HET STATEN KWARTIERTJE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HET STATEN KWARTIERTJE"

Transcriptie

1 HET STATEN KWARTIERTJE Nieuwsbrief februari 2017 nr3 Het Staten Kwartiertje Er breekt een belangrijke periode aan voor iedere leerling van het Maris Statenkwartier. Leerlingen uit klas 1 denken na over de twee profielen die ze mee nemen naar volgend schooljaar en zullen daarbij ook extra inspanningen moeten leveren voor de algemeen vormende vakken (AVO), zoals Nederlands en Wiskunde. Leerlingen uit klas 2 maken zich op om de definitieve keuze te maken voor de beroepsrichting waarin ze examen willen doen. En op welk niveau dat gebeurt zal in de komende periode moeten blijken. De derde klassers bereiden zich voor op de komende SE-week. Bijlessen of extra uitleg worden met grote regelmaat gegeven. De eindexamenkandidaten volgen de komende tijd volop examentrainingen en gaan zich inschrijven op het MBO. Ook komt het Centraal Schriftelijk Praktijk Examen (CSPE) en Centraal Examen (CE) steeds dichterbij. Beste leerling, Haal er uit wat er in zit! N. de Jong Locatiedirecteur Maris Statenkwartier Informatieavond Op 6 februari jl. was de informatieavond voor ouders van leerlingen in groep 8. Deze werd zeer druk bezocht! Voor een volle aula vertelde Mariama (1sA) samen met haar moeder wat er zo al belangrijk is voor het maken van de keuze voor de juiste school en hoe je als nieuwe leerling de eerste periode ervaart op Maris Statenkwartier. Mariama (1sA) Hallo, ik ben Mariama uit 1sA. Ik heb meegedaan aan de informatieavond en ook op de Open Dag die op vrijdag was. Ik vond het een hele leuke ervaring. Bij de informatieavond stelde Mw. Mercelina mij een aantal vragen. Ik heb voor heel veel mensen verteld dat ik best snel gewend was op school (een weekje ofzo), ook met een rooster en verschillende docenten. Dit was op de basisschool anders. Wat ik zo leuk vond was vooral op de vrijdag om de mensen rond te leiden en om daarbij ook dingen uit te leggen van de school. Ik ben ook blij dat ik de meeste vragen heb kunnen beantwoorden.

2 Open Dag Zo n 350 bezoekers kwamen af op onze Open Dag op 10 februari jl. Er was van alles te zien, te proeven en te maken. Wij zijn ongelofelijk trots op al onze leerlingen die zich geheel vrijwillig wilden aanmelden om, op deze voor ons zo belangrijke dag, een steentje bij te dragen. Lisa 1sD Ik hielp bij Engels en mocht uitleggen hoe het gaat bij dit vak, waar we mee werken en hoe de boeken eruit zagen. Ook ging ik wat spelletjes doen in het Engels met de kinderen. Het was echt super leuk om te vertellen wat je eigenlijk doet in de klas en dat je dingen kunt vertellen over het vak. Nadat ik bij Engels had geholpen, mocht ik mensen rondleiden. Bij de rondleiding had ik mensen waarvan de kinderen Nederlands spraken de ouders Engels. Ik moest dus alles uitleggen in het Engels! Het was wel een uitdaging maar echt super leuk om te doen! Demi 3sD Tijdens de Open Dag mocht ik mensen rondleiden en ik vond het erg leuk om te doen. Vorig jaar heb ik het ook gedaan en het leek me ook dit jaar weer leuk. Mijn eerste rondleiding duurde zelfs van uur tot uur. Het was een leuke ervaring. Even later ging ik helpen bij Wonen&Interieur want het werd ineens heel erg druk. Daarna ging ik gewoon weer helpen met het geven van rondleidingen. Sem 1sB Ik vond de Open Dag van het Maris College Statenkwartier heel leuk en goed georganiseerd. Iedereen deed goed z n best om het zo leuk mogelijk te maken. Er waren ook veel opdrachten die je kon doen. Het is ook leuk dat leerlingen de mensenmochten rondleiden. We hebben het goed gedaan! Ik heb zelf met 2 klasgenoten een heel groot logo gemaakt en het was heel leuk om te maken. De docenten bedenken altijd weer leuke opdrachten. Dit hebben we gemaakt in het lokaal bij Mw. Krul. Kijk, dit is mijn kunstwerk: Shenty 1sD Het was super leuk! Ik mocht rondleiden en de mensen die ik heb rondgeleid vonden het ook erg tof. De sfeer was goed en ik heb er heel erg van genoten. Ik vond dat er veel kinderen zich wilden aanmelden en de docenten waren heel tevreden met de kinderen die ik heb rondgeleid.

3 Maris MOST WANTED team Een groep leerlingen uit de 2e klas voert iedere woensdagochtend van tot onder begeleiding van conciërge Remco Kraijenoord facilitaire opdrachten uit. Deze zullen o.a. bestaan uit voorkomende werkzaamheden: opruimen, schoonmaken, aanvullen, bezoekers te woord staan, nieuwe leerlingen rondleiden, administreren. De leerlingen van Maris Statenkwartier maken kennis met dienstverlening, daar ze dit in hun toekomstige beroep regelmatig zullen tegenkomen. Dienstverlening wordt samengevat met vriendelijkheid, betrouwbaarheid, geschiktheid, wenselijkheid en vakbekwaamheid. In de kern van het vmbo spelen algemene kennis en vaardigheden een belangrijke rol, o.a. Tonen van respect Luisteren naar de opdracht, instructie. Uitvoeren van de opdracht Tonen van doorzettingsvermogen Goed en netjes omgaan met materialen, apparaten e.d. Terugblikken op de opdracht. We wensen het MOST WANTED team veel succes! De leerlingen zijn herkenbaar aan: Examennieuws Nog een aantal weken en dan start de laatste periode voor de leerlingen uit klas 4. De eindexamenperiode wordt gestart met de praktijkexamens voor de beroepsvoorbereiding (CSPE) en met het vervolg van examentrainingen voor de overige vakken. Alle leerlingen krijgen eind maart een informatieboekje met daarin het roosters voor de CSPE S, examentrainingen en het Centraal Eindexamen. Ook staat alles omtrent de zak-/slaagregeling, regels bij en tijdens de examens en websites voor oefenmateriaal in ditzelfde boekje. Dit alles zo goed voorbereid aan het eindexamen te beginnen! Mw. Bosboom Teamleider bovenbouw Examensecretaris Valentijnsactie Op 9 en 14 februari jl. hielden wij een heuse Valentijnsactie in de school. Onze leerlingen hebben elkaar verrast met mooie lieve presentjes! Weet je al van wie je het presentje hebt gekregen?

4 Timmerwedstrijd Stel, je moet noodgedwongen van TL naar Kader. Je hebt veel theorie gehad en gaat dan een praktische beroepsrichting volgen: Wonen en Interieur. Je krijgt veel praktijk en komt in een klas met een mix van leerlingen die voor het eerst beroepsgerichte praktijk krijgen en leerlingen van het Vakcollege die vanaf leerjaar 1 veel (=10 uur per week) praktijk hebben gevolgd. Ali Sarac is zo n leerling, maar dan wel een die gemotiveerd is en ook nog met blijk van een goed inzicht zijn werkstukken op een prachtige manier aflevert! Tijdens zijn praktijklessen van de module. bij stichting Haagbouw, staan de metselaars in opleiding verbaasd over het eerste muurtje dat Ali metselt. Het werken met hout gaat Ali ook goed af. Wat gebeurt er als je na 6 maanden techniek mee doet aan de jaarlijkse timmerwedstrijd van stichting Haagbouw op 13 en 14 februari 2017? Op je werkbank ligt een werktekening met wat materiaal en gereedschap.!!! Wat moet je er mee? Ali leest de tekening door, bekijkt het materiaal en gaat rustig aan de slag. De tweede dag, meet, zaagt en werkt Ali de verschillende onderdelen glad af met schuurpapier,. wanneer zet hij de onderdelen in elkaar!! Iets na staat de strandstoel in elkaar en heeft de jury het oordeel gegeven: te midden van 7 leerlingen van de verschillende vmbo scholen uit Den Haag en omstreken is Ali op een paar millimeter tweede geworden!!! Ali is trots dat hij de werktekening heeft kunnen lezen en dat hij heeft doorgezet. Dit is weer een stap in de richting om Bouwkunde te gaan studeren om het MBO. Ali van harte gefeliciteerd: wij zijn heel erg trots op jouw prestatie!!!

5 Spots on Jobs Afgelopen januari heeft klas 2 samen met de mentor een bezoek gebracht aan Spots on Jobs. Een beurs voor beroeps- en studiekeuze. Leerlingen hebben kennis gemaakt met de vele mogelijkheden om na het vmbo een juiste studie te kiezen. Alle leerlingen kregen een opdrachtenkaart mee en gingen bij de verschillende kraampjes vragen stellen aan studenten en docenten. Daarnaast gingen zij kleine opdrachten uitvoeren bij een kraam naar keuze. Zo was bij de richting Horeca de opdracht om een tafel op de juiste manier te dekken of bij de richting Bouw om sneller dan je tegenstander de spijker in het hout te slaan. Ook konden de leerlingen kauwgom maken bij Science, banden verwisselen bij Autotechniek of vragen stellen bij Defensie. Ze hebben genoeg materiaal om de juiste keuze te maken. Eerst voor klas 3, daarna voor een mogelijke vervolgopleiding. Wat hebben onze leerlingen serieus en goed meegedaan! Mevr. C. de Jong decaan Maris Statenkwartier Maris debat Het Maris Debat op de locatie Houtrust was weer een succes! Leerlingen van het Maris College legde politici het vuur aan de schenen. Onze leerlingen van het Maris Statenkwartier debatteerden natuurlijk mee! De verkiezingen De verkiezingen komen er aan. Op woensdag 15 maart a.s. zal Nederland naar de stembus gaan. Het is uniek te noemen dat een leerling in het Voortgezet Onderwijs dit eenmaal mag meemaken in de vier jaar. Mede daarom zullen we hier tijdens de mentorlessen extra aandacht aan gegeven. Op dinsdag 14 maart tijdens het derde uur zullen leerlingen van het Maris College naar de eigen stembus op de locatie gaan om ook hun stem uit te brengen!

6 Even voorstellen Mijn naam is Mw. Boschman. Ik studeer Pedagogiek op de Haagse Hogeschool en loop tot het einde van het jaar stage bij Mw. Oosterbaan als zorg coördinator. Ook heb ik op afgelopen Open Dag meegeholpen. Het was leuk om de leerlingen van groep acht te zien, die het spannend vinden en zin hebben om naar de middelbare school te gaan. Er waren heel veel enthousiaste ouders en kinderen. Ik heb geholpen door vragen te beantwoorden van de bezoekers en te helpen met leerlingen die zich wilden aanmelden voor volgend schooljaar. De sfeer op de Open Dag was erg goed, er waren veel docenten en leerlingen die meehielpen, ik vond het gezellig. Mijn taken als stagiaire van Mw. Oosterbaan zijn het beantwoorden van vragen van zowel leerlingen, ouders als docenten. Als Mw. Oosterbaan of ik denken dat een leerling extra hulp nodig heeft, dan ondernemen wij actie. Uiteindelijk is ons doel om elke leerling een goede schooltijd te bezorgen. Dus loop je ergens tegen aan? Dan mag je altijd ook naar mij toekomen. Even voorstellen Of ik mijzelf even wil voorstellen in het Staten Kwartiertje? Maar natuurlijk! Ik ben mevrouw De Koning. De leerlingen van de eerste en de tweede klassen kennen mijn nu wel een beetje maar voor de meesten ben ik nog een nieuw gezicht op de school. Ik ben op na de Kerstvakantie op het Maris Statenkwartier begonnen en geef lessen Aardrijkskunde en Geschiedenis in de onderbouw. De leukste vakken die er zijn, waarbij je veel kan leren over hoe de wereld in elkaar zit! Ik ben geboren en getogen in Den Haag, altijd in het centrum van de stad gewoond en negen jaar geleden verhuisd naar Scheveningen. Nu woon ik heerlijk met man en twee kinderen van 8 en 10 jaar vlakbij de zee. Ondertussen is mijn man al een paar jaar de eigenaar van een strandpaviljoen waar ik in mijn vrije tijd graag in de zon zit met een goed boek. Een paar keer per week ga ik hardlopen over het strand of in de duinen om mijn conditie wat op peil te houden. Ik doe af en toe mee aan een 10 km wedstrijd, zoals de City Pier City Loop en ik wil volgend jaar een halve marathon lopen. En wie weet, doe ik ooit nog eens mee aan een hele Marathon van 42 km (zoals de Griekse soldaat Pheidippides van Marathon naar Athene liep in het jaar 490 v. Chr.) Op werkgebied heb ik veel verschillende dingen gedaan; van horeca (in restaurants en strandtenten) tot evenementenorganisatie (zoals Parkpop) en van VVV tot marketing communicatie en advertentieverkoop. Maar werken in het onderwijs is toch het aller leukst! Ik heb op verschillende scholen in Den Haag lesgegeven en het is altijd anders en nooit saai. Het Maris Statenkwartier vind ik een plezierige en dynamisch locatie waar zowel de leerlingen als de leraren veel kunnen leren. Een grotere uitdaging kan ik me niet wensen!

7 Klassenuitje 4sB Dinsdag 31 januari. De dag dat we naar de bios zijn geweest.eerst gingen we uit eten bij Vapiano, waarbij Duygu, Alex en ik de snelle mw. Duijmelinck zagen. Later kwamen de late Chayenne, Markeesha en het broertje van Markeesha. Het etentje was erg lekker en we hebben er van genoten! Rond uur zijn we met de rest van de klas gaan afspreken bij de bioscoop voor de film. Genaamd: Demain tout commence. Heel emotioneel, waardoor Miranda, Duygu en mw. Duijmelinck hun traantjes moesten vegen. Met heel klas 4SB hebben we er een leuke middag en avond van gemaakt. Ook de Ouderraad bedankt! Docenten zijn jaloers omdat wij de beste klas zijn ;). Belangrijke data 6 maart: Huiswerkvrij 14 maart Naar de stembus in de kantine week 11: Rekentoets klas 3 en 4 17 maart: Leerstof proefwerk week naar leerlingen klas 1 en 2 22 maart: Maris Music Awards (optredens van oa Ceder en Yendley) 24 maart: Laatste mogelijkheid inleveren sectorkeuze 4 t/m 7 april: Proefwerkweek klas 1 en 2 SE-week klas 3 en 4 10 t/m 21 april: Stage klas 3, CSPE klas 4 Met vriendelijke groeten, Kubra 4sB

8 Laat je stem horen! Dinsdag maart maart het 3e uur uur.

HET STATEN KWARTIERTJE

HET STATEN KWARTIERTJE HET STATEN KWARTIERTJE Nieuwsbrief Februari 2018 nr 3 Het Staten Kwartiertje Er breekt een belangrijke periode aan voor iedere leerling van Maris Statenkwartier. Leerlingen uit klas 1 hebben een keuze

Nadere informatie

HET STATEN KWARTIERTJE

HET STATEN KWARTIERTJE HET STATEN KWARTIERTJE Nieuwsbrief April 2018 nr 4 Het Staten Kwartiertje De repetitieweek/se-week is achter de rug en hopelijk hebben de leerlingen goede cijfers gehaald. Momenteel zijn de 3e klassen

Nadere informatie

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College

Talent. voor de Toekomst! Informatie Saenredam College Talent voor de Toekomst! Informatie Saenredam College 201 4 5 /201 Inhoudsopgave Dit hebben we speciaal voor jou geschreven 2 Openbare school Open avond VMBO bij het Saenredam College 3 Onderbouw Nieuwe

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader

Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader Informatieboekje voor examenkandidaten vmbo basis en kader informatieboekje examen vmbo basis en kader pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro

VMBO / MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. www.wolfert.nl/pro INFORMATIEAVOND INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom Informatieavond leerjaar 4 Dinsdag 1 september 2015 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Thema avond ouders 28 september 3. Inrichting

Nadere informatie

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo

leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo leren meer dan vmbo-tl, vmbo-tl/havo informatie schooljaar 2018/2019 Over de Groene Hart TOPmavo De Groene Hart Topmavo is een Excellente school en dat komt binnen ons onderwijs op verschillende manieren

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075)

Heb je nog vragen? Schoolleiding. Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) Heb je nog vragen? Contactpersonen: Anita Gietermans Telefoonnummer: (075) 640 91 30 Schoolleiding. Henk Lüken: vestigingsdirecteur Anita Gietermans: afdelingsleider leerjaar 1 en ISK Jan Willem van der

Nadere informatie

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1

Algemeen Cito-vo toetsen klas 2 Sportmiddag klas 1 Algemeen In deze nieuwsbrief hebben we weer informatie voor u op een rij gezet en kunnen we u laten meegenieten van allerlei leuke activiteiten die onlangs bij ons op school hebben plaatsgevonden. Cito-vo

Nadere informatie

examens 2015 Informatie leerjaar 4

examens 2015 Informatie leerjaar 4 examens 2015 Informatie leerjaar 4 Programma 19.30 uur Introductie en algemeen deel 20.30 uur Mentordeel 21.00 uur Eindtijd Onderwerpen SE-cijfers Herkansingen SE CSPE Mondelinge examens Examenrooster

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

HBM, dé school met aandacht voor jou!

HBM, dé school met aandacht voor jou! Nieuwsbrief HBM januari hbmadministratie@dehbm.nl E-mail niet goed leesbaar? Klik hier! HBM, dé school met aandacht voor jou! Woord van de schoolleiding Beste ouders/verzorgers, Heemstede, januari 2019

Nadere informatie

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top.

Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Jaarplanning 2015-2016

Jaarplanning 2015-2016 Jaarplanning 2015-2016 De Jaarplanning 2015-2016 is met zorg samengesteld, maar is niet statisch. In juli 2015 was het nog niet mogelijk om alles al vast te leggen. We stellen de planning daarom regelmatig

Nadere informatie

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg

Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg Informatieboekje voor examenkandidaten theoretische leerweg informatieboekje examen tl pagina 1 van 7 Ik doe examen 2016 Beste leerling, Het is alweer en het examen nadert. Hier voor je ligt een informatieboekje

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4

INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 INFORMATIEAVOND LEERJAAR 4 Informatie m.b.t de examens Teamleider Bovenbouw K/TL J. van Mil Examen secretaris K. Bormans Teamleider Basis-LWOO M. Verbunt Programma van deze avond Programma School Examen

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

elkaar leren kennen een leuke sfeer in de klas goed contact met je mentor een mooi gebouw op de Campus schoolkamp en andere leuke uitstapjes

elkaar leren kennen een leuke sfeer in de klas goed contact met je mentor een mooi gebouw op de Campus schoolkamp en andere leuke uitstapjes Elkaar leren kennen Op PENTA college CSG Hoogvliet voel je je al gauw thuis. We beginnen met een spannend kennismakingsproject waarin je je mentor en je klasgenoten leert kennen. Je mentor is een soort

Nadere informatie

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT

WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT WELKOM OP DE HUISMANSTRAAT Wij weten dat je het kan LMC PRAKTIJK- ONDERWIJS WELKOM In Rotterdam Zuid staat tussen de havens in de wijk Charlois onze school LMC Praktijkonderwijs Huismanstraat. Wij maken

Nadere informatie

Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de overgangsnormen voor het schooljaar 2017/2018.

Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de overgangsnormen voor het schooljaar 2017/2018. Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u de overgangsnormen voor het schooljaar 2017/2018. Naast de rapporten die u dit schooljaar ontvangt, is het voor u belangrijk op de hoogte te zijn van de normen

Nadere informatie

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen

een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen een waardevol diploma vmbo en mbo in één havo-top! Uiterlijke Verzorging en Mode Consumptief en Toerisme Zorg en Welzijn, Sport en Bewegen Handel en Administratie vmbo-mbo-havo PENTA werkt al een tijdje

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4

Ouderavond leerjaar 4 Ouderavond leerjaar 4 Deel 1 Centrale opening Dhr. Van der Duin afdelingsleider Bovenbouw Beroepsgerichte leerwegen Dhr. van den Hogen lid examencommissie Mevr. Meeuwsen decaan Deel 2 de mentor Algemene

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave

NIEUWSBRIEF. Geachte ouders, verzorgers. In deze uitgave NIEUWSBRIEF juli 2013 Nieuwsbrief voor ouders en verzorgers Geachte ouders, verzorgers In de laatste periode van het schooljaar vinden altijd veel activiteiten plaats: de start van de centrale examens,

Nadere informatie

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD

OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 DE FIETSCONTROLE VOOR VEILIG NAAR SCHOOL THEMADAG GEORGANISEERD DOOR DE OUDERRAAD EDITIE 2 18 DECEMBER 2015 OPEN AVOND DONDERDAG 7 JANUARI 2016 Op donderdag 7 januari a.s. vindt de Open Avond van de Walewyc plaats. Van 18.00 21.00 uur ontvangen wij de leerlingen van groep 7 en 8 en

Nadere informatie

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor.

Wij verzoeken u het keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart, door uw zoon/dochter te laten inleveren bij de mentor. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar GL UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het tweede leerjaar TL. UCN 18/19 169 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over

Nadere informatie

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO / VMBO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 4 15 september 2014 PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom, directeur 2. Inrichting van het

Nadere informatie

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden.

Komend schooljaar gaan we ons samen met het Dr. Mollercollege oriënteren op meer blijvende mogelijkheden. EDITIE 6 8 JULI 2016 PRIMA EXAMENRESULTATEN Afgelopen jaar zijn 157 leerlingen op examen geweest. Maar liefst 98% van de leerlingen behaalde hun diploma met prachtige cijfers. De cijfers voor de centrale

Nadere informatie

KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG

KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG KOM OOK NAAR ONZE OPEN DAG Van harte welkom! Hanna Joanne Marieke Lizelot Annelie Anne- Ruth Axumite Wat staat er in deze folder...? 03 Inleiding 04 Leerlingen die over deze school vertellen 07 Leraren

Nadere informatie

Informatie decanaat naar klas 4 Kader

Informatie decanaat naar klas 4 Kader Informatie decanaat naar klas 4 Kader Decanaat Decaan: Marbella Uhlenbeck: m.uhlenbeck@montaignelyceum.nl Decaan voor VMBO Kader en MAVO http://www.montaignelyceum.nl/schoolinfo/decanaat Verschil Mentor/Coach

Nadere informatie

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een

Bij ons op de havo(top) Je kunt op PENTA Hoogvliet na de mavo nu ook doorgaan naar de havo! Hier kun je dan in twee jaar een Als je niet naar een gewone mavo wilt, maar naar een SUPER-MAVO moet je op Penta Hoogvliet zijn. De mavo van en de havo-top van Penta Hoogvliet noemen we samen de BUSINESS SCHOOL. Wat is er zo bijzonder

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers nieuwsbrief. 106 nieuwsbrief voor ouders/verzorgers Agenda Intro Bouwvaria Ivio studiedag 08-03 2019 Intro Belangrijke data 13-03 onderbouwfeest 14-03 15-03 19-04 22-04 t/m 03-05 06-05 studiedag Geef me

Nadere informatie

DIGI-brief E T

DIGI-brief E T DIGI-brief E middelharnisvmbo@edudelta.nl T 0187 485 444 DIGITALE Nieuwsbrief voor ouders / verzorgers en leerlingen Maart 2018 A. Krielaart, regiodirecteur Volop media-aandacht de afgelopen weken over

Nadere informatie

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO

ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO euzedossier ouderparticipatie LOB bovenbouw VMBO Op elf bladzijden in het werkboek wordt de medewerking van de ouders of verzorgers van de leerlingen gevraagd. Wanneer de werkboeken op school blijven,

Nadere informatie

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart

keuzeformulier uiterlijk vrijdag 15 maart Aan de ouders/verzorgers van leerlingen uit het derde leerjaar TL. UCN 18/19 170 Zaandam, januari 2019 Geachte ouders/verzorgers, Wij nodigen u uit op dinsdag 5 februari voor een informatieavond over de

Nadere informatie

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1

Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Naar de finish.. Belangrijke data en afspraken omtrent het eindexamen 2018 Naar de finish leerlingversie 2018 Pagina 1 Beste examenkandidaten, Nog enkele weken en dan begin je aan je eindexamen. Een spannende

Nadere informatie

Voorlichting beroepsrichtingen (Bijgewerkt september 2014 Vul)

Voorlichting beroepsrichtingen (Bijgewerkt september 2014 Vul) Voorlichting beroepsrichtingen (Bijgewerkt september 2014 Vul) Examenvoorlichting 4 vmbo De beroepsrichtingen: Administratie, bbl en kbl Zorg en Welzijn, bbl en kbl Consumptief-breed, bbl en kbl Functionarissen:

Nadere informatie

Een uitdagende en succesvolle schooltijd

Een uitdagende en succesvolle schooltijd Een uitdagende en succesvolle schooltijd HAVO ATHENEUM GYMNASIUM 2015 Past het Boni bij mij? Je bent op zoek naar een school met een veilige en prettige sfeer? Je wil graag docenten die met je meedenken

Nadere informatie

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN

JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN JAAROVERZICHT RSG LINGECOLLEGE LOCATIE TEISTERBANTLAAN Aan de ouders/verzorgers van leerlingen RSG Lingecollege locatie Teisterbantlaan Tiel, 26 september 2013 Betreft: Activiteitenkalender schooljaar

Nadere informatie

Ouderavond leerjaar 4 26 september 2017

Ouderavond leerjaar 4 26 september 2017 Ouderavond leerjaar 4 26 september 2017 amen naar het diploma! Mentimeter Ga naar www.menti.com en gebruik de code 34 50 60 Mentor Thomas Harder t.harder@paxchristicollege.nl De mentor is het eerste aanspreekpunt

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O riëntatie

Nadere informatie

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019

Data Klas Omschrijving Welkom! Volleybalsportdagen en Topscore Ouder info 2 maart 2019 Data Klas Omschrijving 25 2 t/m 8 3 3 Leefwereld Bindelmeer Revue 3 Volleybalsportdag 7 3 3 Scholenmarkt 3 t/m 5 3 t/m 3 Toetsweek 3 t/m 5 3 3 SE 2 Maatschappijleer 3 t/m 5 3 4 Rekentoets 2 3 4 Ouderen

Nadere informatie

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde

Agenda. Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Agenda Mentoraat Tijdlijn leerjaar 4 Magister en Zermelo Examen Vervolgopleiding Belangrijke data Vragenronde Mentoraat Opstart schooljaar Mentorles Spreekuur Afspraken met de klas Wat kunt u van mij verwachten

Nadere informatie

Metameer Jenaplan VMBO 3 en 4

Metameer Jenaplan VMBO 3 en 4 Leerwegen VMBO Theoretisch Gemengd Kader beroepsgericht Basis beroepsgericht 4e klas 4e klas 4e klas 4e klas T G G K B 3e klas TG 3e klas K 3e klas B Tweede Klas TG K BK - B Brugklas KTG BKTG - B 2 Wat

Nadere informatie

Informatieavond 11 november 2013

Informatieavond 11 november 2013 Informatieavond 11 november 2013 Dhr. Boon Teamleider 2/3/4 GL/TL Dhr. Van Dijk Mentor TL + examensecretaris 1 Advies basisschool VMBO Wat houdt dat in? Vier leerwegen: Basis beroeps Kader beroeps Gemengd

Nadere informatie

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE

IN 3 STAPPEN NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE IN 3 STAPPEN 1 2 3 NAAR DE BESTE STUDIEKEUZE HOE KIES JE JOUW STUDIE? Halverwege de middelbare school ga je nadenken over je vervolgstudie. Het is belangrijk dat je daar op tijd mee begint. Want: hoe beter

Nadere informatie

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU

EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU EDITIE 3 9 FEBRUARI 2018 MENU -------------------- ---------- PROJECT GRIP OP GELD Van 5 t/m 16 maart doen alle leerlingen uit klas 3 met het vak economie mee met het project Grip op Geld. Dit project

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan VMBO leerjaar 4 L oopbaan O ntwikkeling

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Welkom. Informatieavond MAVO

Welkom. Informatieavond MAVO Welkom Informatieavond MAVO 19 januari 2017 Programma Van leerjaar 2 naar leerjaar 3 Bovenbouw Mavo Goede doorstroom: Keuzeactiviteiten Voorlopig advies december Open avond Fabritius (wo 8 februari) Bezoek

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning 33 maandag 13-8-2018 vakantie docenten en leerlingen dinsdag 14-8-2018 woensdag 15-8-2018 donderdag 16-8-2018 vrijdag 17-8-2018 zaterdag 18-8-2018 zondag 19-8-2018 34 maandag 20-8-2018 1 leerlingen vrij

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Jaarplanning 2016 2017 De Jaarplanning 2016 2017 is met zorg samengesteld, maar is niet statisch. In juli 2016 was het nog niet mogelijk om alles al vast te leggen. We stellen de planning daarom regelmatig

Nadere informatie

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief ASHV. November 2018 AGENDA. Beste ouders / verzorgers, November 2018 Nieuwsbrief ASHV AGENDA 27 november 19.00 u Informatieavond over TTO voor ouders van leerlingen groep 8 29 november 18.30 u Jaarvergadering oudercommissie (zie uitnodiging) 5 december Sinterklaasviering

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015!

Met het project JEP had ons kraampje de meeste omzet tijdens de kerstmarkt! van schooljaar 2014/2015! Het PENTA college in Hoogvliet is sinds augustus 2014 een gecertificeerde BUSINESS SCHOOL voor mavo en havo-top. Heb je een mavo- of mavo/havo-advies en wil je het beste uit jezelf halen? Kom dan eens

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 November 2018

Nieuwsbrief 1 November 2018 Nieuwsbrief 1 November 2018 Van de locatiedirecteur a.i. Het nieuwe schooljaar heeft het eerste lesblok van acht weken achter de rug. We zitten al weer in de wintertijd, de herfst dient zich aan.. Leerjaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam

Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam Nieuwsbrief Comenius College Rotterdam oktober 2012 Jaargang 3, nummer 2 Geachte ouders/verzorgers, Dit is de tweede digitale Nieuwsbrief van het schooljaar. In deze Nieuwsbrief houden wij u op de hoogte

Nadere informatie

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf

Praktijkonderwijs. talent ben je zelf Praktijkonderwijs talent ben je zelf open dagen zaterdag 26 januari 10:00-13:00 uur zaterdag 2 februari 10:00-13:00 uur School-in-bedrijf woensdag 16 januari woensdag 23 januari woensdag 30 januari Wat

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 5- HAVO. Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b

INFORMATIEAVOND 5- HAVO. Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b INFORMATIEAVOND 5- HAVO Whitney Young- Anderson Ph5a Nikky Schipper Ph5b Agenda 1. Welkom en voorstellen 1. Welkom en voorstellen 2. Presentielijst 3. Rol van de mentor in Havo 5 4. Algemene zaken o.a.

Nadere informatie

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen

Trias VMBO. 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Trias VMBO 2 onderbouwafdelingen 4 bovenbouwafdelingen Bovenbouw: 2x Profiel Techniek (PIE en BWI) Profiel Economie & ondernemen Profiel Zorg & welzijn Theoretische leerweg Afdeling A Klas-1 Afdeling B

Nadere informatie

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg

Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Welkom bij het Reeshof College Teamleider leerjaar 3&4 Theoretische leerweg Daan Hamann E-mail: dhamann@reeshofcollege.nl Heeft u vragen, neem dan gerust contact op. Klas xx Mentor Voor- Achternaam E-mail:

Nadere informatie

Christiaan Huygens College

Christiaan Huygens College Welkom bij de informatieavond leerjaar 4 Frank van der Meeren Teamleider bovenbouw mrn@huygenscollege.nl 19.00 uur Opening 19.10 uur Beroepskeuze en vervolgopleidingen mevrouw Slagboom Programma 19.20

Nadere informatie

Sector- en pakketkeuze. voor ouders van leerlingen in 3 tl

Sector- en pakketkeuze. voor ouders van leerlingen in 3 tl Sector- en pakketkeuze voor ouders van leerlingen in 3 tl Welke hulp krijgt de leerling? (portfoliomap) 3e leerjaar vmbo - theoretisch: werkboek: de loopbaanverkenner www. beroepskeuzedagboek.nl studie-experience

Nadere informatie

VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar 3. 10 september 2014. www.wolfert.

VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar 3. 10 september 2014. www.wolfert. VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 3 10 september 2014 VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland PROGRAMMA 1. Opening 2. Voorwoord door

Nadere informatie

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018

Eindelijk voorjaar!? Agenda. Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Nieuwsbrief ouders BW mrt 2018 Eindelijk voorjaar!? Agenda Na een prachtige februarimaand met een ijskoude afsluiting (en zelfs een beetje Elfstedenkoorts) en een zeer druk bezochte Open Dag op 14 februari

Nadere informatie

WELKOM OP HET WESTERAAM!

WELKOM OP HET WESTERAAM! WELKOM OP HET WESTERAAM! Dhr. Broeder afdelingsleider Programma Algemeen gedeelte LOB en keuze MBO Schoolexamen en eindexamen Mentorgedeelte per klas Dhr. Verkerk decaan / loopbaanbegeleider VMBO leerjaar

Nadere informatie

ACTIVITEITENROOSTER

ACTIVITEITENROOSTER September ACTIVITEITENROOSTER 2016-2017 Week 36 1 e schoolweek ma 05 Start Periode 1 en 5 Deze periode worden 3 dagen ckv-activiteiten ingepland Ontruimingsoefening in deze periode Coaching bijeenkomst

Nadere informatie

Beste ouders, de Grote en zijn hofhouding. Een hartelijke groet uit groep 6! Nummer 3

Beste ouders, de Grote en zijn hofhouding. Een hartelijke groet uit groep 6! Nummer 3 Beste ouders, Hierbij weer de nieuwsbrief voor de voorjaarsvakantie, met daarbij een impressie uit onze groepen Wij wensen u een goede vakantie toe! Een hartelijke groet van het team van de bovenbouw!

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

Schoolkrant. We geven les:

Schoolkrant. We geven les: Schoolkrant algemeen christelijke school: dat zie je aan de aandacht die we hebben voor 'het omgaan met elkaar taalgebruik pesten we doen er iets aan we vinden het belangrijk dat leerlingen ouders en personeel

Nadere informatie

Kiezen, ontdekken & doen!

Kiezen, ontdekken & doen! BUSINESS SCHOOL BUSINESS SCHOOL christelijke school voor vmbo-mbo-hgl Kiezen, ontdekken Kiezen, ontdekken & doen! Veel praktijk en (digitale) vaardigheden Onderbouw op MBS & doen MBS in het kort Je werkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016

Nieuwsbrief. Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen. Wifi-netwerk vernieuwd. Vmbo Putten onderbouw september 2016 Nieuwsbrief Vmbo Putten onderbouw september 2016 Praktisch onderwijs, mooie vaklokalen Veel leerlingen vinden het prettig om praktisch bezig te zijn en zo van alles te leren. Daarom doen we ons best om

Nadere informatie

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers,

Rotterdam, 23 maart Beste ouders/verzorgers, Rotterdam, 23 maart 2018 Beste ouders/verzorgers, Op 16 maart hebben we een hoop opa s en oma s mogen ontvangen om een lekkere pannenkoek met ons te komen eten. Alle ouders die hebben gebakt: bedankt!

Nadere informatie

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR

WELKOM OP. VMBO Maasland AANDACHT VOOR WELKOM OP VMBO Maasland AANDACHT VOOR Ben jij bijna van de basisschool af en ga je volgend jaar naar het vmbo? Heb je er nu al zin in? Of vind je het spannend? Op je nieuwe school krijg je verschillende

Nadere informatie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie

Drechtsteden College. De school waar ik mezelf kan zijn! vmbo. Techniek Zorg & Welzijn Economie Drechtsteden College De school waar ik mezelf kan zijn! Techniek Zorg & Welzijn Economie vmbo Je zit in groep 8 en je hebt een VMBOadvies gekregen. Maar welke school past nu het beste bij je? Waar voel

Nadere informatie

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website

leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website leerlingen open Dag 18 februari Open lesmiddag 15 februari Aanmelden Open Lesmiddag kan vanaf januari via onze website Welkomstwoord Gerwald: Ik heb het gevoel dat ik serieus word genomen. Docenten helpen

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11

Inhoudsopgave. Voorwoord Pagina 3. CSPE Pagina 4. CSE Pagina 5 6. Examenregels Pagina 7 9. Examenrooster Basis Pagina 11 2017 Inhoudsopgave Voorwoord Pagina 3 CSPE Pagina 4 CSE Pagina 5 6 Examenregels Pagina 7 9 Examenrooster Basis Pagina 11 Examenrooster Kader Pagina 12 13 Examenrooster TL Pagina 14 Belangrijke data Pagina

Nadere informatie

VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september

VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND. Hartelijk welkom. op de informatieavond leerjaar september VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland INFORMATIEAVOND Hartelijk welkom op de informatieavond leerjaar 3 11 september 2013 VMBO/MAVO in Bergschenhoek/Lansingerland PROGRAMMA 1. Opening door N. van Bennekom

Nadere informatie

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College

Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula. Christiaan Huygens College Informatieavond leerjaar 3 Deel 1 aula Welkom bij de informatieavond leerjaar 3 Frank van der Meeren Teamleider bovenbouw mrn@huygenscollege.nl 19.00 uur Opening en schoolreis Londen 19.10 uur Beroepskeuze

Nadere informatie

Hallo groep 8. Het Heerenlanden Colleg. Het Heerenlanden College. mavo, havo, vwo, vwo-tto. Eksterlaan. Joost de Jonge basisberoeps, kaderbero

Hallo groep 8. Het Heerenlanden Colleg. Het Heerenlanden College. mavo, havo, vwo, vwo-tto. Eksterlaan. Joost de Jonge basisberoeps, kaderbero De school van Leerdam voor: VMBO, MAVO, HAVO, VWO, VWO-TTO Hallo groep 8 Denken jullie al na over je volgende school? Het duurt nog wel even voor je daar aan gaat beginnen, dat is pas in augustus 2017.

Nadere informatie

WELKOM OP DE BOVENBOUW

WELKOM OP DE BOVENBOUW WELKOM OP DE BOVENBOUW INDELING VAN DE AVOND Algemene informatie over het examen: mevr.nijhof ( teamleider ) LOB ( LoopbaanOriëntatie en Begeleiding ): mevr. De Ruijter (decaan ) PAUZE Kennismaken met

Nadere informatie

Informatieavond 4e leerjaar. 6 september 2017

Informatieavond 4e leerjaar. 6 september 2017 Informatieavond 4e leerjaar 6 september 2017 Programma De 4 e klas + mentoren Algemene info Examen 2017-2018 Vervolgopleiding Kennismaking met de mentor Klassen: 4CT 4UV dhr. Sars dhr. De Jong 4 T&L1 dhr.

Nadere informatie

Maandbericht nr. 6 Maart 2017

Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Maandbericht nr. 6 Maart 2017 Agenda Ma. 20 mrt toetsweek voor de hele school mondelingen (hele week) Di. 21 mrt MR-vergadering Di. 28 mrt 13.00 uur workshopmiddag pws havo/vwo 4 en 5 Wo. 29 mrt informatieavond

Nadere informatie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie

A G E N D A. Project DANS Inloopochtend als afsluiting van het project DANS. 15.00 uur begin van de voorjaarsvakantie W E E K B R I E F 24 19 februari 2016 Datum Omschrijving A G E N D A 16, 18 en 23 februari Definitieve adviesgesprekken VO voor groep 8 Woensdag 24 februari 8.30 9.30 uur Project DANS Inloopochtend als

Nadere informatie

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht...

a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... a.roland holst c ollege QUEST een avontuurlijke zoektocht... de uitdaging... Hallo, ik ben Hanna. Dit jaar ben ik begonnen aan QUEST. QUEST past prima bij mij. Dat denk ik zelf, dat denken mijn ouders

Nadere informatie

Determinatieavond leerjaar 2

Determinatieavond leerjaar 2 Programma: Determinatie TL Beroepsgericht Waar kijken wij naar bij uw zoon/dochter: Cijfers (kennis, vakvaardigheden en leervermogen) Algemene vaardigheden en (studie)houding Cito Vas Wat wil de leerling

Nadere informatie

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo

werken voor talent! MET DE IPAD! over de Groene Hart topmavo 2017/2018 over de Groene Hart topmavo Bij ons komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies. We hebben in klas 1 zowel tl-klassen als tl/havo- klassen. Op onze school kunnen leerlingen Meer

Nadere informatie

Jaarplanning

Jaarplanning Augustus Jaarplanning 2019-2020 Week 34 1 e schoolweek ma 19 Start Periode 1 en 5 Ontruimingsoefening in deze periode APV Ontvangst en kennismaking leerlingen Fotograaf (HKR) Jaaropening alle locaties

Nadere informatie

3 - vmbo Ermelo bovenbouw

3 - vmbo Ermelo bovenbouw 3 - vmbo Ermelo bovenbouw INHOUD Debatteren Taaldorp Vierde klas uitje: de Efteling Lijst tekenen en lessen voor het examen Praktijkexamens Paasviering Plantenmarkt Kampweek Belangrijke data Geachte ouders,

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schreuder College Slinge December 2015

Nieuwsbrief Schreuder College Slinge December 2015 Nieuwsbrief Schreuder College Slinge December 2015 We hebben op onze locatie verschillende uitstroomrichtingen. In deze nieuwsbrief kunt u lezen over de richting Economie en Ondernemen. Verder is er weer

Nadere informatie