Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar."

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat / directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@gvbsifrawa.be : Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be PASTORAAL Oktober 2018 In iemands schoenen staan Abraham Gen. 18, 1-8 Je mag even iemand anders zijn. Wie zou je willen zijn? Met anderen in dialoog gaan, zorgt voor meer begrip. Zo hebben we minder vooroordelen en kunnen we misverstanden en ruzie voorkomen. Symbool: sandelen Jezus nodigt ons uit tot solidariteit. Jezus doet je anders kijken en denken en naar mensen toegaan. Onze patroonheilige Franciscus veranderde zijn leven door de ontmoeting met een melaatse in wiens schoenen hij ging staan. DIALOOG Bruggen Ieder mens zit op zijn eiland en zit vast in zijn bestaan. Om een ander te bereiken, moet je van je eiland gaan. Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. Mensen bouwen aan contacten, want alleen is zo alleen. Wie een brug slaat naar een ander, zoekt wat warmte om zich heen. Er valt veel te overbruggen met een uitgestoken hand. Bruggen kunnen levens redden, bruggen bouwen schept een band. Bruggen bouwen tussen volken tussen wij en tussen zij, dat is bouwen aan vertrouwen, dat brengt vrede dichterbij. Bron: Doopsgezinde Gemeente Giethoorn

2 BELANGRIJKE DATA DEZE MAAND Maandag 1 oktober 2018 =>facultatieve verlofdag Herfstvakantie: van maandag 29 oktober 2018 tot en met zondag 4 november 2018 OUDERCONTACTEN/ INFOMOMENTEN 6/9 info start schooljaar 11/10 oudercontact: 1ste leerjaar/ 2de tot 6de leerjaar selectief FEEST JE MEE? 6/10 Spelletjesavond (door overkoepelende ouderraad) 12/10 eetfestijn op de afdeling Ruiter 19/10 feest voor de grootouders op de afdeling Heide 24/10 feest voor de grootouders op de afdeling centrum 26/10 spokentocht afdeling Sombeke 25/10 herfstdrink afdeling Centrum VEILIGHEID OP DE WEG Onder het motto veilig onderweg van en naar school doen we een oproep aan onze ouders, grootouders, om ons hierbij te helpen. Vind jij die dit ook belangrijk? Doe dan mee! Te voet Oversteken op de juiste plaats zoals het hoort. Niet spelen op straat. Een fluovestje of materiaal dragen. Als er geen voetpad of berm is, links op de rijbaan stappen. Met de fiets De fietshelm niet vergeten. Fluo dragen zodat we goed gezien worden. Onze bagage op de juiste en meest veilige manier vervoeren. Fietsen aan de juiste kant van de weg. Met de auto Respecteren van de maximum toegelaten snelheid in onze schoolomgeving. (30 km/uur) Alleen parkeren op de daarvoor voorziene plaatsen. Altijd een gordel dragen. Kinderen correct in de auto plaatsen. Fijn als jij dit ook mee bewaakt!

3 GEZONDHEIDSBELEID In het kader van ons gezondheidsbeleid wordt vanaf alleen water en melk door de kinderen gedronken op school. Flesjes/drinkflessen water mogen ook meegebracht worden van thuis. De kinderen kunnen op school drinkbaar water van de kraan krijgen. Deze dranken kunnen op school besteld worden met bonnen. De rode bonnen kunnen gebruikt worden om een flesje water te kopen. Spijtig genoeg stellen we vast dat drinkbekers toch nog gevuld zijn met gesuikerde dranken of dat er brikjes worden meegegeven. Mogen we toch vragen om uw medewerking te verlenen aan ons gezondheidsbeleid. Door samen te werken bereiken we een mooi gezondheidsdoel. Vanaf nu zullen drinkbekers met gesuikerde dranken en brikjes terug meegegeven worden naar huis. De kinderen kunnen op elk moment water drinken in de klas en op school. We danken u oprecht voor de medewerking. LEESTIPS VOOR OUDERS: HOE ZORG IK DAT MIJN KIND BLIJFT LEZEN? Luister naar je kind Het ligt voor de hand, maar is daarom niet minder belangrijk. Je kind heeft een eigen smaak en die kan heel anders zijn dan die van jou. Laat je kind vrij in het uitzoeken van boeken. Natuurlijk kan je suggesties doen, prima zelfs. Maar als je kind een boek kiest dat je zelf vreselijk vindt, accepteer dat gewoon. Kookboeken, knutselboeken, weetboeken, alles is goed als je kind maar leest. Succeservaringen Niets is leuk als het te moeilijk voor je is. Een boek mag dus niet te moeilijk zijn. Let als je kind leest op of het niet te vaak blijft hangen op een woord. Zo blijft lezen leuk. Succeservaringen zijn goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Wil je kind echter toch een te moeilijk boek, laat het maar proberen. De volgende keer zal hij of zij wel naar een gemakkelijker boek grijpen. Snel moe Lezen is voor zwakke lezers een flinke inspanning. Ze moeten zich concentreren op het proces, het gaat nog niet van zelf. Ze worden dan ook snel moe, met het gevolg dat het lezen nog moeilijker gaat en ze meer fouten maken en ze nog minder zin in lezen krijgen. Een manier om daar mee om te gaan is beurtlezen. Eerst leest je kind een stuk zelf, want dat moet het toch ook leren. Maar daarna ga jij verder. Je leest bijvoorbeeld om beurt een zin of pagina. Als jij leest, kan je kind even ontspannen. Zo kan hij/zij met frisse moed weer verder als het zijn/haar beurt weer is.

4 Series Misschien ben je vergeten hoe fijn het is om boeken uit een serie te lezen. Je kent de personen, je weet waar het zich afspeelt en de manier van schrijven van de schrijver voelt vertrouwd. Eigenlijk niet anders dan bij het kijken naar een serie op Netflix. Juist voor een zwakke lezer kunnen boeken uit een serie het lezen net iets makkelijker maken. Namen en woorden die steeds terugkomen, de opbouw van het verhaal dat je herkent dit maakt het blijven volgen van het verhaal makkelijker. Lezen is lezen, ook als het niet in een boek is Houd je kind niet van lezen, maar pakt het wel een Donald Ducktijdschrift of een TOP Modelboek moedig dat dan aan. Al het lezen is lezen en dus goed voor de leesontwikkeling, ook als het niet in boek is. Informatieboeken over een onderwerp dat je kind interessant vindt, wil ook nog wel eens helpen om een kind aan het lezen te krijgen. Boeken met veel plaatjes, zoals de Geronimo Stilton-boeken of de Boomhut-boeken kunnen een overgang vormen tussen echte stripboeken en gewone boeken. Het goede voorbeeld Goed voorbeeld doet goed volgen, dat geldt ook voor lezen. Laat zien dat lezen ook een plek in jouw leven heeft. Als je zelf regelmatig in een boek leest, draag je uit dat dat iets leuks is. Ben je geen boekenlezer? Ook door het lezen van kranten en tijdschriften laat je zien dat lezen iets is dat je voor je plezier kan doen. Voorlezen en luisterboeken Door voorlezen en luisterboeken ontdekken kinderen hoe leuk verhalen zijn. Zo kunnen ze van verhalen genieten die nog te moeilijk zijn voor ze om zelf te lezen. En wie weet verrassen ze je. Zorg dat je kind blijft lezen Maak van lezen geen grote strijd, zodat je kind geen enorme hekel aan lezen krijgt. Dan liever wat korter oefenen, of iets minder vaak. Als je kind graag helpt in de keuken, laat het een recept voorlezen. Als je kind graag knutselt laat het een stappenplan lezen.

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen: Lou houdt van zijn poesje, van welk dier houd jij?? Lou speelt in het herfstbos met oma en opa. Weet je wat ik al kan? GEZINSWANDELING Op 21 oktober gaan we met onze gezinnen wandelen, daarna eten we gezellig samen. De uitnodiging werd meegegeven! HERFSTWANDELING Op 8/10 plannen we met onze kleuters een herfstwandeling. Gelieve aangepaste kledij aan te doen en een plastieken zakje mee te geven. DIERENDAG Op woensdag 3 oktober zijn alle dieren welkom op onze school ter gelegenheid van het feest van St.-Franciscus. Kleine dieren mogen in een hok, kooi, aquarium op school blijven. Grotere dieren mogen ons uiteraard ook een bezoekje brengen onder begeleiding van hun baasje. Daarna kunnen ze best weer naar huis. Geef de juf dus zeker een seintje. We kijken er vol verwachting naar uit!!! EVEN UW AANDACHT GEZONDE VOEDING Hartelijk dank aan iedereen die onze afspraken zo goed opvolgen! Water, melk en fruit zijn voor iedereen een lekkere buit! GROOTOUDERFEEST Naar jaarlijkse gewoonte heten we onze grootouders welkom op onze school. De kleuters krijgen nog een uitnodiging mee maar we verwachten alvast een grote opkomst. Hou de volgende datum alvast vrij: vrijdag 19 oktober. Die voor- of namiddag wordt alvast een onvergetelijk moment samen met je oogappel. Samen met Lou op zoek in ons herfstbos!

6 DENK ERAAN! 19 oktober 2018 grootouderfeest 21 oktober 2018 Gezinswandeling met eetfestijn MOSNIEUWS TUINWERKDAG Onze ontdektuin heeft zoals elk jaar een onderhoudsbeurt nodig. We houden hiervoor zaterdagvoormiddag 6 oktober vrij van 9.00 tot uur! BATTERIJEN RECYCLEREN Wist je dat er nog altijd lege batterijen worden verzameld op onze school. FAMILIEKRONIEK Op zaterdag 22 september stapten Nathalie Schelfhout en William Palmkoeck, mama en pluspapa van Milo en Ona Buysse in het huwelijksbootje. Van harte proficiat aan de hele familie. DANK AAN DE JARIGEN Hartelijk dank voor de lekkere cake en fruit die we kregen van de jarigen en ook voor de leuke geschenken. Oudste kleuters: een mooi zoekboek, een boek van Tip Toi rond de wereld, prentenboek: De gele ballon, een mooie puzzel van wilde dieren PROFICIAT AAN DE JARIGEN VAN DE MAAND OKTOBER: Jongste kleuters: Lina Lerno 9/10 Célestine Goethals 26/10 Oudste kleuters Marie-Lou Coussement 01/10 Vicco Luyckx 17/10 Julie Heirman 18/10

7 OUDERRAAD Volgende agendapunten kwamen aan bod op de ouderraad van september: Verwelkoming, kennismaking en verwachtingen Verkiezingen en verdeling van de mandaten Ledenlijst ouderraad afdeling Heide Goedkeuring vorig verslag OOR Kasverslag Mos/tuinwerkdag 06/10/2018 Feest voor de grootouders 19/10/2018 Gezinsdag/ eetfestijn 21/10/2018 Opendeur 11/05/ jaar Heideschool Varia

8 KALENDER OKTOBER 2018 Ma 1 Facultatieve verlofdag Di 2 CRHS Beweeg elke week evenwicht op één been Wo 3 KOH Dierendag op school Do 4 Franciscusdag OKHab vm Watergewenning in Breeven te Bornem / beginsituatie bepalen (juf Carine, juf Vé en juf Veerle)) Vr 5 Za 6 OOR Spelletjesavond in de afdeling centrum georganiseerd door de overkoepelende ouderraad en ten voordele van de vier vestigingsplaatsen KORH vm Tuinwerkdag Zo 7 Ma 8 KOH Herfstwandeling Di 9 CRHS GEZONDE DAG fruit voor wie intekende (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Gratis fruit/melk voor alle kinderen (subsidies W1) KOH nm biebelen Wo LO vm Zwemmen (Olympos Dendermonde) Do 11 Vr 12 Za 13 Zo 14 Verkiezingen gemeente en provincie Ma 15 CRHS Beweeg elke week rollen Di 16 CRHS GEZONDE DAG fruit voor wie intekende (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Gratis fruit/melk voor alle kinderen (subsidies W2) CRHS Personeelsvergadering KO en LO Wo 17 Do 18 KOH Nieuwkomers brengen een bezoek aan het klasje Vr 19 KOH Feest voor de grootouders KOH GEEN warme maaltijden vandaag Za 20 Zo 21 KOH Gezinswandeling met eetfestijn Ma 22 CRHS Beweeg elke week handen klappen KOCRHS Brieven oudercontacten 13/11 deze week meegeven Di 23 CRHS GEZONDE DAG fruit voor wie intekende (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Gratis fruit/melk voor alle kinderen (subsidies W3) Wo 24 Do 25 Vr 26 CRHS Schoolkrant meegeven/doorsturen via CRHS Bestelbrieven meegeven Za 27 Expo van NSB Waasmunster rond WOI in Blauwendael. In deze tentoonstelling wordt allerlei materialen getoond uit WOI: wapens, helmen, documenten, loopgravenkunst, tot 11/11 (klasbezoeken aanvragen) Zo 28 Ma 29 Herfstvakantie Di 30 Wo 31

9

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be S Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL HEIDE. September 2018

September 2018 PASTORAAL HEIDE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door

Kaarsje PASTORAAL. Zij heeft een stralend lichtje in haar hand. Wij geven graag dit lichtje door St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S o nja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

november 2018 PASTORAAL Uit de pas Genezing op de sabbat - Mc. 3 HEIDE

november 2018 PASTORAAL Uit de pas Genezing op de sabbat - Mc. 3 HEIDE St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op. Genre PASTORAAL

Klim op. Genre PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Weerklinken en nazinderen

Weerklinken en nazinderen St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober 2017 HEIDE PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober

Oktober 2017 HEIDE PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Heide PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Repeteren PASTORAAL. Klimop

Repeteren PASTORAAL. Klimop St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klimop Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen.

Leestips! Tip 2: Zoek een gezellige plek om samen te lezen. Leestips! Tip 1: Thuis lezen moet leuk zijn voor uw kind. Het gaat erom om samen met uw kind op een ontspannen manier bezig te zijn. Moedig Uw kind tijdens het lezen aan en geef een complimentje als het

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 CENTRUM. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 CENTRUM. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Ruiter PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN

Traan PASTORAAL. Zij droogt onze tranen met haar hand. Wij brengen troost aan wie droevig is NOVEMBER ALLERHEILIGEN-ALLERZIELEN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter

Mei 2019 PASTORAAL. Op grote voet De barmhartige Samaritaan- Lc. 10, Ruiter St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy Ruiter CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9

November 2017 PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. November RUITER. AANDACHT VOOR DE VREDE => DE ARK VAN NOACH Gen. 6,7,8 en 9 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie