Welkom in Apeldoorn. Over Apeldoorn. Stop 1: Station Apeldoorn

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Welkom in Apeldoorn. Over Apeldoorn. Stop 1: Station Apeldoorn"

Transcriptie

1 Welkom in Apeldoorn Iedere stad heeft iets bijzonders. Iets wat de stad anders maakt en laat verschillen ten opzichte van andere steden. Ook Apeldoorn. Alleen weten of beseffen sommigen dat niet. En dat is erg jammer! Daarom leidt D66 Apeldoorn u graag rond langs de mooiste plekjes van Apeldoorn. Wellicht slaan we er een aantal over, maar anders bent u volgende week nog steeds onderweg. Wij hebben geen Amsterdamse grachten of Utrechtse Dom. Maar wij hebben wel een prachtig paleis en monumentale panden, waar we ontzettend trots op mogen zijn. En dat mogen we af en toe best wat meer uitstalen. Sowieso is het leuk om de plekjes even op een rijtje te zetten en ze extra in het daglicht te stellen, maar nog leuker is het om hem echt te bewandelen of langs de hotspots te fietsen. Het kan allemaal, afhankelijk van de tijd die u bereid bent ervoor vrij te maken. Dus trek er een dagje op uit, met uw kennissen, vrienden of familie. Deze tour zit boordevol interessante weetjes. Vol verrassingen, gegarandeerd. Over Apeldoorn Apeldoorn is de grootste stad op de Veluwe die zich bevindt in de provincie Gelderland. Daarnaast is Apeldoorn de op elf na grootste stad van Nederland. Op 1 februari 2012 telde Apeldoorn inwoners. Apeldoorn heeft nooit stadsrechten gekregen, omdat de stad pas in de laatste honderd jaar uitgroeide tot een van de grootste steden in Nederland. Maar D66 wil geen discussie meer voeren over of Apeldoorn een stad of een dorp is. D66 wil trots zijn op het rijke stadscentrum en de groene wijken en alle andere dingen waar de Apeldoorners voor kiezen. De Apeldoornse geschiedenis start in het jaar 792. In de 16 e eeuw kwam de papierindustrie in Apeldoorn op gang, waarna Apeldoorn snel begon te groeien tot één van de grootste gemeenten in Nederland. Stop 1: Station Apeldoorn Misschien moet u iemand van het Station ophalen wie u in Apeldoorn wilt rondleiden? Dat komt dan mooi uit, want over het station is al een hoop te vertellen. Voor sommigen is het station Apeldoorn misschien noodzaak en de normaalste zaak van de wereld. Een dagelijks vertrekpunt. Toch zijn er wel degelijk bijzondere aspecten aan het station op te merken. Apeldoorn is sinds 1876 aangesloten op het spoorwegennet. Dit zorgde voor een toename van de bedrijvigheid. Ook de vestiging van de Rijksdiensten (de Belastingdienst, Domeinen en het Kadaster) droeg hieraan bij. Het aantal inwoners groeide vanaf de jaren 60 snel en daarmee de noodzaak van een goed bereikbaar Apeldoorn. Op het station bevinden zich bovendien twee kunstwerken, namelijk de Kus, welke geplaatst is ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem Alexander en prinses Maxima en het kunstwerk reizend zand. Reizend zand is een paneel welke met oranjegele leds verstuivende zandduinen uitbeeld. Het kunstwerk verwijst naar de zandgronden waarop Apeldoorn gebouwd is. Ook verwijzen de grove dennen op het stationsplein naar de Veluwe.

2 Stop 2: Het Kanaal Wanneer u vanaf het station langs de Stationsstraat loopt, dan kunt u op een gegeven moment afslaan de Kanaalsstraat in. Deze brengt u naar Kanaal Noord. Daar is een cafétje gevestigd genaamd De Oude Haven, waar u eventueel terecht kunt voor een kopje koffie of thee. In 1829 kwam het Apeldoorns kanaal tot stand, dat van de IJssel bij Hattem tot Apeldoorn loopt. In 1868 is het kanaal doorgetrokken naar Dieren. Het Kanaal is nu niet meer bevaarbaar. D66 heeft eerder een motie gesteund waarin de Gedeputeerde Staten wordt opgeroepen te onderzoeken of het mogelijk is het Apeldoorns Kanaal weer bevaarbaar te maken, in samenhang met gebiedsontwikkeling langs het Apeldoorns Kanaal. Het noordelijke deel van het kanaal volgt het riviertje De Grift, welke in de middeleeuwen is aangelegd. Vroeger voedde de Grift de watermolens van de stad. De Grift is sinds kort op veel plaatsen in Apeldoorn weer boven de grond gebracht, meerdere plaatsen volgen nog. Dit zorg niet alleen voor een verbetering in het landschap, maar heeft ook een functie om toenemende regenval op te vangen. Nog een historisch weetje is dat de Canadezen Apeldoorn in 1945 tot aan het Apeldoorns Kanaal wisten te bevrijden. Om burgerslachtoffers te voorkomen, zijn twee verzetsstrijders s nachts het bewaakte Apeldoorns Kanaal bij het Sluisje overgestoken, om de Canadezen te waarschuwen. Wanneer u op de brug gaat staan die de Deventerstraat over het kanaal heen loopt, kunt u het Sluisje aan de noordelijke zijde in de verte zien. Stop 3: De Parken Wanneer u terugloopt door het centrum of terugkeert naar de Stationsstraat en deze verder afloopt, komt u uit bij het Oranjepark. Dat is meteen de volgende stop. Apeldoorn staat mede bekend om zijn stadsparken en een groene karakter. De wijk De Parken vormt hier een prachtig voorbeeld van. De Parken is een wijk grenzend aan het centrum van Apeldoorn. De wijk is genoemd naar vier aangesloten parken: het Oranjepark, het Wilhelminapark, het Prinsenpark en Verzetsstrijderspark. De parken worden omringd door monumentale woningen, tuinen, bomen en een stratenplan in Engelse landschapsstijl. De wijk is in 2005 tot rijksbeschermd stadsgezicht aangewezen. Om de wijk zijn vier scholen gevestigd, namelijk het Gymnasium, de Koninklijke Scholengemeenschap, Hoger Hotelonderwijs en de Theologische Universiteit. Heeft u alle parken en scholen kunnen vinden? Dan is het misschien tijd om wat te gaan eten.

3 Stop 4: Lunch Na zo n wandeling heeft u vast trek gekregen. In het stadscentrum van Apeldoorn zijn er diverse plekken waar u terecht kunt voor een lunch. Zowel op het Caterplein, het Raadhuisplein als op kleine onverwachte terrasje op de route door de binnenstad kunt u terecht voor een hapje eten. Stop 5: CODA U kunt via de Nieuwsstraat langs de bioscoop lopen en dan bij de bibliotheek afslaan de Vosselmanstraat in. Hier bevindt zich het CODA museum. Samen met Markant, Gigant en Orpheus werkt CODA aan het cultuurkwartier. D66 heeft zich ervoor ingezet om het Caterplein te verbinden met het Cultuurkwartier. Hiermee wordt de aantrekkingskracht van het Cultuurkwartier vergroot. Getracht wordt hiermee een verbinding te laten ontstaan tussen cultuur en horeca, gezellige terrassen en groen. CODA zelf bezit een cultuurrijke bibliotheek, museum, archief en kenniscentrum. In CODA worden belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen verzameld en getoond, zoals muziek, literatuur, films en de geschiedenis van Apeldoorn en de regio. Stop 6: Orpheus Voor de liefhebbers van het theater is Orpheus voor vele steden een voorbeeld. Een visitekaartje voor Apeldoorn. Wanneer u tussen het CODA-gebouw en parkeergarage het Beekpark doorkruist, kunt u aan de rechterkant langs de Kerklaan richting de Schouwburg en Congrescentrum Orpheus lopen. De nieuwste zaal heeft 1300 zitplaatsen, welke speciaal geschikt is voor muziektheater. U kunt voor een avondje musical of cabaret natuurlijk altijd terugkomen. Stop 7: De Naald Voor de Naald moet u een eindje reizen. Maar de wandeling is het zeker waard, want wanneer u vanaf de Grote Kerk de Loolaan afloopt, komt u allerlei prachtige monumentale panden tegen. Aan het einde van deze laan bevindt zich de Naald. De Naald is een zeventien meter hoge obelisk, die in 1901 geplaatst werd als cadeau van de inwoners van Apeldoorn aan het bruidspaar van koningin Wilhelmina en prins Hendrik. De tragische afloop van koninginnendag 2009 herinnert iedere Apeldoorner zich nog wel. Tijdens de doortocht van de Koninklijke autobus naar het Loo werden verscheidene toeschouwers aangereden door een auto. Als gevolg van deze aanslag, welke vermoedelijk op de Koninklijke familie gericht was, vielen acht doden en tien gewonden. De auto kwam bij de Naald tot stilstand. Stop 8: Paleis het Loo Naast de Naald bevindt zich het paleis en het terrein behorend bij Paleis het Loo. In 1984 begon Willem III van Oranje met de bouw van Paleis het Loo. Hij koos deze locatie, omdat Apeldoorn centraal in een jachtgebied lag. Hierna hebben verschillende leden van de Koninklijke familie gebruik hebben gemaakt van het paleis. Ook Lodewijk Napoleon zou het paleis bewoond hebben.

4 Sinds 1984 is het paleis een nationaal museum. Het paleis is nu eigendom van de Staat en behoort tot de Top 100 van de Nederlandse UNESCO-monumenten. Het terrein van Paleis het Loo staat bekend om haar bijzondere tuinaanleg en de natuurlijke wateraanvoer vanuit de heuvels. Voor de prijs van 12,50 kunt u naar binnen. Heeft u voldoende tijd? Dan is een bezoekje zeker de moeite waard. En zo niet, dan is het zeker de moeite waard om er een keer voor terug te komen. Stop 9: Kroondomein Gelegen aan het Paleis het Loo bevinden zich ook het Kroondomein. Dit gebied maakt van oorsprong deel uit van een koninklijk landgoed. De locatie wordt omringd door waardevolle cultuurhistorische elementen. Het park, de bossen en de heidevelden vormen samen het Koorndomein Het Loo. Indien u voldoende tijd heeft, dan raad ik u aan een van de wandelingen te maken door de Houtvesterij. De wandelroutes variëren van een half uur tot twee en een half uur. Heeft u minder tijd, dan zou ik zeker een kijkje nemen bij de edelherten. Stop 10: Park Berg en Bos Het Park Berg en Bos is echt een eindje rijden en daarom alleen bereikbaar wanneer u met de auto bent gekomen of u bereid bent een bus te pakken. Het park is gevestigd aan de J.C. Wilslaan. Hier in de buurt is ook de Apenheul gevestigd. De Apenheul is een dierentuin gevestigd aan de rand van Apeldoorn waar verscheidene apensoorten leven. Nog zo n bezienswaardigheid waar je eigenlijk een hele dag voor moet uittrekken. Het Natuurpark Berg & Bos is een natuurpark van 260 ha grootte gelegen op de Nederlandse Veluwe. Het park werd in 1934 aangelegd als werkverschaffingsproject. Het mooiste plekje van park Berg & Bos vind ik de uitkijktoren. De toren is 26 meter hoog en gelegen op een heuvel van negen meter. Van bovenaf de toren heeft u uitzicht over heel Berg & Bos en omgeving. Op heldere dagen reikt het uitzicht zelfs tot Zwolle. Ook bevinden zich in Park Berg & Bos de Bosvijver, Speelweide, Vlindertuin en het Klimbos.

5 Ik hoop dat u heeft genoten van alle bezienswaardigheden: het station, het Apeldoorns Kanaal, de parken, de lunch, CODA, Orpheus, de Naald, Paleis het Loo, de Kroondomeinen en Park Berg en Bos. En dat de lunch gesmaakt heeft. Misschien heeft u nog wat tijd over om terug te keren naar het centrum, om de dag af te sluiten met een kop koffie. In ieder geval hoop ik dat u een fijne dag heeft gehad, dat de route is bevallen en u veel nieuws te weten bent gekomen over Apeldoorn. Ik hoop dat ook u nu ook beseft dat Apeldoorn heel veel moois te bieden heeft. Mariëtta Buitenhuis (fractieassistent D66 Apeldoorn)

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.!

ROUTE BPC. Maak kennis met onze locaties.! ROUTE BPC Maak kennis met onze locaties.! WE STELLEN ONS GRAAG EVEN VOOR. Volg me.. BUITENPOORT CATERING Al bijna 35 jaar vormen we met ons team een hechte familie en zijn we volledig op elkaar ingespeeld.

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Monitor inkomend dagbezoek vanuit Duitsland Eindrapportage 2010/2011 Samenvatting Gelderland Uitgevoerd in opdracht van de provincie Gelderland

Monitor inkomend dagbezoek vanuit Duitsland Eindrapportage 2010/2011 Samenvatting Gelderland Uitgevoerd in opdracht van de provincie Gelderland Monitor inkomend dagbezoek vanuit Duitsland Eindrapportage 2010/2011 Samenvatting Gelderland Uitgevoerd in opdracht van de provincie Gelderland Research Department NBTC Juli, 2011 Dit hoofdstuk gaat in

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR

LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR LANDGOED VILSTEREN - GRANDTOUR ROUTE 14 km Flinke wandeling op landgoed Vilsteren, met onderweg o.a. het graf van de kluizenaar, een fraai uitzichtpunt en een kijkje achter de schermen van het beleid en

Nadere informatie

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark

: Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen. : 70% verhard. -- Een verrassende route, vertrekt vanaf het recreatiepark Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 15 KM : Groningen : Groningen : P Kardinge bij : Bieskemaar 1 : 9735 AE Groningen Bijzonderheden : Park, bos, hoge land : 70% verhard RA = Rechtsaf LA = Linksaf RD

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Proefverzending 1Kerkradepanel.nl 19 mei 2016

Proefverzending 1Kerkradepanel.nl 19 mei 2016 Proefverzending 1Kerkradepanel.nl 19 mei 2016 Bezienswaardigheden... 1 Bezienswaardigheden U raakt in gesprek met een toerist, die op zoek is naar een bezienswaardigheid binnen de gemeente Kerkrade. Met

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen!

ROUTE-PREVIEW. Van Delft naar Delfshaven. 41 km. Lekker uitwaaien achter de duinen! Lekker uitwaaien achter de duinen! Van Delft naar Delfshaven 41 km Editie 2019 Welkom tussen Delft en Delfshaven De naam verraadt het al: ooit hoorde Delfshaven bij Delft. In 1389 werd begonnen met het

Nadere informatie

VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN?

VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN? VRAGEN THEMA WELKE PLEKKEN MAG IK NIET MISSEN? 1. Waar in s-hertogenbosch kan ik historie vinden? A. In musea. B. Bij speciale tentoonstellingen. C. De hele Bossche binnenstad staat bol van de historie.

Nadere informatie

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl.

Chartreuse 49 HUURAPPARTEMENTEN IN UTRECHT STAD. zorgeloos huren nabij het stadshart. Oplevering. woneninchartreuse.nl. zorgeloos huren nabij het stadshart van Utrecht Oplevering 1 februari 2013 Diverse woningtypes Woonoppervlak van 56,9 tot 112,7 m 2 Inclusief parkeerplaats Voorzien van tuin, terras, balkon of loggia Huurprijs

Nadere informatie

Wilhelmina blikken door de jaren heen

Wilhelmina blikken door de jaren heen Wilhelmina blikken door de jaren heen 1977 - De bus met daarop het staatsieportret van Koningin Wilhelmina, en een afbeelding van de gouden koets. 1984 - De bus met daarop Koningin Wilhelmina als jong

Nadere informatie

Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013

Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013 Korte lesbrief Koningsbomen Ter gelegenheid van het planten van de Lindeboom voor Koning Willem Alexander Op 30 april 2013 Geschiedenis Op 30 april 2013 wordt de Prins van Oranje, beter bekend als Prins

Nadere informatie

de Zanderij dat is meer dan kamperen

de Zanderij dat is meer dan kamperen de Zanderij dat is meer dan kamperen welkom op de Zanderij een lange traditie van Veluws gastheerschap Verscholen in de uitgestrekte bossen van de Veluwe, vlakbij fraaie heidevelden, zandverstuivingen

Nadere informatie

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo

Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo Wandelen Wandelroute Leuvenumse Bos, bij Ermelo 5 km Waar Leuvenumse bossen Vertrekpunt Parkeerplaats Poolseweg [https://maps.google.com/? q=52.3032,5.71531] Gevarieerde wandelroute langs de Leuvenumse

Nadere informatie

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten

Vestingstad Hulst. De omwalling en de poorten WSV Zelden Rust ( Aktivia nr 261) organiseert: Zaterdag mei 20?? Omloop Vestingstad Hulst Start: Reynaertcollege Gildenstraat 1 Hulst ( Zeeuws-Vlaanderen) Afstanden: 7,15,21 en 28 km. Starturen: 07.30

Nadere informatie

Huizen. Dicht bij alle buurtvoorzieningen. Verrassend leuk huis. Open keuken. Drie slaapkamers. Starterslennig mogelijk

Huizen. Dicht bij alle buurtvoorzieningen. Verrassend leuk huis. Open keuken. Drie slaapkamers. Starterslennig mogelijk Huizen vanhendriks Het Kasteel 587, 7325 PJ Apeldoorn Verrassend leuk huis Drie slaapkamers Open keuken Dicht bij alle buurtvoorzieningen Starterslennig mogelijk H48 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar! Dat vieren wij graag met u!

Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar! Dat vieren wij graag met u! Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar! Dat vieren wij graag met u! 12 juni 2013 Dijkgraaf-Reinders 125 jaar! Dijkgraaf-Reinders bestaat 125 jaar en daar moet u bij zijn! Samen met uw gezin en/of collega

Nadere informatie

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16)

2. Start wandeling Loop vanuit Cultuurhuis de Paulus naar rechts, naar de stoplichten Ga rechtsaf Stop bij foto A (Leidsestraatweg nummer 16) Fotowandeling langs de route van de tram 1. Start Cultureel Centrum de Paulus Expositie van de Blauwe Tram Filmbeelden Blauwe Tram Ophalen fotowandeling Uitleg fotowandeling. Met behulp van de uitgeschreven

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE. Kuiperspad 8 Uitgeest. www.q-vastgoed.nl. WOONOPPERVLAKTE: 237 m². PERCEELOPPERVLAKTE: ca. 700 m². INHOUD VAN DE WONING: 692 m³

INFORMATIEBROCHURE. Kuiperspad 8 Uitgeest. www.q-vastgoed.nl. WOONOPPERVLAKTE: 237 m². PERCEELOPPERVLAKTE: ca. 700 m². INHOUD VAN DE WONING: 692 m³ Kuiperspad 8 Uitgeest WOONOPPERVLAKTE: 237 m² PERCEELOPPERVLAKTE: ca. 700 m² INHOUD VAN DE WONING: 692 m³ VRIJSTAANDE WONING AAN HET WATER INFORMATIEBROCHURE www.q-vastgoed.nl Kuiperspad 8 Uitgeest Soort

Nadere informatie

KLEIN KLEIN HOFMEIJER

KLEIN KLEIN HOFMEIJER Amersfoort LORENTZSTRAAT 63 MAKELAARSHUIS KLEIN KLEIN HOFMEIJER THUIS IN AMERSFOORT AMERSFOORT De Onze Lieve Vrouwetoren is het middelpunt van de stad, gelegen aan één van de mooiste pleinen van de stad,

Nadere informatie

Huizen. Dichtbij winkelcentrum t Fort. Hoekwoning met carport! Drie ruime slaapkamers. Geheel geïsoleerd. De Waterkamer 15, 7325 HV Apeldoorn H48 H48

Huizen. Dichtbij winkelcentrum t Fort. Hoekwoning met carport! Drie ruime slaapkamers. Geheel geïsoleerd. De Waterkamer 15, 7325 HV Apeldoorn H48 H48 Huizen vanhendriks De Waterkamer 15, 7325 HV Apeldoorn Hoekwoning met carport! Geheel geïsoleerd Drie ruime slaapkamers Dichtbij winkelcentrum t Fort H48 H48 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

ZONNEHOEVE APELDOORN. 14 eengezinswoningen aan de Laan van Zonnehoeve. In het kloppend hart van de Veluwe

ZONNEHOEVE APELDOORN. 14 eengezinswoningen aan de Laan van Zonnehoeve. In het kloppend hart van de Veluwe ZONNEHOEVE APELDOORN 14 eengezinswoningen aan de Laan van Zonnehoeve In het kloppend hart van de Veluwe Inspirerend wonen Volop vertier Wonen in Apeldoorn betekent volop vertier. De binnenstad biedt naast

Nadere informatie

- Koninklijke Kastelen Route -

- Koninklijke Kastelen Route - - Koninklijke Kastelen Route - Duur van de rit 1,5 uur (zonder stoppen) Aantal kilometers 67 Kilometer Welkom in de oldtimer van DeVolkswagenbus of HuurEenOldtimer.nl. Jullie hebben bij ons een oldtimer

Nadere informatie

Huizen. Keuken met inbouwapparatuur. VIER-kamerappartement. Hoog plafond. Ruime en lichte woonkamer. Nabij bossen en centrum gelegen

Huizen. Keuken met inbouwapparatuur. VIER-kamerappartement. Hoog plafond. Ruime en lichte woonkamer. Nabij bossen en centrum gelegen Huizen vanhendriks Betsy Westendorpstraat 35, 7312 VA Apeldoorn VIER-kamerappartement Ruime en lichte woonkamer Hoog plafond Keuken met inbouwapparatuur Nabij bossen en centrum gelegen H48 H48 Kenmerken

Nadere informatie

Locatie 2: Smidsweg (is er niet meer, was zijweg van Stationsstraat)

Locatie 2: Smidsweg (is er niet meer, was zijweg van Stationsstraat) 1 Dit was de taxistandplaats van vroeger (1910/1915) Locatie 1: Stationsplein, taxistandplaats Beroep.. Verdiende letter: Locatie 2: Smidsweg (is er niet meer, was zijweg van Stationsstraat) Beroep.. Verdiende

Nadere informatie

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars)

4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) 4 e Internationale Weekendmeeting 10, 11 & 12 juni 2009 (Door: Dick Baars) Het was weer de 4 e keer dat wij een internationale weekendmeeting organiseerde, ditmaal in het weekend van 10 t/m 12 juni, een

Nadere informatie

Ooit lagen in het heuvelachtige. Veluwe immense gletsjers.

Ooit lagen in het heuvelachtige. Veluwe immense gletsjers. H I K E &T r e k k i n g Ooit lagen in het heuvelachtige gebied van de Veluwe immense gletsjers. Natuur is er niet alleen om beschermd te worden, maar ook om beleefd te worden. Met deze quote onderstrepen

Nadere informatie

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden

Het sprookje van. Wonen. op het mooiste plekje van. Uden Het sprookje van Wonen op het mooiste plekje van Uden park maashorst parkmaashorst.nl P ark M aashorst 1 Uden Noord, grenzend aan Maashorst, is het ideale gebied voor een bijzondere ontwikkeling. Op de

Nadere informatie

2 hoekwoningen aan de Laan van Zonnehoeve In het kloppend hart van de Veluwe

2 hoekwoningen aan de Laan van Zonnehoeve In het kloppend hart van de Veluwe ZONNEHOEVE APELDOORN 2 hoekwoningen aan de Laan van Zonnehoeve In het kloppend hart van de Veluwe Inspirerend wonen Volop vertier Wonen in Apeldoorn betekent volop vertier. De binnenstad biedt naast gezelligheid

Nadere informatie

Een koninklijk huwelijk bij Escher in Het Paleis

Een koninklijk huwelijk bij Escher in Het Paleis Uw Bruiloft Een koninklijk huwelijk bij Escher in Het Paleis Trouw in het winterpaleis van Koningin Emma in de romantische Balzaal of tussen de betoverende werken van Maurits C. Escher. Omgeven door oneindige

Nadere informatie

Huizen. Fantastische tuin. Ruime woonkamer openslaande deuren. Parkeerruimte. Mooie hoekkeuken. Poortersveld 111, 7327 AE Apeldoorn H48 H48

Huizen. Fantastische tuin. Ruime woonkamer openslaande deuren. Parkeerruimte. Mooie hoekkeuken. Poortersveld 111, 7327 AE Apeldoorn H48 H48 Huizen vanhendriks Poortersveld 111, 7327 AE Apeldoorn Ruime woonkamer openslaande deuren Mooie hoekkeuken Parkeerruimte Fantastische tuin H48 H48 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte Perceeloppervlakte

Nadere informatie

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief.

met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. met activiteiten van Savant Ik ben blij dat ik nu mee doe. Gewoon gezellig en lekker actief. Gewoon gezellig, lekker actief! Met de activiteiten van Savant Zorg kunt u samen met anderen veel plezier beleven.

Nadere informatie

November 2010. Nieuwsbrief 1

November 2010. Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief 1 Finse, Noorwegen Hallo! Welkom bij mijn eerste echte nieuwsbrief. Mijn intentie is om ongeveer elke 2 a 3 maanden een nieuwsbrief te maken met mijn belevenissen. Ik kreeg dit idee van mijn

Nadere informatie

Huizen. Nabij alle voorzieningen. Jaren 30 woning. Centrum op loopafstand. Ruime garage. Uitvalswegen goed bereikbaar

Huizen. Nabij alle voorzieningen. Jaren 30 woning. Centrum op loopafstand. Ruime garage. Uitvalswegen goed bereikbaar Huizen vanhendriks Terheijdenseweg 95, 4815 BE Breda Jaren 30 woning Ruime garage Centrum op loopafstand Nabij alle voorzieningen Uitvalswegen goed bereikbaar H50 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

22/12/12$ Strikvragenronde. ! Doe-opdrachten! ANWTOORD: Je naam natuurlijk! ANTWOORD: Het plonst. ANTWOORD: In een woordenboek. !

22/12/12$ Strikvragenronde. ! Doe-opdrachten! ANWTOORD: Je naam natuurlijk! ANTWOORD: Het plonst. ANTWOORD: In een woordenboek. ! ! Strikvragenronde! Muziekronde! Film- en fotoronde! De Saaie Ronde! Leidersronde! Doe-opdrachten!! 1) Het is van jou, maar andere mensen gebruiken het meer dan jijzelf. Strikvragenronde ANWTOORD: Je naam

Nadere informatie

2-Daagse Motortour Nederland 2015. Powered by

2-Daagse Motortour Nederland 2015. Powered by 2-Daagse Motortour Nederland 2015 Powered by Welkom op deze tweedaagse motortour door Nederland. Een prima gelegenheid om kennis te maken met de mooiste plekjes van Nederland. Bergen kennen ze er niet,

Nadere informatie

APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD. Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017

APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD. Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017 APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017 9-10-2017 Is Apeldoorn toeristisch? ZEKER WEL: 4 (inter)nationale attracties (samen zo

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Huizen. Vier ruime slaapkamers. Sfeervolle woning. Op loopafstand van hartje centrum. Gelegen in rustige straat. Kindvriendelijke woonomgeving

Huizen. Vier ruime slaapkamers. Sfeervolle woning. Op loopafstand van hartje centrum. Gelegen in rustige straat. Kindvriendelijke woonomgeving Huizen vanhendriks Loopschansstraat 55, 4817 KR Breda Sfeervolle woning Gelegen in rustige straat Op loopafstand van hartje centrum Vier ruime slaapkamers Kindvriendelijke woonomgeving H50 H50 Kenmerken

Nadere informatie

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING

ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING ZAALVERHUUR VAN BRUILOFT TOT BUSINESS MEETING Bent u op zoek naar een prachtige en authentieke locatie voor een zakelijk evenement, een culturele bijeenkomst of een feestje? Dan zit u bij Museum Speelklok

Nadere informatie

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer

: Beetsterzwaag. : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag. : Bos, weiland, heide, meer Afstand Provincie Plaats Vertrekpunt : 13 KM : Friesland : Beetsterzwaag : Bakkerij Verloop : Hoofdstraat 34 : 9244 CN Beetsterzwaag Bijzonderheden : 90% onverhard : Bos, weiland, heide, meer RA = Rechtsaf

Nadere informatie

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL

PARK MAASHORST. Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL PARK MAASHORST Wonen op het mooiste plekje van Uden. Met natuurgebied De Maashorst als achtertuin. PARKMAASHORST.NL Een gebied met ongekende mogelijkheden In het Noorden van Uden, aan de rand van één van

Nadere informatie

Zand & Gras route is 51.4 Km.

Zand & Gras route is 51.4 Km. Zand & Gras route is 51.4 Km. 2.6 km 3.2 km 2.4 km 0.9 km 2.4 km 1.7 km 2.9 km 6.5 km 6.1 km 3.7 km 2.7 km 0.9 km 6.3 km 0.9 km 1.9 km 0.9 km Leuke weetjes bij de knooppunten Hoog Soeren heeft de stutus

Nadere informatie

Huizen. Twee fijne slaapkamers. Instapklaar appartement. Eigen garagebox. In het centrum en toch rustig. Uitvalswegen en station nabij

Huizen. Twee fijne slaapkamers. Instapklaar appartement. Eigen garagebox. In het centrum en toch rustig. Uitvalswegen en station nabij Huizen vanhendriks Vredenburchsingel 56, 4811 SJ Breda Instapklaar appartement In het centrum en toch rustig Eigen garagebox Twee fijne slaapkamers Uitvalswegen en station nabij H50 H50 Kenmerken Soort

Nadere informatie

Huizen. Afgesloten entree. Geheel gemoderniseerd. Met lift. Moderne keuken en badkamer. Mooie laminaatvloer. Loolaan 41-157, 7314 AD Apeldoorn H48 H48

Huizen. Afgesloten entree. Geheel gemoderniseerd. Met lift. Moderne keuken en badkamer. Mooie laminaatvloer. Loolaan 41-157, 7314 AD Apeldoorn H48 H48 Huizen vanhendriks Loolaan 41-157, 7314 AD Apeldoorn Geheel gemoderniseerd Moderne keuken en badkamer Met lift Afgesloten entree Mooie laminaatvloer H48 H48 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud

Nadere informatie

Vraagprijs: k.k.

Vraagprijs: k.k. Lange Zuiderweg 142-960 3781 PL VOORTHUIZEN (GELDERLAND) Soort object: Recreatiewoning prachtige volledig gemeubileerde chalet te koop in Voorthuizen op ruime kavel van 277m eigen grond. Vraagprijs: 114.500

Nadere informatie

Huizen. Luxe keuken. Dr. Struykenplein om de hoek. Fijne buitenruimte. Sfeervol wonen. Park om de hoek. Oranjeboomstraat 104, 4812 EK Breda H50 H50

Huizen. Luxe keuken. Dr. Struykenplein om de hoek. Fijne buitenruimte. Sfeervol wonen. Park om de hoek. Oranjeboomstraat 104, 4812 EK Breda H50 H50 Huizen vanhendriks Oranjeboomstraat 104, 4812 EK Breda Dr. Struykenplein om de hoek Sfeervol wonen Fijne buitenruimte Luxe keuken Park om de hoek H50 H50 Kenmerken Soort Kamers Woonoppervlakte Inhoud Bouwjaar

Nadere informatie

samenstelling: Afdeling Educatie Paleis Het Loo Apeldoorn mei 2012 -11- -2-

samenstelling: Afdeling Educatie Paleis Het Loo Apeldoorn mei 2012 -11- -2- Aan de ouders/begeleiders, In deze speurtocht ontdekt u met uw kinderen de stallen, de buitenkant van het paleis en de paleistuinen. Fientje is de jongste keukenhulp in het paleis. Stiekem begeleidt ze

Nadere informatie

Domaine de la belle Epine

Domaine de la belle Epine Domaine de la belle Epine Onlangs zijn wij, Marcel en Anja, eigenaar geworden van een 'maison à colombages' daterend uit 1800! Dit traditioneel vakwerkhuis waarin wij u verwelkomen, toont een Normandische

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Zes moderne appartementen

Zes moderne appartementen Zes moderne appartementen in het mooie Deventer Deventer is een van de oudste steden in Neder- Ook tevreden in Deventer wonen? Waar u in elk geval over beschikt: Beleef Deventer! land. Bezienswaardig,

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN

TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN TIEN TIPS WANNEER JE EEN KUNSTWERK WILT AANSCHAFFEN Het is een feest om een echt kunstwerk in huis te hebben! Toch denken veel mensen dat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Of dat het ingewikkeld is

Nadere informatie

Drie aardkundige monumenten

Drie aardkundige monumenten 10 Drie aardkundige monumenten Aardkundige monumenten geven iets weer van de ontstaansgeschiedenis van ons landschap. Een geschiedenis die ons honderden, duizenden of zelfs miljoenen jaren terugvoert in

Nadere informatie

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015!

Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart. Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! Dongen s Gravenmoer Klein-Dongen Vaart Wandel mee in Dongen en s Gravenmoer! MET KALENDER 2015! 1 Laat je rondleiden in Dongen en s Gravenmoer! In de gemeente Dongen kun je heerlijk wandelen. Zelf of onder

Nadere informatie

WONING BROCHURE. Van Middachtenweg 17. Doesburg

WONING BROCHURE. Van Middachtenweg 17. Doesburg WONING BROCHURE Van Middachtenweg 17 Doesburg Zeer geachte belangstellende Allereerst danken wij u, mede namens de eigenaar van de woning aan de Van Middachtenweg 17 te Doesburg, voor de door u getoonde

Nadere informatie

1. De bus met daarop het staatsieportret van Koningin Wilhelmina, en een afbeelding van de gouden koets.(1977)

1. De bus met daarop het staatsieportret van Koningin Wilhelmina, en een afbeelding van de gouden koets.(1977) 1. De bus met daarop het staatsieportret van Koningin Wilhelmina, en een afbeelding van de gouden koets.(1977) 2. De bus met daarop Koningin Wilhelmina als jong meisje, en de intocht te Amsterdam.(1984)

Nadere informatie

De olifant die woord hield

De olifant die woord hield De olifant die woord hield Een voorstelling van verhalenverteller Peter Faber www.peterfaber.eu Inleiding Aan het eind van haar leven las Annie MG Schmidt al haar sprookjes nog eens door. Genadeloos streepte

Nadere informatie

Huizen. Rustige ligging aan parkje. Ruime woonkamer. Ruime open keuken. Terras aansluitend aan het park. Geen traplopen door ligging op de BG

Huizen. Rustige ligging aan parkje. Ruime woonkamer. Ruime open keuken. Terras aansluitend aan het park. Geen traplopen door ligging op de BG Huizen vanhendriks Houtsnijdershorst 138, 7328 VR Apeldoorn Ruime woonkamer Terras aansluitend aan het park Ruime open keuken Rustige ligging aan parkje Geen traplopen door ligging op de BG H48 H48 Kenmerken

Nadere informatie

Gebiedspocket zomereditie 2014

Gebiedspocket zomereditie 2014 Gebiedspocket zomereditie 2014 Hier kan ik frank en vrij ademen Koning Willem II Koning Willem II verbleef graag in Tilburg. In zijn opdracht werd in 1847 een paleis gebouwd dat diende tot buitenverblijf.

Nadere informatie

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk

www.wandelwiki.be Landgoederen Klarenbeek en De Haere. 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk 27-11-2012 Wandelroute Veluwe - Doornspijk Landgoederen Klarenbeek en De Haere. We wandelen met Lupus in het overgangsgebied tussen de voormalige Zuiderzee en de Veluwe. Doornspijk is een overwegend agrarische

Nadere informatie

Royaal vrijstaand woonhuis 5 slaapkamers

Royaal vrijstaand woonhuis 5 slaapkamers Huizen vanhendriks Lierderdrift 13, 7361 GN Beekbergen Royaal vrijstaand woonhuis Groot perceel van 2250 m2 Ruime dubbele garage 5 slaapkamers Twee badkamers H48 H48 Kenmerken Soort Type Kamers Woonoppervlakte

Nadere informatie

De muziekreis naar Valkenburg.

De muziekreis naar Valkenburg. De muziekreis naar Valkenburg. 24 maart 2014 Vandaag gaan we met het Buitenhof naar Valkenburg voor de muziekreis. De begeleiders Marij en Henk gaan al vroeg op pad om iedereen op te halen. Marij haalt

Nadere informatie

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer

2-kamerappartement nabij stadscentrum Nette keuken en moderne badkamer Huizen vanhendriks Willem Hubertstraat 28, 5213 SV s-hertogenbosch 2-kamerappartement nabij stadscentrum Vloerverwarming in elke ruimte Heerlijk lichte woonkamer Nette keuken en moderne badkamer Gratis

Nadere informatie

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN

KLEINE MENSEN GROTE WENSEN KLEINE MENSEN GROTE WENSEN Voor de betere kinderopvang DOOR DE OGEN VAN KINDEREN Dit boekje laat je kinderopvang zien door de ogen van kinderen. Een praktische gids voor iedereen die nadenkt over de opvang

Nadere informatie

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum

GIMBORN PAD. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum. Moersbergen. Von Gimborn Arboretum 1 Drie berg sest 5km raat weg 2 3 4 M oe rs be rg ste eg 6 7 Vo ss en ste in se 5 se la an Go oij erd ijk GIMBORN PAD Langbroekerwetering de-voetstap.nl Beschrijving wandeling Moersbergen - von Gimborn

Nadere informatie

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit.

Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Een moeilijk woord voor Natuurbrug is Ecoduct. Wat dat nu precies is, legt de schrijver Frank van Pamelen hieronder nog eens uit. Ecoduct Wat is dat dan precies, een ecoduct? Zo vroeg een jonge

Nadere informatie

Jansen Kok van Rozen. ijd

Jansen Kok van Rozen. ijd de notarissen van naam Jansen Kok van Rozen ijd wij spreken u graag persoonlijk Leo Kok Willem van Rozen Erik Jansen U kende ons vermoedelijk al voor we op 1 januari 2009 aan de Paslaan in Apeldoorn begonnen.

Nadere informatie

LUTTENBERG BELEVINGSROUTE

LUTTENBERG BELEVINGSROUTE LUTTENBERG BELEVINGSROUTE ROUTE 2,8 km 20 18 Leuke familieroute door bos en heide in natuurgebied de Luttenberg. Met onderweg speeltoestellen, zoals een touwbrug en klauterkeien, en informatie over planten

Nadere informatie

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen

Zuidwillemsvaart. Paul van Donk en Teun Geenen Zuidwillemsvaart S ochtends moesten wij om 8 uur op school zijn om in de bus te stappen richting Den Bosch. Toen wij daar aankwamen kregen wij een lekker bakske koffie, en mochten wij het museum van het

Nadere informatie

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes.

Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt 89 verbindt de vijf routes. FusieFietsFun vijf verrassende fietsroutes voor jong en oud in uw nieuwe gemeente Stel zelf uw fietsroute samen, knooppunt verbindt de vijf routes. Startpunt knooppunt De Pietendriesmolen: de oudste houten

Nadere informatie

Gelijkvloerse voorzieningen Extra slaapkamer mogelijk

Gelijkvloerse voorzieningen Extra slaapkamer mogelijk Huizen vanhendriks Wielewaalweg 7, 7331 EZ Apeldoorn Gelijkvloerse voorzieningen Aantrekkelijke ligging Ruime en zonnige tuin Extra slaapkamer mogelijk Goed onderhouden H48 H48 Kenmerken Soort Type Kamers

Nadere informatie

Proeven Praten Plezier

Proeven Praten Plezier Dinsdag 23 juni 2015 16.00-20.00 uur Cultureel Kwartier Museum Gouda Museumtuin Achter de Kerk Dé Goudse Netwerkbijeenkomst Proeven Praten Plezier Welkom in Gouda U bent uitgenodigd door een Goudse ondernemer

Nadere informatie

Hoogtepunten van Indonesië.

Hoogtepunten van Indonesië. Hoogtepunten van Indonesië. Jippie wij gaan een rondreis maken door Java en Bali. Om iedereen te laten zien wat wij mee gaan maken hebben we alles uitgewerkt zodat iedereen een beetje kan meegenieten in

Nadere informatie

Dag van het Kasteel 2012

Dag van het Kasteel 2012 Dag van het Kasteel 2012 wandelen rond Zeeuwse kastelen en buitenplaatsen Schouwen-Duiveland Slot Moermond, Renesse Zuid-Beveland De Hellenburg, Baarland Walcheren Westhove, Oostkapelle Zeeuws-Vlaanderen

Nadere informatie

Wandelroute café du Midi (9,5 km)

Wandelroute café du Midi (9,5 km) Wandelroute café du Midi (9,5 km) 7 Wandelroute Café du Midi (9,5 km) Stempelplaats Café du Midi, Noordeindseweg 70, Delfgauw. wwwdumididelfgauw.nl Openingstijden: maandag t/m vrijdag vanaf 10.00 uur zaterdag

Nadere informatie

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011

Bad Marienberg. 21 t/m 25 april 2011 Bad Marienberg 21 t/m 25 april 2011 Donderdag 21 april Heel - Bad Marienberg 195 km Aankomend weekend is het Pasen en dat betekent dat Wim 4 dagen vrij is. We hebben besloten om richting het Westerwald

Nadere informatie

Valkenaerhof. Valkenaerhof 1 t/m 36. Ruime driekamer huurappartementen

Valkenaerhof. Valkenaerhof 1 t/m 36. Ruime driekamer huurappartementen Valkenaerhof Valkenaerhof 1 t/m 36 Ruime driekamer huurappartementen Plaatsinformatie Nijmegen Nijmegen is een sfeervolle historische stad vol waardevolle monumenten en voorzien van een prachtige omgeving.

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

DE KOEKAMP, SCHAKEL TUSSEN STAD EN BOS

DE KOEKAMP, SCHAKEL TUSSEN STAD EN BOS DE KOEKAMP, SCHAKEL TUSSEN STAD EN BOS Onder het motto een nieuwe urban vibe presenteerde Den Haag in 2015 plannen voor een nieuwe aanpak van de buitenruimte. Waren tot dan toe schoon, heel en veilig de

Nadere informatie

Rijk van Nijmegen 3 dagen

Rijk van Nijmegen 3 dagen Rijk van Nijmegen 3 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 179 Wandelvakantie door het rijk van Nijmegen! Het Rijk van Nijmegen is één van de groenste regio's in Nederland en een ronduit fantastisch wandelgebied.

Nadere informatie

Bovendien was er een leuke bijkomstigheid: de "Groene Draeck" met aan het roer Prins Willem Alexander en aan boord Prinses Maxima en de drie kleine

Bovendien was er een leuke bijkomstigheid: de Groene Draeck met aan het roer Prins Willem Alexander en aan boord Prinses Maxima en de drie kleine Voorjaarstocht 2011 De voorjaarstocht 2011 ging dit jaar naar Texel en omdat velen van ons de tijd van werken achter ons hebben liggen, kon praktisch iedereen op z'n dooie akkertje richting eiland varen.

Nadere informatie

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan :

VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE. Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : VOORBEREIDING OP BEZOEK AAN DE MUSICAL SOLDAAT VAN ORANJE Een project over Soldaat van Oranje kan uit verschillende onderdelen bestaan : - het lezen van het boek Soldaat van Oranje en het maken van de

Nadere informatie

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij Berkenhove. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt Berkenhove u? Waar vindt u Berkenhove? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Wekelijks verse bloemen bij Eens per week is er een bloemenkraam in de hal. Verder vindt u vlakbij appartementencomplex

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Huizen. Zeer prettige lichtinval. 340 m2 woonoppervlakte. Gelegen aan de bosrand. Gelijkvloerse voorzieningen. Grote woonkamer met open haard

Huizen. Zeer prettige lichtinval. 340 m2 woonoppervlakte. Gelegen aan de bosrand. Gelijkvloerse voorzieningen. Grote woonkamer met open haard Huizen vanhendriks Juniperlaan 63, 7313 BW Apeldoorn 340 m2 woonoppervlakte Gelijkvloerse voorzieningen Gelegen aan de bosrand Zeer prettige lichtinval Grote woonkamer met open haard H48 Kenmerken Soort

Nadere informatie

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900

Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Speurroute Oude beroepen Apeldoorn 1900 Routebeschrijving en tips voor de begeleider Benodigdheden: - speurboekje voor elk kind - potlood voor elk kind - route en beschrijving voor de begeleider START

Nadere informatie

Informatie verkoop woon - werk kavels Bloemenzoom Swifterbant

Informatie verkoop woon - werk kavels Bloemenzoom Swifterbant Informatie verkoop woon - werk kavels Bloemenzoom Swifterbant 2 Welkom in Bloemenzoom te Swifterbant. Over de gemeente. De gemeente Dronten, met bijna 40.000 inwoners, biedt u de mogelijkheid te wonen

Nadere informatie

Wonen bij De Loohof. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt De Loohof u? Waar vindt u De Loohof? Hoe meldt u zich aan?

Wonen bij De Loohof. Wonen, welzijn en zorg onder één dak. Wat biedt De Loohof u? Waar vindt u De Loohof? Hoe meldt u zich aan? Wonen, welzijn en zorg onder één dak Wat biedt u? Waar vindt u? Hoe meldt u zich aan? Rustig wonen aan de rand van Apeldoorn Wilt u op een prachtige locatie en tegelijkertijd vlakbij allerlei voorzieningen

Nadere informatie

Hullenkant 41 Elspeet Vraagprijs ,- k.k.

Hullenkant 41 Elspeet Vraagprijs ,- k.k. Hullenkant 41 Elspeet Vraagprijs 750.000,- k.k. OMSCHRIJVING: Op een mooi omsloten perceel met bomen en Veluws groen staat een prachtige, vrijstaande woonboerderij. Het buitenterrein is strak aangelegd

Nadere informatie

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016

PROGRAMMA Februari 2016. Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit. vanaf dinsdag 26 Januari 2016 PROGRAMMA Februari 2016 Boodschappen PlusBus Etten Leur Samen Er Op Uit Reserveren voor Februari is mogelijk vanaf dinsdag 26 Januari 2016 per telefoon: 076 532 50 42 op werkdagen van 09:00 tot 12:00 uur

Nadere informatie

OPEN MONUMENTENDAG 2019

OPEN MONUMENTENDAG 2019 OPEN MONUMENTENDAG 2019 Plekken van Plezier Zaterdag 14 september van 10.00 uur tot 17.00 uur Opening om 10.00 uur in de Wintertuin in het Cantonspark Voorwoord Tijdens Open Monumentendag staan de deuren

Nadere informatie

Apeldoorn was rond 1900 volop in

Apeldoorn was rond 1900 volop in Apeldoorn was rond 1900 volop in ontwikkeling. Werkplaatsen en de handel van ambachtslieden bepaalden het dagelijks leven en het beeld van de stad. Van schoenmakers, kleermakers en hoedenmakers tot de

Nadere informatie