Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar."

Transcriptie

1 St.-Franciscusschool Waasmunster Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat / directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter / ruiter@gvbsifrawa.be HEIDE: Lode Ontropdreef / heide@gvbsifrawa.be SOMBEKE: Smoorstraat / sombeke@gvbsifrawa.be PASTORAAL Oktober 2018 In iemands schoenen staan Abraham Gen. 18, 1-8 Je mag even iemand anders zijn. Wie zou je willen zijn? Met anderen in dialoog gaan, zorgt voor meer begrip. Zo hebben we minder vooroordelen en kunnen we misverstanden en ruzie voorkomen. Symbool: sandelen Jezus nodigt ons uit tot solidariteit. Jezus doet je anders kijken en denken en naar mensen toegaan. Onze patroonheilige Franciscus veranderde zijn leven door de ontmoeting met een melaatse in wiens schoenen hij ging staan. DIALOOG Bruggen Ieder mens zit op zijn eiland en zit vast in zijn bestaan. Om een ander te bereiken, moet je van je eiland gaan. Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. Mensen bouwen aan contacten, want alleen is zo alleen. Wie een brug slaat naar een ander, zoekt wat warmte om zich heen. Er valt veel te overbruggen met een uitgestoken hand. Bruggen kunnen levens redden, bruggen bouwen schept een band. Bruggen bouwen tussen volken tussen wij en tussen zij, dat is bouwen aan vertrouwen, dat brengt vrede dichterbij. Bron: Doopsgezinde Gemeente Giethoorn

2 BELANGRIJKE DATA DEZE MAAND Maandag 1 oktober 2018 =>facultatieve verlofdag Herfstvakantie: van maandag 29 oktober 2018 tot en met zondag 4 november 2018 OUDERCONTACTEN/ INFOMOMENTEN 6/9 info start schooljaar 11/10 oudercontact: 1ste leerjaar/ 2de tot 6de leerjaar selectief FEEST JE MEE? 6/10 Spelletjesavond (door overkoepelende ouderraad) 12/10 eetfestijn op de afdeling Ruiter 19/10 feest voor de grootouders op de afdeling Heide 24/10 feest voor de grootouders op de afdeling centrum 26/10 spokentocht afdeling Sombeke 25/10 herfstdrink afdeling Centrum VEILIGHEID OP DE WEG Onder het motto veilig onderweg van en naar school doen we een oproep aan onze ouders, grootouders, om ons hierbij te helpen. Vind jij die dit ook belangrijk? Doe dan mee! Te voet Oversteken op de juiste plaats zoals het hoort. Niet spelen op straat. Een fluovestje of materiaal dragen. Als er geen voetpad of berm is, links op de rijbaan stappen. Met de fiets De fietshelm niet vergeten. Fluo dragen zodat we goed gezien worden. Onze bagage op de juiste en meest veilige manier vervoeren. Fietsen aan de juiste kant van de weg. Met de auto Respecteren van de maximum toegelaten snelheid in onze schoolomgeving. (30 km/uur) Alleen parkeren op de daarvoor voorziene plaatsen. Altijd een gordel dragen. Kinderen correct in de auto plaatsen. Fijn als jij dit ook mee bewaakt!

3 GEZONDHEIDSBELEID In het kader van ons gezondheidsbeleid wordt vanaf alleen water en melk door de kinderen gedronken op school. Flesjes/drinkflessen water mogen ook meegebracht worden van thuis. De kinderen kunnen op school drinkbaar water van de kraan krijgen. Deze dranken kunnen op school besteld worden met bonnen. De rode bonnen kunnen gebruikt worden om een flesje water te kopen. Spijtig genoeg stellen we vast dat drinkbekers toch nog gevuld zijn met gesuikerde dranken of dat er brikjes worden meegegeven. Mogen we toch vragen om uw medewerking te verlenen aan ons gezondheidsbeleid. Door samen te werken bereiken we een mooi gezondheidsdoel. Vanaf nu zullen drinkbekers met gesuikerde dranken en brikjes terug meegegeven worden naar huis. De kinderen kunnen op elk moment water drinken in de klas en op school. We danken u oprecht voor de medewerking. LEESTIPS VOOR OUDERS: HOE ZORG IK DAT MIJN KIND BLIJFT LEZEN? Luister naar je kind Het ligt voor de hand, maar is daarom niet minder belangrijk. Je kind heeft een eigen smaak en die kan heel anders zijn dan die van jou. Laat je kind vrij in het uitzoeken van boeken. Natuurlijk kan je suggesties doen, prima zelfs. Maar als je kind een boek kiest dat je zelf vreselijk vindt, accepteer dat gewoon. Kookboeken, knutselboeken, weetboeken, alles is goed als je kind maar leest. Succeservaringen Niets is leuk als het te moeilijk voor je is. Een boek mag dus niet te moeilijk zijn. Let als je kind leest op of het niet te vaak blijft hangen op een woord. Zo blijft lezen leuk. Succeservaringen zijn goed voor het zelfvertrouwen van je kind. Wil je kind echter toch een te moeilijk boek, laat het maar proberen. De volgende keer zal hij of zij wel naar een gemakkelijker boek grijpen. Snel moe Lezen is voor zwakke lezers een flinke inspanning. Ze moeten zich concentreren op het proces, het gaat nog niet van zelf. Ze worden dan ook snel moe, met het gevolg dat het lezen nog moeilijker gaat en ze meer fouten maken en ze nog minder zin in lezen krijgen. Een manier om daar mee om te gaan is beurtlezen. Eerst leest je kind een stuk zelf, want dat moet het toch ook leren. Maar daarna ga jij verder. Je leest bijvoorbeeld om beurt een zin of pagina. Als jij leest, kan je kind even ontspannen. Zo kan hij/zij met frisse moed weer verder als het zijn/haar beurt weer is.

4 Series Misschien ben je vergeten hoe fijn het is om boeken uit een serie te lezen. Je kent de personen, je weet waar het zich afspeelt en de manier van schrijven van de schrijver voelt vertrouwd. Eigenlijk niet anders dan bij het kijken naar een serie op Netflix. Juist voor een zwakke lezer kunnen boeken uit een serie het lezen net iets makkelijker maken. Namen en woorden die steeds terugkomen, de opbouw van het verhaal dat je herkent dit maakt het blijven volgen van het verhaal makkelijker. Lezen is lezen, ook als het niet in een boek is Houd je kind niet van lezen, maar pakt het wel een Donald Ducktijdschrift of een TOP Modelboek moedig dat dan aan. Al het lezen is lezen en dus goed voor de leesontwikkeling, ook als het niet in boek is. Informatieboeken over een onderwerp dat je kind interessant vindt, wil ook nog wel eens helpen om een kind aan het lezen te krijgen. Boeken met veel plaatjes, zoals de Geronimo Stilton-boeken of de Boomhut-boeken kunnen een overgang vormen tussen echte stripboeken en gewone boeken. Het goede voorbeeld Goed voorbeeld doet goed volgen, dat geldt ook voor lezen. Laat zien dat lezen ook een plek in jouw leven heeft. Als je zelf regelmatig in een boek leest, draag je uit dat dat iets leuks is. Ben je geen boekenlezer? Ook door het lezen van kranten en tijdschriften laat je zien dat lezen iets is dat je voor je plezier kan doen. Voorlezen en luisterboeken Door voorlezen en luisterboeken ontdekken kinderen hoe leuk verhalen zijn. Zo kunnen ze van verhalen genieten die nog te moeilijk zijn voor ze om zelf te lezen. En wie weet verrassen ze je. Zorg dat je kind blijft lezen Maak van lezen geen grote strijd, zodat je kind geen enorme hekel aan lezen krijgt. Dan liever wat korter oefenen, of iets minder vaak. Als je kind graag helpt in de keuken, laat het een recept voorlezen. Als je kind graag knutselt laat het een stappenplan lezen.

5 EEN SCHOOL DIE LEEFT BELANGSTELLINGSPUNTEN die aan bod kunnen komen in onze kleuterschool: Dierendag, feest van Sint-Franciscus. De week van het bos. We vieren feest met voor onze grootouders! TERUGBLIK STRAPDAG Op 21 september vond de jaarlijkse STRAPDAG plaats. Ook onze school deed hier aan mee. Ondanks het minder goede weer kwamen er massaal veel le erlingen en leerkrachten te voet of met de fiets naar de school. Met als resultaat een lege straat en parking waar de kinderen leuke krijttekeningen konden maken. Ook het straplied werd door jong en oud meegedanst. Proficiat en dank aan alle deelnemers. DIERENDAG Op donderdag 4 oktober herdenken we de feestdag van de heilige Sint Franciscus, de patroonheilige van onze school. Dierendag wordt aan deze sympathieke Heilige verbonden. Samen met Fran en Cis zetten wij op woensdag 3 oktober onze lieve dieren in de kijker! We rollen de rode loper uit voor zowel grote als kleine dieren en maken er een feestelijke dierendag van op onze school. De kleine dieren kan je tot de middag bewonderen. De grote dieren geven een demonstratie op de rode loper en vertrekken daarna terug naar huis met hun baasjes na het belsignaal. We hopen dat we er een bonte beestenboel van kunnen maken! TERUGBLIK UITSTAP PLANCKENDAEL (3E LJ.) Op donderdag 13 september konden onze leerlingen van het derde leerjaar een dagje genieten van Planckendael. Zij kregen een rondleiding in Azië en kwamen heel wat te weten over de verschillen tussen de Aziatische - en Afrikaanse olifanten. Verder konden zij nog genieten van heel veel andere dieren en van de speeltuin. Het was een leerrijke en leuke dag. BOSUITSTAP (4 E LJ.) Op 23 of 25 oktober (afhankelijk van het weer) trekt het 4de leerjaar naar het bos. We onderzoeken de beestjes die in het bos leven, bestuderen de bladeren die afgevallen zijn, en nog veel meer! Het wordt een heel leerrijke uitstap, midden in de natuur. Trek je wandelschoenen aan en voorzie je ook op regenweer (regenjas, laarzen). In je rugzak stop je een plastic zak, een regenjas, voldoende water, een stukje fruit, picknick,... Wie loeppotjes heeft om insecten te bestuderen, mag deze ook meebrengen. BONSAÏKWEKER (4 E LJ.) Op 16/10 (voor 4A en 4B) en op 18/10 (voor 4C) bezoeken we de Bonsaïkweker. Deze mensen kweken Bonsaïboompjes, de miniatuurversie van bomen. We ontdekken de gelijkenissen en de verschillen tussen Bonsaïbomen en gewone bomen.

6 BOERDERIJ + BOSPARK (4 E LJ.) Op 27/9 (4A), op 5/10 (4B) en op 8/10 (4C) gaan we op bezoek bij de boer en boerin van Hof ter Hagen. We leren wat een vaars is, hoeveel liter er in een melkton kan, hoe de koeien gemolken worden en nog veel meer. We worden helemaal ondergedompeld in het leven van de boerderij. In de namiddag brengen we een bezoekje aan het Bospark. Daar bekijken we eveneens de dieren maar ook enkele oude landbouwwerktuigen. Ter plaatse eten we onze picknick op. Nadien mogen we ons even uitleven op de mooie vernieuwde speeltuin. THEATERVOORSTELLING (3 E EN 4 E LJ) Dinsdag 9 oktober mogen de leerlingen genieten van de theatervoorstelling Kodo, het geheim van de Samurai door Ida van Dril. Deze voorstelling gaat door te Hoogendonck en maken de verplaatsing te voet. Kodo, het geheim van de Samurai is geschreven naar het boek van Bert Kouwenberg Kodo, de weg van de boog Kodo woont samen met zijn vader aan de rand van het geheimzinnige woud. Waar zijn moeder is weet Kodo niet en zijn vader wil over dat geheim niets vertellen. Veel tijd om er over na te denken heeft Kodo niet. Als hij niet speelt met zijn vriend de Vos, die hem leert te vluchten, leert zijn vader hem vechten tegen ninja s. Maar is dat wel verstandig: vluchten of vechten? En komt Kodo ooit te weten wat er met zijn moeder is gebeurd? Een geraffineerd verhaal waarin eeuwenoude thema s als angst en moed zijn verpakt. STUDIO GLOBO EN DIVERSITEITENWANDELING (6 E LJ.) Oktober staat in het zesde leerjaar volledig in het teken van inleven. De leerlingen zullen kennismaken met het dagelijks leven in Peru. Op die manier willen we ervoor zorgen dat leerlingen met een positieve open houding naar anderen kijken en openstaan voor diversiteit. Het slot van dit project is een uitstap naar Antwerpen. Elke klas gaat een halve dag op reis naar Peru. ( inleefatelier Studio Globo) De andere helft van de dag maken we een diversiteitenwandeling in de wijk Zurenborg / Borgerhout. Let op : Deze uitstap gaat door op Maandag 22 oktober voor 6A en 6C Dinsdag 23 oktober voor 6B Vertrek : 7.45 uur Terug op school: à 17 uur Wat neem je mee? Lunchpakket, drankje, tussendoortje, zakgeld (max. 5 euro), goede stapschoenen en (hopelijk geen) regenkledij + je inleefskills

7 EVEN UW AANDACHT GROOTOUDERFEEST KLEUTERONDERWIJS Alle grootouders van onze kleuters zijn welkom op woensdag 24 oktober, in de voormiddag, van tot uur! Een uitnodiging wordt nog bezorgd via de mapzak van de kleuters op vrijdag 5 oktober. Bezorgen jullie die zeker aan de grootouders? Voor een vlotte organisatie verwachten we alle inschrijvingsstrookjes ten laatste terug op maandag 15 oktober! Fijn als jullie hier mee voor kunnen zorgen! Het wordt vast een speelse, leuke voormiddag! VEILIGHEID KLEUTERS Voor de veiligheid van onze kleuters vragen we nogmaals om het gebruik van zwemzakken met dunne touwtjes te vermijden! Kleuters blijven er met hun voetjes in haken, ze hangen vast achter de leuningen op de bus of Een rugzak die goed op de rug past, draagt bij aan de veiligheid van onze kleuters en zorgt voor een vlotter verloop! Fijn als wij hier samen over waken! HOU DEZE DATUM ALVAST VRIJ woensdag 24 oktober 2018 Grootouderfeest in het kleuteronderwijs GEVRAAGD Op donderdag 25 oktober organiseert de ouderraad een gezellige herfstdrink. Er zal verse soep aangeboden worden. De ouderraad zoekt nog enthousiaste koks die soep willen maken. Je kan je naam opgeven bij de klastitularis en aangeven hoeveel liter soep je wenst te maken en welke soep. De leden van de ouderraad danken je reeds bij voorbaat. DANK AAN DE JARIGEN Dank je wel voor de geschenkjes en de lekkere cakes! Jongste kleuters A: een prentenboek Jongste kleuters B: een houten tea-set Oudste kleuters B: een magnetenspel

8 FAMILIEKRONIEK We bidden voor Mr. Herman Berckmoes, grootvader van Lawrie Tersago. Mr. Daniël Tersago, grootvader van Lawrie Tersago. Mevr. Marina Klaes, grootmoeder van Nika en Feyke Loeman. Mr. Hugo De Keulenaer, grootvader van Vic De Troch. We bieden de familie onze christelijke deelneming aan. Op zaterdag 22 september stapten Nathalie Schelfhout en William Palmkoeck, mama en pluspapa van Remco Buysse in het huwelijksbootje. Van harte proficiat aan de hele familie. De ouders van Emiel en Warre De Borger stapten in de maand september ook in het huwelijksbootje. Van harte proficiat ook aan de hele familie. OUDERRAAD Volgende agendapunten kwamen aan bod: Goedkeuring vorig verslag Agendapunten vanuit het OOR Kasverslag Verdelen mandaten/ taken Taakverdeling activiteiten doorheen het jaar Feest voor de grootouders Varia SPORT OP SCHOOL KRONKELDIDOE 1 E LJ. Op dinsdag 16 oktober zetten we ons sportiefste beentje voor! Het eerste leerjaar trekt er een voormiddag (9 tot uur) op uit om superleuke sportactiviteiten en spelletjes te doen. Wat we allemaal juist doen, dat houden we nog eventjes geheim, maar we staan alvast te springen om er een fijne, fitte voormiddag van te maken. Deze sportactiviteit gaat door te Hoogendonck.

9 KALENDER OKTOBER 2018 Ma 1 Facultatieve verlofdag Di 2 Beweeg elke week evenwicht op één been Pastoraal maandthema: In iemands schoenen staan =>dialoog, symbool: sandalen 1-2-3LO Sportacademie op onze school (org. sportdienst, Waasmunster) vooraf inschrijven (gratis) 3LO Bosuitstap deze maand Wo 3 2LOabc Niveaulezen met medewerking van ouders/ grootouders (tot 12.15) Uitzonderlijk op deze moment omwille van dierendag 1LO MDO-bespreking met CLB (klastit. + zoco) 3-4LO vm Zwemmen (Olympos Dendermonde) Ce Dierendag op school Do 4 4LOabc dag Bezoek aan de brandweer Franciscusdag Vr LO Toetsen gebundeld met overzichtsblad vandaag meegeven SonLO Schoolbib 4LOb dag Bezoek aan Hof ter Hagen + Bospark Za 6 OOR Spelletjesavond in de afdeling centrum, georganiseerd door de ouderraden van de vier afdelingen. Zo 7 Ma 8 Beweeg elke week evenwicht op de bank Poetsen groene week 4LOc dag Bezoek aan Hof ter Hagen + Bospark 5LOabc Vaccinatie op school Di LO Sportacademie op onze school (org. sportdienst, Waasmunster) vooraf inschrijven (gratis) GEZONDE DAG fruit voor wie intekende (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Gratis fruit/melk voor alle kinderen (subsidies W1) 3-4LO Theatervoorstelling in Hoogendonck Kado, het geheim van de Samurai door Ida Van Dril Wo LO vm Zwemmen (Olympos Dendermonde) Do 11 OKCbc vm Watergewenning in Breeven te Bornem / oefenles (juf Martine en juf Nathalie) Oudercontacten 1LO/ 2-6 LO selectief Vr 12 LO Rapport periode 1 Za 13 Zo 14 Verkiezingen gemeente en provincie Ma 15 Beweeg elke week rollen KOC Instappers herfstvakantie brengen een bezoek aan het klasje Ce Deze week uitnodiging herfstdrink meegeven Wg.lit. Deze week Voorber. Advent + kerstviering Di 16 4LOab nm Bonsaikweker (bevestigd) 1LO 9.00 Kronkeldiedoe Hoogendonck (einde om 11.30) GEZONDE DAG fruit voor wie intekende (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Gratis fruit/melk voor alle kinderen (subsidies W2) 1-2-3LO Sportacademie op onze school (org. sportdienst, Waasmunster) vooraf inschrijven (gratis) Personeelsvergadering KO en LO Wo LO vm Zwemmen (Olympos Dendermonde)

10 13.00 Info schoolkrant doorsturen naar Aangepaste kalender doorsturen naar Aanpassingen kalender warme maaltijden doorsturen naar OKC Relationele opvoeding koffer schaap 2LOabc 8.40 Niveaulezen met medewerking van ouders/ grootouders (tot 9.30) Do 18 4LOc nm Bonsaikweker (bevestigd) OKCa vm Watergewenning in Breeven te Bornem / oefenles (juf Nadine) Vr 19 SonLO Schoolbib KOH GEEN warme maaltijden vandaag Za 20 Zo 21 Ma 22 1LO Herfstwandeling deze week Beweeg elke week handen klappen KO Brieven oudercontacten 13/11 deze week meegeven 6LOac dag Inleefatelier Peru + buurtwandeling in Gent ( ) Di 23 4LOabc dag Bosuitstap (optie 1) 6LOb dag Inleefatelier Peru + buurtwandeling in Gent ( ) GEZONDE DAG fruit voor wie intekende (gezonde tussendoortjes en alleen water of melk) Gratis fruit/melk voor alle kinderen (subsidies W3) 1-2-3LO Sportacademie op onze school (org. sportdienst, Waasmunster) vooraf inschrijven (gratis) Wo LO vm Zwemmen (Olympos Dendermonde) KOC 9.15 Activiteit met de grootouders Do 25 4LOabc dag Bosuitstap (optie 2) Ce Herfstdrink georganiseerd door de ouderraad op school ten voordele van de werking van de afdeling centrum. LO GEEN STUDIE LO Dag van de leerkracht bewegingsopvoeding (Rozenbroeken) Vr 26 LO Dag van de leerkracht bewegingsopvoeding (Rozenbroeken) Schoolkrant meegeven/doorsturen via Bestelbrieven meegeven 1-2-3LO Toetsen gebundeld met overzichtsblad vandaag meegeven Za 27 Expo van NSB Waasmunster rond WOI in Blauwendael. In deze tentoonstelling wordt allerlei materialen getoond uit WOI: wapens, helmen, documenten, loopgravenkunst, tot 11/11 (klasbezoeken aanvragen) Zo 28 Ma 29 Herfstvakantie Poetsen gele week Di 30 Wo 31

11 DE WERELD ROND MET GEDICHTEN Welke liefhebberijen vind je in 1000 brouwerijen? Weet je wat? Doe mee met proeverijen! 5000 soorten bier. Feest met literglazen en vertier. Een schuimkraag en zout krakelingplezier. Worst op alle dienbladen, gegrild, gekookt, gebraden met zuurkool of met uitjes voor vele kameraden. Welk land staat hier beschreven?

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be S Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar.

Oktober Daarvoor moet je bruggen bouwen, bruggen bouwen naar elkaar, maar de afstand tussen mensen maakt het lastig en soms zwaar. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 CENTRUM. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 CENTRUM. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 SOMBEKE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 HEIDE. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018

PRAKTISCHE WEETJES. De zomervakantie vangt aan op zaterdag 30 juni 2018 BELBRIEF maart 2018 ZWEMMEN VOOR L1 EN L4 Vrijdag 2 maart De laatste zwemles van dit schooljaar. Zwembad Wezenberg sluit tot eind augustus wegens renovatiewerken. PRAKTISCHE WEETJES NOTEER ALVAST IN UW

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij draagt een hart voor mij in haar hand.

Zij draagt een hart voor mij in haar hand. suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm)

AANWEZIGHEID DIRECTIE EN SECRETARIAAT Myriam Aanwezig op maandag en vrijdag (hele dag) Afwezig op: 24/11 (vm), 25/11 (vm), 5/12 (vm), 6/12 (nm) NI E U W S B R I E F Een dankwoordje voor het grootoudersfeest! Een grote dankjewel aan iedereen die deze voormiddag mee helpen organiseren heeft. Het was een echt geslaagd grootoudersfeest, waar groot

Nadere informatie

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018.

KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. KALENDERNIEUWS OKTOBER 2018. wo3 Pedagogische studiedag voor de leerkrachten : GEEN SCHOOL! do 4 vr 5 ma 8 di 9 wo 10 do 11 vr 12 ma 15 di 16 Vm. : Bewegingslandschap Kronkeldiedoe voor de kinderen van

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Oktober 2017 CENTRUM PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober

Oktober 2017 CENTRUM PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. Oktober St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht

December 2018 PASTORAAL. Op kousenvoeten Kerstverhaal Lc.2, 8-12 RUITER. Dringend gezocht St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL December 2018 Verantwoordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schoolreglement. Welkom terug! Hé, ga je mee? Nieuws vanuit het team. Schoolverzekering 1/

Nieuwsbrief. Schoolreglement. Welkom terug! Hé, ga je mee? Nieuws vanuit het team. Schoolverzekering 1/ 1/2019-2020 Nieuwsbrief Welkom terug! Hé, ga je mee? Na een zonnige vakantie hebben onze eigen zonnepaneeltjes weer goed hun best kunnen doen om onze batterijen op te laden! We wensen iedereen een hele

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy

St.-Franciscusschool Waasmunster  Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantw oordelijke uitgever: Martine Dierick Opsteller: Sonja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die.

PASTORAAL. Orkest en instrumenten. Klim op. Ieder heeft zijn eigen gave van God gekregen, de ene deze, de ander die. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL CENTRUM. September 2018

September 2018 PASTORAAL CENTRUM. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b.

VERKEER. Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar. Hier afknippen a.u.b. Klaverblad Juni VERKEER Actiepunt maand juni : afname brevetten & fietsexamen 6de leerjaar Op donderdag 15 juni is het fietsexamen voor de leerlingen van het 6de leerjaar. Om alles vlot te laten verlopen

Nadere informatie

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en

mei mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale verlofdag) en 1. Extra lang weekend 1 mei We kunnen het niet genoeg herhalen ;-) We beginnen de maand mei met een extra lang weekend tot en met woensdag 3 mei! Maandag 1 mei (Feest van de arbeid), dinsdag 2 mei (lokale

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL

Kruis PASTORAAL. Zij draagt het kruis van Jezus in haar hand. Wij dragen t kruisje met hen mee APRIL suyst.-franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klaverblad januari 2018

Klaverblad januari 2018 Klaverblad januari 2018 VERKEER Actiepunt maand januari: ik ken de verkeersborden. Helm Op Fluo Top! We zetten door in januari! We blijven ook in de maand januari nog aandacht besteden aan de actie rond

Nadere informatie

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30

Februari 2019 PASTORAAL. Verwante zolen Verbondenheid 1Kor. 12, 12-30 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be PASTORAAL Februari 2019 Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet.

VERKEER. Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. VERKEER Actiepunt maand november: Klikvast gordels Ik parkeer waar het moet. Helm Op Fluo Top! De donkere maanden van het jaar zijn weer aangebroken. Daarom besteden we graag extra aandacht aan zichtbaarheid

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

november 2017

november 2017 1. Nieuwe instappers Na de herfstvakantie verwelkomen we graag 3 nieuwe zonnekindjes in K0! Amélie, Kate Lynn en Nand worden met veel enthousiasme verwacht in het klasje van Juf Daphne! Hopelijk voelen

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

Vakantienummer 2018 PASTORAAL

Vakantienummer 2018 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018

September 2018 PASTORAAL SOMBEKE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Directieteam aan het woord

Directieteam aan het woord Kollebloem 2 Oktober 2017-2018 Directieteam aan het woord Zorgen voor een goed gevoel op school is prioritair!! Kinderen moeten kunnen zijn wie ze zijn. Pas als kinderen zich goed voelen, tonen ze hun

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be : Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

Kindje Jezus PASTORAAL

Kindje Jezus PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN

ST.-FRANCISCUS GEEFT DE TOON AAN St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter 172

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster

St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Hang mij op het prikbord

Hang mij op het prikbord Hang mij op het prikbord Maandag 1 september 2O14: Dinsdag 2 september 2014: Woensdag 3 september 2014: inzetten. Donderdag 4 september 2014: Vrijdag 5 september 2014: Maandag 8 september 2014: Dinsdag

Nadere informatie

1. ORGANISATIE KLASSEN

1. ORGANISATIE KLASSEN PPP 1. ORGANISATIE KLASSEN 2019-2020 Dit schooljaar is voor de lagere school een beetje anders dan anders. Door een onevenwichtig leerlingenaantal in de 2 klassen was er de noodzaak om een nieuwe combinatie

Nadere informatie

September 2018 PASTORAAL HEIDE. September 2018

September 2018 PASTORAAL HEIDE. September 2018 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

lieveheersbeestje PASTORAAL

lieveheersbeestje PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Strap je mee? Warme oproep. Een vooruitblik naar

Strap je mee? Warme oproep. Een vooruitblik naar 2/2019-2020 Strap je mee? Op vrijdag 20 september is het STRAPDAG. Wij komen dan al fietsend, stappend of steppend naar school! Er staan allerlei activiteiten op het programma: onze kleuters gaan hun fiets/step

Nadere informatie

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst

PASTORAAL. Kom, we zijn weg, zegt Jezus, vakantie is een tijd om ook eens dicht bij Mij te zijn. naar Manu Verhulst St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

December Centrum PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2

December Centrum PASTORAAL SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK. De geboorte van Jezus Lc. 2 PASTORAAL December 2017 St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER:

Nadere informatie

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje

Zonnetje PASTORAAL. Zij heeft een zonnetje in haar hand. Wij stralen als een zonnetje St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

november 2018 PASTORAAL Uit de pas Genezing op de sabbat - Mc. 3 CENTRUM

november 2018 PASTORAAL Uit de pas Genezing op de sabbat - Mc. 3 CENTRUM St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon

Zij geeft een kroon aan ieder in haar hand. Iedereen verdient een kroon St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ier ick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open

1. Ter kennismaking. 2. Dan is ons schooltje open versie 2015-2016/1 1. Ter kennismaking U koos het Cederlaantje als school voor uw kleuter. Wij, dit zijn de kleuterleidsters en de directeur, zijn daar heel blij mee en we feliciteren u met deze keuze.

Nadere informatie

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be

St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL

NIEUWSBRIEF. 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWSBRIEF 1 maart 2019 BASISSCHOOL NIEUWE INSCHRIJVINGEN 2019-2020 Vanaf vandaag konden nieuwe leerlingen zich inschrijven. Hierbij vervalt dus de voorrangsregeling van broers en zussen. Vanmorgen stonden

Nadere informatie

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht

oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe Klasfoto s 5 vrij Dag van de leerkracht Nieuwsbrief 28 september 2018 Beste ouders, Ziehier de info voor de maand oktober. Kalender oktober 2 di Vuurlinie: activiteit voor kleuters en 1 ste leerjaar 2 di Medisch onderzoek voor L1 en L5 3 woe

Nadere informatie

vakantienummer 2017 PASTORAAL

vakantienummer 2017 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt.

SEPTEMBER 2017 PASTORAAL. VAN SEPTEMBER TOT JUNI SAMEN IN JEZUS VRIENDENBOEK Concreet voor onze school betekent dit: September. Ga je mee? Mt. St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten

Klim op PASTORAAL. Harmonie en dissonanten St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD???

HEBBEN JULLIE DE MOOIE POSTER IN DE HAL AL BEWONDERD??? BELBRIEF december 2017 ZWEMMEN: 1 december : L2 en L3 8 december : L2 en L3 Laatste keer zwemmen voor deze klassen 15 december : L1 en L4 22 december : L1 en L4 Enkel op vrijdag kan je een badmuts kopen

Nadere informatie

Alle kleuren van de regenboog

Alle kleuren van de regenboog St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Opste l ler: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017

NIEUWSBRIEF Schooljaar maart 2017 NIEUWSBRIEF Schooljaar 16-17 31 maart 2017 De ooievaar Warre Torremans (0KO) werd op 18 maart grote broer van Stan. Proficiat aan Warre en de trotse ouders! Nieuw logo De stad Geel heeft sinds kort een

Nadere informatie

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018

maandag 17 december tot vrijdag 21 december 2018 17 december tot vrijdag 21 december 2018 Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie en juf Melissa in de instap- 1 e kleuterklas: Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het

Nadere informatie

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL

april 2019 Ten voeten uit Paasverhaal Joh. 21, 1-14 PASTORAAL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy : Kerkstraat 10 052/469390 directie@gvbsifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015

Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Gemeentelijke Basisschool Schaffen Vroentestraat 22 3290 Schaffen Website: www.gbsdiest.be E-mail: personeelschaffen@gbsdiest.be Tel. 013 32 69 23 Nieuwsbrief SEPTEMBER 2015 Datum Klas Activiteit Tijdstip

Nadere informatie

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud

Jaarthema De Lettertuin kleurt goud Jaarthema 2017-2018 De Lettertuin kleurt goud Beste ouders, Welkom in onze school! Onze school bestaat dit schooljaar 50-jaar en dit vieren we een heel jaar lang. Verdere info volgt nog! Begin-en einduren

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

Nieuwsbrief GO! De Sprong

Nieuwsbrief GO! De Sprong Nieuwsbrief GO! De Sprong VOORWOORD Het einde van het schooljaar en het begin van de zomervakantie staan al voor de deur. Het was voor ons een leerrijk schooljaar: soms stressvol, soms moeilijk, maar met

Nadere informatie

nieuwsbrief september 2018

nieuwsbrief september 2018 nieuwsbrief september 2018 VZW KSRD Nieuwstraat 60 9800 Deinze Deinze, 1 september 2018 Beste ouder(s), Van harte welkom op onze school! Ik hoop dat alle kinderen, in het bijzonder de nieuwe kleuters en

Nadere informatie

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster

Festival. juni 2017 PASTORAAL. St.-Franciscusschool Waasmunster St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

oktober 2017

oktober 2017 1. TE GEKKE BEESTENBOEL Ons TE GEKKE schooljaar werd al goed op gang getrokken De volgende gekke dag komt er alweer aan! Op woensdag 4 oktober is het WERELDDIERENDAG en maken wij er hier een TE GEKKE BEESTENBOEL

Nadere informatie

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel

herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even wat anders spelen! een boswandeling of languit in de zetel Kinderbergnieuws Nieuwsbrief november 2017 Beste lezer, Vrije School Bierbeek Bergstraat 18 3360 Bierbeek www.vrijeschoolbierbeek.be herfstvakantie de eerste vakantie van het schooljaar even loslaten even

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders

Nieuwsbrief. Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis. Schooljaar december Beste ouders Nieuwsbrief Schooljaar 2011-2012 1 december 2011 Advent de voorbereidingstijd op Kerstmis Beste ouders Zondag 27 november is de advent, de voorbereidingstijd op Kerstmis begonnen. Maandag hebben we met

Nadere informatie

PASTORAAL. Stilte. Klim op

PASTORAAL. Stilte. Klim op St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Klim op Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

Activiteitenplanning April 2017

Activiteitenplanning April 2017 Activiteitenplanning April 2017 Za 1 Paasvakantie t.e.m. 17 april Paasvakantie t.e.m. 17 april Zo 2 Ma 3 Di 4 Woe 5 Do 6 Vr 7 Za 8 Zo 9 Palmzondag: begin van de Goede Week Ma 10 Di 11 Woe 12 Do 13 Witte

Nadere informatie

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER

HERFSTVAKANTIE VAN ZATERDAG 28 OKTOBER T/M ZONDAG 5 NOVEMBER BELBRIEF november 2017 ZWEMMEN op vrijdag voor L2 en L3 27 oktober 10 17 24 november PRAKTISCHE WEETJES BEDANKT AAN ALLE OUDERS voor uw hulp, de vele lekkernijen die gemaakt werden voor het buffet, de

Nadere informatie

Sinterklaas is langsgeweest

Sinterklaas is langsgeweest Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 6/2016-2017 Sinterklaas is langsgeweest In dit nummer: Sinterklaas 1 Kerstmis 1 Secretariaat 2 Personeelsnieuws 2 Nieuws vanuit de 2 Kindergemeenteraad 2 Textielinzameling

Nadere informatie

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov

NOVEMBER Maandplanning. Zo 12 nov. Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov 1. Maandplanning NOVEMBER 2017 Wo 1 nov Herfstvakantie Do 2 nov Vr 3 nov Za 4 nov Zo 5 nov Ma 6 nov Instapmoment Nieuwe kleuters Di 7 nov PROJECTDAG MIGRATIE 9u voormiddag 10u 11u overdag voorstelling

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL

ER ZIT MUZIEK IN ONZE SCHOOL St.-Franciscusschool Waasmunster www.gvbsifrawa.be Verantwoordelij ke u itgeve r: Martine D ierick Op ste ll e r: S onja Suy CENTRUM: Kerkstraat 10 052/469390 directie@sifrawa.be RUITER: Oudeheerweg-Ruiter

Nadere informatie

16 de jaargang nr. 3 woensdag, 5 oktober 2016

16 de jaargang nr. 3 woensdag, 5 oktober 2016 16 de jaargang nr. 3 woensdag, 5 oktober 2016 SCHOOLNIEUWS Stagiaire in 1ste kleuterklas Volgende week kom ik, Evelyn Vanhulsel, stage lopen in de klas van uw kleuter. De activiteiten die ik kom geven,

Nadere informatie