GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 23 JANUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 23 JANUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur"

Transcriptie

1 GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 23 JANUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 23 januari 2019 wordt op de gemeentelijke website bekendgemaakt op 1 februari 2019 overeenkomstig art van het Decreet Lokaal Bestuur. Deze besluiten liggen ter inzage in het gemeentehuis, dienst secretariaat, elke werkdag tijdens de openingsuren. Er is mogelijkheid om klacht in te dienen bij de toezichthoudende overheid. Een klacht wordt bij voorkeur ingediend via het digitaal formulier dat ter beschikking wordt gesteld op de website van het Agentschap Binnenlands Bestuur: ( ) Het is ook mogelijk om een klacht in te dienen via aangetekende mail op het adres binnenland@vlaanderen.be en ook nog op papier via aangetekende brief of afgifte tegen ontvangstbewijs te richten aan De toezichthoudende overheid, p/a Agentschap Binnenlands Bestuur, VAC Herman Teirlynck Brussel, Thurn & Taxis-site -Havenlaan 88 bus 70, 1000 Brussel. OPENBARE ZITTING 1. Gemeente - opcentiemen onroerende voorheffing De raad keurt het voorstel tot vaststelling van de aanslagvoet voor de opcentiemen op de onroerende voorheffing voor 2019 op 1089 opcentiemen niet goed. 2. Gemeente - aanvullende belasting op de personenbelasting De raad keurt het voorstel tot vaststelling van de aanvullende belasting op de personenbelasting voor 2019 op 7,5 % niet goed. 3. Gemeente - algemene gemeentebelasting gezinnen De raad keurt het voorstel tot vaststelling van de aanslagvoet voor een algemene gezinsbelasting voor 2019 op 100 EUR per gezin niet goed. 4. Gemeente - algemene bedrijvenbelasting De raad keurt het voorstel tot vaststelling van de aanslagvoet voor de algemene bedrijvenbelasting voor 2019 op 100,00 EUR per bedrijf niet goed.

2 5. Gemeente - indirecte belasting op de straatvergunningen. De raad stelt het tarief voor de indirecte belasting op de straatvergunningen voor een termijn van zes jaar als volgt vast: - Vanaf de 2 kalenderdag na de inname van het openbaar domein is een plaatsgeld verschuldigd van 0,25 EUR per m² per kalenderdag. 6. Gemeente - activeringsheffing op niet-bebouwde percelen gelegen in niet-vervallen verkavelingen alsook op niet-bebouwde gronden gelegen in het woongebied. De raad stelt het tarief voor de activeringsheffing op niet-bebouwde percelen gelegen in niet-vervallen verkavelingen alsook op niet-bebouwde gronden gelegen in het woongebied voor een termijn van zes jaar vast op het minimumtarief per strekkende meter en per gedeelte van een strekkende meter lengte van de kavel of bouwgrond palende aan de straat, zijnde op heden 12,50 euro, evenwel met een minimale aanslag van 125,00 euro per kavel of bouwgrond. 7. Gemeente - belasting op de afgifte van administratieve bescheiden. De raad stelt de belasting op de afgifte van administratieve bescheiden voor een termijn van zes jaar vast als volgt: 1 Op de afgifte van nieuwe reispassen: - Gewone procedure voor personen van 18 jaar en ouder: 70,00 EUR. - Gewone procedure voor personen jonger dan 18 jaar: 35,00 EUR - Spoedprocedure voor personen van 18 jaar en ouder: 245,00 EUR - Spoedprocedure voor personen jonger dan 18 jaar: 210,00 EUR - Superdringende procedure voor personen van 18 jaar en ouder: 305,00 EUR - Superdringende procedure voor personen jonger dan 18 jaar: 270,00 EUR 2 Op de afgifte van reisdocumenten aan niet-belgen: - Gewone procedure voor personen van 18 jaar en ouder: 66,00 EUR - Gewone procedure voor personen jonger dan 18 jaar: 41,00 EUR - Spoedprocedure voor personen van 18 jaar en ouder: 235,00 EUR - Spoedprocedure voor personen jonger dan 18 jaar: 210,00 EUR - Superdringende procedure voor personen van 18 jaar en ouder: 295,00 EUR - Superdringende procedure voor personen jonger dan 18 jaar: 270,00 EUR 3 a. Voor de afgifte via de normale procedure van de elektronische identiteitskaarten voor Belgen en kaarten en verblijfsdocumenten uitgereikt aan vreemde onderdanen: 17,50 EUR; b. Voor de afgifte via de normale procedure van de biometrische kaarten en verblijfstitels uitgereikt aan vreemde onderdanen van derde landen : 20,50 EUR. 4 Voor de afgifte via de normale procedure van de elektronische identiteitsdocumenten voor Belgische kinderen onder de twaalf jaar: 7 EUR. 5 Voor de afgifte via de spoedprocedure van de elektronische identiteitskaarten, de elektronische vreemdelingenkaart en de Kids-ID:

3 Procedure Optie 1: spoedprocedure met levering in de gemeente de tweede dag na de bestelling Optie 2: extreme spoedprocedure met levering in de gemeente de dag na de bestelling Optie 3: extreme spoedprocedure met gecentraliseerde levering de dag na de bestelling Spoedprocedure Kids-ID vanaf 2 kind in hetzelfde gezin Tarief 87,00 euro 132,00 euro 99,00 euro 57,50 euro 6 Voor de afgifte van internationale rijbewijzen (papieren versie): 21,00 EUR. 7 Voor de afgifte van arbeidskaarten, ongeacht de duur: 5,00 EUR; 8 Voor de afgifte van bijlage 3-ter seizoensarbeid: 10,00 EUR. 9 Voor de afgifte van een duplicaat van de PIN- en PUK-code voor elektronische identiteitskaarten: 5,00 EUR; 10 Voor de afgifte of vernieuwing of vervanging van rijbewijzen in bankkaartmodel: 30,00 EUR 11 Voor de informatie die verstrekt wordt aan de notarissen: - 50,00 EUR voor een stedenbouwkundig uittreksel; - 62,50 EUR voor een inlichtingenformulier samen met een stedenbouwkundig uittreksel; 12 Voor de afgifte van een conformiteitsattest: - voor het verhuren van een zelfstandige woning: 62,50 EUR; - voor het verhuren van een kamerwoning: 62,50 EUR, verhoogd met 12,50 EUR per kamer vanaf de zesde kamer, met een maximum van 1.250,00 EUR per gebouw. 8. Gemeente - belasting op de huis-aan-huis verspreiding van niet-geadresseerde reclamebladen. De raad stelt de belasting op de huis-aan-huis verspreiding van niet-geadresseerde reclamebladen voor een termijn van zes jaar vast als volgt: De tarieven per verspreiding zijn: - 1 blad maximum grootte A4-formaat: 15 EUR - 1 blad groter dan een A4-formaat: 30 EUR - meer dan 1 blad niet afhankelijk van het formaat: 100 EUR. 9. Gemeente - belasting op stapelplaatsen. De raad stelt de belasting op stapelplaatsen voor een termijn van zes jaar vast. De belasting wordt bepaald naargelang de oppervlakte van de stapelplaats: - Tot 5 are: 500,00 EUR - tot 10 aren: 1.000,00 EUR - meer dan 10 aren: 2.000,00 EUR.

4 10. Gemeente - belasting op afleveren van omgevingsvergunningen. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op de meldingen en aanvragen bedoeld in het Decreet van 25 april 2014 betreffende de omgevingsvergunning, voor zover deze meldingen en aanvragen betrekking hebben op het (deel)aspect milieu. Het bedrag van de belasting wordt vastgesteld als volgt: 1. Voor meldingen in het kader van milieu (Vlarem) 3 klasse: een forfaitair bedrag van 75,00; 2. Voor vergunningen in het kader van milieu (Vlarem) van 1 en 2 klasse: - de gepresteerde uren geleverd door de milieudienst voor afhandeling van de aanvraag in het kader van milieu (Vlarem) gerekend aan 50,00 per uur, vermeerderd met de gemaakte studie-, bekendmaking- en publicatiekosten. 11. Gemeente - belasting op nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op nachtwinkels en private bureaus voor telecommunicatie. De openingsbelasting wordt vastgesteld op euro en de uitbatingsbelasting wordt vastgesteld op euro per jaar. 12. Gemeente - belasting op het plaatsen van terrassen. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op het plaatsen van terrassen, tafels en stoelen op het openbaar domein. De belasting wordt vastgesteld als volgt: 1 Voor het plaatsen van een terras, tafels, stoelen, banken en/of zonneschermen met een maximale totale oppervlakte van 50 m² en met een maximale breedte gelijk aan de gevelbreedte: In de periode tussen 1 maart en 31 oktober : 2 per m² ingenomen oppervlakte per maand (met uitzondering van de ingenomen oppervlakte vermeld in 2 ), met een minimum van 50 per maand en een maximum van 250 per jaar. In dit geval is de belasting vermeld in 3 en 4 niet verschuldigd voor wat betreft dezelfde ingenomen oppervlakte. 2 Voor het vrijwaren van (maximaal 3) parkeerplaatsen (al dan niet voor het plaatsen van een terras, tafels, stoelen, banken en/of zonneschermen) volgens de breedte van het terras en met een maximale breedte gelijk aan de gevelbreedte : In de periode tussen 1 maart en 31 oktober: 1 per m² per ingenomen oppervlakte per maand met een minimum van 20 per maand. In dit geval is de belasting vermeld in 3 en 4 niet verschuldigd voor wat betreft dezelfde ingenomen oppervlakte. 3 Voor het plaatsen van een terras, stoelen, banken en/of zonneschermen ter gelegenheid van een activiteit (bv. Berenfeesten, kermis), met een maximale totale oppervlakte van 50 m² bedraagt de belasting 25 per dag. In dit geval is de belasting vermeld in 1 en 2 niet van toepassing voor wat betreft dezelfde ingenomen oppervlakte. 4 Voor het plaatsen van een terras, stoelen, banken en/of zonneschermen ter gelegenheid van een activiteit (bv. Berenfeesten, kermis), met een maximale totale oppervlakte tussen 50 en 100 m² bedraagt de belasting 50 per dag. In dit geval is de belasting vermeld in 1 en 2 niet van toepassing voor wat betreft dezelfde ingenomen oppervlakte.

5 13. Gemeente - belasting op het innemen van een standplaats op markten en op het openbaar domein buiten de marktdag en op plaatsen van frituren op het openbaar domein. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op het innemen van een standplaats op markten en op het openbaar domein buiten de marktdag en op plaatsen van frituren op het openbaar domein. De belasting wordt vastgesteld als volgt: 1. Voor de personen die een standplaats innemen tijdens de openbare marktdag bij abonnement bedraagt de belasting 0,50 euro per lopende (begonnen) meter en per dag. Dit bedrag wordt vermeerderd met 3,00 euro per dag bij gebruik van elektriciteit. Personen die een standplaats innemen en die een bestelwagen of vrachtwagen stationeren voor, naast of achter hun kraam, zijn ook voor die lengte een belasting verschuldigd. Deze belasting bedraagt 0,50 euro per lopende (begonnen) meter en per dag. 2. Voor de personen die een losse standplaats innemen tijdens de openbare marktdag bedraagt de belasting 1 euro per lopende (begonnen) meter en per dag. Dit bedrag wordt vermeerderd met 3,00 euro per dag bij gebruik van elektriciteit. 3. Voor de personen die een standplaats innemen op de openbare weg of op een openbare parking buiten de wekelijkse marktdag bedraagt de belasting 15,00 euro per dag ongeacht de ingenomen oppervlakte en de duurtijd van de opstelling. 4. Voor het plaatsen van een frituur op het openbaar domein bedraagt de belasting 3.000,00 euro per jaar. De belasting is verschuldigd door de eigenaar van de frituur. 14. Gemeente - belasting op de exploitatie van groeven en graverijen. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op de exploitatie van groeven en graverijen. De belasting wordt vastgesteld op 0,50 per vierkante meter van de belastbare oppervlakte van de groeve of graverij. Als belastbare oppervlakte geldt de effectief in exploitatie zijnde oppervlakte van de groeve of graverij. 15. Gemeente - belasting op de afkoppeling van hemel- en afvalwater. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op: 1) het niet maximaal of op het niet optimaal afkoppelen van hemelwater n.a.v. de aanleg van een gescheiden riolerings-stelsel, een DWA of een 2DWA in de door de gemeente vastgestelde afkoppelingsprojecten. De belasting wordt als volgt berekend: gedurende de eerste 12 maand na de datum van de voorlopige oplevering van de wegenis- en rioleringswerken op het openbaar domein: een forfaitair bedrag van 100,00 euro per begonnen maand dat de afkoppeling op privéterrein niet maximaal of, indien de afkoppelingsdeskundige dit niet mogelijk achtte, niet optimaal werd gerealiseerd. Vanaf de 13de maand na de datum van de voorlopige oplevering van de rioleringswerken op het openbaar domein: een forfaitair bedrag van 150,00 euro per begonnen maand dat de afkoppeling op privéterrein niet maximaal of, indien de afkoppelingsdeskundige dit niet mogelijk achtte, niet optimaal werd gerealiseerd. 2) het niet laten keuren van de aansluiting van de privéwaterafvoer op de openbare riolering, van toepassing op de situatie waarin na de aanleg in de straat van een gescheiden riolering de eigen privéwaterafvoer niet wordt gekeurd. De belasting wordt als volgt berekend: gedurende de eerste 12 maand na de datum van de aansluiting: een forfaitair bedrag van 100,00 euro per begonnen maand na vaststelling van

6 de niet keuring. Vanaf de 13de maand na de datum van de aansluiting: een forfaitair bedrag van 150,00 euro per begonnen maand na vaststelling van de niet keuring. 16. Gemeente - belasting op de lozing van hemel- en afvalwater in de openbare riolering. De raad heft voor een termijn van zes jaar een belasting op: 1. het niet plaatsen van een individuele waterzuiveringsinstallatie wanneer deze wordt opgelegd in een stedenbouwkundige vergunning. De belasting wordt als volgt berekend: gedurende de eerste 12 maand nadat de bouwwerken werden beëindigd: een forfaitair bedrag van 100,00 euro per begonnen maand na beëindiging van de bouwwerken. Vanaf de 13de maand na de datum dat de bouwwerken werden beëindigd: een forfaitair bedrag van 150,00 euro per begonnen maand na beëindiging van de bouwwerken. 2. het eigenhandig aansluiten op de openbare riolering. De belasting wordt als volgt berekend: gedurende de eerste 12 maand nadat vastgesteld werd dat de aansluiting eigenhandig werd gerealiseerd: een forfaitair bedrag van 100,00 euro per begonnen maand dat de aansluiting niet heruitgevoerd wordt door tussenkomst van het gemeentebestuur of de door de gemeente aangestelde organisatie. Vanaf de 13de maand na de datum dat de bouwwerken werden gerealiseerd: een forfaitair bedrag van 150,00 euro per begonnen maand dat de aansluiting niet heruitgevoerd wordt door tussenkomst van het gemeentebestuur of de door hem aangestelde organisatie. 3. het niet laten keuren van de aansluiting van de privéwaterafvoer op de openbare riolering. De belasting wordt als volgt berekend: gedurende de eerste 12 maand na de datum van de aansluiting: een forfaitair bedrag van 100,00 euro per begonnen maand na vaststelling van de niet keuring. Vanaf de 13de maand na de datum van de aansluiting: een forfaitair bedrag van 150,00 euro per begonnen maand na vaststelling van de niet keuring. 17. Gemeente - retributie op het voltrekken van huwelijken. De raad heft voor een termijn van zes jaar een retributie op het voltrekken van huwelijken. Het tarief van de retributie wordt vastgesteld op 75,00 euro per huwelijk. 18. Gemeente - retributie voor de procedure van voornaamsverandering. De raad heft voor een termijn van zes jaar een retributie voor de procedure van de voornaamwijziging. Het bedrag van de retributie wordt bepaald op 250 euro per aanvraag. Voor transgenders wordt de retributie bepaald op 25 euro per aanvraag. 19. Gemeente - reglement bedeling gratis huisvuilzakken. De raad stelt voor 2019 een reglement voor de bedeling van gratis huisvuilzakken vast. Het reglement voorziet onder voorwaarden het volgende: 1) Aan personen die lijden aan chronische incontinentie en aan Stoma-patiënten worden 20 gratis gele huisvuilzakken van 60 liter bedeeld. 2) Aan iedere onthaalouder, met kinderopvang van 0 tot 3 jaar, en die erkend is en onder toezicht staat van Kind & Gezin worden 20 gratis gele huisvuilzakken van 60 liter bedeeld.

7 20. Gemeente - Meerjarenplan goedkeuring kredieten gemeente. De raad keurt het meerjarenplan 2019 voor wat betreft de kredieten van de gemeente niet goed. 21. Gemeente en OCMW - Meerjarenplan algemene goedkeuring. De raad keurt het meerjarenplan 2019 voor gemeente en OCMW in het algemeen niet goed. 22. OCMW - kennisname budgetwijziging 2018/1. De raad neemt kennis van de budgetwijziging 2018/1 van het OCMW. 23. Vaststelling huishoudelijk reglement gemeenteraad. De raad stelt het huishoudelijk reglement van de gemeenteraad vast. 24. Vaststellen van het begrip dagelijks bestuur. (behandeld vóór punt 24) De raad stelt het reglement vast met betrekking wat onder het begrip dagelijks bestuur wordt verstaan inzake de bevoegdheidsverdeling tussen de gemeenteraad en het college van burgemeester en schepenen. 25. Delegatie van bevoegdheden aan het college van burgemeester en schepenen. De raad verleent delegatie van bevoegdheden aan het college m.b.t. het dagelijks bestuur, personeel en gemeentelijke reglementen. 26. Vaststelling deontologische code voor de lokale mandataris. De raad stelt de deontologische code voor de lokale mandataris vast. 27. Vaststelling van de vrijgestelde verrichtingen voor het uitoefenen van een voorafgaand visum door de financieel beheerder. De raad stelt de vrijgestelde verrichtingen voor het uitoefenen van een voorafgaand visum door de financieel beheerder vast. 28. Beheersovereenkomst tussen de gemeente en het OCMW Meulebeke - goedkeuring. De raad keurt de beheersovereenkomst tussen de gemeente en het OCMW Meulebeke goed. 29. Afsprakennota tussen beheersteam, managementteam, algemeen directeur en gemeenteraad, OCMW-raad, college, vast bureau, bijzonder comité voor de sociale dienst - goedkeuring. De raad keurt de afsprakennota tussen beheersteam, managementteam, algemeen directeur en gemeenteraad, OCMW-raad, college, vast bureau, bijzonder comité voor de sociale dienst goed. 30. Vaststelling reglement meldingen, vragen om informatie, suggesties en klachten. De raad stelt het reglement met betrekking tot meldingen, vragen om informatie, suggesties en klachten vast.

8 31. Overeenkomst tussen de gemeente Meulebeke en de vzw Cyclocross Meulebeke voor de organisatie van de jaarlijkse nationale en internationale veldritten en het Belgisch kampioenschap veldrijden in goedkeuring. De raad keurt de overeenkomst tussen de gemeente Meulebeke en de vzw Cyclocross Meulebeke voor de organisatie van de jaarlijkse nationale en internationale veldritten en het Belgisch kampioenschap veldrijden in 2021 goed. 32. Patrimonium - verkoopbelofte voor 341 m² grond gelegen Kapellestraat aan de gemeente Meulebeke en belofte afstand gebruik - goedkeuring. De raad keurt de verkoopbelofte en de belofte van afstand van gebruik van 341 m² grond in de Kapellestraat door de familie X aan de gemeente Meulebeke goed. 33. Vaststelling reglement titel ereschepen. De raad keurt het reglement voor het verlenen van de titel "ereschepen" goed. 34. Aanstellen vertegenwoordiger vervoerregioraad Midwest. De raad vaardigt de burgemeester af om te zetelen in de vervoerregioraad. De schepen van mobiliteit wordt aangeduid als plaatsvervanger. Voor de ambtelijke werkgroep/stuurgroep wordt de ambtenaar mobiliteit afgevaardigd, en als plaatsvervanger de algemeen directeur. 35. Afvaardiging in bestuursorganen Dienstverlenende Vereniging (DVV) Midwest - goedkeuring. De gemeenteraad vaardigt schepen Katrien Seys af om de gemeente effectief te vertegenwoordigen in de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Midwest. Schepen Danny Bossuyt wordt afgevaardigd als plaatsvervanger. Burgemeester Dirk Verwilst wordt afgevaardigd voor de gemeente in de raad van bestuur van DVV Midwest. 36. Goedkeuring agendapunten en vaststelling mandaat vertegenwoordiger voor de algemene vergadering van DVV Midwest op 26 februari De gemeenteraad keurt de agenda van de algemene vergadering van de dienstverlenende vereniging Midwest dd. 26 februari 2019 goed en bepaalt het mandaat van de gemeentelijke vertegenwoordiger. GEHEIME ZITTING 37. Toekenning titel "ereschepen" 38. Toekenning titel "ereschepen" OPENBARE ZITTING BP. 1.. Veldstraat. De schepen van openbare werken antwoordt op de gestelde vragen over de verkeerssituatie in de Veldstraat. Er volgt geen verdere beraadslaging.

9 BP. 2.. Zwembad. De schepen van sport en de burgemeester antwoorden op de gestelde vragen over de toekomst van het zwembad. Er volgt geen verdere beraadslaging. Dirk Verwilst burgemeester

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013

GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013 GEMEENTERAADSZITTING VAN 30 JANUARI 2013 OPENBARE ZITTING Mededelingen i.v.m. de dienstjaarrekening 2011 van het OCMW en afstand van mandaat in raad van OCMW Pierre Devos en Els Verbrugghe. 1. Akteneming

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

Aanvullende belasting op de personenbelasting 6,5 % op het berekende gedeelte van de personenbelasting die aan het rijk verschuldigd is

Aanvullende belasting op de personenbelasting 6,5 % op het berekende gedeelte van de personenbelasting die aan het rijk verschuldigd is Onderscheid belastingen en retributies Een gemeentebelasting is een verplichte bijdrage aan de algemene uitgaven van de gemeente, opgelegd door de gemeenteraad. Tegenover een belasting staat dus geen individueel

Nadere informatie

BELASTINGEN BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES. 18 december december 2018

BELASTINGEN BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES. 18 december december 2018 BELASTINGEN OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING Aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting. 7% van het inkomen dat de belastingplichtige

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 december 2017 Interne zaken - Financiën en beleid

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 december 2017 Interne zaken - Financiën en beleid Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 4 december 2017 Interne zaken - Financiën en beleid 13 2017_GR_00014 Belasting op administratieve stukken - Belastingsreglement - Goedkeuring Samenstelling

Nadere informatie

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur.

Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. GEMEENTERAAD Bekendmaking reglement/verordening Zitting van 28 februari 2019 Bekendmaking volgens art. 286, 287 en 288 van het decreet lokaal bestuur. Het gemeenteraadsbesluit van 28 februari 2019 over:

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING Art. 1. Met ingang van 12 februari 2015 voor een termijn tot en met 31 december 2018 wordt een belasting geheven

Nadere informatie

De punten 1, 5, 8, 10, 12, 13 en 15 werden goedgekeurd met algemeenheid van stemmen.

De punten 1, 5, 8, 10, 12, 13 en 15 werden goedgekeurd met algemeenheid van stemmen. AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het administratief centrum in Eernegem op

Nadere informatie

OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES Belastingen BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING

OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES Belastingen BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES Belastingen BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING Aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting. 7% van het inkomen dat de belastingplichtige

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Diksmuide UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente 8650 HOUTHULST Zitting van 17 oktober 2017. Aanwezig : Nico Stroobant, voorzitter; Ann Vansteenkiste,

Nadere informatie

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is;

Dat dit reglement op de bepalingen van de ordonnantie van 3 april 2014 door een beslissing van het College op 26 juni 2014 aangepast is; Belasting op de afgifte van administratieve stukken. Wijzigingen. DE GEMEENTERAAD, Herzien zijn beraadslaging van 19 december 2013 betreffende de wijziging van het reglement betreffende de belasting op

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017

TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 TOELICHTING GEMEENTERAAD 1 DECEMBER 2017 OPENBARE ZITTING I. FINANCIËN-DIVERSE DOMEINEN 1. Jaarrekening 2016 : Vaststelling Er wordt voorgesteld om de jaarrekening 2016 vast te stellen. 2. Budgetwijziging

Nadere informatie

Zitting van 23 april Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring

Zitting van 23 april Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 23 april 2018 Besluit Financiën Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 18 december 2014

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van 18 december 2014 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 18 december 2014 Openbare zitting Zijn aanwezig: A. Mervillie, Voorzitter; J. Vermeulen, Burgemeester; N. De Mey, B. Van Thuyne, R. De Reu, M.-T.

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 9 december 2016. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT:

DE GEMEENTERAAD, BESLUIT: DE GEMEENTERAAD, Gelet op de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende budgetonderrichtingen terzake; Overwegende dat het afleveren van allerlei administratieve stukken voor de gemeente

Nadere informatie

Zitting van 29 januari Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring

Zitting van 29 januari Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 29 januari 2018 Besluit Financiën Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 18 DECEMBER 2013 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke administratieve sancties reglement

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeentebestuur Bonheiden UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD EVB/lb Zitting van 25 juni 2014 Aanwezig: Steven Morrens, voorzitter Guido Vaganée, burgemeester Mieke Van den Brande, Jan Fonderie,

Nadere informatie

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM

FINANCIËN OPENBARE WERKEN PATRIMONIUM OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 november 2015 FINANCIËN 1 OCMW: GOEDKEURING GEWIJZIGD MEERJARENPLAN EN KENNISNEMING BUDGETWIJZIGING 2015 De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

Ontwerpbesluit Zitting van 18 december 2017 ONDERSTEUNING

Ontwerpbesluit Zitting van 18 december 2017 ONDERSTEUNING Gemeenteraad Ontwerpbesluit Zitting van 18 december 2017 ONDERSTEUNING 2017_GR_00213 - Belastingen en retributies - Belasting op het afzetten of innemen van de openbare wegenis naar aanleiding van bouwen

Nadere informatie

1. Aanvullende belasting op de rijksbelastingen : a. Vaststelling van de opcentiemen op de onroerende voorheffing 2010 Voorstel : 1400 opcentiemen

1. Aanvullende belasting op de rijksbelastingen : a. Vaststelling van de opcentiemen op de onroerende voorheffing 2010 Voorstel : 1400 opcentiemen Herne, 8 december 2009 De voorzitter van de Gemeenteraad van de Gemeente Herne verzoekt de Gemeenteraad voor de eerste maal te vergaderen op 23 december 2009-20u - in de raadzaal van het gemeentehuis,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018

GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018 GEMEENTERAADSZITTING VAN 19 DECEMBER 2018 Aanwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Filiep De Vos,

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING (GR 23/01/2019).

BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING (GR 23/01/2019). BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE LOZING VAN HEMEL- EN AFVALWATER IN DE OPENBARE RIOLERING (GR 23/01/2019). DE RAAD, In openbare zitting vergaderd; Gelet op artikel 170 4 van de grondwet; Gelet op het

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING

OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2016 OVERZICHTSLIJST VAN DE GETROFFEN BESLISSINGEN opgemaakt in toepassing van artikel 252, 1 van het gemeentedecreet * * * OPENBARE ZITTING * * * O.P.1. Secretariaat. Gemeenteraad.

Nadere informatie

Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten.

Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten. Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten. De gemeenteraad, in openbare vergadering van 28/05/2018, heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Dit reglement werd bekendgemaakt

Nadere informatie

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken

Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken Gemeente Hoegaarden Dossierbeheerder Wendy CRETEN T 016/76.87.81 email wendy.creten@ocmwhoegaarden.be GECOÖRDINEERDE VERSIE: Financiën: belasting op de afgifte van administratieve stukken GEMEENTERAAD

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Diksmuide UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente 8650 HOUTHULST Zitting van 20 juni 2017. Aanwezig Nico Stroobant, voorzitter; Ann Vansteenkiste,

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 12 december 2016 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 12 december 2016 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 12 december 2016 FINANCIËN 18 2017_GR_00023 Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 23 APRIL 2018

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 23 APRIL 2018 UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 23 APRIL 2018 Aanwezig de dames en de heren: J. Creemers, Burgemeester, M. Giebens, Y. Van Dooren, K. Drees, D. Verlaak, G. Haeldermans,

Nadere informatie

OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN VOOR HET AANSLAGJAAR 2018 EN 2019

OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN VOOR HET AANSLAGJAAR 2018 EN 2019 BIJLAGE REGLEMENT HOUDENDE VASTSTELLING VAN DE CONTANTBELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN VOOR HET AANSLAGJAAR 2018 EN 2019 Artikel 1: Algemeen Met ingang van 1 januari 2018 en dit voor

Nadere informatie

Besluit van de gemeenteraad van 19 december 2013

Besluit van de gemeenteraad van 19 december 2013 Gemeente Grimbergen Provincie Vlaams-Brabant NIS-nr.: 23025 Besluit van de gemeenteraad van 19 december 2013 (42e zaak) Gemeentelijk belastingreglement betreffende de verrichtingen van stedenbouwkundige

Nadere informatie

Zitting van 18 december Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring

Zitting van 18 december Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Gemeenteraad Zitting van 18 december 2017 Besluit Financiën Belastingreglement op het afleveren van administratieve stukken. - Goedkeuring Goedgekeurd Samenstelling Aanwezig: de heer Luc Hermans; de heer

Nadere informatie

Gemeentebestuur Assenede Gemeenteraadszitting van

Gemeentebestuur Assenede Gemeenteraadszitting van Gemeentebestuur Assenede Gemeenteraadszitting van 26.11.2015 Aanwezig Burgemeester-voorzitter Ph. De Coninck Schepenen A. Meulebroeck, S. Van Eynde, D. Buysse, H. Staelens, H. Baetslé, E. Roegis Raadsleden

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement LEUVEN UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Johan Cans - voorzitter Iris Vander Schelde - burgemeester

Nadere informatie

De gemeenteraad, in openbare vergadering van 11/12/2017, heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd.

De gemeenteraad, in openbare vergadering van 11/12/2017, heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten. De gemeenteraad, in openbare vergadering van 11/12/2017, heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Dit reglement werd bekendgemaakt

Nadere informatie

Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten.

Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten. Taksreglement betreffende het afgeven van bestuurlijke documenten. De gemeenteraad, in openbare vergadering van 26/06/2017, heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Dit reglement werd bekendgemaakt

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 21 december 2015 Aanwezig: Afwezig: Alain Wyffels, Burgemeester Lieven Vanbelleghem, Johan Vanysacker, Marleen Soete, Frank Gheeraert, Schepenen Robert Barthier, Jacqueline Mostaert, Frans Vandeputte, Peter Vantomme, Jean-Marie

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 28/02/2013 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 februari 2013 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 6 december 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 26 februari 2013 Provincie VLAAMS-BRABANT Arrondissement HALLE-VILVOORDE GEMEENTE 1670 PEPINGEN Aanwezig: De Cuyper K., - voorzitter; Timmermans

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Belasting op onbebouwde percelen

Belasting op onbebouwde percelen Belasting op onbebouwde percelen Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in een niet- vervallen verkaveling Reglement heffing op onbebouwde percelen, gelegen in gebieden bestemd voor wonen Artikel

Nadere informatie

Gemeentebestuur Hoegaarden

Gemeentebestuur Hoegaarden Gemeentebestuur Hoegaarden Dossierbeheerder Bart HENDRIX 14 januari 2019 T 016/76.87.00 bart.hendrix@gemhoegaarden.be OPROEP voor de gemeenteraadszitting van dinsdag 22 januari 2019 om 20 u in de gemeenteraadszaal

Nadere informatie

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas

GO-raM. Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas * 2019 GO-raM Gemeenteraadsagenda OCMW-raadsagenda Merksplas Op maandag 21 januari 2019 om 20.00 uur vergadert de Merksplasse gemeenteraad/ocmwraad in de raadzaal van het gemeentehuis. Je bent van harte

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE BORSBEEK ZITTING VAN MAANDAG 23 DECEMBER 2013 Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR

Raming totaalproject: 6.277.804 EUR Project gemeente Schelle: Wegen- en rioleringsproject Steenwinkelstraat, Tuinlei, Hulstlei, A. Rodenbachplaats en Hoge Weg - Aanleg gescheiden riolering en wegenis - Status ontwerpfase - Raming totaalproject:

Nadere informatie

GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2013

GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2013 GEMEENTERAAD DD. 19 DECEMBER 2013 Aanwezig : Carlos Verbrugghe (voorzitter raad), Voorzitter. Jan Stevens, Burgemeester. Rik Buyse, Magda Deprez, Marc Debie, Guido Callewaert, Schepenen. Filiep De Vos,

Nadere informatie

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco

11. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco op Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering Veneco In toepassing van art. 285 1 decreet lokaal bestuur wordt de lijst met beknopte inhoud van de behandelde punten in de gemeenteraad van 28.02.2019 bekendgemaakt en op de website geplaatst op 12.03.2019.

Nadere informatie

Infobrochure Activeringsheffing 2017

Infobrochure Activeringsheffing 2017 Infobrochure Activeringsheffing 2017 Inhoud Inleiding 1. Register van onbebouwde percelen a. Wanneer is een perceel onbebouwd? b. Zijn er uitzonderingen? c. Begrip eigenaar d. Hoe wordt een onbebouwd perceel

Nadere informatie

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem. Beknopte opgave besluiten Kennisgeving publiek

Gemeentebestuur Wortegem-Petegem. Beknopte opgave besluiten Kennisgeving publiek Gemeentebestuur Wortegem-Petegem Beknopte opgave besluiten Kennisgeving publiek De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 21 december 2017 volgende beslissingen genomen: 1. Notulen vorige zitting.

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige gemeenteraad.

Nadere informatie

Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en zijn latere wijzigingen;

Gelet op het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 en zijn latere wijzigingen; Aanwezig: Verontschuldigd: Bert Verctru/ Voorzitter gemeenteraad DirkVerwiist/ Burgemeester Katrien Seys, Danny Bossuyt/ Rita De Costere, Paul Demeulemeester, Lieve Germonprez/ Schepenen Mouna Belkadi/

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2013 ONDERWERP : REGLEMENT - BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN HERNIEUWING EN WIJZIGINGEN

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2013 ONDERWERP : REGLEMENT - BELASTING OP DE AFGIFTE VAN ADMINISTRATIEVE STUKKEN HERNIEUWING EN WIJZIGINGEN BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST GEMEENTE ETTERBEEK UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE ZITTINGEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTERAAD ZITTING VAN 16 DECEMBER 2013 ONDERWERP : REGLEMENT - BELASTING OP DE AFGIFTE

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 22 september 2014 Gewijzigd door de gemeenteraad op 17 december 2014 (treedt in werking op 1 januari 2015) Gewijzigd

Nadere informatie

ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN

ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Er wordt voor de aanslagjaren 2018 tot en met 2019 jaarlijks een

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE

GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE GEMEENTELIJK REGLEMENT INZAKE DE ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE GRONDEN EN KAVELS VOOR DE PERIODE 2014-2019 Vastgesteld bij gemeenteraadsbeslissing van 27 maart 2014 en vervangen bij gemeenteraadsbeslissing

Nadere informatie

Gelet op de nieuwe gemeentewet, meer bepaald artikel 117, alinea 1 en artikel 118, alinea 1 ;

Gelet op de nieuwe gemeentewet, meer bepaald artikel 117, alinea 1 en artikel 118, alinea 1 ; Leefkader / Stadsontwikkeling / Stedenbouwkundige vergunningen : Belastingreglement inzake diverse handelingen en werken onderworpen aan een stedenbouwkundige vergunning Wijzigingen en vernieuwing. Anderlecht,

Nadere informatie

De gemeenteraad, in openbare vergadering van 24/12/2014 heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd.

De gemeenteraad, in openbare vergadering van 24/12/2014 heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Taksreglement op het afgeven van bestuurlijke documenten De gemeenteraad, in openbare vergadering van 24/12/2014 heeft het ondervermeld reglement goedgekeurd. Dit reglement werd bekendgemaakt door middel

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 18 DECEMBER 2017

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 18 DECEMBER 2017 UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 18 DECEMBER 2017 Aanwezig de dames en de heren: J. Creemers, Burgemeester, M. Giebens, Y. Van Dooren, K. Drees, D. Verlaak, G. Haeldermans,

Nadere informatie

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009

Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Goedkeuring aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting voor het dienstjaar 2009 Er wordt voor het dienstjaar 2009 een aanvullende gemeentebelasting gevestigd ten laste van de rijksinwoners die

Nadere informatie

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019

ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD EN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 JANUARI 2019 ZITTING GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn

Nadere informatie

dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting juridisch kader

dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting juridisch kader dienst financiën: Gemeentebelastingen - Algemene gemeentebelasting 2015-2019 juridisch kader beslissing: artikel 1: Met ingang van het aanslagjaar 2015 en voor een periode die eindigt op 31 december 2019

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE OPENBARE ZITTING VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Maria VANDER MEIREN, Voorzitter Dirk CARDOEN, Burgemeester-Voorzitter Franky BRYON,

Nadere informatie

Belasting op het niet optimaal afkoppelen van de privé waterafvoer

Belasting op het niet optimaal afkoppelen van de privé waterafvoer Reglement Belasting op het niet optimaal afkoppelen van de privé waterafvoer Vastgesteld door de gemeenteraad op 15 december 2016 Bekendgemaakt op www.maldegem.be op 23 december 2016 Argumentatie Om de

Nadere informatie

Op naar proper water in 2015!

Op naar proper water in 2015! Op naar proper water in 2015!! De Europese Kaderrichtlijn water, het decreet Integraal Waterbeleid en Vlarem I en II verplichten ons tot het voeren van een integraal Stedelijk waterbeleid. Dit gaat voornamelijk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE

HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE STADSBESTUUR BLANKENBERGE HUISHOUDELIJK EN TARIEFREGLEMENT LOKALE ECONOMIE Datum vaststelling gemeenteraad: 14 november 2017 Bekendmaking via website: 22 november 2017 Artikel 1: Algemeen 1.1. Organiserend

Nadere informatie

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING

AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 16 DECEMBER 2015 OM 20 UUR OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Gemeentelijke opcentiemen op de onroerende voorheffing

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 29 JANUARI 2018

UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 29 JANUARI 2018 UITTREKSEL UIT HET NOTULENREGISTER VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN : 29 JANUARI 2018 Aanwezig de dames en de heren: J. Creemers, Burgemeester, M. Giebens, Y. Van Dooren, K. Drees, D. Verlaak, G. Haeldermans,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 3 december 2013 Besluit nummer: 2013_GR_01281 Onderwerp: DIVASS- dienst Belastingen - Belastingreglement op de pompen voor de aanslagjaren 2014 tot

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019.

1. Akkoord met een tijdelijke politieverordening n.a.v. de doortocht van de wielerwedstrijd Brussel - Zepperen op 10 maart 2019. Besluiten schepencollege 22 januari 2019 Afwezig bij aanvang zitting: Gijsbrecht Huts en Eddy Poffé 1. De notulen van het schepencollege van 15 januari 2019 worden goedgekeurd. POLITIE 1. Akkoord met een

Nadere informatie

Provincie Antwerpen Arrondissement Turnhout GEMEENTE 2235 HULSHOUT

Provincie Antwerpen Arrondissement Turnhout GEMEENTE 2235 HULSHOUT Provincie Antwerpen ----- Arrondissement Turnhout ----- GEMEENTE 2235 HULSHOUT ----- Bijkomend voorstel op dagorde gemeenteraad ingevolge artikel 22 van het gemeentedecreet. Ingevolge een verzoek van gemeenteraadslid(-leden),

Nadere informatie

Als oppervlakte geldt de oppervlakte die is vastgelegd in de kadastrale legger.

Als oppervlakte geldt de oppervlakte die is vastgelegd in de kadastrale legger. Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad van 17 december 2014 Bekendgemaakt op 19 december 2013, 22 december 2014 Belastbaar feit Artikel 1 De Stad Gent heft

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 30 OKTOBER 2015 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester-voorzitter Johan Cabergs, Kristien Treunen, Benny Maes en Albert Thijs, schepenen Eric Martens, Schepen/Voorzitter OCMW

Nadere informatie

Max coëfficiënt 1,4 Geen korting op 2 e en 3 e schijf Opcentiemen Aanvullende personenbelasting 9% 9% 8,7% 8,4%

Max coëfficiënt 1,4 Geen korting op 2 e en 3 e schijf Opcentiemen Aanvullende personenbelasting 9% 9% 8,7% 8,4% BOT : bijdrage voor opvang en transport (waterfactuur) VORIGE LEGISLATUUR VANAF 2014 VANAF 2016 VANAF 2017 VANAF 2018 Max coëfficiënt 1,4 50% korting op 2 e en 75% korting op 3 e schijf Max coëfficiënt

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen;

Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen; BELASTINGREGLEMENT BETREFFENDE DE AFKOPPELING VAN HEMEL- EN AFVALWATER (GR 23/01/2019) DE RAAD, In openbare zitting vergaderd; Gelet op artikel 170 4 van de grondwet; Gelet op het decreet lokaal bestuur

Nadere informatie

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING

BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN NIET-VERVALLEN VERKAVELING gh BELASTINGREGLEMENT OP DE ONBEBOUWDE KAVELS IN EEN Goedgekeurd door de gemeenteraad van 18 december 2013 Gewijzigd door de gemeenteraad op 22 september 2014 Bekendgemaakt op 19 december 2013 en 23 september

Nadere informatie

2. Kavel: het in een verkavelingsvergunning van een niet vervallen verkaveling afgebakende perceel.

2. Kavel: het in een verkavelingsvergunning van een niet vervallen verkaveling afgebakende perceel. ACTIVERINGSHEFFING OP ONBEBOUWDE BOUWGRONDEN EN KAVELS EN BELASTING OP BRAAKLIGGENDE INDUSTRIEGRONDEN ARTIKEL 1: HET BELASTBAAR VOORWERP Er wordt voor de aanslagjaren 2014 tot en met 2019 jaarlijks een

Nadere informatie

MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING

MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING MODELVERORDENING GEMEENTELIJKE ACTIVERINGSHEFFING De gemeenteraad, Gelet op het decreet houdende de Vlaamse Wooncode van 15 juli 1997, met latere wijzigingen, hierna Vlaamse Wooncode genoemd; Gelet op

Nadere informatie

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief

Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief SUBSIDIEREGLEMENT Afkoppeling en lozing van hemelwater en afvalwater van gebouwen bij de aanleg van een gescheiden riolering of op eigen initiatief Artikel 1 Artikel 2 Definities Hemelwater: Verzamelnaam

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen

Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen Belastingsreglement op het indienen of melden van omgevingsvergunningen en andere ruimtelijke attesten of vergunningen Artikel 1 - definities Voor dit belastingreglement zijn de definities van toepassing

Nadere informatie

contactpersoon functie dossier Chantal Gabriels administratief medewerkster

contactpersoon functie  dossier Chantal Gabriels administratief medewerkster NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 25 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lode Ceyssens, voorzitter; Benny Spreeuwers, Frans Heijlen, René Leyssen, Ilse Wevers, Kurt Plessers, Lydie

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken

Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Huishoudelijk reglement gemeentelijke jeugdraad gemeente Alken Hoofdstuk 1: Doel Artikel 1: In de gemeente Alken is een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 9 juni 1993,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK

GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK GEMEENTEBESTUUR VAN SINT-JANS-MOLENBEEK HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OUDERRAAD (deelraad van de schoolraad) BINNEN HET NEDERLANDSTALIG GEMEENTELIJK ONDERWIJS GOEDGEKEURD BIJ BESLISSING VAN DE GEMEENTERAAD

Nadere informatie

Rekening houdend met de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende begrotingsonderrichtingen terzake;

Rekening houdend met de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende begrotingsonderrichtingen terzake; De gemeenteraad: Rekening houdend met de financiële toestand van de gemeente; Gelet op de geldende begrotingsonderrichtingen terzake; Gelet op de wet van 19 juli 1991 betreffende de bevolkingsregisters

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 30 DECEMBER 2008 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentebestuur. Budget 2009...3

Nadere informatie

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda

Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda Gemeenteraad van 21 november 2017 Toelichting bij de agenda OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Interwaas - Buitengewone algemene vergadering op 29 november 2017 - Kennisname agenda Brief van 12 oktober

Nadere informatie

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten;

Gelet op het gemeenteraadsbesluit van 28 juni 2016 houdende het heffen van een belasting op de marktrechten; GEMEENTERAAD 20 DECEMBER 2016 Belasting op de marktrechten. Aanpassing DE RAAD, Juridische overwegingen Gelet op de artikelen 41, 162 en 170 van de grondwet; Gelet op de artikelen 42, 186 en 253 van het

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie