Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Heide

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Heide"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat / RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / : Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Februari 2018 Heide Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Acht dagen na de geboorte gaan Jozef en Maria met hun kindje naar de tempel in Jeruzalem. Daar wordt het kind Jezus genoemd, de naam die de engel zei tegen Maria. Maria en Jozef schenken aan de priester twee jonge duiven als offer voor God, de Heer. In Jeruzalem woont een erg oude man, een zeker Simeon. Hij is een vriend van God en wil Jezus graag ontmoeten. Simeon komt in de tempel binnen samen met Maria, Jozef en Jezus. Hij neemt het kind in zijn armen, looft God en zegt: Nu kan ik in vrede sterven, God. Want ik heb met mijn eigen ogen het kind gezien dat ons zal redden. Jezus zal een licht zijn dat schijnt op de mensen overal in de wereld. Maria en Jozef zijn erg verbaasd over wat er over hun kindje gezegd wordt.

2 ALGEMENE INFO CHOCOLADEVERKOOP We beseffen het nauwelijks een school onderhouden kost geld! Onze jaarlijkse verkoop van chocolade is ondertussen een begrip geworden. Wij danken u reeds bij voorbaat om deze actie opnieuw te steunen! We geven er alle prioriteit aan om de pedagogische werking van onze school up to date te houden. Infrastructuur is belangrijk maar kwaliteit en veiligheid krijgen onze voorkeur! De VZW heeft de infrastructuur in erfpacht en staat zelf in voor het onderhoud en alle herstellingen. In februari/maart plannen we traditioneel een verkoop van chocolade. De familie die de grootste bestelling (hoogste bedrag) plaatst, ontvangt een leuk verrassingspakket! Bestellen en verkopen, kan tot en met maandag 19 februari We geven deze mee in de week van 26 maart. In deze week zijn er ook oudercontacten voor de ouders/ opvoeders van 3KO en de lagere school. De bestelling kan dan ook meegenomen worden. Krijgt deze actie ook uw steun? Dankjewel! Witte chocolade è schaap Wooly è weegt 50 g Vijf schapen kosten 6 32 schapen kosten 32 Chocolade puur è konijn Rusty è weegt 40 g/stuk Vijf konijnen kosten 5 40 konijnen kosten 32 Melkchocolade è konijnen Kaat, Kato en Kiki è weegt 55 g/stuk Vijf konijnen (assorti) kosten 7 30 konijnen assorti kosten 34 Melkchocolade è Konijn Alex is 17 cm groot en weegt 100 g Konijn Alex à 3/stuk GEZOND HAPJE Hapje met kersttomaatjes, olijven, basilicumblaadjes en een toastje. Smakelijk!

3 BOEKEN IN DE KIJKER Denk eraan: elke dag 15 minuten lezen en/of voorlezen! Zien lezen, doet lezen => terwijl het kind leest, leest mama of papa ook een boek, krant, tijdschrift! VOOR DE JONGSTE KLEUTERS Titel: Lotta viert carnaval Auteur: Diane Put & Rik De Wulf Wat is er vandaag toch aan de hand? Het schaap ziet eruit als een hond, Lie en Nina zijn een ridder en een prinses, en tante Cato lijkt wel tante koe! Dan heeft Lotta het door: het is carnaval en iedereen heeft zich verkleed voor de stoet. Lotta wil graag meedoen, maar ze heeft geen verkleedspullen. Tante Cato helpt haar uit de nood en de kuiken zorgen voor een leuke, lieve verrassing. De verwonderde kip Lotta viert carnaval. En weer laat ze zich heerlijk verrassen door haar vrienden. Een warm en grappig verhaal. VOOR DE OUDSTE KLEUTERS Titel: Esekeline Auteur: Nannie Kuiper & Yvonne Jagtenberg De verjaardag van juf wordt gevierd met een verkleedfeest. Eskeline wil graag de mooiste prinses van de klas zijn! Maar als ze te veel de baas gaat spelen, krijgt vooral haar vriendje Lucas er genoeg van.tenslotte begint het ook andere kinderen te vervelen, en dan moet Lucas iets verzinnen om Eskeline uit haar moeilijke situatie te redden... Of dat zal lukken? Een verhaal op rijm over een heel herkenbaar onderwerp. Met veel humor in tekst en tekeningen! VOOR HET 1 E LJ. Titel: Een boef op school Auteur: Ann Lootens & Tineke Meirink Als Jaak, Sel, Kas en Eef bij school aankomen, zien ze door de haag een boef in strepenpak. Wat moet hij daar? Geheimzinnig en spannend verhaaltje met een onverwachte wending. Eerste leesboekje in de serie 'De tien van juf Sien'. Korte enkelvoudige zinnetjes met eenvoudige éénlettergrepige woordjes, op een enkele uitzondering na waarbij verbindingsstreepjes worden gebruikt, AVI-1. Stevig gebonden boekje met fris ogende kleurentekening van het viertal met boef op het omslag. Aantrekkelijk eerste leesboekje over fantasie en werkelijkheid.

4 VOOR HET 2 E LJ. Titel: Het Carnaval der dieren Auteur: Camille Saint-Saëns, Ivo de Wijs, Illustrator: Thé Tjong-Khing Nonsensrijmpjes, gemaakt naar aanleiding van het muziekstuk 'Het Carnaval der Dieren' van Camille Saint-Saens. Met cd waarop de rijmpjes worden voorgelezen en de muziek te horen is. Met grappige kleurentekeningen. VOOR DE 2 E GRAAD Titel: Het gebroken masker Auteur: Hilde Vandermeeren Illustrator: Dorus Brekelmans De scoutinggroep van Karlijn maakt een praalwagen voor de carnavalsoptocht. Vlak voor de optocht wordt een masker vernield. De dialogen zijn levendig en meestal geloofwaardig. De lino-achtige illustraties geven een bijzonder accent aan het verhaal en laten de lezer zoeken naar wie wie is. VOOR DE 3 E GRAAD Titel: Tom Groot leest zich suf (niet dus) Auteur: Liz Pichon, Ieske van Heek Het is Kinderboekenweek, en bij Tom op school is er een boekenoptocht gepland. Iedereen verkleedt zich als zijn favoriete personage. Zal Tom deze keer in de prijzen vallen? Deze pocket is een originele mix van woorden en van typografische grappen en tekeningen, die het karakter van doodles hebben. Ondanks het feit dat de bladspiegel hierdoor overvol raakt, zal het niet zo gemotiveerde lezers wellicht helpen lezen leuker te gaan vinden. Deze boeken zijn uit te lenen in de gemeentelijke bibliotheek van Waasmunster.

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen: J Lichtmis J Carnaval: Ik spring uit een boek! J Spelen met touwen, papier, dopjes.. ONTBIJTACTIE: Op 10 januari verwelkomde onze ouderraad ouders, kinderen en leerkrachten met een hartverwarmend kopje koffie of chocomelk en een lekkere koffiekoek. De weergoden waren ons niet goed gezind maar dit weerhield ons niet om de sfeer goed te houden. Het was een prachtige start van het nieuwe jaar. Hartelijk dank hiervoor! CARNAVAL OP SCHOOL De laatste vrijdag vóór de vakantie (9 februari) vieren we op onze school carnaval. Alle kleuters mogen die dag verkleed naar school komen. We verkleden ons naar vrije keuze als een figuur uit een boek! Laat je inspiratie de vrije loop. We maken ook een gezond hapje klaar. Zo wordt het een echt feest. LICHTMIS Op donderdag 1 februari eten we op school lekkere pannenkoeken. We danken hiervoor de ouders van de ouderraad die de pannenkoeken bakten. TOONMOMENT BEN JE OOK SOMS BANG IN HET DONKER? Alle kleuters waren bijzonder fier hun klas te laten zien aan hun ouders. Het was een fijne belevenis waar we nu nog van nagenieten. EVEN UW AANDACHT LUISJES Heeft je kind last van luisjes gelieve dit dan direct te melden aan de klasjuf! We kunnen dan briefjes meegeven om verdere besmetting te beperken. VERGEET NIET Woensdag 28 februari => pedagogische studiedag => vrijaf voor alle leerlingen.

6 BRIEF AAN DE KLEUTERS VAN DE KERSTMAN Lieve kindjes van de kleuterschool op de Heide Meestal zijn jullie het zelf die in de pen kruipen om aan mij, of aan mijn goede vriend de Sint een briefje te schrijven. Deze keer is het echter omgekeerd. In december hebben jullie mij zo blij verrast dat ik jullie graag wil bedanken voor alles wat jullie gedaan hebben voor andere kindjes, ook al zijn het geen vriendjes of kennen jullie hen zelfs helemaal niet. Kindjes waarvan de ouders niet zoveel centjes hebben om voor hen veel of dure geschenkjes te kopen. En ja, zelfs de kerstman kan hier niet alleen voor zorgen. Gelukkig waren jullie dolenthousiast om zelf pakjes te voorzien, in te pakken en onder de grote kerstboom te leggen op school. Speciaal voor zij die het een beetje moeilijker hebben. Nadien brachten jullie juffen deze pakjes naar de werkplaats van de kerstman. Ik was wel een beetje geschrokken. Zoveel pakjes, zoveel mooie tekeningen en briefjes. Ja de kerstman moest even een traantje wegpinken. Daarmee kon hij wel heel veel kindjes gelukkig maken. De kerstman moet wel eerlijk bekennen, soms was het een beetje moeilijk om die cadeautjes niet uit te pakken om er zelf mee te spelen. Zoveel leuke spulletjes, dat verdient een dikke merci. Tijdens de kerstvakantie werd er een groot feest georganiseerd voor deze kindjes, samen met de papa s en de mama s. De kerstman was dan ook super blij dat hij met die vele cadeautjes, tekeningen en wensen, de kindjes kon gelukkig maken. Hun lachende gezichtjes waren onbetaalbaar. Ik wil jullie dan ook van ganser harte bedanken lieve schatten van mij, dankzij jullie was kerstmis voor zoveel andere kindjes een superfeest. De kerstman DANK AAN DE JARIGEN Dank je voor de lekkere cakejes, fruit en de mooie geschenken: Jongste kleuters: boormachine, boekje over vormen en muziekinstrumenten Oudste kleuters: smartgame PROFICIAT AAN DE JARIGEN Jongste kleuters: Aitor Mannaert (14/2) Ella-Noor Vermoens (17/2) Ruben van Mele (20/2) Jacques Blancquaert (25/2) Oudste kleuters: Juliette Coussement (10/2) Jackie Muller (22/2) Mathis Muller (22/2) Jonas Verhulst-Muller (26/2)

7 MEDEDELINGEN VANUIT DE OUDERRAAD VOLGENDE AGENDAPUNTEN KWAMEN AAN BOD IN DE OUDERRAAD: Ü Goedkeuring vorig verslag Ü Agendapunten vanuit de overkoepelende ouderraad Ü Kasverslag Ü Evaluatie ontbijtactie Ü Lichtmis Ü Opendeur en BBQ Ü Varia WERKING OUDERRAAD Wij hebben het geluk te kunnen rekenen op een zeer positieve samenwerking met de ouderraad. Deze wisselwerking betekent voor ons als school een grote meerwaarde. Als kleuters de overstap naar de lagere school maken, kunnen ouders zich niet meer engageren in de ouderraad van onze kleuterschool. Naast de ouderraad is er ook een MOS-werkgroep. Deze werkgroep denkt na over de inrichting en het onderhoud van onze ontdektuin en het speelterrein. Is dit iets voor u? Denk jij eraan om de ouderraad en/of de MOS-werkgroep mee te ondersteunen? Kom alvast langs op één van de volgende vergaderingen zodat je meteen kunt ondervinden of dit iets voor u is. Interesse? Neem contact op met de voorzitter mevr. Dorien Hiel via dorien_hiel@hotmail.com of met de directie via directie@gvbsifrawa.be De ouderraad vergadert nog op 12 maart en op 22 mei. Dank om deze oproep in overweging te nemen!

8 KALENDER FEBRUARI 2018 Do 1 KOH Pannenkoeken voor alle kinderen (Lichtmis) Vr 2 Za 3 Zo 4 Ma 5 CRHS Beweeg elke dag è Bewegen vanuit ruglig Di 6 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Wo 7 Do 8 KOH Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje OKHab vm Watergewenning in Breeven (Bornem) Vr 9 KOH Carnaval Za 10 Zo 11 Ma 12 Krokusvakantie Di 13 Wo 14 Par.C Aswoensdagviering Do 15 Vr 16 Za 17 Zo 18 Ma 19 CRHS Agendapunten ouderraden digitaal doorsturen naar directeur CRHS Beweeg elke dag è Vingeroefeningen OKH nm Natuuratelier (groep 1) Di 20 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) KOH Biebelen OKH nm Natuuratelier (groep 2) Wo 21 Do 22 OKH nm Natuuratelier (groep 3) Vr 23 CRHS Schoolkrant meegeven (in map en mapzak è KO) en doorsturen via CRHS Brief jarigen komende periode meegeven CRHS Bestelbrieven meegeven Za 24 Zo 25 Ma 26 CRHS Beweeg elke dag è Ergens afspringen Di 27 CRHS GEZONDE DAG (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Wo 28 CRHS 8.30 Studiedag ZILL Vrijaf voor alle kinderen

Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Sombeke

Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Sombeke St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Ruiter

Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Ruiter St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Centrum

Februari 2018 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Lichtmis: De opdracht van de Heer Lc.2, Centrum St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy Centrum CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S o nja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Sombeke PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Sombeke PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de

NIEUWSBRIEF AUGUSTUS In de loop van het schooljaar geven we vorm aan ons nieuwe jaarthema met de NIEUWSBRIEF AUGUSTUS 2016 Beste ouders, beste Springplankertjes, Hopelijk konden jullie genieten van een héérlijke vakantie en zijn jullie batterijtjes helemaal opgeladen om er stevig tegen aan te gaan

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS

Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Kleuterkrant november-december 2016 KERSTMIS Vol verwachting kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer:

Weeknieuws. 1. Iedereen sociaal evenw(v)aardig! 2. Onze kinderverzorgster(s) N R 1 5. In dit nummer: N R 1 5 Weeknieuws S C H O O L J A A R 2 0 1 7 2 0 1 8 D E C E M B E R In dit nummer: 1. Iedereen sociaal 2. Onze kinderverzorgsters 3. Rommel in K1A 4. Verrassing voor KS 5. Verloren voorwerpen 6. E-mailadressen

Nadere informatie

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF

Oudercontacten (Looiven) Oudercontacten (Looiven + Boslaan) Oudercontacten (Boslaan) Feest van de arbeid - VRIJAF Activiteitenkalender De Klimtoren Gesubs. Vrije Kleuterschool Boslaan 2 Tel / Fax : 014/850066 Looiven 38 Tel : 014/851112 2460 Kasterlee E-mail : info@vks-klimtoren.be Website : www.vks-klimtoren.be Ma.

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat Grobbendonk. Tel. 014 / Kerstvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief Januari 2015 INHOUD Oudercomité Kerstvakantie Naar de BIB Openklasdag kleuters Actie:

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Repeteren PASTORAAL. Klimop

Repeteren PASTORAAL. Klimop St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klimop Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8

TAFEL VAN DE WEEK GROEP 4 TAFEL VAN DE WEEK GROEP 5 t/m 8 Jan Naardingweg 56 7914 PN Noordscheschut T: 0528-341268 E: info@regenboognoordscheschut.nl www.regenboognoordscheschut.en3.nl 7 juli 2017 AGENDA BIJBELVERHALEN Za 8 Oud Papier KIJK JE UIT? Ma 10 Contactmiddag

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster   Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

t Klavernest

t Klavernest Gesubs. Vrije Basisschool - directie@klavernest.be secretariaat@klavernest.be - 03/312.05.92 Schoolkrant 22 2019 Fiscale attesten Indien je in 2018 een schoolrekening betaalde met een bedrag voor middagtoezicht

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS

Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS Kleuterkrant november - december 2015 KERSTMIS In december kijken we uit naar het feest van Kerstmis: samen de kerstboom versieren, pakjes onder de kerstboom leggen en de lichtjes laten branden. Kerstmis,

Nadere informatie

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel Kinderbergnieuws Nieuwsbrief november 2017 Beste lezer, Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB

Weekbrief. Donderdag 17 december 2015. Activiteitenoverzicht. Aanwezigheid directie / MIB Donderdag 17 december 2015 Weekbrief Activiteitenoverzicht 19 december t/m 3 januari Kerstvakantie 4 januari Luizenpluizen Aanwezigheid directie / MIB Woensdag 6 januari Donderdag 7 januari Woensdag 6

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. februari 2015

Nieuwsbrief. februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be INHOUD Krokusvakantie P 1 Activiteiten in de bibliotheek P 2 Sleep-in

Nadere informatie

Activiteitenplanning December 2016

Activiteitenplanning December 2016 Activiteitenplanning December 2016 Do 1 10.30-11.30 u.: Voor het eerst naar de bibliotheek Leesmicroben bij Pieter Gaudesaboos Uiltjesklas (met schoolbus, ouders ook welkom in de bib van Genk!) 15.00 u.-16.00

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie!

Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Van 16 december tot 20 december 2013 Aan iedereen prettige eindejaarsfeesten en een heel erg gelukkig 2014! Geniet van een welverdiende vakantie! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas:

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

Tijdens de schoolvakantie zijn er geen voorlezers en het voorlezen stopt na de meivakantie.

Tijdens de schoolvakantie zijn er geen voorlezers en het voorlezen stopt na de meivakantie. Nieuwsbrief : 4 Datum: 9 oktober 2015 Verjaardagen van kinderen: De volgende kinderen vieren binnenkort hun verjaardag; Daan uit groep 1/2A en Max en Tim uit groep 1/2B. Vervolgens groep 4, daar zijn vier

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kleuterkrant november-december 2017

Kleuterkrant november-december 2017 Kleuterkrant november-december 2017 KERSTMIS Kerstmis met zijn groene kerstbomen en de twinkelende lichtjes brengt veel gezelligheid onder de mensen. Misschien dromen we wel van een witte Kerst. Er worden

Nadere informatie

HORIZONTAAL.

HORIZONTAAL. KERSTMIS DECEMBER 2018 HORIZONTAAL www.vbsdehorizon.be Voorwoord juf Esther Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu

Nadere informatie

Kinderboekenlijst voor ouders

Kinderboekenlijst voor ouders Kinderboekenlijst voor ouders Voorlezen aan peuters Thema Kerst www.ellyvanderlinden.nl/kinderboeken 1 / 7 Kathleen Amant Anna en de kerstboom Clavis (2010) isbn 97890448131 Het is bijna Kerstmis. Samen

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Welkom in K1 bij juf Nathalie

Welkom in K1 bij juf Nathalie Vrije Basisschool De Wingerd Terhagen Stille Weg 2, 2840 Terhagen - 03 888 57 81 school@wingerdterhagen.be - www.wingerdterhagen.be Welkom in K1 bij juf Nathalie Onze dag op school s Morgens starten we

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie