P D M E x c e l l e n c e Sure-Seal AFX-programme INDUSTRIE-DAKEN PRIVE-DAKEN ENERGIE-DAKEN TERRAS-DAKEN GROEN-DAKEN SecuOne Excellence in EPDM I.R.S-Btech Aantrekkelijk en vernieuwend van geest, net

Nadere informatie

RUBBERDAKEN, ZWART OF WIT... 50 JAAR LATER NOG EVEN WATERDICHT ALS DE EERSTE DAG. CRS bv

RUBBERDAKEN, ZWART OF WIT... 50 JAAR LATER NOG EVEN WATERDICHT ALS DE EERSTE DAG. CRS bv RUBBERDAKEN, ZWART OF WIT... 50 JAAR LATER NOG EVEN WATERDICHT ALS DE EERSTE DAG CRS bv Ekkersrijt 7208 5692 HE - Postbus 180 5690 AD Son Nederland Tel +31 (0) 499 471 656 - Fax +31 (0) 499 473 323 E-mail

Nadere informatie

Cosmofin. Cosmofin. Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken

Cosmofin. Cosmofin. Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Cosmofin Cosmofin Het waterdichte systeem voor vlakke en hellende daken Breed lasvenster Licht van gewicht Betrouwbaar Onderscheidend Veelzijdig Een speler van wereldklasse, lokaal toegepast Icopal maakt

Nadere informatie

Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing

Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing Brandveilige EPDM met plaatsingsgemak van roofing Eénlaags systeem, handige en snelle plaatsing Brandveilige oplossing: naden worden gelast met hete lucht Gebruiksgemak van roofing, voordelen van EPDM

Nadere informatie

Bitumineuze waterdichtingsoplossingen. duurzaamheid flexibel en elastisch. levensduur. SBS-bitumen systemen

Bitumineuze waterdichtingsoplossingen. duurzaamheid flexibel en elastisch. levensduur. SBS-bitumen systemen Bitumineuze waterdichtingsoplossingen duurzaamheid membraan waterdichting flexibel en elastisch levensduur SBS-bitumen systemen SBS-bitumen systemen introductie waterdichting duurzaam MEER DAN 100 JAAR

Nadere informatie

E P D M - R U B B E R

E P D M - R U B B E R E P D M - R U B B E R Met warme lucht lasbaar EPDM-systeem 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recycleerbaar Duurzame

Nadere informatie

EPDM-RUBBER. 100% waterdichting in duurzaam EPDM-dakrubber. www.maxon-epdm.be. 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag

EPDM-RUBBER. 100% waterdichting in duurzaam EPDM-dakrubber. www.maxon-epdm.be. 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag EPDM-RUBBER 100% waterdichting in duurzaam EPDM-dakrubber 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recycleerbaar Duurzame

Nadere informatie

Na 50 jaar nog steeds waterdicht

Na 50 jaar nog steeds waterdicht EPDM-RUBBER Na 50 jaar nog steeds waterdicht 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recycleerbaar Duurzame dakbedekking

Nadere informatie

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/

SPUITKURK. Heidelaan Zelzate Tel: 0472/ SPUITKURK Heidelaan 61 9060 Zelzate Tel: 0472/ 33 85 42 email: namira@elfinastyle.be www.elfinastyle.be Liquid-Kurk spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar

Nadere informatie

copper art & silver art

copper art & silver art Synthetische afdichtingsoplossingen innovatie flexibel creatief kwaliteit copper art & silver art copper art & silver art een opmerkelijk esthetische kwaliteit voor een innovatieve dakbedekking synthetisch

Nadere informatie

Nordic Waterproofing Group

Nordic Waterproofing Group Nordic Waterproofing Group Nordic Waterpro ofing Mataki Trebolit nortett Phønix Tag Materialer Kerabit SealEco Hetag Tagmaterial er SealEco Facts Sinds 1967 produceren wij Rubber membranen Internationaal

Nadere informatie

FLAGON PVC SYNTHETISCHE WATERDICHTING

FLAGON PVC SYNTHETISCHE WATERDICHTING SYNTHETISCHE WATERDICHTING FLAGON PVC FLAGON PVC FLAG SINDS 1963 FLAGON PVC maakt deel uit van het veelzijdige assortiment synthetische membranen van FLAG. FLAG is sinds 1963 wereldwijd specialist in de

Nadere informatie

De ijzersterke combinatie voor elk dak

De ijzersterke combinatie voor elk dak Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Toepassing van Icopal Universal WS als onderlaag

Nadere informatie

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel.

MONARPLAN. De norm voor kunststof daken. afdichten en beschermen. Onderscheidend. Betrouwbaar. Nederlands product. Flexibel. MONARPLAN afdichten en beschermen Onderscheidend Betrouwbaar Nederlands product Flexibel Duurzaam De norm voor kunststof daken * Safety overlap: snelvloeiende VARIO-bitumen aangebracht op bovenzijde van

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 50 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Royal PVC. De multifunctionele oplossing

Royal PVC. De multifunctionele oplossing Royal PVC Royal PVC dakbanen zijn van een bewezen hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment is optimaal samengesteld zodat Royal PVC probleemloos functioneert in mechanisch bevestigde, gekleefde en geballaste

Nadere informatie

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam!

Royal EPDM. Praktisch en duurzaam! Royal EPDM Royal EPDM is een hoogwaardig rubber membraan. Deze dakbedekking heeft een zeer gunstige milieubelastingfactor, een levensduurverwachting van ruim 40 jaar en is rechtstreeks toe te passen op

Nadere informatie

Welkom in de wereld van EPDM daksystemen

Welkom in de wereld van EPDM daksystemen Welkom in de wereld van EPDM daksystemen WWW.HERTALAN.NL 2 3 AANGENAAM DAKSYSTEMEN CARLISLE Construction Materials produceert vanaf de zestiger jaren EPDM folie. Wij waren daarmee Europa s eerste en zijn

Nadere informatie

EPDM-RUBBER. Compleet EPDM waterdichtingssysteem voor daken, goten, vochtwering, daktuinen en kelders. www.tridex.be

EPDM-RUBBER. Compleet EPDM waterdichtingssysteem voor daken, goten, vochtwering, daktuinen en kelders. www.tridex.be EPDM-RUBBER Compleet EPDM waterdichtingssysteem voor daken, goten, vochtwering, daktuinen en kelders 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar

Nadere informatie

Icopal Universal. IJzersterke, duurzame dakbedekking. Flexibel en licht. Betrouwbaar. Veilig verwerkbaar. Duurzaam. Universeel toepasbaar

Icopal Universal. IJzersterke, duurzame dakbedekking. Flexibel en licht. Betrouwbaar. Veilig verwerkbaar. Duurzaam. Universeel toepasbaar Icopal Universal Flexibel en licht Betrouwbaar Veilig verwerkbaar Duurzaam Universeel toepasbaar IJzersterke, duurzame dakbedekking Een universeel toepasbaar product voor platte en hellende daken Als architect

Nadere informatie

TOPSKIN. EPDM rubberfolies. Sterk en elastisch. voor het. zware werk

TOPSKIN. EPDM rubberfolies. Sterk en elastisch. voor het. zware werk TOPSKIN EPDM rubberfolies Sterk en elastisch voor het zware werk Topskin is een waterkerende folie op basis van high-tech EPDM-rubber. Dit sterke en flexibele synthetische rubber biedt talloze toepassingen

Nadere informatie

EPDM-rubber, voor elk type dak

EPDM-rubber, voor elk type dak EPDM-rubber, voor elk type dak 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak. EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recycleerbaar Duurzame dakbedekking bestand tegen

Nadere informatie

FLAGON TPO SYNTHETISCHE WATERDICHTING

FLAGON TPO SYNTHETISCHE WATERDICHTING SYNTHETISCHE WATERDICHTING FLAGON TPO FLAGON TPO SINDS 1963 Flagon TPO maakt deel uit van het veelzijdige assortiment synthetische membranen van SOPREMA. SOPREMA Italië is sinds 1963 wereldwijd specialist

Nadere informatie

NIEUW. Permo solar SK & Sepa solar. Optimaliseert zeer doeltreffend de prestaties van de thermische isolatie van het dak in de zomer en in de winter

NIEUW. Permo solar SK & Sepa solar. Optimaliseert zeer doeltreffend de prestaties van de thermische isolatie van het dak in de zomer en in de winter NIEUW Permo solar SK & Sepa solar Optimaliseert zeer doeltreffend de prestaties van de thermische isolatie van het dak in de zomer en in de winter Permo solar SK Waterdichte dampopen reflecterende onderdakfolie

Nadere informatie

Dik, dikker, dikst! Super sterk gewapend EPDM membraan

Dik, dikker, dikst! Super sterk gewapend EPDM membraan EPDM-RUBBER CAOUTCHOUC EPDM Dik, dikker, dikst! Super sterk gewapend EPDM membraan Tiplon met Pre-tape 3,05 m x 15,25 m 1,50 mm en 1,80 mm 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam

Nadere informatie

Na 50 jaar nog steeds waterdicht

Na 50 jaar nog steeds waterdicht EPDM-RUBBER Na 50 jaar nog steeds waterdicht Sure-Seal met Pre-tape 3,05 m x 30,50 m 1,20 mm et 1,50 mm 50 jaar later, nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak EPDM is vuurvrij verwerkbaar

Nadere informatie

Royal PVC. De multifunctionele oplossing

Royal PVC. De multifunctionele oplossing Royal PVC Royal PVC dakbanen zijn van een bewezen hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment is optimaal samengesteld zodat Royal PVC probleemloos functioneert in mechanisch bevestigde, gekleefde en geballaste

Nadere informatie

VOORUITGANG DOOR INNOVATIE

VOORUITGANG DOOR INNOVATIE THERMO TWIN TILE : de onmiskenbare vernieuwing! Met deze nieuwste innovatie van Europe Twin Tile, kunt u heel wat energiekosten besparen! Vandaag de dag besteedt onze overheid veel aandacht aan energieverlies.

Nadere informatie

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Een vernieuwende technologie voor het eenvoudig, snel en veilig afdichten van gebouwen. RubberShell SA is een uniek, glasvezel versterkte

Nadere informatie

1. Wat is een groendak? 2. Waarom een groendak? 3. Waarom een nidasedum groendak? 4. Wat is Nidasedum en hoe wordt nidasedum gekweekt? 5.

1. Wat is een groendak? 2. Waarom een groendak? 3. Waarom een nidasedum groendak? 4. Wat is Nidasedum en hoe wordt nidasedum gekweekt? 5. Info sessie 1. Wat is een groendak? 2. Waarom een groendak? 3. Waarom een nidasedum groendak? 4. Wat is Nidasedum en hoe wordt nidasedum gekweekt? 5. Toebehoren nidasedum 6. Waarmee rekening te houden

Nadere informatie

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen

Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Icopal Universal Verwerkingsrichtlijnen Inhoud Icopal Universal 04 Alle voordelen op een rij! 06 Toepassingen op diverse ondergronden 08 Opslag en verwerking 10 Baanverdeling 12 Hoekjes wegsnijden 14 Daksystemen

Nadere informatie

Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag

Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als de eerste dag 50 jaar later, nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak EPDM is vuurvrij verwerkbaar Milieuvriendelijk en recyclebaar

Nadere informatie

Uw dak kan niet zonder! Rhenofol

Uw dak kan niet zonder! Rhenofol Uw dak kan niet zonder! Rhenofol De rollen waarmee alles mogelijk is zeker op platte daken Rhenofol Ontzettend zelfbewust : Rhenofol bekent kleur in iedere situatie. Afdichten van een gans dorp sociale

Nadere informatie

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE

BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE BRENG RUST EN COMFORT MET DEZE THERMISCHE EN AKOESTISCHE ISOLATIE Er zijn appartementen waar je alles hoort. En er zijn appartementen met ISOBET-PLUS Isobet is een gebruiksvriendelijke isolerende mortel

Nadere informatie

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer)

Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) Handleiding EPDM dakbedekking. Kenmerken: * Synthetische EPDM rubber (ethyleenpropyleendieen-monomeer) *100% UV-bestendig *Blijvend soepel en elastisch * Hoge elasticiteit. Tot 400% rek * Scheur-, breuk-,

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM daksystemen

welkom in de wereld van EPDM daksystemen welkom in de wereld van EPDM daksystemen aangenaam daksystemen Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren wij Hertalan EPDM folie.

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie UBBINK ZONNE-ENERGIESYSTEMEN Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

SFIC-vestigingen. PIR Isolatie

SFIC-vestigingen. PIR Isolatie IN VOORRAAD Hoogwaardige in alle SFIC-vestigingen PIR Isolatie introductie Ons aanbod biedt alle soorten isolatie. Van de meest traditionele tot de meest innoverende! Linitherm is producent van complete

Nadere informatie

EPDM-rubber : 50 jaar later nog even waterdicht!

EPDM-rubber : 50 jaar later nog even waterdicht! EPDM-rubber : 50 jaar later nog even waterdicht! Complete waterdichtings systemen voor : daken goten vochtwering daktuinen kelders 50 jaar later nog even waterdicht als de eerste dag Geen vlam op het dak.

Nadere informatie

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Leeswijzer. Uitgave 2013

Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Leeswijzer. Uitgave 2013 Vakrichtlijn gesloten dakbedekkingssystemen Uitgave 2013 Uitgave 2013 Inhoud Blad 1. Algemeen 1 1 2. Deel A 2 1 3. Deel B 3 1 4. Deel C 4 1 5. Deel D 5 1 6. Deel E 6 1 Uitgave 2013, Blz. 1-1 1 Algemeen

Nadere informatie

Royal Novoproof EPDM dakbanen

Royal Novoproof EPDM dakbanen Royal Novoproof EPDM dakbanen De oplossing voor een strak pak www.royalroofingmaterials.com Een dak als maatpak, met een perfecte pasvorm, geen plooi te zien, onverwoestbare naden en van zo n hoge kwaliteit

Nadere informatie

Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie

Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie Ubbink ZONNE-ENERGIE SYSTEmen Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie xxx/xxx/xxx Ubbink zonne-energie systemen Een compleet zonne-energie pakket, klaar voor installatie Gebruik de energie

Nadere informatie

DUURZAME DAKBEDEKKING IN EEN HANDOMDRAAI MET GENTITE EPDM

DUURZAME DAKBEDEKKING IN EEN HANDOMDRAAI MET GENTITE EPDM DUURZAME DAKBEDEKKING IN EEN HANDOMDRAAI MET GENTITE EPDM 01. EPDM: de meest duurzame dakbedekking EPDM is een synthetisch rubberen dakbedekking die je terugvindt op platte en licht hellende daken. Zij

Nadere informatie

Inhoudstafel Constructietekeningen

Inhoudstafel Constructietekeningen Inhoudstafel Constructietekeningen DETAILS OPSTANDEN PRE-001 Opstand detail voor een warm dak met tegelballast - 1 optie PRE-002 Opstand detail voor een ongekeerd dak met grindballast - 1 optie PRE-003

Nadere informatie

Rhepanol hfk. Een nieuwe PIB kwaliteit, een unieke breedte. Rhepanol hfk

Rhepanol hfk. Een nieuwe PIB kwaliteit, een unieke breedte. Rhepanol hfk Rhepanol hfk. Een nieuwe PIB kwaliteit, een unieke breedte. Rhepanol hfk De grondstof die Rhepanol dakbanen zo uniek maakt : polyisobutyleen (PIB) Rhepanol-afdichtingskwaliteit uit polyisobutyleen (PIB).

Nadere informatie

Uw dak kan niet zonder!

Uw dak kan niet zonder! Uw dak kan niet zonder! Dakbedekking Rhenofol De rollen waarmee alles mogelijk is zeker op platte daken : Rhenofol Ontzettend zelfbewust : Rhenofol bekent kleur in iedere situatie. Draaischijf van Duitse

Nadere informatie

All-in-one ECO dakbaan

All-in-one ECO dakbaan All-in-one ECO dakbaan Nebiprofa: De zekerheid van kwaliteit voor mens en milieu Er worden steeds hogere eisen gesteld met betrekking tot energie-efficiëntie van gebouwen. Reden hiervoor is de toenemende

Nadere informatie

De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch

De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch FOAMGLAS De zekere oplossing voor binnenisolatie: schimmelvrij, ecologisch en hygiënisch Waarom aan de binnenkant isoleren? Binnenisolatie verbetert de energieprestaties van historische gebouwen en van

Nadere informatie

Firestone RubberGard The EPDM reference

Firestone RubberGard The EPDM reference Firestone RubberGard The EPDM reference Commerciële Daksystemen 1.000.000.000 m 2 bewijzen de professionele aanpak Het erfgoed van Firestone, succes en kwaliteit, krijgt een verlengstuk naar de bouwsector

Nadere informatie

Fermacork FC. www.matgreen.eu

Fermacork FC. www.matgreen.eu Augustus 0 FC Bouwplaat met verdunde randen, samengesteld uit een gipsplaat (80%), gerecycleerde cellulosevezels (0%) en een geëxpandeerde kurkplaat. Inleiding De lancering van de Fermacell-plaat met kurk

Nadere informatie

Rhinoxx Isolatie voor platte daken

Rhinoxx Isolatie voor platte daken Rhinoxx Isolatie voor platte daken Productomschrijving Drukvaste dakisolatieplaat van rotswol met zeer goede beloopbaarheidsprestaties en voorzien van een glasvlies van 300 g/m². Geїntegreerde harde toplaag

Nadere informatie

Royal PVC. De multifunctionele oplossing!

Royal PVC. De multifunctionele oplossing! Royal PVC Royal PVC dakbanen zijn van een bewezen hoogwaardige kwaliteit. Het assortiment is optimaal samengesteld zodat Royal PVC probleemloos functioneert in mechanisch bevestigde, gekleefde en geballaste

Nadere informatie

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen.

Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. 3.6 Doorvoeren 3.6.1 Doorvoeren Algemeen Dit deel bevat informatie met betrekking tot ronde dakdoorvoeren en doorvoeren met onregelmatige vormen. Iedere dakdoorvoer kan worden ingewerkt met één van de

Nadere informatie

HET BESTE VOOR UW DAK NEW

HET BESTE VOOR UW DAK NEW HET BESTE VOOR UW DAK NEW Vrijblijvende aanbieding. Zolang de voorraad strekt Alle prijzen in euro, excl. btw. STAMISOL EN WÜRTH: HET PERFECTE TEAM Twee familiebedrijven, één kwaliteitsprincipe: het beste

Nadere informatie

VROEGER RUBBERDAKEN RUBBER MET DAMPDRUKVERDELENDE POLYESTER ONDERLAAG

VROEGER RUBBERDAKEN RUBBER MET DAMPDRUKVERDELENDE POLYESTER ONDERLAAG MAS_CANAM_2008_003_NED:Opmaak 1 07-07-2008 14:26 Pagina 1 EPDM Daken Goten Terrassen Daktuinen Vochtwering Kelderruimtes Innovatief Alstublieft Uw plat dak zal 50 jaar later nog even waterdicht zijn als

Nadere informatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie

Zonne-energiesystemen. Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Zonne-energiesystemen Een compleet zonne-energiepakket, klaar voor installatie Ubbink zonne-energiesystemen Gebruik de energie van de zon! Zonne-energie is een vorm van duurzame energie. De zon is overal

Nadere informatie

Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak

Icopal Universal De ijzersterke combinatie voor elk dak De ijzersterke combinatie voor elk dak Flexibel en licht Eenlaags systeem Veilig verwerkbaar (NEN 6050) Duurzaam Universeel toepasbaar Snel en veilig aan te brengen is snel aan te brengen op isolatie,

Nadere informatie

Rhinoxx Isolatie voor platte daken

Rhinoxx Isolatie voor platte daken Rhinoxx Isolatie voor platte daken Productomschrijving Drukvaste dakisolatieplaat van rotswol met zeer goede beloopbaarheidsprestaties en voorzien van een glasvlies van 300 g/m². Geїntegreerde harde toplaag

Nadere informatie

Voorwoord. Handleiding

Voorwoord. Handleiding Voorwoord Deze handleiding is een richtlijn ten einde een degelijke en efficiënte afdichting te verzekeren en is opgesteld op basis van jarenlange praktijkervaring van SealEco. Lokale voorschriften of

Nadere informatie

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten

EPDM vijverfolie en tuinafwerking. Vraag naar de volledige catalogus. isolatie & bouwspecialiteiten Provinciebaan 79 B-8840 Staden T +32 (0)51 70 12 40 F +32 (0)51 70 13 46 info@pietersbouwspec.be www.pietersbouwspec.be isolatie & bouwspecialiteiten open van : maandag tot vrijdag van 7u00-12u00 en van

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen aangenaam vochtkerende systemen Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

Aabo USA Style EPDM Een maatpak voor het dakvlak.

Aabo USA Style EPDM Een maatpak voor het dakvlak. Aabo USA Style EPDM Een maatpak voor het dakvlak. Een unieke elastische, flexibele, breed toepasbare en worteldoorgroeibestendige dakbedekking. Aabo USA Style EPDM Uiterst flexibel op alle fronten. Dat

Nadere informatie

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak

NEN 6050 Brandveilig werken op het dak NEN 6050 Brandveilig werken op het dak www.duweldakmarkt.nl Voorwoord Sinds september 2006 bestaat er een NVN 6050. In deze norm is vastgelegd hoe er brandveilig kan worden gewerkt op het dak. De norm

Nadere informatie

Buitengewoon beter dan hout

Buitengewoon beter dan hout Buitengewoon beter dan hout Een duurzaam alternatief voor tropisch hardhout... Neodeck wordt vervaardigd uit een gelijkvormig mengsel van hout en kunststof en heeft hierdoor unieke eigenschappen. De unieke

Nadere informatie

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS Bewezen prestaties op elk vlak AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS www.hydropanel.be www.hydropanel.nl Bewezen prestaties De Hydropanel oplossing: uitzonderlijke prestaties Brandwerend De Hydropanel

Nadere informatie

BESTEKTEKST SYSTEEM N16.0

BESTEKTEKST SYSTEEM N16.0 BESTEKTEKST SYSTEEM N16.0 ONDERGROND : AFWERKING : ISOLATIE : STAAL ZONDER BALLAST PUR/PIR Kleefvernis - Op een zuivere en droge ondergrond wordt een laag kleefvernis (ELASTOCOL 600) op basis van elastomeerbitumen

Nadere informatie

Innovatieve oplossingen in het teken van ecologie

Innovatieve oplossingen in het teken van ecologie ECO bitumen dakmembraan Luchtzuiverend en CO2 reducerend Vermindert de ecologische voetafdruk Uitermate duurzaam Innovatieve oplossingen in het teken van ecologie ATAB, marktleider in Benelux en internationaal

Nadere informatie

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen

welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen welkom in de wereld van EPDM vochtkerende systemen aangenaam Hertalan Rubber Products vindt zijn oorsprong in 1895 onder de vleugels van Hertel. Vanaf de zestiger jaren produceren wij Hertalan EPDM folie.

Nadere informatie

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken

UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken UNILIN ISOLATIEPLATEN PIR Voor platte daken DIVISION INSULATION NU VANAF λd 0,022 www.unilininsulation.nl 5291_PLATDAK_v05.indd 1 15/09/15 11:44 UTHERM Platdak Isolatie voor platdak en flauwhellende daken

Nadere informatie

Technische Fiche. Geïsoleerde kanalen. Clima Construct. Rechthoekige geïsoleerde kanalen. luchttechniek groothandel - fabrikant

Technische Fiche. Geïsoleerde kanalen. Clima Construct. Rechthoekige geïsoleerde kanalen. luchttechniek groothandel - fabrikant Clima Construct luchttechniek groothandel - fabrikant Geïsoleerde kanalen Technische Fiche Met onze voorgeïsoleerde luchtkanalen in schuimplaat bieden wij oplossingen voor al uw koelings en verwarmingstoepassingen.

Nadere informatie

prijslijst 2016

prijslijst 2016 prijslijst 2016 www.uvb-epdm.be UVB op rol - UVB membranen UVB OP ROL (ATG VANAF 1,2MM) VE VE/pal E/prijs prijs/e prijs/pal² UVB 1,0mm op rol - standaard breedtes: 10/15/20/30/40/50/60/70/85/100* UVB Dak

Nadere informatie

RENOLIT ALKORTEC SK Plaatsingsrichtlijnen

RENOLIT ALKORTEC SK Plaatsingsrichtlijnen RENOLIT WATERPROOFING 1 RENOLIT ALKORTEC SK Plaatsingsrichtlijnen EXCELLENCE IN ROOFING 2 RENOLIT WATERPROOFING RENOLIT ALKORTEC SK: de zelfklevende dakbaan RENOLIT ALKORTEC SK 35696 Zelfklevende thermoplastische

Nadere informatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie

Universal & Console ICOSUN ICOSUN. Zonne-energie systemen. Garantie op hoog rendement. Licht in gewicht. Duurzaam. Zekere installatie ICOSUN ICOSUN Universal & Console Garantie op hoog rendement Licht in gewicht Duurzaam Zekere installatie Voor vrijwel alle daken Zonne-energie systemen ICOSUN Universal De hoeveelheid energie die de aarde

Nadere informatie

Nebiprofa B.V. TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING

Nebiprofa B.V. TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING TECHNISCHE BEPALINGEN EN WERKBESCHRIJVING 33 DAKBEDEKKINGEN 33.00 ALGEMEEN 33.00.40 RISICOVERDELING EN GARANTIES: ALGEMEEN 01. TE GARANDEREN ONDERDELEN Voor de volgende onderdelen wordt een garantie verlangd

Nadere informatie

Waarom kiezen voor Daku-systeem. water voor vegetatie en/of planten door condensatie en diffusie. alle producten zijn gebaseerd op de FLL-normen

Waarom kiezen voor Daku-systeem. water voor vegetatie en/of planten door condensatie en diffusie. alle producten zijn gebaseerd op de FLL-normen Groendak Waarom kiezen voor Daku-systeem 1. systeem water voor vegetatie en/of planten door condensatie en diffusie 2. hoge kwaliteit alle producten zijn gebaseerd op de FLL-normen 3. bewezen kwaliteit

Nadere informatie

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen

Blz 1/13. BIIG No Flame Verwerkingsrichtlijnen Inhoudsopgave Systeem omschrijving Componenten 2 Verbruik 2 Kwaliteiten IIGO Tack Koude Kleefstof 2 Droogtijden 2 Minimale verwerkingtemperaturen 2 Gereedschap 2 Toepasbare dakbedekkingconstructies Verwerkingrichtlijnen

Nadere informatie

Royal Elastofol Supreme

Royal Elastofol Supreme Royal Elastofol Supreme Royal Elastofol Supreme is een zeer goede en economische oplossing vanwege zijn bijzonder lange levensduur. Bovendien kan met Royal Elastofol Supreme bestaande bitumen dakbedekking

Nadere informatie

ONDEX SOLLUX Een oplossing voor ieder bouwpr oject

ONDEX SOLLUX Een oplossing voor ieder bouwpr oject www.ondex.com ONDEX SOLLUX Een oplossing voor ieder bouwpr oject 2 WELKOM BIJ RENOLIT ONDEX UW PARTNER VOOR AL UW PROJECTEN RENOLIT Ondex is sinds 2006 een frans filiaal van de RENOLIT Groupe AG. RENOLIT

Nadere informatie

TPeRX INNOVEREND IN RUBBER TECHNOLOGIE. Productindeling

TPeRX INNOVEREND IN RUBBER TECHNOLOGIE. Productindeling TPeRX INNOVEREND IN RUBBER TECHNOLOGIE TPeRX TPeRX verwijst naar ERIKS TPe kwaliteit. TPe staat voor ThermoPlastisch Elastomeer en is een productfamilie met een groot aantal verschillende basissamenstellingen,

Nadere informatie

1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET EUROTHANE EN POWERDECK

1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET EUROTHANE EN POWERDECK INHOUDSOPGAVE 1. ALGEMEEN 2. BASISPRINCIPES DAKOPBOUW MET EUROTHANE /POWERDECK. EUROTHANE / POWERDECK TOEPASSINGEN IN HET PLATTE DAK MET BITUMEN OF KUNSTSTOFDAKDICHTING.1. BEtON - bitumineuze dichtingslaag

Nadere informatie