Bij Vitra is er ruimte om te experimenteren, niet alleen met technieken, maar ook met stijl.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bij Vitra is er ruimte om te experimenteren, niet alleen met technieken, maar ook met stijl."

Transcriptie

1 Sofa v

2 Sofa Meer nog dan elk ander meubel vertelt een sofa ons iets over de levensstijl van zijn eigenaar. En hoewel het aanbod aan sofa s eindeloos kan lijken, is één ding zeker: een sofa is altijd het middelpunt van de belangstelling en zet de toon in uw interieur. Alleen al door de grootte van een sofa worden zijn vorm, materialen en kleuren bepalende stilistische elementen. Toch blijft zijn onderliggende doel altijd hetzelfde: het ultieme comfort bieden. Vitra maakt het u gemakkelijk om de juiste sofa te kiezen. De Vitra Home Collection omvat zulke aparte stijlen, typologieën en functionele eigenschappen dat de keuze voor een sofa die bij u past voor de hand zal liggen. Elk van onze sofa s heeft zijn eigen identiteit. Maar wat moet er gebeuren voordat een sofa van Vitra een centrale plaats in uw woonkamer kan innemen en er op zondagmiddag uren in kan worden gerelaxt? Een sofaontwerp moet eerst tal van fasen door staan en krijgt vorm door de tussenkomst van verschillende experts.

3 2 Vitra Sofa Bij Vitra is er ruimte om te experimenteren, niet alleen met technieken, maar ook met stijl. Hella Jongerius Elke sofa begint met de inspiratie van een ontwerper Vitra zoekt innovatieve en creatieve ontwerpers en nodigt hen uit om hun verbeelding de vrije loop te laten. Zij ontwikkelen concepten en schetsen op basis van persoonlijke of waargenomen behoeften van klanten of nieuwe ideeën. Vervolgens worden de sofaprototypes ter plaatse bij Vitra samen gebouwd, uitvoerig getest en opnieuw ontworpen tot iedereen tevreden is. en wordt gerealiseerd door onze sofadeskundigen. Het bekledingsontwikkelingsteam In de loop der jaren heeft Vitra een team van deskundigen op het gebied van zachte zitobjecten samengesteld. Met passie voor hun vak en enthousiasme voor innovatie vertalen ze de visie van de ontwerper naar een bekledingsstructuur die het gewenste zitcomfort biedt en jarenlang zijn vorm behoudt. De testdeskundigen In ons eigen testcentrum worden alle sofa s, zowel gloednieuwe ontwerpen als gevestigde klassiekers, uitvoerig getest, vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week, het hele jaar door. Dit garandeert de uitzonderlijke kwaliteit van onze sofa s, die de wettelijke normen steeds overtreffen. De productiedeskundigen Nadat bewezen is dat een nieuw sofaontwerp stabiel en perfect comfortabel is, geeft ons ontwikkelingsteam het project door aan onze eigen productievestiging voor sofa s van Vitra in Europa. De kleur- en materiaaldeskundigen Tien jaar geleden begon Vitra samen met de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius de eigenschappen en mogelijkheden te bestuderen van het bedrijfsportfolio van kleuren, texturen, afwerkingen en materialen. Het project leidde tot de oprichting van de kleuren- en materialenbibliotheek van Vitra, een hulpmiddel waarmee klanten een bijna oneindig aantal stemmingen en sferen kunnen creëren door selecties uit de vele aangeboden materialen en kleuren te combineren. Door onze expertise op het gebied van design en ontwikkeling te combineren met de beste materialen en geavanceerde productievaardigheden, garanderen we dat Vitra-sofa s niet alleen mooi, maar ook duurzaam en uiterst comfortabel zijn.

4 4 Soft Modular Sofa van Jasper Morrison Wanneer een ontwerper in de sofamood raakt Zoals de naam doet vermoeden, is de Soft Modular Sofa van Jasper Morrison zacht en modulair. Dat wil zeggen dat hij uitzonderlijk comfort biedt en op veel verschillende manieren kan worden geconfigureerd. Helemaal in de sofamood vernieuwde en verbeterde Morrison de klassieke lage modulaire sofa volgens zijn filosofie van supernormaal design, waarbinnen ernaar gestreefd wordt om producten te maken die in de eerste plaats goed zijn in wat ze zijn. Met zijn zorgvuldig uitgebalanceerde verhoudingen en het bewust ontbreken van decoratieve details is de Soft Modular Sofa een verfijnde aanvulling op elk interieur.

5 6 Soft Modular Sofa Jasper Morrison woont en werkt in Londen en Tokio. Zijn ontwerpen drukken zijn supernormale designfilosofie uit en gaan niet op zoek naar ongewone, buitenissige resultaten. Vaak blaast hij beproefde oplossingen nieuw leven in door ze opnieuw te interpreteren, te ontwikkelen en te verfijnen. Hij werkt regelmatig met Vitra samen sinds Jasper Morrison Om zachte zitobjecten te ontwerpen moet je in de sofamood raken voordat je van start gaat. Dit werk is wat abstracter, meestal minder gestructureerd en, zoals Alessandro Mendini aangaf, heel moeilijk om goed te doen. Een goed ontwerp vergt iets waarop je maar moeilijk de vinger kunt leggen, een onbestemde sofafactor die tot uiting komt in het eindobject maar die lastig definieer baar is. Ik probeerde ooit een sofa te creëren met een aantal kubusvormige kussens gevuld met poly styreenbolletjes en verbonden met ritsen. Het was een interessant concept, maar niet tot succes voorbestemd. Het voelde alsof je op een zak cement zat!

6

7 10 Soft Modular Sofa De Soft Modular Sofa-familie is verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en talrijke kleuren. Ga naar vitra.com/colour-material-library om meer kleur- en materiaalopties te ontdekken Leder 67 asfalt Aura 10 pale blue Mello 03 cement Laser 16 warmgrey/ivoor Over 03 donkergrijs Credo 01 cream Reed 09 rose quartz Bij een sofa draait het evenzeer om visueel comfort als om flexibiliteit. Olimpo 10 sierragrijs Linho 05 rose quartz Jasper Morrison Volo 56 teal blue Maize 04 lilac/steel grey Soft Modular Sofa Driezitsbank Soft Modular Sofa Tweezitsbank H 645 B 3300 D 980 H 645 B 2380 D 980 Ottoman H 380 B 920 D 820 Soft Modular Sofa Vierzitsbank Soft Modular Sofa Vierzitsbank H 645 B 3950 D 980 Chaise Longue rechts H 645 B 4220 D 1820 De Soft Modular Sofa kan wat de afmetingen en de vorm betreft bijna eindeloos gepersonaliseerd worden. * Speciale editie beschikbaar van 1 september 2018 tot en met 31 december Dumet Cosy 2 06 kiezel gemêleerd 02 fossiel Iroko 2 05 steel blue Tress 05 pale rose melange Leder Premium 64 cement Aura Stripes 02 marble (Sofa campaign 2018/2019)* Ik houd echt van Vitra s eigen textielkeuze: ik vergelijk de stof op een sofa met kleding en voeg kleur, textuur, versiering of een ingetogen of glossy toets toe. Jasper Morrison

8 12 Soft

9

10 16 Polder Sofa van Hella Jongerius Wanneer een ontwerpster niet van sofa s houdt en er een maakt die ze zelf mooi vindt In 2004 nodigde Rolf Fehlbaum, de toenmalige CEO van Vitra, de Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius uit om een sofa voor Vitra te ontwerpen. Waarom een sofa? antwoordde ze. Ik haat sofa s, grote blokken van schuim ik zie nooit een sofa die ik mooi vind. Waarop Fehlbaum antwoordde: Waarom maak je er dan niet een die je zelf mooi vindt? Die uitdaging ging ze graag aan en Jongerius begon te experimenteren met ideeën die zouden leiden tot de Polder Sofa. Geïnspireerd door haar thuisland Nederland liet ze de naam van de Polder Sofa verwijzen naar een typisch kenmerk van het Nederlandse landschap: Een polder is een laaggelegen stuk land dat teruggewonnen is op de zee.

11 18 Polder Sofa De Nederlandse ontwerpster Hella Jongerius woont en werkt in Berlijn. Ze richtte de designstudio Jongeriuslab op in 1993 en startte haar samenwerking met Vitra in Sindsdien heeft ze niet alleen een essentiële bijdrage aan de steeds groeiende Vitra Home Collection geleverd, maar ook haar expertise op het gebied van kleuren en materialen aangewend voor de Vitra Colour Library. Hella Jongerius Een sofa kopen is heel moeilijk. Als consument kijk je maanden uit naar een model en dan krijg je honderden textielstalen onder je neus geduwd. En natuurlijk herinner je je niet precies welke kleur je tapijt of je gordijnen hebben, dus ga je maar voor zwart of beige. Ik stap in de schoenen van de consument en bied hem een beperkt kleurenpalet met maar vier verschillende tinten. Kijk naar een restaurant: een beperkt menu is altijd het beste, want het betekent dat de experts in de keuken je helpen kiezen. En dat betekent dat je sneller bereid bent om een risico te nemen.

12

13 22 Polder Sofa Bij Vitra beschikken we over een vakkundig De Polder Sofa-familie is verkrijgbaar in de volgende kleur- en stofsamenstellingen. bekledingsteam dat bereid is mij te volgen in wat ik zou willen zien en bereiken en probeert om dat waar te maken. Hella Jongerius Stofmix green Stofmix night blue Polder Sofa H 820 B 2260 D 970 Polder Compact, H 820 B 2250 D 970 Ottoman, H 350 B 640 D 830 Polder Compact Backside H 820 B 2250 D 970 Wat de Polder Sofa uniek maakt, is de geraffineerde manier waarop Hella Jongerius diverse stoffen en kleuren combineert met een asymmetrische vorm en charmante details. * Speciale editie beschikbaar van 1 september 2018 tot en met 31 december Stofmix red Stofmix golden yellow Stofmix pastel (Sofa Campaign 2018/2019)* De stof van de sofa de huid dat is wat hem uitdrukkingskracht geeft. Hella Jongerius

14 24 Speciale editie beschikbaar van 1 september 2018 tot en met 31

15 26 Suita Sofa door Antonio Citterio Wanneer Zwitserse techniek en Italiaans design elkaar ontmoeten Door Zwitserse (SUI) techniek en Italiaanse (ITA) flair met elkaar te verenigen, creëerde designer Antonio Citterio een geavanceerd sofasysteem dat technische precisie combineert met een lichte, gestroomlijnde esthetiek. Suita Sofa wordt gekenmerkt door zijn opvallende geometrische body en kussens die lijken te zweven boven slanke aluminium poten die verwantschap vertonen met het Amerikaanse design uit het midden van de vorige eeuw. Het multifunctionele systeem van Suita Sofa kan eindeloos worden aangepast, waardoor het geschikt is voor elk interieur.

16 28 Suita Sofa Antonio Citterio, architect en ontwerper, woont en werkt in Milaan. Zijn samenwerking met Vitra dateert van Samen hebben ze een reeks kantoorstoelen en diverse kantoorsystemen geproduceerd, alsook producten voor de Vitra Home Collection. De Citterio Collectie wordt doorlopend uitgebreid. Antonio Citterio Voor mij is een sofa een onderstel en een kussen. Deze aanpak is eenvoudig, maar niet simplistisch. In de loop der jaren zag ik allerlei nieuwtjes op de markt, maar toch zijn het de eigentijdse, klassieke ontwerpen die blijvers zijn. Als je nadenkt over een sofa, denk je in feite na over hoe mensen leven. Tegenwoordig gebruiken mensen sofa s op allerlei manieren, dus is het belangrijk om voor flexibiliteit te zorgen. Een woonkamer is niet langer een plek om gasten te ontvangen, het is een gezinskamer geworden. Tegenwoordig draait wonen rond ontspannen en genieten van vrije tijd. Een sofa evolueerde naar een multifunctioneel, zacht oppervlak: om tv te kijken, te slapen, te eten...

17

18 32 Suita Sofa Alle Suita-modellen zijn verkrijgbaar met stevige zitkussens of zachte, omkeerbare kussens. Rugkussens zijn verkrijgbaar in twee verschillende vormen. De veelzijdige en elegante Suita Sofa-familie omvat een breed scala aan elementen, waardoor ze aangepast kan worden aan elke omgeving. Klassieke kussens: Elegante vorm met grote rugkussens, lineaire contouren, een formele uitstraling, verkrijgbaar met stevige of zachte vulling. Puntkussens: Nonchalante, zachte vorm die uitnodigt om comfortabel te zitten of ontspannen achterover te leunen. De optionele legplank aan de achterzijde dient als tijdelijke werkplek of handig oppervlak voor een beker of glas. De bijkomende hoofdsteun verhoogt het comfort, biedt extra ondersteuning aan de nek en het hoofd en beschermt de gebruiker tegelijkertijd tegen geluidshinder en visuele afleidingen. Suita Sofa Tweezitsbank H 885 B 1880 D 880 Suita Sofa Driezitsbank H 885 B 2330 D 880 Suita Sofa Driezitsbank open & Chaise Longue klein H 885 B 3035 D 1700 Suita Sofa Driezitsbank open & Suita Sofa Driezitsbank H 885 B 3060 D 2330 Dankzij de vele verschillende kussentypes kan het systeem geïndividualiseerd worden op basis van persoonlijke voorkeuren en naargelang de situatie.

19 34 Suita Sofa De Suita Sofa-familie is verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en talrijke kleuren. Ga naar vitra.com/colour-material-library om meer kleur- en materiaalopties te ontdekken. Leder 69 marron Reed 11 nutmeg Leder Grand 68 chocolate Iroko 2 04 lichtbruin Linho 09 atlantic Dumet 16 blauw/grijs Corsaro 04 dark blue melange Credo 11 cream/dolphin Laser 51 ijsblauw Cosy 2 01 kiezelgrijs Olimpo 07 perkament Over de stof beslist de consument, net zoals je bij de kleermaker de stof uitkiest voor een nieuwe jurk. Antonio Citterio Leder Natural 01 caramel Leder Premium 63 cashew Over 01 ivoor

20

21 38 Mariposa Sofa door Edward Barber & Jay Osgerby Wanneer ontwerpers het gezellig willen maken Met zijn elegante en vleugelachtige verstelbare panelen werd de Mariposa Sofa treffend vernoemd naar het Spaanse woord voor vlinder. Bij het ontwerpen van Mariposa streefden Edward Barber en Jay Osgerby ernaar het soort sofa te creëren dat na een lange werkdag maximale beloning biedt. Door aan het concept van een sofa met verstelbare rug- en zijpanelen uitzonderlijk comfort toe te voegen, bereikten de ontwerpers hun oorspronkelijke doel: Gezellig cocoonen, zeggen ze, daar draaide het om.

22 40 Mariposa Sofa Edward Barber en Jay Osgerby studeerden samen architectuur aan het Royal College of Art in Londen. Sindsdien tasten ze in hun gezamenlijke werk de raakvlakken af tussen industrieel design, meubel design en architectuur. Edward Barber & Jay Osgerby De Mariposa is een combinatie van een concept het idee van een sofa met bewegende rug en zijkanten en een persoonlijke wens: indertijd waren we op zoek naar het soort sofa dat je op vrijdagavond warm verwelkomt en waarin iedereen zich gezellig kan nestelen om te knuffelen. We maakten hem groot genoeg zodat er twee mensen tegelijk in kunnen liggen, een aan ieder uiteinde, om hun s af te werken en dan hun computers weg te leggen en een filmpje te kijken. Gezellig cocoonen, daar draaide het om.

23

24 44 Mariposa Sofa De Mariposa Sofa-familie is verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en talrijke kleuren. Ga naar vitra.com/colour-material-library om meer kleur- en materiaalopties te ontdekken Linho 05 rose quartz Mariposa 2 ½-Zitsbank H B D Aura 77 brick De slanke arm- en rugleuningen van Mariposa kunnen individueel worden gekanteld van een rechte stand tot een buitenwaartse hoek van ongeveer 30, waardoor verschillende zit- en leunposities comfortabel aangenomen kunnen worden. De steunpanelen blijven op hun plaats tot er bewust druk wordt uitgeoefend. Laser 06 donkerrood Iroko 2 10 goudbruin Reed 08 canola Olimpo 07 perkament Volo 05 canola Mello 08 green-grey Mariposa Love Seat H B D Mariposa Ottoman large H 320 B 680 D 680 medium H 320 B 520 D 520 Credo 20 dolphin/steel blue Corsaro 08 sierra melange Dumet 16 blauw/grijs Mariposa Tweezitsbank H B D Mariposa Driezitsbank H B D De Mariposa Love Seat, die ideaal is voor kleine ruimtes, kan worden gebruikt als een ruime loungestoel voor één persoon of als een knus hoekje voor twee. De beknopte afmetingen van de Mariposa tweezitsbank maken hem perfect geschikt voor compacte woonruimtes, waar elke centimeter telt. De grotere Mariposa tweeënhalf- en driezitsbanken, zijn ideaal om languit een boek te lezen of een dutje te doen. De bekleding bepaalt hoe een sofa zich gedraagt. Het is echt cruciaal om de juiste stof te kiezen. Edward Barber & Jay Osgerby

25 46 Mariposa Club Armchair H 780 B 815 D 875 Mariposa Club Swivel Armchair H 780 B 815 D 875 Mariposa Club Sofa H 780 B 1945 D 875 Met hun slanke body s en compacte afmetingen zorgen de Mariposa Club Sofa en Armchair voor maximaal zitcomfort zonder te veel ruimte in te nemen, waardoor ze uitstekend passen in kleinere ruimtes. Anders dan de andere sofa s van de Mariposa-familie hebben de Club Sofa en Armchair geen verstelbare panelen aan de zijkanten en achterkant.

26

27 50 Grand Sofà van Antonio Citterio Wanneer een grote bank met een sierlijke silhouet komt Antonio Citterio s Grand Sofà staat voor het perfecte huwelijk tussen luxueus comfort en hedendaags design. Met een reeks nauwkeurige en elegante elementen die in tal van configuraties kunnen worden gecombineerd, verenigt dit sofasysteem veel zitruimte met een sierlijk silhouet. Grand Sofà lijkt vanuit elke hoek boven de vloer te zweven.

28 52 Grand Sofà Een sofa belichaamt gezelligheid en conversatie. Als je aan een sofa denkt, denk je aan vrienden of familie om je heen. Antonio Citterio Bewonderaars van de Suita Sofa (zie pagina 26) kennen de Italiaanse meester van het sofadesign, Antonio Citterio, waarschijnlijk al. De architect en ontwerper, die woont en werkt in Milaan, werkt sinds 1988 samen met Vitra. Samen hebben ze een reeks kantoorstoelen en diverse kantoorsystemen geproduceerd, alsook producten voor de Vitra Home Collection. De Citterio Collectie wordt doorlopend uitgebreid. Antonio Citterio Ik heb veel boeken die ik graag raadpleeg als uitgangspunt voor mijn ontwerpen. In het geval van Grand Sofà viel mijn oog op de jaren 60, een periode waarin veel sofa s slanke vormen en een lichte structuur hadden. Ik vond dit fascinerend, want ik wilde dat mijn creatie ondanks zijn grote afmetingen een sierlijk silhouet kreeg. Zo ontstond het idee van een zwevend volume ondersteund door een frame dat lijkt op een architecturale structuur. Deze aluminium elementen werden uiteindelijk het bepalende kenmerk van het project en geven de sofa zijn opvallende karakter.

29

30 56 Grand Sofà Conversation Relax Informal Gedeelde zitkussens, niet getuft Deze kussenconfiguratie is ideaal voor een rechte zithouding. Met deze combinatie van kussens kunt u volledig achteroverleunen en uw hoofd op de rand laten rusten. Dankzij deze configuratie kunt u de volledige diepte van de sofa te benutten. Door de positie van het kussen te veranderen, verander je de functie van de sofa volledig. Antonio Citterio Gedeelde zitkussens, getuft Volledige zitkussens, alleen getuft Voor de zit- en rugkussens van Grand Sofà kunt u kiezen uit verschillende groottes en opvullingen, die allemaal zowel getuft als niet-getuft verkrijgbaar zijn. Hoewel beide versies hetzelfde buitengewone comfort bieden, hebben ze allebei hun eigen kenmerkende look. De mix van decoratieve stiksels en de verfijnde platte naden zijn ambachtelijke toetsen die het superieure vakmanschap van de Grand Sofà benadrukken. Sofa Tray is een smal, rechthoekig dienblad dat speciaal ontworpen werd zodat het op beklede oppervlakken gebruikt kan worden.

31 58 Grand Sofà De Grand Sofa-familie is verkrijgbaar in een breed scala aan materialen en talrijke kleuren. Ga naar vitra.com/colour-material-library om meer kleur- en materiaalopties te ontdekken. Over 07 albast Linho 07 olive De grote verscheidenheid aan royaal bemeten sofa-elementen en kussenopties biedt maximale flexibiliteit, waardoor u de Grand Sofà kunt samenstellen volgens uw persoonlijke voorkeuren. Reed 06 marble Corsaro 09 bamboo melange Dumet 07 ginger/grijs Cosy 2 13 papyrus Grand Sofà 3 ½-Zitsbank H 900 B 2710 D 1100 Grand Sofà Driezitsbank, Chaise Longue right H 900 B 3370 D 2310 Credo 27 bitter chocolate Iroko 2 15 cognac Grand Sofà 3 ½-Zitsbank open H 900 B 5420 D 1100 Samen met de verschillende stoffen en kleuren, de variabele rugleuningen en basisafwerkingen in gepolijst aluminium of zwarte of witte poedercoating, ontstaan tal van mogelijkheden om zitopstellingen te creëren met een persoonlijke toets.

32 Vitra is wereldwijd vertegenwoordigd. Vind een Vitra-partner bij u in de buurt op: Vitra International AG, Klünenfeldstrasse 22, CH 4127 Birsfelden 0041 (0) , info@vitra.com, Alle in deze publicatie getoonde ontwerpen zijn auteursrechtelijk beschermd. Vitra en het Vitra Design Museum hebben van de eigenaars van de intellectuele-eigendomsrechten goedkeuring gekregen om deze ontwerpen te produceren en te distribueren, en bezitten de exclusieve wereldwijde rechten op de productie en verkoop ervan. Met de volgende beperkingen: Charles & Ray Eames Wereldwijde distributierechten voor de Organic Chair, La Chaise, Eames Elephant, Plywood Mobile, Classic Trays, Paper Napkins, Greeting Cards, Cover Prints, Eames Quotes Posters, Eames Quotes Greeting Cards, Eames Wool Blankets, Miniatures Collection en voor de Eames Radio; de distributierechten voor alle andere ontwerpen zijn exclusief voor Europa en het Midden-Oosten. Voor andere regio s kunt u contact opnemen met Herman Miller Inc. Alexander Girard Wereldwijde distributierechten, met uitzondering van de Hexagonal Table, Environmental Enrichment Panels en Zip Pouches. De rechten van Vitra op deze genoemde producten zijn beperkt tot Europa en het Midden-Oosten. Voor andere regio s kunt u contact opnemen met Herman Miller Inc. George Nelson Wereldwijde distributierechten voor alle klokken en Miniatures Collection; de distributierechten voor andere ontwerpen zijn exclusief voor Europa en het Midden-Oosten. Voor andere regio s kunt u contact opnemen met Herman Miller Inc. Isamu Noguchi De distributierechten voor Akari Light Sculptures zijn beperkt tot Europa (met uitzondering van Frankrijk) en Australië. Herman Miller Inc. bezit de distributierechten voor de Coffee Table voor Noord-Amerika; Knoll Inc. bezit de distributierechten voor de Dining Table voor Noord-Amerika. Sori Yanagi Distributierechten voor de Butterfly Stool zijn beperkt tot Europa, Afrika en Noord- en Zuid-Amerika. Classic Pillows Distributierechten voor Europa en Japan. Voor andere regio s kunt u contact opnemen met Maharam Inc. Het ontwerp van de Eames Aluminium Chair en de naam Eames zijn geregistreerde handelsmerken. Het ontwerp van de Eames Lounge Chair en de naam Eames zijn geregistreerde handelsmerken. Het ontwerp van de Panton Chair en de naam Panton zijn geregistreerde handelsmerken. Alle beroepsmatige beschermings- en auteursrechten zoals handelsmerken, patenten en copyrights voorbehouden. Geen enkel onderdeel van deze brochure mag gereproduceerd worden zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Vitra. Productindex: 5 Soft Modular Sofa, H 645 B 4220 D 980 & Ottoman, H 380 B 920 T 820, Reed, 01 olive 7 Soft Modular Sofa, H 645 B 3090 D 2170, Maize, 03 cream/steel grey 8/9 Soft Modular Sofa 3-Seater, H 645 B 3300 D 980, Aura Stripes, 02 marble* 13 Soft Modular Sofa 2-Seater, H 645 B 2380 D 980 & Ottoman, H 380 B 920 D 820, Aura, 20 papyrus 14/15 Soft Modular Sofa 3-Seater, H 645 B 3300 D 980 & Ottoman, H 380 B 920 D 820, Maize, 06 canary/ochre 17 Polder Compact, H 820 B 2250 D 970, nightblue 19 Polder Sofa, H 820 B 2260 D 970, golden yellow 20/21 Polder Sofa, H 820 B 2260 D 970, pastel* 27 Suita Sofa 2-Seater, H 465 B 1880 D 880, Corsaro, 01 pale blue melange 29 Suita Sofa 2-Seater & Suita Chaise longue small, H 885 B 2515 D 1700, Kvadrat Sonar, Farbe /31 Suita Sofa 2-Seater & Chaise Longue small, H 885 B 2515 D 1700 & 2-Seater, H 885 B 1880 D 880, Olimpo, 11 atlantic* 36/37 Suita Sofa 3-Seater H 885 B 2330 D 880 & Ottoman H 465 B 1010 D 810, Dumet, 21 red melange 39 Mariposa 2 ½-Seater, H B D & Love Seat, H B D , Iroko 2, 05 steelblue 41 Mariposa 2 ½-Seater, H B D , Iroko 2, 01 lemon 42/43 Mariposa 2 ½-Seater, H B D , Kvadrat, Harald 233* 47 Mariposa Club Sofa, H 780 B 1945 D 875, Dumet, 15 sage/pebble 48/49 Mariposa 2 ½-Seater, H B D & 2-Seater, H B D , Credo, 13 salt n pepper 51 Grand Sofà 3 ½-Seater, H 900 B 2710 D 1100, Credo, 13 salt n pepper 53 Grand Sofà 3 ½-Seater, H 900 B 2710 D 1100, Corsaro, 05 stone melange 54/55 Grand Sofà 3 ½-Seater & Chaise, H 900 B 3810 D 2310, Corsaro, 05 stone melange * Speciale editie beschikbaar van 1 september 2018 tot en met 31 december Fotocredits: Inside Cover Michel Giesbrecht. 3 Marek Iwicki. 6 Portrait Jasper Morrison: Elena Mahugo, Jasper Morrison Ltd. 18 Portrait Hella Jongerius: Markus Jans, Jongeriuslab. 28, 52 Portrait Antonio Citterio: Florian Böhm (Studio AKFB), Vitra Int. AG. 40 Portrait Edward Barber & Jay Osgerby: Marek Iwicki, Vitra Int. AG. 12 Instagram: Noriko Hayashi/ Nina-Maria Glahé for Mooris 24 Instagram: Mr. Waffles/ Marijke Schipper/ Sylvia Leinauer/ Tabitha van Duin for Picture Perfect Living Productie ontwerp: 5, 13, 14/15, 36/37, 41, 51, 54/55 Filippa Egnell 7, 17, 19, 29, 39, 48/49 Annahita Kamali, Leonie von Arx 8/9, 20/21, 30/31, 42/43 Erwin Prib 13 Filippa Egnell 27 Paolo Bonfini 47 Amaya De Toledo Design, art direction: Studio AKFB, München Lithografie: GZD Media GmbH, Renningen Druk: Druckerei Vogl GmbH & Co KG, Zorneding Fotografie: Studio AKFB (Interieurs), Marc Eggimann (Product) Vitra International AG streeft ernaar de rechten van derden te respecteren. Mochten we per ongeluk materiaal hebben gebruikt zonder erkenning, zullen wij die meteen na hiervan in kennis te zijn gesteld toevoegen. 2018, art. nr BE/NL

33 v

Ontvang bij iedere set eetkamerstoelen een cadeau*

Ontvang bij iedere set eetkamerstoelen een cadeau* Home Stories Een woning is een unieke mengelmoes van herinneringen, verhalen en persoonlijkheden. Binnen haar muren worden individuele verhalen gecreëerd dankzij zorgvuldig gekozen interieurstijlen en

Nadere informatie

1. Grand Repos & Ottoman, Antonio Citterio, 2011 vanaf 5.122,00

1. Grand Repos & Ottoman, Antonio Citterio, 2011 vanaf 5.122,00 v HOME STORIES VOOR DE WINTER EEN GESCHENK VOOR IEDEREEN Oost west, thuis best. Je kunt er je gedachten rustig op een rijtje zetten of vrienden en familie uitnodigen. En deze tijd van het jaar kan een

Nadere informatie

HOME STORIES FOR WINTER

HOME STORIES FOR WINTER v HOME STORIES FOR WINTER Thuis is de enige plek waar we echt onszelf kunnen zijn. Een plek die samen met ons groeit, onze persoonlijkheid weerspiegelt en deel gaat uitmaken van onze identiteit. 3 Bij

Nadere informatie

Tokyo, Japan. Shibuya-Ku, Sendagaya

Tokyo, Japan. Shibuya-Ku, Sendagaya v Het inrichten van compacte ruimtes is vaak een creatieve uitdaging. Stadsbewoners moeten selectief zijn, want elk gekozen object moet meerdere functies kunnen vervullen. Maak kennis met onze eettafels

Nadere informatie

PLACE SOFA JASPER MORRISON

PLACE SOFA JASPER MORRISON NL 091 342 06 Vitra 2011 PLACE SOFA JASPER MORRISON www.vitra.com PLACE SOFA INLEIDING Wanneer ik een object zie dat alles heeft wat het nodig heeft, lijkt me dat object méér dan de som van de afzonderlijke

Nadere informatie

PLACE SOFA JASPER MORRISON

PLACE SOFA JASPER MORRISON PLACE SOFA JASPER MORRISON PLACE SOFA INLEIDING Wanneer ik een object zie dat alles heeft wat het nodig heeft, lijkt me dat object méér dan de som van de afzonderlijke delen het is zo volledig dat het

Nadere informatie

1 Grand Sofà. Antonio Citterio, 2017

1 Grand Sofà. Antonio Citterio, 2017 Grand Sofà Antonio Citterio, 2017 Grand Sofà Antonio Citterio s interpretatie van luxueus comfort en hedendaags design wordt belichaamd in de Grand Sofà. Zijn fi jne Italiaanse gevoel voor lichtheid en

Nadere informatie

Prismatic Table Dining Table 1954/55

Prismatic Table Dining Table 1954/55 Noguchi Collection 1957 Dining Table 1954/55 Het werk van de Amerikaans-Japanse kunstenaar en vormgever Isamu Noguchi is buitengewoon verscheiden. Behalve beelden ontwierp hij ook toneeldecors, meubelen,

Nadere informatie

Dining Room The Home Collection

Dining Room The Home Collection v www.vitra.com/dining Dining Room The Home Collection Dining Room The Home Collection In de 21e eeuw is van de strikte indeling van een woning niet veel meer te merken. De grenzen tussen keuken, werkruimte

Nadere informatie

DESIGN OOSTENDE Jet Center, Gistelsesteenweg 1, 8400 Oostende 059 80 10 20 www.design-oostende.be info@design-oostende.be. 114 Stoelen 139 Tafels

DESIGN OOSTENDE Jet Center, Gistelsesteenweg 1, 8400 Oostende 059 80 10 20 www.design-oostende.be info@design-oostende.be. 114 Stoelen 139 Tafels INHOUD Wonen 6 Sofas 52 Fauteuils & lounge chairs 80 Lage tafels & bijzettafeltjes 96 Chairless 98 Zitbanken & tabourets 105 Opbergmogelijkheden 107 Schermen & scheidingswanden 109 Sculptural Objects ETen

Nadere informatie

Softshell Chair. Ronan & Erwan Bouroullec, 2008

Softshell Chair. Ronan & Erwan Bouroullec, 2008 Softshell Chair Ronan & Erwan Bouroullec, 2008 v Softshell Chair De zittingconstructie van de Softshell Chair biedt een mate van comfort die pas duidelijk wordt tijdens het gebruik: verticale ribben in

Nadere informatie

Home Stories for Winter

Home Stories for Winter Home Stories for Winter v De toekomst was nooit méér aanwezig in het dagelijkse leven. We voelen dat we het hoogtepunt hebben bereikt van een belangrijke verandering. We moeten nu beslissen wat we willen

Nadere informatie

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/22 Alcove Highback Sofa Vitra werkt samen met de designers Ronan en Erwan Bouroullec al lang en intensief aan het concept van de 'ruimte in de ruimte'. Het idee van

Nadere informatie

dezelfde onovertroffen kwaliteit. Op grond van deze ervaring geven we op alle stoelen uit de Soft Pad Group een garantie van 30 jaar.

dezelfde onovertroffen kwaliteit. Op grond van deze ervaring geven we op alle stoelen uit de Soft Pad Group een garantie van 30 jaar. Soft Pad Group Charles & Ray Eames, 1969 Soft Pad Group Het ontwerp an de Soft Pad Group dateert uit 1969. Zowel wat de bouw als de orm betreft lijken deze stoelen op die uit de Aluminium Group, maar de

Nadere informatie

Bouroullec Collection

Bouroullec Collection Bouroullec Collection Ronan Bouroullec Erwan Bouroullec Bouroullec Collection Worknest 104 Workbay 104 Softshell Chair 105 Vegetal 106 Slow Chair 107 Alcove Sofa 108 Alcove Highback Sofa 109 Alcove Highback

Nadere informatie

Soft Pad Group Chairs Eames Collection

Soft Pad Group Chairs Eames Collection Soft Pad Group Chairs Eames Collection Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden meubels, maakten

Nadere informatie

Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969

Soft Pad Group. Charles & Ray Eames, 1969 Soft Pad Group Charles & Ray Eames, 19 Soft Pad Group, EA 216, EA 219, EA 208 Het ontwerp an de Soft Pad Chair dateert uit 19. De Soft Pad Chair heeft qua orm en constructie eel gemeen met de Aluminium

Nadere informatie

Nieuwe collectie 2012/2013

Nieuwe collectie 2012/2013 Nieuwe collectie 2012/2013 MR 680 2 Musterring een collectie kwalitatief hoogstaande meubelen Voor u ligt de Musterring brochure met de collectie 2012 / 2013. Bekijk de verschillende meubelprogramma s

Nadere informatie

Soft Pad Group Chairs Eames Collection

Soft Pad Group Chairs Eames Collection Soft Pad Group Chairs Eames Collection Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste designers van de 20ste eeuw. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwierpen meubelen, maakten films, fotografeerden,

Nadere informatie

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem

Welcome to the North. TEMPUR North slaapsysteem Welcome to the North TEMPUR North slaapsysteem North slaapsysteem Het TEMPUR North slaapsysteem is geïnspireerd op de uitgestrekte landschappen en de ongerepte natuur van het Noorden. Door de ronde vormen

Nadere informatie

Hoe dan ook zitten, waar dan ook werken, wanneer dan ook herinrichten

Hoe dan ook zitten, waar dan ook werken, wanneer dan ook herinrichten z Swoop Y Hoe dan ook zitten, waar dan ook werken, wanneer dan ook herinrichten Swoop-fauteuilmeubels Ontworpen door Brian Kane Tijdens zijn tijd als docent aan het California College of Art kreeg industrieel

Nadere informatie

terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon

terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon 3 p i e t b o o n terra fotografie richard powers tekst joyce huisman st yling karin boon vo o r w o o r d n e d e r l a n d 13 zuid-afrika 27 n e d e r l a n d 65 caribbean 79 d e n e m a r ke n 117

Nadere informatie

OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland

OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland OFFICE SEATING & HOME COLLECTION 2013 Prijslijst Nederland OFFICE SEATING WERKPLEK 6 Bureaustoelen BESPREKINGEN & CONFERENTIES 40Stoelen 62 Tafels 154 Sofas VITRA STANDARDS COLLECTION 170Stoelen 197 Tafels

Nadere informatie

Home Collection Prijslijst 2009

Home Collection Prijslijst 2009 Home Collection Prijslijst 2009 Alfabetische productenlijst A Akari Light Sculptures Isamu Noguchi 172 Alcove Sofa Ronan & Erwan Bouroullec 20 Alcove Highback Sofa Ronan & Erwan Bouroullec 22 Algue Ronan

Nadere informatie

M.BECH HOME CHAIRS & SOFAS. a world of excellence HAND MADE LONDON

M.BECH HOME CHAIRS & SOFAS. a world of excellence HAND MADE LONDON M.BECH HOME HAND MADE CHAIRS & SOFAS LONDON a world of excellence - THE OLD CRAFTMANSHIP - HAND MADE - LONDON UK M.BECH HOME M.BECH HOME HARTELIJK WELKOM IN DE EXCELLENTE WERELD VAN HAND MADE CHAIRS &

Nadere informatie

Alcove Sofa Design Ronan & Erwan Bouroullec

Alcove Sofa Design Ronan & Erwan Bouroullec www.vitra.com vitra 2012 Alcove Sofa Design Ronan & Erwan Bouroullec art. nr. 091 280 06 De sofa is zowel een sociale als een intieme plek in huis. Het is een omgeving op zich: een ruimte binnen een ruimte.

Nadere informatie

House of Dutchz, de collectie waar u zich direct bij thuis voelt.

House of Dutchz, de collectie waar u zich direct bij thuis voelt. We omringen ons er dagelijks mee: de lekkerste koffie, de mooiste kleding, een stijlvolle tas, of mooi design. Kortom, we halen graag het beste uit het leven. House of Dutchz presenteert met trots zijn

Nadere informatie

FixForm ontwerpt, ontwikkelt en produceert exclusief buitenmeubilair in eigen beheer.

FixForm ontwerpt, ontwikkelt en produceert exclusief buitenmeubilair in eigen beheer. Price list FixForm ontwerpt, ontwikkelt en produceert exclusief buitenmeubilair in eigen beheer. In samenwerking met gerenommeerde ontwerpers worden collecties ontworpen, vervaardigd uit polyester en voorzien

Nadere informatie

EEN KLASSIEKE SCHOONHEID

EEN KLASSIEKE SCHOONHEID MONROE 2 Monroe Monroe 3 MONROE Elke welving van Monroe heeft een betekenis; elke lijn heeft een doel. Ontworpen door Idesign en vernoemd naar een klassieke schoonheid: een onweerstaanbaar mooie stoel

Nadere informatie

MULTI MOTION GOED SLAPEN BEGINT MET DE JUISTE TECHNIEK. Nieuw design én innovatieve techniek MATRASSEN BROCHURE

MULTI MOTION GOED SLAPEN BEGINT MET DE JUISTE TECHNIEK. Nieuw design én innovatieve techniek MATRASSEN BROCHURE MULTI MOTION GOED SLAPEN BEGINT MET DE JUISTE TECHNIEK TECHNIEK De Multi Motion bestaat uit een ultraslank aluminium frame met een grote draagkracht. De bodem is opgebouwd uit verende latten met daarop

Nadere informatie

GEBASEERD OP DE BEWEGING VAN DE GOLVEN

GEBASEERD OP DE BEWEGING VAN DE GOLVEN LIBRA 2 Libra Libra 3 LIBRA Een zitmeubel met een ontwerp dat gebaseerd is op een golvende beweging, een prikkelende soepelheid. Deze bank stimuleert gesprekken, creëert een gezellig moment op biedt even

Nadere informatie

MULTI MOTION GOED SLAPEN BEGINT MET DE JUISTE TECHNIEK. Nieuw design én innovatieve techniek MATRASSEN BROCHURE

MULTI MOTION GOED SLAPEN BEGINT MET DE JUISTE TECHNIEK. Nieuw design én innovatieve techniek MATRASSEN BROCHURE MULTI MOTION GOED SLAPEN BEGINT MET DE JUISTE TECHNIEK TECHNIEK De Multi Motion bestaat uit een ultraslank aluminium frame met een grote draagkracht. De bodem is opgebouwd uit verende latten met daarop

Nadere informatie

SMART//IN STIJL MOOI, DUURZAAM EN COMFORTABEL. DAT KENMERKT DE VEELZIJDIGE SMART COLLECTIE.

SMART//IN STIJL MOOI, DUURZAAM EN COMFORTABEL. DAT KENMERKT DE VEELZIJDIGE SMART COLLECTIE. ONTSPANNEN MET DEALERNAAM// ACTIE GRATIS LUXE VOET* 210,- TER WAARDE VAN NEEM DIT MAGAZINE MEE NAAR DE WINKEL! No SMART//IN STIJL MOOI, DUURZAAM EN COMFORTABEL. DAT KENMERKT DE VEELZIJDIGE SMART COLLECTIE.

Nadere informatie

stoel met vier poten vierster voet vijfstervoet Softshell Side Chair

stoel met vier poten vierster voet vijfstervoet Softshell Side Chair Softshell Chair Ronan & Erwan Bouroullec, stoel met ier poten ierster oet ijfsteroet Softshell Side Chair De zittingconstructie an de Softshell Chair biedt een mate an comfort die pas duidelijk wordt tijdens

Nadere informatie

Design your own seat... at home!

Design your own seat... at home! Design your own seat... at home! Een uniek concept Met trots presenteren wij het Sitfactory concept. Individueel maatwerk voor een betaalbare prijs. Wij zijn er voor mensen die houden van uitstekende service

Nadere informatie

SOFA S pagina 04 06. pagina 09

SOFA S pagina 04 06. pagina 09 v Home Collection 2013 Lounge Chairs pagina 01 FAUTEUILS & STOELEN pagina 02 03 Chaises longues pagina 04 SOFA S pagina 04 06 LAGE TAFELS & BIJZETTAFELTJES pagina 07 08 REKKEN & Sideboards pagina 09 SCULPTUREN

Nadere informatie

Plywood Group Eames Collection

Plywood Group Eames Collection Plywood Group Eames Collection Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden meubels, maakten films,

Nadere informatie

Design Hella Jongerius

Design Hella Jongerius www.vitra.com vitra 2012 Polder Sofa Design Hella Jongerius art. nr. 091 279 06 Polder, zo heeft Hella Jongerius, met haar typisch milde ironie, haar nieuwe sofa voor Vitra genoemd. Een polder is een kunstmatig

Nadere informatie

Panton Chair Panton Junior Design Verner Panton

Panton Chair Panton Junior Design Verner Panton Panton Chair Panton Junior Design Verner Panton Verner Panton behoort tot de vormgevers die op doorslaggevende wijze hun stempel hebben gedrukt op de ontwikkeling van het design in de jaren zestig en zeventig.

Nadere informatie

1 Polder. Hella Jongerius, 2005/2015

1 Polder. Hella Jongerius, 2005/2015 Polder Hella Jongerius, 2005/2015 Polder In Nederland, het thuisland van de ontwerpster Hella Jongerius worden met het woord polder stukken land bedoeld die op de zee zijn teruggewonnen door middel van

Nadere informatie

COLLECTIE 2015 DESIGN: KOEN VAN EXTERGEM & STEPHANE DE WINTER COLLECTIE 2015 DESIGN: MANUTTI DESIGNER STUDIO

COLLECTIE 2015 DESIGN: KOEN VAN EXTERGEM & STEPHANE DE WINTER COLLECTIE 2015 DESIGN: MANUTTI DESIGNER STUDIO PERSDOSSIER 2015 Als Belgisch producent van luxueuze buitenmeubelen, ontwerpt en ontwikkelt Manutti al meer dan 10 jaar outdoor zitmeubelen, tafels en accessoires. Het familiebedrijf kiest voor tijdloze

Nadere informatie

HeadLine Bellini Collection

HeadLine Bellini Collection HeadLine Bellini Collection Een hoge rugleuning is geen kwestie van hiërarchie, maar van gezond zitten. HeadLine is dé stoel voor iedereen die tijdens het werken gezonder wil zitten. HeadLine ondersteunt

Nadere informatie

ENTRADA II. Entrada II 3

ENTRADA II. Entrada II 3 ENTRADA II 2 Entrada II Entrada II 3 ENTRADA II Vandaag zetten we de deur open naar iets nieuws. We nemen iets goeds en maken het nog veel beter. Entrada II is de volgende generatie van een populaire bureaustoel;

Nadere informatie

INNO. zitmeubelen. Al 12,5 jaar de specialist in comfortabel zitten

INNO. zitmeubelen. Al 12,5 jaar de specialist in comfortabel zitten INNO zitmeubelen Al 12,5 jaar de specialist in comfortabel zitten Voorwoord INNO zitmeubelen bestaat 12,5 jaar en ter ere hiervan brengen wij dit jubileumnummer uit. Laat je inspireren door onze nieuwe

Nadere informatie

Nelson Bench 1946. Nelson Perch 1964. Marshmallow Sofa 1956. Home Desk 1958. Nelson Tables 1960. Tray Table 1949. Classic Tray China Shop 1950

Nelson Bench 1946. Nelson Perch 1964. Marshmallow Sofa 1956. Home Desk 1958. Nelson Tables 1960. Tray Table 1949. Classic Tray China Shop 1950 Nelson Collection De architect George Nelson wordt beschouwd als één van de belangrijkste en meest invloedrijke figuren van het Amerikaanse design. Naast zijn werk als architect, ontwerper en inrichter

Nadere informatie

FEELING AT HOME WITH VITRA NL-BE / NL

FEELING AT HOME WITH VITRA NL-BE / NL FEELING AT HOME WITH VITRA NL-BE / NL v FEELING AT HOME WITH VITRA 05 Thuis is waar we ons comfortabel en behaaglijk voelen. Maar waar komt dat fijne gevoel vandaan? Een kant-en-klaar recept bestaat er

Nadere informatie

JORIDISCOVERYDAYS JORI STELT VOOR: 3 NIEUWE NAJAARSMODELLEN oktober 2018 PRESS RELEASE

JORIDISCOVERYDAYS JORI STELT VOOR: 3 NIEUWE NAJAARSMODELLEN oktober 2018 PRESS RELEASE 22-23 oktober 2018 JORIDISCOVERYDAYS JORI STELT VOOR: 3 NIEUWE NAJAARSMODELLEN Tijdens de JORI Discovery Days kan de pers kennismaken met de allerlaatste creaties van JORI. Frans designer CHRISTOPHE GIRAUD

Nadere informatie

rolf benz PlUrA norbert beck

rolf benz PlUrA norbert beck rolf benz PLURA Design Norbert Beck het moment is perfect als je zijn veelvoud herkent EEN BANK MET VELE GEZICHTEN // De nieuwe defnitie van vrijheid De Rolf Benz PLURA reikt u alle mogelijkheden aan om

Nadere informatie

made by SAM Sit well, move often, work better. The science of SAM.

made by SAM Sit well, move often, work better. The science of SAM. made by SAM Sit well, move often, work better. The science of SAM. Inhoud 03 Introductie - Wij zijn SAM 04 Onze reis 06 Therapod Xc (Compact) 08 Therapod X (Standaard) 10 Therapod X HR (Hoofdsteun) 12

Nadere informatie

made by SAM Sit well, move often, work better. The science of SAM.

made by SAM Sit well, move often, work better. The science of SAM. made by SAM Sit well, move often, work better. The science of SAM. Wij zijn SAM Sit And Move is een wereldwijd operende onderneming. Wij zijn producent van zit-producten die productiviteit en verbeterde

Nadere informatie

LEDERUPGRADE Alle leders voor de prijs van de goedkoopste*

LEDERUPGRADE Alle leders voor de prijs van de goedkoopste* IN HET LEVEN WIL U HOGEROP. DE REFERENTIE IN COMFORT SINDS 1959 VERLEG UW GRENZEN. GA VOOR DE ULTIEME UPGRADE. HET ULTIEME COMFORT BESTAAT Ultiem comfort. Vervaardigd met onze passie, toewijding en ervaring.

Nadere informatie

Japanese Design Collection

Japanese Design Collection Japanese Design Collection Creëer uw eigen minimalistische sfeer 1069 Japanese Design Collection Met de Japanese Design Collection krijgt uw huis een oosters tintje. De collectie biedt mooie eigentijdse

Nadere informatie

Speciale. en voordelen. collectie.

Speciale. en voordelen. collectie. Speciale a c t i e s en voordelen Nieuwe collectie www.pontzeele.be p r i j s voordeel Nieuwe collectie 2016 Uniek meubelstuk of combinatie Mio. Eyecatcher is de 32 millimeter front. Verkrijgbaar in verschillende

Nadere informatie

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk.

ESENCIA. Esencia 3. materialen, de vorm en de functionaliteit. Wat essentieel is voor u, is voor ons uitermate belangrijk. ESENCIA 2 Esencia Esencia 3 ESENCIA Daniel Figueroa heeft de stoel Esencia bij het ontwerpen zowel een ziel als een persoonlijkheid gegeven. De naam Esencia is afgeleid van het Latijnse woord essentia.

Nadere informatie

INHOUD WONEN ETEN. 114 Stoelen 139 Tafels WERKEN. 156 Bureaustoelen 164 Bureaus 170 Opbergmogelijkheden ACCESSOIRES

INHOUD WONEN ETEN. 114 Stoelen 139 Tafels WERKEN. 156 Bureaustoelen 164 Bureaus 170 Opbergmogelijkheden ACCESSOIRES INHOUD WONEN 6 Sofas 52 Fauteuils & lounge chairs 81 Lage tafels & bijzettafeltjes 96 Chairless 98 Zitbanken & tabourets 105 Opbergmogelijkheden 107 Schermen & scheidingswanden 109 Sculptural Objects ETEN

Nadere informatie

Shop the style NOVA. styl. Style met persoonlijke accenten. Blog door Stylist. Lees meer op pagina 5. Lees meer op pagina 3

Shop the style NOVA. styl. Style met persoonlijke accenten. Blog door Stylist. Lees meer op pagina 5. Lees meer op pagina 3 NOVA styl Style met persoonlijke accenten Lees meer op pagina 5 Shop the style Blog door Stylist Lees meer op pagina 3 BANK AMORE FAUTEUIL NIELS VITRINEKAST GAIRA -3 zits Als afgebeeld 2695,- excl. accessoires

Nadere informatie

Lounge Chair Ottoman La Chaise Stool Screen Eames Collection

Lounge Chair Ottoman La Chaise Stool Screen Eames Collection Lounge Chair Ottoman La Chaise Stool Screen Eames Collection Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden

Nadere informatie

Gemaakt voor het buitenleven H&T WAAR FANTASTISCHE INTERIEURCONCEPTEN DE STAP NAAR BUITEN WAGEN

Gemaakt voor het buitenleven H&T WAAR FANTASTISCHE INTERIEURCONCEPTEN DE STAP NAAR BUITEN WAGEN Gemaakt voor het buitenleven H&T H U I S E N T U I N WAAR FANTASTISCHE INTERIEURCONCEPTEN DE STAP NAAR BUITEN WAGEN FANTASTISCHE ONTWERPEN HOEVEN NIET BINNEN UW VIER MUREN TE BLIJVEN. GA DUS GERUST UW

Nadere informatie

De nieuwe generatie executive office en meeting chairs. HÅG Tribute TM

De nieuwe generatie executive office en meeting chairs. HÅG Tribute TM De nieuwe generatie executive office en meeting chairs HÅG Tribute TM HÅG Tribute De nieuwe generatie executive office en meeting chairs. Subliem comfort Comfortabel gepolsterde kussens met een aantrekkelijk

Nadere informatie

Bedden Collectie. Het slaapsysteem, dat zich op mij instelt.

Bedden Collectie. Het slaapsysteem, dat zich op mij instelt. Bedden Collectie Het slaapsysteem, dat zich op mij instelt. s w i s s b e d s i l h o u e t t e Het unieke bed met luchtige vormen en heldere lijnen voor iedereen, die van moderne leefruimten houdt en

Nadere informatie

In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk.

In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk. In één jaar zit u bijna 1500 uur op het werk. Wij kunnen u helpen comfortabel te zitten. 2 Luister op tijd naar uw lichaam. Anders is de kans groot dat u het nog lang zult voelen. Rugklachten zijn een

Nadere informatie

MareRené Holten. Collectie INSPIRATIONAL DESIGN SINCE 1890

MareRené Holten. Collectie INSPIRATIONAL DESIGN SINCE 1890 MareRené Holten Collectie INSPIRATIONAL DESIGN SINCE 18 De Mare is een tijdloze bankencollectie van Artifort met strakke lijnen en subtiele details. Een design van de gerenommeerde Nederlandse ontwerper

Nadere informatie

5 0 0 by Antonio Citterio. RUIMTE VOOR DUIDELIJKE VORMEN.

5 0 0 by Antonio Citterio. RUIMTE VOOR DUIDELIJKE VORMEN. KERAMAG Nederland BV Eikenburglaan 9-h 5248 BJ Rosmalen Tel.: 0 73-52 3 41 11 Fax.: 0 73-52 3 41 10 info@keramag.nl www.keramag.com SANITEC GROUP Artnr.: 580763/06/04/30, Materiaalspecifieke toleranties

Nadere informatie

Mare. Collectie. René Holten. Lees meer info op onze website

Mare. Collectie. René Holten. Lees meer info op onze website Mare René Holten Collectie Lees meer info op onze website www.meinema.nl I N S P I R AT I O N A L D E S I G N S I N C E 1 8 9 0 De Mare is een tijdloze bankencollectie van Artifort met strakke lijnen en

Nadere informatie

@ send a link to this document. Prijslijst 2015 BE/NL-NL. Quick Ship Programma. Bureaustoelen. Stoelen. Bespreking & conferentie tafels.

@ send a link to this document. Prijslijst 2015 BE/NL-NL. Quick Ship Programma. Bureaustoelen. Stoelen. Bespreking & conferentie tafels. Informatie over geschikte toepassingsgebieden: Prijslijst 2015 De producten met een asterisk (*) zijn uitsluitend aanbevolen voor huiselijk gebruik. De bekledingen met een asterisk zijn uitsluitend aanbevolen

Nadere informatie

Twist Rolgordijnen. Verrassend veel variatie in privacy en sfeer

Twist Rolgordijnen. Verrassend veel variatie in privacy en sfeer Twist Rolgordijnen Verrassend veel variatie in privacy en sfeer 5833 5833 Verrassende variant op bestaande raambekleding Twee langs elkaar te bewegen lagen stof, waarin horizontale transparante banen zijn

Nadere informatie

Aluminium Group. Die past zich aan het lichaam aan en biedt comfort zonder dure stoffering.

Aluminium Group. Die past zich aan het lichaam aan en biedt comfort zonder dure stoffering. Aluminium Group Charles & Ray Eames, 1958 Bestel ze bij De Meubelmakelaar tegen projectprijzen. Bekijk hier alle kantoormeubelen Aluminium Group De Aluminium Chair is een an de belangrijkste meubelontwerpen

Nadere informatie

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Highback Sofa Vitra werkt samen met de designers Ronan en Erwan Bouroullec al lang en intensief aan het concept van de 'ruimte in de ruimte'. Het idee

Nadere informatie

Eames Plastic Armchair Design Charles & Ray Eames

Eames Plastic Armchair Design Charles & Ray Eames Eames Plastic Armchair Design Charles & Ray Eames Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden meubels,

Nadere informatie

rango elementenconcept geheel naar wens samen te stellen!

rango elementenconcept geheel naar wens samen te stellen! rango elementenconcept geheel naar wens samen te stellen! rango elementenconcept Op zoek naar kwaliteit, stijl en vooral veel comfort? Ontdek Rango. Let op de detaillering van de afwerking van armen en

Nadere informatie

Ad Hoc. Antonio Citterio, 1994, 2010

Ad Hoc. Antonio Citterio, 1994, 2010 Ad Hoc Antonio Citterio, 1994, 2010 Het kantoorsysteem Ad Hoc werd in 1994 in samenwerking met Antonio Citterio ontworpen en is sindsdien oortdurend erder ontwikkeld. Het is een echte klassieker, een kantoormeubelsysteem

Nadere informatie

Houten Jaloezieën. Natuurlijke warme sfeer in uw huis

Houten Jaloezieën. Natuurlijke warme sfeer in uw huis Houten Jaloezieën Natuurlijke warme sfeer in uw huis 1941-50 mm Luxaflex Houten Jaloezieën Luxaflex is al jaren aangesloten bij de Forest Stewardship Council (FSC ) voor gecertificeerde producten als Houten

Nadere informatie

schoon Natuurlijk BINNENKIJKEN #08 Montreux

schoon Natuurlijk BINNENKIJKEN #08 Montreux Ingetogen kleuren en natuurlijke materialen geven het huis van architect Ralph Germann een warme en tijdloze uitstraling. Germann is geïnspireerd door de arte povera, een stroming die gebruik maakt van

Nadere informatie

Horizontale Jaloezieën

Horizontale Jaloezieën 3276/3526-50 mm Luxaflex Met trots toont Luxaflex de nieuwste collectie, al jaren hét toonaangevende product van Luxaflex. Deze uitgebreide collectie bevat lamellen van verschillende breedtes, van De Luxaflex

Nadere informatie

Kies uw favoriete raambekleding!

Kies uw favoriete raambekleding! Kies uw favoriete raambekleding! Designed by Luxaflex. Inspired by you. Ultiem bedieningscomfort: Silhouette Shades met PowerRise Silhouette Shades Sfeervol door zacht gefilterd licht De zachte, stoffen

Nadere informatie

Citterio Collection. Antonio Citterio. Gebruik van klantenstof:

Citterio Collection. Antonio Citterio. Gebruik van klantenstof: Citterio Collection Antonio Citterio Citterio Collection AC 4 82 AC 4 Conference 83 Skape 84 Oson C 85 Axess Plus 86 T-Chair 87 Visavis 2 88 Visaroll 2 89 Visavis 90 Visavis Softback 91 Visasoft 92 Visalounge

Nadere informatie

Cylinder Lamp 1944. Prismatic Table 1957. Tea Cup 1952

Cylinder Lamp 1944. Prismatic Table 1957. Tea Cup 1952 Noguchi Collection Cylinder Lamp 1944 Het werk van de Amerikaans-Japanse kunstenaar en vormgever Isamu Noguchi is buitengewoon verscheiden. Behalve beelden ontwierp hij ook toneeldecors, meubels, lampen,

Nadere informatie

Design Solutions by Silent Gliss. Inhoud

Design Solutions by Silent Gliss. Inhoud Design Solutions 1 Design Solutions by Silent Gliss De tijdgeest is de zich snel voortbewegende, ontastbare, bron van inspiratie. Bij Silent Gliss creëren we raambekleding in slechts één kwaliteit de

Nadere informatie

Horizontale Jaloezieën Een design klassieker die licht en privacy regelt

Horizontale Jaloezieën Een design klassieker die licht en privacy regelt Horizontale Jaloezieën Een design klassieker die licht en privacy regelt Luxaflex Horizontale Jaloezieën De Luxaflex Horizontale Jaloezieën collectie is een spannende mix van innovaties, decoratieve opties

Nadere informatie

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11

GROHE in de KEuKEn. Keuken Sail Cube 3 Flair 4 Touch Cosmopolitan 5 Feel 6 Wave Cosmopolitan 7 Wave 8 Get 9 Start 10 Costa Trend 11 grohe in de Keuken Gegarandeed jarenlange kwaliteit grohe.nl in de KEuKEn Onze bekroonde keukenmengkranen, ontworpen met jouw behoeften in gedachten, zijn gemaakt van de beste materialen en zijn voorzien

Nadere informatie

Silent Gliss GORDIJN SYSTEMEN

Silent Gliss GORDIJN SYSTEMEN Silent Gliss GORDIJN SYSTEMEN Het geluid van de stilte... 2-componentenglijder The Funnel De nieuwe Silent Gliss serie maakt stilte zelfs nog stiller. De degelijke structuur van deze speciaal ontworpen

Nadere informatie

ONWEERSTAANBARE HERFST AANBIEDINGEN Geldig tot 4 november. Adrenalina afgebeelde 3-zitsbank in leder vanaf 1899 in stof vanaf 1199 NATUZZIEDITIONS.

ONWEERSTAANBARE HERFST AANBIEDINGEN Geldig tot 4 november. Adrenalina afgebeelde 3-zitsbank in leder vanaf 1899 in stof vanaf 1199 NATUZZIEDITIONS. CO M F OR T DA YS ONWEERSTAANBARE HERFST AANBIEDINGEN Geldig tot 4 november. Adrenalina afgebeelde 3-zitsbank in leder vanaf 1899 in stof vanaf 1199 NATUZZIEDITIONS.BE Een Italiaans verhaal over Comfort

Nadere informatie

Panton Chair Panton Junior Design Verner Panton

Panton Chair Panton Junior Design Verner Panton Panton Chair Panton Junior Design Verner Panton Verner Panton behoort tot de vormgevers die op doorslaggevende wijze hun stempel hebben gedrukt op de ontwikkeling van het design in de jaren zestig en zeventig.

Nadere informatie

Openest. Productblad

Openest. Productblad Openest Productblad Product Openest Categorie Lounge Openest Share, Invent, Relax. Werkende mensen zijn mobieler geworden - de gehele dag vrij bewegen, niet langer gebonden aan een toegewezen ruimte. Als

Nadere informatie

HOME STORIES 2016/2017

HOME STORIES 2016/2017 v HOME STORIES 2016/2017 Ons huis vertelt een verhaal en weerspiegelt de constanten en de veranderingen in ons leven. Elk van ons schrijft zijn eigen verhaal. Deze levendige collage, die voor iedereen

Nadere informatie

elementenconcept geheel naar wens samen te stellen!

elementenconcept geheel naar wens samen te stellen! tarragona elementenconcept geheel naar wens samen te stellen! stel samen: tarragona 1 Zits zonder arm H85xB60xD93 elementenconcept Op zoek naar een grote en vooral comfortabele zithoek? Dan is Tarragona

Nadere informatie

Eames Plastic Side Chair Design Charles & Ray Eames

Eames Plastic Side Chair Design Charles & Ray Eames Eames Plastic Side Chair Design Charles & Ray Eames Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20ste-eeuwse design. Hun werk was buitengewoon veelzijdig: ze ontwikkelden

Nadere informatie

INNO. zitmeubelen. Al 12,5 jaar de specialist in comfortabel zitten

INNO. zitmeubelen. Al 12,5 jaar de specialist in comfortabel zitten INNO zitmeubelen Al 1,5 jaar de specialist in comfortabel zitten Voorwoord INNO zitmeubelen bestaat 1,5 jaar en ter ere hiervan brengen wij dit jubileumnummer uit. Laat je inspireren door onze nieuwe

Nadere informatie

Intuity. Productblad

Intuity. Productblad Intuity Productblad Intuity Ontworpen om de wereldwijd veranderende werkstijlen tegemoet te komen Intuity is de meest recente aanvulling op Haworth s wereldwijde product portfolio, een eenvoudige oplossing

Nadere informatie

INSPIRATIEGIDS. Leolux Special

INSPIRATIEGIDS. Leolux Special INSPIRATIEGIDS Leolux Special Inleiding Iedereen voelt zich graag thuis in zijn eigen huis. Daar horen van tijd tot tijd veranderingen bij, zoals nieuwe zitmeubelen. Hoe overzie je nu al die veranderingen?

Nadere informatie

HOME STORIES 2016/2017

HOME STORIES 2016/2017 v HOME STORIES 2016/2017 Ons huis vertelt een verhaal en weerspiegelt de constanten en de veranderingen in ons leven. Elk van ons schrijft zijn eigen verhaal. Deze levendige collage, die voor iedereen

Nadere informatie

HERONTDEK HET ECHTE ZITTEN

HERONTDEK HET ECHTE ZITTEN HERONTDEK HET ECHTE ZITTEN Een compact overzicht van de collectie 2012 Het echte zitten Wat is dat eigenlijk, echt zitten? In eerste instantie gaat het dan om comfort, een kwaliteit die het Venlose familiebedrijf

Nadere informatie

i.work i.box for the love of work

i.work i.box for the love of work L i.work i.box for the love of work i.work i.box Thuiswerken, satellietkantoren, flexwerken... Werken is duidelijk niet meer wat het geweest is. Mobiliteit en flexibiliteit zetten de toon. De klassieke

Nadere informatie

Perfect ontwerp, KLUDI COCKPIT Discovery. intuïtieve bediening, gemakkelijk in gebruik, technische verfijning Water in Perfection.

Perfect ontwerp, KLUDI COCKPIT Discovery. intuïtieve bediening, gemakkelijk in gebruik, technische verfijning Water in Perfection. Perfect ontwerp, intuïtieve bediening, gemakkelijk in gebruik, technische verfijning Water in Perfection. De hoge kunst van eenvoud Intuïtieve bediening De cockpit in vliegtuigen of sportauto s is optimaal

Nadere informatie

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012

Alcove. Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Ronan & Erwan Bouroullec, 2006/2012 Alcove Highback Sofa Vitra werkt samen met de designers Ronan en Erwan Bouroullec al lang en intensief aan het concept van de 'ruimte in de ruimte'. Het idee

Nadere informatie

TRIGON. Break the right angle. Designed by

TRIGON. Break the right angle. Designed by TRIGON Break Designed by Break TRIGON Efficiënt ruimtegebruik TRIGON biedt meer werkruimte dan traditionele rechthoekige bureaus met hetzelfde vloeroppervlakte. Door het gebruik van TRIGON drie- en zeshoekige

Nadere informatie

Accessories. Collection

Accessories. Collection Accessories Collection LENTE/ZOMER 201 1 2 6 12 16 2 28 32 36 Introduction Dining Home Office & Stationery Clocks Decorative Objects Lighting Coat Racks & Shelves Pillows & Blankets Small Furniture Accessories

Nadere informatie

pasquale natuzzi Algemeen Directeur en Hoofdontwerper Natuzzi Group

pasquale natuzzi Algemeen Directeur en Hoofdontwerper Natuzzi Group Love doing nothing BIJ NATUZZI DROMEN WE VAN EEN COMFORTABELER LEVEN. NOEM HET ONZE PASSIE OM U BETER TE DOEN VOELEN. EEN FAUTEUIL STAAT ER NIET ZOMAAR; HIJ ZEGT IETS OVER UW PERSOONLIJKHEID. DE RE-VIVE

Nadere informatie

Rolf Benz onda. Design Christian Werner

Rolf Benz onda. Design Christian Werner Rolf Benz onda Design Christian Werner WAAR VRIJHEID ZICH THUISVOELT // Het organisch gevormde programma voor conceptbanken Rolf Benz ONDA zorgt voor een heel bijzondere plek. Een plek waar men tijd voor

Nadere informatie