Want dat is zeker, Derrick Rose gaat niet

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Want dat is zeker, Derrick Rose gaat niet"

Transcriptie

1

2

3 LBJ vs KD35 ONE ON ONE LeBron James (27) De Heat presteert goed als LeBron naar zijn potentie speelt. Hij kan op alle posities uit de voeten, zowel aanvallend als defensief, en doet dat over het algemeen op eliteniveau. Stats: 27 P (53,3 %, 35,9 % 3pt) 7,9 R, 6,4 A, 0,8 B, 1,9 S, 3,4 TO Kevin Durant (23) De dodelijkste schutter in de league sinds Kobe. Heeft nog enkele jaren nodig om te rijpen, zijn allround-game te ontwikkelen en dan wordt hij een meervoudig MVP-winnaar. Stats: 27,5 P, (50 %, 37,9 % 3pt) 7,9 R, 3,5 A, 1,2 B, 1,4 S, 3,6 TO Want dat is zeker, Derrick Rose gaat niet voor de tweede keer op rij winnen. De afgelopen tien jaar presteerden Tim Duncan, Steve Nash en LeBron James het, maar dit jaar gaat de award niet naar een speler van de Bulls. Maar naar wie dan wel? Een simpele regel bij het kiezen van de MVP is de beste speler in het beste team. In de afgelopen tien jaar werd de award zesmaal gewonnen door een speler uit de beste ploeg; Allen Iverson (76ers), Steve Nash (Suns), Dirk Nowitzki (Mavericks), LeBron James (2x, Cavaliers) en Rose (Bulls). Daar kun je vergif op innemen: de MVP komt uit een team met een winstpercentage van meer dan vijftig procent. Nog nooit won een speler van een team met minder zeges dan overwinningen de award. Sorry Kevin Love, maar volgende keer beter. Daarnaast wordt de kans op de award groter als een speler in meerdere van de vijf grote statistische categorieën (punten, rebounds, assists, steals en blocks) in de top tien staat. Gevoelskwestie Buiten de cijfertechnische gegevens speelt gevoel een grote rol. Welke speler kan avond aan avond zowel offensief als defensief domineren? Dit blijkt niet altijd uit de statistieken. Een offensieve charge in de slotseconden kan de wedstrijd beslissen, maar zie je niet terug in de boxscore. Sterk verdedigen en daarmee iemand in een moeilijke positie dwingen waardoor hij zijn schot mist idem dito. Soms maken de zogenaamde regels, statistieken of andere wijsheden echter niet zoveel uit. Soms is van tevoren al duidelijk wie om award gaan strijden. Daar is geen hogere wiskunde voor nodig. Soms zijn spelers zo dominant dat je al weet hoe het gaat lopen. Dit jaar was zo n jaar. LeBron James had wat recht te zetten na het verlies in de NBA-finale. Je kon er de klok op gelijkzetten dat hij een weergaloos seizoen zou gaan spelen. Grote concurrent zou Kevin Durant worden. De tweevoudig topscorer van de league had een jaar extra ervaring en toonde tijdens de lockout in alle demonstratiewedstrijden dat hij meer dan klaar was voor het nieuwe seizoen. Derrick Rose had zich wellicht in die tweestrijd kunnen mengen, ware het niet dat hij eenderde van het seizoen miste door blessures.

4 VORIGE WINNAARS Derrick Rose Chicago LeBron James Cleveland LeBron James Cleveland Kobe Bryant Los Angeles Lakers Dirk Nowitzki Dallas Steve Nash Phoenix Steve Nash Phoenix Kevin Garnett Minnesota Tim Duncan San Antonio Tim Duncan San Antonio Allen Iverson Philadelphia Shaquille O'Neal Los Angeles Lakers Karl Malone Utah Michael Jordan Chicago Karl Malone Utah Michael Jordan Chicago David Robinson San Antonio Hakeem Olajuwon Houston Charles Barkley Phoenix Michael Jordan Chicago Michael Jordan Chicago Magic Johnson Los Angeles Lakers Magic Johnson Los Angeles Lakers Michael Jordan Chicago Magic Johnson Los Angeles Lakers Larry Bird Boston Larry Bird Boston Larry Bird Boston Moses Malone Philadelphia Moses Malone Houston Julius Erving Philadelphia Abdul-Jabbar Los Angeles Moses Malone Houston Bill Walton Portland Abdul-Jabbar Los Angeles Abdul-Jabbar Los Angeles Bob McAdoo Buffalo Abdul-Jabbar Milwaukee Dave Cowens Boston Abdul-Jabbar Milwaukee KaAbdul-Jabbar Milwaukee Willis Reed New York Wes Unseld Baltimore Wilt Chamberlain Philadelphia Wilt Chamberlain Philadelphia Wilt Chamberlain Philadelphia Bill Russell Boston Oscar Robertson Cincinnati Bill Russell Boston Bill Russell Boston Bill Russell Boston Wilt Chamberlain Philadelphia Bob Pettit St. Louis Bill Russell Boston Bob Cousy Boston Bob Pettit St. Louis

5 LeBron James De koning is dood. Lang leve de koning. James is dit seizoen al meerdere malen uit zijn graf herrezen. Bij de start van het nieuwe jaar was hij afgeschreven, na de verloren NBA-finale tegen Dallas Mavericks. Hij was al in het bezit van de bijnaam LeChoke, vooral bij personen met anti-heat en -LeBron gevoelens. Na een aantal wedstrijden dit seizoen bleek hij postplay aan zijn spel te hebben toegevoegd. Iets wat de meeste sterren pas in de latere fase van hun loopbaan doen, omdat ze minder atletisch worden. James is er op 27-jarige leeftijd alvast mee begonnen, op het hoogtepunt van zijn fysiek. In het belang van het team, want de Heat missen een center. Wekenlang speelde hij op een ongekend niveau, zowel offensief als defensief. Algemene opinie 1: hier zien we de nieuwe MVP aan het werk. Maar na de All-Star Game laaide de LeChoke-discussie weer op. In plaats van zelf de beslissende schoten te nemen liet hij het in de slotfase van de galavoorstelling tweemaal over aan anderen en de derde maal beging hij een turnover. Vlak daarna was er de wedstrijd tegen Utah Jazz, die Miami met één punt verloor. James passte de bal vanuit een doubleteam naar de vrijstaande Udonis Haslem. Haslem miste en James was de pineut. Hij zou bang zijn om in de slotfase zijn verantwoordelijkheid te nemen. James argument: ik probeer altijd de juiste play te maken. Dat is natuurlijk niet sexy. Het liefst zien we de Kobe s, Durants, Carmelo s van deze wereld de wedstrijd in de laatste paar minuten overnemen en het verschil tussen winst of verlies maken. Heroïsche gamewinners willen we zien. In basketball hebben ze daar een term voor: hero-ball. Vorig seizoen werden Dwyane Wade en James verketterd vanwege het spelen van hero-ball. Er zat geen lijn in het spel, geen gedachte. Het enige dat de Heat in halfcourt deden was één-op-één gaan met James of Wade. Dit seizoen maakt James heel vaak de juiste play, zit er wel een gedachte achter, krijgt Miami een schotkans met een veel hoger scoringspercentage en blijkt volgens velen dat James bang is om zijn verantwoordelijkheid te nemen. Algemene opinie 2: Kevin Durant verdient de MVP want die neemt die verantwoordelijkheid wel. DE 3. CHRIS PAUL Dankzij Paul worden de Clippers voor het eerst in de clubhistorie echt serieus genomen. Zonder hem was de ploeg waarschijnlijk buiten de top acht in het westen gevallen. De guard brengt een hoop energie met zich mee, zowel aanvallend als verdedigend en is niet te stoppen als hij op dreef is. 4. KOBE BRYANT Bryant voegt zomaar nog een topscorerstitel toe aan zijn erelijst. Hij zal er niet wakker van liggen. Het enige doel in Kobe s leven is die zesde NBA-titel. Met de nieuwe Twin Towers (Gasol & Bynum) tot zijn beschikki ng kan hij zomaar slagen in die missie.

6 OUTSIDERS 5. TONY PARKER De spelverdeler die het succes van de Spurs grotendeels mogelijk heeft gemaakt. Als Parker een slechte dag heeft, wordt het een lastig verhaal voor San Antonio. 7. CARMELO ANTHONY Het lijkt erop dat de Knicks het juiste spoor in aanloop naar de play-offs te pakken hebben. Met dank aan Anthony, die zich dit seizoen op verdedigend vlak positief heeft ontwikkeld. 9. DIRK NOWITZKI Zonder Nowitzki hebben de Mavs niets te zoeken in de play-offs. Met de Duitser wel. Mits in vorm. Die is af en toe nog afwezig en dat breekt Dallas aanvallend op. 6. RAJON RONDO De grote inspirator die het leven van de Big Three weet te verlengen en van de Celtics een gevaarlijke outsider maakt. Met Rondo als guard krijgen de erkende schutters Garnett, Pierce en Allen zoveel open schoten dat missen bijna niet kan. Indrukwekkend spel sinds de All- Star Game. 8. DWIGHT HOWARD Howard is de beste center in league. Zonder twijfel heeft D12 verdedigend de meeste impact en is hij bijna onmogelijk in bedwang te houden in aanvallend opzicht. Maar dit seizoen speel t hij veel te wisselvallig. 10. KEVIN LOVE Eigenlijk hoort hij niet in dit rijtje thuis omdat zijn ploeg tot de slechtsten in de league behoort. Maar aangezien de tiende plaats uitsluitend dient als ereplaats staat Love toch in de lijst. Omdat hij scoort, reboundt en ook nog eens uitblinkt in het schieten van driepunters. Een fenomeen.

7 Spanning We zijn weer wat weken verder en James heeft de criticasters de mond gesnoerd. Ondanks het mindere spel van de Heat is LeBron James de MVP van Sport Amerika dit seizoen. LBJ presteert nog steeds constant, deze maand zelfs op een hoger niveau dan in maart, en zijn enige echte concurrent Durant presteert juist minder. Het zal echter een fotofinish worden. Allebei laten ze het de laatste duels meermaals afweten op het beslissende moment. Zo miste James tegen de Bulls afgelopen week een beslissend schot en een vrije worp in de laatste halve minuut. Durant faalde tegen Los Angeles Clippers met een gemiste driepunter nederlaag. James is zonder twijfel de meest complete speler in de league. Hij maakt het verschil aan beide kanten van het veld. The King is ook de meest efficiënte van iedereen. Daarnaast is hij de op twee na meest scorende speler in de league. James schiet per duel minder dan nummer twee Durant en leider Kobe Bryant, maar is veel effectiever met een schotpercentage van 53 procent tegen 50 procent voor Durant en 43 procent voor Kobe. LeBron is als forward vierde in de league in steals, staat als eerste niet-guard op een veertiende plek in assists en behoort bij de beste dertig rebounders. Het zal dan ook niet verbazen dat hij de Heat leidt in al die vier categorieën. Op basis van zijn spel dit seizoen verdient James de award. Ondanks dat hij nog nooit kampioen is geworden, ondanks dat hij Cleveland verliet en ondanks dat hij misschien niet de ideale schoonzoon is zoals Durant. Get over it. Hij is simpelweg de beste basketballer.

De legendarische coach Phil Jackson stelde

De legendarische coach Phil Jackson stelde De legendarische coach Phil Jackson stelde recentelijk dat hij nooit een echt dominante point guard nodig had vanwege het Trianglesysteem dat hij altijd speelde. De gedachte van een allesbepalende point

Nadere informatie

Ondanks dat de Lakers de series redelijk

Ondanks dat de Lakers de series redelijk Verloren jaar voor Kobe Het is een jaar om snel te vergeten voor Kobe Bryant. Een verloren jaar voor de Black Mamba. Na de uitschakeling door de Thunder zijn er niet veel kansen over meer om die zo begeerde

Nadere informatie

Zo'n vijftien jaar geleden kwam Kobe

Zo'n vijftien jaar geleden kwam Kobe Zo'n vijftien jaar geleden kwam Kobe Bryant de NBA binnen. In zijn eerste twee seizoenen leek hij niet bepaald op weg naar een carrière als één der besten aller tijden, maar toch was vanaf moment één duidelijk

Nadere informatie

Voor het eerst sinds. De Bulls hebben. De Celtics eindigen. Het mindere spel de. het seizoen 2004/ 2005 eindigt Indiana weer op een winstpercentage

Voor het eerst sinds. De Bulls hebben. De Celtics eindigen. Het mindere spel de. het seizoen 2004/ 2005 eindigt Indiana weer op een winstpercentage De Bulls hebben zich ontegenzeggelijk in de favorietenrol voor de NBA-titel gemanoeu-vreerd. Met Derrick Rose of zonder hem, het maakt de mannen van coach Tom Thibodeau niets uit, ze blijven winnen. Met

Nadere informatie

Bye, bye Dallas Dallas Mavericks, titelverdediger, had in de eerste ronde tegen Oklahoma City uiteindelijk weinig in te brengen met vier nederlagen tegen nul zeges. Natuurlijk, die eerste twee duels hadden

Nadere informatie

OKC vs Heat. Verschillend

OKC vs Heat. Verschillend OKC vs Heat Afgelopen zomer is waarschijnlijk de laatste keer geweest dat Kevin Durant en LeBron James samen trainden voor het seizoen erop. De twee beste spelers in de NBA hadden beiden hun meerdere moeten

Nadere informatie

LEN BIAS ( )

LEN BIAS ( ) LEN BIAS (1963-1986) Een betere versie van Michael Jordan. Al twee jaar na de NBA-entree van de basketballer die nu wordt gezien als de beste aller tijden, kwam er een speler voorbij die volgens velen

Nadere informatie

Lockout Al jaren dreigde een lockout een NBA-seizoen in de. Stern Shines Terwijl David Stern in de zomer vooral druk was

Lockout Al jaren dreigde een lockout een NBA-seizoen in de. Stern Shines Terwijl David Stern in de zomer vooral druk was Lockout Al jaren dreigde een lockout een NBA-seizoen in de war te schoppen. Desondanks lukte het de eigenaren en de spelers niet om snel tot een overeenkomst te komen. Vanaf 1 juli ging alles op slot.

Nadere informatie

Memphis Grizzlies? Tot de playoffs van

Memphis Grizzlies? Tot de playoffs van Memphis Grizzlies? Tot de playoffs van afgelopen seizoen was het een team dat door weinig mensen serieus werd genomen. Met de hakken over de sloot plaatsten de Grizzlies zich als achtste en laatste team

Nadere informatie

De aanloop naar de Olympische Spelen in

De aanloop naar de Olympische Spelen in De aanloop naar de Olympische Spelen in Londen was verre van vlekkeloos voor Team USA. Het begon al met de lockout. Hierdoor liep het seizoen uit, waardoor er met minder voorbereidingstijd genoegen moest

Nadere informatie

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op.

Van de Redactie. Beste leden, De Peelshot is weer terug van weggeweest! Wat meer over de geschiedenis vind je verder op. In deze editie Van de redactie blz. 3 De geschiedenis van de Peelshot blz. 4 Oud speler gaat internationaal blz. 5 Wat te doen met een assist van Quincy? blz. 6 Kleurplaat blz. 7 Interview met Blaise Fouarge

Nadere informatie

Voor de wedstrijd Marathon Kantine Het Basketballspel Marathon Marathon

Voor de wedstrijd Marathon Kantine Het Basketballspel Marathon Marathon Voor de wedstrijd De wedstrijden van Marathon beginnen meestal om 20.00 uur en de Kantine gaat een half uur van tevoren open. Inmiddels zijn de spelers dan al bezig met de warming-up op het speelveld.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MAART 2017

NIEUWSBRIEF MAART 2017 NIEUWSBRIEF MAART 2017 Geachte sponsoren, relaties en partners Over 4 weken spelen wij alweer onze laatste wedstrijd in het seizoen 2016-2017. Een seizoen wat als je alles op de keper beschouwd weer voorbij

Nadere informatie

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018

Schoolbasketbal Leusden 4 januari 2018 Schoolbasketbaltoernooi Donderdag 4 januari 2018 Voorwoord Schoolbasketbal 2017-2018 Na alle feestdagen is het nieuwe jaar begonnen. Hoe veel beter kan het jaar beginnen met een sportief en gezellig toernooi

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Zijn nu al zeker van eindronde en dat is een echte meevaller

Zijn nu al zeker van eindronde en dat is een echte meevaller KFC Meulebeke - Bruno Derveaux ziet periodetitel als beloning voor erg jonge spelersgroep. Zijn nu al zeker van eindronde en dat is een echte meevaller Coach Bruno Derveaux wil na de belangrijke maanden

Nadere informatie

Stijgen en dalen seizoen Heren

Stijgen en dalen seizoen Heren Stijgen en dalen seizoen 2017 2018 Heren Voorafgaand Het aantal dalers vanuit EuroMillions League heeft geen enkele invloed op het aantal dalers in de lagere afdelingen. Enkel Top Division Men 1 kan een

Nadere informatie

PROGRAMMABOEKJE Basisscholentoernooi

PROGRAMMABOEKJE Basisscholentoernooi PROGRAMMABOEKJE 25-02-2015 Basisscholentoernooi Basketbalvereniging The Valley Bucketeers Welkom Allemaal van harte welkom bij alweer de twintigste editie van het jaarlijkse basisscholentoernooi voor alle

Nadere informatie

AANVALLEND DENKEN. Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken. 12/10/2013 Jan Nelen

AANVALLEND DENKEN. Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken. 12/10/2013 Jan Nelen Goede morgen Samen willen we winnen dus zullen we aanvallend moeten denken 1. Waarom deze clinic 2. Diverse uitspraken 3. Samenstelling aanval 4. Mogelijkheden 5. Oefenstof 6. Overleg AGENDA WAAROM DEZE

Nadere informatie

INFORMATIE NK A-klasse 2018

INFORMATIE  NK A-klasse 2018 INFORMATIE NK A-klasse 2018 NK 2018 De Nederlandse kampioenschappen bowlen op het hoogste niveau worden dit jaar georganiseerd in Dolfijn The Plays to be! Thomas Dol heet ons welkom in het recent geopende

Nadere informatie

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap

Stormvogels 28. Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G. Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels. vertrekken toch bleven, keeper Jaap Stormvogels 28 Seizoen 2011 / 2012 - Klasse 5G Een seizoen vol hooggespannen verwachtingen en jonge vogels De klassenindeling van de vijfde klasse G werd in zeker drie dorpen met gejuich ontvangen. Siebengewald,

Nadere informatie

Reglement - Streetball 3x3 2015/2016

Reglement - Streetball 3x3 2015/2016 Reglement - Streetball 3x3 2015/2016 Categorieën: Er wordt gespeeld in drie categorieën: o Klas 1 klassenteam. o Klas 3 klassenteam. o Schoolteam. Alle categorieën zijn onderverdeeld in een jongens- en

Nadere informatie

Schooldammen. seizoen

Schooldammen. seizoen Schooldammen seizoen 2004-2005 o Hoe t Waliën de finale bereikte o Voorronde Winterswijk 17 november o Finale Winterswijk 27 november o Regiofinales 18 december o Districtsfinale 22 januari o Kampioenschap

Nadere informatie

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014

JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 JEUGD-OUDERTOERNOOI D.O.V. 2014 Op zaterdagmiddag 22 hebben we het traditionele jeugd-oudertoernooi gehouden. Er hadden zich 12 koppels ingeschreven, maar twee hebben zich alsnog teruggetrokken, waardoor

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden

1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1 ste Helft: Vragenronde 1 Toen we nog meetelden 1.1 Welke doelman zat bij Feyenoord op de bank tijdens de gewonnen UEFA Cup-finale van 2002 tegen Borussia Dortmund? 1.2 Tegen welke tegenstander en in

Nadere informatie

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9

Finale : The Hawks Ado Lakers 6-10 (na 8 innings)...8. Het ene weekend is het ander niet...9 INHOUDSOPGAVE Voorwoord...4 Inleiding...5 Eerste oefenwedstrijd...6 The Hawks D.S.S. 4-13...6 Hawks morele winnaar van het weekend na 2 e plaats op eigen Rob Noorlander toernooi...7 The Hawks Sparta /

Nadere informatie

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C)

FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN. Initiator Voetbal (Getuigschrift C) FUN WEDSTRIJD EN TUSSEN VORMEN FUN - WEDSTRIJDVORM 1 TITEL : 3+K / 2+K TOPSCORER Golven : 2 x 3 spelers en 3 x 2 spelers Golf tot bal uit het spel is Elk 3tal 10x de kans om aan te vallen en dan wisselen

Nadere informatie

Stars 84. Alles wat u moet weten over Stars 84 TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK!

Stars 84. Alles wat u moet weten over Stars 84 TEAMWORK MAKES THE DREAM WORK! Editie nr. 3 19 februari 2015 Stars 84 Alles wat u moet weten over Stars 84 Met in deze nieuwsbrief: Voorwoord door secretaris Douwe Laanstra Vooraankondiging ALV De Stars van de maand Eredivisie basketball

Nadere informatie

Verslag Jeugd-Ouder toernooi

Verslag Jeugd-Ouder toernooi Verslag Jeugd-Ouder toernooi 21-2-2015 Op 21 februari 2015 is het traditionele Jeugd-Ouder toernooi gehouden. Omdat er twee spelers met dezelfde vader waren ingeschreven, wat dus technisch gezien niet

Nadere informatie

The Valley Bucketeers

The Valley Bucketeers The Valley Bucketeers Fijn, dat je geïnteresseerd bent in onze vereniging. Veel mensen in de omgeving van Hellendoorn en Nijverdal weten vaak niet van het bestaan van The Valley Bucketeers. Toch bestaan

Nadere informatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie

Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Een product van de Nederlandse Bowling Federatie Dag der Kampioenen Jeugd 2019 Zoals de titel al zegt, kent dit evenement alleen maar winnaars. De Kampioenen van het seizoen

Nadere informatie

IJsselmeervogels is met Sandor van der Heide aan het roer actief in de Derde divisie. De oefenmeester is voor het tweede seizoen op rij trainer van

IJsselmeervogels is met Sandor van der Heide aan het roer actief in de Derde divisie. De oefenmeester is voor het tweede seizoen op rij trainer van IJsselmeervogels is met Sandor van der Heide aan het roer actief in de Derde divisie. De oefenmeester is voor het tweede seizoen op rij trainer van de Rooien, maar doet dat nu vanaf de start van het seizoen.

Nadere informatie

Opleidingen trainer/coaches

Opleidingen trainer/coaches Opleidingen trainer/coaches Basisopleiding Coachen Workshop 2 - Aandachtspunten wedstrijd - Tactiek en systeem @KNHBAcademie https//www.facebook.com/knhb.nl www.hockey.warming-up.nl Inhoud workshop 2 -

Nadere informatie

Merk op dat er nieuwe signalen zijn voor de scheidsrechter. Deze signalen worden niet vermeld in dit document.

Merk op dat er nieuwe signalen zijn voor de scheidsrechter. Deze signalen worden niet vermeld in dit document. Dit overzicht van de wijzigingen in de Officiële Basketball Regels is gebaseerd op de nieuwe versie van the Official Basketball Rules 2014 as approved by the FIBA Central Board, Barcelona Spain released

Nadere informatie

INFORMATIE NK A-klasse 2019

INFORMATIE  NK A-klasse 2019 INFORMATIE NK A-klasse 2019 NK A-klasse 2019 In 2019 worden de Nederlandse kampioenschappen A-klasse voor de voorlopig laatste keer georganiseerd in de opzet die we de laatste jaren kennen. Vanaf volgend

Nadere informatie

Oriëntatieloop met QR-codes

Oriëntatieloop met QR-codes Oriëntatieloop met QR-codes Probleemstelling Het principe van een klassieke oriëntatieloop is zeer eenvoudig. Aan de start krijgen de leerlingen (eventueel in groepjes) een geografische kaart met daarop

Nadere informatie

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1

Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag Zondag JA1 Cartouche JA1 Rotterdam JB3 JB1 Uitslagen CTH teams LOHC Tegenstander Uitslag Klasse Zaterdag JA1 - Cartouche JA1 2-8 Top JB1 - Rotterdam JB3 4-3 1 e klasse JC1 - Leonidas JC1 4-1 Top JC2 - HDS JC1 1-6 1 e klasse JD1 - HGC JD1 0-6 Top

Nadere informatie

2 Person Officiating (2PO) versie februari 2019

2 Person Officiating (2PO) versie februari 2019 2 Person Officiating (2PO) versie februari 2019 Inleiding De afgelopen jaren is er vanuit o.a. FIBA veel aandacht geweest voor 3PO en nauwelijks voor 2PO De meest recente officiële mechanics zijn de FIBA

Nadere informatie

RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC

RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC RKSV WEC Aron van Balveren RKSV WEC Voor de creatieve speler kom je kijken! Met de eerste trainingen weer in zicht wil ik het seizoen graag aftrappen met een stukje over een niet te onderschatten vaardigheid

Nadere informatie

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers.

Basketbalvereniging The Valley Bucketeers. PROGRAMMABOEKJE 28-02-2018 Basisscholentoernooi Basketbalvereniging The Valley Bucketeers Welkom Allemaal van harte welkom bij alweer de drieëntwintigste editie van het jaarlijkse basisscholentoernooi

Nadere informatie

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden.

Wat vul je in? Vul in ei of ij. Alle spelers gaan.. trainingskamp. Verschillende landen spelen. Eén keer.. de vier jaar wordt het WK gehouden. Naam:. Wat vul je in? Kies uit: tegen in van met op naast onder over - aan Alle spelers gaan.. trainingskamp. Het wk begint.. een openingsceremonie. Verschillende landen spelen.. elkaar. Eén keer.. de

Nadere informatie

Welkom bij een heerlijk AVONDJE BSW

Welkom bij een heerlijk AVONDJE BSW Welkom bij een heerlijk AVONDJE BSW spelregels van basketball zijn op zich niet ingewikkeld. Als men de regels kent komt dat uw kijkspel, uw beleving en ervaring ten goede. Voor de wedstrijd De wedstrijden

Nadere informatie

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen

1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1 ste Helft: Vragenronde 1 Recente gebeurtenissen 1.1 Welke drie Eredivisie teams werden dit seizoen door een club uit een lagere divisie uitgeschakeld in de KNVB-beker? 1.2 Welke twee Nederlanders maakten

Nadere informatie

a) Willy-Jan en Gerard b) Willy-Jan en Frans c) Gerard en Frans

a) Willy-Jan en Gerard b) Willy-Jan en Frans c) Gerard en Frans Starwatchers sportquiz over 28 jaar BSW in de eredivisie 1. kampioenschap In welk jaar werd BSW kampioen? a) 1993 b) 1994 c) 1995 (dit was het seizoen 1993-1994) 2. Ackermans De gebroeders Ackermans kennen

Nadere informatie

De Australiër Brayden Meyer kroont zich met bijl en zaag tot de kampioen der kampioenen

De Australiër Brayden Meyer kroont zich met bijl en zaag tot de kampioen der kampioenen Australië triomfeert op de STIHL TIMBERSPORTS Champions Trophy in Oostenrijk De Australiër Brayden Meyer kroont zich met bijl en zaag tot de kampioen der kampioenen St. Johann in Tirol, Oostenrijk, 26

Nadere informatie

Always Forward Voetbalpool 2018/2019

Always Forward Voetbalpool 2018/2019 Deelnameformulier Always Forward Voetbalpool 2018/2019 Naam:...... E-mailadres:.... Maak uw inleggeld, 10,--, over op bankrekeningnr NL83RABO0329709321 t.n.v. Always Forward onder vermelding van Inleg

Nadere informatie

Seizoensafsluiter. Programma:

Seizoensafsluiter. Programma: Seizoensafsluiter Om op een gepaste manier het 1 ste seizoen KaBo af te sluiten organiseert het jeugdbestuur nog een spetterende seizoensafsluiter. Bij deze willen we dan ook graag alle spelers, speelsters,

Nadere informatie

MODULE BASKETBAL TWEEDE FASE

MODULE BASKETBAL TWEEDE FASE MODULE BASKETBAL TWEEDE FASE Deze module bestaat uit drie lessen basketbal, waarbij jullie zelf een gedeelte van de lessen verzorgen. De bedoeling is dat jullie drie teams formeren van 8 a 10 personen.

Nadere informatie

Oktober 2007 Het magazine van Basketbalclub Bladel

Oktober 2007 Het magazine van Basketbalclub Bladel Oktober 2007 Het magazine van Basketbalclub Bladel Inhoudsopgave 04 Woord van de redactie 05 Het woord is aan: de voorzitter 06 Fantasy seizoen weer begonnen 08 Wedstrijd van de maand 09 Foto s: kampioenschap

Nadere informatie

Jeugdhandbal nieuwe stijl. visie NHV "Geef kinderen hun spel terug"

Jeugdhandbal nieuwe stijl. visie NHV Geef kinderen hun spel terug Jeugdhandbal nieuwe stijl visie NHV "Geef kinderen hun spel terug" jeugdhandbal nieuwe stijl Jean Troquet Agenda 1. Uitleg nieuwe speelwijze 2. Training voor de E-Jeugd met leeftijdgerelateerde spelvormen

Nadere informatie

Diverse regels om darts te spleen Basisregels

Diverse regels om darts te spleen Basisregels Diverse regels om darts te spleen Basisregels In principe zijn dart wedstrijden gespeeld tussen twee spelers of twee teams. De teams kunnenworden samengesteld uit twee of meer mensen elk. Negen worpen

Nadere informatie

De datum en pick up plaats van het voertuig bepalen de prijs. Elke aanpassing van de reservatie kan dus leiden naar een aanpassing van de prijs.

De datum en pick up plaats van het voertuig bepalen de prijs. Elke aanpassing van de reservatie kan dus leiden naar een aanpassing van de prijs. PRODUCT MOTORHOME USA HERONTDEK NOORD AMERIKA MET DE MOTORHOME Canadese Rockies of de Nationale Parken van het Westen, laat u verleiden door de mobilhome. Deze zijn erg populair is in Noord Amerika. De

Nadere informatie

Bijlage 2: Spelregels U13 & U15 tackle football. American Football Bond Nederland

Bijlage 2: Spelregels U13 & U15 tackle football. American Football Bond Nederland Bijlage 2: Spelregels U13 & U15 tackle football American Football Bond Nederland Deze versie van de spelregels U13 & U15 tackle football vervangt alle voorgaande versies. Datum Versie Wijzigingen 10-06-2016

Nadere informatie

Afdelingsontmoeting Grootebroek

Afdelingsontmoeting Grootebroek Afdelingsontmoeting Grootebroek Op zondag 30 November vond in Grootebroek (NH) de Afdelingsontmoeting plaats. Dit is een toernooi waarbij de afdeling West, Midden, Holland-Noord en Zuidwest, de strijd

Nadere informatie

Welkom bij een heerlijk AVONDJE STEPCO BSW

Welkom bij een heerlijk AVONDJE STEPCO BSW Welkom bij een heerlijk AVONDJE STEPCO BSW wedstrijd. De spelregels van basketball zijn op zich niet ingewikkeld. Als men de regels kent komt dat uw kijkspel, uw beleving en ervaring ten goede. Voor de

Nadere informatie

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2

De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 De derde periode en het kampioenschap van TEC zaterdag 2 Als koploper begonnen we aan de 3e periode. De voorsprong op nummer 2 Oranje Wit was 2 punten. Nummer 3 LRC stond op 9 punten achterstand. Met nog

Nadere informatie

Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012

Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012 Verslag DOV clubkampioenschappen dubbel 2012 Op vrijdag 19 oktober 2012 zijn de D.O.V. clubkampioenschappen dubbel gehouden. Er hadden zich 13 koppels ingeschreven, waardoor besloten is om een 6-kamp en

Nadere informatie

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018,

Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Beste deelnemers van het Rabobank Schoolkorfbaltoernooi 2018, Op zaterdag 16 juni organiseert korfbalvereniging Rood-Wit het 36 e Rabobank Schoolkorfbaltoernooi voor de basisscholen uit Wezep en Hattemerbroek.

Nadere informatie

MODULE VOLLEYBAL TWEEDE FASE

MODULE VOLLEYBAL TWEEDE FASE MODULE VOLLEYBAL TWEEDE FASE Deze module bestaat uit vier lessen volleybal, waarbij jullie zelf een gedeelte van de lessen verzorgen. De bedoeling is dat er groepjes van 8 leerlingen worden gemaakt. Elke

Nadere informatie

ONSPORTIEVE FOUT 2017 REGELS / ART 37. Version 1.0. / 5 oktober Officiating s Cool

ONSPORTIEVE FOUT 2017 REGELS / ART 37. Version 1.0. / 5 oktober Officiating s Cool ONSPORTIEVE FOUT 2017 REGELS / ART 37 Version 1.0. / 5 oktober Officiating s ool 1 NOTE Deze presentatie is gemaakt door de FIBA Referee Department en mag niet gebruikt worden anders dan met FIBA Logo

Nadere informatie

Development of the big man (4-5)

Development of the big man (4-5) VBL-VTS Clinic : Lucien Van Kers Niveau Trainer B GENT 13/04/07 De as tussen guard and big men Development of the big man (4-5) Om een kampioenen ploeg te maken zijn de 1 (passer) en 5 (receiver) positie

Nadere informatie

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY

TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY REGELS TOUCH RUGBY WAT IS TOUCH RUGBY Touch rugby is een rugby-vorm die er voor zorgt dat rugby prima voor iedereen is te spelen. Het is een variant waarbij intensief fysiek contact wordt voorkomen. In

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017

Seta nieuws in t Klökske - week 12 - woensdag 22 maart 2017 Deze week in t Klökske Beken jij kleur? COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 18 maart: Senioren: SETA 1 Kluis 4 4-6 SETA 2 Maastricht 4 5-5 Jeugd: SETA 1 was vrij SETA 2 Asterix 2 0-5 SETA

Nadere informatie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie

Pool West4. Voorstel Teamcompetitie Pool West4 Voorstel Teamcompetitie 12-7-2015 Versie: 1.0 Auteurs: Gino De Ruyter, Klarita Polak Seizoen: 2014/2015 Datum: 16 juni 2015 Pool West4 is onderdeel van KNBB Sectie Pool 1 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

Werkstuk LO Basketbal

Werkstuk LO Basketbal Werkstuk LO Basketbal Werkstuk door een scholier 3705 woorden 5 september 2003 6,4 550 keer beoordeeld Vak LO Hoe is het spel is ontstaan In 1892 begon prof. Dr. James Naismith van het Springfield College

Nadere informatie

Het verbeteren van de split-vision adhv ball-handling/passing en combinatiedrills :

Het verbeteren van de split-vision adhv ball-handling/passing en combinatiedrills : Het verbeteren van de split-vision adhv ball-handling/passing en combinatiedrills : -> Waarom dit onderwerp? - Iedereen spreekt over READ the defense in het modern basketball, dus, is het belangrijk om

Nadere informatie

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen.

Toppers! Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Toppers! 22 april 2015: Schoolkorfbal (de voorronde) Er zijn in Nederland ongeveer 6804 basisscholen, het kunnen er inmiddels eentje meer of minder zijn. Maar in ieder geval 6800 basisscholen. Waarom deze

Nadere informatie

Vierde Supermoto-titel voor Marcel van Drunen!

Vierde Supermoto-titel voor Marcel van Drunen! http://www.knmv.nl 6 oktober 2008 Persbericht Serie: ONK Supermoto Land: Nederland Datum 5 oktober '08 Race: 12/14 Plaats: Lelystad Weer: Regen, 12c Vierde Supermoto-titel voor Marcel van Drunen! Mill

Nadere informatie

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019

Seta nieuws in t Klökske - week 13 - woensdag 27 maart 2019 Deze week in t Klökske Veel spanning in de competities. COMPETITIE Zaterdagcompetitie Uitslagen zaterdag 23 maart: Senioren: Minor 1 SETA 1 5-5 Heerlen 4 SETA 2 1-9 SETA 1 Falco 2 5-5 Sittard 1 SETA 2

Nadere informatie

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie.

Ksk Wavria LEERPLAN. Leerplan U6. Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Ksk Wavria LEERPLAN Leerplan U6 Het is belangrijk op te leiden vanuit één gedachte, één visie. Algemeen De ontwikkeling van de spelers is belangrijker dan het resultaat van het team. Positief coachen is

Nadere informatie

Stand tijdens de winterstop. Stand 2 e periode

Stand tijdens de winterstop. Stand 2 e periode 1 Stand tijdens de winterstop Wedstr Gew Gel Verl Punten Voor Tegen Straf 1 VOC 1 11 9 1 1 28 31 11 0 2 Magreb '90 1 11 7 3 1 24 27 11 0 3 Neptunus-Schiebroek 1 12 7 2 3 23 23 14 0 4 Boshuizen 1 12 7 1

Nadere informatie

Workshop Spelregelkennis. Deel 2

Workshop Spelregelkennis. Deel 2 Workshop Spelregelkennis Deel 2 Wat gaan we doen? Spelregels: fouten + bepalingen Workshop Spelregelkennis Fouten Fouten Wat is een fout? Wat voor soort fouten hebben we? Wat is de act of shooting? Persoonlijke

Nadere informatie

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting :

Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : Noa (D1) en Yasmine (D2) interviewen Esmee Putting : 1.Wat vind je leuk aan korfbal? Dat het een teamsport is. Dat het een gemengde sport is. Dat het twee vakken heeft, 1 verdedigen en 1 aanvallen. 2.Wat

Nadere informatie

Proteus minitoernooi 2012 (2)

Proteus minitoernooi 2012 (2) Proteus minitoernooi 2012 (2) Sterrencompetitie Doelgroepenbad 14-12-2012 Nadat vorige week vrijdag de 1 e wedstrijden waren gespeeld stond vandaag de laatste poule wedstrijd op het programma. Tevens stond

Nadere informatie

LAZIO ROMA BORUSSIA DORTMUND FC BARCELONA FC TWENTE

LAZIO ROMA BORUSSIA DORTMUND FC BARCELONA FC TWENTE Op zaterdag 19 september 2009 werd bij RKSV De Zweef voor de derde maal begonnen met de F-League voor mini F-pupillen (4-6 jarigen). Tot en met 12 december werd er iedere zaterdagochtend tussen 9.30 10.30

Nadere informatie

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach.

De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach. De technische leiding staat nog steeds onder leiding van Jos Engelhart: onze grensrechter Johan Jonkbloed en Gerard Derksen: trainer/coach Het team: 1. Bo Schutte, onze keepster. Wat heerlijk om een vaste

Nadere informatie

Tweebal. 2-maandelijks clubblad van Omni-Vrembo. september redactie : Björn Thys. Tweebal

Tweebal. 2-maandelijks clubblad van Omni-Vrembo. september redactie : Björn Thys. Tweebal Tweebal 2-maandelijks clubblad van Omni-Vrembo Nr. 98 17 e Jaargang september 2017 redactie : Björn Thys Tweebal 98 www.omnivrembo.be 1 Voorwoord Clubgenoten, Na enkele maanden op jullie honger te zijn

Nadere informatie

Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar)

Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar) Floorball training Standaard jaarplanning E pupillen en D jeugd (8-11 jaar) Deze standaard jaarplanning is een hulpmiddel voor alle jeugdtrainers. Met deze planning kan je het hele seizoen vullen met leuke

Nadere informatie

NFL FLAG FOOTBALL. Spelregels

NFL FLAG FOOTBALL. Spelregels NFL FLAG FOOTBALL Spelregels NFL Flag Football! NFL Flag Football is een sport die iedereen kan spelen. Naast het lopen, gooien en vangen komt het aan op tactieken. Iedereen kan het spelen. Bij NFL Flag

Nadere informatie

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag

Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag Eilermark 1 SCE 1 uitslag 2-3 Zondag 4-9-2016 Zwaarbevochten maar verdiende overwinning in Glanerbrug Het seizoen ging weer beginnen. En niet tegen de minste tegenstander. Het was geen publiek geheim dat

Nadere informatie

AfdelingsInfo Noord-Holland

AfdelingsInfo Noord-Holland AfdelingsInfo Noord-Holland Seizoen 2016-2017 Uitgave 15 Verzenddatum 27-02-2017 De Afdeling Noord-Holland is één van de vijf afdelingen van de Nederlandse Basketball Bond Het AfdelingsInfo verschijnt

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Vrijdag 22 december 2017 Kon. Bacwalde S.K.

Vrijdag 22 december 2017 Kon. Bacwalde S.K. Bacwalde for Life: Penalty Cup Vrijdag 22 december 2017 Kon. Bacwalde S.K. Algemeen Tornooireglement 1. Graag verwelkomen wij u & uw teamleden ten laatste om 18.30h aan het secretariaat in de tent Daar

Nadere informatie

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO

Volleybal Vereniging A.S.S.V. Urbanus Sinds 21 augustus INFO ACTUEEL Zo eindelijk hebben jullie weer een voor jullie. Het bestuur heeft 3x vergaderd. En dan werd er o.a. gevraagd of mijn email adres het niet deed, maar sorry het ontbrak mij even aan de tijd. Let

Nadere informatie

34 e Schoolhandbal Toernooi

34 e Schoolhandbal Toernooi 34 e Schoolhandbal Toernooi NAJADEN 22 mei 2019 Sportpark De Wierden - Meerveldstraat 54 1359 HZ Almere-Haven - tel. 036-5316454 www.najaden.nl Volg ons ook op Facebook en Instagram! Handbalvereniging

Nadere informatie

Trainingsprogramma B-junioren

Trainingsprogramma B-junioren Trainingsprogramma B-junioren Inhoudsopgave Training Nummer 1... 3 Training Nummer 2... 5 Training Nummer 3... 7 Training Nummer 4... 9 Training Nummer 5... 11 Training Nummer 6... 13 Training Nummer 7...

Nadere informatie

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het

Basketbal. Bronvermelding. Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het Basketbal Ik heb dit onderwerp gekozen omdat ik basketbal altijd al een leuk sport vond. Daarom leek het mij interessant om te weten hoe dat allemaal in mekaar zit. Bronvermelding 1 / 6 Ik heb de informatie

Nadere informatie

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse!

EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC wint thriller tegen PSV en blijft in de Hoofdklasse! EDC heeft dit seizoen met slechts 2 overwinningen nog net de nacompetitie bereikt. Daarin werd het thuis opgenomen tegen PSV Dammen uit Eindhoven.

Nadere informatie

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF

NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF BBSF 23.08.2016 Addendum seizoen 2016-2017 aan het Sportreglement en RIO uitgave augustus 2016 NATIONALE KAMPIOENSCHAPPEN BBSF ALGEMEEN Art. 1 - Ieder jaar organiseert de BBSF de scratch, bonus en handicap

Nadere informatie

NBB Scheidsrechtersstage 3 september Onsportieve fout Flop Interpretaties. Nieuwe regels en signalen. Flop/fake

NBB Scheidsrechtersstage 3 september Onsportieve fout Flop Interpretaties. Nieuwe regels en signalen. Flop/fake NBB Scheidsrechtersstage 3 september 2016 Onsportieve fout Flop Interpretaties 1 Nieuwe regels en signalen Flop/fake 1 GAME CLOCK / 2:00 or less Onsportieve fout 2 Onsportieve fouten Deze presentatie heeft

Nadere informatie

Aanwezigheid van industrie kun je op twee manieren, op industrieel en op geografisch vlak, onderzoeken en verklaren.

Aanwezigheid van industrie kun je op twee manieren, op industrieel en op geografisch vlak, onderzoeken en verklaren. Klassikale toepassing: algemeen ontleden van een industriegebied. Lees in je handboek p. 86-87. Het toont aan hoe een industriegebied, in dit geval de manufacturing belt, wordt ontleed. De sterkte of zwakte

Nadere informatie

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België)

Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Internationaal Jeugdtoernooi Namen (België) Op woensdag 31 Oktober en donderdag 1 November vond in Namen voor de 16 e keer het Internationale jeugdtoernooi van Namen plaats. Evenals vorig jaar nam de afdeling

Nadere informatie

AJAX THE GAME. De spelerskaarten

AJAX THE GAME. De spelerskaarten Spelregels 00429 AJAX THE GAME Inleiding: Welkom in de Arena. In dit stadion zul je als coach vele wedstrijden spelen. Voor jongere spelers is het raadzaam hulp in te roepen bij het lezen van de spelregels.

Nadere informatie

P rogramma T oernooi:

P rogramma T oernooi: Nr.122 10-09-2016 Toernooi te Amersfoort Sporthal: Zielhorst Zaterdag 10 september werd het toernooi Wheelchair Mania gespeeld. Basketball Events Organisation heeft voor het eerst in haar geschiedenis

Nadere informatie

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok

WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Een voetballer die veel verdriet had door Auke Kok WILLEM VAN HANEGEM Geboren: 1944, Breskens Toptijd: 1962-1983 Clubs: Velox, Xerxes, Feyenoord, AZ 67, Chicago Sting, FC Utrecht Positie

Nadere informatie

Stirling Hart uit Canada wint de zwaarste competitie in het sporthouthakken

Stirling Hart uit Canada wint de zwaarste competitie in het sporthouthakken Persbericht Stihl TIMBERSPORTS Champions Trophy 2018 in Marseille Stirling Hart uit Canada wint de zwaarste competitie in het sporthouthakken Puurs, 30 mei 2018 De 2018 Champions Ring is op weg naar Canada!

Nadere informatie

Jeugd basketball toernooi 2015

Jeugd basketball toernooi 2015 Jeugd basketball toernooi 2015 Voorwoord JBC Noorderhaven is een bloeiende basketballvereniging uit Julianadorp. Naast de senioren heren en dames teams heeft de vereniging in alle leeftijdsklassen jeugdteams.

Nadere informatie

DEFINEERT NIEUWE NORMEN IN GEMAK, DOORLOOPTIJD EN LIQUIDITEIT

DEFINEERT NIEUWE NORMEN IN GEMAK, DOORLOOPTIJD EN LIQUIDITEIT DEFINEERT NIEUWE NORMEN IN GEMAK, DOORLOOPTIJD EN LIQUIDITEIT NTR METALS HEEFT IN DE VERENIGDE STATEN EN EUROPA SAMEN MEER DAN 50 VESTIGINGEN. WE VOLDOEN AAN DE EDELMETAALBEHOEFTEN VAN MEER DAN 20,000

Nadere informatie

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12

R1 R2 R3 R4 R5 R6 R7 R8 R9 R10 R11 R12 Race 12 28-12-2014 Vandaag staat op het programma de laatste race van het seizoen 2014. In de vorige race was het al duidelijk dat m_m racer de kampioen is. De race van vandaag is daarom niet minder spannend.

Nadere informatie