Intelligente oplossingen voor industrie- en utiliteitsbouw

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Intelligente oplossingen voor industrie- en utiliteitsbouw"

Transcriptie

1 Xella Aircrete Systems Intelligente oplossingen voor industrie- en utiliteitsbouw

2 2 Xella Aircrete Systems HEBEL een internationaal succesverhaal Met HEBEL-bouwelementen is Xella Aircrete Systems een belangrijke Europese solution provider voor grootschalige modulaire gebouwen en brandveiligheid in de industriële, logistieke en utiliteitssector. Xella Aircrete Systems produceert en verdeelt in heel Europa grootformaat systeembouwelementen van het merk HEBEL. Als partner van architecten, projectontwikkelaars, bouwheren en investeerders kunnen we daarmee oplossingen aanreiken voor grote projecten in de industrie- en utiliteitsbouw. We kunnen immers de ondersteuning en de innovatiekracht aanbieden van een onderneming die wereldwijd een voortrekkersrol speelt in de sector van de bouwmaterialen. Dankzij de knowhow die HEBEL de voorbije decennia heeft opgebouwd, winnen de cellenbetonpanelen almaar meer terrein op de internationale markt, waar innovatieve en flexibele oplossingen voor de bouw nodig zijn. Ze hebben ondertussen hun deugdelijkheid bewezen. Veiligheid komt voor ons op de eerste plaats; in de industriebouw komt het er immers vooral op aan goederen met een zeer hoge materiële waarde te beschermen. Functionele gebouwen zijn een succesfactor. Wie met HEBEL bouwt, kiest voor topkwaliteit en betrouwbare constructieve eigenschappen. Vooral bij grote industriële complexen, zoals logistieke centra en productiehallen, werpt de combinatie van economisch en betrouwbaar bouwen onmiddellijk vruchten af.

3 Systeembouwelementen van HEBEL zijn voor Nike in België een rendabele en veilige investering. Xella Aircrete Systems vervaardigt gestandaardiseerde bouwelementen voor flexibele oplossingen met een maximale veiligheid.

4 4 Brandveiligheid met cellenbeton van HEBEL Optimale brandveiligheid geïntegreerd Brand kan nooit helemaal worden uitgesloten, welke voorzorgen men ook neemt. Geen enkel bouwmateriaal biedt zo een grote brandweerstand als HEBEL. Brand- en rookschade zijn een niet te onderschatten risico voor het voortbestaan van een onderneming. Hoe voorzichtig of nauwlettend men ook is, bijna 9 branden op 10 worden veroorzaakt door ongevallen of kwaad opzet. Zeventig procent van de bedrijven die ten gevolge van een brand totaal verlies lijden, kunnen doorgaans twee jaar lang onmogelijk voldoen aan hun geldelijke verplichtingen, ondanks de tussenkomst van de verzekering. HEBEL is onbrandbaar. Het wordt bij een brand bovendien minder heet en warmt trager op dan andere bouwmaterialen, zoals staalbeton. HEBELbrandmuren zorgen ervoor dat een brand in een gebouw niet kan uitbreiden, waardoor er meer tijd vrijkomt om de brand te blussen. Verder verhinderen ze dat een brand van buitenaf overslaat. Ongeveer 30 procent van alle branden ontstaan immers buiten een gebouw en dringen via de buitenmuur of het dak binnen. Massieve dakplaten van HEBEL voorkomen dat branden via het dak uitslaan of via datzelfde dak binnendringen. Gebouwen opgetrokken met brandwerende wanden en daken van HEBEL beperken bovendien de gevolgen van explosies, die doorgaans gepaard gaan met snel uitbreidende branden. Brandgevaar is een feit. Goede brandveiligheid ook. En HEBEL is de veiligste oplossing van dit moment. Uitbreiding van een brand zonder brandwanden van HEBEL Cellenbeton van HEBEL voorkomt uitslaande branden De bouwelementen van HEBEL verdelen een gebouw in brandveilige compartimenten en voorkomen zo dat de brand zich uitbreidt via muren of daken.

5 Bescherming van waardevolle bezittingen: de geneesmiddelen in het centrale magazijn van Pfizer in het Franse Amboise zijn optimaal beschermd tegen brand en extreme weersinvloeden. Warmtedoorgang bij brand na ongeveer 6 uur Bij dezelfde dikte bieden muren van HEBEL beduidend meer bescherming tegen brand en hitte dan wanden van gewoon beton. De thermische inertie van HEBEL zorgt ervoor dat de zijde van de muren die niet is blootgesteld aan de brand minder heet wordt C 68 C 1000 C 270 C Cellenbeton Muur van 150 mm dik Beton Muur van 150 mm dik HEBEL houdt warmte veel beter tegen dan gewoon beton. Zo kunnen licht ontvlambare producten worden beschermd tegen zelfontbranding.

6 6 Bouwelementen voor muren en daken Massieve bouwkwaliteit van wanden en daken Gebouwen in massieve HEBEL systeembouwelementen bieden een hoge bouwkwaliteit van wanden en daken en zijn in vele opzichten superieur aan de lichte bouwconstructies. Het eigen gewicht van HEBEL is relatief laag in vergelijking met andere massieve bouwmaterialen. Deze eigenschap levert de systeembouwelementen van HEBEL een belangrijk statisch en bouwtechnisch voordeel op. Lichte elementen bieden de mogelijkheid grotere spanwijdten te overbruggen, terwijl grotere formaten ervoor zorgen dat de werken op de bouwplaats sneller vorderen. Behalve voor binnen- en buitenmuren bestaan er ook HEBEL systeembouwelementen voor daken. Het is met andere woorden een modulair systeem dat in heel het gebouw kan worden toegepast. Dankzij deze modulaire aanpak, die al bij het ontwerp begint, kan snel, eenvoudig en veilig gebouwd worden. Een omhulsel van HEBEL verbetert het klimaat in het gebouw, voorkomt de voortplanting van lawaai en verhoogt de brandveiligheid. En niet in de laatste plaats vereenvoudigt de modulaire constructie eventuele latere verbouwingen of uitbreidingen. HEBEL is in elk opzicht een veilige investering voor de toekomst. HEBEL munt uit omwille van zijn uitstekende geluidsisolerende en thermische eigenschappen. Bij deze massieve, monolithische constructies is er geen sprake van omslachtige en dure combinaties van bouwmaterialen.

7 Het cellenbetonsysteem van HEBEL voor industriële gebouwen Dak HEBEL-dakplaten (hellend) HEBEL-dakplaten (plat) Vloer HEBELvloerplaten Buitenmuur niet-dragend HEBEL-wandplaten liggend HEBEL-wandplaten staand HEBEL-dakplaten (gebogen) HEBEL-brandwand (liggend/staand) meervoudige HEBELscheidingswand (liggend/staand) Binnenmuur Geïntegreerde flexibiliteit: dankzij de modulaire constructie laten productiehallen en magazijnen zich probleemloos uitbreiden.

8 8 Modulair en flexibel Intelligente bouwsystemen zijn flexibel Systeembouwelementen zijn de ideale oplossing als ze niet alleen groot en dus economisch maar ook flexibel d.w.z. klein genoeg voor individuele projecten - zijn. Achter een modulaire aanpak moet een intelligent systeem staan. De beschikbare, op elkaar afgestemde elementen moeten te overzien zijn en tegelijkertijd de mogelijkheid bieden om flexibel en op maat te worden toegepast. Daarom hebben alle HEBEL-bouwelementen één standaardlengte. Hoe groter de bouwelementen zijn, hoe goedkoper het bouwen wordt; hoe kleiner ze zijn, hoe groter de flexibiliteit is. De standaardlengte van 6 meter in verschillende dikten biedt de optimale basis voor elk ontwerp. Het standaardformaat van HEBELwandplaten en HEBEL-dakplaten vergemakkelijkt het plannen en installeren en vertaalt zich in een rationeler bouwproces. De precies passende kant-en-klare bouwelementen hoeven op de werf enkel nog droog gemonteerd te worden. Dit betekent dat de bouwkosten tot een minimum worden beperkt. Standaardiseren zonder compromissen te moeten sluiten inzake creativiteit: de veelzijdigheid van de uit HEBELplaten opgetrokken gebouwen spreekt voor zich. Grote systeembouwelementen doen de werken snel vorderen, ongeacht of ze voor muren of daken worden gebruikt.

9 Modulair bouwen met HEBEL-platen Gestandaardiseerde afmetingen en flexibele combinaties maken een individuele architecturale vormgeving mogelijk. n x standaardraster n x standaardraster

10 10 Ecologie en duurzaamheid Superieure bouwfysische eigenschappen HEBEL koppelt een hoge isolatie aan een doeltreffende bescherming tegen hoge buitentemperaturen. Bovendien biedt het materiaal optimale brandveiligheid en geluidsisolatie. Stelt u zich een bouwmateriaal voor dat spelenderwijs voldoet aan alle eisen die aan een groot en eventueel geairconditioned gebouw worden gesteld, d.w.z. goedkoop tijdens de ontwerp- en de bouwfase, energiebesparend tijdens de exploitatie, en veilig, duurzaam en betrouwbaar tijdens het gebruik. Zo een bouwmateriaal bestaat en heeft een naam: HEBEL. Een aangenaam binnenklimaat in de zomer en de winter, goede geluidsisolatie en een uitstekende brandweerstand zijn nog maar een paar van de vele voordelen. Dankzij de optimale isolatie is het energieverbruik altijd laag, zowel voor het verwarmen als voor het koelen. Duurzaam, ecologisch bouwen is vanzelfsprekend met HEBEL-platen. HEBEL is functioneel superieur aan de meeste andere bouwmaterialen. Vergelijk het maar eens met de constructies van beton of staalplaat en u zult versteld staan. Ontelbare minuscule luchtporiën in het bouwmateriaal garanderen unieke bouwfysische eigenschappen: een uitstekende thermische isolatie, brandweerstand, een laag eigen gewicht en een goede geluidisolatie. HEBEL zorgt voor aangename kamertemperaturen.

11 Het m 2 grote beurscomplex van Friedrichshafen: in de 10 hallen ervan werden m 2 wandplaten en m 2 dakplaten van HEBEL verwerkt. Vergelijking van de bedrijfskosten ( van tot -waarden) /m 2 per jaar Elektriciteit/ koeling Inspectie en onderhoud Constructief onderhoud Schoonmaak Verwarming Bron: Leitfaden Nachhaltiges Bauen (leidraad duurzaam bouwen), uitgegeven door het Duitse Ministerie voor Verkeer, Bouw- en Woonwezen.

12 12 Knowhow en technologie Knowhow en technologie voor hoogste kwaliteitsnormen De industriële prefabricage, permanente kwaliteitscontrole en hoge maatvastheid staan borg voor de onveranderlijk hoge kwaliteit van de HEBEL-platen. Inspelen op de behoeften van de klant vergt een constante ontwikkeling die rekening houdt met de werkelijke eisen. HEBEL streeft een voortdurende verbetering van het brandwerende en isolerende vermogen van zijn systeembouwelementen na. Dankzij doorgedreven research en innovatie is HEBEL erin geslaagd een voorsprong te nemen op de concurrentie. In zijn eigen technologie- en onderzoekscentrum werkt XELLA voortdurend aan verbeteringen, niet alleen van productieprocessen en materiaaleigenschappen, maar ook de verwerkingstechniek. Alle producten van HEBEL zijn onderworpen aan strenge controleprocedures. Tijdens de kwaliteitscontrole wordt er constant op toegezien dat de productierichtlijnen worden nageleefd. Industriële prefabricage garandeert een uniforme en constante kwaliteit en levert tijdwinst op de bouwplaats op. Met de grondstof- en energiebesparende productie van HEBEL zetten we ons in voor duurzaam en milieubewust bouwen. Het ultramoderne productieproces levert installatieklare HEBEL-platen op die ondanks hun volumineuze afmetingen perfect in elkaar passen.

13 De wapening garandeert de stabiliteit van de wanden dakplaten van HEBEL. Vooraleer de wapeningsnetten in de gietmal worden geplaatst, gaan ze een bad met roestwerende vloeistof in.

14 14 Sectoroverschrijdende toepassing Genoeg redenen om voor HEBEL te kiezen Referenties: Daimler- Ford Chrysler Honda IKEA Wilkinsons BMW Marks Nike & Spencer Bridgestone... Volkswagen TOOM DOW Chemicals Op de vraag waarom opdrachtgevers of constructeurs kiezen voor HEBEL, zijn vele antwoorden mogelijk: omdat ze optimale brandweerstand willen, omdat door het aangename binnenklimaat in de zomer airconditioningkosten kunnen worden bespaard, of omdat een massief gebouw altijd nog beter beschermt tegen inbraak dan een lichte constructie. Misschien vindt u het belangrijk dat HEBEL milieuvriendelijk is en wordt vervaardigd van natuurlijke grondstoffen. Of u bent er eenvoudigweg van overtuigd dat kwaliteit altijd de beste optie is. Het doet ons plezier vast te stellen dat zowel opdrachtgevers als constructeurs zich ervan bewust zijn dat economisch bouwen met gestandaardiseerde systeembouwelementen aantrekkelijke en interessante oplossingen kan opleveren. Subtiele of opvallende kleuren, contrasterende materialen en veelsoortige vormen van daken zijn maar een paar manieren om gebouwen met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding te ontwerpen die bovendien gezien mogen worden. De superieure eigenschappen van een massieve constructie en de voordelen die HEBEL biedt op het vlak van veiligheid lokken internationaal en in alle sectoren positieve reacties uit.

15 Referenties 15 Adidas Berlijn, Duitsland Factory Outlet Centre Leclerc Chalon-sur-Saône, Frankrijk Supermarkt Bridgestone Zeebrugge, België Opslagplaats Schenker Gennevilliers, Frankrijk Logistiek platform Carel Beheer BV Riel, Nederland Sportschoenenfabriek Dr. Oetker Oerlinghausen, Duitsland Fabriek BMW Dingolfing, Duitsland Verfspuiterij Doe-het-zelf center Goes, Nederland Bouwmaterialenhandel Beiersdorf Savigny-le-Temple, Frankrijk Logistiek platform afgewerkte producten IKEA Salzgitter, Duitsland Centrale opslagplaats

16 Xella BE nv/sa Kruibeeksesteenweg Burcht België Tel. +32 (0) Fax.+32 (0) hebel-be@xella.com XAS-NL CO

Hét bouwsysteem dat zich aanpast aan uw wensen...

Hét bouwsysteem dat zich aanpast aan uw wensen... Hét bouwsysteem dat zich aanpast aan uw wensen... Marktgerichte producten De bouwmarkt evolueert voortdurend. Met een aangepast productengamma wil Xella optimaal op de veranderingen inspelen. De nieuwe

Nadere informatie

9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton

9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton 114 9. Overzicht van de eigenschappen en de voordelen van cellenbeton Belangrijkste eigenschappen Prestaties voordelen Structuur uiterst kleine gesloten cellen (max. Ø 2 mm) die 80% van het volume uitmaken

Nadere informatie

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter

Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Knauf Isolava gipsblokken Lichtgewicht met een massief karakter Lichtgewicht met een massief karakter U kent als geen ander het belang van een comfortabele binnenruimte. En u weet als geen ander hoe u

Nadere informatie

XELLA. Ecologische gevelsystemen in detail

XELLA. Ecologische gevelsystemen in detail XELLA Ecologische gevelsystemen in detail Bouwmaterialen: in een oogopslag Minerale bouwmaterialen Uitzonderlijke isolerende en brandeigenschappen Cellenbeton Kalkzandsteen Minerale isolatieplaten Prefab

Nadere informatie

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen

Kerto-Ripa. Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Houten vloer- en dakelementen voor grote overspanningen Kerto-Ripa Een innovatief constructiesysteem Welk constructiesysteem maakt het mogelijk om: een vrije overspanning tot wel 20 meter te

Nadere informatie

Brandweerstand en thermische isolatie

Brandweerstand en thermische isolatie Brandweerstand en thermische isolatie Hebel, de eenvoudigste manier om aan alle eisen voor industrie- of utiliteitsgebouwen tegemoet te komen. Kan men op een eenvoudige en goedkope manier een brandmuur

Nadere informatie

5. Producteigenschappen

5. Producteigenschappen 84 5. Producteigenschappen 5.1 Blokken en lateien 5.1.1 Blokken Cellenbetonblokken behoren tot de categorie van zeer lichte en extra lichte betonsoorten, volgens de norm NBN B 21-002: Metselstenen Specificaties

Nadere informatie

Calduran Kalkzandsteen biedt agrarische oplossingen

Calduran Kalkzandsteen biedt agrarische oplossingen Calduran Kalkzandsteen biedt agrarische oplossingen Voordelen Onbrandbaar materiaal Kostenbesparend Duurzaam bestand tegen de inwerking van mest 100% recyclebaar product Eenvoudig te verwerken, indien

Nadere informatie

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan

RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Innovatief zelfklevend EPDM membraan RubberShell SA Een vernieuwende technologie voor het eenvoudig, snel en veilig afdichten van gebouwen. RubberShell SA is een uniek, glasvezel versterkte

Nadere informatie

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter

Onze innovatie, uw winst. AirDeck. maakt uw bouwproject zoveel lichter Onze innovatie, uw winst AirDeck maakt uw bouwproject zoveel lichter een nieuw én innoverend bouwsysteem van Marmorith Betonindustrie AirDeck AirDeck, het nieuwe gepatenteerde vloersysteem zorgt voor een

Nadere informatie

Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze. www.linden.be www.pamaflex.eu

Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze. www.linden.be www.pamaflex.eu Al 90 jaar uw bouwpartner... Duurzaam bouwen volgens de passiefbouwwijze www.linden.be www.pamaflex.eu Warmte-/energiebalans bij conventionele bouwwijze 1. Verliezen door muren en vensters 2. Verliezen

Nadere informatie

Kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten. duurzaam isoleren. Onderscheidend bouwen in kalkzandsteen en cellenbeton

Kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten. duurzaam isoleren. Onderscheidend bouwen in kalkzandsteen en cellenbeton Kalkzandsteen, cellenbeton en minerale isolatieplaten Onderscheidend bouwen en duurzaam isoleren Onderscheidend bouwen in kalkzandsteen en cellenbeton SILKA, YTONG en HEBEL drie A-merken én heel veel extra

Nadere informatie

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat

FERMACELL Powerpanel HD. De buitengevelplaat De buitengevelplaat Meerdere eisen? Eén product! Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende materialen, met als gevolg dat de effectiviteit van

Nadere informatie

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab

Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab Snel, kostenbesparend en kwalitatief bouwen in prefab DWS verhoogt drastisch de bouwsnelheid van al uw constructies via prefab gemetselde muren. Met dit procédé bespaart u tijd, worden overbodige kosten

Nadere informatie

CLT Cross Laminated Timber

CLT Cross Laminated Timber CLT Cross Laminated Timber Cross laminated timber CLT is een houtbouwproduct wat opgebouwd wordt uit kruislings verlijmde éénlaagsplaten. Deze platen hebben een maximale grootte van 2,95 x 16 meter. De

Nadere informatie

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort

Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort Duurzaam, kostenbesparend en een hoog wooncomfort De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het CombiElement is een uniek, betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke

Nadere informatie

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT

Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Beter presteren met glasvezel De Schöck Isokorb CXT Het beste van twee werelden Samen in één product Welkom bij de toekomst van bouwen Duurzaamheid en klimaatbescherming worden steeds belangrijker, en

Nadere informatie

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten

Prefab licht beton PRINS. Prefab licht betonnen gevel elementen. gevel producten Prefab licht beton Prefab licht beton Prefab licht betonnen gevel elementen PRINS gevel producten Thermodur en Prins Gevel Producten De economische oplossing voor uw creatieve vrijheid Thermodur gevel

Nadere informatie

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit...

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het Combi-Element is een uniek betaalbaar en kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke houtvezels, cement en een uitstekende thermische

Nadere informatie

Van lage-energie tot en met passief zonder isolatiematerialen

Van lage-energie tot en met passief zonder isolatiematerialen + PASSIFBLOC Van lage-energie tot en met passief zonder isolatiematerialen U tot 0,11 W/m 2 K Super isolerend Stevig Luchtdicht Warmteregulerend Ademend Duurzaam en ecologisch Simpel. Zeker. Van lage-energie

Nadere informatie

BRANDWEERSTAND EN THERMISCHE ISOLATIE

BRANDWEERSTAND EN THERMISCHE ISOLATIE BRANDWEERSTAND EN THERMISCHE ISOLATIE Kan men op een eenvoudige en goedkope manier een brandmuur realiseren die technisch voldoet en tegelijkertijd aan de huidige eisen inzake isolatie beantwoordt? Ja,

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu

Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen. www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma massieve elementen voor woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.com www.pamaflex.eu Het gamma Pamaflex bouwelementen, ontwikkeld door Alpha Beton, houdt in het bijzonder rekening

Nadere informatie

a. Het enige houtconstructiesysteem waarmee hoogbouw (tot 9 verdiepingen) mogelijk is

a. Het enige houtconstructiesysteem waarmee hoogbouw (tot 9 verdiepingen) mogelijk is CLT IS HET IDEALE BOUWMATERIAAL VOOR GEBOUWEN MET MEERDERE VERDIEPINGEN TimberTeam bouwt gebouwen van meerdere verdiepingen met behulp van panelen in kruiselings verlijmd meerlagig massief hout. Hun bestemming

Nadere informatie

Porotherm Poriso binnenmuurstenen

Porotherm Poriso binnenmuurstenen Porotherm Poriso binnenmuurstenen Het verschil tussen wonen en je goed voelen Baksteen. Voor mensen gemaakt. Een heldere visie op bouwen Building Value Wienerberger produceert keramische bouwmaterialen

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails vloerplaten 65 P.3.0.12 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB

HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB HOUTSKELET BOUW KIEZEN VOOR HSB 2 4 3 1 5 6 E Guy De Muelenaere, milieu- en energieadviseur bij Fedustria v.z.w. vertelt de ervaring van een gezin dat zijn gasverbruik nauwkeurig bijgehouden heeft. Deze

Nadere informatie

Beste binnenklimaat voor sport- en evenementshallen

Beste binnenklimaat voor sport- en evenementshallen Beste binnenklimaat voor sport- en evenementshallen Economisch en functioneel Sporten in een hal opgetrokken met Hebel cellenbeton is zeer aangenaam. De gebruiker geniet van het prestatieverbeterend binnenklimaat

Nadere informatie

ASIELHUISVESTINGSCONCEPTEN VAN XELLA. Snelle oplossingen voor noodopvang en (semi-)permanente huisvesting van asielzoekers

ASIELHUISVESTINGSCONCEPTEN VAN XELLA. Snelle oplossingen voor noodopvang en (semi-)permanente huisvesting van asielzoekers ASIELHUISVESTINGSCONCEPTEN VAN XELLA Snelle oplossingen voor noodopvang en (semi-)permanente huisvesting van asielzoekers Door de vluchtelingenstroom is er dringend behoefte aan noodopvang en (semi-) permanente

Nadere informatie

Persbericht. Van massief huis tot droomvilla met hout-look. Eensgezinswoning in Bad Dürrnberg/Hallein

Persbericht. Van massief huis tot droomvilla met hout-look. Eensgezinswoning in Bad Dürrnberg/Hallein Persbericht Fribourg, mei 2010 Eensgezinswoning in Bad Dürrnberg/Hallein Van massief huis tot droomvilla met hout-look Pavatex SA Martin Tobler Directeur Marketing & Corporate Development Rte de la Pisciculture

Nadere informatie

Fermacork FC. www.matgreen.eu

Fermacork FC. www.matgreen.eu Augustus 0 FC Bouwplaat met verdunde randen, samengesteld uit een gipsplaat (80%), gerecycleerde cellulosevezels (0%) en een geëxpandeerde kurkplaat. Inleiding De lancering van de Fermacell-plaat met kurk

Nadere informatie

BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN

BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN BELGISCHE ISOLATIE VOOR MORGEN KIERLOOS - BRANDVEILIG - VEELZIJDIG - BETROUWBAAR MEERWAARDE Wat is voor u belangrijk wanneer u isolatiemateriaal kiest? Goede isolatiewaarden? Een goede brandweerstand?

Nadere informatie

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem

Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Ons nieuwe laboratoriuminrichtingssysteem Als een ideale werking en een goed design elkaar innovatief aanvullen, hebben wij alles goed gedaan. Esthetische eisen vertalen in een goed design is één ding

Nadere informatie

Presteren is grenzen verleggen

Presteren is grenzen verleggen Presteren is grenzen verleggen ISOLATIE een oplossing voor elke toepassing IKO enertherm investeert voortdurend in de verbetering van zijn producten. In onze onderzoeksafdeling werken wij continu aan de

Nadere informatie

vloerplaten P3 Vloerplaten

vloerplaten P3 Vloerplaten P.3.0 Algemeen P.3.0.01 Afmetingen / toleranties / opleg P.3.0.02 Profielen P.3.0.03 Belasting P.3.0.04 Doorbuiging P.3.0.05 Brandweerstand P.3.0.06 Thermische isolatie P.3.0.07 Akoestische isolatie P.3.0.08

Nadere informatie

Altijd up to date [8]

Altijd up to date [8] www.multigips.nl Altijd up to date [8] GIPSBLOKKEN EN PLEISTERSYSTEMEN MultiGips is passie voor gips. Voortdurend nieuwe producten, toepassingen en fabricagetechnieken ontwikkelen om kwaliteit te blijven

Nadere informatie

Hoogwaardige bouwsystemen geïnspireerd door de natuur

Hoogwaardige bouwsystemen geïnspireerd door de natuur NL Hoogwaardige bouwsystemen geïnspireerd door de natuur De gecombineerde expertise en productiecapaciteiten van Eternit en Siniat hebben in Dryco Systems een uitmuntende synthese gevonden. Dryco Systems

Nadere informatie

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID

HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID HOUTSKELET BOUW ONTWERPVRIJHEID 2 4 3 1 5 6 TECHNISCHE VOORDELEN dr. ir. Kurt De Proft, houtskeletbouwspecialist bij het Technisch Centrum der Houtnijverheid: Houtskeletbouw wordt gekenmerkt door een grote

Nadere informatie

FERMACELL HD plaat. De buitengevelplaat Produktinformatie

FERMACELL HD plaat. De buitengevelplaat Produktinformatie De buitengevelplaat Produktinformatie 2 Inklusief bescherming tegen weersinvloeden Meerdere eisen? Één product. Voor gevelafdichting bij de houtskeletbouw moest tot nu toe gebruik gemaakt worden van verschillende

Nadere informatie

HPL FLOORBOX VOOR INTERCELL VLOEREN optimaal installatie- en gebruiksgemak

HPL FLOORBOX VOOR INTERCELL VLOEREN optimaal installatie- en gebruiksgemak ref. 12.401-09 HPL FLOORBOX VOOR INTERCELL VLOEREN optimaal installatie- en gebruiksgemak HPL Kwaliteit. Innovatie. Flexibiliteit. o.a. geschikt voor de renovatievloeren van slechts 40 of 60 millimeter

Nadere informatie

De ideale partner voor uw grote en prestigieuze projecten.

De ideale partner voor uw grote en prestigieuze projecten. De ideale partner voor uw grote en prestigieuze projecten. 2 Ytong: uw ideale partner Renovatie Berlaymont - Brussel Ytong geeft klasse aan uw realisaties. Ytong: uw ideale partner 3 De ideale partner

Nadere informatie

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant.

Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. Wij maken uw houten verpakking op maat van uw bedrijf en op tijd voor uw klant. MISSIE Rodanar is een Belgisch familiebedrijf dat sinds 1982 houten pallets produceert. Wij zijn echter meer dan een producent,

Nadere informatie

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit...

De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... OIRLO-LANDHORST BV De geschiedenis, ervaring en een hoogwaardige kwaliteit... Het Combi-Element is een uniek kostenbesparend bouwsysteem op basis van natuurlijke houtvezels, cement en een uitstekende thermische

Nadere informatie

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering

Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit. Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Zehnder WHR 918 De compacte ventilatie unit Verwarming Koeling Ventilatie Filtering Minimale inbouwruimte garandeert maximaal frisse lucht Iedereen stelt prijs op een gezond en comfortabel binnenklimaat.

Nadere informatie

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse

doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse doe je samen Prefab houtskeletbouw van topklasse voor de zakelijke markt prefab houtskeletbouw van topklasse 1. 2. 3. 100% recyclebaar bouwmateriaal uit duurzaam beheerde bossen. Grote maatnauwkeurigheid

Nadere informatie

B4 Technische details

B4 Technische details B Technische details B technische details B..0.a Opleg vloer Opleg betonnen welfsel op massieve buitenmuur van 0 cm. Ytong-blokken Ytocol Wapeningsnet in pleister Thermische isolatie = 0,0 W/mK) Betonnen

Nadere informatie

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen

arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen Het goede gevoel, het juiste te doen arotherm Energiebesparend, geschikt voor iedereen 01-09 - 2016 Het goede gevoel, het juiste te doen. Volop comfort Verwarmen, koelen én heerlijk warm water Volop aangename warmte in huis tijdens de winter

Nadere informatie

Duitse kwaliteit en technologie

Duitse kwaliteit en technologie Duitse kwaliteit en technologie Eurovent producten zijn vervaardigd met het gebruik van de nieuwste technologie en de betrokkenheid van de beste isolatie specialisten. Zij hebben samen meer dan 20 jaar

Nadere informatie

SERRES EN GLASARCHITECTUUR

SERRES EN GLASARCHITECTUUR SERRES EN GLASARCHITECTUUR Wintergarten GmbH 01 Serres 04 Geachte klant, 02 EcoSun serres 14 Onze jarenlange samenwerking op persoonlijk niveau met investeerders en architecten heeft geresulteerd in de

Nadere informatie

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging

HEMPACORE. Passieve brandbeveiliging HEMPACORE Passieve brandbeveiliging Duurzaamheid De sterkte van onze coatings minimaliseert het risico op beschadigingen tijdens transport, verwerking en blootstelling aan weersinvloeden. U kunt rekenen

Nadere informatie

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1

N 1. solution. climate BUILDINGS. for sustainable - 1 NL1 N 1 climate solution for sustainable BUILDINGS NL1-1 Een SAPP ceiling is zowel ecologisch als architecturaal het aangewezen klimaatsysteem voor zeer uiteenlopende projecen. Smart Acoustic Passive Power

Nadere informatie

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails

P Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails 57 P.2.0.18 Inleiding tot bestekteksten, plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails De plaatsingsvoorschriften en uitvoeringsdetails in deze documentatie zijn enkel bedoeld als handleiding voor architecten,

Nadere informatie

Porotherm Wall Systems

Porotherm Wall Systems Porotherm Wall Systems Keramische binnenmuurelementen Porotherm. Kwaliteit en comfort in één. Snel, flexibel en efficiënt keramisch bouwen Systematisch bouwen is hot op de moderne bouwplaats. Porotherm

Nadere informatie

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN

WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN VERHEYEN BETON INFORMATIEBROCHURE WANDEN VOOR RESIDENTIËLE BOUWPROJECTEN Appartementsblokken, woningbouw, rusten verzorgingstehuizen,... Met twee types van dubbelzijdig afgewerkte betonwanden introduceert

Nadere informatie

Persbericht. Van barak naar modern padvindershonk. Energetische sanering van een houten huis in Völs

Persbericht. Van barak naar modern padvindershonk. Energetische sanering van een houten huis in Völs Persbericht Fribourg, november 2010 Energetische sanering van een houten huis in Völs Van barak naar modern padvindershonk Pavatex SA Martin Tobler Directeur marketing & ontwikkeling Rte de la Pisciculture

Nadere informatie

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND

RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND LG ELECTRONICS COMMERCIAL AIRCONDITIONERS RUIMTE BESPAREND EN COMFORT VERHOGEND VLOER- / PLAFOND UNIT UNIEKE KENMERKEN ENERGIE EFFICIËNT LAAG GELUIDSNIVEAU GEZOND KLIMAAT LIFE S GOOD WHEN IT S GREEN Greenovation

Nadere informatie

Uw alles-in-één-hand prefab-partner

Uw alles-in-één-hand prefab-partner Uw alles-in-één-hand prefab-partner Begane grond Verdieping Voorraad Holle wand Massieve wanden Dat bouwt sneller, efficiënter en dus winstgevender! VEEL PRAKTISCHE VOORDELEN geïntegreerd reken- en tekenwerk

Nadere informatie

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen

RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Changing the climate for living Hoofdstuk 2 RIHOCELL vloer-, wanden plafondsystemen Klimaatsystemen RIHO Climate Systems De stralingswarmte uit zo n klimaatsysteem

Nadere informatie

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT!

GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! GEEF EEN PLATDAK WAAR HET RECHT OP HEEFT! Waasland Shoppingcenter - 25000 m 2 Pirotherm als ondergrond voor parkeerdak. Er zijn platte daken met problemen. En er zijn platte daken met Pirotherm. Pirotherm

Nadere informatie

Bio-ecologische dakisolatie Thermische en bouwfysische eigenschappen. Samenaankoop dakisolatie, 19 januari 2009 Katrien Biesbroeck, VIBE - Tandem

Bio-ecologische dakisolatie Thermische en bouwfysische eigenschappen. Samenaankoop dakisolatie, 19 januari 2009 Katrien Biesbroeck, VIBE - Tandem Bio-ecologische dakisolatie Thermische en bouwfysische eigenschappen Samenaankoop dakisolatie, 19 januari 2009 Katrien Biesbroeck, VIBE - Tandem 1. De juiste dakopbouw 2. Inleiding 3. Isolatiematerialen

Nadere informatie

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892

EDEL COP ENERGIE. Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening. gratis GREEN. Since 1892 Since 1892 EDEL PATENTED TECHNOLOGY Een overgedimentioneerd apparaat betekent een te hoge energie rekening 80, 100, 150, 200 or 270 L modellen Lucht als bron of vloerverwarming retour- leiding als bron

Nadere informatie

Presteren is grenzen verleggen

Presteren is grenzen verleggen Presteren is grenzen verleggen ISOLATIE EEN OPLOSSING VOOR ELKE TOEPASSING IKO enertherm investeert voortdurend in de verbetering van zijn producten. In onze onderzoeksafdeling werken wij continu aan de

Nadere informatie

Het moderne kozijnprofiel waarmee u blijft besparen

Het moderne kozijnprofiel waarmee u blijft besparen Het moderne kozijnprofiel waarmee u blijft besparen Kwaliteit, vertrouwen en zekerheid Met SOFTLINE 82 AD bent u klaar voor de toekomst Gaat u een nieuw huis bouwen? Of wilt u uw woning renoveren? Dan

Nadere informatie

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS

BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS BOUWTRADE B.V. PREFAB BADKAMERS PREFAB BADKAMERS De prefab badkamer wint snel terrein in de bouwwereld. Geen wonder, want de prefab badkamer is een kwaliteit product dat de functionaliteit en de uitstraling

Nadere informatie

Productoverzicht Luchtzijdige oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat

Productoverzicht Luchtzijdige oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat lindab we simplify construction Productoverzicht Luchtzijdige oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat Luchtzijdige oplossingen voor een comfortabel binnenklimaat We simplify construction We simplify

Nadere informatie

AKOESTISCH WONING- SCHEIDENDE WANDEN. wat zijn gipsblokken: algemeen ROTSWOL RS45 40 MM ISOMUR 100 MM ISOMUR 80 MM HYDROMUR 80 MM HYDROMUR 100 MM

AKOESTISCH WONING- SCHEIDENDE WANDEN. wat zijn gipsblokken: algemeen ROTSWOL RS45 40 MM ISOMUR 100 MM ISOMUR 80 MM HYDROMUR 80 MM HYDROMUR 100 MM INHOUDSTAFEL AKOESTISCH WONINGSCHEIDENDE WANDEN. AKOESTISCHE NORM. SAMENSTELLING AKUSTIWALL. DETAILS AANSLUITINGEN WANDEN & VLOEREN. WAAROM VOOR ISOLAVA KIEZEN? AKOESTISCH WONING- ROTSWOL RS45 40 MM SCHEIDENDE

Nadere informatie

Makrolon multi een goed gevoel dat van de daken verkondigd wordt.

Makrolon multi een goed gevoel dat van de daken verkondigd wordt. Makrolon multi een goed gevoel dat van de daken verkondigd wordt. Welkom bij Bayer MaterialScience Sheet Europe. Een aantrekkelijke partner stelt zich voor. Bayer MaterialScience Sheet Europe is een bedrijf

Nadere informatie

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR INSPIRED BY NATURE DE MEEST VEELZIJDIGE OPLOSSING GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR HERAKLITH, NATUURLIJK EEN DUURZAME OPLOSSING Heraklith houtwol is van nature duurzaam. Bij de productie van de houtwol platen

Nadere informatie

Het gamma massieve elementen voor duurzame woningbouw volgens de passief huis -normen

Het gamma massieve elementen voor duurzame woningbouw volgens de passief huis -normen Het gamma massieve elementen voor duurzame woningbouw volgens de passief huis -normen www.alphabeton.eu www.pamaflex.eu WINNER BELGIAN BUILDING AWARDS I 13 Het bereik van de elementen, ontwikkeld door

Nadere informatie

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN!

REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! REFLECTIE? SLIM GEVONDEN! HET HITTESCHILD ALUTHERMO, HET HITTESCHILD is een dun, reflecterend isolatiemateriaal met uitzonderlijke eigenschappen die een zeer eenvoudige plaatsing mogelijk maken. Het product

Nadere informatie

Oude waarden opnieuw beschermd

Oude waarden opnieuw beschermd Oude waarden opnieuw beschermd Betrouwbare oplossingen voor dakrenovatie langs de buitenkant DASATOP beschermt tegen bouwschade en schimmel Renovatie: eenvoudig met het DASATOP SYSTEEM De renovatiedamprem

Nadere informatie

Flexible Retail Solutions tijdelijke commerciële ruimte

Flexible Retail Solutions tijdelijke commerciële ruimte Flexible Retail Solutions tijdelijke commerciële ruimte Veldeman Structure Solutions: bedrijfsvoorstelling Historiek Het succesverhaal van Veldeman Structure Solutions begon in 1970 als een klein familiebedrijf

Nadere informatie

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid

FERMACELL Firepanel A1. De nieuwe dimensie in brandveiligheid FERMACELL Firepanel A1 De nieuwe dimensie in brandveiligheid Firepanel A1 De nieuwe brandwerende plaat van FERMACELL De brandwerende plaat FERMACELL Firepanel A1 is de nieuwe dimensie in brandveiligheid

Nadere informatie

Het innovatieve kozijnprofiel dat het. energieverschil maakt. Kwaliteit, vertrouwen en zekerheid

Het innovatieve kozijnprofiel dat het. energieverschil maakt. Kwaliteit, vertrouwen en zekerheid Het innovatieve kozijnprofiel dat het energieverschil maakt Kwaliteit, vertrouwen en zekerheid SOFTLINE 82 NL: royaal design, zuinig met energie Wilt u straks heerlijk genieten in een behaaglijk huis?

Nadere informatie

Vakantiewoningconcept

Vakantiewoningconcept Vakantiewoningconcept Ontwikkelen en bouwen voor nu en later. U wilt uw gasten een bijzondere beleving en een onbezorgd verblijf bieden. In een vakantiewoning die aan alle eisen voldoet en qua duurzaamheid

Nadere informatie

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond.

Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Een aangenaam binnenklimaat, het hele jaar rond. Verbeter uw comfort met de ideale zonwerende en isolerend glasfolie. Verbeter de isolatie tot 41% (K-waarde), bespaar energie, hou overdreven warmte buiten

Nadere informatie

Systeem van voorgeïsoleerde flexibele Microflex leidingen. voor toepassingen met hernieuwbare energieën

Systeem van voorgeïsoleerde flexibele Microflex leidingen. voor toepassingen met hernieuwbare energieën Systeem van voorgeïsoleerde flexibele Microflex leidingen voor toepassingen met hernieuwbare energieën Een compleet systeem QUADRO-buis DUO-buis Stofkap voor UNO UNO-buis COOL-buis (met zelfregulerende

Nadere informatie

Tijdschrift voor Wohnmedizin. Thermo-Hennep. Woon medisch aanbevolen. November 2005. GmbH & Co. KG

Tijdschrift voor Wohnmedizin. Thermo-Hennep. Woon medisch aanbevolen. November 2005. GmbH & Co. KG Tijdschrift voor Wohnmedizin Thermo-Hennep Woon medisch aanbevolen November 2005 GmbH & Co. KG Duurzaamheid Voorop. Hennep veelzijdig en vernieuwbaar Sinds 1996 is de teelt van THC-arme hennepsoorten opnieuw

Nadere informatie

firesafety Testimonial Parts Express - Vianen

firesafety Testimonial Parts Express - Vianen firesafety Testimonial Parts Express - Vianen De uitdaging: 20.000 m 2 ongecompartimenteerd qua vuurlast gelijkwaardig aan 1000 m 2 Parts Express flexibel en toekomstbestendig met Rockwool isolatie Begin

Nadere informatie

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam

Testimonial. Montessorischool - Amsterdam Testimonial Montessorischool - Amsterdam IR. HANS KUIPER. ARCHITECT: Beste schoolgebouw van Amsterdam dankzij Rockwool Aan het uiterlijk van de 5e Montessorischool aan de Herschelstraat in Amsterdam is

Nadere informatie

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN.

VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. VAKMENSEN KIEZEN VOOR INNOVATIEVE OPLOSSINGEN. WWW.KI-TS.COM OVER ONS "Geweldige bedrijven bieden hun klanten, naast de producten die ze vragen, ook oplossingen voor hun problemen. Knauf Insulation streeft

Nadere informatie

Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem

Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem Rockwool Soundmaxx akoestisch isolatiesysteem Productomschrijving Rockwool Soundmaxx is een uniek en eenvoudig te monteren akoestisch isolatiesysteem, bestaande uit duurzaam isolatiemateriaal van Rockwool,

Nadere informatie

De spouwmuur van je woning isoleer je zo

De spouwmuur van je woning isoleer je zo De spouwmuur van je woning isoleer je zo Vanaf nu kan iedereen in Nederland duurzaam en comfortabel wonen Vanaf nu kan iedereen in Nederland duurzaam en comfortabel wonen. Met UniPearls van THUISO, het

Nadere informatie

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties

Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs Technische informatie en specificaties Hemsec SIPs is een bouwmethode die al meer dan 10 jaar in Engeland wordt toegepast, waarbij hoge isolatiewaarden, een minimaal aantal aan koudebruggen

Nadere informatie

Scheuten gelaagd glas. Multisafe

Scheuten gelaagd glas. Multisafe Scheuten gelaagd glas Multisafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032)

ISOLATIE. En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) ISOLATIE En als u zou kiezen voor Aluthermo isolatie? Efficiënt. Dun. Eenvoudig te plaatsen. DE ALTERNATIEVE OPLOSSING!VOOR SARKING R = 4,75 m².k/w met 12 cm glaswol (λ 0,032) Eenvoudig en snel te plaatsen

Nadere informatie

DE BESTE EN NATUURLIJKSTE WARMTE-ISOLATIE TER WERELD.

DE BESTE EN NATUURLIJKSTE WARMTE-ISOLATIE TER WERELD. DE BESTE VONDST DIE WIJ OOIT HEBBEN GEDAAN, WILLEN WIJ HIER VOORSTELLEN. WANT IS HET NIET HET EENVOUDIGSTE EN NATUURLIJKSTE TER WERELD DAT U HET WARM WIL HEBBEN? DAAROM HEBT U EEN PERFECTE WARMTE-ISOLATIE

Nadere informatie

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON

UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON UNIEKE TURN-KEY INDUSTRIEBOUW IN PREFAB BETON OVER ONS WILLY NAESSENS Met Willy Naessens kiest u voor een ideaal bouwsysteem. In constructie en in uitstraling. Dankzij onze verticale integratie beheren

Nadere informatie

De service van heroal Buig-, kant- en laserbewerking

De service van heroal Buig-, kant- en laserbewerking De service van heroal Buig-, kant- en laserbewerking Eén systeem vele mogelijkheden Als toonaangevende aanbieder van complete aluminium systemen voor rolluiken, roldeuren, zonwering, ramen, deuren en vliesgevels

Nadere informatie

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt

Concept Ecovision. Il sole come partner. Concept Ecovision. schermature solari Colt Il sole come partner Concept Ecovision schermature solari Colt Concept Ecovision Verantwoord ondernemen, zorgvuldig omgaan met natuurlijke hulpbronnen en gebruik maken Energie besparen: een visie Energie

Nadere informatie

Prestaties. Design. De rookmelder van de nieuwe generatie

Prestaties. Design. De rookmelder van de nieuwe generatie [ & Prestaties Design [ De rookmelder van de nieuwe generatie [, de rookmelder die op geen ander lijkt [ In houd Wij hebben 4 jaar gewerkt aan het materiaal, de elektronica en het ontwerp van het product,

Nadere informatie

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS

AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS Bewezen prestaties op elk vlak AFBOUWPLAAT VOOR WANDEN, VLOEREN EN PLAFONDS www.hydropanel.be www.hydropanel.nl Bewezen prestaties De Hydropanel oplossing: uitzonderlijke prestaties Brandwerend De Hydropanel

Nadere informatie

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+

DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ BOUWEN MET FAB5+ FAB5+ DUURZAAM BOUW & WOONCONCEPT 02 Inhoud Introductie 3 Het 5S-bouwsysteem? 5 Waarom 5S gebruiken? 7 Isolatiewaarde 11 De praktijk

Nadere informatie

Scheuten gehard glas. Secursafe

Scheuten gehard glas. Secursafe Scheuten gehard glas Secursafe Scheuten see it. feel it Scheuten Glas is met ruim 50 jaar ervaring een specialist op het gebied van hoogwaardige glasproducten. Vanuit fabrieken en vestigingen in Nederland,

Nadere informatie

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCKSHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE

SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCKSHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCKSHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS BY QUALITY PEOPLE Superior solutions by quality people De Stertil Group biedt haar klanten

Nadere informatie

4.12 Brandwerendheid van cellenbeton

4.12 Brandwerendheid van cellenbeton 74 4.12 Brandwerendheid van cellenbeton De uitzonderlijke brandweerstand van cellenbeton is een rechtstreeks gevolg van de manier waarop het materiaal op vlammen reageert. Cellenbeton is onontvlambaar

Nadere informatie

KANTOOR LANO. Lano nv te Harelbeke. Opdrachtgever. Venetiëlaan 33 te 8530 Harelbeke. Bouwplaats. Stabiliteit & Speciale Technieken.

KANTOOR LANO. Lano nv te Harelbeke. Opdrachtgever. Venetiëlaan 33 te 8530 Harelbeke. Bouwplaats. Stabiliteit & Speciale Technieken. KANTOOR LANO Opdrachtgever Bouwplaats Lano nv te Harelbeke Venetiëlaan 33 te 8530 Harelbeke Programma Omschrijving Data Budget Architect Stabiliteit & Speciale Technieken Bouwen van een nieuwe kantoor

Nadere informatie

STERTIL DOCK SHELTERS

STERTIL DOCK SHELTERS SUPERIEURE OPLOSSINGEN VOOR LADEN EN LOSSEN MET OPTIMALE AFDICHTING STERTIL DOCK SHELTERS STERTIL SUPERIOR SOLUTIONS Superior Solutions Stertil Dock Products levert wereldwijd op maat gemaakte en technisch

Nadere informatie

Bouwstenen van een betere toekomst

Bouwstenen van een betere toekomst Bouwstenen van een betere toekomst Xella biedt innovatieve wandoplossingen die perfect op de behoefte aan milieuvriendelijk en energie-arm bouwen inspelen en klaar zijn voor 2020. foto cover: arch. Jan

Nadere informatie