Het volledige programma is beschikbaar op Via deze link vindt u een kleine selectie beelden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het volledige programma is beschikbaar op www.gentschefestspiele.be. Via deze link vindt u een kleine selectie beelden."

Transcriptie

1 PERSUITNODIGING Gent, 17 juli 2013 Gentsche Festspiele Van zondag 21 juli tot en met zondag 28 juli 2013 organiseren Trefpunt vzw, Conservatorium / School of Arts HoGent & Hardscore vzw de Gentsche Festspiele. Oude bekenden zoals het pianofestival en het Internationaal Kamerfestival worden aangevuld met enkele nieuwe producties:, een reeks jazz- en popconcerten in het torentje van het Conservatorium en twee gloednieuwe avondproducties: de muziektheatervoorstelling Jeliya en het unieke ligconcert Headliner_. De Gentse Feesten 2013 beloven weer erg geanimeerd uit te pakken. Maar wie even aan het lawaai en de drukte wil ontsnappen, kan van zondag 21 juli tot en met zondag 28 juli terecht op de Gentsche Festspiele. Elke dag huisvesten de Miry Concertzaal van het Conservatorium en de KANTL een waaier aan concerten. Het pianofestival ontvangt dagelijks twee toppianisten. Onder meer Geoffrey Madge, Stephanie Proot en Michael Blake tekenen present. Op het Internationaal Kamermuziekfestival zijn Timur und seine Mannschaft naar goede gewoonte uw gastheer. Elke avond scharen zich één of meer strijkers rond de maestro en brengen het beste uit het klassieke kamerrepertoire. Jazz en pop komen aan bod in de reeks. In de befaamde Belvedère van het Conservatorium worden mensen zonder hoogtevrees getrakteerd op een intieme set van onder anderen Senne Guns, Bart Maris en Tuur Florizoone. In de voorstelling Jeliya van Hardscore vzw krijgt u respectievelijk een dansimprovisatie en de kameropera Paternel voorgeschoteld. Voor dat laatste werk schreef componist Frank Nuyts de muziek en leverde theatermaker Philippe Blasband het libretto. De regie is in handen van Machteld Timmermans. Afsluiten doen we met Headliner_, een uniek ligconcert waar de gelijknamige groep u onderdompelt in een sonore oase van eigen composities, geflankeerd door die van J. S. Bach en John Luther Adams. Het volledige programma is beschikbaar op Via deze link vindt u een kleine selectie beelden. Programma :00 (KANTL) & 18:00 (Miry Concertzaal) is een vaste waarde tijdens de Gentse Feesten. Dit jaar slaat het pianofestival zijn vlerken uit op twee locaties. In de KANTL begroet een eerste keur pianisten u telkens om 16 uur. Toppers als Ivo Delaere en Gabi Sultana verrassen u met een gewaagd programma. Later op de dag en op wandelafstand daarvan ontbindt een tweede lichting zijn duivels in de Miry Concertzaal van het Conservatorium. Onder meer Geoffrey Madge trekt een historische lijn van Sweelinck tot Stefan Wolpe. De Zuid-Afrikaanse pianist-componist Michael Blake brengt een selectie uit eigen werk en Daan Vandewalle laat zich voor een moderne liederenrecital vervoegen door de gerenommeerde zangeres en actrice Salome Kammer :00, 17:00, 18:00 & 19:00 (Miry Belvèdere)

2 Een boon voor pop en jazz en niet geremd door hoogtevrees? Dan zijn de schoonzichtconcerten in het befaamde torentje van het conservatorium beslist iets voor jou. Elke dag brengen twee muzikanten er solo of in duo een eigenzinnige set op grote hoogte. Slepen voor u hun versterker, ukulele of sax de trap op: Senne Guns, Bart Maris, Hans Van Oost, Tuur Florizoone en vele anderen. Tijdig reserveren is de boodschap want het torentje biedt naast een schoon uitzicht ook maar plaats aan een handvol gelukkigen. Internationaal Kamermuziekfestival :00 (KANTL) Timur und seine Mannschaft, het ensemble rond pianist Timur Sergeyenia, nodigt je naar goede gewoonte elke avond uit in de KANTL voor een dosis kamermuziek. Acht avonden na elkaar scharen zich één of meerdere strijkers rond de maestro en brengen het beste uit het klassieke kamerrepertoire. Voor het openingsconcert spelen sopraan Lieselot Beeckaert, pianiste Charlotte Vandichel en hoorniste Lize Vandermeeren muziek van Schubert, R. Strauss en Berlioz. Zaterdag brengt Sergeyenia samen met tenor Zeger Vandersteene de liederencyclus Dichterliebe van Robert Schumann. Jeliya :00 (Miry Concertzaal) In de Miry Concertzaal vindt om acht uur de voorstelling Jeliya plaats. De naam verwijst naar de geheime kennis van de Afrikaanse griots (een soort barden) die alleen via erfopvolging kan worden doorgegeven. Die bloedband vormt letterlijk de rode draad van de avond. De voorstelling begint met een dansimprovisatie gebaseerd op het kortverhaal Griot. Op de tonen van het echtpaar contrabassisten Kristof Roseeuw en Yannick Peeters gaan Miroslav Kochánek en Andreia Rodriguez, ook een koppel in het echte leven, lichamelijk met elkaar in dialoog. Voor het tweede luik van de voorstelling sloegen componist Frank Nuyts en theatermaker Philippe Blasband andermaal de handen in elkaar. Het resultaat, de kameropera Paternel, handelt over de opborrelende emoties van drie zussen wanneer zij de goederen van hun overleden vader moeten verdelen. De partituur van Nuyts verenigt zo maar even drie zangeressen, spreekstem, drie harpen, fluit en contrabas. Een ongewone bezetting voor een ongewone voorstelling. Uitvoerders dansimprovisatie: Miroslav Kochánek en Andreia Rodriguez (dans), Kristof Roseeuw en Yannick Peeters (contrabas), Aylin Yay (actrice), Philippe Blasband (Tekst: Griot), Eddy Becquart (coach). Uitvoerders muziektheater Paternel: Laurence Servaes (sopraan in de rol van Juliette), Yvette Loynaz (mezzo-sopraan in de rol van Ava), Inês Madeira (mezzo-sopraan in de rol van Cloë), Aylin Yay (spreekrol in de rol van Odile), Leen Van der Roost (harp), Annelies Boodts (harp), Hannah Van den Borne (harp), Tille Van Gastel (fluit), Kristof Roseeuw (contrabas), Machteld Timmermans (regie), Frank Nuyts (muziek), Philippe Blasband (libretto).

3 Headliner_ (behalve op 26.06) 22:00 23:30 (Miry Inkomhal) Headiner_ is een concept waarbij pianisten Mirek Coutigny en Koen Quintyn en slagwerker Jonathan Bonny een nieuwe concertsfeer creëren. Denk: zacht tapijt, elektronica, PlayStation, Bach en een spontane sfeer. Dit rustpunt binnen de Gentse Feesten vormt de ideale setting voor nieuwe muziek op een ongedwongen manier. Locaties: KANTL Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, Koningstraat 1, Gent Miry, Conservatorium, Biezekapelstraat, Gent Prijzen Uitbureau: ( 5, geeft toegang tot de twee concerten op dezelfde dag ) ( 5) Internationaal Kamermuziekfestival ( 7,5) Muziektheater Jeliya ( 7,5) Headliner_ (gratis) Alleen reserveren bij Uitbureau. Aan de avondkassa zijn ook nog tickets te verkrijgen. Zondag 21 juli Jacob TV Saxkwartet (16:00, KANTL) Het gelegenheidsensemble Jacob TV Saxkwartet brengt speciaal voor een wervelend programma met muziek van Jacob Ter Veldhuis. Dat deze Nederlandse componist zijn wortels in de rockmuziek heeft, is duidelijk uit titels als Heartbreakers, Pimpin en Postnuclear Winterscenario no. 10. Vier saxofoons, een boombox en videobeelden worden kundig versmolten tot een postmodern totaalspektakel. Stephane Ginsburgh (18:00, Miry Concertzaal) Op de nationale feestdag van België bijt de Brusselse pianist Stephane Ginsburgh voor de Miry concertzaal de spits af met zwaar geschut: de drie oorlogssonates van Sergei Prokoviev die de componist schreef tussen 1940 en Het zijn drie intense werken die bij wijlen luidruchtig getuigen van de veelbewogen historische context waarin zij het levenslicht zagen. Mattias Decraene (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Student jazz sax, speelt bij Nordmann, winnaars van Muziek Mozaiek jazzwedstrijd 2012, de Storm! Contest 2013 en vooruitzichten op een debuut EP Ides Moon Solo (Klaas Tomme) (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Student muziekproductie, multi-instrumentalist, backing vocals en veel meer, speelt o.a. bij Flightless Bird en krijgt met zijn nieuwe groep Ides Moon steeds meer aandacht. Timur und seine Mannschaft: L. Vandermeeren (hoorn), C. Vandichel (piano), L. Beeckaert (sopraan): F. Schubert, G. Reissiger, R. Strauss

4 Maandag 22 juli Isthmus Trio (16:00, KANTL) Piano, klarinet en viool vormen een erg veelzijdige combinatie. Zowel Stravinsky als Berg herwerkten respectievelijk L Histoire du Soldat en het Adagio uit het Kammerkonzert voor die bezetting. Het Isthmus Trio, dat bestaat uit Robin Van Heghe (viool), Francisco Molina Ruiz (klarinet) en Fjolla Avdiu (piano), bewijst dat die afgeslankte versies niet aan pit inboeten. Gabi Sultana (18:00, Miry Concertzaal) De Maltese pianiste Gabi Sultana legt zich hoofdzakelijk toe op muziek van na Een creatie van Koen Quintyn, wiens werk aan het post-minimalisme raakt, wordt elegant ingebed tussen de Trois Gnossiennes van Eric Satie en Claire de Lune van Claude Debussy. Een selectie uit Makrokosmos van de Amerikaanse componist George Crumb vervolledigt het programma. Nona & De Keyser (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Studente jazz zang en haar keizer (papa) spelen jazz standards met ukelele en washtubbass Hans Van Oost (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Docent jazz gitaar, hij speelde samen met heel wat bekende Belgische jazzmusici, het Bart Defoort Quartet, Brussels Jazz Orchestra, Rony Verbiest, Ben Sluys en vele anderen Timur und seine Mannschaft: Z. Ukeeva (viool), I. Laporev (jr) (cello), I. Pshegodshi (altviool), T. Sergeyenia (piano): L. V. Beethoven, R. Schumann Dinsdag 23 juli Dante Boon (16:00, KANTL) Dante Boon maakt deel uit van de Wandelweiser Group, een internationaal gezelschap van uitvoerderscomponisten die een verstilde esthetiek onderschrijven. Voor laat hij een eigen pianowerk Nov. (piano) vergezeld gaan van dat van collega componist Antoine Beuger en balletmuziek van John Cage, een ware autoriteit op het gebied van stilte. Daan Vandewalle (18:00, Miry Concertzaal) De Sonatas and interludes for Prepared piano van John Cage uit 1946 zijn beslist een van dé hoekstenen uit het piano-oeuvre van de twintigste eeuw. Een geschiktere uitvoerder dan Daan Vandewalle, die het werk al talloze malen bracht, valt maar moeilijk te bedenken. Met behulp van 46 preparaties tovert hij de piano om tot een wonderbaarlijk nieuw instrument. Charlotte Jacobs & Cyriel Vandenabeele (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Studenten jazz zang & jazz gitaar, beide actief bij Charlie Jay Quintet en Oogie, te zien op het Gent Jazz Festival 2013 Bart Maris (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Docent improvisatie & trompettist die we terugvinden in tal van groepen die net buiten de mainstream liggen; Electric Barbarian, Flat Earth Society, Kamikaze, Moker, enz. Timur und seine Mannschaft: I. Pshegodshi (altviool) & T. Sergeyenia (piano): R. Clarke, D. Enescu, H. Wieniawski

5 Woensdag 24 juli Michael Blake (16:00, KANTL) Het Britse tijdschrift The Musical Times noemde Michael Blake misschien wel de eerste Zuid-Afrikaanse componist die men een onvervalst Afrikaans componist kan noemen. Pianospelen kan hij ook. Op versnijdt hij een greep uit zijn Collected Shorter Piano Pieces Books 1 and 2 met enkele stukken die er model voor stonden. Salome Kammer en Daan Vandewalle: Eisler programma (18:00, Miry Concertzaal) Daan Vandewalle bis. Dit keer in het charmante gezelschap van Salome Kammer. De zangeres en actrice is trouwens niet minder doorgewinterd in de twintigste-eeuwse muziek dan haar begeleider. In een Weens onderonsje brengt het duo de Brettl Lieder van Arnold Schönberg in combinatie met vocaal werk van twee van zijn leerlingen: Alban Berg en Hanns Eisler. Jonas De Rave & Marijke Hellemans (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Student jazz accordeon en studente akoestische gitaar, spelen een mix van choro, forro, samba, cumbia, sega, passo doble, klezmer, tango en folk. Sander Stuer (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Student muziekproductie, brengt nieuw werk solo, met zijn band Astronauts haalde hij de tweede plaats in de finale van de Kunstbende. Timur und seine Mannschaft: I. Laporev (jr) (cello), T. Sergeyenia (piano): J. Brahms, G. Connesson Donderdag 25 juli Fauve Vermeirsch (16:00, KANTL) Fauve Vermeirsch is de eerste van een reeks jonge pianisten die op hun opwachting maken. Aan muzikale persoonlijkheid ontbreekt het de soliste ondanks haar bescheiden aantal lentes echter niet. Ze brengt een keur aan korte stukjes waaronder preludes van Bach en Debussy, een sonatebeweging van Schubert en een ballade van John Ireland. Tom Vander Schueren (18:00, Miry Concertzaal) De Gentse pianist-componist Tom Vander Schueren geniet een reputatie in theaterland. Daarnaast is hij op verschillende fronten actief als begeleider van stille films. Dat Vander Schueren ook het klassieke werk niet schuwt kan je aan zijn selectie zien. U hoort er twee sonates van Mozart en de zevende van Beethoven. Evelien De Jaeger & Jo De Geest (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Studenten jazz zang en gitaar, brengen een fijne mix van eigen nummers met akoestische arrangementen van jazz standards Jesse Maes (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Student muziekproductie, gitaris/vocalist bij Faces on TV, gitarist bij Captain Oats en Horses-band

6 Timur und seine Mannschaft: Igor Pollet (viool), T. Sergeyenia (piano): W. A. Mozart, H. Wieniawski Vrijdag 26 juli Ivo Delaere (16:00, KANTL) Ivo Delaeres interpretaties laten zich dan wel kenmerken door hun helderheid, zijn passage op Gentse Vleugels belooft daarentegen behoorlijk nachtelijk te worden. Op het programma: Nocturne van Debussy, 4 Nachtstücke van Schumann en Nuit de Noël van Busoni. Het recital wordt vervolledigd met sonate nr. 12 ni poids ni loi van Frank Nuyts. Geoffrey Madge (18:00, Miry Concertzaal) Als pianist zag de gevierde Geoffrey Madge al heel wat internationale podia. Daarnaast is hij een bevlogen pedagoog en componist. Madge laat zich als uitvoerder niet aan een bepaald tijdsvak ketenen. Aan de Gentse vleugel trekt hij een historische lijn van de meerstemmigheid van Sweelinck over Bach en Busoni tot de Amerikaanse avant-gardemuziek van Stefan Wolpe. Nicolas Delépine & Anne Van Steenwinkel (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Studenten muziekproductie en de helft van Red Juliette, winnaars van Oost.Best!, student kickoff rockrally en de popallure rockrally, compromisloze muziek Tuur Florizoone (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Docent jazz combo en accordeon, maar ook pianist en componist, werd in 2008 laureaat van de publieksprijs van de World Soundtracks Awards tijdens het Filmfestival van Gent voor de muziek die hij schreef bij de film 'Aanrijding in Moscou'. Speelt o.a. bij Tricycle,Mixtuur, Didier Laloy, enz. Timur und seine Mannschaft: France Springuel (cello), T. Sergeyenia (piano) : J. Brahms, D. Schostakowitch Zaterdag 27 juli Mirek Coutigny (16:00, KANTL) Pianisten die ook als componist actief zijn, het lijkt een trend te zijn op de editie Voor zijn passage op houdt Mirek Coutigny het weliswaar bij muziek spelen. Voor zijn optreden koos hij drie sonates: de zestiende van Beethoven, de eerste en enige van Alban Berg en de derde van Prokofiev. Stephanie Proot (18:00, Miry Concertzaal) De voorbije jaren won Stephanie Proot het ene concours na het andere. Haar programma oogt alvast spectaculair. Van haar persoonlijke favoriet Beethoven speelt ze de Sonate nr. 23 ( Appassionata ) en daaropvolgend het infernale Après une Lecture du Dante van Liszt. Eindigen doet ze niet minder virtuoos met de Toccata van Sergei Prokofiev.

7 Marta Del Grandi (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Erasmusstudente jazz zang, bandleader van het Marta del Grandi Kwartet Jussi De Nys (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Student muziekproductie, komt heel graag naar buiten met zijn solo project: Sitting sideways, Life keeps passing by Timur und seine Mannschaft: Zeger Vandersteene (tenor), T. Sergeyenia (piano) : R. Schumann Zondag 28 juli Matthieu Idmtal (16:00, KANTL) Matthieu Idmtal heeft een zwak voor het Russische romantische repertoire en dan vooral voor Alexander Scriabin. Met twaalf preludes en twee poems krijgt Idmtals lievelingscomponist een centrale plaats toebedeeld. Hij krijgt het gezelschap van voorgangers Chopin en Liszt, die beiden ontegenzeggelijk hun invloed hadden op de Russische mysticus. Stroopkoorts (18:00, Miry Concertzaal) De voorstelling Stroopkoorts is het buitenbeentje van deze. Met vier instrumenten en een stem beginnen Kaat Haest & het Craeghs Quartet te vertellen. Over een meisje met een huid zacht als antilopenleer en een jongen met het bloed van een jager. Met tekst van Peter Verhelst en muziek van Arnold, Britten en Moeran. Captain Oats (Pieter Dewulf) (16:00 & 17:00, Miry Belvedère) Oud-student jazz drums, speelde solo supports voor Amatorski en Renée, deze zomer te zien in de Handelsbeurs en op Boomtown Senne Guns solo (18:00 & 19:00, Miry Belvedère) Docent muziekproductie, pianist, componist en zanger. Hij begon zijn bekende muzikale carrière bij de band Tomàn, sinds 2010 toert hij solo onder zijn eigen naam. Timur und seine Mannschaft: T. Sergeyenia (piano): F. Chopin

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS

Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Programma 21 november 2015 Open dag muziek JAZZ POP WERELDMUZIEK KLASSIEKE MUZIEK DOCENT MUZIEK MUZIEKTHEATER MASTERS EN HAVO/VWO VOOR MUZIEK EN DANS Welkom op de open dag Muziek! Muziek is jouw passie,

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018

Paltz kamermuziekfestival. Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Paltz kamermuziekfestival Tweede editie 9 & 10 juni 2018 Op 9 & 10 juni 2018 vond de tweede editie van het Paltz Kamermuziekfestival plaats. We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!!

NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! NIEUWSBRIEF, December 2015 NIEUWE PROGRAMMA S!! In aansluiting op mijn reguliere series colleges Geschiedenis van de Klassieke Muziek, (voor lopende inschrijvingen zie website!!) heb ik een aantal nieuwe

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK

12-14 juni 2015. festival. www.tegekkekerk.nl. Paaskerk, Amstelveen. (te) GEKKE KERK Mathilde Santing Band (te) GEKKE KERK festival Bertolf Optredens Karsu, Mathilde Santing Band, Bertolf & Royal Parks, Jeroen Zijlstra Karsu Royal Parks Workshops Kleur je Kalm, Schrijven met Tjitske Jansen,

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

B.E.E.S.T. week Stichting MOL 27 maart - 2 april 2015

B.E.E.S.T. week Stichting MOL 27 maart - 2 april 2015 B.E.E.S.T. week Stichting MOL 27 maart - 2 april 2015 BandsEnsemblesExperimentSamenspelTheorie Van vrijdag 27 maart t/m 2 april organiseert Stichting MOL de tweede B.E.E.S.T.week van seizoen 2014-2015.

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble

The O Side of Brass. O Brass - koperensemble The O Side of Brass O Brass - koperensemble INHOUD INHOUD 2 WIE ZIJN WE? 3 VERWEZELIJKINGEN 4 THE O SIDE OF BRASS 5 CONCEPT 5 APERITIEFCONCERT 6 AVONDVULLEND CONCERT 7 CONTACT 7 2 WIE ZIJN WE? O Brass

Nadere informatie

LESSENROOSTER MUZIEK, WOORD en DANS

LESSENROOSTER MUZIEK, WOORD en DANS LESSENROOSTER MUZIEK, WOORD en DANS 2018-2019 Andere locaties Zogge Rijkswachterswoning Peperstraat Sint-Jozefschool Den Appel Moerzeke/Kastel Hoofdschool 30/10/18 Alsteens Korneel Hobo 32 17.00-20.00

Nadere informatie

The Sonata Threesomes. Frank Nuyts: De pianosonates heruitgevonden!

The Sonata Threesomes. Frank Nuyts: De pianosonates heruitgevonden! vzw HardScore Tel: +32 9 220 87 53 Jakob Heremansstraat 74 Gsm: +32 496 53 75 53 9000 Gent info@hardscore.be Belgium www.hardscore.be The Sonata Threesomes Frank Nuyts: De pianosonates heruitgevonden!

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

The Delft Chambers Programmaoverzicht

The Delft Chambers Programmaoverzicht The Delft Chambers Programmaoverzicht vr 05 aug 2016 The Delft Chambers Tijdschema 3 Programmatoelichting 4 Plattegrond 6 Vandaag brengen wij het Delft Chamber Music Festival bij u thuis, nou ja, als u

Nadere informatie

Concerten, optredens en activiteiten

Concerten, optredens en activiteiten 1 Kalender activiteiten academiejaar 2013-2014 Concerten, optredens en activiteiten Zondag 13 oktober 2013 Door de leerlingen van de academie Zondag 13 oktober 2013 Openstelling van het gebouw van de academie

Nadere informatie

Een woordje uitleg over de keuzemodules

Een woordje uitleg over de keuzemodules Een woordje uitleg over de keuzemodules MODULE W1 Garageband Woensdag 14u00 16u00 Les om de twee weken start op woensdag 3 februari 2016 Let op: plan je andere lessen (instrument/samenspel) niet tijdens

Nadere informatie

25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz

25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz 25 jaar Jazz in t Park of 25 jaar promotie van de Belgische jazz Van 6 september tot en met 9 september biedt Jazz in t Park traditiegetrouw het allerbeste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz,

Nadere informatie

Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015

Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015 Les Lundis d Hortense presenteert : Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 31ste editie - van 19 tot 25 juli 2015 Jazz au Vert is een niet te missen jaarlijks evenement voor muzikanten die hun

Nadere informatie

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 7 Jaarprogramma t/m de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 7 Jaarprogramma de Kopermolen t/m 4 5 1 0 01 2 i i2 n ju uar n a j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma juni

Nadere informatie

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017

Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 Evaluatie Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz 20 & 21 mei 2017 We kijken terug op een zeer geslaagde eerste editie van Kamermuziekfestival Landgoed de Paltz. Een droom die uit is gekomen: een weekend

Nadere informatie

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ MuziekgebouwEindhoven.nl óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16 Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vereniging Vrienden VAN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN Achter de schermen van Muziekgebouw

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG

VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG VRIJDAGmuziekmaand WOENSDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige woensdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het moment...

Nadere informatie

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello

Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch. Entree 7,- Vrienden gratis. Martijn Willers piano Joris van den Berg cello Programma Kamermuziek 9 juni 2011, 12.30 uur Podium Azijnfabriek Bethaniestraat 4 s-hertogenbosch Entree 7,- Vrienden gratis Martijn Willers piano Joris van den Berg cello L. van Beethoven Variaties op

Nadere informatie

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Namens Vocalix Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

Podiumbeestje. schooljaar 2010 2011 (deel II) van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans

Podiumbeestje. schooljaar 2010 2011 (deel II) van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Podiumbeestje schooljaar 2010 2011 (deel II) van de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Lijsterbessenlaan 24, 9120 Beveren Tel. 03/775 35 79 Fax. 03/755 82 75 e-mail: academie@beveren.be

Nadere informatie

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra De Nieuwe Slag en Prinseneiland Producties presenteren: ROYAL FLUSH zaterdag 18 april: Tobias Delius 4tet meets Royal Improvisers Orchestra vrijdag 8 mei: ICP Orkest meets Royal Improvisers Orchestra donderdag

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE

GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE Lijsterbessenlaan 24 9120 Beveren Tel 03/750 10 75 e-mail: academie@beveren.be website www.dekunstacademiebeveren.be GEMEENTELIJKE KUNSTACADEMIE INFOBROCHURE Studierichting Muziek SCHOOLJAAR 2017-2018

Nadere informatie

Programma Open Dag 25 november 17

Programma Open Dag 25 november 17 Programma Open Dag 25 november 17 1/ Voorwoord Hartelijk welkom op de open dag muziek van Codarts! Muziek is jouw passie, je lust en je leven. Je weet nu al dat je daar straks verder mee wil. Dan ben je

Nadere informatie

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek

Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek Indeling Bladmuziek Centrale Bibliotheek K-klassiek / gele sticker P-Populair / witte sticker B-Beginners / groene sticker X-Kerst en Sinterklaas / oranje sticker fk-klassiek folio / licht blauwe sticker

Nadere informatie

QUINTUS OPEN! ma 10 t/m za 15 september

QUINTUS OPEN! ma 10 t/m za 15 september QUINTUS OPEN! ma 10 t/m za 15 september, DANS, THEATER en KUNST & AMBACHT : UITPROBEREN EN KIEZEN! PROGRAMMA VOOR KINDEREN, JONGEREN en VOLWASSENEN LES OP EEN INSTRUMENT OF ZANG Wil je een muziekles bijwonen

Nadere informatie

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans

kleur DROOM Muziek EN DANS muziek en dans kleur je DROOM Muziek EN DANS Cursusaanbod 2016/2017 1 2 kleur je Droom Haal bij ons de beste muzikant, zanger of danser in jezelf naar boven. Wij weten veel van, jij weet wat je wilt leren: samen kleuren

Nadere informatie

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling!

Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! 1 van 8 15-4-2014 13:18 Wordt de e-mail niet goed weergegeven? Bekijk de webversie. Eerste voorstelling Artiest op Bestelling! Fête de la Musique 2014 Lazy Sunday Afternoon 2014 Jeugdcultuurfonds Utrecht

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS

KONINKLIJK CONSERVATORIUM ANTWERPEN VAKGROEPEN - SECTIONS Pagina 1 van 5 LESSENROOSTER BACHELOR en SCHAKELPROGRAMMA _ MUZIEK KLASSIEK 2017-2018 Opleidingsonderdelen uit vakgebieden Algemene Muzikale Vorming en Algemene Culturele Vorming KONINKLIJK CONSERVATORIUM

Nadere informatie

Examenregeling MUZIEK

Examenregeling MUZIEK Examenregeling MUZIEK INSTRUMENT/ZANG L1vw/L2j+vw/L3j Van maandag 8 juni tem woensdag 17 juni 2015, op het gewone lesuur. EXAMENPROGRAMMA MUZIEK L3volw.,, M1, M2, M3, H1, H2, H3 Graad (optie) Alle instrumenten

Nadere informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie

Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Datum Tijd Podiumactiviteit Locatieactiviteit Dankbaarheidsactiviteiten Meer informatie Zaterdag 15-12 10.00-15.00 uur Scoutinggroepen Hintham Sint Cristoffel 15.00 uur Stadspijpers De Stadspijpers van

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG

VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG VRIJDAGmuziekmaand DONDERDAG Alle activiteiten op de iedere of sommige donderdagen tijdens de muziekmaand. Bij alle activiteiten die openbaar ben je ook van harte welkom als kijker. Inhoud Band van het

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken

De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken NIEUWSBRIEF ACKNN MEI 2017 De kerk als podium: Fietsen langs concertjes in vijf middeleeuwse kerken Op zondagmiddag 28 mei kan men weer langs de middeleeuwse kerken van Noordwijk, Marum, Nuis, Niebert

Nadere informatie

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!!

Voor boekingen en info neem gerust contact met ons op. Wij maken een mooi programma voor u en zorgen voor veel humor, klank en verrassingen!! Bourgondisch Boxmeer 23 & 24 mei 2015 Entertainment programma: za. 23 mei: 17.45 18.00u en 18.15 18.30u Slagwerkgroep Vortum-Mullem, Niet zomaar een standaard slagwerkgroep. Nee, deze 6 slagwerkers zijn

Nadere informatie

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux

Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Focus op Kortrijkse Muzikanten François Glorieux Openbare Bibliotheek Kortrijk Focus Op. In deze maandelijkse reeks presenteren we telkens één Kortrijkse groep, componist of muzikant in detail. Afwisselend

Nadere informatie

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS V1.1-2/5/2014 DOCENTENHANDLEIDING METROPOLE ORKEST IN DE KLAS Op maandag 12 mei gaat het Metropole Orkest een deel van hun repetitie voor het concert Games in Concert live uitzenden (streamen) voor scholieren.

Nadere informatie

Toelatingseisen primair instrument (muziekpraktisch deel)

Toelatingseisen primair instrument (muziekpraktisch deel) Afdeling Docent Muziek Toelatingseisen primair instrument (muziekpraktisch deel) Hieronder volgt een indicatie van de eisen voor het primair instrument. Docent Muziek is een brede opleiding, ook in muziekstijlen.

Nadere informatie

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek

Academiejaar 2014/2015. Academische Bachelor en Master muziek. muziek Academiejaar 2014/2015 Academische Bachelor en Master muziek muziek Academische Bachelor en Master muziek muziek Kiezen voor de opleiding Muziek aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen is geen alledaagse

Nadere informatie

INGE VAN ESCH. diverse tangomuziek 1 melodie-instrument & piano (meerdere melodie-instrumenten mogelijk)

INGE VAN ESCH. diverse tangomuziek 1 melodie-instrument & piano (meerdere melodie-instrumenten mogelijk) INSTRUMENTAAL ENSEMBLE PROJECTEN 2016-2017 I INGE VAN ESCH 1. GENT WOENSDAG 15U3O 1.1. TRIMESTER 1: IT TAKES TWO TO TANGO diverse tangomuziek 1 melodie-instrument & piano (meerdere melodie-instrumenten

Nadere informatie

Edenwood duo! cello & gitaar

Edenwood duo! cello & gitaar Edenwood duo cello & gitaar Catherine Struys * gitaar Wouter Vercruysse * cello Verenigd in het leven, spelen Catherine en Wouter samen muziek sinds hun ontmoeting. In de winter 2016, doken ze de studio

Nadere informatie

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008

31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 31 OKTOBER T/M 9 NOVEMBER 2008 gelderland zaterdag 1 nov Concertgebouw De Vereeniging, Nijmegen 20.15 uur www.keizerkarelpodia.nl / 024-3221100 28,00 pashouders 25,75 Rotterdams Kamerorkest Conrad van

Nadere informatie

OPENBARE PROEVEN MEI - JUNI 2018 DEFINITIEF

OPENBARE PROEVEN MEI - JUNI 2018 DEFINITIEF OPENBARE PROEVEN MEI - JUNI 2018 DEFINITIEF TIMING/LEERLING lagere graad : 10' / PJ : 7' AMV : 4' middelbare graad : 15' / PJ : 10' AVV : 4' hogere graad : 20' ONVOLLEDIG PROGRAMMA = tijdens klasexamen

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 8 Jaarprogramma t/m Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 8 Jaarprogramma t/m de Kopermolen i r a 5 u 1 n 0 a j i2 l u j Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 6291 AT Vaals Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma jan 2015

Nadere informatie

LESSENROOSTER MUZIEK, WOORD en DANS

LESSENROOSTER MUZIEK, WOORD en DANS LESSENROOSTER MUZIEK, WOORD en DANS 2019-2020 Damputstraat Den Appel Peperstraat Zogge Moerzeke/Kastel Rijkswachterswoning Sint Pieterkerk Andere locatie Ringtheater 20/06/19 Hobo Maandag Dinsdag Woensdag

Nadere informatie

Brick Blues. Met optredens van:

Brick Blues. Met optredens van: Voor Jong en Oud zijn er nevenactiviteiten om er een gezellig festijn van te maken. U kunt genieten op ons terras van een kop koffie, thee of een drankje en smullen van overheerlijke pannenkoeken! Met

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

muziek theater danslessen in hasselt alken zonhoven word een ster!

muziek theater danslessen in hasselt alken zonhoven word een ster! muziek theater danslessen in hasselt alken zonhoven ik word een ster! ik word een muzikant acteur ik volg al les ik ben nieuw ik ben nieuw ik volg al les danser 6 & 7 jarigen pagina 10 7 jaar pagina 10

Nadere informatie

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend Interview met The Cockroach Killers We zijn in Lommel bij het 5e P&D Country & Line Dance Weekend Zaterdag 1 oktober 2016 We zitten aan tafel met deze keer niet als duo maar als voltallige band The Cockroach

Nadere informatie

graad 2 muziek volwassenen vanaf 15j Diksmuide maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag gr muziekatelier volw. 2.

graad 2 muziek volwassenen vanaf 15j Diksmuide maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag gr muziekatelier volw. 2. Uurrooster Kunstenacademie Diksmuide Clemens non Papa ('Kadens') 2018-2019 toestand 13/06/2018 Vestigingsplaats dansschool El Sanscha graad 1 dans 6-7 jaar El Sanscha maandag dinsdag woensdag donderdag

Nadere informatie

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door

Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet. Masterclasses door Festival aan de Waal Martyn v/d Hoek Charlotte Margiono e.a Utrecht String Quartet Masterclasses door wo 8 t/m zo 12 feb 2017 Productie De Engelenbak Gasthuiskapel Zaltbommel www.engelenbakzaltbommel.nl

Nadere informatie

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei

Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Kamermuziekfestival Freedom 28 april t/m 2 mei Programma 30 april 2015, 19.30 uur Bonnefantenstraat 15, Maastricht 1 mei 2015, 12.30 uur Centre Ceramique Avenue Céramique 50, Maastricht 1 mei 2015, 19.00

Nadere informatie

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango

Rueda Libre. Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre Slingerend tussen jazz en tango Rueda Libre biedt een repertoire van originele composities met een grote beeldenrijkdom waarbij, zoals in een film, elk nummer de toon zet voor een nieuw universum

Nadere informatie

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019

QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 QUINTUS KNALT! MUZIEKWEKEN OPEN WORKSHOPS 24 JUNI t/m 6 JULI 2019 tijd eindtijd titel lokaal voor wie? wat ga je doen/leren? iedere dinsdag -woensdag-donderdag muziekinstrumenten uitproberen voor jong

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84. Orgelconcert Jaap de Wit Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten Maart 2019 nr. 84 Orgelconcert Jaap de Wit Korte toelichting op het concert van 16 maart 2019 Jaap de Wit (geb. 1969) kreeg vanaf zijn 8 e jaar zijn eerste orgellessen.

Nadere informatie

MUZIEK - WOORD - DANS

MUZIEK - WOORD - DANS OPENDEURDAG CONSERVATORIUM MUZIEK - WOORD - DANS ZATERDAG 26 juni 2010 Dirk Boutslaan 60-62 / 3000 Leuven tel. 016/22 21 21 / fax. 016/31 08 28 HAL BENEDEN Algemene informatie Conservatorium Woord - Dans

Nadere informatie

SLAC/Conservatorium : Samenspel en instrumentaal ensemble 1 (a-c)

SLAC/Conservatorium : Samenspel en instrumentaal ensemble 1 (a-c) SLAC/Conservatorium 2017-2018: Samenspel en instrumentaal ensemble 1 (a-c) Accordeon MG, HG LE Ann Verbinnen 18.30-19.30 12.00-13.00 Akoestische bandcoaching MG LE Tom Vandevenne 20.00-21.00 18.30-21.30

Nadere informatie

Lijsterbessenlaan Beveren T INFOBROCHURE muziek

Lijsterbessenlaan Beveren T INFOBROCHURE muziek Lijsterbessenlaan 24-9120 Beveren T 037501075 academie@beveren.be www.dekunstacademiebeveren.be INFOBROCHURE 2018-2019 muziek 1 INHOUD Adressen academie 4 DOMEIN MUZIEK Studieverloop 5 Lessenrooster: OPTIE

Nadere informatie

29ste editie - van 21 tot 27 juli 2013

29ste editie - van 21 tot 27 juli 2013 Les Lundis d Hortense presenteert : Jazz au Vert 29ste editie - van 21 tot 27 juli 2013 Locatie : La Marlagne Centre Culturel Marcel Hicter Chemin des Marronniers, 26 B-5100 Wépion www.lamarlagne.cfwb.be

Nadere informatie

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier

Ingrid, Heidi, Hilde, Xavier Vocaal ensemble Vocalix is een vocaal ensemble dat meerstemmige nummers brengt in aangepaste arrangementen, voor elk feest of muzikale gebeurtenis, gaande van een huwelijksceremonie of privé huiskamerconcert

Nadere informatie

lesmateriaal No strings attached educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper

lesmateriaal No strings attached educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper No strings attached lesmateriaal educatie.concertgebouw.nl Michiel Schipper No strings attached Ragazze Quartet en Kapok Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Geluidsfragmenten en filmpjes... 4 1: Ragazze

Nadere informatie

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier

Meesters. gitaar. op de. concertgebouw kleine zaal. hoofdsponsor. sponsor. otto vowinkel Luthier 2010 2011 concertgebouw kleine zaal hoofdsponsor sponsor otto vowinkel Luthier Roland Dyens zaterdag 18 september 2010 20.15 uur Roland Dyens Het vrije concert Het vrije concert Losse kaarten 35,00 Met

Nadere informatie

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014

OPENLESSEN INFO GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI SCHOOLJAAR 2013-2014 GEMEENTELIJKE ACADEMIE VOOR MUZIEK EN WOORD & Jozef van Craenstraat 4, Tel 03/685 02 56, gamw@schoten.be, www.schoten.be OPENLESSEN VAN MAANDAG 10 JUNI T.E.M VRIJDAG 21 JUNI INFO SCHOOLJAAR 2013-2014 20

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

UURROOSTER MUZIEK: INSTRUMENTEN /ZANG - SCHOOLJAAR vak afdeling leerkracht u/week leerl. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag

UURROOSTER MUZIEK: INSTRUMENTEN /ZANG - SCHOOLJAAR vak afdeling leerkracht u/week leerl. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag UURROOSTER MUZIEK: INSTRUMENTEN /ZANG - SCHOOLJAAR 2015-2016 vak afdeling leerkracht u/week leerl. maandag dinsdag woensdag donderdag vrijdag zaterdag accordeon Sint-Niklaas Eddy Flecijn 10.00 14.00-18.00

Nadere informatie

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK

DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK DOMEIN MUZIEK:KLASSIEKE & OUDE MUZIEK GRAAD 1: MUZIEKINITIATIE De eerste graad is toegankelijk voor leerlingen vanaf 6 jaar. De eerste graad bestaat uit 1 wekelijkse lestijd. (60 min.) GRAAD 1: muziekinitiatie

Nadere informatie

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK

mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK mediamededeling donderdag 9 juli 2015 mediacontact: Alain Mazijn alain@plusproducties.be +32 495 10 4000 fotowerk KULTFUNK de KleinKunstRockband staat als een huis. Het mooiste Nederlandstalig muzikaal

Nadere informatie

Concertprogramma 15/ 16

Concertprogramma 15/ 16 Concertprogramma 15/ 16 Kapel op t Rijsselt Podium voor muziek en theater www.kapeloptrijsselt.nl info@kapeloptrijsselt.nl 0575-570521 Kapel op t Rijsselt seizoen 2015-2016 De Kapel op t Rijsselt is een

Nadere informatie

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom

Eerste overleg, 22 oktober 2014. Welkom Eerste overleg, 22 oktober 2014 Welkom Introductie Uit welke personen bestaat het feestweek comité? Hans Wind, Alex Mollema, Esther Ottens, Luit Oomkes, Paul Witkamp Doel van deze avond? Toelichting geven

Nadere informatie

Bibliotheek nieuwsbrief 7 / juni '17

Bibliotheek nieuwsbrief 7 / juni '17 Bibliotheek nieuwsbrief 7 / juni '17 Catalogus online De bibliotheek van het conservatorium omvat meer dan 10.000 items. Het invoeren van alle catalogusdata is een heus titanenwerk. Maar dankzij de hulp

Nadere informatie

Locatie: La Marlagne Cultureel centrum Marcel Hicter Chemin des Marronniers, 26 B-5100 Wépion

Locatie: La Marlagne Cultureel centrum Marcel Hicter Chemin des Marronniers, 26 B-5100 Wépion Jazz au Vert is een niet te missen jaarlijks evenement voor muzikanten die hun kennis willen vergroten in het muzikale domein van jazz! De sfeer waarin deze stage wordt georganiseerd is zonder twijfel

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2015

Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2015 Uitnodiging Schoolprogramma Klassiek op het Water 2015 Concerten, muzikale workshops en voorstellingen voor basisschoolleerlingen Dinsdag 30 juni, woensdag 1, donderdag 2 en vrijdag 3 juli 2015 in CKC

Nadere informatie

Guido Scope. Neem contact op voor een GRATIS gitaarles CONTACT. Audio & Video Optreden boeken Optredens. Over mij. Gitaarles

Guido Scope. Neem contact op voor een GRATIS gitaarles CONTACT. Audio & Video Optreden boeken Optredens. Over mij. Gitaarles Audio & Video Optreden boeken Optredens Gitaarles Over mij De speler hieronder (Guido Scope) bevat een aantal solo gitaar stukken en duo opnames met arrangementen, composities en improvisaties van hem

Nadere informatie

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006

Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Interview met Arleen van Wijland datum: 14-04-2006 bron: www.eboomberg.nl auteur: ir. Fred van de Biezen Requiem van Mozart,... na de Dodenherdenking van 4 mei 2006 Het is me qua tijd nog net gelukt om

Nadere informatie

Mini Blind Date Jonge ambassadeurs van hedendaagse muziek

Mini Blind Date Jonge ambassadeurs van hedendaagse muziek Mini Blind Date Jonge ambassadeurs van hedendaagse muziek Tijdens de tweede editie van het interactieve concert Mini Blind Date wordt het programma opnieuw samengesteld door jonge muzikanten. Leerlingen

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie

Informatiebrochure. Muziek - Woord - Dans - Initiatie Informatiebrochure Muziek - Woord - Dans - Initiatie Welkom In het Stedelijk Conservatorium van Mechelen kan je al je podiumtalenten ten volle ontwikkelen. We bieden kunstonderwijs op hoog niveau, maar

Nadere informatie

Les Lundis d Hortense presenteert :

Les Lundis d Hortense presenteert : Les Lundis d Hortense presenteert : Initiatie en vervolmakingstage voor jazzmuziek 33ste editie - van 16 tot 22 juli 2017 Jazz au Vert is een niet te missen jaarlijks evenement voor muzikanten die hun

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano

ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano Beste vrienden, Op woensdag 8 december wordt het concert in onze serie verzorgd door het duo ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano Romana, woonachtig in Weesp, is geen onbekende in onze serie:

Nadere informatie

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14

maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 rond animatie, muziekconcerten, spelprogramma s, podiumtechniek daguitstappen, vakantieverblijven, cursussen, locaties incentives, evenementen, festivals maandag 10 maart 14 dinsdag 11 maart 14 enkel professionelen

Nadere informatie

editie 5 Jaarprogramma de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 Tel. 0031 (0)43 3064668

editie 5 Jaarprogramma de Kopermolen Centrum voor Kunst en Cultuur Vaals von Clermontplein 11 Tel. 0031 (0)43 3064668 editie 5 Jaarprogramma de Kopermolen /m t 3 1 0 14 2 0 i 2 n ju ari u n ja Centrum voor Kunst en Cultuur de Kopermolen Vaals von Clermontplein 11 Tel. 0031 (0)43 3064668 Jaarprogramma 5e editie juni 13

Nadere informatie

Want dieren zijn Repetitieschema 21/02 tot 26/02 Alle repetities gaan door in zaal De Volkskring, tenzij anders vermeld

Want dieren zijn Repetitieschema 21/02 tot 26/02 Alle repetities gaan door in zaal De Volkskring, tenzij anders vermeld Want dieren zijn Repetitieschema 21/02 tot 26/02 Alle repetities gaan door in zaal De Volkskring, tenzij anders vermeld Maandag 21/02 - Geen repetities, alle lessen gaan door Dinsdag 22/02 - alle lessen

Nadere informatie

eerste lesafspraak uur plaats leerkracht

eerste lesafspraak uur plaats leerkracht Eerste lesafspraken Baarle-Hertog/Nassau Muziekinitiatie 6-7 jarigen 17.45 Mevr. A. Jacobs Initiatie viool 09.00 Mevr. L. Remmen AMV / Samenzang 1 e jaar donderdag 02.09 15.45 Mevr. Y. Peters AMV / Samenzang

Nadere informatie

SLAC / Conservatorium

SLAC / Conservatorium SLAC / Conservatorium Bibliotheek Nieuwsbrief 1 / November 14 Nieuw : 500 jaar Europese orgelmuziek in 14 delen Met haar 60 orgels en imposant orgelverleden behoort Leuven tot één van de belangrijkste

Nadere informatie

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl

kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl kamermuziekconcerten op vrijdagavond in Reeuwijk 24 e seizoen programma 2015-2016 www.recum.nl Berlage Saxophone Quartet Marietta Petkova Baritonsaxofoon Eva van Grinsven Piano Marietta Petkova Altsaxofoon

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie