NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK"

Transcriptie

1 NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK PCBS De Rank J. van Goyenstraat HE Rozenburg info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar Nieuwsbrief nr september 2015 De nieuwsbrief wordt digitaal verstuurd via de website van de school. Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen op school? Meldt u zich dan aan op Als u de nieuwsbrief na aanmelding niet ontvangt, stuur dan even een mail naar directie@derank.vcodekring.nl Belangrijke data Vrijdag 2 oktober Woensdag 7 oktober Donderdag 8 oktober Groep 1 t/m 4 vrij Opening Kinderboekenweek (met de kinderen onder schooltijd) Kinderboekenmarkt 19:00 20:30 uur Beste mensen, Afgelopen maandag was de eerste koffieochtend van dit jaar. Tijdens deze ochtend hebben we het jaarplan aan de aanwezige ouders gepresenteerd. Het was fijn om te merken dat er toch weer een 10-tal ouders aanwezig was. We waarderen deze betrokkenheid enorm! In de bijlage vindt u de de presentatie van deze ochtend en op de website kunt u ons onderwijsinhoudelijke jaarplan terugvinden. Hartelijke groet, Petra Beukelman adres TSO Het adres van de TSO was niet juist.. we kregen daar terecht nogal wat vragen over. Het nieuwe adres is: overblijven@derank.vcodekring.nl U kunt via dit adres meteen contact opnemen met de vrijwilligers van de TSO.

2 Update leerlinggegevens We hebben al heel veel formulieren binnen, maar nog niet allemaal. Als u er nog niet aan toegekomen was, wilt u dan volgende week het formulier bij de leerkracht inleveren?? Alvast bedankt! Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke opvoeding gebruiken we vanaf dit schooljaar de methode Trefwoord. Iedere dag kijken we naar een digitale kalenderplaat met daarop een tekening, foto, puzzel of tekst. De (Bijbel-)verhalen, gedichten, gebeden en liederen die daarbij horen, staan in de handleiding voor de leerkracht. Zo stelt Trefwoord verschillende thema s uit de leefwereld van de kinderen en uit de Bijbel aan de orde. De kleurenposter geeft telkens aan welk thema in een bepaalde periode actueel is. De aankomende 2 weken staan de volgende thema s centraal In deze ouderbrief vertellen we meer over het thema Wijsheid' (7 t/m 25 september). Er was eens een koning die bezoek kreeg van twee vrouwen en een baby. Beide vrouwen eisten het kind op. Een onmogelijke opgave voor de koning: wie was de echte moeder? Welnu, zei de koning, we geven ieder de helft van het kind, dan is de zaak opgelost. Op dat moment riep een van beide vrouwen: Niet doen! Geef het kind dan maar aan die ander! Nu wist de koning genoeg. De koning in dit verhaal is koning Salomo en daarom noemen we een zeer wijze beslissing in een zeer moeilijk dilemma nog steeds een salomonsoordeel. Wat is wijsheid? Wie vinden de kinderen wijze mensen? En wat heb je aan wijsheid? Soms wordt een kind weleens plagerig een wijsneus genoemd. Iemand die alles weet, denkt te weten of wil weten. In het thema Wijsheid ontdekken de kinderen dat het niet gaat om anderen te slim af te zijn. En dat wijsheid meer is dan alleen kennis. Het gaat om hoe je in het leven staat. Hoe je, bij keuzes en beslissingen, rekening houdt met anderen en gevoel toont voor wat er op dat moment echt belangrijk is. De kinderen gaan zelf aan de slag met vraagstukken over hoe je wijs kunt omgaan met bijvoorbeeld ruzie, met internet en met jezelf. Ze ontdekken ook dat je hierin kunt groeien. De ontwikkeling van onwetend uilskuiken tot oude, wijze uil, is een kwestie van tijd, ervaring en leren. Een proces waarin wij, opvoeders, een belangrijke rol spelen. Alles wil hij zelf ontdekken. Hij is wise guy van het jaar. Voor je zelf na kunt denken heeft hij al een antwoord klaar. Da's weer een nieuwe vraag. De kennis in zijn hoofd krijgt steeds een nieuwe laag. Maar of hij alles weet?

3 Kinderboekenweek 2015 Natuurlijk doen wij ook mee. De Kinderboekenweek loopt van 7 oktober tot 18 oktober. In deze weken zijn we bezig met boeken. Boeken die antwoord geven op de vragen die er zijn. Hoe kan het dat? Hoe werkt dat? Waarom? De kinderen zullen op onderzoek gaan in boeken. Gestimuleerd door de leerkrachten gaan ze op zoek naar antwoorden op hun vragen. Misschien kunnen klasgenootjes helpen. Op woensdag 7 oktober zullen we in de Hal om 8.45 uur de Kinderboekenweek met alle kinderen van de school de Kinderboekenweek feestelijk openen. Op donderdag 8 oktober is er in de avond een boekenmarkt van uur tot uur. Boekhandel Keizerrijk zal er zijn met een heleboel boeken voor de verkoop. Wie weet ligt er een mooi boek voor uw kind bij! Ook is er een voorleeswedstrijd. Op vrijdag 16 oktober sluiten we met alle kinderen in de hal af. In de bibliotheken in de omgeving zullen er ook activiteiten georganiseerd worden. Uw kinderen zullen met heel veel weetjes thuiskomen. Wij hopen dat ze u versteld doen staan. En wensen u ook veel plezier toe tijdens de Kinderboekenweek van Info over de zending Vorig schooljaar heeft juf Immy het één en ander in werking gezet voor straatkinderen in Uganda. Onlangs heb ik aangegeven dat ik dit zendingsproject namens PCBS de Rank wil voortzetten en deze week kreeg ik van Christine een bedankje toegezonden. Dit bedankje wil ik graag met u allen delen. Christine behartigt in Nederland dit project. Vlak voor de zomervakantie heeft zij bij ons op het plein sieraden, etuitjes, tassen e.d. verkocht voor dit goede doel. De opbrengst van deze verkoop en het door ons bijeen gespaarde bedrag in de maanden mei en juni hebben er toe bijgedragen dat er voor meerdere straatkinderen bedden en maaltijden gekocht konden worden. Een wereld van verschil; de foto s spreken boekdelen. Hartelijk dank voor uw bijdrage. In de loop van dit schooljaar wordt er op u allen weer een beroep gedaan om dit project verder te ondersteunen. Een hartelijke groet van juf Afke.

4 Kanjertraining: twee werelden De Kanjertraining maakt een onderscheid in de 'wereld van vertrouwen' waarin de mensen elkaar recht willen doen. En 'de wereld van angst en wantrouwen'. De Kanjertraining hanteert de vuistregel dat zo'n 20 % van de kinderen de neiging heeft angstig en/of wantrouwend naar anderen te kijken. Deze manier van kijken naar anderen (wantrouwend, of juist niet), maakt een verschil in de wijze waarop deze kinderen sociale conflicten veroorzaken en denken op te lossen. Op de Rank kiezen we voor de wereld van vertrouwen! Daarbij hanteren we de vuistregel bij conflicten: zoek een oplossing die in de toekomst houdbaar is en doe elkaar recht. In alle klassen gebruiken we daarvoor de volgende stappen: 1. Als een ander iets doet wat je vervelend vindt, zeg je dat en je vraagt of hij ermee wil stoppen - Als het niet de bedoeling was om vervelend te doen, zegt de ander sorry en stopt ermee - Gaat het gedrag toch door? 2. Dan loop je weg en je zoekt iemand op bij wie je je veilig voelt - Gaat het negatieve gedrag dan toch nog door? 3. Ga naar de juf of meester, zij grijpen in! Om deze stappen duidelijk te maken gebruiken we in alle klassen een pestposter. De plaatjes zijn anders, maar de stappen zijn steeds hetzelfde. We doen een dringend beroep op u als ouder dat u deze aanpak overneemt. Voor kinderen is het heel verwarrend als zij thuis andere adviezen krijgen dan op school. We hebben allemaal hetzelfde doel: dat kinderen sterk en weerbaar worden, maar wel vertrouwen hebben in een ander! PCBS De Rank is één van de scholen van

5 Aanwezigheid directeur (o.v.b.) 21 t/m 25 september ma.ocht ma.mi. di.ocht. di.mi wo. do.ocht do.mi. vr.ocht aanwezig aanwezig 28 september t/m 2 oktober ma.ocht ma.mi. di.ocht. di.mi wo. do.ocht do.mi. vr.ocht aanwezig aanwezig aanwezig Deze planning is onder voorbehoud. Het is goed mogelijk dat er in afspraken tussendoor komen, waardoor de werkelijkheid er toch anders uit komt te zien. De leerkrachten hebben een actueel overzicht. Als u onze directeur, Petra Beukelman wilt spreken, maak dan een afspraak of stel uw vraag via het volgende adres: directie@pcbsderegenboog.vcodekring.nl. Zij maakt graag tijd voor u! Peuterspeelzaal Peuterpalet Na de zomervakantie zijn wij op de peuterspeelzaal de Peuterpalet begonnen met het thema Wat eten we vandaag?. Dit thema zal doorlopen t/m 9 oktober In de groep hebben we samen met de kinderen een supermarkt ingericht, waar we echte aardappels, sperziebonen, bloemkool, uien en wortels verkopen. De kinderen spelen met elkaar het rollenspel van de winkel en brengen de boodschappen naar de huishoek. De kinderen dekken daar de tafel en proeven van de verschillende groentes. Wij hebben al verschillende soorten brood gegeten en taart bij de opening van de peuterspeelzaal De Rozentuin en op juf Mieke haar verjaardag. Ter afsluiting van het thema Wat eten we vandaag?, gaan we samen met de ouders en de kinderen naar de supermarkt. De kinderen krijgen bij de Albert Heijn een rondleiding. en gaan dan samen met papa / mama een boodschappenlijstje maken. De gekochte boodschappen gaan we met elkaar op school bekijken, klaarmaken en opeten. Wanneer u nog vragen heeft, kunt u altijd bij ons terecht. BSO De Rank Bij Buiten Schoolse Opvang de Rank is het weer een gezellige boel! Na de zomervakantie is iedereen weer in het vertrouwde ritme en vermaken we ons prima binnen de BSO. We knutselen en doen bordspelletjes. Ook zijn we heel veel buiten te vinden waar we voetballen, zelf estafettes verzinnen en uitzetten en waar we allerlei ren- en denkspelletjes doen. U mag natuurlijk altijd even binnenlopen en kijken of de BSO iets voor uw kind is!

6 Ook dit jaar zullen wij vriendjes en vriendinnetjes dagen organiseren. De kinderen van BSO de Rank kunnen hun vriendje of vriendinnetje uitnodigen om te komen spelen op de BSO. De vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom om mee te komen spelen binnen de VSO en de BSO. Hierover kunt u meer informatie ontvangen bij de pedagogisch medewerkers van uw locatie. BSO de Rank bakt koekjes voor Serious Request 2015 De DJ's in het Glazen Huis in Heerlen zetten zich in december 2015 samen met Nederland in voor de generatie van de toekomst in oorlogsen conflictgebieden: kinderen en jongeren die leven onder de meest extreme omstandigheden en daardoor weinig kans hebben op scholing en ontwikkeling. Kinderopvang Humanitas steunt deze actie. De kinderen hebben zelf de koekjes voor Serious Request gebakken. Op de jaarlijkse Uitmarkt van Rozenburg hebben wij deze verkocht om deze actie te steunen. Er zullen nog meerdere acties volgen om zo veel mogelijk geld in te zamelen tot aan de Kerstdagen voor dit prachtige initiatief. De 8+ kinderen van alle locaties kunnen meedoen aan de regionale sportdag die georganiseerd wordt op 22 oktober 2015 in Waddinxveen. De aanmeldingen voor deze activiteit lopen via de pedagogisch medewerkers van de buitenschoolse opvang. Op de BSO zullen wij sportlessen aanbieden aan kinderen. In week 44 beginnen wij met judolessen voor kinderen van 4 7 jaar en vanaf 7 12 jaar. De lessen worden in cyclussen van 7 lessen aangeboden. De inschrijvingen voor deze lessen lopen via BSO de Rank, bsorank@kinderopvanghumanitas.nl. De lessen worden gegeven door Remco van den Brink, Nederlands judoka op Europees topniveau.

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 09 18 december 2015 De nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 088-1454500 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2015-2016 Nieuwsbrief nr. 12 4 maart 2016 De nieuwsbrief

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Aan de ouders, Zending Bijbelverhalen Startweek (week 34/35/36) De natuur Wijsheid

Aan de ouders, Zending Bijbelverhalen Startweek (week 34/35/36) De natuur Wijsheid Aan de ouders, De vakantie is weer voorbij, wij zijn blij dat iedereen weer gezond terug is op school. Afgaande op alle vakantieverhalen heeft iedereen een prima vakantie gehad. De komende maand staat

Nadere informatie

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens

Gedrag: Tot 10 tellen. Oudervertelgesprekken. Update leerlinggegevens Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

19 september. Trefwoord. No 3 19 september

19 september. Trefwoord. No 3 19 september No 3 19 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 19 september In de afgelopen weken zijn in alle groepen informatieavonden

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen

gedrag vertoont STOP zeggen Een andere leerling helpen vertellen door STOP te zeggen Schoolnieuws 16-12-2016 PBS De afgelopen weken hebben we in alle klassen lessen gegeven rond het thema sociale veiligheid. Het gaat er om dat kinderen zich veilig voelen in de klas en op school, waarbij

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 4 18-9-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Groep 8 op kamp. Aan het begin van het schooljaar?

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 2017-10-04 AGENDA Woensdag 4 oktober Donderdag 5 oktober Maandag 9 oktober Zaterdag 14 oktober Maandag 16 oktober Maandag 23 oktober t/m vrijdag 27 oktober Dinsdag 31 oktober Start kinderboekenweek

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 09 10 januari 2014

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 09 10 januari 2014 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 09 10 januari 2014 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 03 27 september 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015

Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Heerlen, dinsdag 6 oktober 2015 Nieuwsbrief 3 6 oktober 2015 Beste ouders/verzorgers, In deze 3 e nieuwsbrief van schooljaar 2015-2016 leest u over : - Dag van de leraar - Ouderbijdrage - Ouderparticipatie

Nadere informatie

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus

Trefwoord. Agenda voor de komende periode. Extra nieuwsbrief. No 1 30 augustus No 1 30 augustus C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Extra nieuwsbrief Vandaag ontvangt u een extra nieuwsbrief. Na een

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Belangrijke data: Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, NIEUWSBRIEF Talenten kleure n kinderen... Beste ouders, Belangrijke data: Dinsdag 18 september Informatieavond in beide gebouwen groepen 1 t/m 4 19.30-20.30 Donderdag 20 september Informatieavond groepen

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Christelijke Basisschool De Schakel

Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail: info@schakellelystad.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 01818-212248 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 0181-212485 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018

3 september 12 september. Volgende nieuwsbrief 2 oktober 2018 September 2018 nieuwsbrief 3 september 12 september Contactavond Stakingsdag 16 september Openingsdienst Ontmoetingskerk 9.30 uur 25 september Schoolfotograaf 26 september Start Kinderpostzegelactie 1

Nadere informatie

KERNNIEUWS augustus / september 2015

KERNNIEUWS augustus / september 2015 KERNNIEUWS augustus / september 2015 E mail van de school: Website: cbs-dekern@picto.nl www.cbs-de-kern.picto.nl Een nieuw schooljaar / Een nieuwe start. Wat geweldig dat er weer een nieuw schooljaar is

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK

NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK NIEUWSBRIEF PCBS DE RANK PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2014-2015 Nieuwsbrief nr. 11 06 februari 2015 De nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2018

NIEUWSBRIEF. nr april 2018 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2018 In deze nieuwsbrief: - Koningsspelen - Mediatoren training - Stappenplan ongewenst gedrag - Avondvierdaagse - Schoolreis groepen 5 t/m 7 - Handje Helpen Belangrijke data:

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn

De 3 winnaars hebben inmiddels een prijsje in ontvangst mogen nemen. De winnaars zijn: Benthe Bolhaar. Linde Bathoorn. Quintin van Ravesteijn 18 september extra vrije dag leerlingen 21 en 23 september kennismakingsgesprekken 29 september schoolfotograaf (de gymlessen gaan deze dag niet door) 13 oktober M.R. vergadering 14 oktober leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl directie@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018

Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 Maandag 8 oktober t/m vrijdag 12 oktober 2018 In deze Weekbrief > Agenda > Verjaardagen > Week in beeld > Ouderkamer leren lezen door meester Ron > Kinderboekenmarkt > Ouderkamer bezoek burgemeester en

Nadere informatie

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland

Geachte ouders, Operatie Mobilisatie Rusland Nieuwsbrief 1 5 september 2017 Geachte ouders, Deze week: * Welkom! * Info avond * Peutergym Zo, de kop is er weer af! We zijn weer begonnen en direct bruist het weer in school. Veel nieuwe gezichtjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 11 september 2017

Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Nieuwsbrief 1 11 september 2017 Schoolagenda Maandag 4 september 1 e schooldag van het nieuwe jaar Woensdag 13 september VCPO-dag, alle kinderen zijn vrij Maandag 18 september Informatieavond, eerste ronde

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03

Nieuwsbrief. 2 oktober nr. 03 Nieuwsbrief 2 2014 2014-2015 nr. 03 Beste ouders/ verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij allemaal geschrokken van de bekladding van de muur bij de ingang. Samen met de politie en de gemeente gaan wij De

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief AGENDA Dinsdag 18 juli Woensdag 19 juli Donderdag 20 juli Nieuwsbrief 2017-07-13 13.45 uur Afscheid juf Greetje en meester Joric 14.10 uur Rode loper leerlingen groep 8 en juf Greetje en meester Joric

Nadere informatie

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool!

In september nemen we afscheid van Vlinder en Lotte en in oktober van Vittoria, we wensen hen heel veel succes op de basisschool! Leidsterpraat De vakantie begon zo mooi, helaas was het weer de laatste weken iets minder mooi. Hopelijk heeft iedereen toch genoten van de vakantie, wij in ieder geval wel! We zijn met heel veel zin aan

Nadere informatie

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52).

Bijbelverhalen middenbouw: Week 7: Ik houd van verhalen (Matteüs 13, en Lucas 15, 1-10); Blind, of zo (Marcus 10, 46-52). No 12 13 februari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 13 februari Morgen 14 februari is het Valentijnsdag. Juf Agnes van

Nadere informatie

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015

Nieuwsbrief Op Weg. April 2015 Nieuwsbrief Op Weg April 2015 Logo: Met trots hebben wij vandaag aan onze leerlingen ons nieuwe logo gepresenteerd. Nee, het is echt geen 1 april grap. Ons nieuwe logo is de moderne uitvoering van het

Nadere informatie

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet,

Burgemeester Haitsmalaan AE Nijeveen Van de directietafel. Met vriendelijke groet, Inhoud Nieuwsbrief: Agenda: 03-09 Peutergym 06-09 AC vergadering 20.00 uur 11-09 Informatieavond 19.30 uur 12-09 MR + SC 18-09 Pleinfeest 21-09 Speelgoedochtend groep 1/2 25-09 Schoolfotograaf Ouderspreekavond:

Nadere informatie

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan

Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Tussenschoolse opvang de Kyckert werkplan Inhoudsopgave 1. De tussenschoolse opvang 2 1.1. Groepen 1 en 2 2 1.2. Groepen 3 t/m 8 3 2. Lunchpakket 3 3. Pedagogische uitgangspunten 4 4. Regels tijdens de

Nadere informatie

Zien (week 5 t/m 7) Inhoud: Over kijken en zien en over zien en er iets mee doen. Over de vraag hoe mensen naar elkaar kunnen omzien.

Zien (week 5 t/m 7) Inhoud: Over kijken en zien en over zien en er iets mee doen. Over de vraag hoe mensen naar elkaar kunnen omzien. No 11 31 januari C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 31 januari Trefwoord Voor de levensbeschouwelijke vorming van uw

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10

Wegwijzertje. Website:  Mail: 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Website: www.wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 29 januari 2016 Nieuwsbrief nummer 10 Wegwijzertje Geachte ouders, Aanstaande woensdag hebben we als team een cursus-/vergaderdag.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015

NIEUWSBRIEF nr oktober 2015 NIEUWSBRIEF nr. 6 26 oktober 2015 In deze nieuwsbrief: Zwangerschapsverlof Floor Kwart over 8 Inloop Sinterklaas MR nieuws Beweegwijs Nationaal schoolontbijt Sparen voor een goed doel Belangrijke data:

Nadere informatie

Nieuwsbrief 19 4 juli 2019

Nieuwsbrief 19 4 juli 2019 Nieuwsbrief 19 4 juli 2019 Vrijdag 19 juli vrij Vrijdagmorgen 19 juli is de afsluitende dag voor de zomervakantie. Omdat we nog reserve-uren hebben, kunnen we alle kinderen deze ochtend, als extraatje,

Nadere informatie

Nieuws van de directie

Nieuws van de directie j u l i 2 0 1 9 S c h o o l j a a r 2 0 1 8-2 0 1 9 n r. 1 2 Nieuws van de directie Inhoud Beste ouders 1 Dank/Huisvesting/Aanmelden 2 Groepsverdeling 3 Belangrijke data 3 Beste ouders, Nog 2 weken en

Nadere informatie

Schooljournaal Algemeen nieuws:

Schooljournaal Algemeen nieuws: Schooljournaal Nummer 1 / 16-17 Woensdag 7 september 2016 Bij ons op school Algemeen nieuws: Staan onze leerlingen op de eerste plaats Is teamspirit erg belangrijk Heeft ieder zijn eigen kwaliteiten zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 september

Nieuwsbrief 11 september Nieuwsbrief 11 september Trefwoord In deze nieuwsbrief Trefwoord 1 Even voorstellen 2 Positief Opvoeden 3 Leerlingenraad 4 Vacature oudercie 5 Fresh notes in spring 5 Wijziging studiedagen 6 Bouwstraat

Nadere informatie

3 april. Trefwoord. No 15 3 april

3 april. Trefwoord. No 15 3 april No 15 3 april C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 3 april In alle groepen werken we naar het paasfeest toe. Pasen is een

Nadere informatie

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19

19 juni 2015 Jaargang 20, nummer 19 Nieuwsbrief van CNS-basisschool de Wingerd Wingerd nieuws Wingerdweek De Wingerdweek is echt de leukste week van het jaar! Dingen ontdekken en op een totaal andere manier bezig zijn met elkaar. Als team

Nadere informatie

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog

Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl directie@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers,

Voor alle data geldt: Deo Volente (zo de Heere wil en wij leven) 7 december 2015 Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 1 / 2 Deze week: Bijbelse geschiedenis Bij het thema Letters en cijfers Toiletbezoek Afscheid Juf Jansen Foto s Activiteit en gezelligheid (terugblik) Bijlage: Verjaardag Tim Voor alle data

Nadere informatie

Donderdag 18 september 2014

Donderdag 18 september 2014 Donderdag 18 september 2014 Informatieavonden op de Vroonhoeve Beste ouders en verzorgers, de leden van de MR en de AC nodigen u bij deze van harte uit voor de informatieavonden van a.s. maandag (onderbouw)

Nadere informatie

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request

December In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6. Rots & water groep 1-2B. Terugblik Sinterklaasviering. Actie Serious request In deze nieuwsbrief: Reggio onderwijs groep 6 Rots & water groep 1-2B Terugblik Sinterklaasviering Actie Serious request Kerstviering Dit thema kwamen de kinderen van groep 6 een viertal keer in het kookatelier.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Ook in de klassen sluiten we aan bij dit thema. Samen spreken we bijvoorbeeld regels af, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt.

Ook in de klassen sluiten we aan bij dit thema. Samen spreken we bijvoorbeeld regels af, zodat iedereen weet wat er verwacht wordt. NIEUWS UIT DE KRING 2 Apeldoorn, 17 september 2018 Dit is de tweede editie van Nieuws uit De Kring van het schooljaar 2018-2019. Mochten er naar aanleiding van de nieuwsbrief vragen zijn, dan horen wij

Nadere informatie

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering

MA DI WO DO VR ZA ZO 18 dec 19 dec 20 dec 21 dec 22 dec 23 dec 24 dec Corine afwezig. Corine afwezig. Corine aanwezig uur: Kerstviering Uit betrouwbare bron Nieuwsbrief 171808 Datum : 14-12-2017 CBS De Bron Telefoon : 0521-381885 Hoofdweg 136 Website : www.debroncbs.nl 8383 EK Nijensleek E-mail : school@debroncbs.nl MA DI WO DO VR ZA ZO

Nadere informatie

7 september 2018

7 september 2018 1405 www.clarafabriciusschool.nl 7 september 2018 7 september 17.00 uur -20.00 uur - Startfeest 13 september Dansworkshop Groep ½ 14 september Aanbieden cheque opbrengst Startfeest Hulp gevraagd Wassen

Nadere informatie

Juni 2015 SKH het Spectrum

Juni 2015 SKH het Spectrum Juni 2015 SKH het Spectrum Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van juni 2015 Personele bezetting Wij als teamleden van SKH het Spectrum hebben sinds 15 juni 2015, het genoegen

Nadere informatie

Het Lepelaartje. Belangrijke data in mei /juni Vrijdag 27 april Koningsdag, alle kinderen vrij. Maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei Meivakantie

Het Lepelaartje. Belangrijke data in mei /juni Vrijdag 27 april Koningsdag, alle kinderen vrij. Maandag 30 april t/m vrijdag 4 mei Meivakantie DigiDUIF Beste ouder(s) / verzorger(s), Ook De lepelaar gaat mee met haar tijd en stapt voor de informatievoorziening aan ouders over naar digitale vormen van communicatie. De eerste stap daartoe is dat

Nadere informatie

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers,

Cbs De Triangel. www.triangelaalten.nl. Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013. Geachte ouders / verzorgers, Cbs De Triangel www.triangelaalten.nl Jaargang 10, nummer 3 Oktober 2013 Geachte ouders / verzorgers, Zending Elke maandag mogen de kinderen zendingsgeld meenemen naar school. Dit geld gaat naar een aantal

Nadere informatie

26 januari 2018

26 januari 2018 1381 www.clarafabriciusschool.nl 26 januari 2018 26 januari Vanaf 18.00 uur: Inschrijven oudergesprekken groep 3 en 8 27 januari Schoolvolleybaltoernooi groep 7 en 8 30 januari Minilessen groep 8 Nieuwe

Nadere informatie

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend

t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: Kijkochtend Nummer 1 Augustus 2013 Jaargang 1 t Nieuwskwartier Post! Continurooster Schooltijden: Maandag, dinsdag en donderdag: 8.30 uur - 14.30 uur September 06 Kijkochtend 13 Verjaardagen juffen en meesters 16

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF September

NIEUWSBRIEF September NIEUWSBRIEF September 2011 www.dehoeksteen.nl info@dehoeksteen.nl Gravenburg Maresiusstraat 23, 9746 BH Groningen, tel: 050-2103434 Locatie Reitdiep Maresiusstraat 20, 9746 BJ Groningen, tel 06-12557170

Nadere informatie

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD

17 sept nr. BELANGRIJKE DATA. Week van de oudervertelmomenten. Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8. Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie OP TIJD 17 sept. 2018 nr. BELANGRIJKE DATA Ma. 17 sep. Week van de oudervertelmomenten Wo. 3 okt. Start kinderboekenweek Ma 10 t/m vr. 12 okt. Kamp groep 8 Vrij. 12 okt. Zwanenmeer Ma. 15 t/m vr. 19 okt. Herfstvakantie

Nadere informatie

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief:

Communicatie: DigiDuif. In deze Nieuwsbrief: In deze Nieuwsbrief: Nieuws over meester René Communicatie: DigiDuif Kinderboekenweek Algemene info avond dinsdag 3 oktober Hulpouders gevraagd! Jarige Bosrankers Leuke activiteiten buiten school Activiteiten

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018 Nieuwsbrief 11 12 maart 2018 Schoolagenda Dinsdag 13 maart Vrijdag 16 maart Maandag 26 maart Woensdag 28 maart Donderdag 29 maart Vrijdag 30 maart Maandag 2 april 14.00-17.30 uur en 19.00-20.30 uur Open

Nadere informatie

ALGEMEEN: Maandag 10 oktober - Kinderboekenmarkt ( , in aula). Donderdag 27 oktober - Studiedag (alle leerlingen zijn deze dag vrij).

ALGEMEEN: Maandag 10 oktober - Kinderboekenmarkt ( , in aula). Donderdag 27 oktober - Studiedag (alle leerlingen zijn deze dag vrij). ARTikel is de nieuwsbrief van IKC De Ark. Oktober 2016, nr. 31 Kalender belangrijke data: ALGEMEEN: Kinderopvang: Maandag 17 t/m vrijdag 21 oktober - Herfstvakantie. Woensdag 26 oktober - Studiedag juffen

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Suze (gr 5), Jorg (gr 4), Wies (gr 1), Harm (gr 2) en Amber (gr 8), van harte gefeliciteerd! BELANGRIJKE DATA 17-01: 15.00 16.30 uur, inschrijfmiddag voor nieuwe

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. nr april 2017

NIEUWSBRIEF. nr april 2017 NIEUWSBRIEF nr. 15 4 april 2017 In deze nieuwsbrief: 10 minuten inloop Giro 555 Koningsspelen en ruilmarkt Schoolschaaktoernooi-herhaling MR informatieavond Avondvierdaagse Schoolreisje Opbrengst van het

Nadere informatie

Christelijk kindcentrum Impuls Talmaplatsoen CR Zwijndrecht T E I

Christelijk kindcentrum Impuls Talmaplatsoen CR Zwijndrecht T E I Christelijk kindcentrum Impuls Talmaplatsoen 3 3332 CR Zwijndrecht T 078 820 00 14 E info@impuls-zwijndrecht.nl I www.impuls-zwijndrecht.nl Nieuwsbrief 2 19 september 2018 De inhoud van nieuwsbrief 2 Voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 22 september Deze week: * Gebedsgroep * Schoolapp * Kinderpostzegels * Gruitweek 1. Geachte ouders,

Nieuwsbrief 6 22 september Deze week: * Gebedsgroep * Schoolapp * Kinderpostzegels * Gruitweek 1. Geachte ouders, Nieuwsbrief 6 22 september 2015 Geachte ouders, Van 28 september tot en met 2 oktober gaan we onze eerste Gruitweek van dit schooljaar houden. Er zullen nog twee volgen. Gruit is een samenstelling van

Nadere informatie

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden

Trefwoord. No maart C.B.S. Paul Kruger Van Heutszsingel ER Coevorden No 14 21 maart 2018 C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl Woensdag 21 maart We kijken met veel plezier terug op onze kunstweken

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019

Nieuwsbrief 17 De Driekleur locatie Wilhelmina 27 juni 2019 Start van het nieuwe schooljaar op dinsdag 3 september 2019 Het schooljaar 2019-2020 start dit jaar niet op de eerste maandag, maar op dinsdag. Maar op maandagmiddag 2 september nodigen wij wel alle kinderen

Nadere informatie

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 08 13 december 2013

Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 08 13 december 2013 PCBS De Rank J. van Goyenstraat 4 3181 HE Rozenburg 0181-214972 www.pcbsderank.nl info@pcbsderank.vcodekring.nl Schooljaar 2013-2014 Nieuwsbrief nr. 08 13 december 2013 De nieuwsbrief wordt voortaan digitaal

Nadere informatie

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief TSO. Wie is verantwoordelijk? Wat is het doel van de commissie TSO? Hoe verloopt de TSO? Regels. Geachte ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief TSO Geachte ouder(s), verzorger(s), Deze brief gaat over de TSO in het schooljaar 2018-2019. Via de aanmeldstrook kunt u inschrijven voor TSO (na de zomervakantie). Ook als uw kind in het huidige

Nadere informatie

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5

Hilversum, 6 oktober Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober Dinsdagavond 6 oktober. Lezing Geef me de 5 Hilversum, 6 oktober 2015 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij het maandbericht van oktober 2015. Dinsdagavond 6 oktober Lezing Geef me de 5 Het is de week van de opvoeding, daarom is er vanavond een lezing

Nadere informatie

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015

Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 Nieuwsbrief Week 44 Vrijdag 30 oktober 2015 OBS Het Palet Dorpsweg 33 8051 XS Hattem Tel. 444 1924 www.hetpalethattem.nl Contact: brieven@hetpalethattem.nl Sociaal emotionele vaardigheden De aankomende

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Agenda. Klik hier om deze in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt

Agenda. Klik hier om deze  in de browser te lezen. Nieuwsbrief 9-4 november PCBO Academy met Adjiedj. Bakas en de onderwijsmarkt Klik hier om deze email in de browser te lezen Nieuwsbrief 9-4 november Met deze week: Portfoliogesprekken- Ouderavond lezen- Wijziging Spreker PCBO Academy- Dag van Techniek- Leuk informatie - Gymschoenen

Nadere informatie

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok)

Deze activiteiten lopen van 14 september tot de herfstvakantie.(eerste blok) Beste ouders en kinderen, Na de succesvolle start Bron van Activiteiten presenteren we u hierbij het eerste exemplaar van nieuwste arrangementen schooljaar 2015-2016. Bron van Activiteiten van Kindcentrum

Nadere informatie

Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard

Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs in de Hoeksche Waard 6 WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VOOR OUDERS & BELANGSTELLENDEN Schooljaar 2014 2015 6 oktober 2014 www.deregenbooghn.csgdewaard.nl 0186-601983 s.brauckman@csgdewaard.nl Feestweek 150 jaar Christelijk onderwijs

Nadere informatie

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014

SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 SCHITTER - (BL)INGETJES INFOBULLETIN JAARGANG 8 UITGAVE 5 31-10-2014 Jubileum en afscheid juffrouw Jannie. Op 21 november is juffrouw Jannie 40 jaar werkzaam in het basisonderwijs. Dit is natuurlijk een

Nadere informatie

groepsgids Groepen 1 en 2

groepsgids Groepen 1 en 2 groepsgids Groepen 1 en 2 Welkom op de Zonnepoort U hebt gekozen voor onze school om uw kind een goede leerzame en leuke tijd te geven. In het begin is het voor kinderen en voor u soms even wennen. Het

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

HIJ KOMT, HIJ KOMT...

HIJ KOMT, HIJ KOMT... Nieuwsbrief 06 Week 47 en 48 18 november t/m 2 december In deze nieuwsbrief o.a.: Hij komt Nieuw spelmateriaal Studiedag Mobiele telefoons Uit de groepen Ingekomen post HIJ KOMT, HIJ KOMT... Afgelopen

Nadere informatie

VOORAF AGENDA EXTRA INFO

VOORAF AGENDA EXTRA INFO VOORAF Deze keer starten we met een terugblik op een zeer geslaagde zaterdag op SBO Diekmaat. We willen alle ouder(s)/verzorger(s) en teamleden die zaterdagmorgen 11 maart de mouwen hebben opgestroopt

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018

Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Nieuwsbrief nr.5 28 september 2018 Inhoud: Afscheid juf Sonja Nieuwe kinderen Versiering school Kinderboekenweek Nieuws van Kind & Co Herhaling open scholen route Aanwezigheid directie Belangrijke data:

Nadere informatie

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017

In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Nr. 36 maandag 10 juli 2017 In verband met de zomervakantie verschijnt het volgende Korenaarbulletin maandag 28 augustus 2017 Belangrijke data Maandag, dinsdag donderdag: Verkort rooster, school om 14.00

Nadere informatie

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere

Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Tussen Schoolse Opvang K.B.S. Panta Rhei te Almere Een enthousiast overblijfteam verzorgt al meer dan 20 jaar het overblijven op k.b.s. Panta Rhei te Almere. In die 20 jaar is er veel veranderd en is de

Nadere informatie

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3

Nieuws. Flits 2 oktober 2013 Jaargang 05 NieuwsFlits 3 2 oktober 2013 Jaargang 05 Nieuws 3 Infobrief Bij deze Nieuws treft u een infobrief van de groep(en) van w kind(eren) aan. In deze infobrief staan de belangrijkste zaken die het komende schooljaar spelen

Nadere informatie

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel

Protestants Christelijke Basisschool De Schakel t Schakelaartje Protestants Christelijke Basisschool De Schakel Hoofdgebouw: Botter 40-77, 8243 KW Lelystad Telefoon: 0320-413001 Dependance: Kennemerland 17 8245 ER Lelystad Telefoon: 0320-413002 e-mail:

Nadere informatie

Wij vertellen iedere week de Bijbelverhalen uit Kind op Maandag. Hieronder een overzicht van de verhalen die de aankomende weken aan de orde komen:

Wij vertellen iedere week de Bijbelverhalen uit Kind op Maandag. Hieronder een overzicht van de verhalen die de aankomende weken aan de orde komen: Nieuwsbrief PCBS De Regenboog Nachtegaallaan 25 3181 SL Rozenburg Tel: 088-1454510 Perengaarde 1 3181 PV Rozenburg Tel: 088-1454505 www.pcbsderegenboog.vcodekring.nl info@pcbsderegenboog.vcodekring.nl

Nadere informatie

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1

belangrijke data... 7 september2018 nr. 1 belangrijke data..... 7 september2018 nr. 1 Vrij 14 september Start zwemmen, groep 4 Din 25 september Informatieavond start schooljaar Inloop 19.00 uur, Start 19.30 uur Din 25 t/m 27 september Startweek

Nadere informatie

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen.

Belangrijke data: 11 t/m 22 september. 18 september september oktober oktober OBS De Krijtmolen. Nieuwsbrief 8 september 2017 Belangrijke data: 11 t/m 22 september Start Entree-toets groep 8 18 september 2017 Kennismakingsgesprekken 21 september 2017 Avondwandeling 2 oktober 2017 Open Ochtend 9 tot

Nadere informatie

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans

Vierde nieuwsbrief. NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans Tweewekelijkse NIEUWSBRIEF Basisschool De Springschans 27-9-2016 Vierde nieuwsbrief Honden op het plein. Bij het halen en brengen van de kinderen naar school komen regelmatig honden mee. Terwijl de kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie

Nieuwsbrief 3 Daltonlocatie Agenda Daltonlocatie Nieuwsbrief 3 Agenda 30 sept. Dag van de Westlandse Techniek, groepen 7 en 8 3 okt. Middag en avond Startgesprekken Themabijeenkomst Leesplezier Deze week opa en oma activiteiten 5 okt. Middag en avond

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16. Schooljaar , vrijdag 17 mei 2019

Nieuwsbrief 16. Schooljaar , vrijdag 17 mei 2019 - Nieuwsbrief 16 Schooljaar 2018-2019, vrijdag 17 mei 2019 Leefstijl Wij zijn alweer toe aan thema 5: Allemaal anders, iedereen gelijk. De titel dekt de lading van de inhoud van de lessen heel goed: kinderen

Nadere informatie

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje.

Ouders eindigen na bezoek in de museumwinkel. Tot slot krijgen de ouders op vertoon van hun entreekaartje een hapje en drankje. Nieuwsbrief Nummer 11 jaargang 6 ALGEMEEN Agenda Activiteiten Wat hebben we komende tijd voor de kinderen in petto: 25 april - Duinendag/Koningsspelen voor de groepen 3 t/m 8 - Sport voor kleuters 13-23

Nadere informatie

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017

OBS De Wiekslag. Maandbrief start Schooljaar september 2017 OBS De Wiekslag OBS De Wiekslag Veurste Rou 4 9697 RZ BLIJHAM T: 0597-562070 E: obsdewiekslag@sooog.nl W: www.obs-dewiekslag.nl Maandbrief start 17-18 Schooljaar 2016 2017 4 september 2017 Datum: Activiteit:

Nadere informatie