Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30"

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat / directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@gvbsifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, Iedereen draagt andere schoenen, maar elke schoen heeft een zool nodig. Zolen doen ons denken aan stevig op je voetje staan. Wie of wat houdt mij staande? Symbool: verbonden zolen Veters zorgen voor stevigheid en verbondenheid. We zetten vriendschap in de verf en strikken onze veters tegen pesten. Jezus voelde zich met vele mensen verbonden: hij zocht apostelen die met hem meetrokken, zorgde voor verbondenheid tussen de mensen (5 broden en 2 vissen, ) VERBONDENHEID WE VULLEN ELKAAR AAN EN WE HEBBEN ELKAAR NODIG. Paulus maakt een vergelijking met het menselijk lichaam: Een lichaam bestaat niet uit één deel, maar uit veel verschillende delen. Stel dat de voet zegt: Jammer, ik hoor niet bij het lichaam, want ik ben geen hand. Dat kan de voet wel zeggen, maar een voet hoort toch echt bij het lichaam! Of stel dat het oor zegt: Jammer, ik hoor niet bij het lichaam, want ik ben geen oog. Dat kan het oor wel zeggen, maar een oor hoort toch echt bij het lichaam! Als het hele lichaam alleen maar uit ogen bestond, dan zouden we niet kunnen horen. En als het hele lichaam alleen maar uit oren bestond, dan zouden we niet kunnen ruiken... Alle delen van het lichaam moeten met elkaar verbonden zijn. Als één deel van het lichaam pijn heeft, voelen alle andere delen die pijn ook. En als één deel van het lichaam extra goed verzorgd wordt, genieten alle andere delen daar ook van. Verscheidenheid is geen bedreiging voor de gemeenschap, maar juist een versterking van de gemeenschap.

2 BELANGRIJKE DATA DEZE MAAND VRIJE DAGEN 2 E TRIMESTER: Vrijdag 8 februari facultatieve verlofdag Woensdag 27 februari 2019 pedagogische studiedag Krokusvakantie van maandag 4 maart 2019 tot en met zondag 10 maart 2019 FEEST JE MEE? Tot 19/02 chocoladeverkoop alle vestigingen. 24/02 ontbijtactie afdeling centrum BEVRAGING COMMUNICATIE Beste ouders, Eind november vroegen wij uw medewerking aan onze enquête rond de communicatie op onze school. Wij willen jullie hartelijk bedanken voor het invullen van deze bevraging. Na de analyse van de resultaten plannen we volgende acties: Maandelijks ontvangt u van ons de maandkalender op papier. Op de hoofdpagina van onze website ( vindt u ook een link naar de maandkalender van elke vestigingsplaats. Wij willen u graag de mogelijkheid bieden om ook digitaal te antwoorden op sommige brieven. Binnenkort ontvangt u hierover meer informatie. Alle informatie over klasactiviteiten zullen niet meer enkel via de schoolkrant maar als herinnering via een kort briefje of mededeling in de schoolagenda aangekondigd worden. Momenteel zijn wij de mogelijkheden van een nieuw digitaal leerplatform aan het onderzoeken. Dit platform zou ook de mogelijkheid bieden om de klasactiviteiten via een app te bekijken en/of te integreren in uw persoonlijke digitale agenda. Samen werken we op deze manier aan onze kernwaarde open communicatie NIEUWE CONTACTGEGEVENS CLB Vanaf heden is er een nieuw telefoonnummer om het CLB te bereiken. Het oude wordt binnenkort definitief uitgeschakeld. Nieuw telefoonnummer NIEUWE MAILADRESSEN SCHOOLTEAM Zoals reeds in de schoolkrant van september vermeld stond, werden telefoonnummers, adressen en namen van contactpersonen gewijzigd. We ondervinden echter dat er nog regelmatig het oude mailadres gebruikt wordt waardoor mails niet terecht komen en er misverstanden ontstaan. Mogen we vragen om zeker onderstaand mailadres te gebruiken. Dank voor de medewerking. voornaam.naam@gvbsifrawa.be

3 JAARLIJKSE CHOCOLADEVERKOOP We beseffen het nauwelijks een school onderhouden kost geld! De school heeft de gebouwen in eigen beheer en moet daarom ook instaan voor alle onderhoud en herstellingen. We willen de kinderen kunnen ontvangen in een kwaliteitsvolle en veilige omgeving. Daarnaast willen we ook het juiste pedagogische kader kunnen scheppen en ons onderwijs laten aansluiten bij de nieuwste ontwikkelingen. In januari/februari plannen we daarom jaarlijks een verkoop van chocolade. De familie die de grootste bestelling (hoogste bedrag) plaatst, ontvangt een leuk verrassingspakket! We bieden volgende zakjes aan: Een zakje met een mengeling van chocoladefiguurtjes (wit, bruin en zwart) van ten minste 150 g. voor de prijs van 5 euro. Een zakje met een mengeling van chocoladefiguurtjes (wit, bruin en zwart) van ten minste 300 g. voor de prijs van 9 euro. Tot en met dinsdag 19 februari 2019 kan er besteld en verkocht worden. We geven de chocolade mee in de week van 25 maart. In deze week zijn er ook oudercontacten voor de ouders/opvoeders van 3KO en de lagere school. De bestelling kan dan ook meegenomen worden. Draag jij ook je steentje bij? Dankjewel! IN DE KIJKER JUDOTALENT OP ONZE SCHOOL Emiel De Maeijer (6 e lj.) werd geselecteerd om mee te doen aan een judo scholencompetitie te Hasselt op woensdag 16 januari Hiervoor behaalde Emiel een derde plaats op het eindklassement voor de ranking van de provincie Oost-Vlaanderen 2018 en verder nog een eerste plaats op het Inter- Vlaams provinciaaltornooi te Nevele op 11 november (Vlaams kampioen) in zijn leeftijds-en gewichtsklasse. Gezien deze prestaties zal Emiel ook gehuldigd worden op 25 jan 2019 door de Vlaamse judofederatie te Berlare. Op 16 januari behaalde Emiel de eerste plaats in zijn leeftijds- en gewichtsklasse op naam van de school nl.: Sint-Franciscusschool te Waasmunster. Van harte proficiat aan Emiel voor deze topprestatie!

4 CULTUUR TE WAASMUNSTER

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Kikker is verliefd Ik vind je lief Week zonder thema De grote 5 We vieren carnaval! LICHTMIS OP ONZE SCHOOL Op vrijdag 1 februari worden onze kleuters en leerlingen traditiegetrouw getrakteerd op lekkere pannenkoeken. Dat wordt smullen LICHTMIS Op vrijdag 01 februari vieren we Lichtmis. En om het spreekwoord in ere te houden Er is geen vrouwtje zo arm of ze maakt haar pannetje warm bakken we lekkere pannenkoeken voor alle kinderen. 14 FEBRUARI IS IK VIND JE LIEF-DAG! (KLEUTERONDERWIJS) Op donderdag 14 februari mogen onze kleuters één iemand uitnodigen op school, om samen leuke spelletjes te spelen! We verwelkomen al die lieve mensen om uur op onze kleuterspeelplaats. Na een onthaalmoment mag elke kleuter zijn/haar ik-vind-jelief-persoon uitnodigen in zijn/haar eigen klasje, om samen leuke spelletjes te spelen! Het wordt een gezellige speelnamiddag! Wij kijken er alvast naar uit! HET IS WEER CARNAVAL! Op vrijdag 1 maart vieren we carnaval op school. We starten onze dag met workshops georganiseerd door de leerkrachten. De kleuters doen in de voormiddag leuke activiteiten waarbij ze ook met andere kleuters in andere klaslokalen kunnen spelen. In de lagere school worden creatieve workshops voorzien. De kinderen mogen zelf een keuze bepalen. s Middags eten alle kinderen (lager + kleuters) lekkere hotdogs. Er zijn die dag géén warme maaltijden of soep verkrijgbaar! In de namiddag houden we een carnavalsstoet met toeters en bellen Wie wil mag ons hier bij vergezellen! De kleuters verkleden zich in de grootste 5 (Big Five) dieren van Afrika. De kinderen van de lagere school dragen klederdracht vanuit verschillende landen. Opgelet! We houden onze school graag netjes, er wordt géén confetti gestrooid op school! Spuitbussen zijn verboden op school en tijdens de stoet! Meer informatie hierover krijg je via de klasleerkrachten.

6 THEATER KOFFERS OP REIS DOOR GEZELSCHAP: DROOMEDARIS -REX (5 E EN 6 E LJ.) Op donderdag 14 februari mogen de leerlingen van het 5 e en 6 e leerjaar genieten van de theatervoorstelling Koffers op reis door Droomedaris-Rex te Hoogendonck. Een vrouw en een man op doorreis botsen tegen elkaar op. Elk hebben ze wel zeker 80 koffers bij zich. Eerst raakt hun bagage verstrikt, daarna ook hun levens. Op zeer charmante wijze babbelen en bekvechten de twee zich nader tot elkaar. Is het liefde op het eerste gezicht? Of moet de liefde eerst nog wat groeien? Een ontmoeting tussen twee mensen die staat voor zoveel meer. EERSTE COMMUNIE IN HET 1 E LEERJAAR Op donderdag 30 mei doen de kinderen van het 1 e leerjaar hun eerste communie. De viering gaat door om uur in de O.L.Vrouwekerk van Waasmunster. In de maand februari beginnen we volop met de voorbereiding in de klas. TANDARTSBEZOEK (4 E LJ.) Op 09/02 komt de tandarts op bezoek in het 4de leerjaar, in het kader van ons thema over Gezonde Voeding. Als we gezond willen leven, moeten we ook ons gebit verzorgen! De tandarts zal vertellen over onze tanden en hoe we het op een goede manier moeten verzorgen. GEZOND ONTBIJT (4 E LJ) Als afsluiter van ons thema over Gezonde voeding, trakteren de juffen van het 4de op woensdag 13/02 hun leerlingen op een heerlijk ontbijt. Dit is niet zomaar een ontbijt. Het wordt een gezond ontbijt volgens de voedingsdriehoek! De kinderen van het 4de leerjaar mogen die dag éénmalig dus met hongerige maagjes naar school komen. Ze zullen snel gevuld worden! BEZOEK GEMEENTEHUIS (4 E LJ) Op 19/2 (4A) en 21/2 (4B) en 26/2 (4C) gaat het 4de leerjaar op bezoek in het gemeentehuis. We krijgen er een rondleiding en maken kennis met de verschillende diensten. Dit zal in de vorm van een spel aangebracht worden door het gemeentepersoneel. De informatie die we hier krijgen, zullen we goed kunnen gebruiken in de klas. We danken het gemeentepersoneel voor de deskundige uitleg en rondleiding.

7 EVEN UW AANDACHT VAN HARTE DANK VOOR UW STEUN De organisatie VZW Pinocchio wilt iedereen bedanken voor hun warme steun bij de verkoop van de cupcakes. Er werden in totaal ongeveer 2000 cupcakes gebakken. We mochten via de warmste week 1266,70 aan VZW Pinocchio schenken. Heel hartelijk bedankt voor jullie warme bijdrage! KISS AND RIDEZONE (HEROPFRISSING AFSPRAKEN) Zoals de naam het reeds zegt, is dit de zone om je kind af te zetten en door te rijden. Gelieve dus niet te parkeren op de door de verkeersborden vermelde uren. We vragen dit voor de veiligheid van de kinderen. Dank aan allen die meewerken aan deze verkeershoffelijkheid. In geen geval is het ook de bedoeling dat auto s geparkeerd worden in de hoek voor de slagboom aan de fietsenstalling. Op deze manier wordt het circulatieplan grondig verstoord. De witte markeringen vestigen de aandacht op dit verbod. Geven we met z n allen het goede voorbeeld aan de kinderen? DANK AAN DE JARIGEN In de voorbije weken vierden we weer heel wat verjaardagen! Proficiat, jarigen! Dank je wel voor de geschenkjes voor de klas! Jongste kleuters A: parels en een juwelenset Jongste kleuters B: een houten verjaardagstaart Oudste kleuters B: klein constructiemateriaal om bloemen te maken en verf FAMILIEKRONIEK We zijn blij met de geboorte van Juliette, een dochtertje voor juf Maaike (2 e lj. B) en haar partner Bart. Proficiat aan de familie. We bidden voor Mr. Marcel Bal, grootvader van Dominique Bal (kinderverzorgster) en overgrootvader van Margaux Draps (4 e lj.) Mevr. Lucienne Malfliet, grootmoeder van Ilse Van Avermaet (secretariaatsmedewerkster) We bieden de familie onze christelijke deelneming aan.

8 MEDEDELINGEN VANUIT DE OUDERRAAD OUDERRAAD OP FACEBOOK Gesloten groep georganiseerd door de ouderraad van GVB Sint-Franciscus Waasmunster, afdeling Centrum. Doel is om de activiteiten van de ouderraad te communiceren. ONTBIJTACTIE 24 FEBRUARI 2019 Zondag dat is uitslapen en het zalige gevoel van niks te moeten. Begin de dag met een heerlijke ontbijtmand, aangeboden door de ouderraad van de afdeling centrum ten voordele van de centrumschool. Pakket voor 2 volwassenen 20 Gezinspakket (2 volwassenen en 2 kinderen) 30 Voor 5 wordt jouw pakket tussen 8.30 en uur aan huis geleverd (binnen een straal van 10 km rond de school). De ontbijtpakketten kunnen afgehaald worden op zondag 24 februari tussen 7.30 en 9.00 uur in de refter van de centrumschool. Bestellingen zijn definitief mits contante betaling vooraf (vóór maandag 11 februari). Een smakelijke zondag is alvast verzekerd. VOLGENDE AGENDAPUNTEN KWAMEN AAN BOD IN DE OUDERRAAD VAN 15 JANUARI Gelukkig nieuwjaar met een hapje en een drankje Goedkeuring vorig verslag Schooldoorlichting Kasverslag Evaluatie kerstdrink Stand van zaken werkgroep ontbijtmanden / helpers voor de voorbereiding en verdeling? Feedback i.v.m. vrijwilligers vrienden van de ouderraad. Varia

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB!

Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Info Carnaval Carnaval komt eraan en als Sint Filippusschool willen we ons tonen op vrijdag 5 februari met een FLASHMOB! Elke klas zal die dag een dansje leren tijdens een dansmoment onder leiding van

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2015

Nieuwsbrief februari 2015 Nieuwsbrief februari 2015 Beste ouders, In de eerste nieuwsbrief van 2015 bezorgen wij jullie de nodige informatie i.v.m. de geplande activiteiten van de komende weken. Het schoolteam Agenda Vrijdag 30

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Beste ouders, We vliegen er weer in! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar voor. Na heel wat voorbereidingen nemen wij met z

Nadere informatie

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen.

Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Nieuwsbrief 1 - September: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, Klaar voor een nieuwe start! Met deze slogan zijn we vandaag met z n allen het nieuwe schooljaar begonnen. Ook onze leerkrachten zijn er klaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar

Nieuwsbrief 20 - Schooljaar Nieuwsbrief 20 - Schooljaar 2018-2019 School Dorp 2= 014/6565657 School -Dorp 60 = 014/656689- Schoolbus = 0491/742992 A G E N D A Maandag 11/02/2019 :Zwemmen 4de lj + 6de lj -2de lj bezoekt Megaspelenpaleis

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken

Verlangen naar de tijd Dat woorden bemoedigen Met warmte uitgesproken En zo het leven verrijken Berendrecht, 19 december 2018. Het feest van wachten Op het Licht in de duisternis Het feest van verwachten Wat er nog steeds niet is Verlangen naar de vrede Hopen op een veilig jaar Kerstmis brengt gevoelens

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Sombeke St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Sombeke CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Carnaval 11/

Nieuwsbrief. Carnaval 11/ 11/2018-2019 Nieuwsbrief Carnaval GEKKE DAG Op donderdag 28 februari mogen onze kinderen met een gek attribuut of kledij naar school komen: - Voor de KS is dit in het thema van de wereld. - Voor de LS

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vrije Basisschool De Kiem

Vrije Basisschool De Kiem Vrije Basisschool De Kiem Pensionaatstraat 23, 8755 Ruiselede o tel 051 68 94 31 fax 051 72 25 99 dekiem.ruiselede@3span.be www.dekiemruiselede.be o Schoolbestuur: Scholengemeenschap Driespan: V.Z.W. Comité

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk

Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandplanning december 2016 Jaarthema: Anders is leuk Maandpunt: Ik ben uniek Mos: lichtje uit voor je de deur sluit! Activiteitenkalender kleuters - Donderdag 1 december: - Juf Els en juf Lise: Thema:

Nadere informatie

JAARTHEMA Lagere School

JAARTHEMA Lagere School Schooljaar 2018-2019 nieuwsbrief 3 JAARTHEMA Lagere School Beste ouders, Wij zijn fier op onze en jullie Wonderwijze kinderen. We merken elke dag dat we op hen kunnen rekenen om er een fijn schooljaar

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste kinderen, beste ouders,

Beste kinderen, beste ouders, Beste kinderen, beste ouders, De laatste periode van dit schooljaar is terug in gang geschoten. Nog enkele zomerse activiteiten staan de kinderen te wachten. Uitstappen, schoolreizen, week van de zee,

Nadere informatie

Mededelingen februari 2019

Mededelingen februari 2019 Mededelingen februari 2019 Agenda... 05.02.2019: Vergadering ouders Eerste Communie 19.30 uur 2 de lj. 06.02.2019: Moev: Trefbal NM 3 de + 4 de lj. 12.02.2019: Dikke truiendag! 12.02.2019: Schoolraad om

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Nieuwsbrief November - december

Nieuwsbrief November - december Nieuwsbrief November - december Wafelverkoop Zoals elk schooljaar wordt er op school een wafelverkoop georganiseerd, ten voordele van de plattelandsklas van ons 5 de leerjaar. De kinderen verkopen lekkere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/

Nieuwsbrief. Met oma en opa op wereldreis! Europese dag. Wij zamelen kiwistickers in 4/ 4/2018-2019 Nieuwsbrief Met oma en opa op wereldreis! Op vrijdag 19 oktober gaan onze kleuters samen met hun grootouders de wereld rond! De gate van Bollenboom airlines staat vanaf 13.30u open. De incheckbalie

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis

NIEUWSBRIEF februari Lichtmis NIEUWSBRIEF februari 2018 Onderwijs op maat Kennismakingsdagen Lichtmis Klas 5 en klas 6 gaan deze maand proeven van het secundair onderwijs in Oudenaarde. Het helpt de kinderen om een bewuste studiekeuze

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei

MEI turnzaal moestuin th Lokaal 6A Breeven speelplaats Breeven moestuin th Za 5 mei 1. Maandplanning MEI 2018 Di 1 mei Dag van de arbeid Vrijaf voor iedereen Wo 2 mei Do 3 mei Middagpauze Vr 4 mei Voormiddag Middagsport (tik-spelen) Programmeren Zwemmen muziek op de speelplaats sport

Nadere informatie

Verkeersweek 17/9-21/9

Verkeersweek 17/9-21/9 2/2018-2019 Verkeersweek 17/9-21/9 Deze week is het verkeersweek in onze school. Er staan allerlei activiteiten gepland i.v.m. verkeer. Meester op de fiets komt langs, verkeersdag voor het zesde leerjaar,

Nadere informatie

Nieuwsbrief obs de Runde

Nieuwsbrief obs de Runde Nieuwsbrief obs de Runde Nieuwsbrief nr. 7 Woensdag 7 december 2016 Welkom Deze keer zijn er geen nieuwe kinderen op school gekomen. Van de locatieleider Eindelijk kan ik hier vermelden dat we de website

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur

Info. Het schooljaar start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Info Start schooljaar 2018 2019 Het schooljaar 2018 2019 start op maandag 3 september 2018 om 8.40 uur Informatieavond 2018-2019 Bij het einde van dit schooljaar kunnen we alvast de volgende datums meegeven:

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan...

Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Wil je weten wat er deze week gebeurd is? Benieuwd naar de volgende activiteiten? Lees dan... Editie 15: donderdag 20 december 2018 Beste ouders, Het eerste trimester van het schooljaar is voorbijgevlogen.

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer.

De vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar zijn opgelijst in dit nummer. Beste ouders, Op 15 juni besprak het inspectieteam met de schoolteamleden en het schoolbestuur het verslag van de doorlichting van onze school. Vol lof spraken ze over onze werking op klas- en schoolniveau.

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen!

Opgepast maandag 2 oktober 2017 is er pedagogische studiedag en dus GEEN SCHOOL voor de leerlingen! Verschijnt tweewekelijks! Nummer 451-29/09/2017 MINI EXTRA EDITIE! EXTRA EDITIE! MAANDAG GEEN SCHOOL! verantwoordelijke uitgever: Sofie Eggermont redactie: Virginie Tijtgat Sint-Anna 41, 8500 Kortrijk

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF april 2017 NIEUWSBRIEF Zaterdag 1 10U-14U : PAPIERSLAG (voorlopig laatste keer) PAASVAKANTIE Zondag 2 PAASVAKANTIE Maandag 3 PAASVAKANTIE Dinsdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs

Nieuwsbrief 1. Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Nieuwsbrief 1 Beste ouders, Hartelijk welkom in onze school! Leerkrachten kleuteronderwijs Peuterklas : juf. Katrien H. K1 : juf. Annick K2 : juf. Mieke en meester Toby K3 : juf. Lydia Kinderverzorgster

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling)

Agenda oktober Infomoment derde kleuter. Sneukeltocht georganiseerd door de oudervereniging Koekenverkoop van de oudervereniging (afhaling) Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF OKTOBER 2017 Agenda oktober 2017 Maandag 2 oktober Dinsdag 3 oktober Donderdag 5 oktober Vrijdag

Nadere informatie

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1

Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Kleutercontact jaargang 20 nummer 1 Beste ouders, Het nieuwe schooljaar is weer begonnen. Hopelijk heeft iedereen kunnen genieten van een welverdiende vakantie. We wensen al onze kleuters een fijne start

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Heide St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Heide CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

VRIJE BASISSCHOOL KOERSEL Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/ /572048

VRIJE BASISSCHOOL KOERSEL   Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/ /572048 DECEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL KOERSEL klavertje@vbskoersel.be www.vbskoersel.be Kerkplein 40 Ploegstraat 8 011/422396 011/572048 We wensen je rust om bij te tanken en tijd om aan jezelf te schenken.

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Dikke truiendag. In dit nummer: Carnaval 1. Dikke truiendag 1. Vanuit de zorgwerking. Wij leven mee 3

Dikke truiendag. In dit nummer: Carnaval 1. Dikke truiendag 1. Vanuit de zorgwerking. Wij leven mee 3 Nieuwsbrief 9/2016-2017 In dit nummer: Carnaval 1 Dikke truiendag 1 Vanuit de zorgwerking 2 Complimentendag 2 Nieuws vanuit de OR 2 Wij leven mee 3 Website 3 Vraagje vanuit 3KO 3 Helm op fluo top 3 Op

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 5 november Dinsdag 6 november Donderdag 9 november NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2018 Agenda november 2018

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei

MEI Breeven Breeven Za 6 mei Zo 7 mei 1. Maandplanning MEI 2017 Ma 1 mei Dag van de Arbeid Vrijaf voor iedereen Di 2 mei Wo 3 mei Voormiddag Bloemenverkoop Vrijwilligers zijn welkom! kleuterspeelplaats Je kan je bestelde bloemen komen afhalen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

JAAROVERZICHT KORTENAKEN

JAAROVERZICHT KORTENAKEN VBS De Trip Trap & De Kleine Wereld Tel : 011/ 58 84 79 Tel: 016/ 77 73 90 JAAROVERZICHT KORTENAKEN 2018-2019 AUGUSTUS Open-klas-dag Kleuter- en lagere school 28 augustus 18u00-19u00 SEPTEMBER Begin van

Nadere informatie

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst

Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling, op weg naar Kerst Warme wensen 2019 steek de vuren aan meer dan ooit hoopvol een gloednieuw begin NIEUWSBRIEF januari I 2019 6 Carol Aust- Keeping warm Een terugblik op het kerstontbijt, de warme markt en onze lichtjeswandeling,

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL

NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL 25 januari 2019 NIEUWSBRIEF GBS DE SCHAKEL Actie «Warmste Week» Vooreerst willen wij alle ouders, grootouders, vrienden en sympathisanten bedanken voor de bijdrage tijdens de acties voor «de warmste week»

Nadere informatie

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 13 februari tot en met 17 februari 2012. Donderdag 16 februari geven wij een carnavalsfuif voor de kinderen van het lager. Deze zal van start gaan om 18u. en eindigen om 21u. Vrijdag 17 februari vieren

Nadere informatie

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar

Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar Beste ouders, Op het einde van dit schooljaar wordt u geïnformeerd over de vrije dagen en pedagogische studiedagen van het schooljaar 2010-2011. Ook een voorlopig voorstel van de verdeling van de schoolbevolking

Nadere informatie

Van 4 februari tot 8 februari 2013

Van 4 februari tot 8 februari 2013 Van 4 februari tot 8 februari 2013 Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie De laatste week voor de vakantie wordt een echte feestweek! Maandag: Hiep hiep hoera!

Nadere informatie

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1.

FEBRUARI 2016. FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u namiddagspeeltijd. 1. 1. Maandplanning FEBRUARI 2016 FEBRUARI 2016 ma 1 feb Instapmoment Nieuwe kleuters voor groep 1 Di 2 feb 9u 10.30u speeltijd Voorstelling Door dik en dun Voorstelling Door dik en dun redactieraad Bernarduske

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie