JEUGDBELEIDSPLAN. Sporting Club Aarschot

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JEUGDBELEIDSPLAN. Sporting Club Aarschot"

Transcriptie

1 JEUGDBELEIDSPLAN Sporting Club Aarschot

2 1. Doel, visie en organisatie van de jeugdwerking a. Missie waarom bestaan we? SC Aarschot (SCA) is sinds 2009 begonnen met een jeugdwerking en heeft haar start niet gemist. Buiten alle verwachtingen zijn we ons eerste seizoen ( ) aan de slag gegaan met maar liefst 5 jeugdploegen (u7-u8-u9- u12-u15) in de KBVB. SC Aarschot is niet alleen de jongste jeugdvoetbal vereniging van Groot- Aarschot maar biedt ook voetbalplezier aan voor iedere jeugdspeler. Niet alleen aan de witte raaf, maar ook aan de minder sportieve spelertjes. De jeugdwerking onder leiding van clubsecretaris Jochen Scheys en de jeugdverantwoordelijke Geert van Egdom levert jaarlijks heel wat werk. Niet alleen om te zorgen voor de sportieve prestaties, maar het probeert ook naast het terrein een goede sfeer te creëren en het voor iedereen bij SCA zoveel mogelijk naar wens te houden. Zich goed voelen en tevreden zijn, dat zijn belangrijke pijlers in onze jeugdopleiding. b. Visie wat willen we zijn? Hoewel het uiteraard de bedoeling is om de kinderen/jongeren te leren voetballen, hebben we dit nooit losgekoppeld van een ruimere visie, waarin we ook als voetbalclub menen een bijdrage te kunnen leveren aan de opvoeding van de spelers. Bovendien is SCA géén eiland in de maatschappij, hiermee bedoelen we dat voetbal lang niet het enige is waarmee onze jeugd bezig is. Een gezonde, soepele relatie met de begeleiders en ouders staat centraal. Verder wil de jeugdwerking een voorbeeld zijn binnen het Vlaamse Sport voor Allen beleid waarbij iedereen een kans moet krijgen om te bewegen. Vanuit dit oogpunt beoogt SC Aarschot zich te onderscheiden van de klassieke jeugdvoetbalclub waarbij de prestatiegerichtheid centraal staat, vaak afschrikt en dus indruist tegen de laagdrempeligheid. Ten slotte beoogt de jeugdwerking een zo breed mogelijk aanbod aan te reiken (zowel professioneel als multifunctioneel) zonder in te boeten op het familiale en warme karakter van de typische vereniging. Einddoel van onze club is een goede voetbalvereniging zijn via een goede jeugdopleiding

3 c. Kernwaarden Binnen het voetbal zelf wil SC Aarschot dat iedere jeugdspeler, in de mate van het mogelijke, hetzelfde aantal speelminuten aan bod komt. Trainers krijgen hierdoor als richtlijn mee dat iedereen zoveel mogelijk (minimum 50%) moet kunnen spelen. Dit wil natuurlijk ook niet zeggen dat de ploeg zodanig verzwakt wordt dat de betere spelers afhaken, dit zou een nefast gevolg hebben op de toepassing van de missie en dat kan dus ook niet de bedoeling zijn. Kortom sportbeleving in de breedte enerzijds en prestatiesport anderzijds kunnen perfect samen functioneren! Tenslotte is ons sleutelwoord respect : - respect voor de club, de trainer, de afgevaardigde; - respect voor het bestuur, medespelers, ; - respect voor de scheidsrechter en de tegenspelers; - respect voor het materiaal. Dit sluit aan bij de KBVB-principes van FAIRPLAY met haar 8 deelprincipes: 1 Respect voor de spelregels; 2 Respect voor de scheidsrechter en de officials; 3 Respect voor je eigen club; 4 Respect voor de tegenstrever; 5 Respect voor je medemaats; 6 Respect voor ALLE collega voetballers; 7 Respect voor de supporters van andere ploegen; 8 Respect voor jezelf (geen alcohol en drugs, niet roken). d. Doelstellingen wat moeten we doen? SCA stelt zich tot doel haar leden de gelegenheid te geven zijn/haar sport(en) naar best vermogen te beoefenen. SCA stelt daarvoor de benodigde en aanwezige accommodaties ter beschikking. SCA zorgt er voor dat deskundige leiding aanwezig is: Op korte termijn ( ) streven wij naar 75% gediplomeerde trainers en naar meisjesvoetbal; Op lange termijn streven wij naar 100% gediplomeerde trainers en naar het oprichten van G-voetbal. Daarnaast worden nevenactiviteiten georganiseerd, waaraan ook zij die geen lid zijn kunnen deelnemen.

4 e. Organisatie en structuur van de jeugdwerking Zie hier de belangrijkste actoren van de vereniging: Jeugdcel De jeugdcel bestaat uit de jeugdverantwoordelijke en 4 leden. De jeugdcel vormt de link met het hoofdbestuur en is verantwoordelijk voor het organisatorische luik. Zij werkt de activiteiten uit en staat in voor de ganse jeugdorganisatie (o.a. aantrekken van trainers). Tevens waakt het over de uitvoering en de realisatie van de doelstellingen. Het jeugcel komt maandelijks samen, en wordt geleid door de Jeugdvoorzitter. Het zal zich ook uitspreken over tuchtmaatregelen t.o.v. spelers, en dit na overleg met trainers, begeleiders, spelers en hun ouders. Trainers en afgevaardigden Elk team heeft minstens één trainer, die o.a. instaat voor de trainingen (2 per week), voor de ploegopstelling, de manier van voetballen en de sportieve afspraken. Elk team heeft ook ten minste één afgevaardigde, die instaat voor de extrasportieve afspraken (uur en plaats van bijeenkomst, invullen scheidsrechtersblad, begeleiding scheidsrechter bij thuiswedstrijden, materiaal, de was van de uitrusting, het vervoer op verplaatsing, ), voor het bijstaan van de trainer en voor de opvolging bij activiteiten. De trainer is de hoofdverantwoordelijke van de ploeg, maar moet samen met zijn afgevaardigde een team vormen. Er dienen tussen beiden goede afspraken te worden gemaakt. Tijdens de maandelijkse vergadering met trainers en afgevaardigden onder voorzitterschap van de jeugdcoördinator komen talrijke aspecten aan bod waaronder: - de coördinatie tussen de ploegen bij het gebruik van de velden (kritisch in de winterperiode); - alle praktische regelingen rond de wedstrijden, deelname aan tornooien, vriendenmatchen,.; - maatregelen om de trainingen te verbeteren (voor jeugd ligt het accent evenzeer op de pedagogische begeleiding als op de voetbaltechnische kwaliteit); - afspraken maken omtrent de opvolging van spelers. Alle ploegen worden systematisch aan het woord gelaten om hun grieven te ventileren maar ook (en liever) om het uitwisselen van constructieve ideeën in het belang van het continue streven naar verbetering van de vereniging. Samen zijn de trainer en de afgevaardigde ook het eerste aanspreekpunt voor de ouders.

5 De jeugdcoördinator coacht de trainers en is het hoofd voor de praktische organisatie van de wedstrijden, tornooien, ed. Tevens is hij de go between tussen de trainers en de jeugdcel, en vertegenwoordigt hij het bestuur naar de ouders toe (bijv. wanneer er tussen trainer en ouders een probleem ontstaat). Alle trainers, afgevaardigden en spelertjes krijgen na afloop van de thuiswedstrijd telkens 2 consumpties. Spelers De spelers gebruiken als klankbord de trainer en de afgevaardigde. Voor alle activiteiten worden zij op de hoogte gehouden via hun trainer, afgevaardigde en/of een mailing. Ouders De ouders worden op de hoogte gehouden via een jaarlijkse oudervergadering, ofwel via een mailing waarin eventuele nieuwe zaken binnen het jeugdbeleid worden aangegeven of waarin ze op de hoogte worden gebracht van andere belangrijke elementen (bijv. teruggave van een deel van het lidgeld door sommige ziekenfondsen). Er zijn ook een aantal ouders waarop de club kan beroep doen bijv. bij grotere activiteiten zoals een jeugdstage, jeugdtornooi, eetfestijnen, Ook voor het wassen van de sportoutfits wordt beroep gedaan op de ouders. Onze wasmoeders of -vaders krijgen hiervoor een onkostenvergoeding! Secretaris Hij/zij is ook de secretaris van de club. Hij is de man/vrouw die alle administratieve verplichtingen opvolgt (wedstrijdbladen, contacten met de Voetbalbond, enz ). Materiaalmeester Hij staat in voor het verzorgen van het materiaal (o.a. sportoutfits, voetballen, doelen, aflijnen, )

6 f. Afdelingen ( ) Debutantjes: U6: geboortejaar 2006; Trainer: Afgevaardigde: Duiveltjes: U7: geboortejaar 2005; Afgevaardigde: U8: geboortejaar 2004; Afgevaardigde: U9: geboortejaar 2003; Afgevaardigde Pre-miniemen: U10: geboortejaar 2002; Afgevaardigde: U11: geboortejaar 2001; Afgevaardigde: Miniemen: U12: geboortejaar 2000; Afgevaardigde: U13: geboortejaar 1999; Afgevaardigde: Knapen: U15: Geboortejaar ; Afgevaardigde: Scholieren: U17: Geboortejaar ; Afgevaardigde: Junioren: U21: Geboortejaar ; Afgevaardigde:

7 2. Technische zaken Voetbal - spelregels voor de leeftijdsgroepen U7 tot U11; - regels van het voetbalspel voor de competitieve jeugdploegen van U12 tot U21; - KBVB, Reglement 2009/ Accommodatie a. Binnen - meerdere (7) kleedkamers voor ploegen; - kleedkamer voor scheidsrechter; - 1 grote en 1 kleine kantine; - 1 secretariaat; - 2 opbergruimte voor materieel; - sanitair voorzieningen; - garage. b. Buiten - 5 grote voetbalvelden: 4 ervan zijn gekeurd door de KBVB, hierop spelen de senioren en de competitieve jeugdploegen; - 1 preminiemenveld; - 2 duiveltjesvelden. 4. Materieel De R.v.B. en de jeugdverantwoordelijke zijn verantwoordelijk voor de aanschaf van de materialen en het oefenmaterieel dat gebruikt wordt voor de trainingen. Het aanwezige materieel is opgeslagen in de daarvoor bestemde berging. Na elke training moeten de trainer en/of afgevaardigde ervoor zorgen dat het materieel weer wordt opgeruimd en schoongemaakt. Ook moet worden gecontroleerd of alles aanwezig is. Aan het eind van elk seizoen wordt bekeken wat er vervangen moet worden en of er nog nieuw materiaal moet worden aangeschaft. Het beheer van de ballen krijgt jaarlijks een specifieke aandacht. Het bestuur stelt één of twee materieelmeesters aan die een overzicht bijhouden van de aanwezige materialen. De materiaalmeester rapporteert aan de materieelverantwoordelijke binnen het bestuur.

8 5. Vergoedingen en attenties Trainers ontvangen maandelijks een vooraf overeengekomen vergoeding voor de duur van een voetbalseizoen. 6. Lidgeld Het lidgeld voor seizoen bedraagt 130,00 en dient te worden betaald bij aanvang van de eerste training van het nieuwe voetbalseizoen. Het lidgeld op Sporting Club Aarschot houdt meer in dan de verzekering van de speler: aansluiting bij KBVB; verzekering voor sportletsels tijdens training of wedstrijd; gratis toegang tot de thuiswedstrijden van het eerste elftal; voetbaltas (*); training; regenvestje; T-shirt; kousen; bal. (*) Voor de spelers die nog een SCA-voetbaltas hebben van vorig seizoen, kunnen andere artikelen kiezen ter waarde van de voetbaltas. Bij overschrijding van het bedrag legt men het verschil bij. Na betaling kan er een betalingsbewijs en een bon voor het kledingspakket afgehaald worden op het secretariaat. 7. Nevenactiviteiten Jaarlijks terugkerende activiteiten : Sinterklaasfeest voor de jeugdspelers; Kerstfeest; Mosselfeest; Spaghetti festijn; Quiz; Jeugdtornooi; Hageland Cup; Beker van Groot-Aarschot;

9 8. Divers a. Communicatie Optimalisatie van de communicatie staat centraal in het beleid en is essentieel voor het behoud van de goede en warme sfeer tussen alle partijen van de vereniging waar mensen een belangrijk deel van hun vrije tijd aan besteden. Het aanbod van initiatieven in dit tijdsdomein is immens groot en een goede communicatie is een belangrijke voorwaarde voor het creëren van een duurzame band tussen het individu en de vereniging. b. Sleutels De kantine, kleedkamers en bergingen zijn allemaal voorzien van sloten. Het clubbestuur houdt een lijst bij van personen die in het bezit zijn van een sleutel. c. Beleidsplan Het beleidsplan is een levend document en wordt jaarlijks aangepast indien nodig. d. Website Op onze officiële website vinden we ook alles terug over onze jeugd. Via deze weg willen wij u nog beter kunnen informeren over het doen en laten binnen onze club. Wij hopen ook dit seizoen op jullie medewerking. Alle verslagen en/of foto s zijn steeds welkom. Je kunt ze via doorsturen: jeugd@scaarschot.be. Onder het item Nieuws vinden we o.a. aanduidingen en afgelastingen terug. Bij het aanklikken van aanduidingen zie je een link met de officiële site van de KBVB. Hier geef je de stamnummer (9405) van SCA in en krijg je een overzicht van alle wedstrijden van SCA die dat weekend gepland zijn. Onder afgelastingen zie je voor welke regio s de KBVB beslist dat wedstrijden niet doorgaan. Informatie over wijzigingen en afgelastingen van SCA uit, kan je steeds terug vinden op het Forum van onze website. De website wordt beheerd door Winny Claesen. e. Aansluitingen

10 De aansluiting bij de voetbalbond (KBVB) kan pas gebeuren wanneer de speler effectief 5 jaar wordt. Met deze aansluiting is de speler verzekerd tegen ongevallen. Bij de aansluiting moeten de ouders een formulier (van de KBVB) ondertekenen en de speler moet zijn eigen naam schrijven. Verder vragen wij ook een spelerfiche in te vullen met allerlei gegevens voor de club zodat de communicatie zo vlot mogelijk kan verlopen.

Jeugdbeleid FC Gierle

Jeugdbeleid FC Gierle Jeugdbeleid FC Gierle Structuur van het jeugdbestuur Organogram jeugdbestuur FC Gierle Opleidingsprogramma jeugdspelers Jaarprogramma jeugdwerking, infrastructuur en materiaal Medewerkers Jeugdwerking

Nadere informatie

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL

CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL CHARTER KFC EENDRACHT ZOERSEL 1. De missie van onze club Het bestuur wenst kinderen, jongeren en volwassenen de gelegenheid te bieden om te voetballen, ongeacht hun huidkleur, geslacht, cultuur of geloof.

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 09-03-2012 Jeugdvoorzitter Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK

VK HEINDONK vzw KBVB STAMNUMMER 5906 INFO BROCHURE VK HEINDONK INFO BROCHURE VK HEINDONK 1. Club info: VK Heindonk vzw - Terreinen Jean Staldeur Kleine Bergen 4a 2830 Heindonk 0478/96.76.45 (Johan Steenackers, voorzitter) 0479/40.92.30 (Nico Smedts, secretaris) 03/886.52.20

Nadere informatie

Senioren beleidsplan

Senioren beleidsplan Senioren beleidsplan 2011-2012 Voetbal engagement op maat van elke speler Seniorenbestuur van K.Noorse S.V --- - --- 5 juni 2011 Inleiding In dit beleidsplan is beschreven welke doelstellingen we wensen

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd in

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD HUISHOUDELIJK REGLEMENT JEUGD 1. Algemeen Iedere aangesloten speler onderwerpt zich aan het huishoudelijk reglement dat hem overhandigd wordt. Mogelijke meningsverschillen, kritiek of voorstellen worden

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. HC Hades

Jeugdbeleidsplan. HC Hades Jeugdbeleidsplan. HC Hades 2016-2017 Hades Hamont Inhoud Deel 1 Visie: HC HADES Hamont is een handbalclub die drijft op de inzet van vrijwilligers, handballers en niethandballers, kortom mensen met een

Nadere informatie

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne

Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne Intern reglement voor jeugdspelers en hun ouders van KFC Houtvenne 1. ALGEMEEN 1.1. Elke speler en ouder (of verantwoordelijke) van deze speler wordt geacht bij het aangaan van het lidmaatschap kennis

Nadere informatie

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk

Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk (HQGUDFKW 0D]HQ]HOH 2SZLMN GH FO XE PH W H HQ Intern Reglement spelers, ouders en supporters jeugd Eendracht Mazenzele Opwijk!! Intern reglement Eendracht Mazenzele Opwijk 1/5 1. Houding Behandel je medespelers,

Nadere informatie

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010

PUURS 2005-2010. Puurs 2005-2010. K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs. Beleidsplan 2005-2010 PUURS 2005-2010 Puurs 2005-2010 K. Puurs Excelsior F.C. K.B.V.B. Stamnr. 3855 TERREINEN Kerkhofstraat Puurs Beleidsplan 2005-2010 VOETBAL IS VERANDERD VOETBAL IS IN BEWEGING Kinderen zijn veranderd Maatschappij

Nadere informatie

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W

S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W S P O R T I E F B E L E I D K O N. V L I M M E R E N S P O R T V Z W Versie: seizoen 2011-2012 VISIE VAN DE CLUB KON. VLIMMEREN SPORT VZW IS EEN SPELERSGERICHTE VERENIGING, D.W.Z.: - Alles wordt in het

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFOAVOND OUDERS U7 6 september 2017 Evolutie van de jeugdwerking FOOTPASS: In 2011 een eerste audit: Resultaat: 1 ster (kwaliteitslabel voor een goede regionale club) In 2014 een

Nadere informatie

MEER DAN VOETBAL ALLEEN

MEER DAN VOETBAL ALLEEN MEER DAN VOETBAL ALLEEN INFO MOMENT OUDERS U6 SEPTEMBER 2017 Geschiedenis van de club KVC Haacht is het resultaat van een geslaagde fusie tussen Stade Haacht en KV Olympia Haacht Wespelaar. Deze kwam tot

Nadere informatie

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17

KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT. SEIZOEN U7 t/m U17 KFC AARSELE HUISHOUDELIJK REGLEMENT SEIZOEN 2016-2017 U7 t/m U17 1. Waarom een huishoudelijk reglement? 1.1. De laatste jaren is de jeugdwerking van KFC Aarsele gegroeid. Meer ploegen betekent ook meer

Nadere informatie

JEUGDSPROKKEL 2015. Lidgeld : Rekeningnummer ING BE35 3200 1148 1537

JEUGDSPROKKEL 2015. Lidgeld : Rekeningnummer ING BE35 3200 1148 1537 JEUGDSPROKKEL 2015 Beste Voetballers, beste ouders, Een nieuw seizoen, een nieuwe start! Weldra begint een nieuw voetbalseizoen! Wij hopen dat het voor ieder van jullie terug een jaar vol voetbalplezier

Nadere informatie

K.RUPEL BOOM F.C. INFOVERGADERING Jeugdwerking K.Rupel BoomFC 20 Maart 2014 AGENDAPUNTEN Visie jeugdwerking K.Rupel Boom FC - Afspraken & Regels Hervorming Jeugdvoetbal vlaanderen Samenstelling jeugdploegen

Nadere informatie

Herinneringstornooi "Gunther Laureyssens" KFC HEIKANT ZELE

Herinneringstornooi Gunther Laureyssens KFC HEIKANT ZELE Herinneringstornooi "Gunther Laureyssens" KFC HEIKANT ZELE Tornooidocumenten Reeks U7 Zondagvoormiddag 30 April INGESCHREVEN PLOEGEN KFC HEIKANT SKV OVERMERE KSCW HOFSTADE HRS HAASDONK SK OUDEGEM KFC MOERBEKE

Nadere informatie

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie!

JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! JEUGDBROCHURE: K.ANTONIA FC Een familiale club met ambitie! 1 Wie is Antonia? Koninklijke Antonia FC werd opgericht in 1927 en speelt in de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Onze Jeugdwerking werd dit

Nadere informatie

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten.

GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT. 1. Inleiding. 1.1 Kinderen hebben rechten. GDWERKINerboelare INTERN REGLEMENT KVRO-jeugdreglement 1. Inleiding 1.1 Kinderen hebben rechten. Geen enkel kind dat daaraan twijfelt. Deze rechten werden zelfs in een internationaal verdrag gegoten :

Nadere informatie

F.C. GIERLE vzw INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL F.C. GIERLE SEIZOEN 2018/2019

F.C. GIERLE vzw INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL F.C. GIERLE SEIZOEN 2018/2019 F.C. GIERLE vzw AANGESLOTEN BIJ DE KBVB STAMNUMMER 9373 INFORMATIEBROCHURE JEUGDVOETBAL F.C. GIERLE SEIZOEN 2018/2019 Beste ouder en speler, Deze informatiebrochure verschaft u de nodige inlichtingen over

Nadere informatie

Koninklijk Racing Emblem SPONSORMAP

Koninklijk Racing Emblem SPONSORMAP Koninklijk Racing Emblem SPONSORMAP Familiale voetbalclub sinds 1949 Koninklijk Racing Emblem Wie is Koninklijk Racing Emblem? Beste sportliefhebber, Voetbal moeten we u allicht niet meer voorstellen,

Nadere informatie

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter

De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter De organisatie van FC Gierle bestaat uit een hoofdbestuur aangevuld met een aantal werkgroepen. HOOFDBESTUUR: 1. Voorzitter 1. Ondervoorzitter 1. Secretaris 1. Penningmeester 6. Bestuurders Werkgroepen:

Nadere informatie

Afspraken met ouders en supporters

Afspraken met ouders en supporters Afspraken met ouders en supporters VV Houtem is de laatste jaren uitgegroeid van een regionale naar een provinciale club. Dankzij de inzet van onze bekwame en gemotiveerde trainers, het bestuur en de vele

Nadere informatie

Herinneringstornooi "Gunther Laureyssens" KFC HEIKANT ZELE

Herinneringstornooi Gunther Laureyssens KFC HEIKANT ZELE Herinneringstornooi "Gunther Laureyssens" KFC HEIKANT ZELE Tornooidocumenten Reeks U13 Zaterdagvoormiddag 29 april INGESCHREVEN PLOEGEN KFC HEIKANT DYNAMO BEERVELDE KFCH SINAAI VK TIELRODE SKL DOORSLAAR

Nadere informatie

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie JEUGDVOORZITTER

Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie JEUGDVOORZITTER Functiebeschrijvingen en toewijzingen SKVO versie 04-09-2018 JEUGDVOORZITTER Algemene leiding van de jeugdafdeling. Vertegenwoordigt het jeugdbestuur in het hoofdbestuur (Raad van Beheer) en dagelijks

Nadere informatie

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter.

De voorzitter, de jeugdcoördinatoren en de sportieve cel zullen toezien op het navolgen van dit sportief charter. WeGi Volley Groot Lille: Sportief Charter geupdate 2014-03-02 WeGi Volley Groot Lille is een sportclub met een aanbod op maat. Hiermee bedoelen we dat iedereen volgens zijn/haar niveau aan volleybal kan

Nadere informatie

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus

Seizoen 2015 / 2016. Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine. Start trainingen: 10 augustus Seizoen 2015 / 2016 Jeugdwerking Oudervergadering 1 vrijdag 17 juli om 19u00 in kantine LIDGELD JEUGD vóór einde juli 150 daarna 170 Rekeningnr: 850-0191582-05 Mededeling: naam+voornaam speler + geboortedatum

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

INFOAVOND JEUGD TK MELDERT. 26/06/2015 19u

INFOAVOND JEUGD TK MELDERT. 26/06/2015 19u INFOAVOND JEUGD TK MELDERT 26/06/2015 19u 1 WELKOM Spelers, ouders, trainers,sympathisanten, medewerkers. 2 TWEE DELEN DEEL 1 ALGEMENE INFO DEEL 2 SPORTIEVE INFO 3 DEEL 1 DIRK MEULENIJZER JEUGDSECRETARIAAT

Nadere informatie

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen

Infobrochure. Jeugdwerking. seizoen Infobrochure Jeugdwerking seizoen 2015-16 Tijdens de training hebben de spelers dezelfde outfit aan. (pakket) Voor en na de wedstrijden dragen we dezelfde training als één team. Gelieve op tijd te komen

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE.

HET TORNOOI GAAT DOOR OP ONZE TERREINEN AAN DE SPORTHAL - LEEWEG 26 te 9270 LAARNE. 24 Jeugdtornooi KVV Laarne-Kalken 30 april & 1 mei 2017 KVV LAARNE-KALKEN dankt U voor uw deelname op zondag 30 april (U15) en maandag 1 mei 2016 (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U13) aan ons 24 jeugdtornooi.

Nadere informatie

Jos Helsen Cup Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13 Op maandag 17 april 2017 voor U6, U7, U8 en U9

Jos Helsen Cup Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13 Op maandag 17 april 2017 voor U6, U7, U8 en U9 Red Boys Elzestraat v.z.w. Stamnummer: 4336 Hogevelden 78 A - 2860 Sint-Katelijne-Waver BTW : BE 0445.284.735 www.rbelzestraat.be Jos Helsen Cup 2017 Op zaterdag 15 april 2017 voor U10, U11, U12 en U13

Nadere informatie

Koninklijk Racing Emblem SPONSORMAP

Koninklijk Racing Emblem SPONSORMAP Koninklijk Racing Emblem SPONSORMAP Familiale voetbalclub sinds 1953 Koninklijk Racing Emblem Wie is Koninklijk Racing Emblem? Beste sportliefhebber, Voetbal moeten we u allicht niet meer voorstellen,

Nadere informatie

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG?

WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? CHARTER FC DESTELBERGEN WAAROM ZIJN AFSPRAKEN NODIG? Voetbal is een populaire sport waardoor vele spelers, ouders, trainers en bestuursleden hoge verwachtingen hebben om allerlei redenen. Deze verwachtingen

Nadere informatie

FINALEWEDSTRIJDEN. UUR VELD WEDSTRIJD DUUR UITSLAG 15u 5 PLAATSEN 7 & 8. 1 x 20 min 4 e reeks A 4 e reeks B 15u 4 PLAATSEN 5 & 6

FINALEWEDSTRIJDEN. UUR VELD WEDSTRIJD DUUR UITSLAG 15u 5 PLAATSEN 7 & 8. 1 x 20 min 4 e reeks A 4 e reeks B 15u 4 PLAATSEN 5 & 6 FINALEWEDSTRIJDEN 15u 5 PLAATSEN 7 & 8 4 e reeks A 4 e reeks B 15u 4 PLAATSEN 5 & 6 3 e reeks A 3 e reeks B 15u25 5 PLAATSEN 3 & 4 2 e reeks A 2 e reeks B 15u25 4 PLAATSEN 1 & 2 1 ste reeks A 1 ste reeks

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDTORNOOI K.F.C. STROMBEEK OP 13 EN 14 MEI 2017

REGLEMENT JEUGDTORNOOI K.F.C. STROMBEEK OP 13 EN 14 MEI 2017 REGLEMENT JEUGDTORNOOI K.F.C. STROMBEEK OP 13 EN 14 MEI 2017 1. Het tornooi wordt ingericht door K.F.C. Strombeek, stamnummer 5009 en heeft plaats op het terrein gelegen te Strombeek Singel 65 en gaat

Nadere informatie

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement

Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement Koninklijke Sporting F.C. HAREN v.z.w. Intern Reglement 1. Algemeenheden : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH

JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH JEUGDBELEIDSPLAN STRATEGISCH Inhoud Voorwoord Missie en visie van de jeugdwerking Strategische doelstellingen Uitwerking Strategische doelstellingen SWOT-analyse Besluit Voorwoord VSV Gent is een club

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BOUTERSEM UNITED. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Algemeen... 2 2. Publicatie... 2 3. Houding... 2 4. Stiptheid... 3 a. Training... 3 b. Wedstrijd... 3 5. Afgelasting/Uitstellen van training/wedstrijden... 4 6. Gebruik van de kleedkamers...

Nadere informatie

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley

Beleidsplan Kuros Zulte Damesvolley Beleidsplan 2013 Kuros Zulte Damesvolley 01-06-2013 1. Inleiding Volleybalklub Kuros Zulte Dames werd opgericht in de jaren 70 in Zulte en heeft zijn thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

C L U B V I S I E

C L U B V I S I E C L U B V I S I E Doelstelling en missie K.F.C.M.D. HALEN wil aan zijn jeugdspelers een gezond alternatief aanbieden als vrije tijdsbesteding in 2 niveaus (Provinciaal/Bijzondere reeks of gewestelijk),

Nadere informatie

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W.

KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. KONINKLIJKE SPORTING F.C. HAREN V.Z.W. INTERN REGLEMENT Algemeen : Deze richtlijnen hebben tot doel de werking van onze voetbalvereniging op een sportieve wijze te aanzien. De club staat open voor iedere

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL

INTERN REGLEMENT WEERSTAND KOERSEL K. WEERSTAND V.V. KOERSEL v.z.w. Kleuren: Rood wit Gesticht in 1936 Stamnummer: 2428 B.T.W.: 412.932.364 Secretaris: E. Goris tel. 011/437049 Albert I laan 75, 3582 Koersel Lokaal terrein: Tel.: 011/42

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN

1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN 1.2.1 VISIE, MISSIE EN KERNWAARDEN VISIE Een goede organisatie moet een basisfilosofie hebben. Die zal dan ook aan de basis liggen van wat er, en hoe, dat precies georganiseerd moet worden. Onze club heeft

Nadere informatie

Belfius: BE /

Belfius: BE / Intern reglement - Kon. Groenenhoek Sport vzw 2016 2018 Algemeen : De (of KGS) is sinds 1929 een voetbalvereniging waar de familiale sfeer steeds primeert. In het sportcomplex aan de Ruimtevaartlaan kent

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2015 2016. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2015 2016 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Sport en recreatiedomein Breeven Breevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

HBW HEIDEBLOEM WIJSHAGEN VOETBALCLUB WELKOMSTWOORD ONZE CLUB SAMENSTELLING BESTUUR LOGO. Heidebloem Wijshagen

HBW HEIDEBLOEM WIJSHAGEN VOETBALCLUB WELKOMSTWOORD ONZE CLUB SAMENSTELLING BESTUUR LOGO. Heidebloem Wijshagen ONZE CLUB WELKOMSTWOORD Heidebloem Wijshagen Parklaan 12, 3670 Wijshagen Tel.: 098/46 34 15 Opgericht in 1966 Stamnummer : 06894 Clubkleuren: Paars/wit Website www.heidebloemwijshagen.be Rekeningnummer:

Nadere informatie

Voetbalvereniging Zuidland

Voetbalvereniging Zuidland Missie en Visie 2017-2020 Voetbalvereniging Zuidland Door Eendracht Sterk TABLE OF CONTENTS 1. INLEIDING 3 2. Missie voetbalvereniging Zuidland 4 3. Visie voetbalvereniging Zuidland 4 P. 2 1. INLEIDING

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDTORNOOI K.F.C. STROMBEEK OP 13 EN 14 MEI 2017

REGLEMENT JEUGDTORNOOI K.F.C. STROMBEEK OP 13 EN 14 MEI 2017 REGLEMENT JEUGDTORNOOI K.F.C. STROMBEEK OP 13 EN 14 MEI 2017 1. Het tornooi wordt ingericht door K.F.C. Strombeek, stamnummer 5009 en heeft plaats op het terrein gelegen te Strombeek Singel 65 en gaat

Nadere informatie

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be

Jeugd Ksv Bornem. Infobrochure seizoen 2014 2015. Patrick De Cauwer TVJO. GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Infobrochure seizoen 2014 2015 Jeugd Ksv Bornem Patrick De Cauwer TVJO GSM: 0471/79.27.96 patrick.decauwer@skynet.be Stamnummer 342 Recreatie en Sportdomein Breeven Brevendreef 56B 2880 Bornem Tel 03/889.34.10

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Missie en visie JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek Missie en visie SMS Lubbeek wil binnen de gemeente en regio een vooraanstaande maatschappelijke

Nadere informatie

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer

KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015. Info voor de trainer KFC HOUTVENNE JEUGD SEIZOEN 2014-2015 Info voor de trainer Als jeugdbestuur waarderen we het bijzonder dat u zich bereid heeft verklaard zich in te willen zetten voor KFC Houtvenne door de taak van trainer

Nadere informatie

Infomoment ouders 6 augustus 2016

Infomoment ouders 6 augustus 2016 Infomoment ouders 6 augustus 2016 Voorstelling KSK Kasterlee 18 jeugdploegen 3 seniorenploegen Samenwerking met FC Zwaneven >200 leden 1 e ploeg:- 3 e provinciale - thuiswedstrijden op zaterdagavond Jeugdbestuur

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 5

FC KERKSKEN: programma week 5 FC KERKSKEN: programma week 5 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 5 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

Taakverdelingen/gedragsregels

Taakverdelingen/gedragsregels Taakverdelingen/gedragsregels Voorzitter - Is het uithangbord/gezicht van de club - Leiding geven aan en toezicht houden op het verenigingsleven. - Zorg dragen voor de naleving van de statuten en het huishoudelijk

Nadere informatie

38e Memorial J.-P. D Hondt

38e Memorial J.-P. D Hondt Jeugdtornooi 38e Memorial J.-P. D Hondt 12 & 13 AUGUSTUS 2017 Terrein B-complex, Ten Houte, Schorisse-Maarkedal Tel: 055/ 21 67 17 Welkom Dank voor jullie inschrijving, en van harte welkom op onze 38ste

Nadere informatie

24 ste JEUGDTORNOOI 6 en 7 MEI 2017

24 ste JEUGDTORNOOI 6 en 7 MEI 2017 24 ste JEUGDTORNOOI 6 en 7 MEI 2017 DUIVELTJES PREMINIEMEN MINIEMEN GEMEENTELIJK SPORTCENTRUM - DUFFEL - Niet op de openbare weg werpen a.u.b. JEUGDTORNOOI KFC DUFFEL 6 en 7 mei 2017 Beste spelers, ouders

Nadere informatie

INFO VERGADERING WELKOM

INFO VERGADERING WELKOM INFO VERGADERING WELKOM Algemene vergadering 13 April 2012 STRUCTUUR JEUGDBESTUUR VOORSTELLING JEUGDBESTUUR Guy Jeugdvoorzitter vertegenwoordigd de jeugd in de beheerraad, verantwoordelijke jeugdsponsoring,

Nadere informatie

23ste Jeugdtornooi voor debutantjes, duivels en preminiemen. 25 augustus 2018

23ste Jeugdtornooi voor debutantjes, duivels en preminiemen. 25 augustus 2018 23ste Jeugdtornooi voor debutantjes, duivels en preminiemen. 25 augustus 2018 Beste sportvrienden, De jeugdwerking van KEVC Beselare bedankt alle clubs voor hun deelname aan onze jeugdfeesten. In de mate

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht

MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE en VISIE Koninklijke Voetbal Club Haacht MISSIE K.V.C. HAACHT SENIORS: MET EIGEN JEUGD ZO HOOG MOGELIJK SPELEN JEUGD: ZORGEN VOOR EEN KWALITEITSVOLLE JEUGDOPLEIDING MET OOK AANDACHT VOOR DE MINDERE

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 35

FC KERKSKEN: programma week 35 FC KERKSKEN: programma week 35 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 35 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: 1. GROOT MOSSELFESTIJN (zie

Nadere informatie

Eerst en vooral willen wij u van harte bedanken voor uw deelname aan ons jaarlijks Sinksentornooi.

Eerst en vooral willen wij u van harte bedanken voor uw deelname aan ons jaarlijks Sinksentornooi. Tarwestraat 11 / 1 2200 Noorderwijk-Herentals Tel. 014 26 30 72 Noorderwijk, 01 mei 2015 Geachte, Eerst en vooral willen wij u van harte bedanken voor uw deelname aan ons jaarlijks Sinksentornooi. Op ons

Nadere informatie

Intern reglement Eendracht Termien

Intern reglement Eendracht Termien Intern reglement Eendracht Termien 1. Inleiding Eendracht Termien staat voor gezelligheid, gemoedelijkheid en kwaliteit. Om de "goede gang van zaken" binnen een jeugdopleiding te kunnen garanderen, zijn

Nadere informatie

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders

Intern reglement FCV Dender EH. Jeugdopleiders Stiptheid: Voor de training ben je uiterlijk 30 minuten voor aanvang aanwezig. Het oefenterrein dient één kwartier voor aanvang van de training te zijn georganiseerd. Stipt op het aanvangsuur van de training

Nadere informatie

KFC Turnhout een club met een moderne visie. youth development above victory. KFC Turnhout Pagina 1 van 7

KFC Turnhout een club met een moderne visie. youth development above victory.   KFC Turnhout Pagina 1 van 7 youth development above victory www.kfct.be KFC Turnhout Pagina 1 van 7 Beste jeugdspeler, Beste ouder, Via deze brief willen we u informeren over de werking van KFC Turnhout. Onze doelstellingen bestaan

Nadere informatie

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT

Speelgelegenheid. SK Kampenhout INTERN REGLEMENT SK Kampenhout INTERN REGLEMENT Hoewel wij, in de geest van de traditie van onze club, de absolute voorrang geven aan een sfeer van wederzijds vertrouwen, waarbij door middel van persoonlijke contacten

Nadere informatie

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier

Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport: Jouw Club voor Passie & Plezier Herk Sport is een club die dag in dag uit drijft op de inzet van vrijwilligers, voetballers en begeleiders, kortom mensen met een hart voor de club. Daarom willen

Nadere informatie

23 ste JEUGDTORNOOI 7 en 8 MEI 2016

23 ste JEUGDTORNOOI 7 en 8 MEI 2016 23 ste JEUGDTORNOOI 7 en 8 MEI 2016 DUIVELTJES PREMINIEMEN MINIEMEN GEMEENTELIJK SPORTCENTRUM - DUFFEL - Niet op de openbare weg werpen a.u.b. Beste spelers, ouders en sympathisanten, Mogen wij u van

Nadere informatie

FC KERKSKEN: programma week 4

FC KERKSKEN: programma week 4 FC KERKSKEN: programma week 4 Beste trainers, afgevaardigden en spelers van Fc Kerksken; Vooraleer het programma van week 4 te overlopen, willen wij graag deze info meegeven: Noteer alvast in jullie agenda!

Nadere informatie

Informatiebundel jeugdwerking seizoen

Informatiebundel jeugdwerking seizoen FCE Moortsele Rollebaan z/n 9860 Moortsele Stamnummer: 3271 Kleuren: blauw/wit Tel.: 09/362 03 37 jeugd@fcemoortsele.be www.fcemoortsele.be Informatiebundel jeugdwerking seizoen 2017-2018 Inhoud Wie is

Nadere informatie

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk.

2. VISIE EN MISSIE. Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. 2. VISIE EN MISSIE Jong KVK Tienen wil bekendstaan voor haar uitstekende jeugdopleiding met zowel een sociaal als sportief oogmerk. Het doel van de Jeugdopleiding van KVK Tienen is in de eerste plaats

Nadere informatie

FC Eendracht Kuurne : Ouderbrochure Seizoen 2012-2013 OUDERBROCHURE SEIZOEN 2012 2013

FC Eendracht Kuurne : Ouderbrochure Seizoen 2012-2013 OUDERBROCHURE SEIZOEN 2012 2013 OUDERBROCHURE SEIZOEN 2012 2013 1 Inhoudstafel 1. Sportpark Kuurne... 3 2. Inleiding... 4 3. Sportieve cel... 4 4. Jeugdbestuur... 4 5. Missie... 5 6. De jeugdtrainer... 6 7. De ploegafgevaardigde... 7

Nadere informatie

Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015

Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015 Sponsorbrochure Seizoen 2014-2015 Geachte, Gelieve volgende brochure van KSCW Hofstade eens door te nemen, wij vinden het belangrijk dat U kan weten hoe belangrijk het is voor een club sponsors te hebben.

Nadere informatie

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN

INTERN REGLEMENT STIPHEID. HOUDING HYGIENE KWETSUREN INTERN REGLEMENT STIPHEID. Voor de training ben je uiterlijk 15 minuten voor de start van de training in de kleedkamer aanwezig. Stipt op het aanvangsuur van de training verlaten de spelers te samen met

Nadere informatie

36e Memorial J.-P. D Hondt

36e Memorial J.-P. D Hondt Jeugdtornooi 36e Memorial J.-P. D Hondt 8 & 9 AUGUSTUS 2015 Terrein B-complex, Ten Houte, Schorisse-Maarkedal Tel: 055/ 21 67 17 Welkom Dank voor jullie inschrijving, en van harte welkom op onze 36ste

Nadere informatie

39e Memorial J.-P. D Hondt

39e Memorial J.-P. D Hondt Jeugdtornooi 39e Memorial J.-P. D Hondt 11 & 12 AUGUSTUS 2018 Terrein B-complex, Ten Houte, Schorisse-Maarkedal Tel: 055/ 21 67 17 Welkom Dank voor jullie inschrijving, en van harte welkom op onze 39ste

Nadere informatie

REGLEMENT JEUGDTORNOOI F.C GANSHOREN OP 5 EN 6 MEI 2018

REGLEMENT JEUGDTORNOOI F.C GANSHOREN OP 5 EN 6 MEI 2018 REGLEMENT JEUGDTORNOOI F.C GANSHOREN OP 5 EN 6 MEI 2018 1. Het tornooi wordt ingericht door F.C GANSHOREN, stamnummer 7569 en heeft plaats op het terrein gelegen te Bosstraat 12 en gaat door op 5 en 6

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Missie & Visie van KSCT Menen

Missie & Visie van KSCT Menen Missie & Visie van KSCT Menen K. SCT Menen met stamnummer 56, aangesloten bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond, is sedert 1 juli 2014 de fusie tussen KSC Menen en KFC Toek Menen Missie Onze missie,

Nadere informatie

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper.

Tevens wil de club een sociale rol opnemen in het gemeenschapsleven te Gavere en Asper. Algemene missie, visie en doelstellingen KFC Gavere Asper 1) Algemene Missie KFC Gavere Asper wil meer zijn dan een voetbalclub alleen. De club wil via het voetbal de sociale verbondenheid van zijn leden

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN

TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN TORNOOIREGLEMENT U7,U8 & PRAKTISCHE RICHTLIJNEN Wij wensen u hartelijk te danken voor uw inschrijving voor ons tornooi. Wij hopen dat wij, samen met u, erin slagen een voetbalfeest aan onze jonge spelertjes

Nadere informatie

SPONSORINFORMATIEMAP

SPONSORINFORMATIEMAP SPONSORINFORMATIEMAP CLUBRUIMTE F.C PATRO PATRO SPORTIEF Al onze ploegen treden aan in de Koninklijke Vlaamse Voetbalbond Onze thuiswedstrijden worden gespeeld op de Blokwegvelden gelegen Kerkstraat 89

Nadere informatie

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI

LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI LEEFREGELS KFC HERLEVING SINAAI Om met 220 personen en 19 ploegen in enige harmonie samen voetbal te beleven, zijn een goede organisatie en degelijke afspraken tussen het bestuur, spelers, trainers, afgevaardigden

Nadere informatie

K S V De Ruiter Jeugdwerking

K S V De Ruiter Jeugdwerking K S V De Ruiter Jeugdwerking is verheugd u te mogen verwelkomen op haar 37 e herdenkingstornooi KSV De Ruiter Jeugdtornooi voor U10 & U11 1 mei 2018 Campus B KSV De Ruiter Tornooireglement 1. Er zijn wedstrijden

Nadere informatie

SKVO tje. Dag, Agenda. Prettige en gezellige eindejaarsfeesten. SKV Oostakker December 2010

SKVO tje. Dag, Agenda. Prettige en gezellige eindejaarsfeesten. SKV Oostakker December 2010 SKV Oostakker December 2010 SKVO tje Agenda december 17 december 30 december 19 februari 2011 30 april 2011 1 mei 2011 Eindejaarsactie CAVA verkoop ten voordele van de jeugd Eindejaarsdrink vanaf 18u Om

Nadere informatie

F U N. 1 Onze Visie 1 op Onze Jeugd F O R M A T I O N. 1.1 Algemeen. Jeugdspeler. Volwassen voetballer

F U N. 1 Onze Visie 1 op Onze Jeugd F O R M A T I O N. 1.1 Algemeen. Jeugdspeler. Volwassen voetballer 1 Jeugdbeleidsplan 1. Onze Visie op Onze Jeugd 1.1. Algemeen 1.2. Fun & Formation 1.3. Zonevoetbal 1.4. Programma: het leerplan 1.5. Wedstrijd- en tussenvormen 1.6. De speler staat centraal 2. Taakomschrijvingen

Nadere informatie

Jeugdtornooi Toekomst Bunsbeek

Jeugdtornooi Toekomst Bunsbeek TOEKOMST BUNSBEEK FC K.B.V.B STAMNUMMER 5915 VLAASSTRAAT 3 B-3380 BUNSBEEK BTW 442.549.830 T 0473310742 E JEUGD@TOEKOMSTBUNSBEEK.BE W WWW.TOEKOMSTBUNSBEEK.BE Jeugdtornooi Toekomst Bunsbeek 7 mei 2016 Terreinen:

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders.

1. Inleiding. 2. Structuur. De club bestaat uit bestuur, spelers, trainers en begeleiders. 1. Inleiding Volleybalclub Kuros Zulte Damesvolley werd opgericht in 1969 in Zulte en heeft haar thuisbasis in de gemeentelijke sporthal te Zulte. De club heeft een ledenaantal dat schommelt rond de 110-120

Nadere informatie

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015

Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13. Seizoen 2014 2015 Beknopte handleiding voor het begeleiden van wedstrijden U7 tot U13 Seizoen 2014 2015 De 8 principes van respect = FAIRPLAY 1. Respect voor de spelregels 2. Respect voor de scheidsrechter en de officials

Nadere informatie

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw.

Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie & visie jeugdopleiding Standaard Denderleeuw. Missie en visie. Wij Standaard Denderleeuw jeugdopleiding hun hebben als doel om zoveel mogelijk spelers uit eigen jeugdwerking te laten doorstromen

Nadere informatie

27 ste JEUGDTORNOOI SK VLIERZELE

27 ste JEUGDTORNOOI SK VLIERZELE 27 ste JEUGDTORNOOI SK VLIERZELE Voor U13 & U15 op zaterdag 10 MEI 2014 Voor U17 & U21 op zondag 11 MEI 2014 Vooreerst wil ik u danken voor uw deelname aan ons jeugdtornooi. Verder volgt het tornooireglement

Nadere informatie

KFCO Beerschot Wilrijk. Paastornooi U Reglement

KFCO Beerschot Wilrijk. Paastornooi U Reglement 1. Inrichter van het tornooi KFCO Beerschot Wilrijk Paastornooi U12 2015 Zaterdag 4 april 2015 Reglement Organisatie : KFCO Beerschot-Wilrijk Het U12 tornooi wordt ingericht door de afdeling jeugd van

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

Seniorenplan

Seniorenplan Seniorenplan 2018-2019 Seniorenbestuur Noorse Mei 2018 Missie Iedereen de kans geven om in een familiale verstandhouding en op een gezonde en sportieve manier aan voetbal te kunnen doen op elk niveau.

Nadere informatie