Apeldoorn was rond 1900 volop in

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Apeldoorn was rond 1900 volop in"

Transcriptie

1

2 Apeldoorn was rond 1900 volop in ontwikkeling. Werkplaatsen en de handel van ambachtslieden bepaalden het dagelijks leven en het beeld van de stad. Van schoenmakers, kleermakers en hoedenmakers tot de fabrikanten van de mooiste meubels, allemaal waren ze gevestigd in het centrum van Apeldoorn. a

3 A Peldoorn 1900 Arts & Crafts Festival is een jaarlijks terugkerend evenement in het centrum van de stad dat Apeldoorn in een historische context plaatst. Tijdens het evenement wordt de sfeer en ambiance van Apeldoorn rond 1900 beleefbaar gemaakt met een programma dat een groot en breed publiek aanspreekt. Het dagelijks leven rond de eeuwwisseling staat daarbij centraal. Het Engelse Arts & Crafts beschrijft het tijdvak rond 1900 waarbij niet alleen het ambachtelijke centraal staat maar ook het kunstzinnige en het decoratieve belangrijk Arts & Crafts Festival maakt zijn. Het deze periode rond 1900 in Apeldoorn tot een fantastische belevenis. Met het Festival komt de stad rond 1900 in al haar facetten tot leven waardoor de bezoeker deze periode voelt, ruikt, proeft, ziet en beleeft. u v

4 R ond 1900 ontwikkelt Apeldoorn zich tot een stad met een winkelhart en uitbreidingsgebieden als De Parken. In de periode ontstaat er ook een burgerlijke middenstand. Het Apeldoorn zoals we het vandaag de dag kennen, is grotendeels in de periode rond ontstaan. De aanleg van het spoor en het kanaal zijn daarbij belangrijk geweest voor de industriële ontwikkeling van de stad. In deze periode worden bedrijven opgericht als de Nettenfabriek, de Apeldoornse Messenfabriek (AMEFA), Talens en Zwitsal. Ook worden de nutsvoorzieningen aangelegd. Deze welvaartsgroei vormde de motor achter de ontwikkeling van het huidige winkelgebied met de Hoofdstraat als centrale as. In deze periode werd het Oranjepark en de Parken aangelegd doordat welgestelde inwoners hier hun huizen lieten bouwen. Apeldoorn werd bovendien een vestigingsplaats voor oud- Indiëgangers. Ten westen van de Hoofdstraat werden typische Apeldoornse woningen de zogenaamde huusjes gebouwd. Dit waren kleinere, vrijstaande woningen met de kenmerken van een villa. Naast de scholen voor voortgezet en hoger onderwijs (de Hogere Burgerschool) werden ook culturele voorzieningen als theater Tivoli, een bioscoop, de bibliotheek en een muziekschool in het leven geroepen.

5 H et stadsbeeld van 1900 is nog altijd nadrukkelijk aanwezig in het binnenstedelijke gebied van Apeldoorn en is een weerspiegeling van de (historische) identiteit van de stad. Met Apeldoorn Arts & Crafts Festival wordt 1900 dit tijdvak op uiteenlopende wijze beleefbaar gemaakt. Apeldoorn Arts & Crafts Festival is een cultureel-commercieel festival dat rust op de samenwerking tussen de instellingen verenigd in de stichting Cultuurkwartier en de diverse samenwerkingsverbanden van de ondernemers in de binnenstad. Daarnaast biedt het festival talrijke aanknopingspunten voor publieksparticipatie. Ook het Erfgoedplatform, scholen en amateurverenigingen worden bij het festival betrokken. u v

6 e en toekomstbestendige stad is een (binnen) stad met een eigen gezicht en identiteit. Voor de Hanzesteden aan de IJssel of het Romeins Nijmegen en Maastricht ligt dat eigen gezicht bijna letterlijk op straat. Jongere steden als Apeldoorn moeten andere wegen bewandelen om de cultuurhistorische identiteit van de stad scherp te krijgen. Apeldoorn is tot stedelijke ontplooiing gekomen in de periode rond Voor die tijd bestond Apeldoorn uit een dorpse bebouwing. In de periode van 1870 tot 1930 is het dorp Apeldoorn welhaast geëxplodeerd tot een stad van formaat. In die periode is het stedelijke watermerk van Apeldoorn ontstaan: een binnenstad met een trotse winkelstraat met daaromheen schitterende villabebouwing en wijken voor de middenklasse. Apeldoorn veranderde van een dorp van boter, kaas, eieren, papier en wasserijen naar een stad van handel en industrie. Deze periode bepaalt tot op de dag van vandaag de sfeer, het karakter en de identiteit van Apeldoorn.

7 festival Met het festival wordt de cultuurhistorische identiteit van de stad niet alleen benoemd maar wordt er ook gebouwd aan een eigen, onderscheidend profiel voor de toekomst van het hart van de stad.

8 MUSEUM Stad als museum met historische straten en stegen, een staalkaart van architectuur en historische stadsparken PODIUM Stad als podium voor muziek en theater. Professionals en enthousiaste inwoners ontwikkelen stadschoreografie en programma van beleving en ervaring.

9 marktplaats Stad als martkplaats van de culturele sector en binnenstadsondernemers in de sfeer van De hedendaagse erfgoedbeleving verbonden met innovatie en productontwikkeling. Apeldoorn 1900 zal ook een digitaal 1900 zijn!

10 publiek Het hedendaags publiek verwacht beleving, dynamiek en kwaliteit. Met Apeldoorn 1900 wordt geschiedenis levend gemaakt. Om de jongste inwoners van Apeldoorn te betrekken en te interesseren is dit van groot belang. Het moet een programma zijn dat boeiend is voor kinderen en kan rekenen op de komst van ouders en grootouders. Voor de oudere generaties is Apeldoorn 1900 een feest van herkenning en een uitgelezen mogelijkheid om kinderen en kleinkinderen deelgenoot te maken van hun verleden en geschiedenis. Apeldoorn 1900 is alleen mogelijk bij de gratie van publieksparticipatie: als toeschouwer en als uitvoerend producent en deelnemer.

11 binnenstadseconomie Apeldoorn 1900 kan worden gezien als framing van de historische identiteit van de binnenstad. Met deze kadering biedt Apeldoorn 1900 een herkenbare en onderscheidende marketingtool, die gebruikt kan worden voor collectieve citypromotie, bedrijfsspecifieke promotie en productontwikkeling. De verwachting is dat Apeldoorn 1900 als voertuig kan dienen voor intensivering van samenwerking binnen de binnenstadseconomie.

12 toerisme In de startfase van de eerste twee jaar is de voornaamste doelgroep van Apeldoorn 1900 de bevolking van Apeldoorn (ca inwoners). Daarna zal het vizier gericht worden op de toeristische bezoeker. In het bedrijfsmodel voor Apeldoorn 1900 wordt uitgegaan van ca bezoekers in het tweede jaar. In de daaropvolgende jaren wordt ingezet op een jaarlijkse groei van ca mensen. Voor wat betreft bezoekersaantallen kan de Veluwe wedijveren met de kust. Apeldoorn 1900 biedt in dat kader ongekende mogelijkheden om de wisselwerking tussen de stad en Veluwe te vergroten en als eyecatcher te fungeren in promotie van de Veluwe.

13 jong en erfgoed Met alle Social Media zijn we aangesloten op iedereen in heel de wereld. Tegelijkertijd is er een sterke behoefte de verbinding met de samenleving dicht bij huis aan te gaan en te onderhouden. Apeldoorn 1900 biedt, middels Social Media, uitstekende mogelijkheden om op lokaal niveau de jonge inwoners van Apeldoorn actief te betrekken bij de geschiedenis van hun stad. Met Apeldoorn 1900 wordt de geschiedenis tot leven gebracht. Er kunnen verbindingen gelegd worden met leerlijnen in het primair en voortgezet onderwijs. Apeldoorn 1900 geeft de jongste generaties een actieve rol in het levend maken van de geschiedenis.

14 vernieuwing De binnenstadseconomie en de vrijetijdseconomie raken steeds meer verbonden. Apeldoorn 1900 is een cultuurtoeristisch project waarin cultuur en erfgoed gekoppeld worden aan de binnenstadseconomie en stadspromotie. Deze doelstellingen sluiten naadloos aan op het beleid van de provincie Gelderland voor zowel Erfgoed & Cultuur, als voor de versterking en vernieuwing van het toeristische aanbod in dit deel van Nederland.

15 Stichting Cultuurkwartier is initiatiefnemer voor Apeldoorn 1900 In deze stichting participeren: CODA (museum, archief, bibliotheek) Gigant (popcentrum, filmhuis) Markant (muzikale en creatieve vorming, cultuurparticipatie) ACEC (kunstpresentatie, debat)

16 Partners: Erfgoedplatform Apeldoorn Nationaal Museum Paleis Het Loo BOA De inzet is de volgende partners te verbinden: BKA (bedrijvenkring Apeldoorn) Horecapleinen Amateurkunstsector Orkest Ereprijs, Nationaal Jeugdorkest STA Real X Primair en voortgezet onderwijs, ROC Aventus Hogere Hotelschool Saxion Koffiepitch Borrelnood SMC 55 Branche organisaties Sociëteiten bedrijfsleven Serviceclubs Media: De Stentor Website Binnenstad Apeldoorn Ultimate opvolger VBT Apeldoorn Direct Stichting Stadspromotie Apeldoorn ontwerp: studio koster van lienen

17 2015

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD. Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017

APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD. Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017 APELDOORN ALS TOERISTISCHE STAD Jan Oosterman, gemeente Apeldoorn Masterclass Verhaal van Apeldoorn, 9 oktober 2017 9-10-2017 Is Apeldoorn toeristisch? ZEKER WEL: 4 (inter)nationale attracties (samen zo

Nadere informatie

KOERS VAN CODA

KOERS VAN CODA KOERS VAN CODA 2017-2020 CODA ontvangt per maand 60.000 bezoekers:maatschappelijk ondernemer van formaat CODA Cultuurhuis van Apeldoorn Centrale toegang voor de (culturele) ontwikkeling van alle inwoners

Nadere informatie

Veluwse Hanze. Bezoek Statenleden. Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem. Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen. De Veluwe. HanZe.

Veluwse Hanze. Bezoek Statenleden. Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem. Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen. De Veluwe. HanZe. Veluwse Hanze Bezoek Statenleden Wethouder Doret Tigchelaar gemeente Hattem De Veluwe Elburg Harderwijk Hattem Doesburg Zutphen HanZe StedeN Wat is De Hanze Wereldzeeën werden bedwongen door de Hanzekooplieden

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

WONEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD

WONEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD WONEN IN DE HISTORISCHE BINNENSTAD inhoudsopgave bergen op zoom een stad met geschiedenis De geschiedenis van Bergen op Zoom gaat ver terug. Al in de Romeinse tijd was het gebied rond de stad bewoond.

Nadere informatie

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe?

Vraag 1a. Wat is de hoofdstad van Gelderland? ... Vraag 1b. Wat is de grootste stad in Gelderland? Vraag 1c. Wat is de Veluwe? Naam: _ GELDERLAND BOS EN WATER Gelderland is een provincie in Midden-Nederland en is de grootste provincie van Nederland. Arnhem is de hoofdstad van de provincie. Nijmegen is de grootste stad. Gelderland

Nadere informatie

Toeristische visie Regio Alkmaar

Toeristische visie Regio Alkmaar Toeristische visie Regio Alkmaar Conceptvisie en uitvoeringsagenda Proces Toeristische visie Wat Wanneer 1. Start met de Regio Alkmaar Februari 2. Eerste Regioavond 5 maart 3. Stakeholderbijeenkomst 1

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein

Locatieprofiel evenementen Leienplein Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening

Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening Versterken binnenstad Het aanbieden van een bibliotheekvoorziening (ook als ontmoetingsplek) in de binnenstad. Cultuurparticipatie Kernfuncties leren, lezen en informeren bieden voor burgers mogelijkheden

Nadere informatie

Hotel Stories tovert het hotel vol dingen. om tot een hotel vol mensen en hun verhalen

Hotel Stories tovert het hotel vol dingen. om tot een hotel vol mensen en hun verhalen Hotel Stories in CODA Museum is een beleving die begint bij ieders persoonlijke ervaring in en met het hotel. Een hotel is een plek waar je overnacht omdat je in een andere stad, in een ander land of op

Nadere informatie

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017

Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 1 Toespraak Gastvrij! (Gastvrij Gelderland) 12 oktober 2017 Geachte heer Van Wijk, geachte heer Droogh, beste aanwezigen uit alle windstreken van Nederland, over het antwoord op het verzoek van de heer

Nadere informatie

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden.

De gereserveerde 15 miljoen euro voor Maastricht Culturele Hoofdstad wordt over de hele provincie ingezet voor culturele doeleinden. Limburg heeft een uniek en veelzijdig cultuuraanbod. Dit komt tot uitdrukking in een enorme verscheidenheid met talloze monumenten, cultureel erfgoed, musea, culturele organisaties, evenementen en een

Nadere informatie

Voorkeur woonmilieu (20-35 jaar) Voorkeur woonmilieu (alle leeftijden) Voorkeur woonmilieu (50-65 jaar) Voorkeur woonmilieu (35-50 jaar) Page 1 of 18

Voorkeur woonmilieu (20-35 jaar) Voorkeur woonmilieu (alle leeftijden) Voorkeur woonmilieu (50-65 jaar) Voorkeur woonmilieu (35-50 jaar) Page 1 of 18 WOONMILIEU'S Voorkeur woonmilieu (alle leeftijden) Voorkeur woonmilieu (20-35 jaar) Suburbaan Suburbaan Landelijk Landelijk Stadscentrum Stadscentrum Dorps Dorps Stedelijk - buitenwijken Stedelijk - buitenwijken

Nadere informatie

programma Veluwse Hanze

programma Veluwse Hanze programma Veluwse Hanze Naar een aanvraag gebiedsopgave De Veluwe Elburg Harderwijk Hattem PILOT 2016/2017 De Veluwe GEBIEDSOPGAVE VELUWE Doel: de Veluwe op nummer 1 Opgave 1: Natuur, landschap & erfgoed

Nadere informatie

Gelderland Gastvrij 7 September 2017

Gelderland Gastvrij 7 September 2017 Gelderland Gastvrij 7 September 2017 Klassieke vernieuwing 2012 Hoe het allemaal begon 2011 Maar hoe? Uitgangspunten 1. Onderzoek, luister en verbind 2. Bouw een sterk merk 3. Innoveer! Vaak bieden we

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010

Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010 Samenvatting onderzoek cultuurparticipatie 2010 Belangrijkste uitkomsten van het onderzoek 2010 Deelname aan culturele activiteiten in shertogenbosch licht toegenomen Het opleidingsniveau is het meest

Nadere informatie

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND

SAMENWERKING CULTUUR OOST-NEDERLAND SAMENWERKING CULTUUR 1 SAMENWERKING CULTUUR 2 SAMENWERKING CULTUUR Met ROUTE OOST ontwikkelen we een perspectief voor de Oost- Nederlandse culturele infrastructuur en een routekaart met en tussen de stedelijke

Nadere informatie

Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje

Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje Wijkperspectief Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje Tuinwijk oude wijk in nieuw jasje VOORWOORD Voor u ligt het wijkperspectief. Hierin vindt u een toekomstschets van de wijk. Hoe mooi, leefbaar en compleet

Nadere informatie

Van Forum tot Universum. Visie op kunst en cultuur in Leidschendam-Voorburg

Van Forum tot Universum. Visie op kunst en cultuur in Leidschendam-Voorburg Van Forum tot Universum Visie op kunst en cultuur in Leidschendam-Voorburg 3 Leidschendam, de molens in Stompwijk. Even verderop tref je Museum Swaensteyn, theater Ludens, het Veur theater en een eindeloos

Nadere informatie

Meedoen is een kunst Startnotitie Cultureel Beleid Hellevoetsluis

Meedoen is een kunst Startnotitie Cultureel Beleid Hellevoetsluis Meedoen is een kunst Startnotitie Cultureel Beleid Hellevoetsluis Hellevoetsluis, december 2015 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 3 2. Inleiding 4 3. Visie 4 4. Op weg naar een nieuw cultuurbeleid 4 5. Plan van

Nadere informatie

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN KAPELSTRAAT. Intiem uit je dak gaan

LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN KAPELSTRAAT. Intiem uit je dak gaan LOCATIEPROFIEL EVENEMENTEN KAPELSTRAAT Intiem uit je dak gaan INHOUDSOPGAVE Identiteit van de locatie 1.1 Ambitie en profiel 1.2 Gewenste programmering 1.3 Omgeving Beheersaspecten 2.1 Veiligheid 2.2 Geluid

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Netwerkbijeenkomst Beleef het Apeldoorns Kanaal

Netwerkbijeenkomst Beleef het Apeldoorns Kanaal Netwerkbijeenkomst Beleef het Apeldoorns Kanaal 29 Juni 2017 Welkom Tessy Busio & Johan Kaspers - Gebiedsmakelaars Beleef het Apeldoorns Kanaal Programma 10.30 Beleef het Apeldoorns Kanaal, Johan Kaspers

Nadere informatie

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO

HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO HET NIEUWE HAVENBLOK ALMELO WELKOM IN HET NIEUWE HART VAN ALMELO! Sinds enige tijd werkt de stad Almelo aan een ambitieuze transformatie van de westelijke binnenstad. Met het doortrekken van het Overijssels

Nadere informatie

TStichting Marketing Haagse Binnenstad

TStichting Marketing Haagse Binnenstad TStichting Marketing Haagse Binnenstad de Etalage Den Haag Wanneer samen meer is Is samen een succes En smaakt samen naar meer Wat zijn de uitgangspunten? Gericht op we in plaats van ik Durven zoeken

Nadere informatie

VEGHEL Kalverstraat 5-7

VEGHEL Kalverstraat 5-7 VEGHEL Kalverstraat 5-7 In mooie winkelstraat de Kalverstraat in Veghel, winkelpand van ca. 320 m² te huur met een pui-breedte van ca 16 meter. Ook mogelijk om een gedeelte te huren. Huurprijs Oppervlakte

Nadere informatie

Zes moderne appartementen

Zes moderne appartementen Zes moderne appartementen in het mooie Deventer Deventer is een van de oudste steden in Neder- Ook tevreden in Deventer wonen? Waar u in elk geval over beschikt: Beleef Deventer! land. Bezienswaardig,

Nadere informatie

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017

Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Subsidieregeling evenementen en culturele activiteiten gemeente Schiedam 2017 Burgemeester en Wethouders van Schiedam; Overwegende dat het gewenst is activiteiten, die bijdragen aan een sterker imago van

Nadere informatie

Cultureel Perspectief in Rijswijk

Cultureel Perspectief in Rijswijk Cultureel Perspectief in Rijswijk Rijswijk, maart 2014 de Bibliotheek aan de Vliet Cultureel Perspectief in Rijswijk Voorwoord In dit Cultureel Perspectief vragen ondergetekenden aandacht voor het belang

Nadere informatie

6) Cultuur en erfgoed

6) Cultuur en erfgoed 6) Cultuur en erfgoed Wat willen we bereiken in deze coalitieperiode? In de begroting 2016 gaven wij aan dat de het ambities en doelen voor de provinciale kerntaak Cultuur en Erfgoed tot en met 2016 benoemd

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Wat vinden wij er van? Wat verwacht(t)en wij?

Wat vinden wij er van? Wat verwacht(t)en wij? Wat vinden wij er van? Wat verwacht(t)en wij? Culturele paragrafen in de verkiezingsprogramma s CDA Soest Het is van belang het vrijwilligerswerk in het algemeen -en dus ook bij sportverenigingen- te stimuleren

Nadere informatie

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis

Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Luister naar het verhaal van onze grachten Sneak preview Museum Het Grachtenhuis Museum Het Grachtenhuis De Amsterdamse grachten maken de stad. Hier wordt al eeuwen geld verdiend, kunst gemaakt, feest

Nadere informatie

OUD RHENEN - tweeentwintigste jaargang -mei no. 2 - blz. 6

OUD RHENEN - tweeentwintigste jaargang -mei no. 2 - blz. 6 OUD RHENEN - tweeentwintigste jaargang -mei 2003 - no. 2 - blz. 6 OUD RHENEN - tweeentwintigste jaargang - mei 2003 - no. 2 - blz. 7 Op stap met Jet & Jan, jong in 1910 Leerlingen van de basisschool gaan

Nadere informatie

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ

VERHUUR POPZAAL personen THEATERZAAL 175 RODE FILMZAAL 68 BLAUWE FILMZAAL 62 FOYER CAFÉ VERHUUR POPZAAL 150-500 personen THEATERZAAL 175 RODE 68 BLAUWE 62 FOYER 75-150 CAFÉ 70-125 fotografie achtergrond: Merlijn Spenkelink PODIUM VOOR ONTMOETING EVENEMENTENLOCATIE CENTRUM APELDOORN Ieder

Nadere informatie

Samenvatting Projectplan Victoriepark.

Samenvatting Projectplan Victoriepark. Samenvatting Projectplan Victoriepark. De Stichting Vrienden van Victorie heeft een plan ontwikkeld voor het oude IJkkantoor in het Victoriepark te Alkmaar. Het Victoriepark is een verwaarloosd stadspark

Nadere informatie

Het Winkelhart van Vlissingen

Het Winkelhart van Vlissingen E e n n i e u w s t a d s h a r t d a t b r u i s t a l s n o o i t t e v o r e n Het Winkelhart van Vlissingen W i n k e l u n i t s t e h u u r! Dynamiek en sfeer krijgen de ruimte! De Fonteyne biedt

Nadere informatie

Beleidskaders regionaal CULTUUR beleid. Beleid, trends en toekomstverwachtingen

Beleidskaders regionaal CULTUUR beleid. Beleid, trends en toekomstverwachtingen Film in de regio Beleidskaders regionaal CULTUUR beleid Beleid, trends en toekomstverwachtingen Trends (algemeen) Veranderende wijze van werken Regionale identiteit en nabijheid nemen toe Toenemende aandacht

Nadere informatie

Cultuureducatiebeleid. in Castricum

Cultuureducatiebeleid. in Castricum Cultuureducatiebeleid in Castricum Kenmerken Over de gemeente Aantal inwoners 30.000-90.000 inwoners (middelgrote gemeente) Soort gemeente plattelandsgemeente Regiofunctie geen centrumgemeente van de regio

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort

Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort Serviceorganisatie evenementen en congressen Amersfoort 26 januari 2015 Eltje de Klerk MSc MRE 1 Even voorstellen Senior adviseur Handreiking en onderzoek naar economische impact festivals (o.m. MOBA Mode

Nadere informatie

Inwoners grote steden mopperen meer over hun stad

Inwoners grote steden mopperen meer over hun stad Inwoners grote steden mopperen meer over hun stad Bewoners van grote steden zijn veel kritischer over hun woonplaats dan in kleinere steden. Ze klagen met name over de onveiligheid en onrust. Ook de medebewoners

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad

Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Locatieprofiel evenementen Leienplein Kleinschalige evenementen die bijdragen aan verlevendiging van de stad/doelstellingen van de stad Eigenaar: Gemeente Apeldoorn Beheerder: Gemeente Apeldoorn Contact:

Nadere informatie

Cultuurspinnerij De Vasim

Cultuurspinnerij De Vasim Cultuurspinnerij De Vasim Talent & Experiment -.visiedocument doorontwikkeling 2012 De Vasim Cultureel kwartier voor Talent & Experiment creëren, leren & beleven Cultuurspinnerij De Vasim NU In 2002 betrok

Nadere informatie

Beweging die nu te zien is m.b.t. cultuureducatie binnen het primair onderwijs

Beweging die nu te zien is m.b.t. cultuureducatie binnen het primair onderwijs Bijlage 2 Aanvraag Cultuureducatie met Kwaliteit in het Primair Onderwijs 2013 2016 Opgesteld door Cultura in samenwerking met de en besproken met Fonds Cultuurparticipatie. Lokale Situatie en context

Nadere informatie

Welkom in Apeldoorn. Over Apeldoorn. Stop 1: Station Apeldoorn

Welkom in Apeldoorn. Over Apeldoorn. Stop 1: Station Apeldoorn Welkom in Apeldoorn Iedere stad heeft iets bijzonders. Iets wat de stad anders maakt en laat verschillen ten opzichte van andere steden. Ook Apeldoorn. Alleen weten of beseffen sommigen dat niet. En dat

Nadere informatie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie belofte belofte C.o.i.2014 3.4 kaart #2/7 zonder verbeelders

Nadere informatie

Voorstel aan de raad. Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel:

Voorstel aan de raad. Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: Voor raadsvergadering d.d.: 11-10-2016 Agendapunt: Onderwerp: Cultuuragenda Kansen

Nadere informatie

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl

Zeeland bouwt een. www.industrieelmuseumzeeland.nl Zeeland bouwt een www.industrieelmuseumzeeland.nl Wat is het Industrieel Museum Zeeland? locatie Dat het museum in de kanaalzone en meer specifiek in de historische suikerloodsen aan de Westkade 114 in

Nadere informatie

Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester

Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester Apeldoorn zoekt een nieuwe burgemeester Apeldoorn is een unieke grote gemeente op een kruispunt van wegen midden in Nederland. In een royaal groen landschap vol bekende Veluwse dorpen, boerenland, bossen

Nadere informatie

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014

FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT DEEL A: VERANTWOORDING GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 FORMAT TUSSENRAPPORTAGE CULTUURARRANGEMENT 2013-2016 DEEL A: VERANTWOORDING 2014 GEMEENTE: Dalfsen JAAR: 2014 AMATEURKUNST/BUITEN- SCHOOLSE CULTUUREDUCATIE PROJECT DOELSTELLINGEN FINANCIELE VERANTWOORDING

Nadere informatie

Evaluatie Kunst- en Cultuurbeleid 2009-2012 Thema s Kunst- en Cultuurbeleid 2013-2016

Evaluatie Kunst- en Cultuurbeleid 2009-2012 Thema s Kunst- en Cultuurbeleid 2013-2016 Evaluatie Kunst- en Cultuurbeleid 2009-2012 Thema s Kunst- en Cultuurbeleid 2013-2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding...3 Evaluatie Kunst- en cultuurbeleid 2009-2012...3 Cultuureducatie... 3

Nadere informatie

Kunstschool Boxtel. Inleiding

Kunstschool Boxtel. Inleiding Kunstschool Boxtel Inleiding In dit beknopte scenario wordt een kleine duurzame organisatie voor cultuureducatie in de gemeente Boxtel omschreven; Kunstschool Boxtel. Kunst- en cultuureducatie stimuleert,

Nadere informatie

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014

Beleidsregels subsidies Hof van Twente 2014 2. Beleidsterrein Cultuur Zo groot en breed mogelijk cultuurparticipatie Maatschappelijke effecten Doelstellingen Subdoelstellingen Vergroten zelfredzaamheid Talentontwikkeling en ontplooiing jeugdige

Nadere informatie

Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING

Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING Teamtraining MEER DOEN MET JE CULTURELE OMGEVING Agenda 1. Wat is onze culturele omgeving? (30 min) -introductie -wat doen we al? -kunnen we de culturele omgeving definiëren? 2. Waarom willen we er iets

Nadere informatie

deventer, culturele hoofdstad van de regio.

deventer, culturele hoofdstad van de regio. Onze stad is rijk aan cultureel erfgoed. De vele monumenten en rijke historie maken van Deventer dé culturele hoofdstad van de regio. Daarnaast is het aanbod aan evenementen divers en talrijk. Sprekende

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

voorstel aan de raad Perspectief Toerisme 2020 Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk Vergaderdatum 2 juni 2015 Jaargang en nummer

voorstel aan de raad Perspectief Toerisme 2020 Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk Vergaderdatum 2 juni 2015 Jaargang en nummer voorstel aan de raad Opgesteld door Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling Kenmerk 15.503343 Vergadering Raadsinformatieavond Vergaderdatum 2 juni 2015 Jaargang en nummer Geheim Nee Perspectief Toerisme

Nadere informatie

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland

Gastvrije Stad. Meest. van Nederland Meest Gastvrije van Nederland 2009 Meest Gastvrije 2009 is een onderzoek van Van Spronsen Partners horeca-advies in samenwerking met VVV Nederland Top 2 Meest Gastvrije van Nederland De uitkomsten zijn

Nadere informatie

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol

Zwolle ontmoet. Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met. de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol ONTMOET WOLLE Een kunstroute als plek voor ontmoeting. Ontmoeting met de persoonlijke karakter van Zwolle en haar binnenstad vol geschiedenis en cultuur. Zwolle kent jaarlijks vele bezoekers, ieder met

Nadere informatie

Walk Challenge China 2008

Walk Challenge China 2008 Walk Challenge China 2008 belangrijke speerpunten. Als overkoepelende organisatie stimuleert, ondersteunt en promoot KNBLO-NL deze aangesloten activiteiten. Ook maken we ons hard voor de minder validen

Nadere informatie

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum

Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum 1 Toespraak 12 november 2016 Opening tentoonstelling De pottenbakkers van de Veluwe in Nederlands Tegelmuseum Dames en heren, Meneer Mackay, beste Eric, De Veluwe, een icoon van de Nederlandse natuur.

Nadere informatie

Cultuureducatiebeleid. in Haarlem

Cultuureducatiebeleid. in Haarlem Cultuureducatiebeleid in Haarlem Kenmerken Over de gemeente Aantal inwoners meer dan 90.000 inwoners (grote gemeente) Soort gemeente stadsgemeente Regiofunctie centrumgemeente van de regio Contactgegevens

Nadere informatie

Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht

Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht Achtergrondinformatie Le Tour Utrecht Algemeen Facts & Figures (1) Tour editie nummer 102 4.500 mensen organisatie 2.400 journalisten 22 ploegen, 198 renners 3.600 km parcours van Utrecht naar Parijs Facts

Nadere informatie

Cultuureducatiebeleid. in Purmerend

Cultuureducatiebeleid. in Purmerend Cultuureducatiebeleid in Purmerend Kenmerken Over de gemeente Aantal inwoners 30.000-90.000 inwoners (middelgrote gemeente) Soort gemeente stadsgemeente Regiofunctie centrumgemeente van de regio Contactgegevens

Nadere informatie

Hoofdstuk 21. Cultuur

Hoofdstuk 21. Cultuur Hoofdstuk 21. Cultuur Samenvatting Evenals in 2003, heeft driekwart van de Leidenaren in de afgelopen 12 maanden één of meerdere culturele voorstellingen of voorzieningen bezocht. De bioscoop is veruit

Nadere informatie

Apeldoorn Kerschoten. Een wederopbouwgebied van nationaal belang 13/30

Apeldoorn Kerschoten. Een wederopbouwgebied van nationaal belang 13/30 Apeldoorn Kerschoten Een wederopbouwgebied van nationaal belang 13/30 Het idee van huizen aan de weg ( ) is vervangen door een goed doordachte verdeling van woningen in en langs de groene ruimten. De bebouwing

Nadere informatie

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011

Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 Voorlopig ontwerp Leidsche Rijn Centrum Kern 14 september 2011 INHOUD PRESENTATIE Leidsche Rijn Centrum 1) Algemene toelichting aandeel ASR/Vesteda programma positionering/ambities palet aan functies (wonen/winkelen/werken/horeca/recreëren

Nadere informatie

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017

, 1. Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe. Save, A-Nexe, NDiate). iiii ilt. Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Drenthebelletje De nieuwsbrief van Marketing Drenthe tging 12 resentatie meerjarenplan 18 iiii111111111ilt 11111111, 1 ne e. campabne mee op landelijke pub Save, A-Nexe, NDiate).

Nadere informatie

Houtskoolschets Asten april 2017

Houtskoolschets Asten april 2017 Houtskoolschets Asten2030 14 april 2017 Opzet Asten2030 Start A Verkenning B Verbreding C 3 Verankering Dag van de Toekomst Besluit vorming 1. Werk Conferentie intern 2. Werk Conferentie intern Internet

Nadere informatie

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester!

Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Wij zoeken een ondernemende en mensgerichte burgemeester! Noordeinde Oosterwolde Oldebroek Oldebroek; hechte en betrokken gemeenschappen. t Loo Wezep Hattemerbroek Oldebroek als gemeente De gemeente Oldebroek

Nadere informatie

BRABANTS ERFGOED ALS MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

BRABANTS ERFGOED ALS MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL BRABANTS ERFGOED ALS MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL monumenten van het verleden, motoren van de toekomst Pieter van Wesemael Hoogleraar Architectural Design & Urban Cultures Technische Universiteit Eindhoven

Nadere informatie

Goud in handen. Gebruik het verleden, schep ruimte voor de toekomst

Goud in handen. Gebruik het verleden, schep ruimte voor de toekomst Goud in handen Gebruik het verleden, schep ruimte voor de toekomst Hoeveel aandacht besteedt u eigenlijk aan cultuurhistorie, monumenten, musea of archeologie? Of aan groen, religieus en industrieel erfgoed?

Nadere informatie

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling

Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling Bijlage Specifieke toetsingscriteria per doelstelling A. Subsidies voor incidentele activiteiten en projecten A.1 Doelstelling: Herkenbare en onderscheidende culturele identiteit door behoud en ontwikkeling

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

Lesbrief Door het stof kruipen Op onderzoek naar je eigen school

Lesbrief Door het stof kruipen Op onderzoek naar je eigen school Lesbrief Door het stof kruipen Op onderzoek naar je eigen school Inhoud: 1. Inleiding 2. Algemene informatie 3. Opbouw van de les 4. Voorbereiding en lestips 1 Door het stof kruipen De gemeente Hoogezand-Sappemeer

Nadere informatie

kansen voor de verblijfsrecreatie

kansen voor de verblijfsrecreatie kansen voor de verblijfsrecreatie kansen voor de verblijfsrecreatie In het programma Vitale Vakantieparken werken gemeenten, provincie, recreatieondernemers en vele andere partijen aan nieuwe perspectieven

Nadere informatie

DE BINNENSTAD MAKEN WE SAMEN. 16 januari 2017

DE BINNENSTAD MAKEN WE SAMEN. 16 januari 2017 DE BINNENSTAD MAKEN WE SAMEN 16 januari 2017 PROGRAMMA Welkomstwoord en introductie door Gerben van Dijk Uitvoeringsprogramma binnenstad door Marcel Houtkamp Leegstandsverordening door Anske Plante Panelgesprek

Nadere informatie

Opgave en. toekomstperspectief EEN NIEUWE TOEKOMST

Opgave en. toekomstperspectief EEN NIEUWE TOEKOMST 3 EEN NIEUWE TOEKOMST Opgave en toekomstperspectief De aandacht die er binnen het huidige politieke en bestuurlijke klimaat is voor de verbetering van wijken als Transvaal, is een kans die met beide handen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse

HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse HOOFDSTUK 2 Gebiedsanalyse 2.1 Inleiding In dit hoofdstuk zijn achtereenvolgens de ruimtelijke structuur en de functionele structuur van het plangebied uiteengezet. De ruimtelijke structuur is beschreven

Nadere informatie

SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WERVEN AAN DE GRACHT

SAMENVATTING KWALITEITSHANDBOEK WERVEN AAN DE GRACHT Kwaliteit van de werven De grachten weerspiegelen de rijke historie van Utrecht en bieden een blik in het ontstaan van de stad. Samen met de Dom bepalen de grachten met de werven het beeld van de stad.

Nadere informatie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie

Masterplan Recreatie & Toerisme. Consulterende Startnotitie Masterplan Recreatie & Toerisme Consulterende Startnotitie Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Waarom hebben we het hierover? 3 1.2 Opdrachtformulering 3 2 Het proces van het Masterplan Recreatie & Toerisme

Nadere informatie

WimWaanders: het overbrengen van cultuur is van mijn drijfveren Geven nieuwe concepten een boost? Crowdfunding ambassadeurs voor je bedrijf

WimWaanders: het overbrengen van cultuur is van mijn drijfveren Geven nieuwe concepten een boost? Crowdfunding ambassadeurs voor je bedrijf WIM Wim Waanders: het overbrengen van cultuur is ÉÉN van mijn drijfveren Geven nieuwe concepten de BINNENSTAD een boost? een initiatief van FLYNTH: Crowdfunding CREËERT ambassadeurs voor je bedrijf Nummer

Nadere informatie

WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019

WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE. Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019 WINTERBIJEENKOMST LANDSCHAPSPARK BORSELE Diana Korteweg Maris Kenniscentrum Kusttoerisme / HZ University of Applied Sciences 28 januari 2019 KENNISCENTRUM KUSTTOERISME Onderdeel van HZ University of Applied

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Giro Gelderland. Evaluatie. Giro Gelderland. Evaluatie 15 november 2016

Giro Gelderland. Evaluatie. Giro Gelderland. Evaluatie 15 november 2016 Giro Gelderland Evaluatie Giro Gelderland Evaluatie 15 november 2016 Terugblik Eind 2013 / Begin 2014: Voorjaar 2015: 26 juni 2015: 5 oktober 2015: 28 januari 2016: 5 mei 2016: 6 mei 2016: 7 mei 2016:

Nadere informatie

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo

stichting Magneet Festival - 22 september 2009 Fotografie Zie 't Zo Eindelijk is het zover! De Magneetbar - bekend van de gelijknamige Magneetbar op Lowlands - heeft een eigen festival in het leven geroepen: Het Magneet Festival. As we speak wordt de motor aangeslingerd

Nadere informatie

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden

Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden 1 Stichting Vestingstad Heusden neemt u mee op reis door 7 Eeuwen Heusden Kennismaking 3 Doel 3 Hoe bereiken we dat 3 Wat is daar voor nodig 3 7 eeuwen Heusden 3 Het thema 4 Realiseren 4 Financiering 4

Nadere informatie

Werkplan Centrum XL 2015/2016

Werkplan Centrum XL 2015/2016 Werkplan Centrum XL 2015/2016 Maart 2015, Amsterdam Inleiding: toekomstperspectief Centrum XL Er zijn veel ontwikkelingen gaande in Amsterdam op het gebied van economie, logistiek en duurzaamheid die van

Nadere informatie

Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie 2011/2012

Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie 2011/2012 Uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie /2012 Inleiding Voor u ligt het uitvoeringsprogramma Vrijetijdseconomie /2012. Het programma laat zien waar de gemeente Hengelo het komende jaar (juni / juni 2012)

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt *

Aan de gemeenteraad Agendapunt * Aan de gemeenteraad Agendapunt * Documentnr.: RV13.0020 Roden, Onderwerp Eenmalige bijdrage voor Filmhuis De Winsinghhof Onderdeel programmabegroting: Nee Voorstel 1. Een eenmalige bijdrage van 47.500

Nadere informatie

Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid Jaarverslag 2017 Papendrecht

Stichting voor Cultuureducatie Zuid-Holland-Zuid Jaarverslag 2017 Papendrecht Gemeente cultuur Gemeente wijken Gemeente sociaal domein Duurzaamheidscentrum Weizigt Muziek vereniging Excelsior Stichting Dorpsbehoud Rivas Zorggroep Fonds voor Cultuurparticipatie Zorgcentrum Waardeburgh

Nadere informatie

panel: : Stadsvisie 2030

panel: : Stadsvisie 2030 Uitkomsten 1 e peiling Enkhuizer stadspanel panel: : Stadsvisie 2030 Concept, 4 februari 2009 Samenvatting Inwoners van de gemeente Enkhuizen hebben in januari 2009 op verzoek van het gemeentebestuur hun

Nadere informatie

VEEMARKTKWARTIER 3.0

VEEMARKTKWARTIER 3.0 VEEMARKTKWARTIER 3.0 1 VEEMARKTKWARTIER 3.0 2 Plantoelichting Toelichting op het nieuwe plan voor VMK. Het nieuwe plan is een, in verband met het huidige tijdsbeeld, bijgestelde gebiedsvisie, maar binnen

Nadere informatie

CKV Festival 2012. CKV festival 2012

CKV Festival 2012. CKV festival 2012 C CKV Festival 2012 Het CKV Festival vindt in 2012 plaats op 23 en 30 oktober. Twee dagen gaan de Bredase leerlingen van het voortgezet onderwijs naar de culturele instellingen van Breda. De basis van

Nadere informatie

A: Beleidsdeel. Wat willen we bereiken en wat gaan we doen

A: Beleidsdeel. Wat willen we bereiken en wat gaan we doen Programma 14 Cultuur (concept) A: Beleidsdeel Visie Culturele activiteiten versterken de binding tussen mensen en groepen mensen. Ze prikkelen mensen tot zelfontplooiing. Cultuur draagt daarom bij aan

Nadere informatie