EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY. Met. Sue Johnson. ( op 14 en 15 April 2011) Externship. (basis cursus) Core Skills Advanced Training. (vervolg training)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY. Met. Sue Johnson. ( op 14 en 15 April 2011) Externship. (basis cursus) Core Skills Advanced Training. (vervolg training)"

Transcriptie

1 EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY 2011 Met Sue Johnson ( op 14 en 15 April 2011) Externship (basis cursus) Core Skills Advanced Training (vervolg training) Psyraad in samenwerking met ICEEFT en Stichting EFT Nederland Oisterwijk, Nederland 7-12 Februari April September 6 Oktober

2 Relatieproblemen vormen een van de meest voorkomende redenen om in therapie te gaan. Relatieproblemen ondermijnen het functioneren van het individu, het gezin en hebben invloed op de ontwikkeling van kinderen. Ook het verband met angsten en depressies is wetenschappelijk aangetoond. Emotionally Focused Therapy (EFT) is een model voor relatietherapie, dat gebaseerd is op de hechtingstheorie. Het stelt de emoties van de partners centraal en streeft naar een verbeterde emotie-interactie binnen het systeem. EFT is een integratief model, waarin drie perspectieven gecombineerd worden: de hechtingstheorie, het intrapsychische of experientiële perspectief en het interpersoonlijke- of systemische perspectief. EFT geeft goede resultaten bij echtparen. Ook bij andere groepen cliënten ligt het terugvalpercentage aanzienlijk lager dan bij andere modellen. De effectiviteit van EFT is herhaaldelijk aangetoond in een toenemend aantal klinische studies over de hele wereld. In EFT is de rol van de therapeut die van een emotioneel betrokken choreograaf, die partners (weer, of voor het eerst) leert dansen. De focus op de hier en nu gevoelde emoties bij de partners vereist een actieve en betrokken therapeut. In navolging op het overweldigende succes van de EFT trainingen in 2009 en 2010 hebben we in overleg met de internationale EFT-organisatie ICEEFT en de stichting EFT Nederland voor 2011 een breed pakket aan scholingsmogelijkheden georganiseerd. Psyraad heeft hiervoor professor Scott. F Woolley (San Diego), Yolanda von Hockauf (Vancouver), Lisa Ruderman (San Diego) aangevuld met professor James L.Furrow (Los Angeles) wederom bereid gevonden om naar Nederland te komen. Scott R. Woolley, Ph.D. is professor en directeur van de (post) doctorale partnerrelatie en gezinsopleiding van de Alliant International University te San Diego, Verenigde Staten. Hij is gespecialiseerd in partnerrelatietherapie, Multiple Family Therapy en EFT. De laatste jaren werkt hij nauw samen met Sue Johnson in het verzorgen van externships, advanced trainingen, lezingen en supervisies. Hij publiceert in the Journal of Marital and Family Therapy and the American Journal of Family Therapy. Hij traint hulpverleners overal ter wereld in EFT, zoals in Korea, Japan, Taiwan en Finland Yolanda von Hockauf, M.Ed, R.M.T.F. is geregistreerd partnerrelatie en gezinstherapeut. Zij is lid van de Amerikaanse vereniging voor partnerrelatie en gezinstherapie en een door de AAMFT erkend supervisor. Yolanda was een van de deelnemende therapeuten in het eerste onderzoek naar EFT door dr. Leslie Greenberg en Susan Johnson. De laatste twintig jaar wordt zij veelvuldig en gevraagd in diverse landen om workshops, consultaties, supervisies en lezingen te geven. Zij is tevens directeur van de Vancouver Couple & Family Institute, centre for EFT.

3 Lisa Ruderman, M.A., MFT is geregistreerd partnerrelatie- en gezinstherapeut, EFT therapeut en supervisor. Zij is samen met professor dr. Scott. R.Woolley oprichter van de San Diego Centre of EFT. Zij verzorgt geregeld Core Skills Advanced trainingen in de Verenigde Staten. James L.Furrow. Ph.D is als professor verbonden aan het departement van relatie- en familietherapie van de school voor psychologie te Pasadena, Californie. Hij is mede directeur van het onderzoekscentrum van de ontwikkeling voor kind en adolescent en geregistreerd partnerrelatie- en gezinstherapeut, EFT therapeut, supervisor en trainer. Hij verzorgt al vele jaren EFT trainingen in het westen en midden van de Verenigde Staten en heeft vele wetenschappelijke publicaties en presentaties op zijn naam staan. De trainers worden geassisteerd door Barbara Kohnstamm, Karin Wagenaar, Hanna Pinomaa (uit Finland), Berry Aarnoudse en Jaap Kool, allen bij ICEEFT in opleiding tot supervisor en / of EFT trainer.

4 Programma Externship Dit is een vierdaagse basisopleiding voor deelnemers die voor de eerste maal met EFT kennis willen maken of zich verder in EFT willen verdiepen en bekwamen. De deelnemers leren de partnerrelatie problematiek te begrijpen in het licht van de hechtingstheorie. U maakt kennis met vaardigheden waaraan het EFT model zijn effectiviteit ontleent. Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 De plaats van de Emotionallly Focused Therapy for couples in het veld van de partnerrelatietherapie wereldwijd. Discussie Casus presentatie. Live sessie, videopresentatie, analyse, demonstratie en/of rollenspel. Indicatiestelling en de werkrelatie. Discussie. Casus presentatie. Live sessie, videopresentatie, analyse, demonstratie en/of rollenspel. Fasering en interventies. Discussie. Emotionally Focused Therapy met onveilig gehechte en of getraumatiseerde partners. Discussie Core Skills Advanced Training De Core Skills Advanced training is een intensieve vaardigheidstraining bestaande uit twee blokken van vier dagen. Het eerste blok van vier dagen wordt in februari 2011 gegeven een vervolg staat gepland voor april en/of september /oktober Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om een gesplitste training te doen op 12 en 12 februari en op 15 en 16 april. De training wordt gegeven in een groep van maximaal vijftien personen en is bestemd voor deelnemers, die een Externship hebben gevolgd en in de dagelijkse praktijk met (echt)paren werken. De deelnemers presenteren videobanden van eigen werk en hebben het boek Creating Connections van Sue Johnson voor de training bestudeerd. Tijdens de training van acht dagen worden alle fasen en stappen van het EFT-proces methodisch doorgenomen door: verdieping in de fasen en stappen van het EFT proces. instructie en herhaling van EFT interventies. discussie over ingebrachte cases oefening met en demonstratie met rollenspelen supervisie over ingebrachte casuïstiek. Supervisie Voor diegenen die zich (internationaal) willen certificeren bestaat de mogelijkheid tot supervisie over EFT. In Nederland zijn momenteel twee geregistreerde EFT supervisoren. Zij bieden allereerst groepssupervisie, maar individuele supervisie is bespreekbaar. Tevens is long distance groepssupervisie met de trainers in de V.S en Canada mogelijk. Uitgebreide informatie over kwalificatie en registratie vindt u op de website van ICEEFT en de stichting EFT Nederland.

5 Cursusdata Externship februari en april 2011 Vierdaagse gespliste basisopleiding door Prof dr Sue Johnson en Prof.Scott R.Woolley Prof. dr Sue Johnson is aanwezig en doet een live sessie op April 2011! Core Skills Advanced Training 7-10 februari 2011 Vierdaagse Vervolgtraining door Prof. Scott Woolley, Lisa Ruderman, Yolanda von Hockauf en Prof Jim Furrow februari en april 2011 Vierdaagse Vervolgtraining door Lisa Ruderman, Yolanda von Hockauf en Prof Jim Furrow Deelnemers kunnen op het aanmeldformulier hun voorkeur voor een van de trainers aangeven. * De cursusdata voor september/ oktober zullen zo spoedig mogelijk kenbaar gemaakt worden. Core Skills Advanced training deel 3 28 september- t/m 1oktober 2011 en van 3 t/m 6 oktober 2011 Een Core Skills 3 training kan enkel gevolgd worden na de Core Skills 2 training. De CS 3 houdt een verdieping in op een aantal thema s zoals Trauma, EFFT, buitenechtelijke relaties, enz. door Lisa Ruderman, M.A. MFT, James L.Furrow, PhD, Prof. Scott R. Woolley Internationaal Congres op 19 en 20 april 2011 Enige voorinformatie: Sprekers zijn: Sue Johnson, Jon Allen, Phill Shaver, Mario Mikulincer, Jim Coan, Dan Siegel. De prijs bedraagt 545,= voor aanmeldingen uit België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden en Zwitzerland. De rest van de deelnemers betaalt 425. Deze prijs is voor het hele programma (incl. spreker, lunches, drankjes, diner en feest). Kijk ook op Locatie Cultureel centrum Tiliander

6 Spoorlaan 82c, 5061 HD Oisterwijk tel: Parkeergelegenheid is volop aanwezig. Het cultureel centrum Tiliander is op loopafstand (300m) van bus- en treinstation plus diverse overnachtingsmogelijkheden. Overnachten Deelnemers die gedurende de trainingen in Oisterwijk willen overnachten, kunnen wij informatie met overnachtingsarrangementen toezenden. Kosten 0 vierdaagse basisopleiding Externship vierdaagse Core Skills Advanced Training 965. * bij inschrijving bij een van de andere cursussen. Alle trainingen zijn inclusief koffie, thee, frisdrank, versnaperingen, uitgebreide lunch, fruit, afsluitende borrel, cursus- en schrijfmateriaal. Accreditatie Accreditatie wordt aangevraagd bij de NVRG, VCgP, NVvP, NIP, FGZP, Doelgroep Inschrijving staat open voor psychotherapeuten, Gz-psychologen, eerstelijnspsychologen, psychiaters, maatschappelijk werkenden en sociaal psychiatrische verpleegkundigen met voortgezette opleiding, die in de praktijk al langer dan een jaar in de dagelijkse praktijk werken met echtparen en/of gezinnen. Indien u niet tot een van deze doelgroepen behoort, neem dan contact op met de organisatie via het onderstaande mailadres. Samen met u kan worden nagegaan of deelname mogelijk is als geïnteresseerde hulpverlener voor de Externship, of om de Advanced training te volgen. Inschrijving U kunt zich inschrijven via onze website en op deze website een inschrijvingsformulier downloaden. Op dit formulier kunt u aangeven aan welke training u wenst deel te nemen. Gelieve het inschrijvingsformulier te mailen naar EFT2011@psyraad.nl U dient zich in te schrijven voor 15 januari Uw registratie is definitief nadat het inschrijfgeld is ontvangen op rekening: t.n.v. L. Aarnoudse e.o. J. Kool o.v.v. EFT Inschrijving vindt plaats op volgorde van betaling. Mocht het niet mogelijk zijn via de website aan te melden, dan kunt u contact opnemen met Jaap Kool / Berry Aarnoudse via eft2011@psyraad.nl. Wij sturen u dan een inschrijvingsformulier toe. Restitutieregeling voor de trainingen in februari en april Bij annuleren voor 1 december 2010 worden 40,- administratiekosten in rekening gebracht. Bij annuleren vanaf 1 december 2010 en voor 15 januari 2011 wordt 50% van de cursuskosten berekend. Bij annuleren vanaf 15 januari 2011 is geen restitutie meer mogelijk. Restitutieregeling voor de trainingen in september en oktober Bij annuleren voor 1 augustus 2011 worden 40,- administratiekosten in rekening gebracht

7 Bij annuleren vanaf 1 augustus en voor 1september 2011 wordt 50% van de cursuskosten berekend Bij annuleren na 1 september 2011 is geen restitutie meer mogelijk

EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY EXTERNSHIP. en ADVANCED TRAINING. s-hertogenbosch. 10 juni tot en met 13 juni 2009

EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY EXTERNSHIP. en ADVANCED TRAINING. s-hertogenbosch. 10 juni tot en met 13 juni 2009 EMOTIONALLY FOCUSED COUPLES THERAPY 2009 EXTERNSHIP (BASISOPLEIDING) ADVANCED TRAINING (VERVOLGOPLEIDING) IN SAMENWERKING MET PSYRAAD EN DE REINIER VAN ARKEL GROEP s-hertogbosch 10 juni tot met 13 juni

Nadere informatie

EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY

EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY 2010 Externship (basisopleiding) Advanced training Core Skills Advanced training (vervolgopleidingen) EFT for Individuals (workshop) Psyraad in samenwerking met ICEEFT en de

Nadere informatie

EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY

EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY EMOTIONALLY FOCUSED THERAPY 2010 Externship (basisopleiding) Advanced training Core Skills Advanced training (vervolgopleidingen) EFT for Individuals (workshop) in samenwerking met Psyraad, ICEEFT en de

Nadere informatie

Tischa Neve Steven Pont Eva Bronsveld Lara de Bruin

Tischa Neve Steven Pont Eva Bronsveld Lara de Bruin EMOTIEREGULATIE Tischa Neve Steven Pont Eva Bronsveld Lara de Bruin Omgaan met emo es bij temperamentvolle, impulsieve en minder flexibele kinderen en adolescenten CONGRES DONDERDAG 2 APRIL 2015 UTRECHT

Nadere informatie

ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN

ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN ANGST, DWANG EN TICSTOORNISSEN BIJ KINDEREN 10 maart 2015 CONGRES Regardz WTC Arnhem Angst, dwang en ticstoornissen Angst, dwang en tics komen bij meer dan 10% van alle kinderen en adolescenten voor. Maar

Nadere informatie

Congres Behandeling van verstoorde

Congres Behandeling van verstoorde Congres Behandeling van verstoorde hechting Bij kinderen Donderdag 19 september 2013, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: De laatste ontwikkelingen op het gebied van verstoorde hechting bij kinderen

Nadere informatie

Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline

Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline Mindfulness in de praktijk Congres Vrijdag 14 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht Mindfulness in de behandeling van angst, depressie, autisme, ADHD, psychose en borderline Mindfulness Mindfulness mag zich de laatste

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT

EXECUTIEVE FUNCTIES. Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014 JAARBEURS UTRECHT EXECUTIEVE FUNCTIES Kinderen en adolescenten met problemen met inhibitie, cognitieve controle, emotieregulatie, werkgeheugen, motivatie en zelfregulatie thuis en op school Congres DONDERDAG 5 JUNI 2014

Nadere informatie

EMOTIEREGULATIE. Jaarbeurs Utrecht. Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline

EMOTIEREGULATIE. Jaarbeurs Utrecht. Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline EMOTIEREGULATIE Boosheid, verdriet en angst bij kinderen en adolescenten met ASS, ODD, ADHD, depressie en borderline Congres Dinsdag 26 november 2013 Jaarbeurs Utrecht prof.dr. Bram Orobio de Castro prof.dr.

Nadere informatie

Congres Hechtingsproblemen en behandeling

Congres Hechtingsproblemen en behandeling Congres Hechtingsproblemen en behandeling Vrijdag 28 september 2012, Jaarbeurs Utrecht Met onderwerpen als: Inzicht in de oorzaken, gevolgen en behandelvormen Hechting en de hersenen Diagnostiek van verstoorde

Nadere informatie

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen.

WERKGEHEUGEN. Cogmed Braingame Brian Jungle Memory. Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen. WERKGEHEUGEN Cogmed Braingame Brian Jungle Memory Trainingsprogramma s en interventies voor kinderen met werkgeheugenproblemen Congres Dinsdag 1 april 2014 Jaarbeurs Utrecht WERKGEHEUGEN Training en ondersteuning

Nadere informatie

ONZE SCHOLING SAMEN1

ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING SAMEN1 ONZE SCHOLING Samen1 stelt zich tot doel de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van behandelingsstrategieën binnen de GGZ door middel van kennisoverdracht onder de aandacht van professionals

Nadere informatie

Modulaire opleiding systeemtherapie

Modulaire opleiding systeemtherapie Modulaire opleiding systeemtherapie Als systeemtherapeut bekijk je mensen in hun context en maak je de naasten van een cliënt onderdeel van de behandeling. In deze opleiding leg je hiervoor de theoretische

Nadere informatie

CONGRES 6 NOVEMBER 2014

CONGRES 6 NOVEMBER 2014 Prikkelverwerking CONGRES Prikkelverwerkingsstoornissen bij kinderen en adolescenten met ASS, ADHD, ODD, CD, OCD, angst en hoogbegaafdheid Postillion Bunnik Utrecht 6 NOVEMBER 2014 prof.dr. Pieter Duker

Nadere informatie

Postmaster opleiding systeemtherapeut

Postmaster opleiding systeemtherapeut Postmaster opleiding systeemtherapeut mensenkennis In de context met cliënten, gezinnen en kinderen was dit leerzaam en direct bruikbaar in mijn werk. evaluatie deelnemer Postmaster opleiding systeemtherapeut

Nadere informatie

ACT Academie Doen wat werkt!

ACT Academie Doen wat werkt! ACT Academie Doen wat werkt! Folder zesdaagse opleiding te Mortsel & Ranst Een zesdaagse opleiding bestaat uit 6 volledige opleidingsdagen: 1) 8-10 aug en 22-24 aug. 2013 (deze zit volzet, er is een wachtlijst)

Nadere informatie

Emotionally Focused Therapy (EFT)

Emotionally Focused Therapy (EFT) Emotionally Focused Therapy (EFT) Voorjaarsworkshop april 2019 Pieter Dingemanse P-opleider Altrecht GGZ Klinisch psycholoog/psychotherapeut Supervisor VGCt, Supervisor NVRG, Supervisor NVP, Certified

Nadere informatie

Zelfregulatie. bij kinderen en CONGRES 10 APRIL 2018

Zelfregulatie. bij kinderen en CONGRES 10 APRIL 2018 Zelfregulatie bij kinderen en adolescenten CONGRES 10 APRIL 2018 Zelfregulatie Snel afgeleid zijn, woedeaanvallen, moeite om te plannen, huiswerk weer vergeten... Sommige kinderen hebben meer moeite dan

Nadere informatie

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies.

Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. 16 mei, 17 mei 2019 Vroeg trauma en borderline problematiek: moeilijke patiënten? Relationship management, bejegening en concrete behandelinterventies. Introductie Zelfs voor ervaren professionals roept

Nadere informatie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie

Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Basiscursus Cliëntgerichte Psychotherapie Februari 2014 Basiscursus in het kader van de opleiding Psychotherapeut CgP Docent: mw. drs. W.J.H.P. Schapendonk Locatie: de Plank 101 te Veldhoven - Inhoudsopgave

Nadere informatie

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden.

Kosten De kosten voor de registratie voor een periode van 5 jaar bedragen 175,- voor NVP leden en 250,- voor niet NVP leden. Aanvraagformulier Register Supervisoren Psychotherapie Procedure De aanmeldingsprocedure verloopt in vier stappen: 1. U stuurt het ingevulde aanvraagformulier met alle bijbehorende bijlagen en bewijsstukken

Nadere informatie

CONGRES DINSDAG 19 APRIL 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN-ZEIST

CONGRES DINSDAG 19 APRIL 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN-ZEIST Motivatie Wat weten we over de rol van motivatie bij kinderen en adolescenten met ADHD, ASS, gedragsproblemen, rekenproblemen en faalangst? CONGRES DINSDAG 19 APRIL 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN-ZEIST motivatie

Nadere informatie

Graag stellen wij in deze eerste nieuwsbrief het bestuur van Stichting EFT-Nederland aan u voor:

Graag stellen wij in deze eerste nieuwsbrief het bestuur van Stichting EFT-Nederland aan u voor: Stichting EFT-Nederland Postbus 342 4000 AH TIEL T. +31 (0) 344 78 69 16 E. info@eft.nl Stichting EFT-Nederland www.eft.nl Nieuwsbrief Nr. 1, April 2013 Graag stellen wij in deze eerste nieuwsbrief het

Nadere informatie

JAAROPLEIDING PARTNERRELATIETHERAPIE 2015-16. een bijscholing voor gevormde psychotherapeuten

JAAROPLEIDING PARTNERRELATIETHERAPIE 2015-16. een bijscholing voor gevormde psychotherapeuten JAAROPLEIDING PARTNERRELATIETHERAPIE 2015-16 een bijscholing voor gevormde psychotherapeuten INHOUD Werken met de dynamiek van een partnerrelatie vraagt specifieke inzichten en vaardigheden en een specifieke

Nadere informatie

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht

Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum stoornis. Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een autismespectrum Congres stoornis Donderdag 23 januari 2014 Jaarbeurs Utrecht Ontwikkelingen in de behandeling van volwassenen met een AUTISMESPECTRUMSTOORNIS

Nadere informatie

24 e Symposium Gezinsonderzoek Radboud Universiteit Nijmegen

24 e Symposium Gezinsonderzoek Radboud Universiteit Nijmegen 24 Symposium Gezinsonderzoek Donderdag 22 november 2007 Ochtend: Jeugd- en gezinsbeleid: Visie en uitwerking Middag: Psychopathologie bij ouders en aanpak probleemgedrag Vrijdag 23 november 2007 Ochtend:

Nadere informatie

Visiedocument Feniks de la Fosse

Visiedocument Feniks de la Fosse Visiedocument Feniks de la Fosse Datum: 1 juni, 2013 Als het spreken stopt, begint het praten. Als het praten stopt, begint het zwijgen. Als het zwijgen stopt, begint de stilte. In de stilte begint het

Nadere informatie

Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk. Eerder beoordeeld met een 8! Inschrijven via www.bsl.nl/emdr

Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk. Eerder beoordeeld met een 8! Inschrijven via www.bsl.nl/emdr Eerder beoordeeld met een 8! Symposium EMDR; brede toepassingen in de praktijk Vrijdag 27 september 2013 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor beginnende EMDR therapeuten, therapeuten die regelmatig verwijzen

Nadere informatie

OPLEIDING SYSTEEMTHERAPIE

OPLEIDING SYSTEEMTHERAPIE OPLEIDING SYSTEEMTHERAPIE Inhoud - Waarom een opleiding Systeemtherapie? - Inhoud en visie opleiding Systeemtherapie - Leren als dynamisch groeiproces - Praktische Informatie Waarom een Opleiding Systeemtherapie?

Nadere informatie

organiseert in samenwerking met:

organiseert in samenwerking met: organiseert in samenwerking met: m g a a n m e t s e k s u a l i t e i t Bij docenten, hulpverleners en trainers leeft vaak een grote terughoudendheid om seksualiteit bespreekbaar te maken. Zeker als het

Nadere informatie

De jeugd van tegenwoordig

De jeugd van tegenwoordig ACT CONGRES De jeugd van tegenwoordig Verbonden of verdwaald? Veel Nederlandse jongeren geven hun leven een dikke voldoende. Zo blijkt gelukkig uit cijfers van het CBS. Toch geldt dit helaas niet voor

Nadere informatie

UITNODIGING 17 NOVEMBER

UITNODIGING 17 NOVEMBER UITNODIGING 17 NOVEMBER Al onze behandelvormen voor kinderen met autisme onder één dak! Wij laten u graag op dinsdag 17 november van 15.00-17.00 uur zien en ervaren wat de werkwijze van ons Behandelcentrum

Nadere informatie

Directieve Therapie. Cure & Care Development organiseert in samenwerking met de Stichting Directieve Therapie en Uitgeverij Boom het symposium

Directieve Therapie. Cure & Care Development organiseert in samenwerking met de Stichting Directieve Therapie en Uitgeverij Boom het symposium Cure & Care Development organiseert in samenwerking met de Stichting Directieve Therapie en Uitgeverij Boom het symposium Directieve Therapie 13 September 2012 t Zand te Maarssen 1/6 SYMPOSIUM Directieve

Nadere informatie

Accreditatiereglement

Accreditatiereglement Adverse childhood experiences are the most basic and long lasting determinants of health risks behaviors, mental illness, social malfunction, disease, disability, death and health costs. Prof. dr. Vincent

Nadere informatie

Kinderen met bijzondere breinen

Kinderen met bijzondere breinen Kinderen met bijzondere breinen CONGRES 19 NOV 2015 JAARBEURS UTRECHT Disharmonische intelligentie, zintuiglijke prikkelverwerking, hoogbegaafdheid, auditieve informatieverwerking en werkgeheugen: niet

Nadere informatie

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS

Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS Training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS ADOS-training Karakter organiseert een training in het gebruik, de scoring en interpretatie van de ADOS. Wat is ADOS? Het Autisme Diagnostisch

Nadere informatie

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp

Inschrijven via www.bsl.nl/nvvp Tot welke prijs?! De keuzes van de vrijgevestigde GGZ-professional anno 2013 Vrijdag 14 juni 2013 Rode Hoed, Amsterdam Dit congres is bestemd voor vrijgevestigde gz- en klinisch psychologen, psychotherapeuten

Nadere informatie

EXECUTIEVE FUNCTIES. bij kinderen en adolescenten. Jaarbeurs Utrecht. De stand van zaken. Donderdag 27 juni 2013

EXECUTIEVE FUNCTIES. bij kinderen en adolescenten. Jaarbeurs Utrecht. De stand van zaken. Donderdag 27 juni 2013 EXECUTIEVE FUNCTIES bij kinderen en adolescenten Congres De stand van zaken Donderdag 27 juni 2013 Jaarbeurs Utrecht EXECUTIEVE FUNCTIES De stand van zaken 2013 Executieve functies zijn de afgelopen jaren

Nadere informatie

Folder zesdaagse opleiding

Folder zesdaagse opleiding ACT Academie Doen wat werkt! Folder zesdaagse opleiding Deze opleiding bestaat uit 6 volledige opleidingsdagen. U kan een zesdaagse volgen in Ranst, Mortsel of Hasselt. Inhoud Er is voldoende ruimte om

Nadere informatie

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5.

UITNODIGING. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen. vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht IV 5. Vierde Jaarcongres voor klinisch psychologen en klinisch neuropsychologen : UITNODIGING vrijdag 20 april 2012 Jaarbeurs Utrecht Accreditatie FGzP: 6 punten Voorwoord Geachte collega, In het voorjaar van

Nadere informatie

Ga voor programma en inschrijven naar www.bsl.nl/sos

Ga voor programma en inschrijven naar www.bsl.nl/sos Congres S.O.S. Snelle opvang en behandeling van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking Vrijdag 4 oktober 2013 Beatrixgebouw Jaarbeurs, Utrecht Keynote spreaker Valerie Sinason over

Nadere informatie

LEREN DOOR OP BASIS VAN E R VA R I N G E N NIEUWE VAARDIGHEDEN ONTWIKKELEN. Acceptance and Commitment Therapy ACT - TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS

LEREN DOOR OP BASIS VAN E R VA R I N G E N NIEUWE VAARDIGHEDEN ONTWIKKELEN. Acceptance and Commitment Therapy ACT - TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS LEREN DOOR E R V A R I N G Acceptance and Commitment Therapy OP BASIS VAN E R VA R I N G E N NIEUWE VAARDIGHEDEN ONTWIKKELEN ACT - TRAININGEN VOOR PROFESSIONALS ACT Training Alexander 2013. Niets uit deze

Nadere informatie

Intelligentie CONGRES 28 NOVEMBER 2017 DE JAARBEURS UTRECHT

Intelligentie CONGRES 28 NOVEMBER 2017 DE JAARBEURS UTRECHT Intelligentie CONGRES 28 NOVEMBER 2017 DE JAARBEURS UTRECHT Intelligentie Intelligentie blijft een lastig concept. Wat is het precies? Hoe meet je het? Wat zegt een lage IQscore over iemands intelligentie?

Nadere informatie

Emotieregulatie BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN

Emotieregulatie BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN Emotieregulatie BIJ KINDEREN EN ADOLESCENTEN CONGRES DONDERDAG 2 NOVEMBER 2017 Emotieregulatie Boosheid, woedeaanvallen, angst, frustratie, verdriet en somberheid: veel kinderen en adolescenten hebben

Nadere informatie

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79

Klinisch Psycholoog. specialistische opleiding 2015-2019. Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 Klinisch Psycholoog specialistische opleiding 2015-2019 Leidseplein 5 1017 PR Amsterdam T (020) 625 08 03 F (020) 625 59 79 E info@rino.nl W www.rino.nl Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 2 2. DOELSTELLING...

Nadere informatie

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap

Vereniging EMDR Nederland. Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Informatie over opleiding en lidmaatschap Vereniging EMDR Nederland Een aparte vereniging voor EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) heeft een eigen theoretisch

Nadere informatie

Emotionally Focused Therapy

Emotionally Focused Therapy Emotionally Focused Therapy Karin Wagenaar en Hugo Quené versie 2007.12.08 (3918 woorden) hoofdstuk te verschijnen in: A. Savenije, J. van Lawick, & E. Reijmers, red. (2008). Handboek Systeemtherapie.

Nadere informatie

OPLEIDING SYSTEEMTHERAPIE

OPLEIDING SYSTEEMTHERAPIE OPLEIDING SYSTEEMTHERAPIE Inhoud - Motivatie Opleiding Systeemtherapie - Inhoud Opleiding Systeemtherapie - Lesmethode - Praktische Informatie Motivatie Opleiding Systeemtherapie Systeemtherapie wordt

Nadere informatie

Hilde Geurts, Wendy Peerlings, Reinout Wiers, Mariët van der Molen Saskia van der Oord en Walter Ma hys

Hilde Geurts, Wendy Peerlings, Reinout Wiers, Mariët van der Molen Saskia van der Oord en Walter Ma hys Slim maar... KINDEREN EN ADOLESCENTEN MET ZWAKKE EXECUTIEVE FUNCTIES CONGRES 16 JUNI 2015 ANTROPIA DRIEBERGEN Hilde Geurts, Wendy Peerlings, Reinout Wiers, Mariët van der Molen Saskia van der Oord en Walter

Nadere informatie

Uitnodiging. Congres: Het gezin centraal. Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling

Uitnodiging. Congres: Het gezin centraal. Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling Uitnodiging Congres: Het gezin centraal Gezinsgericht werken vanuit de (gesloten) instelling Datum: Donderdag 1 oktober 2015 Tijd: Plaats: 09.30-16.00 uur The colour kitchen, Utrecht Project: Gezinsgericht

Nadere informatie

Verslag Healing Affairs using Emotionally Focused Couple Therapy, door Scott Woolley en Berry Aarnoudse, 9 en 10 oktober 2012

Verslag Healing Affairs using Emotionally Focused Couple Therapy, door Scott Woolley en Berry Aarnoudse, 9 en 10 oktober 2012 Verslag Healing Affairs using Emotionally Focused Couple Therapy, door Scott Woolley en Berry Aarnoudse, 9 en 10 oktober 2012 Impressies van Wies Verheul* Wies Verheul 72 Op 9 en 10 oktober vond er in

Nadere informatie

Prikkelverwerking. Problemen met (sensorische) informatieverwerking bij kinderen en adolescenten CONGRES DINSDAG 11 OKTOBER 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN

Prikkelverwerking. Problemen met (sensorische) informatieverwerking bij kinderen en adolescenten CONGRES DINSDAG 11 OKTOBER 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN Prikkelverwerking Problemen met (sensorische) informatieverwerking bij kinderen en adolescenten CONGRES DINSDAG 11 OKTOBER 2016 ANTROPIA DRIEBERGEN Prikkelverwerking Een goede prikkelverwerking is van

Nadere informatie

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN

ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN ZOMERCURSUS VOOR BEDRIJFS- EN VERZEKERINGSARTSEN Woensdag 2 t/m vrijdag 4 september 2015 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 2 tot

Nadere informatie

Relatiecursus. Brigit Kooijman 4 januari 2019 NRC

Relatiecursus. Brigit Kooijman 4 januari 2019 NRC Relatiecursus Met een druk gezin komt je relatie soms onder druk te staan. Therapie is voor veel stellen een brug te ver. Een relatiecursus kan uitkomst bieden. Opvoeden is al een kunst. En er ook nog

Nadere informatie

Leergang IMH-Systeemtherapie Werken met jonge gezinnen: Van preventie tot psychiatrie

Leergang IMH-Systeemtherapie Werken met jonge gezinnen: Van preventie tot psychiatrie Leergang IMH-Systeemtherapie Werken met jonge gezinnen: Van preventie tot psychiatrie Hoofddocent: H.M. Jonker Mededocenten: Jan Olthof, Annemie Cabus Locatie: School voor systemische opleidingen Schoolpad

Nadere informatie

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling Bijscholing Vrijdag 12 mei en 16 juni 2017 9.30-16.30 uur Gelre Ziekenhuis Apeldoorn zorgoplossingen FAS(D) herkennen, diagnostiek en behandeling Alcohol tijdens

Nadere informatie

Sherborne en gehechtheid

Sherborne en gehechtheid Kerngroep Sherborne Nederland organiseert Studiedag: Sherborne en gehechtheid Sherborne bewegingspedagogiek met kinderen bij wie sprake is van basisonveiligheid 25 juni 2010 Locatie: Opleidingscentrum

Nadere informatie

Congres Leerproblemen

Congres Leerproblemen ? bij kinderen Congres Leerproblemen en adolescenten DINSDAG 15 NOVEMBER 2016 DRIEBERGEN Leerproblemen Leerstoornissen en -problemen komen helaas vrij veel voor. Ongeveer een op de vijf kinderen of adolescenten

Nadere informatie

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

ZOMERCURSUS. bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde ZOMERCURSUS bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 31 augustus t/m vrijdag 2 september 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag 31

Nadere informatie

WORK SHOPS [ [ [ [ [ VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD

WORK SHOPS [ [ [ [ [ VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD WORK SHOPS VOOR PROFESSIONALS WERKZAAM IN DE FORENSISCHE PSYCHIATRIE [ [ [ [ [ DOOR DR. RUUD H. J. HORNSVELD 1 WORKSHOP GROEPSBEHANDELING VAN (SEKSUEEL) GEWELDDADIGE FORENSISCH PSYCHIATRISCHE PATIËNTEN

Nadere informatie

OPLEIDING ISTDP. Inleiding

OPLEIDING ISTDP. Inleiding OPLEIDING ISTDP Inleiding ISTDP ISTDP is de afkorting van Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy, en is een vorm van korte gestructureerde psychoanalytische psychotherapie. De methode en technieken

Nadere informatie

Gedragsproblemen bij kinderen

Gedragsproblemen bij kinderen CONGRES Gedragsproblemen bij kinderen DINSDAG 4 APRIL 2017 Met aandacht voor psycho-educatie en vier behandelprogramma s: Minder boos en opstandig Incredible Years Triple P PCIT JAARBEURS UTRECHT Gedragsproblemen

Nadere informatie

Opleiding voor de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde klachten bij kinderen. Trauma Focused Cognitive Behavior Therapy (TF-CBT)

Opleiding voor de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde klachten bij kinderen. Trauma Focused Cognitive Behavior Therapy (TF-CBT) Opleiding voor de behandeling van PTSS en andere traumagerelateerde klachten bij kinderen Trauma Focused Cognitive Behavior Therapy (TF-CBT) AMC-De Bascule organiseert opleidingen en trainingen speciaal

Nadere informatie

IEDEREEN GEBRUIKT TOCH?

IEDEREEN GEBRUIKT TOCH? Cure & Care Development organiseert het symposium IEDEREEN GEBRUIKT TOCH? Verslavingsproblematiek bij mensen met een lichte verstandelijke beperking 13 december 2012 Dominicanenklooster in Huissen 1/6

Nadere informatie

Mindfulness. voor patiënten, mantelzorgers, professionals en overige belangstellenden

Mindfulness. voor patiënten, mantelzorgers, professionals en overige belangstellenden Mindfulness publiekssymposium voor patiënten, mantelzorgers, professionals en overige belangstellenden Zaterdag 31 augustus 2013 Toelichting Ook dit jaar organiseert het Radboud Universitair Medisch Centrum

Nadere informatie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie

Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Modulaire opleiding cognitieve gedragstherapie Cognitieve gedragstherapie is toonaangevend in de ggz van vandaag. Tijdens deze opleiding leer je niet alleen werken volgens de richtlijnen, maar ook op basis

Nadere informatie

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts MS-MasterclasS Graag nodigen wij u, neuroloog of neuroloog in opleiding, uit voor een tweedaagse training die zich richt op de klinische aspecten van

Nadere informatie

Creating Connections Nabeschouwing op een congres over het belang van hechting op 19 en 20 april in Kaatsheuvel

Creating Connections Nabeschouwing op een congres over het belang van hechting op 19 en 20 april in Kaatsheuvel Pagina1 Creating Connections Nabeschouwing op een congres over het belang van hechting op 19 en 20 april in Kaatsheuvel Nieuw was het thema niet voor mij al 20 jaar heb ik me bezig gehouden met de therapeutische

Nadere informatie

Congres Mindfulness voor ouders en kinderen

Congres Mindfulness voor ouders en kinderen Congres Mindfulness voor ouders en kinderen Onderzoek en toepassing in de GGZ, jeugdzorg en school Woensdag 31 maart 2010 Koninklijk Instituut voor de Tropen, Amsterdam Inzicht in de verschillende methoden

Nadere informatie

Revolutie in liefdesland

Revolutie in liefdesland Achtergrond Revolutie in liefdesland Liefde leek lange tijd het exclusieve terrein van dichters, kunstenaars en filosofen. En in de praktijk behoorde het toe aan dromerige pubers die hun prins(es) op het

Nadere informatie

De kracht van Houd me Vast. Pieter Dingemanse en Karin Wagenaar NVRG 20 september, 2013

De kracht van Houd me Vast. Pieter Dingemanse en Karin Wagenaar NVRG 20 september, 2013 De kracht van Houd me Vast Pieter Dingemanse en Karin Wagenaar NVRG 20 september, 2013 Ervaring met Houd me vast : een echtpaar Wat is Houd me vast? Programma van 8 x 2 uur. Heldere structuur EFT proces

Nadere informatie

Editorial. Nieuwsbrief. Bijzonder vond ik het om te ervaren dat het mij ook persoonlijk raakte. Olivier van Strien over de verdiepingstraining

Editorial. Nieuwsbrief. Bijzonder vond ik het om te ervaren dat het mij ook persoonlijk raakte. Olivier van Strien over de verdiepingstraining Stichting EFT-Nederland Postbus 342 4000 AH TIEL T. +31 (0) 344 78 69 16 E. info@eft.nl Nieuwsbrief Editorial Het weer is lang koud geweest, lijf en leden snakten naar wat warmte. Ergens in juni breekt

Nadere informatie

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek!

NIFP OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP. Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! OPLEIDING RAPPORTEUR NIFP Verdiep en vergroot uw kennis van de forensische diagnostiek! Jaargang 2009-2010 NIFP NEDERLANDS INSTITUUT VOOR FORENSISCHE PSYCHIATRIE EN PSYCHOLOGIE Een forensisch psychiater

Nadere informatie

OPEN INSCHRIJVING UTRECHT

OPEN INSCHRIJVING UTRECHT OPEN INSCHRIJVING UTRECHT KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE (OPLOSSINGSGERICHT WERKEN) 1 KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE WAT IS DE KORTE OPLOSSINGSGERICHTE THERAPIE? De Solution-Focussed Therapy is ontwikkeld

Nadere informatie

Stress en trauma van moeder en kind ( voor, tijdens en na de bevalling)

Stress en trauma van moeder en kind ( voor, tijdens en na de bevalling) WORKSHOP 2; op vrijdag 10 december 2010 door Mevr. Drs. Els Grimminck UNHAPPY BIRTHDAY Stress en trauma van moeder en kind ( voor, tijdens en na de bevalling) Deze workshop is bedoeld voor therapeuten,

Nadere informatie

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016

Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Registratiereglement voor aspirant, junior, senior en supervisor Register Schematherapie Ingangsdatum: 1 mei 2016 Inleiding Dit Registratiereglement is een nieuw Reglement en gaat in op 1 mei 2016. Tot

Nadere informatie

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in goede gedachten van herinnering.

Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in goede gedachten van herinnering. Ermelo, 3 december 2016 Lieve mensen, Elke keer wanneer ik aan mijn nieuwsbrief begin, besef ik weer, hoe snel het afgelopen half jaar voorbij is gegaan. Opnieuw staan we aan het einde van het jaar. Op

Nadere informatie

Vanuit de opleiding. Trainingen Emotion(ally) Focused Therapy in Nederland. Inleiding. Plaatsbepaling

Vanuit de opleiding. Trainingen Emotion(ally) Focused Therapy in Nederland. Inleiding. Plaatsbepaling Vanuit de opleiding Trainingen Emotion(ally) Focused Therapy in Nederland Wies Verheul, Marijke Baljon, Juliette Becking en Stevie Yap Inleiding Onlangs heeft in Nederland een aantal Emotion(ally) Focused

Nadere informatie

Kinderen met bijzondere breinen

Kinderen met bijzondere breinen Kinderen met bijzondere breinen Niet elk kinderbrein werkt hetzelfde. Wat weten we over de verschillen? En belangrijker: hoe kunnen we met de verschillen omgaan? Thuis en op school? herhaling COngreS 16

Nadere informatie

Verslag van het derde EFT-congres op 27 en 28 maart 2014, Joining Self & Society

Verslag van het derde EFT-congres op 27 en 28 maart 2014, Joining Self & Society Verslag van het derde EFT-congres op 27 en 28 maart 2014, Joining Self & Society Lucia van der Sluijs * Lucia van der Sluijs 268 De Stichting Emotionally Focused Therapy vierde haar vijfde verjaardag met

Nadere informatie

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken

Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken Systemisch Dynamisch Werken voor mensen die met mensen werken - intensieve, verrijkende en praktische leerervaring in systeemdynamisch werken - ervaringsgericht leertraject in vijf workshops met opdrachten

Nadere informatie

Emotionally focused therapy (deel 2)

Emotionally focused therapy (deel 2) Emotionally focused therapy (deel 2) In een eerder artikel voor de militairy mind heb ik geschreven over Emotionally Focused Therapy. In dat artikel heb ik toen kort uitgelegd wat EFT inhoudt en waarom

Nadere informatie

CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015. Het thema van dit jaar is: Het raakt je!

CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015. Het thema van dit jaar is: Het raakt je! CONGRES ZATERDAG 14 MAART 2015 Hierbij willen we je van harte uitnodigen voor het jaarlijkse VSD congres. Ook dit jaar hebben we weer erg ons best gedaan om een aantal inspirerende sprekers te vinden en

Nadere informatie

Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering

Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie Sectie Cardio Anesthesiologie 14 en 15 november 2014 Hotel Arena Amsterdam Voorwoord Met veel genoegen

Nadere informatie

Samenwerken aan Veiligheid

Samenwerken aan Veiligheid De sectie Forensische Systeemtherapie van de organiseert in samenwerking met de Waag de studiedag: Samenwerken aan Veiligheid Systeemgerichte veiligheidsplanning en risicogestuurde zorg bij geweld in gezinnen

Nadere informatie

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. "Kids Skills" Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home.

[2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen. Kids Skills Gerrit van de Vegte www.centrumoplossingsgerichtwerken.nl gerritvandevegte@home. [2015] Oplossingsgericht werken met Kinderen "Kids Skills" Gerrit van de Vegte gerritvandevegte@home.nl WAT IS KIDS SKILLS? Kids Skills is een speelse,praktische en oplossingsgerichte benadering om kinderen

Nadere informatie

Dinsdag 27 september 2011 Jaarbeurs Utrecht. Ervaringen en toepassing in de GGZ, jeugdzorg en school. Cursussen & Congressen

Dinsdag 27 september 2011 Jaarbeurs Utrecht. Ervaringen en toepassing in de GGZ, jeugdzorg en school. Cursussen & Congressen Vorige congres beoordeeld met een 8! Inzicht in de verschillende methoden van Mindfulness bij kinderen en gezinnen Praktische sessies en trainingen Dinsdag 27 september 2011 Jaarbeurs Utrecht Congres Mindfulness

Nadere informatie

Acute Hartdood in de Klinische Pathologie

Acute Hartdood in de Klinische Pathologie Acute Hartdood in de Klinische Pathologie 13 en 14 maart 2014 Academisch Medisch Centrum Amsterdam Afdeling Pathologie www.cardiovasculaire-pathologie.nl Inleiding Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch

Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch Post-hbo opleiding cognitief gedragstherapeutisch werker Volwassenen en ouderen mensenkennis Van onze klinisch psycholoog heb ik een groep cliënten overgenomen, bij wie ik de instrumenten uit de opleiding

Nadere informatie

Opleiding ouderbegeleiding

Opleiding ouderbegeleiding Opleiding ouderbegeleiding me nse nkennis vanuit een visie op ouderschap in ontwikkeling Als je krachtgericht werken met het netwerk rond het kind wilt invullen, dan zit hier alles in. Vanuit een betere

Nadere informatie

Het PMA Programma-aanbod richt zich op twee doelgroepen:

Het PMA Programma-aanbod richt zich op twee doelgroepen: PMA Programma-aanbod Het PMA Institute is een opleidingsinstituut dat mensen wil helpen om over hun volledige potentieel te kunnen beschikken voor een betere gezondheid, gezonde(re) overtuigingen, positief

Nadere informatie

Gezin en systeemtherapeut in ontwikkeling

Gezin en systeemtherapeut in ontwikkeling Gezin en systeemtherapeut in ontwikkeling Basiscursus Systeemtherapie 132 uur Draaiboeknummer, verstrekt door bureau NVRG: D1118D (of als er gedeeltes gevolgd worden de nummers D11118B en D11118C) Docenten

Nadere informatie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie

Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Congres: Kompas kinder- en jeugdpsychiatrie Accreditatie Aangevraagd voor : Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie Accreditatie Bureau Cluster 1 (Huisartsen, specialisten ouderengeneeskunde en artsen

Nadere informatie

Registratieregeling Leertherapeut Psychotherapie

Registratieregeling Leertherapeut Psychotherapie Registratieregeling Leertherapeut Psychotherapie Toelichting Het volgen van leertherapie is een essentieel onderdeel van de opleiding tot psychotherapeut, klinisch psycholoog en psychiater. Leertherapie

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners. Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC

Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners. Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC Inleiding Cursus Counselen over Prenatale Screening Prenatale screening valt per 1 januari

Nadere informatie

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT

27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT PRESENTEERT Keynote speakers: LEAN MANAGEMENT SUMMIT - Daniel Jones - Gilberto Kosaka - Dave Brunt - Victor Conde 27 & 28 OKTOBER 2008 UTRECHT C A R LT O N P R E S I D E N T H O T E L LUSTRUM 5 JAAR a

Nadere informatie

NAJAARSSCHOOL. voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 19 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde

NAJAARSSCHOOL. voor bedrijfs- en verzekeringsartsen. Woensdag 19 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016. bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde NAJAARSSCHOOL voor bedrijfs- en verzekeringsartsen Woensdag 19 oktober t/m vrijdag 21 oktober 2016 bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde Toelichting PAO Heyendael organiseert, samen met de SGBO op woensdag

Nadere informatie

De revolutie van Susan Johnson: van hechtingstheorie naar partnerrelatietherapie. Sue is een verteller

De revolutie van Susan Johnson: van hechtingstheorie naar partnerrelatietherapie. Sue is een verteller 31 Professie en Persoon De revolutie van Susan Johnson: van hechtingstheorie naar partnerrelatietherapie Een interview met Susan Johnson Als Sue Johnson eenmaal tegenover mij zit, meeneemvoedsel in de

Nadere informatie

Workshop Spiegeltherapie in de praktijk

Workshop Spiegeltherapie in de praktijk Workshop Spiegeltherapie in de praktijk vrijdag 15 april 2011 Erasmus MC, Rotterdam a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

Workshop Contextueel behandelen Jeugd - Volwassenen

Workshop Contextueel behandelen Jeugd - Volwassenen Workshop Contextueel behandelen Jeugd - Volwassenen Samenwerking Jeugd ggz en Dimence 9 november 2015 Susan Jorna Dimence en Hanna Stolper Jeugd ggz s.jorna@dimence.nl h.stolper@jeugdggz.com 1 Programma

Nadere informatie